فهرست مطالب

Journal of Pathobiology Reaearch
Volume:1 Issue: 1, 1998

  • تاریخ انتشار: 1377/02/11
  • تعداد عناوین: 11
|
  • سهراب حاجی زاده، علی خوش باطن، علیرضا عسگری، محمد خاکساری صفحه 1
    ایمونیزاسیون بر علیه آلوآنتی ژن های گلبول های قرمز در بیمارانی که به علت شرایط خاصی نیاز به تزریق خون های مکرر دارند و یا خانم هایی که هنگام حاملگی در معرض آنتی ژن های غیر خودی قرار می گیرند، ممکن است منجر به بروز مشکلاتی برای این بیماران در تزریقی خون های بعدی و همچنین بروز خطراتی برای جنین در حاملگی های بعدی در این خانم ها شود. مطالعه ما براساس تجسس آنتی بادی های ایمن زا در سرم 300 نفر از بیمارانی که تزریق خون های مکرر داشته (از جمله افراد تالاسمی ماژور و بیماران دچار نارسایی کلیوی که دیالیز می شدند) و نیز خانم های چندزا قرار داشت. از هر گروه افراد فوق الذکر 100 نفر بیمار که در معرض ایمونیزاسیون علیه آلوآنتی ژن های گلبول قرمز قرار داشتند به طور تصادفی انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج حاصل نشان دهنده وجود آنتی بادی ها در 10% بیماران تالاسمی بوده در حالی که 7% بیماران همودیالیز و 4% خانم های چندزا آنتی بادی بر علیه آنتی ژن های گروه های خونی در سرمشان ایجاد شده بود. حدود 50% از بیماران تالاسمی و 30% از بیماران همودیالیزی (حساس شده) در سرم شان بیش از یک نوع آنتی بادی داشتند (Duffy، Kidd، Kell، Rh) و بقیه بیماران حساس شده فقط یک نوع آنتی بادی در سرم خود داشتند.
  • علیرضا حیدرنیا، غلا مرضا بابایی، پروین شریفی صفحه 11
    این پژوهش به منظور تعیین تاثیر روش های مختلف آموزش بهداشت در ارتباط با تغذیه با شیر مادر بر روی 114 مادر متاهل (49-15 سال) به صورت نیمه تجربی انجام شد. جمعیت هدف در این مطالعه محدوده تحت پوشش مرکز بهداشتی درمانی شماره یک شهرستان قوچان بودند، که در فاصله ماه های اردیبهشت- خردادماه 1376 مورد پژوهش قرار گرفتند. ابتدا با آزمون اولیه میزان اطلاعات، نگرش و عملکرد مادران با استفاده از پرسشنامه (مصاحبه) اندازه گیری شد. سپس روش های مختلف آموزشی در ارتباط با تغذیه با شیر مادر به منظور ارتقاء میزان اطلاعات، نگرش و عملکرد واحدهای مورد پژوهش شامل 5
    روش
    سخنرانی (گروه 2)، سخنرانی- فیلم (گروه 3)، بحث گروهی (گروه 4)، بحث گروهی- فیلم (گروه 5)، فیلم (گروه 6) اعمال شد. برای گروه کنترل (1) هیچ روش آموزشی به کار برده نشد. سپس با آزمون ثانویه (بازگشت مدت 30 روز) میزان اطلاعات، نگرش و عملکرد مادران را پس از اجرای برنامه های آموزشی مورد سنجش قرار دادیم. نتیجه پژوهش، افزایش معنی داری را در میانگین نمرات آگاهی (0001/0= P)، نگرش (0164/0=P) و عملکرد (0/000=P) قبل و بعد از آموزش نشان داد.
    استفاده از برنامه های آموزش بهداشت در کل اثرات معنی داری را بر افزایش میزان K.A.P نمونه پژوهش در زمینه تغذیه کودکشان با شیر مادر داشته است. به علاوه یافته های پژوهش افزایش متفاوتی را بین میانگین نمرات در استفاده از روش های مختلف آموزشی نشان داده است. نتایج بیانگر آن است که روش های بحث گروهی و بحث گروهی با فیلم در ارتباط با تغذیه با شیر مادر تاثیر بیشتری را در مقایسه با سایر روش ها داشته است.
    همچنین افزایش معنی داری بین میانگین نمرات عملکردی و سن واحدهای مورد مطالعه با میانگین نمرات نگرش و وضعیت سواد واحدهای مورد پژوهش، میانگین نمرات نگرشی و سواد همسران واحدهای مورد پژوهش در زمینه تغذیه با شیر مادر مشاهده شد.
