فهرست مطالب

Anatomical Sciences Journal
Volume:6 Issue: 1, 2008

  • تاریخ انتشار: 1387/06/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه کرمانیان، مهدی مهدیزاده، علیرضا محمودیان، نادر مرکزی مقدم، معصومه کرمانیان صفحه 346
    هدف

    سرب یک ماده سمی برای سیستم عصبی است که مکانیسم دقیق عمل آن هنوز مشخص نشده است.در این تحقیق آثار تجویز ویتامین ث بر عوارض حاصل از مسمومیت با سرب در هیپوکامپ موش صحرایی بررسی شده است.

    مواد و روش ها

    40 سر رت نر بالغ به 4 گروه تقسیم شد. گروه اول به عنوان گروه نرمال وگروه دوم گروه کنترل بودند. به گروه سوم و چهارم روزانه mg/kg20 استات سرب داخل پریتوان به مدت 7 روز تزریق شده و طی این مدت گروه چهارم روزانه 500 میلی گرم ویتامین ث حل شده در آب آشامیدنی را نیز دریافت کردند. پس از کشتن موشها و خارج نمودن هیپوکامپ نمونه ها با میکروسکوپ الکترونی انتقالی (TEM) از نظر سلول های سالم و آپوتپوتیک بررسی شدند. علاوه بر آن با آزمایش وسترن بلاتینگ، میزان پروتئین های Bax و Bcl-2 و به وسیله اسپکتروفتومتری اتمی سطح خونی سرب اندازه گیری شد.

    یافته ها

    افزایش آپوپتوز در گروه سرب و کاهش آن در گروه ویتامین ث مشاهده شد. تجویز ویتامین ث موجب افزایش بیان Bcl-2 و کاهش Bax در مقایسه با گروه سرب شد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد ویتامین ث می تواند سمیت سرب در سیستم عصبی مرکزی را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: هیپوکامپ، مرگ سلولی، سرب، رت
  • فرشته نژاد دهباشی، مسعود سلیمانی، سعید کاویانی، امیر آتشی، سعید حیدری صفحه 354
    هدف

    جداسازی و تخیلص سلولهای بنیادی سوماتیک نامحدود (USSC: unrestricted somatic stem cell) به دست آمده ازخون بندناف نوزاد با ترم کامل و بررسی تمایزاین سلولهای به سلولهای غضروفی در محیط آزمایشگاه

    مواد و روش ها

    در این مطالعه سلولها از خون بند ناف جداسازی و در فلاسک کشت داده شدند. یک هفته بعد از کشت، اولین کلونی ها ایجاد شد. برای مشخص کردن نوع این سلولها حدود 100000 تای آنها مورد بررسی فلوسایتومتری قرار گرفت. برای بررسی تمایز این سلولها به غضروف حدود 200000 تا از این سلولها در پلیتهای 6 خانه ای که کف آنها از قبل با پلی - ال - لیزین2 پوشانده شده بود، همراه با محیط کندروژنیک در انکوباتور قرار گرفتند. بعد از 24 ساعت اولین توده سلولی تشکیل شد، این وضعیت تا 21 روز ادامه یافت و محیط سلولهای هر دو روز یک بار با محیط کندرو‍‍ژنیک تعویض شد، بعد از اتمام دوره تمایزی و بعد از سه هفته سلولها توسط روش های رنگ آمیزی آلشیان بلو، ایمونوسیتوشیمی و RT- PCR بررسی شدند. به علاوه این سلولها برای 50 بار پاساژ یافتند و کاریوتیپ آنها بررسی شد.

    یافته ها

    در روزهای اولیه کشت سلول، جمعیت سلولهایی که دوکی شکل بودند افزایش و گسترش یافتند و تقریبا طی پاساژ دوم تخلیص شدند. نتایج تمایز توسط بررسی های RT- PCR بیان مقادیر زیادی کلاژن II، اگریکان، BMP-6 و کلاژن را که از ژنهای اختصاصی سلولهای غضروفی هستند را نشان داد. بررسی های هیستوشیمی نشان داد که ماتریکس خارج سلولی در بین سلولها ایجاد شده است و این نتیجه با بررسی ایمونوسیتوشیمی و بیان کلاژن II، به تایید رسید. کاریوتایپ این سلولها تعداد پاساژهای زیادی را که برای این سلولها امکان پذیر است را نیز مشخص نمود.

