فهرست مطالب

دانشکده پزشکی اصفهان - پیاپی 91 (زمستان 1387)

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 91 (زمستان 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/10/11
  • تعداد عناوین: 13
|
  • مقاله پژوهشی
  • محمد فروزش فرد، رحیمه اسکندریان، راهب قربانی، مائده کرهرودی صفحه 317
    مقدمه
    مشاوره ی پزشکی یعنی درخواست کردن از پزشکی دیگر تا نظر خود را در مورد تشخیص بیماری یا چگونگی درمان بیمار بیان نماید. مشاوره ی پزشکی امروزه یکی از ارکان مهم طب است، از این رو درخواست مشاوره و پاسخ گویی به آن باید بر اساس اصول علمی باشد. در این تحقیق، ضرورت داشتن یا نداشتن مشاوره های قلبی انجام شده قبل ازجراحی های غیرقلبی انتخابی و چگونگی پاسخ دهی به آن ها مورد بررسی قرار گرفت.
    روش ها
    در این مطالعه ی مقطعی، پرونده ی 300 نفر از بیماران بستری شده د ربیمارستان امیر المومنین (ع) شهر سمنان که در سال 1384 تحت عمل جراحی غیرقلبی انتخابی قرار گرفته بودند و مشاوره ی قلبی برای آنها درخواست شده بود، مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات موجود در پرونده ی بیماران از جمله اطلاعات برگه های مشاوره و برگه ی شرح حال، براساس معیارهای انجمن قلب امریکا بررسی شده، در چک لیستی ثبت گردید و مورد پردازش آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    از 300 مورد مشاوره ی درخواست شده، 7/15 درصد موارد (با فاصله ی اطمینان 95 درصد: 8/19-6/11%) مشاوره های ضروری بودند. 66 درصد مشاوره های ضروری به طور کامل پاسخ داده شده بودند. هیچ یک از مشاوره های انجام شده در بیمارستان ضروری نبود، در حالی که 6/17درصد مشاوره های انجام شده در مطب ها ضروری بودند. ضروری بودن مشاوره ی درخواست شده با مکان انجام مشاوره (009/0 = P) و با سن بیمار (003/0 = P) ارتباط معنی داری داشت، اما بین جنس و ضروری بودن مشاوره ی درخواست شده ارتباط معنی داری دیده نشد (378/0 = P).
    نتیجه گیری
    با توجه به این که تنها 7/15 درصد از مشاوره های درخواست شده ضروری بوده اند، به منظور بهینه سازی روند درخواست مشاوره و پاسخ گویی به آن، اقدامات لازم جهت آموزش اصول علمی مشاوره ی پزشکی الزامی به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: مشاوره های قلبی، مشاوره ی ضروری، جراحی غیرقلبی انتخابی
  • محمدرضا رفیعی، مهراب حجت، عزیزاله ابراهیمی، علی صادقی صفحه 325
    مقدمه
    ان استیل سیستیئن به عنوان یک داروی موکولیتیک در بیماران تحت تهویه ی مکانیکی در بخشهای ICU مورد استفاده قرار می گیرد. تحقیق حاضر جهت بررسی موثرترین روش کاربرد این دارو در این بیماران طراحی گردید.
    روش ها
    در یک مطالعه ی کارآزمایی بالینی دو سوکور در سال 86-1385 درICU بیمارستان امام رضا(ع) 60 بیمار سکته ی مغزی تحت تهویه ی مکانیکی به صورت تصادفی به سه گروه 20 نفری شامل درمان وریدی، گوارشی و داخل تراشه ای تقسیم شدند. همه گروه ها با دوز روزانه 600 میلی گرم ان-استیل سیستئن به مدت یک هفته درمان شدند. متغیرهای کمپلیانس دینامیک و اندکس تنفس سطحی و سریع (RSBI) قبل و بعد از درمان، تعداد موارد نیاز به ساکشن ریوی و تعداد موارد نیاز به تعویض لوله تراشه در گروه ها ثبت شد.
    یافته ها
