فهرست مطالب

Islamic Dental Association of IRAN - Volume:20 Issue: 4, 2008

Journal of Islamic Dental Association of IRAN
Volume:20 Issue: 4, 2008

  • تاریخ انتشار: 1387/10/11
  • تعداد عناوین: 13
|
  • شهید آیت الله مرتضی مطهری صفحه 269
    همچنان که توحید مراتب و درجات دارد، شرک نیز به نوبه خود مراتبی دارد که از مقایسه مراتب توحید با مراتب شرک به حکم «تعرف الاشیاء باضدادها» هم توحید را بهتر می توان شناخت و هم شرک را. تاریخ نشان می دهد که در برابر توحیدی که پیامبران الهی از فجر تاریخ به آن دعوت می کرده اند، انواع شرکها نیز وجود داشته است.
  • حسین افشار، مهدی شهرابی، کمال الدین سلامی صفحه 273
    زمینه و هدف
    فقدان دندانی و دندان اضافی از ناهنجاری های تکاملی هستند که در بعضی موارد با مشکلات و عوارضی چون ناقرینگی دندانی، تغییر میدلاین، کراودینگ دندانی، مال اکلوژن، پوسیدگی، دیاستم همراه می باشند. هدف از این مطالعه تعیین میزان شیوع ناهنجاری تعداد (دندان اضافی و فقدان دندانی) در دندانهای شیری کودکان 3-5 ساله مهدکودکهای تهران بزرگ می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مقطعی که به روش معاینه و یک مرحله ای با مراجعه مستقیم به تعدادی از مهدکودکهای سازمان بهزیستی استان تهران شامل سه ناحیه تهران، ری و شمیرانات که به طور تصادفی انتخاب شدند، روی هزار کودک دختر و پسر3-5 ساله انجام شد. کودکان به صورت سرپائی و توسط آبسلانگ و در نور کافی معاینه شدند و تشخیص ناهنجاری به روش شمارش دندانها صورت گرفت.
    یافته ها
    شیوع دندان اضافی و فقدان دندانی در جمعیت مورد مطالعه هر کدام سه مورد (3/0٪) بود که تمامی موارد در پسران دیده شد. همچنین تمام موارد دندان اضافی در فک بالا و از سه مورد فقدان دندانی، دو مورد آن در فک بالا و یک مورد در فک پایین مشاهده گردید. در بررسی میزان شیوع این دو ناهنجاری در جامعه آماری موردنظر، بیشترین درگیری مربوط به دندان لترال شیری به میزان تقریبی 67٪ و به صورت یک سویه بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه دندان اضافی و فقدان دندانی در دندانهای شیری می تواند با مشکلاتی در دندانهای دائمی همراه باشد، تشخیص زودهنگام و الزام کنترل دندانهای دائمی جانشین، ضروری به نظر می رسد
    کلیدواژگان: دندان اضافی، فقدان دندانی، دندانهای شیری
  • ابراهیم امین صالحی، هاله کاظمی یزدی، آرش بهاری بندری، شیده اسکندری صفحه 278
    زمینه و هدف
    یکی از شایعترین مشکلات دندانپزشکی شکستگی تاج می باشد که محققان و دانشمندان به دنبال بهترین و مناسبترین روش می باشند که مقاومت به شکستی نزدیک یا برابربا دندان سالم داشته باشد. در این مطالعه اثر کاربرد پلیت های فلزی، سرامیکی و کامپوزیتی بر مقاومت به شکست دندانهای قدامی Reattachmentشده بررسی می گردد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت تجربی ودر محیط آزمایشگاه انجام شد. چهل دندان اینسایزور مندیبول که به دلیل مشکل پریودنتالی به صورت سالم از دهان خارج شده بودند، به صورت تصادفی به چهار گروه تقسیم شده که گروه اول (شاهد) ده دندان سالم را شامل می شد. سی دندان باقیمانده توسط دیسک در چهار میلی متری کرونالی بریده شدند و توسط کامپوزیت Flowable دوباره به هم چسبانده شدند. گروه دوم را برای صفحه کامپوزیتی در لینگوال (CL)، گروه سوم را برای صفحه فلزی در لینگوال (ML) و گروه چهارم را برای صفحه پرسلنی در باکال (PL) تراش داده و قالبگیری شدند، پس از آماده شدن در لابراتوار توسط سمان رزینی برروی دندانهای تراش داده شده قرار گرفتند و چهل دندان در اکریل خود پخت مانت و توسط دستگاه zwick با سرعت 5/0 میلی متر بر دقیقه تحت زاویه 135درجه، دو میلی متر پایینتر از لبه اینسایزال نیرو وارد شد تا دندانها بشکنند. سپس داده توسط آنالیز آماری ANOVA یک سویه بررسی گردید.
    یافته ها
    مقاومت به شکست برحسب نیوتن در گروه شاهد، گروه با صفحه کامپوزیتی، گروه با صفحه پرسلنی و صفحه فلزی به ترتیب (14/147±85/438)، (59/109±05/420)، (02/230±92/364) و (87/148±01/345) بود. از نظر آماری هیچ تفاوت معنی داری بین سه گروه مورد مطالعه با گروه شاهد وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    مقاومت به شکست در دندان Reattached شده با صفحه کامپوزیتی از مقاومت به شکست دندان شاهد کمتر ولی از مقاومت به شکست گروه های صفحه فلزی و گروه های صفحه پرسلنی بیشتر می باشد. به دلیل عدم وجود تفاوت آماری بین سه روش مورد مطالعه با مقاومت به شکست دندان امکان استفاده از آنها بر حسب شرایط بیمار و وضعیت دندان وجود دارد.
