فهرست مطالب

Veterinary Research - Volume:10 Issue: 1, Winter 2009

Iranian Journal of Veterinary Research
Volume:10 Issue: 1, Winter 2009

  • 104 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1388/01/15
  • تعداد عناوین: 18
|
  • مقاله کامل
  • محمدرضا باغبان اسلامی نژاد، لیلا تقی یار، محمد مهدی دهقان، فهیمه فلاحی، حسین کاظمی مهرجردی صفحه 1
    در اغلب مطالعات گذشته، سلول های بنیادی مزانشیمی جدا شده از اسب مستقیما به محل ضایعه بافتی پیوند شده، بدون اینکه ظرفیت تمایزی و همچنین نیازهای کشت سلول بررسی شود. لذا مطالعه حاضر به این موضوع می پردازد. برای این منظور سلول های بنیادی مزانشیمی از نمونه های مغز استخوان استرنوم تعدادی اسب جدا شد و در طی دو پاساژ سلولی تکثیر گردید. سلول های پاساژ 2 با محیط های مناسب تیمار شدند تا توان تمایز آن ها به استخوان، غضروف و چربی بررسی شود. همچنین نیازهای کشت سلولی از لحاظ غلظت سرم گاوی و تراکم سلولی لازم برای آغاز کشت بررسی شد. برای مطالعه ویژگی های رشدی سلول های جدا شده، منحنی رشد برای آن ها ترسیم شد. نتایج رنگ آمیزی اختصاصی و RT-PCR نشان داد که سلول های بنیادی مزانشیمی جدا شده از مغز استخوان اسب به راحتی قادرند به سه رده استخوانی، غضروفی و چربی تمایز یابند. بر اساس یافته های تحقیق حاضر، سلول های بنیادی مزانشیمی اسبی در حضور 15% سرم گاوی، زمانیکه با تراکم 100 سلول در سانتیمتر مربع کشت شدند، بیشترین تکثیر سلولی را داشتند. منحنی رشد رسم شده نشان دهنده رشد سریع سلولی در شرایط کشت بود به طوریکه سلول ها پس از یک مرحله کوتاه Lag وارد مرحله تکثیر Log شدند. روی هم رفته به نظر می رسد سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از مغز استخوان اسب از لحاظ تمایزی سه ظرفیتی بوده و با بهینه شدن شرایط کشت با سرعت زیادی تکثیر می یابند.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی مزانشیمی اسب، تمایز به غضروف، استخوان، چربی، غلظت سرم گاوی
  • نجمه مصلح، حبیب الله دادرس*، علی محمدی صفحه 12

    انتشار گسترده ویروس های H9N2 با بیماری زایی خفیف در کشورهای آسیایی طی ده سال گذشته موجب شد تا پاتوژنز این ویروس مورد ارزیابی قرار گیرد. در این مطالعه تمایل ویروس A/Chicken/Iran/772/1998(H9N2) به بافت های مختلف و همچنین انتشار این ویروس در بدن ماکیان تجاری، مورد بررسی قرارگرفت. علایم کلینیکی، ضایعات پاتولوژی و تیتر آنتی بادی نیز در پرندگان مبتلا ارزیابی شد. پنجاه قطعه جوجه گوشتی تجاری به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند (40 قطعه در گروه آزمایش و 10 قطعه در گروه کنترل). در سن 5 هفتگی جوجه های گروه آزمایش به روش داخل بینی به ویروس آلوده شدند. نمونه گیری از بافت های مختلف در روزهای 1، 3، 6 و 9 بعد از آلوده سازی انجام شد. در این مطالعه به منظور بررسی روند انتشار ویروس از آزمون RT-PCR استفاده گردید. جوجه ها علایم خفیف تنفسی، افسردگی و 5 درصد تلفات نشان دادند. RNA ویروس در روزهای 3، 6 و 9 بعد از چالش در کلیه ها مشاهده گردید. همچنین ویروس در طحال، نای و ریه در روزهای 3 و6 بعد از چالش ردیابی گردید. RNA ویروس تنها در روز 6 در نمونه های مدفوع پرندگان مبتلا یافت شد. بیشترین علایم کلینیکی و جداسازی ویروس در روز 6 بعد از چالش مشاهده گردید. از مجموع 22 نمونه اخذ شده از هر یک از ارگان های پرندگان گروه آزمایش (پرندگان تلف شده و کشتار شده)، به ترتیب در 4، 5، 11، 4 و 5 نمونه اخذ شده از نای، ریه، کلیه، طحال و مدفوع، RNA ویروس نشان داده شد. ویروس در خون و پانکراس یافت نشد. اطلاعات به دست آمده نشان می دهد که با افزایش تیتر آنتی بادی در روز 9 بعد از چالش، تعداد پرندگان آلوده و جداسازی RNA ویروس در بافت ها کاهش یافت. یافته ها نشان داد که ویروس به دستگاه های تنفسی، ادراری، لنفاوی وگوارشی تمایل دارد.

    کلیدواژگان: آنفلوانزای پرندگان، H9N2، تمایل بافتی، RT، PCR
  • مینا تجلی، سید رضاقاضی، پریا پرتو صفحه 21
    امروزه با توجه به تاکید بر قلب مکانیکی و پیوند قلب از یک انسان به انسان دیگر و از یک گونه به گونه دیگر، علم آناتومی قلب پرندگان می تواند در این راستا سهیم باشد. 8 قطعه شترمرغ نر بالغ جهت بررسی آناتومی قلب مورد استفاده قرار گرفتند. این مطالعه نشان داد که تفاوت هایی بین قلب شترمرغ و دیگر پرندگان وجود دارد. در شترمرغ پریکارد فیبروزی به صورت رباط جناغی-پریکاردی در طول سطح سینه ای استخوان جناغ متصل می شود. لبه مرکزی دریچه ماهیچه ای به سمت بطن راست آویزان است و به دیواره جداری بطن توسط یک پایک عضلانی ضخیمی متصل می گردد. سیاهرگ های ششی چپ و راست به طور جداگانه وارد دهلیز چپ می شوند و سوراخ هایشان به طور کامل توسط یک تیغه از یکدیگر جدا می گردند. در قلب شترمرغ بندهای مدریتور (Moderator bands) در بطن چپ و راست در محل های مختلف مشاهده می شود. یک بند مدریتور فیبروزی در بطن راست تقریبا نزدیک قاعده ی بطن وجود دارد که از دیواره بین بطنی به دریچه عضلانی کشیده می شود. همچنین بندهای مدریتور به صورت نخ های فیبروزی یا ورقه های مسطح معمولا در نزدیکی های راس بطن راست وجود دارند که از دیواره بین بطنی به دیواره جداری کشیده می شوند. در بطن چپ نیز چند بند مدریتور فیبروزی نزدیک راس یافت می شود که از دیواره بین بطنی به دیواره جداری و بین ترابکولی کارنئی های (Trabeculae carneae) دیواره جداری کشیده می شوند.
