فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی ایلام - سال هفدهم شماره 1 (پیاپی 62، بهار 1388)

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام
سال هفدهم شماره 1 (پیاپی 62، بهار 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/03/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی محمد عباسی، عبدالحسین پورنجف صفحه 1
    مقدمه
    کاهش شنوایی ناشی از سر و صدا، شایعترین کاهش شنوایی در بین کارگران است. بررسی آسیب های ناشی از سر و صدا در کارگران کارخانجات صنعتی به عنوان گامی نخست برای یافتن راه حل مناسب جهت کاهش ضایعات ناشی از آن می باشد. هدف از این مطالعه بررسی میزان کاهش شنوائی ناشی از کار در کارگران کارخانجات بالای 50 نفر استان ایلام بوده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی– تحلیلی بوده و در یک مقطع زمانی خاص نمونه ای از کارگران کارخانجات دارای 50 نفر کارگر و بیشتر، مورد بررسی قرار گرفته و با استفاده از تکنیک های بررسی و اندازه گیری صدا، پارامترهای استاندارد شده صدا شامل: میزان فشار صدا- میزان بلندی صدا- بلندی موثر صدا و NIHL برای گوش های چپ و راست کارگران از دو طریقBone وPhone اندازه گیری و ثبت گردیدند. جامعه مورد مطالعه را کلیه کارگران کارخانجات دارای 50 نفر کارگر و بیشتر تشکیل داده و به صورت تصادفی از بین هر سه کارگر دو نفر انتخاب و فاکتورهای استاندارد مورد نظر-اندازه گیری و مشخصات دموگرافی کارگران ثبت گردیدند. با استفاده از نرم افزار spss داده های ثبت شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    در این بررسی پس از دسته بندی میزان کاهش شنوائی در طبقات: عدم کم شنوائی- کم شنوائی جزئی-کم شنوائی ملایم-کم شنوائی متوسط-کم شنوائی شدید- کم شنوائی عمیق-یا کری دائم، در فرکانس های 63، 125، 625، 1000،2000، 4000 و 8000 هرتز، میزان کاهش شنوائی بر حسب دسی بل ثبت گردید.
    یافته های پژوهش: نتایج نشان داد که 1/13 درصد کل افراد جامعه مورد مطالعه که در معرض تراز فشار صوت بیشتری هستند از سنگینی گوش رنج می برند. 2/12 درصد افراد مورد مطالعه نیز از احساس صدا بعد از پایان کار روزانه شکایت داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس نتایج بدست آمده، بیشترین کاهش شنوایی مربوط به گوش چپ از طریق phone و Bone و در ارتباط با فرکانس های 2000، 4000 و 8000 هرتز بوده که می توان فرضیه هایی از جمله حساسیت بیشتر گوش چپ نسبت به گوش راست در برابر صدا یا به طرز استقرار کارگران در محیط شغلی که گوش چپ آن ها بیشتر از گوش راست در معرض صدا بوده و یا به حادثه های غیر شغلی مانند، حادثه-درگیری- مشاجره که به صورت ضربه به گوش چپ داده شده، مطرح نمود. همچنین، مطالعه حاضر ثابت نمود که بیشترین افت شنوایی از طریقPhone و Bone در گوش راست مربوط به فرکانس های 4000 و 8000 هرتز بوده است و علاوه بر آن، همان گونه که اشاره شد بیشترین درصد کاهش شنوایی مربوط به گوش چپ و در فرکانس های 4000 و 8000 هرتز بوده است
    کلیدواژگان: کاهش شنوایی، اودیومتری، کارگران
  • علی طلایی، محمدرضا فیاضی بردبار، افشین نصیرایی، علی اکبر ثمری، مهزاد میرشجاعیان، امیر رضایی اردانی صفحه 8
    مقدمه
    خود بیمار انگاری نوعی اختلال روانی است که با اعتقاد فرد به وجود یک بیماری جدی در خود و نگرانی نسبت به آن شناخته می شود. با توجه به محدودیت قابل توجه پژوهش بر روی آن در ایران، مطالعه ی حاضر به بررسی شیوع علایم اختلال مذکور در دانشجویان رشته های مرتبط با پزشکی و ارتباط این علایم با سن، جنس، رشته ی تحصیلی و مقطع تحصیلی آنان پرداخته است.
