فهرست مطالب

International Journal of Behavioral Sciences
Volume:2 Issue: 3, 2008

  • تاریخ انتشار: 1387/08/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • بررسی تاثیر کار شیفتی بر تعارض کار-خانواده و رضایت زناشویی
    خانم مرضیه ملکیها، ایران باغبان، مریم فاتحی زاده صفحه 7
    مقدمه
    ازآنجا که درسال های اخیر پژوهش های زیادی در خصوص بررسی تاثیرکار شیفتی بر زندگی شغلی و خانوادگی پرستاران صورت گرفته شده است،اما در این میان کمتر پژوهشی به بررسی تاثیر کار شیفتی بر تعارض کار-خانواده و رضایت زناشویی آنان پرداخته است. در همین راستا، این پژوهش به بررسی تاثیر کار شیفتی بر تعارض کار-خانواده و رضایت زناشویی در پرستاران زن پرداخته است.
    روش
    پژوهش حاضر یک پژوهش توصیفی-مقطعی می باشد. نمونه پ‍‍ژوهش شامل240 پرستاربود که بطور تصادفی از میان شش بیمارستان آموزشی انتخاب شدند.داده ها با پرسشنامه تعارض کار-خانواده و پرسشنامه رضایت زناشویی اینریچ جمع آوری شد.برای تجزیه و تحلیل داده ها از محاسبه میانگین،انحراف معیار،تحلیل کوواریانس وآزمون tبرای گروه های مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج تفاوت معناداری بین پرستاران ثابت و شیفت در گردش در زمینه تعارض کار-خانواده به دست آمد و پرستاران شیفت در گردش میزان بیشتری از تعارض را تجربه کردند (02/0 = p). در زمینه رضایتمندی زناشویی،تفاوت معناداری بین دو گروه نبود (18/0=p) اما در دو متغیر«نظارت مالی» و «رابطه جنسی»، پرستاران شیفت در گردش پایین تر از میانگین بودند (02/0=P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده در این پژوهش آموزش مهارت های لازم به نوبت کاران در خصوص مدیریت تعارض کار خانواده و افزایش رضایتمندی زناشویی،امری ضروری است.
    کلیدواژگان: کار شیفتی، تعارض کار، خانواده، رضایت زناشویی، پرستاران
  • حسین زارع، ناهید قنبریها، اسماعیل سعدی پور صفحه 193
    مقدمه
    حالات خلقی، متغیرهای شناختی بسیاری از جمله توجه و حافظه را تحت تاثیر قرار می دهد.بنابراین هدف از پژوهش حاضر مقایسه نحوه بازشناسی حافظه در افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی و افراد عادی در میان دانش آموزان تهرانی است.
    روش
    در این پژوهش با استفاده از نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای از میان 200 نفر دانش آموز دختر مقطع متوسطه شهر تهران 60 دانش آموز انتخاب شدند. کلیه آزمودنی ها به گویه های پرسشنامه سنجش علایم هراس اجتماعی مشاوری (1380) و مجموعه واژگان دارای بار عاطفی اضطراب اجتماعی و خنثی پاسخ دادند. حافظه بازشناسی از طریق بازشناسی واژگان مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده از آزمون t در سطح 99/0 اطمینان بررسی شد.
    یافته ها
    سوگیری حافظه نسبت به واژگان دارای بار عاطفی در افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی در مقایسه با افراد عادی معنادار بود.
    نتیجه گیری
    اضطراب در افراد مبتلا منجر به سوگیری حافظه ای در بازشناسی واژگان و اطلاعات دارای بار عاطفی می شود.
    کلیدواژگان: حافظه بازشناسی، واژگان دارای بار عاطفی، اضطراب اجتماعی
  • مجید محوی شیرازی، علی فتحی آشتیانی، محسن امینی صفحه 201
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه دو روش روان درمانگری رفتاری- شناختی با دارودرمانگری در درمان سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و ارتقاء سطح سلامت روانی افراد مبتلا به این اختلال اجرا گردید.