    کلیدواژگان: قلب، شترمرغ، ماکروسکوپیک آناتومی
  • جواد تاجیک، محمدقلی نادعلیان، افشین رئوفی، غلامرضا محمدی، علیرضا باهنر صفحه 28
    1بخش علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز، شیراز، ایران؛ 2بخش علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران؛ 3بخش علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران؛ 4بخش بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران هدف این مطالعه بررسی شیوع اسیدوز تحت حاد در تعدادی از گاوداری های شیری استان خراسان رضوی بود. برای این منظور در 10 گاوداری شیری و در هر گاوداری از دو گروه دوازده تایی از گاوهای تازه زا و گاوهایی که در اواسط دوران شیرواری قرار داشتند، نمونه مایع شکمبه به روش بزل شکمبه اخذ شد. pH مایع شکمبه بلافاصله و به وسیله دستگاه pH متر قابل حمل تعیین گردید. در مجموع از تعداد 196 گاو شیری (شامل 75 گاو تازه زا و 121 گاو که در اواسط دوران شیرواری بودند) نمونه گیری انجام شد که 54 گاو (6/27%) دارای 5/5pH و مبتلا به اسیدوز تحت حاد تشخیص داده شدند. اختلاف معنی داری بین گاوهای مبتلا و غیر مبتلا از نظر علائم بالینی، کیفیت مدفوع و ترکیب شیر مشاهده نگردید.
    کلیدواژگان: اسیدوز تحت حاد شکمبه، گاوداری های شیری، ایران
  • پرادومن وی گویل، اوروش دی پتل، شایلش کی بهارسار، آسوین ام تاکر صفحه 33
    فارماکوکینتیک سفتریاکسون به دنبال تجویز 10 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به صورت داخل وریدی و داخل عضلانی در گوساله های گاومیش (Bubalus bubalis) مورد مطالعه قرار گرفت. غلظت دارو در نمونه های پلاسما به وسیله کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا (HPLC) با استفاده از شناساگر UV اندازه گیری شد. به دنبال تجویز داخل وریدی، دارو به سرعت منتشر گردید (μg/ml 64/9 ± 5/106 = Cp°، h 01/0 ± 09/0 = t1/2، L/kg 05/0 ± 48/0 = Vdarea) و با میزان کلیرانس ml/min.kg 44/0 ± 40/4 از بدن حذف گردید. پس از تجویز داخل عضلانی، حداکثر غلظت دارو در پلاسما (μg/ml 4/2 ± 8/15) بعد از نیم ساعت مشاهده و وجود دارو بیش از 12 ساعت بعد در بدن نشان داده شد. دارو به سرعت از محل تزریق جذب شد (h 01/0 ± 35/0t1/2ka =)، در سطح گسترده ای انتشار یافت (L/kg 2/0 ± 53/1 Vdarea =) و به آرامی از بدن دفع گردید (ml/min.kg 30/0± 01/4ClB =؛ h 4/0 ± 38/4t1/2 =). فراهمی زیستی سفتریاکسون به دنبال تزریق داخل عضلانی 0/2 ± 2/70 درصد بود. سفتریاکسون فارماکوکینتیک مطلوب و فراهمی زیستی متوسطی در گوساله های گاومیش دارد و بنابراین می توان از دارو به صورت داخل عضلانی در عفونت های حساس در گوساله ها استفاده نمود.
    کلیدواژگان: فارماکوکینتیک، سفتریاکسون، گوساله های گاومیش، داخل وریدی، داخل عضلانی
  • سیما شمیم، شفقت فاطیما رحمانی*، انور علی صدیقی، مسعود احمد قریشی، تاثیر احمدخان صفحه 38

    در حومه شهر کراچی پاکستان و بین سال های 1990 تا 2003، آدنوویروس طیور از عفونت های طبیعی پرندگان جداسازی شد. این ویروس به عنوان عامل سندرم هیدروپریکاردیوم در طیور شناخته شده است. میزان مرگ و میر در گله های گوشتی تجاری مبتلا 20 تا 50% گزارش شد. در ابتدا 50 نمونه جمع آوری شد که از این میان، شش نمونه برای مطالعات مولکولی انتخاب شدند. جدایه های مورد بررسی به کشت سلولی کبد جنین مرغ تلقیح شده و پس از تکثیر با استفاده از روش هایی نظیر تعیین بیماری زایی ویروس در جنین مرغ، رسوب در ژل آگار، آزمون خنثی سازی سرم، استخراج DNA، واکنش زنجیره ای پلیمراز و آنالیز هضم آنزیم، خواص متنوع آن ها مورد بررسی قرار گرفتند. جهت تایید اینکه جدایه های مورد نظر، آدنوویروس نوع 4 هستند از سویه رفرانس)829(ATCC VR- -A2J استفاده شد. برای ایجاد بیماری تجربی، عصاره سلول های عفونی شده به روش عضلانی به جوجه های گوشتی با سن 28 روز تلقیح شد. هیدروپریکاردیوم تیپیک 72 ساعت پس از تلقیح ویروس به جوجه های تجربی مشاهده شد. حداکثر عیار خنثی کنندگی 50% در مخلوط سرم های طیور مورد تلقیح بیش از 40/1 نبود. نتایج آزمون PCR که در آن از آغازگرهای H3/H4 استفاده شد یک محصول 1319 bp که شاخص وجود آدنوویروس های گروه یک پرندگان است را نشان داد. آزمون RFLP که با استفاده از آنزیم HpaII انجام شد پنج باند از محصولات PCR ایجاد کرد که موید وجود آدنوویروس پرندگان در نمونه های مورد آزمایش بود.

