فهرست مطالب

اصول بهداشت روانی - سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 41، بهار 1388)

نشریه اصول بهداشت روانی
سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 41، بهار 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/02/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • احمدرضا محمدپور یزدی، بهروز بیرشک، لادن فتی، محمود دژکام صفحه 7
    مقدمه
    رابطه ی بین مکانیسم های دفاعی و اضطراب در متون علمی مطرح می باشد. با توجه به شیوع اختلال اضطراب منتشر (GAD) به ارزیابی سبک های دفاعی و ارتباط آن با اضطراب حالت- صفت در دانشجویان مبتلا به GAD پرداختیم.
    روش کار
    تعداد 30 دانشجوی مبتلا به GAD و 30 دانشجوی غیرمبتلای 27-19 ساله (15 پسر و 15 دختر در هر گروه) که از نظر متغیرهای جمعیت شناختی همتاسازی شده بودند به روش نمونه گیری در دسترس از بین داوطلبان انتخاب شدند. تمام دانشجویان تحت مصاحبه ی بالینی ساخت یافته و پرسش نامه ی سلامت عمومی قرار گرفتند تا معیارهای ورود را داشته باشند. سپس دو گروه به پرسش نامه های سبک دفاعی-40 (DSQ-40) و اضطراب حالت- صفت اشپیلبرگر (STAI) پاسخ دادند. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی، آزمون های تی مستقل، ضریب همبستگی و تحلیل واریانس دوسویه استفاده شد.
    یافته ها
    به طور معنی داری استفاده از سبک دفاعی پخته در گروه غیرمبتلا بیشتر بود (032/0P<) و مکانیسم های دفاعی شوخی(048/0P<)، انکار (034/0P<)، فرونشانی(035/0P<)، گسست(040/0P<) و دلیل تراشی(0005/0P<) در گروه غیرمبتلا و فرافکنی(002/0P<) و جسمانی سازی (001/0P<) در گروه مبتلا بیشتر مورد استفاده قرار گرفته بودند. همبستگی معکوس متوسط و معنی داری بین نمره ی اضطراب حالت- صفت با نمره ی سبک دفاعی پخته وجود داشت. همبستگی بین سبک دفاعی ناپخته و اضطراب حالت اندک بود و بین سبک دفاعی نوروتیک و اضطراب حالت- صفت رابطه ای مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    افراد با سطح مطلوب سلامت عمومی و نمره ی اضطراب حالت- صفت پایین، از سبک دفاعی پخته استفاده می کنند. استفاده ی دانشجویان سالم از مکانیسم های دفاعی شوخی و فرونشانی نیز این نتیجه گیری را حمایت می کند.
    کلیدواژگان: اختلال اضطراب منتشر، اضطراب، حالت، دانشجو، سبک دفاعی، سلامت عمومی، صفت، مکانیسم دفاعی
  • احمد عاشوری، یعقوب وکیلی، سارا بن سعید، زهرا نوعی صفحه 15
    مقدمه
    فراشناخت یک مفهوم چند وجهی است. این مفهوم در برگیرنده ی دانش، فرآیندها و راهبردهایی است که شناخت را ارزیابی، نظارت و یا کنترل می کنند. پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط باورهای فراشناختی با سلامت عمومی دانشجویان انجام شده است.
    روش کار
    تعداد 100 نفر (56 دختر و 44 پسر) از دانشجویان دانشکده ی روان شناسی دانشگاه آزاد کرج به صورت تصادفی خوشه ایانتخاب و علاوه بر سئوالات دموگرافیک به پرسش نامه ی باورهای فراشناختی ولز و کارترایت و پرسشنامه ی سلامت عمومی پاسخ دادند. تحلیل داده ها با روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه انجام شد.
    یافته ها
    بین نمرات افراد در مقیاس های باورهای فراشناختی و سلامت عمومی همبستگی مثبت معنی داری وجود داشت به عبارتی با افزایش نمرهی فرد در مقیاس فراشناختی، وضعیت سلامت عمومی وی بدتر می شد. هم چنین نمره ی کلی با نمرات افراد در ابعاد کنترل ناپذیری و خطر، باورهای ثبت درباره ی نگرانی، اطمینان شناختی و نیاز به کنترل افکار رابطه ی معنی داری داشت (001/0P<) ولی با نمره ی عامل وقوف شناختی رابطه ی معنی داری نداشت. بهترین پیش بینی کننده ی وضعیت سلامت عمومی، نمره ی فرد در عامل فراشناختی کنترل ناپذیری و خطر بود.
