فهرست مطالب

پزشکی بالینی ابن سینا - سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 50، زمستان 1387)

مجله پزشکی بالینی ابن سینا
سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 50، زمستان 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/10/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدرضا باغبان اسلامی نژاد، فریماه سلامی، ملک سلیمانی مهرنجانی، محمدحسین آبنوسی صفحه 5
    مقدمه و هدف
    بر اساس شواهد موجود، یکی از مسیرهای مولکولی دخیل در تکثیر و تمایز به استخوان سلول ها مسیرسیگنال دهی Wnt است. از طرف دیگر مطالعات نشان داده است که 6-bromoindirubin-3?-oxim (BIO) قادر است این مسیررا فعال نماید. در مطالعه حاضر تاثیر BIO بر تکثیر و تمایز به استخوان سلول های بنیادی مزانشیمی بررسی شده است.
    روش کار
    در مطالعه تجربی حاضر، از سلول های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان موش صحرایی استفاده شد. ابتدا برخی غلظتهای BIO از لحاظ تاثیر بر توان زیستی سلولها ارزیابی گردید. سپس غلظتهایی ازBIO شامل01/0، 1/0، 1، 5/1 میکرومولار که تاثیرات منفی برتوان زیستی سلول ها نداشتند، انتخاب شدند و به عنوان مکمل به محیط کشت تکثیر و تمایز به استخوان سلولهای بنیادی مزانشیمی اضافه شدند. برای بررسی اثرBIO بر تکثیر سلولها، تعداد دوبرابر شدن جمعیت سلولی محاسبه شد. برای مطالعه اثر BIO بر تمایز به استخوان، میزان بیان نسبی ژن های ویژه استخوانی و میزان معدنی شدن کشت تمایز تعیین گردید. در تمامی این بررسی ها، کشت بدون BIO به عنوان کنترل در نظر گرفته شد و برای ارزیابی داده از آزمون آماری ANOVA استفاده گردید.
    نتایج
    نتایج تعیین دوبرابر شدگی جمعیت سلولی نشان داد که میزان این شاخص رشد درگروه 1/0و1میکرومولار بطور معنی داری بیش از گروه های دیگر است (P<0.05). بررسی میزان تمایز نشان دهنده تاثیرات منفی BIO بر تمایز به استخوان سلول های بنیادی مزانشیمی بود. بطوریکه سلول ها در تمام غلظتهای مورد استفاده نسبت به گروه کنترل، ژن های استئوکلسین و آلکالین فسفاتاز را به میزان کمی بیان کردند و میزان معدنی شدن کشت آنها بطور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود.
    نتیجه نهائی: روی هم رفته به نظر می رسدBIO تکثیر سلولهای بنیادی مزانشیمی را تحریک می نماید، در حالیکه تاثیرات مهاری بر تمایز به استخوان این سلول ها دارد.
    کلیدواژگان: تمایز به استخوان، چربی، سلولهای بنیادی مزانشیمی، مسیر سیگنال دهی
  • طاهره مازوچی، مژده صالح نیا، طاهره خامه چیان صفحه 14
    مقدمه و هدف
    سروایوین (Survivin) یکی از جدیدترین مهارکننده های آپوپتوزی است که بیان آن در بافت های جنینی و توموری که سرعت تقسیم بالایی دارند مشاهده شده است. هدف از انجام این پژوهش تعیین بیان متمایز واریانت های مختلف ژن سروایوین در مراحل مختلف تکوینی فولیکول های تخمدانی موش بود.
    روش کار
    مطالعه به روش تجربی بر روی موشهای ماده سوری نابالغ 12، 16 و 21 روزه نژاد NMRI انجام شد. جمع آوری فولیکول های تخمدانی در مراحل پره آنترال، پره آنترال بزرگ و آنترال به صورت جداگانه و به روش مکانیکی انجام شد.RNA کل از هر مجموعه فولیکولی به صورت جداگانه استخراج و واکنش رونویسی معکوس با استفاده از پرایمر الیگوdt و آنزیم M-MuLV انجام شد. cDNA حاصل با استفاده از پرایمرهای اختصاصی برای سروایوین و بتا 2- میکروگلوبولین (به عنوان کنترل داخلی) طی واکنش زنجیره ای پلیمراز تزاید یافت. در نهایت بیان نیمه کمی رونوشت سروایوین در مراحل مختلف تکوینی با استفاده از آزمون post-hoc LSD تحت آنالیز آماری قرار گرفت.
    نتایج
    یافته های این مطالعه نشان می دهد که سروایوین در مراحل مختلف تکوین فولیکول های تخمدانی بیان می شود. واکنشRT-PCR دو محصول تزاید یافته را نشان داد که نشاندهنده بیان واریانت کوچک و بزرگتر سروایوین (40 و140) در فولیکولهای تخمدانی است. حداکثر بیان mRNA واریانت 140 در فولیکول های پره آنترال مشاهده شد و با پیشرفت مرحله تکوین فولیکولی بیان آن کاهش نشان داد که این کاهش در مرحله پره آنترال بزرگ و آنترال معنی دار بود (05/0>P). بیان نیمه کمی واریانت 40 در سه مرحله تکوین فولیکولی تفاوت معنی داری را نشان نداد. واریانت دیگر (سروایوین121) در هیچکدام از مراحل تکوینی فولیکولی بیان نشد.