    کلیدواژگان: سندرم هیدروپریکاردیوم، آدنوویروس پرندگان، واکنش زنجیره ای پلیمراز، RFLP
  • عباس جلودار، نوربرت برنیگ صفحه 44
    آنزیم آدنیلات کیناز در هموستاز باز آدنین در سلول های زنده نقش دارد. در این مطالعه کلونینگ یک cDNA کد کننده برای آنزیم آدنیلات کیناز از انگل فیلاریای انسانی به نام آنکوسرکا ولولوس توصیف گردیده است. به کمک تکنیک PCR یک قطعه cDNA به طول 281 نوکلئوتید با استفاده از کتابخانه ژنی ساخته شده از فیلاریا آنکوسرکا ولولوس به عنوان رونوشت تکثیر و کلون گردید. پس از توالی یابی مشخص شد که این قطعه ژن کد کننده بخشی از آنزیم آدنیلات کیناز می باشد که از آن به عنوان جستجوگر برای جستجو در اطلاعات موجود در GenBank استفاده گردید. با تعیین توالی کامل ژن کامل آدنیلات کیناز معلوم گردید که این ژن حاوی 236 اسید آمینه و با وزن مولکولی 177/26 کیلو دالتون می باشد. مقایسه ژن آدنیلات کیناز آنکوسرکا ولولوس با دیگر ارگانیسم ها نشان می دهد که این ژن 80% با ژن مشابه در کینورابدایتیس الگانس همانندی دارد. آنالیز دامین ها نشان می دهد که این آنزیم حاوی موتیف”“Adenylate kinase signature می باشد که در تمام آدنیلات کینازهای شناخته شده از شباهت بسیار بالایی برخوردار است. مقایسه چندگانه این آنزیم، حفاظت شدگی بالایی را در ناحیه انتهایی N پروتئین نشان می دهد در حالیکه تفاوت های آشکاری در ناحیه انتهایی C پروتئین وجود دارد.
    کلیدواژگان: آدنیلات کیناز، فیلاریا، آنکوسرکا ولولوس
  • احسان الله سخایی، محمد خلیلی، صدیقه کاظمی نیا صفحه 49
    عفونت های تنفسی از مشکلات عمده در گاوهای شیری محسوب می گردند. عوامل ویروسی و باکتریایی در کنار استرس، نقش کلیدی در بروز بیماری های حاد تنفسی دارند. مهمترین ویروس هایی که دستگاه تنفس گاو را مورد تهاجم قرار می دهند عبارتند از: ویروس اسهال ویروسی گاو (BVDV)، هرپس ویروس گاوی تیپ 1 (BHV-1)، ویروس سینسیشیال تنفسی گاو (BRSV)، ویروس پاراآنفلوانزای گاوی تیپ 3 (PIV-3) و آدنوویروس های گاوی (BAV). مطالعه مقطعی حاضر، با کمک آزمایش های سرولوژیک ردپای BVDV، BHV-1، BRSV، PIV-3 و BAV را دنبال می نماید. به منظور انجام آزمایش ها، در فاصله خرداد تا آذر ماه سال 1386، تعداد 181 نمونه سرم از گاوهای یک تا سه ساله از 15 دامپروری صنعتی استان کرمان به روش نمونه گیری خوشه ایتهیه شد و نمونه های اخذ شده، با استفاده از آزمایش الیزای غیر مستقیم مورد بررسی قرار گرفتند. پادتن علیه BVDV، BHV-1، BRSV، PIV-3 و BAV به ترتیب در 90/77، 39/30، 100، 100 و 100 درصد نمونه ها یافت شد. تیتر سرمی مثبت علیه هر 5 ویروس یاد شده در 4 دامپروری (66/26%) از مجموع 15 گله مورد آزمایش ردیابی شد. در ضمن هیچ یک از دامپروری های مورد آزمایش عاری از حضور پادتن علیه ویروس های فوق نبودند. بر اساس مطالعه انجام شده به نظر می رسد که BVDV، BRSV، PIV-3 و BAV از شیوع بالایی در دامپروری های استان کرمان برخوردار هستند.
    کلیدواژگان: بیماری های ویروسی تنفسی گاو، ELISA، سرولوژی، ایران
  • مجید طاعتی، وهاب باباپور، آرش خردمند، محمد جواد طراحی صفحه 54
    در مطالعه حاضر نقش هیستامین آندوژن و گیرنده های مرکزی هیستامین در مصرف غذا در جوجه های گوشتی مورد بررسی قرار گرفت. برای دستیابی به این هدف، با استفاده از تزریق داخل بطن مغزی تیوپراماید (آنتاگونیست گیرنده H3 هیستامین) و آرآلفامتیل هیستامین (آگونیست گیرنده H3 هیستامین) میزان هیستامین آندوژن آزاد شده از نورون های هیستامینرژیک را تغییر داده و از این طریق اثرات سیستم هیستامینرژیک را بر روی اشتها مورد مطالعه قرار دادیم. بعلاوه برای تعیین اینکه کدامیک از گیرنده های هیستامین در تغییرات اشتهای حاصل از هیستامین نقش دارند مهار کننده های گیرنده H1، H2 به جوجه هایی که تیوپراماید را دریافت می دارند به صورت پیش تزریق از طریق داخل بطن مغزی تزریق گردید. تزریق تیوپراماید (600 و 300 نانومول به ازای هر پرنده) مصرف غذا را به صورت وابسته به دوز کاهش داد (P<0.05). در مقابل، تزریق داخل بطن مغزی آرآلفامتیل هیستامین (400 و 200 نانومول) مصرف غذا را افزایش داد (P<0.05). کلر فنیر آمین (128 و 256 نانومول)، آنتاگونیست گیرنده های H1، مصرف غذا را بالا برد (P<0.05) در حالیکه فاموتیدین آنتاگونیست گیرنده های H2 در مقادیر 74 یا 148 نانومول اثری بر اشتهای جوجه ها نداشت. فاموتیدین با مقدار 256 نانومول مصرف غذا را به شدت کاهش داد (P<0.05). پیش تزریق کلر فنیر آمین (256 نانومول) به شدت اثرات تیوپراماید (600 نانومول) را بر مصرف غذای جوجه ها کاهش داد (P<0.05). به طور خلاصه نتایج حاصل از این مطالعه بیان می دارد که هیستامین اثرات ضد اشتهای خود را نه از طریق گیرنده های H2 بلکه از طریق گیرنده های H1 در جوجه های گوشتی ایجاد می نماید. بعلاوه مشخص گردید که تیوپراماید از طریق تحریک سنتز و آزاد نمودن هیستامین نورونی آندوژن می تواند مصرف غذا را در جوجه های گوشتی کاهش دهد.
