فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش در برنامه ریزی درسی
پیاپی 10-11 (تابستان و پاییز 1385)

  • تاریخ انتشار: 1385/05/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مصطفی اجتهادی، محمد بهروزی صفحه 1
    این پژوهش به بررسی توانایی ها و قابلیتهای دانش آموختگان دانشگاه های ایران در پاسخ به نیازهای شغلی و حرفه ای در منطقه انرژی پارس جنوبی می پردازد. برای این منظور ابتدا با توجه به پیشینه تحقیق و مبانی نظری، چهارچوب مفهومی برای توانایی ها و قابلیتهای دانش آموختگان ارائه شد. با توجه به مؤلفه های این چهارچوب پرسشنامه ای در پنج بخش تهیه و پس از اطمینان از روایی صوری و اعتبار آن (83/0)، داده ها از نمونه های مورد مطالعه (336 نفر و 96 کارشناس) که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند گردآوری شد. این داده ها با توجه به سؤالات تحقیق و با استفاده از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی مانند آماره t تک نمونه ای و تحلیل عاملی تجزیه و تحلیل گردید. براساس نتایج به دست آمده چهارچوبی پیشنهاد شد که به کمک آن بتوان رابطه مطلوبی بین آموزشهای دانشگاهی در پاسخ به نیازهای بازار کار برقرار کرد. این چهارچوب شامل پنج دسته مؤلفه اصلی فلسفه و اهداف، مبانی نظری، توانایی ها و قابلیتهای دانش آموختگان دانشگاه ها (بعد فنی و ابزاری، بعد شناختی، بعد شخصیتی، بعد سازمانی، بعد مدیریتی و راهبردی و بعد ارتباطی)، ارزیابی چهارچوب و عوامل محیطی است.
    کلیدواژگان: تواناییها و قابلیتهای دانش آموختگان، صنعت و دانشگاه، بازار کار، نیازهای شغلی، الگوی مفهومی، ارتباط نظری و عملی
  • علیرضا یوسفی، بهاره غلامی صفحه 29
    هدف از پژوهش حاضر بررسی میزان استقرار عوامل مدیریت دانش (سیاستها و راهبردها، رهبری، انگیزش، تحصیل دانش، آموزش و ارتباطات) در سازمان آموزش و پرورش شهر اصفهان از دیدگاه دبیران زن است. در این پژوهش توصیفی جامعه آماری را کلیه دبیران زن مقطع متوسطه در سال تحصیلی 85 84 تشکیل می دهند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای است که حاوی 21 سؤال است، این پرسشنامه را پاستور (2001) تهیه کرده و پاسخگویی به آن در قالب مقیاس پنج درجه ای لیکرت است. این پرسشنامه شش عامل اساسی مدیریت دانش را مورد بررسی قرار می دهد، پایایی آن در تحقیق حاضر 97/0 برآورد شد. نمونه تحقیق 170 دبیر زن بود. روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای است. نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان داد که در هر شش عامل مرتبط با استقرار مدیریت دانش، میانگین پاسخ های آزمودنی ها کمتر از حد متوسط است.