    روش
    در یک طرح شبه تجربی، 50 نفر از افراد مبتلا به IBS از بین بیماران مراجعه کننده به کلینیک تخصصی گوارش با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و پس از ارزیابی اولیه با استفاده از مقیاس ROM-II و میزان سطح سلامت روانی با استفاده از پرسشنامه SCL-90-R، بصورت تصادفی در دو گروه (دارو درمانگری به عنوان گروه کنترل و روان درمانگری رفتاری- شناختی به همرا ه دارو درمانگری به عنوان گروه آزمایشی) جایگزین شدند. آزمودنی های گروه آزمایشی طی 8 جلسه تحت روان درمانگری رفتاری- شناختی قرار گرفتند. سپس آزمودنی های هر دو گروه مجددا با مقیاس ROM-II و پرسشنامه SCL-90-R مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده های بدست آمده با استفاده از آزمون t برای گروه های مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج بدست آمده نشان داد که روش روان درمانگری رفتاری– شناختی به همراه دارو درمانگری، بیش از دارو درمانگری به تنهایی، در بهبود علائم IBS موثر است و سطح سلامت روانی در گروه آزمایش بطور معناداری بیشتر از گروه کنترل بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نقش روان درمانگری رفتاری- شناختی به همراه دارو درمانگری در درمان بیماران مبتلا به IBS پیشنهاد می شود درمان این بیماران به صورت تیمی مرکب از متخصصان گوارش و متخصصان روانپزشکی و روانشناسی صورت گیرد.
    کلیدواژگان: روان درمانگری رفتاری، شناختی، دارو درمانگری، سندرم روده تحریک پذیر، وضعیت روانشناختی
  • فرامرز سهرابی، مینا هادیان، حمیدرضا دائمی، علی اصغر اصغرنژاد فرید صفحه 209
    مقدمه و هدف
    این پژوهش با هدف کلی کاهش انگیزه ی جوانان دانشجو در گرایش به مصرف مواد مخدر با تغییر در نگرش آنان و ایجاد رفتارهای سالم و کارآمد در جهت پیشگیری از سوء مصرف مواد انجام شد.
    روش
    روش پژوهش در دو سطح توصیفی- تحلیلی و سطح تجربی است. از میان 4000 نفر دانشجویان ساکن در خوابگاه های دانشگاه علامه طباطبائی تعداد 60 نفر (24 دختر و 36 پسر) به عنوان گروه نمونه به صورت تصادفی انتخاب شدند و در مرحله ی دوم از بین دانشجویان گروه نمونه، نیمی از دانشجویان برنامه ی آموزشی «ساخت رفتارهای سالم» را دریافت نمودند. میزان اثر بخشی برنامه ی آموزشی با مقیاس «نگرش نسبت به سوء مصرف مواد» ارزیابی شد. داده های پژوهش به کمک آزمون تحلیل کوواریانس و تحلیل واریانس چند متغیری و آزمونt تحلیل گردیدند.
    نتایج
    نتایج این مطالعه نشان داد که برنامه ی آموزشی «ساخت رفتارهای سالم» موجب تقویت نگرش منفی نسبت به سوء مصرف مواد می شود. تغییر نگرش منفی در سه حیطه ی شناختی، عاطفی و آمادگی برای عمل معنادار بوده است. مقادیر ضرایب تعیین نشان داد که آموزش «ساخت رفتارهای سالم» بیشترین تاثیر را در حیطه ی نگرش شناختی داشته است.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر در اثر بخشی برنامه ی آموزشی ساخت رفتارهای سالم در تغییر نگرش دانشجویان نسبت به سوء مصرف مواد با نتایج تحقیقات پیشین همسو می باشد و اجرای این برنامه آموزشی به شناسایی رفتار های پر خطر به منظور پیشگیری از سوئ مصرف مواد در دانشجویان توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: نگرش، رفتارهای سالم، سوء مصرف مواد، دانشجویان
  • خدابخش احمدی، مهدی حبیبی، فاطمه سوری، زهرا بیکدلی، سید مهدی نبی پور اشرفی صفحه 221
    مقدمه و هدف
    آسیب شناسی و تعیین آسیب پذیری جوانان گام اساسی در مصون سازی آنها در برابر تعییرات ارزشی، فرهنگی و اجتماعی است. تحقیق حاضر در صدد برآمده است تا آسیب پذیری های فرهنگی و اجتماعی را در بین نوجوانان و جوانان کشور مورد بررسی قرار دهد.