    نتیجه گیری

    سلولهای مزانشیمی تمایز یافته به رده غضروف می توانند منبعی برای پیون سلولی در آرتریت روماتیسمی باشد و از سوی دیگر خون بندناف نسبت به مغز استخوان می تواند منبع مناسبی برای سلول های مزانشیمی باشد.

    کلیدواژگان: غضروف زایی، سلولهای بنیادی سوماتیک نامحدود، TGF، β1، مهندسی بافت غضروف
  • محمدرضا باغبان اسلامی نژاد، محمود تلخابی، بهمن زینلی، پوپک افتخاری یزدی صفحه 364
    هدف

    بررسی تاثیر کلرید لیتیوم بر میزان تکثیر سلولهای بنیادی مزانشیمی در محیط کشت

    مواد و روش ها

    در مطالعه تجربی حاضر، مغز استخوان 8 سر موش صحرایی با تراکم 105×5 سلول در سانتیمتر مربع با تیمارهای 1، 2، 5، 7 و 10 میلی مولار کلرید لیتیوم کشت و طی سه پاساژ متوالی تکثیر شد. دوازده روز پس از آغاز کشت اولیه، کشت سلول در گروه های مختلف با کریستال ویولت رنگ آمیزی و تعداد و قطر کلونی ها اندازه گیری و مقایسه شد. همچنین طی پاساژ 3-1 گروه های مختلف از لحاظ دو برابر شدن جمعیت سلولی بررسی و مقایسه شدند. در این مطالعه، برای سلولهای پاساژ سوم گروه های مختلف منحنی رشد ترسیم شد. در انتهای دوره کشت سلولها از لحاظ توان تمایز به استخوان و چربی بررسی شدند.

    یافته ها

    تعداد و قطر کلونی های ایجاد شده در کشت اولیه درگروه 5 میلی مولار بیش از گروه کنترل و دیگر گروه های تیمار بود (p

    کلیدواژگان: سلولهای بنیادی مزانشیمی، لیتیوم کلراید، تکثیر، دو برابر شدن جمعیت سلولی
  • منوچهر صفری، لعیا قهاری، امیر خوشوقتی، ابراهیم نصیری صفحه 376
    هدف

    جدا سازی، تکثیر سلولهای بنیادی و ترمیم ناحیه آسیب دیده با استفاده از این سلولها

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع تجربی است. در این تحقیق از 6 راس خرگوش آلبینو استفاده شد. پوستی به ابعاد 5×5 سانتی متر از یکی از خرگوشها برداشته شد، سپس با استفاده از الکل 70 درصد شستشو داده و در ظرف حاوی Hanks Buffer Saline Solution(HBSS) سرد قرار داده شد. سپس به قطعات ریز تقسیم نموده و در داخل تریپسین 0.1 درصد به مدت نیم ساعت قرار داده شد. سپس سلولها جدا شده و در داخل محیط کشت DMEM کشت داده شد. مدت 10 روز سلولها را نگهداری کرده و در پایان، سلولها را با استفاده از روش تریپسین از کف فلاسکها جدا و با استفاده از سرنگ، 2 سی سی سلول و محیط به ناحیه آسیب دیده اسپری شده و با گاز وازلین بانداژ انجام شد. در گروه شاهد فقط پوست برداشته شده و اجازه ترمیم خود به خودی به آن داده شد. در پایان هفته چهارم حیوانات را کشته، ناحیه ترمیم شده را برداشته و با استفاده از دو رنگ آمیزی عمومی و اختصاصی، ناحیه مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    در مطالعه سلولی، کلونی های سلولهای بنیادی با رنگ آمیزی اختصاصی قابل مشاهده بوده است. در مطالعه بافت شناسی، اپیدرم ناحیه ترمیم شده با استفاده از سلول کاملا طبیعی بوده اما لایه شاخی آن نازکتر از پوست طبیعی بود؛ غده عرق مشاهده نشد. برجستگی های انگشتی شکل کوتاهتر از اندازه طبیعی بوده و کلاژنهای ناحیه درم منظم تر از پوست طبیعی بود. همچنین عروق درم، وسیعتر و گشادتر بودند.

