فهرست مطالب

مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 15، پائیز 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/09/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدحسین فتحی، وجیه سادات مرتضوی، پریسا خدامباشی امامی صفحه 111
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر، تولید نانوپودر زیرکونیای پایدار شده با ایتریا به روش سل- ژل و مشخصه یابی و ارزیابی آن برای استفاده در تهیه ترمیم های دندانی بود.
    مواد و روش ها
    برای تولید پودر، مقداری اکسی کلراید زیرکونیم و نیترات ایتریم به نسبت لازم جهت دست یابی به سه درصد مولی ایتریا در ترکیب نهایی در اتانول خالص حل و محلول اولیه تهیه شد. محلول اولیه بر روی همزن مغناطیسی در دمای °C50 به مدت 30 دقیقه همزده شد تا سل شفاف به دست آمد. با هم زدن سل حاصل، ژل تشکیل شد. ژل پس از چندین بار شستشو با آب بدون یون، در دمای °C50 به مدت 20 ساعت خشک گردید. سپس پودر حاصل ابتدا با نرخ 5/0 درجه بر دقیقه تا دمای °C400 و سپس با نرخ 5 درجه بر دقیقه در دمای °C600 به مدت زمان 1، 2 و 3 ساعت حرارت داده شد. از تکنیک های پراش پرتوی ایکس (XRD)، میکروسکپ الکترونی عبوری (TEM)، میکروسکپ الکترونی روبشی (SEM) و طیف سنجی مادون قرمز (FTIR) برای شناسایی ساختار و فازها، تعیین اندازه کریستالیت ها و اندازه دانه های پودر، بررسی مرفولوژی پودر و بنیان های موجود در محصول، استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها تایید نمود که پودر نانومتری زیرکونیای پایدار شده با سه درصد مولی ایتریا با اندازه کریستالیت حدود 20 نانومتر و اندازه ذرات حدود 80 نانومتر تهیه شده است. دما و زمان کلسینه کردن بهینه برای تهیه محصول، به ترتیب °C600 درجه سانتیگراد و 3 ساعت می باشد.
    نتیجه گیری
    نانوپودر زیرکونیای پایدار شده با ایتریا با خواص ویژه ای که ناشی از ساختار در مقیاس نانو می باشد با موفقیت تولید شد. با کاهش اندازه دانه سرامیک تولید شده از پودر نانومتری زیرکونیا، خواص مورد بهبود می یابد. بنابراین، استفاده از نانوپودر تولید شده برای تهیه ترمیم های مصرفی در دندان پزشکی مثل اینله، انله، پست و کور، کراون و بریج دندانی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: زیرکونیا، زیرکونیای پایدار شده با ایتریا، نانوپودر زیرکونیا، ترمیم دندانی، کراون، ونیر
  • داوود قاسمی، سمینه اعتزازیان صفحه 121
    مقدمه
    شایعترین ماده ای که طی دهه های اخیر برای پالپوتومی دندان های مولر شیری به کار رفته فرموکرزول است. اما با توجه به معایب آن، پژوهش های زیادی در جهت یافتن جایگزین مناسب برای آن انجام شده است. همچنین پژوهش هایی نیز در جهت رقیق سازی و کاهش اثرات منفی آن انجام شده است. هدف از این پژوهش، مقایسه اثر فیکس کنندگی فرموکرزول باکلی و 3 نوع فرموکرزول رقیق شده از همین نوع بود.
