فهرست مطالب

Journal of Pathobiology Reaearch
Volume:12 Issue: 1, 2009

  • تاریخ انتشار: 1388/03/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • کلونینگ و بیان دومن دوم گیرنده فاکتور رشد اندوتلیال عروقی- یک (VEGFR-1) در اشرشیاکلی و بررسی اثر مهاری آن بر رشد و تکثیر سلول های اندوتلیال سیاهرگ بند ناف انسانی
    فاطمه رهبری زاده، داوود احمدوند، بیتا گرامی زاده، رحیم احمدوند، محمدحسین کریمی، حسن اکرمی، پدیده عبادی صفحات 1-9
    هدف
    رگ زایی یا تشکیل رگ های خونی جدید در رشد تومور و در متاستاز آن ضروری است. فاکتور رشد اندوتلیال عروقی (VEGF) و گیرنده های آن نقش مهمی در «رگ زایی وابسته به تومور» دارند و مطالعات اخیر نشان داده اند که دومن دوم از گیرنده یک VEGF (VEGFR-1)، یک فاکتور کلیدی برای برهم کنش VEGF و VEGFR-1 است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق بعد از تخلیص RNA و ساخت cDNA، دومن دوم VEGFR-1 (VEGFR-1-II) با PCR تکثیر و در ناقل T/A کلون شد. در مرحله بعد به منظور افزایش بیان پروتئین نوترکیب، ژن آن در pET22b(+) ساب کلون شده و در پایان ناقل به سوش باکتری مناسب بیان (Rosetta-gami 2) منتقل شد. پس از القا به وسیله IPTG پروتئین نوترکیب بیان شد و به وسیله SDS-PAGE و وسترن بلاتینگ تایید شد. سپس پروتئین نوترکیب VEGFR-1-II با کمک ستون نیکل تخلیص شده و مهار رشد و تکثیر سلول های اندوتلیال سیاهرگ بندناف انسانی (HUVEC) در حضور پروتئین نوترکیب VEGFR-1-II بررسی شد.
    نتایج
    نتایج حاصل از SDS-PAGE و بلاتینگ تاییدکننده موفقیت در تخلیص پروتئین نوترکیب است. میزان پروتئین خالص شده از هر لیتر کشت، با آزمون برادفورد حدود 300 میکروگرم محاسبه شد. مهار رشد سلول های HUVEC با این پروتئین نوترکیب، نشان دهنده عملکرد رقابتی آن با VEGFR-1 در اتصال به VEGF است.
    نتیجه گیری
    چون این پروتئین نوترکیب در شرایط آزمایشگاهی خاصیت مهار رشد سلول های اندوتلیالی را دارد؛ می تواند به عنوان یک عامل مهارکننده رگ زایی در نظر گرفته شود.
  • محمد اصغرزاده، عباس علی بخشی، جواد رنجبری، غلام رضا حنیفی، ایرج خلیلی، ناصر رزم آرایی، حسین صمدی کفیل صفحات 11-16
    هدف
    مطالعه حاضر به بررسی نقش سن در انتقال فرد به فرد مایکوباکتریوم توبرکلوزیس در ایزوله های جدا شده از منطقه شمال غرب ایران (استان های آذربایجان شرقی و غربی) می پردازد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه برای بررسی ایزوله های منطقه شمال غرب ایران از روش RFLP روی قطعه IS6110 استفاده شد. در مجموع 165 ایزوله مایکوباکتریوم توبرکلوزیس با این روش مطالعه شد.
    نتایج
    در مجموع 52/30 درصد از نمونه هایی که دارای 5 یا بیشتر کپی IS6110 هستند در دسته های انتقال فرد به فرد قرار گرفتند که 16 دسته را تشکیل دادند. دسته ها بین 2 تا 10 عضو داشتند. 48/69 درصد ایزوله ها نیز دارای الگوی RFLP منحصر به فرد بودند. جنس مذکر بیشتر از مؤنث در دسته های انتقال قرار گرفتند که البته از نظر آماری معنی دار نبود (05/0P).