    در ضمن بین بعضی از عوامل جمعیت شناختی آزمودنی ها (مدرک تحصیلی، سابقه خدمت، رشته تحصیلی) و نمره آنان در پرسشنامه مدیریت دانش رابطه معناداری مشاهده شد.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، دانش ضمنی، دانش صریح
  • جهانبخش رحمانی، ناصر موحدی نیا، قربانعلی سلیمی صفحه 49
    ورود فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) به عرصه فعالیتهای بشر و گسترش روزافزون آن در قرن حاضر، ابزار بسیار کارآمدی در اختیار متخصصان و متولیان تعلیم و تربیت به منظور تغییر و بهبود روش های یاددهی یادگیری، تعالی بخشی به اهداف تربیتی و اصلاحات آموزشی قرار داده است. به کارگیری این فناوری به منظور دستیابی به اهداف آموزشی و تربیتی مستلزم مطالعه و بررسی علمی و همه جانبه آن، شناخت ضعف ها و قوت ها، فرصتها و تهدیدهای نظام آموزشی در به کارگیری آن، ترسیم وضعیت موجود و مطلوب و برنامه ریزی کلان و تفصیلی برای رسیدن به وضعیت مطلوب است. تعریف و تبیین نقشهای تربیتی فناوری اطلاعات و ارتباطات در تعلیم و تربیت و ارائه یک الگوی مفهومی از آن راهنمای برنامه ریزان درسی و متخصصان تعلیم و تربیت در طراحی آموزشی و چگونگی تلفیق این فناوری ها در فرایند یاددهی یادگیری خواهد بود. تلاش مؤلفان بر آن است که الگویی را پیشنهاد نمایند که دستیابی به این هدف را امکان پذیر سازد.
    کلیدواژگان: آموزش و پرورش، نوآوری آموزشی، فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • منیژه روزبهی، غلامرضا احمدی صفحه 67
    در دنیای امروز که عصر اطلاعات نام گرفته، توسعه فناوری اطلاعات (IT) در آموزش و پرورش، به خصوص با هدف ایجاد تحول در نظام آموزشی و تولید علم با همت مدیران، معلمان و دانش آموزان، پایه و اساس موجودیت یک نظام آموزشی کارآمد است. آنچه که در این تحول از اهمیت بالایی برخوردار است، آگاهی مدیران، معلمان و دانش آموزان از منابع اطلاعاتی و همچنین مهارت و یا سواد فناوری اطلاعات است. پژوهش حاضر در چهار زمینه رایانه، شبکه های اطلاع رسانی، دولت الکترونیک و ابزارهای رایانه ای انجام شده است. روش پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری مورد مطالعه، کلیه مدیران دبیرستانها و کارکنان ستادی آموزش و پرورش (پنج ناحیه) شهر اصفهان هستند که از طریق نمونه گیری خوشه ایساده، سه ناحیه و با روش تصادفی ساده 150 مدیر و 30 نفر از کارکنان ستادی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه محقق ساخته با 22 سؤال و دو قسمت میزان اطلاع و میزان نیاز است که اعتبار آن براساس ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 85/0و 90/0 برآورد شده است. در این پژوهش برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و استنباطی استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داده است که میزان اطلاع کارکنان ستادی آموزش و پرورش شهر اصفهان در زمینه شبکه های اطلاع رسانی، دولت الکترونیک و ابزارهای رایانه ای بیشتر از مدیران دبیرستانهاست. براساس نتایج به دست آمده بیشترین میزان اطلاع مدیران دبیرستانها و کارکنان ستادی در زمینه رایانه و کمترین میزان اطلاع آنان در زمینه تاثیر ابزارهای رایانه ای در امر آموزش است. همچنین میزان نیاز مدیران دبیرستانها و کارکنان ستادی آموزش و پرورش شهر اصفهان با سابقه خدمت کمتر از 10 سال، کمتر از مدیران دبیرستانها و کارکنان ستادی 10 تا 15 و 16 سال به بالا در «آموزش شبکه های اطلاع رسانی» و «آموزش دولت الکترونیک» است.