    نتیجه گیری

    با این روش می توان ناحیه وسیعی را ترمیم نمود و در ناحیه ترمیم شده پوستی طبیعی در حداقل زمان ممکن به دست آورد.

    کلیدواژگان: اتولوگ، پوست، خرگوش، سلول بنیادی، کشت سلول
  • مهدی جلالی، محمدرضا نیکروش، علیرضا فاضل صفحه 386
    هدف

    بررسی اثر فرمالدهید بر توبولهای اسپرم ساز در حیوان آزمایشگاهی

    مواد و روش ها

    در این پژوهش از 24 موش نر 20 روزه نژاد Balb/c استفاده شد که به صورت تصادفی در دو گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند. گروه کنترل برای مدت 20 روز و به صورت یک روز در میان به میزان mg/kg 25/. فرمالدهید مورد تجویز داخل صفاقی قرار گرفتند و مشابه این عمل در گروه کنترل فقط با مقدار مشابهی از سرم فیزیولوژی انجام گرفت. پس از پایان دوره همه نمونه ها پس از بیهوشی قطع نخاع شده و بیضه های آنان پس از آماده سازی بافتی مورد مطالعه هیستوشیمیایی قرار گرفت.

    یافته ها

    در این مطالعه همچنین مشخص شد که در گروه تجربی، میانگین قطر داخلی مجاری اسپرم ساز در مقایسه با گروه کنترل به شکل معنی داری کاهش نشان می دهد در حالی که میانگین قطر خارجی توبولهای دو گروه مشابهت داشت. علاوه بر این میزان تکثیر سلولهای جنسی در رده های اسپرماتوسیت I و II در گروه تجربی نسبت به کنترل دارای کاهش معنی داری است.

    نتیجه گیری

    پژوهش حاضر بر این موضع دلالت دارد که تجویز فرمالدهید می تواند بر ساختار دستگاه تولید مثلی جنس نر اثر نموده و روند اسپرماتوژنز را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

    کلیدواژگان: فرمالدهید، مطالعه هیستوشیمیایی، اسپرماتوژنز، موش
  • رویا جاجوندیان، مریم بلند همت صفحه 396
    هدف

    تعیین میزان کارآیی دانش درماتوگلیفیک در مطالعه اتیولوژی شکاف های حفره دهان

    مواد و روش ها

    مطالعه تحلیلی ومشاهده ای وکاربردی به صورت موردی وشاهدی با روش نمونه گیری به صورت تصادفی، ساده و بدون جایگزینی در دو گروه آزمون (مبتلا به شکاف کام یا لب) و کنترل(سالم) در خراسان شمالی در سال 1386 صورت گرفت. در دو گروه پرینت کف دست وانگشتان به عمل آمد و خط شماری a-b، b-c، c-dو اندازه گیری زاویه ی atd وتشخیص الگوی نوک انگشت در دست راست وچپ افراد صورت پذیرفت. آنالیز آماری داده ها با استفاده از روش آمار استنباطی طرح آزمایشها صورت گرفت.

