فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی سبزوار - سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 50، زمستان 1387)

مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 50، زمستان 1387)

  • 74 صفحه، بهای روی جلد: 8,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1388/04/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین کریمی مونقی، فاطمه دباغی، سیده فاطمه اسکویی، پروفسور کاتری وهویلاینن جولکانن، طاهره بینقی صفحه 182
    زمینه و هدف
    مطالعات زیادی در زمینه محیط بالینی اساتید پرستاری و مشکلات مربوط به آن انجام شده است، اما سبک یاددهی اساتید در بالین کمتر به عنوان یک کل مورد توجه قرار گرفته است. لذا این پژوهش با هدف جستجو، توصیف و تفسیر درک اساتید پرستاری از سبک یاددهی در بالین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک مطالعه کیفی مبتنی بر رویکرد گراندد تئوری است. در این مطالعه پانزده مربی پرستاری به صورت فردی در سال تحصیلی 1386-1385 مورد مصاحبه قرار گرفتند. پروتکل های به دست آمده از این مصاحبه ها به صورت مکتوب درآمد و با استفاده از روش مقایسه مداوم استرائوس و کوربین مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    سه مضمون اصلی و دوازده زیر مضمون از یافته ها ظهور یافت که می توانند سبک یاددهی بالینی اساتید پرستاری را به تصویر کشند. این مضمون ها عبارتند از: چندگانگی سبک یاددهی، ماهیت یاددهی بالینی و کنترل و انطباق در جو آموزشی. چندگانگی سبک یاددهی فرآیند غالب در این مطالعه بود. منحصر به فرد بودن سبک یاددهی کلی فرد در داده ها بارز بود ولی با توجه به موقعیت، نوع مهارت (محتوا)، محیط آموزشی و امکانات، سطح یادگیرنده و کنترل و انطباق اساتید با جو آموزشی، سبک یاددهی در آموزش بالینی قابل تغییر و تعدیل بود.
    نتیجه گیری
    هر چند سبک یاددهی یک پدیده پیچیده می باشد ولی مطالعه حاضر برخی از قواعد و اصول عمده آن را آشکار نمود.
    کلیدواژگان: گراندد تئوری، محیط آموزش بالینی، سبک یاددهی
  • حمیدرضا نوروزی، علی شهریاری صفحه 192
    زمینه و هدف
    کریستالوئید پروفیلاکتیک به تنهایی نتوانسته فشارخون را حین سزارین تحت بی حسی اسپاینال به صورت ممتد حفظ نماید و به نظر می رسد تجویز پروفیلاکتیک افدرین+کریستالوئید بتواند از هیپوتانسیون و تجویز دوزهای بالای افدرین بکاهد. هدف مطالعه مقایسه اثرات درمان پروفیلاکتیک افدرین+کریستالوئید با کریستالوئید به تنهایی بر فشارخون در سزارین انتخابی تحت بی حسی اسپاینال می باشد.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی دوسوکور با 72 کاندید سزارین انتخابی تحت بی حسی اسپاینال، در بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) زاهدان در سال 1385 به صورت تخصیص تصادفی به دو گروه A (افدرین+کریستالوئید) و B (دارونما+کریستالوئید) انجام شد. ml/kg10 رینگر ظرف 15-10 دقیقه قبل از بی حسی به دو گروه انفوزیون شد. در گروه A، mg10 افدرین و در گروه B دارونما به سرم اضافه گردید. تزریق 20 واحد اکسی توسین و mg2 میدازولام پس از خروج جنین در دو گروه یکسان بود. فشارخون سیستولیک، ضربان قلب، تهوع، استفراغ، سطح بلوک عصبی و آپگار نوزاد حین مطالعه ثبت و به کمک آزمون های تی استیودنت و مجذور کای آنالیز و 05/0>P معنا دار تلقی شد.
