فهرست مطالب

Journal of Pathobiology Reaearch
Volume:6 Issue: 3, 2004

  • تاریخ انتشار: 1382/10/11
  • تعداد عناوین: 13
|
  • اکبر آنایی گودرزی، سیدجواد میرنجفی زاده، یعقوب فتح اللهی، اعظم امینی کمیجانی، محمد محمدزاده صفحه 1
    هدف
    در این تحقیق اثر محرومیت از خواب REM (Rapid Eye Movement) بر آثار ضدتشنجی ناشی از فعالیت گیرنده های آدنوزینی 1A قشر انتورینال در کیندلینگ آمیگدال مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    حیوانات با تحریک الکتریکی روزانه آمیگدال، کیندل شدند. در آزمایش اول حیوانات به سه گروه تقسیم شدند: گروه اول روی سکوی کوچکی با قطر cm7 به فاصله cm1 بالاتر از سطح آب؛ گروه دوم روی سکوی بزرگ با قطر cm16 و گروه سوم در داخل قفس بدون سکو قرار می گرفتند. همزمان (Electroencephalography) EEG و (Electromiography) EMG آنها ثبت و 15 دقیقه بعد، حیوانات تحیک شده و کمیت های تشنجی اندازه گیری می شد. در آزمایش دوم همانند آزمایش اول، حیوانات به سه گروه تقسیم شدند اما در هر گروه 15 دقیقه قبل از تحریک، داروی 6-N سیکلوهگزیل آدنوزینی با غلظت M10 به صورت دوطرفه به قشر انتورینال تزریق می شد. نتایج و بحث: در آزمایش اول حیوانات گروه اول در مقایسه با حیوانات گروه دوم و گروه سوم مدت زمان امواج تخلیه متعاقب (Amygdala afterdischarge duration) ADD و مدت زمان مرحله 5 تشنج D5duration) S 5 (Stage به طور معناداری افزایش و مدت زمان تاخیری بین تحریک و شروع مرحله 4 تشنج L4S (duration 4 Stage) REM به طور معناداری کاهش یافت. این یافته نشان می دهد محرومیت از خواب REM باعث افزایش شدت تشنج می شود. آزمایش دوم نتایج نشان داد که در زمان 15 دقیقه پس از محرومیت از خواب REM باعث افزایش شدت تشنج می شود. آزمایش دوم نتایج نشان داد که در زمان 15 دقیقه پس از محرویت از خواب REM در گروه اول در مقایسه با گروه دوم و سوم، کمیت های تشنجی ADD و D5S به طور معناداری افزایش و کمیت L4S به طور معناداری کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    محرومیت از خواب REM آثار ضد تشنجی داروی (N6-Cycloxyladenosine) CHA بر گیرنده های آدنوزینی A1 قشر آنتورینال را کاهش می دهد.
  • شهیاد آذری حمیدیان، محمدعلی جوافشانی، علیرضا رسایی، مظفر مسلم، علیه موسوی ایوانکی صفحه 11
    هدف
    به منظور بررسی فوق پشه ها (دوبالان: کولیسیده Culicidae) در استان گیلان، مطالعاتی از فروردین ماه تا آذرماه 1379 انجام شد.
    مواد و روش ها
    طی این تحقیق پشه های بالغ با استفاده از آسپیراتور و تله نوری و لارو پشه ها با استفاده از ملاقه و قطره چکان از زیستگاه های مختلف جمع آوری شدند. مجموعا 2478 پشه بالغ از 64 زیستگاه و 6656 لارو از 127 لانه لاروی در استان گیلان، جمع آوری شدند. نتایج و بحث: در این تحقیق مجموعا هشت گونه آنوفل Anopheles Meigen 1808 شامل آنوفل کلاویژر An. (Anopheles) clavlger (Meigen، 1804)، آنوفل هیرکانوس An. (Ano.) hyrcanus (Pallas، 1771)، انوفل ماکولی پنیس An. (Ano.) maculipennis S.s (Meigen، 1818)، آنوفل ملانون An. (ano.) melanoon Hackett،1934، آنوفل مسیه An. (Ano.) messeae Falleroni، 1926، آنوفل پلومبئوس An. (ano.) plumbeus Stephens، 1828، آنوفل پزودوپیکتوس An. (Ano.) pseudopictus Grassi، 1899، آنوفل سوپرپیکتوس An. (Cellia) superpictus Grassi، 1899، به صورت لارو و بالغ و همچنین براساس نقوش تخم شناسایی شد. گونه آنوفل سوپرپیکتوس- که گزارش رسمی مبنی بر وجود آن در استان گیلان در دسترس نبود- در این مطالعه برای اولین بار جمع آوری، شناسایی و گزارش شد. در تحقیق حاضر آنوفل ماکولی پنیس و آنوفل پزودوپیکتوس و آنوفل هیرکانوس به ترتیب بیشترین پراکندگی و فراوانی را نشان دادند.
  • محمد اکبری، حسین کریمی، حسین فراهینی، سقراط فقیه زاده صفحه 23
    سابقه و هدف
    شایع ترین آسیب ناشی از فعالیت های ورزشی کشیدگی لیگمان های مچ پا است. هزینه درمان و توانبخشی آن در ایالات متحده سالیانه بیش از دو بیلیون دلار می باشد. کاهش بروز آسیب های لیگامانی مچ پا به شناخت عوامل محیطی و فردی و همچنین موقعیت های بروز آن بستگی دارد. حدود 73% کشیدگی های لیگامانی در کسانی بروز می کند که سابقه آن را داشته اند. در نتیجه در مچ پاهایی با سابقه کشیدگی عواملی وجود دارد که موجب تسهیل تکرار آسیب می شود. تعداد زیادی از محقیقان اختلال حس عمقی را از عوامل دگیر موثرتر دانسته اند. میزان اختلال حس عمقی را می توان از طریق آزمون های مربوط به سنجش تعادل تعیین کرد. هدف این مطالعه تعیین میزان اختلال تعادل ناشی از کشیدگی لیگامانی ضربه ای مچ پا در ورزشکاران بود.
