فهرست مطالب

Dental School - Volume:26 Issue: 1, 2008

Journal of Dental School
Volume:26 Issue: 1, 2008

  • 118 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1387/03/20
  • تعداد عناوین: 15
|
  • ناهید اخلاقی، زهره خلیلک، فرناز محرابیان صفحه 1
    سابقه و هدف
    فایل های بینابینی FlexoFile Golden Mediums ادعا شده است که آماده سازی مناسب تری در کانال ها فراهم و احتمال جابجایی اپیکالی را به حداقل می رسانند. اما تاکنون تحقیق کامل و جامعی در این زمینه گزارش نشده است. هدف از انجام این مطالعه تعیین اثر استفاده از فایل های بینابینی FlexoFile Golden Medium به همراه فایل های متداول FlexoFile در مقابل فایل های FlexoFile به تنهایی در آماده سازی کانال های خمیده در بلوک های رزینی و تعیین میزان جابجایی اپیکالی در این کانال ها بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تجربی 50 عدد بلوک رزینی حاوی کانال های خمیده با خمیدگی 40 درجه تهیه شدند. آماده سازی 25 عدد از این کانال ها توسط فایل های متداول K-Flexofile (گروه شاهد) و 25 عدد دیگر توسط فایل های مذکور به همراه فایل های بینابینی FlexoFile Golden Mediums (گروه مورد) انجام گردید. در هر دو گروه آماده سازی کانال ها با تکنیک Passive Step back با روش Anticurvature Filing و حرکت Pull & Push انجام شد. تصاویر قبل و بعد از آماده سازی کانال ها توسط دوربین دیجیتالی تهیه و به کامپیوتر انتقال داده شدند. پس از منطبق سازی این تصاویر مقدار رزین برداشته شده از نواحی داخلی و خارجی خمیدگی محاسبه گردید. سپس نتایج بوسیله آزمون آماری Mann Whitney مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میزان رزین برداشته شده از نواحی داخلی و خارجی خمیدگی کانال ها در هر یک از دو گروه از ناحیه آپکس تا 11 میلی متری آن در فواصل یک میلی متری بررسی گردید. در سه ناحیه 7، 8 و 9 میلی متری از آپیکال میزان رزین برداشته شده از دیواره خارجی کانال در گروه مورد بیشتر از گروه شاهد بود و این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود(05⁄0>P). در بقیه نواحی در دیواره خارجی و تمام نواحی در دیواره داخلی اختلاف معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    استفاده از فایل های بینابینیFlexoFile Golden Mediums به همراه فایل های متداول FlexoFile در آماده سازی کانال های خمیده توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: فایلهای بینابینی طلایی، جابجایی آپیکالی، آماده سازی کانال
  • شهین امامی میبدی، عبدالرحمان شوکت بخش، نازنین علامه زاده صفحه 8
    سابقه و هدف
    ناهنجاری Cl II/I همراه با تانگ تراست، کاهش رشد فک پائین و اپن بایت نقصی است شایع. اترات مایوفانکشنال تانگ گارد فک بالادر روابط قدامی خلفی در دوره دندانی مختلط به اثبات رسیده است. لذا مطالعه حاضر جهت تعیین اثرات این دستگاه در فک پائین بر روی مجموعه دنداانی استخوانی بیماران Cl II/I مبتلا به تانگ تراست همراه با کاهش رشد فک پائین مراجعه کننده به یکی از مراکز دانشگاهی و مطب خصوصی از سال 84- 1382صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    تحقیق با طراحی کارآزمائی بالینی از نوع مقایسه قبل و بعد بر روی 23 بیمار شامل 14 دختر با میانگین سنی 8 سال و 9 ماه و 9 پسر با میانگین سنی 10 سال و 6 ماه مبتلا به Cl II/I همراه با تانگ تراست در دوره دندانی مختلط انجام شد. بیماران فاقد سابقه هر گونه درمان ارتودنسی، دچار کمبود رشد فک پائین، دارای رشد عمودی بودند و با تانگ گارد فک پائین تحت درمان قرار گرفتند. سفالوگرام قبل و بعد از درمان آنها تهیه و تعدادی از شاخص های زاویه ای و خطی اندازه گیری شد. تغییرات با آزمون Paired t مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    دستگاه تانگ گارد فک پایین باعث افزایش معنی دار زوایای SNB و Facial بین ثنایایی و فاصله B و Pogتا خط مرجع شد (05/0P<). کاهش معنی دار شاخص های ANB، Wits، IMPA و 1-SN مشاهده گردیدد)05/0>P). در شاخص هایJarabak Index، Y-Axis، SN-MP و SNA تغییرات معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که در بیماران Cl II/I دچار کمبود رشد فک پائین و تانگ تراست دستگاه تانگ گارد فک پایین باعث افزایش مختصر رشد فک پائین می گردد.
    کلیدواژگان: تانگ گارد فک پایین، تانگ تراست، تغییرات دندانی استخوانی
  • سیدجلال پورهاشمی، نیلوفر حیدری سراج صفحه 14
    سابقه و هدف
    استفاده از دهانشویه های فلوراید یکی از موثرترین روش های پیشگیری از پوسیدگی است. به همین علت دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت نسبت به استفاده از دهانشویه سدیم فلوراید 2/0% در کودکان مدارس ابتدایی اقدام نمود. هدف از این مطالعه بررسی و مقایسه میزان فلوراید بزاق کودکان دبستانی پس از مصرف دو دهانشویه ایرانی کیمیا و شهر دارو بود.
    مواد و روش ها
    در ای تحقیق کارآزمایی بالینی تصادفی با طرح متقاطع، 42 کودک سالم از لحاظ جسمانی و دندانی انتخاب شدند. 22 نفر از این کودکان caries free و 20 نفر دارای دندان های پر کرده با آمالگام ولی فاقد پوسیدگی بودند. نمونه ها پس از آموزش های لازم بهداشت دهان و دندان و مصرف خمیر دندان فاقد فلوراید از یک هفته قبل از آزمون، 10 میلی لیتر دهانشویه 2/0% سدیم فلوراید را به مدت 1 دقیقه در دهان گرداندند و سپس آن را تخلیه کردند. نمونه های بزاق تحریک نشده در فواصل زمانی 5 دقیقه ای، در زمان پایه و دقایق 5، 15، 25 و 45 از افراد تهیه گردید. 7 روز پس از آزمون دهانشویه اول، دهانشویه دوم به افراد تجویز گردید. پس از جمع آوری کلیه نمونه ها، حجم بزاق و مقدار فلوراید موجود در آن تعیین و نتایج با استفاده از آزمون آماری 2-way repeated measure ANOVA مورد بررسی آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری بین دهانشویه های کیمیا با میانگین 175/0 ± 195/0 و شهردارو با میانگین 18/0 ± 199/0 و بین دختر و پسر، 7 ساله با 12 ساله و در طی زمان های مورد بررسی مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که تفاوت معنی داری میان فلوراید آزاد شده در بزاق کودکان پس از مصرف دو نوع دهانشویه سدیم فلوراید 2/0% ایرانی کیمیا و شهردارو طی زمان های مورد بررسی وجود نداشته است
    کلیدواژگان: فلوراید، دهانشویه فلوراید، بزاق
  • مریم پوستی، هیلا حاجی زاده، محبوبه دهقانی صفحه 20
    سابقه و هدف
    با توجه به معایب کامپوزیت های خودسخت شونده، کاربرد کامپوزیت های نوری در ارتودنسی پیشنهاد شده است، اما عبور نور از طریق براکت های فلزی مورد سوال است. هدف از این مطالعه بررسی مقایسه ای کامپوزیت نوری ایده آل ماکو و Brilliant برای اتصال براکت های ارتودنسی استیل و سرامیک به دندان بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق مداخله ای آزمایشگاهی، 80 دندان پرمولر اول فک بالابه 4 گروه 20تایی تقسیم شد. پس از اچینگ مینای سطح باکال، رزین Margin Bond زده و کیور شد. گروه اول شامل کامپوزیت ایده آل ماکو و براکت استیل (S.I.)، گروه دوم کامپوزیت ایده آل ماکو و قاعده براکت سرامیکی Fascination (CI)، گروه سوم کامپوزیت Brilliant و براکت سرامیکی (C.B.) و گروه چهارم کامپوزیت Brilliant و قاعده براکت استیل (S.B.) بود. پس از تنظیم موقعیت براکت روی دندان با تابش نور 20 ثانیه از اکلوزال و 20 ثانیه از جینجیوال، کامپوزیت سخت شد. سپس استحکام برشی پیوند توسط دستگاه Zwick اندازه گیری شد. ابتدا آزمون Kolmogrov-Smironov و سپس آزمون آنالیز واریانس 2 عاملی و آزمون Tukey انجام شد.
