فهرست مطالب

Dental School - Volume:26 Issue: 2, 2008

Journal of Dental School
Volume:26 Issue: 2, 2008

  • 130 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1387/06/20
  • تعداد عناوین: 16
|
  • هنگامه اشراف، علیرضا نیک کردار، علی طاهریان صفحه 103
    سابقه و هدف
    به تازگی ماده جدیدی با افزودن گوتاپرکا به سیلر RoekoSeal تحت عنوان GuttaFlow به بازار عرضه شده که نقش گوتاپرکا و سیلر را به طور همزمان ایفا می کند. هدف از مطالعه حاضر تعیین میزان سایتوتوکسیسیته دو ماده پر کننده کانال گوتافلو و گوتاپرکا بر روی فیبروبلاست های رده سلولی 929L موش بود.
    مواد و روش ها
    دو ماده براساس دستور کارخانجات سازنده آماده و در زیر هود تحت اشعه UV قرار گرفتند. سلول های فیبروبلاست 929L موش 4 بار پاساژ و پس از بررسی حیات سلولی با محلول تریپان بلو، توسط لام نئوبار شمارش و درون چاهک های پلیت های کشت 24 خانه ای قرار گرفتند. از سلول به عنوان گروه شاهد منفی و ماده دی متیل متاکریلات به عنوان شاهد مثبت استفاده شد. سلول ها در دمای °C37، رطوبت 98% و غلظت Co25% و در محیط کشت شامل fetal bovine serum (FBS10%) و Dulbecco''s MEM + پنی سیلین unit10000+ استرپتومایسین g/mLμ10000 رشد داده شدند. 10 نمونه از هر یک از گروه ها در مجاورت محیط کشت قرار گرفته و پلیت ها بعد از 24 ساعت در شرایط استریل انکوبه شدند. میزان سمیت مواد بعد از 1، 24 و 72 ساعت با روش MTT بررسی شد.یافته ها توسط آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و دوطرفه و همچنین آزمون مقایسه های متعدد Tukey و سطح معنی داری 05/0>P مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین جذب نوری گوتاپرکا در 1 ساعت 4826/0، در 24 ساعت 2233/0 و در 72 ساعت برابر 1675/0 بود. این مقادیر در گوتافلو به ترتیب برابر 4796/0، 2903/0و 5603/0 بودند. بر این اساس نوع ماده پر کننده، زمان اندازه گیری و همچنین اثر متقابل دو متغیر بر میزان جذب نوری نمونه ها اثر معنی دار داشته است(0001/0P< در همه موارد).
    نتیجه گیری
    بیشترین میزان سمیت ماده GuttaFlow در 24 ساعت و کمترین آن در 72 ساعت مشاهده گردید ولی میزان سمیت گوتاپرکا با افزایش زمان سیر صعودی داشت.
    کلیدواژگان: سمیت سلولی، ماده پر کننده گوتافلو، گوتاپرکا
  • ابراهیم امین صالحی، شاپور نظیری سعید، علی اکبر فلسفی صفحه 110
    سابقه و هدف
    در سالهای اخیر نسل جدیدی از پست های غیرفلزی برای بازسازی مطلوب تاج دندان به بازار عرضه شده است. هدف از این مطالعه، مقایسه مقاومت به شکست سه نوع پست پیش ساخته فایبر کامپوزیت، فلزی و سرامیکی در دندان های ثنایای بالا بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی، 30 دندان سانترال بالا مورد بررسی قرار گرفتند. همگی بوسیله دیسک فلزی در 1 میلی متری کرونالی CEJ سطح فاسیال قطع گشته، پس از درمان ریشه برای قرار دادن پست در داخل کانال آماده شدند. دندان ها به طور تصادفی به سه گروه 10 تایی تقسیم شدند. در گروه اول، دندان ها با پست گلاس فایبر، در گروه دوم با پست سرامیکی و در گروه سوم با پست پیش ساخته فلزی ترمیم شدند. برای تمام نمونه ها کور کامپوزیتی (Z100-3M) ساخته شد. پس از ساخته شدن روکش فلزی، نمونه ها توسط سمان گلاس آینومر سمان شدند. سپس همگی توسط آکریل سلف کیور، 4 میلی متر زیرCEJ مانت شدند و برای اندازه گیری مقاومت به شکست در دستگاه Universal testing machine تحت زاویه 135 درجه با سرعت mm/min 5/0 مورد آزمایش قرار گرفتند و نحوه شکست مورد بررسی قرار گرفت. نتایج با آزمون آماری ANOVA و LSD مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین مقاومت به شکست و انحراف معیار در گروه های گلاس فایبر، سرامیکی و فلزی به ترتیب عبارت بودند از:26/113±765، 34/95±790 و 32/105±614. بین گروه گلاس فایبر و سرامیکی از نظر مقاومت هیچ اختلاف معنی داری وجود نداشت ولی مقاومت به شکست پست های گلاس فایبر و سرامیکی به طور معنی داری بیشتر از پست های تیتانیوم بود(05/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق استفاده از پست های پیش ساخته گلاس فایبر و سرامیکی بر استفاده از پست های پیش ساخته فلزی تیتانیوم ارجحیت دارد ولی به علت بالاتر بودن درصد شکستگی نامطلوب در گروه های سرامیکی نسبت به گلاس فایبر، استفاده از پست های گلاس فایبر توصیه می شود.
    کلیدواژگان: پست، پست های کامپوزیتی، پست های فایبر کامپوزیت
  • صدیقه بختیاری، زیباملکی، کاوه علوی، جمیله قدوسی صفحه 115
    سابقه و هدف
    ایدز به عنوان مهلک ترین بیماری عفونی قرن بیستم شناخته شده است. شیوع ایدز در جوامع بسیاری با سرعت در حال افزایش است و نوجوانان به علت عدم آگاهی کافی در این زمینه به راحتی در معرض خطر ابتلا به ایدز قرار می گیرند. این تحقیق با هدف ارزیابی میزان آگاهی و نگرش دانش آموزان دبیرستان های منطقه 1 شهر تهران در سال تحصیلی 1385 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این تحقیق مقطعی بر روی 600 دانش آموز دبیرستانی منطقه 1 شهر تهران که به روش تصادفی دو مرحله ای گزینش شده بودند، صورت پذیرفت. آگاهی و نگرش این افراد در مورد ایدز با استفاده از پرسشنامهNCHS وابسته به مرکز کنترل بیماری های ایالات متحده آمریکا (CDC) ارزیابی شد. این پرسشنامه دارای 22 سوال در بخش آگاهی، 6 سوال در بخش نگرش، 2 سوال درباره نحوه دریافت اطلاعات و یک سوال نظرسنجی بود. نتایج مربوط به سوالات آگاهی به روش توصیفی-تحلیلی و مابقی سوالات به روش توصیفی بررسی شدند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون های غیرپارامتری Mann-Whitney و Kruskal-Wallis و نرم افزار SPSS 12 استفاده شد.
    یافته ها
    در این بررسی که 283 پسر و 357 دختر در آن شرکت داشتند، بیش از نیمی از سوالات آگاهی (13 سوال) دارای شاخص دشواری بالای 80% بودند که نشان دهنده آگاهی خوب دانش آموزان بود. دشوارترین سوال پرسشنامه مربوط به پاتوژنز بیماری با ضریب دشواری 2/24% و آسانترین سوال مربوط به اتیولوژی بیماری با ضریب دشواری 6/96% بود. تمام سوالات مربوط به راه های انتقال بیماری، شاخص دشواری بالای 80% داشتند و نیمی از دانش آموزان به 5 سوال از 7 سوال مربوط به راه های عدم انتقال بیماری پاسخ درست داده بودند. در مورد آگاهی از درمان بیماری، کمترین آگاهی مربوط به آگاهی از وجود داروهایی برای افزایش طول عمر بیماران بود. در قسمت نگرش، 59% سطح آگاهی خود را متوسط ارزیابی کرده بودند. بیشترین منبع انتخاب شده برای دریافت اطلاعات، تلویزیون و کمترین آن، درمانگاه ها و بیمارستان ها بود.
    نتیجه گیری
    سطح اطلاعات دانش آموزان در مورد گروه سوالات راه های انتقال بیماری، عوارض و راه های درمان بیماری ایدز خوب بود اما آگاهی آنها در مورد راه هایی که امکان انتقال ایدز از طریق آن وجود ندارد مطلوب نبود. ترس از ابتلا به ایدز در دانش آموزان وجود داشت و اکثر آنها معتقد بودند که دندانپزشک قادر به شناسایی بیماری ایدز نمی باشد که می توان با افزایش آگاهی، میزان ترس و اضطراب این گروه را کاهش داد.
    کلیدواژگان: ایدز، آگاهی، نگرش، دانش آموزان دبیرستانی
  • دکترمینا بی ریا، محمد اثنی عشری، علیرضا اکبرزاده باغبان، نیکو اثنی عشری صفحه 125
    سابقه و هدف
    حضور فلوراید در مایعات دهانی، برای جلوگیری از پوسیدگی دندانی الزامی است. هدف از این مطالعه تعیین میزان احتباس فلوراید در بزاق پس از مسواک زدن با دو خمیردندان فلورایددار ایرانی نسیم و کرند در مقایسه با خمیردندان های MacLeans وCrest می باشد.
    مواد و روش ها
    10 فرد بالغ قبل از شروع مطالعه به مدت 10 روز و در فواصل آزمایشات از خمیردندان بدون فلوراید استفاده کردند. خمیردندان های مورد مطالعه، نسیم و MacLeans (حاوی سدیم منوفلوروفسفات) و کرند و Crest (حاوی سدیم فلوراید) بودند. شرکت کنندگان در هر مرحله دندان های خود را با 5/1 گرم از یکی از خمیردندان های مورد آزمایش به مدت 1 دقیقه مسواک زدند و میزان فلوراید بزاق در زمان پایه و 1، 30، 60، 120 دقیقه بعد از مسواک زدن به روش پتانسیومتری انداره گیری شد. برای تحلیل داده ها از روش آماری اندازه های تکرار شده، t زوجی و one way ANOVA و Tukey استفاده گردید.
    یافته ها
    در هر چهار خمیر دندان مورد مطالعه، میزان فلوراید بزاق در دقیقه 1 بیشترین مقدار در بین تمام زمان های نمونه گیری بود (005/0>P) و پس از آن به تدریج میزان فلوراید بزاق تا دقیقه 120 کاهش یافت. میزان احتباس فلوراید بزاق در دقایق 60 و 120، در مورد خمیردندان Crest به طور معنی داری از خمیردندان کرند بالاتر بود.]دقیقه 60: (005/0>P)(0770/0±5173/0 و 0988/0±9824/0)؛ دقیقه 120: (008/0>P)(0580/0±3651/0 و 0615/0±8103/0)[.
    نتیجه گیری
    میزان فلوراید احتباس یافته در بزاق در خمیردندان Crest بیشتر از سایرین، در خمیر دندان نسیم برابر MacLeans و در خمیر دندان کرند کمتر از سایر خمیر دندان های مورد مطالعه به دست آمد.
    کلیدواژگان: خمیردندان فلورایددار، احتباس فلوراید، بزاق
  • دکترگلی چمنی، محمدرضا زارعی، علیرضا غفاری نژاد، علی نوحی، آرزو علایی صفحه 131
    سابقه و هدف