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر مشاهده شد که در سن بالا انتقال فرد به فرد مایکوباکتریوم توبرکلوزیس از فاکتورهای اصلی ابتلا به بیماری در مقایسه با فعال شدن مجدد بیماری پیشین است، همچنین در مطالعه حاضر بیکاری و فقر و سطح پایین فرهنگی از عوامل خطرزای دخیل در انتقال فرد به فرد باکتری بودند.
  • اشرف محبتی مبارز، امید تیمورنژاد، رضا حسینی دوست، سمیه یسلیانی، بابک مهاجر ایروانی، مهرداد حسیبی صفحات 17-24
    هدف
    عفونت های ناشی از انتروکوکسی های مقاوم به ونکومایسین در تمامی دنیا در حال افزایش است. مقاومت این باکتری ها به آنتی بیوتیک های گلیکوپپتیدی در ارتباط با ژن های van A، B، C، D، E است که باعث کاهش تاثیر این آنتی بیوتیک ها در دیواره این باکتری ها می شود. منشا این ژن ها تاکنون شناخته نشده است؛ اما مطالعات در سال های اخیر مقاومت انتروکوکوس ها را ناشی از انتقال ژن van B از طریق باکتری های فلور روده ای گزارش نموده اند. هدف از این مطالعه بررسی شیوع ژن های van A، B، C، D، E در انتروکوکوس های جدا شده از مدفوع بیماران بستری در بیمارستان امیراعلم بوده است.
    مواد و روش ها
    برای تعیین شیوع انتروکوکسی های مقاوم به ونکومایسین در مدفوع بیماران بستری در بیمارستان امیراعلم، 422 انتروکوکسی از مدفوع این بیماران جداسازی شدند، مقاومت این باکتری ها با روش دیسک دیفوزیون نسبت به ونکومایسین تعیین، MIC باکتری های مقاوم به ونکومایسین نیز با روش رقت در آگار و حضور ژن های van A، B، C، D، E با PCR بررسی شد.
    نتایج
    در این مطالعه 60 درصد از انتروکوکسی ها دارای ژن van A و 40 درصد دارای ژن van B و 20 درصد هر دو ژن van A و van B را دارا بودند. در هیچ کدام از انتروکوکسی ها ژن van C، D، E مشاهده نشد. MIC انتروکوکسی های مقاوم به ونکومایسین در این بررسی بین 512-1024 میکروگرم در میلی لیتر بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که بیشتر انتروکوکسی های مقاوم به گلیکوپپتیدهای جدا شده از مدفوع حاوی ژن van A و van B هستند. این احتمال وجود دارد که عفونت های ناشی از انتروکوکوس های مقاوم به ونکومایسین در کشور ما در حال افزایش باشد.
  • علی اکبر پورفتح الله، مرجان حاج هاشمی، مهناز آقایی پور، سید محمد مؤذنی، مهین نیکو گفتار، احد زارع صفحات 25-32
    هدف
    انتقال خون نقش گسترده و انکارناپذیری در ارتقای سلامت و افزایش طول عمر بشر داشته است. اما در کنار این اثرات سودمند، انتقال خون همچنین دارای عوارض ناخواسته و ناخوشایندی نیز بوده است. TRIM یا تعدیل ایمنی ناشی از انتقال خون از موضوعات بحث برانگیز طب انتقال خون بوده و با توجه به این که مرگ برنامه ریزی شده سلولی یکی از مکانیسم های احتمالی TRIM است، هدف این مطالعه بررسی آثار خون نگهداری شده در ایجاد مرگ برنامه ریزی شده در یک مدل آزمایشگاهی بود.
    مواد و روش ها
    برای ارزیابی آثار خون نگهداری شده در ایجاد مرگ برنامه ریزی شده، تاثیر بخش پلاسمایی خون در روزهای مختلف نگهداری بر روی سلول های جرکات، که نسبت به مرگ برنامه ریزی شده حساس هستند، مطالعه شد. برای این منظور، در روزهای 3، 10، 21 و 35 بعد از اهدای خون کامل، بخش پلاسمایی خون توسط سانتریفوژ جدا و سپس به سلول های جرکات اضافه شد و به مدت 24 ساعت در کنار یکدیگر کشت داده شدند. در نهایت میزان مرگ برنامه ریزی شده از طریق بررسی انکسین V روی سلول های جرکات با استفاده از آنالیز فلوسیتومتری محاسبه شد.