    مواد و روش ها
    دندان مولر شیری که دارای معیارهای لازم برای پالپوتومی بودند انتخاب شده، به 4 گروه 20 تایی تقسیم شدند. پس از انجام عمل پالپوتومی در نمونه ها، قدرت فیکس کنندگی فرموکرزول باکلی با فرموکرزول های رقیق شده به نسبت یک پنجم، یک ششم و یک هفتم مورد بررسی قرار گرفت. در هر گروه پنبه آغشته به فرموکرزول به مدت 5 دقیقه روی نسج پالپ قرار گرفت و سپس فیکس شدن آن ارزیابی شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون chi- square در سطح اطمینان 05/0 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    در گروه اول که فرموکرزول باکلی به کار رفت، تمامی نمونه ها فیکس شدند. در گروه دوم که فرموکرزول یک پنجم استفاده شد، 90 درصد نمونه ها فیکس شدند. در گروه های سوم و چهارم که ترکیبات رقیق شده یک ششم و یک هفتم به کار رفت، به ترتیب 45 درصد و 35 درصد نمونه ها فیکس شدند. پس از انجام آزمون های آماری مشخص شد که تفاوت معنی داری بین گروه های 1 و 2 وجود نداشت (244/0 = p value) ولی بین گروه های 1 و 2 با گروه های 3 و4 اختلاف آماری معنی دار مشاهده شد (001/0 > p value).
    نتیجه گیری
    با توجه به این که فرموکرزول رقیق شده با نسبت یک پنجم دارای اثرات مضر کمتری نسبت به ترکیب اصلی است، بنابراین می توان از آن به جای ترکیب اصلی استفاده کرد. ترکیبات رقیق شده یک ششم و یک هفتم به دلیل عدم توانایی مناسب در فیکس کردن، قابل استفاده در پالپوتومی دندان های شیری نمی باشند.
    کلیدواژگان: پالپوتومی، فرموکرزول، فیکس شدن
  • کاظم خسروی، امان الله امین زاده، سپیده شیخ الاسلامی صفحه 126
    مقدمه: سفید کردن دندان های بد رنگ با بلیچینگ، کاربرد آسان و توانایی آن برای ایجاد نتایج فوری بسیار رواج یافته است. هدف از این پژوهش، تعیین اثر بلیچینگ در مطب، منزل و ترکیب آنها بر ساختار میکروشیمیایی مینای دندان انسان با استفاده از اسپکتروسکوپی مادون قرمز بود.
    مواد و روش ها
    15 دندان مولر غیر پوسیده انسان پس از شستشو با پودر پامیس وآب با برش باکولینگوالی به دو نیمه تقسیم گردید. یک نیمه به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شد و نیمه دیگر به قرار زیر مورد درمان بلیچینگ قرار گرفت. گروه اول: مشابه روش بلیچینگ در مطب؛ گروه دوم: مشابه روش بلیچینگ در منزل؛ گروه سوم: ترکیبی از روش های فوق. همه نمونه ها تا هنگام پودر کردن مینا در آب مقطر نگهداری شدند. طیف مینای پودر شده با اسپکتروسکوپی مادون قرمز به دست آمد و اطلاعات به دست آمده با آزمون های آماری Kruskal- wallis و Paired t-test در سطح اطمینان 05/0 مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    در مقایسه طیف های حاصل از نمونه های شاهد و بلیچ شده، هیچ تغییر ساختمانی در مینا مشاهده نگردید، اما اختلاف در شدت پیوندهای فسفات در روش بلیچینگ در مطب در بین نمونه های شاهد و بلیچ شده معنی دار بود (004/0 =p value). در روش بلیچینگ در منزل و ترکیب بلیچنگ در منزل و مطب، اختلاف شدت بین نمونه های شاهد و بلیچ شده در پیوندهای فسفات و کربنات از نظر آماری معنی دار نبود. همچنین اختلاف شدت فسفات و کربنات در سه گروه در نمونه های بلیچ شده از نظر آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    ماده بلیچینگ در مطب قادر است محتوای معدنی مینا را کاهش دهد که ممکن است به دلیل غلظت زیاد کاربامید پراکساید باشد. اما در روش بلیچینگ در منزل و روش توام بلیچینگ در مطب و در منزل، تغییری در محتوای معدنی مینا مشاهده نگردید؛ علت این یافته ممکن است وجود فلوراید در ترکیب ماده بلیچینگ باشد.