    یافته ها
    میانگین استحکام پیوند برشی درگروه های SB، CB، CI، SI به ترتیب برابر با 37/3±71 /9، 40/4±36/7، 21/2±58/5 و 77/5±36/12 مگاپاسکال بود. طبق بررسی آماری، اختلاف بین گروه ها معنی دار بود(001/0P<). اختلاف بین گروه C.B. با S.B. معنی دار بود (001/0P<) ولی بین سایر گروه ها معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    کامپوزیت های نوری (ایرانی و خارجی)، قابلیت خوبی جهت اتصال براکت های استیل به دندان دارند. استحکام پیوند برشی براکت های سرامیکی کمتر از براکت های استیل بود. در اتصال براکت های سرامیکی به دندان، تنها کامپوزیت ایده آل ماکو نتایج قابل قبولی داشت
    کلیدواژگان: اتصال براکت، کامپوزیت سخت شونده با نور، استحکام برشی پیوند
  • ملوک ترابی، علی اسکندری زاده صفحه 27
    سابقه و هدف
    ریزنشت مشکل مهمی در ترمیم های آمالگامی است و می تواند به تغییر رنگ دندان، تحریک پالپ، حساسیت بعد از ترمیم و عود پوسیدگی منجر شود. هدف از انجام این مطالعه بررسی و مقایسه میزان ریزنشت در سه نوع آمالگام (Cinalux، Dentam و SS White در حفرات کلاس V هنگام استفاده از یک نوع عامل باندینگ عاجی (Excite) و وارنیش (Copalite) بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، آزمایشگاهی، 78 دندان سالم پرمولر انسان انتخاب و در سطح فاسیال آنها حفرات کلاس V به ابعاد 2×2×3 میلی متر ایجاد شد. سپس دندان ها به 5 گروه (یک گروه 18 تایی شامل دو گروه 9 تایی کنترل مثبت و کنترل منفی و 3 گروه 20 تایی) تقسیم شدند. هر گروه 20 تایی به دو گروه 10 تایی تقسیم شد که یک گروه با عامل باندینگ عاجی و یک نوع آمالگام و گروه دوم با وارنیش و همان آمالگام تقسیم شدند. سپس دندان ها به مدت 105 ثانیه و برای 7000 دور در دمای بین Co2±4 و Co4±54 ترموسایکل شدند. دندان ها در متیلن بلو 2% قرار گرفته، توسط دیسک الماسی برش داده شده و میزان نفوذ رنگ در زیر استریومیکروسکوپ با بزرگنمایی 40 مورد بررسی قرار گرفت. از آزمون های Kruskall-wallis و Mann-whitney برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین ریزنشت هنگام استفاده از وارنیش در تمامی انواع آمالگام بیشتر از Excite بود. آزمون آماری تفاوت معنی داری بین ریزنشت هنگام استفاده از وارنیش و انواع آمالگام نشان نداد. بین استفاده از عامل باندینگ عاجی Excite و انواع آمالگام تفاوت آماری معنی دار مشاهده شد (05/0P<). کمترین میزان ریزنشت در هنگام استفاده از Excite در آمالگام Dentam دیده شد.
    نتیجه گیری
    طبق یافته های حاصل از این مطالعه میزان ریزنشت هنگام استفاده از عامل باندینگ عاجی کمتر از وارنیش بوده، نوع آمالگام مصرفی نیز در میزان ریزنشت موثر می باشد.
    کلیدواژگان: ریزنشت، وارنیش، آمالگام
  • مریم خروشی، مونا بزاززاده صفحه 32
    سابقه و هدف
    امروزه به منظور تعمیر داخل دهانی سازه های PFM با فلز اکسپوز شده توسط کامپوزیت رزین، علاوه بر روش های مختلف آماده سازی سطح آلیاژ، سیستم های چسباننده چند منظوره ای موجودند که برای باند به مینا، عاج، فلز و پرسلن استفاده می شوند. سیستم Adper Scotchbond Multipurpose Plus (ASMP) از جمله این سیستم هاست. در اکثر مطالعات نتایج استحکام اتصال اولیه و تاخیری متفاوت بوده است. یکی از عوامل موثر بر پایایی اتصال مواد زمینه‍ ای با یکدیگر، چرخه های حرارتی هستند. بنابراین هدف از این مطالعه تعیین اثر چرخه های حرارتی بر استحکام اتصال کامپوزیت رزین به آلیاژ سوپرکست با کاربرد سیستم ASMP و با استفاده از اچ، سندبلاست و کاربرد توام آنها بر روی سطح بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق آزمایشگاهی تجربی، از میان نمونه های آماده شده، تعداد 60 نمونه فلزی انتخاب و به طور تصادفی در 6 گروه قرار گرفتند. سیلندرهای کامپوزیتی به سطوح نمونه هایی که به ترتیب تحت آماده سازی سطحی اچ (گروه های 1 و 4)، سندبلاست (2و5) و کاربرد توام آنها (3و6) قرار گرفته بودند، چسبانده شدند. سپس گروه های 4 تا 6 تحت 1000 بار چرخه حرارتی در دماهای متناوب 5 و 55 درجه سانتی گراد قرار گرفتند. گروه های 1 تا 3 بدون انجام چرخه حرارتی در آب مقطرC °37 نگهداری شدند. آنگاه استحکام اتصال نمونه ها توسط دستگاه اینسترون اندازه گیری شد. یافته ها توسط آنالیزهای آماری ANOVA دو طرفه و دانکن مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین استحکام باند در گروه های 1 تا 6 به ترتیب: 49/0±84/1، 77/0±77/4، 59/3±97/17، 62/0±08/1، 81/0±98/1 و 38/2±77/12 مگاپاسکال به دست آمد که نشانگر تفاوت معنی دار در استحکام باند برشی گروه های مورد مطالعه بود (001/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دادند چرخه های حرارتی اثر قابل توجهی بر کاهش استحکام اتصال کامپوزیت به آلیاژ سوپر کست دارند. به علاوه کاربرد توام سندبلاست واچ بر روی سطح آلیاژ، استحکام باند را به طور قابل ملاحظه ای افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: استحکام برشی، کامپوزیت زرین، آلیاژ متال، سرامیک
  • علیرضا دانش کاظمی، محمدرضا بشارتی، عبدالرحیم داوری، رحمت الله خانی باصیری صفحه 40
    سابقه و هدف
    با توجه به اینکه یکی از سخت ترین کارها در دندانپزشکی ترمیمی هماهنگ کردن دقیق رنگ دندان با ترمیم می باشد، هدف اصلی از این مطالعه تعیین توانایی انتخاب رنگ دانشجویان دندانپزشکی یزد در آذر سال 83 بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی بر روی 127 نفر از دانشجویان بالینی دانشکده دندانپزشکی یزد انجام شد. متغیرهای مورد بررسی در این مطالعه شامل سن، جنس، سابقه استفاده از عینک و لنز و سال ورود به دانشگاه بودند. در این مطالعه به کمک کامپوزیت هلیومولار راهنمای رنگ (Shade guide) با تنوع 16 رنگ ساخته شد. برای انتخاب موارد آزمون از 6 رنگ همان کامپوزیت و به طور تصادفی نمونه هایی ساخته شدند. در شرایط نوری یکسان از دانشجویان خواسته شد که مشابه 6 رنگ آزمون را که از بین 16 نمونه راهنمای رنگ Shade guide)) شناسایی کنند. نتایج توسط آزمون آماری t، آنالیز واریانس و LSD مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین تشخیص صحیح تمام رنگ های آزمون در گروه سنی 29-20 سال و 39-30 سال اختلاف معنی داری نداشت. میانگین تشخیص صحیح تمام رنگ ها در گروه آقایان با خانمها 91/3 بود که تفاوت معنی داری نداشت. میانگین تشخیص صحیح تمام رنگ ها در افرادی که سابقه استفاده از عینک یا لنز نداشتند با دیگران تفاوت آماری معنی دار داشت(023/0=P). میانگین تشخیص صحیح تمام رنگ ها بین ورودی های مختلف اختلاف معنی داری داشت(016/0=P).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه انتخاب صحیح رنگ به سن و جنس افراد وابسته نبود ولی در گروهی از افراد که از عینک فتوکرومیک یا لنز استفاده می کردند، تعیین و انتخاب رنگ به میزان معنی داری ضعیف تر از سایرین بود.
    کلیدواژگان: انتخاب رنگ در دندانپزشکی، توانایی تشخیص رنگ، دانشجویان دندانپزشیک
  • نسرین سرابی، حوریه موسوی*، محمد علوی، احمد مزینانی صفحه 47
    سابقه و هدف