    کلیدواژگان: روش های مختلف آموزشی، مادران 49، 15 سال، تغذیه با شیرمادر، آگاهی، نگرش، رفتار
  • مرتضی ستاری، محسن صابری نجفی، حسن رخشنده صفحه 23
    به منظور بررسی فعالیت ضدمیکروبی عصاره کلروفرمی سیر (آلیسین) در برابر رشد و تولید سم در شیگلاهای آنتروپاتوژن 33 مورد مثبت واقعی از سویه های شگیلا با پراکندگی 10 مورد شیگلا دیسانتری تیپ I، 12 مورد شیگلا فلکسنری و 11 مورد شیگلاسونه ای جداسازی شده است. به منظور ارزیابی اثر عصاره کلروفرمی سیر (حاوی آلیسین) برروی رشد شیگلاهای جمع آوری شده در شرایط آزمایشگاهی، نسبت به تعیین حداقل غلظت ممانعت کننده آن از رشد (MIC) Minimal Inhibition Concentration، از دو روش سریال رقتی و انتشار در پلیت استفاده شده است. در روش اول، این عصاره را که تا میزان () رقیق کرده بودیم بر روی شیگلاهای مذکور آزمایش نمودیم و ملاحظه شد تا مدت 72 ساعت می تواند از رشد ممانعت به عمل آورد. با به کار بردن روش دوم مقدار mg/disc1 از عصاره توانست قطر هاله ای برابر 22-17 میلی متر ایجاد نماید [یادآوری می کنیم که قطر هاله عدم رشد برای نالیدیکسیک اسید، جنتامایسین و نیتروفورانتوئین (آنتی بیوتیک هایی که اکثر سویه های شیگلا به آنها حساس می باشند) به ترتیب (24-18)، (19-17) و (22-20) میلی متر می باشد]. برای بررسی اثرات درمانی عصاره کلروفرمی سیر در شرایط بدن (in vivo) و به منظور درمان شیگلوز جلوگیری از رشد و تولید سم)، آزمایش هایی برروی خرگوش به دو روش به شرح زیر انجام گرفت. در روش نخست اثرات درمانی عصاره بر روی حیوان آزمایشگاهی (خرگوش) مبتلا به شیگلا بررسی شد و مشخص گردید که این حیوان با تجویز خوراکی l/kg150 از عصاره مذکور در شروع درمان و سپس l/kg20 در هر 8 ساعت و به مدت 5 روز درمان خواهد شد. همچنین برای مطالعه سمیت عصاره کلروفرمی مشاهده شد که تزریق مقدار l/kg150 از عصاره به روش صفاتی (IP) در موش باعث مرگ حیوان نگردید. به منظور بررسی اثر بازدارندگی عصاره بر تولید سم توسط باکتری از روش ایلئوم گروه زده استفاده شد که اثرات سم باکتری به صورت همراه و غیر همراه با عصاره سیر در روده حیوان مورد بررسی قرار گرفت و معلوم شد عصاره کلروفرمی سیر که تا میزان () رقیق شده باشد، تونایی جلوگیری از تولید آب (ناشی از سم باکتری) و کاهش شدید رشد باکتری را پس از مدت 18 ساعت در روده حیوان دارد.
  • حوریه سلیمانجاهی، محمدحسن روستایی صفحه 35
    در سال 1988 سازمان بهداشت جهانی متعهد شد که تا سال 2000 میلادی اقدام به ریشه کنی ویروس عامل فلج اطفال از روی کره زمین نماید [1] در این نشست یکی از ابزارهای اصلی برای رسیدن به این هدف واکسیناسیون اطفال زیر 5 سال و بهره گیری از واکنس خوراکی تخفیف حدت یافته Oral Poliovaccine (OPV) در روز های ملی ایمنی زایی national immunization days (NIDs) مطرح گردید [2]. زمانی می توان به موفقیت واکسیناسیون همگانی در ریشه کن نمودن ویروس های وحشی (بومی) پولیو دست یافت که ایمنی قابل قبولی در برابر ویروس های وحشی پولیو در میزبانان حساس به وجود آید. در راستای اجرای طرح ایمن سازی کودکان در روز های خاص لازم بود که عایر آنتی بادی های منتقله از مادران به جنین ها بررسی گردد تا وضعیت ایمنی در بدو تولد در کودکان مشخص باشد. در پژوهش حاضر آزمایش خنثی کنندگی ویروس های تیپ 1، 2 و 3 پولیو به کار گرفته شد و تعداد 412 نمونه خون از بندناف تهیه و در شرایط استریل سرم آنها جدا گردید. روش میکرونوترالیزاسیون با بهره گیری از تیپ های ویروس پولیو، که در یافته های هلا (Hela) و ورو (Vero) تکثیر شده بودند با استفاده از آنتی سرم های اختصاصی که به طور جداگانه در خرگوش تهیه شد مورد استفاده قرار گرفت. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که تعداد 6 (46/1 درصد)، 16 (9/3 درصد) و 38 (2/9 درصد) نمونه از سرم های تحت آزمایش فاقد آنتی بادی خنثی کننده، به ترتیب در برابر ویروس های تیپ 1، 2 و 3 پولیو بودند. تعداد 329 (3/82 درصد)، 333 (8/80 درصد) و 283 (9/48 درصد) مورد از نمونه های دارای آنتی بادی خنثی کننده در رقت () یا بیشتر به ترتیب در مقابل ویروس های تیپ 1، 2 و 3 پولیو بودند. با توجه به نتایج حاصل از پژوهش فوق درصد افراد حساس در برابر هر یک از تیپ های ویروس پولیو نسبتا بالا است و ادامه برنامه ایمن سازی در روزهای ملی در کنار واکسیناسیون معمول کشوری تا ریشه کنی، امری لازم می باشد.
