فهرست مطالب

سیاست - سال سی و نهم شماره 2 (پیاپی 10، تابستان 1388)

فصلنامه سیاست
سال سی و نهم شماره 2 (پیاپی 10، تابستان 1388)

  • 404 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1388/06/01
  • تعداد عناوین: 20
|
  • مقالات
  • سیدرحیم ابوالحسنی صفحه 23
    احتمال تضعیف و بحران هویت ملی در بین مردم ایران و تقویت هویت های قومی و جهانی و در نتیجه امکان بروز چالش های اجتماعی و سیاسی در آینده نزدیک از دغدغه های ذهنی نخبگان علمی – اجرایی کشور است. مقاله حاضر با مطالعه موردی شهروندان تهرانی به مقایسه میزان هویت چهار گانه قومی، ملی، امتی و جهانی پرداخته است که نتیجه حاکی از آن است که اولا هویت ملی با 2/94 % در راس قرار دارد و ثانیا با دو هویت دیگر قومی و امتی نیز سازگاری دارد. به گونه ای افزایش هر کدام عامل کاهش دیگری نمی شود. ثالثا هویت جهانی با 38/69% در پایین ترین سطح قرار دارد.
    کلیدواژگان: سازگاری، هویت ها، فرهنگ ایرانی، شهروندان، هویت قومی، هویت ملی، هویت امتی
  • شجاع احمدوند صفحه 51
    به جرات می وان گفت که هیچ مفهومی در عرصه سیاسی – اجتماعی معاصر به اندازه سنت، سوال برانگیز و پر مناقشه نبوده است. بسیاری با اعتقاد به ضرورت نوگرایی هرگونه بازگشت به سنت را کهنه پرستی و موجب عقب ماندگی و از دست دان فرصت ها می دانند. در طیف افراطی مقابل عده ای دیگر، همه اکنون خود را در گرو سنت دانسته و باز تولید بی چون و چرای آن را رمز رستگاری خود می دانند. اما در این میان متفکران بی طرف سعی کرده اند صرف نظر از گرایش های ارزشی خود سنت را از زاویه ای علمی بکاوند. آنها بر آنند که سنت به عنوان معادلی برای کلمه انگلیسی (tradition) در معانی مختلف و مهم چون «میراث»، «ارث» و «فرهنگ» به کار رفته است.
    کلیدواژگان: سنت، سنت اسلامی، لیبرالیسم اسلامی، اندیشه سیاسی معاصر، هویت
  • احمد جوانشیری صفحه 67
    در طی سال های پس از پایان جنگ سرد و به موازات شکل گیری رویه ای جدید از کاربرد زور تحت عنوان مداخله بشردوستانه، تلاش های نظری متفاوت برای درک پیدایی این مداخلات صورت گرفته است. نظریه پردازان با استفاده از نظریات سازه انگاری، جهان وطن گرایی، مکتب انگلیسی و واقع گرایی تلاش کرده اند تا به تبیین این پدیده بپردازند. در این مقاله سعی شده است ضمن مرور مختصر در سابقه این مداخلات، تعاریف و رویکردهای نظری متفاوت در مورد علل پیدایی آن، از دو منظر نظری و تجربی نگرش واقع گرایانه به مداخلات بشردوستانه مورد بررسی قرار گیرد. به لحاظ نظری این بحث مطرح می شود که مداخلات بشردوستانه به عنوان کاربرد زور برای تحقق اهداف انسانی، تا چه میزان با درک واقع گرایانه از نظام بین الملل همساز است.
    کلیدواژگان: مداخلات بشردوستانه، منافع ملی، حقوق بشر، واقع گرایی، جهان وطن گرایی
  • مالک ذوالقدر صفحه 89
    دستیابی به هدف رشد و توسعه اقتصادی در هر کشوری مستلزم تشکیل سرمایه برای تامین منابع مالی مورد نیاز طرح های اساسی و زیربنایی است. کشورهائی که برای توسعه خود در داخل از سرمایه کافی برخوردار نیستند، به سرمایه گذاری های خارجی «انتقال وجوه یا مواد از یک کشور به کشور دیگر جهت استفاده در تاسیس یک بنگاه اقتصادی در کشور اخیر در ازاء مشارکت مستقیم یا غیرمستقیم در عواید آن» می باشد. در خصوص علل سرمایه گذاری خارجی و تصمیمات راجع به اقدام به سرمایه گذاری در کشورهای دیگر نظریات متعدد از دهه 1960 به بعد شکل گرفته اند. مقاله سعی در بررسی این نظریات و توان تبیین آنها می دارد. به همین خاطر آن، ادبیات نظری راجع به سرمایه گذاری خارجی را در پنج طبقه بررسی می کند: نظریات مرتبط با بازار کامل، نظریات مرتبط با بازار ناقص، تغییرپذیری نرخ ارز، رویکرد استراتژیک و رویکرد التقاطی.