    نتیجه نهایی: کاهش بیان سروایوین در مرحله آنترال نسبت به مراحل قبلی می تواند نشاندهنده نقش این واریانت در اترزی فولیکولی باشد. مقایسه سروایوین در مراحل مختلف تکوینی فولیکول های تخمدانی در سطح پروتئین پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: آپوپتوز، تخمدان، تکوین فولیکولی، سروایوین
  • میرهادی خیاط نوری، مهرداد نشاط قراملکی، غفور موسوی صفحه 21
    مقدمه و هدف
    مهارکننده های رقابتی ردوکتاز، همانند سیمواستاتین باعث کاهش تری گلیسرید و کلسترول پلاسما و افزایش میزان کلسترول HDL می شوند. از طرف دیگر نشان داده اند که استاتین ها دارای اثر حفاظتی در بعضی از بافتها متعاقب آسیب های مختلف هستند. هر گونه اختلال در جریان طبیعی ادرار تحت عنوان اوروپاتی انسدادی خوانده می شود. انسداد در نهایت می تواند به هیدرونفروز، آتروفی و حتی تخریب کامل عملکرد کلیه منجر شود. هدف از این مطالعه تعیین اثر سیمواستاتین بر فیبروز کلیه متعاقب انسداد کامل یکطرفه حالب در موش صحرایی می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی، 50 سر موش صحرایی نر نژاد SD به صورت تصادفی به پنج گروه ده تائی تقسیم شدند. در گروه اول یا کنترل حیوانات به صورت خوراکی روزانه به مدت پانزده روز حلال دارو (شروع یک روز قبل از جراحی)، در گروه دوم (UUO) حیوانات بعد از انسداد یکطرفه حالب حلال دارو را به مدت پانزده روز (شروع یک روز قبل از جراحی) و در گروه سوم (UUO/SIM) حیوانات بعد از انسداد یکطرفه حالب سیمواستاتین را با دوز mg/kg 2 دوبار در روز به مدت پانزده روز (شروع یک روز قبل از جراحی) به صورت خوراکی دریافت کردند. در گروه چهارم (Sham) و پنجم (Sham/SIM) حیوانات همانند گروه های دوم و سوم جراحی شدند ولی مجرای حالب مسدود نشد. برای تشخیص تغییرات بافتی و فیبروز، در روز چهارده بعد از جراحی، کلیه چپ بعد از تثبیت در فرمالین و انجام مراحل مختلف پاساژ بافتی به روش هماتوکسیلین- ائوزین، تری کروم- ماسون و پاس رنگ آمیزی شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری من ویتنی استفاده شد.
    نتایج
    نتایج مطالعات پاتولوژیک نشان داد که در گروه UUO، اتساع فضای کپسول بومن، آتروفی شدید گلومرولی و توبولی، اسکلروز پیرامون کپسول بومن و اتساع فضای آن، تجمع سلول های تک هسته ای در بافت بینابینی کلیه، دژنراسیون منتشر و شدید سلولهای توبولی، افزایش ضخامت لایه اپی تلیالی کپسول بومن، ادم پیرامون عروقی، فیبروز بافت بینابینی کلیه، خونریزی، تغییرات استحاله در توبول های پروگزیمال، تورم آبکی سلول های توبول ها، فیبروز تحت کپسولی به همراه تورم آبکی و نکروز سلول های توبولی مشاهده می شود. تجویز سیمواستاتین حین انسداد حالب در گروه UUO/SIM توانست ضایعات بافتی و فیبروز ناشی از انسداد حالب را در بافت کلیه به طور معنی دار (05/0p<) کاهش دهد. تفاوت بافتی بین گروه کنترل و شم مشاهده نشد.
    نتیجه نهایی: نتایج مطالعه نشان داد که انسداد حالب باعث آسیب شدید بافت کلیه می شود. تجویز همزمان سیمواستاتین باعث کاهش آسیب های بافتی و فیبروز ناشی از انسداد حالب شد. البته نقش حفاظتی سیمواستاتین در بیماری های کلیوی انسان همانندUUO نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: انسداد یکطرفه میزنای، تغییرات بافتی، سیمواستاتین، کلیه، موش
  • ناهید منوچهریان، مهشید نیکوسرشت، محمدعلی سیف ربیعی صفحه 28
    مقدمه و هدف
    از روش های بیهوشی معمول مورد استفاده در جراحی سزارین، بیحسی نخاعی می باشد که شایع ترین عارضه آن کاهش فشار خون است. هدف از این مطالعه مقایسه کاهش فشارخون در بیماران تحت جراحی سزارین با بیحسی نخاعی که دزهای مختلف افدرین را بعنوان پیش دارو دریافت کرده اند، می باشد.