  • مجید شهابی، سعید کاویانی، عبدالامیر علامه صفحه 45
    آنمی یکی از علایم مشخصه ازدیاد آلومینیوم در بیماران همودیالیزی می باشد که معمولا قبل از سایر علایم مسمومیت با آلومینیم ظاهر می شود این آنمی معمولا به صورت میکروسیتیک می باشد بدون آنکه بیمار دچار کمبود آهن شده باشد. 78 بیمار که به طور مرتب تحت عمل همودیالیز قرار می گرفتند انتخاب شده و در آنها پارامترهای هماتولوژیک مانند هموگلوبین، هماتوکریت، (MCV) Mean Cell Volume، شمارش رتیکولوسیت ها، فریتین و نیز پارامترهای بیوشیمایی مثل آلومینیم پلاسما و آلومینیم گلبول قرمز اندازه گیری شد. اندازه گیری فریتین نیز جهت ارزیابی ذخایر آهن بیماران انجام شد. به طور کلی میزان آلومینیم پلاسما و آلومینیم گلبول قرمز در پلاسمای بیمار نسبت به شاهد به میزان قابل توجهی بیشتر بود (گروه بیمار 3/68/55 و گروه شاهد 9/66/61) در حالی که هماتوکریت در گروه شاهد به مقدار توجهی از گروه بیمار بالاتر بود (3/06/42 برای گروه شاهد در برابر 61/09/24) در گروه بیمار). 21 نفر از این بیماران دارای آلومینیم گلبول قرمز و آلومینیم پلاسمای بالاتر از حد سمی (60 میکروگرم در لیتر) بودند که همگی این تعداد دارای MCV کمتر از حد طبیعی یا در حد پایین طبیعی بودند. در این بیماران میزان آلومینیم پلاسما و آلومینیم گلبول قرمز به خوبی با MCV در ارتباط بود. در همه این 21 نفر فریتین پلاسما طبیعی یا بالاتر از حد طبیعی بود. در بررسی کلینیکی هیچکدام از این بیماران دارای علایم مسمومیت با آلومینیم نبودند. از آنجا که منبع اصلی آلومینیم در بیماران دیالیزی آلومینیم اضافه شده به آب آشامیدنی می باشد و نیز از آنجا که در کشور ما به آب آشامیدنی آلومینیم افزوده نمی شود به نظر می رسد آلومینیم وارد شده به بدن بیماران دیالیزی از راه های دیگر به حدی نبوده است که بتواند باعث ایجاد مسمومیت با آلومینیم به صورت کامل کند و تنها باعث کاهش خفیفی در MCV شده است. مطالعات کاملتر در مراکز مختلف دیالیز لازم است صورت گیرد تا بتوان به طور قاطع در مورد نقش آلومینیم و مسمومیت با آن در بیماران دیالیزی اظهار نظر کرد.
