فهرست مطالب

مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 14، تابستان 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/05/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بررسی مقایسه ای اثر حلالیت بافتی هیپوکلریت سدیم و کلسیم هیدروکساید بر روی بند ناف جنین انسان
    مسعود براتی، بهناز برکتین، پریسا خدادوستان، نازمهر مشرف صفحه 3
    مقدمه
    به منظور دستیابی به کانال ریشه استریل جهت موفقیت درمان اندودنتیک، استفاده از محلول های شیمیایی ضروری است، چرا که به دلیل وجود موانع فیزیکی و مورفولوژیکی، پاکسازی کامل کانال از طریق روش های مکانیکی امکان پذیر نیست. هدف از این پژوهش، بررسی اثر حلالیت بافتی هیپوکلریت سدیم و کلسیم هیدروکساید به صورت جداگانه و ترکیبی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی- آزمایشگاهی، 200 نمونه از قطعات بافت بند ناف جنین انسان هر یک به وزن 03/0 گرم به مدت یک هفته در یکی از گروه های 5 گانه (هر گروه 40 نمونه) در 10 میلی لیتر از محلول های مورد آزمایش زیر قرار داده شد:1- کلسیم هیدروکساید (g per ml) 6/0، 2- هیپوکلریت سدیم 5/0 درصد، 3- هیپوکلریت سدیم 5 درصد، 4- ابتدا محلول کلسیم هیدروکساید به مدت یک هفته و سپس 30 دقیقه هیپوکلریت سدیم 5/0 درصد، 5- نرمال سالین.
    اثر حلالیت بافتی این مواد پس از یک هفته با توزین نمونه ها مقایسه گردید. داده ها با استفاده از آزمون Kruscal wallis و t-test در سطح اطمینان 05/0آنالیز آماری شدند.
    یافته ها
    گروه 1 (محلول کلسیم هیدروکساید) با گروه 5 (نرمال سالین) اختلاف معنی داری نداشتند. سایر گروه ها همه با هم در سطح
  • علیرضا صراف شیرازی، فرزانه احراری، بهاره بقایی صفحه 59
    مقدمه
    گزارش های مختلفی در مورد میزان نهفتگی دندان نیش در جوامع و نژادهای مختلف وجود دارد. هدف از این پژوهش تعیین شیوع نهفتگی پالاتالی دندان نیش بالا در کودکان 11 -10 ساله شهر مشهد بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش توصیفی مقطعی، 1472 دانش آموز 11-10 ساله شهر مشهد توسط نمونه گیری از نوع تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. در تشخیص نهفتگی به صورت بالینی، سن دندانی به عنوان یک معیار مهم در نظر گرفته شد. کودکانی که در معاینه بالینی مشکوک به نهفتگی بودند، جهت انجام رادیوگرافی و درمان پیشگیری به دانشکده دندان پزشکی مشهد ارجاع شدند. وضعیت دندان های لترال در افرادی که مشکوک به نهفتگی در نظر گرفته شدند، بررسی شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون دقیق فیشر در سطح اطمینان 05/0 مورد آنالیز قرار گرفت.
    یافته ها
    با در نظر گرفتن سن دندانی، 5/5 درصد از کودکان در معاینه بالینی مشکوک به نهفتگی بودند و برای بررسی رادیوگرافی ارجاع شدند. شیوع نهفتگی پالاتالی دندان نیش بالا در جمعیت مورد بررسی 1/1 درصد بود. نهفتگی در دختران شایع تر از پسران بود. ارتباط معنی داری بین دندان های لترال غایب یا میخی شکل با موقعیت پالاتالی دندان نیش مشاهده شد
  • فرحناز شرف الدین، محمد یاسر وره چهره صفحه 67
    مقدمه
    ژل های سفید کننده ممکن است باعث افزایش ریزنشت در پرکردگی های کامپوزیتی گردند. همچنین استفاده از چسباننده های رزینی مناسب ممکن است ریزنشت را کاهش دهد. هدف از انجام این پژوهش، بررسی میزان ریزنشت در پرکردگی کامپوزیتی با کاربرد چسباننده های رزینی سلف اچ و توتال اچ نسل پنجم، ششم و هفتم پس از کاربرد ژل سفید کننده کارباماید پراکساید 35 درصد بوده است.