    روش کار
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی دوسوکور تصادفی شده می باشد که جامعه آماری آن بیماران کاندید عمل جراحی سزارین انتخابی تحت بیحسی نخاعی می باشند. پس از ارائه توضیحات شفاهی به بیماران و اخد رضایت نامه کتبی، تعداد 76 بیمار بطور تصادفی در یکی از 4 گروه زیر مورد بررسی قرار گرفتند. به گروه اول 50 میلی گرم افدرین عضلانی، گروه دوم 20 میلی گرم افدرین وریدی، گروه سوم 10 میلی گرم افدرین وریدی و گروه چهارم 1میلی لیتر نرمال سالین عضلانی و 2 میلی لیتر نرمال سالین وریدی تزریق گردید. داروها در حجم های مساوی و شکل ظاهری یکسان بصورت عضلانی و وریدی تزریق می شد. به همه بیماران قبل از شروع مطالعه، 500 میلی لیتر سرم رینگر تزریق شد. فشار خون و ضربان قلب بیمار پس از انجام بیحسی نخاعی با (ml5/1 لیدوکائین 5%) هر یک دقیقه تا 5 دقیقه و پس از خروج نوزاد هر 5 دقیقه و از دقیقه بیستم هر 10 دقیقه تا پایان عمل اندازه گیری و ثبت می گردید. افت فشار خون به کاهش بیش از 25% فشار پایه یا فشار خون سیستولیک کمتر از 90 میلی متر جیوه اطلاق می شد که با تزریق 10 میلی گرم افدرین وریدی درمان می گردید و در صورت لزوم نیز تکرار می شد. دفعات و زمان تجویز افدرین نیز یادداشت می گردید.
    نتایج
    گروه های مورد مطالعه از نظر مقادیر پایه فشار خون سیستولیک و فشار متوسط شریانی و ضربان قلب تفاوت معنی داری نداشتند. میانگین فشار خون سیستولیک و فشار خون متوسط شریانی در گروه IV20 نسبت به گروه پلاسبو بالاتر بوده و تفاوت آنها نیز از نظر آماری معنی دار بود(05/0P<). شیوع هیپوتانسیون و نیاز به دوزهای کمکی افدرین برای درمان هیپوتانسیون در گروه IV20 و IM50 واضحا«نسبت به گروه های پلاسبو و IV10 کمتر بوده و تفاوت آنها نیز از نظر آماری معنی دار بود.
    نتیجه نهائی: مصرف پروفیلاکتیک 20 میلی گرم افدرین وریدی یا 50 میلی گرم افدرین عضلانی بطور معنی داری در پیشگیری از هیپوتانسیون ناشی از بی حسی اسپاینال در سزارین موثر است.
    کلیدواژگان: افدرین، بیحسی نخاعی، سزارین، کم فشاری خون
  • فرانک امامی، فرهاد فراهانی، فتح الله بهنود، محمدتقی گودرزی صفحه 34
    مقدمه و هدف
    وزوزگوش یکی ازشکایات شایع اتولوژیک است.این مطالعه به منظور تعیین و مقایسه تاثیرسمعک های پشت گوشی دیجیتال با آنالوگ در درمان وزوز گوش بیماران مراجعه کننده به مراکز گوش وحلق وبینی شهرهمدان طراحی واجرا گردید.
    روش کار
    در این مطالعه کارآزمائی بالینی 27 بیمار با شکایت وزوز و کم شنوایی (بیماری دیگری نداشتند) درسالهای 85 و86 مورد مطالعه قرارگرفتند. بیماران بعدازمعاینه جهت بررسی شنوایی وتعیین نقشه وزوزگوش به کمک آزمونهای PTA، SRT،SDSوTinnitus matching ارزیابی شدند. افرادیکه کم شنوایی دوطرفه بیشتراز40 دسی بل با SDS بیشتر از 60% داشتندبرای دودوره سه ماهه ابتدا سمعک آنالوگ و سپس سمعک دیجیتال راتجربه نمودند. بیماران در پایان هردوره مجددا«بررسی و توسط پرسشنامه میزان رضایتمندی و تاثیری که استفاده از پروتز در بهبود مشکل آنها داشت سنجیده شدند.
    نتایج
    نتایج نشان داد که از کل بیماران 27 نفر زن و 10 نفر مرد بودند. میانگین درک گفتار در بیماران مورد مطالعه 5/77%، کم شنوایی 60 دسی بل و سن47 سال بود. بیشترین توزیع فراوانی کم شنوایی (35%) متعلق به افرادی بود که کم شنوایی متوسط- شدید داشتند و ادیوگرام های با شیب نزولی(63%) شایع ترین الگوی کم شنوایی بود. وزوزگوش در 6/55% با استفاده از سمعک دیجیتال و در 3/33% با استفاده از سمعک آنالوگ(p=0.02) بهبود یافت. میزان رضایت ازسمعک دیجیتال(4/70%) بیشتر از سمعک آنالوگ (3/33%) بود(p<0.001). همچنین میزان بهبودی شدت وزوز(p=0.03)و درصد درک گفتار برحسب نوع سمعک تفاوتی نداشت(p<0.001). نتیجه نهایی: سمعکهای دیجیتال علاوه برایجاد درک گفتاری بهتر وسیله ای مناسب برای کاهش وزوز گوش دربیماران مبتلا می باشند.