    کلیدواژگان: مینا، کاربامید پراکساید، بلیچینگ، اسپکتروسکوپی مادون قرمز
  • مسعود براتی، اکبر طبیبیان، محبوبه فیضیان فرد، آذر اصلانی مقدم صفحه 134
    مقدمه
    ترمیم نامناسب تاج دندان بعد از درمان ریشه، به نفوذ میکروارگانیسم ها در طول کانال ریشه یا در میان فضاهای خالی پرکردگی ریشه و سپس به داخل بافت های پری اپیکال منجر شده، باعث شکست درمان می شود. هدف از این پژوهش، بررسی توانایی سیل کنندگی دو ماده C&B Metabond و آمالگام در مقابل ریزنشت تاجی انتروکوک فکالیس بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی- آزمایشگاهی، 54 دندان پرمولر به طور اتفاقی به دو گروه 24 تایی تقسیم و حفره دسترسی در آنها تهیه شد. کف پالپ شامبر در دو گروه به ترتیب با آمالگام و C&B Metabond پر شد. دو گروه سه تایی دیگر هم به عنوان کنترل مثبت و منفی در نظر گرفته شدند. سطح خارجی ریشه به جز در ناحیه قطع شده اپیکال با دو لایه لاک ناخن پوشانده شد. در گروه کنترل منفی، تمام سطح ریشه توسط دو لایه لاک ناخن پوشانده شد. دندان ها در تیوب های پلاستیکی Eppendorf و سپس در ویال های شیشه ای حاوی محیط BHI قرار گرفتند، به طوری که 3-2 میلی متر انتهای ریشه داخل محیط کشت باشد. باکتری انتروکک فکالیس به صورت هفتگی داخل محفظه فوقانی سیستم تلقیح و محیط کشت محفظه تحتانی دو بار در هفته جهت بررسی تیرگی محیط کشت ارزیابی می شد. پژوهش سه ماه به طول انجامید و یافته ها با fissure exact test و ANOVA در سطح اطمینان 05/0 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    در پایان ماه سوم، 13 مورد از 20 مورد نمونه های گروه آمالگام و 4 مورد از 21 مورد نمونه های گروه C&B Metabond نشت داشتند که این اختلاف معنی دار بود
  • روشنک غفاری، مریم کشاورزی صفحه 141
    مقدمه
    تحلیل خارجی ریشه به از دست رفتن سمان یا عاج دندان که گاهی به سمت پالپ گسترش مییابد اشاره میکند. هدف از مطالعه حاضر بررسی دقت رادیوگرافی دیجیتال تفریقی در تشخیص ضایعات خارجی ایجاد شده روی ریشه دندان بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی از ده دندان پره مولر با ریشه سالم استفاده شد. دندانها بین منبع اشعه X و گیرنده دیجیتالی CCD ثابت گردید. قبل و بعد از ایجاد ضایعات مصنوعی روی ریشه با فرزهای روند 5/0، 1، 2، 4 و 6 در دو مکان مجزا (فاسیال و یکی ازسطوح پروگزیمال) تصاویر دیجیتال مستقیم گرفته شد و با ساب ترکشن به وسیله فتوشاپ، تصاویر دیجیتال تفریقی به دست آمد. بررسی تصاویر توسط مشاهدهگرها انجام شد. سپس دقت، حساسیت و ویژگی دو روش محاسبه و با تست آماریChi-square تفاوتهای آماری در سطح اطمینان 05/0 بررسی شد.
    یافته ها
    حساسیت روش دیجیتال تفریقی در سطوح پروگزیمال 34/97% و در روش دیجیتال مستقیم 92/93% بود (16/0 p value =). شاخص حساسیت در سطوح فاسیال در روش دیجیتال تفریقی 98% و در روش دیجیتال مستقیم 6/92% به دست آمد (03/0p value =). شاخص ویژگی روش دیجیتال مستقیم برای سطح پروگزیمال 92/91% و در روش دیجیتال تفریقی 52/96% بود (08/0 p value =)؛ ولی در سطح فاسیال شاخص ویژگی در روش دیجیتال مستقیم و دیجیتال تفریقی به ترتیب 92/91% و 26/99% محاسبه گردید(002/0 =p value). در بررسی دقت، رادیوگرافی دیجیتال تفریقی از دقت بیشتری برای تشخیص ضایعات سطح فاسیال نسبت به روش دیجیتال مستقیم برخوردار بود(006/0 p value =).