    کلیدواژگان: سرمایه گذاری مستقیم خارجی، اندازه بازار، نرخ های متفاوت عواید، تنوع سرمایه گذاری، سازمان صنعتی، درونی سازی، چرخه محصول، بین المللی سازی، فاصله روانی
  • عبدالله رمضان زاده، حیدرعلی مسعودی صفحه 109
  • صادق زیباکلام، علیرضا باقری ده آبادی صفحه 129
    ظهور و کارکرد جراید تشکیلاتی در ایران از مباحث مهم است که به دلیل ارتباط وثیق آن با احزاب سیاسی تاکنون به صورت شایسته به آن پرداخته نشده است. این مطبوعات اگرچه پس از انقلاب مشروطیت از نمودی آشکارتر برخوردار شدند، اما با شواهد موجود، مشخص می شود که این مطبوعات پیش از انقلاب مشروطه و قبل از آنکه احزاب سیاسی به صورت رسمی فعالیت نمایند، در ایران منتشر می شدند و حتی نام برخی از آنها برخاسته از گروه های سیاسی بود. در عین حال به دلیل نقش این مطبوعات و تاثیر آنها بر فضای ملتهب سال های آغازین مشروطیت، مطالعه عملکرد آنها در سه حوزه انتقادی، سیاسی و اجتماعی و کارکرد حزبی می تواند به درک بهتر تحولات دهه اول مشروطیت از زاویه عملکرد مطبوعات تشکیلاتی کمک شایان نماید.
    کلیدواژگان: انقلاب مشروطه، مطبوعات ارگان، انجمن های سیاسی، انجمن های مخفی، احزاب سیاسی، رادیکالیسم سیاسی، قانون مطبوعات، استبداد صغیر، جنگ جهانی اول، مجلس شورای ملی، قانون اساسی
  • احمد ساعی، رویا خضری صفحه 153
    اقتصادیکی از مهم ترین روابط استراتژیک دوسوی آتلانتیک را تشکیل می دهد. اقتصاد اروپا و آمریکا هسته اصلی نظام اقتصاد جهانی است. در این عرصه، دوسوی آتلانتیک، ادغام شده ترین مناطق جهان تلقی می شوند. از این رو به نفع آنهاست که برای تداوم این نظام همکاری کنند. دو طرف، شرکای تجاری اصلی یکدیگر به شمار می روند. روابط اقتصادی آنها پس از پایان جنگ سرد به ویژه 11 سپتامبر تاکنون همکاری و تعارض را توامان در برداشته است. در این نوشتار تلاش بر این است که ضرورت همکاری میان طرفین، با وجود برخی تعارضات بر اساس تحلیل تئوریک و با اشاره به بحران اقتصادی اخیر مورد بحث قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اقتصاد سیاسی، روابط فراآتلانتیک، همکاری، تعارض، بحران اقتصادی
  • محمد ساوجی صفحه 171
    بحث کنونی بر این نظر استوار است که ضمن طرح مبانی جهان بینی مدرن، مؤلفه های اساسی رویکرد نقادانه پسامدرن را به بررسی گذارد. در گفتار نخست، درباره خردگرایی و انسان باوری مدرن؛ دو اصل محوری مدرنیته بحث می شود و تاثیر آنها را در تشکیل جهان، جامعه و انسان مدرن می سنجد. در خلال بیان این دو اصل و در ذیل آنها به برخی دیگر از اصول مدرنیته بنابر ضرورت، تناسب و پیوستگی با این اصول اشاره می شود. در گفتار دوم، رویکرد پسامدرن در مواجهه با مدرنیته به بحث گذاشته شده است. رویکرد نقادانه اخیر در نقد فراگیر و ساختارشکنانه از کلیت عقلانیت مدرن، از سنت اندیشه خردگرایی انتقادی می گسلد و با لحنی آخرزمانی درباره مدرنیته، هرگونه امکان عرضه بدیلی در قالب پروژه مدرنیته را منتفی می شمارد.