    کلیدواژگان: نورون های هیستامینرژیک، مصرف غذا، جوجه گوشتی، تیوپراماید
  • نگین سلامات، نعیم البوغبیش، محمود هاشمی تبار، مهرزاد مصباح، اکرم آهنگرپور صفحه 61
    در این تحقیق غده هیپوفیز پنج ماهی کپور معمولی جمع آوری شد. سلول های هیپوفیزی به روش آنزیمی جداسازی و به صورت یک لایه ای در محیط MEM (Minimum Essential Medium Eagle) کشت و به مدت 72 ساعت در دمای 22 درجه سانتی گراد انکوبه شدند. پس از سانتریفوژ‍ نمودن میکروپلیت ها، محیط کشت سلول های هیپوفیز (CPS) جمع آوری و در دمای 20- درجه سانتی گراد نگهداری شد. همچنین فولیکول های تخمدانی یک قطعه ماهی کپور مولد نیز جداسازی و در محیط BSS (Basic salt solution) Cortland به مدت 48 ساعت در دمای 20 درجه سانتی گراد انکوبه شد. سپس فولیکول های تخمدانی انکوبه شده به دو گروه تقسیم شدند: گروه کنترل شامل فولیکول های انکوبه شده در محیط BSS و گروه آزمایش شامل فولیکول های انکوبه شده در محیط BSS که مقادیر مختلف CPS (50، 100 و200 میکرولیتر/میلی لیتر) به آن افزوده شده بود. پس از 24 ساعت میکروپلیت ها سانتریفوژ شده،‍ مایع سطحی برداشته و مقدار هورمون های E2 و P4 موجود به روش RIA اندازه گیری شدند. با توجه به نتایج، افزودن کمترین مقدار CPS (50 میکرولیتر/میلی لیتر)، به طور معنی داری ترشح هورمون های E2 و P4 را از فولیکول های تخمدانی انکوبه شده نسبت به گروه کنترل افزایش داد (P<0.05)، در حالیکه بالاترین مقدار CPS (200 میکرولیتر/میلی لیتر) باعث کاهش معنی دار ترشح استروییدی فولیکول های تخمدانی شد (P<0.05). مقدار 100 میکرولیتر/میلی لیتر تاثیر معنی داری بر ترشح استروییدی فولیکول های تخمدانی نداشت (P>0.05).
    کلیدواژگان: هیپوفیز، کشت سلول، استروییدها، رادیوایمنواسی، کپور معمولی
  • مقاله کوتاه
  • داریوش وثوق، بهادر شجاعی، محمد ملازم صفحه 66
    هدف از این تحقیق بررسی MRI طبیعی چشم گربه در T1-weighted وT2-weighted و همچنین به دست آوردن اندازه ساختارهای داخل کره چشم و عصب بینایی توسط این تکنیک در چشم راست و چپ گربه می باشد. در این تحقیق از 6 قلاده گربه ماده سالم 2 تا 5/2 ساله با وزن متوسط 4/0 ± 2/3 کیلوگرم توسط دستگاه MRI جمسو ساخت شرکت فیلیپس با قدرت 5/1 تسلا نماهای پشتی و سهمی و عرضی از چشم راست و چپ در T1 و T2 تهیه گردید. ساختارهای داخل کره چشم که در T1-weighted و T2-weighted قابل مشاهده بودند شامل قرنیه، اطاقک قدامی، عدسی، جسم زجاجیه و عنبیه و ساختارهایی که در پشت کره چشم قابل مشاهده بودند شامل عصب بینایی و کیاسما اپتیک بودند. قرنیه در T1-weighted و عنبیه در T2-weighted قابل مشاهده بود و کیاسما اپتیک در نمای پشتی در T2-weighted به خوبی مشخص بود. انداره متوسط ساختارهای قرنیه، اطاقک قدامی، عدسی، جسم زجاجیه در نمای سهمی در T1-weighted و T2-weighted و پهنای عصب بینایی در نمای پشتی T1-weighted و T2-weighted اندازه گیری شد که این اندازه ها در چشم راست و چپ تفاوت معنی داری را نشان نمی داد (P>0.05). در نهایت به نظر می رسد MRI از چشم به دلیل کنتراست ذاتی چشم که ناشی از وجود مقدار زیادی مایع در چشم و کنتراست بافت های اطراف چشم می باشد و با به دست آوردن تصاویر از مقاطع مختلف و ضخامت های مختلف می تواند تکنیکی ارزشمند در مورد این ساختار باشد.
    کلیدواژگان: MRI، چشم گربه، عصب بینایی
  • شکوفه شمسی، بهیار جلالی*، مهرزاد آقازاده مشکی صفحه 70

    در این مقاله هجده گونه انگل از جنس داکتیلوژیروس متعلق به خانواده داکتیلوژیریده از آبشش 5 گونه ماهی مولد وارداتی به آب های شیرین کشور گزارش می شود. ماهیان معرفی شده شامل کپور معمولی، کپور نقره ای، کپور علفخوار، کپور سر گنده و کپور سیاه بوده و از کشورهای روسیه، رومانی، مجارستان و چین در طول 40 سال اخیر به کشور وارد شده اند. Carassius auratus گونه دیگری است که مشخص نیست دقیقا از چه طریقی به کشور وارد شده است. انگل های یافت شده عبارت بوده اند از: Dactylogyrus achmerovi، D. anchoratus، D. aristichthys، D. baueri، D. dulikeity، D. ctenopharyngodonis، D. extensus، D. hypophthalmichthys، D. intermedius، D. intermedioides، D. lamellatus، D. magnihamotus، D. nobilis، D. sahuensis، D. suchengtaii، D. taihuensis، D. vastator و D. wegeneri. در میان این انگل ها، D. vastator و D. anchoratus در آبشش ماهی کپور و D. lamellatus در آبشش ماهی علفخوار جزو گونه های بسیار خطرناک محسوب شده و مسوول تلفات بچه ماهیان در مزارع تکثیر و تولید بچه ماهیان گرمابی محسوب می شوند. شواهد موجود نشان می دهد ورود کنترل نشده ماهیان زنده به داخل آب های ایران سبب انتقال انگل های خطرناک منوژن و سایر انگل ها به ماهیان بومی می گردد. علی رغم اختصاصی بودن میزبان در منوژنه آ، انتقال D. anchoratus از کپور معمولی به ماهی بنی که به عنوان یک ماهی بومی بسیار مهم از نظر اقتصادی مطرح است، مثال بارزی از امکان انتقال انگل های اگزوتیک به ماهیان بومی می باشد. بنابراین خطرات انتقال ماهیان جدید و انگل های آن ها به منظور پیشگیری از ضایعات ناشی از انتقال انگل های اگزوتیک به ماهیان بومی باید مد نظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: داکتیلوژیروس، ماهی وارداتی، کپور ماهیان، آب های شیرین، ایران