    نتیجه گیری
    رادیوگرافی دیجیتال تفریقی در تشخیص ضایعات کوچک تحلیلی روی سطوح پروگزیمال و فاسیال دارای حساسیتی بالاتر از روش دیجیتال مستقیم می باشد ولی در مورد ضایعات بزرگ دارای حساسیتی مشابه می باشند.
    کلیدواژگان: رادیوگرافی دیجیتال تفریقی، رادیوگرافی دیجیتال مستقیم، تحلیل خارجی ریشه
  • مهدی کدخدازاده، خسرو ثابتی، علیرضا فتحیه، پرویز ترک زبان صفحه 149
    مقدمه
    طرح درمان بر پایه دو عامل مهم برنامه ریزی می شود: تشخیص و شناسایی فاکتورهای اتیولوژیک. درگیری فورکیشن ناحیه انشعاب ریشه ها، نکته ای بحرانی در تشخیص و پیش آگهی می باشد. چنین بیان شده که ممکن است یافته های بالینی و جراحی درگیری فورکا متفاوت باشند. این پژوهش با هدف تعیین و مقایسه درگیری محل انشعاب ریشه های دندان های مولر به صورت بالینی و حین جراحی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش مشاهده ای- مقطعی در بخش پریودنتیکس دانشکده دندان پزشکی شهید بهشتی انجام شد. در 54 دندان که نیاز به جراحی پریودنتال داشتند، درگیری فورکیشن در معاینه بالینی و حین جراحی اندازه گیری و درجه درگیری فورکا بر اساس طبقه بندی Glickman در نواحی مختلف هر دندان مولر ثبت شد. برای آزمون آماری از ضریب توافق kappa استفاده گردید.
    یافته ها
    در این پژوهش 54 دندان (29 مولر فک بالا و 25 مولر فک پایین) مورد بررسی قرار گرفت. در تمامی نواحی، همه اندازه گیری ها تفاوت معنی داری با اندازه گیری های حین جراحی داشتند.
    نتیجه گیری
    از آن جا که طرح درمان بر اساس شواهد و بررسی های بالینی صورت می پذیرد، لذا داشتن شناخت صحیح از آناتومی فورکیشن و اندازه گیری دقیق آن برای تشخیص صحیح و درمان مناسب ضروری است.
    کلیدواژگان: درگیری فورکیشن، دندان های مولر، مروارید مینایی
  • محمود صبوحی، سعید نصوحیان، عبدالله سعادت صفحه 155
    مقدمه
    اغلب دندان های اندو شده برای داشتن عملکردی در حد قابل قبول، به ترمیم با پست و کور نیاز دارند. ولی انتخاب نوع مناسب پست و کور ممکن است مشکل باشد. این پژوهش با هدف مقایسه مقاومت به شکست بین ترمیم با پست و کور ریختگی و پست فایبرگلاس با کور کامپوزیتی در درمان ریشه شده، انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی- آزمایشگاهی، تعداد 30 دندان کانین به طور تصادفی به دو گروه 15تایی تقسیم و به روش step back درمان ریشه شدند. دندان های گروه اول با پست و کور ریختگی و گروه دوم با پست های فایبرگلاس با کور کامپوزیتی ترمیم شدند. برای هر دو گروه روکش کامل نیکل- کروم تهیه شد و دندان ها در آکریل فوری مانت گردیدند و در دستگاه اینسترون به گونه ای قرار داده شدند که نیرویی با زاویه 45 درجه با سرعت 1 میلی متر در دقیقه به سطح پالاتال دندان ها وارد شد. میانگین نیروی لازم جهت شکست نمونه ها در هر گروه محاسبه شد. اطلاعات به دست آمده به وسیله آزمون t مستقل در سطح اطمینان 05/0 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین مقاومت به شکست در دندان