    مواد و روش ها
    پس از تهیه حفرات CLV در سطح باکال و لینگوال 30 دندان کشیده شده گاو، دندان ها به 6 گروه (5 = n) تقسیم گردیدند. سپس یکی از چسباننده های رزینی (توتال اچ) single bond (گروه های 1 و 4)، (سلف اچ) Prompt L- pop (گروه های 2 و 5) و (سلف اچ) G. bond (گروه های 3 و 6)، در حفرات استفاده شد و سپس حفرات توسط کامپوزیت Z100 ترمیم گردید. در مرحله بعد، گروه های 4 و 5 و 6 در سه نوبت با فاصله زمانی یک هفته به مدت 30 دقیقه تحت تاثیر ژل کارباماید پراکساید 35 درصد، opalescence Quick قرار داده شدند. نمونه ها پس از 500 مرتبه ترموسایکلینگ در دمای c◦2 ± 5 و c◦2 ± 55، به مدت 24 ساعت در فوشین بازی 2 درصد قرار داده شدند. سپس دندان ها برش داده شده، نفوذ رنگ توسط استریومیکروسکوپ با بزرگنمایی (40 ×) بررسی گردید. یافته ها توسط آزمون های Kruskal- wallis و Mann- whithny در سطح اطمینان 05/0مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    تفاوت آماری معنی داری در ریزنشت با کاربرد چسباننده های رزینی مختلف و ژل سفید کننده 35 درصد کارباماید پراکساید مشاهده نگردید (063/0 =p value). با کاربرد ژل سفید کننده، ریزنشت در مارجین لثه ای بیش از مارجین اینسیزالی بود (037/0 = p value).
    نتیجه گیری
    ریزنشت در کاربرد چسباننده های رزینی سلف اچ و توتال اچ (نسل پنجم، ششم و هفتم) با ژل سفید کننده کارباماید پراکساید 35 درصد مشابه بوده، میزان آن در مارجین لثه ای بیش از مارجین انسیزالی می باشد.
    کلیدواژگان: چسباننده های رزینی، ژل سفید کننده، کامپوزیت، ریزنشت
  • پروین میرزا کوچکی بروجنی، وحید اصفهانیان، فاطمه اشتری صفحه 83
    مقدمه
    حساسیت دندانی یک درد گذرا به همراه محرکهای خارجی است. پاسخ به محرکها در اشخاص مختلف، متفاوت میباشد. از علل حساسیت، آشکار شدن توبولهای عاجی در اثر تحلیل لثه یا نازک شدن سمان در ناحیه طوق میباشد. دو درمان اصلی برای رفع حساسیت شامل پوشاندن توبولهای عاجی آشکار شده توسط پیوند لثه یا مواد ترمیمی و بلوک کردن عصب به وسیله نیترات پتاسیم، میباشد. هدف از این مطالعه مقایسه میزان تاثیر دو ماده رفع حساسیت دندانی نیترات پتاسیم 3% و سدیم فلوراید 2% پس از جراحی پریودنتال بود.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری این تحقیق را 12 بیمار که تحت عمل جراحی پریودنتال قرار گرفته و عمل جراحی آنان حداقل شامل سه کوادران فکی بود و در هر کوادران حداقل یک دندان حساس وجود داشت، تشکیل دادند. میزان حساسیت قبل از کاربرد سدیم فلوراید و نیترات پتاسیم اندازهگیری شد. در گروه شاهد نیز حساسیت اندازهگیری و ثبت گردید. دو ماده نیترات پتاسیم و سدیم فلوراید در دو کوادران [فک بالا یا پایین] اعمال گردید و کوادران فک دیگر به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شد. میزان حساسیت پس از هفت و چهارده روز در سه گروه اندازهگیری و ثبت گردید. آنالیز داده ها با نرم افزار SPSS و آزمون های Wilcoxon و Friedman در سطح اطمینان 05/0 انجام گرفت.
