فهرست مطالب

علوم و فنون هسته ای - سال سی‌ام شماره 1 (پیاپی 47، بهار 1388)

مجله علوم و فنون هسته ای
سال سی‌ام شماره 1 (پیاپی 47، بهار 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/02/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • امین شرقی ایدو، مجید شهریاری، غلامرضا اطاعتی صفحه 1
    یکی از روش های مناسب برای جداسازی نوترون و گاما در میدان های آمیخته به منظور طیف نگاری نوترون، استفاده از تبعیض‏گر شکل تپ و بکارگیری روش گذر از صفر بوسیله تپ آند می باشد. همچنین آشکارساز سوسوزن مایع BC501A بدلیل مشخصات خوب شکل تپ و قابلیت مطلوب جداسازی نوترون و گاما، بطور گستردهمورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله ابتدا به شرح طراحی و ساخت یک دستگاه تبعیض‏گر شکل تپ (PSD) پرداخته می شود، سپس به نتایج اندازه‏گیری‏ طیف نوترون در چشمه‏‏های 241Am-Be و 252Cf با این دستگاه اشاره خواهد شد. بر اساس نتایج بدست آمده، عملکرد دستگاه مورد تایید قرار گرفت. دستگاه ساخته شده دارای FOM=1. 36 در انرژی آستانه 60keVee (keV Electron Equivalent) می‏باشد. زمان مرگ دستگاه در حدود 1. 5μsec است که براحتی می تواند تا آهنگ‏های شمارش بالاتر از 50kHz کار نماید.
    کلیدواژگان: مدار تبعیض گر شکل تپ (PSD)، چشمه های 241Am-Be و 252Cf، بازیافت طیف نوترون، روش گذر از صفر
  • سعید باقریفام، امیر لکزیان، سیدجواد احمدی، امیر فتوت، محمدفرهاد رحیمی صفحه 7
    اورانیوم عنصری است رادیوآکتیو که به طور گسترده در پوسته زمین پراکنده شده است. معمولا غلظت آن به علت فعالیت های انسانی در بعضی مناطق زمین به بالاتر از حد مجاز رسیده و این امر سبب آلودگی خاک ها و آب های زیرزمینی گردیده است. به منظور بررسی تاثیر غلظت های مختلف اورانیوم 238 بر ویژگی های فیزیولوژیک و میزان کلروفیل گیاهان آفتابگردان و سویا مطالعه ای در قالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل (دو نوع گیاه و شش غلظت اورانیوم 0، 50، 100، 250، 500 و 1000 میلی گرم بر کیلوگرم) با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام گرفت. گیاهان بعد از یک دوره 40 روزه و قبل از ورود به مرحله زایشی برداشت شدند. طول ریشه و ساقه، وزن خشک ریشه و ساقه، زیست توده، سطح برگ و غلظت کلروفیل a، b و غلظت کل آن اندازه گیری شد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که افزایش غلظت اورانیوم در خاک به طور معنی داری بر روی ویژگی های مورد مطالعه تاثیر داشت. افزایش غلظت اورانیوم سبب افزایش درجه بازدارندگی رشد ((GGI و کاهش شاخص تحمل ((TI در گیاهان سویا و آفتابگردان گردید. تولید زیست توده زیاد در غلظت های بالای اورانیوم نشان دهنده مقاومت بالاتر این گیاه به تنش سمیت اورانیوم می باشد.