    نتایج
    درصد مرگ برنامه ریزی شده در سلول های جرکات در روزهای 3، 10، 21 و 35 به ترتیب 52/1±85/3، 12/2±27/5، 90/1±40/8 و 32/2±01/12 بود. همچنین درصد مرگ برنامه ریزی شده سلول ها در گروه کنترل منفی و مثبت به ترتیب 94/1±85/3 و 28/2±80/65 بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که بخش پلاسمایی خون کامل دارای اثر القای مرگ برنامه ریزی شده بوده و این اثر پلاسما با افزایش زمان نگهداری آن تشدید می شود. این مدل آزمایشگاهی برای مطالعه و بررسی دیگر مکانیسم های مرتبط با آثار تعدیل ایمنی انتقال خون نیز مناسب است.
  • حمیدرضا کلهر، مریم حسنلو، مجید صادقی زاده صفحات 33-42
    هدف
    به منظور مطالعه مکانیسم های دخیل در فرایند تشکیل آمیلوئیدها، مدل کشت سلولی تجمع پروتئین آمیلین ابداع و ویژگی های آن بررسی شد.
    مواد و روش ها
    فیبریل های آمیلوئیدی از سلول های CHO استخراج شد و تمایل اتصال آن ها به رنگ تیوفلاوین T و قرمز کونگو بررسی شد. انکسار مضاعف سبز- زرد فیبریل های استخراج شده تحت نور پلاریزه مورد بررسی قرار گرفت. به منظور بررسی بهتر تشکیل آمیلوئید در سلول های CHO، پروتئین آمیلوئیدزایی در این سلول ها بیش بیان شد. بدین منظور توالی ژن ProIAPP به کمک PCR تکثیر و در ناقل بیانی EGFP-N1 ساب کلون شد. سلول های CHO با ناقل EGFP-N1–ProIAPP و ناقل EGFP-N1 به عنوان شاهد، ترانسفکت شدند. فنوتیپ حدود 100 سلول ترانسفکت شده در روز های مختلف پس از ترانسفکشن به وسیله میکروسکوپ فلورسنت ارزیابی شد. وجود ساختارهای آمیلوئیدی در این سلول ها به وسیله رنگ آمیزی قرمز کونگو در زیر نور پلاریزه بررسی شد. آزمون حیات سلول به کمک رنگ آمیزی تریپان بلو روی این سلول ها انجام گرفت.
    نتایج
    به طور طبیعی ساختار های آمیلوئیدی در مقدار کم، در سلول های CHO وجود داشت. به علاوه سلول های ترانسفکت شده با ProIAPP-EGFP فنوتیپ تجمع را نشان می دادند که این فنوتیپ در ریخت شناسی های گرد به مراتب بیشتر از نوع بیضوی بود.
    نتیجه گیری
    فیبریل های آمیلوئیدی در سلول های CHO به مقدار کم وجود دارند. پروتئین آمیلین با بیان افزایش یافته در سلول های CHO ایجاد فنوتیپ تجمع می نماید که از آن می توان به عنوان مدل کشت سلولی تجمع پروتئین استفاده کرد. ویژگی های آمیلوئیدزایی این پروتئین می تواند به طور گسترده ای ما را در مطالعه مکانیسم های درگیر در فرایند تشکیل آمیلوئیدها در پستانداران از جمله انسان یاری نماید.
