فهرست مطالب

نشریه پرستاری ایران
پیاپی 56 (زمستان 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران در مورد پیشگیری از ایدز در سال 1385-86
    رضا میرنژاد، فرهاد جدی صفحه 2
    مقدمه
    جوانان عمده ترین گروه در معرض خطر ایدز در سراسر دنیا می باشند و آموزش راه های پیشگیری تنها راه کاهش احتمال خطر آلودگی به HIV در بین آنان است. هدف این مطالعه سنجش آگاهی، نگرش و عملکرد جوانان دانشجو مقاطع و رشته های مختلف در دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی ایران در مورد ایدز بود.
    مواد و روش ها
    425 دانشجو از کل 4237 نفر از دانشجو دانشگاه علوم پزشکی ایران که به صورت راندوم با توجه به جمعیت هر دانشکده انتخاب شده بودند مورد بررسی قرار گرفتند. بدین منظور پرسشنامه ای شامل اطلاعات دموگرافی، سئوالات آگاهی، نگرش و عملکرد طراحی گردید. جمع آوری داده ها از طریق تکمیل پرسشنامه خود ایفا بود.
    نتایج
    اکثر دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلی در دانشکده های مختلف از سطح آگاهی خوبی (بالای 60 درصد) در زمینه ایدز و راه های انتقال آن داشتند. در این بین دانشجویان دانشکده پزشکی از آگاهی بالاتری نسبت به سایر دانشجویان دانشکده ها برخوردار بودند(P<0/05). در این مطالعه بیشترین منبع کسب اطلاع دانشجویان را رسانه های گروهی (صدا و سیما با 8/75 درصد) تشکیل می دادند. از نظر نگرش 75 درصد از آنان نگرشی مثبتی به راه های پیشگیری از ابتلا داشتند و معتقد بودند که با رعایت راه های پیشگیری هم می توان از انتقال آلودگی در جامعه کاست و هم با افراد آلوده به ایدز در اجتماع زندگی و معاشرت کرد. از نظر عملکرد 7/84 درصد از دانشجویان اعتقاد بر استریل کردن وسایل جهت حذف ویروس عامل ایدز داشتند و 5/55 درصد از دانشجویان معتقد بودند که برای ضدعفونی کردن محیط از خون می توان از وایتکس استفاده کرد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج مطالعات نشان می دهد که برنامه ریزی مسئولین جهت ارتقای کمی و کیفی برنامه های آموزشی در زمینه ایدز از طریق رسانه ها (به خصوص صدا و سیما) و هم چنین گنجاندن مبحث ایدز در درس بهداشت جهت آموزش راه های پیشگیری و کنترل ایدز در بین دروس دانشگاهی به خصوص در دانشکده های توانبخشی، پرستاری و مامائی و پیراپزشکی بویژه در رشته های کاردانی مفیدمی باشد.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، عملکرد، HIV و دانشجو
  • رضا ایمانی، شهریارصالحی، رویا حبیبیان، بهمن صادقی، خدیجه حاتمی پور صفحه 9
    زمینه و هدف
    جیوه یکی از سموم خطرناک برای سلامت انسان است و ترمومترهای جیوه ای، به دلیل استفاده گسترده عمده ترین منبع آلوده کننده جیوه ای در محیط زیست هستند. از طرفی ترمومتر جیوه ای نسبت به سایر ترمومترها پرهزینه تر است، بنابراین استفاده از وسایل کنترل دمای کم خطر ترکه از نظر هزینه نیز مقرون به صرفه باشد عاقلانه به نظر می رسد. لذا هدف از این مطالعه مقایسه دمای اندازه گیری شده بدن به وسیله ترمومتر دیجیتالی Omron و ترمومتر جیوه ای بوده است.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر توصیفی – تحلیلی بوده است که در آن 542 بیمار بستری در بخش های مختلف بیمارستان هاجر (س) شهرکرد با نمونه گیری به روش آسان انتخاب و وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ثبت اطلاعات دموگرافیک و برگه ثبت درجه حرارت بدن بود. در این مطالعه دمای بدن بوسیله دو نوع ترمومتر دیجیتال Omron و جیوه ای به روش زیر بغل توسط دو کارشناس ثابت پرستاری اندازه گیری و ثبت و یافته های دو نوبت اندازه گیری با هم مقایسه شدند.