    استوماتیت آفتی عود کننده (RAS) یکی از شایعترین زخم های مخاط دهان به شمار می رود. ارتباط RAS با عوامل روحی-روانی قبلا گزارش شده است. از آنجا که نتایج بدست آمده از تحقیقات انجام شده ضد و نقیض می باشند، هدف از انجام تحقیق حاضر تعیین شیوع استوماتیت آفتی عود کننده و ارتباط آن با اضطراب در دانشجویان رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی کرمان بود.

    مواد و روش ها

    در مطالعه توصیفی-تحلیلی حاضر، 550 نفر از دانشجویان رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی دانشگاه علوم پزشکی کرمان شرکت نمودند. در این تحقیق برای ارزیابی میزان اضطراب از آزمون اضطراب Cattelاستفاده شد. در بیمارانی که در آنها سابفه ابتلا بهRAS مثبت بود، پرسش نامه دیگری نیز در مورد خصوصیات زخم ها تکمیل گردید. نتایج به دست آمده توسط نرم افزار آماری SPSS 10 و با استفاده از آزمون های آماری t و Chi-square مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج نشان دادند که میزان 4/19درصد از 550 نفر شرکت کننده در این تحقیق دچار زخم های آفتی عود کننده بودند. بر اساس اظهارات بیماران شیوع زخم های آفتی در ماه های اردیبهشت تا شهریور بیشتر از سایر ماه های سال بود. بیماران همچنین اظهار کردند که تنش های روحی و مصرف برخی غذاها (بخصوص بادمجان و فلفل) مهم ترین عوامل تشدید کننده زخم های آفتی هستند. میانگین نمره اضطراب در مبتلایان به زخم های آفتی، به طور معنی داری بالاتر از افرادی بود که فاقد چنین سابقه ای بودند(001/0P<). در ارتباط با جنس نیز تفاوت دو گروه مورد و شاهد نیز معنی دار بود (05/0P<).