    کلیدواژگان: دوباره چسباندن دندانها، مقاومت به شکست دندانها، شکستگی تاج، صفحه های پرسلنی، صفحه های کامپوزیتی، صفحه های فلزی
  • ظفر مهدوی ایزدی، عزت الله جلالیان، مرتضی نشاندار، آذر آرزم سا، آنا میهمی صفحه 286
    زمینه و هدف
    ثبات ابعادی دای در پروتز ثابت از اهمیت ویژه ای برخوردار است، روش های مختلف قالبگیری یکی از عوامل مهم در بروز تغیرات ابعادی در دای می باشد. تحقیقها نتایج متناقضی را در این خصوص نشان دادند. این مطالعه با هدف مقایسه سه تکنیک قالبگیری دو مرحله ای با فضا نگهدارنده، دو مرحله ای بدون فضا نگهدارنده و یک مرحله ای با ماده قالبگیری اسپیدکس انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، مدل آزمایشگاهی که شامل سه پایه با فاصله 22 میلی متر و قطر شش میلی متر بود تهیه شد. ماده قالبگیری مورد استفاده سیلیکون تراکمی به نام اسپیدکس بود، برای تهیه قالبها از سه تکنیک استفاده گردید: 1- قالبگیری دو مرحله ای با فضا نگهدارنده 2- دو مرحله ای بدون فضا نگهدارنده 3- یک مرحله ای از هر یک از روش ها پانزده نمونه تهیه و قالبها با گچ Velmix ریخته شد و کست نهایی به وسیله Profile Projector و میکرومتر عمق سنج اندازه گیری گردید. نتایج ابتدا با روش آماری ANOVA و سپس با Paired test مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    براساس نتایج حاصله بین سه تکنیک در کلیه ابعاد اختلاف معنی دار وجود دارد. تکنیک قالبگیری دو مرحله ای با فضا نگهدارنده در تمام ابعاد نسبت به دو تکنیک دیگر یک مرحله ای و دو مرحله ای بدون فضا نگهدارنده دقیقتر است. که در روش دو مرحله با فضا نگهدارنده در فاصله LC (فاصله بین پایه کناری سمت چپ و پایه میانی) میانگین تغییرات صفر بوده و در دو روش دیگر این تغییرات به01/0±22/0 رسید. (05/0P<) در مقایسه بین تکنیک یک مرحله ای و دو مرحله ای بدون فضا نگهدارنده در مورد فاصله بین پایه ها اختلاف زیادی بین آنها وجود نداشته و در مورد بلندی پایه ها تکنیک دو مرحله ای بدون فضا نگهدارنده از یک مرحله ای دقیقتر است.
    نتیجه گیری
    تکنیک دو مرحله ای با فضا نگهدارنده در تمامی ابعاد از دو تکنیک دیگر دقیقتر است.
    کلیدواژگان: دقت ابعادی، تکنیک قالبگیری، مواد قالبگیری، سیلیکون تراکمی
  • ندا پیشوا، سعید آصف زاده، سیدمحمدحسین پیشوا، زهرا ماجدی صفحه 292
    زمینه و هدف
    سنت بخشی از فرهنگ مردم است که تاثیری مستقیم بر مراقبتهای بهداشتی- درمانی فردی و اجتماعی داشته و شناسایی آنها برای تغییر در عادات و اصلاح رفتارهای بهداشتی ناصحیح مردم ضروری است. این مطالعه به منظور شناسایی باورها، سنتها و رفتارهای مادران و معلمان در رابطه با سلامت دهان کودکان مناطق روستایی استان قزوین انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه به روش کیفی (قوم نگاری) در سه روستا انجام گرفت. پس از انجام دو یا سه جلسه بحث گروهی با مادران و معلمان داده ها از طریق مشاهده و بحث گروهی گردآوری و همزمان فیلمبرداری و یادداشت برداری شد. یافته ها پس از کدگذاری، دسته بندی و مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    اطلاعات به دست آمده در شش گروه طبقه بندی شدند: 1- رویش و ریزش دندانها 2- رژیم غذایی و سلامت دهان 3- بهداشت دهان 4- پوسیدگی دندان 5- بیماری های دهان و لثه 6- ضربه به دندانها از نظر تاثیر، برخی از این آداب و سنن نظیر مصرف زیاد شیر مفید بوده و برخی دیگر مانند قرار دادن مواد مختلف نظیر گوشت و نمک برای رفع درد دندان مضر تشخیص داده شد و برخی رفتارهای دیگر مانند تهیه آش دندانی بدون تاثیر محسوب می گردید.
    نتیجه گیری
    باورها، سنتها و رفتارها شناخته شده به سه دسته مفید، مضرو بدون تاثیر طبقه بندی شدند تا با برنامه ریزی آموزشی جهت اصلاح رفتارهای نامطلوب و تقویت رفتارهای مناسب در آینده اقدام گردد.
    کلیدواژگان: باور، سنت، رفتار، سلامت دهن
  • معصومه حسنی طباطبایی، حمیده طباطبایی، ایوب پهلوان، اسماعیل یاسینی، مریم قوام، سکینه آرامی، منصوره میرزایی، حمید کرمانشاه، معصومه دوستی صفحه 301
    زمینه و هدف
    هندپیس های دندانپزشکی جزء وسایلی هستند که در درمانهای دندانپزشکی مورد استفاده زیادی دارند و احتمال انتقال عفونتهای خطرناکی مانند ویروس هپاتیتB وHIV از طریق این وسایل به دلیل تماس مستقیم با محیط دهان و بزاق بیماران بسیار بالاست و به همین دلیل توصیه می شود که حتما استریل شوند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات ضد ویروسی روش های مختلف استریلیزاسیون در لوله های داخلی هندپیس ها می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی - آزمایشگاهی اثر ویروس زدایی دو گروه از مواد و روش های استریلیزاسیون بر روی دو گروه از ویروس های شاخص عملکرد مواد ضدعفونی کننده یعنی ویروس پولیومیلیت نوع یک و هرپس سیمپلکس نوع یک بررسی شد. از نظر مقاومت به مواد گندزدا ویروس پولیومیلیت نوع یک مشابه ویروس هپاتیت B و ویروس ایدز مشابه ویروس هرپس می باشد. نه عدد توربین انتخاب شدند و به وسیله اتوکلاو استریل شدند. سپس قطعات سازنده آنها از هم باز شده و اتاقک و لوله های داخلی را با دو نوع ویروس بدون پوشش پولیومیلیت یک و هرپس سیمپلکس نوع یک آلوده گردید. توربین هادوباره سرهم بندی شد و یک بار با لوبریکنت و یک بار بدون لوبریکنت با اتوکلاو تخلیه دار و بدون تخلیه و ده عدد و بیست عدد قرص فرمالین طبق توصیه کارخانجات سازنده ویروس زدایی شدند. پس از ویروس زدایی توسط آب مقطر شستشو داده شد و پس از آن با محیط کشت سلولی MEM نیز شستشو داده شدند و از هر توربین دو نمونه کشت سلولی تهیه شد. یک توربین نیز به عنوان کنترل مثبت انتخاب شد بعد از یک هفته نتایج خوانده شدند.
    یافته ها
    درگروه پولیومیلیت اتوکلاو تخلیه دار و بدون تخلیه در هر دو شکل با لوبریکنت و بدون لوبریکنت صد در صد مؤثر بود. در این گروه قرص فرمالین فقط در گروه بیست عدد قرص و توربین های بدون لوبریکنت صد در صد مؤثر بود. در گروه هرپس سیمپلکس همه روش های ویروس زدایی صد در صد موفقیت آمیز بود.