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات، دولت الکترونیک، شبکه های اطلاع رسانی، نیازسنجی، مدیریت، کارکنان ستادی
  • علی درویشی، مالک میرهاشمی، فتاح ناظم صفحه 81
    علاقه پژوهشگران و مدیران سازمانها و صنایع به درک ویژگی ها و پیچیدگی های روانی کارکنان در محیط کار و نیاز سرمایه گذاری های بلندمدت درباره نیروی انسانی موجب شده است تا بیشترین پیشینه پژوهش در رفتار سازمانی و روان شناسی صنعتی و سازمانی به مفاهیم محیط کار، ارتباط آن با رضایت شغلی و عوامل ایجادکننده آن مربوط شود. از آنجا که عامل محیط کار ارتباط تنگاتنگی با مفهوم انگیزش و رضایت شغلی کارکنان دارد، هدف اساسی این مطالعه، بررسی وضعیت محیط کاری کارکنان اداری و ابعاد مختلف آن در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی به تفکیک درجه واحدهای دانشگاهی است. در این پژوهش مجموعه عوامل محیط کاری به 4 گروه عمده فیزیکی، روان شناختی، سازمانی و خودکار و 23 مؤلفه تقسیم شده است و براساس پرسشنامه محقق ساخته سنجیده می شود. نتایج نشان می دهد که وضعیت محیط کاری اداری (از لحاظ هر 4 عامل و بیشتر مؤلفه ها) در واحدهای دانشگاهی بسیار بزرگ تا جامع در مقایسه با واحدهای دانشگاهی متوسط و کمتر و متوسط تا بزرگ بهتر است (05/0 P< و 01/0 P<). هر چند از لحاظ برخی مؤلفه های محیط کار نظیر رضایت شغلی، حقوق و مزایا و حجم کار تفاوت معناداری بین واحدهای دانشگاهی با درجه های مختلف وجود نداشت.
    کلیدواژگان: محیط کار، عوامل محیط کار، دانشگاه، اداری
  • مینا طراویان صفحه 105
    یکی از مهمترین مسائل انگیزشی که با حجم گسترده ای در مطالعات روان شناسی صنعتی و سازمانی در غرب گسترش یافته است، مساله «تعهد سازمانی» است. تاثیر قابل ملاحظه تعهد سازمانی بر بازدهی دلیل اصلی انتخاب آن در پژوهش های روان شناسی صنعتی و رفتارسازمانی طی سه سال گذشته بوده است. گرچه پژوهشگران هنوز نتوانسته اند شواهد محکمی برای ارتباط مستقیم تعهد سازمانی با بازدهی سازمان ارائه دهند، لیکن بیشتر وقتها تعهد سازمانی بالا در بهبود بازده کاری مؤثر بوده است. به همین منظور ابعاد تعهد سازمانی دبیران در مدارس متوسطه شهر اصفهان از دیدگاه 184 دبیر مرد و زن که از 33 دبیرستان، از طریق نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شده اند، تجزیه و تحلیل آماری شد. نتایج نشان داد که بین ابعاد تعهد سازمانی (وابستگی سازمانی، وابستگی حرفه ای، مشارکت شغلی و پایبندی به ارزش های کار) رابطه مستقیم و مثبتی وجود دارد. همچنین از نظر دبیران با توجه به عوامل جمعیت شناختی (جنسیت، مدرک تحصیلی، سابقه خدمت و رشته تدریس) بین ابعاد تعهد سازمانی تفاوت معناداری مشاهده شد.