    یافته ها
    میانگین دمای بدن اندازا گیری شده توسط ترمومتر جیوه ای 84 /0 ± 48/36 و ترمومتر دیجیتالی 87/0 ± 51/36 بوده و آزمون تی مستقل با (05/0 P>) بیانگر عدم تفاوت معنی دار آماری بین میانگین درجه حرارت اندازه گیری شده بدن توسط دو نوع ترمومتر بوده است. اما ترمومتر دیجیتالی در مقایسه با ترمومتر جیوه ای (در تشخیص تب) دارای حساسیت 4/85 درصد و ویژگی 7/95 درصد، ارزش اخباری مثبت 1/81درصد و ارزش اخباری منفی 8/96درصد بوده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به حساسیت کم تر ترمومتر دیجیتالی به نسبت ترمومتر جیوه ای در اندازه گیری تب به نظر می رسد که استفاده از ترمومترهای جیوه ای هنوز روش انتخابی در کنترل درجه حرارت بدن بوده و توصیه به استفاده از ترمومتر دیجیتالی نیاز به بررسی های بیشتری دارد
  • مه لقا علامی، لوییز امانتی، شعله شکرآبی، حمید حقانی، فاطمه رمضان زاده صفحه 27
    زمینه و هدف
    سطح بالای استرس در زنان نابارور با کاهش عملکرد زناشویی همراه بوده و بر کیفیت زندگی آنان تاثیر خواهد گذاشت. این پ‍‍‍‍ژوهش با هدف تعیین کیفیت زندگی زنان نابارور و عوامل فردی مرتبط با آن انجام گرفت.
    روش بررسی
    مطالعه از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش زنان نابارور مراجعه کننده به مرکز تحقیقات بهداشت باروری ولیعصر بودند که تعداد 147 نفر به روش نمونه گیری مستمر انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های مشخصات دموگرافیک، کیفیت زندگی زنان نابارور و تفکرات غیر منطقی در مورد داشتن فرزند جمع آوری شد. از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه، t مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و آنالیز رگرسیون چند متغیره جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد 3/48 درصد زنان نابارور کیفیت زندگی خوب 1/36 درصد کیفیت زندگی متوسط و 6/15 درصد کیفیت زندگی ضعیف داشتند و آزمون آنالیز واریانس یکطرفه بین کیفیت زندگی و شدت تمایل به داشتن فرزند (011/0= P) رابطه معنی دار نشان داد. همچنین ضریب همبستگی پیرسون نشان داد بین میانگین امتیاز کیفیت زندگی و نمره تفکرات غیرمنطقی در رابطه با داشتن فرزند ارتباط معکوس وجود داشته است (001/0 P<).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه کیفیت زندگی زنان نابارور با تفکرات غیر منطقی در خصوص داشتن فرزند در ارتباط بود. مشاوره ناباروری در ارتقاء کیفیت زندگی و تعدیل این تفکرات موثرمی باشد، مبنای مشاوره می تواند تغییر شناخت زنان ناباروری باشد که معتقدند داشتن فرزند برای داشتن یک زندگی توام با خوشبختی ضروری است.
