فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی رازی
سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 61، پائیز و زمستان 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/09/11
  • تعداد عناوین: 25
|
  • فهیمه احسانی پور، شبنم سهیل نادر، محسن بهمنی کشکولی صفحه 7
    زمینه و هدف
    عوارض سینوزیت، یک اورژانش درمانی تلقی می گردد. هدف از مطالعه موجود، تعیین فراوانی سینوزیت در بیماران با عفونت چشمی و مغزی است.
    روش بررسی
    مطالعه توصیفی گذشته نگر موجود، از فروردین سال 1379 تا اسفند سال 1383 بر روی 74 کودک با عفونت چشمی و مغزی انجام گردید و اطلاعات بر اساس t-test آنالیز گشت. داده ها با نرم افزار V 11.5 SPSS آنالیز شدند.
    یافته ها
    از 74 کودک مورد مطالعه، 17 کودک (9/22%) سینوزیت داشتند. سینوزیت به ترتیب در 85/53% و 39/16% کودکان با عفونت چشمی و مغزی وجود داشت. مننژیت، شایع ترین فرم عارضه مغزی در بیماران مبتلاء به سینوزیت بود (80%). شایع ترین سینوس درگیر، سینوس ماگزیلاری بود (8/58%). بیشترین فراوانی سنی سینوزیت در عفونت های چشمی و مغزی در گروه سنی 115 سال بود.
    نتیجه گیری
    همراهی سینوزیت به خصوص با عفونت چشمی در کودکان شایع است. لذا، توصیه می گردد در کودکان تصویربرداری از سینوس ها در عفونت چشمی انجام گردد.
    کلیدواژگان: سینوزیت، عوارض چشمی، عوارض مغزی، کودکان
  • شهرام آگاه، عباس قاسمی، مهدی رضایی، ندا عشایری، سید محمد فرشته نژاد، هما محمدصادقی صفحه 13
    زمینه و هدف
    سرطان کولورکتال که سومین سرطان شایع و سومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان می باشد، در اکثر موارد از یک زمینه خوش خیم پولیپ آدنوماتوز منشا می گیرد. کشف و درمان این موارد می تواند از بروز و شیوع سرطان های کولورکتال بکاهد. یکی از راه های موجود در این زمینه، کولونوسکوپی می باشد که دقت آن در تشخیص پولیپ های کوچک و مراحل ابتدایی سرطان از بسیاری روش های دیگر از جمله باریم انما بیشتر است. همچنین یکی دیگر از مزایای آن توانایی برداشتن توده و یا بیوپسی از ضایعات می باشد. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی پولیپ ها و تومورهای کولورکتال در کولونوسکوپی های انجام شده در بیمارستان شریعتی تهران از آذر ماه 1379 تا آذر ماه 1381 می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش مقطعی تحلیلی (Analytical Cross sectional) و گذشته نگر (Retrospective) انجام شده است. جمع آوری نمونه ها به روش سرشماری (Census) از بیماران کولونوسکوپی شده در بیمارستان دکتر شریعتی تهران، از آذرماه 1379 تا آذرماه 1381 می باشد. برای هر فرد مورد مطالعه یک فرم جمع آوری اطلاعات شامل سن، جنس، محل پولیپ، محل تومور، اندازه پولیپ، اندازه تومور و نوع پولیپ تکمیل گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS V. 11.5 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت که در آنالیز تحلیلی داده ها از آزمون های آماری Chi2 و Student t-test بهره گرفته شد.
    یافته ها
    از 993 فرد مورد مطالعه، 529 نفر (3/53%) مرد و 464 نفر (7/46%) زن بودند. فراوانی پولیپ ها 153 مورد (4/15%) و فراوانی تومور ها 48 مورد (8/4%) بود. بین فراوانی پولیپ ها با محل پولیپ ارتباط آماری معنی داری وجود داشت (01/0>P) و بیشترین فراوانی در کولون سیگموئید (5/76%) مشاهده شد. بین فراوانی تومور با محل آن نیز رابطه آماری معنی داری وجود داشت (01/0>P) و بیشترین فراوانی در کولون رکتوسیگموئید (8/70%) مشاهده شد. فراوانی تومورها و پولیپ ها در مردان به ترتیب 6/1و 7/1 برابر زنان بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه و همچنین مکان های شایع پولیپ ها و تومور ها، استفاده از روش سیگموئیدوسکوپی قابل انعطاف، می تواند بسیاری از موارد پولیپ ها و تومورهای کولورکتال قابل دسترس را کشف و تا حدودی درمان کند و به این ترتیب از شمار کثیری از سرطان های کولورکتال، پیشگیری به عمل خواهد آمد. همچنین در درجه بعدی کولونوسکوپی می تواند مواردی را که در رکتوسیگموئیدوسکوپی قابل دسترسی نیست کشف و از موارد مشکوک بیوپسی تهیه کند.
    کلیدواژگان: کولورکتال، پولیپ، تومور، کولونوسکوپی
  • نور امیر مظفری، فرهاد جدی، فرامرز مسجدیان، لادن حقیقی صفحه 19
    زمینه و هدف
    مایکوپلاسماها کوچکترین باکتری هایی هستند که توانایی رشد در محیط های کشت معمولی را دارند. مایکوپلاسما هومینس با زایمان زودرس، پارگی غشاهای جنینی و تب پس از زایمان در ارتباط می باشد. اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم نیز به عنوان عامل ایجاد کننده کوریوآمنیونایتیس و تولد نوزادان با وزن کم شناخته شده است. این دو باکتری با عبور از کانال زایمان می توانند سبب پنومونی، مننژیت و آبسه های مغزی در نوزادان شوند. این مطالعه به منظور تعیین میزان شیوع این دو میکرو ارگانیسم در زنان مبتلا به عفونت های تناسلی انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه یک مطالعه توصیفی بود. از 205 بیمار دارای عفونت دستگاه تناسلی مراجعه کننده به بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی ایران در تهران، سواب های اندوسرویکال گرفته شد. سواب ها مستقیما در محیط PPLO broth قرار گرفته و بلافاصله به آزمایشگاه ارسال گردیدند. نمونه ها، بعد از فیلتراسیون با فیلترهای 45% میکرون، به محیط اختصاصی Arginine broth و Urea broth انتقال داده شدند. بعد از مشاهده تغییر رنگ، انتقال به PPLO agar صورت پذیرفت. انکوباسیون تمام محیط ها در دمای °c35 در جارهای CO2 انجام گرفت.
    یافته ها
    از 205 نمونه کشت داده شده، 64 مورد (18/31%) از نظر اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم و 16 مورد (76/7%) از نظر مایکوپلاسما هومینیس مثبت بودند. بیشترین موارد مثبت در گروه سنی 3929سال (34مورد) و نیز در زنان مبتلا به واژینت (36مورد) دیده شد.
    نتیجه گیری
    به طور کلی نتایج این بررسی نشان می دهد که میزان شیوع مایکوپلاسما هومینس و اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم در ایران در حد متوسط می باشد ولی احتمال افزایش شیوع آن ها در آینده، موید لزوم توجه بیشتر به نقش این ارگانیسم ها در ایجاد عفونت های تناسلی، تشخیص و درمان به موقع بیماران و بررسی عفونت های مایکوپلاسمایی به عنوان یکی از اولویت های بهداشتی می باشد.
    کلیدواژگان: مایکوپلاسما هومینیس، اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم، عفونت دستگاه تناسلی
  • فرناد ایمانی، محمدحسین میردهقان، سعیدرضا انتظاری، ابوالفضل مهدیزاده صفحه 27
    زمینه و هدف
    بی حسی اپیدورال- اسپینال یکی از روش های جدیدی است که برای ایجاد بی حسی کافی در اعمال جراحی به کار می رود. به منظور کاهش اثرات جانبی این روش و افزودن طول مدت بی دردی و شروع سریع تر آن از افزودن داروهای گوناگونی استفاده می شود. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات مادری و نوزادی افزودن میدازولام به بوپیواکایین به روش اسپینال- اپیدورال در زنان تحت عمل جراحی سرازین انتخابی می باشد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر به صورت یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سوکور طراحی و اجرا شد. 90 بیمار زن منطبق بر معیارهای ورود و خروج که جهت انجام سزارین انتخابی به بیمارستان حضرت رسول اکرم ارجاع داده شده بودند، انتخاب و به طور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. روش ایجاد بی دردی اسپینال– اپیدورال با استفاده از بی حس کننده موضعی بوپیواکایین 5/0% می باشد. در این بررسی، به یک گروه فقط 2 میلی لیتر بوپیواکایین و در دو گروه دیگر 5/2 و 5 میلی گرم (mg) میدازولام به بوپیواکایین افزوده شد. زمان رسیدن به بلوک حسی و حرکتی، میزان آرامبخشی، و زمان درخواست مسکن پس از عمل به همراه عوارض جانبی مادری و نوزادی مورد بررسی قرار گرفت. برای مقایسه داده های کیفی و کمی بین دو گروه، در صورت تبعیت از توزیع نرمال، به ترتیب از آزمون کای دو و آزمون آنالیز واریانس یک طرفه (One Way ANOVA) استفاده شد. سطح معنی دار در این مطالعه در حد 05/0 در نظر گرفته شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS13 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    زمان رسیدن به حداکثر بلوک حسی و حرکتی در گروه میدازولام به طور معنی داری کمتر از بوپیواکایین بود که این مساله در خصوص میدازولام 5 میلی گرم کمترین میزان را به خود اختصاص داد. همچنین، میزان آرامبخشی بیشتر مربوط به میدازولام 5 میلی گرم بود. افزودن میدازولام به طور معنی داری زمان درخواست مسکن را در مادران پس از عمل کاهش می دهد. شایع ترین عارضه جانبی گزارش شده، تهوع و استفراع بود که در بیش از 70% مادران گروه بوپیواکایین تنها را دربرمی گرفت. از نظر سایر عوارض جانبی، سه گروه هیچ اختلاف معنی داری با یکدیگر نداشتند.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد که افزودن میدازولام به طور قابل ملاحظه ای موجب تسریع در بلوک حسی و حرکتی و افزایش میزان آرامبخشی می شود. همچنین، میدازولام می تواند تهوع و استفراع ناشی از بوپیواکایین اپیدورال را به طور معنی داری کاهش دهد. از طرفی دیگر، عوارض مادری و نوزادی را نیز افزایش نمی دهد.
    کلیدواژگان: بی حسی اسپینال، اپیدورال، میدازولام، بوپیواکایین، بلوک حسی، حرکتی، سزارین
  • قربان بهزادیان نژاد، عباس عبداللهی، شهین نجار پیرایه، هما فروهش تهرانی صفحه 37
    زمینه و هدف
    کلبسیلاپنومونیه، یکی از مهم ترین عوامل عفونت زا به خصوص در بیماران بستری در بیمارستان به شمار می رود. اخیرا مقاومت دارویی آن، به ویژه به چندین آنتی بیوتیک از دسته های دارویی مختلف مورد توجه قرار گرفته است که این مقاومت به گونه ای است که از عوامل ویرولانس باکتری به حساب می آید. هدف از این تحقیق، ارزیابی ژن bla-ctx-m-type در سویه های کلبسیلاپنومونیه چند مقاومتی جدا شده از نمونه های کلینیکی است.
    روش بررسی
    در این مطالعه که از انواع مطالعات مقطعی– تحلیلی می باشد، 280 مورد کلبسیلاپنومونیه از بیماران جدا شد. ابتدا با روش انتشار از دیسک، حساسیت دارویی آن ها بررسی شد؛ سپس توسط روش E-test، Minimum Inhibitory Concentraion (MIC) موارد مقاوم تعیین گردید. با استفاده از دیسک های ESBL جهت بررسی آنزیم بتالاکتاماز به روش Double Disc، وجود بتالاکتاماز وسیع الطیف در انواع مقاوم تعیین شد؛ این مقاومت ها در نهایت با استفاده از روش PCR مورد بررسی قرار گرفتند. در نهایت، اطلاعات جمع آوری شده توسط نرم افزار آماری SPSS کلبسیلاپنومونیه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    از 280 مورد کلبسیلاپنومونیه، 62 مورد (14/22%) دارای مقاومت دارویی چندگانه بودند؛ از این میان 40 ایزوله تماما به سفالوسپورین های مصرفی مقاوم بودند. همچنین، همگی این نمونه ها در بررسی با روش Double disc برای اثبات وجود ESBLs مثبت بودند. این نتایج، در نهایت توسط روش PCR و تعیین توالی (Sequencing) بررسی شد.
    نتیجه گیری
    جداسازی 14/22% مقاومت در کلبسیلاپنومونیه جدا شده و اثبات وجود بتالاکتاماز وسیع الطیف در انواع مقاوم، توجه ویژه به مصرف سفالوسپورین های وسیع الطیف را خاطرنشان می سازد.
    کلیدواژگان: کلبسیلاپنومونیه، بتالاکتامازهای وسیع الطیف، مقاومت چند دارویی، آنزیم CTX، M
  • شایسته پراشی، مریم کاشانیان، فرزانه نیک نفس صفحه 47
    زمینه و هدف
    بی اختیاری استرسی ادرار Stress، یکی از مشکلات بهداشتی مهم برای زنان می باشد که شناخت عوامل ایجادکننده آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هدف از این مقاله، تعیین رابطه بین روش زایمان و ابتلاء به بی اختیاری استرسی ادرار در زنان یک بار زایمان کرده، یک سال پس از زایمان است.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت کوهورت تاریخی Historical Cohort در بیمارستان شهید اکبرآبادی تهران در فاصله زمانی فروردین 1385 تا فروردین 1386 صورت گرفته است. 1400 بیمار که یک بار زایمان کرده و یک سال از زایمانشان گذشته بود، وارد مطالعه شدند و در سه گروه مورد مقایسه قرار گرفتند. تشخیصStress Urinary Incontinence (SUI) با پرسشنامه گذاشته شد. بیماران مبتلا به بیماری های داخلی یا افزایش فشار مزمن داخل شکمی و نیز بیماران با عفونت ادراری از مطالعه خارج شدند. نتایج حاصله توسط نرم افزار آماری SPSS و از طریق تست های Chi2 و t Test مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    بیماران مورد مطالعه در سه گروه مورد بررسی قرار گرفتند. گروه (1) یا گروه زایمان واژینال (400 نفر)، گروه دوم یا گروه سزارین انتخابی (600 نفر) و گروه سوم گروه سزارین اورژانس (400 نفر) از نظر بی اختیاری استرسی ادرار مورد بررسی قرار گرفته، که جمعا 25 (9/1%) مورد دارای SUI بودند. در این تعداد 12 نفر (3%) به صورت واژینال و 5 نفر (83/0%) به صورت سزارین انتخابی و 8 نفر (2%) به طریق اورژانسی سزارین شده بودند که از نظر آماری اختلاف معنی داری را نشان دادند (037/0=p).