    کمپلیانس دینامیک ریوی در روش داخل وریدی بیشتر از گوارشی و در روش گوارشی بیشتر از داخل تراشه ای بود (05/0 > P). RSBI در روش داخل تراشه ای بیشتر از گوارشی و داخل وریدی کمتر از همه بود (05/0 > P). نیاز به تعویض لوله تراشه در روش گوارشی بیشتر از داخل تراشه و داخل وریدی کمتر از همه بود (05/0 > P). ساکشن لوله تراشه و ریه در آخرین شیفت کاری 8 ساعته در روش داخل وریدی کمتر از گوارشی و در روش داخل تراشه بیشترین بود (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    درصورت نیاز به تجویز ان-استیل سیستئین در بیمارانی که تحت تهویه ی مکانیکی هستند، به ترتیب روش داخل وریدی سپس گوارشی و درنهایت داخل تراشه ای در اولویت می باشند.
    کلیدواژگان: ان، استیل سیستئین، کمپلیانس دینامیک، تهویه مکانیکی، اندکس تنفس سطحی و سریع(RSBI)، موکولیتیک
  • علی اکبر بیگی، محمد عیدی، امیر حسین داورپناه جزی صفحه 333
    مقدمه
    قراردادن لوله ی بینی-معدی در اورژانس های پزشکی همیشه موفقیت آمیز نیست و تلاش مکرر برای جایگذاری آن علاوه بر تاخیر در اداره ی بیمار، سبب افزایش احتمال ایجاد عوارض نیز می شود. بنابر این لازم است برای جایگذاری صحیح لوله از تکنیک هایی استفاده کرد که علاوه بر موفقیت آمیز بودن، بروز عوارض را نیز کاهش دهد. در این مطالعه کارایی نوعی Guide wire جهت جایگذاری لوله ی بینی-معدی بررسی شده است. همچنین در مورد سایر تکنیک هایی که میزان موفقیت آمیز بودن جایگذاری لوله ی بینی-معدی را افزایش می دهند نیز بحث شده است.
    روش ها
    این مطالعه بر روی 60 نفر از بیماران بستری در بخش جراحی عمومی بیمارستان الزهرا (س) اصفهان انجام شد. بعد از انجام بیهوشی عمومی و ایجاد برش لاپاراتومی، NG tube برای بیماران در گروه مورد (30 نفر) با وایر و در گروه شاهد (30نفر) بدون وایر گذاشته شد. اطلاعات مربوط به سن، جنس، تعداد دفعات تلاش جهت جایگذاری NG tube، و انواع عوارض ناشی از آن ثبت شده، به وسیله ی نرم افزار SPSS-13 بررسی شدند.
    یافته ها
    محدوده ی سنی بیماران، 18-60 سال (میانگین: 9/44) بود. میانگین تعداد دفعات تلاش جهت جایگذاری موفق NG tube در گروه اول، 26/1 بار و در گروه دوم، 13/2 بار به دست آمد (011/0P =). 7 بیمار (3/23%) در گروه اول و 11 بیمار (6/36%) در گروه دوم هنگام جایگذاری لوله دچار عوارض زودرس شدند که در گروه اول شامل 5 مورد گیر کردن لوله در نازوفارنکس، 1 مورد خونریزی بینی، و 1 مورد دور زدن لوله بود. در گروه دوم نیز همین عوارض با فراوانی 6، 1، و 4 مورد، به ترتیب، مشاهده شدند (5/0P =).
    نتیجه گیری
    با توجه به موفقیت آمیز بودن استفاده از guide wire جهت جایگذاری NG tube به نظر می رسد به کار بردن این وسیله ی مفید منجر به کاهش عوارض ناشی از جایگذاری لوله می گردد.
    کلیدواژگان: لوله ی بینی معدی، Guide wire، عوارض
  • مهشید هراتیان، رضا رجبیان، حسین آیت اللهی صفحه 341
    مقدمه
    اندازه گیری تستوسترون و استرادیول بزاق، می تواند به عنوان روش مناسبی برای اندازه گیری این دو پارامتر مورد استفاده قرار گیرد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط سطح سرمی و بزاقی هورمون های تستوسترون و استرادیول با روش رادیوایمینواسی (RIA) است.
    روش ها
    از 80 نفر مراجعه کننده به آزمایشگاه بیمارستان قائم (38 مرد و 42زن) با متوسط سن 5/16 ± 46 سال با در نظر گرفتن شرایط ورود به مطالعه نمونه ی سرمی و بزاقی گرفته شد. نمونه های سرمی و بزاقی در بین ساعت 8 تا 9 صبح جمع آوری شد. تستوسترون و استرادیول کل سرمی و بزاق با روش رادیوایمونواسی (RIA) اندازه گیری شد.
    یافته ها