  • سقراط فقیه زاده، رسول قره آغاجی اصل، عیسی محمدی صفحه 53
    در تحقیق حاضر تابع بقاء و مخاطره را برای سرطان روده بزرگ تعیین کرده ایم. برای این منظور 235 بیمار مبتلا به سرطان روده بزرگ که در طول سال های 69-1365 در مرکز تحقیقات سرطان بیمارستان امام خمینی (ره) بستری و تحت درمان بودند را تا اوایل سال 1371 مورد پیگیری قرار داده ایم و تابع بقاء را از دو روش ناپارامتری جدول طول عمر و جدول کاپلان مایر برآورد کرده ایم. همچنین با استفاده از روش تست Log-Rank همگنی توابع بقاء بین سطوح مختلف متغیرهای این تحقیق را آزمون نمودیم که فرض همگنی سطوح متغیرهای محل زندگی، روش درمان، نوع عمل جراحی و stage از نظر آماری معنی دار نشدند. در آخر برای بررسی اثرات توام متغیرهای اثرگذار بر روی تابع بقاء و مخاطره، مدل رگرسیونی کاکس (مدل مخاطرات متناسب) را برای این تحقیق برازش نمودیم که مدل به دست آمده عبارت است از: h (t | x) = h0 (t) exp [-0.257x(1-2) + 0.0059x(2) + 0.6602x(3-2) + 2.429x(3-3) + 0.372x(4-2) – 0.9704x(5-3) – 0.6093x(5-5) + 1.011x(5-8) + 0.294x(6-6) + 0.4429x(6-7)] که در آن h0(t) مخاطره پایه و متغیرهای وارد شده به مدل به ترتیب عبارتند از: جنس، سن، مرحله پیشرفت بیماری، محل زندگی، شغل (کارمند، آزاد، محصل)، روش درمان (شیمی درمانی و اشعه درمانی) و هر کدام از متغیرهای فوق مخاطره شان نسبت به سطح مرجع سنجیده می شود.
  • منیژه قوی فکر، عبدالحسین دلیمی اصل، محمد خداشناس صفحه 67
    در تحقیق حاضر تاثیر داروی پرازی کوانتل برروی تگومنت هیمنولپیس نانا به وسیله میکروسکوپ الکترونی مورد ارزیابی قرار گفته است. در این مطالعه موش های سفید آزمایشگاهی ماده با وزن 130 گرم بعد از آزمایش مدفوع و اطمینان از آلوده بودن آنها به H.n به پنج گروه پنج تایی تقسیم شدند. چهار گروه تحت درمان با پرازی کوانتل به میزان 10 و 30 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن برای مد 30 و 60 دقیقه قرار گرفتند و یک گروه به عنوان شاهد انتخاب گردید. موش ها بعد از مدت زمان لازم کشته شده و انگل از روده آنها جداگردید و پس از انجام مراحل مختلف آماده سازی نمونه، تگومنت با میکروسکوپ الکترونی مورد بررسی قرار گرفت. نتایجی که از مقایسه تگومنت 4 گروه انگل تحت تاثیر دارو با تگومنت شاهد به دست آمد، به صورت زیر است:تگومنت انگل بلافاصله پس از تماس با دارو تحت تاثیر قرار گرفت. نشانه های اولیه تخریب تگومنت 30 دقیقه پس از مصرف دارو به صورت حاشیه ای و آسیب میکروتریکس ها و سطح راسی انگل مشاهده شد با افزایش مدت زمان تماس و غلظت دارو به صورت تصاعدی، آسیب وسیع تر شد، به طوری که پس از یک ساعت تماس، حفرات و واکوئل های زیادی در تگومنت ایجاد شد. به علاوه تنه اصلی و سینسیشیال تگومنت متورم و تجزیه شده و آسیب به نواحی داخلی و ساختمان زیر تگومنت نیز توسعه یافت و انقباض شدید عضلات نیز به صورت تاه خوردگی عمیق در سطح بیرونی انگل قابل مشاهده بود که این نشانه فلج کامل انگل می باشد.
  • فاطمه کرمی تهرانی، ابراهیم جوادی، یوسف رسمی صفحه 75
    سرطان سینه یکی از شایع ترین سرطان ها در زنان می باشد. مشاهده گردیده است که نرخ شیوع این نوع سرطان در جوامعی که بیماری گواتر شایع است و نیز در افرادی که مبتلا به هیپوتیروئیدیسم بالینی هستند در مقایسه با افرادی که یوتیروئید یا هیپرتیروئید هستند، بیشتر است. تعدادی از محققین نشان دادند که بالعکس، شیوع هیپوتیروئیدیسم در بیماران مبتلا به سرطان پستان افزایش نشان می دهد در یک مورد نیز گزارش شده است که بیماران مبتلا به سرطان پستانی که بیماری تیروئیدی نیز دارند، دارای پیش آگهی ضعیفی هستند و تعقیب و بررسی مقادیر هورمون های تیروئیدی می تواند در درمان سرطان پستان سودمند و مفید باشد، اما این نتایج به طور عمومی به دست نیامده است.