    از نظر سن، وزن کنونی، انجام یا عدم انجام ورزش، شغل، قومیت، وزن نوزاد، علت سزارین و طول مرحله دوم زایمان بین سه گروه اختلاف معنی داری وجود نداشت. رابطه معنی داری بین SUI و وزن نوزاد، نژاد و قومیت، و علت سزارین به دست نیامد. میانگین مدت مرحله دوم زایمان در افراد دارای SUI 1/8±34 دقیقه و در گروه بدون SUI 63/9±25 دقیقه بود که بین دو گروه اختلاف آماری معنی دار بود (000/0= p).
    نتیجه گیری
    زایمان واژینال در اولین حاملگی یک عامل خطر برای وقوع SUI یک سال پس از زایمان می باشد.
    کلیدواژگان: بی اختیاری استرسی ادرار، روش زایمان، زایمان واژینال
  • سیده منا پورامجد، شهریار اقتصادی، سیدعلی جواد موسوی، عیسی نورمحمدی، رستم یزدانی صفحه 55
    زمینه و هدف
    آسم، به عنوان شایع ترین بیماری تنفسی با افزایش فعالیت های التهابی، اکسیداتیوی و آپوپتوتیکی همراه است و در این بیماران کاهش غلظت روی سرم و مو گزارش شده است. روی به عنوان فاکتور ضد التهاب، آنتی اکسیدان و عامل ضد آپوپتوز شناخته شده است. مطالعه حاضر، با هدف بررسی تاثیر مکمل روی بر عملکرد تنفسی بیماران مبتلا به آسم مراجعه کننده به بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) تهران انجام شد.
    روش بررسی
    این تحقیق به روش کارآزمایی بالینی قبل و بعد بر روی 29 فرد مبتلا به آسم که در شرایط تثبیت شده به سر می بردند، صورت گرفت. این بیماران به مدت 8 هفته کپسول 50 میلی گرمی روی (یک روز در میان) مصرف نمودند. نمونه خون در ابتدا مطالعه از بیماران گرفته شد و غلظت روی سرم به روش اسپکتروفتومتری جذب اتمی اندازه گیری و با نمونه روی سرم 29 فرد غیرمبتلا مقایسه شد. قبل و بعد از مکمل یاری، فاکتورهای تنفسی از قبیل ظرفیت حیاتی اجباری (Forced Vital Capacity-FVC) حجم بازدمی ثانیه اول (Forced Expiratory Volume in one1 second FEV1)، ظرفیت حیاتی (Vital Capacity-VC) و نسبت حجم بازدمی ثانیه اول به ظرفیت حیاتی اجباری (FEV1/FVC) توسط دستگاه اسپیرومتری اندازه گیری شد. دریافت غذایی این بیماران نیز با استفاده از پرسشنامه یادآمد 24 ساعت غذا، اندازه گیری گردید. سرانجام، یافته ها با استفاده از نرم افزار SPSS (Version 10) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و از تست های آماری Paired t-test و t مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    غلظت روی سرم در افراد مبتلا به آسم 16/0±68/0 میلی گرم در لیتر (mg/1) گزارش شد که در مقایسه با روی سرم افراد غیرمبتلا، تفاوت معنی داری را نشان داد (05/0P<). تغییرات فاکتورهای تنفسی قبل و بعد از مکمل یاری از لحاظ آماری معنی دار نبود (05/0P>) و متوسط دریافت روزانه روی از رژیم غذایی 60% میزان توصیه شده روزانه گزارش شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس این مطالعه که نشان داد غلظت روی سرم در بیماران مبتلا به آسم پایین تر از افراد غیرمبتلاست، مکمل یاری با 50 میلی گرم روی (یک روز در میان) بعد از 8 هفته، نتوانست بهبودی در فاکتورهای تنفسی ایجاد کند. مطالعات مداخله ای بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: آسم، مکمل روی، غلظت سرمی روی، عملکرد تنفسی
  • علیرضا خویی، محمود محمودی، مهدی فرزادنیا، مینو صداقت صفحه 63
    زمینه و هدف
    تاکنون چندین نوع ویروس، که مسبب ایجاد تقریبا 15% تمام تومورهای انسان هستند، شناخته شده اند. ویروس لوسمی لنفوم سلول T بالغین (HTLV-1)، یکی از رتروویروس های انسانی است که باعث لوسمی و لنفوم از نوع سلول T در بالغین و میلوپاتی اسپاستیک تروپیکال شده و با انواع مختلف دیگری از بیماری ها و سرطان ها نیز مرتبط می باشد. این ویروس در استان خراسان اندمیک است.
    با توجه به وجود برخی گزارش ها مبنی بر ارتباط بین HTLV-1 و سرطان های گردن رحم و مهبل و همچنین اندمیک بودن آلودگی HTLV-1 در استان خراسان، این مطالعه با هدف بررسی احتمال وجود ژنوم HTLV-1 در بافت های سرطان های گردن رحم و مهبل طراحی و انجام پذیرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه که به صورت مقطعی و آینده نگر تاریخی انجام پذیرفت، تمام نمونه های بافتی سرطان های مهبل وگردن رحم تشخیص داد ه شده در یک دوره 20 ساله در بخش آسیب شناسی بیمارستان امام رضا(ع) مشهد مجددا بررسی گردید. در 32 بیمار ژنوم ویروس به روش PCR با استفاده از پرایمرهای ویژه قطعات Tax، pol و LTR مورد ارزیابی قرار گرفته؛ نتایج با آزمون Z بررسی گردید.
    یافته ها
    مطالعه نشان داد که شایع ترین رده سنی ابتلاء در این دو سرطان، دهه های 4 و 5 زندگی و حدود یک دهه پایین تر از سن ابتلاء در دیگر گزارش ها است. کارسینوم سلول سنگفرشی شایع ترین نوع بافت شناسی می باشد. در تمامی نمونه های بافتی مورد مطالعه، ژنوم ویروس با روش PCR یافت نگردید.
    نتیجه گیری
    علی رغم اندمیک بودن آلودگی به HTLV-1 در استان خراسان همراهی بین سرطان های سرویکوواژینال و ویروس در این گروه از زنان ایرانی مشاهده نگردید.
    کلیدواژگان: ویروس لوسمی لنفوم سلول T بالغین، واکنش زنجیره پلی مراز، سرطان گردن رحم
  • مرتضی خوانین زاده، زهرا عمرانی، امیر شیرعلی، ندا نجفی، محبوبه محمدزاده، سید محمد فرشته نژاد صفحه 71
    زمینه و هدف
    همودیالیز، شایع ترین روش درمانی در بیماران مبتلا به بیماری مرحله انتهایی کلیوی (End stage Renal Disease - ESRD) می باشد. بعلاوه، دستیابی عروقی (Vascular Access) بخش مهمی از اقدامات انجام شده جهت انجام دیالیز در این بیماران است. مطالعات مختلف نتایج متفاوتی از شیوع انواع دستیابی های عروقی و میزان بقاء آنها می دهند. در مطالعه حاضر، شیوع و بقاء انواع دستیابی های عروقی در بیماران همودیالیزی ایران بررسی می شود.
    روش بررسی
    در این مطالعه که به صورت مقطعی انجام گرفت، بیماران ESRD تحت همودیالیز در مراکز دیالیز تهران در دی ماه 1384 وارد مطالعه شدند و 700 بیمار در بررسی شیوع و 198 دستیابی از 100 بیمار در بررسی میزان بقاء، مورد بررسی قرار گرفتند. در آنالیز آماری ازLog-Rank، Cox Regression، Life Tables وKaplan Meier استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSSV13 آنالیز شدند.
    یافته ها
    از میان 700 بیمار مورد مطالعه بررسی شیوع، فیستول شریانی- وریدی در 4/93%، گرافت در 3% و کاتتر در 6/3% بیماران مشاهده شد. در بررسی بقاء، میانگین بقاء (Artiro Venous Fistula) AVF (36/170 to 67/118CI= 95%) 52/144 ماه و میانگین بقاء (Arterio Venous Graft) AVG، (03/46 to 83/18CI= 95%) 43/32 ماه بود. نتایج (Log-Rank) تفاوت آماری معنی داری را میان دو گروه نشان داد (000/0P=). بعلاوه بقاء یک، سه و پنج ساله برای AVF به ترتیب 42/76%، 54/61% و 86/56% بود. همچنین میان بقاء AVF و محل دستیابی عروق ارتباط آماری معنی داری به دست آمد (0038/0P=).
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر، بقاء بیشتری از AVF در مقایسه با AVG به دست آمد. البته استفاده از تکنیک های جراحی بهتر و تجربه بالاتر جراح بر میزان بقاء تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: همودیالیز، بقاء، دستیابی عروقی، بیماری کلیوی مرحله انتهایی
  • فرهاد ذاکر، محمدحسین محمدی، احمد کاظمی، معصومه بخشایش صفحه 79
    زمینه و هدف
    اساس مولکولی لوسمی میلوئیدی حاد Awte Myeloid Leukemia AML))، موتاسیون در ژن های تنظیم کننده تکثیر و تمایز سلولی می باشد. جهش در ژن گیرنده تیروزین کینازی FLT3 از شایع ترین جهش های ایجادشده در AML می باشد که موجب تکثیر و بقاء غیرطبیعی سلول های لوکمیک می شود. وجود جهش تضاعف توالی داخلی ITD (Internal Tandem duplication) و همچنین جهش نقطه ای D835 ژنFLT3 یک پیش اگهی بد را به همراه دارند. هدف از این مطالعه تشخیص و تعیین فرکانس این جهش ها در بیماران مبتلا به AML بود.
    روش بررسی
    101 بیمار مبتلا به AML با روش مشاهده ای- توصیفی از نظر جهش ITD در اگزون 11 و 12 و اینترون 11و جهش نقطه ای D835 در اگزون20 ژن گیرنده FLT3 با استفاده از تکنیک PCR (Polymerase chain reaction) مورد مطالعه قرار گرفتند. جهش ITD بعد از حرکت باند حاصل از PCR ژن گیرنده FLT3 روی ژل آکریلامید 8%، و مقایسه با مارکر بر روی این ژن مشخص گردید. در مورد جهش نقطه ای D835، بعد از PCR روی DNA ژنومیک این بیماران، محصولات به دست آمده با استفاده از آنزیم محدودالاثر ECORV و تکنیک RFLP (Restriction Fragment Length Polymorphism) مورد مطالعه قرار گرفتند.
    یافته ها
    جهش ITD در 18% مبتلایان به AML مورد مطالعه، مشاهده گردید که برای زیرگروه های مختلف طبقه بندی FAB این نتایج متفاوت بود. 6% هم، جهش نقطه ای D835 داشتند که توزیع آن ها در زیرگروه های مختلف FAB یکسان نبود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که جهش های ژن گیرنده FLT 3، درصد قابل توجهی از بیماران مبتلا به لوسمی میلوئیدی حاد را شامل می شود که می توان با تشخیص مولکولی این جهش ها قبل از شروع درمان، در مورد پروتکل درمانی صحیح تصمیم گرفت.
    کلیدواژگان: لوسمی میلوئیدی حاد، ژن گیرنده تیروزین کینازیFLT3، تضاعف توالی داخلی، اسید آسپارتیک (D835)، واکنش زنجیره ای پلیمراز
  • فتانه زنوزی، منیژه سیمین دخت هاشمی جم صفحه 87
    زمینه و هدف
    برای کنترل درد زایمان از عوامل متعدد استفاده شده است که یکی از انواع موثر آن ها در کارآزمایی های بالینی، ترکیب دارویی پتیدین- پرومتازین می باشد. تحریک الکتریکی از راه پوست (TENS-Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) نیز روشی جدید است که در آن تحریکات الکتریکی خفیفی از راه پوست باعث سرکوب درد از طریق بلوک سیگنال درد قبل از رسیدن به عصب می گردد. این روش در مورد دردهای مزمن مثل درد پایین کمر، دردهای رماتیسمی و در مورد دردهای حاد جراحی و تروما نیز موثر نشان داده است. در این مطالعه این دو روش با یکدیگر مقایسه شده اند. هدف از این مطالعه مقایسه اثر TENS با ترکیب دارویی پتیدین- پرومتازین در کاهش دردهای زایمانی در مرحله فعال زایمان می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 100 خانم باردار که جهت زایمان به بیمارستان شهید اکبری آبادی تهران مراجعه کرده بودند، به صورت یک در میان تحت درمان ضد درد پتیدین (50 میلی گرم عضلانی) و پرومتازین (25 میلی گرم عضلانی) توام (گروه B) یا TENS (گروه A) قرار گرفتند. سپس، شدت درد در حداکثر انقباضات رحمی از فرد پرسیده می شد. چهارده ساعت پس از انجام زایمان نیز میزان تخفیف درد و میزان رضایت از روش به کار رفته از بیمار پرسیده می شد. شدت درد براساس Visual Analogue Scale (VAS) سنجیده می شد. داده های دموگرافیک نیز در هر مورد ثبت شد. سپس داده ها وارد رایانه شد و با استفاده از نرم افزار SPSS- 15 مورد آنالیز تحلیلی قرار گرفت. داده ها توسط Chi2، regression،t-test. آنالیز شدند. P Value کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    متوسط شدت درد در دیلاتاسیون 3 تا 4 سانتی متر در گروه A 05/1±65/7 و گروه B 14/1±16/8 بود که اختلاف بین دو گروه معنی دار بود (003/0P=). متوسط شدت در دیلاتاسیون 6 تا 7 سانتی متر در گروه A 76/0±55/8 و در گروه B 87/0±38/8 بود و اختلاف بین دو گروه معنی دار نبود (05/0P>). متوسط شدت درد در دیلاتاسیون فول در گروه A 84/0±73/8 و در گروه B 69/0±54/8 بود که این اختلاف نیز معنی دار نبود (05/0P>). متوسط تعداد انقباض در 10 دقیقه در دیلاتاسیون فول در گروه A به طور معنی داری بیشتر از گروه B بود (22/7±18/6 در برابر 66/0±87/3؛ 02/0P=). متوسط زمان زایمان در گروه A، 64/2±49/3 ساعت و در گروه B، 5/1±31/3 ساعت بود که اختلاف بین دو گروه معنی دار نبود (05/0P>).