    میانگین تستوسترون سرم 25/322 ± 68/313 نانوگرم در دسی لیتر و میانگین تستوسترون بزاق 26/23 ± 60/14 نانوگرم در دسی لیتر محاسبه شد. همبستگی معنی داری بین میانگین تستوسترون سرم و بزاق وجود دارد (003/0› P و 33/0 = r). میانگین استرادیول سرم 02/1279 54/269 پیکوگرم در دسی لیتر و میانگین استرادیول بزاق 00/17 ± 99/10 پیکوگرم در دسی لیتر محاسبه شد. همبستگی معنی داری بین میانگین استرادیول سرم و بزاق در این مطالعه پیدا نشد (07/0= P و 20/0= r).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه ی ما نشان داد که اندازه گیری تستوسترون و استرادیول بزاق با روش رادیوایمنواسی (RIA) می تواند جایگزین اندازه گیری سرمی این هورمون گردد. چرا که اندازه گیری بزاقی این هورمون نشانه ی قسمت آزاد و از نظر بیولوژیک فعال این هورمون است. به علاوه این روش، ساده غیر تهاجمی و بدون استرس می باشد.
    کلیدواژگان: سرم، بزاق، تستوسترون، استرادیول
  • افسانه رنجبر صفحه 349
    مقدمه
    گیاه درمانی یکی از روش های مکمل پزشکی مورد استفاده در ایران و بسیاری از مناطق دیگر دنیاست. در طب سنتی ایران از ریشه ی آزارچوب به صورت موضعی در کوفتگی ها و شکستگی ها جهت کاهش التهاب و درد مفاصل استفاده می شود. مطالعه ی حاضر به بررسی اثرات ضدالتهابی عصاره ی آزارچوب و مقایسه آن با اثر ضدالتهابی ایبوبروفن می پردازد.
    روش ها
    این تحقیق بر روی 8 گروه موش صحرایی بالغ نر با ایجاد التهاب حاد، در کف پنجه ی حیوان توسط تزریق ml1/0 از محلول کاراگینان 5/0 درصد ایجاد شد. 10 دقیقه قبل از تزریق کاراگینان، عصاره ی هیدروالکلی آزارچوب با دوز 50، 100، 200 و 300 میلی گرم بر کیلوگرم و ایبوبروفن با دوز 12 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت داخل صفاقی به حیوان تزریق شد. میزان التهاب با اندازه گیری تغییرات حجم پنجه با روش پلتسمومتری مایع چهار ساعت بعد از تزریق گاراگینان تعیین و با پنجه ی گروه شاهد مقایسه شد
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که ایبوبروفن به طور معنی داری افزایش حجم پنجه ناشی از کارگینان را مهار نموده است (01/
  • بررسی اثر تجویز طولانی مدت فنوباربیتال بر حجم نواحی هیپوکامپوس رات
    محمد حسینی شریف آباد، عباس جعفریان دهکردی، علی حسینی شریف آباد صفحه 354
    مقدمه
    در بین داروهای ضدصرع، فنوباربیتال بیشترین عوارض سوء را بر قوای شناختی و حافظه دارد. از آن جا که روند سالم تشکیل حافظه به سلامت مدارهای نورونی در نواحی مختلف هیپوکامپوس بستگی دارد. این مطالعه، با هدف تعیین تغییرات حجم نواحی شکنج دندانه ای (DG یا Dentate Gyrus) و شاخ آمون (CA یا Cornu Ammonis) هیپوکامپوس متعاقب مصرف بلند مدت فنوباربیتال انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه تجربی،20 رات یک ماهه ی نر ویستار به طور تصادفی در چهار گروه قرار گرفتند و به گروه شاهد نرمال سالین و به سه گروه آزمایش، به مدت 45 روز، روزانه50 و 75 و mg/kg100 فنوباربیتال به صورت داخل صفاقی تزریق شد. از بخش عقبی مغز که حاوی هیپوکامپوس است برش های سریال به ضخامت 25 میکرون تهیه شد و از هر20 برش، یکی را (به صورت تصادفی سیستماتیک) برداشته و حجم لایه های نواحی هیپوکامپوس با روش استریولوژیک کاوالیه اندازه گیری گردید
    یافته ها
    نتایج نشان داد که درمان با فنوباربیتال، تاثیر معنی دار ی بر حجم لایه های نواحی DG و CA1 و CA3 هیپوکامپوس رات دارد (05/0 P
  • حسن ضیاءالدینی، محمد امیر امیرخانی، فاطمه کمساری، گلایل اردلان، رضا روزبهانی، پریناز پورصفا، رویا کلیشادی * صفحه 362
    مقدمه