    کلیدواژگان: مدرنیته، خردگرایی، انسان باوری، انقلاب، پسامدرنیسم، نقد پسامدرنیسم، نقد رویکرد پسامدرنیسم
  • وحید سینایی، لیلا چمن خواه صفحه 193
    گسترش نقش ها و تنوع کارویژه های دولت- ملت های معاصر در قرن بیستم خواه نا خواه گروه های قومی، نژادی، دینی و زبانی را در معرض سیاست ها و رویکردهای آنها قرار می دهد. بنابراین شناخت دولت به عنوان مهم ترین نهاد تنظیم کننده این سیاست ها گام اول در مطالعه این گروه هاست. از سوی دیگر، اقلیت ها برخلاف آنچه که در ظاهر ممکن است به نظر برسد، گروه های اجتماعی منفعل نبوده، با اتخاذ استراتژی های مختلف که ملهم از منابع فکری و آموزه های آنهاست، در تنظیم سیاست اقلیت نقش دارند. در ایران تحت تاثیر سیاست ها و رویکردهای غیردینی رسمی به مقول? اقلیت های دینی در فاصل? سال های 1332 تا 1357، زمینه برای نقش آفرینی و فعالیت بهاییان آماده شد.
    کلیدواژگان: رژیم پهلوی، بهائیت، سکولاریسم، تمرکز گرایی، تکوین دولت مطلقه و رفتار اقلیت
  • محمدعلی شیرخانی، حمیدرضا قوام ملکی صفحه 211
    پس از جنگ دوم جهانی، تقاضای نفت رو به فزونی نهاد و در دهه 1970 به حداکثر رشد خود رسید. البته تامین این میزان تقاضا تنها با واردات هر چه بیشتر از اوپک، خصوصا اعضای خاورمیانه ای آن امکان پذیر گردید. همزمان، در ابتدای این دهه، برخی از اعضای اوپک اعطای امتیازات جدید نفتی را متوقف ساختند و مشارکت برابر در قراردادهای موجود را مطالبه کردند و حتی تعدادی از آنها صنعت نفت خود را به طور کامل ملی کردند. این عوامل منجر به ظهور اوپک به عنوان بازیگری جدید و پر قدرت در بازار جهانی نفت گردید. اما، همانگونه که وقایع بعدی نشان داد، تسلط اوپک بر بازار عمر کوتاهی داشت و تحت تاثیر عواملی چند که عمدتا ناشی از رفتار این سازمان پس از شوک دوم نفتی (1979) بود، به زودی این دوره به پایان رسید.
    کلیدواژگان: بازار جهانی نفت، شوک های نفتی، اوپک
  • عبدالرحمن عالم، حمید یحیوی صفحه 231
  • مهدی عباسی سرمدی، مهرنوش راهبر صفحه 259
    نظریه های توسعه سیاسی با پایان یافتن جنگ جهانی دوم و رهایی کشورهای جهان سوم از استعمار (تحت عنوان نوسازی) به طور گسترده در مطالعات سیاسی مطرح شد. پس از سیر تحول طولانی، در دوره ی جدید، ادبیات و مفهوم توسعه سیاسی به «دموکراسی» فرو کاسته شد. چنین تحولی با روند رو به رشد دموکراسی و پیدایش مباحث مربوط به آن در کشورهای در حال توسعه همراه بوده است.در ایران نیز در صد سال اخیر، جنبش های فکری متعدد در زمینه ی مذکور ظهور کرده و به مبارزات گسترده پرداخته اند. مقاله ی حاضر می کوشد علاوه بر بیان مفهوم توسعه سیاسی، به بررسی آن در ایران بویژه پس از انقلاب اسلامی1357 بپردازد.