    نتیجه گیری
    باورهای فراشناختی از عوامل موثر در وضعیت سلامت روانی هستند و می توان با تغییر فراشناخت هایی که شیوه های ناسازگارانه ی فکرات منفی را زیاد می کنند و یا باعث افزایش باورهای منفی عمومی می گردند به بهبود وضعیت سلامت روانی دانشجویان کمک کرد.
    کلیدواژگان: اطمینان شناختی، باورهای فراشناختی، باورهای مثبت، کنترل ناپذیری و خطر، نیاز به کنترل افکار، سلامت عمومی، دانشجو
  • حسین قمری گیوی، پرویز مولوی، حسین محمدنیا، پروانه دیلمی، روح اللهعرب صفحه 21
    مقدمه
    تشخیص اختلالات شخصیتی بر پایه ی طبقه بندی تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM) محدودیت کاربردی دارد و به یک علم بالینی نمی انجامد. این پژوهش با هدف بررسی کارآیی آزمون واژگان و آزمون تصاویر جهت تشخیص و تشخیص افتراقی اختلالات شخصیت طراحی شد.
    روش کار
    در این مطالعه 328 نفر از افراد مشکوک به ابتلا به انواع اختلالات شخصیت به شیوه ی در دسترس از بین مراجعین به مراکز درمانی و مشاوره ای و نیز زندانیان اردبیل از بهمن 1383 تا شهریور 1384 انتخاب شده و به آزمون محقق ساخته ی واژگان و تصاویر پاسخ دادند. از افراد فوق 45 نفر بهنجار بودند. داده ها با روش های آماری توصیفی و تحلیل ممیز مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    آزمون واژگان در 96% موارد و آزمون تصاویر در 100% موارد به طور صحیح قادر به تفکیک انواع اختلالات شخصیت از یکدیگر و از افراد بهنجار است. ضمنا آزمون واژگان تنها در مورد اختلالات شخصیت مرزی، پارانوئید و اسکیزوتایپال در روش اجرایی انتخابی قادر به تشخیص می باشد. اجرای آزمون واژگان به روش سنجش میزان علاقمندی به صورت یک مقیاس هفت رتبه ای نسبت به روش انتخاب صرف واژه ها کارآیی بهتری در تشخیص اختلالات شخصیت دارد.
    نتیجه گیری
    آزمون واژگان و آزمون تصاویر جهت تشخیص انواع اختلالات شخصیت کارآیی مناسبی دارد اما در تایید این نتایج لازم است با آزمون هایی که در آن ها واژه ها و تصاویر به صورت دقیق تر انتخاب شده اند پژوهش های بیشتری انجام شود.
    کلیدواژگان: آزمون های عینی، آزمون های فرافکن، اختلال شخصیت، تشخیص
  • فاطمه محرری، زهرا شهریور، مهدی تهرانیدوست صفحه 31
    مقدمه
    آموزش برنامه ی تربیت سازنده به مادران در کاهش مشکلات رفتاری کودکان در مطالعات متعددی مورد تاکید قرار گرفته است. این مهم، در مورد اختلال بیش فعالی کم توجهی (ADHD) در ایران بررسی نشده است، لذا در این پژوهش با توجه به شیوع مسئله به آن پرداختیم.
    روش کار
    این کارآزمایی بالینی بر روی60 مادر مراجعه کننده (30 نفر مورد و30 نفر شاهد) به درمانگاه کودک و نوجوان بیمارستان روزبه تهران که دارای کودک مبتلا به اختلال بیش فعالی کم توجه ی در سنین 12-6 سال بودند، انجام شد. مادران هر دو گروه که از نظر برخی عوامل دموگرافیک همگن شده بودند، پرسش نامه های پژوهش را قبل از شروع جلسات و در پایان جلسه ی هشتم تکمیل کردند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و با روش آماری تحلیل واریانس با طرح اندازه گیری های مکرر تحلیل شدند.