    سنجش آمادگی تحصیلی پیش از ورود کودکان به سیستم آموزشی رسمی در بسیاری از کشورهای جهان مورد توجه قرار گرفته است. در مجموع، آزمون سنجش آمادگی تحصیلی، توانایی کودک را برای سازگاری با الزامات نظام آموزشی کشور و مدرسه و نیز فراگیری محتوای برنامه های آموزشی مورد سنجش و توجه قرار می دهد. در این مطالعه، میانگین امتیاز کسب شده توسط کودکان ایرانی در آزمون سنجش آمادگی تحصیلی و ارتباط آن با برخی از عوامل مورد بررسی قرار گرفته است.

    روش ها

    جمعیت مطالعه، شامل 899035 کودک 6 ساله متقاضی ورود به دبستان در سال 1386 در 31 استان کشور بودند که در 800 پایگاه در 565 شهر و به روش نمونه گیری سر شماری از جهت سلامت جسمی و حرکتی، سلامت روانی و عاطفی، شایستگی های اجتماعی، مهارت های زبانی، اطلاعات عمومی و مهارت های شناختی بررسی شدند. هر بخش دارای 20 امتیاز و در مجموع 100 امتیاز تعیین شده بود.

    یافته ها

    از مجموع 899035 کودک بیشترین فراوانی مربوط به استان تهران با 88735 نفر و کمترین فراوانی مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد با 7516 نفر بود. میانگین کلی امتیاز 19/58 گردید. میانگین امتیاز کسب شده توسط دختران بیشتر از پسران بود. بیشترین ارجاع در همدان (9/15%) و کمترین در قزوین (2/3%) بوده است. در این مطالعه، 63198 کودک به مراکز تخصصی ارجاع شدند.

    نتیجه گیری

    شناسایی زود هنگام بیماری ها و سایر اختلالات در کودکان و برنامه ریزی برای برطرف ساختن آنها از اولویت بالایی برخوردار است؛ چرا که با انجام این آزمون ها می توانیم به بهبود سلامت و سیر تحصیلی و موفقیت کودکان کمک نماییم.