    روش
    تحقیق حاضر یک مطالعه توصیفی و تحلیلی است. جمعیت مورد بررسی با بهره گیری از روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند و شامل 1030 نفر از نوجوانان و جوانان شهرهای مختلف کشور بود. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون t استفاده شد.
    نتایج
    نتایج بدست آمده نشان داد که 5/12% از نوجوانان و جوانان مورد بررسی دارای آسیب پذیری زیاد و خیلی زیاد هستند. همچنین ملاحظه شد که در ابعاد عدم رعایت حجاب و پوشش اسلامی، گرایش به اعتیاد، تصور از خود، ارتباط با دوستان ناباب، داشتن نگرش فمینیستی، گرایش به استفاده از ماهواره و رسانه های خارجی، لذت طلبی و مادیگرایی، ارتباط با جنس مخالف، ضعف هویت ملی و نحوه گذران اوقات فراغت در سطح 01/0>p و در غرب گرایی و قانون گریزی در سطح 05/0>p تفاوت معنی داری بین دختران و پسران از نظر میزان آسیب پذیری وجود دارد.
    بحث: با توجه به جمعیت جوان کشور و با توجه به اینکه آسیب پذیری نوجوانان و جوانان در واقع شروع آسیب پذیری حداقل دو نسل آینده جامعه است توجه بیش از پیش مسئولین امور فرهنگی ضرورت دارد ضمن اینکه در برنامه و اولویت مصون سازی لازم است به نوع تفاوت آسیب پذیری در بین دختران و پسران توجه شود.
    کلیدواژگان: آسیب پذیری فرهنگی، آسیب پذیری اجتماعی، نوجوانان، جوانان، پسران، دختران
  • علی فخاری، عبدالله نجات بخش، سیما نوحی، آرش محققی، علیرضا شفیعی کندجانی صفحه 231
    مقدمه
    یکی از موضوعات مهم در اندازه گیری روانشناختی، یافتن ابزارهای مستقل و دارای نتایج یکسان برای ارزیابی یک ساختار است. به دست آوردن همگرائی میان ابزارهای مجزا دشوار می باشد، لذا پژوهش های اندکی همگرایی این روش ها را با یکدیگر مورد بررسی قرارداده اند و توافق تشخیصی ضعیفی بین این ابزارها گزارش کرده اند. هدف این مطالعه بررسی میزان توافق دو روش مصاحبه بالینی مطابق DSM-1V- TR با آزمون MMPI در تشخیص اختلالات روانی (مرحله فعال بیماری) می باشد، تا به چگونگی روایی آزمون MMPI فرم کوتاه با تشخیص بالینی مسجل شده مورد بررسی قرار گیرد.
    روش
    بیماران بستری و سرپائی مراجعه کننده به بیمارستان رازی تبریز که بصورت تصادفی انتخاب شده بودند طی دو مرحله به کمک مصاحبه بالینی و آزمون MMPI (فرم کوتاه) مورد ارزیابی قرارگرفتند. اطلاعات کسب شده در فرم های جداگانه ثبت گردید بگونه ای که روانپزشک مصاحبه کننده و روانشناس آزمونگر اطلاعی از نتایج تشخیص یکدیگر نداشتند. سپس شاخص های عملکرد تشخیصی MMPI، ضریب کاپا، عدد P و قدرت تشخیصی مثبت و منفی، برای تعیین میزان توافق روش های یاد شده محاسبه گردید.
    یافته ها
    توافق مصاحبه و آزمون MMPI در تشخیص اختلالات تفکر در حدود 35/0، میزان توافق این ابزار برای اختلال خلقی (یک قطبی 4/0 و دو قطبی 2/0) و برای اختلال شخصیت 6/0 می باشد.
    نتیجه گیری
    پایائی بین نتایج مصاحبه بالینی و آزمون MMPI (فرم کوتاه) در تشخیص بیماری روانی در اختلالات مورد پژوهش در حد قابل قبول نبوده و این آزمون عمدتا برای رد اختلالات مزبور کمک کننده است. لذا این امر بازنگری مفاهیم و فرآیند تشخیص گذاری در این ابزارهای تشخیصی را ایجاب می کند.