    کلیدواژگان: اورانیوم 238، درجه ممانعت از رشد، شاخص تحمل، گل های آفتابگردان، دانه های سویا
  • یوسف قنبری، امیر حبیب نیا، ایوب معمار صفحه 15
    در بررسی های اکتشافی ژئوشیمیایی رسوب های آبراهه ای منطقه مغانجق واقع در شمال غربی ایران تعداد 152 نمونه رسوب آبراهه ای از منطقه برداشت شد. پس از بررسی مقادیر عناصر مختلف در این نمونه ها، نمونه ای مشخص شد که مقدار عناصر Li، Ni، Sc، Yb، Eu، As، Co و Cd در آن نسبت به مقدار همین عناصر در سایر نمونه ها بسیار بیشتر بود. پس از معرفی این نمونه به عنوان نمونه خارج از رده سعی شده است تاثیر این نمونه در بررسی های آماری چند متغیره بررسی شود. هدف از این مقاله نمایش گوشه ای از اثرهای مخرب نمونه های خارج از رده بر مطالعات آماری ژئوشیمیایی چند متغیره می باشد که باعث بروز خطای سیستماتیک در تفسیرها و تحلیل ها می شوند. جهت انجام مطالعات آماری چند متغیره، از ضریب همبستگی با روش های اسپیرمن و پیرسون و آنالیز خوشه ایو نمودار پراکندگی عناصر به همراه معادله خط رگرسیون آنها در دو حالت استفاده شده است. در حالت اول نمونه خارج از رده در بررسی های چند متغیره حضور دارد و در حالت دوم نمونه خارج از رده از بررسی ها کنار گذاشته شده است، سپس نتایج حاصل از دو بررسی با هم مقایسه شده اند. پس از بررسی مطالعات آماری چند متغیره و مقایسه نتایج در دو حالت ذکر شده مشخص شد که با حضور نمونه خارج از رده در بین مجموعه از نمونه های برداشت شده از منطقه، ارتباط بین عناصر ممکن است به صورت های مختلف زیر باشد.
    - ارتباط حقیقی بین دو عنصر در نمونه های برداشت شده وقتی که هیچکدام از آن دو عنصر دارای فراوانی غیرعادیدر نمونه ها نباشند.
    - ارتباط کاذب بین دو عنصری که یکی از آن دو دارای فراوانی غیرعادی در نمونه ها باشد.
    - ارتباط شدیدا کاذب بین دو عنصر وقتی که هر دو دارای فراوانی غیرعادی در نمونه ها باشند.
    کلیدواژگان: نمونه خارج از رده، مقادیر خارج از رده، مطالعات آماری ژئوشیمیایی چند متغیره
  • فریدون افلاکی، مریم صلاحی نژاد، علی روزبهانی صفحه 23
    روش آشکارسازی ارتو تیروزین را می توان برای آشکارسازی پرتودیدگی مواد غذایی سرشار از پروتئین بکار برد. به منظور اطلاع از اساس این روش، ایزومرهای تیروزین تشکیل شده در محلول های آبی فنیل آلانین پرتودهی شده با پرتو گاما در گستره وسیعی از دز تابش (kGy50-1/0) مورد بررسی قرار گرفته است. اندازه گیری ایزومرهای تیروزین در محلول های آبی فنیل آلانین با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا و آشکارسازی فلورسانس انجام گرفت. حد آشکارسازی ارتوتیروزین ppm 01/0 و گستره خطی بودن پاسخ دستگاه برابر 01/0 تا ppm50 و انحراف استاندارد نسبی اندازه گیری ها بین 13-4% بود. در محلول های آبی فنیل آلانین (mg/ml 1) ، تا دز kGy 10 مقادیر ایزومرهای تیروزین تشکیل شده متناسب با افزایش سطح دز پرتودهی افزایش یافت اما پس از آن، افزایش بیشتر دز پرتودهی بر افزایش تشکیل ایزومرهای تیروزین تاثیر قابل ملاحظه ای نداشت. در یک دز ثابت، مقدار ایزومرهای تیروزین تشکیل شده در ابتدا با افزایش غلظت فنیل آلانین افزایش می یابد اما افزایش بیشتر غلظت فنیل آلانین تاثیری در افزایش تشکیل ایزومرهای تیروزین ندارد. با دز کلی kGy10، استفاده از سرعت های دز kGy/h 3/2 و kGy/h 2/1 تغییر قابل ملاحظه ای در مقدار ایزومرهای تیروزین تشکیل شده ایجاد نکرد. نتایج نشان داد در پرتودهی محلول های آبی فنیل آلانین، تشکیل ایزومرهای تیروزین تحت تاثیر دما، pH و اکسیژن محیط قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: محلول آبی فنیل آلانین، ارتو تیروزین، تابش گاما، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا
  • فرح خویلو صفحه 32
    نقش دو آنتی اکسیدانت فنولی (Irganox 1010، Irganox 1076) و دو پایدارکننده نوری از نوع آمین ممانعت شده، HALS ، (Tinuvin 622، Tinuvin 770) در پایدارسازی پرتوئی پلی پروپیلن تولید شده در مجتمع پتروشیمی بندر امام مورد بررسی قرار گرفته است. تاثیر پایدارکننده ها با غلظت 2/0 درصد بر نمونه های پرتودهی شده به وسیله پرتو گاما به میزان 25 کیلوگری و نگاهداری شده در محیط آزمایشگاه به مدت 6 ماه مطالعه شده است. بررسی نتایج FTIR تغییرات ایجاد شده در ساختار شیمیایی نمونه ها را نشان می دهد. ایجاد گروه های کربنیل، تغییرات مقاومت خمشی و افزایش MFIبرای نمونه های حاوی Tinuvin 622و Irganox 1076نشاندهنده روند شکننده شدن این نمونه ها در مدت نگهداری پس از پرتودهی می باشد. تغییرات ناچیز MFI در این مدت برای نمونه های پایدارشده توسط Irganox 1010 و Tinuvin 770، نمایانگر موثر بودن این دو پایدارکننده است.