    مواد و روش ها
    مطالعه ی حاضر بر روی 500 دانشجوی ساکن خوابگاه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد که با روش نمونه برداری تصادفی ساده انتخاب شدند و بیماری شناخته شده ی روانی و یا مشکلات طبی و فیزیکی بارز و معلولیت نداشتند انجام شد. دانشجویان علاوه بر سئوالات دموگرافیک به پرسش نامه ی خودبیمارانگاری 36 سئوالی ایوانز پاسخ دادند و داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی از جمله درصد فراوانی، تی مستقل و تحلیل واریانس یک طرفه تحلیل گردیدند.
    یافته های پژوهش: در این پژوهش شیوع علائم خودبیمارانگاری در حد مرزی 8/36 درصد و شیوع اختلال آن در دانشجویان مورد مطالعه 16درصد بود. از بین70 دانشجوی مبتلا به اختلال خودبیمارانگاری 57 مورد شدت کم و 13 مورد شدت متوسط داشتند. اختلال به صورت معنی داری در دختران شایع تر بود(000/0=P)، وضعیت تاهل رابطه ی معنی داری با آن نداشت(318/0=P)، اگرچه تمام دانشجویان مبتلا با شدت متوسط، مجرد بودند. هم چنین نتایج تحلیل واریانس بیانگر تفاوت رشته ها و مقاطع تحصیلی مختلف در متغیر خودبیمارانگاری بود.
    بحث و نتیجه گیری
    شیوع نسبتا بالای اختلال خودبیمارانگاری در دانشجویان ایرانی نسبت به مطالعات جهانی مشاهده شد. برخلاف اطلاعات موجود، خودبیمارانگاری در این مطالعه در زنان شایع تر بود. فراوانی تمایلات خودبیمارانگارانه در مقطع کاردانی به طور مشخص بیشتر از سایر مقاطع بود که می تواند به آشنایی ناکامل با دانش پزشکی مربوط باشد. با وجود شیوع بالای علائم خودبیمارانگاری در دانشجویان رشته های پزشکی نگرانی از ابتلا به اختلال خودبیمارانگاری در آن ها محدود میباشد
    کلیدواژگان: خودبیمارانگاری، دانشجو، رشته تحصیلی
  • مژگان جاریانی، ماندانا ساکی، کورش ساکی، حمید احمدی، معصومه روهنده، محمد جواد طراحی، فرهاد مومنی صفحه 19
    مقدمه
    اقدام درمانی اصلی در اختلال دو قطبی دارو درمانی همراه با سایکوتراپی است. استفاده از درمان های مکمل و جایگزین در دهه اخیر افزایش داشته است. در مطالعات متعددی به تاثیر والرین در بی خوابی و کاهش اضطراب و افسردگی اشاره شده است. از آنجائی که مکانیسم اثر والرین در مغز مشابه بنزودیازپین ها است، می تواند با تقویت GABA سطح برانگیختگی مغزی را کاهش دهد. در این راستا بر آن شدیم مطالعه ای با عنوان تاثیر مصرف والرین به عنوان مکمل در اختلال خلقی دو قطبی بیماران مراجعه کننده به درمانگاه تخصصی اعصاب و روان انجام دهیم.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر نوعی کارآزمائی بالینی است که در آن بیماران زن و مرد مبتلا به اختلال دو قطبی با محدوده سنی 75-18سال مراجعه کننده به کلینیک اعصاب و روان، که تحت درمان دارویی قرار داشته و حداقل 3 ماه تثبیت کننده های خلق را دریافت کرده بودند ولی علیرغم درمان، علائم باقی مانده و Mania Rating Scale بالاتر یا مساوی 12 داشتند در مطالعه حاضر مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات پس از جمع آوری مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته های پژوهش: میانگین نمره شدت علائم مانیا در بدو ورود به مطالعه در گروه والرین از 93/62 (انحراف معیار 21/15) به 38/41 (انحراف معیار 94/11) در ماه اول و 9/32 (انحراف معیار 57/9) در ماه دوم و در گروه کنترل از 97/70 (انحراف معیار 34/9) به82/61 (انحراف معیار 04/12) در ماه اول و 05/56 (انحراف معیار 43/10)در ماه دوم کاهش یافت.
