فهرست مطالب

Auditory and Vestibular Research
Volume:17 Issue: 2, 2009

  • تاریخ انتشار: 1388/03/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا پورجاوید، منصوره عادل قهرمان، حسام الدین امام جمعه، مهین صدایی، محمد فرهادی، احمد دانشی، مسعود متصدی زرندی، فرزاد موبدشاهی، پروانه عباسعلی پور کبیرره صفحه 1
    زمینه و هدف
    در تله متری پاسخ عصبی، تحریک و ثبت پاسخ عصب شنوایی توسط الکترودهای درون حلزونی پروتز کاشت حلزون صورت می پذیرد. در این جا تحریک الکتریکی توسط یک الکترود به عصب شنوایی ارائه و پاسخ حاصله که پتانسیل عمل مرکب الکتریکی نامیده می شود، توسط یکی از الکترودهای مجاور ثبت می گردد. مهم ترین کاربردهای بالینی این آزمون عبارتند از ارزیابی و پایش پاسخ های عصب شنوایی در حین و بعد از عمل جراحی و کمک به تنظیم اولیه پردازشگر گفتار. هدف این مطالعه، ارزیابی تغییرات آستانه این پتانسیل طی سه ماه بعد از دریافت پروتز در کودکان کاشت حلزون شده بود.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر، یک مطالعه طولی بود. جمعیت مورد مطالعه، کودکانی بودند که در تابستان و پاییز سال 1386 در بیمارستان های امیر اعلم و حضرت رسول اکرم(ص) تهران تحت عمل جراحی کاشت حلزون قرار گرفته بودند. آستانه این پتانسیل طی چهار جلسه پس از دریافت پروتز و با فواصل زمانی تقریبا یک ماهه، در الکترودهای اول، هشتم، پانزدهم و بیستم مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین آستانه ها، تفاوت درون الکترودی معنی داری نداشتند. اما مقایسه بین الکترودی نتایج حاکی از کاهش معنی دار میانگین آستانه در الکترودهای راسی تر نسبت به الکترودهای پایه ای تر بود(001/0p<).
    نتیجه گیری
    ثبات نتایج حاصله می تواند باعث اطمینان خاطر بیشتر درمانگر جهت تنظیم پردازشگر گفتار برای مدتی نسبتا طولانی گردد. هم چنین نتایج بهتر الکترودهای راسی تر نیز می تواند موجب ارائه و اعمال یک راهکار کدگذاری مؤثرتر گردند.
  • قاسم محمدخانی، معصومه روزبهانی، الهه ذوقی، جمیله فتاحی، سقراط فقیه زاده صفحه 9
    زمینه و هدف
    وزوز صدایی نا خوشایند و غیر قابل تحمل است که می تواند سبب برخی اختلالات رفتاری گردد. منشا وزوز تنها در سیستم شنوایی محیطی نیست بلکه شواهد بسیاری مبنی بر وجود اختلال عملکردی در سیستم شنوایی مرکزی وجود دارد. بنابراین بررسی سیستم شنوایی مرکزی با استفاده از آزمون های مناسب که قادر به بررسی اختلالات عملکردی باشند، لازم است. این پژوهش با هدف مقایسه پاسخ های شنوایی ساقه مغز در افراد مبتلا به وزوز ناشی از نویز و افراد بدون وزوز انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی روی 60 مورد شامل30 نفر مبتلا به وزوز ناشی از نویز و 30 نفر بدون وزوز در محدوده سنی 20 تا 50 ساله صورت گرفت. پاسخ های شنوایی ساقه مغز در دو گروه با آرایش الکترودی همانطرفی و دگرطرفی ثبت شد و دامنه و زمان نهفتگی آنها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    افزایش معنی دار میانگین زمان نهفتگی بین موجی III-V (022/0p=) و I-V (033/0p=) با آرایش الکترودی همانطرفی و افزایش معنی دار میانگین زمان نهفتگی مطلق امواج IV (015/0p=) و V (048/0p=) با آرایش الکترودی دگرطرفی در افراد دچار وزوز ناشی از نویز نسبت به گروه شاهد مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    یافته های حاصل، کاهش سرعت انتقال عصبی و به طور کلی درگیری هسته های میانی مجموعه زیتونی فوقانی و نوار خارجی در افراد دچار وزوز ناشی از نویز را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: وزوز ناشی از نویز، پاسخ های شنوایی ساقه مغز، زمان نهفتگی، دامنه