    کلیدواژگان: توسعه سیاسی، دموکراسی، قانون مداری، قانون اساسی، اصلاحات، مردم سالاری دینی، دین، جمهوری اسلامی، ایران، دوم خرداد، اصلاح طلبان
  • سیدعلی محمودی صفحه 281
    با مطرح شدن موضوع خودکامگی اکثریت در دو قرن هجدهم و نوزدهم میلادی توسط فدرالیست ها، الکسی دوتوکویل و جان استوارت میل، این اندیشه وران صورتی جدید از استبداد را در جهان آشکار کردند که برای بسیاری از افراد که تجربه خود کامگی فردی را از سر گذرانده بودند، تازگی داشت. با نقد دمکراسی بر پایه رای اکثریت، مساله اقلیت های قومی، مذهبی و زبانی و حقوق و آزادی های بنیادین آنان بطور جدی مطرح گردید. در برابر این چالش بزرگ، دمکراسی لیبرال بر پایه اصول سیاست بیطرفی، برابری فرصت ها و تبعیض مثبت کوشید در جهت تامین حقوق اقلیت ها به رفع نقایص و کاستی های دمکراسی مدد رساند. بر این اساس، می توان دریافت که اقلیت ها در پرتو نظریه پردازی اندیشه وران دمکراسی لیبرال از امکانات و ظرفیت های بیشتر در تامین حقوق و آزادی های خویش برخوردار شده اند.
    کلیدواژگان: دموکراسی، دموکراسی لیبرال، خودکامگی اکثریت، اقلیت ها، بیطرفی، برابری فرصت ها، تبعیض مثبت، رضایت
  • مصطفی ملکوتیان صفحه 301
    در این پژوهش جنبه های مختلف رابطه ورزش و سیاست مورد توجه قرار گرفته و در پایان پیشنهادهایی برای بهبود ورزش کشور ارائه شده است.بر اساس این بررسی، رابطه ورزش و سیاست یک رابطه دو طرفه است؛ به گونه ای که از یک طرف سیاست از طریق تدوین و اجرای راهبرد ورزشی بر ورزش تاثیر دارد و از طرف دیگر ورزش از طریق تحکیم ارزش های انسانی و همبستگی ملی و افزایش مشارکت سیاسی بر سیاست تاثیر می نهد و البته خود نیز به ویژه در زمان برگزاری ورزش های بین المللی مورد استفاده قدرت های جهانی واقع می گردد.
    کلیدواژگان: راهبرد ورزشی، ارزش های انسانی، همبستگی ملی، مشارکت سیاسی، اوباش گری، رسانه های ورزشی
  • سیداحمد موثقی صفحه 317
    جنگ و منازعات در داخل و بین کشورهای جهان سوم و نیز بین آنها و کشورهای غربی، با وجود پایان جنگ سرد، همچنان فضای حاکم بر این کشورها و روابط بین آنها را تحت تاثیر قرار داده و توام با ترس و تهدید، خشونت و ناامنی و بی ثباتی کرده است. این جنگ ها و منازعات از مهم ترین علل رنج و محنت انسان ها، همراه با هزینه های عظیم انسانی، اجتماعی و اقتصادی و توسعه ای، با آثار و عوارضی بسیار گسترده و پایدار بوده، و تا عمیق ترین لایه های وجودی انسان ها، خانواده ها و جوامع توسعه نیافته نفوذ کرده است.
    کلیدواژگان: جنگ، خشونت، امنیت، بی ثباتی، توسعه نیافتگی، جهان سوم، توسعه
  • بهرام نوازنی صفحه 339
    این مقاله ضمن مطالعه تطبیقی دو انقلاب پیروز مشروطیت ایران و استقلال ایالات متحده تلاش می کند تا از میان عوامل مختلف که بر پیروزی انقلاب اثرگذار است دو عامل انگیزش درونی و تحریک بیرونی را بررسی و تاثیر متقابل هر یک از این دو عامل را تحلیل نماید. این مقاله با استفاده از منابع کتابخانه ای و شیوه بررسی توصیفی و تحلیلی تلاش می کند در کنار توجه به اوضاع و احوال داخلی که به خودانگیختگی ملل تحت ستم انجامیده است، برنامه ریزی قدرت های بزرگ برای به بر هم وضع موجود در کشور انقلاب زده را تشریح نماید و نتیجه تاثیر متقابل این دو عامل را بر پیروزی انقلاب و پیامدهای بعدی آن تحلیل نماید.