    هدف این پژوهش آن است که رابطه احتمالی بین میزان هورمون های تیروئیدی سرم (TSH، 3T و 4T) و فاکتورهای پیش آگهی را در سرطان سینه تحقیق کند. به این منظور از 45 بیمار مبتلا به سرطان سینه و 20 نفر از افراد کنترل خون دریافت گردید و هورمون های تیروئیدی با سیستم RIA اندازه گیری گردیدند. به غیر از نمونه خون، نمونه بافت ترمور بیماران فوق پس از عمل جراحی جمع آوری شد و میزان گیرنده های استروژن و پروژسترون آنها با روش DCC اندازه گیری شدند.
    نتایج این پژوهش نشان داد که یک کاهش معنی دار در میزان سرمی 3T در افراد دارای تومور خوش خیم در مقایسه با گروه کنترل دیده می شود.
    زمانی که مقادیر 3T و -Up3T و FTI گروه دارای تومور بدخیم با کنترل ها مقایسه گردید مشاهده شد که یک کاهش معنی دار در مقادیر سرمی بیماران نسبت به گروه کنترل وجود دارد.
    به علاوه بررسی مقادیر هورمون ها در درجه های مختلف تومور نشان داد که مقدار -Up3T در بیماران دارای تومور درجه II در مقایسه با بیماران دارای تومور درجه III بیشتر است و اختلاف معنی داری بین این دو گروه دیده می شود.
    با انجام تست های آماری مشخص شد که بین هورمون های تیروئیدی سرم (4T، 3T، -Up3T، FTI و TSH) و دیگر فاکتورهای پیش آگهی نظیر تعداد گروه های لنفاوی، سن، نوع بافت سرطانی، وضعیت قادگی و وضعیت گیرنده ER و PgR هیچ گونه اختلاف معنی داری که موید وابستگی هورمون های تیروئیدی به فاکتورهای پیش آگهی باشد وجود ندارد.
    کلیدواژگان: هورمون های تیروئیدی، فاکتورهای پیش آگهی، استروژن، پروژسترون، سرطان سینه
  • شراره مقیم، محمدحسن روستایی، محمود شمس شهر آبادی صفحه 87
    در این مطالعه به منظور بررسی عیار آنتی بادی های علیه ویروس سرخک، روش غیر مستقیم الیزا (Enzyme-linked Immunossorbent Assay) ELISA به کارگیری و راه اندازی شد. به همین جهت اقدام به تهیه آنتی بادی های علیه سرم انسانی در خرگوش نمودیم. ایمونوگلوبولین های تهیه شده را که به وسیله کروماتوگرافی تعویض یونی خالص شده و خلوص آنها با آزمایش های الکتروفورز در ژل پلی اکریل آمید و ایمونوالکتروفورز تایید شد، با آنزیم پراکسیداز نشاندار گردید. برای تهیه آنتی ژن، ویروس سرخک (سویه ادمونستون B) درون سلول های HeLa تکثیر داده شد و با آزمایش ارزیابی پلاک Plaqe Assay تعیین تیتر شد. آنتی ژن آماده شده با این روش را به فاز جامد (میکروپلیت مخصوص الیزا) متصل نموده و سپس از نمونه سرم های مورد آزمایش رقت های سریال آماده گردید و به میرکوپلیت های حاوی آنتی ژن اضافه شد. به کمپلکس فوق رقت مناسبی از آنتی گلوبولین نشاندار اضافه شد و فعالت آنزیم با افزایش سوبسترای مناسب آنزیم (OPD) و خواندن نتایج با اسپکتروفوتومتر تعیین گردید. بالاترین رقتی از سرم که دانسیته نوری باربر با 0/1 داشت به عنوان تیتر آنتی بادی آن نمونه سرم در نظر گرفته شد. به منظور تعیین حساسیت و ویژگی تست الیزا از آزمایش خنثی کنندگی ویروس به توسط سرم (SNT) Serum Neultralization Test به عنوان تست مرجع، استفاده شد. لذا 64 نمونه از سرم انسان با دو روش فوق ارزیابی شدند و حساسیت و ویژگی الیزا در مقایسه با SNT محاسبه گردید که به ترتیب نتایج 90 و 1/90 به دست آمد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که الیزا در عین سادگی و سرعت، از نظر حساسیت و ویژگی در سطح قابل قبولی قرار دارد و از آن می توان برای تعیین عیار آنتی بادی های ویروس سرخک، تعیین وضعیت ایمنی افراد جامعه و عملکرد برنامه های واکسیناسیون عمومی سود جست.