    نتیجه گیری

    با توجه به میزان شیوع استوماتیت آفتی عود کننده و ارتباط آن با اضطراب، پیشگیری از اضطراب یا کاهش آن باید در طرح درمان مبتلایان به استوماتیت آفتی عود کننده مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: اضطراب، استوماتیتی آفتی عود کننده، دانشجویان
  • رزا حقگو، نوشین جلایر نادری صفحه 138
    سابقه و هدف
    Mineral trioxide aggregate ماده نسبتا جدیدی است. با توجه به سازگاری این ماده با نسج پالپ و توانایی سیل مطلوب شاید بتوان با کاربرد آن در پوشش مستقیم پالپ دندان های شیری به موفقیت بالائی دست یافت. هدف از این مطالعه ارزیابی هیستوپاتولوژیک پالپ به دنبال درمان مستقیم آن با کلسیم هیدروکساید و Mineral trioxide aggregate بود.
    مواد و روش ها
    برای انجام این مطالعه تجربی، بیست دندان کانین شیری که باید در درمان ارتودنسی خارج می شدند انتخاب و به 2 گروه تقسیم شدند. یک گروه با کلسیم هیدروکساید و گروه دیگر با Mineral trioxide aggregate تحت درمان مستقیم پالپ قرار گرفتند. بعد از 60 روز، دندانها خارج شده و برای بررسی هیستولوژیک آماده گردیدند. در نهایت داده ها با آزمون Mann-whitney آنالیز شد.
    یافته ها
    التهاب در تمام دندانها و تحلیل داخلی در 6 دندان و آبسه در 5 دندان از گروه کلسیم هیدروکساید دیده شد. در 6 دندان گروه کلسیم هیدروکساید سد کلسیفیه تشکیل شد و عاج ترمیمی در 2 دندان مشاهده گردید. در گروه Mineral trioxide aggregate 2 دندان دچار التهاب گردید و تحلیل داخلی و آبسه در هیچ دندانی دیده نشد. سد کلسیفیه و عاج ترمیمی در 7 دندان تشکیل شد.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این مطالعه Mineral trioxide aggregate در پوشش مستقیم پالپ دندان های شیری بر کلسیم هیدروکساید برتری دارد.
    کلیدواژگان: کلسیم هیدروکساید، Mineral trioxide aggregate، پوشش مستقیم پالپ
  • پانته آزادپرور، شهید رکنی، دکترعباس یوسفی صفحه 143
    سابقه و هدف
    ساخت پرسلن های دندانی به دلیل وجود معادن غنی مواد سازنده آنها در داخل کشور به صورت تولید پرسلن های دندانی اپک و دنتین، بدون در نظر گرفتن رنگ، آغاز گردیده که نتایج رضایت بخشی حاصل شده است. با توجه به اهمیت رنگ این مواد، هدف از این تحقیق تکنیکی، شناسایی رنگ های مورد مصرف در پرسلن دنتین VitaVMK68 جهت ساخت مشابه ایرانی و مقایسه کیفیت و کمیت رنگ محصول تولید شده با VitaVMK68بود.
    مواد و روش ها
    در این گزارش تکنیکی، ابتدا به کمک دستگاه XRD، بهترین شرایط پخت جهت تشکیل فازهای مشابه در دنتین آزمایشی و دنتین ویتا مشخص و اعمال گردید. همچنین ساختار پودر دنتین جدید توسط دستگاه SEM بررسی شد. سپس آنالیز ترکیب شیمیایی و شناسایی عناصر رنگی موجود در پودر پرسلن ویتا توسط روش های مختلف صورت پذیرفت. جهت تهیه دنتین رنگی، رنگ های ترکیبی با فرمول ها و درصدهای متفاوت به پودر دنتین اضافه شده، پس از تهیه مخلوط هموژن، نمونه ها پرس شده و برای پخت در داخل کوره قرار گرفتند. رنگ نمونه های دنتین جدید با دستگاه کالریمتر تعیین و با نمونه های دنتین Vita مقایسه شدند.
    یافته ها
    1) نتایج حاصل از پراش اشعه X، تطابق کامل فازهای موجود در پودر دنتین جدید و ویتا را نشان داد. 2)دانه بندی پودر دنتین جدید کاملا شبیه ویتا گردید. 3) ساختار رنگ های اصلی به کار برده شده در پودر دنتین ویتا کریستالین و از نوع stain سرامیکی تعیین گردید. 4) نمونه های sinterشده دنتین رنگی مورد آزمایش تشابه قابل قبولی را براساس معیار اختلاف رنگ (E) با نمونه های ویتا نشان دادند.
    نتیجه گیری
    نمونه های دنتین رنگی ساخته شده تشابه قابل قبولی را با دنتین ویتا نشان دادند به گونه ای که اختلاف آنها قابل تشخیص نبود.
    کلیدواژگان: رنگ، پرسلن، دنتین
  • فرنا سیار، فرحناز الماسی، زهرا قلی زاده، محمد جواد خرازی فر صفحه 150
    سابقه و هدف
    امروزه اطلاع دقیقی از وضعیت پریودنتال مبتلایان به ویروس HIV با ضعف سیستم ایمنی مستعد ابتلا به بیماری های پریودنتال و ضایعات فرصت طلب دهانی در دست نیست. تحقیق حاضر با هدف تعیین وضعیت پریودنتال افراد مبتلا به HIV مراجعه کننده به بخش عفونی و مرکز مشاوره بیماری های رفتاری امام خمینی و مرکز کاهش خسارات پرسپولیس در فاصله سال های 84-1383 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    تحقیق توصیفی حاضر بر روی 118 بیمار HIV+ براساس آزمایش ELISA و Western Blot صورت گرفت. اطلاعات مربوط به سن، جنس، میزان تحصیلات، مصرف سیگار، وضعیت تاهل، نوع اعتیاد، داروی مصرفی، دوز و مقدار مصرف دارو، علت ابتلا به بیماری و میزان CD4 ثبت شد. بیماران از ماه قبل جراحی در ناحیه سر و گردن و دهان نداشته، حداقل دارای 15 دندان بودند. شاخص هایMGI (modified gingival index)، PI (Shick & Ash)، PD و CAL بر روی سطح دندان های رمفورد محاسبه و ثبت گردید. عملیات آماری با استفاده از نرم افزار SPSS و SAS و آماره هایgeneralized estimated equation، hotteling''s multivariate model، ضریب همبستگی اسپیرمن و پیرسون انجام گرفت.
    یافته ها
    از 118 بیمار مورد مطالعه، 6/96% مرد و 4/3% زن بودند. میانگین سنی افراد 49/6±6/33 سال بود. 200CD4< در 27%، 500CD4< < 200 در 7/55% و 500CD4> در 3/17% افراد به دست آمد. متوسط MGI، 41/0±33/1وPI، 18/0±8/2وPD، 98/0±66/1 بود. بین میزان CD4، MGI و PI رابطه معنی داری مشاهده نشد، اما CAL در افراد 200CD4< اختلاف آماری معنی دار با دو گروه دیگر داشت (02/0P<).
    نتیجه گیری
    میزان MGI و PI افراد مورد مطالعه بالا بود که نشان دهنده بهداشت ضعیف دهان است. میزان CAL با تضعیف سیستم ایمنی افزایش می یابد که نمایانگر تاثیر بیماری به عنوان ریسک فاکتور بر شدت بیماری پریودنتال است
    کلیدواژگان: ایدز، بیماری پریودنتال، CD4
  • مسعود سیفی، عاطفه صفار شاهرودی، سامان نداف صفحه 156
    سابقه و هدف
    براکت های ارتودنسی به دلیل ایجاد گیر مکانیکی برای پلاک میکروبی باعث افزایش میزان پوسیدگی اطراف خود روی مینا می شوند. برای کاهش این مشکل از موادی چون فلوراید و کلرهگزیدین استفاده می شود. استرپتوکوک موتانس از شایعترین میکروارگانیسم های پوسیدگی زاست. این تحقیق با هدف تعیین اثر ژل کلرهگزیدین فلوراید تولید شده در ایران بر کاهش میزان استرپتوکوک موتانس پلاک فوق لثه ای اطراف براکت های ارتودنسی روی 37 نفر از مراجعه کنندگان به مطب خصوصی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه که طراحی آن به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی بود 37 بیمار مذکور به دو گروه 19 نفری (A) و 18 نفری (B) تقسیم شدند. ابتدا میزان استرپتوکوک موجود در پلاک فوق لثه ای دندان های 3 و 5 بیماران بررسی شد. در گروه A ژل دارو و در گروه B ژل دارونما، بعد از مسواک، 5 بار به فاصله های 1 هفته تجویز شد. روز بعد از آخرین مورد استفاده، مجددا مقدار استرپتوکوک در پلاک فوق لثه ای اطراف براکت های همان دندان ها بررسی شدند. برای مقایسه مقادیر بدست آمده، بین مقادیر baseline و مقادیر بعد از تجویز ژل ها، در هر گروه آزمون Wilcoxon Signed Rank انجام شد. برای مقایسه دامنه تغییرات بین دو گروه A و B آزمون آماریMann-Whitney مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    نتیجه بدست آمده Mann-whitney برای گروه A با درجه اطمینان 95% معنی دار بود (0001/0P<). اما نتیجه Mann-whitney بدست آمده گروه B که در آن دارونما تجویز شده بود با درجه اطمینان 95% معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    ژل کلرهگزیدین فلوراید به طور مشخص و معنی داری باعث کاهش میزان استرپتوکوک موتانس در پلاک فوق لثه ای اطراف براکت های ارتودنسی شد.
    کلیدواژگان: ژل کلرهگزیدین، فلوراید، استرپتوکوک موتانس، پلاک دندانی
  • رضیه شجاعی پور، کرم بهروزپور صفحه 163
    سابقه و هدف
    وجود ترس از دندانپزشکی از جمله موارد شایعی است که می تواند شرایط نامطلوبی برای بیمار و دندانپزشک ایجاد نماید. این مطالعه با هدف تعیین میزان ترس بیماران از مراحل مختلف مراجعه تا درمان های دندانپزشکی انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی به منظور تعیین ترس از مراحل مختلف مراجعه تا درمان های دندانپزشکی بر روی 386 نفر بیمار مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی کرمان به روش (visual analogue scale) انجام گردید. افراد با استفاده از نمونه گیری غیراحتمالی آسان انتخاب شدند. کلیه اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسشنامه جمع آوری شدند. داده های به دست آمده با آزمون های t و ANOVA مورد تجزیه و تحیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    این بررسی نشان داد که از تعداد 386 نفر بیمار مراجعه کننده، تعداد 74 نفر (19%) دارای ترس کم، متوسط و 261 نفر (8/67%) دارای ترس متوسط، شدید و 51 نفر (2/13%) دارای ترس بسیار شدید یا وحشت بودند. بیشترین ترس به ترتیب نسبت به جراحی، معالجه ریشه دندان، کشیدن دندان و مشاهده سرنگ تزریق بود. در این مطالعه بین میانگین شدت ترس با جنس و تجربه ناخوشایند قبلی از دندانپزشکی و همچنین تعداد دفعات مراجعه به دندانپزشکی ارتباط معنی دار وجود داشت. ترس در زنان بیشتر از مردان (012/0=P)، و در کسانی که تجربه ناخوشایند قبلی داشتند بیشتر از افرادی که این تجربه را نداشتند (03/0=P) بود. ترس با افزایش تعداد دفعات مراجعه به دندانپزشکی کاهش یافت (021/0=P).