    نتیجه گیری
    آنچه از نتایج این مطالعه و مقایسه آن با مطالعات قبلی در این زمینه به دست می آید این است که روش TENS روش بی عارضه، ارزان و مناسب برای کنترل دردهای زایمانی می باشد که البته می توان آن را به صورت درمان مکمل نیز به کار برد تا از تجویز زیاد داروهای ضد درد جلوگیری شود.
    کلیدواژگان: زایمان کم درد، تحریک الکتریکی از راه پوست (TENS)، پتدین، پرومتازین
  • داریوش ساعدی، مینو نارویی نژاد، محبوبه قائنیان صفحه 95
    زمینه و هدف
    سی تی اسکن هلیکال بدون تزریق (Unenhanced Helical CT Scan -UHCT)، به عنوان روش مناسب در بیماران با درد حاد پهلو و مشکوک به سنگ ادراری تبدیل شده است. هدف از این مطالعه، بررسی یافته های تصویربرداری UHCT در بیماران با درد حاد پهلو بوده است.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت توصیفی مقطعی و آینده نگر انجام گرفت ودر تحلیل نتایج از روش های آمار توصیفی استفاده شده است. 118 بیماری که به طور پیاپی با علامت درد حاد پهلو مراجعه کرده بودند، با UHCT ارزیابی شدند. تصاویر از نظر بررسی یافته های تصویربرداری UHCT بررسی شدند. در صورت وجود سنگ ادراری از نظر تعداد و موقعیت سنگ ها و علائم همراه مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    از 118 بیماری که تحت UHCT قرار گرفتند 99 بیمار شواهد سنگ ادراری، یک نفر آپاندیسیت، یک نفر کیست تخمدان پاره شده و 17 بیمار سی تی اسکن نرمال داشتند. 81 بیمار، سنگ منفرد در حالب با قطر متوسط 6 میلی متر (mm) داشتند. تعداد 3 بیمار همزمان 2 سنگ داشتند که یکی در حالب و دیگری در کالیس قرار داشت. 15 مورد هم تعداد 2 سنگ یا بیشتر در کالیس داشتند. همچنین، علائم ثانویه انسداد سیستم ادراری در تفسیر آزمایش UHCT مفید وتایید کننده بودند. قابل اعتماد ترین یافته های ثانویه انسداد حالب به ترتیب هیدرواورتر (7/37%)، هیدرونفروز (6/46%)، ادم اطراف اورتر (3/26%)، ادم پری نفریک (1/14%) و نفرومگالی (8%) بودند.
    نتیجه گیری
    دقت تشخیصی بالای UHCT، این روش را به عنوان روشی مناسب در بیماران با درد پهلوی حاد مطرح می سازد.
    کلیدواژگان: سی تی اسکن هلیکال بدون تزریق، سنگ ادراری، درد حاد پهلو، علائم ثانویه، سنگ حالب
  • فرزاد سینا، بهرام حقی آشتیانی، محمد روحانی، بابک زمانی، ید محمدعلی اکبریان نیا صفحه 105
    زمینه و هدف
    ترومبوز سینوس های وریدی مغز یک بیماری مجزای عروق مغزی می باشد که اغلب بالغین جوان و بچه ها را درگیر می نماید. اختلال در پمپ های وابسته به انرژی غشاء سلولی به علت ادم سیتوتوکسیک، ایسکمی مغزی و بالا رفتن فشار داخل مغزی، می تواند زمینه ساز اختلال در فعالیت اتونومیک مغز باشد. اندازه گیری وازوموتور راکتیویتی مغز با ترانس کرانیال داپلر در این بیماران اطلاعات مفیدی در مورد همودینامیک عروق مغزی و میزان خسارت وارد شده به مغز داده و در تعیین پیش آگهی آن ها مفید می باشد. هدف از انجام این پژوهش، اندازه گیری وازوموتور راکتیویتی در بیماران با ترومبوز وریدهای مغزی و نرمال و مقایسه وازوموتور راکتیویتی در این دو گروه بود.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مقطعی است. در این مطالعه، وازوموتورراکتیویتی عروق مغزی 25 بیمار با ترومبوز سینوس های وریدی مغز و 25 نفر بعنوان گروه شاهد که همگی از نظر کلینیکی و مطالعه سونوگرافیک عروق مغز سالم بودند، اندازه گیری شد. بررسی (Cerebral Vasomotor Reactivity) VMR با استفاده از دی اکسید کربن (CO2) 5% انجام شد. CVR به صورت درصد تغییر سرعت (MCA) Middle Cerebral Artery به ازای هر میلی متر جیوه (mmHg) افزایش Co2 خون شریانی اندازه گیری شد. داده ها از طریق برنامه نرم افزاری (11 Version) SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و با روش Student t-test مورد بررسی آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    در این مطالعه دیده شد که میانگین VMR در بیماران ترومبوز سینوس های وریدی مغز (47/4) به طور معناداری کمتر از گروه شاهد (62/7) بود. Pulsatility Index (PI) در گروه ترومبوتیک 12/0± 77/0 و در گروه نرمال 11/0±55/0 و میانگین سرعت دیاستولیک (EDV) در گروه ترومبوتیک سانتی متر بر ثانیه (cm/s)23/12±4/56 و در گروه شاهد cm/s07/12 ±48/65 می باشد که اختلاف معنی دار آماری دارند (001/0P<).
    نتیجه گیری
    این یافته ها منطبق با انقباض عروق مغزی در ترومبوز سینوس های وریدی مغز می باشد که به تحریکی که در شرایط نرمال منجر به وازودیلاتاسیون عروقی می شود، پاسخ نمی دهد. لذا، اندازه گیری VMR در این بیماران می تواند در تشخیص زودرس اختلال فعالیت اتونوم مغز و عوارض بعدی آن کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: ترومبوز سینوس های وریدی مغز، وازوموتور راکتیویتی مغز، داپلر ترانس کرانیال
  • مینو شاددل، هرمزد اورمزدی، لامع اخلاقی، بهرام کاظمی، مژگان بنده پور صفحه 115
    زمینه و هدف
    ژن p4 لیشمانیا ماژور، در مرحله آماستیگوت انگل بیان می شود که احتمالا ترکیب مناسب جهت تهیه واکسن بر علیه لیشمانیوز است. هدف از انجام این پژوهش، کلون این ژن در یک وکتور (ناقل) مناسب برای مطالعات بیشتر در زمینه واکنس سازی بود.
    روش بررسی
    این بررسی به صورت تجربی انجام گرفته است. در مرحله پروماستیگوت، لیشمانیا ماژور در محیط N.N.N و سپس در محیط RPMI1640 به صورت انبوه کشت داده شد. در ادامه DNA ژنومی انگل با روش جوشان استخراج شد. سپس PCR با پرایمرهای اختصاصی ژن p4 انجام شد. محصول PCR از روی ژل آگاروز خالص سازی شد و در پلاسمید نو ترکیب غربالگری شد و تحت تاثیر آنزیم های برش دهنده قرار گرفت.
    یافته ها
    واکنش PCR و سپس کلون قطعه p4 در T-Vector به درستی انجام شد. پلاسمید حاوی قطعه استخراج وژن کلون شده در آن با آنزیم های برش دهنده، جدا شد و پلاسیمد بیان PQE-30 با موفقیت ساب کلون شد و سپس توسط آنزیم های برش دهنده و انجام PCR روی پلاسمید بیان، تایید شد.
    نتیجه گیری
    این ترکیب ماده بیان، ژن p4 در آزمایشگاه است. تولید آنتی ژن نو ترکیب P4 می تواند، به خصوص در زمینه تهیه واکنس، پاکار آید و علاوه بر آن در زمینه های هدف دارویی و تست های تشخیصی نیز قابل استفاده است.
    کلیدواژگان: ژن P4، کلونینگ، لیشمانیا ماژور، واکسن
  • حسین نژادگشتی، فروغ سبزقبایی، داریوش ساعدی صفحه 121
    زمینه و هدف
    بیماری پلی کیستیک اتوزومال غالب بالغین، شایع ترین بیماری ارثی کلیه در بالغین است. حدود 50-30% از این بیماران به بیش از یک مورد عفونت ادراری در زندگی مبتلا می شوند. در صورتی که عفونت یک یا چند کیست را درگیر کند، درمان مشکل بوده و در صورت عدم پاسخ به درمان های دارویی نفرکتومی اجتناب ناپذیر خواهد بود.
    معرفی بیمار: در این مقاله خانم 56 ساله مبتلا به بیماری پلی کیستیک اتوزومال غالب بالغین و دیابت معرفی می شود که دچار عفونت چند کیست شده، به درمان آنتی بیوتیک پاسخ نداده و با درناژ تحت هدایت سونوگرافی و شستشوی مکرر چند کیست درمان شد.
    نتیجه گیری
    تخلیه ی کیست های عفونی در بیماری پلی کیستیک تحت هدایت سونوگرافی و شستشوی آن ها می تواند به عنوان جایگزین درمانی برای بیمارانی که به درمان دارویی پاسخ نداده و کاندید نفرکتومی شده اند، مطرح باشد.
    کلیدواژگان: بیماری پلی کیستیک اتوزومال غالب کلیه، پیوسیست، درناژ، پرکوتانئوس
  • هومن شریعت زاده، داود جعفری کردلر، حمید طاهری، فرید نجد مظهر صفحه 121
    زمینه و هدف
    نقصان مادرزادی استخوان اولنا، یکی از نادرترین ناهنجاری های مادرزادی اندام فوقانی است که در گروه نقصان های طولی اندام فوقانی طبقه بندی می شود. بسته به نوع و تقسیم بندی، گرفتاری سیستم اسکلتی عضلانی در این ناهنجاری شایع بوده و دست در طرف مبتلا همیشه دچار ناهنجاری است. مورد گزارش شده، نقصان استخوان اولنا با همراهی سین استوز هومرورادیال است که نکته مهم و قابل گزارش عدم وجود ناهنجاری های سایر اندام ها و به خصوص در دست و انگشتان طرف مبتلا است.
    معرفی بیمار: بیمار پسر بچه ای 8 ساله است که به علت کوتاهی اندام فوقانی چپ به درمانگاه مراجعه کرده بود. در معاینه ستون فقرات، اندام های تحتانی و اندام فوقانی راست یافته ای غیر طبیعی یافت نشد.در معاینه اندام مبتلا یا همان اندام فوقانی چپ، اندام بوضوح کوتاه تر از اندام فوقانی راست بود. آرنج بیمار در اکستانسیون کامل بوده و هیچ حرکتی ندارد و مچ دست چپ از نظر ظاهر شبیه مچ دست راست بود. دردست چپ؛ انگشت شصت طبیعی بوده واستخوان های متاکارپ همگی لمس می شدند. تعداد انگشتان پنج عدد و هر کدام دارای سه بند بودند. اثری از سین داکتیلی یا حلقه های پوستی وجود نداشت. در رادیوگرافی آرنج سین استوز هومرو رادیال و در رادیوگرافی مچ و دست چپ، تمامی استخوان ها وجود داشته و ناهنجاری در آن ها رویت نمی شود.
    نتیجه گیری
    گزارش حاضر دلالت بر آن دارد که نقصان مادرزادی استخوان اولنا می تواند بدون گرفتاری دست و انگشتان طرف مبتلا باشد.
    کلیدواژگان: نقصان مادرزادی اولنا، سین استوز هومرورادیال، نقصان طولی اندام فوقانی
  • حسن الله صادقی، محمد مهدی زحمتکش، امین احتشامی افشار، نازیتا پذیرایی صفحه 125
    زمینه و هدف
    نتایج مطالعات فعلی در مورد تاثیر عمل جراحی اسکولیوز بر روی حجم های جاری ریوی متفاوت است. تعدادی از مطالعات نشان دهنده افزایش حجم ها نسبت به قبل از عمل، گروهی نشان دهنده کاهش و گروهی نیز نشان دهنده عدم تغییر معنی دار در حجم های جاری تنفسی است.