  • رسول شهروز، اسماعیل آین، بهنام رستمی صفحه 75
    در این مطالعه دستگاه تناسلی 20 گاومیش سالم غیرآبستن از کشتارگاه ارومیه جمع آوری گردید. اعضای تناسلی بر اساس شرایط تخمدان انتخاب شدند، که نیمی از آن ها در مرحله فولیکولار و نیمی دیگر در مرحله لوتئال قرار داشتند. نمونه های بافتی از نواحی قدامی، میانی و خلفی گردن رحم برداشته شده و در محلول فرمالین بافری10% ثابت گردیدند. سپس مقاطع بافت شناسی به ضخامت 7-5 میکرومتر تهیه و به وسیله روش هماتوکسیلین و ائوزین جهت مطالعه هیستومورفومتری و روش تولوئیدین بلو برای مطالعه ماست سل ها رنگ آمیزی شدند. مطالعه هیستومورفومتری به وسیله عدسی چشمی مدرج و مشبک صورت گرفت. این مطالعات نشان دادند که ضخامت اپی تلیوم به طور معنی دار در مرحله لوتئال افزایش می یابد (P<0.05). متوسط ضخامت لایه های مخاط-زیر مخاط در نواحی میانی (μm 69/12 ± 4/290) و خلفی (μm 4/16 ± 14/283) گردن رحم در مرحله فولیکولار به طور معنی دار بیشتر از مرحله لوتئال بود (P<0.05). میانگین ضخامت طبقه عضلانی در مرحله فولیکولار در ناحیه قدامی گردن رحم (μm 69/286 ± 28/3325)، به طور معنی دار افزایش نشان داد (P<0.05). همچنین میانگین پراکندگی ماست سل ها در مرحله لوتئال (02/0 ± 53/0) به طور بسیار معنی دار بیشتر از مرحله فولیکولار بود (P<0.001). به طور کلی این مطالعه نشان داد که تغییرات هیستومورفومتری گردن رحم گاومیش در مراحل فولیکولار و لوتئال چرخه جنسی اتفاق می افتد، و این تغییرات ممکن است به نوسانات هورمونی استروژن و پروژسترون و پراکندگی ماست سل ها ارتباط داشته باشد.
    کلیدواژگان: گردن رحم، هیستومورفومتری، گاومیش، چرخه جنسی
  • گزارش علمی
  • احمدرضا موثقی، تقی تقی پور بازرگانی صفحه 81
    بررسی پس از مرگ یک راس گاو هولشتاین 5/5 ساله با تاریخچه مرگ ناگهانی نشانگر طحالی بسیار بزرگ (با ابعاد cm 10 × 45 × 120) همراه با هموپریتونئوم شدید بود. یافته های هیستوپاتولوژیک شامل نفوذ گسترده سلول هایی از نوع لنفوسیتیک و لنفوبلاستیک با اندازه متوسط تا بزرگ با سیتوپلاسمی ناچیز، هسته هایی گرد با کروماتین گرانولار در طحال و کانون های محدودی از نفوذ سلولی مشابه در کبد بود. با توجه به نتایج فوق، این مورد به عنوان پارگی کشنده طحال ناشی از لنفوم بدخیم غیر تیپیک تشخیص داده شد.
    کلیدواژگان: طحال، لنفوم بدخیم، هموپریتونئوم، گاو
  • مسعود سالک غفاری، فریبرز معیر، امید دزفولیان صفحه 84
    یک همستر نر دو ساله به دلیل تورم سمت چپ صورت و ریزش بزاق ارجاع شد. پس از انجام نکروپسی، ته کیسه متورم و نمونه هایی از بافت های مجاور آن و ارگان های مختلف داخلی جهت ارزیابی هیستوپاتولوژی ارسال گردید. در مشاهدات ریزبینی تومور به صورت مراکز و کانون هایی از سلول های اپیتلیال توموری منتشر درون درم مشخص گردید. حفره ای شدن سیتوپلاسم در تعدادی از سلول ها از یافته های جالب در این تومور بود. سلول های آماسی تک هسته ای درون ضایعه نیز مشاهده شد. نتایج هیستوپاتولوژی بیانگر کارسینوم سلول های سنگفرشی تمایز یافته ته کیسه گونه ای بود. بافت توموری تنها ناحیه ته کیسه گونه ای را درگیر کرده بود. در مشاهدات میکروسکوپی هیچگونه آثاری از تهاجم بافتی به سایر اعضا مشاهده نگردید. رخداد تومورهای طبیعی در این ناحیه از بدن این حیوانات ندرتا به چشم می خورد.
    کلیدواژگان: کارسینوم سلول های سنگفرشی، ته کیسه گونه ای، همستر سوری
  • موسی جاودانی گندمانی، سیف الله دهقانی نازوانی، علیرضا رعایت جهرمی صفحه 87
    یک گوساله نر 4 روزه از نژاد هلشتاین با وزن 35 کیلوگرم به دلیل متورم و حجیم بودن دیواره شکم و غلاف پنیس به درمانگاه دامپزشکی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز ارجاع داده شد. در تاریخچه حیوان عدم توانایی ادرار کردن عنوان شد. با شک کردن به پارگی احتمالی میزراه، یورترکتومی در ناحیه پرینه انجام شد. سوند گذاری، وجود انسداد در نزدیکی منفذ انتهایی میزراه را نشان داد. در یورترکتومی، یک پارگی سه سانتیمتری در پروکسیمال منفذ انتهایی میزراه مشاهده شد. آپلازی میزراه در ناحیه قضیب توسط جراحی نشان داده شد و با ارزیابی هیستوپاتولوژیک تایید گردید. یورتروستومی دائم از ناحیه پرینه به عنوان درمان جراحی انتخابی برگزیده شد. مایع درمانی و آنتی بیوتیک درمانی بعد از جراحی تجویز شد. پیگیری بعد از جراحی و درمان، سلامتی حیوان را بدون هیچ نشانه ای از تجمع مایع در ناحیه پرینه و شکم نشان می داد.