    یافته ها
    کاهش قابل توجه در علایم ADHD (بر اساس پرسش نامه ی کانرز و مقیاس نمره گذاری ADHD) در گروه مورد، نسبت به گروه شاهد مشاهده شد (001/0>P). تغییر کلی میانگین متغیرهای مربوط به مقیاس های فرزندپروری و نیز تفاوت در شاخص های افسردگی، اضطراب و فشار روانی در گروه مورد نسبت به گروه شاهد معنی دار بود (001/0>P). نتایج مربوط به مقیاس توانایی ها و مشکلات (SDQ) در تمام شاخص ها به جز مشکلات سلوک در گروه مورد نسبت به گروه شاهد به صورت معنی دار بهبودی نشان داد (001/0>P).
    نتیجه گیری
    کاربرد «برنامه ی تربیت سازنده» در والدین کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی کم توجهی در کاهش مشکلات رفتاری و افزایش توانایی های این کودکان موثر می باشد.
    کلیدواژگان: اختلال بیش فعالی کم توجهی، تربیت سازنده، مشکلات رفتاری کودکان، والد بودن
  • راضیه نصیرزاده، کاظم رسول زاده طباطبایی صفحه 41
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف بررسی معیارهای فیزیکی انتخاب همسر در دانشجویان و مقایسه ی این معیارها در دانشجویان دختر و پسر، متاهل و مجرد و در سنین مختلف اجرا گردید.
    روش کار
    تعداد 1126 دانشجو (432 پسر و 694 دختر) به شیوه ی نمونه گیری در دسترس از بین دانشجویان مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای دانشگاه های تهران، شاهد، شهید بهشتی، تربیت مدرس، الزهرا، علم و فرهنگ و دانشگاه های آزاد شهر تهران انتخاب و با استفاده از پرسشنامه ی محقق ساخته ی «بررسی معیارهای فیزیکی انتخاب همسر» مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده های پژوهش با استفاده از روش های آماری توصیفی و آزمون همگونی مجذور خی مورد تحلیل قرار گرفتئد.
    یافته ها
    در پژوهش حاضر بین دختران و پسران و سنین مختلف دانشجویان از لحاظ ملاک های فیزیکی انتخاب همسر، میزان تفاوت سن بین زوجین، جزئیات ظاهری صورت و بدن تفاوت معنی دار وجود داشت. حدود 73 درصد پسران به کمتر بودن سن زن اعتقاد داشتند در حالی که 95 درصد دختران ترجیح می دادند همسرشان از آن ها بزرگ تر باشد. دختران، پسرانی سبزه با بینی کشیده و بلندقامت را می پسندیدند و پسران برای داشتن همسری با پوست سفید، بینی کوچک و قامت متوسط تمایل بیشتری ابراز نمودند.
    نتیجه گیری
    جنس و سن دانشجویان در سلایق آن ها برای معیارهای فیزیکی انتخاب همسر نقش موثری دارند. اکثریت بارز افراد تمایل به کمتر بودن سن زن نسبت به شوهر داشتند. جذابیت جسمانی همانند اکثر مطالعات نقش مهمی در انتخاب همسر دارند.
    کلیدواژگان: انتخاب همسر، دانشجویان، جذابیت فیزیکی، سن
  • عاطفه سلطانیفر، امیر رضایی اردانی، سید مرتضی جعفرزاده فدکی، آزاده سلطانی فر صفحه 51
    مقدمه
    اختلالات اضطرابی از جمله اختلالات شایع در کودکان هستند و می توانند زمینه ساز بسیاری از اختلالات عملکردی باشند. بررسی های مختلف، الگوی خانوادگی اختلالات اضطرابی را تایید کرده اند لذا برآن شدیم تا میزان شیوع اختلالات افسردگی و اضطرابی را در والدین کودکان مبتلا به اختلالات اضطرابی با والدین کودکان سالم مقایسه کنیم.