    میانگین تکرار علائم مانیا در بدو ورود در گروه والرین 3/67 و در گروه کنترل 7/76، در ماه اول 8/51 در گروه والرین و 22/71 در گروه کنترل و در ماه دوم در گروه والرین7/39 و در گروه کنترل و2/64 بود.
    آزمون آماریRepeted measures تفاوت معنی داری در نمرات شدت و تکرار علائم مانیا در دو گروه در بدو ورود به مطالعه نشان نداد. در حالی که تفاوت معنی داری در شدت و تکرار علائم مانیا و عملکرد بیماران قبل از مداخله درمانی و هفته های 4 و 8 (ماه های اول و دوم) بعد از شروع درمان مشاهده گردید(p<001).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به یافته های تحقیق مبنی بر تاثیر والرین به عنوان مکمل در کنترل علائم مانیای مقاوم به درمان و تاثیر آن در بهبود عملکرد بیماران، پیشنهاد می شود جهت استفاده از درمان های مکمل تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود
    کلیدواژگان: اختلال خلقی دوقطبی، والرین، بی خوابی، اضطراب
  • مرضیه اسفندیاری، انیس الدوله نانکلی، نوشین سنجری، افشین الماسی، صدیقه کریمی صفحه 25
    مقدمه
    درد زایمان یکی از شدیدترین دردهایی است که تاکنون توسط بشر تجربه شده است. یکی از علل عمده سزارین ترس از درد زایمان است. آنچه که در مورد درد زایمان مهم است قابل تحمل ساختن آن برای مادر در حال زایمان است. یکی از روش های دارویی برای تسکین درد زایمان گاز انتونوکس می باشد که یک بی درد کننده سالم، ارزان و موثر برای استفاده در لیبر است. لذا این مطالعه با هدف تعیین اثربخشی انتونوکس بر کاهش درد زایمان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی خود شاهد می باشد که تعداد 40 زن باردار نولی پار 30-16 سال با حاملگی تک قلو، سالم و بدون ممنوعیت استفاده از انتونوکس در بخش زایمان بیمارستان امام رضا(ع) و به مدت سه ماه از اردیبهشت تا خرداد86، به صورت در دسترس نمونه گیری شدند. میانگین شدت درد با استفاده از مقیاس عددی درد قبل و بعد از دریافت انتونوکس تعیین گردید. نمره آپگار نوزادان نیز بعد از تولد ثبت شد.
    یافته های پژوهش: میانگین شدت درد قبل از مصرف انتونوکس 81/1±82/8 و پس از مصرف انتونوکس 59/1±98/5 بود. بر اساس نتایج به دست آمده میانگین شدت درد پس از مصرف انتونوکس کاهش پیدا کرد.(005/0>P). میانگین آپگار دقیقه اول و پنجم بترتیب 75/0±2/8 و 6/0±45/9 بود. شایع ترین عوارض ایجاد شده به دنبال دریافت انتونوکس به ترتیب شامل خواب آلودگی(9/41درصد)، خشکی دهان(8/37درصد)، سرگیجه و سردرد(23درصد) و تهوع و استفراغ(2/12درصد) بود.
    بحث و نتیجه گیری
    انتونوکس برای بسیاری از زنان بی دردی کافی و موثری را فراهم می کند و اثرات مضر بر روی مادر و نوزادش ندارد.
