فهرست مطالب

فصلنامه کتابداری و اطلاع رسانی
سال سوم شماره 1 (پیاپی 9، بهار 1379)
- 145 صفحه،
- تاریخ انتشار: 1379/01/16
- تعداد عناوین: 9
-
صفحه 1استدلال شده است که ضرورتی به ادامه تدریس درسهای مواد و خدمات کتابخانه برای نوسوادان, مواد سمعی و بصری و گزارش نویسی نیست. تغییرات ناشی از رواج فن اوری اطلاعات و تاثیر آن بر کمیت و کیفیت درسهای سازماندهی, مراجع و مجموعه سازی تشریح و نشان داده است که چه محتوایی می تواند تحت این درسها تدریس شود.
-
صفحه 21حرفه کتابداری و اطلاع رسانی بستری چند جنبه ای و میان رشته ای دارد که به طور پیوسته از حوزه های دیگر دانش بشری تاثیر پذیرفته و متحول می شود اکنون که به مدد فناوری های نوین دامنه سرعت و تنوع تحولات به طور تصاعدی رو به گسترش است آموزشهای کتابداری و اطلاع رسانی نیز نیاز مداوم به بازنگری و تجدید ساختار دارد.
-
صفحه 45نشر الکترونیک دارای سه رکن اصلی و اساسی است که عبارتند از ابزار و وسایل ناشر و خواننده کشور ایران کشوری گسترده با فرهنگ غنی پارسی است منابع و متون فراوانی از ایران باستان تاکنون بصورت چاپی منتشر شده است که بسیاری از آنها جزو آثار مهم ادبی جهان به شمار می روند و میراث فرهنگی کشور محسوب می گردند و خوانندگان فراوانی در سراسر جهان دارند.
-
صفحه 53جستجو ی آثار معروف و آثار وابسته به آنها در فهرستهای رایانه ای موجود معمولا با بازیافت زیاد و بدون نظم همراه است رابطه بین چنین آثاری در فهرستها به درستی نشان داده نمی شود هدف این پژوهش شناسایی و دسته بندی آثار وابسته در محدوده کتابهای فارسی از رویکرد فهرست نویسی باری جستجو بازیابی و نمایش موثرتر در فهرست های رایانه ای است.
-
صفحه 81پژوهش حاضر به منظور تعیین میزان رضایت شغلی کتابداران کتابخانه های تخصصی و دانشگاهی شهرستان کرج انجام گرفته است روش پژوهش پیمایشی و ابزار مورد استفاده پرسشنامه و جامعه آماری مورد مطالعه کتابدارن (متخصص و غیر متخصص) شاغل در کتابخانه های تخصصی و دانشگاهی کرج است.
-
صفحه 99این نوشته متن گسترش یافته مقاله ای است که در سی امین کنفرانس سالانه اجمن نمایه سازان امریکا (سیاتل, 16 - 13 ماه مه 1998) ارائه شده است و به بررسی مشکلات رایجی می پردازند که بر انتقال اطلاعات در زبانهای طبیعی اثر می گذارد توصیفی کوتاه از نوید بخش ترین راه حل های غلبه بر مشکلات بازیابی اطلاعات در شبکه های چند زبانی جهانی ارائه شده است.
-
صفحه 113این مقاله پیرامون معیارهای گزینش منابع اینترنتی در مجموعه سازی کتابخانه های دانشگاهی بحث می کند علاوه بر مطرح کردن عواملی که در ارزیابی معمولی منابع چاپی مورد استفاده قرار می گیرند بسییاری از عوامل دیگری را که تنها ویژه منابع الکترونیک هستند بررسی می نماید.
-
صفحه 129نمادهایی برای مفاهیمی نظیر نیم عمر بضریب تاثیر متعادل شده شاخص فوریت پیشنهاد شده و برای تعیین مقدار آنها فرمولهایی ارائه شده است ویژگی های آن مفاهیم نیز برجسته شده اند.
-
صفحه 145