    نتیجه گیری
    اعمال دندانپزشکی که در گروه های مختلف افراد ایجاد ترس می کند، علیرغم امکان تفاوت در شدت ترس، یکسان هستند.
    کلیدواژگان: ترس، Visual analogus scale، درمان دندانپزشکی
  • فرهاد طباطباییان، حسن سازگار، کاوه سیدان، دکترعلی حافظ قرآن صفحه 171
    سابقه و هدف
    در بیماران با بی دندانی کامل، بازسازی با پروتز کامل ثابت متکی بر ایمپلنت (implant-supproted fixed prosthesis) درمانی پیچیده می باشد. در روش رایج پس از قرار دادن ایمپلنت ها در مرحله ساخت پروتز موقتی، پروتز کامل موقت ثابت بدون توجه به پروتز کامل متحرک موجود در دهان بیمار تهیه می گردد که در نتیجه ارتباط منطقی بین مراحل درمان برقرار نمی شود و مواردی چون ارتفاع عمودی اکلوژن و رابطه مرکزی به خوبی حفظ نمی گردند. هدف از این مقاله معرفی تکنیکی است که در آن طی مراحل درمانی از رستوریشن ثابت موقتی استفاده می شود که از دنچر کامل متحرک بیمار تهیه می گردد.
    گزارش مورد: بیمار مردی است 60 ساله که با بی دندانی کامل در فک پایین به دانشکده دندانپزشکی مراجعه نموده بود. او در فک پایین از دنچر کامل تکی استفاده می کرد. وضعیت دنچر کامل تکی خصوصا در فک پایین شرایط تخریبی برای ریج باقیمانده ایجاد کرده بود. با توجه به وضعیت بیمار و شرایط موجود طرح درمان پروتز ثابت با ساپورت ایمپلنت مورد قبول بیمار و تیم درمانی واقع شد. قبل از جراحی ارزیابی هایی در زمینه کمیت و کیفیت استخوان، عوامل نیرو، تعداد ایمپلنت ها و اندازه و زاویه آنها انجام شد. سپس طی مراحلی دنچر کامل به پروتز کامل موقتی ثابت متکی به ایمپلنت تبدیل شد.
    نتیجه گیری
    یک روش ساخت پروتز موقتی ثابت در بازسازی موفق کامل فک با implant supported metal ceramic restoration معرفی شد.
    کلیدواژگان: پروتز موقتی ثابت، بی دندانی کامل، پروتز ثابت متکی بر ایمپلنت
  • بهناز عبادیان، علیرضا قنادی، کامران پوشنگ باقری، راهله میرسیفی نژاد نایینی صفحه 178
    سابقه و هدف
    یکی از مشکلات کاربرد مواد بهساز بافت ((Tissue conditioner رشد کلونی های باکتریایی و قارچی بر روی سطح این مواد است. هدف از انجام این تحقیق تعیین خواص ضدباکتریایی، ضدقارچی اسانس اکالیپتوس مخلوط شده با مواد بهساز بافت بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی، ابتدا حداقل غلظت مهاری (MIC) اسانس اکالیپتوس (باریج کاشان) broth برعلیه استافیلوکوک آرئوس و کاندیداآلبیکانس به دست آمد. 11 گروه ماده بهساز بافت (ویسکوژل)، هر گروه حاوی 5 نمونه به ابعاد mm2 ضخامت و mm 15 قطر با غلظت های MIC و 2MIC اسانس اکالیپتوس و بدون اسانس (کنترل) تهیه شد. دیسک ها 24 ساعت در سرم فیزیولوژی معلق شدند و سپس در یک میلی لیتر سوسپانسیون باکتریایی یا قارچی قرار گرفتند. بعد از 24 ساعت کدورت لوله ها که نشانگر رشد میکروارگانیسم هاست بررسی شد. این آزمایش بعد از 48 و 72 ساعت و برای دیسک های حاوی 2MIC از اسانس و دیسک های کنترل هم تکرار شد. یافته ها با آزمون دقیق فیشر تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین مهار رشد کاندیدا و استافیلوکوک در نمونه های حاوی 1MIC اسانس در زمان 72 ساعت با گروه شاهد تفاوت آماری معنی داری وجود داشت (024/0=P). نمونه های 2MIC پس از 24 و 48 ساعت خاصیت ضد میکروبی علیه استافیلوکوک نداشتند. ولی در کاندیدا تفاوت با گروه شاهد معنی دار بود (در 24 ساعت 024/0=P و در 48 ساعت 004/0=P).
    نتیجه گیری
    با وجود خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی قابل قبول اسانس اکالیپتوس، این دارو در طول 72 ساعت از داخل ماده بهساز بافت خارج می شود و این زمان برای کاربرد کلینیکی ماده بهساز بافت بسیار کوتاه است
    کلیدواژگان: ماده بهساز بافت، کاندیداآلبیکانس، استافیلوکوک آرئوس
  • امیر قاسمی، ژینوس موسوی، نسیم موسوی، حمید فرهادی صفحه 185
  • علی کنگرلو، ایمان مرادی، راحله حسنی زاده صفحه 193
    سابقه و هدف
    فرآیند ترمیم ناحیه پری اپیکال، بعد از انجام درمان اندودنتیک به عوامل متعددی بستگی دارد که مقدار دبری وارد شده به بافت پری اپیکال متعاقب درمان اندودنتیک از جمله آنهاست. کاهش میزان خروج مواد اضافی از انتهای کانال دندان در کاهش واکنش التهابی پس از آماده سازی کانال موثر است. هدف از این مطالعه، مقایسه سه روش آماده سازی کانال [step back دستی،balanced force (Endolift) روتاری و crown down (Profile) روتاری] بر میزان خروج دبری از انتهای ریشه بود.
    مواد و روش ها
    شصت دندان کشیده شده تک ریشه قدامی و پرمولر به روش غیرتصادفی ساده (sequential) انتخاب شدند. دندان های انتخاب شده، بر اساس قطر فورامن اپیکال، طول ریشه، انحنای ریشه و نوع دندان در سه گروه یکسان قرار گرفته و پس از آماده سازی کانال با تکنیک های نامبرده، وزن دبری خارج شده از انتهای اپکس، به روش Montgomery، با دقت 5-10 گرم اندازه گیری شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 13 و با آزمون های ANOVA و Post-Hoc انجام گرفت.
    یافته ها
    میانگین وزن دبری خارج شده در گروهstep back، balanced force و crown down، به ترتیب عبارت بودند از: 21/039/0، 09/022/0 و 12/026/0 میلی گرم که حاکی از تفاوت معنی دار بین این روش ها بود(05/0P<). تفاوت معنی داری بین دو روشbalanced force و crown down مشاهده نشد؛ در حالی که تفاوت روش step back با دو روش مذکور معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد میزان دبری خروجی در آماده سازی کانال ریشه در روش step back، بیش از روش هایbalanced force وcrown down می باشد.
    کلیدواژگان: آماده سازی کانال، Step back، میزان خروج دبری
  • محمدعلی مزینی، محمد اثنی عشری، امیر قاسمی، شیدا شیرانی، علیرضا مدرسی صفحه 200
    سابقه و هدف
    تکنیک های مختلف bleaching بدلیل عدم برداشت از نسج دندان و هزینه کمتر به عنوان یکی از مناسب ترین روش های اصلاح تغییر رنگ دندانها، مطرح هستند. این تحقیق با هدف تعیین اثر سدیم پربورات همراه با غلظت های متفاوت H2O2 بر روی دندان های تغییر رنگ یافته درمان ریشه شده انسان به صورت in vitro انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تجربی، 64 دندان پرمولر پس از انجام درمان ریشه توسط گلبول های قرمز انسانی رنگ آمیزی شدند. دندان ها به صورت تصادفی به 4 گروه 15تایی و یک گروه کنترل 4 تایی طبقه بندی شده و توسط سدیم پربورات مخلوط با H2O2 30%، H2O2 15%، H2O2 5/7% و آب رنگ بری شدند. دوره تحقیق 21 روز بود و در روزهای 7 و 14 ماده bleach تجدید شد و 5 مرحله عکس برداری از دندان ها صورت گرفت. بررسی تغییرات رنگ توسط نرم افزار Adobe Photoshop و توسط شاخص های L*a*b* صورت گرفت. میزان تغییرات رنگ از طریق EΔ بررسی شد. در تحلیل داده ها از برنامه های SPSS نسخه 0/9 وKolmogorov Smirnov و ANOVAاستفاده گردید.
    یافته ها
    EΔ محاسبه شده بین دندان سیاه و مرحله آخر bleaching در گروه های H2O2 30%، 15%، 5/7% و آب خالص به ترتیب 9/24، 7/19، 2/18و 8/19بود که بیانگر اختلاف معنی دار گروه مخلوط سدیم پربورات و H2O2 30% نسبت به سایر گروه ها بود (001/0=P). بقیه گروه ها نیز قادر به سفید کردن دندان ها بودند، ولی تفاوت آماری معنی داری بین سه گروه دیگر مبنی بر اثر بیشتر یک گروه نسبت به سایر گروه ها مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    مخلوط سدیم پربورات به همراه H2O2 30% بیشترین اثر سفیدکنندگی را ایجاد نمود. در میان غلظت های کمتر H2O2 با سدیم پربورات به همراه آب به عنوان ایمن ترین روش توصیه می شود
    کلیدواژگان: H2O2، bleaching، سدیم پربورات
  • حمید مقدس، اتابک کاشفی مهر صفحه 207
    سابقه و هدف
    قابلیت جابجایی میکروارگانیسم ها در داخل حفره دهان امکان آلودگی مجدد در نواحی درمان شده توسط میکروارگانیسم های موجود در نواحی درمان نشده را مطرح می سازد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی نتایج کلینیکی حاصل از درمان بیماران مبتلا به پریودنتیت مهاجم، با توجه به نظریه حذف یک باره عفونت از حفره دهان صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی یک سوکور، 20 بیمار مبتلا به پریودنتیت مهاجم موضعی به 2 گروه یکسان مورد و شاهد تقسیم بندی گردیدند. در گروه مورد، کل دهان در دو جلسه با فاصله 72 ساعت و در گروه شاهد در4 جلسه با فواصل یک هفته جراحی شد. شاخص های کلینیکی ایندکس پلاک (PI) و لثه (GI) و خونریزی به هنگام پروب کردن (BOP) و نیز عمق پاکت (PD) و سطح چسبندگی (CAL) قبل از درمان، 4 و 8 ماه بعد از درمان ثبت شدند. داده ها توسط نرم افزار آماری 9 SPSS، آزمون یک نمونه ای Kolmogorov-Smirnov، آنالیز واریانس، آزمون Bonferroni و آزمون Student’s t، آزمون های Friedman، Wilcoxon وMann-Whitney تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    هر دو روش جراحی باعث بهبود شرایط پریودنتال شدند. شاخص لثه ای و نیز خونریزی به هنگام پروب کردن در هر دو گروه، 4 و 8 ماه بعد از درمان، ضمن بهبود قابل توجه، تفاوت معنی داری با هم نداشتند. سطح چسبندگی در گروه مورد، پس از 8 ماه در دندان های تک ریشه باز هم کمتر از زمان پیش از درمان بود ولی در گروه شاهد چنین نتیجه ای حاصل نشد. در دندان های چند ریشه تغییرات عمق پاکت و نیز سطح چسبندگی ضمن معنی دار بودن در هر دو گروه (05/0p<)، در گروه مورد نتایج برتر و باثبات تری را نشان داد.
    نتیجه گیری