    روش کار
    در این مطالعه ی مورد– شاهدی، والدین 30 کودک 3 تا 12 ساله ی مراجعه کننده به کلینیک روان پزشکی بیمارستان دکتر شیخ مشهد که برای آنها توسط روانپزشک کودکان تشخیص اختلالات اضطرابی گذاشته شده بود و همچنین والدین 30 کودک که اختلال روان پزشکی خاصی نداشتند، توسط مصاحبه ی بالینی و دو آزمون افسردگی بک و اضطراب حالت صفت اشپیلبرگر از نظر اختلالات افسردگی و اضطراب مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    شیوع افسردگی به طور معنی داری در گروه مادران بیماران نسبت به گروه شاهد بیشتر بود (002/0=P) ولی در بین پدران تفاوت معنی داری وجود نداشت. از طرفی شیوع صفت اضطراب به طور بارز و با تفاوت معنی داری بین مادران کودکان بیمار بیشتر از گروه شاهد بود (004/0=P) ولی در پدران تفاوت معنی داری وجود نداشت. هم چنین حالت اضطراب در مادران و پدران گروه شاهد نسبت به والدین کودکان بیمار اندکی بیشتر بود که تفاوت معنی داری نداشتند.
    نتیجه گیری
    شیوع اختلالات افسردگی و اضطراب در مادران کودکان بیمار بیشتر از مادران کودکان بدون اختلال روان پزشکی است ولی اختلالات افسردگی و اضطراب در پدران دو گروه تفاوت معنی داری ندارد.
    کلیدواژگان: اختلال اضطرابی، افسردگی، کودکان، مادران، والدین
  • لیلا سبزمکان، سید محمد مهدی هزاوه ئی، اکبرحسن زاده، کتایون ربیعی صفحه 61
    مقدمه
    افسردگی به عنوان یکی از پیامدهای جراحی بای پاس عروق کرونر، طبق گزارشات میتواند با افزایش خطر مرگ و میر و ناتوانی همراه باشد؛ این مطالعه با هدف بررسی تاثیر پیشگیرانه ی آموزش بهداشت بر آن انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش نیمه تجربی در سال 1385 در مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان بر روی 54 بیمار قلبی با عمل جراحی بای پاس که به طور تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد قرار گرفتند، انجام شد. علاوه بر مقیاس افسردگی بیماران قلبی، جهت سنجش آگاهی، نگرش، مهارت و رفتارهای خودیاری از پرسش نامه ی خود ساخته قبل و بعد از آموزش استفاده گردید. برنامه ی آموزشی به صورت 9 جلسه ی هفتگی (مجموعا 2 ماه)90-60 دقیقهای برای گروه آزمون انجام شد و سپس بیماران به مدت دوماه پی گیری شدند. در تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و آزمون های تی زوج، تی مستقل و مان ویتنی استفاده گردید.
    یافته ها
    بعد از آموزش، میانگین نمرات آگاهی، نگرش، مهارت ها و رفتارهای خودیاری افزایش معنی دار یافتند (001/0>P). میانگین نمره ی افسردگی قبل از آموزش در دو گروه اختلاف معنی داری نداشتند اما بعد از آموزش میانگین نمره ی افسردگی در گروه آزمون نسبت به گروه شاهد به میزان معنی داری کاهش یافت (001/0P<) که خصوصا در چهار بعد قضاوت نسبت به بیماری، خلق، ناامیدی وخستگی بین دوگروه اختلاف معنی دار مشاهده گردید (001/0P<).
    نتیجه گیری
    برنامه ی آموزش بهداشت در افزایش رفتارهای پیشگیری کننده و کاهش سطح افسردگی در بیماران پس از عمل جراحی بای پاس کرونر بسیار موثر می باشد.
    کلیدواژگان: افسردگی، بای پاس، آموزش بهداشت، جراحی، قلب، کرونر
  • محمدعلی رئیسالسادات، حمیدرضا ارشدی، مریم جوانبخت، بنت الهدی جاودانی عرفانی صفحه 69
    مقدمه
    فیسور آنال یکی از بیماری های شایع آنورکتال است که می تواند یک وضعیت آزاردهنده باشد. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط بین اضطراب (حالت و صفت) و فیسور آنال بوده است.