    یافته ها
    در هر سه گروه پس از هفت و چهارده روز، حساسیت دندانی کاهش یافت و این کاهش بین زمانهای صفر، هفت و چهارده روز تفاوت معنی دار بود. اما پس از هفت و 14 روز در بین سه گروه تفاوت آماری معنیداری یافت نشد.
    نتیجه گیری
    اگرچه استفاده از سدیم فلوراید 2% و نیترات پتاسیم 3% باعث کاهش معنیدار حساسیت دندانی طی یک دوره دو هفتهای میگردد، اما در مقایسه با گروه شاهد برتری خاصی نشان نداده است. تایید کارایی احتمالی این مواد نیاز به بررسی های بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: حساسیت دندانی، سدیم فلوراید، نیترات پتاسیم، جراحی پریودنتال
  • امیر منصور شیرانی، فائزه خزیمه، مژگان رفیع زاده، آذر قاسمی صفحه 89
    مقدمه
    با توجه به این که دندان قروچه و فشار دادن دندان ها از عادات پارافانکشن مهم است و باعث بروز اختلال در عضلات جونده و مفصل فکی می شود، همچنین بسیاری از بیماران از وجود عادات پارافانکشنال خود آگاه نیستند، این پژوهش جهت سنجش شیوع این عادات پارافانکشنال با توجه به علایم دهانی مرتبط با آن ها صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش توصیفی- تحلیلی مقطعی، 683 بیمار مراجعه کننده به کلینیک های دندان پزشکی اصفهان به طور تصادفی مورد معاینه قرار گرفتند. بررسی شامل پرسش از بیمار درباره سابقه دندان قروچه و فشار دادن دندان ها روی هم به انضمام معاینات بالینی شامل معاینه مفصل فکی و عضلات جونده و معاینات داخل دهانی می شد. در معاینه، سایش های دندانی، براق شدن ترمیم های آمالگام، گاز گرفتن مخاط داخل گونه، کنگره دار شدن لبه های زبان، لقی دندان ها و هایپرتروفی عضلات جونده مد نظر قرار می گرفت. اطلاعات با آزمون 2χ در سطح اطمینان 05/0 آنالیز آماری شد.
    یافته ها
    شیوع دندان قروچه، 6/14 درصد و شیوع فشار دادن دندان ها روی هم، 3/29 درصد بود. 8/16 درصد خانم ها و 2/12 درصد آقایان دندان قروچه می کردند. شیوع فشار دادن دندان ها در دو جنس تفاوت معنی داری نداشت. در افراد مبتلا به دندان قروچه، سایش دندانی با 55 درصد و درد عضلات جونده با 53 درصد، شایع ترین علایم بودند و در افراد مبتلا به فشار دادن دندان ها روی هم، سایش دندانی با 42 درصد و صدای مفصل گیجگاهی- فکی با 5/37 درصد، شیوع بیشتری داشتند.
    نتیجه گیری
    شیوع فشار دادن دندان ها روی هم، بیشتر از دندان قروچه بود. در افراد مبتلا به دندان قروچه، سایش دندانی و درد عضلات جونده و در مبتلایان به فشار دادن دندان ها روی هم، سایش دندانی و صدای فک، علامت های شایع بودند. بین علایم دهانی با دندان قروچه و فشار دادن دندان ها روی هم، ارتباط معنی داری وجود داشت و به این طریق، امکان ارزیابی دقیق تر شیوع عادات پارافانکشن نامبرده وجود داشت.