    یافته ها
    هیپوتانسیون در 25 درصد افراد گروه A (افدرین+کریستالوئید) و 6/55 درصد افراد گروه B (دارونما+کریستالوئید) رخ داد که اختلاف آماری معنا داری بین گروه ها داشت (008/0=P) اما میانگین فشارخون سیستولیک پس از مداخله، اختلاف آماری معنا داری بین گروه ها نداشت: (13/7±61/105 در گروه B و 84/9±89/107 در گروه A در دقایق 10-1 و 52/8±20/106 در گروه B و 72/6±39/109 در گروه A در دقایق 60-11).
    نتیجه گیری
    انفوزیون پروفیلاکتیک افدرین+کریستالوئید در پیشگیری از هیپوتانسیون حین سزارین انتخابی تحت بی حسی اسپاینال موثرتر از انفوزیون پروفیلاکتیک کریستالوئید به تنهایی است.
    کلیدواژگان: بی حسی اسپاینال، هیپوتانسیون، افدرین، کریستالوئید، سزارین
  • علی حیدریان پور، مهناز آزادی مقتدر، عفت صادقیان صفحه 200
    زمینه و هدف
    اخیرا کمبود منیزیم به عنوان فاکتور جدید در پاتوژنز عوارض بیماری دیابت نظیر اختلالات عروقی پیشنهاد شده است ولی مکانیسم اثر آن به طور کامل مشخص نشده است. در این مطالعات، مکانیسم اثر سولفات منیزیم خوراکی بر جریان خون پوست در موش های صحرایی دیابتی مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تجربی، از 50 سر موش از نژاد ویستار در محدوده وزنی 250-200 گرم در دو گروه دیابتی و یک گروه کنترل استفاده شد. یکی از گروه های دیابتی به مدت 10 هفته سولفات منیزیم (10 گرم در یک لیتر آب آشامیدنی) دریافت می کردند سایر گروه ها فقط آب دریافت می کردند. بعد از 10 هفته حیوانات بعد از بیهوشی کامل روی پد حرارتی که کنترل کننده دمای بدن حیوان در حدود5/0±37 سانتیگراد بود، قرار می گرفتند و از دستگاه جریان سنج لیزری برای اندازه گیری تغییرات جریان خون پوستی استفاده می شد. به مدت 10 دقیقه، جریان خون پایه اندازه گیری می شد تا به حالت پایدار برسد. سپس داروهای استیل کولین (ACh)، سدیم نیتروپروساید (SNP) و(L-NNA + سولفات منیزیم) توسط پمپ تزریق به طور موضعی به ناحیه کف پای حیوانات تزریق می شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری تی استیودنت و آنالیز واریانس یک طرفه با سطح معناداری 05/0P< در نرم افزار SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    اثر گشادکنندگی عروقی سدیم نیتروپروساید و استیل کولین در موش های دیابتی درمان شده با سولفات منیزیم به ترتیب به طور معنا داری نسبت به گروه دیابتی کنترل (01/0P<)، سالم کنترل (05/0P<) و گروه دیابتی کنترل (05/0P<) افزایش یافت. همچنین تزریق موضعی سولفات منیزیم (1/0 مولار) باعث افزایش معنا دار جریان خون در تمام گروه های آزمایشی شد (01/0P<) که این افزایش با تزریق L-NNA کاهش می یافت (05/0P<) ولی حذف نشد.
    نتیجه گیری
    باتوجه به یافته های این تحقیق به نظر می رسد که مصرف مزمن سولفات منیزیم با تقویت مسیر نیتریک اکساید باعث بهبود عروق پوست در حیوانات دیابتی می شود.
    کلیدواژگان: سولفات منیزیم، دیابت، جریان خون عروق ریز پوست
  • مهین بداغ آبادی صفحه 207
    زمینه و هدف
    یکی از متغیر های احتمالی موثر بر لیبر، مساله کفایت مایعات دریافتی مادر در طول لیبر است. از طرفی ناشتا بودن مادر و فعالیت عضلانی لیبر ممکن است باعث دهیدراتاسیون شود. این پژوهش به منظور تعیین اثر هیدراسیون وریدی بر پیامد لیبر انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده است که بر روی200 زن باردار مراجعه کننده به زایشگاه شهرستان سبزوار انجام شد. به گروه شاهد مایعات وریدی به میزان 40 سی سی در ساعت (میزان روتین بیمارستان) و به گروه مورد 120 سی سی در ساعت تجویز شد. سپس پیامد لیبر در دو گروه تعیین شد. روش جمع آوری داده ها مصاحبه و مشاهده بود. آنالیز داده ها با نرم افزار آماری SPSS و آزمون های من ویتنی یو و مجذور کای انجام شد.