    مواد و روش ها
    نمونه های 30 نفر بودند که از بین بیماران مراجعه کننده به کلینیک فیزیوتراپی فدراسیون پزشکی ورزشی انتخاب شدند. در این مطالعه از آزمون های تعادلی بالینی استاتیک و دینامیک و همچنین از سیستم تعادلی بیودکس استفاده شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که این بیماران دچار اختلال تعادل استایتک و دینامیک شدند. اختلال تعادل در حالت چشمان بسته از حالت باز بیشتر بود. میزان وزن گذاری روی اندام سالم و مبتلا در ایستادن روی دو اندام اختلاف معنادار نداشت اما تمام بیماران مدت زمان بیشتری روی اندام مغلوب خود، وزن تحمل می کردند.
    نتیجه گیری
    از کل نتایج می توان دریافت در آسیب های ضربه ای لیگامانی مچ پا، جنبه ناخودآگاه (رفلکسی) حس عمیقی نسبت به جنبه خود آگاه (ارادی) آن اختلال بیشتری پیدا می کند.
  • اعظم بوالحسنی، سیده زهرا بطحایی، محمود غفاری، علی اکبر موسوی موحدی صفحه 33
    هدف
    بررسی میزان کنش دو جزء مهم زعفران ایران از خانواده آلدئیدهای تک ترپنی (پیکروکروسین و سافرانال) با DNA به منظور شناسایی مانیزم مولکولی اثرات ضدسرطانی زعفران.
    مواد و روش ها
    پیکروکروسین و سافرانان از کلاله خشک زعفران ایران و DNA از تیموس گوساله جدا و خالص سازی شد. سپس میزان کنش پیکروکروین و سافرانان با DNA در بافرتریس M05/0، pH برابر 4/7 و دمای C25 با روش های مختلف مطالعه شد.
    نتایج و بحث: طیف های جذبی DNA در حضور غلظت های مختلف هر یک از لیگاندهای فوق نشان داد که DNA با پیکروکروسین یا سافرانال میزان کنش می کند و با تشکیل کمپلکس، جذب در طول موج nm 260 افزایش می یابد. تغییرات جذب DNA تحت اثر لیگاندهای نشان دهنده تغییرات ساختاری در آن است. کمپلکس DNA- سافرانال در nm315 نیز جذب دارد. همچنین با استفاده از اطلاعات به دست آمده از فرونشانی نشر کمپلکس DNA با اتیدیوم برماید توسط هر یک از لیگاندهای فوق و آنالیز اسکاچارد، مشخص شده که مکانزیم فرونشانی نشر از ریق مهار غیر رقابتی است؛ یعنی اتصال پیکروکروسین یا سافرانال به DNA با مکانیزم غیرفروروندگی و احتمالا از طریق اتصال به شیار کوچک صورت می گیرد. مطالعات پایداری DNA با استفاده از دودسیل تری متیل آمونیوم برماید (DTAB) به عنوان ره نشان و محاسبه انرژی آزاد غیرطبیعی شدن یا G (H2O) در غلظت صفر DTAB نشان داد که اتصال هر یک از این دو ترکیب به DNA موجب ناپایدار شدن ساختار آن و غیرطبیعی شدن DNA در حضور غلظت های کمتری از DTAB می گردد. یعنی انرژی آزاد غیرطبیعی شدن DNA در حضور پیکروکروسین یا سافرانال نسبت به عدم حضور هر یک از این دو لیگاند، کمتر است. این کاهش، مهمترین دلیل کاهش پایداری DNA پس از تشکیل کمپلکس است.
    کلیدواژگان: زعفران، پیکروکروسین، سافرانال، منوترپن آلدئید، DNA، میان کنش
  • بختیار ترتیبیان، سید محمد موذنی صفحه 43
    مطالعه متعدد نشان می دهند که برخی از شاخص های دستگاه ایمنی و هورمونی ورزشکاران تحت تاثیر نوع و مدت فعالیت های بدنی قرار می گیرد.
    هدف
    هدف این پژوهش، بررسی اثر تمرینات کشتی در شدت های HRR (Heart rate reserve) 90%-95% و HRR 80%-85% در فصل پیش از مسابقه و فصل مسابقه بر درصد سلول های +8CD و +4CD، نسبت 8CD/4CD و مقدار کورتیزول سرم کشتی گیران جوان بود. مواد و
    روش
    بدین منظور 37 کشتی گیر سبک آزاد جوان با میانگین سنی 25/19 سال، قد cm(8/64/55) و شاخص توده بدنی kg/m2(9/14/22)، با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند. گروه آزمون در فصل پیش از مسابقه (12 هفته) و فصل مسابقه (4 هفته) تمرینات معینی را انجام دادند. گروه شاهد در برنامه تمرینات مورد نظر شرکت نکردند. از هر دو گروه در وضعیت استراحت، پایان فصل های پیش از مسابقه، مسابقه و پایان دو هفته دوره بازیافت از ورید بازویی خونگیری به عمل آمد و شاخص های یاد شده در خون آنها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج و بحث: در وضعیت استراحت، دو گروه از نظر شاخص های منتخب ایمنی سلولی و کورتیزول سرم یکسان بودند. در فصل پیش از مسابقه در گروه آزمون لنفوسیت های +4CD T و نسبت 8CD/4CD کاهش و لنفوسیت های +8CD T افزایش معناداری (05/0P<) داشت. در همین دوره، کورتیزول سرم در گروه آزمون افزایش معناداری نشان داد (001/0P<). در فصل مسابقه، در گروه آزمون در مقایسه با گروه شاهد، زیر رده های لنفوسیتی +4CD و نسبت 8CD/4CD همچنان کاهش و درصد لنفوسیت های +8CD افزایش معنادار داشت. در همین فصل، افزایش معنادار کورتیزول سرم مشاهده شد. در دوره بازیافت، در گروه آزمون سلول های +4CD و نسبت 8CD/4CD با وجود افزایش نسبت به فصل مسابقه، همچنان کمتر از مقادیر سطح استراحت بود اما درصد سلول های +8CD نسبت به وضعیت پایه افزایش داشت. همچنین غلظت کورتیزول با توجه به کاهش معنادار نسبت به فصل مسابقه، بالاتر از مقادیر استراحت بود. نتایج این پژوهش نشان می دهد که شاخص های ایمنی سلولی و کورتیزول سرم کشتی گیران جوان تحت تاثیر تمرینات شدید قرار می گیرد. بنابراین، دستگاه ایمنی احتمالا با تضعیف و مهار روبرو می شود.