    کلیدواژگان: دندان قروچه، فشار دادن دندان ها روی هم، تظاهرات دهانی، اختلالات گیجگاهی، فکی
  • فرشاد باجغلی، سعید نصوحیان، امیر صابریان، لیلا قادسی صفحه 95
    مقدمه
    استفاده مجدد از فلزات بیس در کارهای ریختگی ممکن است اثرات منفی بر تطابق مارجینال رستوریشن داشته باشد. هدف از پژوهش حاضر تعیین اثر ریکستینگ آلیاژهای بیس متال دوباره ریخته شده بر تطابق عمودی مارژین روکش های ریختگی و همچنین بررسی اثر نوع خط خاتمه تراش بر تطابق مارژین با درصدهای مختلف آلیاژ دوباره ریخته شده می باشد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش، 2 مدل فلزی با خط خاتمه تراش Shoulder bevel 45o و Shoulder 135oساخته شد و بر روی هر کدام از آنها 15 عدد کوپینگ مومی فرم داده شد. هر گروه 15 تایی به 3 گروه 5 تایی A، B و C تقسیم شد. در گروه A از آلیاژ 100 درصد نو، در گروه B از آلیاژ ترکیبی 50 درصد نو و 50 درصد یک بار ریخته شده و در گروه C از آلیاژ 100 درصد یک بار ریخته شده استفاده شد. الگوهای مومی آماده شده با آلیاژهای فوق ریخته و کوپینگ های فلزی آماده گردید. کوپینگ های فلزی آماده شده روی دای قرار داده شد و با گیره مخصوص ثابت گردید و توسط میکروسکوپ متریک و دوربین Moticam، فاصله عمودی مارژین رستوریشن تا خط خاتمه تراش دای در 4 نقطه باکال، لینگوال، مزیال و دیستال اندازه گیری شد. اطلاعات به دست آمده توسط آزمون آنالیز واریانس دو طرفه و t-test در سطح اطمینان 05/0 مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین فاصله عمودی ایجاد شده در گروه های مورد پژوهش به قرار زیر می باشد: گروه A1 (خط خاتمه تراش شولدر o135 و آلیاژ نو): 11/156 میکرون. گروه A2 (خط خاتمه تراش شولدر بول o45 و آلیاژ نو): 74/99 میکرون. گروه B1 (خط خاتمه تراش شولدر o135 و آلیاژ مخلوط 50 درصد آلیاژ نو و 50 درصد آلیاژ یک بار ریکست شده): 38/273 میکرون. گروه B2 (خط خاتمه تراش شولدر بول o45 و آلیاژ مخلوط 50 درصد آلیاژ نو و 50 درصد آلیاژ یک بار ریکست شده): 07/123 میکرون. گروه C1(خط خاتمه تراش شولدر o135 و آلیاژ 100 درصد یک بار ریکست شده): 40/369 میکرون. گروه C2 (خط خاتمه تراش شولدر بول o45 و آلیاژ 100 درصد یک بار ریکست شده): 97/106 میکرون. استفاده از 3 درصد مختلف آلیاژ باعث ایجاد تفاوت در میانگین فاصله عمودی بین گروه های مختلف می شود (036/0 = p value). در میانگین فاصله عمودی بین دو خط خاتمه تراش (shoulder- bevel 45o و shoulder 135o) در هر یک از درصدهای مختلف آلیاژ، تفاوت معنی داری وجود داشت (001/0 = p value).
    نتیجه گیری
    استفاده از 3 درصد مختلف آلیاژ (آلیاژ 100 درصد جدید، 50 درصد آلیاژ جدید و 50 درصد ریکست، آلیاژ 100 درصد ریکست)، باعث ایجاد تفاوت در میانگین فاصله عمودی می شود. با توجه به میانگین کمتر در گروه A (آلیاژ 100 درصد فلز جدید)، بهتر است از فلز خالص جدید استفاده شود. در گروه C (آلیاژ 100 درصد ریکست) تفاوت معنی داری بین دو نوع خط تراش وجود دارد. پس استفاده از آلیاژ100 درصد ریکست شده برای هیچ کدام از دو نوع خط تراش مطلوب نمی باشد.