    کلیدواژگان: انتونوکس، بی دردی زایمان، سزارین
  • میترا عزیزیان، بهرام یغمایی، افرا خسروی صفحه 31
    مقدمه
    سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطانهای شناخته شده زنان در تمام گروه های نژادی است. تحقیق درباره فاکتورهای محیطی و ژنتیکی که منجر به سرطان پستان می شوند فرصت جدیدی برای درک ریسک سرطان پستان در اختیار ما قرار می دهد. از جمله این عوامل ژنتیکی گلوتاتیون s- ترانسفراز است که یک سوپرژن با اعمال متنوع سم زدایی بوده و کارسینوژن ها را کاتالیز می کند.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت Case-Control انجام گردید که در آن پلی مورفیسم ژنتیکی کلاسM1،T1وP1 گلوتاتیون s- ترانسفراز ها در DNA نمونه های خون 31 بیمار زن مبتلا به سرطان پستان و 46 زن به عنوان کنترل بررسی شد. برای بررسی ارتباط بین ژنوتیپ در GSTT1وGSTM1 روش Mult.PCR و برای بررسی ژنوتیپ در GSTP1 روش PCR-RFLP طراحی و راه اندازی شد. برای بررسی ارتباط بین ژنوتیپ های GSTM1،GSTT1 و GSTP1 و ریسک سرطان پستان OR با فاصله اطمینان 95 درصد محاسبه شد.
    یافته های پژوهش: نتایج حاصل حاکی از ارتباط نول ژنوتیپ GSTT1 (OR=4.75;95% CI=1.66-13.51) و پلی مورفیسم هتروزیگوت GSTP1 در نوکلئوتید 313 OR=3.85;95% CI=1.39–10.61)) می باشد ولی ژنوتیپ GSTM1-null با سرطان پستان ارتباطی نشان نداد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این مطالعه ژنهای سم زدایGSTT1 و GSTP1 می توانند فاکتورهای موثری در کارسینوژنز سرطان پستان زنان ایرانی باشند
    کلیدواژگان: سرطان پستان، گلوتاتیون s، ترانسفراز، پلی مورفیسم
  • مختار یعقوبی، کوروش امینی، محمد فتحی، فضل الله احمدی، عیسی محمدی، قادر صالح نژاد صفحه 39
    مقدمه
    درد ناشی از کرامپ عضلانی یکی از مشکلات و عوارض حین دیالیز در بیماران تحت همودیالیز می باشد. یکی از علل بروز آن ایسکمی اندام است، ولی علت اصلی آن ناشناخته مانده است. ماساژ از دیر باز برای تسکین درد و تن آرامی مورد استفاده قرار می گرفته است و هدف ما از این مطالعه تعیین تاثیر ماساژ در پیشگیری و تسکین شدت درد ناشی از کرامپ عضلانی در بیماران تحت همودیالیز بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه فوق نیمه تجربی از نوع کارآزمایی بالینی و مبتنی بر هدف می باشد که طی آن 40 بیمار که کرامپ های مکرر در حین دیالیز داشتند انتخاب گردیدند و قبل و بعد از انجام ماساژ شدت درد ناشی از کرامپ عضلانی بیماران جمع آوری و ثبت گردید. و برای تجزیه تحلیل داده ها از نرم افزار آماری win SPSS استفاده گردید. به منظور مقایسه میانگین ها، از آمار توصیفی و آزمون آماری تی زوجی و تاثیر متغیرهای مداخله گر از آنالیز رگرسیون خطی استفاده شد.
    یافته های پژوهش: تکرار و شدت کرامپ ها در بیماران تحت همودیالیز به طور معنی داری کاهش پیدا نمود (001/0> P). میانگین شدت درد قبل از مداخله 73/8 بودکه بعد از مداخله به 70/1 رسید و در 19 نفر (5/47درصد) کرامپ بعد از مداخله مشاهده نگردید و در 21 نفر (5/52 درصد) کرامپ ها با شدت کمتری نسبت به قبل از مداخله بروز نمود.
    بحث و نتیجه گیری
    ماساژ در بیماران تحت همودیالیز یک روش غیر دارویی است که فاقد هرگونه عوارضی جانبی بوده، که باعث پیشگیری و کاهش شدت درد ناشی از کرامپ عضلانی می شود.