    کلیدواژگان: آمادگی تحصیلی، دانش آموز، پیش دبستان، ایران
  • حسن رزمجو، حسین عطارزاده، حمید فشارکی، اکرم ریسمانچیان، سیدعلی اکبر مرتضوی صفحه 371
    مقدمه
    هیپروپی یکی از عیوب انکساری شایع چشم می باشد و تمایل به اصلاح آن به روش جراحی رو به افزایش است. یکی از این روش های جراحی PRK می باشد که کارآیی آن برای درجات پایین هیپروپی تایید شده است. لذا در این مطالعه بر آن شدیم که کارآیی PRK را برای درمان دوربینی بالای 3 دیوپتر، 4 ماه پس از عمل جراحی مورد بررسی قرار دهیم.
    روش ها
    تعداد 30 چشم از 19 بیمار (66-18 سال) برای مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی به طور اتفاقی از مراجعین به یک کلینیک چشم پزشکی انتخاب شدند و تحت عمل جراحی PRK قرار گرفتند؛ سپس به صورت آینده نگر 4 ماه بعد حدت بینایی آنها ارزیابی و با قبل از عمل مقایسه گردید. همه بیماران توسط یک دستگاه به نام تکنولاس 217 مورد عمل قرار گرفتند. سپس داده های قبل و بعد از عمل در 2 فرم جمع آوری اطلاعات گردآوری شد و با استفاده از آزمون آماری paired-t در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    عیب انکساری یا SE (Spherical equivalent) بعد از عمل از 00/2 - تا 00/5 + متغیر بود. هیچکدام از موارد عیب انکساری شان به طور کامل اصلاح نشد. تصحیح در 30% بیماران به صورت بیشتر از حد (Overcorrection) و در 70% به صورت Undercorrection وجود داشت. در 6/46% SE در فاصله 00/1 ± دیوپتر قرار داشت. در 80% موارد SE در فاصله 00/2 ± دیوپتر قرار گرفت. میانگین بهترین دید اصلاح شده قبل از عمل 18/0 ± 8/0 و بعد از عمل نیز 18/0 ± 8/0 بوده است. میانگین بهترین دید اصلاح نشده قبل از عمل 1/0 ± 13/0 و بعد از عمل 25/0 ± 51/0 بوده است. میانگین عیب انکساری کروی قبل از عمل 06/2 ± 45/5 + و بعد از عمل 62/1 ± 00/1 + بوده است. میانگین عیب انکساری از نوع آستیگماتیسم، قبل از عمل 13/1 ± 42/1 - و بعد از عمل 55/0 ± 95/0 - بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس مطالعه حاضر عمل جراحی PRK برای هیپروپی با درجات متوسط یا بالا (بالاتر از 3 دیوپتر) قابلیت پیشگویی پایینی دارد و هرچه درجه هیپروپی بیشتر باشد میزان پایین بودن Predictability بیشتر است.
    کلیدواژگان: دوربینی با درجه بالا، _ Photorefractive Keratectomy
  • محمد امیر امیرخانی، حسن ضیاء الدینی، مرضیه دشتی، طاهره امینایی، گلایل اردلان، پریسا میرمقتدایی، پریناز پورصفا، رویا کلیشادی صفحه 381
    مقدمه
    آنمی یکی از شایع ترین مشکلات سلامتی در دنیاست. آنمی ناشی از کمبود آهن باعث عوارض مختلفی مانند اختلال در یادگیری، کاهش تمرکز، ضعف، افسردگی و حتی مرگ زودرس می شود. این عوارض به ویژه در میان دانش آموزان می تواند عواقب بیشتری داشته باشد. این مطالعه، به بررسی شیوع آنمی در ارزیابی های غربالگری دانش آموزان در مناطق مختلف کشور می پردازد.
    روش ها
    جمعیت نمونه، شامل کلیه ی دانش آموزان پایه ی اول دبستان، پایه ی سوم دبستان و اول راهنمایی در مدارس وابسته به دانشگاه های علوم پزشکی ایران در سال 1386 می باشد.
    یافته ها
    شیوع آنمی در این مطالعه، 8/1% در دانش آموزان مقطع اول ابتدایی، 4/2% در دانش آموزان مقطع سوم ابتدایی و 6/1% در دانش آموزان مقطع اول راهنمایی در ارزیابی های غربالگری به دست آمد. بیشترین میزان آنمی از دانشگاه های علوم پزشکی استان تهران گزارش شده است.
    نتیجه گیری
    شیوع آنمی در برخی مناطق نسبت به کشورهای مطالعه ی فعلی و گذشته بالا می باشد. طراحی مطالعات دقیق برای تعیین علل احتمالی نظیر عوامل محیطی برای بررسی نوع آنمی ضروری است.
    کلیدواژگان: غربالگری، آنمی، دانش آموزان
  • اکرم ریسمانچیان، عرفانه قسامی صفحه 387
    پروستاگلاندین ها شامل لاتونوپروست، انوپروستون، تراوپروست و بیماتوپروست است و جزء داروهای جدید گلوکوم می باشند. آنالوگ های پروستاگلاندین از طریق افزایش فلوی یوو اسکلرال توسط تغییر دادن ماتریکس خارج سلولی منجر به کاهش فشار داخل چشم می شوند. این داروها در صورتی که با دوز یک بار در روز استفاده شوند، خاصیت ضد افزایش فشار چشم دارند به جز انوپروستون که دو بار در روز باید تجویز شود. منوتراپی با پروستاگلاندین ها منجر به کاهش فشار داخل چشم به میزان 32-29 درصد برای بیش از 12-1 ماه می شود.
    پروستاگلاندین ها به زودی جزء اولین انتخاب های دارویی برای درمان گلوکوم شناخته می شوند. تحمل آنها بسیار خوب و فاقد عوارض عمده سیستمیک می باشد و منفعت دیگر آنها برای بیمار دوز یک مرتبه در 24 ساعت است.
    در دوز بالا ایجاد التهاب و افزایش فشار چشم می نمایند ولی در دوز پایین باعث کاهش فشار چشم می شوند.
    کنترا اندیکاسیون مصرف پروستاگلندین ها در بیمارانی که به این داروها حساسیت دارند، بیماران با ریسک فاکتورهای متعدد، بیماران با آریتیس و کراتیت هرپس سیمپلکس، مصرف دارو بلافاصله بعد از اعمال جراحی داخل چشمی و بیماران با سابقه یووئیت و عفونت چشمی وجود دارد.
    کلیدواژگان: پروستاگلاندین، درمان گلوکوم، عوارض جانبی
  • گزارش یک مورد آمیلوئیدوز اولیه
    منصور ثالثی، منصور کریمی فر، پیمان متقی، زهرا سید بنکدار، هادی کریم زاده، پروین رجبی صفحه 399
    مقدمه
    آمیلوئیدوز اولیه، شایعترین فرم آمیلوئیدوز سیستمیک است و علایم کلینیکی آن در ارتباط با منطقه و وسعتی است که آمیلوئید رسوب می کند. اکثر ارگان های بدن به جز CNS در این بیماری گرفتار می شوند (قلب، کلیه ها، کبد، دستگاه گوارش، طحال، تیروئید، آدرنال، غدد لنفاوی، مغز استخوان، ریه، سینوویوم، پوست، عضلات اسکلتی و زبان).
    گزارش مورد:ما بیمار 43 ساله ای را با علایم سفتی بدن و مفاصل (Scleroderma skin like)، دردهای مکانیکال غیر اختصاصی، شانه های بزرگتر از حد معمول، دیسفاژی، گرفتگی صدا، ضایعات پاپولار پوستی و علایم سندرم تونل کارپ شرح می دهیم که به علت تنگی نفس در بیمارستان بستری شده بود. در بیوپسی پوست بیمار اپی درم اندکی آتروفی و در ناحیه درم پاپیلری رسوب مواد آمورف ائوزینوفیل دیده شد و در رنگ آمیزی Congo-red آمیلوئیدوز تایید گردید.