    کلیدواژگان: تطابق مارژینال، تکنیک ریختگی دندان پزشکی، آلیاژ دندانی بیس متال
  • حسین شاهون، علی مجیدی صفحه 101
    مقدمه
    استئوکندروما یکی از شایع ترین تومورهای خوش خیم استخوانی است که فکین را به ندرت درگیر می کند. هدف از این مقاله، گزارش یک بیمار مبتلا به استئوکندرومای بزرگ در فضای مفصل گیجگاهی-فکی می باشد که با روش استئوتومی گردن و کندیل و سپس reshaping درمان شده است.
    گزارش مورد: بیمار مردی 26 ساله و مبتلا به یک استئوکندرومای بزرگ در فضای مفصل گیجگاهی-فکی سمت چپ بود که با شکایت انحراف فک پایین به سمت راست و آسیمتری صورتی در سال 1381 به بیمارستان طالقانی تهران مراجعه کرده بود.در این بیمار ابتدا به دلیل بزرگ بودن تومور قوس استخوان، گونه شکسته شد و سپس از روش استئوتومی گردن کندیل استفاده شد که به دنبال آن گردن کندیل باقیمانده فرم داده شد و قوس گونه به جای اول خود برگردانیده و با مینی پلیت و پیچ ثابت گردید.
    نتیجه گیری
    کندیلکتومی به عنوان درمان متداول برای همه بیماران پیشنهاد نمی شود. درمان های جراحی شایع شامل کندیلکتومی و بازسازی می باشد. در صورت درگیری محدود کندیل، حفظ ساختمان باقیمانده و reshape کردن کندیل پیشنهاد می شود و در صورت احتمال بروز بدخیمی و امکان عود مجدد تومور، از درمان های محافظه کارانه استفاده نمی شود.
    کلیدواژگان: استئوکندروما، نئوپلازی های دهانی، جراحی های دهان، تومورهای خوش خیم
  • بیژن موحدیان، داریوش هاشمی نیا صفحه 106
    مقدمه
    تالاسمی یک نوع اختلال ژنتیکی است که به علت نقص در سنتز هموگلوبین به وجود می آید و باعث اختلال در اریتروپوئز و در نهایت اتساع جبرانی فضاهای مغز استخوان می شود که به نوبه خود عامل ایجاد ناهنجاری های متعدد اسکلتی در بیماران مبتلاست. افزایش طول عمر این بیماران باعث گردیده است که اصلاح ناهنجاری های صورتی در آنها مورد توجه قرار گیرد. قبل از انجام جراحی های ارتوگناتیک در این بیماران، باید ارزیابی هماتولوژیک همه جانبه ای صورت گیرد. ضمن این که همکاری تنگاتنگی با متخصصین هماتولوژی، قلب و بیهوشی لازم است. به طور معمول به علت احتمال خونریزی زیاد حین عمل، جراحی در چند مرحله و جراحی فک بالا به صورت Shaving یا جراحی سگمنتال صورت می گیرد. در این مقاله موردی معرفی می شود که جراحی استئوتومی فک بالا و چانه یک بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور، در یک مرحله صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    بیمار خانمی 20 ساله بود که مورد شناخته شده تالاسمی ماژور بوده، از اختلالات ظاهر صورت و دندان ها شکایت داشت. در بررسی صورت گرفته، نامبرده دچار رشد بیش از حد فک بالا در جهات قدامی و عمودی بود، ارتفاع یک سوم تحتانی صورت بیشتر از مقادیر طبیعی بود و چانه از نظر قدامی خلفی در موقعیت خلفی تر از طبیعی بود. پس از بررسی همه جانبه هماتولوژیک قبل از عمل، جراحی impaction و pushback در فک بالا همراهAdvancement genioplasty در یک مرحله برای بیمار صورت گرفت. بررسی های هماتولوژیک پس از انجام عمل تکرار شد. نتایج بعد از عمل در بررسی شش ماهه، به طور کامل با ثبات بود.