    برای اغلب بیماران، زیبایی نهایی ترمیم مهم است. به همین دلیل به منظور بهبود کیفیت ترمیم ها از لحاظ زیبایی و عملکرد، ترمیم های ترکیبی آمالگام - کامپوزیت معرفی شدند. هدف از این مطالعه مقایسه انواع روش های تقویت دیواره های باکال تضعیف شده در دندان های پرمولر بود.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق آزمایشگاهی از 70 دندان پرمولر سالم و مشابه فک بالای انسان استفاده گردید. نمونه ها به هفت گروه 10تایی تقسیم شدند. در 6 گروه از سه ماده تقویت کننده کامپازیت(A)، کامپوگلاس F (B)، سمان گلاس آینومر (C) به دو روش الف: تقویت در دیواره های باکال و دیستال، ب: تقویت در دیواره های باکال و دیستال و کف پالپال، استفاده شد. در گروه هفتم (D) از ادهزیو Scotchbond M. P. P به عنوان گروه کنترل استفاده شد. سپس نمونه ها به روش معمول با آمالگام ترمیم گردیدند. سرانجام نمونه ها در معرض500 چرخه حرارتی (oC55-oC 5) قرار گرفتند. توسط دستگاه اینسترون با سرعت یک میلی متر در دقیقه و زاویه 45 درجه به نمونه ها نیرو وارد شد. آنالیز آماری ANOVA، آزمون دانکن و chi- square جهت ارزیابی آماری استحکام در برابر شکست، محل و نوع شکست ها به کار رفت.

    یافته ها

    گروه هایی که در آنها تقویت در دیواره های باکال، دیستال و کف پالپال با ماده کامپوزیت انجام شده بود، بیشترین استحکام را دارا بودند. بالاترین میزان نوع شکست ادهزیو در گروه های تقویت شده با کامپوزیت و کنترل بدست آمد. بیشترین نوع شکست کوهزیو و مخلوط به ترتیب در گروه های کامپوگلاس و گلاس آینومر مشاهده گردید.

    نتیجه گیری

    این تحقیق نشان داد که رزین کامپوزیت مناسب ترین ماده جهت تقویت دیواره های ضعیف شده می باشد که زیبایی مطلوبی را نیز به وجود می آورد.

