فهرست مطالب

پژوهش های تعلیم و تربیت اسلامی - پیاپی 3 (تابستان 1387)

مجله پژوهش های تعلیم و تربیت اسلامی
پیاپی 3 (تابستان 1387)

  • 222 صفحه، بهای روی جلد: 12,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1387/10/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید حسین صفایی صفحه 1
    ماده 1167 قانون مدنی به پیروی از نظر مشهور فقهای امامیه مقرر می دارد که: «طفل متولد از زنا، ملحق به زانی نمی شود.» از ظاهر این ماده چنین بر می آید که بین فرزند طبیعی و پدر و مادر زنا کارش رابطه قانونی نسب برقرار نمی شود و حقوق و تکالیف ناشی از آن، مانند توارث، ولایت قهری، حضانت و نفقه پدید نمی آید. البته یک استثنا در قانون مدنی دیده می شود که مربوط به حرمت و منع نکاح است و از این لحاظ تفاوتی بین نسب مشروع و نسب نامشروع نیست.
    اما در سال 1376 یک رای وحدت رویه از هیات عمومی دیوان عالی کشور صادر می شود که تحولی بزرگ در حقوق ایران، در ارتباط با آثار نسب نامشروع، پدید می آورد. این رای که به استناد قول غیر مشهور فقهای امامیه و فتوای امام خمینی (ره) صادر شده، برابری حقوق اطفال طبیعی و فرزندان مشروع را می پذیرد و تصریح می کند به اینکه زانی پدرعرفی طفل تلقی و نتیجتا کلیه تکالیف مربوط به پدر از جمله اخذ شناسنامه بر عهده وی می باشد و صرفا موضوع توارث حسب ماده 884 قانون مدنی بین آنان منتفی است. بنابراین، امروزه در تفسیر ماده 1167 قانون مدنی باید گفت منظور از عدم الحاق ولد زنا به زانی، فقط از لحاظ توارث است و در سایر حقوق و تکالیف تفاوتی بین اطفال مشروع و نامشروع نیست.
    کلیدواژگان: نسب نامشروع، فرزند طبیعی، توارث، منع نکاح، اخذ شناسنامه، تساوی حقوق
  • محمدرضا امیرمحمدی* صفحه 13
    در این مقاله منابع ایجاد مهر در حقوق اسلامی وهمچنین، موضوع تاسیسی بودن یا امضایی بودن آن واینکه در چه مواردی مهر بر عهده مرد قرار می گیرد، سپس علت وجودی مهر در شریعت اسلام و قانون مدنی ایران ونهایتا، مقدار آن بررسی می شود. حاصل بحث این است که مهر نهادی است امضایی که قبل از اسلام هم وجود داشته است. راجع به فلسفه وجودی آن، نظرات متفاوتی ارائه شده که هیچ کدام قاطع نیست. منابع آن در شرع اسلام، عبارتند از: قرآن،سنت واجماع. فقهاء اسباب تعلق مهر را عبارت از عقد صحیح، عقد فاسد به شرط دخول، ودخول به شبهه می دانند؛ اما قانون مدنی سخنی از دخول به شبهه نگفته است. مقدار مهر، نه در شرع معین شده است نه در قانون، اما برخی از فقها تعیین مقدار مهر به بیش از مهر السنه را جایزنمی دانند. در پایان، به این نتیجه رسیده ایم که نهاد مهر، نهادی مفید است که ازآن به شکل نادرستی استفاده می شود وقانونگذار باید در این خصوص دخالت کرده وبا وضع قیود یا انجام اصلاحاتی، این نهاد مفید را از این افسار گسیختگی خارج کند.
    کلیدواژگان: مهره، مقدار، ازدواج، عقد، زن
  • محمد محسنی دهکلایی صفحه 31
    زنا،تنها به واسطه تعدد و تکرر اقرار (چهاردفعه) اثبات می شود و اقرار به کمتر از آن، موجب ثبوت حد نیست. این نظریه ای است که مشهور فقهای امامیه بدان قایلند. در این میان، ابن ابی عقیل عمانی در برابر جریان مشهور قرار گرفته و معتقد است این گونه جرایم به وسیله یک اقرار نیز قابل اثبات است.