  • سید محمد معتمد الشریعتی، علی جنگجو، آسیه سادات فتاحی معصوم صفحه 47
    مقدمه
    اگر چه جراحی هم چنان درمان استاندارد سرطان مری قابل رزکشن محسوب می شود، طی سال ها تلاش بر این بوده که با استفاده از روش های کمکی(Adjuant) به اطاله عمراین بیماران کمک نمائیم. درمان های نئو اجوان قطعا باعث سهولت رزکشن تومور و احتمالا افزایش عمر به میزان سه سال خواهد شد. با توجه به نکات مذکور، برآن شدیم که تاثیراین درمان ترکیبی در ایجاد عوارض کوتاه مدت و فوت بیمارستانی را مورد بررسی قرار دادیم.
    مواد و روش ها
    114 بیمار مبتلا به سرطان مری را که در یک دوره 2 ساله به روش ترانس هیاتال تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند مورد بررسی قرار دادیم. تصمیم گیری در مورد انتخاب یا عدم انتخاب درمان های نئواجوان در تومور کلینیک به صورت مشترک و به کمک کلینیکال انکولوژیست بر مبنای محل و نوع آسیب شناسی و ابعاد رادیولوژیک تومور و شرایط عموی بیمار اتخاذ شد.
    یافته های پژوهش: در مجموع 13 مورد عارضه و 8 مورد فوت بیمارستانی مشاهده شد. در حالی که مرگ و میر در گروهی که درمان نئو اجوان نداشتند حتی شایع تر بود، اختلاف معنی داری بین دو گروه وجود نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    درمان های نئو اجوان موجب افزایش مرگ و میر مبتلایان به سرطان مری تحت عمل جراحی ترانس هیاتال نمی شود. لزوم یک مطالعه کنترل شده با تعداد بیشتر و همگون کردن گروه شاهد و کنترل جهت اظهار نظر قطعی امری انکارپذیر است.
  • کریم همتی، بهروز زمان، ولی الله حسنی، پرویز دریایی، حسین فائزی پور صفحه 53
    مقدمه
    درد ناشی از بدخیمی ها یکی از مشکلات عمده در بیماران مبتلا به بدخیمی به شمار می رود. روش های مختلفی تاکنون برای درمان درد مزمن ناشی از سرطان معرفی شده که مهمترین آنها استفاده از اپیوییدهاست. فنتانیل یک اپیویید صناعی به شکل پچ های پوستی (ترانس درمال) برای کاهش درد مزمن بیماران مبتلا به سرطان معرفی شده است. در این مطالعه سعی شده است اثربخشی فنتانیل ترانس درمال در مقایسه با پلاسبو مورد مقایسه قرار گیرد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر به صورت یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سوکور طراحی و اجرا شد. بیماران مبتلا به بدخیمی بافت نرم مراجعه کننده به انستیو کانسربیمارستان امام خمینی(ره) طی سالهای 85 و 86 که از درد مزمن رنج می بردند وارد مطالعه شدند و به طور تصادفی به دو گروه فنتانیل ترانس درمال و دارونما تقسیم شدند. در گروه دارونما بیماران پچ های مشابه با گروه درمان از نظر ظاهری دریافت کردند. شدت درد بیماران طی ساعت 24، 48 و 72 پس از شروع درمان بر اساس VAS از بیماران پرسش و در پرونده آنها ثبت شد. به منظور بررسی اثر درمان از آنالیز اندازه گیری های مکرر واریانس استفاده شد.
    یافته های پژوهش: در مجموع 166 نفر در دو گروه فنتانیل ترانس درمال(86 نفر) و دارونما(80 نفر) مورد بررسی قرار گرفتند. توزیع سنی و جنسی بیماران مشابه بود. بر اساس آنالیز repeated measurement، فنتانیل ترانس درمال به طور معنی داری شدت درد بیماران را طی زمان های پیگیری کاهش داده است.(07/0P=) میزان بروز عوارض جانبی در گروه فنتانیل 62 نفر(72 درصد) و در گروه دارونما 31 نفر(39 درصد) به دست آمد که به لحاظ آماری بروز عوارض جانبی در گروه فنتانیل به طور معنی داری بیش از گروه دارونما بود(001/0=p).
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان می دهد که استفاده از پچ فنتانیل ترانس درمال در کاهش درد مزمن بیماران مبتلا به تومور بافت نرم یک روش موثر و بی خطر می باشد و می تواند موجب بهبود کیفیت زندگی در این دسته از بیماران گردد.