    کلیدواژگان: آمالگام، کامپوزیت، ترمیم های ترکیبی
  • مهناز شیخی، مریم نصرآبادی صفحه 53
    سابقه و هدف
    شیوع نهفتگی پالاتالی کانین فک بالابین 1 تا 3 درصد متغیر است. تعیین اینکه آیا نهفتگی اتفاق خواهد افتاد یا خیر و زمان بندی چگونگی درمان که از نهفتگی کانین تاثیر می پذیرد برای نتیجه ای موفقیت آمیز حائز اهمیت است. اگر تنها یک رادیوگرافی پانورامیک برای مشخص نمودن زودهنگام نهفتگی دندان کانین بتواند استفاده شود نه تنها از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است بلکه در نهایت نتیجه درمان نیز مطلوب تر خواهد بود. هدف از مطالعه حاضر ایجاد روشی قابل اعتماد برای پیش بینی نهفتگی کانین فک بالا براساس یک رادیوگرافی پانورامیک و تعیین ایندکس هایی در رادیوگرافی پانورامیک با دقت کافی جهت پیش بینی نهفتگی کانین ماگزیلا می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه تشخیصی حاضر به صورت توصیفی- تحلیلی و گذشته نگر صورت پذیرفت. شیوه نمونه گیری به صورت تصادفی آسان بود. تعداد 64 رادیوگرافی پانورامیک دوره دندانی مختلط که متعلق به دو گروه بیماران دارای کانین نهفته و غیرنهفته بود مورد بررسی قرار گرفتند. در این دو گروه 88 کانین غیرنهفته و 40 کانین نهفته وجود داشت. برای پیشگویی نهفتگی کانین دو ایندکس در رادیوگرافی های پانورامیک مورد بررسی قرار گرفت: 1- دندان لترال رویش یافته در بعد مزیودیستالی به نواحی چهارگانه 4 تا 1 تقسیم شد و به این ترتیب موقعیت نوک کاسپ کانین دائمی رویش نیافته نسبت به لترال دائمی مشخص شد. 2- زاویه داخلی بین محور طولی کانین رویش نیافته و یک رفرنس افقی که خط اتصال فوقانی ترین نقطه کندیل ها بود اندازه گیری شد. یافته ها توسط آمار توصیفی و logistic regression بررسی شدند.
    یافته ها
    تمامی دندان های غیرنهفته در ناحیه 1 و 2 دیده شدند که 3/69 درصد در ناحیه 1 و 7/30 درصد در ناحیه 2 بودند. از مجموع دندان های نهفته 5/17 درصد در ناحیه 1، 5/42 درصد در ناحیه 2، 5/27 درصد در ناحیه 3 و 5/12 درصد در ناحیه 4 قرار داشتند. همچنین میانگین زاویه برای دندان های غیرنهفته 72/74 درجه و برای دندان های نهفته 12/67 درجه بود.
    نتیجه گیری
    در رادیوگرافی پانورامیک، موقعیت نوک کاسپ کانین مهمترین عامل در پیشگویی نهفتگی احتمالی است و قرارگیری کانین در نواحی مزیالی تر، صحت پیشگویی را افزایش می دهد ولی در اغلب موارد، زاویه کانین از این نظر فاقد ارزش بوده، درصد احتمال پیشگویی با یا بدون در نظر گرفتن زاویه تفاوت چندانی نداشت.
    کلیدواژگان: پیش بینی نهفتگی، کانین فک بالا، رادیوگرافی پانورامیک
  • محمدحسن ضرابی، هدایت گرجستانی صفحه 60
    سابقه و هدف
    آگاهی از تنوعات آناتومیک حفره پالپ دندان ها به ویژه در دندان های چندریشه عاملی مهم در تشخیص و درمان اندودنتیک موفق می باشد. درمان ریشه مولر دوم چهار ریشه فک بالا تنها در تعداد بسیار کمی از گزارشات ارائه شده است. هدف این گزارش مورد ارائه و شرح درمان ریشه یک مولر دوم فک بالا با چهار ریشه بود.
    گزارش مورد: دختر خانم 20 ساله ای بدون سابقه بیماری سیستمیک به منظور درمان دندان مولردوم سمت چپ فک بالا معرفی شده بود. در بررسی رادیوگرافی های تشخیصی وجود آنومالی در ریشه ها واضح بود. پس از تهیه حفره دسترسی وجود چهار مدخل که هرکدام مربوط به یک ریشه مجزا بودند تایید گردید. درمان ریشه کامل در هر چهار کانال انجام شد.
    نتیجه گیری
    گزارش حاضر نشان می دهد که دندانپزشک باید از تنوعات آناتومیک در حین مراحل تشخیص و درمان مولرهای فک بالا آگاه بوده تا با وجود مشکلات موجود در آناتومی فضای پالپ، درمان ریشه مناسب را انجام دهد.
    کلیدواژگان: فک بالا، ریشه پالاتال، دندان مولر دوم
  • حمیدرضا عظیمی لیسار صفحه 64
    سابقه و هدف
    استفاده از ایمپلنت برای جایگزینی دندان های از دست رفته به کیفیت و کمیت استخوان بستگی دارد. یکی از راه های کسب کمیت و کیفیت بهتر استفاده از پیوندها مانند پیوند استخوان از خود شخص، بیواوس و عاج دمینرالیزه است. هدف از این تحقیق بررسی هیستومورفومتریک کاربرد عاج دمینرالیزه در افزایش کمیت استخوان و استواینتگراسیون در استخوان تیبیای خرگوش می باشد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تجربی از پنج خرگوش سفید نیوزلندی ماده استفاده شد. یک سوراخ به قطر 5/3 میلیمتر برای قرار دادن ایمپلنت ایجاد شد. در هر استخوان تیبیا یک ایمپلنت کاشته شد بنابراین هر خرگوش دارای دو ایمپلنت بود. در قسمت دیستالی آن سوراخ یک ضایعه به قطر 6 میلیمتر که تمامی ضخامت استخوان را در بر گرفته بود، ایجاد شد. یکی از ضایعه ها با عاج دمینرالیزه اتوژن (ADDM) پر شد و دیگری خالی رها شد. روی هر دو آنها با غشا Bioguid (ساخت کشور ایتالیا) که قابل جذب و از جنس کلاژن بود پوشیده شد. خرگوش در هفته های سوم، پنجم، هفتم، نهم و یازدهم کشته شده و از هر خرگوش دو نمونه بدست آمد. سپس نمونه ها دکلسیفیه شده، ایمپلنت آنها خارج شده برای ارزیابی هسیتومورفومتریک و هیستولوژیک به لابراتوار فرستاده شد.
    یافته ها
    ارزیابی هیستومورفومتریک نشان داد که میزان تماس ایمپلنت با استخوان در قسمت کورتکس در هر دو گروه کنترل و تجربی یکسان است اما در ناحیه مغز استخوان میانگین طول تماس استخوان با ایمپلنت در هفته های مختلف در گروه تجربی که در آن از عاج دمینرالیزه استفاده شده بود خیلی بیشتر از گروه شاهد بود (گروه تجربی=19%، گروه شاهد=0). سطح متوسط استخوان تازه تشکیل شده در بین پیچ ها در هفته های مختلف در گروه تجربی بیش از گروه شاهد بود (گروه تجربی=35%، گروه شاهد= 23%).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه هیستومورفومتریک عاج دمینرالیزه اتوژن منجر به تشکیل استخوان جدید در مغز استخوان در اطراف ایمپلنت شد و میزان استئواینتگراسیون افزایش پیدا کرد.
    کلیدواژگان: خرگوش، ایمپلنت بیوهوریزون، استخوان سازی
  • معصومه مسلمی، مریم خلجی، مژده بقایی انارکی صفحه 73
    سابقه و هدف
    سایش های دندانی شامل attrition، abrasion و erosion برای سالیان دراز مورد توجه بوده، اما نقش اروژن که به صورت از دست رفتن ساختمان دندان در ارتباط با مصرف مواد غذایی اسیدی در جوانان می باشد، در حال حاضر مورد تاکید بیشتری قرار گرفته است. هدف این تحقیق تعیین اپیدمیولوژی اروژن در دختران دبیرستانی 17-14 ساله در شهر قزوین بود.
    مواد و روش ها
    این تحقیق به روش توصیفی و از نوع مقطعی cross sectional صورت پذیرفت. در ابتدا 397 دختر 17-14 ساله دبیرستانی از 6 دبیرستان سه منطقه مختلف قزوین به طور تصادفی انتخاب شدند. در این بررسی از شیوه مشاهده و مصاحبه پیروی گردید. اطلاعات مربوط به رژیم غذایی، داروها، ورزش شنا، عادات پارافانکشنال و وضعیت اقتصادی – اجتماعی این افراد توسط پرسشنامه کسب شدند. دندان های قدامی بالا و پائین پس از خشک کردن در نور مناسب معاینه شدند و اروژن براساس روش Jenkins و Eccles درجه بندی گردید. نتایج تحقیق براساس برنامه آماری SPSS و آزمون Pearson مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    شیوع اروژن در جمعیت مورد مطالعه 4/14درصد بود. از میان دندان های معاینه شده بیشترین دندان های درگیر، سانترال های بالا (78 مورد از 191 دندان) و بیشترین سطح درگیر نیز سطح لبیال بود. از نظر آماری ارتباط معنی داری بین ریسک فاکتورهای مورد مطالعه و ایجاد اروژن به دست نیامد.
    نتیجه گیری
    با توجه به بالا بودن شیوع اروژن در جمعیت مورد مطالعه و مشکلات درمانی آن، نیاز به توجه و پیگیری دقیق این عارضه وجود دارد.
    کلیدواژگان: اروژن، دختران 17، 14 ساله
  • فاطمه مشهدی عباس، وحیده محرم خانی، بهار هوشمند، سمیرا چقازردی، سپیده عرب صفحه 79
    سابقه و هدف
    ضایعات تحریکی محیطی بافت همبند نرم، در مخاط دهان نسبتا شایع بوده، با وجود خوش خیم بودن، می توانند برای بیمار مشکلاتی را ایجاد نمایند. از آنجا که دندانپزشک عمومی با چنین ضایعاتی برخورد دارد، در صورت عدم اطلاع از میزان شیوع و علائم بالینی آنها که گاهی با سایر ضایعات قابل اشتباه هستند، در تشخیص و طرح درمان دچار مشکل شده، که منجر به اتلاف وقت، هزینه بیمار و دندانپزشک می گردد، این مطالعه با هدف بررسی میزان شیوع ضایعات تحریکی محیطی بافت همبند نرم در بیماران مراجعه کننده به بخش پاتولوژی دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی طی سالهای 1360 تا 1385 صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع توصیفی مقطعی گذشته نگر بوده، تکنیک آن، مطالعه پرونده های بیمارانی بود که از سال های 1360 تا 1385 به این مرکز درمانی مراجعه کرده، پرونده های آنها به طور کامل تکمیل شده بود. فرم اطلاعاتی براساس متغیرهای سن بیمار، جنس بیمار و محل ضایعه طراحی شده و داده ها در فرم اطلاعاتی ثبت گردیدند. همچنین پرونده های ناقص از این بررسی حذف شدند. برنامه آماری این بررسی نرم افزار SPSS Ver 11.0 می باشد.
    یافته ها
    از میان 4529 بیمار مورد بررسی، در 87/19% (900 مورد) ضایعه تحریکی محیطی بافت همبند نرم وجود داشت که از این تعداد 7/29% فیبرومای تحریکی، 9/21% جایانت سل گرانولومای محیطی، 5/19% پیوژنیک گرانولوما، 3/19% اپولیس فیشوراتوم، 8% فیبرومای اسیفیه محیطی، 5/0% جایانت سل فیبروم، 4/0% اورال فوکال موسینوزیس و 4/0% هایپرپلازی پاپیلاری کام بودند. 157 مورد (1/18%) در سنین 59-50 سالگی و 140 مورد (3/16%) در سنین 29-20سالگی بودند. 9/61% ضایعات در زنان و 1/38% در مردان دیده شد. شایع ترین محل برای ضایعات در لثه 3/54% بود. کمترین شیوع مربوط به کف دهان با 1/0% بود.