    نگارنده با بازخوانی این مساله و با تحلیل و ارزیابی مدارک و مستندات هر دو قول، نظریه سومی را اختیار نموده است. اجمالا نگارنده معتقد است یک اقرار واجد تمام شرایط نفوذ، برای اثبات جرم فوق کافی است؛ لکن تنها در زنای موجب رجم به واسطه وجود روایات در این زمینه اثبات آن محتاج چهار اقرار مستقل است. اصل و صدر این نظریه علاوه بر دارا بودن دلیل خاص با عمومات و اطلاقات ادله نظیر عموم«اقرار العقلاء علی انفسهم جایز» سازگار است و فقره پایانی آن با «اصل احتیاط در دماء» همخوانی بیشتری دارد. ظاهرا نگارنده در ارائه این قول متفرد است و مقاله حاضر نمایانگر تکاپوی وی در اعتبار دهی به مدعای خویش است.
    کلیدواژگان: زنا، ادله اثبات، اقرار، اشتراط تعدد، رای شاذ
  • حجت الاسلام احمد جمالیزاده* صفحه 49
    بیمه به عنوان یک موضوع نو از سوی فقی هان و حقوقدانان اسلامی مورد بررسی فقهی قرار گرفته است. ایشان با تکیه بر منابع فقه و آگاهی از مبانی دانش استنباط و با استناد به ادله شرعی، حکم فقهی بیمه را بیان نموده اند. فقی هان شیعه که با پرسش از حکم بیمه مواجه بوده اند عموما به مشروعیت بیمه فتوا داده اند؛ لکن از دو زاویه به موضوع بیمه نگریسته اند. برخی بیمه را با عقود معهود فقهی مانند ضمان، صلح، هبه ی مشروط و جعاله، مقایسه کرده و به اندراج عقد بیمه در یکی از این عقود نظر داده و بالنتیجه، به مشروعیت آن فتوا داده اند و برخی دیگر، بیمه را عقدی مستقل دانسته اند و با توجه به ادله و عمومات صحت عقود، حکم بیمه را بیان کرده اند. این مقاله دیدگاه فقی هانی که بیمه را عقد مستقل دانسته اند، مورد بررسی و با توجه به عمومات ادله مورد تایید قرار داده است.
    کلیدواژگان: بیمه، عقد، شرط
  • سید رضا موسوی*، مهدیه حاجی آبادی صفحه 67
    در این مقاله، ضمن بیان مفهوم مصطلح مرض موت و ملاک های تشخیص آن از دیدگاه فقی هان نامی و حقوق دانان معاصر و تعیین مصادیق منجزات بیمار، بررسی حکم شرعی تصرفات مالی بیماران مشرف به مرگ، اعم از معاملات معاوضی،وصیت تملیکی،منجزات و مرز آزادی آنان از دیدگاه فقی هان اهل تسنن و امامیه و حقوق دانان مورد نقد و ارزیابی و تحلیل قرار گرفته است.
    نویسنده سرانجام بر خلاف رای مشهور متاخران به این نتیجه دست یافت که مطلق تصرفات منجز تبرعی بیماران به کلی جایز و نافذ می باشد؛جز در مورد وصیت که با روایات صحیح و صریح نباید بیش از ثلث باشد.