    کلیدواژگان: خودانگیختگی، دخالت خارجی، انقلاب، مشروطیت، ایران، آمریکا، فرانسه، انگلستان
  • مجید وحیدی، محمدتقی امانپور صفحه 353
    در این مقاله موضوعی پر اهمیت در عرصه سیاست گذاری و مدیریت مورد بررسی قرار می گیرد که به زعم نویسندگان تا کنون ادبیاتی در زمینه آن در کشور ایجاد نگشته است. نقش و جایگاه مشاوران در کنار سیاست گذاران و مدیران موضوع بحث این نوشته است. نگارندگان در آغاز با نگاهی تاریخی بر جایگاه مشاوران در تمدن های پیشامدرن متمرکز شده اند و سپس با عطف توجه به کشورهای فرانسه و ایالات متحده آمریکا سعی بر آشکارسازی نقش نظام مند مشاوران در تصمیمات کشور های مدرن نموده اند. در ادامه مورد کشور جمهوری اسلامی ایران از دو چشم انداز مورد توجه قرار گرفته است. ابتدا، چشم انداز ذهنی برای ارائه یک گونه شناسی کلی و سپس، چشم انداز عینی با تمرکز بر یکی از نهادهای سیاست گذاری کشور به منظور روشن ساختن جایگاه و نقش مشاور بدان گونه که نزد مدیر و مشاور دیده می شود.
    کلیدواژگان: اهمیت و نقش مشاور، سنت مشاوره، سیاست گذاری و مشاوره، تصمیم گیری و مشاوره، مدیریت و مشاوره
  • ضمیمه
  • جواد افشار کهن صفحه 373
    دولت به مثابه موثرترین سازمان سیاسی، در قلمروهای مختلف زندگی اجتماعی تاثیرگذاری های غیرقابل انکار دارد. در حوزه توسعه و سیاست های مربوط به توسعه نیز، توجه به چگونگی ایفاء نقش دولت و شیوه تاثیرگذاری آن بر روند توسعه مدنظر صاحبنظران قرار دارد. برخی از تحقیقات انجام پذیرفته در این زمینه، عمدتا بر جنبه تاریخی موضوع تاکید دارند و با مدنظر قرار دادن سیر توسعه یافتگی جوامع پیشرفته، درصدد تبیین نقش دولت در روند توسعه برآمده اند. در مقابل، محققان دیگر، عمده توجه خود را بر نقش دولت در جهان در حال توسعه قرار داده اند. مباحث مربوط به «حکمرانی خوب» در این راستا مطرح شده است. در این مقاله، به بررسی و نقد نظریات آتول کوهلی در کتاب «توسعه دولت محور» پرداخته ایم.
    کلیدواژگان: دولت، توسعه، مطالعه تطبیقی، صنعتی شدن
|
  • Seyed Mohsen Aleghafour Page 1
    There are different approaches to the question of developments in contemporary iran. This research is an attempt to introduce communitarianism theory whilst at the same time use it to examine the history of political thought in contemporary iran. Today this theory is one of the most important approaches of post modernist era which has challenged liberalism and some tenets of modernity.Using this theory as a model, iran is a society with specific cultural and politicalcharacters, made of many communities and traditions. Each one of these traditions with its own specific mentality on the one hand tries to expand its rationality and on the other enters into dialogue, struggle, cooperation and friction with other traditions. Each tradition is trying to explain a method of socio-political life. This process will lead to emergence of a diverse socio – political institutions.
  • Saied Rahim Abolhassani Page 23
    The possibility of national identity crises among the people of Iran, boosting ethnic and global identities and as a result the possibiilty of social and political challenges in the near future, have been the concerns of elite and intellectuals.This article as a case study has compared four types of ethnic, national, ummah and global identities among the citizens of Tehran.The result is that, national identity with 94.2% takes the first place and is compatible with ethnic and ummah identities in a way that the increase in any of then does not cause the decrease in the other. Finally, global identity with 69.36% is at the bottom of the list.