  • مهرداد نوروزی نیا، نسترن خزامی پور، سعید صاحبکشاف، پریسا فاتح منش صفحات 43-50
    هدف
    تقریبا در 50 درصد موارد از ناباروری فاکتورهای مردانه به تنهایی یا همراه با فاکتورهای زنانه دخالت دارند. یکی از ناهنجاری هایی که اخیرا نقش آن در ناباروری بررسی شده است تغییرات نابه جا در الگوی اپی ژنتیک خصوصا متیلاسیون است که می تواند باعث تغییر در بیان و حتی خاموشی ژن شود. GSTM1 (گلوتاتیون S- ترانسفراز mu1) به عنوان پروتئین انتقالی درون سلولی در انتقال هورمون ها و استروئیدهای جنسی ضروری برای اسپرماتوژنز شرکت می کند. گزارش های اخیر بیانگر نقش داشتن ژن GSTM1 در ناباروری مردان می باشد. به دلیل عملکرد مهم این ژن در اسپرماتوژنز و محافظت از اسپرم ها، گزارش نقش تغییرات اپی ژنتیکی این ژن در ناباروری مردان در بعضی جمعیت ها و همچنین نقش تغییرات اپی ژنتیکی این ژن در بیماری های مختلف دیگر و فرضیه نقش این ژن و تغییرات اپی ژنتیکی آن در بیماران ایرانی مبتلا به ناباروری مردان بررسی شد.
    مواد و روش ها
    این تحقیق روی نمونه خون محیطی 50 مرد نابارور مبتلا به آزواسپرمی غیرانسدادی و 50 فرد بارور به عنوان کنترل، همچنین نمونه بافت بیضه از 32 فرد نابارور مبتلا به آزواسپرمی غیرانسدادی و 5 فرد نابارور انسدادی به عنوان کنترل انجام گرفت. روش استفاده شده در این تحقیق برای بررسی متیلاسیون Methylatoin Specific PCR است.
    نتایج
    در مورد ژن GSTM1 در همه نمونه های خون و بافت بیمار و کنترل، آلل متیله و غیرمتیله مشاهده شد، به جز در مورد 2 نمونه (25/6 درصد) بافت نابارور غیرانسدادی که تنها آلل متیله وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با این که در نتایج حاصل از این تحقیق، تمایل به سمت متیله شدن ژن GSTM1 در بیماران ایرانی مبتلا به آزواسپرمی مشاهد شد ولی این تفاوت از نظر آماری معنی دار نیست (3/0=P-value). براساس این تحقیق به نظر می رسد که ارتباط بین متیلاسیون ناحیه پروموتری ژن GSTM1 که در بعضی از تحقیقات انجام شده در بیماران مبتلا به آزواسپرمی متیله شده است؛ دربیماران ایرانی نقش نداشته باشد.
  • مرتضی ستاری، راحله شایان، مهدی فروزنده صفحات 51-58
    هدف
    لیستریا مونوسیتوژنز باکتری بی هوازی اختیاری و گرم مثبت است که در خاک، آب، سبزیجات پوسیده، شیر خام و محصولات لبنی آلوده یافت می شود. لیستریا مونوسیتوژنز عامل بیماری لیستریوز است. این بیماری از طریق مدفوع یا لبنیات آلوده از حیوان به انسان منتقل می شود. این باکتری باعث بیماری شبه سرماخوردگی یا انتریت خود محدود شونده می شود. اما در سالمندان، نوزادان، زنان باردار و افرادی که نقص سیستم ایمنی دارند، منجر به بیماری جدی می شود. در صورتی که زنان باردار با لیستریا مونوسیتوژنز آلوده شوند، احتمال این که نوزاد ناقص یا زودهنگام به دنیا بیاید یا سقط شود، زیاد است. به علت اهمیت باکتری در سلامت زنان باردار و نوزادان، مطالعات زیادی روی این باکتری انجام شده است. کشت دادن باکتری مشکل و وقت گیر است و حداقل به 5 روز زمان برای تایید نیاز دارد. هدف ما از انجام این تحقیق تعیین یک روش مولکولی برای ردیابی سریع این باکتری درنمونه های واژن است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 100 نمونه واژن بررسی شد. تمام نمونه ها کشت داده شدند و به روش PCR نیز بررسی شدند.