    کلیدواژگان: اهلیت قانونی، مرض موت، بیماری مزمن منجزات بیمار، تصرفات معاوضی، وصیت
  • حمید بهرامی احمدی* صفحه 93
    اتومبیل، همراه با امکانات نوینی که از نظر حمل و نقل و ترابری در اختیار بشر قرار داد، خطرات گوناگونی را نیز برای انسان پیش آورد و به هر حال، نقش این پدیده در زندگی مردم تا آنجا بود که در مبانی سنتی مسئولیت مدنی در نظام های مختلف حقوقی جهان نیز تغییرات اساسی به وجود آمد. در سال 1307، سالی که جلد اول قانون مدنی ایران به تصویب رسید، قانونگذار برای حل مشکلات مسئولیت مدنی مربوط به حوادث رانندگی پیش بینی هایی کرده بود که چون کافی به نظر نمی رسید در سال 1347، قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل اشخاص ثالث به تصویب رسید که مبنای قانون مسئولیت مدنی مصوب سال 1339 را از «تقصیر» به «مسئولیت موضوعی» تغییر داد و قانون اصلاحیه آن که در تابستان سال جاری (1387) به تصویب رسید، این دگرگونی حقوقی را ادامه داد و تحولی در حقوق مسئولیت مدنی ایران به وجود آورد. قانون اخیر و پیشینه آن حاوی نکات مهمی است که دراین مقاله برای اولین بار مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: بیمه اجباری، شخص ثالث، اصل تقصیر، نفی ضرر، مسئولیت موضوعی
  • ایوب احمدپور* صفحه 119
    حقوق شهروندی از مفاهیم مدرن و از لوازم زندگی دموکراتیک افراد در یک جامعه سیاسی محسوب می شود. این مفهوم با اعلامیه بشر و حقوق شهروند فرانسه تجلی عینی کامل یافت واعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید نمود. در رابطه با حقوق شهروندی دو دیدگاه وجود دارد. یک نظر دین را ناتوان از وضع قواعدی به عنوان حقوق شهروندی می داند. دیدگاه دیگر که از سوی برخی نظریه پردازان دینی القا می شود، قایل به این است که دین مجموعه تکالیفی است برای بشر و او باید در قالب این تکالیف به انجام وظیفه پرداخته و تصور حقوقی برای اعطای اختیار و آزادی و غیر آن به انسان، خارج از موازین دینی و مبانی اسلامی است. در این نوشته سعی شده است به طور مبنایی ثابت شود که انسان در اندیشه اسلامی فردی است حق مدار و برای رسیدن به حقوق شایسته خود نیازمند انجام اموری به عنوان تکالیف است. بر این اساس، تکالیف نیز بازگشت به حقوق دارند. شناسایی و تعیین قواعدی برای زندگی اجتماعی انسان که از آن جمله حقوق شهروندی می باشد، نه تنها با مبانی دین مخالف نیست، بلکه بالعکس از لوازم حتمی و مبنایی زندگی افراد در جامعه اسلامی قلمداد می شود. از طرف دیگر، دین با در اختیار داشتن اصول مبنایی و ابزار استباط عقلی، توانایی کشف و وضع قواعد را در این ارتباط دارد. این نوشته، در مبحث اول به طور مختصر به تعریف حقوق شهروندی و تاریخچه پیدایش آن پرداخته است. در مبحث دوم، ماهیت رابطه انسان با خداوند متعال و وظایف دینی مورد بحث قرار گرفته، و مبانی نظری دین اسلام در خصوص حقوق شهروندی، از دو زاویه شهروندان و حاکمان مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: حقوق، شهروندی، اسلام، حکومت اسلامی، دین، حقوق اساسی، عدالت
  • سیدمصطفی مصطفوی، مسعود امانی* صفحه 143
    در خصوص نظام حقوقی حاکم بر قراردادهای بین المللی نفت دو نظر وجود دارد. گروهی آن را تابع حقوق بین الملل یا نظامات حقوقی غیر ملی می دانند و گروه دیگر آن را تابع نظام حقوقی دولت میزبان می دانند. گروه اخیر معتقدند این قراردادها از جمله قراردادهای اداری است که دولت اختیارات گسترده ای در تغییر مفاد آنها در جهت نفع عمومی دارد. به هر رو به نظر می رسد در عمل هر دو،گروه به اختیار دولت در تغییر مفاد قراردادها تن در داده اند. نکته ای که در این مقام عده ای را به محدود کردن این حق دولت متقاعد ساخته، توافق طرفین قرارداد به محدودیت دولت در اعمال قوه حاکمیت برای تغییر در مفاد قرارداد یا شرط ثبات است که گروهی معتقدند این شرط معتبر و محدود کننده اختیار دولت است و عده دیگر معتقد به بی اعتباری آن هستند. اما به نظر می رسد تمامی دولت ها در عمل به حق خود در تغییر مفاد قرارداد عمل می کنند و هیچ توافقی نمی تواند محدود کننده حق حاکمیت ملت ها بر منابع طبیعی آنها باشد.