    کلیدواژگان: مصاحبه بالینی، آزمون MMPI، اختلالات روانی
  • یونس پناهی، سید مسعود داوودی، محمد مهدی نقی زاده، سید بردیا صدر، مصطفی محمدی منفرد، سعید صفرنژاد صفحه 237
    مقدمه
    گاز خردل، یک عامل شیمیایی، تاثیرات دراز مدتی بر پوست باقی می گذارد که این ضایعات پوستی با ایجاد مشکلات زیادی از جمله اختلالات خواب، ناهنجاری های روانی و حتی مشکلات جنسی مستقیما کیفیت زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف این پژوهش بررسی رابطه مشکلات پوستی و کیفیت زندگی جانبازان شیمیایی مواجهه یافته با گاز خردل می باشد.
    روش
    در این مطالعه 125 جانباز شیمیایی مرد که با شکایت مشکلات پوستی به درمانگاه بیمارستان بقیه الله در تابستان 1385 مراجعه کرده بودند توسط متخصصین پوست معاینه شدند. شدت خارش در این افراد با پرسشنامه شدت خارش و کیفیت زندگی با پرسشنامه Dermatology Life Quality Index مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سن جانبازان شیمیایی مورد بررسی 8/0± 3/44 سال بود. علاوه بر خارش، خشکی پوست (64%)، سوزش (63%)، پوسته ریزی (59%) و هایپرپیگمانتاسیون (51%) مهم ترین مشکلات پوستی جانبازان شیمیایی بود. میانگین نمره کیفیت زندگی در افراد فوق 96/5 ± 42/19 بود. در این بیماران شدت خارش رابطه معنی داری با نمره کل کیفیت زندگی (001/0 >p و 325/0 = r) و تمام زیرمقیاس های آن به جز کار و تحصیل داشت. به جز خارش احساس سوزش نیز در کیفیت زندگی جانبازان تاثیر گذار بود.
    نتیجه گیری
    مشکلات پوستی به جای مانده از مواجهه با گاز خردل مانند خارش و سوزش کیفیت زندگی جانبازان را تحت تاثیر قرار داده است که با کنترل این مشکلات کیفیت زندگی این افراد ارتقا خواهد یافت.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، گاز خردل، مشکلات پوستی، خارش
  • آقای محمدحسن افضلی، علی فتحی آشتیانی، پرویز آزاد فلاح صفحه 245
    مقدمه
    مکانیزم های دفاعی مسئولیت محافظت از «من» را در مواجهه با شکل های مختلف اضطراب برعهده دارند و از آن جهت که در نظام روان تحلیل گری هر اختلال روانی با مکانیزمهای دفاعی غیرانطباقی مشخصی همراه است، این مطالعه با هدف تعیین سبکها و مکانیزمهای دفاعی افراد مبتلا به اختلال وسواس بی اختیاری و مقایسه آنها با افراد بهنجار انجام پذیرفته است.
    روش
    این مطالعه از نوع توصیفی پس رویدادی است که در آن از جامعه مبتلایان به اختلال وسواس – بی اختیاری ساکن در شهر تهران نمونه ای 30 نفره، با روش نمونه گیری در دسترس، انتخاب شد و با 30 نفر از افراد بهنجار مقایسه شدند. ابزار مورد استفاده جهت سنجش مکانیزمهای دفاعی پرسشنامه سبک های دفاعی (DSQ-40) می باشد. داده های به دست آمده با روش آماری مقایسه میانگین های آزمون t مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    تحلیل داده ها مشخص کرد که تفاوت معنا داری میان بیماران مبتلا به وسواس- بی اختیاری و گروه بهنجار از نظر سبک های دفاعی مورد استفاده وجود دارد. افراد مبتلا به اختلال مذکور، بیشتر از سبک های دفاعی رشد نایافته و روان آزرده استفاده می کنند. به علاوه مشخص گردید که دفاعهای گذار به عمل، تشکل واکنشی و ابطال در اختلال وسواس- بی اختیاری بیشترین سهم را دارند و افراد مبتلا نسبت به گروه بهنجار از دفاعهای نام برده بیشتر استفاده می کنند.
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش به طورکلی با یافته های سایر مطالعات قابل مقایسه هستند، با این حال انجام پژوهش در زمینه مکانیزمهای دفاعی در ایران نیازمند توجه بیشتری است.