    کلیدواژگان: سمعک، کم شنوایی، وزوز گوش
  • زهرا بصیری، ماندانا بیرانوند، ابراهیم نادی، محمود غلیاف، محمد صامت صفحه 39
    مقدمه و هدف
    آرتریت روماتوئید یک بیماری التهابی مزمن پیشرونده است که درد و سفتی مفصل در نهایت باعث تخریب مفصلی می شود. تعیین علائم بالینی و بیومارکرها مشخص می کند که چه بیمارانی از درمان گسترده برای جلوگیری از تخریب و ناتوانی مفصل سود می برند. در این مطالعه ارتباط بین اروزیون مفصل در بیماران آرتریت روماتوئید نسبت به یافته های بالینی (خشکی صبحگاهی، خستگی، ندول روماتوئید، تعداد و وجود مفاصل دردناک، تعداد و وجود مفاصل متورم) و یافته های آزمایشگاهی (RF-CRP-ESR) بررسی شده است.
    روش کار
    این مطالعه بصورت توصیفی مقطعی روی 266 بیمار مبتلا به آرتریت روماتوئید مراجعه کننده به درمانگاه بیمارستان مباشر کاشانی همدان انجام شده است. شرح حال بیماران، معاینه بالینی و آزمایشات لازم از آنها بعمل آمد و سپس نتایج در پرسشنامه ثبت شد. اطلاعات بدست آمده توسط نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون آماری Chi-square تجزیه و تحلیل گردید.
    نتایج
    بین وجود مفاصل دردناک در معاینه، تعداد مفاصل دردناک، وجود مفاصل متورم با اروزیون رابطه معنی داری وجود داشت (به ترتیب P=0.05، P=0.05 و P=0.01). همینطور اروزیون مفصلی با خشکی صبحگاهی، ندول روماتوئید، خستگی ارتباط معنی داری داشت یعنی در صورت وجود موارد فوق اروزیون مفصلی بیشتر دیده می شود (به ترتیب P=0.04، P=0.00 و P=0.001)، اما بین تعداد مفاصل متورم، ESR بالا، CRP + و RF + ارتباط معنی داری دیده نشد (به ترتیب P=0.182، P=0.66 و P=0.32).
    نتیجه نهائی: جهت تعیین اروزیون مفصلی مجموعه ای از علائم کلینیکی و پاراکلینیکی کمک کننده است
    کلیدواژگان: آرتریت روماتوئید، اروزیون، علائم آزمایشگاهی، یافته های بالینی
  • احمد حیدری پهلویان، محسن قراخانی، حسین محجوب صفحه 44
    مقدمه و هدف
    در طب نوین، پژوهشگران عرصه علوم رفتاری، بر ارتباط بین ویژگی های روانی اجتماعی، خصوصیات شخصیتی و الگوهای رفتاری با بروز و سیر بیماری کرونر قلب تاکید دارند. هدف از مطالعه حاضر بررسی رابطه بین خصومت ورزی و تیپ شخصیتی الف با ابتلای به بیماری عروق کرونر بوده است.
    روش کار
    در این پژوهش مورد شاهدی تعداد 102 بیمار مبتلا به انفارکتوس میوکارد حاد که با 162 فرد غیر بیمار از نظر ویژگی های دموگرافیک (جمعیت شناختی) همچون سن، جنس، وضعیت تاهل، شغل و میزان تحصیلات همسان شده بودند. با بهره گیری از مقیاس سنجش خصومت ورزی SCL-90-R، پرسشنامه نجاریان (تیپ شخصیتی الف) و پرسشنامه محقق ساخته از نظر ویژگی های روانی اجتماعی، خصومت ورزی و تیپ شخصیتی با هم مقایسه شدند.
    نتایج
    این مطالعه نشان داد ارتباط معنی داری بین داشتن شخصیت تیپ الف و ابتلای به گرفتگی عروق کرونر وجود ندارد، اما بین خصومت ورزی بالا و بیماری عروق کرونر رابطه معنی داری دیده شد.
    نتیجه نهایی: با توجه به اینکه خصومت ورزی و پرخاشگری ارتباط تنگاتنگی با بروز و تداوم بیماری گرفتگی عروق کرونر قلب دارد، پیشنهاد می شود مداخلات روان شناختی برای کنترل و کاهش متغیرهای آسیب زای فوق در پروتکل درمانی بیماران عروق کرونر گنجانیده شود.
    کلیدواژگان: بیماری عروق کرونر، تیپ شخصیتی A، خصومت ورزی
  • فتح الله بهنود، فرهاد فراهانی، محمدتقی گودرزی صفحه 48
    مقدمه و هدف
    مننژیت باکتریال شایعترین علت کم شنوائی حسی عصبی اکتسابی بعد از دوران نوزادی است. شیوع کم شنوائی بعد از مننژیت بین6 تا37 درصد است. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی کم شنوایی و کری ناشی از بیماری مننژیت در کودکان بستری در بیمارستانهای شهر همدان در فاصله سالهای 1385- 1375 بود و استنتاج این نظریه که تشخیص سریع کم شنوایی بدنبال مننژیت و درمان سریع آن چقدر در زندگی آینده کودک تاثیر گذار است.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی مقطعی و گذشته نگر در طول مدت ده سال در مجموع 65 کودک مبتلا به مننژیت باکتریال که در بیمارستانهای شهر همدان بستری شده بودند با انجام تست شنوائی سنجی P.T.A. مورد بررسی قرار گرفتند. آنالیز آماری نتایج با تست های توصیفی و بهره گیری از نرم افزار SPSS صورت گرفت.