  • سهراب حاجی زاده، غلامرضا عابدینی، یعقوب فتح الهی صفحه 57
    هدف
    از این تحقیق بررسی تاثیر فعال سازی گیرنده های بتا-2 آدرنرژیک بر جریان خون مفصل زانوی موش صحرایی ضمن التهاب حاد بود.
    مواد و روش ها
    التهاب حاد با تزریق کاراگینان (3%) و کائولین (3%) در داخل مفصل زانوی موش صحرایی ایجاد شد. تغییر جریان خون در پاسخ به سالبوتامول (آگونیست بتا- 2) در گروه های کنترل و التهابی در طول پنج و نیم ساعت به وسیله تکنیک جریان سنج لیزری (LDF) مطالعه شد.
    نتایج
    تزریق محلول التهاب زا به مفصل پای راست باعث افزایش قطر آن گردید این افزایش قطر در ساعات اول تا پنجم اندازه گیری و حداکثر افزایش قطر، چهار ساعت و سی دقیقه پس از تزریق مشاهده شد (001/0P<). در گروه های کنترل استفاده موضعی از غلظت های 3-10، 7-10، 9-10، 11-10 مول سالیوتامول در کپسول مفصل زانو جریان خون آن را افزایش داد. در حیوانات التهابی، در پای ملتهب سالبوتامول باعث افزایش بیشتری در جریان خون (88/383/36%) نسبت به پای مقابل (88/28/22) شد (01/0P<). برای جلوگیری از اثر گیرنده های آلفا و بتا-1، پانزده دقیقه قبل از تاثیر موضعی سالبوتامول، فنوکسی بنزامین آنتاگونیست آلفا (mg/kg.ip10) و آنتولول آنتاگونیست بتا-1 (mg/kg.ip1) تزریق شد. هیچیک از آنتاگونیست ها به تنهایی اثر معناداری بر جریان خون پای ملتهب و غیرملتهب نداشتند، اما حضور پروپرانولول (آنتاگونیست بتا-1 و بتا-2) همراه سالبوتامول سبب کاهش معنادار جریان خون نسبت به سالبوتامول شد.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های این تحقیق، فعال سازی گیرنده های بتا-2 در التهاب حاد مفصل زانوی موش سبب افزایش معنادار جریان خون نسبت به حالت کنترل می شود. البته برای روشن شدن مکانیسم افزایش جریان خون در التهاب به تحقیق بیشتری نیاز است.
    کلیدواژگان: التهاب حاب، جریان خون، مفصل زانو، سالبوتامول، فنوکسی بنزامین، پروپرانولول، گیرنده های بتا، 2
  • مریم روانی پور، زهرا پور اسماعیل، ربابه معماریان صفحه 65
    هدف
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی Quasi-experimental از نوع کارآزمایی بالینی Clinical trial است؛ این پژوهش با هدف بررسی تاثیر لمس درمانی قبل از تزریق وریدی بر میزان اضطراب کودکان سن مدرسه در سال 1378 در مرکز آموزشی درمانی علی اصغر(ع) شهر بوشهر انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه در سه گروه مورد، پلاسبو و شاهد اجرا شد و طی پژوهش 60 کودک سن مدرسه به روش نمونه گیری غیراحتمالی و در دسترس با توجه به مشخصات نمونه (سن، جنس و...) مورد مطالعه قرار گرفتند. قبل از تزریق وریدی، در گروه مورد به مدت 10 دقیقه لمس درمانی، در گروه پلاسبو به مدت 10 دقیقه تلقین گفتاری و رفتاری اجرا شد؛ برای گروه شاهد طی 10 دقیقه به جز حضور پژوهشگر هیچ مداخله ای صورت نگرفت. داده ها با استفاده از فرم ثبت علایم حیاتی (نبض، تنفس، فشار خون سیستول و دیستول و درجه حرارت دهان)، چک لیست علایم رفتاری مشتمل بر 9 مقوله با شدت درجه 0 تا 3 و آزمون تصویری سنجش اضطارب به کمک همکار پژوهشگر، قبل و بعد از مداخله به دست آمدند. نتایج و بحث: آزمون آماری کای دو ارتباط معناداری بین سه گروه از نظر اطلاعات دموگرافیک نشان نداد. آزمون آماری آنالیز واریانس اختلاف معناداری در میانگین تغییرات میزان اضطراب قبل و بعد از لمس درمانی بین گروه مورد و شاهد با 0001/0P< نشان داد؛ به عبارت دیگر لمس درمانی در گروه مورد توانسته است میزان اضطراب را نسبت به گروه شاهد کاهش دهد. بنابراین فرضیه اول پژوهش با عنوان «میزان اضطراب کودکان سن مدرسه در گروه مورد بعد از لمس درمانی نسبت به گروه شاهد کاهش می یابد» تایید می شود. همچنین آزمون آماری آنالیز واریانس در مقایسه بین گروه مورد و پلاسبو، اختلاف معناداری در میانگین تغییرات میزان اضطراب را نسبت به گروه پلاسبو کاهش دهد. بنابراین فرضیه دوم پژوهش نیز باعنوان «میزان اضطراب کودکان سن مدرسه در گروه مورد بعدا ز لمس درمانی نسبت به گروه پلاسبو کاهش می یابد» تایید می شود. به علاوه نتایج حاصل از اندازه گیری و مقایسه علایم حیاتی بعد از مداخله در سه گروه نشان دهنده کاهش تعداد نبض و تنفس در گروه مورد نسبت به روه پلاسبوست، همچنین میزان فشار خون سیستول و دیاستول در گروه مورد نسبت به گروه شاهد کاهش نشان داد اما درجه حرارت دهان بین گروه مورد با گروه های پلاسبو و شاهد اختلافی نشان نداد. با توجه به نتایج فوق، پیشنهاد می شود که از لمس درمانی به عنوان یک روش مراقبتی در کاهش اضطراب قبل از تزریقات وریدی در کودکان استفاده شود.