    کلیدواژگان: آمیلوئیدوز اولیه، بزرگی زبان، Shoulder pad sign
  • کلیپ ویدیوپی
  • هموفیلی Untitled (English)
    مجید غیاث، نورالدین سلطانیان، رشید حیدری مقدم صفحه 406
    هموفیلی یک اختلال خونریزی دهنده ارثی وابسته به جنس است.
    شایعترین علامت هموفیلی خونریزی غیر قابل کنترل و بیش از حد است که به علت کمبود یا عدم وجود فاکتورهای انعقادی در خون میباشد. خونریزی حتی میتواند بدون هیچگونه آسیبی رخ دهد و در بیشتر موارد در مفاصل و بروز میکند و علائم آن عبارتند از: 1. کبودی حاصل از صدمات کوچک که میتواند منجر به ایجاد یک هماتوم بزرگ شود. 2.خونریزی: خونریزی از بینی، دهان و لثه ها، با یک آسیب کوچک مانند مسواک زدن یا اعمال دندانپزشکی اغلب نشانگر هموفیلی است؛ خونریزی درون مفصلی باعث درد و عدم تحرک میگردد و در صورت عدم درمان کامل طبی منجر به بد شکلی مفصل میشود. مفاصل از مکانهای شایع عوارض ناشی از خونریزی در هموفیلی هستند. این خونریزی مفصلی منجر به التهاب مفصلی دردناک و مزمن، بدشکلی و لنگیدنهای مکرر میگردد؛ خونریزی داخلی عضلانی: خونریزی داخل عضلات منجر به تورم، درد و قرمزی میشود. تورم ناشی از خونریزی در این مناطق از طریق افزایش فشار بر بافتها و اعصاب ناحیه منجر به صدمات پایدار و بد شکلی میگردد.
    این کلیپ ویدئویی نشان دهنده یک بیمار هموفیلی و عوارض ناشی از بیماری در وی است.
  • مقاله های بازآموزی
  • چگونه از تغییر روش زندگی برای راهنمایی بیمارانی که افزایش وزن دارند استفاده کنیم؟
    بهناز خانی صفحه 1
|
  • Mohammad Forozeshfard, Rahimeh Eskandarian, Raheb Ghorbani, Maedeh Karahrodi Page 317
    Background
    Medical consultation includes requesting other physician to say his/her idea about the diagnosis made for a disease or the way of patient's treatment. Today, medical consultation is one of the main elements of medicine; therefore consultation request and responding to it must be completely based on logical and scientific bases.
    Methods
    In this cross-sectional study, we studied the records of 300 patients hospitalized in the Amir-al-Momenin hospital, Semnan, Iran. In a one year period. Appointed information such as demographic data and consultation pages were studied, recorded in a provided checklist, and processed statistically.
    Findings
    In this study, 15.7% (95% CI: 11.6-19.8%) of all requested consultations were necessary and 66% of all necessary consultations had been replied completely. The necessity of consultation was significantly related to the place in which the consultation was done (P = 0.009) and age of patients (P = 0.003), but there was no significant relationship between sex and necessity of requested consultation (P = 0.378).
    Conclusion
    Our findings showed that only 15.7% of all requested consultations were necessary. Therefore, in order to optimize the trend of requesting consultations and responding to them, it seems necessary to teach the rules of scientific medical consultation to physicians.
  • Mohammad Reza Rafiei, Mehrab Hojjat, Azizollah Ebrahimi, Ali Sadeghi Page 325
    Background
    N-acetylcysteine as a mucolytic agent is prescribed in different methods, in the patients who under mechanical ventilation. This study was designed to evaluate the effects of different methods of N-acetylcystein prescription in these patients.
    Methods
    In this randomized double blind clinical trial study, sixty CVA patients with mechanical ventilation were divided into three groups. Each group received 200 mg of N-acetylcysteine three times per day. Respiratory parameters such as dynamic compliance, rapid shallow breathing index (RSBI), the number of tracheal tube exchange and the number of tracheal tube suctioning were evaluated in all groups.
    Findings
    Demographic variables were similar in all groups. Dynamic compliance was greater in intravenous than intragastric and intratracheal methods respectively (p).
  • Ali Akbar Beigi, Mohammad Eidy, Amir Hosein Davarpanah Jazi Page 333
    Background
    Enteral nutrition through a Naso-Gastric (NG) tube is a technique often used for hospitalized patients who have problems with oral nutrition. It can reduce patients mortality and morbidity if be performed correctly. Several methods are used to reduce risk of misplacement of the tube. In present study, we suggest a type of guide wire for correct placement of NG tubes.
    Methods
    It was a clinical trial study carried out in operation room of Al-Zahra hospital, Isfahan, on 60 patients. After abdominal incision, NG tube was placed using guide wire in first group (n=30) and without it in second group (n=30). Patient's profiles, times of trial for tube placement, as well as complications were completely registered and analyzed by SPSS (ver.13).
    Findings
    Mean age of patients was 44.9 years (rang: 18-60). The results show that the mean of trials in first group was 1.26, compared with 2.13 in second group (P-value: 0.011). Seven patients in first group and 11 patients in second group confronted with early complications during performing the procedure. These complications were tube entrapment in nasopharynx (16% in first group and 20% in second group), epistaxis (3% in both groups), and revolving of the tube (3% in first group and 13% in second group) (P-value > 0.05).