    نتایج
    فراوانی کاهش شنوائی دربیماران مبتلا به مننژیت 8/53? بود که از لحاظ آماری تفاوت آشکاری از جنبه سن و جنس بین آنان وجود نداشت. کاهش شنوائی در تمام موارد از نوع حسی عصبی بود که 8/82? دوطرفه و 2/17? یکطرفه بود. 1/76? از موارد کم شنوائی در فرکانسهای 4000-6000-8000 هرتز بودند و در 6/74? موارد کم شنوائی آستانه شنوائی بین 20 تا50 دسی بل دیده شد.
    نتیجه نهایی: آنالیز داده ها نشان داد که مننژیت باعث کم شنوائی حسی عصبی دو طرفه می شود که اکثرا«به میزان 20تا50 دسی بل و در فرکانسهای بالا می باشد. بر اساس نتایج این مطالعه انجام تست های شنوائی در تمامی بیماران مبتلا به مننژیت پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: کری، کم شنوایی، مننژیت
  • مهدی اسکندرلو، عباس معینی صفحه 53
    مقدمه
    ترومای نافذ قلب یکی از علل مرگ و میر نسبتا قابل ملاحظه در بیماران ترومائی قفسه سینه بوده و در جوامع مختلف نیز رو به افزایش است اکثر این بیماران در صحنه حادثه و قبل از ارجاع فوت می نمایند نحوه برخورد معمولی به منظور درمان آندسته از بیماران که زنده به مراکز درمانی مراجعه می کنند مشاهده یافته های مثبت بالینی و انجام تستهای تشخیصی متعدد است که بدلیل وقت گیر بودن می توانند برای حیات بیمار مخاطره آمیز باشند. نکته مهم در بقاء اینگونه بیماران تشخیص و درمان سریع و به موقع است که با این شرایط 80 - 70% بیماران بهبود خواهند یافت.
    معرفی بیمار: در این مطالعه 4 بیمار با ترومای نافذ (چاقو) به قفسه سینه وپارگی قلب معرفی می گردد که در سال 1384 و 1385 به بیمارستان مباشر همدان مراجعه کردند دو نفر از بیماران دارای بعضی علائم بالینی غیر ویژه و مشکوک و دو نفر دیگر دارای یافته های بالینی نسبتا واضح مبنی بر صدمه قلبی بودند با دقت بیشتر در معاینه بالینی از نظر مکان آناتومیکی تروما در قفسه سینه و بررسی مسیر عبور جسم برنده و مجاورت نسبی آن با موقعیت قرار گیری قلب، سریعا تحت اکسپلور جراحی بصورت مینی توراکوتومی قرار گرفتند و پس از تشخیص پارگی دیواره های قلب، درمان و بهبود یافتند.
    نتیجه نهایی: در بیمارانی که با ترومای نافذ به قفسه سینه مراجعه می کنند و با انجام معاینه زخم با انگشت مشکوک یا متوجه ورود زخم به حفر? پلور و قرار گیری آن در مجاور قلب می شویم نیازی به انجام تستهای تشخیصی پیچیده و فراوان نیست، توصیه می گردد در صورت ناپایدار بودن علائم حیاتی بیمار، اکسپلور از طریق مینی توراکوتومی قدامی فضای چهارم یا پنجم و در بیماران نسبتا پایدار توراکوسکوپی یا مینی توراکوتومی انجام گردد.
    کلیدواژگان: آسیب های قلب، پارگی قلب، تشخیص، مینی توراکوتومی
  • هومن شریعت زاده، داود جعفری، حمید طاهری، فرید نجدمظهر*، علیرضا پهلوان صباغ صفحه 58
    مقدمه

    آسیب تاندونهای فلکسور در دست اکثر موارد با زخمهای نافذ اتفاق می افتد. آسیب های بسته و از جا کندن تاندونهای فلکسور نادر بوده و اکثرا به صورت کنده شدن تاندون فلکسور عمقی انگشت چهارم از محل چسبندگی آن به استنخوان بند انتهائی انگشت صورت میگیرد. از جا کندن بسته تاندون فلکسور سطحی نادرتر است. نادرترین حالت کنده شدن بسته وهمزمان هر دو تاندون فلکسور یک انگشت است که در حدود ده مورد از آن در سطح دنیا گزارش شده است.
    معرفی بیمار: بیمار مردی 27 ساله بدون سابقه بیماری خاص است، راست دست و مغازه دار که ده روز قبل از مراجعه درحین کار کردن تعادل خود را از دست داده وبه زمین میخورد. بعد از آن بیمار قادر به خم کردن انگشت چهارم دست چپ از مفاصل بین انگشتی نبوده است. در این روند زخمی در دست بیمار ایجادنمیشود. بیمار با تشخیص آسیب بسته تاندونهای فلکسور سطحی و عمقی تحت عمل جراحی و ترمیم تاندون فلکسور عمقی قرار گرفت.
    نتیجه نهایی: این گزارش تاکید می کند با وجود نادر بودن از جا کندن همزمان تاندونهای فلکسور در یک انگشت، این حالت باید در تشخیصهای افتراقی جراح در موارد مشابه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آسیب های تاندون، تاندونهای فلکسور، کنده شدن تاندون
|
  • M.B. Eslaminejad, F. Salami Mehranjani, M.H. Abnoosi Page 5
    Introduction &
    Objective
    According to some study, wnt signaling pathway is among those molecular pathways that involve in cellular proliferation and bone differentiation. On the other hand, investigations have indicated that 6-bromoindirubin-3?-oxim (BIO) is able to activate this pathway. In the present study, effect of BIO on in vitro proliferation and bone differentiation of mesenchymal stem cell (MSC) was considered.