    یافته ها

    عامل گروه و جنس بر متوسط خط شماری a-b، b-c وd-c و متوسط زاویه atd دست راست و چپ فاقد تاثیر است، مجموع میانگینa-b در زنان و مردان در گروه کنترل (63/38) و آزمون (89/38) تقریبا برابر است. مجموع خط شماری a-b (TABRC) به تفکیک زنان و مردان و به تفکیک دست راست و چپ زنان و مردان در دو گروه کنترل و آزمون فاقد اعتبار آماری است. فراوانی خط شماری ها در دست راست و چپ نشان می دهد خط شماری c-d و زاویه ی atd دست راست بیشتر از دست چپ است. بیشترین فراوانی الگوی نوک انگشت در هر دو دست و در هر دو گروه به صورت کیسه ای است. در دو گروه آزمایش و کنترل از لحاظ الگوی نوک انگشتان دو دست، هیچ گونه اختلاف آماری قابل توجه مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به مطالعات انجام شده، شواهد متعدد و متناقضی که در زمینه احتمال وجود الگوهای درماتوگلیفیک خاص در مبتلایان به شکاف کام و لب توسط محققین متعدد مطرح شده است که با استناد به نتیجه تحقیق حاضر هیچ گونه اختلاف آماری قابل توجه در مقایسه خط شماری کف دست و مشخصات الگوی انگشتان دست راست و چپ دو گروه مشاهده نمی شود. با توجه به اینکه فاکتورهای متعدد محیطی و ژنتیکی در بروز بیماری موثرند، می توان گفت اظهار نظر قطعی در این خصوص مستلزم انجام مطالعات گسترده تر در اقوام مختلف و مقایسه آنها با هم است.

    کلیدواژگان: درماتوگلیفیک، شکاف کام و لب، خط شماری کف دست، الگوی نوک انگشت
  • فاطمه حاجی مقصودی، محمد حسینی شریف آباد، علی کریم زاده صفحه 408
    هدف

    تعیین روش مطلوب برای حفظ ضخامت برشهای ویبرتومی هیپوکامپوس

    مواد و روش ها

    این مطالعه تجربی روی هیپوکامپوس سه رت انجام گرفت. یک هیپوکامپوس به روش پارافینی قالب گیری و با میکرتوم چرخان 40 برش با ضخامت 100 میکرون تهیه و به روش معمولی رنگ آمیزی شد. از دو هیپوکامپوس دیگر 80 برش به ضخامت 100 میکرون با دستگاه ویبرتوم بریده شد که در دو گروه 40 تایی به روش معمولی و روش رنگ آمیزی شناور و قالب گیری در رزین با تیونین رنگ آمیزی شدند. سپس به کمک دستگاه میکروکاتور که به میکروسکوپ متصل است ضخامت برشها را اندازه گیری نموده و توزیع نورونها در ضخامت برش ارزیابی شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که میانگین و انحراف معیار به ترتیب در مقاطع ویبرتومی رنگ شده به روش شناور و به روش معمول 18/6 ± 5/74 و 33/4 ± 2/41 میکرون و مقاطع پارافینی 95/5 ± 3/46 است. همچنین یافته ها نشانگر آن است که در سطوح فوقانی و تحتانی برشهای ویبرتومی که به طور شناور رنگ آمیزی شده بودند تراکم سلولی کمتر است اما در 70 درصد میانی ضخامت برش تراکم تقریبا یکنواخت است و در برشها با رنگ آمیزی معمولی سطوح فوقانی و تحتانی تراکم سلولی بیشتری دارند. اما در سطوح فوقانی و تحتانی برشهای پارافینی تراکم نورونی بیشتر و در نواحی مرکزی تراکم نورونی کمتر و غیر یکنواخت است.

    نتیجه گیری

    حساس ترین مرحله رنگ آمیزی معمولی برشهای ویبرتومی زمانی است که برای خشک شدن در معرض هوا و روی لام قرار می گیرند که این عمل منجر به کاهش غیر قابل بازگشت ضخامت برش می شود اما در روشی که برش در رزین قرار داده می شود، چون در هیچ یک از مراحل مختلف رنگ آمیزی، برشها در معرض هوا قرار نمی گیرند کاهش ضخامت برش به حداقل می رسد. از طرفی توزیع یکنواخت نورونها در بخش اعظم ضخامت برش، محاسبه استریولوژیک تعداد نورون را در هیپوکامپوس با استفاده از برشهای ویبرتومی میسر می سازد.