    در این مطالعه، بیماران جراحی از نظر مقادیر حجم های ریوی نسبت به حجم های قبل از عمل و درصد این موارد نسبت به متوسط زاویه کب مورد ارزیابی قرار گرفتند. همچنین تاثیر تغییرات (ارتباط) زاویه کسب نسبت به تغییرات حجم ها بررسی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مشاهده ای توصیفی که بر روی 18 بیمار غیر سیگاری با اسکولیوز ایدیوپاتیک صورت گرفت، حجم ها و فلوهای ریوی با اسپیرومتر و بعد از اصلاح زاویه کب اندازه گیری شد. به منظور تحلیل آماری از تست تی مزدوج (paired t-test) استفاده شد. برای منظور کردن تغییرات قد و سن در طول زمان در همه موارد، درصد حجم نسبت به نرمال مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    از 30 بیمار که وارد مطالعه شدند، نهایتا 18 نفر تحت پیگیری قرار گرفتند. (متوسط زمان پیگیری 6/19 + 5/34 ماه). حجم های جاری ریه شامل (005/0 P<) 6/8 ± 4/13 Vital Capacity (VC)=، (001/0 P<) 15 ± 8/9 Forced Expiratory Volume in one second (FEV1)= و (001/0 P<) 14 ± 22/9 Forced Vital Capacity (FVC)= درصد کاهش نشان می داد. بین تغییرات حجم های جاری نسبت به تغییرات زاویه، ارتباط معنی داری یافت نشد. بین تغییرات زاویه اسکولیوز و تغییرات حجم های جاری ریه بعد از عمل، ارتباط معنی دار ضعیف معکوس وجود دارد؛ یعنی هر چه تغیر زاویه بیشتر، تغییر حجم کمتر بود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه پس از جراحی اصلاحی اسکولیوز، حجم های جاری ریه کاهش می یابد. مقدار تغییر زاویه اصلاحی ارتباط معنی داری با مقدار تغییر حجم ها ندارد. بین زاویه اسکولیوز و تغییرات حجم های جاری ریه بعد از عمل ارتباط معنی دار ضعیف معکوس وجود دارد.
    کلیدواژگان: ظرفیت حیاتی با فشار (FVC)، ظرفیت حیاتی (SVC)، ظرفیت حیاتی با فشار در ثانیه اول (FEVI)، زاویه کب (Cobb's angle)، اسکولیوز
  • بررسی عفونت مایکوپلاسما و کلامیدیا به روش PCR و سرولوژی در نسج پولیپ بیماران و مخاطبین افراد غیر مبتلا
    آذردخت طباطبایی، محمد فرهادی، ثمیله نوربخش، مهدی شکرآبی، احمد رضا شمشیری، نجمه سادات علیرضایی، امیر واشقانی فراهانی صفحه 133
    زمینه و هدف
    در مورد پاتوژنز رینوسینوزیت های مزمن و پولیپ بینی، وجود زمینه التهابی تا حدودی مسجل است، ولی عوامل قطعی آن همچنان ناشناخته اند. در این تحقیق، از بین عوامل عفونی دو باکتری مایکوپلاسما و کلامیدیا که نقش عمده ای در انواع بیماری های دستگاه تنفسی دارند، در نمونه بافت پولیپ بینی به عنوان عوامل اتیولوژیک مورد بررسی قرار گرفتند.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی توصیفی تحلیلی، 51 بیمار مبتلا به پولیپ بینی و 19 فرد سالم (که به دلیل شکستگی بینی مورد عمل جراحی قرار خواهند گرفت) از مراجعین به بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص)، وارد مطالعه شدند. از بیماران، نمونه خون برای تست ELISA و نمونه بافت پولیپ (و از گروه شاهد مخاط شاخک تحتانی) برای تست PCR گرفته شد. جهت آنالیز آماری از آماره های توصیفی و از آزمون های کای دو، مک نمار و ضریب توافق کاپا استفاده شد.
    یافته ها
    درصد موارد مثبت آزمون های سرولوژی IgM و IgG و تست PCR برای کلامیدیا به ترتیب در گروه بیماران 8/9، 1/47 و 8/7 درصد، و در گروه شاهد صفر، 4/47 و صفر درصد بود، که اختلاف بین دو گروه از نظر آماری معنی دار نبود. این نتابج برای مایکوپلاسما به ترتیب در گروه بیماران 7/15، 6/68، 6/19 درصد، و در گروه شاهد 8/15، 4/47 و صفر درصد بود که اختلاف بین دو گروه از نظر تست های سرولوژی PCR، (IgG) (polymerase chain reaction) قابل توجه بود (p-Value به ترتیب 10/0 و 05/0).
    نتیجه گیری
    از دو عامل میکروبی مورد بررسی در این مطالعه، امکان ارتباط عفونت مایکوپلاسمایی با پولیپ بینی قوت گرفت؛ ولی همچنان به مطالعات بزرگتر با لحاظ کردن عوامل مداخله گر بیشتر نیاز است.
    کلیدواژگان: پولیپ بینی، مایکوپلاسما، کلامیدیا
  • بررسی اثر درمانی تزریق داخل ضایعه ای بلئومایسین بر زگیل های مقاوم
    میرهادی عزیز جلالی، غلامحسین غفارپور، محمدرضا رضایی، اشکان حشمت زاده بهزاد صفحه 141
    زمینه و هدف
    زگیل ها، تومور های خوش خیم پوست و مخاط هستند که توسط ویروس پاپیلومای انسانی بوجود آمده و جزو بیماری های پوستی بسیار شایعی می باشند که به خصوص در کودکان و نوجوانان به وفور یافت می شوند.
    هر چند که بسیاری از زگیل ها خود به خود یا با درمان های معمول بهبود می یابند، ولی موارد مقاوم، پایدار و صعب العلاج از معضلات شایع رشته در ماتولوژی می باشند. استفاده از داروی بلئومایسین به صورت تزریق داخل ضایعه ای، برای درمان زگیل های مقاوم به کار برده می شود که نتایج متغییری را در بررسی های انجام شده، داشته است. هدف از این پژوهش، بررسی میزان تاثیر این دارو بر زگیل های مقاوم در بیماران مورد مطالعه و مقایسه آن با مطالعات مشابه دیگر می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه، به صورت مقطعی- تحلیلی انجام گرفته است.مجموعا 130 زگیل در 30 بیمار تحت درمان با بلئومایسین به روش تزریق داخل ضایعه با غلظت حدود 1 میلی گرم به ازای هر میلی لیتر (mg/ml) قرار گرفته و در صورت لزوم تا سه دوره هر کدام به فاصله 4 هفته تکرار شده، و تا 6 ماه پس از آخرین تزریق تحت پیگیری قرار گرفتند. نتیجه درمان به صورت بهبودی کامل، نسبی و عدم پاسخ با توجه به محل و اندازه زگیل ها مورد آنالیزبا نرم افزار آماری SPSS V13 و تست های آماری t test و Anova test قرار گرفت.
    یافته ها
    از 130 زگیل مورد مطالعه، در 126 مورد (97%) پاسخ مشاهده شد به طوری که 95 مورد (73%) بهبودی کامل و 31 مورد (24%) بهبودی نسبی نشان دادند. میزان بهبودی کامل در زگیل های بالاتر از 20 میلی متر (mm) نسبت به انواع کوچکتر از mm 20، 46% در مقابل 80% بود. 6 ماه پس از آخرین تزریق، از 30 بیمار تحت درمان 7 نفر دچار بروز زگیل در محل دیگر یا عود در محل بهبودی نسبی قبلی شدند. عود در آن هایی که تعداد زگیل بیشتری داشتند شایع تر بود.
    نتیجه گیری
    تزریق داخل ضایعه ای بلئومایسین، روش موثر در درمان زگیل های مقاوم و پایداری است که به درمان های معمولی پاسخ نداده اند، مشروط بر اینکه نکات اصولی رعایت و احتیاطات لازم به عمل آمده و با غلظت و دوز مناسب تزریق گردد.
    کلیدواژگان: ب، لئومایسین، تزریق داخل ضایعه ای، زگیل مقاوم به درمان
  • ثبات همودینامیک با کدام رژیم هوشبری در جراحی پیوند رگ های کرونر قلب بیماران تحت درمان با بتا-بلوکر بیشتراست؟سوفنتانیل سیس - آتراکوریوم یا سوفنتانیل-پانکرونیوم
    ناهید عقدایی، سید حمیدرضا فیض صفحه 147
    زمینه و هدف
    حفظ ثبات همودینامیک بیماران در طی بیهوشی و عمل جراحی، یکی از مهمترین اهداف متخصصین بیهوشی است. هر یک از داروهای بیهوشی اثرات همودینامیکی مختلفی دارند و تداخل اثر این داروهابا یکدیگر و با داروهایی که بیماران تا قبل از عمل مصرف می کنند، ممکن است باعث تغییرات همودینامیک خطرناکی شود. به منظور ایجاد یک بیهوشی کامل، در صورت مصرف دوز بالای مخدر، شیوه معمول افزودن یک داروی وریدی مانند اتومیدیت به مخدر می باشد. در موارد استفاده از ترکیب اتومیدیت و سوفنتانیل، در دریافت کنندگان بتا- بلوکر، نوع شل کننده در پاسخ بیمار به این ترکیب موثر است. بر همین اساس، در پژوهشی به مقایسه تغییرات همودینامیک و شاخص های قلبی عروقی دو شل کننده عضلانی پانکرونیوم و سیس آتراکوریوم در ترکیب با دوز بالای سوفنتانیل در جراحی پیوند رگ های کرونر قلب بیماران تحت درمان با بتا بلوکر پرداخته شده است.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر به صورت یک کارآزمایی بالینی تصادفی آینده نگر دو سو کور طراحی و اجرا شد. بیماران مورد مطالعه شامل 80 بیمار کاندیدای عمل جراحی پیوند رگ های کرونر در بیمارستان قلب شهید رجایی بودند، که به طور تصادفی در دو گروه پانکرونیوم (40 نفر) و سیس-آتراکوریوم (40 نفر) قرار گرفتند. بیماران از نظر نوع و دوز پیش داروی بیهوشی و نیز مخدر (سوفنتانیل) و هوشبر (اتومیدیت) حین عمل یکسان بودند. وضعیت همودینامیک بیماران شامل فشار خون، تعداد ضربان قلب و شاخص های قلبی قبل از بیهوشی و طی مراحل مختلف عمل جراحی تا 60 دقیقه بعد از القا بیهوشی مورد سنجش قرار گرفت. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 13 و آنالیز واریانس یا اندازه گیری های مکرر (Repeated Measurement Analysis) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سطح معنی داری در این مطالعه در حد 05/0 در نظر گرفته شده است.(Pvalue)
    یافته ها
    براساس آنالیز چند متغیره، بیمارانی که سیس- آتراکوریوم دریافت کرده بودند، کاهش معنی داری (05/0P<) در فشار خون سیستولیک و فشار خون متوسط شریانی در مقایسه با پانکرونیوم طی دقایق اولیه القا بیهوشی نشان دادند. در سایر موارد، تغییرات در دو گروه مشابه بوده و اختلاف آماری معنی داری به دست نیامد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که گرچه سیس- آتراکوریوم در مقایسه با پانکرونیوم در ترکیب با دوز بالای سوفنتانیل در بیمارانی که تحت درمان با بتا بلوکر هستند، می تواند فشار خون سیستولیک و فشار خون متوسط شریانی را به طور معنی داری کاهش دهد، اما در تعداد ضربان قلب و شاخص های قلبی عروقی تغییری که از لحاظ آماری و یا بالینی معنی دار باشد، به وجود نمی آورد.
    کلیدواژگان: شل کننده عضلانی، پانکرونیوم، سیس، آتراکوریوم، تغییرات همودینامیک، پیوند رگ های کرونر
  • بررسی اثر دگزامتازون داخل عضلانی بر القاء و مدت زمان زایمان و عوارض ناشی از آن
    مریم کاشانیان، فتانه مختاری، محمدعلی کریمی صفحه 159
    زمینه و هدف
    یکی از روش های مطرح شده جهت تقویت و تسریع روند زایمان، استفاده از کورتیکوستروئید ها است. اگرچه مطالعات حیوانی متعدد اهمیت ترشح کورتیزول در شروع زایمان را نشان داده اند، اما نقش کورتیکوستروئید ها در تسریع القاء زایمان در زنان هنوز نامشخص است. هدف از این مطالعه بررسی اثر دگزامتازون داخل عضلانی بر القاء و مدت زمان زایمان و عوارض ناشی از آن می باشد.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی دو گروه 61 نفری از زنان نولی پار دارای اندیکاسیون اینداکشن زایمان با bishop score ≥ 7 به طور تصادفی در دو گروه قرار داده شدند. در گروه مورد، دگزامتازون به صورت تک دوز 8 میلی گرم (mg) عضلانی 6 ساعت قبل از شروع اینداکشن تجویز شد. در گروه کنترل، آب مقطر با همین فاصله داده شد. پیامد مورد انتظار، شروع فاز فعال زایمان و طول زایمان بود که بین دو گروه مقایسه گردید. همچنین فراوانی وقوع کوریو آمنیونیت، سپسیس نوزادی و آپگار نوزادی مشخص گردید. برای آنالیز آماری از نرم افزار SPSS- U شامل شاخص های مرکزی میانگین، نما، میانه، و شاخص پراکندگی انحراف معیار و در برخی موارد از تست های آماری Chi Square وt test استفاده شد.
    یافته ها
    بیماران دو گروه از نظر سن، Bishop Score، سن حاملگی و وزن زمان تولد اختلاف ارزشمند آماری نداشتند. میانگین فاصله زمانی بین القاء زایمان تا شروع فاز فعال در گروه دریافت کننده دگزامتازون به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود (5/1 ± 09/3 ساعت در برابر 8/1 ± 21/4 ساعت) بود (001/0P<). میانگین طول مدت فاز فعال در گروه مورد (38/1± 46/2 ساعت) با گروه کنترل (73/5 ± 87/3 ساعت) اختلاف معنی داری نداشت (05/0P>). طول مدت مرحله دوم زایمان در گروه دریافت کننده دگزامتازون، به طور معنی داری کوتاه تر از گروه کنترل بود (09/ 16 ± 23/22 دقیقه در برابر 32/15± 01/29) (014/0P=). طول مرحله سوم زایمان در دو گروه تفاوت آماری معنی داری نداشت. نمره آپگار دقیقه اول و پنجم جنین و عوارض مادری و جنینی شامل کوریوآمنیونیت و سپسیس نوزادی در دو گروه تفاوت معنی دار آماری نداشت.
    نتیجه گیری
    دگزامتازون داخل عضلانی، فاصله زمانی بین اینداکشن تا شروع فاز فعال زایمان وهمچنین طول مدت مرحله دوم زایمان راکوتاه تر می کند.