  • محمدرضا شکیبایی، ژیلا احسان صفحه 75
    هدف
    ظهور سویه های مقاوم دارویی باکتری اشریشیاکلی (E/coli) یک معضل مهم در درمان عفونت های به وجود آمده به وسیله این میکروب در بیمارستان ها به شمار می اید. در این راستا انتقال ژن های مسوول مقاومت از سویه های مقاوم به حساس از طریق پلاسمیدهای کانژوگاتیو در بروز این پدیده نقش مهمی را بر عهده دراد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق، بیش از 50 سویه E.coli در طول یکسال (1378-1379) از نمونه های مختلف بالینی (خون، ادرار و مدفوع) از آزمایشگاه های بیمارستانی کرمان ایزوله شدند. حساسیت و مقاومت سویه های ایزوله شده به آنتی بیوتیک های مختلف به وسیله متد MIC و انتشار دیسک در آگار انجام شد. کانژوگاسیون به وسیله متدفیلتر غشایی صورت گرفت و پلاسمیدها از سویه های مقاوم به کمک متد لیز قلیایی جدا گردیدند. الکتروفورز به صورت افقی در 7/0% آگارز ژل انجام شد. از نمونه های جمع آوری شده 45% به مدفوع، 35% به ادراز و 20% به خون مربوط بودند.
    نتایج
    بررسی MIC آنها نشان داد که همه ایزوله های نسبت به داروهای آموکسی سیلین، تتراسیکلین و سفازولین مقاوم بودند. در میزان ازوله ها، تنها سویه 3 قادر به انتقال ژن های مقاوم آمپی سیلین و آموکسی سلین به سویه استاندارد 1/20030 SG 12K E.coli (مقاوم به ریفامپسین Rifampicin) به وسیله پروسه کانژوگاسیون بود. بررسی انتقال همزمان ژن های مقاوم، نشان دهنده انتقال همزمان مارکرهای مقاومت آمپی سیلین و آموکسی سیلین بود. مشاهده DNA پلاسمیدی در ژل آگارز نشان داد از میزان ایزوله ها، سویه های 2، 3 و 7 حاوی پلاسمید بودند اما تها سویه 3 قادر به انتقال آن به باکتری گیرنده بود. مقایسه منحنی رشد باکتری دهنده (سویه 3) و 1/20030 SG E.coli ترانس کانژوگانت تفاوت خاصی را در فازهای مختلف رشد باکتری نشان نداد، فقط هنگام ورود آنتی بیوتیک به محیط کشت، فاز تاخیری مقداری افزایش یافت.
    بحث و نتیجه گیری
    از نتایج بالا چنین استنباط می شود که پلاسمیدهای کانژوگاتیو در میزان سویه های E.coli در بیمارستان های کرمان ممکن است نقش مهمی را در انتقال ژن های مقاوم به آنتی بیوتیک ها داشته باشند.
    کلیدواژگان: اشریشیاکلی، کانژوگاسیون، پلاسمید، مقاومت دارویی
  • مجید صادقی زاده، هدا آیت، منوچهر میرشاهی صفحه 85
    هدف
    ژنوم ویروس واریسلا زوستر (VZV) مشابه هر هفت ژن لازم برای همانندسازی in vitro از منشاء Oris ویروس هرپس سیمپلکس (1-HSV) برخوردار است. این هفت ژن VZV در پلاسمیدهای جدا کلون شده اند، اما نتوانسته اند همانندسازی وابسته به منشاء را نشان دهند. برای مطالعه احتمال نیاز این ویروس به ژن های دیگر دخیل در همانندسازی، نخست باید از بیان ژن های کلون شده اطمینان حاصل شود.
    مواد و روش ها
    در این بررسی یکی از ژن های بررسی نشده یعنی ژن 52 ویروس، که مشابه 18U در 1-HSV می باشد و یک زیر واحد از کمپلکس سه زیر واحدی هلیکاز- پریماز را کد می کند، انتخاب شد. برای بررسی بیان این ژن بعد از کلونینگ به دلیل نداشتن آنتی بادی اختصاصی از روش DNA واکسن استفاده شد تا در صورت بیان ژن کلون شده در in vivo، بر ضد آن آنتی بادی تولید شود و در in vitro بتواند بیان ژن را نشان دهد. نتایج و بحث: پس از تزریق اول و دوم DNA به موش های Balb/c احتمالا به دلیل غیر ترشحی بودن پروتئین، میزان آنتی بادی تولید شده در سرم موش به اندازه کافی نبود. اما با تزریق سوم، میزان آنتی بادی به مقدار زیاد، افزایش یافت و توانست تولید پروتئین را با توجه به وزن پیشگویی شده به وسیله برنامه های کامپیوتری، KD78، در ایمنوبلاتینک نشان دهد. به منظور اطمینان از صحت و طبیعی بودن پروتئین 52 بیان شده به وسیله پلاسمید، آنتی بادی پلی کلونال تولید شده، بر ضد یکی از چهار کاسمید VZV در بردارنده کل ژنوم ویروس تست شد. علاوه بر این، توانایی آنتی بادی برای تشخیص پروتئین 8-1U نیز ثابت شد که نشان دهنده شباهت ساختمانی و فضایی بین این دو پروتئین است.
  • رزیتا عدالت، فرزانه صباحی*، کیوان زندی، محمدحسن روستایی، رامین صرامی فروشانی صفحه 95
    هدف