    کلیدواژگان: ویروس سرخک، آزمایش الیزا، آزمایش خنثی کنندگی سرم، آنتی ایمونو، گلوبولین انسانی
  • بیژن هاشمی ملایری، فریده باستانی صفحه 99
  • صفحه 115
|
  • Hajizadeh S., () Khoshbaten A., () Asgari A., () Khaksari M.() Page 1
    It has been shown that electrical stimulation increases local blood flow, but the exact mechanism is not clearly undrestood. In this study we aimed to clarify underlying mechanism involving in this phenomenon. White adult rabbits of 4-6 month were used in this study. Animal were anaesthetised by sodium pentobarbital (40 mg/kg, iv) and blood flow in the skin of thoracic back was recorded by using a laser Doppler flowmeter (LDF). Square waves (20 Hz frequency of 0.5 ms duration with strength just enough to produce palpable contraction of the skin) was applied to animals through a pair of surface electrodes inserted on the skin of animals. Drugs were applied to skin close to the tip of laser optic probe. The results obtained in this study show that: Electrical stimulation and substance P both increase local blood flow as a dose dependent pattern, whereas SP-antagonist did not have any effect on local blood flow, but the effect of ES was attenuated in presence of SP antagonist. We could conclude that electrical stimulation increases local blood flow by releasing vasodilating compounds, e.g. SP or another neurotransmitters from sensory nerve ending.
  • Hidarnia A(L)(B.Sc. , Ph.D.), Babaie A.R.() M.Sc. , Sharifi P.()«B.Sc. Page 11
    This study investigated the effect of different educational methods of breast feeding on the 14-49 years old mothers.This study was a semi-experimental study carried out on 114 mother's (14-49 years).The target population were in number one Guchan M.e.H. (Health care mother), surveyed from April till end of May 1997. A pretest was conducted to asses the knowledge, attitude and practice (KAP) of mothers using a questionnaire filled by face to face interview.After measuring the mothers KAP., different educational methods of breast feeding were applied to promote breast feeding among the mothers.The educational programe composed of "lectures" (for group 2), "lectures and film" (for group 3), "panel discussion" (for group 4), "panel discussion and film" (for group 5) and "film" (for group 6). Group 1 was considered as the control group with no educational program.One month after the implementation of the program, the mothers KAP. was measured.Results showed significant differences between the mothers scores before and after the implementalion of different educational programs used to promote the breast feeding.There was a significant increase in the mother's mean scores of knowledge (P=0.0001), attitude (P=0.0164) and practice (P=0.000) after the implementation of the educational program. The finding showed that the health educational program has significant effect on breast feeding among the mothers.The "panel discussion" and the "panel discussionwith film" educational methods showed a higher increase in the KAP. mean scores compared with other educational programs used in this study.There was a significant increase in the mean scores of practice due to the mothers age, a significantincrease in the attitude scores due to the mothers literacy level, and a significant increase in the husbands attitude due to their literacy level for breast feeding.
  • Sattari, M.(L) M.Sc. , Saberi Nadjafi M.() , Rakhshandeh H() (Pharm.D.) Page 23
    In this article, we have shown an antibacterial effect of garlic extract against toxin production and growth of enteropathogenic shigella spp. This study was carried out using thirty three true positive strains of shigella (ten cases sh.dysenteriae type 1, twelve cases of sh.flexneri, and eleven cases of sh.sonnei), isolated from fecal specimens of diarrhoeal patients at Ghaem Hospital in Mashhad, Iran.The results of the antimicrobial susceptibility test were as follows:80% of strains were resistant to ampicillin, amoxycillin, tetracycline, chloramphenicol, co-trimoxazole and 60% of them to cephalothin. Garllic extract was prepared by chowdhury method [13].To investigate the therapeutic effects of chloroform extract of garlic in treating experimental Shigellosis in rabbits, we used two experimental methods. The results were as follows:In the first method (150, l/kgloading dose followed by 20, l/kg at 8 hourly intervals for five days after the initial time) we showed that oral dose of the garlic extract recovered the illness.Then for evalluation of the garlic extract on the growth of enteropathogenic shigella, we used the minimum inhibitory concentrations (MIC) of the extract by the serial dilution and plate diffusion methods. In serial dilution procedure, we observed that shigella spp. growth were inhibited at 1/320 dilution of extract after 72 hrs. in vitro.In the disc diffusion method, the inhibition zone of 1/20 dilution of extract was about 17-22mm in diameter. This was in agreement with commonly used antibiotics that shigella spp. are sensitive to.In the second method we used 1/320 of extract and 108 CPU/ml of bacteria in the ileal loops of rabbit. We observed that 1/320 dilution of extract inhibited the production of enterotoxin and fluid accumulation in rabbit ileal loops. The growth of bacteria was also decreased after 18hrs. in the intestine of rabbit.