    کلیدواژگان: پایدارسازی، پلی پروپیلن، پرتوگاما، آنتی اکسیدانت فنولی، آمین ممانعت شده، اندیس کربنیل، مقاومت خمشی، شاخص جریان مذاب
  • اصغر صدیق زاده، بشیر ندایی، محمد باقری، داریوش فتحی صفحه 38
    در این تحقیق ساخت غشاء های سرامیکی و ساختمان آنها با بهره گیری از عکس های حاصل از میکروسکوپ الکترونی مورد بررسی قرار گرفت. غشاء های سرامیکی دارای یک پایه و چند لایه می باشند. پایه نمونه های سرامیکی در این مطالعه به روش پرس و سینرینگ ساخته شد. همچنین، لایه های نازک با دو روش پوشش دوغابی و تبخیر در خلاء تهیه شدند. در روش دوغابی، پایه پس از پوشانده شدن با دوغابی متشکل از ریزدانه های آلومینا (Al2O3) هم اندازه با دانه های غشاء، به مدت 1 ساعت در دمای º C1400 پخته می شود. در روش تبخیر در خلاء، نیکل به کمک پرتوهای الکترونی، تبخیر و بر روی پایه نشانده می شود. مطالعات ما نشان می دهد که سرامیک های ساخته شده با روش پرس دارای مجموعه های ریزدانه ای به صورت کلوخه و حفره هایی با بزرگی متفاوت هستند که بزرگی آنها تابع فشار پرس می باشد. این مطالعات که توسط عکس های حاصل از میکروسکوپ الکترونی (SEM) انجام شد، نشان می دهد که اندازه متوسط درشت دانه ها و حفره ها به ترتیب چند صد و چند ده میکرون است. درشت دانه ها از ریزدانه ها و حفره های ریزتری با اندازه های به ترتیب برابر چند میکرون و چند دهم میکرون تشکیل شده است. نتایج حاصل از این کار تحقیقاتی نشان می دهد که اندازه ذرات پودر آلومینا، میزان فشار، نحوه پخت و نوع لایه گذاری، عوامل موثر در کیفیت غشاء های سرامیکی می باشند.
    کلیدواژگان: غشاء های سرامیکی، فیلترهای مقاوم به حرارت و فشار
  • کیانوش کریم پور، سیدجابر صفدری، سیدمحمدعلی موسویان صفحه 43
    جاذب سدیوم فلوراید، که یکی از پرکاربردترین جاذب های مورد استفاده در صنایع غنی سازی اورانیوم است، بصورت اشکال پودری و قرص های استوانه ای در دسترس می باشد. حالت خطی-سهموی سرعت واکنش میان اورانیوم هگزافلوراید و سدیوم فلوراید در حالت پودری شکل در مقایسه با روند سهموی-لگاریتمی برای حالت قرصی شکل (به سبب کاهش ناگهانی سرعت واکنش) در نگاه نخست انتخاب پودر سدیوم فلوراید به عنوان جاذب تله های شیمیایی را توجیه پذیر می کند. ولی باید توجه داشت که انتخاب شکل و حالت جاذب تنها با بررسی سینتیک واکنش امکان پذیر نمی باشد و برای بررسی این امر لازم است پارامترهای دیگری از جمله افت فشار و ظرفیت نهایی جذب نیز مورد توجه قرار گیرد. بر این اساس، اثرهای شکل و اندازه جاذب بر پارامترهای ذکر شده مورد بررسی قرار گرفت. این بررسی ها نشان داد اگرچه در نگاه نخست اولویت استفاده با شکل پودری جاذب سدیوم فلوراید است ولی کاهش افت فشار و افزایش ظرفیت جاذب در اثر افزایش اندازه ذرات مهمترین عواملی هستند که سبب می شوند تا در واکنش های کمپلکسی مانند آنچه در واکنش میان اورانیوم هگزافلوراید و سدیوم فلوراید رخ می دهد، جاذب های پودری، یا ذرات کوچکتر مورد استفاده قرار نگیرند.