    اوریون یک بیماری عفونی حاد بسیار واگیردار است که بیشتر در کودکان و نوجوانان دیده می شود. IgG اختصاصی علیه ویروس اوریون فرد را در برابر عفونت مجدد محافظت می کند. به منظور بررسی سطح آنتی بادی، تعیین گروه های سنی حساس برای واکسیناسیون، شناسایی دقیق افراد مبتلا به اوریون و نیز تعیین میزان ایمنی زایی واکسن های ضداوریون، وجود روش های آزمایشگاهی عملی و سریع یا حساسیت و ویژگی مناسب ضروری است. این پژهش به منظور طراحی و راه اندازی یک روش الیزای غیرمستقیم به منظور تعیین عیار IgG ضد ویروس اوریون انجام شد.

    مواد و روش ها

    آنتی ژن ویروسی در سلول های Vero آلوده به سویه واکسن اوریون تهیه و سپس تغلیظ و تخلیص گردید. 400 نمونه خون بندناف تهیه شده از دو بیمارستان در تهران به منظور وجود IgG اختصاصی ویروس اوریون مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه ها همچنین برای وجود آنتی بادی خنثاکننده به وسیله آزمایش خنثاسازی ویروس (VNT) ارزیابی شدند.

    نتایج

    به دست آمده نشان داد که 7/91% افراد مثبت و 3/8% منفی بودند. با مقایسه نتایج الیزای طراحی شده با آزمایش استاندارد خنثاسازی ویروس نشان داده شد که حساسیت و ویژگی الیزا به ترتیب 97% و 100% است.

  • سید مرتضی کروجی، منصوره موحدین *، مجتبی رضازاده صفحه 103
    هدف

    محققان در زیمینه انتقال جنین در تلاشند تا با به دست آوردن محیط کشت های جدیدتر و کاملتر و فراهم نمودن پیش نیازهای تغذیه ای جنین ها، قابلیت زنده ماندن آنها را در شرایط آزمایشگاهی افزایش دهند. تحقیقات اخیر مشخص کرده است که بسیاری از فاکتورهای رشد و سایتوکاین ها دارای نقش اساسی و مهمی در تکامل اولیه و فرایند لانه گزینی می باشند. در این بین، فاکتور ردش اپیدرمال (EGF) یکی از شاخص ترین فاکتورهای رشد محسوب می شود که با خوصا میتوژن قوی سلول های اپی تلیالی و مزانشیمی در تکامل جنین های قبل از لانه گزینی موثر است. هدف پژوهش حاضر بهبود تکوین جنین های موش پس از انجماد شیشه ای با افزودن EGF به محیط کشت آنها بود.

    مواد و روش ها

    موش های ماده بالغ نژاد NMRI تحریک تخمک گذاری شدند؛ 78 تا 80 ساعت پس از تزریق hCG جنین های مورولا با فلاش کردن لوله رحمی و رحم به دست آمدند. برای مطالعه تاثیر EGF بر جنین های مورولای منجمد، جنین های جمع آوری شده در چهار گروه: شاهد 1 (جنین های مورولای غیرمنجمد در محیط کشت 6T)، شاهد 2 (جنین های مورولای غیرمنجمد در محیط کشت ng/ml10 EGF+6T)، آزمون 1 (جنین های مورولای منجمد در محیط کشت 6T)، آزمون 2 (جنین های مورولای منجمد در محیط کشت ng/ml10 EGF+6T)، قرار گرفتند. جنین های گروه های آزمون به روش انجماد شیشه ای با استفاده از روش کاسایی Kasai و با محلول انجمادی 40EFS منجمد شدند؛ مراحل تکامل جنین ها، طی 96 ساعت پس از کشت بررسی و ثبت شد. نتایج حاصل با استفاده از تست آماری مجذور کای Chi-square مقایسه شد.

    نتایج

    نتایج حاصل نشان داد اختلاف میزان تکامل جنین ها در گروه آزمون 2 (64%) نسبت به گروه آزمون 1 (5/70%) معنادار نبود، اما در گروه شاهد 2، افزودن EGF به محیط کشت باعث افزایش معنادار میزان جنین های در حال خروج یا خارج شده از زونا گردید. در قسمت بعد با استفاده از روش تارکووسکی Tarkowsky، تعداد 10 عدد جنین پس از 48 ساعت، از هر گروه در تکرارهای مختلف، خارج و با رنگ آمیزی گیمسا شمارش بالستومری صورت گرفت؛ سپس نتایج حاصل با استفاده از تست آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شد. اختلاف میزان بلاستومرها در گروه شاهد 2 با تعداد 66/2197 نسبت به گروه شاهد 1 (20/205/72)، گروه آزمون 1 (55/21/79) و آزمون 2 (12/207/72) معنادار بود.

    بحث و نتیجه گیری

    در مجموع با توجه به نتایج پژوهش حاضر، غلظت ng/ml 10 EG نمی توانند باعث بهبود رشد تکامل جنین های مورولای موش حاصل از انجماد شیشه ای شود؛ اما در عوض در جنین های غیرمنجمد غلظت ng/ml10EGF می تواند علاوه بر افزایش سرعت تکاملی، باعث افزایش تعداد بلاستومرهای بلاستوسیست های آنها شود.