    کلیدواژگان: تعهد سازمانی، وابستگی سازمانی، وابستگی حرفه ای، مشارکت شغلی
  • پروانه نظرپور صمصامی صفحه 121
    هدف پژوهش بررسی رابطه ویژگی های شخصیتی با رضایت شغلی معلمان بوده است. در این پژوهش 3 ویژگی شخصیتی (درونگرایی، برونگرایی و روان رنجوری) با پنج بعد رضایت شغلی (مدیر، جو سازمانی، وضعیت اقتصادی، توسعه شغلی، وضعیت محیط کار) در گروهی از معلمان زن و مرد در سه دوره ابتدایی، راهنمایی و متوسطه با 6 فرضیه اصلی بررسی شد. روش پژوهش توصیفی، از نوع همبستگی بود و جامعه آماری را کلیه معلمان زن و مرد سه دوره تحصیلی مدارس دولتی شهر مسجد سلیمان تشکیل داده اند (1696 نفر). نمونه مورد مطالعه به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای از میان جامعه آماری (230 نفر) انتخاب شد. برای جمع آوری داده های پژوهش از آزمون شخصیتی آیزنک و آزمون محقق ساخته رضایت شغلی استفاده گردید. پایایی پرسشنامه ها با استفاده از روش ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه ویژگی های شخصیتی 87/0 و برای پرسشنامه رضایت شغلی معلمان 85/0 برآورد گردید. نتایج نشان داد بیشترین میزان رضایت، رضایت از مدیر است و کمترین میزان رضایت، رضایت از مسائل اقتصادی است. بین ویژگی شخصیتی درونگرایی معلمان با میزان رضایت از توسعه شغلی و شرایط محیط کار در سطح 05/0 تفاوت معنادار بوده است. با افزایش ویژگی شخصیتی درونگرایی معلمان، میزان رضایت از توسعه شغلی و شرایط محیط کار کاهش پیدا می کند و ضریب همبستگی بین برونگرایی و شرایط محیط کار در سطح 05/0 معنادار بوده است و بین برونگرایی با شرایط محیط کار نیز رابطه معکوس وجود دارد. بین عوامل جمعیت شناختی با رضایت شغلی نیز تفاوت معناداری مشاهده شد و بین عوامل جمعیت شناختی با ویژگی های شخصیتی با توجه به مدرک، گروه های سنی، جنس و وضعیت تاهل بجز در بعد روان رنجوری در دوره راهنمایی و متوسطه، تفاوت معناداری مشاهده نشده و معلمان مرد روان رنجورتر از معلمان زن هستند.
    کلیدواژگان: ویژگیهای شخصیتی، رضایت شغلی
  • پروین سنجری، قربانعلی سلیمی، سید احمد احمدی صفحه 147
    پژوهش حاضر به بررسی و مقایسه کیفیت آموزشی و پرورشی دبیرستانهای غیرانتفاعی با دبیرستانهای دولتی شهر اصفهان در سال تحصیلی 84 1383 می پردازد و هفت محور یعنی: عملکرد مدیران، عملکرد دبیران، میزان امکانات، امور آموزشی، بهداشت، مشاوره و امور پرورشی را مورد بررسی قرار می دهد. روش پژوهش علی مقایسه ای بود. ابزار پژوهش، پرسشنامه 60 سؤالی محقق ساخته با پایایی 98/0 برای دانش آموزان و 89/0 برای دبیران بود. روش نمونه گیری، تصادفی چند مرحله ای بود و از بین نواحی پنجگانه شهر اصفهان، سه ناحیه به صورت تصادفی انتخاب شد. سپس تعداد دانش آموزان و دبیران نمونه، با استفاده از فرمول، به نسبت تعداد دانش آموزان و دبیران هر ناحیه محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده شد. در سطح آمار توصیفی از مشخصه های آماری نظیر میانگین، انحراف معیار، توزیع فراوانی و درصد و در سطح آمار استنباطی از آزمونهای t مستقل، آزمون تحلیل واریانس یکطرفه، آزمون ال.اس.دی (D،S،L) و آزمون توکی و آزمون هتلینگ استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که: عملکرد مدیران و دبیران در دبیرستانهای غیرانتفاعی با دولتی متفاوت است و مدیران و دبیران دبیرستانهای غیرانتفاعی دارای عملکرد بهتری بودند. کیفیت آموزشی در دبیرستانهای غیرانتفاعی نیز بهتر از دبیرستانهای دولتی بود. در زمینه میزان امکانات، بهداشت و خدمات مشاوره ای و امور پرورشی، تفاوت معناداری بین دبیرستانهای غیرانتفاعی و دولتی نبود. یعنی در هر دو نوع دبیرستان این خدمات انجام می شد و هیچ کدام بر دیگری امتیازی نداشته است.