    کلیدواژگان: سدیوم فلوراید، اورانیوم هگزافلوراید، تله شیمیایی، قرص های جاذب، پودر، جذب سطحی، مساحت سطحی، افت فشار
  • علی ستاری، مصطفی غفوری، حجت الله فیضی، حسن قهرمان صفحه 49
    این تحقیق با هدف تعیین دقت دز-کالیبراتورهای مورد استفاده در مراکز پزشکی هسته ای صورت گرفته است. از رادیوداروی تالیوم-201 برای سنجش این دز-کالیبراتورها و مقایسه آنها با دز-کالیبراتور پژوهشکده تحقیقات کشاورزی، پزشکی و صنعتی به عنوان مرجع استفاده شد. پس از بررسی 12 مرکز در تهران و برخی از شهرستان ها، در مجموع مشخص گردید که دز-کالیبراتورهای 10 مرکز خطای مثبت و 2 مرکز خطای منفی نسبت به دز-کالیبراتور مرجع دارند.
    کلیدواژگان: دز تابش، استانداردهای کالب زنی، تالیوم، 201
|
  • A. Sharghi Ido, M. Shahriari*, G.R. Etaati Page 1
    In this study, a pulse shape discriminator (PSD), incorporating zero-crossing method has been developed. The separate measurements with 241Am-Be and 252Cf sources undertaken by BC501A liquid have shown that the purposed and the common-used PSD’s are in good agreement. The improved characteristics of the presented PSD are FOM=1.36 at a threshold of 60keVee and 1.5µsec dead time which allows the count rates up to 50kHz.
    Keywords: Pulse Shape Discriminator (PSD), 241Am-Be, 252Cf Sources, Neutron Spectrum Unfolding, Zero-Crossing Method
  • S. Bagherifam*, A. Lakzian, S.J. Ahmadi, A. Fotovat, M.F. Rahimi Page 7
    Uranium as a natural radioactive heavy metal, widely disperses throughout the earth's crust. In many cases, the natural abundance has been re-distributed due to anthropogenic activities, resulting in radionuclide contamination in groundwater and surface soil. A pot experiment had been conducted in the Agricultural College Research Greenhouse, at the Ferdowsi University of Mashhad under the controlled condition. The effect of six levels of uranium (0, 50, 100, 250, 500 and 1000 mg U kg-1) on physiological characteristics and chlorophyll contents in sunflower and soy bean were studied in a completely randomized design as a factorial experiment with three replications. Plants were harvested after 40 days and before the reproductive stages. Root and stem length, root dry weight, stem dry weight, biomass and chlorophyll contents were determined. The shoot and root length, fresh and dry mass as well as leaf area and chlorophyll contents showed a significant negative correlation with the applied uranium concentrations. The influence on plant growth was also measured in terms of tolerance index TI and grade of growth inhibition GGI. The results showed that TI increased and GGI decreased with the applied uranium concentration. Biomass and tolerance of sunflower during the experiment on higher uranium concentrations showed that sun flower is more resistant against uranium toxicity.
    Keywords: Uranium, Grade of Growth Inhibition, Tolerance Index, Sunflowers, Soybeans
  • Y. Ghanbari*, A. Habibnia, A. Memar Page 15
    In geochemical stream sediment surveys in Moghangegh Region in north west of Iran, sheet 1:50,000, 152 samples were collected and after the analyze and processing of data, it revealed that Yb, Sc, Ni, Li, Eu, Cd, Co, as contents in one sample is far higher than other samples. After detecting this sample as an outlier sample, the effect of this sample on multivariate statistical data processing for destructive effects of outlier sample in geochemical exploration was investigated. Pearson and Spearman correlation coefficient methods and cluster analysis were used for multivariate studies and the scatter plot of some elements together the regression profiles are given in case of 152 and 151 samples and the results are compared. After investigation of multivariate statistical data processing results, it was realized that results of existence of outlier samples may appear as the following relations between elements:- true relation between two elements, which have no outlier frequency in the outlier sample.