    یافته ها
    میانگین طول مدت مرحله سوم زایمان در گروه مداخله 65/6 دقیقه و در گروه شاهد 33/10 دقیقه بود که اختلاف به دست آمده معنا دار بود. همچنین 97 درصد نوزادان متولد شده از گروه مورد (در مقابل 90 درصد گروه شاهد در سطح اطمینان 90 درصد) در دقیقه اول نمرات آپگار بهتری داشتند (08/0P=).
    نتیجه گیری
    مایع درمانی در طی لیبر باعث کاهش طول مرحله سوم زایمان و افزایش نمرات آپگار دقیقه اول می شود.
    کلیدواژگان: مایع درمانی وریدی، لیبر، پیامد
  • حسین مختاریان دلویی، محمد قهرمانی، نرگس سرشار، مجتبی کیان مهر، مهدی یعقوبی اول ریابی، حمید راسخی صفحه 213
    زمینه و هدف
    هیپرلیپیدمی، خصوصا هیپرکلسترولمی از عوامل موثر در ابتلا به آترواسکلروز و بیماری شریان های اکلیلی قلب می باشد. زرده تخم مرغ یکی از منابع غنی از کلسترول در تغذیه انسان می باشد. با توجه به میزان کمتر کلسترول موجود در تخم مرغ های غنی شده با اسیدهای چرب امگا-3، این مطالعه به منظور تعیین تاثیر مصرف این تخم مرغ ها بر روی میزان چربی ها و فشارخون انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، 26 نفر از دانشجویان (8 مرد و 18 زن) از بین داوطلبان سالم به صورت تصادفی ساده انتخاب و به مدت 4 هفته علاوه بر رژیم غذایی معمولی، روزانه 2 عدد تخم مرغ غنی شده همراه با صبحانه مصرف کردند. سنجش های آنتروپومتریک و متابولیک و دریافت انرژی و سایر مواد مغذی قبل و بعد از رژیم جدید توسط آزمون تی زوج با نرم افزار SPSS با هم مقایسه شدند.
    یافته ها
    مصرف روزانه 2 عدد تخم مرغ غنی شده با اسیدهای چرب امگا 3 به مدت 4 هفته باعث کاهش معنا دار تری گلیسرید (0001/0=p)، فشار خون سیستولیک (0001/0=p) و دیاستولیک (001/0=p) به ترتیب 8/93 میلی گرم در دسی لیتر و 3/117 و 84/78 میلیمتر جیوه قبل از مصرف تخم مرغ به 5/67 میلی گرم در دسی لیتر و 38/95 و 46/ 69 میلیمتر جیوه بعد از مصرف تخم مرغ و افزایش معنا دار HDL-C (0001/0=p) و PUFA (03/0=p) و کلسترول دریافتی (0001/0=p) به ترتیب از 26/46 میلی گرم در دسی لیتر و 3/20 و 1/231 گرم در روز در شروع مطالعه به 65/60 میلی گرم در دسی لیتر 7/25 و 1/510 گرم در روز پایان مطالعه گردید. سایر فاکتورهای اندازه گیری شده تغییرات معنا داری را نشان ندادند.
    نتیجه گیری
    تخم مرغ غنی شده با اسیدهای چرب امگا 3 باعث افزایش مقادیر HDL-C و کاهش مقادیر تری گلیسرید و فشار خون می گردد.