  • میمنه جعفری، نریمان رهبر، سید جلال ثامنی، محمدرضا کیهانی صفحه 16
    زمینه و هدف
    یکی از شایع ترین شکایات به ویژه برای افرادی که شنوایی هنجار یا نزدیک به هنجار در فرکانس های پایین دارند این است که صدایشان «مبهم» می باشد که دلیل اصلی آن «اثر انسداد» است. هدف از انجام این مطالعه مقایسه میزان اثر انسداد در افراد دارای شنوایی هنجار با استفاده از دو روش بینگ و ارزیابی گوش واقعی است.
    روش بررسی
    20 فرد بزرگسال با وضعیت شنوایی هنجار شامل ده مرد و ده زن در محدوده سنی 24-18 سال در این مطالعه شرکت کردند. ابتدا ادیومتری بینگ انجام شد. سپس در روش ارزیابی گوش واقعی، از آن ها خواسته شد تا واکه های/â/ و /i/ را به مدت 5 ثانیه صداسازی کنند. با استفاده از پروب میکروفن فشار صوتی درون مجرای گوش آن ها اندازه گیری شد. مقدار اثر انسداد در تمامی این افراد ثبت و مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین میزان اثر انسداد در این افراد ثبت شد. هیچ گونه همبستگی بین نتایج دو آزمون به دست نیامد. متغیرهای انسداد یک گوشی یا دوگوشی و جنسیت تاثیری در نتایج حاصل از ارزیابی گوش واقعی نداشتند. اما تفاوت نتایج حاصل از انسداد یک گوشی و دوگوشی در ارزیابی بینگ معنی دار بود(00/0p=).
    نتیجه گیری
    مقدار اثر انسداد در بین افراد کاملا متغیر است. بهترین راه حل برای رفع اثر انسداد، تنظیم دقیق سمعک در محدوده فرکانسی است که بیشترین میزان اثر انسداد در آن محدوده رخ داده است. تعیین دقیق میزان و محدوده فرکانسی تغییرات در سمعک نیز، تنها با ارزیابی پروب میکروفن امکان پذیر است.
    کلیدواژگان: اثر انسداد، ارزیابی گوش واقعی، ارزیابی ادیومتری بینگ، شنوایی هنجار
  • آرش بهلولی، زهرا آقا رسولی، فرهاد ترابی نژاد، محمدرضا کیهانی صفحه 25
    زمینه و هدف
    به کارگیری کام نگاری در فرآیند ارزیابی و درمان نیازمند آشنایی با الگوهای طبیعی تماس زبان به کام می باشد. عوامل مختلفی می توانند بر الگوی تماس همخوان ها تاثیر بگذارند که یکی از آن ها واکداری می باشد. هدف این تحقیق تعیین مقادیر شاخص های فضایی تولید همخوان های انسدادی لثوی و سایشی لثوی فارسی و بررسی رفتار زبان در مقابل تغییر در مختصه واکداری می باشد.
    روش بررسی
    در این پژوهش توصیفی تحلیلی با استفاده از سیستم کام نگاری Reading نسخه 1/1، تماس های زبانی کامی 4 فرد بزرگسال فارسی زبان حین ده بار تکرار هجای CVCV (C=/s، z،t،d/، V=/a/) مورد مطالعه قرار گرفتند. الگوهای تماس از لحاظ شاخص تعداد کل الکترودهای تماس یافته و سایر شاخص های فضایی بررسی شد و بین جفت های واکدار و بی واک همخوان ها مقایسه شد.
    یافته ها
    در این مطالعه مقادیر شاخص های فضایی همخوان های مورد مطالعه به دست آمد. همچنین مشخص شد اختلاف معنی داری از لحاظ شاخص تعداد نقاط تماس سایر شاخص ها بین جفت های واکدار و بی واک همخوان های مورد بررسی وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    نتایج این بررسی با نتایج مطالعات مشابه در زبان های دیگر منطبق می باشد. تغییر در مختصه واکداری تغییر چندانی در شاخص های فضایی مربوط به الگوی تماس زبان به کام ایجاد نمی کند. با این همه به نظر می رسد راس زبان در مقایسه با دیگر بخش های زبان نسبت به تغییرات واکداری یا تغییر در فشار داخل دهانی حساس تر می باشد.
    کلیدواژگان: کام نگاری، شاخص های فضایی، واکداری، الگوهای تماس زبان به کام
  • زهرا قاسم احمد، سعید فراهانی*، سعید محمودیان، سقراط فقیه زاده صفحه 33
    زمینه و هدف