    نتایج
    در بین نمونه های مورد بررسی، 7 نمونه با استفاده از روش کشت و 36 نمونه با استفاده از روش PCR آلوده به لیستریا مونوسیتوژنز شناخته شدند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که PCR روش سریع تر، حساس تر و دقیق تری در مقایسه با روش کشت برای تشخیص حضور این باکتری در نمونه های واژینال است.
  • مرتضی ستاری، عباس یادگار، نورامیر مظفری، غلامرضا گودرزی صفحات 59-68
    هدف
    استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین یکی از عوامل اصلی عفونت های بیمارستانی و اکتسابی از جامعه است. آمینوگلیکوزیدها عوامل باکتریسیدال قدرتمندی هستند که اغلب به صورت ترکیبی همراه با بتالاکتام ها یا گلیکوپپتید ها به خصوص در درمان اندوکاردیت استافیلوکوکی مصرف می شوند. غیرفعال سازی آنزیمی دارو توسط آنزیم های سلولی تغییردهنده آمینوگلیکوزیدها، اصلی ترین مکانیسم مقاومت به این داروها در استافیلوکوک ها است. هدف اصلی تحقیق حاضر تعیین فراوانی ژ ن ant(4′)-Ia کدکننده یکی از مهم ترین آنزیم های تغییردهنده آمینوگلیکوزیدها به همراه ژن mecA که موجب مقاومت به متی سیلین می شود، به طور همزمان به روش Multiplex-PCR در ایزوله های بالینی استافیلوکوکوس اورئوس است.
    مواد و روش ها
    پس از جمع آوری 100 ایزوله بالینی استافیلوکوکوس اورئوس از بیمارستان های شریعتی و بقیه الله تهران، الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی سویه ها به روش انتشار از دیسک توسط دیسک های آنتی بیوتیکی پنی سیلین، اگزاسیلین، ونکومایسین، تتراسایکلین، اریترومایسین، جنتامیسین، توبرامایسین، آمیکاسین، نتیل مایسین و کانامایسین با رعایت اصول CLSI تعیین شد. همچنین توسط روش رقیق سازی در آگار، حداقل غلظت مهار کنندگی با استفاده از پودر آنتی بیوتیک های اگزاسیلین، جنتامیسین، توبرامایسین و آمیکاسین تعیین شد. برای تشخیص ژن های مقاومت ant(4′)-Ia و mecA از دو جفت آغازگر اختصاصی استفاده شد و با استفاده از روش Multiplex-PCR فراوانی آن ها تعیین شد.
    نتایج
    تمامی سویه ها نسبت به پنی سیلین مقاوم بودند (100 درصد) و پس از آن بیشترین میزان مقاومت به ترتیب در مقابل کانامایسین (68 درصد)، تتراسایکلین (61 درصد)، اریترومایسین (56 درصد)، توبرامایسین (53 درصد)، جنتامیسین (52 درصد)، آمیکاسین و اگزاسیلین (48 درصد) و نتیل مایسین (22 درصد) مشاهده شد. همچنین تمامی سویه ها نسبت به ونکومایسین حساس بودند (100 درصد). در روش رقیق سازی در آگار 50 درصد سویه ها نسبت به اگزاسیلین مقاوم بودند و 49 درصد، 45 درصد و 51 درصد سویه ها نیز به ترتیب نسبت به جنتامیسین، آمیکاسین و توبرامایسین مقاومت نشان دادند. همچنین 37 درصد سویه ها مقاومت سطح بالا نسبت به جنتامیسین با حداقل غلظت مهاری 128 میکروگرم در میلی لیتر نشان دادند. در روش Multiplex-PCR 53 درصد سویه ها دارای ژن mecA بودند و 58 درصد سویه ها نیز از نظر حضور ژن ant(4′)-Ia مثبت بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده توسط آزمون های فنوتیپی و ژنوتیپی تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی نشان می دهند که ارتباط معناداری از نظر آماری بین مقاومت به متی سیلین و مقاومت آمینوگلیکوزیدی در سویه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین وجود دارد (05/0>P).
|
  • Cloning and expression of vascular endothelial growth factor receptor-1 in Escherichia coli and analysis of its growth inhibition effect on human umbilical vein endothelial cells
    Davoud Ahmadvand Pages 1-9
    Objective
    Angiogenesis a process that results in neo-vascularization is an essential stage in growth of solid tumors and the formation of metastases. Vascular endothelial growth factor (VEGF) and its receptors, VEGFR1 (Flt-1) and VEGFR2 (KDR/Flk-1), are the major regulators for tumor angiogenesis. Recent studies showed that second domain of VEGFR-1is a key factor for VEGF/VEGFR-1 interaction.