    کلیدواژگان: کیفیت آموزشی، کیفیت پرورشی، دبیرستانهای غیرانتفاعی، دبیرستانهای دولتی
  • شمس الدین انصاری، غلامحسین عبادی صفحه 167
    هدف از انجام این پژوهش شناسایی و تخمین مقدار مواد غذایی مصرفی و مقایسه آن با توصیه های هرم راهنمای غذایی و رابطه آن با عملکرد تحصیلی و تن سنجی دانش آموزان دوره ابتدایی شهر اهواز است. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای از چهار ناحیه شهر اهواز 28 آموزشگاه و 140 کلاس، 1120 دانش آموز (560 دختر و 560 پسر) انتخاب گردید. از طریق 2 پرسشنامه، مواد غذایی مصرفی 24 ساعت گذشته از نظر نوع و مقدار، یادداشت و وزن و قد آزمودنی ها اندازه گیری و با سایر داده ها ثبت گردید. داده ها با نرم افزار 5/11SPSS تجزیه و تحلیل گردید. نتایج نشان می دهد که میانگین وزن و قد هر سن و جنس دانش آموزان با استاندارد NCHS تفاوت معنا دار دارد (001/0P<) و رژیم غذایی آزمودنی ها از نظر تعادل، تناسب و تنوع و دریافت مقادیر مواد غذایی اصلی (شیر، گوشت، نان، غلات، سبزی و میوه شیرینی و روغن) با مقادیر توصیه شده هرم راهنمای غذایی تفاوت معنا دار دارد (002/0 P<). براساس شواهد به دست آمده دانش آموزان با معدل کمتر و بیشتر از 15 رژیم غذایی شان از نظر تعادل، تناسب و تنوع و دریافت گروه های غذایی نیز با هرم راهنمای غذایی در سطح 002/0< P تفاوت معنا داری داشته است.
    کلیدواژگان: مصرف مواد غذایی، عملکرد تحصیلی، یادآمد خوراک 24 ساعته
|
  • Mostafa Ejtehadi, Mohammad Behrroozi Page 1
    The focus of this research was to present a model for the design, performance as well as evaluation of the instructional entrepreneurship schemes at the universities. To this end, according to the background of the research, the theoretical tenets of the primary components were fist taken into account. These components were arrayed into set structure (the primary model) based on which the researcher could furnish response to the research questions and collect the required data. To do so, a questionnaire of five parts ok devised and after figuring out the face validity and making sure of its validity (0.795), the data 9 (i.e. 269 subjects who were 102 managers and 167 academic members of the universities) were analyzed by drawing upon the desciptive statistics and inferential statistics such as t-test for single samples, Factor Analysis and Agreenment coefficient(P). The results obtained indicated that in order to design. Perform and evaluate the entrepreneurship schemes, one ought to allow for four main sets of components such as purpose, aim, theoretical foundations, the components of the entrepreneurship scheme and the environmental factors finally, based upon the reearch findings, a model was proposed to design executes, and perform the instructional entrepreneurship schemes, which is borne out by investigating the specialists views. Therfore, with respect to the dire need felt, it is recommended that the universities carrying out the instructional entrepreneurship sehemes utilize.
  • Alireza Yousefi, Bahareh Gholami Page 29
    The aim of this inquiry is to study the existing amount of knowledge management elements (policies and strategies, leadership, incentives, knowledge acquisition, training, communication). In Isfahan Department of education based on the female teachers points of views. In this descriptive study, the subjects are all high school female teachers aged 85 1348. The data gathered are based on a questionnaire consisting of 21 questions. The questionnaire was prepared by Pastur in 2001. The questions should be answered based on the Likret of 5 degrees. This questionnaire studies six basic elements of knowledge management. The stability of this questionnaire in the study was estimated 97 / 0. 170 samples were chosen. The results showed that in all the six elements related to knowledge management, the subjects scored lower than average. Also there was a meaningful relationship between some of the subject's population elements (experience of teaching, educational degree, major) and their score on knowledge management questionnaire.