های ترمیم شده با پست ریختگی 34/1045 ± 33/1489 نیوتن و در دندان های ترمیم شده با پست فایبرگلاس و کور کامپوزیتی 12/624 ± 93/1195 نیوتن بود و بین این دو گروه از لحاظ آماری تفاوت معنی داری وجود نداشت (359/0 =p value). در گروه دندان های ترمیم شده با پست فایبرگلاس، شکست اغلب در ناحیه اتصال آن به کور و بروز شکستگی در دندان ها کم بود؛ اما در80 درصد دندان های ترمیم شده با پست و کور ریختگی شکستگی در خود دندان ها مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    هرچند مقاومت به شکست دندان ها در دو گروه مورد بررسی در این پژوهش تفاوت معنی داری نشان نداد، ولی چون شکستگی دندان ها در پست های فایبرگلاس بیشتر از محل قابل ترمیم صورت گرفت، انتخاب پست فایبرگلاس در موارد مناسب منطقی به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: تکنیک پست و کور، پست فایبرگلاس، مقاومت شکست
  • محمد کتابی، میثم مهابادی، وحید اصفهانیان صفحه 162
    مقدمه

    بیماری های پریودونتال از رایج ترین بیماری های دهان و دندان محسوب می شوند. در این میان دندان پرمولر اول فک بالا به دلیل آناتومی خاص و موقعیت مزیو دیستالی ناحیه انشعاب ریشه ها، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هدف از این پژوهش، تعیین خصوصیات آناتومیک و مورفولوژیک ریشه دندان های پرمولر اول فک بالا بود.

    مواد و روش ها

    مورفولوژی ریشه 162 دندان پر مولر اول فک بالا که به روش تصادفی جمع آوری شده بودند، ابتدا از نظر خصوصیات کلی مانند تعداد ریشه ها، طول ریشه در دو نمای مزیال و دیستال، طول تنه ریشه ای در دو نمای مزیال و دیستال، موقعیت ناحیه انشعاب در دندان های دو ریشه ای و جهت انحنای انتهای ریشه، بررسی شد. سپس ریشه دندان ها از مقاطع مختلف برش داده شد و میانگین عمق تقعر سطوح مختلف ریشه در دو سطح مزیال و دیستال دندان ها محاسبه شد. خصوصیات ناحیه انشعاب ریشه ها نیز در برشی که در فاصله دو میلی متری از سقف ناحیه انشعاب تهیه شده بود. داده ا با استفاده از آزمون های t-test، paired t-test، Chi square و واریانس یک طرفه برای در سطح اطمینان 05/0 آنالیز آماری شد.

    یافته ها

    6/66 درصد دندان ها تک ریشه ای، 48/31 درصد دو ریشه ای و 85/1 درصد سه ریشه ای بودند. در بیشتر دندان های دو ریشه ای، ناحیه انشعاب در یک سوم میانی ریشه قرار داشت. اغلب دندان های تک ریشه ای دو کاناله بودند. تقعر پالاتالی ریشه باکال در بیشتر دندان های دو ریشه ای وجود داشت و رابطه معنی داری بین وجود این تقعر و عمق آن با موقعیت ناحیه انشعاب ریشه دندان های دو ریشه ای وجود داشت. در مقایسه تقعرهای سطوح با یکدیگر مشخص شد که به طور کلی، عمق تقعرهای سطح مزیال دندان ها بیشتر از عمق تقعرهای سطح دیستال است. در دندان های تک ریشه ای، عمق تقعر سطوح در ناحیه میانی ریشه نسبت به ناحیه سرویکالی ریشه کمتر بود. در 64/17 درصد دندان های دو ریشه ای، عرض ناحیه انشعاب ریشه ها کمتر از عرض تیغه کورت های گریسی استاندارد بود.