    کلیدواژگان: تخم مرغ، امگا، 3، چربی خون، فشارخون
  • علی موافق، امید نبویان، مسعود یونسیان، بیژن جهانگیری صفحه 220
    زمینه و هدف
    به منظور افزایش بی دردی (بی حسی نورآکسیال)، به داروهای بی حس کننده مواد مخدر اضافه می شود که گاه باعث بروز عوارض شدیدی از قبیل خارش می شوند. در این مطالعه، اثر مقادیر نانومپریدین بر خارش به دنبال تجویز اپیوئید (در حد و دوز میلی گرم) در بی حسی ناحیه ای بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی انجام شد و 54 بیمار در دو گروه 27 نفری بررسی شدند. بیماران افراد بستری در بخش های ارتوپدی – جراحی و مامایی (به منظور انجام عمل سزارین) بودند. هر دو دسته داروی بی حسی و مخدر (مپریدین با دوز میلی گرم) دریافت کردند. دسته اول به عنوان گروه شاهد، حجم معین سرم فیزیولوژی و دسته دوم به عنوان گروه تجربی، همین حجم سرم فیزیولوژی + مقادیر نانو مپریدین (IV) دریافت نمودند. خارش طبق درجه بندی متعارف در ساعت های 0 و 6 و 12 و 24 بعد از عمل اندازه گیری شد. در تحلیل آماری از آزمون های من ویتنی، فیشر و مجذور کای استفاده شد.
    یافته ها
    در گروه تجربی (گروه 2) بروز خارش و نمره شدت آن (در صورت بروز)، به طور معنا داری از گروه شاهد کمتر بود (نمره شدت یک).
    نتیجه گیری
    براساس یافته های این مطالعه نانو مپریدین در پیشگیری از خارش ناشی از مپریدین موثر است.
    کلیدواژگان: خارش، بی حسی ناحیه ای، اپیوئیدها، مقادیر نانو
  • رحیم گل محمدی، ابراهیم شیرزاده صفحه 226
    زمینه و هدف
    پیشرفت تکنولوژی موجب اهمیت بخشیدن به روش های نوین تشخیصی و پژوهشی در آزمایشگاه ها شده است و استفاده از روش های جدید تشخیصی در کنار روش های معمول آزمایشگاهی می تواند دقت تشخیص را افزایش دهد که از جنبه های بالینی و روند پی گیری بیماری های ژنتیکی حائز اهمیت است، لذا هدف از این مطالعه بررسی عوامل موثر در تکثیر ژن با واکنش زنجیره ای پلی مراز در جهت ارتقاء دقت تشخیص می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی است که بر روی 61 نمونه آدنوکارسینومای کولون در بخش سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار و اصفهان انجام گرفت. DNA نمونه ها با کیت استاندارد استخراج شد؛ سپس تکثیر قطعه از ژن AURKA و P53 با استفاده از دو زوج پرایمر مخصوص برای هر ژن با غلظت های متفاوت منیزیوم برای واکنش زنجیره ای پولی مراز انجام شد. محصول PCR در ژل آگاروزالکتروفورز گردید.
    یافته ها
    الکتروفورز محصول واکنش زنجیره ای پولی مراز در غلظت 3 و 5 میلی مولار منیزیوم بهتر از 5/1 میلی مولار بود. پرایمر با غلظت یک میکرومولار بهتر از 5 و10 میکرومولار بود. از دو زوج پرایمر استفاده شده برای تکثیر اگزون 4 ژن AURKA با واکنش زنجیره ای پلی مراز یک زوج آن در نمونه مورد مطالعه بهتر از دیگری بود و از دو زوج پرایمری که برای تکثیر اگزون 5 ژن P53 استفاده شد، یک زوج آن در نمونه های مورد مطالعه بهتر از دیگری بود.
    نتیجه گیری
    نوع پرایمر و غلظت منیزیوم در واکنش زنجیره ای پلی مراز برای Amplify کردن ژن مهم می باشند.