  • Soleimandjahi H(L) (Mosco) Roustai M.H()(Phod) Page 35
    Poliomyelitis is one of the most serious viral diseases caused by any of the polioviruses. The causal agents multiply at mucosal surfaces and accumulate in the draining lymph nodes where some strains may replicate. From there virus seeds peripheral sites, including peripheral nerves, and the viruses generated at the distant sites are the source of the detectable viraemia. Antibodies appear early and are protective even when given as passive immunoglobulin.Immunization against polio saves the lives of children. Countrywide vaccination program is done to produce satisfactory level of immunity among susceptible people, and to stop transmission of the wild poliviruses among children.One of the best available methods for assessing the level of antibodies, induced in people against poliviruses, is serum neutralization test (SNT).This study was designed to evaluate the level of polivirus neutralizing antibodies in the cord blood of pregnant women. Four hundred and twelve sera were collected aseptically and a microneutralization test, using control antisera against polivirus types 1, 2 and 3 was done to measure the antibody titer of each serum against all three types of the virus. Control antisera were prepared in rabbit, and viruses were multiplied in Hela and Vero cells. The data revealed that 6 (1.46%), 16 (3.9%), and 38 (9.2%) sera did not have detectable antibodies against the virus types 1, 2 and 3 respectively. It was also shown that out of 412 sera, 339 (82.3%), 333 (80.8%), and 283 (68.9%) samples contained antibody titers of equal or more than against virus types 1, 2 and 3 respectively. These findings suggest that national immunization days should be continued to maintain the level of herd immunity at highest standard level, among susceptible and at risk hosts, against all three types of the virus.
  • Shahabi M.(L)(Ph.D. Student), Kaviani S.()(B.Sc. , Alameh A() Page 45
    Anemia is a well-defined complication of aluminum overload in chronic hemodialysis patients. This type of anemia which is morphologically defined as microcytic is associated with normal or increased levels of ferritin, this anemia appears before other manifestation of aluminum intoxication.In order to investigate the role of aluminum in causing microcytic anemia in hemodialysis individuals 78 patients undergoing regular hemodalsis were choosen. The patients had a lower hematocrit (24.9±0.61) as compared to that of control subjects (42.6±0.3). Conversly, the level of plasma and erythrocyte aluminum was singnificantly higher than that of controls (55.8±6.3 vs 1.4±0.12) for plasma aluminum and (61.6±6.9 vs 0.98±0.1) for RBC aluminum.21 patients had plasma and RBC aluminum levels greater than the toxic level (60 mg/L) and Mean Cell Volume (MCV) values were either below or within the normal range. Plasma and RBC aluminum correlated well with MCV in these patients. Plasma ferritin was within normal range or increased in all of 21 patients.In clinical examinations none of the patients had manifestations of aluminum intoxcation such as encephalopathy and osteomalacia.These results suggest that since the drinking water is aluminum free, the plasma and RBC aluminum of pateints has other sources such as aluminum gels.It seems that this could be the causative agents for a mild microcytic anemia, the appearance of which is not associated with aluminum - dependent intoxication.
  • Faghihzadeh S.() , Aghaji-Asl R. () (Rsc. Mohammadi E. () M.Sc.) Page 53
    The purpose of this study was to determine the survival and risk functions for the colorectal cancer. 235 patients with colorectal tumors, who had been under treatment in the Institute of Oncology of Imam Khomeini Hospital, Tehran, iran, within the years 1987 - 1991, were followed up to the end of 1992. The survival function was obtained by two non-parametric methods; Life Length Table and Kaplan Meier Table. The covariance of the survival functions for different levels of the variables was also evaluated using Log-Rank test.The covariance of the different levels of such variables as, living place, method of treatment, type of surgery, and stage of the disease was not confirmed. Finally, in order to investigate the combined effect of the confunding variables on the survival function, we developed the following model by adapting the Cox Regression Model:h (t | x) = h0 (t) exp [-0.257x (1-2) + 0.0059x (2) + 0.6602x (3-2) + 2.429x (3-3) +0.372x (4-2) - 0.9704x (5-3) - 0.6093x (5-5) + 1.01lx (5-8) +0.294x (6-6) +0.4429x (6-6) + 0.4429x (6-7)]In the above model, the ho (t) was the Basic Risk and other variables included sex, age, living place, occupation (employee, self employed, student), method of treatment (chemotherapy, radiation therapy), and stage of the disease. Risk level for each of the above variables was tested in relation to the Basic (reference level).