    نتیجه گیری

    خصوصیات مورفولوژیک دندان ها در جمعیت های مختلف لزوما یکسان نیست و در برخی از موارد تفاوت های قابل توجهی وجود دارد. از این رو لازم است در درمان های دندان پزشکی و به ویژه پریودونتال، این تفاوت ها مد نظر قرار گرفته، تاثیرشان در ایجاد و تشدید مشکلات و نتایج درمان های انجام شده مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: پرمولر اول، ماگزیلا، ریشه، آناتومی، مورفولوژی
|
  • M. Fathi, V. Mortazavi, Parisa Khodambashi Page 111
    Introduction
    Yttria stabilized zirconia (YSZ) has been under consideration due to its desiredproperties for preparing dental restorations. The aim of this research was to produce the YSZnanopowder via sol-gel rout.
    Materials And Methods
    The present research was an experimental study and in vitro evaluation.Appropriate amount of zirconium oxide chloride, ZrOC12.8H2O, and yttrium nitrate,Y(NO3)3.6H2O, to reach 3mol% yttrium oxide in final product, were mixed in anhydrous ethanol ona magnetic stirrer. After drying the obtained gel at 50ºC, it was calcined at 600ºC for 1, 2 and 3hours. Phase identification, particle size and distribution determination, functional groupidentification and microstructural investigation were performed using XRD, SEM, TEM and FTIRtechniques.
    Results
    Results revealed that the tetragonal zirconia phase nanopowder has been obtained.Crystallite size of the powder was about 20 nm and the size of particles was about 80 nm. Theoptimum temperature and time for calcimine process was 600ºC and 3 hours, respectively.
    Conclusion
    The obtained Yttria stabilized zirconia with special characteristics duo to nano scalestructure, could be a desired biomaterials for preparing dental restorations such as inlay, on lay, postand core, crown, and bridges in dentistry
  • D. Ghasemi, S. Etezazian Page 121
    Introduction
    Formocresol is the most common medication which has been used for pulpotomy ofprimary teeth in recent decades. Many investigations have been performed to use dilutedFormocresol and to find a substitution. The purpose of this study was to compare the fixation effectof dilute and non-dilute Formocresol.
    Materials And Methods
    Eighty primary molar teeth with pulpotomy plan were divided into 4groups, each containing 20 teeth. Pulpotomy was performed using four types of Formocrosol:Original (non-dilute) Formocresol; 1/5 diluted Formocresol; 1/6 dilute Formocresol; and 1/7diluted Formocresol. Fixation was scrutinized and finally, data was analyzed with Chi- Square test.
    Results
    Original Formocresol, without dilution, was used for the first group, and all the sampleswere fixed. 90% fixation rate was achieved in the second group, using 1/5 dilute Formocresol. Inthe third and forth groups, 45% and 35% of the samples were fixed using 1/6 and 1/7 diluteFormocresol respectively. After statistical analysis, there was no meaningful difference between thefirst and second groups (p value = 0.244), but the first and second groups were meaningfullydifferent from the third and forth ones (p value < 0.001).
    Discussion
    We found no difference between the first and second groups. As 1/5 dilute Formocresolwas used for the second group, and this has less adverse effects and tang, it could be introduced asa favorable substitution for the original (non-dilute) Formocresol. Moreover, it was concluded that1/6 and 1/7 dilute Formocresol are not suitable for pulp tissue fixation.
  • K. Khosravi, A. Aminzade, S. Sheikholslami Page 126
    Introduction
    Regarding routine application of bleaching treatment in dental practice, this studyaimed to determine effect of in-office and at-home bleaching and also a combination of methods onhuman enamel, using FT-IR spectroscopy.Method and materials: For fifteen non-carious human molars, after prophylaxis with pumice,each tooth was sectioned bucco-lingually. One pieces of each tooth was bleached. For first groupin-office bleaching, for second group at-home bleaching, and for third group combination of inofficeand at-home bleaching was done. Samples were stored in distilled water. Then enamel ofteeth was powdered with a high-speed rotary instrument. Spectra of powdered enamel were takenfor each sample. The data were analyzed with paired-t and Kruskal-Wallis tests (E = 0.05).