    کلیدواژگان: برشهای ویبرتومی، ضخامت، فشردگی
  • احمدرضا افشار، مجتبی کریمی پور صفحه 418
    هدف

    گزارش یک مورد واریاسیون عصب اولنار در ناحیه مچ و اهمیت آن در جراحی سندرم تونل مچ دست گزارش مورد: گزارش در مورد بیماری است که به علت درد مچ دست و پارستزی انگشتان دوم و سوم هر دو دست مراجعه نموده بود. در معاینه فیزیکی تست فالن و علامت تینل وجود داشت. به کمک الکترومیوگرافی (EMG: Electromyography)و (NC) Nerve conducting سندرم تونل کارپال تایید شد و جراحی روی مچ دست چپ انجام شد. روی فلکسور رتیناکولوم یک شاخه عصبی نابجا پیدا شد که از عصب اولنار جدا شده و پس از عبور از روی فلکسور رتیناکولوم به عضلات تنار رفته بود. شاخه عصبی نابجا در محل عبور از فلکسور رتیناکولوم برای رسیدن به عضلات تنار یک نوروما تشکیل داده بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به عبور شاخه عصبی نابجا از روی فلکسور رتیناکولوم، بایستی در هنگام جراحی ریلیز فلکسور رتیناکولوم در سندرم تونل مچی به آن توجه شود چرا که عدم دقت و بریدن آن می تواند ضایعات جبران ناپذیری در حرکات ظریف انگشت شست بر جای گذارد.

    کلیدواژگان: واریاسیون، عصب اولنار، سندرم تونل مچی، نوروما، عضلات تنار
|
  • Page 346
    Purpose

    To investigate the effect of ascorbic acid against lead-induced neurotoxicity in the rat hippocampus

    Materials And Methods

    The heads of 40 male Sprague–Dawley rats were divided into 4 groups: normal, control, lead-treated and lead plus ascorbic acid-treated. Lead acetate (20mg/kg) was administered intraperitonealy to rats for 7days in third and fourth groups. During this period, rats in the fourth group received 500 mg ascorbic acid, in drinking water daily. At the end of the treatment, all rats were sacrified and their hippocamps were excluded. Using TEM the samples were examined in terms of natural and apoptotic cells.

    Results

    Histopathological evaluation showed that apoptosis was attenuated significantly in the ascorbic acid group but not in the lead group. Simultaneous administration of ascorbic acid and lead increased the level of Bcl-2 and decreased Bax protein compared with lead-treated only.

    Conclusion

    It seems that ascorbic acid may reduce the lead-induced toxicity in central nervous system.

    Keywords: Hippocampus, Cell Death, Lead, Rat
  • Page 354
    Purpose

    To isolate and purify unrestricted somatic stem cells from human umbilical cord blood and evaluation of their differentiation into chondrocyte in vitro.

    Materials And Methods

    In this study cells from human umbilical cord blood were isolated and plated in flask. Colonies were performed after one week. To determine the kind of cells, 100000 cells were analysed with flowcytometry. Twenty thousands (200000) of cells were plated in 6 wells that coated with poly-L-lysine II and incubated in chondrogenic medium to analyze the differentiation of these cells into cartilage. After 24 hs the first pletted cells were formed that continued to be existing to 21 days. The culture of cells were exchanged into chondrogenic culture every two days. At the end of differentiation period and 3 weeks the cells were analyzed by Alcian blue, immunohistichemistry and RT-PCR In addition these cells were passaged 50 times and their karyotyping analyzed.

    Results

    In early days of primary cultures, the number of spindle cells were increased and almost purified in second passage. The differentiation by RT-PCR analysis showed high production of collagen II, aggrican, BMP-6 and collagen that all are the specific genes of chondrocye cells. and.histochemistry assay showed that the methachromatic matrix was accumulated between the cells and expression of collagenII was confirmed. Karyotyping analysis showed high passages for these cells that was expected.