    نتیجه گیری
    9/19% ضایعه تحریکی محیطی بافت همبند نرم وجود داشت. شایع ترین این ضایعات، فیبرومای تحریکی بود.
    کلیدواژگان: ضایعات تحریکی محیط بافت نرم، فیبرومای تحریکی
  • مهتاب نوری، مونا عادلی نجفی، سمیه عظیمی صفحه 85
    سابقه و هدف
    امروزه استفاده از نرم افزارها در آنالیز سفالومتریک مرسوم شده است ولی با توجه به تغییرات قومی و نژادی باید این نرم ها برای هر ملیتی تطبیق داده شوند. هدف از این مطالعه دستیابی به استانداردهای سفالومتریک برای کودکان 9 تا 11 ساله ایرانی و مقایسه آن با استفاده از نرم افزار دنتوفاشیال پلنر با نژاد امریکایی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک مطالعه توصیفی طولی بود، که برروی 60 سفالومتری کودکان 9 تا 11ساله شهر قزوین انجام شد. این افراد براساس معیارهای مایرز دارای اکلوژن نرمال بودند. سفالومتری ها ترسیم شده و سپس 13 لندمارک آنالیز بافت نرم Legan و 32 لندمارک بافت سختRicketts دیجیتالیزه شدند. سپس توسط نرم افزار Dentofacial planner، یازده متغیر برای هر گروه سنی (20 نفر در هر گروه 9 و 10 و 11 ساله) محاسبه شد. میانگین هر گروه با نژاد آمریکایی نرم با آزمون t Student مقایسه شدند.
    یافته ها
    در دختران ایرانی 9 ساله تحدب صورت بیشتر بود. همچنین زاویه نازولبیال و پروتروژن لبها بیشتر وجود داشت. در پسران ارتفاع میانی صورت مشابه نژاد آمریکایی بود و تفاوت زاویه نازولبیال کمتر مشاهده شد. در دختران 11 ساله تفاوت بین ارتفاع تحتانی صورت و پروتروژن لب ها کمتر شده و زاویه نازولبیال در پسران 11 ساله بیشتر از نژاد آمریکایی بود.
    نتیجه گیری
    تفاوت معنی داری در استانداردهای بافت نرم و بافت سخت ایرانیان در مقایسه با نژاد آمریکایی وجود داشت. بنابراین تدوین بانک اطلاعاتی نژاد ایرانی ضروری به نظر می رسد
    کلیدواژگان: سفالومتری، کودکان ایرانی، Dentoplanner
  • وحیددستجردی الهه، فرهاد جعفری صفحه 95
    سابقه و هدف
    دکلسیفیکاسیون دندانها یکی از مشکلاتی است که در طی درمان ارتودنسی با دستگاه های ثابت با آن روبرو می شویم. پیشنهاد شده است که استفاده از سمانهای گلاس آینومر آزاد کننده فلوراید می تواند خطر دکلسیفیکاسیون مینا را زیر بندهای ارتودنسی کاهش دهد. هدف از این مطالعه مقایسه جذب فلوراید مینا از 3 نوع سمان گلاس اینومر مورد استفاده در banding ارتودنسی (AquaCem. Resilience، Bandite) در دندان های دائمی در شرایط آزمایشگاهی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت تجربی در شرایط آزمایشگاهی انجام شد. نمونه ها شامل 33 دندان پرمولر سالم بودند که برای درمان های ارتودنسی کشیده شده بودند و به صورت غیر احتمالی ساده انتخاب شدند. دندانها به طور تصادفی به 3 گروه تقسیم شدند. در هر گروه یکی از سمان های گلاس اینومر AquaCem، Resilience، Bandite آزمایش شدند. یک نوار چسبنده دایره ای شکل به قطر 6 میلی متر روی مرکز سطح باکال هر دندان چسبانده و بقیه سطح دندان با 2 لایه لاک مقاوم به اسید پوشانده شد. پس از برداشتن نوار چسبنده براکت ها با سمان مربوط به هر گروه روی پنجره سمان شدند. سپس تمام نمونه ها به مدت یکماه در 5 میلی لیتر آب دیونیزه قرار داده شدند. پس از این مدت براکت ها debond شدند و بقایای سمان با یک scaler دستی از روی سطح دندان برداشته شد. از پنجره ها توسط 1 میلی لیتر اسیدپرکلریک 5/0 مولار به مدت 60 ثانیه نمونه برداری شده و سپس 4 میلی لیتر Total Ionic Strength Adjustment Buffer 5/0 مولار به آن اضافه شد. غلظت فلوراید و کلسیم محلول به ترتیب توسط پتانسیومتر و ICP اندازه گیری شد. عمق بیوپسی و غلظت فلوراید مینا محاسبه شده و نتایج توسط one way ANOVA و Kruskal-Wallis آنالیز شدند.
    یافته ها
    میانگین جذب فلوراید در گروه 1 برابر 11/6446±44/9408، در گروه 2 برابر 1/12234±16408 و در گروه 3 برابر 8/6452 ± 91/8981 بوده است. همچنین میانگین عمق بیوپسی در گروه های 1، 2 و 3 به ترتیب برابر 64/2±43/1، 82/0±60/0 و 53/0±79/0 برآورد گردید.
    نتیجه گیری
    میزان جذب فلوراید از سمان Resilience بیشتر از دو گروه دیگر و میزان عمق بیوپسی در این گروه کمتر از دو گروه دیگر بود. هرچند این اختلافات از نظر آماری معنی دار نبود.
    کلیدواژگان: سمان گلاس آینومر، جذب فلوراید مینا، دکلسیفیکاسیون مینا
|
  • Dr. Zohre Khalilak, Dr. Farnaz Mehrabian Page 1
    Background And Aim
    A large number of instruments and techniques have been introduced for preparation of canals, specially in curved canals. It's claimed that FlexoFile Golden Mediums can provide more proper canal preparations. This study aimed to evaluate the efficiency of FlexoFile Golden Mediums in decreasing apical transportation during preparation of simulated curved blocks. Methods & Materials: In this experimental study, fifty simulated resin blocks with 40 º curvature were divided in two groups. 25 canals were prepared using K-FlexoFiles and the others were prepared using K-FlexoFiles and FlexoFile Golden Mediums. Anticurvature Passive Stepback technique with pull and push motion were applied for both of the groups. The amount of resin removal from inner and outer walls of the canals was measured by using superimposed computerized pre and postoperative photographs. Results were evaluated by Mann – Whitney statistical analysis.
    Results
    The amount of resin removal from the inner and outer walls of the canals were assessed milimetric in 11 mm length from the apex. In the three areas of 7, 8 and 9 mm from apex, the amount of resin removal from the outer wall in the experimental group was more than the control group (P<0.05). There was no significant difference in the other areas both in inner and outer walls between two groups.
    Conclusion
    FlexoFile Golden Mediums in spite of using more instruments, had less apical transportation, and are recommended for preparation of curved canals.
  • Dr. Shahin Emami Meibodi *, Dr. Abdolrahman Showkatbakhsh, Dr. Nazanin Alamehzadeh Page 8
    Background And Aim
    The prevalence of Cl II malocclusion with tongue thrust and open bite is high. The pressure of the tongue during swallowing and its physiological activity could be transferred to the maxillary complex by the tongue crib and might advance the maxilla to an unfavorable position. This study aimed to evaluate the dentoskeletal change in the Cl II division 1 patients with anterior tongue thrust and mandibular deficiency treated by mandibular tongue guard, from a private office and orthodontic department of Azad University in Tehran. Methods & Materials: The sample consisted of 23 patients, (14 females aged 8 years and 9 months and 9 males aged 10 years and 6 months), with Cl II div 1 malocclusion in late mixed dentition with anterior tongue thrust. The patients were treated by mandibular tongue guard. Lateral Cephalograms were obtained and traced before and after treatment and certain angular and linear variables were measured. The pretreatment and post treatment measurements were compared using Paired t test to evaluate the significance of the results.
    Results
    The findings indicated that SNB, facial angle, the distance between B and Pogonion to the reference line and Interincisal angle were significantly increased (P<0.05). The changes were mainly caused by mandibular growth, were observed after treatment by mandibular tongue guard. Decrease of IMPA, 1-SN, ANB, Wits were significant (P<0.05). The changes of Jarabak index, SN-MP, SNA, Y-axis were not significant.
    Conclusion
    In Cl II div 1 patients with mandibular deficiency combined with tongue thrust, mandibular tongue guard caused slight increase in mandibular growth.
  • Dr. Seyyed Jalal Pourhashemi *, Dr. Niloofar Heidari Seraj Page 14
    Background And Aim
    Using fluoride mouthrinses is one of the most effective ways for prevention of dental caries. For obtaining this benefit, the ministry of health has started using sodium fluoride mouthrinse in primary school children. The aim of this study was evaluation and comparison of salivary fluoride after using Kimia and Share Daroo mouthrinse.
    Materials and Methods