    در دندان های تک ریشه علی رغم پایدارتر بودن نتایج حاصل از درمان یک مرحله ای نسبت به روش چندمرحله ای مقادیر کلینیکی ثبت شده با هم اختلاف معنی داری نداشتند ولی این اختلاف در دندان های چندریشه ای تفاوت معنی داری با گروه درمان شده به روش چندمرحله ای داشت
    کلیدواژگان: پریودنتیت مهاجم، جراحی یک مرحله ای، جراحی چند مرحله ای
|
  • Dr. Hengameh Ashraf, Dr. Alireza Nikkerdar, Dr. Ali Taherian Page 103
    Background And Aim
    A new root filling material, GuttaFlow, has been introduced by adding gutta-percha to RoekoSeal playing the role of gutta-percha and sealer simultaneously. The present study evaluated the cytotoxicity of two root filling materials GuttaFlow and gutta-percha on mouse fibroblast cell line L929.
    Materials and Methods
    GuttaFlow and gutta-percha were prepared according to manufacturer’s instruction and exposed to UV radiation under the hood. After passage of mouse L929 fibroblast cells for 4 times, their vitality was assessed by tripan blue and counted by neobar devices. The counted cells were placed in the 24-well plates. The cell and dimethyl methacrylate were used as negative and positive controls. The fibroblasts were cultured at 37° C in a humidified atmosphere of %95 air and %5 Co2 in Dulbecco’s MEM supplemented with %10 FBS containing penicillin (10 IU/ ml) and streptomycin (10 µg/ml solution. 10 specimens of each experimental and control groups were brought into contact with the culture medium and incubated after 24 hours under sterilized condition. The cytotoxicity of each samples were assessed by MTT test after 1 hour, 24 and 72 hours. The results were analyzed using one-way and two-way ANOVA and Tukey multiple comparison interval.
    Results
    There were a significant effect of material, assessment time and their interaction on optical density of material’s cytotoxicity (p<0.0001 in all conditions), also it was revealed that assessment time had a significant influence on optical density of both materials.
    Conclusion
    In GuttaFlow, the most and least cytotoxicity was observed at 24 and 72 hours while cytotoxicity of Gutta-percha increased with time
  • Dr. Ebrahim Amin Salehi *, Dr. Shapoor Naziri Saeed, Dr. Aliakbar Falsafi Page 110
    Background And Aim
    Endodontically treated teeth, because of extensive structural defect, have the increased risk of fracture. For desirable reconstruction of coronal tooth structure, the post provide retention, nowadays non – metal post systems were introduced to dentistry. This study compared the fracture strength of maxillary central incisors restored with metallic, fiber composite and ceramic posts.
    Materials and Methods
    Thirty human maxillary incisors were used in this invitro experimental study. The crown of each incisor was cut off 1 mm coronal to CEJ and perpendicular to the long axis of the tooth by metal disk. The root canals of the teeth were prepared for post after root canal therapy, then three groups of 10 specimen were formed. Teeth restored with Glass fiber, ceramic and prefabricated metallic posts and numbered as group 1, 2 and 3 respectively. Then, all teeth restored with composite core (Z100, 3M) and metal crowns were fabricated and cemented with glass ionomer vitremer luting cement. Specimens were embedded in autopolimerize acrylic resin 4 mm below ‍CEJ, and then secured in a universal testing machine. A compressive load was applied at 135 degrees angle to long axis with crosshead speed of 0.5 mm/min, till fracture occurred and fracture pattern was recorded. The data were collected and analyzed using ANOVA and LSD tests.
    Results
    Fracture resistance by Newton was respectively: 765±113.26, 790±95.34, and 614±105.32 for glass fiber posts, ceramic and metallic groups. Resistance to fracture for glass fiber and ceramic posts was significantly more than Titanium post (P<0.05), but there was no significant difference between glass fiber and ceramic posts.
    Conclusion
    Considering the results, usage of prefabricated glass fiber and ceramic posts are more preferable than prefabricated titanium posts. Because of more undesirable fracture in ceramic posts group than glass fiber, glass fiber posts are recommended.
  • Dr. Ziba Maleki, Dr. Kaveh Alavi, Dr. Jamile Ghoddousi Page 115
    Background And Aim
    HIV/AIDS has been known as the most dangerous disease of the century. Moreover, special attention has been paid to teenagers who are more likely to be engaged in the AIDS complications. The present study aimed to evaluate the awareness and attitude of the students of the high schools at the north (district 1) of Tehran.
    Materials and Methods
    In this cross –sectional study, a double stage random sampling was used and 640 students (357 girls, 283 boys) were evaluated. They were asked to complete an NCHS questionnaire consisting of 22 questions on awareness, 6 questions on attitude and 2 extra questions for obtaining information on AIDS. SPSS software, Kruskal-Wallis and Mann-Whitney tests were used to analyze the data.
    Results
    The level of difficulty of more than half of the questions (13) was higher than 80%. A question from pathogenesis section of the questionnaire was found to be the most difficult one which had been answered correctly by only 24% of the subjects. The easiest question correctly answered by 96.6% belonged to etiology. Difficulty of coefficiency for all the questions of the means of transmission was higher than 80%. In the prevention section, half of the subjects were able to answer 5 questions out of 7, correctly. The least-aware fact was the availability of some drugs which enhance survival time of the patients. Asked to make a self-assessment in attitude section, 59% of the subjects placed themselves at the medium level. The most popular source of awareness was found to be TV and the least were hospitals and clinics.
    Conclusion
    The results furnish an evidence of a satisfactory level of awareness of the subjects. The students had fear of infection, and most of them believed that the dentists are not able to diagnose the disease. With increasing the awareness, the fear and the anxiety of HIV could be reduced.
  • Dr. Mina Biria *, Dr. Mohammad Asna-Ashari, Dr. Alireza Akbarzadeh Bagheban, Dr. Nikoo Asna-Ashari Page 125
    Background And Aim
    The presence of fluoride in oral fluids, is necessary for prevention of dental caries. The aim of this study was to determine the extent of fluoride retention in saliva after brushing with two Iranian fluoridated toothpastes, Nasim and Crend in comparison with MacLeans & Crest.
    Materials and Methods
    Ten adults used a nonfluoride dentifrice for 10 days before the experiment and between different stages of the experiment. The dentifrices included Nasim and MacLeans (with sodium monofluorophosphate) and Crend and Crest (with sodium fluoride). In each procedure, participants brushed their teeth with 1.5 gr of the dentifrices under trial for 1 minute. Saliva samples were collected at baseline, 1, 30, 60 120 minutes after tooth brushing and fluoride ion were measured by potentiometry technique. The data were analyzed by Repeated Measurements, Paired t, One Way ANOVA and Tukey tests.
    Results
    All dentifrices under this trial, had the highest fluoride concentration in saliva 1 minute after brushing (P<0.005) and after that time fluoride concentration decreased gradually. Crest toothpaste in comparison with Crend had higher fluoride retention in the 60 and 120 minutes [60 minutes: (0.9824±0.0988, 0.5173±0.770) (P<0.005) 120 minutes: (0.8103±0.0615, 0.3651±0.0580) (P<0.008)].
    Conclusion
    The Crest dentifrice showed the most fluoride retention in saliva, MacLeans and Nasim dentifrices had similar values of fluoride retention while the Crend dentifrice showed the least values of fluoride retention.
  • Goli Chamani *, Mohammadreza Zarei, Alireza Ghafarinejad, Ali Noohi, Arezoo Alaee Page 131
    Background And Aim