    کلیدواژگان: ناباروری، کیفیت زندگی، تفکرات غیر منطقی در مورد داشتن فرزند
  • آقای ابوالفضل محمد بیگی، آقای سید حمیدرضا طباطبایی، خانم نرگس محمد صالحی، خانم مریم یزدانی صفحه 37
    زمینه و هدف
    سزارین به خروج جنین وجفت وغشاها از طریق برش جداره شکم و رحم اطلاق می شود که هم اکنون 65-50 درصد زایمانها در کشور ما را شامل می شود.به همین منظور مطالعه حاضر با هدف شناسایی فاکتورهای موثر در ختم بارداری به روش سزارین طراحی شد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر بر روی 420 نفر از مراجعه کننده گان به بیمارستانهای دولتی و خصوصی شهر شیراز انجام شد و برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه ساختار یافته استفاده شد و در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و با آزمونهای دقیق فیشر، استقلال دو گروه و رگرسیون چندگانه مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    شیوع کلی سزارین در شهر شیراز 4/66% به دست آمد که این میزان در بیمارستانهای خصوصی 89% و در بیمارستانهای دولتی 28/63% محاسبه شد. در تحلیل تک متغیره سن، قد، BMI، وضعیت اجتماعی اقتصادی بهتر، اول زایی، پذیرش در بیمارستانهای خصوصی، سابقه نازایی و سابقه سزارین قبلی، القای زایمان، ماکروزمی و دیستوشی شانه، نمایش بریچ با زایمان سزارین ارتباط معنی داری نشان داد(05/0>P). در مدل نهایی، مهمترین عوامل موثر بر زایمان سزارین سابقه سزارین قبلی، سن بیش از 35 سال و تحصیلات بالاتر به دست آمد.
    نتیجه گیری
    گرچه سزارین به عنوان یک عمل نجات دهنده مادر و نوزاد در مواقع ضروری شناخته شده اما به دلیل طرفداری پزشکان از نظر مادی و طرفداری مادران از نظر ترس و درد زایمان همچنان رو به افزایش است. و می بایست به علت عوارض بسیار زیاد سزارین، مادران باردار خصوصا«مادران اول زا را به زایمان طبیعی ترغیب نمود تا در زایمانهای بعدی مجبور به زایمان سزارین نباشند.
    کلیدواژگان: مدل، عوامل موثر، بارداری، سزارین، شیراز
  • حسین محمودی، مسعود سیرتی نیر، عباس عبادی، سید داود تدریسی، علی طیبی صفحه 47
    زمینه و هدف
    تغییرات اجتماعی، شرایط اقتصادی، طبقه اجتماعی و شرایط محل زندگی از جمله عوامل فشار زائی به شمار می روند که می توانند مدیران را تحت تاثیر قرار دهند. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان فشار روانی در سرپرستاران بیمارستان های منتخب شهر تهران انجام گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی-مقطعی تعداد90 سرپرستاراز طریق سرشماری با استفاده از پرسشنامه متغیرهای فشار روانی شامل (ابهام و تعارض نقش، حوادث زندگی، ساختار سازمانی و عدم حمایت سازمانی) مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته ها حاکی از آن بود که 4/74درصد سرپرستاران دارای فشار روانی طبیعی و 6/25درصد آنان دارای فشار روانی غیرطبیعی بودند. در زمینه رابطه برخی از مشخصات دموگرافیک با فشار روانی، نتایج نشان دادکه بین گذراندن آموزش دوره مدیریت عمومی و فشار روانی رابطه معنی دار آماری وجود دارد(03/0= P)، به طوری که سرپرستارانی که دوره های آموزشی مدیریت را گذرانده بودند فشار روانی کمتری را نسبت به گروهی که این دوره ها را نگذرانده بودند، احساس می کردند. در این مطالعه از میان مولفه های مرتبط با فشار روانی، تعارض نقش بیشترین فراوانی و عدم حمایت سازمانی کمترین فراوانی را داشتند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش مدیران عالی و میانی سازمان های بهداشتی درمانی باید با شفاف سازی نقش، روشن کردن جایگاه و حوزه اختیارات سرپرستاران، ایجاد سازگاری میان تکالیف شغلی سرپرستاران با منابع، مقررات و خط مشی سازمان، میزان فشار روانی را در آنان کاهش دهند.
    کلیدواژگان: فشار روانی، سرپرستار، بیمارستان، مدیریت
  • منصوره جمشیدی منش، سیده فاطمه حق دوست اسکویی، منصوره لیلا جویباری، اکرم ثناگو صفحه 55
    زمینه و هدف
    سزارین راهی برای کاهش مرگ و میر مادر و نوزاد در نظر گرفته شده است، اما امروزه به معضلی همگانی تبدیل گردیده به طوری که آمار سزارین در کشور ایران از میزان استاندارد سازمان بهداشت جهانی به مراتب بیشتر می باشد. هدف مطالعه کشف، شناسایی و توصیف روند تصمیم گیری زنان در انتخاب زایمان به روش سزارین توسط مادران بارداری است که ضرورت پزشکی برای این امر ندارند.