    کلیدواژگان: گوساله، آپلازی میزراه، آب آوردگی شکم (واتر بلی)، پارگی میزراه
  • Summaries in Persian
    صفحه 90
|
  • Baghaban Eslaminejad, M. R., Taghiyarl., Dehghan, M. M. Page 1
    Most studies regarding the marrow-derived equine mesenchymal stem cells (MSCs) have mainly focused on the cell transplantation without considering the capacity of differentiation and in vitro requirements of the cells. These concerns were investigated in the present study. Equine MSCs were isolated from the sternal marrow aspirates and expanded through two successive subcultures. Passage-2 equine MSC cultures were then treated with appropriate supplements in order to examine the cell osteogenic, chondrogenic and adipogenic differentiation potential. Furthermore, the culture of the cells was investigated in terms of the optimal concentration of fetal bovine serum (FBS) and the initial cell-seeding density. Additionally, a growth curve was plotted for the cells to study their growth characteristics. According to our findings, equine MSCs were easily generated specialized bone, cartilage and adipose cell lineages as confirmed by specific staining and RT-PCR analysis. Moreover, the cells exhibited rapid expansion when being cultivated in the medium with 15% FBS at 100 cells/cm2. Growth curves indicated that these cells rapidly entered the log phase after a brief lag (adaptation) period. In summary, marrow-derived equine MSCs possess tripotent differentiation capacity and rapid growth rate in the appropriate culture conditions.
    Keywords: Equine MSCs isolation, Cartilage, Bone, Adipose differentiation, FBS concentration
  • Moslehn., Dadrash., Mohammadi, A Page 12

    Widespread occurrence of H9N2 low pathogenic avian influenza (LPAI) viruses in many Asian countries during the past decade has resulted in the need for evaluation of the pathogenesis of H9N2 virus infection. In this study, tissue tropism and dissemination of A/Chicken/Iran/772/1998(H9N2) virus throughout the body of broiler chickens were investigated. The clinical signs, gross lesions and antibody titer of the infected chicks were also monitored. Fifty one-day-old commercial broiler chicks were divided randomly into two groups (forty chicks in the experimental and ten chicks in the control group). At the age of five weeks the chicks in the experimental group were inoculated intranasally with the virus. The samples from various tissues were collected at 1, 3, 6 and 9 days post-inoculation (DPI). We used reverse transcriptase/polymerase chain reaction (RT-PCR) assay to evaluate the virus dissemination. Chickens exhibited mild respiratory signs, depression and 5% mortality. Viral RNA was detected in the kidneys on days 3, 6 and 9 PI. The virus was also found in the spleen, trachea and lungs on days 3 and 6 PI. Viral RNA was observed only on day 6 PI in feces. The most remarkable clinical signs and virus detection appeared on day 6 PI. Overall, out of 22 samples taken from each organ of the experimental (dead plus euthanized) birds, 4, 5, 11, 4, and 5 samples from trachea, lungs, kidneys, spleen and feces showed viral RNA, respectively. We could not trace the virus in the blood and pancreas. Data indicated that the number of infected chickens and viral RNA detection from tissues was reduced with increasing antibody titer on day 9 PI. Our findings suggest that the virus has tissue tropism for respiratory, urinary, lymphoid and digestive systems.

    Keywords: Avian influenza, H9N2, Tissue tropism, RT, PCR
  • Tadjallim., Ghazi, S. R., Parto, P Page 21
    Today, with emphasis on the mechanical heart and heart transplantation from one human to another and one species to another, a knowledge of the anatomy of the bird’s heart could contribute to these accomplishments. Eight male adult ostriches were used to study the heart macroscopically. This study revealed that the ostrich heart has some different features from the other birds. In the ostrich, fibrous pericardium as sternopericardial ligament attaches along the thoracic surface of the sternum. The central edge of muscular valve hangs down into the right ventricle and gives attachment to its rough parietal wall by a thick muscular stalk. The left and right pulmonary veins enter the left atrium independently and their openings were completely separated from each other by a septum. In the heart of the ostrich, the moderator bands were found in both the right and left ventricles in different locations. The right ventricle presents one tendinous moderator band near the base of the ventricle that extends from septum to the muscular valve. Also the moderator bands as tendinous thread like or flat sheet are usually present at about apex of the right ventricle that extends from septum to the parietal wall. In the left ventricle, there were some tendinous moderator bands close to the apex that extends from septum to the parietal wall and between trabeculae carneae of the parietal wall.
    Keywords: Heart, Ostrich, Gross anatomy
  • Tajikj., Nadalian, M. G., Raoofia., Mohammadi, G. R., Bahonar, A. R Page 28
    To estimate the prevalence of subacute ruminal acidosis (SARA) in dairy cows, a total of 196 ruminal fluid samples were drawn by rumenocentesis from 10 dairy herds of Khorasan Razavi province, northeast of Iran. Two groups of 12 cows, early lactation and mid-lactation cows were sampled in each dairy herd and ruminal pH was determined immediately using a portable pH-meter. A total of 54 cows (27.6%) were found to be experiencing SARA. No significant differences were found between SARA affected and non-affected cows in ruminal contractions, faecal quality and fat and protein components of milk.
    Keywords: Subacute ruminal acidosis, Dairy herds, Iran
  • Gohil, P. V., Patel, U. D., Bhavsar, S. K., Thaker, A. M. Page 33
    Pharmacokinetics of ceftriaxone was studied in buffalo calves (Bubalus bubalis) after single intravenous and intramuscular administration of 10 mg/kg body weight. The drug concentrations in plasma samples were measured by high performance liquid chromatography with UV detection. Following intravenous administration, the drug was rapidly distributed (Cpo: 106.5 ± 9.64 mg/ml; t1/2a: 0.09 ± 0.01 h; Vdarea: 0.48 ± 0.05 L/kg) and eliminated (t1/2b: 1.27 ± 0.04 h) from the body with a clearance rate of 4.40 ± 0.44 ml/min.kg. Following intramuscular administration, the peak plasma concentration of the drug was 15.8 ± 2.4 mg/ml at 0.5 h and the drug was detected up to 12 h. The drug was rapidly absorbed from the site of injection (t1/2ka: 0.35 ± 0.01 h), widely distributed (Vdarea: 1.53 ± 0.2 L/kg) and slowly eliminated from the body (t1/2b: 4.38 ± 0.4 h; ClB: 4.01 ± 0.30 ml/min.kg). The bioavailability of ceftriaxone was 70.2 ± 2.0% following intramuscular injection. Intramuscular injection of ceftriaxone has favourable pharmacokinetics and moderate bioavailability in buffalo calves and can be used for susceptible infections in calves.