    کلیدواژگان: دگزامتازون، القای زایمان، مدت زمان زایمان
  • گزارش یک مورد تیبیا همی ملیاو عمل جراحی مربوطه در سن بیست سالگی
    شهریار رضا کامرانی، آرش متقی، رامین حاج زرگرباشی صفحه 167
    زمینه و هدف
    تیبیاهمی ملیا، نوعی نقصان طولی استخوان تیبیا است که در بدو تولدمشخص می باشد. در این بیماری کوتاهی اندام، دفورمیتی شدید پا و انقباض فلکشن زانو مشهود است. درمان این بیماران معمولا در سال های اولیه عمر انجام می گیرد. هدف از درمان به دست آوردن پای باثبات و برابر در هر دو سمت می باشد.
    معرفی بیمار: بیمار مورد نظر آقای 20 ساله می باشد که تیبیاهمی ملیا نوع IA داشته. نکته جالب در این بیمار تحمل دفورمیتی شدید اندام تحتانی سمت راست و کوتاهی قابل توجه تا سن 20 سالگی و داشتن شصت دوتایی در دست و پای همان سمت می باشد.
    نتیجه گیری
    درمان بیماری تیبیا همی ملیا بهتر است در سال های اول عمر انجام شود و حداقل تعداد عمل به بیمار تحمیل شود.
    کلیدواژگان: تیبیاهمی ملیا، آنومالی مادرزادی، نقصان طولی اندام
  • مقایسه کاربرد وسیله جدید (کیسه تخلیه) با چست باتل برای تخلیه فضای پلور
    حمیدرضا کدخدایی صفحه 171
    زمینه و هدف
    درن لوله سینه ای به عنوان یک سیستم بسته و به منظور تخلیه حفره جنب در بیماران ترومایی و یا پس از اعمال جراحی قفسه سینه مورد استفاده قرار می گیرد. آنچه که در حال حاضر به عنوان محفظه تخلیه(Chest bottle) کاربرد دارد، عموما از جنس مواد مصنوعی سخت ساخته شده و امکان شکسته شدن آن نیز وجود دارد. همچنین برای عملکرد مناسب محفظه لازم است همواره مقداری مایع استریل (نرمال سالین) درون آن ریخته شود، که این موضوع علاوه بر آنکه موجب فشار قابل توجه به جدارسینه بیمار ودردناک شدن آن می گردد، از امکان تحرک و جابجایی بیمار نیز به نحو قابل ملاحظه ای می کاهد. هدف از انجام این پژوهش، استفاده از وسیله ای جدید موسوم به کیسه تخلیه (Drainage bag) است، تا ضمن تخلیه مایع و هوا از حفره جنب، سایر اشکالات موجود در محفظه تخلیه (Chest bottle) معمولی را نیز نداشته باشد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضراز نوع مداخله ای با کارآزمایی بالینی بوده که در آن تعداد 50 بیمار از بین بیماران بستری در بخش های مجتمع آموزشی پژوهشی رسول اکرم(ص) که نیاز به لوله سینه ای داشته، انتخاب و، پس از توضیح کافی و اخذ رضایت برای شرکت در طرح، به صورت تصادفی در دو گروه 25 نفری قرار داده شدند. برای یک گروه از محفظه تخلیه (Chest bottle) معمولی و در گروه دوم از کیسه تخلیه (Drainage bag) استفاده شد. هر دو گروه مورد مطالعه از نظر شدت درد جدار قفسه سینه (با روش VAS)، رضایتمندی از وسیله و مدت زمان بستری مقایسه شده اند. در نهایت کلیه اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفته است. برای متغیرهای کمی از آزمون آماریIndependent Samples Test و برای تجزیه و تحلیل متغیرهای کیفی از آزمون Chi square استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که میانگین شدت درد در بیماران با کیسه تخلیه (Drainage bag) 2/4 واحد در مقابل 5/5 واحد در گروه با محفظه تخلیه (Chest bottle) بوده است. همچنین از نظر رضایتمندی بیماران که شامل امکان جابجایی بیمار و نیز سهولت در تعویض وسیله بوده، در گروه با کیسه تخلیه (Drainage bag) معادل 81% در مقابل 43% در گروه با محفظه تخلیه (Chest bottle) بوده است. از نظر مدت زمان بستری نیز که از دیگر شاخص های مورد نظر طرح می باشد، برای بیماران با کیسه تخلیه به طور میانگین 3/5 روز و برای گروه با محفظه تخلیه 7/8 روز بوده است.
    نتیجه گیری
    با انجام این مطالعه به نظر می رسد که استفاده از کیسه تخلیه (Drainage bag) به جای محفظه تخلیه (Chest bottle)، برای کلیه بیمارانی که لوله سینه ای داشته به شرط آنکه نیاز به ایجاد فشار منفی بیشتر (ساکشن) در فضای پلور نداشته باشند، می تواند با درد کمتر و احساس رضایتمندی بیشتر بیماران، موجب تسریع در مراحل بهبودی و کاهش مدت زمان بستری آن ها گردد.
    کلیدواژگان: حفره جنب، لوله سینه ای، چست باتل، درناژ
  • تعیین سطح پلاسمایی تیامین در بیماران همودیالیزی: یک روش دقیق کروماتوگرافی با کارکرد عالی
    منیژه متولیان، عفت سوری، نیوشا تفرشی، حسن جلالی زاده، مسعود محمودیان صفحه 177
    زمینه و هدف
    درمان های جایگزین کلیه، اغلب با تغییرات عناصر کمیاب و متابولیسم ویتامین ها همراه است. تجویز مولتی ویتامین ها به بیماران دیالیزی به صورت روتین در مراکز دیالیز صورت می گیرد. غلظت پلاسمایی تیامین، نشانگر خوبی برای وضعیت تغذیه ای بیمار است. در این مطالعه یک روش دقیق کروماتوگرافی با کارکرد عالی برای تعیین غلظت پلاسمایی تیامین در انسان راه اندازی شده و غلظت پلاسمایی تیامین در گروهی از بیماران همودیالیزی بررسی شده است. هدف از انجام این پژوهش، اندازه گیری میزان تیامین در خون بیماران همودیالیزی مزمن به منظور ارزیابی نیاز یا عدم نیاز این بیماران به مکمل های حاوی تیامین است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، پلاسمای 9 نفر بیمار همودیالیزی ایرانی برای تعیین میزان تیامین آن آنالیز شده و با یک گروه داوطلب سالم ایرانی مقایسه شد. طریقه عمل بر اساس اکسیداسیون تیامین قبل از ورود به ستون و تبدیل آن به تیوکروم و سپس ردیابی توسط ردیاب فلورسنت بود. 1 میلی لیتر از پلاسما توسط تری کلرواستیک اسید دی پروتئینه شده و تیامین توسط دی اتیل اتر استخراج شد. سپس سیانوژن بروماید (3/0 میلی لیتر) اضافه شد تا تیامین را به تیوکروم تبدیل کند. نمونه ها (25 میکرولیتر) به یک ستون (mm 250 × 6/4) μm 4، 8Novapak C تزریق شد. فاز متحرک شامل متانول: بافر فسفات (30 میلی مولار) با نسبت 55:45 و 05/0 % سدیم لوریل سولفات بود. نتایج به دست آمده با استفاده از Student t-test و ANOVA یک طرفه آنالیز شد. آنالیز اطلاعات با استفاده از برنامه SPSS VB
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد که روش استفاده شده برای تعیین مقدار تیامین در پلاسما، روشی بسیار دقیق و تکرارپذیر است. حداقل مقدار قابل اندازه گیری تیامین 2/0 نانو گرم در میلی لیتر و درصد بازیافت حدود 85% بوده است. ضرائب تغییرات بین روزی و درون روزی برای 3 غلظت اختیاری تیامین در پلاسما در محدوده 94/2-2/0 % بود. میانگین غلظت پلاسمایی تیامین در 10 نفر داوطلب سالم 95/0± 07/3 نانوگرم در میلی لیتر و در بیماران 12/1±72/4 نانوگرم در میلی لیتر قبل از همودیالیز و 67/0±29/4 نانوگرم در میلی لیتر بعد از همودیالیز بود. مطالعه حاضر نشان می دهد که میانگین غلظت پلاسمایی تیامین در بیماران همودیالیزی ایرانی تفاوت معنی داری با داوطلبین سالم ایرانی ندارد و همچنین قبل و بعد از دیالیز نیز تغییر چندانی نمی کند.
    نتیجه گیری
    روش استفاده شده برای اندازه گیری تیامین در پلاسما روشی حساس، دقیق و تکرارپذیر است و برای مطالعات کینتیکی تیامین مناسب است. بر اساس یافته های این تحقیق می توان چنین نتیجه گرفت که بیمارانی که به صورت مزمن تحت همودیالیز قرار می گیرند، تفاوت معنی داری در مورد غلظت تیامین با افراد سالم ندارند و میزان ویتامین موجود در رژیم غذایی این افراد برای رفع نیاز بدن کافی به نظر می رسد و دریافت ویتامین اضافی توسط این بیماران ضروری نیست.
    کلیدواژگان: تیامین، کروماتوگرافی با کارکرد عالی، غلظت پلاسمایی، همودیالیز
  • بررسی دخالت رسپتورهای NMDA در اثر ضد دردی ویتامین C در یک مدل دردنوروپاتیک
    فریناز نصیری نژاد، سپیده صفارپور صفحه 193
    زمینه و هدف
    اسید آسکوربیک (Ascorbic Acid-AA)، با غلظت زیاد در سیستم عصبی وجود دارد و به دنبال فعالیت نورون های گلوتامینرژیک آزاد می شود. از آن جا که رسپتورهای NMDA به میزان زیاد در سیستم عصبی وجود دارند. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر ضد دردی اسید آسکوربیک و نقش رسپتورهای NMDA در ایجاد این اثرات در مدل درد نوروپاتیک می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه که از نوع تجربی می باشد جهت ایجاد درد بر طبق مدل CCI عصب سیاتیک در پای چپ موش های صحرایی تحت فشار قرار گرفت. در هفته دوم پس از CCI حیوانات 1، 5 و 10 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن(mg/kg) محلول ویتامین C و یا نرمال سالین دریافت کردند و 15 و 30 دقیقه پس از آن تست های سنجش درد در مورد آن ها انجام گرفت.. جهت بررسی نقش رسپتورهای NMDA در فرآیند ضد دردی آسکوربیک اسید، گروه های جداگانه ای از حیوانات در هفته دوم پس از CCI 30 دقیقه پس از دریافت اسید آسکوربیک با (غلظت mg/kg1) و یا سرم فیزیولوژیک، کتامین mg/kg5 و یا 801-MK (mg/kg 01/0) به صورت داخل صفاقی دریافت نمودند. 20 دقیقه پس از آن تست های سنجش درد در مورد آن ها انجام گرفت. جهت سنجش آلودینیای مکانیکی از تست Von Frey و جهت سنجش هیپرآلژزیای مکانیکی و حرارتی به ترتیب از تست های Randal selitto و Radiant heat استفاده شد. نتایج به دست آمده با استفاده از تست های آماری ANOVA و Newman-Keuls مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت 05/0P< معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    تزریق داخل صفاقی اسیدآسکوربیک در مقادیر mg/kg 5 و mg/kg 10 باعث افزایش آستانه درد در تست های سنجش هیپر آلژزیای حرارتی و مکانیکی و آلودینیای مکانیکی شده است. در حالی که تزریق آن به میزان mg/kg 1 اثری در تغییر آستانه درد نداشته است. همچنین تزریق AA به میزان mg/kg 1، باعث مهار اثرات ضد دردی کتامین و یا 801-Mk شد و میزان درد در این گروه ها تفاوت معنی داری را نسبت به گروهی که سرم فیزیولوژیک دریافت کرده بودند نشان داد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده تزریق ویتامین C باعث کاهش درد ایجاد شده پس از آسیب عصبی می شود. این اثر وابسته به مقدار بوده و از طریق بلوک رسپتورهای NMDA اعمال می شود.
    کلیدواژگان: آسکوربیک اسید، رسپتور NMDA، درد نورو پاتیک، ضد دردی
|
  • F. Ehsanipour, Sh. Sohayl Nader, M. Bahmani Kashkoli Page 7
    Background and Aimi: Complication of sinusitis is a medical emergency. The purpose of this study was to determine the incidence of sinusitis in patients admitted with orbital and intracranial infections.Patient and
    Methods
    A descriptive-retrospective study was conducted from March 2000 to Feb 2004 on 74 pediatric patients admitted with intracranial and orbital infections. Patient information was analysed by t-test.
    Results
    Out of 74 patients studied, 17 (22.9%) were diagnosed with sinusitis. Sinusitis was observed in 53.85% and 16.39% of children with orbital and intracranial infections, respectively. Meningitis was the most common intracranial complication (80%). The most common involved sinus was Maxillary Sinus (58.8%). The most common age group For association of sinusitis with orbital and introcranial infection was between 5-11 years.
    Conclusion
    Association of sinusitis, especially with orbital infection in clidren is common. We recommend sinus imaging in any pediatric patient with orbital infection.
    Keywords: Sinusitis, Orbital infection, Intracranial complication, Pediatrics
  • Sh. Agah, A. Ghasemi, M. Rezaei, N. Ashayeri, S.M. Fereshtehnejad, H. Mohammad Sadeghi Page 13
    Background and Aim
    Colorectal cancer is the third most common cancer and the third leading cause of cancer death. Most often it is derived from an adenomatous polyp. Therefore, detection and treatment of these baseline polyps could potentially decrease the prevalence and incidence of colorectal cancers. One of these screening procedures is colonoscopy, which is more Precise than others like. Barium enema in detecting primitive and small polyps. In addition, colonoscopy has the added benefit that lesion can be removed during the same procedure. Thus, this study was performed to determine the frequency of polyps and colorectal tumors among patients who underwent colonoscopy in Shariati hospital between November 2000 and November 2002. Patients and
    Methods
    This retrospective analytical cross-sectional study was performed on 993 patients who underwent colonoscopy in Shariati hospital from November 2000 to November 2002. Method of sampling was by census. All patients were evaluated for demographic variables, location and size of polyps and tumors by using a checklist. The data were collected, described and analyzed using SPSS V.11.5 sofware. Chi2 and Student t-test were performed in the data analysis.