    روش بررسی
    بیست و شش زن در سه ماه سوم بارداری به روش نمونه گیری هدف دار و نظری انتخاب شدند. به منظور دستیابی به شرکت کنندگان، به دو مرکز آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران و همچنین دو مطب خصوصی پزشک زنان در شهر تهران مراجعه شد. داده ها از طریق مصاحبه های نیمه ساختار جمع آوری شدند. بعد از ضبط خط به خط دست نویس شدند. جمع آوری و آنالیز همزمان داده ها به روش «مقایسه مداوم» صورت گرفت.
    یافته ها
    مضامین اصلی که ظهور یافت شامل «ترس از ناشناخته ها»، «بی دردی، آرامش جسمی و روحی»، «تجربه نامطلوب و تشویق دیگران»، «نگرانی از عوارض»، «ارتباط نامناسب کادر درمان» «احساس مرگ و تنهایی»، و «سلامت نوزاد» بود. همچنین تحلیل مستمر داده ها نشان داد زنان برای «ایجاد تعادل» به منظور اخذ بهترین تصمیم، مراحل «بررسی کردن، مشروع ساختن و تعدیل نگرانی ها، قطعیت بخشیدن انتخاب نمودن» را پشت سر می گذارند.
    نتیجه گیری
    با توجه به مضمون اصلی به دست آمده از یافته ها که همانا ترس از ناشناخته های مادران باردار از زایمان می باشد، با ترویج روش هایی که منجر به کاهش ترس، درد و ایجاد حس اعتماد به نفس می شود می توان به زنان در انتخاب نوع زایمان به ویژه زایمان طبیعی کمک نمود.
    کلیدواژگان: دیدگاه زنان باردار، روند تصمیم گیری، زایمان به روش سزارین
  • محمد اقدسی، مرتضی خاکزار بفرویی صفحه 69
    زمینه و هدف
    بیمارستان ها یکی از پرتعامل ترین سازمان ها هستندکه سرعت انتقال دانش و یادگیری در آن ها بسیار بالا می باشد. مقایسه سطح یادگیری سازمانی در بیمارستان های خصوصی و دولتی می تواند در انتخاب استراتژی های یادگیری سازمانی برای ارتقاء سطح خدمات در بیمارستان ها و اصلاح رفتار سازمان به مدیران کمک نماید.
    روش بررسی
    این مطالعه از طریق پیمایش مقطعی انجام شده است. 460 پرستار در 14 بیمارستان دولتی و8 بیمارستان خصوصی شهر تهران که به صورت تصادفی انتخاب شدند نمونه پژوهش را تشکیل می دادند. ابزار گرد آوری داده ها پرسشنامه بود و برای تحلیل داده ها و مقایسه سطح قابلیت یادگیری سازمانی از روش های تحلیل عاملی و مقایسه میانگین ها استفاده شده است.
    یافته ها
    سطح هر چهار قابلیت یادگیری سازمانی یعنی1- تعهد مدیریت برای یادگیری سازمانی،2-دید سیستمی،3-فضای بازوآزمایش گری و 4-انتقال و یکپارچه سازی دانش در بیمارستان های خصوصی بالاتر از دولتی بود. اما سطح این قابلیت ها در هر دوگروه بیمارستان ها از حد متوسط پایین تربوده است. همچنین قابلیت انتقال و یکپارچه سازی دانش بالاترین میانگین و قابلیت تعهد مدیریت برای یادگیری سازمانی پایین ترین میانگین را در بین 4 قابلیت هم در بیمارستان های خصوصی و دولتی و هم در مجموع داشته اند.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که قابلیت انتقال و یکپارچه سازی دانش، هم در بیمارستان های دولتی و هم خصوصی میانگین بالاتری نسبت به دیگرقابلیت ها دارد، پیشنهاد می شود که از آن برای ارتقاء سطح دانش سازمانی پرستاران و سایر پرسنل بهره برداری شود تا دیگر قابلیت های یادگیری سازمانی نیز افزایش یابد.