    Keywords: Pharmacokinetics, Ceftriaxone, Buffalo calves, Intravenous, Intramuscular
  • Karachi, Shamims., Rehmani, S. F., Siddiqi, A. A., Qureshi, M. A., Khan, T. A Page 38

    Avian adenovirus was isolated from naturally infected birds during 1990 to 2003 in the vicinity of Karachi, Pakistan. The virus is known to cause hydro-pericardium syndrome (HPS) in poultry. The mortality was recorded 20-50% in commercial broilers. Fifty field samples were collected; however, six samples were selected for molecular studies. These isolates were grown and characterized by cell culture using chicken embryo liver cell culture, chicken embryo pathogenicity, agar gel precipitation (AGP), serum neutralization test, DNA extraction, polymerase chain reaction (PCR) and restriction enzyme analysis (REA). Reference strain J2-A (ATCC VR-829) was used to confirm that HPS isolates belongs to avian adenovirus type-4. The disease was reproduced in 28-day-old broilers by intramuscular inoculation of cell extracts. Typical hydro-pericardium was observed in experimental chickens 72 h post-inoculation. The 50% neutralization endpoint of pooled sera of these isolates was not recorded more than 1:40. The results showed that there was no difference in PCR product of 1319 bp with H3/H4 primer on agarose gels, which is characteristic of group 1 avian adenovirus (AA). Restriction fragment length polymorphism (RFLP) analysis of PCR products using restriction enzyme Hpa II resulted in five bands confirming the presence of AA in the analyzed samples.

    Keywords: Hydro, pericardium syndrome, Fowl adenovirus, Polymerase chain reaction, RFLP
  • Jolodara., Brattig, N. W Page 44
    Adenylate kinases (ADK) are ubiquitous enzymes that contribute to the homeostasis of adenine nucleotides in living cells. In this study, the cloning of a cDNA encoding an adenylate kinase from the filaria Onchocerca volvulus has been described. Using PCR technique, a 281 bp cDNA fragment encoding part of an adenylate kinase was isolated from an O. volvulus cDNA library. Use of this fragment as a probe allowed the isolation of a larger cDNA clone through the searching the GenBank expressed sequence tag database. The full-length cDNA encodes 236 amino acid residues with a predicted molecular mass of 26.177 kDa. The deduced amino acid sequence exhibited 80% identity to the homologous adenylate kinase identified from Caenorhabditis elegans. Domain analysis of the resulting protein sequence was found to contain “adenylate kinase signature” motif which is highly conserved in all known ADKs. Multiple alignments showed that the N-terminal is well conserved, whereas the C-terminal is the most variable region.
    Keywords: Adenylate kinase, Filaria, Onchocerca volvulus
  • Sakhaeee., Khalilim., Kazemi Nia, S Page 49
    Respiratory disorders are major concern for dairy cattle industry. Viruses and bacteria in combination with stress play a key role in triggering acute respiratory infections. The most important viral agents are bovine viral diarrhoea virus (BVDV), bovine herpes virus type 1 (BHV-1), bovine respiratory syncytial virus (BRSV), parainfluenza virus type 3 (PIV-3) and bovine adenovirus (BAV). This cross-sectional study was conducted to evaluate the serological status of BVDV, BHV-1, BRSV, PIV-3 and BAV in dairy herds in Kerman province, Iran. From June to November 2007, 181 serum samples were collected from 1–3-year-old cattle from 15 industrial dairy farms in Kerman province using cluster sampling. The samples were tested by commercial indirect ELISA kits. Antibodies were detected against BVDV, BHV-1, BRSV, PIV-3 and BAV in 77.90, 30.39, 100, 100 and 100% of serum samples, respectively. All farms were positive at least for one of these viruses and antibodies against all the 5 viruses were detected in 4 (26.66%) herds among 15 dairy farms. According to the present study, BVDV, BRSV, PIV-3 and BAV are common viruses in dairy herds in Kerman province.
    Keywords: Bovine viral respiratory diseases, ELISA, Serology, Iran
  • Taatim., Babapourv., Kheradmanda., Tarrahi, M. J Page 54
    The role of endogenous histamine and H1, H2 and H3 central receptors on food intake in broiler chickens was investigated. For this purpose, a probe was used to manipulate the concentration of endogenous histamine by intracerebroventricular (ICV) injection of thioperamide, an H3 receptor antagonist, and R-α-methylhistamine, an H3 receptor agonist and subsequently the effects of brain histaminergic system on food intake was assessed. Moreover, to determine the receptors involved in histamine-induced feeding behaviour changes, H1 and H2 blockers were administered to thioperamide-treated chickens. Injection of thioperamide (600 and 300 nmol) decreased food intake dose-dependently (P<0.05). On the contrary, ICV injection of R-α-methylhistamine (400 and 200 nmol) increased food intake (P<0.05). Chlorpheniramine (128 and 256 nmol), a H1 receptor antagonist, increased food intake (P<0.05). Famotidine, a H2 receptor antagonist at 74 or 148 nmol had no effect on food intake but at 296 nmol significantly decreased food intake (P<0.05). Pretreatment with chlorpheniramine (256 nmol) significantly attenuated thioperamide effects (600 nmol) on food intake (P<0.05). In conclusion, the results of the present study demonstrated that histamine exerts anorexigenic effects through H1 but not H2 receptors in broiler chickens. Furthermore, it was shown that thioperamide through stimulation of synthesis and release of endogenous neuronal histamine can decrease food intake in broiler chickens.
    Keywords: Histaminergic neurons, Food intake, Chicken, Thioperamide
  • Salamatn., Alboghobeishn., Hashemitabarm., Mesbahm., Ahangarpour, A Page 61
    In this study, five carp pituitary glands were collected and dispersed enzymatically and mechanically. Then, the cells were cultivated as monolayer in MEM (minimum essential medium Eagle). The culture media were collected after 72 h and frozen at -20°C. Carp ovarian follicles also were separated mechanically and incubated in BSS (basic salt solution) Cortland medium in 24-well microplates for 48 h at 20°C. Then, they were divided into two groups: control group which were incubated in BSS medium and experimental group which subdivided into three subgroups according to treatment with different concentration of collected pituitary secretion (50, 100 and 200 µl/ml). Follicles culture media were collected 24 h later and were analyzed for 17-β-oestradiol (E2) and 17-α-hydroxy progesterone (P4) content by radioimmunoassay (RIA). The results showed that adding low concentration (50 µl/ml) of collected pituitary secretion (CPS) increased steroid hormones (E2 and P4) secretion of incubated ovarian follicles significantly (P<0.05) but the high concentration of CPS (200 µl/ml) significantly decreased the secretion of E2 and P4 (P<0.05). Collected pituitary secretion at the concentration of 100 µl/ml had no significant effect on steroid hormones (P>0.05).