  • Ghavifekr M.(L)(M.Sc. Student) Dalimi A(), Khodashenas M.()(D.Vm.) Page 67
    25 mice naturally infected with Hymenolepis nana fraterna were divided into 5 groups, each consisting of five mice. Four groups were treated by Praziquantel at 10 and 30 mglkg B.W respectively and one group was selected as control group. The mice were killed 30 and 60 minutes after treatment in two equal groups and the helminths were recovered from their intestines and tegument 'of the parasites was studied by transmission electron microscope.Initial sign of destruction in a marginal manner and damage to microtriches and upper surface of the parasite tegument after 30 minutes of using 10 mg/kg B.W. were observed. Praziquantel at 30 mg/kg B.W. after 60 minutes caused many holes and vacuoles in the tegument. Furthermore, the truck of the tegument has inflammated and degenerated.In addition as damage has developed into internal area and subtegument structures. Sever muscle contractions in the form of deep wrinkles in outer surface of the parasite can also be observed which is the representative of full paralysis of the helminth.
  • Karami Tehrani F.(L), Javadi E.(), Rasmi Y() Page 75
    Breast cancer is one of the most common cancer among women. It has been claimed that the incidence of breast cancer in women is higher in populations with goiter and in patients with clinical hypothyroidism than in those who are euthyroid or hyperthyroid. It has also been reported that there is an increased incidence of hypothyroidism in patients with breast cancer. However, some workers have not found such an association. Once breast concer is clinically diagnsed it has been claimed that patients with thyroid disease have a poor prognosis and the administration of thyroid hormones is beneficial in the treatment of breast cancer, but these results are not universally accepted.The purpose of this study is to investigate the possible correlation between serum thyroid hormones (T4, T3), FTI, T3-Uptake, and TSH and prognostic factors in breast cancer. Blood samples were taken from 45 patients with breast cancer as well as normal controls, Serum hormones were measured using RLA techniques. In addition malignant tissues were removed surgically and oestrogen and progesterone receptor content of cytosol were estimated by Dee method. The result of this study revealed that there is a significant decrease in the level of serum T3 of patients with benign disease in comparison with those of controls when serum T3 and FTI of cancer patients were compared to those of controls a decrease was observed in the serum values of breast cancer patients. The differnces were statistically significant.In addition, with regard to the grade, T3-Uptake was shown to be significantly higher in patients with grade II than those of grade III. There were no correlation between serum thyroid hormones (T4, T3), T3-Uptake, FTI and TSH and other prognostic factors such as lymph node involvement, age, histological typeds, menoposal status and tumor oestrogen and progesterone receptors.
  • Moghim S.(L) , Roustai M.H.(), Shahrabadi M.Sp) Page 87
    Measles, a viral exanthem of childhood is the most contagious infection of humans. Despite the million's lives that have been saved by the global measles vaccination, some one million infants and children continue to die each year from measles. In order to reduce the above figure, more than 90% of children 9 months of age must be immunized against the disease.It is of great importance to do continuous serum survey to measure herd immunity to measles. There are several serologic tests to do the survey with their own advantages and disadvantages.In this study it was attempled to apply an indirect ELISA method to detect and measure measles antibodies. Atibodies againts human immunoglobulin were prepared in rabbits and were conjugated with horseradish peroxidase. Measles virus, Edmonston B strain, was propagted in Hela cells for preparation of virus stock and its antigens. The test was done in 96 polystyrene flat-bottomed microplats. Some 64 serum samples were tested with both ELISA and microneutralizan methods. Taking SNT as a standard method it was showen that the sensitivity and specificity of The ELISA, run in this project, were 90% and 91% respectively.
  • Hashemi-Malayeri B., Bastanif Page 99
    This paper takes a fundamental look at the Internet and the World Wide Web (WWW). The main purpose of this paper has been to provide a general overview on the Internet, it's academic applications, and to introduce the state-of-the-art of the information technology used on the Internet, being the WWW.The first part of this paper, published in this issue of the Journal of Medical Sciences of Modarres, includes: the principles, history, and communicational applications of the Internet. The set of technologies led to the development of the Internet has briefly been explained, with an eye to educating the academic users as to the basic knowledge required to use the Internt effectively. In this regard the Internet structure, protocols, attractions and benefits, and access levels have been described. Then the main applications of the Internet have been outlined and it's communicational application including: the electronic mail (e-mail). theInternetaddresses.mailing lists or list servers, and the newsgroups have been explained.The second part of this paper will be published in the next issue of this journal. In the second part, the applications of the Internet from the information point of view will be explained. In this regard, different server technologies prior to the development of the WWW will be explained. Then the Web server technology, access, and protocols will be explained in detail, as examples of distributed multi-database systems. These systems are the building blocks of evolving telematic architectures, which place the information close to where the users has the most need for data. Regarding this, the three key components of the WWW including the Uniform Resource Locator (URL), HyperText Transfer Protocol (HTTP), and HyperText Markup Language (HTML) will be introduced and some practical examples will be presented.This paper has been accomplished by referring to the references mentioned at the end of this paper [1-12], to which the reader is referred to for more information.