    Conclusion

    Cultured USSC Differentiated into a chondroblast cell linage potential source for cell transplantation for roumatoied arthirits as soon as cord blood is better source for mesenchymal Stem cells against bone marrow.

    Keywords: Chondrogenesis, Unrestricted somatic stem cell, TGF, β1, Tissue engineering
  • M.R. Eslaminejad, M. Talkhabi, B. Zeinali, P. Eftekhari, Yazdi Page 364
    Purpose

    To evaluate the effects of lithium chloride on MSCs in vitro expansion rate.

    Materials And Methods

    In this experimental study bone marrow from 8 rats was plated at 5×105-cells/cm2 in the presence of 1257 and 10 mM Lithium chloride and expanded through 3 passages. Twelve days after initiatial culture the cells of different groups were stained with crystal violet in order to compare the number and diameter of the colonies. Also the cells from different groups were compared in terms of the population doubling (PD) during the 1-3 passages. Different groups of growth curves were plotted for the third passage cells. At the end of cultivation period the cells were examined wheatear they could differentiate into bone and adipose cells.

    Results

    The Number and diameter of the colonies in primary cultures treated with 5mM lithium chloride were significantly higher than those of control and other groups (P

    Keywords: Mesenchymal Stem Cells Lithium Chloride Proliferation Population Doubling
  • M. Safari, L. Ghahari, A. Khoshvaghti, E. Nasiri Page 376
    Purpose

    Separation prolifration of stem cells and repairing of injured parts using these cells

    Materials And Methods

    This was a Lab-Experimental study. We used 6 male albino rabbits. At first under general anesthesia 5×5 cm2 full thickness skin from one of the rabbits separated washed using 70% alcohol and inserted in cold HBSS. Then it was cut into 4-6 mm pieces washed again and incubated in Tripsin –EDTA 0.1% for 30 minutes at 37C. The cell suspention was then centrifuged and resuspended in DMEM culture. After 10 dayes the cells separated from the bed using Tripsin method. In experimental group the wounds were sprayed with 2 ml cultured keratinocytes cells and bandaged with vazeline. In control group just the skin was removed and the wounds healed withought cell spray. At the end of 4th week all rats were sacrificed the repaired regions separated and studied with H&E and tricrom mason staining.

    Results

    In cell studies the colonies of stem cells were visible using special staining. In Histological studies the epiderm of repaired wounds with cells were normal but the keratoid layers were thiner than normal skin. No sweat gland was observed. Other findings were: shorter finger nodes regular collagen fiber in dermal layer and wider vesseles.

    Conclusion

    This method of cell culture would repaire a wide region and obtain a normal skin in a little time.

    Keywords: Autologue Skin Rabbit Czell culture Stem cells
  • M. Jalali, M.R. Nikravesh, A. Fazel Page 386
    Purpose

    To examine the effect of formaldehyde on somniferous ducts of laboratory animals

    Materials And Methods

    This study investigated 24 male Balb/c mice 20 days old that randomly divided into experimental and control groups. The Experimental group was administered every other days at the rate of 0.25 mg/kg formaldehyde intrapritoneally for 20 days. The control group received the same volume of normal saline during the same period of times. At the end of exposure time the sample of both groups were anesthetized and Transected. Their removed testies were processed serially sectioned and histochemically studied.

    Results

    Our findings showed that the mean of internal diameter of somniferous tubules decreased significantly in experimental group compared to control group while the mean of external diameter was the same in both groups. Furthermore the prolifration rates of I and II spermatocytes were decreased significantly in experimental group compared to control group.

    Conclusion

    The findings indicate that administration of formldehyde can influence the structure of male reproductive system and affect on spermatogenesis procedure.