  • حسین کشاورز، مهدی ناطق پور، سید ابراهیم اسکندری صفحه 111
    هدف
    این بررسی در سال 1377 با توجه به نبود مطالعه کافی در مورد شیوع توکسوپلاسموز و عوارض ناشی از آن در مناطق شهری و روستایی شهرستان اسلامشهر و به منظور تعیین شیوع آلودگی به نوکسوپلاسماگوندی ای در شهرستان مذکور انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه به روش توصیفی و در 17 مرکز بهداشتی- درمانی شهری و روستایی روی 1552 نظر در گروه های سنی متفاوت که به نسبت جمعیت هر مرکز به طور تصادفی انتخاب شده بودند، صورت گرفت. ابتدا مشخصات افراد مورد بررسی در پرسشنامه ثبت و از هر فرد 3 لوله میکروهماتوکریت هپارینه خون از سرانگشت Finger prick تهیه شد. با استفاده از روش IFA و در رقت های 20/1 و 100/1 و 200/1 آنتی بادی ها موجود در سرم بررسی و سرم هایی که در رقت 200/1 مثبت بودند، برای تعیین رقت نهایی تیتراسیون شدند. ملاک تعیین آلودگی، تیتر 20/1، با حدود اطمینان 95% برای مناطق شهری و روستایی پذیرفته شد. نتایج و بحث: شیوع آلودگی (تیتر 20/1 و بالاتر) در نزد افراد تحت مطالعه در منطقه مورد نظر 606 نفر (39%) تعیین شد. در این مطالعه 54 نفر (5/3% نمونه) عایر 200/1 و بالاتر را نشان دادند. بنابراین بررسی با افزایش سن، میزان آلودگی نیز افزایش می یابد و اختلاف آماری معناداری بین افراد سرم مثبت از نظر آنتی بادی توکسوپلاسما، جنس، سن، شغل، تماس با گریه و سقط جنین مشاهده گردید. میزان شیوع عفونت نشان دهنده وجود شرایط مساعد در برقراری چرخه انگل در منقطه است.
  • صفحه 123
|
  • Anaiy Godary A., Mirnajafi-Zadeh J., Fathollahi Y., Amini Komijani Ai, Mohammad-Zadeh M Page 1
    Purpose
    In this study the effect of REM sleep deprivation on the anticonvulsant activity of adenosine AI receptors of the entorhinal cortex was investigated in amygdaloid kindled rats.
    Materials And Methods
    Animals were kindled by daily electrical stimulating of amygdala. In experiment 1, the rats were devided into three groups. In the group I the animals were paced on a small platform (Zcm diameter) for REM sleep deprivation. In the group 2 on a large platform (16cm diameter) and, in the group 3 on the cage (without any platform) for 4 hand 15 min. In all the groups the EEG and EMG were recorded simultaneously. 15 min later, the animals were stimulated and their seizure parameters were recorded. In experimant 2, the animals were devided into 3 groups in the same manner as the experiment 1 but in each group, N6-cyclohexyladenosine (lOIlM) was injected into their entorhinal cortex bilaterally and the animals were stimulated 15 min after the drug injection.
    Results
    Obtained data showed that in the experimant I, REM sleep deprivation increased the afterdischarge duration (ADD), the stage 5 duration (SsD) and reduced the stage 4 latency (S4L) significantly. In the experimant 2, the ADD and SsD were significantly increased while the S4L was decreased in the deprived animals compared to the animals that received the CHA (IOIlM) without the REM sleep deprivation (which were placed in a cage with a platform of 16 em diameter or in a cage without any platform).
    Conclusion
    It may be concluded that the REM sleep deprivation can decrease the anticonvulsant effects of adenosine AI receptors activity in the entorhinal cortex.
  • Azari-Hamidian Sh, Joeafshani M., Rassaei A.R., Mossjem M., Mousavi-Eivanaki E Page 11
    Purpose
    To study mosquito (Diptera: Culicidae) fauna in Guilan Province (Caspian Sea littoral, North of Iran), an investigation was carried out from April to December 2000.MateriaJs and
    Methods
    Adult mosquitoes were collected by means of aspirators, captorators and light traps and mosquito larvae by means of ladles and dippers from various habitats. The whole set of 2478 adult specimens from 64 habitats and 6656 larvae from 127 larval breeding places were collected.
    Results And Discussion
    Eight species of the genus Anopheles based on adult, larval stage and according to the egg pattern were identified as follow:I. An. claviger, 2. An. hyrcanus, 3. An. maculipennis, 4. An. melanoon, 5. An. messeae, 6. An. plumbeus, 7. An. pseudopictus, 8. An. superpictus. In this study, An. superpictus was reported for the first time in Guilan Province and An. maculipennis, An. pseudopictus and An. hyrcanus showed the most distribution and percentage of frequency respectively, in the area.
  • Akbari M., Karimi B., Farahini B., Faghihzadeh S Page 23
    Purpose
    Ankle ligament injury is the most common injury in athletic activities. The cost for the treatment and rehabilitation ofthese injuries has been reported to be two billion dollars a year in the USA. Reducing the risk of ankle ligament injuries depends on identifying the environmental and individual conditions in which such injuries occur. It has been found that 73% of ankle sprains occur in ankles that had been previously sprained. Therefore, there must be some factors, in previously sprained ankles, causing the ankle to be restrained. Some researchers reported that Proprioceptive problems could be more effective than other causes in recurrent sprains. Proprioceptive problems could be evaluated by balance tests. The goal of this study was to determine balance problems in the athletes with acute lateral ankle sprains.
    Materials And Methods
    Subjects were 30 athlets selected from the patients referred to physical therapy clinics ofIranian Sport Medicine Federation. We used clinical and laboratory tests for the evaluation of balance.
    Results
    Our results showed that the balance in the patients was significantly weaker when the eyes were closed versus the open condition. The Symmetry of weight bearing on the involved and sound limb in bilateral standing did not show any significant difference, but weight bearing on nondominant limb was significantly higher than the dominant limb.
    Conclusion
    We can conclude that after acute ankle sprains, the unconscious (reflexive) part of proprioception is more severely involved than the conscious (voluntary) part.
  • Bolhasani A., Bathaie S.Z., Ghaffari M. Moosavi-Movahedi A.A Page 33
    Purpose
    This study has been carried out to investigate the interaction of two important components of monoterpene aldehydes family (picrocrocin and safranal) oflranian saffron with the DNA as a possible molecular mechanism for saffron's anti-cancer effect.
    Materials And Methods
    Picrocrocin and safranal were extracted and purified from Iranian saffron.The DNA purification from the calf thymus was also performed. Then the interaction of the mentioned components of the saffron with the DNA was investigated in the tris buffer (0.05 M, pH 7.4 at 25° C) with various techniques.Results and disseusion: The absorption spectrum of the DNA was changed in the presence of picocrocin or safranal due to the complex formation. The increment in the absorption of the DNA at 260 nm was due to the DNA conformational changes after the complex formation. The DNA- safranal complex had also an additional peak at 315 nm. The fluorescence emission of the DNA-ethidium bromide complex was quenched by picrocrocin and safranal. The schatchard analysis of the quenching plots showed a noncompeptitive behavior. It means that picrocrocin or safranal bound to the DNA non-intercalatively may be through the DNA minor groove. The LlG (H20) as the best parameter for the stability of macromolecules was determined for the DNA in the presence of picrocrocin and safranal using the dodecyl trimethylammonium bromide (DTAB) as a denaturant. The results indicated that the DNA denaturation by the DTAB was accelerated with the both ligands, because the G (H2O) were decreased. This is the most important reason for the DNA destablization after the complex formation.
  • Tartibian B., Moazzeni S. M Page 43
    Purpose
    Several studies have showed that some components of hormonal and immune systems of athletes can be influenced by the duration and type of body activities. This investigation was performed to study the effects of wrestling exercises at 90%-95% heart rate reserve (HRR) and 80% -85% HRR strength during the pre-competitive and competitive seasons on CD4+and CD8+ lymphocytes, CD4/CD8 ratio and cortisol concentration of young wrestlers.
    Materials And Methods
    37 Young wrestlers with a mean age of 19.5±2 years, a mean height of 175.9±6.8 em, a mean body mass of 69.6±7.5 kg, a mean percent of fat of9.6%±0.71, a mean maximum oxygen consumption of 55.4±3.4 ml/kg/min and a mean body mass index of 22.4±1.9 kg/m2 were divided into two groups by random sampling. For the test group a special protocol of exercises was used during the pre-competitive (12 weeks) and competitive seasons (4 weeks). The control group was not participated in any exercise. The peripheral blood was obtained at the end of each season and two weeks after finishing the exercises. Then the above mentioned factors were investigated in the blood samples.
    Results