    کلیدواژگان: تالاسمی، اختلالات دندانی، صورتی، جراحی های ارتوگناتیک
|
  • Comparison of tissue solubility of human umbilical cord by sodium hypochlrorite and calcium hydroxide
    M. Barati, B. Barekatain, P. Khodadoostan, N. Mosharraf Page 3
    Introduction
    As biomechanical preparation of root canal system is not always completely accomplished because of morphological and physical barriers, to obtain a sterile root canal for the success of endodontic treatment, use of chemical solvents is essential. The aim of this in vitro study was to compare effects of Ca (OH)2 and NaOCl in single and combination usage for this purpose.Methods and Materials: In this experimental study, five groups of 40 pieces of human umbilical cord samples were placed in 10 ml of different solvents for 1 wk. The weight of samples was adjusted to 0.03 g. Experimental solvents included: 1) Calcium hydroxide solution (0.6g per ml), 2) 0.5% sodium hypochlorite, 3) 5% sodium hypochlorite, and 4) calcium hydroxide solution for 1 wk and then 0.5% sodium hypochlorite for 30 min, 5) Normal saline. Tissue solubility of these solvents was compared by weight changes of samples after 1 wk. Data was analyzed with Kruscal- wallis and t- student tests.
    Results
    There was no significant difference between calcium hydroxide (Group 1) and salin (Group 5). Other groups had significant differences (p value < 0.01).
    Conclusion
    According to findings of this study, tissue solubilizing of 0.5% NaOCl is less than 5% although both have more solubilizing power than Ca (OH)2. Pretreatment with Ca (OH)2 could not enhance the tissue dissolving effect of 0.5% NaOCl.
  • A. Sarraf Shirazi, F. Ahrari, B. Baghaee Page 59
    Introduction
    There are different reports about the rate of maxillary canine impaction in different communities and races. The aim of this study was to determine the prevalence of maxillary canine palatal impaction in 10-11 years old children in Mashhad.Methods and Materials: In this descriptive cross sectional study, 1472, 10-11 years old students in Mashhad were selected through random cluster sampling process. Dental age was considered as an important criterion in clinical diagnosis of impaction. Suspected children to impaction in clinical examination were referred to Mashhad Dental School for radiographic examination and preventive treatment. The condition of lateral incisor teeth was inspected in children who were suspected to impaction. The data were analyzed using descriptive statistics and Fischer's exact test.
    Results
    Considering dental age, 5.5% of children were suspected to impaction in clinical examination and referred for radiographic examination. The prevalence of maxillary canine palatal impaction in the population evaluated was 1.1%. Impaction was more prevalent in girls comparing to boys. There was an association between palatal positions of maxillary canines and missing or peg shaped lateral incisors (p value
  • F. Sharafeddin, My Varachehre Page 67
    Introduction
    Bleaching gel may increase micro leakage in composite restorations. Also by using proper adhesive agents, micro leakage will be reduced. The aim of this study was to evaluate the micro leakage of composite restoration by using self etch and total etch (fifth, sixth and seventh generation) of adhesive agents after using 35% carbamide peroxide gel.Methods and Materials: After preparation of CLV cavity in the buccal and lingual surface of 30 extracted bovine teeth, the teeth were divided to six groups. (n = 5) Then one of the adhesive agents, Single bond (self etch, groups 1 and 4), prompt L- POP (total etch, groups 2 and 5), G Bond, (Self etch Group 3 and 6) were used in the cavity and then restored with Z100 composite. Then groups 4, 5 and 6 were exposed to 35% carbamide peroxide gel three times for 30 minutes each time. The specimens were termocycled in 5 ± 2◦C and 55 ± 2◦C c for 500 times and stored in basic fusing for 24 hours. Then the teeth were sectioned and dye penetration was evaluated by Stereomicroscope (× 40). The results were analyzed by suing kraskal- wallis and Man- whithny tests (α < 0.05).