    Oral Recurrent Aphthous Ulcers (RAS), are among the most common oral mucosal ulcerations. The association of RAS with psychological factors has been reported in some of the previous studies. However, the results of these researches are controversial. The aim of the present study was to determine the prevalence of recurrent aphthous stomatitis and its relationship with anxiety in medical, dental and pharmaceutical students.

    Materials and Methods

    In this study, the prevalence of recurrent aphthous ulcers, in 550 medicine, dentistry and pharmaceutics students of Kerman medical university, and the relationship between lesions and student's anxiety, were evaluated. Cattel anxiety questionnaire was used to assess the amount of anxiety. Another questionnaire was used, in order to evaluate the aphthous ulcers. T and Chi-square tests were used to analyze the data.

    Results

    Results showed that, 107 of 550 students (19.4%) had a positive history of oral recurrent aphthous ulcers. According to the patient's statements, mental stress, use of certain food, and exam induced stress, were the most important effective factors to aggravate the aphthous ulcers. The mean adjusted score of anxiety, anxiety intensity and mean rank of anxiety, in case group, were significantly higher than control group (P<0.001). These results showed significant difference between the two groups for the gender (P<0.05).

    Conclusion

    According to the prevalence of recurrent aphthous stomatitis and its relationship with anxiety, prevention of anxiety or anxiety reduction should be noticed in the management of recurrent aphthous stomatitis.