    نتیجه گیری
    بهترین روش ویروس زدایی توربین ها اتوکلاو می باشد. قرصهای فرمالین کفایت کافی برای از بین بردن ویروس پولیو ندارد ولی ویروس هرپس را در هر شرایطی از بین می برد.
    کلیدواژگان: استریلیزاسیون، توربین، ویروس هپاتیتB، ویروس پولیومیلیت، ویروسHIV، ویروس هرپس سیمپلکس
  • صفورا سیفی، انسیه شفیق، علی بیژنی صفحه 309
    زمینه و هدف
    ادنتوژنیک کراتوسیست کیست ادننوژنیک تکاملی است ولی التهاب در دیواره بافت همبندی آن گزارش شده است. Ki67 نشانگر پرولیفراسیون بوده و BCL-2 پروتئین ضد آپوپتوز است. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر التهاب بر بیان نشانگرهای Ki67 و BCL-2 در ادنتوژنیک کراتوسیست انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه گذشته نگر و توصیفی – تحلیلی بر روی بیست نمونه ادنتوژنیک کراتوسیست که به دو گروه ده تایی، ملتهب و غیرملتهب تقسیم شدند، صورت گرفت. از هر نمونه برشهای پنج میکرون و سه میکرون جهت رنگ آمیزی هماتوکسیلین–ائوزین و ایمونوهیستوشیمی تهیه و سپس رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی با آنتی بادی های Ki67 و BCL-2 انجام شد. تعداد هسته و سیتوپلاسم سلول های اپی تلیالی رنگ گرفته شده با نشانگرهای Ki67 و BCL-2 در هزار سلول اپی تلیالی پشت سرهم به عنوان Labeling Index (L.I) بیان شد. دانسیته سلول های التهابی در عمق یک فیلد مجاور به غشای پایه ثبت گردید. سپس برای هر نمونه متوسط دانسیته سلول های التهابی و L.I پوشش اپی تلیالی ارزیابی و با هم مقایسه شدند. داده های به دست آمده توسط آنالیزRoc Curve وT test تحلیل شد.
    یافته ها
    Ki67 (L.I) در کل پوشش اپی تلیالی در ادنتوژنیک کراتوسیست ملتهب (88/0% ± 8/19%) و در غیرملتهب (03/1%± 9/17%) بود. (L.I)BCL-2 در کل پوشش اپی تلیالی ادنتوژنیک کراتوسیست ملتهب (09/1% ± 06/36%) غیرملتهب (75/0% ± 2/37%) بود. اختلاف بیان BCL-2 و L.I Ki67 بین کیست های ملتهب و غیرملتهب معنی دار بود (05/0 P<). در مقایسه هر فیلد، افزایش موضعی در بیان Ki67 و کاهش موضعی در بیان BCL-2 در کیست ملتهب نسبت به غیرملتهب مشاهده شد(001/0 p<).
    نتیجه گیری
    التهاب متوسط تا شدید بر فعالیت تکثیر کلی اپی تلیوم کراتوسیست مؤثر است و باعث افزایش بیان Ki67 و کاهش بیان BCL-2 به ویژه در مجاورت غشای پایه می گردد.
    کلیدواژگان: کیست های ادنتوژنیک، ادنتوژنیک کراتوسیست، پروتئین Ki67، پروتئین BCL، 2، التهاب
  • بهشته ملک افضلی، سیما شهابی، فاطمه رضایی، محمد جواد خرازی فرد صفحه 316
    زمینه و هدف
    سایش خمیردندانها یکی از موارد مهم جهت انتخاب آنها توسط دندانپزشکان می باشد و تولیدکنندگان سعی دارند با ارائه هرچه بهتر محصولات استاندارد این مهم را فراهم آورند. این مطالعه با هدف مقایسه میزان سایندگی چهار نوع خمیردندان مخصوص کودکان: کام، پونه، داروگر و Oral-B طراحی گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی و آزمایشگاهی، 24 نمونه (به عنوان ماده زمینه ای) با جایگذاری کامپوزیت بر روی آکریل در داخل قالب مخصوص ساخته شد و به طور تصادفی به چهار گروه شش تایی تقسیم گردید که هر گروه توسط یک نوع خمیردندان مورد سایش قرار گرفت. پس از آن وزن نمونه ها به وسیله ترازویی با دقت 0001/0 گرم اندازه گیری گردید. نمونه ها تحت نیروی دویست گرم در محیط حاوی محلول هر یک از خمیردندانها و به وسیله v & cross brushing machine مسواک زده شدند. پس از آن وزن هر نمونه بعد از پنج هزار، ده هزار، پانزده هزار و بیست هزار بار سایش با ترازوی فوق اندازه گیری شد. متغیر مورد بررسی میزان سایش حاصل از هر نوع خمیردندان می باشد و تشخیص آن مشاهده نتایج حاصل از آزمایشهای سایش است که توسط آزمونهای آماری ANOVA و Tukey مورد مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها
    تفاوت معنی دار آماری بین چهار نوع خمیردندان پس از پنج هزار و ده هزار بار سایش وجود نداشت اما تفاوت سایش خمیردندان داروگر با کام، پونه و Oral-B پس از پانزده هزار و بیست هزار بار سایش از لحاظ آماری معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    خمیردندان داروگر در مقایسه با سایر خمیردندانها بیشترین میزان سایش را دارد اما میزان سایندگی خمیردندانهای کام و پونه مشابه خمیر دندان Oral-B است.