    کلیدواژگان: پچ فنتانیل ترانس درمال، درد مزمن، بدخیمی بافت نرم
|
  • Abasi Am., Purnajaf Ah Page 1
    Introduction
    Decrease in hearing ability due to noises is considered the most common incidence in workshops with more than 50 workers. As the first step, one should try to investigate the destructive factors causing such damages to the workers’ audio-abilities in order to find the best possible solutions. Thus, we decided to perform this study in Ilam (western Iran) workshops of over 50 workers to see the fall-rate in their audio abilities.
    Materials And Methods
    This descriptive analytic study was fulfilled in a certain span of time covering working-places occupied by more than 50 members, using voice-measuring techniques and principles of voice such as: voice pressure, rising up of noise level NIHL for both the left& right ears measured and recorded via Bone and phone.Those studied in this study entirely belong to work-shops with more than 50 workers among whom two out of three were randomly picked up to be registered and studied demographically. Using the “SPSS” soft ware, the recorded data were analyzed. To classify the rate of hearing decrease in this research, soft low hearing, medium low hearing, strict low hearing, deep low hearing or ever lasting deaf were recorded in db, 63,625,125,1000,2000, 4000, 8000 figures.
    Findings
    It was found out that 13/1 percent of all those covered in this study who were under higher pressure of noise rate suffered from hearing problem. Furthermore, 12/2 percent of the workers complained from noisy feeling following their daily performances.Discussion &
    Conclusion
    Findings revealed that the most loss to hearing ability was due to the left ear from Bone and phone in 2000/4000/8000 frequency, HZ. This can be regarded as a higher sensitivity of left ear compared to that of the right one in reaction to voice, or the workers’ positions at work place, where their left ear is more exposed to noise or in out of work-places like accidents, controversies and physical contacts exposing left ear to strikes.It was also concluded that the most loss of hearing ability via Bone and Phone in right ear belonged to 4000/8000 HZ, while the highest loss of hearing ability went for left ear in 4000/8000 H.
  • Talaei A., Fayyazi Bordbar M.R., Nasiraei A., Samari A.A., Mirshojaeian M., Rezaei Ardani A Page 8
    Introduction
    Hypochondrias is a psychiatric disorder characterized by a strong belief and concerns about having a serious malady. As there is little researches on it in Iran, this study was designed to determine the frequency of these symptoms among the students of medicine considering their age, gender and educational major and degree.
    Materials and Methods
    This study was performed on 500 randomly selected students in dormitories of Mashhad University of Medical Sciences. Those with a known previous medical or mental disorder or defectiveness were excluded. All the students answered the demographic questions and Evans hypochondrias questionnaires including 36 items. The data was analyzed using appropriate statistical descriptive and analytic tests such as independent t and ANOVA.
    Findings
    In the present study, the prevalence of hypochondrias among the students was %36.8 at the borderline level and 16% at the disorder level. Out of the 70 cases with hypochondriac disorder, 57 people showed mild while 13 cases had moderate symptoms. This disorder was significantly more prevalent in girls than boys (P=0.000). There was no signs of association with marital status (P=0.318). However, all the students with moderate disorders were single. Results of ANOVA showed the differences of hypochondrias variables due to educational fields and curriculum grades.Discussion &
    Conclusion
    The present study showed a higher prevalence of hypochondrias in Iranian students of medicine compared to those in other countries. In contrast to other studies, the disorder proved to be more prevalent in women in this research. In this study, there was also a higher prevalence of symptoms in people with bachelor degrees than those with other educational levels which can be due to inaccurate medical information. In spite of high prevalence rates of hypochondrias symptoms among the students, full criteria disorders were not prevalent.
  • Jariani M., Saki M., Saki K., Ahmadi H., Roohandah M., Tarahi Mj., Moameni F Page 19
    Introduction
    Nowadays, pharmacotherapy and psychotherapy are the main treatments for bipolar mood disorders. Using complementary and alternative medicine has increased over the past decade. Valerian is a herb commonly marketed for treatment of insomnia, anxiety and depression; however, positive results have also been reported in curing bipolar disorders. The mechanism of valerian’s effectiveness is the same as benzodiazepines affecting on GABA-A receptor.