    وزوز اختلالی است که علی رغم شیوع گسترده آن هنوز اطلاع دقیقی از منشا آن در دست نیست. هدف از این مطالعه اندازه گیری و مقایسه میانگین آستانه پاسخ های پایدار شنوایی در دو مدولاسیون 20 و 40 هرتز در بیماران دچار وزوز ذهنی ایدیوپاتیک و افراد هنجار است تا به بررسی جایگاه وزوز در این بیماران پرداخته شود.

    روش بررسی

    این مطالعه تحلیلی و به شیوه مورد شاهد روی 19 فرد دچار وزوز ذهنی ایدیوپاتیک و 24 فرد هنجار در محدوده سنی 40-18 ساله انجام شد. کلیه بیماران از نظر نداشتن هر نوع بیماری زمینه ساز وزوز و سلامت سیستم شنوایی بررسی شدند و سپس با مدولاسیون های20 و40 هرتز تحت آزمون پاسخ های پایدار شنوایی قرار گرفتند. افراد گروه مورد، از بیماران مبتلا به وزوز مراجعه کننده به بیمارستان حضرت رسول اکرم انتخاب شدند.

    یافته ها

    میانگین آستانه پاسخ های پایدار شنوایی در مدولاسیون 40 هرتز در دو گروه مورد و شاهد اختلاف معنی دار داشت(05/0p<) ولی در مدولاسیون 20 هرتز معنی دار نبود. این شرایط در هر دو حالت میانگین گیری دو گوش و تفکیک گوش ها صادق بود.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد منشا پاسخ های 40 هرتز‘ قشر اولیه شنوایی و نواحی مغز میانی و زیرقشری‘ در این بیماران درگیر باشد؛ یا حداقل منشا وزوز این افراد به نوعی با عملکرد غیرطبیعی در نواحی فوق مرتبط است. هر چند در زمینه پاسخ های 20 هرتز هنوز بررسی های بیشتری مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: پاسخ های پایدار شنوایی، وزوز ذهنی ایدیوپاتیک، مدولاسیون 20 هرتز، مدولاسیون 40 هرتز، مسیر عصبی شنوایی
  • فرانک صالحی، اکبر بهرامی، جمشید پورقریب، فرهاد ترابی نژاد، محمد کمالی صفحه 42
    زمینه و هدف
    یکی از بارزترین خطاهای گفتاری افراد آسیب دیده شنوایی خطاهای واکه ای بوده و تشخیص تولید صحیح واکه ها تنها با ارزیابی ادراکی انجام نمی شود و نیاز به بررسی دقیق آزمایشگاهی دارد. هدف از این مطالعه تعیین و مقایسه ساختار سازه ای واکه های زبان فارسی در کودکان عادی و مبتلا به افت شنوایی متوسط و شدید محدوده سنی 97 سال بود.
    روش بررسی
    این پژوهش به صورت مقطعی و توصیفی تحلیلی روی 64 نفر دانش آموز عادی و مبتلا به افت شنوایی متوسط و شدید انجام گرفته است.