    کلیدواژگان: یادگیری سازمانی، قابلیت، بیمارستان دولتی و خصوصی، پرستار
  • لیلا مومنی، اکرم نجف یارندی، حمید حقانی صفحه 81
    زمینه و هدف
    امروزه عمل جراحی پیوند شریان های کرونر از شایع ترین و پرخطرترین اعمال جراحی به شمار می آید. بیماران در مواجهه با این عمل جراحی نسبت به سایر عمل ها دچار اضطراب بیشتری می شوند و کاهش اضطراب این بیماران بسیار مهم است. این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر آموزش به وسیله فیلم و کتابچه آموزشی در دو زمان متفاوت، بر اضطراب قبل از عمل بیماران کاندید پیوند عروق کرونر در مرکز قلب تهران، 1385 انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی است. 120 بیمار از بین بیماران کاندید اعمال جراحی پیوند عروق کرونر به صورت پی در پی و به طور تصادفی در 4 گروه 30 نفره قرار گرفتند. تمام بیماران در روز بستری و صبح روز عمل پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه حالت و صفت اسپیل برگر را تکمیل نمودند. ابتدا بیماران در دو گروه آموزش با VCD یا بوکلت یک روز قبل از عمل قرار داده شدند. پس از تکمیل افراد در این دو گروه و یک هفته توقف در نمونه گیری این روند برای دو گروه آموزش 6 روز قبل از عمل نیز تکرار شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد. از آزمون مقایسه میانگین ها، تی زوج، آنالیز واریانس جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج حاکی از آن بود که در هر چهار گروه مورد مطالعه، اضطراب آشکار و پنهان بیماران بعد از آموزش نسبت به قبل از آن کاهش یافت. استفاده از آزمون آنالیز واریانس برای مقایسه ی 4 گروه، فقط در اضطراب پنهان نتایج معنی داری را نشان داد (004/0 P=)، همچنین آزمون تعیینی شفه تفاوت معنی دارآماری را بین میانگین اختلاف نمره اضطراب پنهان در دو گروه کتابچه با فیلم6 روز قبل از عمل نشان داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش حاضر استفاده از فیلم 6 روز قبل از عمل و کتابچه ی آموزشی 1 روز قبل از عمل در بالین تاثیر بیشتری بر کاهش اضطراب قبل از عمل بیماران داشت. لذا شایسته است پرستاران در زمان های فوق از این دو ابزار کمک آموزشی برای آموزش به بیمار استفاده کنند تا بیشترین تاثیر را بر کاهش اضطراب اعمال نمایند.
|
  • Knowledge, Attitude and Practice of Iran University of Medical Sciences Students about AIDS
    Reza Mirnejad, Jalal Kiani, Farhad Jeddi, Farshid Alaedini Page 2
    Background
    Young people are most at risk of acquiring AIDS worldwide. It seems to be that proper education and knowledge about prevention methods is the most effective method for reducing the risk of HIV infection among this group.
    Objectives
    The aim of this survey was to elucidate the degrees of proper knowledge, attitude, and responses of Iran University of Medical Sciences students towards AIDS in 1385-86 Material-
    Methods
    The study subjects consisted of 4237 students, 425 of them were selected randomly based on each school student population. A questionnaire was filled out for each student. It consisted of questions regarding demographic data, knowledge, attitude, and other performance questions. Data were collected by self-administered questionnaires and analyzed by SPSS software
    Results
    Most students in different grades and in different schools had high levels of knowledge (above 60%) about AIDS and its transmission routes. Among them, medical students had the highest level of knowledge (p<0.05).Most students (75.8%) indicated that they had been previously informed about AIDS through mass-media (radio, TV).Seventy five percent of the interviewed students had positive attitude towards preventive methods and believed that by strictly observing preventing behaviors we can not only reduce the chances of disease transmission, but also can properly interact with AIDS afflicted individuals. Around 84/7% of the students believed that proper sterilization of instruments is adequate for virus eradication and 55.5% of them believed that chlorine bleaching of blood contaminated surfaces is the best disinfection method.