    - false relation between two elements which one of them has outlier frequency in the outlier sample.
    - complete false relation between two elements which both have outlier frequency in the outlier sample.
    Keywords: Outlier Sample, Multivariate Statistical Data Processing, Geochemical Stream Sediment Survey
  • F. Aflaki*, M. Salahinejad, A. Roozbehani Page 23
    Ortho- tyrosine detection method can be used for detection of irradiated protein rich foods. Tyrosine isomers produced by gamma radiation of aqueous phenylalanine solutions at wide dose levels (0.1-50kGy) were examined to obtain basic information for o-tyrosine detection method of irradiated foods. Determination of tyrosines produced in aqueous phenylalanine solutions were carried out by high performance liquid chromatography and fluorescence detection. The detection limit of o-tyrosine was 0.01ppm and the linear range of calibration and the relative standard deviation of analysis was 50 ng and 4-13%, respectively. The amounts of the tyrosines increased with the irradiation level up to 10kGy and no further tyrosine formation was observed when the dose level was increased. At a constant dose level, the yield of tyrosines initially increased with the phenylalanine concentration, while with further increase of phenylalanine concentration no effect on increase of tyrosine yield was observed. When the dose rate was varying from 2.3kGy/h to 1.2kGy/h with a total amount of 10kGy in each case, there was no significant effect on tyrosine isomers formation was observed. Also the results showed that tyrosine yield was affected by temperature, pH and the presence of oxygen.
    Keywords: Aqueous Phenylalanine Solution, O-Tyrosine, Gamma Irradiation, HPLC
  • F. Khoylou Page 32
    The radiation stability of polypropylene produced in Bandar Emam Petrochemical Co. and stabilized with two phenolic antioxidants (Irganox 1010, Irganox 1076) and two hindered amine light stabilizers, HALS, (Tinuvin 622, Tinuvin 770) have been investigated. The effectiveness of the stabilizers at 0.2% concentration on the polypropylene samples irradiated at 25 kGy has been followed for 6 months after irradiation. The buildup of carbonyl group and trends of the change in bend strength and MFI for the stabilized samples with Irganox 1076 and Tinuvin 622 show the post-irradiation embrittlement of these samples. The negligible change in carbonyl group, bend strength and MFI for the samples stabilized with Irganox 1010 and Tinuvin 770 indicated the better effectiveness of these two stabilizers.
    Keywords: Stabilization, Polypropylene, Gamma Radiation, Phenolic Antioxidant, Hindered Amine Light Stabilizer (HALS), Carbonyl Index, Flexural Resistance, Modular Flow Index (MFI)
  • A. Sadighzadeh*, B. Nedaie, M. Bagheri, D. Fathi Page 38
    Ceramics have been extensively used for gaseous molecular separation. In our present research, the procedure to fabricate membrane filters along with SEM studies for multi-layered structures are explained and the importance of high temperature and pressure are discussed in detail. The base material of the multi-layered filters base ceramic material was produced at high pressure of 1400oC, within a period of an hour. Meanwhile, the over layer was generated on the base material by Ni evaporation, using electron beam technique as well. Our studies indicated that the granular ceramics, as a base material, which was formed by sintering contains porosities and cavities due to the applied pressure. The SEM studies show, that the size of porosities ranges from tens to hundreds of microns. Our results are also discussed in terms of the importance of pressure and temperature in fabrication of these membranes.
    Keywords: Ceramic Membranes, High Temperature Resistant Filters
  • K. Karimpour*, S.J. Safdari, S.M.A. Mousavian Page 43
    Sodium fluoride is one of the most important adsorbents in enrichment facilities, where it is availabe in the form of powder and pellets. Linear and parabolic curve of the reaction between uranium hexafluoride and sodium fluoride, in the form of powder, in comparison with the parabolic curve of sodium fluoride in the form of pellets is shown that it is the best shape for the sodium fluoride adsorbents. But, it is impossible to determine these properties only by comparison of UF6 and NaF reaction kinetics and, selecting the shape and dimension requires the study of the effects of loading and pressure drop. In this paper, effects of adsorbents shape on pressure drop and capacity is studied. Based on these studies, it was realized that as the dimension of adsorbents decreases, the active surface area increases and cansequently, the final capacity of the adsorption decreases.