    Conclusion
    It seems that use of guide wire for placing the NG tube lead to lower misplacement of the device and may reduce the risk of further complications.
  • Mahshid Haratian, Reza Rajabian, Hossein Ayatollahi Page 341
    Background
    Measurement of salivary testosterone and estradiol can used instead of serum level. In spite of its convenience and in expensive, measurement of salivary testosterone and estradiol have not gained widespread popularity. The aim of this study was to evaluate the correlation between salivary and serum testosterone and estradiol by radioimmunoassay (RIA).
    Methods
    A total number of 80 person, including woman (n=42) and men (n=38), aged 46 16.5 were recuried from Ghaem hospital. Paired saliva and serum samples were obtained after specialized protocols. Salivary and blood samples were collected at 8 to 9 A.M. then testosterone and estradiol in saliva and total testosterone and estradiol in serum were measured with a commercial radioimmunoassay (RIA).
    Findings
    Mean serum testosterone was 313.68 ± 322.25 and mean salivary testosterone was 14.60 ± 23.26 ng/dl. Significant linear correlation was found between salivary and serum testosterone (r=0/33, P= 0.003). Mean serum estradiol was 269.54 1279.0/02 and mean salivary estradiol was 10.99 17/00 pg/dl. Significant linear correlation was not found between salivary and serum estradiol (r = 0.20, P = 0.07)
    Conclusion
    Our results indicate that salivary testosterone and estradiol measured with RIA can be used in place of serum total testosterone and estradiol. Our result showed that salivary level represent the biologically and, free fraction of these hormones. Salivary measurement of these hormones is non invasive and has not any stress.
  • Afsaneh Ranjbar Page 349
    Background
    There are some evidences on the anti-inflammatory effects of Solenanthus circinnatus in traditional medicine; and its applications in confusion and bone fractures. In this study, we compared the effect of solenanthus circinnatus root extract on acute carrageen induced inflammation, in the rats hind paw with anti-inflammatory effect of ibuprofen.
    Methods
    Eighty male rats were divided in to eight groups. Paw edema was induced by intraplantar injection of 0.1 ml of 0.5% carrageen solution. Different doses of solenanthus circinnatus root extract (50, 100, 200 and 300 mg/kg) and ibuprofen (12 mg/kg) intraperitonealy was administered ten minutes before injection of carrageen. Assessment of edema was performed by the evaluation of volume change as determined by plethysomometry.
    Findings
    The results showed that the ibuprofen and the total dose of extract (Except 50 mg/kg) exerts a significant inhibitory effect on hind paw edema (P < 0.01). With respect to variation Percentage, the maximum inhibition was achieved at a dose of 300 mg/kg of the extract and this does is comparable to ibuprofen at a dose of 12 mg/kg.
    Conclusion
    It is suggested that Solenanthus circinnatus root extract is able to inhibit acute inflammatory response in the rat hind paw.
  • Effect of Long-lasting Phenobarbital Administration on the Volume of Hippocampal Regions in Rat
    Mohammad Hosseini-Sharifabad, Abbas Jafarian-Dehkordi, Ali Hosseini-Shrifabad Page 354
    Background
    Among the antiepileptic drugs, Phenobarbital (PB) has the highest potential for adverse effects on cognition and behavior. The memory formation process depends on the integrity of hippocampus neuronal circuits. This study aimed to determine the volumetric alterations of Dentate Gyrus (DG) and Cornu Ammonis of hippocampus following long-term administration of PB.
    Methods
    20 male Wistar rats were divided into four groups (control and 3 experimental groups). Control animals were received saline and experimental groups were received phenobarbital intraperitoneally at doses of 50, 75 and 100 mg/kg daily for 45 days. The posterior region of the brain (which contains hippocampus) was cut into serial 25 µm thick sections. Every 20th section was selected with systematic random sampling. The unbiased stereological Cavallieri method was used to determine the volume of the layers of hippocampal subfields.
    Findings
    Our results showed the significant effect of PB on the volume of layers of DG, CA1 and CA3 of rat's hippocampus. Comparisons showed that the volumes of different layers in above-mentioned regions were significantly decreased following PB administration at 75 and 100 mg/kg doses.
    Conclusion
    Long-term effect of PB on the volume of hippocampal regions is dose dependent. It is essential that the dose of PB be kept at a minimum effective dose to reduce its negative effects. It is also can be suggested that the CA1 volume reduction may be relevant to the reported impairment of learning and memory in PB treated patients.
  • Hassan Ziaoddini, Mohammad Amir Amirkhani, Fatemeh Komsary, Gelayol Ardalan, Reza Rouzbahani, Parinaz Poursafa, Roya Kelishadi Page 362
    Background