    کلیدواژگان: سایش، خمیردندانهای کودکان، پروفیلومتر
  • حمیدرضا عظیمی، طوبی غضنفری صفحه 324
    زمینه و هدف
    مرجانها گونه ای از جانداران هستند که اسکلت آهکی آنها به عنوان پیوند مورد توجه قرار گرفته است. برای پیوند کردن هر ماده خارجی در بدن انسان، اولین موضوعی که باید از آن اطمینان حاصل کرد عدم وجود سمیت آن ماده می باشد. هدف از این مطالعه بررسی سمیت مرجان شاخ گوزنی در محیط کشت سلول های فیبروبلاست است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی ابتدا مرجان به صورت پودر به قطر کمتر از صد میکرون درآمده و در اتوکلاو استریل گردید. سلول های فیبروبلاست از انستیتو پاستور خریداری شد، سوسپانسیون مرجان با اضافه کردن پودر مرجان به محیط کشت حاوی RPMI 90%، FBS 10% با غلظت یک، دو، پنج، ده، بیست، پنجاه و5/0 میلی گرم در صد سی سی تهیه و به محیط کشت سلول های فیبروبلاست اضافه شد. از هر غلظتی سه نمونه تهیه گردید. پلیت های96 خانه حاوی محیط کشت، سلول ها و مرجان به مدت 24-48 و 72ساعت در انکوباتور در دمای 37 و دی اکسیدکربن 5% قرار داده شد و سپس ماده MTT به محیط اضافه شد. با استفاده از دستگاه Elisa reader میزان جذب نوری نمونه ها تعیین شد میزان جذب نوری به میزان جذب ماده MTT توسط سلول ها بستگی دارد که نمایانگر فعالیت حیاتی سلول ها می باشد. داده ها با آزمون ANOVA مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    جذب نوری در گروه کنترل مشابه جذب نوری در محیط کشت سلول های فیبروبلاست حاوی غلظتهای مختلف مرجان می باشد. میزان فعالیت حیاتی سلول ها بر اساس میزان جذب نوری محاسبه می شود. پس از 24 ساعت میزان جذب نور در گروه شاهد 01/0 می باشد که به عنوان وضعیت مطلوب در نظرگرفته می شود. میزان جذب نور در مقادیر مختلف مرجان (05/0، یک، دو، پنج، ده و پنجاه) بسیار نزدیک به گروه شاهد می باشد، به استثنای مقدار بیست میلی گرم که متوسط جذب نور 004/0 می باشد. به عبارت دیگر فعالیت حیاتی به 40% کاهش یافته است. پس از 48 ساعت در مقدار ده میلی گرم جذب نور به 50 % کاهش یافته و در بقیه مقادیر میزان جذب نور نزدیک به گروه شاهد می باشد. پس از 72 ساعت نیز مقدار بیست میلی گرم نیز جذب نور به 40% و مقدار یک میلی گرم به 50 % کاهش یافته است. آزمونANOVA نشان داد که در زمانهای 24، 48 و 72 ساعت تفاوت معنی داری در میزان جذب نوری گروه های کنترل و گروه های هفتگانه وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    مرجان شاخ گوزنی، سمیتی برای سلول های فیبروبلاست ندارد.
    کلیدواژگان: مرجان شاخ گوزنی، سلول های فیبروبلاست، سلول های خون محیطی، سمیت
  • مجید مهران، آزیتا زره گر، نوشین جلایرنادری، زهرا سادات روحانی صفحه 330
    زمینه و هدف
    پوسیدگی شیشه شیر به دلیل تغذیه طولانی مدت با شیشه شیر یا شیر مادر به هنگام خواب با درگیری گسترده دندانهای شیرخوار همراه است. این مطالعه با هدف بررسی اثر وارنیش فلوراید به عنوان یکی از راه های مناسب برای پیشگیری از این نوع ناهنجاری طراحی گردیده است.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر به روش تجربی بر روی 52 کودک یک تا سه ساله از هفت مهد کودک شهر تهران انجام گرفت. دو دندان سانترال و لترال راست فک بالا به عنوان دندان مورد و دندانهای قرینه چپ به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند، به طوری که در مجموع 104 دندان مورد و 104 دندان شاهد در مطالعه قرار گرفتند. برای فلورایدتراپی موضعی از وارنیش فلوراید Bifluoride –12 (شرکت Voco آلمان) استفاده شد. این وارنیش به مدت شش ماه و در فاصله هر سه ماه یک بار بر روی سطوح باکال و پالاتال دندانهای سانترال و لترال راست فک بالا قرار داده شد. در این مطالعه جهت بررسی اثر پیشگیرانه وارنیش فلوراید از آزمون Cochran –Q و به منظور بررسی تاثیر عوامل مداخله گر بر بروز پوسیدگی شیشه شیر از تست Chi – square یا Fisher- exact استفاده شد.
    یافته ها
    قبل از فلورایدتراپی با وارنیش فلوراید 7(46/13%) از دندانهای سانترال مورد و 4(69/7%) از لترال های مورد پوسیدگی داشتند در حالی که به دنبال استفاده از وارنیش فلوراید در دندانهای سانترال فلورایدتراپی شده هیچ مورد جدید پوسیدگی پدید نیامده بود، اما در دندانهای لترال گروه فلورایدتراپی سه دندان (77/5%) پوسیدگی جدید ایجاد شده بود. در دندانهای سانترال و لترال گروه شاهد به ترتیب 11 برابر16/21 % و هشت معادل 38/15% پوسیدگی جدید دیده شد. آزمون Cochrane – Q نشان داد که وارنیش فلوراید باعث کاهش بروز پوسیدگی جدید در مقایسه با گروه شاهد در هر دو دندان سانترال و لترال شیری می شود (001/0 < p).
    نتیجه آزمونهای Chi – square و یا Fisher- exact بر روی اثر احتمالی متغیرهای سن، تغذیه کودک و طریقه انجام آن تعداد دفعات شیر خوردن یا مایعات شیرین شده، شاغل بودن مادر، بهداشت دهان و مصرف یا عدم مصرف آنتی بیوتیک نشان داد که این عوامل تاثیری بر نتیجه نهایی مطالعه نداشته و به عبارت دیگر این عوامل از نظر آماری تاثیری بر کاهش بروز پوسیدگی توسط وارنیش فلوراید ندارند. (05/0 < p)
    نتیجه گیری
    ماده وارنیش فلوراید در پیشگیری از پوسیدگی ناشی از شیشه شیر در شیرخواران و کودکان زیر سه سال مفید می باشد.
    کلیدواژگان: پوسیدگی ناشی از شیشه شیر، وارنیش فلوراید
  • علیرضا طالبیان، محمود دوستی، مهدی تذهیبی، رقیه ایرانپور، غلامرضا نمازی، عباس خنکدار صفحه 335
    زمینه و هدف
    بوی دهان عمدتا به دلیل ایجاد ترکیبات فرار گوگرددار (VSC) نظیر سولفیدهیدروژن و متیل مرکاپتان ایجاد می شود. رایجترین نوع محصولات مؤثر بر بوی دهان دهان شویه ها هستند. در بازار داخل کشور انواع مختلف دهان شویه وجود دارد که ادعا می شود در درمان بوی دهان مؤثر هستند. هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر چند دهان شویه تجاری موجود در بازار ایران بر کاهش VSC (بوی دهان) در انسان می باشد.