    کلیدواژگان: قراردادهای بین المللی نفت، قراردادهای اداری، قانون حاکم، شرط ثبات، حاکمیت
  • سید محمد طیبی صفحه 181
    حضور و نمود محاکم شرعی در نهاد دادرسی و نظام قضایی تاریخ ایران اسلامی مبرهن و غیرقابل انکار است. در پژوهش حاضر سعی بر آن بوده تا مبتنی بر روش تحقیق در تاریخ و مطالعات کتابخانه ای کیفیت، نحوه کارکرد و کارنامه محاکم مزبور در دوره حاکمیت قاجاریه مورد توصیف و تبیین قرار گیرد. یافته های تحقیق دلالت بر آن دارد که در دوره مورد بحث، در فیصله امور دادرسی و قضایی مقامات دینی در کنار محاکم و مقامات عرفی در ابعاد مختلف حقوق مدنی و خصوصی، جرایم خلاف عفت عمومی و امور جزایی با عناوین مجتهد، شیخ الاسلام، قاضی، قاضی عسکر و صدر،کمابیش فعالیت و اشتغال داشته اند؛ مقامات مورد اشاره به استثنای مجتهدان برگزیده و منصوب حکومت بودند. گستره و محدوده وظایف هر یک از آنان در ارتباط با یکدیگر و نیز گاه با مقامات عرفی به دقت مشخص و قانونمند نبود. مجموعه کارکرد گردانندگان محاکم شرعیه در بوته نقد همراه و توامان با تحسین و انتقاد ارزیابی شده است.
    کلیدواژگان: محاکم شرع، دوره قاجاریه، مقامات، محدوده وظایف، مبنای قضاوت، مقرری، نقد کارکرد
  • جلال میرزایی* صفحه 201
    دو متغیر اصلی در اندیشه سیاسی علامه نائینی در کتاب «تنبیه الامه و تنزیه المله» در مواجهه با تحولات عصر مشروطه در ایران دخیل اند: یکی مشروعیت (شرعی بودن) حکومت و دیگری ارجحیت نوع حکومت (با تاکید بر حکومت مشروطه).آنچه علامه نائینی در ارتباط با حکومت مشروطه به رشته تحریر در آورده، به ارجحیت این شیوه حکمرانی اختصاص دارد. مروری بر اندیشه نائینی در کتاب تنبیه الامه نشان می دهد که مبانی فقهی استدلال ایشان در خصوص مشروعیت حکومت تفاوتی با سایر فقهای شیعه هم عصر او نداشته و وجه تمایز آرای وی عمدتا به استدلالات او در ترجیح دادن حکومت مشروطه بر سایر اشکال حکومت از جمله حکومت استبدادی بر می گردد.
    این پژوهش در پی بررسی تحلیلی اندیشه سیاسی نائینی با تکیه بر منابع دسته اول و دسته بندی و تفکیک مفاهیم مشروعیت و ارجحیت می باشد و در صدد است تصویری از مبانی تصدیقی و دلیل ها و نیز پیامد های نظریه نائینی به دست دهد.
    کلیدواژگان: مشروعیت، ارجحیت، حکومت، مشروطه، استبداد، قانون اساسی، مجلس، ایران
|
  • Dr. Seyed Hossein Safai Page 1
    Article 1167 of Iranian Civil Code with accordance to Shiite jurists dominant opinion proclaims that “an illegitimate child does not belong to adulterous parents. ” From the point of view of an ordinary observer this law indicates that between a natural child and his-her adulterous parents there is no legal relationship and the effects of such relationship, as rights, responsibilities, inheritance, guardianship, tutorship, and alimony are not applicable. Of course, there is an exception foreseen in civil law which is related to interdiction of marriage and in this respect there is no differences between legal and illegal parentage. But in the year 1997 a compulsory decision is rendered by the Supreme Court of Iran which brought a great reform in Iranian law, with regard to consequences of illegal parentage. This decision, according to a minority of Shiite Jurists and Imam Khomeiny’ s opinion, accepts the equal rights for natural and legal children, and specifies that the adulterer is the temporal father of the natural child and in conclusion, all the fatherhood’ s responsibilities like getting birth certificate for the child must be conducted by him. But just the inheritance laws according to article 884 of civil code, is not valid to them. As a result, today when interpreting the article 1167 of civil code, one can conclude that the main idea of no attachment of natural child to adulterous parents is only because of laws of inheritance. Otherwise there is no difference between natural and legal children with respect to duties and rights.