    Materials and Methods
    In this experimental study, rat marrow-derived MSCs was used. Initially, a range of BIO concentration was examined in terms of their effect on MSC viability using MTT assay. The concentrations with no toxic effect on cell viability including 0.01, 0.1, 1 and 1.5 µM were then selected and added into either MSC proliferation or bone differentiation culture medium. To determine the BIO effect on MSC proliferation, population doubling number (PDN) was calculated and to quantify the BIO effect on MSC bone differentiation, expression level of the bone specific genes and the amount of culture mineralization was measured. In these experiments, culture without BIO was considered as control.
    Results
    PDN results indicated that the cell population at cultures with 0.1 and 1 µM BIO was doubled in number significantly more than the other cultures (P<0.05). Differentiation experiment indicated the negative effect of BIO on MSC bone differentiation. At all BIO-treated cultures, the expression level of osteocalcin and alkaline phosphatase genes as well as the amount of culture mineralization appeared to be significantly lower than those in control cultures (P<0.05).
    Conclusion
    It seems that BIO enhances MSC proliferation in culture while inhibits the in vitro bone differentiation.
    Keywords: Adipogenesis, Mesenchymal Stem Cells, Osteogenesis, Wnt Signaling Pathway
  • T. Mazoochi , M. Salehnia , T. Khamechian Page 14
    Introduction &
    Objective
    Survivin is one of the new characterized members of the inhibitor of apoptosis proteins that shows widespread expression in embryonic and tumoric tissues. The aim of this study was to evaluate the expression of Survivin variants in different stages of follicular development in mouse ovary.
    Materials and Methods
    This experimental study was carried out on immature female mice (NMRI). Preantral, large preantral and antral follicles were mechanically isolated from ovaries from 12, 16 and 21-day old mice respectively. Total RNA from all above mentioned groups was extracted and cDNA synthesis was done using oligo dt primers and M-MuLV enzyme. PCR amplification of the cDNA samples was done using specific Survivin primers. The semi-quantitative expression of Survivin mRNA in cDNA samples were compared with that of β2m as an internal control, using post-hoc LSD test.
    Results
    Data showed the expression of two Survivin variants (140, 40) in different stages of follicles. The maximum expression of Survivin140 was observed in the preantral follicles and decreased towards antral stage (P<0.05). The level of Survivin 40 did not change significantly in three stages of follicles. The third variant, Survivin 121 mRNA was not expressed in any of follicular stages examined here.
    Conclusion
    Since the highest level of apoptosis is detected in antral follicles, the lowest levels of Survivin140 mRNA in this stage might be related to a possible role in follicular atresia. Further studies at protein level are needed to confirm this role for Survivin 140 in ovarian follicles.
    Keywords: Apoptosis, Follicular Development, Ovary, Survivin
  • M.H. Khayat Nouri , M. Gharamaleky , Gh. Mousavi Page 21
    Introduction &
    Objective
    Comparative reductase inhibitors, such as simvastatin increase HDL-cholestrol and decrease serum triglyceride and cholesterol. It is widely recognized that statins have organ protective nature and most effective for organ damage progressing. Obstructive uropathy can be used to indicate any obstruction to urinary flow; which causes a developing of hydronephrosis, tubular atrophy and associated renal impairment. The aim of this study was evaluation of the simvastatin effect on renal fibrosis after unilateral ureteral obstruction in rat.
    Materials and Methods
    In this experimental study, 50 adult male Sprague-Dawley rats were subjected to unilateral ureteral obstruction (UUO) and randomly divided into five groups (ten rats in each group) as follows: (1) control group; (2) UUO; (3) UUO/SIM; (4) Sham-operated; (5) Sham/SIM. Control animals received orally drug solvent by gavage for 15 days (started one day before operation). Unilateral ureteral obstruction was performed in groups 2 and 3 and sham operations were performed in groups 4 and 5. In group 2 animals received drug solvent and in group 3 animals received simvastatin (2 mg/kg/twice daily) for 15 days (started one day before operation). Rats were sacrificed either at day 14 for histopathological evaluation with H&E, masson-trichrome and PAS technique.
    Results
    In this investigation histopathologic evaluation approved that in UUO group, renal interstitial fibrosis, tubular epithelial necrosis, hemorrhage, interstitial infiltration of mononuclear cells, tubular atrophy, glumerular tufts expanding, periglomerular sclerosis, subcapsular fibrosis, glomerulosclerosis and peritubular capillaries edema were observed. But in simvastatin treated animals this histopatologic lesions and fibrosis significantly (p<0.05) decreased. There was no difference between control and sham groups
    Conclusion
    In this investigation our results showed that ureteral obstruction increased renal fibrosis and caused sever deterioration in renal tissue but simvastatin administration improved renal fibrosis. It needs to be more investigation for approving of organ protective action of simvastatin in human renal disorders.