    Conclusion
    The results of this survey indicates the importance of education through mass media and other means such as in university books, in reducing the risk of AIDS transmission. Education of preventive methods both in simple and sophisticated language can do the most in elevating the general knowledge of people about AIDS and its methods of transmission.
  • Reza Imani, Shahriar Salehi, Roya Habibian, Bahman Sadeghi, Khadijeh Hatamipour Page 9
    Background And Aim
    Mercury is a dangerous substance for human health and mercury thermometers are major pollutant for environment. Using less dangerous and less expensive devices like digital thermometer can be an alternative for mercury thermometers. The aim of this study was to compare the body temperature measurement by mercury and digital thermometer.
    Material And Method
    In this descriptive- analytical study, 542 patients (331 Female and 211 Males) were selected through convenience sampling. Data was gathered by demographic information form. Body temperature was measured simultaneously by digital and mercury thermometer while each thermometer was placed axillary, and after 5 minutes they were read by a nurse.
    Results
    The mean temperature measured by mercury and digital thermometer was 36.48 ± 0.84 and 36.51 ± 0.87, respectively. There was no statistical significant difference between measurement by mercury and digital thermometer. For detecting fever, digital thermometer had 85.4% and 95.7% sensitivity and specificity respectively. Positive and negative predictive value for digital thermomentr were 81.1% and 96.8%, respectively.
    Conclusion
    Regarding low sensitivity of digital thermometer, it can be concluded that mercury thermometer is still suitable device to detect fever.
  • Mahlegha Alami, Louiz Amanati, Sholeh Shokrabi, Hamid Haghani, Fatemeh Ramezanzadeh Page 27
    Background And Aim
    Fertility is highly valued in most cultures, and the desire to have a child is essential for human motivation. Studies have shown that infertility has negative effects on quality of life. However, recognition of factors influencing quality of life may be useful in planning to improve it. The aim of this study was to investigate quality of life and influential factors among infertile women.
    Material And Method
    This study had correlational design in which 3 types of questionnaires was used to collect data about demographic factors, quality of life and irrational parenthood cognitions of the participants. One hundred forty seven infertile women without known physical or psychological disorders, selected by continuous sampling method, filled out questionnaires.
    Results
    Regarding the findings, the quality of life of 48.3%, 36.1% and 15.6% of samples were good, fair and poor, respectively. Also, statistically meaningful relationship were found between quality of life and history of infertility treatment (P= 0.011), strength of desire to have child (P < 0.0001), previous pregnancy outcome (P=0.04), and irrational parenthood cognitions (P < 0.0001).
    Conclusion
    Quality of life of infertile women could be affected by the irrational parenthood cognitions mostly. So, identifying this group would result in better management for allocation of appropriate counseling. The researchers suggest comparative study of quality of life between infertile and fertile women.
  • Mr Abolfazl Mohamadbeigi, Mr Seyed Hamidreza Tabatabaee, Mrs Narges Mohammad Salehi, Mrs Maryam Yazdani Page 37
    Object and
    Introduction
    Cesarean is the surgical delivery of an infant, placenta and membranes through an Incision in the mother's abdomen and uterus. That now contains 50-65 percent of deliveries in our country. So this study designed in order to identifying influence factors in end of pregnancy.
    Material And Methods
    This study conducted on 420 referred mothers to governmental and privative hospitals in Shiraz and data collected by structured questionnaire and finally analyzed in SPSS software by fisher exact test, independent t-test and multiple regression.
    Results
    The overall prevalence of cesarean was 66.4% that calculated 89% and 63.28% in privative and governmental hospitals respectively. Age, height, BMI, socioeconomic status, null parity, acceptance in privative hospitals, cesarean history, induction of labor, macrosomia, shoulder dystocia and breach preview show a significant relationship with cesarean section.(P<0.05). In final model cesarean history, age after 35 and education were most important factor for cesarean section.