    روش بررسی
    در یک مطالعه بالینی میزان تاثیر سه دهان شویه موجود در بازار ایران (دهان شویه حاوی اسیدبنزوئیک(IR)، دهان شویه حاوی پراکسیدهیدروژن(NA)، ودهان شویه گیاهی حاوی عصاره هیدروالکلی سه گیاه گل میخک، دارچین و هل(CI) به روشCysteine Challenge testing در هفت داوطلب ارزیابی گردید و نتایج حاصله با کنترل مثبت-کلرید روی-(ZN) و منفی-آب مقطر-(DW) مقایسه شد. در این مطالعه میزان ترکیبات فرار گوگرددار (VSC) به کمک دستگاه آشکارساز ترکیبات گوگرددار (Halimeter) اندازه گیری گردید. داده ها با نرم افزار SPSS و آزمون One wey ANOVA و Pos hoc LSD مورد تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    برای هر یک از موارد مورد آزمون، درصد کاهش VSC در مدت سه ساعت محاسبه گردید و معلوم شد که بین موارد مورد آزمون فقط در دقایق بیست، چهل، شصت و هشتاد اختلاف معنی داری وجود دارد. ترتیب قدرت مهاری آنها در ساعت اول ZN>NS>DW>IR>CI و در دو ساعت بعد NS>DW>IR>ZN>CIبود.
    نتیجه گیری
    دهان شویه پراکسید هیدروژن نسبت به سایر دهان شویه ها در مدت سه ساعت تاثیر بیشتری بر کاهش VSC دارد اگرچه این تاثیر فقط در هشتاد دقیقه اول ارزش بالینی دارد.
    کلیدواژگان: بوی دهان، دهان شویه، ترکیبات فرار گوگرددار، هالیمتر
  • محمدرضا ابریشمی، علیرضا اکبرزاده باغبان، قاسم انصاری صفحه 343
    زمینه و هدف
    فنی توئین ابتدا برای درمان بیماران صرعی توصیه شد، ولی با توجه به اثرات مثبت آن در افزایش سرعت ترمیم زخمها، استفاده از آن در درمان بیماری های پریودنتال نیز مورد توجه قرار گرفت. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر تجویز ژل فنی توئین 1% در بهبود پارامترهای پریودنتال در بیماران مبتلا به پریودنتیت مزمن انجام شد.
    روش بررسی
    در یک کارآزمایی بالینی، 18 بیمار مبتلا به پریودنتیت مزمن با عمق پاکت 4-5 میلی متر که سابقه ابتلا به بیماری های سیستمیک نداشته و حداقل دارای دو دندان قرینه بودند انتخاب و درمان استاندارد جرم گیری و تسطیح ریشه برای کلیه دندانها انجام شد. به صورت تصادفی، یک ناحیه از دهان جهت تزریق موضعی ژل فنی توئین و ناحیه متقارن به عنوان شاهد انتخاب شده و متغیرهای عمق پاکت و میزان چسبندگی بافت همبند در هفته های پایه، دو، چهار و هشت اندازه گیری و داده ها با آزمون t زوجی و Repeated Measures ANOVA با درنظر گرفتن مقادیر عمق پاکت و میزان چسبندگی بافت همبند در زمان پایه به عنوان Covariate تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بعد از حذف اثر متغیرهای عمق پاکت و میزان چسبندگی بافت همبند در زمان پایه، کاهش معنی دار آماری در میانگین عمق پاکت (با 05/0< p) و افزایش معنی دار آماری در میانگین میزان چسبندگی بافت همبند (با 001/0< p)در طول مطالعه دیده شد. نواحی مورد و شاهد نیز از نظر میانگین عمق پاکت و میزان چسبندگی بافت همبند اختلاف معنی دار آماری داشتند. (001/0< p در هر دو حالت)
    نتیجه گیری
    استفاده موضعی از ژل فنی توئین پس از جرم گیری، تسطیح ریشه دندانها و پالیش می تواند در بهبود نسبی چسبندگی بافت همبند و کاهش عمق پاکت نقش مؤثری داشته باشد.
    کلیدواژگان: پریودنتیت مزمن، فنی توئین، عمق پاکت، چسبندگی بافت همبند
  • طاهره حسین زاده نیک، لیلا یزدانی دماوندی، داراب غلامی بروجنی صفحه 349
    زمینه و هدف
    متغیرهای عمودی صورت بخش عمده ای از آنالیز بافت نرم را تشکیل می دهند که به لحاظ بالینی مهمترین بخش از زیبایی صورت را شامل می شوند. هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی همبستگی بین متغیرهای اسکلتی و دندانی عمودی نسج سخت با متغیرهای نسج نرم صورت می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی و مقطعی، 46 نمونه (شامل 23 دختر و 23 پسر) شرکت کردند. ابتدا در کلینیک یک سری اندازه گیری روی صورت این افراد شامل نسبتهای صورتی عمودی از نمای فرونتال انجام شد. سپس از این افراد، سفالومتری تهیه و فواصل و زوایای بافت سخت آنها هم اندازه گیری گردید. پس از آن همبستگی بین معیارهای بافت نرم و سخت اندازه گیری و گزارش شد. همبستگی بین متغیرهای رتبه ای با مقیاس Spearman و متغیرهای کمی با مقیاس Pearson بررسی شد.
    یافته ها
    بین برخی از متغیرهای عمودی نسج سخت و نرم همبستگی وجود دارد و در برخی موارد رابطه خطی یافت شد. بین زاویه Nasolabial از بافت نرم با N-Pog، N-B، N-A، N-Me و Lower1 to mandibular planeاز نسج سخت همبستگی معنی داری وجود دارد.(P به ترتیب برابر 014/0، 013/0، 046/0، 015/0 و 037/0) بین N-Me نسج نرم و N-Meو N-Pog نسج سخت، بین Supraorbital ridge to subnasal از نسج نرم با N-A نسج سخت و بین Subnasal to menton از نسج نرم با A-Me و A-B نسج سخت، همبستگی معنی دار بالایی وجود دارد (در تمام موارد 000/0(P=. که در این میان بیشترین همبستگی بین Subnasal to menton از نسج نرم با A-Men نسج سخت یافت شد.(738/0=R)
    نتیجه گیری
    در برخی پارامترهای بالینی در بعد عمودی می توان معیارهای بافت نرم را جایگزین معیارهای بافت سخت کرد و تشخیص و طرح درمان را در مورد این معیارها بر طبق اندازه گیری های بافت نرم طراحی کرد.