    روش کار
    این مطالعه ی مورد- شاهدی آینده نگر در مشهد در سال های 87-1386 بر روی 83 بیمار مبتلا به فیسور آنال بر اساس تشخیص یک جراح عمومی و 83 نفر در گروه شاهد که با آن ها همتاسازی شده بودند انجام شد. پرسشنامه ی سنجش اضطراب حالت صفت اشپیلبرگر و پرسش نامه ی اطلاعات دموگرافیک محقق ساخته توسط خود افراد و تحت بازنگری محقق پر شدند. نتایج با آزمون های آماری رگرسیون لجستیک و مجذور خی مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در هر یک از گروه ها 19 مرد و 64 زن بودند. گروه ها از نظر سن، جنس، سطح تحصیلات در دو جنس و تاهل در جنس مذکر هم سان بودند. اضطراب صفت در دو جنس بین گروه های مورد و شاهد تفاوت معنی داری را نشان داد (مونث 0085/0=P، مذکر 0206/0=P)، این تفاوت در اضطراب حالت وجود نداشت. با آزمون مجذور خی در جنس مونث بین دوگروه در سطوح اضطرابی بالاتر تفاوت معنی داری وجود داشت (در اضطراب حالت 015/0=P و در اضطراب صفت 010/0=P).
    نتیجه گیری
    هم زمانی معنی داری بین اضطراب صفت و فیسور آنال در دو جنس دیده شد. این رابطه در مورد اضطراب حالت در هیچ یک از دو جنس وجود نداشت، هم چنین حداقل در جنس مونث ارتباط بین شدت اضطراب و فیسور آنال دیده شد.
    کلیدواژگان: اضطراب حالت، اضطراب صفت، آنورکتال، جنس، سن، فیسور آنال، یبوست
|
  • Ahmad Reza Mohammadpour Yazdi, Behrouz Birashk, Ladan Fata, Mahmoud Dejkam Page 7
    Introduction
    The relation between defense mechanisms and anxiety has been shown in scientific texts. Considering epidemiology of generalized anxiety disorder (GAD), this study investigated the correlation between defense styles and trait-state anxiety among university students afflicted with GAD.
    Materials And Methods
    The participants included 30 university students afflicted with GAD and 30 normal ones with the age range of 19 to 27 years old (15 male and 15 female in each group). The subjects, selected via convenient sampling method, were matched with each other in terms of demographical variables. All subjects met the inclusion criteria by answering to structured clinical interview (SCID-CV) and general health questionnaire (GHQ-28). Information questionnaire groups completed defense style questionnaire (DSQ-40) and Spielberger state-trait anxiety inventory (STAI). To analyze data, descriptive statistics, independent t-test, Pearson’s correlation coefficient, and analysis of variance were employed.
    Results
    An indication of a significant difference in utilization of mature defense mechanism was observed by normal versus GAD students (P<0.032). The normal students used the defense mechanisms of humor (P<0.048), denial (P<0.034), suppression (P<0.035), dissociation (P<0.040), and rationalization (P<0.0005) more significantly; the GAD students used projection (P<0.002) and somatization (P<0.001) more significantly. There were significant negative correlations between the scores of general health level as well as state-trait anxiety with mature defense mechanisms. The results showed a poor support for the correlation between immature defense mechanisms and state-trait anxiety; no correlation was observed between neurotic defense style and state-trait anxiety.
    Conclusion
    People with a good level of general health and a low score on state-trait anxiety tend to use mature defense mechanisms more significantly. Furthermore, using humor and projection defense mechanisms by normal students support the findings of this study.
  • Ahmad Ashoori, Yaghoob Vakili, Sara Ben-Saeed, Zahra Noei Page 15
    Introduction
    Metacognition is a multi-dimensional concept including knowledge, processes, and strategies for appraisal, monitoring, and control of cognition. The aim of this research was to investigate the relationship between general health and metacognitive beliefs in students.
    Materials And Methods
    One hundred students (44 males and 56 females) were selected from faculty of psychology of Karaj Islamic Azad University using cluster-random sampling. All of the subjects were asked to answer demographic questions and the general health questionnaire (GHQ-28) as well as Wells and Cartwright metacognitive questionnaire. The data were analyzed by multivariate regression analysis and Pearson’s correlation coefficient.
    Results
    Research findings showed significant positive relationships between metacognitive beliefs and general health. In other words, individuals with higher scores in metacognitive scale revealed worse general health status. There was also a significant relationship between total scores of both scales and scores on uncontrollability, positive beliefs, cognitive confidence and need to control thoughts (P<0.001); however, no significant relationship was seen between those and cognitive self-consciousness score. A person’s score on metacognitive uncontrollability variable is the best predictor of his or her general health status.
    Conclusion
    Metacognitive beliefs are effective factors in general health. Also, it is possible to promote students’ mental health by changing metacognition beliefs which enhance maladaptive and negative thinking styles or general negative beliefs.