    Results
    On comparing the infrared spectra of non- treated and treated specimens, no structuralchanges were detected in enamel, but the difference in intensity of phosphate between bleachedcontrol sample for in-office bleaching was statistically significant (p value < 0.05). In at-homebleaching and combination of in-office and at-home bleaching, difference in intensity of phosphateand carbonate in treated and non treated specimens was not statistically significant. The differenceof intensity of phosphate and carbonate in 3 groups in samples was not statistically significant.
    Conclusion
    In office bleaching agent was capable of reducing mineral content enamel, which maybe caused by high concentration of carbamide peroxide. There was no reduction in mineral contentof enamel in the presence of fluoride in at-home and combination of at-home and in-officebleaching.
  • Masoud Barati, A. Tabibian, M. Feizianfard, A. Aslanimoghadam Page 134
    Introduction
    Improper coronal restoration after root canal therapy leads to penetration ofmicroorganisms along root canal or through voids of root canal filling to periapical tissues and ultimate failure. The aim of this study was to evaluate the sealing ability of amalgam and C&BMetabond against coronal microleakage of Entrococcus Faecalis.
    Materials and Methods
    In this experimental in vitro study, 54 premolar teeth were randomly dividedto two groups of 24 teeth and for each the access cavities were prepared. The pulp chamber floorobturated with amalgam or C & B Metabond in two test groups. A further two groups of three teethserved as negative and positive controls. The external surface of each root, except the apical region,was covered with two layers of nail varnish. The teeth were inserted into Eppendorf plastic tubes andsuspended in glass vials containing sterile BHI broth. Entrococcus faecalis were placed in the accessof test and control groups and opacity of BHI was examined twice a week. The results were analyzedusing fissure exact test and ANOVA (E=0.05).
    Results
    Leakage was present in 13/20 of amalgam group; whilst 4/21 of the samples of C&B Metabondleaked at 3 months period. This difference was statistically significant and the sealing ability of twomaterials was increased by time lapse (p value < 0.05).
    Conclusion
    C&B Metabond showed better sealing ability as a coronal seal thanAmalgam againstEntrococous Feacalis at 3 months period and its use is advised for double sealing before finalcoronal restoration.
  • R. Ghafari, M. Keshavarz Page 141
    Introduction
    External root resorption refers to the loss of cementum and/or dentin from the rootof the teeth. 40% mineral loss occur in conventional radiographies but digital subtractionradiography is capable of localizing a lesion with only 1-5% mineral loss. This in vitro study aimedto determine the accuracy of digital subtraction radiography in diagnosis of simulated external rootresorption.Methods and Materials: Ten premolar teeth with clinically intact roots were used were fixed insuitable place between the X-ray tube and CCD sensor. Direct digital radiographs were obtainedbefore and after each lesion was created by 1/2, 1, 2, 4 and 6 round dental burs at facial andproximal surfaces; then digital subtraction images were obtained and observers evaluated all of theimages and sensitivity and specificity and accuracy were calculated. Results were compared by J2test.
    Results
    The sensitivity of digital subtraction and direct digital methods in detecting proximaldefects were 97.34% and 93.92% respectively (p value = 0.16). The sensitivity of digital subtractionand direct digital radiography in facial surfaces were 98% and 92.6% respectively (p value =0.03). The specificity of direct digital and subtraction methods in proximal surfaces were 91.92%and 96.52% (p value = 0.08) and in facial surfaces were 91.92% and 99.26% respectively (p value= 0.002). The accuracy of digital subtraction radiography in detecting facial lesion wassignificantly superior to direct digital radiography.
    Conclusion
    Digital subtraction radiography was superior to direct digital radiography indetecting small external root resorptive defects.
  • M. Kadkhodazade, Kh Sabeti, A. Fathieh, P. Torkzaban Page 149
    Introduction
    Treatment plan is based on tow important parameters: diagnosis and etiologicfactors. Furcation involvement is a critical point in diagnosis and prognosis determination. It hasbeen noted that clinical and surgical findings of the degree of furcation involvement could bedifferent. The purpose of this study was comparative evaluation of molars Furcation involvementduring clinical and surgical measurements.