    Materials And Methods
    In this study, after RNA purification and cDNA synthesis, the second domain of VEGFR-1 (VEGFR-1-II) was amplified by PCR and cloned in T/A cloning vector. In order to increase the expression of the protein, we sub-cloned the gene into pET22b(+) and transformed the construct in Rosseta-gami 2, an efficient host for expression. The expression was induced by IPTG and confirmed by SDS-PAGE and Western Blotting. The recombinant protein was purified by IMAC column and the growth inhibition of human umbilical vein endothelial cells (HUVEC) was analyzed by the recombinant protein.
    Result
    The results of SDS-PAGE and Blotting confirmed the protein purification accuracy. The recombinant protein concentration was determined by Bradford protocol. The results showed that nearly 300 µg/L VEGFR-1-II protein was produced. The function of this protein was confirmed by inhibition of HUVEC cells growth.
    Conclusion
    Since this protein inhibited the angiogenesis in vitro it may be consider as an efficient anti-angiogenesis factor.
  • Pages 11-16
    Objective
    The present study investigated the role in transmission of M. tuberculosis strains isolated from tuberculosis patients residing in Northwest (East and West Azarbaijan) of Iran.
    Materials And Methods
    We performed restriction fragment length polymorphism analysis on IS6110 of M. tuberculosis isolated from Northwest Iran. Total of 165 isolates of M. tuberculosis were analyzed by RFLP method.
    Results
    The 5 copies and more IS6110 isolates comprised 30.52% of the total isolates. They formed 16 clustered groups consisting of 2 to 10 cases each. 69.48% of patients had a unique RFLP patterns. Cases from male patients were more clustered than female patients but statistically was not significant (P>0.05). In this study patients with 56 and older age were strongly associated with clustering (59.6%), which were significantly more than younger patients (P<0.05).
    Conclusion
    In the present study we found old age as a major risk factor in contact dependent transmission of TB compared to disease recurrence. Unemployment and poor living condition were also among the risk factors in transmission of tuberculosis.
  • Omid Teymornejad* Pages 17-24
    Objective
    Vancomycin-resistant enterococci (VRE) have emerged worldwide and have become an increasing problem in clinical settings. Acquired glycopeptide resistance in Enterococcus species is due to the acquisition of van A, van B, van D, van C and van E genes, resulting in the production of peptidoglycan precursors with reduced affinity for glycopeptide antibiotics. The origin of these van genes is still unknown, but recent studies have indicated that van B resistance in enterococci might arise from gene transfer from the human bowel flora. In this study, we investigated the presence of Enterococcus-associated van A, van B, van C, van D, van E genes in the feces of hospitalized patients.
    Materials And Methods
    To determine the prevalence of vancomycin-resistant enterococci (VRE) fecal colonization of hospitalized patients, 422 Enterococcus spp. isolated from stool of patients in Amiralam hospital. Disk diffusion method was used to detect resistance to vancomycin. The MICs of vancomycin were determined by the agar dilution method. The presence of van A, B, C, D and E genes were assassed by PCR analysis.
    Results
    PCR was positive for van A for 6 out of 10 (60%) and van B for 4 out of 10 (40%) of VRE strains. Among the van positive enterococci, two (20%) specimens contained both van A and van B gene, whereas no van C, D and E positive enterococcal isolates were identified from these specimens. The MIC of VRE isolates were between 512- 1024 μg/ml.