    Keywords: Illegal parentage, Natural child, inheritance, Interdiction of marriage, Getting birth certificate, Equality in rights
  • Dr, Mohammad Reza Amir Mohammadi* Page 13
    In this essay we will study the sources of dower in the Islamic law؛ and if the institution of dower has been created initiatively by Islam or it has existed previously and Islam has confirmed it? And in which cases men are charged with dower? What is the philosophy of dower in the Islamic law and the civil code of Iran? And what is its quantity? The result of this study is that dower is an institution existing before Islam. It has been presented different views about its philosophy, but none of them is decisive. Its sources in Islamic law are Quran؛ the tradition (sonnat) and the consensus of opinions (Ijma). Islamic jurist’s view is that the causes of dower are correct contracts, invalid contracts provided that penetration has been happened, and doubtful penetration؛ but the civil code has not mentioned the recent. Neither in the Islamic law nor in the civil code, the quantity of dower has not been appointed. But some of Islamic jurists do not permit dower with quantity more than dower of the prophet’s daughter and women. (Mahrossoneh). At the end we have concluded that the institution of dower is a useful one which is applied badly؛ and the legislator must interfere and discharge this useful institution from this libertinage by enacting some reservations or corrections.
    Keywords: Dower, Quantity, Philosophy, Sources, Initiatively, Confirmed
  • Muhammad Mohseni Dehkalni Page 31
    Adultery only proves by confession plurality and repetition. This is a theory which is accepted by most Imamieh jurists. Ibn Aghil Omani doesn’t accept this theory. He believes that it is provable by one confession.The author chooses the third theory by reviewing and analyzing documents of two first theories. He believes that one complete confession is enough to prove mentioned crime. He also points out four confessions are only necessary to prove adultery according to the existing traditions.In this article, the author tries to prove his theory.
    Keywords: Adultery, Affirmation reasons, Plurality conditions
  • Dr. Ahmad Jamalizade* Page 49
    Insurance, as a new subject, has been considered by Islamic jurisprudents. The legal aspects of insurance have been discussed according to the principles of Islamic jurisprudence sources. In general, Shiite jurisprudents have regarded insurance as a legal contract. In their view concerning insurance they made justification for its validity in two ways. Some of them compared insurance to other specified contracts such as guarantee, amicable settlement, conditional donation, contract of reward and argued that insurance can be a case of one of these contracts. Others considered insurance as an independent contract and have concluded that it is a legal contract according to comprehensiveness of the rationales of the validity of contracts. In this paper the view of jurisprudents who have considered insurance as an independent contract and their rationale have been accepted and studied.
    Keywords: Insurance, Contract, Condition, Stipulation
  • Dr.Sayed Reza Mousavi*, Mahdiye Haji Abadi Page 67
    The writer of this article after defining of idiomatic concept "mortal illness" and explanation about its basis distinction from viewpoints of famous jurists and contemporary lawyer and determination of applicability for transactions during mortal illness, looks into religious laws for this kind of illness including testamentary disposition, onerous transactions, and his/her limits of freedom from viewpoints of Shiite and Sunnite jurists and lawyers and analyzed their opinions. the writer finally unlike of common opinion of latter jurists reaches to this
    Result
    absolute donative dispositions are valid and operative except case into which correct narrations asserting: testament have not be more than one- third of property.
    Keywords: Legal capacity, Mortal illness, Chronic illness, Transactions during mortal illness, Commutative dispositions
  • Dr. Hamid Bahrami Ahmadi* Page 93
    The first automobile entered Iran in the time of mozaffareddin shah in the year 1275 of the Islamic solar calendar. Like other parts of the world, Use of automobiles spread rapidly. certain regulations, although brief, were developed concerning driving accidents in the first volume of The Iranian civil cod which was passed in 1307. these regulations were Based on ‘‘objective responsibility’’ which constituted the basis of the Civil code with regard to civil responsibility.In 1339, the law of civil responsibility was passed and introduced the Theory of ‘‘tort’’ to our legal lexicon. In 1347, the law of ‘‘ obligatory Insurance for land motor vehicles’’ was passed and founded the responsibility of the owners of land motor vehicles on the basis of ‘‘objective responsibility ’’. It required the owners of such vehicles to Insure their responsibility against the third person. the proponents of The tort theory tried to explain that law also based on the tort theory. However, their effort was fruitless.In 1386, the Law of amendment to the ‘‘obligatory insurance’’ was Submitted to the Islamic consultative Assembly (Iranian parliament). The initial proposal of that law contained conflict; its first article and Some other articles were based on objective while others relied on the responsibility, based on tort. As a result of certain measures taken With the assistance of the esteemed Guardian Council, this conflict Was resolved and the said law was passed based on the objective responsibility, which is needed by the risk – ridden society of today. Now it can be claimed that the responsibility based on the tort theory No longer occupies an important place in our law. There are some useful innovations in amendment to the law of obligatory insurance Such as attention to the ‘‘collective responsibility’’, which is deeply rooted in our Islamic law.