    Conclusion
    Although cesarean identify as a saviour practice mothers and neonatal in emergency times but because of tendency physicians for economical benefits and also mothers for avoid from fear and pain of labor is increasing. And must be persuading mothers especially null par mothers to vaginal delivery due to very side effects of cesarean until don’t force to cesarean in sequential deliveries.
  • Hosein Mahmoudi, Masood Siratinir, Abbas Ebadi, Sayed Davood Tadrisi, Ali Taiby Page 47
    Background And Aim
    Social changes, economic conditions, social class and living place situations have been understood as stressors for head nurses. Head nurses have an important role in quality of service delivery to clients. The purpose of this study was to examine stress among head nurses in selected hospitals of Tehran. Martial and
    Method
    This was a descriptive cross-sectional study on 90 head nurses selected by census sampling. The participants filled out a questionnaire containing demographic characteristics and stressors variables. Data were analyzed by SPSS and descriptive and inferential statistical were reported.
    Results
    The finding showed that 74.4% of head nurses had normal stress and 25.6% of them had severe stress. There was statistically significant relationship between stress and experiencing general management course (P= 0.03).
    Conclusion
    Role conflict and the absence of organizational support were respectively found to have the most and the least influential effect on stress. Also, job stress in head nurses who had passed general management course was less than the others.
  • Mansoureh Jamshidimanesh, S.Fatemeh Oskouie, Leila Jouybary, Akram Sanagoo Page 55
    Background And Aim
    Although cesarean section has been considered as a way for reducing infant and mother mortality rate, it has been changed to a general dilemma, so that in Iran, cesarean rate is higher than World Health Organization standards. The aim of this study was to discover the process of decision making for selection of cesarean delivery by those whodid not have indication for cesarean.
    Material And Method
    Twenty six pregnant women, experiencing the third trimester, were selected based on purposeful and theoretical sampling. For access to participants, the researcher referred to one teaching health care centers of Iran University of Medical Sciences and two private offices of gynecology in Tehran, Iran. The data were collected by semi-structured interviews. All data were audio taped and transcribed. Data collection and analysis was performed simultaneously. Constant comparative method was used to analyze data.
    Results
    The main categories were “fear due to not having knowledge”, “being painless, and physical and spiritual peace” and “unpleasant experience of others and their encouragement”, “being worry of complications”, “inappropriate communication of health care staff”, and “the feeling of loneliness and death”, “infant’s health”. Constant analysis of data revealed that women get through for creation balance in order to receipt the best result, process of to consider, making a lawful and to choice.
    Conclusion
    Attentive to main theme that it is fear of labor and delivery is a physiology phenomenon. It is necessary to encourage methods for relieving pain and fear and for promoting self-esteem in order to make good decision by pregnant women. It is also important to encourage women for vaginal delivery.
  • Leila Moemeni, Akram Najaf Yarandi, Hamid Haghani Page 81
    Background And Aim
    Nowadays, CABG is classified among the most common and risky surgeries. Since heart is a vital organ, patients confronting this kind of surgery, experience more anxiety than the patients having other surgeries. The purpose of this study was ti determine the effects of education using VCD and booklet on pre-operative anxiety of CABG candidates in two different times, in Tehran Heart Center-year 2006.
    Material And Method
    In this clinical trial study, one hundred and twenty 45-65 years old CABG candidates were recruited consecutively and randomly assigned in 4­groups, each including 30 ­patients. All patients completed demographic data sheet and Spiel Berger questionnaire in their admission day and the day of surgery. Every other one patient assigned in two groups of education either by VCD or booklet one day before surgery. After completing patient in two group and one week pause, this procedure was repeated for two other groups of education 6­ days before surgery.
    Results
    sThe findings showed that state and trait anxiety of 4 studied groups reduced after education, when compared with pre-education time. The results of analysis of variance (ANOVA) indicated a statistically significant difference between means of state anxiety before and after education in 4­ group (P=0.004). Scheffe test indicated that education using VCD, 6­ days before surgery has had the most effect and meanwhile, education using booklet, 6 ­day before surgery has had the least effect on reducing the state anxiety of participants.
    Conclusion
    Regarding the results of this study, education using VCD, 6­ days before CABG and booklet, one day before CABG has the most effect on reducing pre-operative anxiety.