  • Shoja Ahmadvand Page 51
    The Arabic word " turath" carries complex ideological connotations, the word has the sense of " heritage", "legacy" and " culture". The turath does not only imply the history of a tradition that extends to the present; it also convys the active sense of seeking to shape a political present by interpreting its identity in terms of a particular image of its past. So, this article tries to find out the different meanings of turath firstly, and the views of Islamic Liberalists such as Fatama Mernissi, Lila Ahmed, Muhamad `Abid al-Jabiri, Taha `Aba al-Rahman and Fazlur Rahman on turath secondly.
  • Ahmad Javanshiri Page 67
    During the years after the end of the cold war and parallel to the forming a new practice for the use of force under the title of the humanitarian intervention, different theoretical endeavors have been made to understand the formation of the mentioned interventions. The theoreticians, using constructivism, cosmopolitanism, English School and realism theories, have tried to explain the said phenomena. In the present article it is tried to, brief reviewing the background of these interventions, examine the different theoretical definitions and approaches of the formation reasons of them from the two realistic theoretical and emprical views.Theoretically it is considered that what the adaptation level of the humanitarian interventions, as the use of force for materializing the humanitarian ends, with the realistic understanding of the international system is. Empirically it is considered that what the role level of the national interests of the intervening governments in the interventions done by them is, and at what rate the governments have been bound to implement the humanitarian intervention under the influence of some factors except the national interests in its realistic definition.
  • Malek Zolqadr Page 89
    Attainment to Economic and Social growth and development in eny country requirement to secure Financial resources for Infrastruture and fandamental plans. For this reason, Most of economic development model, blive key role for that to countrie's development. Those countries don,t enjoy sufficient capital Inside, will resort to foreign Investment. foreign Investment by a difination is " transfer of funds and material from one country to other country for utilize to establish economic corporation in latter country In lieu of direct or Indirect participation In returning and revenue ". In a general division, Foreign Investment classify in two category:1. Foreign Indirect Investment (F.P.I.). 2. Foreign direct Investment (F.D.I.).F.D.I. refers to the setting up of an overseas operation (green field investment) or the acquisition of an existing enterprise Located within another economy.In related to Cases of Foreign Direct Investment and Making In Vestment decisions In overseas, appears Various the ories since 1960.This article attempt to Survey this theories and their Explanatory Power. To this resean this article Classifies Foreign Direct Investment Literature in Five Category; Theories assuming Perfect Market, Theories assuming Imperfect markets, Variability of the exchange rate, Strategic approach.
  • Abdollah Ramazanzadeh, H. A. Masoudi Page 109
    The two concepts of globalization and Empire are going to locate among the recent controversial concepts of IR. This article contains definitions, backgrounds, theoretical contexts, probable consequences and relationship between these two concepts. The article argues that globalization and empire are two separate but overlapping concepts.
  • Sadegh Zibakalam, Ali Reza Bagheri Dehababdi Page 129
    Though in close relation to socio _ political parties and factions, the publication and function of different official organs can be regarded as one of the major issues of contemporary Iran which has not received due Attention.The publication of such organs, which dates back to Iran `s constitutional revolution, has had a number of functions quite distinguishable from those of mainstream journalism in the country.Knowledge of the functions of such publications can efficiently enhance our understanding of current sociopolitical changes and trends in contemporary Iran.This book, after close consideration of the emergence of "organ publication" both in Iran and abroad attempts to present a survey of the functions of such publication with regard to three major spheres of activity, namely the sphere of critical thinking, socio_ political issues, and political parties.
  • Ahmad Saei, Roya Khezri Page 153
    Economics is one of the most Important Factors in the Transatlantic Relations.The Economics of Europe & America is the Original Core of the World Economic. In This Field, two sides of the Atlantic are the most Combined Regions of the World.Therefore Cooperation for Continuing this System has Benefits for them.Both sides are the Main Trade Partners for each other.Economic Relations after the End of the Cold War Specially post September 11th Until Now has Experienced Both Cooperation & Conflict.This Paper has tried to Show the Need of Transatlantic Cooperation in spite of existing Conflict,on the basis of Theory analysis and Referring to the Recent Economic Crisis.