    Obtained results showed that both groups were similar regarding the selected cell immune factors and the cortisol concentration of serum at the beginning of the study. A decrease in the CD4+ Tlymphocytes and the ratio ofCD4/CD8 and an increase in the CD8+ T-Iymphocytes were observed in the test group compared with the control group in the pre-competitive season (p<0.05). The cortisol concentration in the serum was increased significantly in the same season. In the competitive season the CD4+ subpopulation of lymphocytes and the ratio of CD4/CD8 were decreased and the CD8+ lymphocytes were increased in the test group as noted previously. In the same season, a significant incerease in the cortisol concentration was also observed in the test group compared with the control group. In the recovery season, the CD4+ cells and the CD4/CD8 ratio were less than that of the resting season in the test group. However, they were increased just by a level compared with the base line. The cortisol concentration was also more, however it was decreased compared to the competitive season. There was no significant difference between the WBC count and the percent of lymphocytes, monocytes and eosinophils between the two groups in the recovery season.
    Conclusion
    The results of this long-term study showed that cell immunity components and theserum cortisol of young wrestlers are influenced by the severity of exercises and their immune system can be suppressed.
  • Hajizadeh S., Abedini Gh. R., Fathollahi V Page 57
    Purpose
    The aim of this study was to investigate the effect of ~2- adrenoceptors activation on the rat knee joint blood flow changes in acute inflammation.
    Materials And Methods
    The acute inflammation was induced by intra articular injection of carrageenan (%3) and kaoline (3%) on the rat knee joint. The change of blood flow in response to salbutamol (2- adrenoceptor agonist) in experimental and control groups was studied over a 5.5 hour period, using the Laser Doppler Flowmetery (LDF) technique.
    Results
    Unilateral injection of carrageenan and kaoline (0.1ml) into the right knee joint, increased the diameter of the injected knee at 1, 2, 3, 4 and 5 hours post-injection with the maximum response at the 4.Sth hour. In control animals, topical application of 10,11, 10-9, 10'7 and 10'3 M salbutamol onto the exposed joint capsule increased the blood flow. But the dose of 10'7 M was more reliable than the other doses. Unilateral injection of carrageenan and kaoline increased the response to salbutamol in both of the ipsilateral and contralateral knees of the experimental animals as compared to the control (22.38±2.88%, 36.38±3.88%, respectively, p<0.01). To avoid the influence of 1 and cc-adrenoceptors, 15 min before the salbutamol application, atenolol (1-antagonist, lmg/kg i.p.) and phenoxybenzamine (-antagonist, 10 mg/kg i.p.) were injected. Neither the phenoxybenzamine nor the atenolol had any significant effect on the contralateral knee blood flow in the both control and inflammatory groups: But the salbutamol with the presence of these two antagonists increased the blood flow significantly. Discussion and
    Conclusion
    These findings indicated that the vasodilator response to salbutamol is increased in the acute inflammation. The local application of salbutamol in the presence of propranolol (1 and 2 - antagonist) causes a significant reduction in the joint blood flow. Based on the results, it could be concluded that the activation of 2-adrenoceptors may cause the blood flow to ncrease. The mechanisms responsible for this increase remains to be investigated.
  • Ravanipour M., Pouresmaeil Z., Memarian R Page 65
    Purpose
    This was a quasi-experimental clinical trial study carried out in the emergency room of AIiasghar Hospital of Boushehr city in 1999. The aim of this study was to assess the effect of therapeutic touch before venipuncture on the anxiety level of school-age children.
    Materials And Methods
    Twenty patients were selected for each of the case, placebo and control groups using acceidental and accessible sampling methods with the chareteristics of samples (e.g. age, sex,. ..) being matched in the three groups. Before the veipuncture in the case group therapeutic touch was used fer 10 minutes, in the placebo group speech and behavioral suggestion was used for 10 minutes, and in the control group no intervention was used except the presence of investigator over the same period of time. In all of the three groups the level of anxiety was measured by the vital sign chart (pulse, respiration, blood pressure and oral temperature), the behavioral symptom check list consisting of 9 objects ranged from 0 to 3, and the face anxiety exam scale of children filled by a colleague, before and after the intervention.
    Result and Discussion
    Data analysis with chi square showed that demographic factors were similar in the three groups (p>0.05). Comparision of the level of anxiety before and after the therapeutic touch between the case and control groups by the ANOVA test indicated a significant difference (p<0.0001). Therefore, the first hypothesis of this research stating that "the level of anxiety in school age children will decrease after the therapeutic touch" is accepted. In addition, comparison of the anxiety level, before and after the touch, between the case and placebo by the ANOVA test indicated a significant difference (p<0.0001). Therefore, the second hypothesis of this research stating that "the level of anxiety of children will decrease after the theraputic touch" is also accepted. It is therefore recommended that the therapeutic touch, as an attentive technique, can be used to decrease the level of anxiety before the venipuncture in school age children.
  • Shakibaie M.R., Ehsan Zh Page 75
    Purpose
    The emergence of multiple antibiotic resistance among Escherichia coli strains has created problems in the treatment of infections caused by this organism at hospitals. In this regard, transferring of the antibiotic resistance from resistant to sensitive strains by conjugation plays an important role in this phenemenon.
    Materials And Methods
    In this research more than 50 strains of E.coli were isolated from different hospitals over one year (1999-2000) in Kerman. Among them, 10 strains which exhibited the highest level of the resistances to antibiotics were selected for further study. The sensitivity ofthe isolates to antibiotics were evaluated by the MIC and disc diffusion tests. Conjugation was done by the membrane filter technique and plasmids were isolated by the alkaline lysis method. 45% of the isolates were from faece, 35% from urine and 20% from blood.
    Results
    All the isolates had resistance to tetracycline, ampicillin and amoxycillin. Among the resistant strains, only the strain no. 3 was capable oftransfering Amp' and Arnox' [r = resistance] genes to the sensitive strain of E.coli K12 SG20030.1 (Rif f) by the conjugation process, Cotransfer study indicated that both Amox' and Amp' are transferred to recipient cells simultaneously. Agarose gel electrophoresis of the plasmids revealed that the strains 2, 3 and 7 contain plasmids, however only the strain 3 carried a conjugative one. Comparison between the growth phase of the doner and transconjugants did not show any differences. Only the lag phase was extended when the antibiotic was added.
    Conclusion
    Based on the results, it can be concluded that conjugative plasm ids may playa role in the dessimination of antibiotic resistance genes in E.coli at hospitals.
  • Sadeghi Zadeh, Ayate H., Mirshahi M Page 85
    Purpose
    VZV genome contains all seven genes homologous to Herpes Simplex-l (HSV-I) genes for oriS- dependent in vitro DNA replication. These seven genes in the VZV have been cloned separately but have not been able to show a functionally activated ori-dependent replication system. To investigate whether other genes are required for the VZV replication, the expression of the cloned genes had to be confirmed.
    Materials And Methods
    One of the genes not analyzed so far is the VZV gene 52. This gene, which is homologous to Vl8 gene in HSV-I and codes for one of the subunits of helicase-primase complex, was selected for further study. Due to the unavilability of a specifice antibody against the gene product, direct analysis of the gene 52 expression was not possible. Hence, the DNA vaccine technique was used to prepare antibodies in vivo.
    Results And Discussion
    After the first and second administration of the DNA samples to Balb/c mice, the antibody titers were not significant. However, marked increase in the titer was observed following the third vaccine administration. By western blottig, the antibodies detected an 87kD protein, corresponding to the predicted molecular weight of the protein. To confirm that the protein detected in the immunoblotting was, in fact, protein 52 expressed by the plasmid vector, the produced polyclonal antibodies were tested against one of the four VZV cosmids carrying the complete viral genome and proved positive. Furthermore, the ability of this antibody to detect protein Ul8 indicated that the postulated structural homologies between the two proteins could explain the cross-reactivity of the antibody.
  • Edalat R., Sabahi F., Zandi K., Roustai M.H., Sarami - Foroshani R Page 95
    Purpose