    Keywords: Obligatory insurance, Third person, Law of tort, Denial of loss, Objective responsibility
  • Dr. Ayoub Ahmadpour* Page 119
    Civil right is a modern notion and the rights of citizen are nowadays essential for every democratic society. Civil right as an issue has become increasingly prominent, because the traditional boundaries of the nation-state in the world have been profoundly challenged by global developments in the organization of modern societies. For the first time, civil rights have been stated by the Declaration of citizen and human rights of France. The universal Declaration of Human Rights has also emphasized its importance. There are two views regarding the relation of Islam and the civil rights. One view is that, Islam is not competent to ascertain rules regarding civil rights, because Islam can not cope with the necessities of the modern life. In fact, it is frequently assumed, as well as stated, by many advocates of human and civil rights that civil rights can exist only within a secular context and not within the framework of religion. The other view, which has been proposed by some Islamic scholars, argues that Islam has its own rules regarding requirements and duties of individuals. It has been argued that Islam, as a religious tradition, has supported values and structures which are incompatible with the assumptions which underlie the civil right as well as Universal Declaration of Human Rights. In this paper we have tried to provide evidence that both of these ideas are erroneous. Individual's relation with Allah and his orders is like achieving rights. The stipulation of Islamic duties is for the reason that Islam aims to provide people with their rights. Accordingly, the duties refer back to the individual's rights. Islam, thus, is not against civil rights but on the contrary, it emphasizes the fundamental requirement of citizen's rights to achieve their objectives in the society. Also Islam can respond to any new needs, since wisdom is a very important source of Islamic laws, and there is a vital affiliation between wisdom and Islam.
    Keywords: Civil right, Objectives, Human right, Islamic law, Individual
  • Dr. Seyed Mostafa Mostafavi, Masoud Amani* Page 143
    There are two views for determining the applicable law in international oil contracts. The first is that these contracts are governed by international law or Lex Mercatoria and by the second that they are governed by national law of host countries. In the second view it is believed that the principles of administrative law should be applicable in such contracts by which the state has certain special powers to modify the nature of the work or the performance of the contract in favour of general benefit of community. Anyway it seems that both have accepted the right of state in such modifications but it is argued if it is acceptable to restrict such right by stabilization clause. The practice experience has proved that all the states have utilized such right and it is completely legal and legitimate and no agreement is eligible to restrict the right of nations to have permanent sovereignty over their natural resources.
    Keywords: International Oil Contracts, Official contracts, Established Law, Stabilization Clause, Sovereignty
  • Seyed Mohammad Tayebi Page 181
    Appearance and existence of religious courts in the structure of judgment and legal system of the history of the Islamic Iran is quite obvious and undeniable. In the present study, it is attempted to describe and elucidate the function of above ¬mentioned courts in the Qajar dynasty qualitatively according to the research methods in history. Findings indicated that in the Qajar time religious authorities had important role in arbitration of legal amlirs-beside secular courts and authorities in the different private or public rights dimensions- such as offences against dignity and retributive affairs under the appellation of Mojtahcd, Sheikh-ol-Eslam, Ghazi, Ghazi Askar and Sadr. Afore-mentioned authorities, except Mojtahed, were selected by government and limitation of their duties and their interrelationship to each other and sometimes to secular authorities were not manifested distinctly.The total function of the religious court's authority is assessed with appreciation and criticism.
    Keywords: Religious Courts, Qajar Dynasty, Authorities, Limitation of Duties, Base of Judgment, Criticism of Function, Stipend
  • Dr. Jalal Mirzayi* Page 201
    There are two basic concepts in Allame Naini ’s political thought according to his book titled “Tanbih al Omma and Tanzih al Mella” arguing about constitutional government in Iran: one is the Authority Concept (he means “governing according to Sharia”) and the other is priority of constitutional government. Reasoning about the constitutional government he emphasized on priority of this type of government (not being according to Sharia). Examining Naini’s thought, writer argues that his juridical reasoning about the authority of government makes no difference with other Shiite jurists. The only difference he reasoned is that constitutional government is better than other types of governments such as autocracy.
    Keywords: Authority, Priority, Government, Constitutional, Autocracy, Parliament, Iran