  • Dr. Roza Haghgoo *, Dr. Nooshin Jalayere Naderi Page 138
    Background And Aim
    Mineral trioxide aggregate (MTA) is a relatively new material. It is biocompatible and has sealing ability. The purpose of this study was to evaluate the histologic pulp responses of calcium hydroxide and MTA placed directly on exposed pulp tissues.
    Materials and Methods
    Twenty teeth already scheduled for extraction for orthodontic reasons were selected for this experimental study. These teeth were divided into 2 groups and treated with direct pulp capping. Calcium hydroxide was used for 10 teeth and MTA for 10 teeth. After 60 days the teeth were extracted and prepared for histological evaluation. Finally the data were analyzed with Mann-Whitney test.
    Results
    All teeth treated with Calcium hydroxide showed inflammation. Internal resorption was seen in 6 teeth and abscess in 5 teeth and calcified bridge in 6 teeth and reparative in 2 teeth. Inflammation was seen in 2 mineral trioxide aggregate samples and calcified bridge and reparative dentin in 7 teeth. Internal resorption and abscess were not seen in mineral trioxide aggregate group.
    Conclusion
    Mineral trioxide aggregate appeared to be superior to Calcium hydroxide as a pulp capping agent in primary teeth.
  • Dr. Pantea Zadparvar *, Dr. Shahin Rokni, Dr. Abbass Yousefi Page 143
    Background And Aim
    Since there are rich mines of porcelain in Iran, dental porcelain production has been considered. Dentin porcelain was produced in previous projects. Color plays an important role in dental porcelain therefore, the aim of the present study was to identify different colors used in VitaVMK68 dentin porcelain and produce the similar porcelain in Iran and compare the quality and quantity of the produced colored samples with Vita samples.
    Materials and Methods
    In this technical report, the best firing conditions was determined by XRD device. Dentin powder structure was evaluated by SEM. Chemical compound analysis and identification of colored particle found in Vita porcelain powder was done by different methods. In order to make colored dentin samples, compound colors with different formula and percentage, was added to dentin powder and after providing a homogenous compound, they were pressed and put in vita furnace for firing. The color of new dentin was examined with colorimeter and compared with vita dentin.
    Results
    1) The results of X-Ray diffraction showed complete conformity of different phases in experimental dentin powder with Vita dentin powder. 2) Experimental dentin powder particle size was very similar to Vita dentin powder. 3) The main colors used in Vita dentin powder had crystalline structure and were the same as ceramic stains. 4) Sintered experimental colored dentin samples showed acceptable similarity to sintered Vita dentin samples (according to E).
    Conclusion
    Experimental colored dentin samples showed acceptable similarity to Vita dentin samples with no clinically perceptible color differences.
  • Dr. Ferene Sayyar *, Dr. Farahnaz Almasi, Dr. Zahra Gholizadeh, Dr. Mohammad Javad Kharrazifard Page 150
    Background And Aim
    There is no precise information of periodontal status in HIV-infected Iranian patients, so this descriptive study was performed to assess periodontal condition among HIV-infected patients referred to the three HIV patients medical centers in Tehran during 2005.
    Materials and Methods
    One hundred & eighteen known HIV+ patients, confirmed by ELISA, Western blot and clinical examination, participated in this study. Data on age, gender, level of education, smoking, marital status, type of addiction, type of antiretroviral medicine, their dose and duration of consumption, etiology of their disease, and level of CD4 were recorded. None had surgery on neck and mouth. MGI, PI (Shick and Ash), PD, and CAL were measured on 6 surfaces of each of the Ramjord's teeth. Data analysis was done by SPSS, SAS, generalized estimated equation, hotte ling's multivariate model, Pearson and Spearman correlation tests.
    Results
    One hundred & fourteen men (96.6%) and 4 women (3.4%) with mean age of 33.6±6.49 participated in the study. 14 persons (27%) had CD4<200, 29 patients (55.7%) had 200500. Mean MGI, PI, and PD were 1.33±0.41, 2.8±0.18, and 1.66±0.98 respectively. There was no difference between CD4 and MGI and PI (P=0.1 & P=0.2), but in patients with CD4<200, CAL was significantly higher than the other two CD4 groups (P=0.02). PD in this group was significantly higher than the other CD4 groups (P=0.01)
    Conclusion
    MGI and PI level in the study group were high which indicates poor oral hygiene. CAL was increased with immune system deficiency which indicates the influence of HIV-infection as a risk factor on the periodontal disease severity.
  • Dr. Massoud Seifi, Atefe Saffar Shahroodi *, Dr. Saman Naddaf Page 156
    Background And Aim
    Patients with fixed orthodontic appliances often experience an increase in the rate of dental caries. Appling chlorhexidine and fluoride is known to be an effective method to solve this problem since Mutans Streptococci is described as the most important bacteria related to the etiology of dental caries. The aim of this study was to evaluate clinically the application of a chlorhexidine-fluoride gel made in Iran on the level of Mutans Streptococci in plaque adjacent to bonded orthodontic brackets.
    Materials and Methods
    In this double blind clinical trial 37 patients were selected. The patients were divided into 2 groups: those treated with chlorhexidine-fluoride gel five times with one week interval (group A) and those treated with placebo gel (group B). The level of Mutans Streptococci in the plaque of canine and second premolar of Maxilla before and after treatment was evaluated and compared by Wilcoxon Signed Rank test. The range of changes in group A was compared with group B by Mann-whitney test.
    Results
    Statistical analysis showed a significant difference between baseline and final colony count results in group A (P<0.0001) but no significant difference in group B and also Mann-Whitney test showed a significant difference between the 2 groups (P<0.0001).
    Conclusion
    Chlorhexidine-fluoride significantly decreased the level of Mutans Streptococci in plaque around the orthodontic brackets.
  • Dr. Raziyeh Shojaeepour *, Dr. Karam Behrouzpour Page 163
    Background And Aim
    Fear from dentistry procedures is one of the most prevalent conditions which can influence patient-dentist relationships. The aim of this study was to assess the rate of fear from different dental procedures in patients referred to the dental school of Kerman university.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional study, the rate of fear from different dental procedures in 386 patients referred to the dental school of Kerman University was assessed with the visual analogue scale by a questionnaire. Data were analyzed by t and ANOVA tests.
    Results
    The results of this study showed that from 386 patients referred, 74 (19%) patients had low to moderate fear, 261(67.8%) patients had moderate to severe fear and 51(13.2%) patients had extreme fear. Most of the patients feared from surgery, root canal therapy, extraction and observing the syringe. The analysis of data showed that there was a significant relationship between fear, sex and previous unpleasant experiences. Women had more fear than men (P=0.012), and those who had unpleasant experiences feared more than those who did not (P=0.03). Fear decreased as the number of visits to the dentist increased (P=0.021).
    Conclusion
    In spite of the differences in the rate of fear, dental procedures which cause the fear were the same in the patients.
  • Dr. Farhad Tabatabaian *, Dr. Hassan Sazgara, Dr. Kaveh Seyyedan, Dr. Ali Hafez Qoran Page 171
    Background and Aim
    In fully edentulous patients, reconstruction with implant-supported fixed prosthesis is a complicated treatment. In conventional technique, after the placement of the implants, fixed temporary prosthesis is fabricated with no consideration of the removable prosthesis that the patient has used yet. Therefore, the logical relation of the phases of treatment is lost and the points such as vertical dimension occlusion and centric relation are not recorded exactly. The purpose of this article is to introduce a technique in which a fixed temporary prosthesis is fabricated by use of patient's full denture. Case Report: In this study, a 60-year-old patient with complete edentulous in the mandible was referred to Dental School. He has used a complete jaw denture in the mandible. The complete denture especially in the lower jaw has caused destructions to the remaining ridge. Due to the patient's condition and the existing circumstances, the treatment design of implant-supported fixed prosthesis was accepted by the treatment team. Prior to the surgery, assessments of the bone quality and quantity, force factors, the number of the implants, their lengths and angles were done and the complete denture was converted to implant-supported fixed temporary prosthesis.