    Materials And Methods
    This descriptive- cross sectional study was performed in periodonticsdepartment of Shahid beheshti dental school. Furcation involvement measurements was performedduring clinical assessment and open flap surgery for 54 (29 maxillary and 25 mandibular) molarteeth which were candidate for periodontal surgery. The degree of F.I. in different sites of eachmolar tooth was recorded according to Glickman `s classification and was analyzed by Kappacoefficient of correlation.
    Results
    There was significant difference in furcation involvement evaluation between clinical andsurgical assessment for all sites (buccal, lingual, mesial and distal) and also all involvementdegrees. In addition, clinical and surgical assessment of furcation had significant different in allrestored teeth.
    Conclusion
    As treatment planning is quite based on clinical evaluation, it is necessary torecognize furcation anatomy and perform exact furcation examination.
  • Mahmoud Sobohi, S. Nosohian, A. Saadat Page 155
    Introduction
    most endodontically treated teeth need post and core restoration to do acceptablepercentage of their function but selection of proper post and core system can be difficult andambiguous. this study compared the effect of cast post and core and fiberglass post and core systemon the fracture resistance and fracture pattern of crowned endodontically treated teeth.
    Material And Method
    A total of 30 recently extracted human canines with their crown removedwere endodontically treated. Two groups of 15 specimens were formed. Teeth were restored withcast post core in the 1st group and with fiberglass post in the 2ndgroup. All posts were cementedwith panavia F2 adhesive system. All fiber posts were restored with composite core. Cemented withzinc phosphate cement. Each specimen embedded in acrylic resin and then scored in universal load-testing machine (Instron). A compressive load was applied at a 45 angle to the long axis of thetooth until fracture at a crosshead speed of 1mm/min.
    Result
    the Fracture resistance of 2 groups according to the (t) test analysis didnt have anysignificant difference. The mean fracture resistance of the teeth restored with cast - post systemwere 1489.33 ± 1045.34 and facture resistance of the teeth restored with fiber glass were 1195.93± 624.12.teeth restored with cast post exhibited higher fracture resistance than the other group.Fracture that occur in teeth restored with fiberglass post and composite core usually arerestorable and %80 of fracture that occur in teeth restored with cast post and core are notrestorable.
    Discussion
    considering that fracture resistance of teeth in tow groups evaluated in this studywere not significantly different and fracture of tooth restored with Fiber glass post were from apoint that was more easily restorable, compare to cast post and core if seems reasonable to useFiber glass post in appropriate cases. Although it is suggested to do and evaluate other clinicalstudy's in long term.
  • M. Ketabi, M. Mahabadi, V. Esfahanian Page 162
    Introduction

    Periodontal diseases are among the most common diseases of the oral cavity.Different predisposing factors are responsible for initiation of these diseases. One of these factorsis difficulty to access the area of plaque accumulation due to morphologic and anatomic variations.The aim of this study was to determine the anatomic and morphologic properties of the root ofmaxillary 1st premolar.Methods and materials: The root morphology of 162 randomly collected first maxillary premolarswas studied. The general characters of the collected teeth including number and length of the roots,length of root trunk, location of furcation in 2 rooted teeth, and the direction of root curvature weredetermined. Then the roots were sectioned and mean of concavity depth on different root surfaceswere measured using stereomicroscope with 32 magnifications. These means were measured in themesial and distal surfaces of the teeth. The topography of furcation area was also found by asection given 2 mm apical from furcal furnix.

    Results

    66.6% of teeth were single, 31.48% double and 1.85% were triple rooted. In most of 2rooted teeth, furcation area was located in the middle third of the root. Palatal concavity of buccalroot was a common finding in 2 rooted teeth and a significant relation between the concavity, itsdepth and the location of the furcal area was found. In comparison, the depth of mesial concavityon different surfaces was more than distal concavities. In single rooted teeth, the concavity depthwas lower in the middle than the cervical third. In 17.64% of 2 rooted teeth, the width of furcationentrance was smaller than standard gracy curettes.

    Discussion

    Morphologic properties of teeth are not necessarily similar in different population.Therefore, these differences must be considered in dental and periodontal treatment protocols.