    کلیدواژگان: سفالومتری، متغیر عمودی، نسج سخت، نسج نرم، همبستگی
|
  • Hoseian Afshar, Mehdi Shahrabi *, Kamaleddin Salami Page 273
    Background and Aim
    Missing and supernumerary teeth are considered as dental developmental anomalies. These anomalies may lead to problems and complications such as dental asymmetry, poor esthetics, midline shift, dental crowding, malocclusions, caries, diastema, ectopic eruption, impactions, delayed eruption, external root resorption as well as loss of adjacent tooth’s vitality in some cases. The aim of this study was to investigate the prevalence of missing and supernumerary teeth in 3 to 5 years old kindergarten children of Tehran in 2005.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was conducted by oral examination of 1000 children. Kindergartens were randomly selected in three major areas of Tehran province, namely Rey, Tehran-city and Shemiranat regions. Oral examination was carried out by counting the teeth under adequate lighting.
    Results
    The prevalence of supernumerary and missing teeth in this study was 0.3% and all the anomalies were observed in boys. All cases of supernumerary teeth were in maxilla. From the three cases with missing teeth, two cases were in the maxilla (83%) and one case in the mandible. The anomalies observed in two samples occurred unilaterally in the lateral incisors (67%).
    Conclusion
    Since missing and supernumerary primary teeth may lead to problems in the permanent dentition, early diagnosis and continuous monitoring of successors seem to be necessary to avoid further problems and therefore complicated treatments.
  • Ebrahim Aminsalehi *, Haleh Kazemi-Yazdi, Arash Bahari-Bandari, Shideh Skandari Page 278
    Background and Aim
    Fractured crown is one of the most prevalent dental problems. Dental researchers and clinicians are trying to find the most effective reattachment technique in order to provide adequate resistance as close to intact human tooth as possible. The purpose of this study was to investigate the effects of using porcelain, composite and metal laminates on fracture resistance of the re-attached coronal fragments in human anterior teeth.
    Materials and Methods
    This in-vivo study was conducted using forty recently extracted human lower incisors. Samples were randomly assigned into four groups. Ten teeth with no prior preparations were selected as the control group. The rest of teeth were sectioned mesiodistally, four mm under and parallel to the incisal edge. These specimens were randomly assigned to three groups. Re-attachment was performed using single bond and flowable composite in all test groups according to manufacturer’s instructions. In porcelain laminate (PL) group, veneer preparations were made for buccal surface (window preparation). Composite and metal laminate preparations were made in lingual surfaces of the teeth in composite laminate (CL) and metal laminate (ML) groups. After impression taking and laboratory process, all laminates were cemented using resin cement. All teeth were mounted in self cured acrylic blocks and kept in saline solution. Using a testing machine, fracture procedures were performed in a cross-head speed of 0.5 mm/minute. The tooth inclination for testing were set at 135° angle before the loading blade and kept it in this position until fracture occurred. Differences between four groups were determined using one way analysis of variance (ANOVA) at 0.05 significance level.
    Results
    The mean fracture resistant in control, CL, PL and ML groups were 438.85 (±147.14), 420.05 (±109.59), 364.92 (±230.02)and 345.01 (±148.87) respectively. This analysis showed that, group differences were not statistically significant (P>0.05).
    Conclusion
    Although composite laminate (CL) showed highest fracture resistance after the control group, but all the three techniques can be applied depending on the teeth and patient’s preferences.
  • Zafar Mahdavy-Izady, Ezatollah Jalalian *, Morteza Neshandar, Azar Arazm-Sa, Ana Meyhami Page 286
    Background And Aim
    Dimensional stability of die plays very important role in fixed prosthodontic treatments. Different impression taking techniques may be the main source of die dimensional changes. However, in this regards, contradictory results have been reported in the literature. This study was designed to assess the dimensional accuracy of master casts prepared by means of three impression techniques using Speedex silicone impression material.
    Materials And Methods
    This quasi-experimental study was carried out using laboratory stainless steel master models that contained three complete crown abutment preparations. The one-step, two-step with and without relief methods were the three putty-wash impression techniques used in this investigation. Fifteen impressions were taken for each technique and velmix casting material was used to prepare stone models. Profile Projector and micrometer were used to measure the final die’s height, diameter and different dimensions in order to compare them with laboratory model. ANOVA and paired samples t-test were used for data analyses.
    Results
    The two step technique with spacer was the most accurate method with zero LC distance (distance between left and middle abutment). However, in the other two techniques, the mean difference was 0.22 (± 0.01), (P<0.05). Regarding the distances between abutments, there was no significant difference when comparing one-stage and two-stage technique without spacer. Although, the height of abutment was more accurate in two-stage technique without spacer than one-stage.
    Conclusion
    The two-step technique with spacer was the most accurate technique when using Speedex impression material.
  • Neda Pishva *, Saeed Asefzadeh, Mohammadhossein Pishva, Zahra Majedi Page 292
    Background and Aim
    Traditional Beliefs as part of people's culture can influence the general wellbeing of communities. In order to promote healthy behaviors, it is important to be aware of people’s traditional background. This study was performed to identify beliefs, traditions and practices of mothers and teachers related to oral and dental health of children in the rural Qazvin areas.
    Materials and Methods
    A qualitative study (ethnographic) was conducted in three villages of Qazvin province. Data was collected through interviews, observations, and focus group discussions. Data was coded and classified according to main study findings.
    Results
    Information was classified into 6 categories: tooth eruption and exfoliation, diet and oral health, oral hygiene, dental caries, oral and gum diseases as well as dental trauma. Beliefs such as consuming a great amount of milk can be useful while others like putting un-cooked meat on top of tooth for relief of toothache can be harmful. Beliefs like rubbing onion on the gum during tooth eruption may have unknown or less important outcomes.
    Conclusion
    The identified beliefs, traditions and practices were classified as useful, harmful & unknown effects. It was suggested to organize appropriate training classes for mothers and teachers in order to update their knowledge and improve their behavior regarding the proper oral health care of children based on the findings of this study.
  • Masomeh Hasani-Tabatabaei, Hamideh Tabatabaei, Ayoub Pahlavan, Esmaeil Yassini, Maryam Ghavam, Sakineh Arami *, Mansoreh Mirzaei, Hamid Kermanshah, Masomeh Dousti Page 301
    Background and Aim
    Dental handpieces are the most commonly used instruments in dentistry and their cross contamination is very high due to their direct contact with blood and saliva. The purpose of this study was to evaluate the antiviral effects of formalin tablets and autoclave on internal lumens of dental handpieces.