    Keywords: Sodium Fluoride, Uranium Hexafluoride, Chemical Trap, Absorber Pellets, Powder, Adsorption, Surface Area, Pressure drop
  • A. Sattari*, M. Ghafori, H. Feizi, H. Ghahreman Page 49
    This study was performed with the aim of determination of dose calibrators’ accuracy in nuclear medicine centers. Thallium-201 radiopharmaceutical was used for comparison of dose calibrators with each other and with the reference. After the measurement which was carried out in 12 centers located in tehran and other cities, and according to the data obtained from the reference, it was concluded that dose calibrators in 10 centers are with positive and 2 centers with negative errors, as compared with the reference.
    Keywords: Radiation Dose, Calibration Standards, Thallium-201
  • K. Moosavi, S. Setayeshi, S. J. Ahmadi, M. R. Kardan, R. Gholipour Peyvandi, A. Bahrami Samani, B. Salimi, A. Abbasi, S. M. Mazidi, S. H. Mirfallah, M. Ghannadi Maragheh Page 53
    Strontium-89 is one of the most important radioisotopes used in nuclear medicine for therapy of bone pain caused by bone metastases. That is due to the beta radiation with sufficient energy for destroying metastatic sites in bone tissue. The routine application is ensured by introducing 89SrCl2 radiopharmaceutical and then injection of a specific dose in human vein, where it leads to reduction of bone pains. In this research, 89Sr was produced in the Tehran Research Reactor (TRR) for both natural Sr (includes 84Sr and 88Sr) and enriched Sr (includes 88Sr of %99 purity) for the comparison and preparation of 89SrCl2 radiopharmaceutical. Natural radioactivated Sr which produces gamma radiation was injected in mice and then based on gamma spectroscopy in different tissues, a calculation was made for the dose absorption rate, defined by %ID/g. Also, radioactivated enriched Sr-88 was injected in mice and the %ID/g was calculated due to distribution of the beta radiation in mice tissues. In our biodistribution we observed a rapid blood clearance followed by the high absorption of activity in bone tissues. These data have shown that the prepared compound is a well defined radiopharmaceutical for the bone pain palliation in metastatic lesions.
    Keywords: Strontium, 89, Strontium Chlorides, Neutron Activation Analysis, Therapy of Bone Metastases, Gamma Radiation, Beta Radiation
  • Y. Sedigh, S. A. Azimfar Page 57
    The spent fuel assemblies (FAs) of Bushehr Nuclear Power Plant are planed to be transported by TK-13 casks. Each spent fuel transportation cask holds 12 spent FAs and has a thick steel container to provide shielding. The calculations have been performed for FAs with burn ups of 60 MWd/kg and a 3-years cooling period. The ANSYS®10.0 general finite element analysis package was selected for this analysis, since it is an analytical tool, widely used for licensing of spent nuclear fuel casks. The selected model included all the significant heat transfer paths within the casks and between the casks and the external environment. The computational model was subjected to the thermal environment of the tunnel during the fire transient using boundary conditions derived from the results of the fire dynamics simulator computational fluid dynamics code. The model of cask constructed in ANSYS®10.0 consists of a detailed 3-D representation of a symmetric half cross section of the spent fuel transportation cask and a complete cross section of the surrounding tunnel wall. In this model, the cask is oriented horizontally within the tunnel. This orientation gives the cask''s outer surface the maximum exposure to the highest temperatures in the fire environment. This includes exposure from the tunnel surfaces by thermal radiation exchange and the flow of hot gases generated by the fire, which results in significant convection heat transfer to the package during the fire transient. The results of this evaluation strongly indicated that neither spent nuclear fuel particles nor fission products would be released from the spent fuel transportation cask. The internal temperature of TK-13 cask which was analyzed through the fire tunnel scenario did not reach the level that could result in rupturing of the fuel cladding.
    Keywords: Spent Fuel, Cask, Fire Tunnel, Fire Dynamics Simulator (FDS)