    اطلاعات زمینه ای از طریق مصاحبه گردآوری و سپس آزمون تولید واکه ها گرفته شد. سازه اول و دوم و سوم هر شش واکه به طور جداگانه توسط دستگاه به دست آمد و بین سه گروه مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سازه اول و دوم و نسبت سازه دوم به اول و سوم به اول شش واکه زبان فارسی در بین سه گروه تفاوت معنی داری داشت(05/0p<)، میانگین سازه سوم در واکه های/u/،/i/،/æ/ در بین سه گروه معنی دار نبود ولی تفاوت ها در واکه های /o/،/e/ و/a/ معنی دار بود(05/0p<).
    نتیجه گیری
    تفاوت اصلی بین گروه کودکان عادی و مبتلا به افت شنوایی متوسط و شدید مربوط به فضای واکه ای است و هر چه شدت افت شنوایی افزایش یابد فضای واکه ای بسته تر می شود، از این رو این کودکان تکیه بیشتری بر حس عمقی دارند که این امر باعث تحرک کم زبان و جابجایی واکه های دارای F1 و F2 مشابه می شود.
    کلیدواژگان: ساختار سازه ای، واکه، افت شنوایی، فضای واکه ای، نرم افزار دکتر اسپیچ، دستگاه اسپیچ استودیو
  • بیژن شفیعی، سمیرا توکل، لیلا علی نیا، محمدرضا مراثی، لیلا صداقتی، رقیه فروغی صفحه 53
    زمینه و هدف
    خواندن یکی از اساسی ترین مهارت های مورد نیاز در عصر حاضر است. بدیهی است که بروز اختلال در آن می تواند مشکلات زیادی را برای فرد مبتلا ایجاد نماید و ارزیابی و تشخیص زودهنگام آن نقش بزرگی در درمان آن بازی می کند. این مطالعه با هدف طراحی و ساخت آزمون غربالگری سیاهه خواندن به منظور تشخیص سریع اختلال در خواندن در دانش آموزان مقطع ابتدایی انجام شد.
    روش بررسی
    بدنه اصلی آزمون در هر پایه مرکب از یک متن صدکلمه ای و چهار سؤال درک مطلب است که توسط کارشناس ارشد و کارشناسان آسیب شناسی گفتار و زبان بدقت کنترل شده است. این آزمون بر روی 200 دانش آموز دختر و پسر در تمام پایه های اول تا پنجم مقطع ابتدایی و مجموعا 1000 دانش آموز که بصورت تصادفی از کلیه نواحی پنجگانه شهر اصفهان انتخاب شده بودند، معیار شد. به علاوه آزمون روی دو گروه نارساخوان و عادی اجرا گردید.
    یافته ها
    همبستگی نمرات دقت و سرعت خواندن با نمره کل آزمون بالا بود. اعتبار آزمون با معیار آلفای کرونباخ 77/0 بود. تفاوت میانگین نمره دو گروه مبتلا و غیرمبتلا به اختلال خواندن معنی دار بود(01/0p=).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج فوق، این آزمون می تواند به عنوان یکی از ابزارهای مفید در تشخیص غربالی و سریع نارساخوانی دانش آموزان پایه های اول تا پنجم کاربرد داشته باشد.
    کلیدواژگان: خواندن، نارساخوانی، اعتبار، روایی، دانش آموز
  • سید موسی صدر حسینی، شهناز علمداری*، اعظم علمداری، لیلا مشعلی صفحه 61
    زمینه