    کلیدواژگان: واکنش زنجیره ای پولی مراز، پرایمر، غلظت منیزیوم
  • رویا اکبرزاده، فاطمه رهنما، معصومه هاشمیان، آرش آکابری صفحه 231
    زمینه و هدف
    بسیاری از نقایص مادرزادی قابل پیشگیری بوده و شناخت و پیشگیری از آن ها به مراتب مقرون به صرفه تر از درمان یا بازتوانی خواهد بود. این مطالعه به منظور تعیین میزان بروز ناهنجاری های مادرزادی آشکار در نوزادان زنده متولد شده در بیمارستان شهیدان مبینی سبزوار در سال های 85-1384 انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی مقطعی بر روی نوزادان زنده متولد شده از اول بهمن ماه 1384 لغایت اول بهمن ماه 1385 که دارای آنومالی بارز بوده اند، انجام شده است. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه بود که شامل مشخصات والدین و نوزاد و نوع ناهنجاری نوزاد بود که توسط پزشک متخصص بیماری های کودکان تایید گردید. داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS 11.5 و آزمون مجذور کای تحلیل شد.
    یافته ها
    از مجموع 7786 نوزاد زنده متولد شده، 191 مورد (4/2 درصد) دارای آنومالی آشکار بودند. بروز آنومالی در پسران (108 نفر) 5/56 درصد بود که به صورت معنا داری بیش تر از دختران بود (001/0p<). شایع ترین ناهنجاری مربوط به سیستم اسکلتی – عضلانی 84 نوزاد (97/43 درصد) و سپس ادراری- تناسلی 34 نوزاد (8/17 درصد) بود.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان می دهد که میزان بروز ناهنجاری مادرزادی در نوزادان زنده متولد شده در شهر سبزوارمشابه سایر مطالعات انجام شده می باشد.
    کلیدواژگان: ناهنجاری مادرزادی، نوزاد، بروز، سبزوار، ایران
|
  • Seyyedeh Fatemeh Oskouie, Katri Vehvilainen, Julkunen, Fatemeh Dabbaghi, Hossein Karimi Moneghi, Tahereh Bionghi Page 182
    Background and
    Purpose
    There are many studies about nursing clinical settings and their problems but the teaching style of teachers on the bedside has not been studied as a whole. Therefore this study was conducted to assess describe and interpret nursing trainers’ perceptions of the teaching style in clinical settings. Methods and Materials: The grounded theory approach was used to conduct this study. Fifteen nursing teachers were interviewed individually in 2006-2007. The interview protocols were tape-recorded and later transcribed verbatim. The tranh1ions were analyzed using Strauss and Corbin's method.
    Results
    Three major themes and 12 sub-themes emerged from the study data which portray the clinical teaching styles of the nursing teachers. The main themes are multiple styles in teaching nature of clinical teaching control and adaptation in the educational atmosphere and multiplicity in teaching style. Individualized styles were observable across teachers but they varied across situations type of skills (content) educational environment and facilities levels of the learners and the control and accommodation of teachers with the teaching atmosphere.
    Conclusion
    Although teaching style is a complex phenomenon but this study has helped emerge some of the rules and principles of clinical training of nurses.
    Keywords: Grounded Theory, Clinical Education Setting, Teaching Style
  • Ali Shahryari, Hamidreza Nowrouzi Page 192
    Background and
    Purpose
    Pretreatment with crystalloid has not been able to maintain blood pressure during elective cesarean section under spinal anesthesia and it seems that prophylactic ephedrine+crystalloid can reduce hypotension and administration of high doses of ephedrine. The aim of the present study is to compare the effects of ephedrine+crystalloid pretreatment with crystalloid alone on blood pressure during elective caesarean section under spinal anesthesia. Methods and Materials: In this double blind clinical trial we enrolled 72 women admitted to Ali-ebne-Abitaleb hospital in Zahedan Iran who were candidates for elective caesarean section under spinal anesthesia in 2006and divided them into group A (ephedrine+cistalloid) and group B (placebo+cristalloid) by convenience sampling. Infusion with 10ml/Kg of ringer solution was made within 10-15min before the initiation of spinal block in both groups. Also 10mg ephedrine in group A and placebo in group B were added to the solution. After newborn delivery 20 IU oxitocin and 2mg midazolam were administered to all patients. Systolic BP HR nausea vomiting level of spinal block and neonatal Apgar were recorded and analyzed by Chi-square and student's t-tests (P....