    Materials and Methods
    This experimental study was designed in order to evaluate the effect of different materials and methods of sterilization and disinfection on virus elimination from internal spaces and interior chambers of dental turbines. Four study groups were composed of: 1) Vacuum autoclave, 2) Non vacuum autoclave, 3) Ten Para Formaldehyde tablets, and 4) Twenty Para Formaldehyde tablets. Nine turbines were tested in each group after preliminary washing, drying and autoclaving. The internal tubes and spaces were then contaminated with Polio and Herpes Simplex virus type I. Antiviral agents and devices were used according to the manufacturers’ instructions. Two cell culture samples were obtained from each handpiece, after washing them with sterile distilled water and MEM (Minimum Essential Medium). In each group one handpiece was designated as control. The culture results were recorded after one week.
    Results
    Autoclaving was perfectly effective on both Polio and Herpes Simplex virus type I in all groups (vacuumed, non-vacuumed, with or without lubricant). Formalin tablets were 100% effective only on polio virus, and in the 20 tablet group turbines without lubricant. These tablets killed the Herpes Simplex virus in all groups.
    Conclusion
    According to the results of this study, autoclaving is the best method of virus elimination in dental handpiece.
  • Safora Seifi *, Ensiyeh Shafigh, Ali Bijani Page 309
    Background and Aim
    Odontogenic keratocyst is a developmental odontogenic cyst. However, inflammation has been reported in the connective tissue layer of this cyst. On the other hand, Ki67 is a proliferation marker while, BCL-2 protein is an anti-apoptotic marker. The aim of this study was to evaluate the effect of inflammation on expression of ki67 and BCL-2 in odontogenic keratocyst.
    Materials and Methods
    This retrospective descriptive analytic study was conducted with 20 cases of OKC. Specimens were divided into two groups of inflamed (n=10) and none-inflamed OKC. Two sections of 3µm, and 5µm were dissected from each specimen. This step was followed by Hematoxylin and Eosin staining first and then immunohistochemistry staining was performed using monoclonal antibody for Ki67 and BCL-2. Number of nucleus and cytoplasm of immunostained epithelial cells with Ki67 and BCL-2 in 1000 serial epithelial cells were considered as the labeling index (LI). Inflammatory infiltration density was recorded for each HPF by looking at the depth of adjacent basement membrane. The average inflammatory score and average labeling index were calculated for further comparison. Data was evaluated using Roc curve and student T-test analysis.
    Results
    The mean Ki67 labeling index in all linings of inflamed and non-inflamed OKC was (19.8 ± 0.88%), (17.9 ± 1.03%) respectively. The mean BCL-2 labeling index in all linings of inflamed and non-inflamed OKC was (36.06 ± 1.09%), (37.2 ± 0.75%) respectively. The Ki67 and BCL-2 labeling index demonstrated significant differences between inflamed and non-inflamed OKC (P<0.05). The HPF in inflamed cyst, showed an increase in Ki67 expression and decrease in BCL-2 expression when compared with non-inflamed HPF (P<0.001).
    Conclusion
    Moderate and severe inflammation can affect the overall proliferation activity of OKC epithelium. An increase in Ki67 expression and decrease in BCL-2 expression can be observed in inflamed OKC especially adjacent to basement membrane.
  • Beheshteh Malekafzali *, Sima Shahabi, Fatemeh Rezaei, Mohammadjavad Kharrazi-Fard Page 316
    Background and Aim
    The abrasive quality of children’s toothpaste has long been the concern of dental professionals. On the other hand, manufacturers have tried to improve the quality and establish ingredient standards. This study was designed to compare the abrasiveness of three locally produced toothpastes, namely Darugar, Pooneh and Kam with Oral-B standard.
    Materials And Methods
    This experimental study was conducted using 24 samples of composite blocks imbedded in acrylic material. The weight of each specimen was measured by a digital scale at 0.0001gr accuracy. Each specimen was brushed with 200gr force along with the selected tooth paste solutions using V8 cross brushing machine. The weight of each specimen was measured after 5000, 10000, 15000 and 20000 strokes. The mean weight-loss as well as their standard deviations were calculated for each group. The collected data was then analyzed using ANOVA and Tukey statistical tests.
    Results
    No significant difference was detected between four types of toothpastes after 5000 and 10000 strokes. However, significant differences were observed between Darugar toothpaste and the rest (Kam, Pooneh and Oral-B) after 15000 and 20000 strokes.
    Conclusion
    Darugar pediatric toothpaste showed higher abrasive rate when compared with other toothpastes. The amount of wear was shown to be similar in Kam, Pooneh and Oral-B.
  • Hamidreza Azimi *, Touba Ghazanfari Page 324
    Background and Aim
    Bone defect is one of the major problems facing dentists and maxillofacial surgeons. Several approaches, such as incorporating autografts, xenografts, as well as using polymers have been suggested. The calcified skeleton of corals has been proposed for bone grafting over the past few years. Toxicity is the most important concern of grafting foreign material. The purpose of this study was to investigate the toxicity of coral (madrepora) skeleton in fibroblast culture.
    Materials and Methods
    Powdered corals with particle sizes of less than 100 micron were autoclaved. Coral powder was added to culture medium consisting of 90% RPMI, 10% FBS and different concentrations of 0.5, 1, 2, 5, 10, 20 and 50 milligrams per 100 milliliters of media were prepared. Fibroblast cells were obtained from Pasteur institute for inserting into culture mediums. Three samples were prepared from each concentration. Complete medium culture was the control. Ninety six well plate containing culture medium, fibroblasts and coral powder were prepared. They were placed into a programmed incubator containing 5% CO2 for 24, 48 and 72 hours at 37○C. The (MTT) was then added to plate culture mediums. Since light absorption has close relationship with cells viability, ELISA reader apparatus was used to measure light absorption (optic dosimeter). The collected data was statistically analyzed using ANOVA test.
    Results
    Light absorption in control group was similar to light absorption in the various concentrations of coral medium culture along with incorporated fibroblasts.
    Conclusion
    Based on the findings of this study, it can be concluded that coral (madrepora) has potentially no cytotoxic effect on fibroblast cells.
  • Majid Mehran *, Azita Zerehgar, Noshin Jalayer-Nadery, Zahra Rohani Page 330
    Background and Aim
    The baby bottle tooth decay is a prevalent type of caries, affecting most of the teeth in deciduous dentition, and it is mostly caused by overnight bottle feeding. Given the importance of implementing preventive procedures, the aim of this study was to determine the effect of varnish fluoride on prevention of baby bottle tooth decay in deciduous dentition.