    School readiness evaluation before entering elementary schools is now accepted in many of countries. Various methods has been used also evaluated factors are different. School readiness pays attention to children ability for accommodation with educational necessities and learning of their contents. In this study the mean of score obtains by Iranian children before entering elementary schools and some related factors assessed.

    Methods

    Study sample were 899035 children with 6 years of old that registered for elementary schools in 800 stations in 565 cities in 31 provinces in all over Iran. Sampling methods was census. They were examined for physical, psychological and social fitness, language and cognitive skills and general information's knowledge. Every of 5 sections had 20 scores and total score was 100 in sum.

    Findings

    From these 899035 children the most frequency was in Tehran (88735) and the lowest from Kohkilooye-va-Boyer Ahmad (7516). Mean of total score for all of children was 58.19. Mean of score in girls were more than boys. The most referral rate for special examinations was in Hamedan (15.9%) and the lowest rate was in Ghazvin (3.2%). In this study 63198 children were referred to more specific centers for detailed ruled out.ConclusionEarly detection of disorders and diseases in children is a priority for each program that intended to reduce them and promote towards better situation. Finally we can hope for better future on health, education and school successful.

  • Hassan Razmjoo, Hossein Attarzadeh, Hamid Fesharaki, Akram Rismanchian, Sayed Ali Akbar Mortazavi Page 371
    Background
    Hyperopia is a type of refractive error and photorefractive keratectomy (PRK) is one of the surgical procedures for correction of various types of refractive errors. In this study we decided to evaluate the efficacy and results of PRK on hyperopia of more than 3 diopters 4 months after surgery.
    Methods
    Overall, 30 eyes of 19 patients (18-66 years of old) for this clinical trial study were selected from the patients referred to an eye center clinic for PRK. All of these eyes were operated by Technolas 217 Excimer laser system. 4 months postoperative results were compared with preoperative data. Pre and postoperative results were compared using t-paired test via SPSS software.
    Findings
    Postoperative spherical equivalent of patients were - 2.00 to + 5.00 diopter. In 30% of patients there was overcorrection and in 70% of patients there was Undercorrection. None of the patients were in the range of emetropia. Postoperative SE of 46.6% of patients was in the range of ± 1.00 diopter and 80% of patients were in the range of ± 2.00 diopter. The mean preoperative best corrected visual acuity (BSCVA) of patients 0.8 ± 0.18 as well as postoperative BSCVA. The mean of uncorrected visual acuity (UCVA) was 0.13 ± 0.1 and the mean of postoperative UCVA vs 0.51 ± 0.25. The mean of preoperative sphere was +5.45±2.06 and post operative one was + 1.00 ± 1.62 diopter. The mean of preoperative astigmatism was - 1.42 ± 1.13 that change to - 0.95 ± 0.55 postoperatively.
    Conclusion
    Photorefractive keratectomy has a poor predictability and efficacy for hyperopia of more than + 3.00.
  • Mohammad Amir Amirkhani, Seyed Hassan Ziaedini, Marzyeh Dashti, Tahereh Aminaei, Glayol Ardalan, Parisa Mirmoghtadaee, Parinaz Poursafa, Roya Kelishadi Page 381
    Background
    Anemia affects child development and limits their social activity, education and future life. In this study, the prevalence of anemia is determined among school aged children in a screening program.
    Methods
    All first and third grade students in primary schools, first grade students in secondary schools related to Iranian universities of medical science were selected. The data were gathered by universities in 1386.
    Findings
    The prevalence of anemia was 1.8% and 2.4% in first grade and third grade students in primary schools. It was 1.6% in first grade students in secondary schools. The high prevalence was reported from Tehran, Shahid beheshti and Iran Universities of medical science.ConclusionIt is considered more detailed interventions are necessary especially in high prevalence regions to determine the different types of anemia and their risk factors.
  • Akram Rismanchian, Erfaneh Ghasami Page 387
    The prostaglandin-related topical medications include latanoprost, unoprostone, travoprost, and bimatoprost. They are the new class of glaucoma medications.Prostaglandin analogs reduce intraocular pressure (IOP) by improving uveoscleral outflow primarily by altering the extracellular matrix. These prostaglandin-related agents or hypotensive lipids have a potent ocular antihypertensive agent when given once daily, with the exception of unoprostone, which is prescribed twice a day.Monotherapy with prostoglandins can reduce IOP levels by 29-32% over 1-12 months.Prostaglandins are quickly becoming important first-line agents in the treatment of glaucoma. They are well-tolerated and lack significant systemic side effects. They have the added benefit of once daily dosing.At high doses, these produce ocular inflammation and hypertension, but in smaller amounts, they reduce IOP.Prostaglandin analogs are contraindicated in any patient who is allergic or sensitive to these drugs, those with multiple risk factors, with iritis, herpes simplex keratitis or in the immediate postoperative period following intraocular surgery and patients with a history of uveitis and ocular herpes infection.
  • Primary Amyloidosis (a case report)
    Mansour Salesi, Hadi Karimzadeh, Mansoor Karimifar, Peyman Mottaghi, Zahra Sayed Bonakdar, Parvin Rajabi Page 399
    Background
    Primary amyloidosis is the most prevalent form of systemic amyloidosis and clinical sign of this disease is in association with the extent of amyloid deposition in organ systems. Most of the organs, except central nervous system, involved in this disease (heart, kidneys, liver, GI system, spleen, thyroid, adrenals, lymph nodes, bone marrow, lung, synovium, skin, skeletal muscle and tongue).
    Case Presentation
    We describe a 43 years Iranian female patient with sign of hardness of skin and joints (scleroderma skin like), nonspecific mechanical pain, shoulder bigness, dysphasia, hoarseness, popular skin lesions, and signs of carpal tunnel syndrome, which hospitalized because of dyspnea. In the skin biopsy and with light microscopy there was epidermal atrophy and in papillary dermis deposition of amorphous eosinophilic material. In congo-red staining amyloidosis was proved.
    Conclusion
    In spite of this point that the primary amyloidosis is the most prevalent form of systemic amyloidosis, in our country this is the very rare disease and the diagnosis especially in early stages is difficult. In early stages, skin manifestations of disease can confuse with other diseases like hypothyroidism and scleroderma in edematous stage and in our patient waxy form papules was similar to familiar hypercholesterolemia. Because of this presentation we fall in mistake in primary evaluation but the proteinuria cause the suspicious of amyloidosis and finally the diagnosis.
  • Hemophilia
    Majid Ghias, Nouroddin Soltanian, Rashid Heidary Moghadam Page 406
    Hemophilia is a congenital X-linked hemorrhagic disorder.Its most frequent sign is an uncontrollable and prolonged bleeding, that results from lack or absence of some coagulation factors in the blood.Hemorrhage can occur even without any obvious cause. This bleeding often happens in joints. The symptoms include: 1. Bruising: the bruise resulted from little injuries that can result in a big hematoma, and 2.Bleeding: nose bleeding or bleeding in the mouth or gingiva, teeth brushing, bleeding after a minor cut and or dentistry operations; Joints are one of the common parts affected by bleeding in hemophilic individuals; Bleeding in the joints can make the joints swollen and painful. It also causes loss in the joints movements, deformities and resulting staggering and possible joints deformity; Bleeding inside the muscles makes the muscles swollen, hot to touch and painful. Swollenness resulted from bleeding in these areas can cause prolonged injuries and deformation through increasing the pressure on the tissues and the nerves.