  • Mohammad Saveji Page 171
    The article includes two discourses: first discourse, discusses about modernity and two of its main foundations; rationalism and humanism, and then explanes their impacts on the formation of the modern world, society and human being. Second discourse, considers the postmodern critical approach to modernity and its principles. Postmodernism, totally rejects the modern reason and deconstructs all aspects of intellectual and rational legacy of the Enlightenment tradition and modernity. Finally, the author of the article concludes: negation of modern rationality as an instrument of total domination over contemporary and late modern society by postmodernism, denies the dichotomous quality of modern reason and refuses the emancipatory feature of the cultural and communicative reason, and as a results, leads to conservatism and nihilism.
  • Vahid Sinaee, Leila Chamankhah Page 193
    Minority groups; including ethnicities, religious communities, and racial groups have been subjected state policies and strategies as a result of the extending and diversifying the modern nation-states. To study the State, as the most important body of formulating these policies is the first step toward the study of the minority question. On the other hand, minorities are not "passive social entities" and can share in shaping the official policies, improving view point of political elites toward minorities and even affecting minority politics. During the 1953-1979, in Iran "Minority Politics" has been changed dramatically. At this time, three different trends have met: Secularism of the State resulting in applying more limitations for religious tendencies and then activation of Bahaism in various fields of the society like economy, education, cultural issues, etc, Centralization of Power, which was an effort conducted by the court to marginalize the antagonist tendencies like Leftists and religious organizations and finally Minority Behavior have shaped the official policies toward Bahaism. As a conclusion, the interaction of Bahaism and Pahlavi regime followed a "compromise and consent paradigm" which was a new in sort.
  • Mohammad Shirkhani, Hamid Reza Ghavam Maleki Page 211
    After Second World War, demand for oil increased and in 1970s reached to its maximum growth. And naturally, providing this level of demand depended on much more import from OPEC, especially from Middle Eastern members. Contemporaneous, in the early 1970s, some OPEC governments stopped granting new concessions and starting to claim equity participation in the existing concessions, with a few of them opting for full nationalization. These two processes led to the introduction of new powerful actor to global oil market.But, as the further events showed, OPEC's dominance had a short life and because of some reasons, chiefly as a result of OPEC's behavior after second oil shock (1979), this period shortly finished. In the mid 1980s, it's pronounced that the OPEC's formal prices catch to trouble. Under these pressures, the demand for OPEC oil declined from yearly average 30 million barrels per day (mb/d) in 1979 to yearly average 16 million mb/d in 1985. With this continued decline in demand for its oil, OPEC saw its oil market share in the world's oil production fall from 52% in 1973 to less than 30% in 1985. In 1986, when OPEC tried to increase its oil exports, to reach to its previous market share, the shock occurred and prices fall downed from 29 $ per barrels to less than 10 $. In fact, after oil crises in 1986, OPEC's pricing system collapsed and replaced with a pricing system on the base of market mechanism. So, the role and position of OPEC weakened in global oil market in the mid of 1980s.In this article, with studding OPEC's behavior between first and third oil shocks (1973-1989), we try to analyze the effect of OPEC's policies on the weakness of its role in the global oil market.
  • Abd Al-Rahman Alem, Hamid Yahyavi Page 231
    This essay intends to show critical abilities of M. Foucault's thought. It purposes that assertion to structural and relativistic narratives of foucault's thought, and interpration of it on Heidegger, prevents to see critical aspects and critical thought project of Foucault. The essay argues that in regard to critical thought, and out of limits of previous critical theory, Foucault, without going to post – critical trends, has a unic position. His innovations in criticiam, power, and his attention in recent period to subject and enlightenment, has valuable achievements to critical thought, so that they has influenced various argumonts of such thinkers as jilles deleuze, jiorgio agamben and Antonio Negri.
  • Mehdi Abbasi Sarmadi, Mehrnush Rahbar Page 259
    Theories related to the political development- at first rather as the renovation-with the termination of the second world war and the release of the Third World countries from the colonialism were largely propounded in the political studies and after a long change process in the new period, the literature and the political development concept have been reduced to " democracy". This kind of change has been together with democracy growing process in developed countries and also with the emerging debates about democracy in developing countries.As well, in Iran during the recent 100 years, numerous thought movements have been appeared in this context and spread campaigns have been performed.Besides the expression the political development concept,this present research tries,through a pathological view, to study it in Iran especially after the 1357 revolution. In this regard and in the light of the paper's main question, it tries to consider and analyze the thought content of reforms in the framework of political development slogan and its achievement process, reformists success scale in theorizing and implementing their slogans after the Khordad 1376, and basically the relationship and the way of connection existing between these categories and the governing political-legal system.