    کلیدواژگان: سبک های دفاعی، مکانیزمهای دفاعی، اختلال وسواس بی اختیاری
  • خانم زهرا حاج امینی، آقا امین اجلی، آقا علی فتحی آشتیانی، آقا عباس عبادی، خانم مارال دیبایی، خانم مرجان دلخوش صفحه 263
    مقدمه
    دوره نوجوانی به عنوان دوره پر استرس در فرایند رشد شناخته می شود. در طی این دوره نوجوانان همزمان با تغییرات جسمانی و شناختی، تغییرات عاطفی و هیجانی زیادی را تجربه می کنند. براین اساس هدف اصلی این مطالعه، بررسی تاثیر آموزش مهارتهای زندگی بر واکنشهای هیجانی نوجوانان پسر مقطع راهنمائی درشهر تهران بود.
    روش
    در یک مطالعه شبه تجربی، میزان واکنشهای هیجانی کلیه دانش آموزان مقطع راهنمایی دو مدرسه دولتی یکی از شهرکهای تهران (172=n) با استفاده از پرسش نامه DASS-21 اندازه گیری شد. دانش آموزانی که واکنشهای هیجانی آنها متوسط بود بطور تصادفی در دو گروه 30 نفره آزمون و شاهد جایگزین شدند و مهارتهای زندگی طی 5 جلسه به گروه آزمون آموزش داده شد و پس از شش هفته از دو گروه پس آزمون بعمل آمد. سپس تجزیه تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمونهای آماری یو من ویتنی و کای دو انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج بدست آمده نشان داد که بین قبل و بعد از آموزش در بعد استرس، اضطراب و نمره کل واکنشهای هیجانی تفاوت معنی دار آماری وجود دارد ولی از نظر افسردگی این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    در دوره نوجوانی می توان با استفاده از آموزش مهارتهای زندگی میزان استرس، اضطراب و بطور کلی واکنشهای هیجانی نوجوانان را کاهش داد.
    کلیدواژگان: نوجوان، استرس، اضطراب، افسردگی، مهارتهای زندگی
  • ابراهیم مسعودنیا صفحه 271
    مقدمه
    تاخیر در کمک جویی مهمترین عامل کاهش احتمال بقا و بهبودی در بیماران با علائم سرطان پستان بشمار می رود. مدلهای نظری متعددی، سبب شناسی تاخیر در کمک جویی در بیماران با نشانه های سرطان پستان را مورد بررسی قرار دادند. یکی از مدلهای بویژه جالب که چهارچوب مناسبی برای بررسی سیستماتیک تاخیر پیش از بیمارستان (تاخیر بیمار) و تصمیم های مربوط به جستجوی درمان فراهم آورده است، مدل خودگردانی است. این پژوهش با هدف تعیین رابطه بین ادراک بیماری و تاخیر در کمک جویی در فاز تاخیر پیش از بیمارستان در زنان با علائم سرطان پستان در پرتو مدل خودگردانی انجام شده است.
    روش
    مطالعه حاضر در قالب یک طرح پیمایشی و بصورت مقطعی انجام شد. داده ها از 50 زن با علائم سرطان پستان که جهت مداوا به مرکز پرتو درمانی شهید رمضان زاده یزد مراجعه کرده بودند جمع آوری شد. این زنان با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب گردیدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه استاندارد شده ادراک بیماری (IPQ) و پرسشنامه محقق ساخته سنجش میزان تاخیر در کمک جویی بود. داده ها با استفاده از روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه سلسله مراتبی مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    همبستگی مستقیم بین مولفه تظاهرات هیجانی از سازه ادراک بیماری و تاخیر در ارزیابی (فاز اول تاخیر) (05/0>P) و همبستگی معکوس بین مولفه های برآیند بیماری و انسجام بیماری و تاخیر در ارزیابی (فاز اول تاخیر) (05/0>P) وجود داشت. تحلیل رگرسیون چندگانه سلسله مراتبی نشان داد که مولفه های ادراک بیماری، 9/26 درصد از واریانس تاخیر در کمک جویی در فاز تاخیر ارزیابی را تبیین نمودند.
    نتیجه گیری
    ادراکات زنان از علائم سرطان پستان تاثیر معناداری بر تاخیرآنها در کمک جویی بویژه در فاز ارزیابی علائم دارد. این نتیجه ضمن تایید اعتبار مدل خودگردانی در تبیین تاخیر کمک جویی پیش از بیمارستان، اهمیت فاز ارزیابی و تفسیر علائم را در جستجوی کمک پزشکی و نیز مداخلات رفتاری و بالینی نشان داده است.