    Results
    Among 993 patients who were studied, 529 (53.3%) were males and 464 (46.7%) were females. The frequency of polyps and tumors in this study was 15.4% (153 of 993) and 4.8% (48 of 993), respectively. There was a significant association between the frequency of polyps and its location (P<0.01). The most common location of polyps was sigmoid (76.5%). Also, a significant association was observed between the frequency of tumors and its location (P<0.01). The most common location of tumors was again recto-sigmoid colon (70.8%). Additionally, polyps and tumors were respectively 1.6 and 1.7 times more prevalent in men than women.
    Conclusion
    Regarding the most prevalent location of polyps and tumors, the use of fexible sigmoidoscopy may lead to detection and even treatment of many accessible polyps and tumors which could result in prevention of many colorectal cancers. Also colonoscopy is useful to detect lesions which were not detected by sigmoidoscopy and these inaccessible polyps and tumors can be bilopsied.
    Keywords: Colorectal, Polyp, Tumor, Colonoscopy
  • N. Amirmozafari, F. Jeddi, F. Masjedian, L. Haghighi Page 19
    Background and Aim
    Mycoplasmas are the smallest bacteria capable of independent growth in artificial media. Mycoplasma hominis is associated with pre-mature birth, rupture of amniotic membranes and post-delivery fever. Ureaplasma urealyticum is similarly associated with chorioamnionitis and low-birth weight infants. Both of these bacteria can easily get transferred into newborns during childbirth leading to pneumonia, meningitis, cerebral abscesses and other complications. This study was conducted in order to survey the prevalence of these two micro organisms in women suffering from genital infections.Patients and
    Methods
    The study was adescriptive. Endocervical swabs were collected from a total of 205 women with genital tract infections who referred to various hospitals affiliated to Iran University of Medical Sciences in Tehran. The swabs were placed in PPLO broth transport media and immediately sent to laboratory. Following filtration through 0.45 mm pore-size disposable filters, the filtrates were cultured into Arginine broth and Urea broth. In cases of color change, the broth media were sub-cultured into PPLO agar plates. All media were incubated at 35°C under elevated Co2 atmosphere.
    Results
    From the total of 205 endocervical swabs, 64 samples (31.18%) were positive for Ureaplasma urealyticum and 16 samples (7.76%) were positive for Mycoplasma hominis. The highest prevalence of positive cases was among the 29-39 years of age group (34 patients) and belonged to women diagnosed with vaginitis (36 patients).
    Conclusion
    The results of this survey indicate that the prevalence rate of Mycoplasma hominis and Ureaplasma urealyticum infections among symptomatic Iranian women is in the intermediate range. Due to fact that the prevalence rates of these infections are probably on the rise, more attention needs to be paid to their role as an important etiologic factor of urogenital infections. Its prompt culture in routine clinical laboratories and immediate treatment should be considered as a health care priority.
    Keywords: Mycoplasma hominis, Ureaplasma urealyticum, Genital Tract Infection
  • F. Imani, M.H. Mirdehghan, S.R. Entezary, A. Mehdizadeh Kashi Page 27
    Background And Aim
    Epidural-spinal anesthesia is one of the modern methods used to establish adequate anesthesia in cesarean section. In order to reduce these adverse effects different drugs are added to the anesthetic solution. The main aim of this article is evaluation of maternal and neonatal effects of adding Midazolam to Bupivacaine under combined spinal-epidural anesthesia in elective cesarean section Ptatients and
    Methods
    This study has been designed as a double blind randomized clinical trial. Study population included pregnant females who were admitted to Hazrat Rasool Akram hospital to undergo elective cesarean section. Sampling was simple and nonrandomized. After considering the inclusion and exclusion criteria, and obtaining an informed consent, 90 pregnant women were divided by block randomization into 3 groups. Epidural-spinal anesthesia was achieved by using 2cc of 0.5% Bupivacaine. Based on their groups, group one (A) received only 0.5% Bupivacaine group two 2.5 mg of Midazolam along with 0.5% Bupivacaine and group 3, (C) 5 mg Midazolam with 0.5% Bupivacaine. Time duration of complete motor block, time duration of the highest score of sedation, time duration of required analgesia after surgery as well as, maternal and neonatal side effects were evaluated. To compare the qualitative and quantitalive data between the two groups, Chi sqaure test was used for normal distribution and for quantization variables, One Way ANOVA analysis of variance was used. Level of significance in this study was considered as 0.05. SPSS V. 13 was used for statistical analysis.
    Results
    Time of sensory motor block in Midazolam group was significantly less than Bupivacaine group this time for 5 mg Midazolam group was in the minimal range. The most sedative effects belonged to the midazolam 5 mg group. Adding Midazolam decreased significantly the time of requiring additional analgesia in mothers after surgery. The most prevalent complications that was reported by the mothers was nausea and vomiting more than 70% of mothers who received Bupivacaine alone complained of it.
    Conclusion
    In this study it was shown that addition of Midazolam was associated with rapid onset of motor and sensory blocks along with maximum sedation. It also decreased the incidence of nausea and vomiting due to Bupivacaine. In addition maternal and neonatal side effects are not increased.
    Keywords: Epidural, spinal anesthesia, Midazolam, Bupivacaine
  • Q. Behzadian Nejad, A. Abdollahi, Sh. Najar Peerayeh, H. Forouhesh Tehrani Page 37
    Background And Aim
    Klebsiella pneumoniae (K. Pneumoniae) is one of the prevalent infectious bacteria, especially in hospitalized patients. Recently, it's multi drug resistance (MDR) trait has become more important and regarded as a virulant factor. In this study, we evaluated bla-ctx-m-type gene in clinical isolates of K.pneumoniae with multi drug resistance.
    Materials And Methods
    In this descriptive cross-sectional study, a total of 280 K.pneumoniae strains were isolated from patients. Initially, we evaluated drug sensitivity with disk diffusion method. Then the minimum inhibitory concentration (MIC) of resistant isolates was determined with E-test stripes. The existence of ESBL (Extended Spectrum Beta-Lactamase) enzymes was identified by ESBL disks in Double Disk method. These resistances were evaluated with PCR. Finally, results were analyzed by SPSS software.
    Results
    From total 280 K.pneumoniae, 62 samples (22.14%) showed multi drug resistance trait. 40 strains of these MDR isolates were completely resistant to the experimental cephalosporins, and positive in ESBL production by Double Disk methodology. These results were proved and evaluated with PCR and Sequencing.
    Conclusion
    Detection of 22.14% MDR trait, especially extended spectrum beta-lactamases in resistant clinical K.pneumoniae isolates, points to the in usage of extended spectrum cephalosporins.
    Keywords: Klebsiella pneumoniae, Extended Spectrum Beta, Lactamase (ESBL), Multi Drug Resistance (MDR), CTX, M enzyme
  • Sh. Parashi, M. Kashanian, F. Niknafs Page 47
    Background And Aim
    Stress urinary incontinence (SUI), is one of the important health problems for women and the knowledge about its risk factors is considerably significant.The purpose of the present study is finding a relationship between the mode of delivery and SUI, one year after first delivery.Patients and
    Methods
    A historical cohort study was performed in Akbarabadi Teaching Hospital, Tehran, Iran, between March 2006- March 2007. One thousand four hundred primiparaous women who had delivered one year ago entered the study and were compared. They were divided into three groups.Patients were diagnosed with incontinence by questionnaire. The patients with internal disorders or chronic high intra-abdominal pressure and urinary infection were excluded from the study. Statistical analysis was performed using SPSS. t and Chi2 tests were used for comparing the results.
    Results
    The patients were evaluated in 3 groups. Group 1 or vaginal delivery group (400 cases), group 2 or elective cesarean section group(600 cases), and third group or emergency cesarean section group(400 case)were compared. 25 women (1.9%) had SUI, 12 of which (3%) were in the vaginal delivery group, 5 (0.83%) were in the elective cesarean group and 8 cases (2%) were in the emergency cesarean group showing a statistically significant difference (p=0.037). There was no significant difference between women in the 3 groups according to age, maternal weight, doing exercise, occupation, race, reason for cesarean section and neonatal weight. Mean duration of the second stage of labor was longer in patients with SUI (34± 8.1 min vs 25±9.63 min), showing a statistically significant difference (P=0.000).
    Conclusion
    Vaginal delivery in the first pregnancy is a risk factor for SUI after one year
    Keywords: Stress urinary incontinence (SUI), Mode of delivery, Vaginal delivery
  • S.M. Pouramjad, Sh. Egtesadi, S. A.J. Moosavi, I. Nour Mohammadi, R. Yazdani Page 55
    Background And Aim
    Asthma, as the most prevalent disorder of the airways is accompanied with excessive inflammatory, oxidative and apoptotic activity. In asthmatic patients, serum and hair levels of zinc are decreased. Zinc, as an essential micronutrient for human is reported to have anti inflammatory, anti oxidant and anti apoptosis roles. This study was conducted to investigate the effect of zinc supplementation on lung function in asthmatic patients in Hazrat Rasool Akram Hospital.Patients and Materials: A cross sectional clinical trial was conducted on 29 patients with asthma who received 50 mg zinc supplementation every other day for a period of 8 weeks. 10 ml blood sample was drawn prior to initiation of supplementation period. Serum Zinc concentration was measured by Atomic Absorption spectrophotometry and compared with that of 29 non-asthmatic individuals. Respiratory factors such as Forced Expiratory Volume in 1 second (FEV1), Forced Vital Capacity (FVC), Vital Capacity (VC) and FEV1: FVC ratio were measured by Spirometer in asthmatic patients before and after Zinc supplementation. Dietary intake in asthmatic patients was assessed by Dietary recall questionnaire. Data were analysed by Paired t-test and Independent t-test. SPSS V. 10 was used.
    Results
    The serum zinc concentration of treated patients was 0.68±0.16 mg/l, which shows significant difference (P<0.05) when compared to that of normal group. The differences of FEV1, FVC, VC, FEV1:FVC were not statistically significant before and after zinc supplementation (P>0.05) and the daily food intake of zinc in patients, was 60% of the Recommended Dietary Allowance (RDA).
    Conclusion
    Zinc status of serum in asthmatic patients was significantly lower than non-asthmatic subjects and supplementation with 50 mg zinc taken every other day for 8 weeks did not lead to significant effect on respiratory factors. More interventional trials are recommended.
    Keywords: Asthma, Zinc supplementation, Serum zinc
  • A.R. Khooei, M. Mahmoudi, M. Farzadnia, M. Sedaghat Page 63
    Background And Aim
    Today, several viruses that are responsible for the development of approximately 15% of all human tumors have been characterized.Human T cell leukemia/lymphoma virus type1 (HTLV-1), one of the human retroviruses which causes Adult T cell leukemia and Tropical spastic myelopathy, is also associated with other diseases and cancers in humans. This virus is endemic in Khorasan province.Considering the association of HTLV-1 with cervicovaginal cancers and the endemic prevalence of the virus in Khorasan, this study was designed to investigate the presence of HTLV-1 genome in the tissue specimens of cervicovaginal cancers.
    Materials And Methods
    In this cross sectional and historical prospective study, all archived tissue specimens of cervical and vaginal cancers, diagnosed in a 20 year period(1983-2003) in the Pathology Department of Imam Reza Hospital of Mashhad were elicited and restudied microscopically. Thirty two tissue specimens were tested by PCR, using Tax, Pol and LTR primers and resulted data were analysed by Z test.
    Results
    The results showed that most of the patients were in their fourth or fifth decades of life about one decade younger than the other worldwide reports. Squamous cell carcinoma (SCC) was the most frequent histological subtype. In all tissue specimens studied by PCR method, genome of HTLV-1 was not detected.
    Conclusion
    Despite the endemic prevalence of this virus in Khorasan, no association was noted between HTLV-1 and cervicovaginal cancers in studied Iranian women.
    Keywords: HTLV, 1, Polymerase chain reaction, Cervical cancer
  • M. Khavanin Zadeh, Z. Omrani, A. Shirali, N. Najmi, M. Mohammad Zade, S.M. Fereshtehnejad Page 71
    Background And Aim
    Hemodialysis is the most common procedure which is performed for end-stage renal disease (ESRD) patients. Furthermore, vascular access is an important aspect of hemodialysis treatment, provided for patients with ESRD. There are different reports on the prevalence and survival of vascular access. In this study we report the prevalence and survival probability of vascular accesses in hemodialysis patients in Iran.Patients and
    Methods
    This cross-sectional retrospective study was conducted in ESRD patients who underwent hemodialysis in Hemodialysis centers of Tehran, Iran in December 2004. In order to determine the prevalence and survival of different vascular access types, 700 hemodialysis patients and 198 accesses (from 100 patients) were studied, respectively. Data were collected by using recall method, interview and check lists. Life tables, Kaplan Meier procedure, Cox Regression and Log Rank tests were used in survival analysis. Statistical analysis was done with SPSS V. 13.
    Results
    From 700 patients, Arteriovenous Fistula (AVF), Arteriovenous Graft (AVG)and Catheter were used by 93.4%, 3% and 3.6% of Iranian hemodialysis patients, respectively. The mean survival time of AVF was 144.52(95%CI 118.67 to 170.36) months compared with 32.43(95%CI 18.83 to 46.03) months for AVG. The results of Log Rank test demonstrated that this difference is significant (p=0.000). In addition, the estimated one, three and five year survival probability for AVF was 76.42%, 61.54% and 56.86%, respectively. Moreover, AVF survival time was significantly associated with the sites of access (p=0.0038).
    Conclusion
    Our findings showed greater survival of AVF compared with AVG and catheters. However we suggest that applying highly skilled surgical technique may improve access survival, patient's satisfaction and cost implications.