  • Mahnaz Azadi Moghtader*, Ali Heidaryanpour, Efat Sadeghian Page 200
    Background and
    Purpose
    Magnesium deficiency has recently been proposed as a novel factor implicated in the pathogenesis of diabetes complications such as vascular disorders but the mechanism has not been completely clarified. The present study was designed to determine the effect of oral magnesium sulfate administration on skin microvascular blood flow in diabetic rats. Methods and Materials: In this experimental study 50 male Wister rats (200–250 g) were divided into two diabetic and one control groups. One diabetic group received magnesium sulfate (10 g/L) in drinking water for a 10-week period. The other two groups received only tap water. After 10 weeks animals were deeply anaesthetized and placed on a heating pad to maintain their body temperature at 37±0.5°C. Laser Doppler flow meter was used to measure the relative changes in skin blood flow. After stabilization we used ACh SNP L-NNA+ magnesium sulfate (0.1M) in control and experimental animal by microsyringe pump microinjection. In order to analyze the obtained data Student t-test and One-way ANOVA were used in SPSS with p....
    Keywords: Magnesium sulfate, Diabetes, Skin Microvascular Blood Flow
  • Mahin Bodaghabadi Page 207
    Background and
    Purpose
    One variable that potentially affects labor is the adequacy of maternal hydration throughout labor. Maternal fasting and muscular performance during labor may lead to dehydration. The present study was designed to determine the effect of intravenous hydration on the process of labor. Methods and Materials: This study is a randomized clinical trial conducted on 200 pregnant women admitted to Sabzevar Maternity Hospital in Sabzevar Iran. The control group received 40 cc intravenous fluids per hour according to hospital protocol however Center in Sabzevar Iran. of Sabzevar University of Medical Sciences Iranthe case group received 120 cc per hour. Labor outcome was evaluated and compared in two groups. The data were collected through interview and observation and analyzed in SPSS using Mann Whitney U and chi-square.
    Results
    Mean duration of the third stage of labor in the cases was 6.65 and in controls 10.33 minutes with the difference being statistically significant (p....
    Keywords: Intravenous Hydration, Labor, Outcome
  • Narges Sarshar, Mojtaba Kianmehr, Mehdi Yaghoubi, Mohammad Ghahreman, Hosein Mokhtarian Deloee, Hamid Rasekhi Page 213
    Background and
    Purpose
    Hyperlipidemia particularly hypercholesterolemia is commonly accepted as a major risk factor for atherosclerosis and coronary heart diseases. Egg yolk is one of the richest sources of dietary cholesterol in human nutrition. As egg yolk has relatively lower cholesterol level in eggs enriched with Omega-3 the present study was conducted to determine the effect of consuming eggs enriched with omega-3 fatty acids on serum lipid profile and blood pressure. Methods and Materials: In this quasi-experimental research twenty-six (8 male and 18 female) university students were randomly selected from healthy volunteers for this study. Two well-cooked moderately sized eggs were added to the subject's breakfast in addition to their regular diet for 4 weeks. Anthropometric and metabolic measurements their intake of energy and other nutrients were compared using paired t-test in SPSS before and after the new diet was given.
    Results
    The consumption of enriched eggs for 4 weeks (2 eggs per day) significantly decreased the average level of triglyceride (p=0.0001) systolic (p=0.0001) and diastolic (p=0.001) blood pressures from 93.8 mg/dl 117.3 mmHg and 78.84 mmHg before the new diet to 67.5 mg/dl 95.38 mmHg and 69.46 mmHg respectively after consuming eggs. However HDL-C (p=0.0001) PUFA (p=0.03) and cholesterol intake (p=0.0001) significantly increased from 46.26 mg/dl 20.3 gr/day and 231.1 gr/day to 65.6 mg/dl 25.7 gr/day and 510.1 gr/day respectively at the end of the study. No significant changes were found in other parameters.