    Results
    Ther was no significant difference in micro leakage after using different adhesive and 35% carbamid peroxide bleaching gel (p value =0.63). Micro leakage in gingival margin was higher than incisal margin (P value = 0.037).
    Conclusion
    By using total etch and self etch (5th, 6th, 7th generation) of adhesive agents and 35% cabamid peroxide gel, micro leakage was similar and micro leakage in gingival margin was higher than incisal margin.
  • P. Mirzakoucheki Boroujeni, V. Esfahanian, F. Ashtari Page 83
    Introduction
    Dentin hypersensitivity is a common condition of transient tooth pain associated with a variety of exogenous stimuli. The clinical cause of dentin hypersensitivity is exposed dentinal tubules as a result of gingival recession and subsequent loss of cementum on root surfaces. Two principal treatment strategies are used; Dentinal tubules can be covered by gingival grafts or dental restorations and desensitization of the nerve tissue can be done within the tubules using potassium nitrate. The Purpose of this study was to compare effect of two desensitizing agent nitrate potassium and sodium fluoride after peridontal surgery.
    Material And Methods
    In this clinical trial 12 patients that had peridontal surgery at minimum 3 quadrants, in each there was one sensitive tooth, were selected. The degree of sensitivity measured before using nitrate potassium and sodium fluoride the same as control group. Potassium and sodium fluoride gels used on the quadrants (upper or down. The degree of sensitivity measured after 7 and 14 days. Data analysis was done in SPSS software by Freedman and Willcoxon tests.
    Results
    After 7 and 14 days in the all groups, decrease of sensitivity was statistically significant. But after 14 days, between three groups, there were no statistically significant differences.
    Conclusion
    Even though using of nitrate potassium 3% and sodium fluoride 2% cause significant reduction of tooth sensitivity in a 2 weeks period but in compare to the control group did not show any superiority. Further study is needed to confirm this result.
  • Am Shirani, F. Khozeimeh, M. Rafizadeh, A. Ghasemi Page 89
    Introduction
    As bruxism and clenching are important parafunctional habits that cause disorders in masticatory muscles and temporomandibular joint (TMJ), and many patients are unaware of these parafunctions, this study was done to evaluate prevalence of these parafunctional habits and oral related signs.Methods and Materials: In this descriptive, analytic and cross-sectional study, 683 patients came to dental clinics in Isfahan were randomly selected and examined. The examination contained evaluation of history of bruxism and clenching and clinical examination for it including physical examination of masticatory muscles and TMJ, oral exam for finding occlusal wear, shining of amalgam fillings, cheek biting, scalloped tongue borders, tooth mobility, and masticatory muscle's hypertrophy. The data was analyzed and χ2 was used.
    Results
    The overall prevalence of bruxism and clenching was 14.6% and 29.3% respectively. 16.8% of females and 12.2% of males had bruxism. The prevalence of clenching had no statistical difference in two genders. In bruxers,, dental wear (55%) and pain of masticatory muscles (53%) were the most prevalent signs. In persons with clenching, dental wear (42%) and temporomandibular joint sound (37.5%) were the most prevalent signs.
    Conclusion
    The prevalence of clenching was more than bruxism. In bruxers, dental wear and pain of masticatory muscles, and in persons with clenching dental wear and temporomandibular joint sound were most prevalent signs. There was a relation between oral signs and bruxism or clenching. By this consideration, more exactly prevalence evaluation of these parafunctional habits were possible.
  • F. Bajoghli, S. Nosouhian, A. Saberian, L. Ghadesi Page 95
    Introduction
    Base metals are being increasingly used in casting procedures in dentistry. Since recasting these alloys in laboratory might have negative effects on marginal fitness, it seems necessary to study the effect of recasting procedures more carefully. The goal of this study was to study the effect of recasting base metals on vertical marginal fitness of crowns with different marginal configurations with different percentages of alloys.