    Keywords: Hemodialysis, Survival, Vascular access
  • F. Zaker, M.H. Mohammadi, A. Kazemi, M. Bakhshayesh Page 79
    Background And Aim
    Molecular basis of Acute Myeloid Leukemia (AML) involves mutations in regulatory genes of cellular proliferation and differentiation.Mutation in tyrosine kinase receptor gene of FLT3 occurs in high frequency in AML, resulting in proliferation and abnormal survival of leukemia cells. Mutations in Internal Tandem Duplication (ITD) and D835 of FLT3 gene are associated with poor prognosis. The aim of this study was to diagnose and determine the frequency of this mutation in AML.
    Materials And Methods
    This descriptive - observational study was performed on 101 AML patients for mutations in exon 11,12 and interon 11 of ITD and D835 mutation in exon 20 of FLT3 receptor gene using PCR. Mutation in ITD was observed using PCR products run on acrylamid gel 8% and compared to marker. PCR products of D835 mutation on genomic DNA were studied using ECORV restriction enzyme and RFLP technique.
    Results
    ITD mutation was observed in 18% of AML studied patients with differences in subgroups of FAB. Also 6% of the patients showed D835 mutation with difference in subgroups of FAB.
    Conclusion
    This study revealed that mutations in FLT3 gene occurr in substantial number of AML patients. Therefore, molecular diagnosis of these mutations prior to treatment leads to a better decision making for the therapeutic protocol.
    Keywords: AML (Acute Myeloid Leukemia), FLT, 3 (Fms Like Tyrosin kinase, ITD (Internal Tandem Duplication), D835 (Aspartic Acid 835), PCR (Polymerase Chain Reaction)
  • F. Zonoozy, M. Hashemijam Page 87
    Background And Aim
    Several agents have been used for labor pain relief. Clinical trials have shown pethidine – promethazine combination as an effective mean. Transcutaneous electrical nerve stimulation (TENS) is a new method for pain relief which uses mild electrical stimulation for inhibition of pain signals in nerves. This method has been used successfully for chronic pains such as low back pain, rheumatic pains, acute surgical and traumatic pains. In this study we compared these two methods for reducing labor pain.The aim of this study was to compare the effectiveness of transcutaneous electrical nerve stimulation (TENS) and pethidine-promethazine in reducing labor pain in the active phase of labor.Patients and
    Methods
    In this clinical trial study, 100 pregnant women admitted in Shaheed Akbarabadi hospital for labor were included in the study and alternatively were allocated into one of two the groups: TENS group (A) or combined pethidine (50mg, IM) and promethazine (25mg, IM) group (B). Pain intensity during maximum uterus contractions was evaluated with Visual Analogue Scale (VAS) in all of the cases. Four hours after delivery, pain relief and efficacy of the method was asked from the mothers. Demographic data were recorded in all cases. Data analysis was accomplished with SPSS V. 15 software. For statistical analysis t-test, regression and Chi2 were used. P value under 0.05 was assumed as significant.
    Results
    Mean pain intensity in 3-4cm dilatation in group A was 7.65±1.05 and in group B was 8.16±1.14 and difference was significant (P=0.003). Mean pain intensity in 6-7cm dilatation was 8.55±0.76 and 8.38±0.87, respectively which was not statistically significant (P>0.05). In full dilatation this measure was 8.73±0.84 and 8.54±0.69, respectively which was not statistically significant (P>0.05). Mean number of contractions in full dilatation in group A was significantly higher than group B (6.18±7.22 vs 3.87±66 P=0.02). Mean duration of labor in group A was 3.49±2.64 hrs and in group B was 3.31±1.5hrs which was not statistically significant (P>0.05).
    Conclusion
    With respect to the results of this research and the previous studies, TENS is a side-effect free, cheap and suitable method for controlling labor pain and can be used solely and as adjuvant therapy for this purpose.
    Keywords: Pain free labor, Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation (TENS), Pethidine, Promethazine
  • D. Saedi, M. Naroienejad, M. Ghayenian Page 95
    Background And Aim
    Unenhanced Helical Computed Tomography (UHCT) has evolved into a well-accepted method in patients with acute flank pain and suspected ureterolithiasis. The purpose of this study was analysis of UHCT findings in patients with acute flank pain.Patients and
    Methods
    This is a prospective descriptive cross sectional study. The results were analyzed by descriptive statistic methods. 118 consecutive patients with acute flank pain were evaluated prospectively with UHCT. The images were interpreted for detection of calculi, size and location of the calculi we also sought for the secondary signs of obstruction.
    Results
    In a total of 118 patients who underwent UHCT, 99 cases had evidence of urinary calculi, 1 patient had appendicitis, 1 patient had ruptured ovarian cyst and 17 had normal UHCT. 81 patients suffered from a solitary stone in the ureter with a mean diameter of 6 mm. 3 cases had two stones one in the ureter and another in the calyx. 15 cases had two stones or more in the calyces. Also secondary signs of obstruction were confirmatory in the interpretation of UHCT. The most reliable secondary signs of ureteral obstruction were respectively hydroureter (73.7%), hydronephrosis (46.6%), periureteric edema (26.3%), perinephric edema (14.1%), and nephromegaly (8%).
    Conclusion
    The highly accurate diagnostic value of UHCT makes it a suitable method in the diagnosis of patient with acute flank pain.
    Keywords: Unenhanced helical CT scan, Bladder stones, Acute flank pain, Secondary symptoms, Ureterolithiasis
  • F. Sina, B. Haghi Ashtiani, M. Rohani, B. Zamani, S.M.A. Akbarian Nia Page 105
    Background And Aim
    Thrombosis of the cerebral veins and sinuses is a distinct cerebrovascular disorder that most often affects young adults and children. Failure in brain autonomic activity could be provoked because of damage to energy-dependent cellular membrane pumps resulting from cytotoxic edema and cerebral ischemia. Measurement of vasomotor reactivity (VMR) through Trans-cranial Doppler imaging may reveal the extent of brain damage in such conditions. The aim of this study was to evaluate and compare the vasomotor reactivity in patients with cerebral vein thrombosis and in normals individuals.Patient and
    Methods
    In this cross – sectional study, cerebral vasomotor reactivity (CVR) measurement with Trans-cranial Doppler technique was performed in 25 cerebral venous sinus thrombosis patients and 25 age and sex-matched healthy controls. Cerebral Vasomotor Reactivity (VMR) was measured after inhalation of 5% CO2 for 1-2 minutes. CVR was measured as percentage of MCA changes for every mmHg increase in arterial CO2. Statistical analysis was done via student t-test. SPSS V. 11 was also used.
    Results
    There was a statistically significant difference between the mean VMR values in the two groups (P<0.001,4.47 in thrombotic group and 7.62 in controls). Pulsatility index (PI) was 0.77±0.12 and 0.55±0.11 in thrombotic and control groups, respectively. Mean End diastotic volume (EDV) was 56.4±12.23 cm/s and 65.48±12.07 cm/s in thrombotic and control groups, respectively showing significant statistical differences. (P<0.001).
    Conclusion
    These findings are consistent with a state of vasoconstriction in cerebral venous and sinus thrombosis that is unresponsive to stimuli, that under normal circumstances results in vasodilation. Measurement of VMR in patients affected by cerebral venous sinus thrombosis could assist in early diagnosis of cerebral autonomic dysfunction and prevent its serious consequences.
    Keywords: Cerebral venous sinus thrombosis, Trans, cranial Doppler, Vasomotor reactivity
  • M. Shaddel, H. Ormazdi, L. Akhlaghi, B. Kazemi, M. Bandepour Page 115
    Background And Aim
    Leishmania major p4 gene is normally expressed during amastigote form of the parasite and can be a good candidate for producing an effective vaccine. The aim of this study is to clone p4 gene in a suitable vector for further vaccine production studies.
    Materials And Methods
    This is an experimental study. Leishmania promastigote was grown in N.N.N. medium and later in the form of mass culture in RPMI 1640 cell culture medium. Total leishmania genomic DNA was extracted by centrifugation of promastigote and lysed by lysis buffer followed by boiling method. PCR was carried out using p4 gene specific primers. PCR product was detected by agaros gel electrophoresis and cloned into Bluescript plasmid via T/A cloning method. After transformation, the recombinant plasmid was screened and digested by restriction enzyme.
    Results
    PCR reaction and cloning p4 gene in T-vector was done successfully. Recombinant plasmid was extracted and cloned gene was released by restriction enzyme and subcloned into pPQE-30 expression vector and confirmed by restriction analysis and PCR.
    Conclusion
    This newly expressed combination is p4 gene invitro. Production of p4 recombinant antigen is very much useful especially in the field of vaccine production, drug target and immunological studies.
    Keywords: p4 gene, Cloning, Leishmania major, Vaccine
  • H. Nedjadgashti, F. Sabzghabaie, D. Saedi Page 121
    Introduction
    Autosomal dominant polycystic kidney disease (ADPKD) is the most prevalent inherited disease of kidney in adults. Approximately, 30-50 percent of these patients will have one or more urinary tract infections during their lifetime. Treatment is somewhat more complicated with an infected cyst and if the patient doesnt respond to antimicrobial therapy, surgical nephrectomy is the treatment of last resort.Case report: In this article, we report a 56 year old woman with ADPKD and diabetes. The patient had multiple pyocysts and didnt respond to antimicrobial therapy. The cysts were drained and washed under sonography guidance and the patient was treated.
    Conclusion
    Drainage of pyocysts in ADPKD with sonographic guide and frequent rinsing can be a good replacement for nephrectomy in patients that dont respond to antimicrobial therapy and are candidates for nephrectomy.
    Keywords: Autosomal dominant polycystic kidney disease, Pyocyst, Percutaneus drainage
  • H. Shariatzadeh, D. Jafari, H. Taheri, F. Najdmazhar Page 121
    Introduction
    Ulnar bone deficiency is one of rarest congenital anomalies of upper limb which is classified under longitudinal deficiencies of upper limb. Ulnar bone deficiency is classified to several subgroups and musculoskeletal deformities are very common in this abnormality. Hand always has abnormality in the involved limb. The presenting case has ulnar deficiency with humero-radial synostosis, but interestingly no abnormality in ipsilateral hand and digits.Case Report: The patient is an 8 year old boy who had referred to the clinic because of short left upper extremity. On examination of the spine, lower extremities and right upper extremity no abnormality was found. The involved left upper limb was shorter than the right upper limb, elbow was in extension and there was no motion at that joint. Left wrist was similar to the right one. In the left hand, thumb was normal and all metacarpal bones were normal. Hand had five digits with three phalanges without any syndactylism and constrictive bonds. On radiographic examination, there was humero - radial synostosis, but no abnormalities in the bones of hand.
    Conclusion
    Presenting report indicates the presence of ulnar bone deficiency without the abnormality of the hand in the involved limb.
    Keywords: Ulnar Deficiency, Humero, radial synostosis, Upper Limb Congenital Deficiency
  • H.A. Sadeghi, M.M. Zahmatkesh, A. Ehteshami Afshar, N. Paziraee Page 125
    Background And Aim
    The present studies on kyphoscoliosis operation demonstrate different results on lung volume changes. Some observations show increased, some show decreased and other studies show no changes in the dynamic respiratory flows.In this study we evaluated lung volumes before and after surgery. We also evaluated the correlation of repiratory lung volume changes with mean of Cobb's angle.Patients and
    Methods
    In this observational descriptive study, 18 non smoker patients with idiopathic scoliosis were included. Cobb's angle, lung volume and flow were measured before and after surgery with spirometer. Paired t-test was used for statistical analysis. To consider height and weight changes during the follow ups, we used percentage relative to normal instead of absolute volumes.
    Results
    From 30 patients included in this study we followed 18. Mean follow up duration was 34.5±19.6 months (SD=19.6) Dynamic volume changes were: VC=13.4 SD=8.6 (P<0.005), FVC=9.22 SD=14 (p<0.001) and FEV1=9.8 SD=15 (p<0.001). There was no significant correlation between lung volume changes and Cobb's angle changes. There was weak inverse correlation between mean value of dynamic volume changes and mean changes in Cobb's angle after surgery the greater the cobb's angle changes, the lesser the lung volume changes.
    Conclusion
    In this study there was significant decrement of dynamic lung volumes after corrective surgery for thoracic curve scoliosis. There was no correlation between the degree of corrective angle and the amount of lung volume changes. There was a weak linear correlation between cobb's angle and lung volumes before surgery. Greater the angle changes, lesser the lung volume changes.There was a weak inverse correlation between the mean value of Cobb's angle and changes in dynamic lung volume after surgery.
    Keywords: Forced vital capacity, Slow vital capacity (SVC), Forced expiratory volume in first second, Cobb\'s Angle, Scoliosis
  • Evaluation of Mycoplasma and Chlamydia Infection with PCR Method and Serology in Patients with Nasal Polyps and Normal Subjects
    A. Tabatabaee, M. Farhadi, S. Noorbaksh, M. Shekarabi, A.R. Shamshiri, N.S. Alirezaie, A. Vasheghani Farahani Page 133
    Background And Aim
    Inflammation is relatively a documented pathogenic cause of chronic rhinocynositis and nasal polyps, but the definite causes are still unknown. Among the infective causes, we decided to evaluate Mycoplasma and Chlamydia, the two major pathogens in respiratory tract diseases, as a potential etiologies in nasal polys.
    Materials And Methods
    In a descriptive-analytic cross-sectional study, 51 patients with nasal polyp and 19 healthy persons (with nasal fracture) who had referred to Hazrat-e-Rasool Akram Hospital were enrolled in the study. Blood sample for ELISA and nasal polyp tissue (in control group a specimen from inferior nasal turbinate mucosa) for PCR tests were sent to the laboratory. Descriptive measures, Chi-square and Mac Nemar tests and Kappa agreement statistics were used for statistical analysis.