    In this experimental study, 42 physically and dentally healthy children, used 10 ml of 0.2% sodium fluoride mouthrinse for 1 minute and then expectorated it. Unstimulated whole saliva (in five minute intervals) was taken in baseline, and after 5, 15, 25 and 45 minutes. 7 days after taking the first test, the second test was taken by using the second mouthrinse. After the collection of all of samples, the content of fluoride and volume of samples was determined and the results were statistically analyzed by using the 2-way repeated measure ANOVA.
    Results
    Fluoride concentration of saliva after using Kimia mouthrinse was 0.95±0.17 and 0.198±0.18 after using Shahre Darou mouthrinse. Fluoride concentrations of saliva after using mouthrinse, was not statistically significant between the gender and the two ages.
    Conclusion
    Results of this study showed that no statistically significant differences of fluoride retention in children's saliva exist between the two Iranian 0.2% sodium fluoride mouthrinses.
  • Dr. Maryam Poosti *, Dr. Hila Hajizadeh, Dr. Mahboobeh Dehghani Page 20
    Background And Aim
    Due to the disadvantages of self cure composites, application of light cure composites is suggested in orthodontics but light transmission through metal brackets is in doubt. The aim of this study was to compare shear bond strength (SBS) of Ideal Maccoo and Brilliant composites in bonding steel and ceramic brackets. Methods & Materials: Eight intact first upper premolars were collected for this experimental invitro study and randomly divided into 4 equal groups. The buccal surfaces were etched and cured by visible light after applying margin bond resin. In the first group Ideal Maccoo composite was applied on the steel bracket base (SI group), bracket positioning in the correct location was done and then curing was performed by visible light for 40 seconds (20 seconds from occlusal and 20 seconds from gingival). In the second group fascination ceramic brackets with Ideal Maccoo composite (CI group), in the third group ceramic brackets with Brilliant composite (CB group) and in the fourth group steel brackets with Bralliant composite (SB group) were bonded to teeth with the same method. SBS was measured by Zwick testing Machine. To compare the groups, Kolomgrov-Smironov, two way analysis of variance, one way analysis of variance and Tukey tests were used.
    Results
    Mean SBS was 9.71±3.37, 7.36±4.40, 5.58±2.21and 12.36±5.77 in SI, CI, CB and SB groups respectively. Tukey test showed significant difference between SB and CB groups (P<0.001), no significant differences was detected between CI and SI, SI and SB and between CI and CB.
    Conclusion
    Ideal Maccoo and Brilliant light cure composites had good capabilities in steel bracket bonding whereas ceramic brackets had lower shear bond strength. In bonding ceramic brackets only Ideal Maccoo composite showed acceptable results.
  • Dr. Molook Torabi, Dr. Ali Eskandarizade Page 27
    Background And Aim
    Microleakage is an important problem for amalgam restorations and causes teeth discoloration, pulp irritation, sensitivity and caries. The aim of this study was to determine and compare the in vitro microleakage of 3 different dental amalgams with commercial names (Cinalux, Dentam, SS White) using a dentin bonding agent (Excite) and a cavity varnish (Compalite), in class V amalgam restorations. Methods & Materials: Class V preparation measuring 3×2×2 mm were cut on the facial surfaces of 78 freshly extracted human premolar teeth. The teeth were divided into 3 groups of 20 teeth and 2 groups of 9 teeth as positive and negative control. They were restored using the material of choice following manufacture's instructions, and thermocycled between 4±2 Cº and 54±4 Cº for 700 cycles in 105 seconds. The teeth were subsequently immersed in methylene blue dye and sectioned to allow assessment of microleakage with stereomicroscope. The obtained data were analyzed by Kruskal-wallis and Mann-whitney U tests.
    Results
    Non-parametric statistical analysis showed significant differences between 3 different amalgams when the cavities lined by Excite (P<0.05). There was no significant differences between 3 different amalgams when the cavities lined by varnish.
    Conclusion
    These results suggested dentin bonding agents reduced microleakage in comparison to varnish, and the type of amalgam is effective on microleakage.
  • Dr. Maryam Khoroushi *, Dr. Mona Bazzazzadeh Page 32
    Background And Aim
    Intraoral repairs often involve bonding composite to fractured PFM crowns. Newer adhesive systems currently referred to as multipurpose systems are capable of bonding to enamel, dentin, metal and porcelain. The Adper Scotchbond Multipurpose Plus system (ASMP) is as one of the systems using in repair procedures. Most studies observed significant differences between early and late bond-strength results. This study evaluated the effect of thermal stresses on shear bond strength of composite resin to Supercast alloy by using different surface treatments including etching, sandblasting and combination. Methods & Materials: In this invitro experimental study composite cylinders were bonded with ASMP to the 60 surfaces of alloy that were treated with etching (groups 184), sandblasting (groups 285) or combination of both (groups 386) following the manufacturer instructions. In each group, groups 4, 5 and 6 were thermocycled intermittently in 5 & 55 Cº. Groups 1, 2 & 3 were stored in 37 Cº distilled water. Shear bond strengths were measured and compared by loading each specimen in shear to failure in an Instron testing machine. Data were analyzed using two-way ANOVA and Duncan tests.
    Results
    The mean shear bond strengths in groups 1 to 6 were respectively: 1.84±0.49, 4.77±0.77, 17.97±3.59, 1.08±0.62, 1.98±0.81, 12.77±2.38 (MPa). There were significant differences between the study groups (p<0.001).
    Conclusion
    Thermocycling significantly reduced the bond strength of composite resin and Supercast alloy. The bond strength of composite resin increased when the combination of sandblasting and etching used for surface treatment.
  • Dr. Alireza Danesh Kazemi *, Dr. Mohammadreza Besharati, Dr. Abdolrahim Davari, Dr. Rahmatollah Khani Page 40
    Background And Aim
    One of the most challenging procedures in restorative dentistry is fitting the color of the restoration to the tooth. The main purpose of this study was to determine the ability rate of color matching among the students of Yazd faculty of dentistry in December 2004. Methods and Materials: In this descriptive study, 127 dental clinical students of Yazd faculty were participated. Age, gender, wearing eyeglasses or lens and the year of starting the dental faculty were assessed as variable. Heliomolar composite with 16 colors was used to make the shade guide and 6 colors of the same composite were used as test group. The students were matched the shade guide with the test group in similar conditions. The data was analyzed by t, ANOVA and LSD test.
    Results
    Mean truth definition of all colors in 20–29 years old students were 3.86 and in 30-40 years old group were 3.38 and there was no significant differences between them. Mean truth definition in male group was 3.57 and was 3.91 in females. There was no significant differences between them. Mean truth definition in all of the colors by students without eyeglasses or contact lens were 3.98 and the other group was 3.55 which was significantly differences (P=0.023). The difference between the entrance year for mean truth definition of all colors was significant (P=0.016).
    Conclusion
    In this study, the students whom specially wear photochoromic eyeglasses or contact lenses were lower truth color definition, but age and gender had no effect on truth color definition.
  • Dr. Nasrin Sarabi, Corresponding Author: Dr. Hooriyeh Mousavi, Dr. Mohammad Alavi, Dr. Ahmad Mazinani Page 47
    Background And Aim