    آنمی فانکونی بیماری ارثی بوده و به صورت اتوزومال مغلوب منتقل می شود و با پان سیتوپنی پیشرونده و اختلالات مادرزادی متعدد و افزایش استعداد ابتلا به لوسمی میلوژن حاد و کانسرهای اپیتلیال به ویژه در ناحیه سر و گردن و سیستم ادراری و تناسلی مشخص می شود. فنوتیپ ظاهری این بیماری به صورت قد کوتاه، لکه های شیر قهوه ای متعدد روی پوست، چشمان کوچک، عقب ماندگی ذهنی و اختلالات اسکلتی و اختلالات شنوایی می باشد.
    مورد: بیمار مورد نظر مرد 23 ساله کشاورزی است که مورد شناخته شده آنمی فانکونی از ده سالگی می باشدکه تحت درمان بوده و از 5 سال قبل درمان را بدون اطلاع پزشک قطع کرده است. بیمار در سن 23 سالگی با تشخیص پنومونی در اورژانس بیمارستان بستری و تحت درمان قرار گرفت در آن زمان به دلیل کاهش شنوایی که از چند ماه قبل ذکر می نمود به واحد ادیومتری ارجاع شد. طی آزمایش های ادیومتری کاهش شنوایی عمیق دو طرفه مشاهده گردید.

    نتیجه گیری

    یکی از اختلالات مادرزادی دیده شده در این بیماری اختلالات شنوایی است که بیشتر به صورت افت شنوایی انتقالی تنگی مجرای شنوایی خارجی و بدشکلی های لاله گوش و گاهی کاهش شنوایی حسی عصبی پیشرونده می باشد. در بیمار مورد نظر در معاینات بالینی لاله و مجرای گوش و پرده تمپان طبیعی و نتایج آزمون تمپانومتری نوع An بوده و نتیجه ادیومتری افت شنوائی عمیق دوطرفه را نشان می داد که این مورد از یافته های بسیار نادر در بیماری مورد نظر می باشد