    Keywords: Formaldehyde Histochemical Study Mouse Spermatogenesis
  • R. Jajvandian, M. Bolan Hemmat Page 396
    Purpose

    To provide a comprehensive and precise research for population studies on the association of dermatoglyphic patterns on cleft lip/palate deficits

    Materials And Methods

    This was a case-control observational study that conducted in North Khorasan on 1386. Using a simple random sampling individuals with cleft/lip palate were allocated to case group and their matched health cases were considered as control. Palm and finger prints were done in the sample. In addition a-b b-c and c-d counts atd angel measurement and dermatoglyphics patterns of finger tips of both hands were made and the differences were compared between two groups. Palm prints were studied by an expert for quantitive and qualative characters and Statistical analysis was performed using by SPSS software.

    Results

    Our findings showed that the group and sex did not affect the mean of a-b b-c c-d counts and mean of atd angle of right and left hands.The mean of a-b in females and males of both groups were similar (38.63 and 38.89 respectively). There were no significant differences between TABRC of males and females and right or left hands in both groups. The c-d count and atd angle of right hand was more than the left. The most frequent finger pattern in both hands was loop in both groups. There were no significant differences between two groups regarding the pattern of finger tips of both hands.

    Conclusion

    In contrast of several studies that indicate there are special dermatoglyphic patterns in patients with cleft lip/palate this study did not find any statistical differences between two groups regarding palm count and finger tips patterns of both hands. Since several environmental and hereditary factors would affect on the disease occurance there is need to larger studies among different populations.

    Keywords: Dermatoglyphic Cleft lip Cleft palate Palm print Finger tip pattern
  • F. Hagi Maghsoodi, M. Hosseini Sharifabad, A. Karim Zade Page 408
    Purpose

    To determine the optimal technique for maintaining hippocampus vibratome sections volume.

    Materials And Methods

    This experimental study was performed on three rat hippocampus. The first hippocampus was embedded in paraffin and using rotary microtome forty sections were cut in a nominal thickness of 100 micrometer. They were then ordinary stained. The two others were cut into 80 sections by a calibrated vibratome to 100µm thick sections. The first 40 series of vibratome sections were routinely stained and the second sections stained free-floating and embedded in resin with thionin. Section thickness was measured with a microcator mounted to a microscope. The distribution of neurons in section’s density was assessed.

    Results

    The findings showed that Means±SD in free-floated and routine-stained vibratome sections were 74.5 ± 6.18 41.2 ± 4.33 respectively while in paraffin sections was 46.3 ± 5.95. Also the results indicated that neuronal density in the upper and lower surface of free-floated sections was lower while the distribution in the 70% of the middle part of the section was fairly uniform. Neuronal density in the upper and lower surface of ordinary stained vibratome sections was higher.. Paraffin sections had higher neuronal densities at upper and lower surface while a lower and non-uniform distribution of neurons was observed at the central layer.

    Conclusion

    The most critical stage in routine staining procedure of vibratome sections is the duration that they are dried in air and on glass slides that results to permanent reduced thickness of sections. However in resin embedding procedure the reduced thickness of sections was minimal because the sections are not exposed to air at any stages. On the other hand the consistent distribution of neurons in the most part of section thickness allows one to estimate sterologically the number of neurons in hippocampus using vibratome sections.

    Keywords: Vibratome Sections Section Thickness Compresse
  • M. Karimipour, A.R. Afshar Page 418
    Purpose

    To report a variation in ulnar nerve and its importance in carpal tunnel syndrome surgery Case report: The case is a patient that due to pain in carpal region and parasthesia in the second and third digits of both hands had referred. In physical examination there were phalan test and tinel sign. Electromyography (EMG) and Nerve Conducting (NC) confirmed the carpal tunnel syndrome and the surgery was conducted on the left hand. During surgery an aberrant branch found on retinaculum flexore that separated from ulnar nerve in Gugon's canal. The branch crossed with retinaculum flexor and then tended toward thenar muscles Forming a neuroma.

    Conclusion

    Regarding the crossing of the aberrant branch with retinaculum flexor it should be distinguished during releasing of retinaculum flexor in carpal tunnel syndrome surgery.Carelessness about this aberrant branch and its cutting leads to impairment of thumb movement.

    Keywords: Variation Ulnar nerve Carpal tunnel syndrome Neuroma Thenar muscles