    In order to improve the aesthetics and functional quality of restorations, the combined amalgam-composite restorations have been introduced. The aim of this study was to compare different reinforcement methods, in weakened buccal walls of premolar teeth.

    Materials and Methods

    In this in vitro study, 70 similar and intact premolar teeth were used. The specimens were divided into seven groups of ten. In six groups, the three reinforcing materials composite (A), Compoglass F (B) and glass ionomer (C) with two

    Methods

    I: buccal and distal wall reinforcement. II: buccal, distal and pulpal floor reinforcement was used. In the seventh group (D), the Scotchbond M.P.P adhesive as a control group was applied. Then specimens were restored conventionally with amalgam and submitted to 500 thermal cycles (5°C-55°C). The specimens were loaded through Instron testing machine at a crosshead speed of 1 mm/min with angle of 45 degree. Statistical analyzes of ANOVA, Duncan and chi- square tests were used to analyse fracture strength, location and type of fracture.

    Results

    The highest strength was detected in group with composite reinforcement on buccal and distal walls and pulpal floor. The highest failure mode was adhesion type and observed in composite reinforcement and control group. The highest cohesive and mixed failure mode was respectively observed in Compoglass and glass ionomer groups.

    Conclusion

    This study showed that composite resin was the best material for reinforcement of weakened walls with favourable aesthetic property.