  • Jahanbakhsh Rahmani, Naser Movahedinia, Ghorbanali Salimi Page 49
    The emerging Information and Communication Technology (ICT) and its development in recent years have provided educational researchers and authorities with a highly resourceful and competent means to revolutionize and improve teaching and learning methods and extend their reforming goals. Deployment of this technology requires comprehensive investigations to recognize weaknesses, strengths, opportunities and threats of our educational system, characterize the existing and desired situations and design master and detailed plans toward educational objectives. The first step in this regard is to distinguish the multi dimensional roles of ICT in socio-cultural and economic situations of our society. Upon justification of these roles, the subsequent studies and research activities can be directed and organized successfully. This paper is an attempt to draw a comprehensive model of ICT roles in our educational system.
  • Manijeh Rozbehi, Gholamreza Ahmadi Page 67
    In the present study, an attempt is made to provide a needs analysis based on evaluation of high school principals and board of Education staffs familiarity with IT in Isfahan During the academic year of 2004 - 2005. The needs analysis covers such different categories as computer, information networks, electronic government and computer tools. The research method utilized in the study was a descriptive survey. The population sample was randomly selected (180) from among all high school principals and Board of Education staff in Isfahan during the academic year 2004 - 2005. The procedure was a structured twenty two item questionnaire prepared by the researcher. The objective was to measure the extent to which high school principals and board of Education staff in Isfahan are familiar with It and / or need to increase their IT literacy. The reliability of questionnaire was estimated, >/85 and >/90 respectively. In this study, both descriptive and inferential statistics were used to analyze the obtained data including: one-variable and independent variable t-tests, one-way analysis of variance (ANOVA) and the tukey test. The research findings revealed that the degree of Isfahan Board of education staffs knowledge of IT is more than of high school principals concerning information networks, e-government and computer tools. In addition, the results further indicated that the knowledge of subjects on computer was at a peak, while their knowledge about the influence of
  • Ali Drvishi, Malek Mirhashemi, Fatah Nazeni Page 81
    The emerging Information and Communication Technology (ICT) and its development in recent years have provided educational researchers and authorities with a highly resourceful and competent means to revolutionize and improve teaching and learning methods and extend their reforming goals. Deployment of this technology requires comprehensive investigations to recognize weaknesses, strengths, opportunities and threats of our educational system, characterize the existing and desired situations and design master and detailed plans toward educational objectives. The first step in this regard is to distinguish the multi dimensional roles of ICT in socio-cultural and economic situations of our society. Upon justification of these roles, the subsequent studies and research activities can be directed and organized successfully. This paper is an attempt to draw a comprehensive model of ICT roles in our educational system.
  • Mina Taravian Page 105
    The purpose of this research was to investigate the relationship between organizational climate of high school and teacher's organizational commitment. The aims of the study were a) to determine the differences between the five dimensions of organizational climate (supportive, directive, collegial, committed, disengaged) and also four dimensions of organizational commitment (professional commitment, organizational commitment, attachment to the work values and job involvement) from the teacher's point of views, b) to determine the differences between the dimensions of organizational climate (open/closed) in girls and boys highschools, and c) to determine the relationship between the organizational climate (open / closed) regarding the years of service, gender, academic degrees, course of teaching and type of school. The research method was descriptive - correlational type. The statistical sample consisted of 184male and female high school teachers. They were selected from among the teachers of five districts of Isfahan through a multistage random sampling. The survey instruments included an organizational climate questionnaire with 33 items and the reliability coefficient of 89, and an organizational commitment questionnaire with 37 items and the reliability coefficient 90. The descriptive and inferential statistics were used for analyzing the data. To examine the relationship between the dimensions of organizational climate and the dimensions of teacher's organizational commitment, multivariable regressions, the x2 test, Tukey test (HSD), multivariable variance analysis (Manova), Pearson product-moment were used. The research findings revealed that there is a positive and strong relationship between the organizational climate of school and teacher's organizational commitment. There was also a relatively strong relationship between each aspect of organizational climate (supportive, directive, collegial, committed, disengaged) and teacher's organizational commitment (profressional commitment, organizational commitment, attachment to the work values and job involvement). There were also significant differences between the organizational climate aspects (open/closed) based on gender and years of service, academic degrees and type of school, but no significant difference was observed for course of teaching. There were difference between the organizational climate of school (open / closed) in girls and boys high schools.