    Conclusion
    The fabrication of conversion prosthesis was introduced with implant-supported metal ceramic restoration.
  • Dr. Behnaz Ebadian *, Dr. Alireza Ghannadi, Kamran Pooshang Bagheri, Dr. Raheleh Mirseifi Nejad Naeeni Page 178
    Background And Aim
    Contamination of soft denture lining materials and tissue conditioners with microorganisms is a common clinical problem. The aim of the study was to determine the effect of adding eucalyptus (E) oil to viscogel tissue conditioner against bacterial and fungal growth on it.
    Materials and Methods
    In this experimental study MIC (Minimum Inhibitory Concentration) of E. oil against Candida albicans and Staphylococcus areus was determined, then experimental specimen disks (diameter, 15mm, thickness: 2mm) with the amount of 1MIC, 2MIC and without E. oil were fabricated under aseptic conditions. The samples were divided to 11 groups each group contained 5 samples. One group was considered as control. The samples immersed into 1 ml of saline. After 24 hours 1ml of bacterial or fungal suspension with BHI broth medium was added. The growth of microorganisms was investigated after another 24 hours. This test was done for the samples at the concentration of 2 MIC of E. oil. The data were analyzed with Fisher's exact test.
    Results
    The samples which were mixed with 1 MIC of E. oil showed antimicrobial effect in comparison with the controls (P= 0.024) after 72 hours. Samples of 2 MIC didn’t show a significant inhibitory effect against S. areus (P=0.08) after 24 and 48 hours, but this effect was significant against C. albicans after 24h (P=0.024) and 48h in comparison with control samples (P=0.004).
    Conclusion
    Addition of Eucaliptus oil significantly reduced the growth of microorganisms. The study showed that Eucaliptus oil leached out of tissue conditioner in 72 hours which is too short for clinical usage.
  • Corresponding Author: Dr. Amir Ghassemi *, Dr. Zhinus Mousavi, Dr. Nasim Mousavi, Hamid Farhadi Page 185
    Background And Aim
    Although bonding mechanism is based on resin diffusion onto the demineralized dentin collagen fibers in most of dentin adhesive systems, it has been shown that the bond is going to degrade over time. The aim of this study was to determine the effect of sodium hypochlorite on shear bond strength and bond durability of Excite to dentin.
    Materials and Methods
    In an experimental study, buccal and lingual surfaces of 36 intact human premolars were prepared and randomly assigned to 4 groups. In groups 1 and 3, specimens were etched and bonding procedures were accomplished according to manufacturer's directions. Then, composite resin was bonded to the dentin surfaces. In groups 2 and 4, AD Gel (10% sodium hypochlorite gel) was applied in order to remove the collagen fibers after acid conditioning. Then, the bonding procedure was followed as for groups 1 and 3. After 24 hours, water storage in groups 1 and 2 and 1 year water storage in groups 3 and 4, shear bond strength was evaluated and analyzed by one way analysis of variance. Variance test was used for data analysis due to normal distribution of data and homogeneity of variances.
    Results
    ANOVA test showed that shear bond strength of group 1 (28.2±7.0 MPa) was significantly higher than group 2 (17.6± 8.6 MPa) (P=0.001). The bond strength was also significantly higher in group 3 (29.4±4.7 MPa) than group 4 (21.3± 8.0 MPa) (P=0.009). No statistical significant difference was found between groups 1 and 3 and also between groups 2 and 4 in terms of shear bond strength.
    Conclusion
    Shear bond strength of Excite to dentin decreased with using sodium hypochlorite gel. Shear bond strength of Excite did not show any significant difference after one year of water storage, with or without using sodium hypochlorite gel.
  • Dr. Iman Moradi, Dr. Rahele Hassanizadeh Page 193
    Background And Aim
    Periapical reparative process, following root canal therapy (RCT) depends on various factors, including the amount of extruded debris to periapical region. The amount of debris extrusion is a determining factor in periapical reparative process. The aim of this study was to compare the three debris extrusion from apical foramen in root canal preparation techniques manual step back, rotary balanced force and rotary crown down.
    Materials and Methods
    A total number of 60 single rooted teeth (incisor and premolar) were chosen non-randomly and were divided into 3 groups according to foramen diameter, root length, root divergence and the tooth type. The root canals were prepared according to standard techniques and debris extrusion was evaluated according to Montgomery method. The weights of debris were recorded by 10-5 gram precision. The data were analyzed by SPSS software version 13 using one way ANOVA and Post-Hoc tests.
    Results
    Mean debris weight for the step back, balanced force and crown down techniques were 0.390.21, 0.220.09 and 0.260.12 mg respectively. The difference among three groups was statistically significant (P<0.05). The difference between the two rotary groups was not significant.
    Conclusion
    Debris extrusion in manual step back technique was more than the rotary balance-force and crown down technique.
  • Dr. Mohammadali Mozayyeni *, Dr. Mohammad Asna-Ashari, Dr. Amir Ghasemi, Dr. Sheida Shirani, Dr. Alireza Modarresi Page 200
    Background And Aim
    The use of various techniques of teeth bleaching as a conservative and low-cost procedure is common and generally accepted today. The purpose of this study was to evaluate the bleaching effect of sodium perborate mixed with four different concentrations of H2O2 on artificial stained pulpless teeth.
    Materials and Methods
    In this experimental single-blind study, 64 extracted human premolars were stained in vitro with human RBCs mixed with iron sulfide II, and randomly divided into 4 test groups and one control group. The bleaching agents of sodium perborate mixed with 7.5%, 15% and 30% H2O2 and distilled water were placed in pulp chambers of the teeth. The bleaching effects of each group were evaluated using a digital camera and L*a*b system. Adobe Photoshop 7.0 software was used to measure the color changes through the procedure. E was used to describe color changes numerically. The data were analyzed by Kolmogorov Smirnov, ANOVA and SPSS Ver. 9.0 software.
    Results
    The results revealed that sodium perborate mixed with H2O2 30% significantly had more whitening effect than the other groups (P=0.001), but there was no significant difference among the bleaching effect of the other groups.
    Conclusion
    The most bleaching effect was gained by H2O2 30%. On the other hand due to no significant difference between 15% and 7.5% of H2O2 with water, using sodium perborate mixed with water is one of the safest methods in teeth bleaching.
  • Dr. Hamid Moghaddas *, Dr. Atabak Kashefi Mehr Page 207
    Background And Aim
    Microorganism's transmission ability in the oral cavity, suggest the possibility of re-infection of treated sites by microorganisms which are still present in un-treated sites. Thus, the purpose of the present study is to evaluate the clinical results of treatment of aggressive periodontitis patients in one session and multiple stages.
    Materials and Methods
    Twenty patients of localized aggressive periodontitis were divided in two unique groups. Test group's surgery was done within 72 h and control group's surgery in 4 sessions with one week intervals. Plaque Index (PI), Gingival Index (GI), Bleeding On Probing (BOP), Pocket Depth (PD), Clinical Attachment Level (CAL) parameters were recorded at baseline and 4 and 8 months after treatment. Collected data were analyzed with SPSS 9 software, Kolmogorov-Smirnov, Bonferroni, Student’s T, Friedman, Wilcoxon, Mann-Whitney tests.
    Results
    The findings showed that both treatment modalities resulted in periodontal improvements, however, GI and BOP parameters after 8 month were better in test group. Analysis of data showed pocket depth reduction in single-rooted teeth in test group, in contrast to control group was better than baseline after 8 months, yet. In multi-rooted teeth pocket depth reduction in test group was also better and more stable than control group (P<0.05) and clinical attachment gain was better and more stable.
    Conclusion
    Based on this clinical study it was shown that the pocket depth reduction and attachment level gain were better and more stable in multi-rooted teeth with single stage technique. Performed surgical procedures in single –rooted teeth resulted the same pocket depth reduction and attachment level gain in both groups.