    Conclusion
    Our results showed that most glycopeptide resistant Enterococcus isolated from stool of hospitalized patients carried van A and van B. It is also possible that frequency of infections caused by glycopeptide-resistant enterococci will increase in our geographical area.
  • Marjan Hajhashemi* Pages 25-32
    Objective
    It is a firm belief that blood transfusion is life-saving in many situations, but at the same time transfusion complications could be life-threatening. The possible effects of blood Transfusion Related Immunomodulatory (TRIM) and its related mechanisms is one of the important debatable subjects in the field of blood transfusion medicine. One of the mechanisms through which transfusion can induced TRIM effects in recipient is apoptosis induction. Aim of this study was to investigate the apoptotic effects of stored blood in an in vitro model.
    Materials And Methods
    To evaluate the apoptotic effects of blood storage, we studied the effect of the plasma (from whole blood) during storage on days 3, 10, 21 and 35 on Jurkat cells, which are sensitive to apoptosis. The plasma of whole blood was separated by centrifugation on different days. Then, Jurkat cells were cultured with plasma for 24 hours. Finally apoptosis level was studied by using flowcytometry for analyzing Annexin V on Jurkat cells (by SeroTec Annexin V:FITC Assay Kit).
    Results
    The percentages of apoptosis on days 3, 10, 21 and 35 were 3.85±1.52, 5.27±2.12, 8.44±1.90, 12.01±2.32, respectively. The percentages of apoptotic cells in negative and positive control group was 3.85±1.94 and 65.80±2.28, respectively.
    Conclusion
    The results of this study showed that plasma of whole blood have the apoptotic effects which enhanced during the storage of plasma. This in vitro model is also suitable for studying other TRIM related mechanisms.
  • Pages 33-42
    Objective
    To study the mechanisms involved in amyloid formation processes, we made a mammalian cell culture model of amylin aggregation and characterized its properties.
    Materials And Methods
    Amyloid fibrils were extracted from CHO cells and binding affinity to Thioflavin T and Congo red was investigated. Then the apple-green birefringence of extracted fibrils was detected under polarized light to confirm the presence of aggregated protein in the extracts. To better investigate amyloid formation in CHO cells, we decided to overexpress an amyloidogenic protein in these cells. To do so, we amplified ProIAPP gene and subcloned it in EGFP-N1 expression vector. Then, CHO cells were transfected with EGFP-N1-ProIAPP and EGFP-N1 as a control. The phenotypes of around 100 transfected cells were characterized for several days after the transfection, using fluorescence microscopy. Additionally, the presence of amyloid structure in these cells was detected by Congo red staining under exposure to polarized light. Cell viability assay was performed using Trypan blue staining.
    Results
    Low level natural amyloid was detected in CHO cells. In addition, the ProIAPP-EGFP transfected cells exhibited aggregated phenotype in which the cells with round morphology had far more aggregates than oval ones.
    Conclusion
    We found amyloid fibrils in CHO cells at low level. Overexpression of amylin protein in CHO cells caused aggregation phenotypes. These cells can be used as a model of cell culture for studying protein aggregation. Amyloidogenic properties of this protein could immensely help us to study the mechanisms that are involved in amyloid formation in mammalians including humans.
  • Nastaran Khazami Pour* Pages 43-50
    Objective
    In about 50% of infertile couples a male factor can be found to be present either alone or in addition to other female factors. A new molecular mechanism recently revealed to be involved in infertility is epigenetic pattern modification like as aberrant methylation. This mechanism can change or even silence gene expression. On the other hand, GSTM1 (glutathione S-transferase mu 1) is shown to be important in transport of hormones and sexual steroids. Recent studies are in favor of implication of GSTM1 in male infertility. Based on the role of this gene in spermatogenesis, and protection of sperms, proving its epigenetic modification in male infertility and its implication in other diseases were reported. We explored its implication in Iranian men with infertility.
    Materials And Methods
    This study is performed on peripheral blood samples of 50 fertile and 50 infertile men as well as 32 testicular tissue samples of infertile men with non obstructive azoospermia and 5 infertile men with obstructive azoospermia. Methylation detection method used in this study is Methylation Specific PCR.