    Mumps virus is the cause of a contagious disease mostly seen in children and young adults.Immunoglobulin G protects individuals from reinfection. Because of the broad range of incubation time in various individuals, the presence of the virus in saliva before the appearance of clinical symptoms and infection of many individuals without symptoms makes the control of the transmission of the disease difficult. Therefore, vaccination is the best way to control the disease and spread of the viral agent. In addition, laboratory methods with a high sensitivity are needed to determine vaccine efficiency and to identify susceptible groups and infected individuals.

    Materials and Methods

    In this research, we used the viral neutralization test (VNT) and ELISA to determine IgG titers. First, the VNT was performed for 400 cord blood samples from which, 91.7% were detected to be positive. A vero cell line was infected with Hushino strain of mumps virus. By the hemadsorption test, the virus propagation in the infected cell line was confirmed. Later, the cultured virus was concentrated by PEG 6000, then purified by sucrose gradient and the amount of the protein was determined. The purified virus was coated on the micotiter plates and an indirect ELISA was performed. We used the VNT as a golden standard to determine the efficiency of our designed ELISA method.

    Results

    The results demonstrated that the two methods have a good correlation. The sensitivity and specificity of our ELISA system was 100% and 97% respectively. Thus, our ELISA technique is a reliable method to determine mumps virus antibody titer.

  • Karoji S. M., Movahedian M., Rezazadeh M Page 103
    Purpose

    Many investigators are interested in finding new cultural systems that can provide a better support for the development of preimplantation embryos. Past studies suggest that growth factors, such as: the epidermal growth factor (EGF) are important in the preimplantation embryo development at later stage and also the implantation process. Therefore, simple culture media may not be adequate for the maintenance of embryo needs. So, adding directly exogenous EGF can be useful. The purpose of this study was to determine the effects of the EGF on the post-thaw development of vitrified mouse morulae.

    Materials and Methods

    Mouse morulae were collected from superovulated mice oviducts or uterus 78-80 hours post heG injection and divided into four groups: control I cultured (on T6 medium), control 2 (on T6 + EGF 10 ng/ml medium), experimental I (vitrified embryos on T6 medium) and experimental 2 (vitrified on T6 + EGF 10 ng/mI). The vitrification procedure was the same as the Kasai protocol. On the second day of the cultivation, some embryos from each group were stained using the Tarkowsky procedure. Results were analyzed with the X2 and one-way variance tests.

    Results

    The results showed that there was a significant difference of hatching stage embryos between the control 2 and the experiment 2 (83.3% vs 64%) groups. The mean number ofblastomers of the control 2 group was higher than the others (97±21.66) and there was a significant difference with the other groups.

    Conclusion

    The results of the present study demonstrated that the EGF can enhance the development of unvitrified embryo development but the development of vitrified embryos cannot be modulated by the addition of the EGF.

  • Keshavarz H., Nateghpour, Eskandari S. E Page 111
    Purpose
    This study was conducted to determine the prevalence of toxoplasmosis in Islamshahr District of Tehran, Iran, in 1998.
    Materials And Methods
    This descriptive study was carried out on 1552 blood samples randomly collected from individuals in different age groups who were admitted to 17 urban and rural health centers. For each individual a questionnaire was filled, then three finger prick samples were taken and serologically tested by indirect fluorescent antibody technique using 1:20, 1:100 and I:200 serum dilutions. Any positive serum in 1:20 dilution was rechecked for final titration. The serum dilution of 1:20 with a confidence level of95 percent was accepted as the index of the infection.
    Results
    A total of 606 persons (39%) were diagnosed positive (with titers of 1:20 or higher) and 54persons (3.5%) had a titer of 1:200 or higher. This study showed a statistically significant relationship between the toxoplasmosis seropositivity and sex, age, occupation, exposure to cats and abortion.
    Conclusion
    The results indicated that there are some appropriate conditions for the transmission of the infection in the considered area.