    کلیدواژگان: ادراک بیماری، تاخیر در کمک جویی، سرطان پستان، مدل خودگردانی
|
  • Study of effect shiftwork on work-family conflict and marital satisfaction in female nurses of educational hospital
    Miss Marzihe ÃÁßÍÅÇ * Iran ÈÇÛÈÇÄ Maryam ÝÇÊÍÍ ÒÇÏÅ Page 7
    Introduction
    In years ago,many research have been done for study effect of shiftwork on nurses of family and career life.But at the present time,a little number of study have examined effect of shiftwork on work-family conflict and marital satisfaction among nurses.For this reseon, The purpose of this study is determine the effect of shiftwork on work-family conflict and marital satisfaction among female nurses in educational hospitals in Isfahan city.
    Methods
    The research method is cross-sectional describtive.The sample research consisted of 240 nurse that randomly selected a monge of 6 educational hospital that these nurses were work in shifting and fixed. Data collected with Enrich Marital Satisfaction Scale and Work-Family Conflict Scale.For analysis of data,have been used from mean,standard.Deviation,T test (for independent group), covariance analysis.
    Results
    The finding revealed a significant difference between fix work nurses and shift work nurses in work-family conflict and shift work nurses have experienced more conflict (P=0/02).In fild of marital satisfaction,there was not significant difference between two group of nurses (p=0/18).Also the results showed that in" Financial control" variable and" sexual relationship" vaiable, shift work nurses were lower than mean and there was meaningful difference between two group in these variable (p=0/02)but in othere variable,there was not significant difference between two group.
    Conclusion
    By attention to result, teaching effective skills in fild of management work-family conflict and increase marital satisfaction amonge shift work nurses is necessary.
  • Hossein Zare *, Nahid Ghanbariha, Esmaeil Sadepor Page 193
    Objective
    Attention and memory are affected by mood stat sopresent study, the objective was to compare the style of recognition memory in social anxious individuals to healthy participants.
    Method
    200 female students were selected by cluster sampling method among the high school students in Tehran. All of participants filled out the social anxiety inventory (SAI) (Moshavere,1380).Ultimately 60 participants were selected and divied in to 2 group 30 participants with SID (total score was more than 60) and 30 participants in control group.Data analysis by descriptive statistic and t-test.
    Results
    revealed that there is significant difference among social anxious individuals in comparison with healthy students.
    Conclusion
    General conclusion is that social anxious people have recognition biasis about affective words.
  • Majid ي OيCي *, Eي AOEيCي, Cيي Page 201
    Introduction
    This study was aimed to investigate two kinds of treatment in patients with Irritable Bowel Syndrome and compare their efficacy on improving patients’ symptoms and their mental health; one with just medical treatment and another with a combination of psychotherapy and medical treatment.
    Method
    In a quasi-experimental study, 50 IBS patients were chosen among patients who came to a Gastroenterology Clinic. They were physically evaluated using ROME-II and mentally evaluated using SCL-90-R and then randomly appointed to two groups: medical treatment group as the control group and the combination of medical and psychological treatment as the case group. The subjects at the case group received cognitive behavioral psychotherapy for 8 sessions. Then, both the case and the control groups were evaluated using ROME-II and SCL-90-R. The data were analyzed using t test and U Mann-Whitney test for independent groups.
    Results
    The findings of this study showed that a combination of cognitive behavioral therapy and medical treatment is more effective than medical treatment alone in alleviating IBS symptoms. The mental health of the case was meaningfully better than that of the control.
    Conclusion
    Considering the role of cognitive behavioral therapy combined with medical treatment in IBS patients, we recommend that a team of gastroenterologists and psychologists manage such patients.
  • Faramarz CEي *, M. Hadian, Hr Daemi, Aa Asgharnezhad Farid Page 209
    Introduction
    The purpose of this study was developing the healthy behavior to change the attitude of students in order to decrease their tendency towards substance abuse.