    Material And Methods
    In this study, two dies made up of brass with dimensions of prepared premolars and marginal configurations of shoulder bevel 450 and shoulder 1350 were prepared by CNC machine. Total of 30 copings were waxed and cast, 15 copings for each die. Copings were further subdivided in to three groups A, B and C. Group A consisted of 100% new alloy, group B consisted of combination of 50% new alloy and 50% old alloy, group C consisted of 100% recast alloy. After copings were seated, vertical distance from margin of the restoration to margin of the die was measured by metric microscope with Moticam camera at four points of buccal, lingual, mesial and distal. Data were analyzed by two- and one-way ANOVA and t- test.
    Results
    Group A1 (135º shoulder finishing line cast with 100% new alloy): 156.11 micron. Group A2 (45º shoulder bevel finishing line cast with 100% new alloy): 99.74 micron. Group B1 (135º shoulder finishing line cast with 50% new alloy and 50% recast alloy): 273.38 micron. Group B2 (45º shoulder bevel finishing line cast with 50% new alloy and 50% recast alloy): 123.07 micron. Group C1 (135º shoulder finishing line cast with 100% recast alloy): 369.40 micron. Group C2 (45º shoulder bevel finishing line cast with 100% recast alloy): 106.97 micron. There were statistical differences between groups A, B and C in vertical gap when three different percentages of alloys (100% new with average gap of 127.93 micron, 50% new+50% recast with average gap of 198.22 micron, 100% recast with average gap of 238.18 micron) were used (p value = 0.036). There were statistical differences in mean vertical gap distance between different preparations (shoulder bevel 45º, shoulder 135º) within each group (100% new, 50% new + 50% recast, 100% recast).
    Discussion
    When three different percentages of alloys were used (100% new alloy, 50% new + 50% old, 100% old), 100% new alloy showed the least mean vertical gap compared to other two groups. In shoulder 135º there were statically differences between group A and C only and in shoulder bevel preparation there were no statically differences between groups A, B and C. In group C (100% recast) there were significant differences between two preparations (shoulder bevel 45º and shoulder 135º).
  • H. Shahoon, A. Majidi Page 101
    Introduction
    Osteochondroma is one of the most common benign bone tumors and however is relatively uncommon in the jaws. The aim of this study was to review the literature about osteochondroma and to report a case of large osteochondroma in temporomandibular joint space. Treatment included osteotomy of condylar neck followed by reshaping.Case report: This study presents a 26-year-old man with a large osteochondroma in temporomandibular joint space in left side of his face with the complaint of facial asymmetry (deviated to the right side). The patient was admitted to the Hospital of Taleghani in Tehran, in October 2002.
    Conclusion
    Condylectomy cannot be recommended as routine in all cases. Common surgical treatments include condylectomy and reconstruction. If the tumor involves only a limited area of the condylar surface, then preservation of the remaining portion of the condyle and reshaping should be done. Reasons for not taking such a conservative approach are the possibilities of malignancy and the risk of recurrence. In this case report, because of large size of tumor, zygomatic arch was broken and osteotomy of condylar neck was used and remaining part was reshaped. The zygomatic arch was returned to the primary position and fixed with miniplate and screw.
  • B. Movahedian, D. Hasheminia Page 106
    Introduction
    Thalassemia is a genetically determined disorder of hemoglobin syntheses which results in problematic erythropoisis and finally leads to compensative dilation of bone marrow spaces and associated multiple skeletal disorders. These patients routinely are under hyper transfusion and in some cases spelenectomy may be accomplished. Treatment of dentofacial deformities in these patients is a complicated procedure because of possibility of massive intra operative hemorrhage; In these patients, the most common orthognatic surgery is only shaving of expansive lesions in maxilla or segmental osteotomies. In this paper, we report a thalassemic patient in which maxillary impaction surgery and chin osteotomy were carried out simultaneously.Case report: Patient was a 20 years old woman with thalassemia major complaining from facial deformity. Her problem consists of maxillary protrusion, severe gummy smile, increased lower facial height and deficient chin. After complete Hematologic consideration, simultaneous maxillary impaction and advancement genioplasty was accomplished. Six months follow up showed stable results.