    Materials and Methods
    In a clinical trial setting, a sample was selected from patients aging between 18 and 75 years who met the diagnostic criteria for bipolar mood disorder according to the DSMVTR and whose diagnoses were confirmed by clinical examinations. Eighty patients with a current diagnosis of bipolar disorder participated in a 8-week, parallel-group, double-blind addition valerian to ongoing mood stabilizing therapy. All the participants had a Mania Rating Scale score of 12 or higher and received conventional mood stabilizers treatment for at least 3 months. Eighty participants were selected and upon obtaining written consent were randomly divided into two equal case and control groups.
    Findings
    Among the patients receiving valerian, severity and frequency of Mania rating scale score decreased from 62/93(SD=15/21), 67/3 at pre-treatment to 41/38 (SD=11/94), 51/8 at the first month and even further to 32/9(SD=9/57), 39/7 at the end of the second month. In the control group, severity and frequency of Mania rating scale score at the end of the first and second months of treatment were 61/82(SD=12/04),71/22, 56/05 (SD=10/43),64/2, respectively. Using the Friedman test, we observed no significant difference in the depression and function levels before and after the 2-months treatment between the case and control groups. Highly significant benefits of the addition of the valerian compared with the control group were found by 8th week of treatment. Discussion &
    Conclusion
    Considering the observations achieved from this study, it is concluded that valerian augments mood stabilizer can be used as an adjunct treatment in bipolar mood disorders.
  • Esfandiari M., Nankaley A., Sanjari N., Almasi A., Karimi S Page 25
    Introduction
    Labor pain is one of the most severe pains ever to be experienced. Fear of labor pain is one of the most important causes for cesarean section to be chosen by pregnant women. It is important for labor pain to be tolerated in parturient. Entonox that is used for pain relief is safe, inexpensive, and reasonably effective in labor analgesic. Hence, this study aimed to ascertain of entonox efficacy on reduction of labor pain.
    Materials And Methods
    This study is a self-controlled clinical trial. In maternity ward of Imam Reza hospital, 40 nullipar, aged 16-30 years and without any contraindication for inhalation of entonox were selected. Sampling method was convenience. Mean of pain was scaled before and after inhalation of entonox according to numeric pain scale. Also APGAR score of neonatal was considered after birth.
    Findings
    Mean numeric pain scale decreased from 8/82±1/81 to 5/98±1/59 after inhalation of entonox.(p<0/005), potential adverse effects were drowsy(41/9%), mouth dryness (37/8%), light headedness and headache(23%) and nausea and vomiting (12/2%).Discussion &
    Conclusion
    Taking into consideration the achievements of this study, entonox provides adequate effective analgesia for many pregnant women, and is, at the same time, safe for the mother and her baby.
  • Azizian M., Yaghmaei B., Khosravi A Page 31
    Introduction
    Breast cancer is one of the most common known cancers among women of all the racial groups. Thus, a study on both the genetic and environmental factors provides a new chance for us to comprehend the risks of breast cancer. Molecular studies were performed in order to elucidate the relationship between three polymorphic metabolic enzymes with breast cancer.
    Materials and Methods
    In this case-control study, the polymorphisms of glutathione s-transferase (GST) M1, T1 and P1 were analyzed by PCR in genomic DNA from blood samples of 31 female breast cancer patients against 46 women as the control group. To investigate any possible relationships between genotype in GSTT1 and GSTM 1 a Mult. PCR method was used, while for genotype in GSTP 1 a PCR-RFLP method was designed and followed. To determine the relationship between genotypes of GSTT1, GSTM1, and GSTP1 with breast-canser risks, the OR (odd ratio) was calculated with a 95 certainty distance.
    Findings
    GSTT1 null genotype was a risk factor (odd ratio (OR), 4.75, 95% confidence interval (CI), 1.66-13.51). Hetrozygoute polymorphism of GSTP1 at nucleotide 313 was associated (OR, 3.85; 95% CI, 1.39- 10.61). GSTM1 null genotype was not associated with the breast cancer risk.Discussion &
    Conclusion
    According to the achievements of the study, we conclude that GSTP1 and GSTT1 genes could play a role in carcinogenesis in the breast cancer.