  • Seyed Ali Mahmoudi Page 281
    Raising the concept of ‘Tyrany of the Majority’ by Federalists, Alexi de Tocqueville and John Stuart Mill in eighteenth and nineteenth centuries, they revealed a new form of tyrany which was uniqe for those who had experienced despotic regimes. With the critique of democracy baised on majority vote, the question of ethnic, religious and linguistic minorities, along with their rights and fundamental freedoms, were raised seriously. Confronting such important challenge, liberal democracy on the basis of neutrality, equality of opportunity and Positive discremination, made attempts to help democracy for its failure and shortcoming. Therefore it is underestandable that minorities in the light of theories of liberal democracy have been able to enjoy more capabalities and capacities towards achieving their rights and liberties.
  • Mostafa Malakootian Page 301
    In this research I have pointed out the various aspects of the relationships between sport and politics and at the end I have suggested some ideas for improving the sports in iran. on the basis of this research, the relationships between sport and politics is a bilateral relation, because from one hand the politics impacts on sport by making and implementing sports` strategy and on the other hand, the sport impacts on politics by strengthening the human values, national unity and increasing political participation, and of course, especially when international sports is implementing, it is misused by the world powers.
  • S. Ahmad Movassaghi Page 317
    War and conflicts within and among third world countries and between them and western countries, despite the end of the cold war, continues to produce fear and threat, violence, insecurity and instability. They are some of the most important causes of pain and misery of peoples, together with immense human, social, economic and developmental costs, with vast and durable consequences, in deepest levels of societies, families, and individuals. The main problem in this article is the relationship between war and underdevelopment. It seems that the climate of war and conflict and tension, wastes all resources of third world countries and impedes them from becoming developed, and makes their underdevelopment, with signs of poverty, unemployment, inflation, marginalization, authoritarianism, and dependency, worse.
  • Bahram Navazeni Page 339
    This is a comparative study of the two victorious revolutions of the Constitutional Iran and the Independence of the USA that lead to the all compassing internal motives of the two oppressed nations to fight against the despotism and oppression and to collapse the ruling political, economic and social order. It is true that the symbols and causes for revolutions are plenty, but this would not prevent from giving a pattern, in which the study of this role in the revolutions would be simplified. As existing despotism and oppression, government's inability to severe and complete depression of revolutionaries, as well as expansion of ideas, such as liberty among them have a fundamental role in providing the necessary and enough objective and subjective grounds for the revolutions, the role played by the rival great powers who were determined to compensate their already losses are influential too. In both these cases, Britain helped the Iranian clergies, merchants and intellectuals to draw Iran peacefully out of its rival (Russian) sphere of influence and France helped the American patriots to change their demand of liberty to a more sustainable one of independence from Britain.
  • Madjid Vahid, M. T. Amanpour Page 353
    The purpose of this article is to focus on an important issue in the field of public policy, i.e.: the role of consultants in the process of public policy and decision making. In this article, it is historically shown that this role was confirmed and applied in ancient civilizations such as Iranian, Greek and Islamic civilizations. The systematic role of consultants is, then, emphasized in modern states like France and the U.S.A. The case of I.R. of Iran is taken under consideration from two points of view: firstly, an overall observation in order to provide a typology of consultants in this country; secondly, a clinical observation, by taking an institution as case, to see how manger, in one side, and consultants, in other side, see the characteristics, the importance and the place of this function in their organizational life.
  • Javad Afshar Kohan Page 373
    State as most affecting organization in politics, effects on different sphere in social life. In development discussion and its strategies, we must attention to these subjects: How can state effects on development? What is its role in this respect? Some researches have historical attributions and study the role of state in development countries in past. Other researchers, study the role of state in developing societies. In this respect, is proposed “Good governance”. In this paper, we examine the Kohli’s theory in his book: state directed development. On this base, we describe the positive and negative aspects of his work.