    Results
    Positive results for IgM, IgG and PCR for Chlamydia were 9.8%, 47.1% and 7.8% in patients and 0%, 47.4% and 0% in control group, respectively. The differences between the groups were not statistically significant. Similarly for Mycoplasma, the above mentioned results were 15.7%, 68.6% and 19.6% in patients and 15.8%, 47.4% and 0% in control group, respectively. According to IgG and PCR results, the differences between two groups seems to be significant (P =0.10 and 0.05 respectively).
    Conclusion
    Between the two evaluated bacteria in this study, mycoplasma may have significant correlation with nasal polyp formation. However further studies with larger sample size and considering more confounding factors are needed.
    Keywords: Nasal polyp, Mycoplasma, Chlamydia
  • Effectiveness of Intralesional Injection of Bleomycin in the Treatment of Resistant Warts
    M.H. Aziz Jalali, G.H. Ghaffarpour, M.R. Rezaei, A. Heshmatzadeh Behzadi Page 141
    Background And Aim
    Warts are benign tumours of the skin and mucosa and are caused by Human Papilloma viruse (HPV). They are one of the common skin disorders found mainly in children and adolescents.Although most of the warts disappear spontaneously and or respond to the usual therapeutic measures, difficult to treat and persistent forms of warts exist which are a problem in dermatology.Intra lesional injection of Bleomycin has been used in the treatment of resistant warts, and is associated with variable results in different researches. This study assessed the efficacy of intralesional administration in resistant warts and compared it with other simillar studies.Patients and
    Methods
    This was a cross sectional study. A total of 130 warts from 30 patients were injected with (1 mg/ml) intralesional injection of Bleomycin. Patients received one to three times of injection of bleomycin every 4 weeks, and were followed for six months. Response to treatment was as complete resolution, partial resolution and not treated. We used SPSS version 13 and t and Anova tests as statistical methods for analyzing the data.
    Results
    126 of 130 warts (97%), showed resolution after bleomycin injections 95 warts (73%) showed complete resolution and 31(24%) showed incomplete resolution. The cure rate was better in warts with size less than 20 mm compared to those with lesions greater than 20mm (80% vs 46%). After 6 months follow up, 7 of the 30 patients had recurrence of lesions. Recurrence was more among those with greater number of warts.
    Conclusion
    It is concluded that this form of treatment for resistant warts is reliable, safe and acceptable to patients, if performed undercare and with proper dose and concentration.
    Keywords: Bleomycin, Intralesional injection, Resistant wart
  • With which Anesthetic Regimen, the Hemodynamic Status of Patients Undergoing Coronary Artery Bypass Graft Surgery While on -Blocker Usage, is more stable? Sufentanil-Cis. Atracurium or Sufentanil-Pancuronium?
    N. Aghdaii, S.H.R. Faiz Page 147
    Background And Aim
    Hemodynamic stability during anesthesia and operation is the most important aim of anesthesiologists. Every anesthetic drug has its own hemodynamic effects. The interaction of these drugs with each other and with preoperative drugs of the patients, may cause critical changes in patient's hemodynamic status. For a perfect anesthesia induction, while using high doses of opioids, we must add an intravenous drug such as etomidat. Selection of a muscle relaxant, when etomidat-sufentanil is used in patients taking β-blocker is very important. In the present study, we evaluated the hemodynamic effects of Pancuronium and Cis-atracurium in combination with a high dose of sufentanil in β-blocker using patients that are undergoing coronary artery bypass graft surgery (CABG).Patients and
    Methods
    A prospective double blind randomized clinical trial analysis was performed on 80 patients undergoing coronary artery bypass graft surgery in Shaheed Rajaei Heart Center. Patients were divided randomly into two groups: Cis-atracurium (n=40) and Pancuronium (n=40).The selection of the type and dose of premedication drugs and intraoperative opioid and anesthetic in the two groups were the same. The systolic and diastolic blood pressures, mean arterial pressure, heart rate, cardiac output, cardiac index, central vein pressure and systemic vascular resistance were measured before and during induction and operation up to 60 min after induction. Results were analyzed with SPSS V. 13.0 and Repeated Measurement Analysis.
    Results
    The multivariate analysis showed significant reduction (p>0.05) in systolic and mean arterial blood pressures in Cis-atracurium group. There was no statistically significant difference between the two comparative groups according to others indexes.
    Conclusion
    Although Cis-atracurium reduced significantly the systolic and mean arterial blood pressures in comparison with pancuronium after induction in CABG surgery of patients under treatment with β-blocker agents, there were no statistically and clinically significant changes in the heart rate and cardiac indices.
    Keywords: Muscle relaxant, Pancuronium, Cis, atracurium, Hemodynamic changes, Coronary artery bypass graft (CABG)
  • Evaluation of the Effects of Intramuscular Dexamethasone on the Induction and Duration of Labor and its Complications
    M. Kashanian, F. Mokhtari, M.A. Karimi Page 159
    Background And Aim
    One of the proposed ways for enhancement of labor induction is administration of corticosteroids. Although animal studies have shown the importance of cortisole in the initiation of labor, the role of corticosteroids in enhancement of labor process is still uncertain The aim of the present study was to determine the effects of intramuscular dexamethasone on labor duration and its complications.Patients and
    Methods
    We conducted this randomized clinical trial on 122 nulliparous women with favorable bishope score who were candidates for labor induction. Study group(n=61)received 8 mg intramuscular dexamethasone phosphate 6 hours before induction Induction of labor(without dexamethasone) started after 6 hours for controls (n=61). Following distile water injection. Expected result was initiation of the active phase of labor and duration of labor, that were compared in both groups. Data collection was accomplished by specific forms and data analysis was done by SPSS-15 software. t-test and Chi-square test were used for annalysis.
    Results
    Patients in both groups did not show significant statistical differences in regard to age, Bishop Score and time of delivery. Mean of time duration between induction and the beginning of active phase of labor was significantly shorter in the case group than the controls (3.09±1.5 hrs. versus 4.21±1.8 hrs) (P<0.001). Mean duration of active phase in the case group (2.46±1.38 hrs) did not show significant difference with that of controls (3.87±5.73hr) (P>0.05). Duration of the second phase of labor was significantly shorter in the cases than that of control group (22.23±16.09 min. versus 29.01±15.32 min) (P=0.014). Duration of the third phase did not differ significantly in the two groups.Also neonatol Apgar score of 1and 5 min. along with maternal and fetal complications including chorio- amnionitis and fetal sepsis, did not show significant differences between the two groups.
    Conclusion
    Dexamethasone can reduce the time interval between induction and active phase and duration of phase 2.
    Keywords: Dexamethasone, Labor induction, Duration of labor
  • Report of a Case of Tibia Hemimelia and its Operation at the Age of Twenty
    Sh.R. Kamrani, A. Mottaghi, R. Hajzargarbashi Page 167
    Introduction
    Tibia hemimelia is a longitudinal deficiency of tibia bone which is manifested at birth. Limb shortening, severe foot deformity, and knee flexion contracture are presented in this disease. It is usually treated during the early years of life. The goal of treatment is to achieve stable and equal length in both legs.Case report: The mentioned case is a 20 year old man with type IA Tibia hemimelia. The interesting point in this case is the tolerance of severe right lower limb deformity, shortening with an extra thumb and toe on the same side till the age of 20 years.
    Conclusion
    It is best to treat this condition in the first few years of life and as minimum as possible operations should be imposed to the patient.
    Keywords: Tibia hemimelia, Congenital anomaly, Longitudinal limb deficiency
  • Comparative Study of New Drainage Device (Drainage Bag) and Chest Bottle for Pleural Cavity Drainage
    H.R. Kad Khodaie Page 171
    Background And Aim
    Chest tube has been used as a close drainage system for evacuation of pleural cavity after thoracic surgery and in traumatic patients.Today, the chest bottles are made from hard and fragile material that may be broken easily. Also chest bottle needs sterile saline solution for proper functioning. This causes heaviness with pressure effect on the chest wall, resulting in severe pleuritic pain and interfering with early ambulation and post operative ventilation. The goal of this study is to use a new drainage device that in addition to draining pleural cavity properly doesnot have the other side-effects of the conventional chest bottle.Patients and
    Methods
    This interventional clinical-trial was designed to compare the efficacy of new drainage device (Drainage bag) and chest bottle for pleural cavity evacuation.In this study, 50 patients that were admitted in the wards of Hazrat Rasool Akram hospital and needed chest tube were selected. After explaining the proceduce and obtaining their consent, they were divided randomly into two groups of 25 each. For one group (25 patients) routine chest bottle was utilized and in the other group (25 patients) new drainge bag was used as close drainage system of pleural cavity. The two groups were compared for severity of pain (by VAS), patient satisfaction and duration of admission. All data were analyzed statistically.Independent samples test was used for quantitative variants and qualitative variants were analyzed by Chi square test.
    Results
    Distribution of mean pain score was 4.2 for drainage bag versus 5.5 for routine chest bottle. Similary, in regard to patients satisfaction for movability and changing of device, the rate was 81% for drainage bag and 43% for routine chest bottle.Duration of hospitalization was the other item that was evaluated in this relation data showed 5.3 days for drainage bag and 8.7 days for the chest bottle group.
    Conclusion
    According to our data it seems that use of new “drainage bag” for evacuation of pleural cavity can be as effective as routine chest bottle with less pain, more patient satisfaction and shorthening of hospitalization period.
    Keywords: Pleural cavity, Chest tube, Chest bottle, Drainage
  • Determination of Thiamin Level by a Sensitive HPLC Method in Plasma of Chronic Hemodialysis Patients
    M. Motevalian, E. Souri, N. Tafreshi, H. Jalalizadeh, M. Mahmoudian Page 177
    Background And Aim
    Renal replacement therapies are usually associated with changes in trace elements and metabolism of vitamins. Multivitamins are administered routinely to dialysis patients in dialysis centers. Thiamin plasma level is a good indicator of nutritional state of the patient. In this study, a sensitive high-performance liquid chromatography HPLC method for determination of the concentration of thiamin in human plasma has developed by which thiamin level is detected in plasma of hemodialysis patients. The aim of the study was determination of thiamin blood levels in chronic hemodylysis patients in order to evaluate their need for thiamin supplements.
    Materials And Methods
    In this experimental study, the plasma of nine Iranian patients on hemodialysis were analyzed for their thiamin levels and compared to the thiamin levels in a group of healthy Iranian subjects. The procedure was based on pre-column oxidation of thiamin to thiochrome followed by fluorescence detection. Plasma (1ml) was deproteinized with trichloroacetic acid and thiamin was extracted with diethyl ether. Then, cyanogens bromide (0.3 M) was added to convert thiamin to thiochrome. Samples (25µl) were applied to a Novapak C8, 4µm (4.6 × 250 mm) column. The mobile phase consisted of methanol: phosphate buffer (30mM) in the ratio of 45:55 and 0.05% sodium lauryl sulfate. Data were analyzed using SPSS V13. Statistical analysis was done by t-test and One- way Anova test.
    Results
    A precise and reproducible HPLC method was developed for determination of thiamin in plasma. The minimum detection limit was 0.2 ng/ml and percentage recovery was 85%. Inter and Intra day assay variabilities were determined for 1,5 and 15 ng/ml thiamin spikes in plasma and coefficient of variations were in the range 0.2-2.94%. The average plasma thiamin level in 10 healthy Iranian subjects was 3.07±0.95 ng/ml and in Iranian patients was 4.72±1.12 ng/ml and 4.29±0.67 ng/ml before and after hemodialysis, respectively. Our study has shown that the mean plasma thiamin level in Iranian patients on hemodialysis has no significant difference with its level in healthy Iranian subjects. The thiamin level also remained unchanged before and after the hemodialysis.
    Conclusion
    The HPLC method used for determination of thiamin in plasma was sensitive, accurate, reproducible and suitable for kinetic studies of thiamin. According to our findings the thiamin level in patients undergoing hemodialysis has no significant difference with healthy subjects and it seems that dietary vitamin is sufficient for the normal functions of the body, and taking viamin supplementation is not necessary for these patients.
    Keywords: Thiamin, High Performance Liquid Chromatography (HPLC), Plasma Level, Hemodialysis
  • Involvement of NMDA Receptors in Antinociceptive Effect of Ascorbic Acid in a Neuropathic Pain Model
    F. Nasirinezhad, S. Saffarpour Page 193
    Background And Aim
    Ascorbate (ascorbic acid) is present in high concentration in the nervous system and is released as a result of activation of glutaminergic neurons. Due to high concentration of NMDA receptors in the nervous system, this study investigated the analgesic efficacy of ascorbic acid (AA) in neuropathic pain condition and the role of NMDA receptors in this effect.
    Materials And Methods
    In this experimental study, neuropathic pain was induced by chronic constriction injury of sciatic nerve (CCI, model) in the left hind paw. In the second week after CCI, animals received 1, 5, 10 mg/kg of ascorbic acid or normal saline and pain threshold was determined 15 and 30 minutes later. To determine the role of NMDA receptor in nociceptive effect of AA, separate groups of animals were tested. In these groups in the second week after CCI, 30 min after injection of saline or AA (1mg/kg) animals received intraperitoneal injection of Ketamin (5 mg/kg) or MK-801 (0.01 mg/kg) and were tested 20 min afterwards. Mechanical allodynia was assessed by Von Frey hairs and mechanical and thermal hyperalgesia were determined by Randall Selitto and Radiant Heat tests, respectively. Data were analyzed by ANOVA and Newman Keuls tests.
    Results
    Intraperitoneal injection of 5 and 10 mg/kg but not 1mg/kg ascorbic acid increased mechanical and thermal threshold in the second week after CCI. Ascorbic acid (1mg/kg, i.p.) also produced significant inhibition of MK-801 and ketamin - induced antinociception response. In these groups there was no significant difference in the pain threshold as compared to animals that received normal saline.
    Conclusion
    The results indicate that ascorbic acid produced a dose dependent antinociceptive effect that seems to be mediated through its interaction with NMDA receptors.
    Keywords: Ascorbic acid, NMDA receptor, Neuropathic pain, Antinociception