    Method
    This research was carried out by two methods of descriptive- analytic and quasi- experimental design. First, 60 students of Allameh Tabatabai University were selected randomly (of 4000 students) from the University dormitory. Then, half of the students received the developing healthy behavior training program. The efficacy of this program was evaluated by the scale of “attitude towards substance abuse”. The data was analysed by the analysis of covariance and MANOVA.
    Result
    The result of this research indicated that healthy behavior training program develops the negative attitude towards substance abuse. Developing negative attitude was significant in cognitive, emotional, and behavioral tendency. Also, this program was most effective on the cognitive aspect of attitude.
    Conclusion
    The result of the study indicating the effectiveness of healthy behavior training program in changing the attitude of students towards substance abuse is compatible with previous studies. Therefore the implication of this program in order to prevent substance abuse is recommended.
  • Khodabakhsh Ahmadi CIي *, Habibi EيEي, Fateme ي, Zahra EيIيs., Mehdi Eي COي Page 221
    Introduction
    Studying pathology and determining susceptibility in youth is a major step against change of culture and values. This research has aimed at evaluating social and cultural susceptibility among youth of the country (IRAN I. R.).
    Methods
    This study is a descriptive- analytical study, the sample have been selected through multi-stage cluster sampling and consists of 1030 young adults and adolescences from different city of IRAN I.R. Researchers prepared questionnaire was the means of collecting data, in order to analyze data, descriptive statistics. Indicators: evaluating frequency, mean and t test deductive data indicators have been used.
    Results
    The results suggests that there is a high and very high susceptibility among 12.5% of cases also in terms of Violating Islamic dress code, tendency to addiction, lack of confidence, indecent company, feministic attitudes, tendency to use satellite and foreign media, pleasure seeking, relationship with the opposite sex, lack of patriotism and the way spare time is spent among girls and boys, there is meaningful difference in terms of susceptibility on the level of p<0/01 and as far as Occidentalism and disobedience of law are concerned, the difference is on the level of p<0/05.
    Conclusion
    Considering the fact that our population is a young population and their susceptibility to social and cultural damages may culminate in two next generation social and cultural damages, therefore we should have a special programs for this part of society and it is obvious that the protection could be more useful than any treatment, also we should have separate program for any genders.
  • A. Fakhari, A. Nejatbakhsh, S. Noohi *, A. Mohagheghi, A.R. Shafiee-Kandijani Page 231
    Objectives
    The aim of the study was to assess the rate of agreement between two methods of clinical interview according to DSM-IV-TR test in diagnosing psychiatric disorders (acute phase)
    Method
    In- patient and out-patients referrals to Tabriz Razi hospital were selected randomly and assessed due two stages throngh clinical interview and MMPI test (short form) Then the diagnostic efficacy index of MMPI, Kappa. Coefficient Pnumber and Positive and negative diagnostic power with SPSS were calculated to determine the agreement rate.
    Results
    The agreement rates between clinical interview and MMPI were 0.35 for thought disorders, 0.4 unipolar o.2 for bipolar mood disorders, and 0.6 for personality disorders.
    Conclusion
    The of obtained nesults showed a poor convergence between MMPI test and clinical diagnosis and higher function in excluding psychiatric disorders rather including them Therefor It seems that this tool need to be reprised conception.
  • C *, ICI, CI, I, I I, CI Page 237
    Introduction
    Sulfur mustard -a chemical agent- has proven chronic effects on skin which make many problems such as sleep psychological and also sexual disorders and can reduce their quality of life. The aim of this study is to assess the association of quality of life and skin lesions in sulfur mustard exposed veterans.
    Method
    At current study 125 consecutive male chemical veterans suffering from skin lesion were being visited by dermatologists in the clinic of the Baqiyatallah hospital during 2007 summer. Pruritus severity in these patients was assessed with pruritus score questionnaire and their quality of life was assessed with Dermatology Life Quality Index.
    Results
    All subjects were men with mean age 44.3±8.0 years. More than pruritus, skin dryness (64%), burn sensation (63%), scaling (59%) and hyper pigmentation (51%) were more common skin lesions in chemical veterans. Mean of DLQI score in these patients were 19.42 ± 5.96. Pruritus severity was correlated with quality of life (r = 0.325, p < 0.001) and also correlated with other quality of life subscales expected work and school subscale. Allover pruritus, Burn sensation also related with Quality of life.