    Conclusion
    The enrichment of eggs with omega-3 fatty acids raises HDL-C levels and decreased the triglyceride and blood pressure.
    Keywords: Egg, Omega, 3, Serum lipid, Blood pressure
  • Masood Younesian, Omid Nabavian, Ali Movafegh, Bijan Jahangiri Page 220
    Background and
    Purpose
    Opioids are frequently added to local anesthetics in order to improve analgesia in neuraxial blocks which may lead to – sometimes intolerable - pruritus in the patients. In this study the effect of meperidine on pruritus following the preh1ion of opioids (in the scale and dose of mg) in regional anesthesia was investigated. Methods and Materials: This clinical trial was conducted on 54 patients in two groups of 27. The patients included those hospitalized fro cesarean section in the midwifery ward as well as those in the surgical-orthopedic ward. Both groups received anesthetic and opioids (meperidine in mg doses). The first group i.e. the control group received a certain volume of physiologic serum and the second group i.e. the experimental group received the same volume of physiologic serum plus IV meperidine (nanogram dose). Pruritus was measured in the conventional scale at hours 0 6 12 and 24 after surgery. In the statistical analysis Mann Whitney U Fisher's exact test and chi-square were used.
    Results
    in the experimental group incidence and intensity of pruritus (in case of occurring) were significantly lower than the control group (intensity score being one).
    Conclusion
    Using nano-doses of opioids (meperidine) is effective in preventing pruritus.
    Keywords: Pruritus, Regional Anesthesia, Opioids Nano, Doses
  • Rahim Golmohammadi, Ebrahim Shirzadeh Page 226
    Background and
    Purpose
    Technology has caused great progress in the novel molecular diagnosis and research methods in medical laboratory. Novel methods have also led to the higher accuracy rates in laboratory procedures which are of considerable importance in clinical follow-up of genetic diseases. Therefore this study is intended to investigate factors affecting gene amplification in polymerase chain reaction in order to enhance diagnostic accuracy.
    Materials And Methods
    This deh1ive analytical research was conducted on 61 adenocarcinoma specimens in the cellular and molecular departments of Sabzevar and Isfahan Universities of Medical Sciences in Iran. DNA was extracted by the standard kit; then the segment AURKA gene and P53 Gene were amplified using two pairs of specific primers and different concentration Mgcl2 in a PCR assay. PCR product was electrophoresized in agarose gel.
    Results
    Electrophoresis of PCR product with Mgcl2 concentrations of 3 and 5 mm was better than 1.5 mm. The primer with concentration of 1 mm was better than 5 and 10 mm. From the two pairs of primers used in amplifying AURKA gene axon 4 one pair of primers was better than the other pair. From the two pairs of primers used for amplifying the axon 5 of P53 gene in PCR assay one pair was better than the other.
    Conclusions
    Primer type and concentration of Mgcl2 are important in amplifying genes in the polymerase chain reaction assay.
    Keywords: Polymerase Chain Reaction, Primer, MgCl2 Concentration
  • Fatemeh Rahnama, Masomeh Hasehmiyan, Roya Akbarzadeh, Arash Akabari Page 231
    Background and
    Purpose
    Most congenital anomalies are preventable and their identification and prevention are much more cost-effective than their treatment and rehabilitation. The present study was conducted to determine the incidence of apparent congenital anomalies in neonates born in Mobini Maternity Hospital in Sabzevar Iran. Methods and Materials: This cross-sectional deh1ive research was conducted on all neonates born with apparent anomalies from February 2005 to February 2006. The data collection instrument was a questionnaire including the information on parents neonate and the anomaly which was confirmed by a pediatrician. The collected data were analyzed in SPSS 11.5 using chi-square.
    Results
    Out of 7786 live neonates 191 cases (2.4%) had distinct congenital anomalies. Incidence of anomalies was 56.5% in males (108 cases) which was significantly higher than females (p....
    Keywords: Congenital Anomaly, Neonate, Incidence, Sabzevar, Iran