    Keywords: Interstitial Fibrosis, Kidney, Rat, Simvastatin, Ureteral Obstruction
  • N. Manochehrian , M. Nikoseresht , M.A. Seif Rabie Page 28
    Introduction &
    Objective
    Spinal anesthesia offers many advantages for cesarean section delivery. But one of its disadvantages is higher incidence of hypotension. Comparison of preemptive intramuscular and intravenous ephedrine for reduction of spinal anesthesia induced hypotension during cesarean section was the aim of this study.
    Materials and Methods
    This study was a randomized double blind clinical trial. 76 women candidate for elective cesarean section & A.S.A (class I,II) after obtaining an informed patients consent were randomly divided in four groups. Group IM50: 10 minutes before spinal anesthesia, 50 mg ephedrine IM and immediately after spinal anesthesia 2 ml N/S Iv were injected. Group IV20: 10 minutes before spinal anesthesia, 1ml N/S IM and immediately after spinal anesthesia 20 mg ephedrine IV were injected. Group IV10: 10 minutes before spinal anesthesia, 1ml N/S IM and immediately after spinal anesthesia 10 mg ephedrine IV were injected. Group P: 10 minutes before spinal anesthesia, 1ml N/S IM and immediately after spinal anesthesia 2 ml N/S IV were injected (Placebo). In all patients blood pressure and heart rate were measured by Reishter manometer and pulse oximetry device (oxypleth 520 A). after infusion of 500 ml ringer IV, spinal anesthesia was performed in sitting position, using needle number 25 gauge, at L3-L4 or L4-L5 level with 1.5 ml hyperbaric lidocaine 5%. Blood pressure and pulse rate were measured every minute for five minutes, also every 5 minutes and after 20 minutes every 10 minutes. Hypotension was defined as decreased blood pressure greather than 25% of baseline blood pressure or systolic blood pressure lower than 90 mmHg, which was treated with 10 mg IV ephedrine. Time and dose of therapeutic ephedrine was recorded.
    Results
    By considering age and baseline blood pressure and heart rate, all patients were similar. Mean systolic blood pressure (SBP) and mean arterial blood pressure (MAP) in IV20 group were higher than placebo group (P<0.05). Incidence of hypotension and mean dose of rescue ephedrine were also significantly lower in IM50 and IV20 groups.
    Conclusion
    Prophylactic ephedrine 20 mg IV or 50 mg IM, were effective in preventing hypotension during cesarean section under spinal anesthesia.
    Keywords: Anesthesia, Spinal, Cesarean Section, Ephedrine, Hypotension
  • F. Imami , F. Farahani , M.T. Goodarzi Page 34
    Introduction &
    Objective
    Tinnitus is one of the most common otologic complaints. This study was designed for evaluation of different kinds of hearing aids effectiveness in treatment of tinnitus in elderly patients in Hamadan.
    Materials and Methods
    In this clinical trial study 27 referral patients with complaint of tinnitus and hearing loss to otolaryngology clinics in Hamadan during 2006-7 were evaluated. All patients evaluated by PTA, SRT, SDS and Tinnitus matching tests. Persons with more than 40db SNHL and SDS above 60% were referred for hearing aid fitting. In each case behind the ear analogue type of hearing aid were fitted for 3-month course and then it was changed to the digital type for another 3 months. At the end of each course tinnitus evaluation were done and the effect of hearing aids on SDS were reevaluated. Subjective patient satisfaction and the degree of tinnitus diminution were evaluated by designed questionnaire.
    Results
    From 27 cases17 were female and 10male and the mean of SDS and severity of hearing loss were 77.5% and 60db respectively. Moderately to severe hearing loss (35%) and downward sloping pattern (63%) were the most frequent types of hearing loss and audiogram patterns. Complete recovery of tinnitus were achieved in 55.6% of digital and 33.3% of analogue hearing aids users and the difference between them were significant(p=0.02). Digital and analogue hearing aids performance were satisfactory in 70.4% and 33.3% of the patients respectively and the difference between them were significant too (p< 0,001). Diminution of tinnitus intensity in digital group were more than analogue one (p=0.03) and improvement of SDS before and after fitting of digital hearing aid were better than analogue group) p<0.001).
    Conclusion
    Digital hearing aids can improve communication abilities and subsiding tinnitus in elderly patients.
    Keywords: Hearing Aid \ Hearing Loss_Tinnitus
  • Z. Basiri , M. Biranvand , E. Nadi , M. Gholyaf , M. Samet Page 39
    Introduction &
    Objective
    Rheumatoid Arthritis (RA) is a chronic progressive inflammatory disease of the articular joint that results in significant pain, stiffness and swelling and leads to destruction. The clinical findings and biomarkers application can allow clinicians to quality the effects of aggressive treatment during the first stage of the disease in order to prevent joint destruction and disability. The purpose of this study was to determine the correlation between joint erosion and clinical and laboratory findings.
    Materials and Methods
    In this cross sectional study 266 patients with RA referred to Mobasher Kashani hospital in Hamadan were evaluated. The data of clinical and laboratory findings and X ray results were collected and analyzed by chi square test.
    Results
    The study showed that the painful joint, number of painful joint and swelling joint had a significant correlation with erosion (P=0.05, P=0.057, P=0.013 respectively). The morning stiffness, fatigue and rheumatoid nodule had a significant correlation with joint erosion (P=0.001, P=0.00, P=0.04 respectively). However the number of joint swelling, elevated ESR, positive CRP and positive RF didn’t have significant correlation with joint erosion (P=0.18, P=0.108, P=0.66, P=0.32 respectively).