  • Parvaneh Nazarpour Samsami Page 121
    The main purpose of the present research was to evaluate the relationship between personality characteristics and job satisfaction. In this research three personality characteristics (introversion, extroversion and neuroticism) with five aspects of job satisfaction (principalship, organizational climate, economical situations, job development and work envioronment) were under study. The population consisted of all elementary, Junior high school and high school teachers of Masjed Soleiman. (1496 Person) The research method used correlation which is a category of descriptive survey research. A sample size of (230 person) was randomly selected from among the whole population. The instrument ot this study was the Eysenc Personality Test and job satisfaction researcher-made questionnaire. The reliability of the questionnaires was estimated at 0.87 for the personality characteristics and 0.85 for job satisfaction, using Cronbach alpha coefficient. The results showed that the most satisfaction was in the economical domain. The increase in teacher's introversion personality characteristic results in decreased job satisfaction and work environment situations. There is a paradox relationship between extroversion and work environment situations. There was also a significant difference between demographic factors and job satisfaction and no significant difference was observed between demographic factors and personality characteristics with respect to degree, age groups, sex and marital status except in neuroticism aspect in the junior high school and high school. Male teachers are more neurotic than women teachers.
  • Parvin Sanjari, Qorban Ali Salimi, Ahmad Ahmadi Page 147
    The present study, was a comparative study of Isfahan public and non-public (Non-Profit) high schools relating to the quality of educational practices in 2004-2005 academic year examining seven factors: Principal performance, teacher performance, learning facilities, hygienic factors, counseling and nurturing issues. The research procedure was causal-comparative survey and the researchr questionnaire contained 60 close structured questions arranged with a 5 degree Likert scale the reliability of this questionnaire assessed using Cronbach's Alpha Coefficient for teachers questionnaire was 0.89 and for The student's questionnaire was 0.98. The sampling technique was multistage, and three ot the five districts of Isfahan education were selected randomly. After gathering the data, statistical procedures at two descriptive and inferential levels were employed to analyze the data. At the descriptive level such statistical indicators as frequency tables, percentages, means, standard deviation, variance, and graphs were used and at the inferential level, one-way analysis of variance, single-variable t-test were used to measure the effect of each contributive factor. The results of the study showed that: there were significant differences between principal's and teacher's performance in public and non-public high schools, and principals and teachers in non-profit high schools had the better performance. There wer significant differences between public and non-public high school in: hygienic factors, counseling and nurturing matters. Namely, the educational services in both centers were equal and no significant differences were observed.
  • Shamsodin Ansari, Gholam Hossein Ebadi Page 167
    This research was aimed to identify and estimate the amount of nutritional consumption and comparing them in the form of pyramid of nutrition guide and its effect on the academic performances and measurement of antropoetric on the primary school students of Ahwaz city. By using cluster sampling from four regions, 28 schools and 140 classes hare been chosen. Among the students chosen were 560 girl and 560 boy students and a total of 1120 students chosen and two questionnaires mere used. The nutrition has been taken in the last 24 hours according to their kind and amounts registered and weight and height of the subjects, hare been measured and other data registered. The data hare been analyzed with the use of SPSS software (l l. 5) The results show that the mean of weight and height of different ages and gedder of the students with NCHS standard have significant differences (I3 < 0.001) and subjects nutrition arrangement like (balance, appreciativeness), variation and receptivity of basic nutritional materials such as (milk, meat, bread, grains, vegetables, fruit, sweet, and oi) have significant differences in nutitional indexes pyramid (p <0.002) • Findings show that students with a mean of about 15 hare a different nutrition with reference to balances,. Appropriateness, variationa and receptivity of nutrition with the indexes pyramid.