  • Dr. Mahnaz Sheikhi *, Dr. Maryam Nasrabadi Page 53
    Background And Aim
    The incidence of maxillary canine impaction is between 1% and 3% populations. Determining whether impaction will occur and timing the treatment modalities that are affected by impacted canine(s) are paramount for a successful out come, panoramic radiograph to identify canine impaction not only is economical but treatment result will be more desirable. The aim of this investigation was to develop a reliable method for predictors of maxillary canine impaction on a panoramic radiograph. Methods & Materials: Sixty – four panoramic radiographs of mixed dentition patients were inspected to belong to two groups of patient with impacted and not impacted canines. 88 were found with no impaction and 40 with impacted canines. For predicting canine impaction panoramic radiographs were inspected for two indices: l- The erupted lateral tooth were divided to fourfold zone from 4 to 1 sectors in mesiodistal dimension therefore identified the unerupted permanent canines cusp tip location related to the erupted permanent lateral. 2-The internal angle between the long axis of the unerupted canine and a horizontal line between superior points of condyles was measured. The data were analyzed by descriptive statistics and logistic regression.
    Results
    All of not impacted teeth were found in sector I and II. (69.3% in sector I and 30.7% were placed in sector II). 17.5% of impacted teeth were in sector I, 42.5% in sector II, 27.5% in sector III and 12.5% were placed in sector IV. Furthermore the mean angle for non impacted teeth was 74.72' and for impacted teeth was 67.12'.
    Conclusion
    The location of canine cusp tip in panoramic radiograph is the most important factor in predicting probable impaction, but often, the angle of canine is not worth.
  • Dr. Mohammad Hassan Zarrabi *, Dr. Hedayat Gorgestani Page 60
    Background And Aim
    The knowledge about the anatomic variation pulp cavity, specially in multi-rooted teeth, is an important factor for diagnosis and successful endodontic treatment. Root canal treatment of 4-rooted maxillary second molars has been described in only a limited number of case reports. The purpose of this case report was to illustrate and describe the endodontic treatment of a 4-rooted maxillary second molar. Case Report: A 20-year-old female with no history of systemic disease was referred for treatment of her upper left second molar tooth. The diagnostic radiographies revealed root anomalies. After access cavity preparation, presence of four orifices in the pulp chamber was confirmed each of them related to a distinct root. Root canal therapy was performed completely in all four roots.
    Conclusion
    This case report indicates that the clinicians must be aware of anatomic variations during the diagnostic and treatment phases of maxillary molars, and proper root canal treatment should be performed respecting the presence of challenges in pulp space anatomy.
  • Dr. Hamidreza Azimi Lisar Page 64
    Background And Aim
    Using implant to replace missing teeth is dependent on bone quality and quantity. One of the ways to achieve better bone quality and quantity is using grafts such as autogenos bone, Bioss and demineralized dentin. The aim of this research was to study the histomorphometric effect of demineralized dentin on increasing bone quantity and ossteointegration in tibia bone of rabbit. Methods & Materials: In this experimental study five white New Zeeland female rabbit were obtained and a 3.5 mm hole was created to insert implants. One implant was inserted in each tibia so each rabbit hade two implants. A 6 mm defect was made at the distal of that hole. These defects contained two cortical layers. One of these defects was filled with autogenous demineralized dentin (ADDM) and the other one was left empty. Each defect was covered with collagen membrane. Rabbits were sacrificed in 3, 5, 7, 9, 11 weeks and two samples were obtained from each rabbit. The samples were decalcified, their implants were removed and send to laboratory for histologic and histomorphometric assessment.
    Results
    Histomorphometric evaluation showed equal bone to implant contact (BIC) in cortical layer in both groups. The mean BIC in bone marrow of experimental group was more than the control group in different weeks (Addm= %19, control=%0). The mean surface of new bone within threads (NBT) in different weeks in ADDM group was greater than controls (ADDM=%35 control %23.6).
    Conclusion
    In this study histomorphomeric ADDM caused new bone formation in bone marrow around implant and osteointegration was increased.
  • Dr. Masoumeh Moslemi *, Dr. Maryam Khalaji, Dr. Mojdeh Baghaie Anaraki Page 73
    Background And Aim
    The loss of tooth substance has been the concern of specialists for many years, but the role and impact of erosion in the form of loss of tooth substance is related to consumption of acidic food – staff, by youngsters, which in currently the point of concern amongst other problems. This research was aimed at evaluating the epidemiology of dental erosion amongst high school girls, aged between 14-17, who were living in the city of Ghazvin, Iran. Methods & Materials: The present study has been carried out on the basis of descriptive criteria, using cross sectional method. For this purpose, a sample of 368 female students from 6 high – schools, located in three different residential zones of Ghazvin have been randomly selected. The conducting of the survey was mainly followed the method based on observations and interviews. The questions asked on the questionnaire were aimed at nutritional diet, drugs, swimming, para-functional habits and socio-economic status of these students. A full examination of upper and lower anterior teeth after drying them under proper light was carried out. Used index was Eccles & Jenkins. Data were analyzed with SPSS analysis program and Pearson correlation test.
    Results
    The prevalence of erosion amongst the population under study was 14.4 percent. The most common affected teeth were maxillary central incisors (labial surfaces). No significant relationship was found between risk factors and prevalence of erosion.
    Conclusion
    With regards to the high prevalence of erosion and their treatment problems, exact follow up concern is recommended.
  • Dr. Fatemeh Mashhadi Abbas *, Dr. Vahideh Moharamkhani, Dr. Bahar Houshmand, Dr. Samira Chaghazardi, Dr. Sepideh Arab Page 79
    Background And Aim
    peripheral soft connective tissue lesions are common in oral mucosa and despite their benign nature can make problems for patients. According to our knowledge, a comprehensive study for these lesions was not performed in Iran. General practitioners are commonly encountered affected with these lesions. They have not enough information about their clinical prevalence, may make mistake in diagnosis and treatment plan. The aim of this study was to evaluate peripheral soft connective tissue lesions prevalence in patients referred to Pathology department of Shahid Beheshti Dental School during 1981-2006. Methods & Materials: In this descriptive retrospective study (existing data), cases were patients that referred to Pathology Dept. (1981-2006) with complete files recorded in the Dept. Questionnaires included age, sex, location of lesion and lesion type which were retrieved from patient's files. The incomplete files were excluded. Finally the collected data were analyzed descriptively by SPSS Ver 11.0 software.
    Results
    A total number of 900 cases had peripheral soft connective tissue lesions during 1981-2006 from 4529 files in the department. 29.7% (268 cases) were irritation fibroma, 21.9% (197 cases) were peripheral giant cell granuloma, 19.5% (176 cases) were pyogenic granuloma, 19.3% (174 cases) were epulis fissuratum, 8% (72 cases) were peripheral ossifying fibroma, 0.5% (5 cases) were giant cell fibroma, 0.4% (4 cases) were oral focal mucinosis and 0.4% were inflammatory papillary hyperplasia. The most prevalent age was 50-59 years (18.1%) and 20-29 years (16.3%). The lesions were more prevalent in women (61.9%) and were 38.1% in men. The most prevalent site was gingival (54.3%) and the least prevalent site was floor of the mouth (0.1%).
    Conclusion
    19.9% peripheral soft connective tissue lesions were reported, the most frequent lesion was irritation fibroma that was similar to other reports.
  • Dr. Mahtab Nouri *, Dr. Mona Adeli Najafi, Dr. Somayyeh Azimi Page 85
    Background And Aim
    Nowadays cephalometric software have become very popular, but due to racial and ethnical difference in facial soft and hard tissue features the norms should be adapted for each nation. The purpose of this study was to establish soft and hard tissue data base for 9 to 11 years Iranian children and to compare it with Legan and Ricketts dentofacial planner plus norms for American Caucasians. Methods & Materials: This was a longitudinal descriptive study on 60 cephalograms of normal 9-11 years Iranian children in city of Qazvin. They were selected as normal occlusion cases according to Moyer’s. The cephalograms were scanned and 13 landmarks for Legan soft tissue and 32 landmarks for Ricketts hard tissue analysis were digitized. Then by means of Dentofacial planner plus 11 measurements were calculated for each age group (20 in each age 9, 10, 11 years). The mean for each landmark was compared to American Caucasian norms in the databank by Paired t test.
    Results
    Nine years old Iranian girls had more facial convexity, nasolabial angle, upper & lower lip protrusion and height of midface but their lower face height was less. In boys, middle face height was the same as American’s and nasolabial angle differed less. In 11 year old girls the difference between lower face height and lip protrusion became less, boy's nasolabial angle was more than American’s.
    Conclusion
    Significant differences were present in soft and hard tissue norms of Iranian’s in comparsion to American Caucasions. Iranian data base for cephalometric norms should be established.
  • Dr. Elahe Vahid Dastjerdi *, Dr. Farhad Jafari Page 95
    Background And Aim
    Decalcification of the teeth remains a problem during orthodontic treatment with fixed appliances. It has been suggested that fluoride-releasing glass ionomer cements could decrease the risk of enamel decalcification under orthodontic bands. The objective of this study was to compare enamel fluoride uptake from three different glass ionomer cements (AquaCem, Resilience and Bandite) used for band cementation in permanent teeth in vitro. Methods & Materials: In an experimental in vitro randomized trial, 33 sound premolars that were extracted for orthodontic purposes were randomly divided into three groups. In each group one of the glass ionomer cements was tested. A 6 mm diameter adhesive tape was placed over the center of buccal enamel surface of each tooth and then the entire surfaces of them were painted with two layers of an acid protective nail polish. After removing adhesive tapes, brackets were cemented with one of the cements over the window. Then all the specimens were immersed in 5ml de-ionized water for one month. Brackets were debonded and remnants of cements were removed. The windows were etched with 1ml perchloric acid 0.5 M for 60 seconds and then 4 ml of 0.5 M Total Ionic Strength Adjustment Buffer (TISAB) was added to perchloric acid. Fluoride and calcium concentration of the solutions were determined by Potentiometer and Inductively Coupled Plasma, respectively. The depth of etch and fluoride concentration in the enamel were calculated, and the results were analyzed with one way ANOVA and Kruskal-Wallis test.
    Results
    In Resilience the mean fluoride concentrations group were higher and depths of etch were lower than in the other two groups. But there was no statistically significant difference between them.
    Conclusion
    It seemed that an increase in fluoride uptake may be capable of rendering a tooth more resistant to dental decalcification.