  • Yaghoobi M., Amini K., Fathi M., Ahmadi F., Mohamadi I., Salehnejad Gh Page 39
    Introduction
    Muscle cramp is a common complication during hemodialysis. Organ ischemia during hemodialysis is held to be a cause for that pain. Massage has been used as a factor of pain palliative and relaxation, since the past. Our aim was to determine the effects of massage on prevention or relief of frequency and intensity of hemodialysis cramps.
    Materials And Methods
    This clinical trial study was performed on 40 patients, who had frequent muscle cramps during hemodialysis. The patients were intentionally selected. Before and after the massage, severity of pain due to muscular cramp was recorded. Analysis of these data was performed in SPSS environment, using paired-sampled T-test method and descriptive statistics.
    Findings
    The severity and frequency of muscular cramp seen during dialysis p<0.001 reduced; mean severity of pain before intervention was 8.73, while this severity reduced to 1.7. In 19 patients (47.5%). No muscular cramps was seen during dialysis. Throwing a comparison before and after the intervention, muscular cramps in 52.5% cases proved to be of less severity during dialysis.Discussion &
    Conclusion
    Whatever can be concluded from the performed research is that massage in the dialysis patients can prevent and decrease pain intensity due to muscle cramp.
  • Moatamed Elshariaati Sm, Jangjoo A., Fatahi Masoom As Page 47
    Introduction
    Although surgery is the corner stone of treatment for esophageal cancer, there have been widespread efforts to find new methods of treatment. Therefore, neoadjuant CRT certainly increases the rate of resectability and 3 years survival. In our research, we reviewed effects of neoadjuant RCT on short-term complications and hospital mortalities.
    Materials and Methods
    114 cases of esophageal cancer during a two-year period underwent operation by trans-hiatal method. Based on the size and pathologic reports, neoajuant CRT was applied for a subgroup.
    Findings
    Most the tumors were in middle one/third and male to female ratio was 4 to 1.There were 13 complications and 6/3% mortalities. No significant differences were observed between the two groups.Discussion & Conclussion: Neoadjuant treatment does not increase mortality or complication of surgically operated esophageal cancers. More well-controlled studies by different centers with more cases are recommended for more reliable achiements to be reached.
  • Hemati K., Zaman B., Hassani V., Daryaei P., Faezipour H Page 53
    Introduction
    Pain due to cancer is one of the major problems of patients affected by malignancies. There are many methods applied for cancer pain management of which opioids consumption is the most important method. Fentanyl is a synthetic opioid represented as a trans- dermal patch used for cancer chronic pain relief. In this study, we evaluated effectiveness of trans-dermal fentanyl patch comparing with placebo in cancer pain.
    Materials and Methods
    This study was designed and performed as a double-blind randomized clinical trial. Patients affected by soft tissue tumors with chronic pain referred to Imam Khomini Hospital during 1385-1386 were investigated and divided randomly into trans-dermal fentanyl patch and placebo groups. The patches appearance in both the groups were the same. Pain severity was measured by visual analogue scale (VAS) 24, 48 and 72 hours after beginning of treatment. Repeated measurement analysis of variances was used.
    Findings
    A total number of 166 patients affected by cancer were divided into two groups–trans dermal group (86 patients) and placebo (80 patients).There was the same age and sex distribution. According to repeated measurement analyses, the pain severity was significantly reduced in trans-dermal fentanyl group more than that of the placebo group (p=0/07). The incidence of side effects was 62 cases (72%) in fentanyl patch group and 31 cases (39%) in placebo group which emphasized that the side effect in trans-dermal fentanyl patch group was more than placebo group significantly (p=./001).Discussion &
    Conclusion
    The accomplished data suggest that trans-dermal fentanyl patch is an effective and safe method in reducing pain in patients affected by soft tissue tumors. Furthermore, trans-dermal fentanyl patch can improve the quality of life in patients affected by soft tissue tumors.