  • Hossein Ghamari Givi, Parviz Molavi, Hossein Mohammadnia, Parvaneh Dailami, Ruhollah Arab Page 21
    Introduction
    Diagnosis of personality disorders based on diagnostic and statistical manual of mental disorders (DSM) criteria has clinical limitation and is not considered as a clinical science. This survey is designed to investigate the efficacy of words list and illustrative pictures tests in personality disorders diagnosis and for propounding differential diagnosis of personality disorders.
    Materials And Methods
    In this study, which was conducted during February 2004 to September 2005, 328 persons who seemed to be afflicted with different personality disorders were selected with random sampling from among those who had referred to therapeutic and consultation centers in Ardabil as well as Ardabil Jail prisoners. They responded to researcher-edited words and pictures tests. Out of the mentioned participants, 45 were normal ones. Obtained data were analyzed employing descriptive statistics and discriminative analysis.
    Results
    The findings showed that both words list and illustrative pictures tests can distinguish different personality disorders from normal persons in 96% and 100% of cases, respectively. Words list test can only diagnose borderline, paranoid, and schizotypal personality disorders in the selective executive method. Also, words list test, as a 7 degrees scale for diagnosis of personality disorders, is more useful than selection only words list.
    Conclusion
    Words list and illustrative pictures tests are useful for diagnosis of personality disorders; it is also suggested that further studies be done with the mentioned tests employing more precision in choosing words and pictures.
  • Page 31
    Introduction
    The efficacy of the positive parenting program for parents of children with behavior problems was confirmed in several studies. Yet, such studies have not been conducted for children with attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) in Iran, so we decided to evaluate it because of high frequency of the problem.
    Materials And Methods
    In this clinical trial study, sixty mothers (30 in each control and intervention groups) who had at least one child with clinically diagnosed ADHD and aged between 6 to 12 years old were recruited from the consecutive referrals to the child and adolescent psychiatric clinic of Ruzbeh hospital, Tehran, Iran. The mothers in two groups were matched in some demographic variables. Mothers in both groups completed the battery of self-report questionnaires of study at the beginning and after the 8th session. The discrepancies of pre and post intervention were compared between two groups by SPSS software using repeated measure ANOVA statistical method.
    Results
    Intervention group was associated with significantly lower levels of child behavior problems in Conners’ scale and ADHD rating scale (P<0.001); here, parents reported lower levels of dysfunctional parenting than the control group (P<0.001). The parents in intervention group had significant improvement on measures of depression, anxiety and stress in comparison with the control group (P<0.001). They also showed significant improvement in all items in strengths and difficulties questionnaire (SDQ) scale except conduct problems in comparison with the control group (P<0.001).
    Conclusion
    According to the findings of this study, implication of positive parenting program for parents of children with ADHD is recommended to reduce the problem behavior of kids and to improve their abilities.
  • Razieh Nasirzadeh, Kazem Rasool-Zadeh Tabatabaie Page 41
    Introduction
    The purpose of this research was inquiry of students’ criteria for mate selection (specially physical and bodily criteria) and comparing these criteria in males and females, single or married students in different ages.
    Materials And Methods
    The study sample included 1126 subjects (432 males and 694 females) selected via available sampling from undergraduate and graduate students as well as Ph.D. candidates who were studying in universities of Tehran city (Tehran, Shahed, Shahid Beheshti, Tarbiyat-e-Modarres, Al-Zahra, Elm-o-Farhang Universities and Tehran branches of Islamic Azad University). The participants were assessed employing researcher-designed questionnaire of inquiry of physical and bodily criteria for mate selection. Data analysis was conducted using descriptive statistics and χ2 test.
    Results
    The findings of this research showed that the criteria for mate selection among females and males, belonging to different age groups, were significantly different in regard of couples’ age difference, physical attractiveness, and bodily criteria. Whereas about %73 of males believed that their partner should be younger than themselves, %95 of females preferred their partner to be older. Females preferred men with brunette skin, long noses and pretty tall while male preferred women with white skin, small noses and medium height.
    Conclusion
    Findings of this study showed that gender and age have important roles in physical criteria for mate selection among students. Most of the students believed that wives should be younger than husbands. Like other studies, physical attractiveness has important role in mate selection.