    کلیدواژگان: آنمی فانکونی، کاهش شنوایی انتقالی، آنومالی های گوش
|
  • Alireza Pourjavid, Mansoureh Adel Ghahraman, Hessam-El-Din Emamjome, Mahin Sedaie, Dr. Mohammad Farhadi, Dr. Ahmad Daneshi, Dr. Massoud Motesadi Zarandi, Farzad Mobedshahi, Parvaneh Abbasalipour Kabirrah Page 1
    Background And Aim
    In neural response telemetry (NRT), intracochlear electrodes stimulate the auditory nerve and record the neural responses. The electrical stimulation send to the auditory nerve by an electrode and the resulted response, called electrically evoked compound action potential (ECAP), is recorded by an adjacent electrode. The most important clinical applications of this test are evaluation and monitoring the intra and postoperative responses of auditory nerve and help to primary setting of speech processor. The aim of this study was evaluating of the potential's threshold changes in three monthes after receiving the devise in pediatric cochlear implant recipients.
    Materials And Methods
    This longitudinal study evaluated the potential's threshold in four given electrodes in four sessions after receiving the device by approximately one months intervals in children implanted in Amir Alam and Hazrat-e-Rasoul hospitals in 2007, July to December.
    Results
    ECAP mean threshold level of each electrode did not significantly change in differnent sessions, while there was significant difference between apical and basal electrode's responses in every session(p<0.001).
    Conclusion
    The reliabiliy of the responses result in more certainty of clinician to fit the speech processor for a long time. Better responses in apical electrodes may lead to develope an effective coding strategy.
  • Ghassem Mohammadkhani, Masumeh Roozbahani, Elahe Zoghi, Jamileh Fatahi, Soghrat Faghihzadeh Page 9
    Background And Aim
    Tinnitus is an unpleasant sound which can cause some behavioral disorders. According to evidence the origin of tinnitus is not only in peripheral but also in central auditory system. So evaluation of central auditory system function is necessary. In this study Auditory brainstem responses (ABR) were compared in noise induced tinnitus and non-tinnitus control subjects.
    Materials And Methods
    This cross-sectional, descriptive and analytic study is conducted in 60 cases in two groups including of 30 noise induced tinnitus and 30 non-tinnitus control subjects. ABRs were recorded ipsilateraly and contralateraly and their latencies and amplitudes were analyzed.
    Results
    Mean interpeak latencies of III-V (p= 0.022), I-V (p=0.033) in ipsilatral electrode array and mean absolute latencies of IV (p=0.015) and V (p=0.048) in contralatral electrode array were significantly increased in noise induced tinnitus group relative to control group.
    Conclusion
    It can be concluded from that there are some decrease in neural transmission time in brainstem and there are some sign of involvement of medial nuclei in olivery complex in addition to lateral lemniscus.
  • Meymaneh Jafari, Nariman Rahbar, Jalal Sameni, Mohammadreza Keihani Page 16
    Background And Aim
    One of the most common complaints, particularly among patients with normal or near normal low-frequency hearing, is that their voice sounds "hollow". This is associated with "Occlusion effect". The aim of this study was to comparison of occlusion effect in normal hearing subjects via Real Ear Measurement and Audiometric Bing test.
    Materials And Method
    Twenty volunteers with normal hearing (10 male, 10 female), with ages ranging from 18 - 24 years were enrolled in this study. First, audiometric Bing test was performed in frequencies of 250, 500, 750 and 1000 Hz. Then in real ear measurement, subjects were instructed to vocalize /â/ and /i/ for 5 seconds. Probe microphone was recorded the sound pressure in the ear canals. The degrees of occlusion effect unit were obtained for further analysis.
    Results
    The means of occlusion effect were present in all subjects. There was no correlation between the results of audiometric Bing test and real-ear measurement. No significant difference was obtained between genders and monaural or binaural occlusion in real-ear measurement. But in audiometric Bing test, the difference between monaural or binaural occlusion was significant(p<0.05).
    Conclusion
    The peak of occlusion effect varies significantly among hearing aid users, so the hearing aid must be tuned. Probe- microphone measures will assist in determination how much gain is enough, and where frequency- specific adjustments are needed.
  • Arash Bohlooli, Zahra Agharasouli, Farhad Torabinezhad, Mohammad Reza Keyhani Page 25
    Background And Aim
    For better using of electropalatography in assessment and treatment procedures it is important to know normal tongue to palate contact patterns. Several factors can change consonant's articulatory patterns. One of them is voicing. In addition to determine amount of spacial indices of studied consonants, this research aimed to study tongue behavior related to change in voicing.
    Materials And Methods
    This is a descriptive analytic study. Consonant linguapalatal contacts were studied using reading electropalatography by recording 4 normal Persian speaking adults (aged between 21-25) repeating CVCV syllables (C=/s,z,t,d/, V=/a/) ten times. Contact patterns were examined for total number of electrodes contacted and other spatial indices. Comparisons were made across voicing contrast.
    Results
    In this study amount of spacial indices of studied consonants determined. It's found that there was not significant difference between voiced and voiceless cognate according to number of contact and other special indices.
    Conclusion
    The findings of this study are in according with previous studies in other languages about the effect of voicing upon linguapalatal contact patterns. Difference in voicing does not make clear change in spacial indices related to tongue contact pattern. Compared to other parts, Tip of the tongue seem to be more sensitive for change in voicing and oral air pressure.
  • Zahra Ghasem Ahmad, Saeid Farahani, Saeid Mahmoodian, Dr. Soghrat Faghihzadeh Page 33
    Background And Aim

    Tinnitus is a common symptom among lots of people but little is known about its origins. This study was aimed at comparing the Auditory Steady-State Response (ASSR) thresholds in normal cases and patients with subjective idiopathic tinnitus (SIT) in order to diagnose its real origins.

    Materials And Methods

    This case-control study was conducted on 19 patients with tinnitus and 24 normal cases aged 18-40 yr.The patients underwent broad medical tests to roll out any background reason for their tinnitus. ASSR thresholds were estimated in both groups at 20 and 40 amplitude modulation. The patients were selected from tinnitus patients in Research Center in Hazrat Rasoul Hospital, Tehran, Iran.