    Keywords: Pituitary, Cell culture, Steroids, Radio immunoassay, Common carp
  • Vosoughd., Shojaeib., Molazem, M Page 66
    The purpose of this study was to investigate magnetic resonance imaging (MRI) of the normal feline eye and optic nerves using T1-weighted and T2-weighted images. A total of 6 healthy female domestic short hair cats age 2-2.5 years and weighing 3.2 ± 0.4 kg were selected. Magnetic resonance imaging data were collected using GEMSOW (Philips) at a magnetic field strength of 1.5 T. Dorsal, sagittal, and transverse plane images were obtained from left and right eyes. Intraocular structures of the cats visible on T1-weighted and T2-weighted images include cornea, anterior chamber, posterior chamber, lens, iris, sclera, and chiasma. Cornea was well detected in T1-weighted, the iris in T2-weighted and chiasma was well detected in T2-weighted in dorsal plane. Measurements of the visible structures on T1-weighted and T2-weighted images did not show any significant difference between the left and right eyes (P>0.05). MRI provides excellent anatomical detail of the feline eye and optic nerve due to its superior soft tissue contrast and its multiplanar and multislice imaging capability.
    Keywords: MRI, Eye, Feline, Optic nerve
  • Shamsis., Jalalib., Aghazadeh Meshgi, M Page 70

    In the present study, we reported infection with eighteen species of the genus Dactylogyrus, belong to the family Dactylogyridae from five breeder fish species, including common carp (Cyprinus carpio), grass carp (Ctenopharyngodon idella), silver carp (Hypophthalmichthys molitrix), big head carp (Hypophthalmichthys nobilis) and black carp (Myelopharyngodon piceus) which introduced and imported to Iranian freshwaters from Russia, Romania, Hungary and China over the last 40 years. The infection was also found in Carassius auratus gibelio, it is not known when this fish species was introduced into the country. The Dactylogyrus spp. were as follows: Dactylogyrus achmerovi, D. anchoratus, D. aristichthys, D. baueri, D. dulikeity, D. ctenopharyngodonis, D. extensus, D. hypophthalmichthys, D. intermedius, D. intermedioides, D. lamellatus, D. magnihamotus, D. nobilis, D. sahuensis, D. suchengtaii, D. taihuensis, D. vastator and D. wegeneri. Among these, D. vastator and D. anchoratus infecting common carp and D. lamellatus infecting grass carp are very harmful and were responsible for high mortalities observed in fry and fingerling production in Iran. Uncontrolled import of live fish into the country can lead to transmission of pathogenic monogeneans or other group of parasites to native fishes, causing a great economical and ecological threat to valuable native fishes. For example, transmission of D. anchoratus from common carp to Barbus sharpeyi, an important native fish species, despite of the high host-specificity of monogeneans, indicates the possibility of transmission of exotic monogenean parasites to native hosts. It is strongly suggested that the risk of introducing exotic pathogens along with importing fish or any other living organism to the country, should be assessed well in advance, in order to protect native species and the ecosystem.

    Keywords: Dactylogyrus, Introduced fish, Cyprinid, Freshwaters, Iran
  • Shahroozr., Ayane., Rustami, B Page 75
    In this study, genital tracts of 20 healthy non-pregnant buffaloes were collected from Urmia abattoir. These genital tracts were selected based on their ovaries conditions, half of them were in follicular phase and the other half were in luteal phase. The samples were taken from anterior, middle and posterior regions of the cervix and fixed in 10% buffer formalin. Then, histological sections of 5-7 µm thickness were prepared and stained with haematoxylin and eosin for histomorphometrical study and toluidine blue for study of mast cells. Histomorphometrical study was accomplished by graded and latticed objective lens device. The results revealed that the thickness of epithelium significantly (P<0.05) increased in the luteal phase. Mean thickness of mucosa-submucosa layers in the middle (290.4 ± 12.69 µm) and posterior (283.14 ± 16.49 µm) regions of the cervix in the follicular phase was significantly more than the luteal phase (P<0.05). Mean thickness of tunica muscularis increased significantly (P<0.05) during the follicular phase in the anterior region of the cervix (3325.28 ± 286.69 µm). This study also revealed that the mean distribution of mast cells in the luteal phase (0.53 ± 0.02) was significantly more than the follicular phase (P<0.001). Generally, this study showed that the histomorphometrical changes in the cervix of buffalo occur in the follicular and luteal phases of oestrous cycle. These changes may be related to the fluctuation of oestrogen and progesterone hormones and distribution of mast cells.
    Keywords: Cervix, Histomorphometry, Buffalo, Oestrous cycle
  • Movassaghi, A. R., Taghipour Bazargani, T Page 81
    Postmortem examination of a 5.5-year-old Holstein cow with history of sudden death showed a very huge spleen (120 × 45 × 10 cm) associated with severe haemoperitoneum. Histopathological findings included extensive infiltration of medium to large sized lymphocytic and lymphoblastic cells with small amounts of cytoplasm, round nuclei with coarsely granular chromatin in the spleen, and limited foci of similar cellular infiltration in the liver. This case was diagnosed as a fatal splenic rupture caused by an atypical malignant lymphoma.
    Keywords: Spleen, Malignant lymphoma, Haemoperitoneum, Cow
  • Selk Ghaffarim., Moayerf., Dezfoulian, O Page 84
    A 2-year-old male hamster was presented because of left facial swelling and salivation. Necropsy was performed and affected cheek pouch with tissue samples of regional and internal organs were submitted for histopathological study. In histopathological examination it was found that the tumor consisted of cords and islands of tumoric epithelial cells which were diffused in the dermis. Vacoulation of cytoplasm in many cells were striking features. The lesion was infiltrated by mononuclear cells. These findings were consistent with differentiated squamous cell carcinoma, which restricted only to the left cheek pouch. There was no evidence of tumoral invasion to the other organs. Cheek pouch spontaneous tumors in hamsters have been rarely reported.
    Keywords: Squamous cell carcinoma, Syrian hamster, Cheek pouch
  • Javdani Gandomanim., Dehghani Nazhvanis., Raayat Jahromi, A. R Page 87
    A 4-day-old Holstein bull calf with considerable oedema of the belly (water belly) was referred to the Veterinary Teaching Hospital of the School of Veterinary Medicine, Shiraz University. The owner did not observe any urination since birth. Rupture of the urethra was suspected. Perineal urethrotomy was performed. Subsequently, catheterization of urethra revealed the obstruction near the external urethral orifice. Urethrotomy showed a three cm long rupture of urethra proximal to the penile orifice. Surgical exploration showed the penile urethral aplasia which confirmed by histopathological findings. Permanent perineal urethrostomy was the surgical treatment of choice. Fluid and antibiotic therapy were administrated postoperatively. Postoperative follow-up showed a healthy calf without any signs of water belly.
    Keywords: Calf, Urethral aplasia, Water belly, Urethral rupture
  • Authors Guide
    Page 100