    Materials and Methods
    This experimental study was carried out on 52 kindergarten children aged one to three years-old in Tehran. The right maxillary centrals and laterals were considered as cases and the left counterparts as control group. Bifluoride-12 varnish (Voco, Germany) was applied twice over a 6 months period on the buccal and palatal surfaces of 104 case teeth. The results were compared with equal number of control teeth. Cochran–Q, Chi–square and Fisher's exact tests were used for data analysis.
    Results
    After fluoride therapy, 3 (5.77%), 11 (21.16%), and 8 (15.38%) teeth developed new caries in laterals of case groups, centrals and laterals of control groups respectively. None of the centrals in the case group developed new caries. The observed group differences were statistically significant (P<0.001). According to Chi–square and Fisher’s exact tests, factors such as patients’ age, gender, geographic region, nutrition habits, oral hygiene and antibiotic consumption had no effect on caries prevalence (P>0.05).
    Conclusion
    According to the findings of this study, it can be concluded that, fluoride varnish may be considered as effective preventive procedure in nursing bottle caries reduction in children with primary dentition. Key words: Baby bottle tooth decay - Nursing caries - Fluoride varnish. Corresponding Author: Dr. Mehran M., Assistant Professor, Pedodontics Department, Faculty of Dentistry, Shahed University. Tehran, Iran.
  • Alireza Talebian *, Mahmood Doosti, Mehdi Tazhibi, Roghayeh Iranpoor, Gholamreza Namazi, Abbas Khonakdar Page 335
    Background and Aim
    Halitosis is usually the result of vaporizing Sulfur Compounds (VSC) such as hydrogen sulfide and methyl mercaptan. The common solution to oral malodor problem is frequent rinsing with mouthwashes. The aim of this study was to compare the efficacy of three locally produced and commonly used mouthwashes with a zinc chloride 0.1% solution on in-vivo production of VSC.
    Materials and Methods
    The selected mouthwashes under investigation were: (1) IR: an anti-plaque and tartar control mouthwash containing sodium benzoate and benzoic acid as the active ingredients; (2) NS: this mouthwash containing H2O2 stabilized with Ag+ ions; and (3) CI: a herbal mouthwash. The positive and negative controls were zinc chloride (Zn) solution and distilled water (DW) respectively. The seven participants in the study were instructed to first rinse their mouth with 5 ml of 6 mM cysteine solution. They kept their mouth closed for 90 seconds, followed by taking baseline mouth air samples in order to be measured by a sulphide monitoring (VSC) device (Halimeter). Immediately after taking baseline measurements, subjects rinsed 10 ml of each test mouthwashes and solutions for 1 min on different days in a random crossover design. VSC measurements were repeated every 20 minutes up to three hours. Statistical data analysis was conducted using SPSS software, One-way ANOVA and Post-hoc LSD tests.
    Results
    Data revealed that, there were significant differences between the tested agents only at 20, 40, 60, and 80 minutes after rinsing. The order of VSC inhibitory effect in the first hour was according to the following order: ZN>NS>DW>IR>CI while in the next two hours the order changed to: NS>DW>IR> ZN>CI.
    Conclusion
    The results of this study showed that hydrogen peroxide mouthwash has the best anti-halitosis effect compared to others over the three hours of testing period, although the highest clinical effect was observed over the first 80 minutes of mouthwash administration.
  • Mohammadreza Abrishami *, Alireza Akbarzadeh-Bagheban, Ghasem Ansari Page 343
    Background and Aim
    Different adjunctive treatment options have been proposed for treating periodontal diseases other than standard scaling and root planning due to higher incidence of periodontal conditions. Phenytoin is a drug primarily used for the treatment of epilepsy. However, its positive effect on wound healing process has encouraged researchers to recommend it for patients with periodontitis. The aim of this study was to assess the effect of Phenytoin 1% gel in the improvement of periodontal parameters in chronic periodontitis.
    Materials and Methods
    In an experimental split–mouth study, 18 patients with moderate periodontitis having at least 2 contra lateral teeth, pocket depth of 4-5 mm and no history of systemic disease were selected. After standard scaling and root planning treatment, both right or left side of the oral cavity was randomly assigned for local delivery of phenytoin 1% gel and, the other side was selected as control. Pocket depth (PD) and connective tissue adhesion (CTA) indices were assessed at the baseline and also two, four and eight weeks after the first injection. The data were analyzed using Repeated Measures ANOVA and Paired T-tests, considering the baseline measures as covariates.
    Results
    Using baseline PD and CTA values as covariates, significant reduction was observed in mean PD (P<0.05) and significant increase in mean CTA (P<0.001) during the study period. Also there were significant difference between the control experimental sites in terms of mean PD index and CTA (P< 0.001 for both).
    Conclusion
    Using Phenytoin after standard scaling and root planning can relatively improve the status of Pocket depth and connective tissue adhesion.
  • Tahereh Hoseinzadeh-Nik *, Leyla Yazdani-Damavandi, Darab Gholami-Borujeni Page 349
    Background and Aim
    Facial vertical variables are important components of soft tissue analysis which are used in clinical esthetic evaluation. The purpose of this study was to evaluate the correlation between vertical skeletal and dental variables of hard and soft tissues of human face.
    Materials and Methods
    A total of 46 patients (23 boys and girls) were included in this cross-sectional study. Selected angles and facial dimensions were measured during the clinical appointments. For facial proportions, from frontal view, selected reference points were marked on the face. The accuracy of this work was validated by an orthodontist. Hard tissue variables were also measured using patients’ lateral cephalograms. Finally, the correlations between soft and hard tissue variables were evaluated using correlation and regression analysis.
    Results
    The statistical analysis showed correlations between number of vertical soft and hard tissue variables, with linear relationship among some of them. Significant correlation was detected between nasolabial angle of soft tissue and hard tissue N-Pog, N-B, N-A, N-Me and Lower incisor to Mandibular plane (P=0.014, P=0.013, P=0.046, P=0.015, P=0.037 respectively). Also, significant correlation was detected between soft tissue N-Me and hard tissue N-Me, and N-Pog; between soft tissue supraorbital ridge to subnasal and hard tissue N-A, and between soft tissue subnasal to menton and hard tissue A-Me and A-B (P=0.000 in all cases). The highest correlation was observed between soft tissue subnasal to menton and hard tissue A-Me (R=0.738).
    Conclusion
    Given the results of this study, it can be concluded that some clinical parameters in vertical dimension, of facial hard tissue variables can be replaced by soft tissue counterparts in order to design the diagnosis and treatment plan according to soft tissue variable measurements.