    Results
    Regarding GSTM1 gene in both cases (infertile men with non obstructive azoospermia) and normal control (fertile men) blood samples showed both methylated and unmethylated alleles. In tissue samples, 2 out of 32 testicular tissues showed only methylated and other samples showed both methylated and unmethylated alleles.
    Conclusion
    This result shows a trend to methylation in Iranian men with infertility. However, statistically this difference is not significant (P-value=0.3). This study, in contrast to a previous report
  • Pages 51-58
    Objective
    Listeria monocytogenes is a facultative, gram-positive bacterium which is found in soil, water, decaying vegetables, raw milk, and contaminated dairies. Listeria monocytogenes causes listeriosis. Listeriosis is a zoonosis disease, which transfers from animals to humans by animal feces and contaminated dairies. Listeriosis causes the flu like disease or self-limited enteritis, but it leads to serious disease in elderlies, new-borns, pregnant women and immunocompromised persons. If pregnant women are infected by Listeria monocytogenes, the newborn probably will be miscarried, prematured or stillborn. For the importance of the bacteria on pregnant women’s and newborn’s health, there are so much concentration and studies on it. Culturing of the bacteria is so difficult and time-consuming and it needs at least 5 days to confirm. Our goal in this survey was to develop an PCR based molecular method for fast detection of the bacteria from the vaginal samples.
    Materials And Methods
    In this survey 100 vaginal samples were examined. All of the samples were cultured and assayed with PCR method.
    Results
    Among them, 7 samples for culture and 36 samples by PCR were positive for Listeria monocytogenes.
    Conclusion
    In this study we showed that the PCR is a faster, more accurate and sensitive than culture method for the detection of Listeria monocytogenes in vaginal samples.
  • Abbas Yadegar* Pages 59-68
    Objective
    Methicillin-resistant Staphylococcus aureus is a major cause of nosocomial and community-acquired infections. Aminoglycosides are potent bactericidal agents that are often used in combination with either a β-lactam or a glycopeptide, especially in the treatment of staphylococcal endocarditis. The main mechanism of aminoglycoside resistance in staphylococci is drug inactivation by cellular aminoglycoside-modifying enzymes. The main aim of the present study is determining the prevalence of ant(4′)-Ia gene encoding one of the most important aminoglycoside-modifying enzymes and simultaneous detection of mecA gene responsible for methicillin resistance in clinical isolates of Staphylococcus aureus by Multiplex-PCR method.
    Materials And Methods
    A total of 100 clinical S. aureus isolates were collected from Shariati and Baqiatollah hospitals in Tehran, then antibiotic susceptibility pattern of strains were determined by disk diffusion method using penicillin, oxacillin, vancomycin, tetracycline, erythromycin, gentamicin, tobramycin, amikacin, netilmicin and kanamycin disks, considering CLSI principles. Using agar dilution method the MIC for oxacillin, gentamicin, tobramycin and amikacin were also determined. In order to detect resistance genes, ant(4′)-Ia and mecA, two pairs of specific primers were used and their prevalence was determined by using a Multiplex-PCR method.
    Results
    All strains were resistant to penicillin (100%) and after that the highest rate of resistance was observed against kanamycin (68%), tetracycline (61%), erythromycin (56%), tobramycin (53%), gentamicin (52%), amikacin and oxacillin (48%) and netilmicin (22%), respectively. All of the strains were also susceptible to vancomycin. In agar dilution method 50% of strains were oxacillin resistant and 49%, 45% and 51% of the strains showed resistance toward gentamicin, amikacin and tobramycin, respectively. Thirty-seven percent of the strains also showed high-level gentamicin resistance with MIC of ≥128µg/ml. In Multiplex-PCR method 53% of the strains possessed mecA gene and 58% of the strains were ant(4′)-Ia positive.
    Conclusion
    Results obtained by phenotypic and genotypic antibiotic susceptibility determination tests show that there is a statistically meaningful relationship between methicillin resistance and aminoglycoside resistance in MRSA strains (P<0.05).