    Results

    The mean ASSR thresholds at 40HZ modulation were worse in tinnitus patients compared to normal ones (p<0.05) but no significant statistical differences was detected at 20HZ. These results were found in both situations in which we averaged both ears thresholds and when we estimated the thresholds of the ears separately.

    Conclusion

    It seems that the origin of the responses of the modulation of 40Hz, primary auditory cortex, midbrain regions and subcortical areas, in these patients is involved or the origin of their tinnitus is related to some kind of problems in these areas, although more investigation is needed about 20Hz.

  • Faranak Salehi, Akbar Bahrami, Jamshid Pourgharib, Farhad Torabinezhad, Dr. Mohammad Kamali Page 42
    Background And Aim
    Nowadays, auditory perception is not a complete method to assess vowels quality and we need to use more objective instruments. In this study we want to determine and compare the persian vowels formants in normal and hearing Impaired students in 7ـ9 year old children of Isfahan.
    Materials And Methods
    This cross sectional study was performed on 64 normal and hearing impaired students. Background information was by interview and then, vowel production test was performed. First three formants of each vowel were obtained and recorded by speech studio soft ware and Dr. Speech device Data were compared between groups.
    Results
    Mean F1 and F2, and F2/F1 and F3/F1 ratio of Persian vowels between these three studied groups were different significantly. Mean F3 of /o/, /e/ and /a/ in all groups was different significantly. Although we could not find such a significant differences for /u/, /i/ and /æ/ between these groups (p<0. 05).
    Conclusion
    The most important difference between normal and hearing impaired children is their vowel Space, and we found that, the more sever the hearing impairment is, the closer vowel space will be seen. The hearing impaired children rely mostly on their proprioceptive sense because of their hearing deficiency and it causes less movement of the tongue, so they usually substitute vowels which have similar F1 and F2.
  • Bijan Shafiei, Samira Tavakol, Leyla Alinia, Dr. Mohammad Reza Maracy, Leyla Sedaghati, Roghayah Foroughi Page 53
    Background And Aim
    Reading is one of the most essential skills in this century. Reading disorders can cause several problems for the person who has reading disorder. Early assessment and diagnosis play an important role in treatment of this disorder. The main purpose of this study was to develope a screening inventory reading test (IRT) for first to fifth grade student in Isfahan in order to early diagnosis of reading disorder.
    Materials And Methods
    The test, consisting of 100 words context and four comprehension questions, named Inventory Reading Test (IRT), was evaluated by several speech therapists. It was standardized by testing on one thousand boys and girls, 200 students in every grade, that were selected through a multi-stage random sampling method. Test was performed on two other groups, a normal and a reading-disordered.
    Results
    Scores of reading accuracy and velocity were highly correlated with the test total score. Test reliability was calculated as 0.77 by Cronbach`s alpha measure. There was significant difference between two groups mean score (p=0.01).
    Conclusion
    IRT seems to be an appropriate tool for screening reading disorder of first to fifth grade students.
  • Dr. Seyed Moosa Sadr Hoseyni, Shahnaz Alamdari, Dr. Azam Alamdari, Dr. Leila Mashali Page 61
    Background

    Fanconi anemia (FA) is an autosomal recessive genetic disorder wich characterized by progressive pancytopenia, multiple congenital anomalies, increased susceptibility to acute myelogenous leukemia and epithelial cancers specially in head and neck and GUT. Characteristic feature of FA include short stature, café-au-laitspots, small eyes, mental retardation, skeletal and ear anomalies.Case: A 23-year-old man who was a known case of FA since he was ten reffered to audiology clinic because of severe hearing loss. His initial diagnosis was pneumonia. Audilogic evaluation revealed bilateral profound hearing loss.

    Conclusion

    One of the anomalies in FA are ear anomalies. These included conductive haering loss, external auditory canal stenosis and auricular malformation and progressive sensoryneural hearing loss. In this report external auditory canal and tympanic membrane were normal. The result of tympanometry were type An and audiometry were bilateral profound hearing loss that is a rare finding in FA patient.