    Conclusions
    We conclude that for a better diagnosis of joint erosion both clinical and paraclinical findings should be considered.
    Keywords: Clinical Finding, Erosion, Para Clinical Finding, Rheumatoid Arthritis
  • A. Heidari Pahlavian , M. Gharakhani , H. Mahjub Page 44
    Introduction &
    Objective
    In modern medicine, researches in behavioural sciences have described link between psychosocial characteristic, specific personality traits, and development of coronary artery disease. The aim of present study was to investigate the relationship between " hostility" and "type A" personality with acute myocardial infarction.
    Materials and Methods
    In this case-control study 102 patients suffering from acute myocardial infarction and 162 no patents individuals after matching by age, gender, education level, marital status and occupation were studied and compared with regard psychological conditions by type A Najarian questionnaire and SCL – 90 – R.
    Results
    Our study found evidence in support of the hypothesis that hostility may predict heart disease more than type A personality.
    Conclusion
    Our study has some practical meaning for prediction and prevention of CHD. This finding suggests that mental health providers should continue to look at the effectiveness of providing psychological intervention for those individuals with high hostility levels.
    Keywords: Coronary Disease_Hostility_Type A Personality
  • F. Behnoud , F. Farahani , M.T. Goodarzi Page 48
    Introduction &
    Objective
    Meningogenic hearing loss remains the most common cause of acquired postnatal childhood sensorineural hearing loss. Hearing loss occurs in 6-37% after meningitis. The object of this study was evaluation of frequency of post meningitic hearing loss in the patients who hospitalized in the hospitals of Hamadan during 1996-2006. Also we attended to conclude that routine screening of these patients and detection the cases that need to early treatment was advocated.
    Materials and Methods
    This cross-sectional descriptive study was conducted on 65 children. All of them with diagnosis of bacterial meningitis were hospitalized during 1996-2006. They were tested by P.T.A. and then data were analyzed with spss/10th version.
    Results
    Prevalence of hearing loss in meningitic patients was 53.8% that did not show meaningful statistical difference in aspect of age & sex. Hearing loss in all of the cases were sensorineural, that 82.8% were bilateral and 17.2% were unilateral. About 76.1% of hearing loss cases were in frequencies of 4000, 6000, 8000 HZ and 74.6% of hearing loss cases had hearing threshold between 20-50 db.
    Conclusion
    Analysis of our data showed that meningitis lead to bilateral sensorineural hearing loss, often with hearing threshold about 20-50 db and in high frequencies. Routine screening of postmeningitic children for sensorineural hearing loss is advocated.
    Keywords: Deafness, Hearing Loss, Meningitis
  • M. Eskandarlou , A. Moieni Page 53
    Introduction
    Nowadays penetrating cardiac trauma has increased and is one of the important causes of mortality in patients with sharp chest trauma. Frequently death occurs in prehospital era. Routine approach for diagnosis of those patients who are referred alive to the hospital are clinical and paraclinical findings so due to take a long time, they can be life threatening. With early diagnosis and treatment, improvement up to 70 – 80% is predicted.Case Report: In this report 4 patients with stab wound to the chest and heart are presented that were referred to Mobasher hospital in 2005 and 2006. There seen several non specific signs and symptoms suggestive to cardiac injury in two and clinical presentation were infavor to cardiac injury in another ones. With careful clinical examination specially about anatomical location of the chest penetrating trauma and evaluation of tract of sharp object in the chest wall and proximity to the heart, early surgical exploration through minithoracotomy was done and they treated after diagnosis of cardiac rupture.
    Conclusion
    It seems in patients with penetrating chest trauma, if finger examination of tract of the wound revealed direct penetration to the pleural cavity and had proximity to the heart, there is no need further work up and in clinically unstable patient, exploratory anterior minithracotomy through intercostal space 4th or 5th and in stable patient, thoracoscopy or minithoracotomy is recommended.
    Keywords: Heart Injuries, Heart Rupture, diagnosis, Minithoracotomy
  • H. Shariatzadeh , D. Jafari , H. Taheri , F. Najd Mazhar , A.R. Pahlevan Sabagh Page 58
    Introduction

    The usual causes of flexor tendon injuries in hand are penetrating wounds. Closed injury and avulsion of flexor tendon are rare and mostly occur as avulsion of flexor digitorum profundus tendon of ring finger from its bony insertion at distal phalanx. Closed avulsion of flexor digitorum superficialis is even rarer. The rarest is closed and simultaneous avulsion of both flexors in the same finger and only about ten cases are reported in the literature.Case Report: Patient was a healthy 27-year-old right handed male shopkeeper. He fell down during his work ten days before referring to the hospital. After this event he was unable to flex his left fourth finger through interphalangeal joints. There was no injury to the skin of his hand. With the impression of closed rupture of both flexors of ring finger he underwent operation and repair of the flexor profundus tendon.

    Conclusion

    Closed injury of both flexor tendons should be considered in differential diagnosis in similar situations even though they are rare.

    Keywords: Tendon Avulsion, Tendon Flexor, Tendon Injuries