  • Atefeh Soltanifar, Amir Rezaei Ardani, Seyyed Morteza Jafarzadeh Fadaki, Azadeh Soltanifar Page 51
    Introduction
    Anxiety disorder is one of the prevalent disorders among children which could be the cause of many dysfunctions. As many researches have shown the family structure for anxiety disorders, this study is aimed at investigating the frequency of anxiety and depressive disorders in the parents of children with anxiety and comparing it with the control group.
    Materials And Methods
    In this case-control study, the parents of 30 children which had been diagnosed as an anxiety case by child psychiatrist in Dr. Sheikh Hospital and 30 children without any psychiatric disorder with the age range of 3 to 12 were tested employing Beck Depression Inventory and Spielberger state trait anxiety inventory to evaluate the severity and frequency of depressive and anxiety disorders.
    Results
    The frequency of depression in patients’ mothers was significantly higher than the control group (P=0.002) whereas the results among fathers showed no meaningful difference. The frequency of trait anxiety was significantly higher (P=0.004) in patients’ mothers in comparison to the control group; however, this revealed no meaningful difference among fathers of the two groups. Although, the frequency of state anxiety in both fathers and mothers of the control group was a little higher than the patient’s parents, this showed no significant difference.
    Conclusion
    The results of this study showed that the frequency of depressive and anxiety disorder in patient’s mothers was higher than the control group. Also, the findings indicated that the mentioned disorders in patients’ fathers did not show any significant difference.
  • Leyla Sabzmakan, Seyyed Mohammad Mahdi Hazavehei, Akbar Hassanzadeh, Katayun Rabiee Page 61
    Introduction
    Depression is reported as a side effect of coronary artery bypass graft surgery and is associated with an elevated risk of mortality and morbidity. This study aimed to assess the protection effect of health education on this disease.
    Materials And Methods
    In this quasi-experimental study conducted in 2007, 54 patients were selected following bypass surgery in the Isfahan Cardiovascular Research Center. The patients were randomly assigned into the intervention and control groups. In addition to Cardiac Depression Scale Inventory, the researcher-made questionnaires were employed to evaluate the patients’ knowledge, attitude, skills and self-helping behaviors before and after the study. The education planning program contained nine training sessions (60 to 90 minutes each) educational sessions per week. The follow up procedure took 2 months following the program. Data analysis was carried out using SPSS software and t2, independent-t and Mann-Whitney tests.
    Results
    After presenting educational intervention, the mean score of knowledge, attitude, skills and self-helping behaviors increased significantly (P<0.001). The mean score of depression showed no significant difference in two groups before education while this dropped significantly in the intervention group after education compared to the control group (P<0.001). Here, there was a significant difference (P<0.001) in self-judgment, mood, hopelessness and exhaustion dimensions in two groups.
    Conclusion
    The findings of the study revealed that health education program is significantly effective in enhancing preventive behaviors and decreasing depression level in patients recovered from coronary artery bypass surgery.
  • Mohammad Ali Raisossadat, Hamid Reza Arshadi, Maryam Javanbakht, Bentolhoda Javdani Erfani Page 69
    Introduction
    Anal fissure is one of the commonest anorectal diseases which may cause trouble in its acute phase. The purpose of this research is to evaluate the relationship of anxiety (state and trait) with anal fissure.
    Materials And Methods
    It is a prospective case-control study which was conducted on 83 patients with anal fissure which, diagnosed by a general surgeon, and 83 normal demographically matched controls during 2007-2008 in Mashhad, Iran. Participants filled out Spielberger State-Trait Anxiety Inventory (STAI) as well as researcher-made demographic questionnaires under the supervision of researchers. The collected data were analyzed employing logistic regression, chi-square, and exact fisher tests.
    Results
    Participants in each experimental and control groups consisted of 19 males and 64 females. The two groups were homogeneous on sex, age, educational level, and marital status in males. Logistic regression test showed a significant difference in trait anxiety between two groups in each sex (females P=0.0085, males P=0.0206). Such difference was not observed between the two groups in state anxiety. Exact fisher and chi-square tests revealed a significant difference between females with higher levels of anxiety in two groups (state P=0.015, trait P= 0.010).
    Conclusion
    The findings of this study showed a significant relationship between trait anxiety and anal fissure in both sexes. This relation was not observed for state anxiety. Also, the results revealed a relation between rate of anxiety and anal fissure in females.