    Discussion
    Sulfur mustard exposed chemical veterans suffering from chronic skin complication such as pruritus and burn sensation witch affected their quality of life. Relieving this skin lesion could improve chemical veterans’ quality of life.
  • Mr Mohammad Hassan Cي *, Dr Ali Eي AOEيCي, Dr Parviz ACI C Page 245
    Introduction
    It has been suggested that the defense mechanisms are in charge of caring the ego in response to the different kind of anxiety forms. Since in psychoanalytic approach each psychological disorder has uncoping defense mechanisms, this study was aimed to determine and compare the style of the defense mechanisms in both obsessive-compulsive disorder and healthy people.
    Method
    people with OCD, fulfilling DSM-IV criteria for OCD and healthy people, each group comprising 30 subjects were evaluated on Defensive style Questionnaire (DSQ-40)
    Result
    In comparison, OCD subjects differed significantly from normal group. OCD people exhibited more on the neurotic and immature style. In details, they used the acting out, reaction formation and undoing styles than to normal group.
    Conclusion
    The results of our study suggest that these findings are comparable with other (foreign) studies; however studying on defense mechanisms needs further investigations.
  • Miss Marzihe ÃÁßÍÅÇ * Iran ÈÇÛÈÇÄ Maryam ÝÇÊÍÍ ÒÇÏÅ Page 263
    Introduction
    In years ago,many research have been done for study effect of shiftwork on nurses of family and career life.But at the present time,a little number of study have examined effect of shiftwork on work-family conflict and marital satisfaction among nurses.For this reseon, The purpose of this study is determine the effect of shiftwork on work-family conflict and marital satisfaction among female nurses in educational hospitals in Isfahan city.
    Methods
    The research method is cross-sectional describtive.The sample research consisted of 240 nurse that randomly selected a monge of 6 educational hospital that these nurses were work in shifting and fixed. Data collected with Enrich Marital Satisfaction Scale and Work-Family Conflict Scale.For analysis of data,have been used from mean,standard.Deviation,T test (for independent group), covariance analysis.
    Results
    The finding revealed a significant difference between fix work nurses and shift work nurses in work-family conflict and shift work nurses have experienced more conflict (P=0/02).In fild of marital satisfaction,there was not significant difference between two group of nurses (p=0/18).Also the results showed that in" Financial control" variable and" sexual relationship" vaiable, shift work nurses were lower than mean and there was meaningful difference between two group in these variable (p=0/02)but in othere variable,there was not significant difference between two group.
    Conclusion
    By attention to result, teaching effective skills in fild of management work-family conflict and increase marital satisfaction amonge shift work nurses is necessary.
  • Ebrahim Masoudnia * Page 271
    Introduction
    Delay in seeking help in prehospital delay phase is the most important factor to decline the survival probability and recovery in women with breast cancer symptoms. Several theoretical models has been investigated the etioilogy of delay in seeking help in patients with breast cancer symptoms.The one of the attractive model that provided appropriate framework for systematic investigation of pre-hospital delay (patient delay) and decisions for seeking treatment is Self-regulation model. The aim of this study was to determine the relationship between illness perception and delay in seeking help in prehospital delay phase in women with breast cancer symptoms in framework of self-regulation model.
    Method
    This study was conducted with survey and cross-sectional method. Data were collected from 50 women with breast cancer symptoms that had refered to Shahid Ramzanzadeh Radiotherapy Center in Yazd city. These women were selected using convenient sampling. The instruments for gathering data were Illness Perception Questionnaire (IPQ) and Questionnaire of Delay in Seeking Help. Data were analysed using Pearson's correlation method and hierarchical multiple regression.
    Results
    The results showed significant direct correlation between emotional representation and appraisal delay (p<.05) and reverse correlation between illness consequences and appraisal delay (p<.05), and illness coherence and appraisal delay (p<.05). Hierarchical multiple regression analysis showed that illness perception components explained for %26.9 of the variance in appraisal delay.
    Conclusion
    Women's illness perceptions of breast cancer symptoms have significant effect on seeking help, particularly, on the symptom appraisal phase. This results, on the one hand, confirmate the validity of Self-regulation Model in explanation of delay in prehospital seeking help, and on the other hand have been showed the importance and effect of appraisal and interpretation of symptoms on seeking medical help and also on the behavioural and clinical interventions for breast cancer.