فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان
سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 30، تابستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/05/11
  • تعداد عناوین: 16
|
  • میترا امامی ابرقویی، عباسعلی وفایی، مازیار محمداخوان، الهه صابریان صفحه 1
    زمینه و هدف
    گیاه سنبل الطیب (Valeriana Officinalis) به طور سنتی در معالجه بسیاری از اختلالات گوارشی کاربرد داشته و احتمالا موجب کاهش انقباض عضله صاف و حرکات روده می شود. این مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره هیدروالکلی ریشه گیاه سنبل الطیب بر انقباضات ایلئوم خوکچه هندی به روش In Vitro انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی روی 5 سر خوکچه هندی نر انجام شد. پس از کشتن حیوان حداقل 6 قطعه از ایلئوم آن به طول 2 تا 3 سانتی متر جدا و در محلول تیرود نرمال و جریان گاز کاربوژن و حرارت 37 درجه سانتی گراد قرار گرفت. سپس هر نسج در بین 2 الکترود قرار گرفت و به یک استیمولاتور مرتبط شد و انقباضات روده توسط یک ترانس دیوسر ایزوتونیک به فیزیوگراف منتقل و ثبت گردید. پس از آن عصاره گیاه مذکور در غلظت های مختلف و در ضمن تحریک ایلئوم به حمام بافت اضافه شد و مجددا انقباضات ثبت گردید. از هربافت حداقل 7 پاسخ تهیه شد.
    یافته ها
    عصاره ریشه گیاه سنبل الطیب با غلظت های 5، 15، 50، 150 و 500 میلی گرم در هر میلی لیتر سبب کاهش طول انقباضات ایلئوم خوکچه هندی به طور وابسته به مقدار گردید که درصد کاهش به ترتیب 45/34 درصد، 07/36 درصد، 53/47 درصد، 42/56 درصد و 22/76 درصد بود. فعالیت 50درصد این اثر در غلظت 50 میلی گرم در میلی لیتر بود (P<0.05).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که عصاره سنبل الطیب به طور وابسته به دوز موجب کاهش انقباضات ایلئوم خوکچه هندی می شود.
    کلیدواژگان: سنبل الطیب، انقباضات روده، ایلئوم، خوکچه هندی
  • زهره مظلوم، هستی انصار، فریبا کریمی، فاطمه کاظمی صفحه 6
    زمینه و هدف
    شواهد فراوانی در رابطه با نقش شرایط اکسیداتیو در پیشرفت بیماری دیابت و عوارض آن وجود دارد؛ زیرا هایپرگلیسمی به شدت با افزایش استرس اکسیداتیو و گونه های اکسیژنی فعال در ارتباط بوده و به دنبال آن ظرفیت آنتی اکسیدانی کاهش خواهد یافت. این مطالعه به منظور تعیین اثر آنتی اکسیدانی آلفا-لیپوئیک اسید (ALA) بر غلظت قندخون و HbA1c بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی 57 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 (14 مرد و 43 زن) با میانگین سنی 5/53 سال مراجعه کننده به درمانگاه شهیدمطهری شیراز از اردیبهشت 1385 تا مهر 1385 به طور تصادفی به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. بیماران گروه مورد به مدت 8 هفته روزانه 300 میلی گرم کپسول آلفا-لیپوئیک اسید در سه نوبت و گروه شاهد نیز روزانه 3 عددکپسول پلاسبو مصرف کردند. قبل و بعد از مداخله نمونه خون بیماران برای اندازه گیری قندخون ناشتا، قندخون 2ساعته و HbA1c گرفته شد. اندازه گیری های آنتروپومتریک شامل قد، وزن و شاخص توده بدنی برای هر یک از بیماران قبل و بعد از مداخله انجام شد.
    یافته ها
    مقایسه وزن و نیز شاخص توده بدنی بین دو گروه قبل و بعد از مداخله اختلاف معنی داری را نشان نداد. در گروه مورد میانگین غلظت قندخون ناشتا و قندخون 2 ساعته در پایان مطالعه، در مقایسه با قبل از مداخله کاهش معنی داری داشت (P<0.05) و این در حالی بود که کاهش مختصر میزان HbA1c در این گروه بعد از مداخله معنی دار نشد. در گروه شاهد نیز در هیچ یک از متغیرهای مورد بررسی تغییر محسوسی مشاهده نگردید. علاوه بر آن مقایسه میانگین تغییرات غلظت قندخون ناشتا در انتهای این کارآزمایی، حاکی از اختلاف معنی دار بین دو گروه مورد و شاهد بود (P<0.05)؛ اما در مورد HbA1c بعد از مصرف مکمل آلفا-لیپوئیک اسید اختلاف معنی داری بین دو گروه دیده نشد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که مصرف کپسول آلفا-لیپوئیک اسید به میزان 300 میلی گرم روزانه به مدت 8 هفته در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 به عنوان یک آنتی اکسیدان کاربردی در کاهش غلظت قندخون موثر می باشد.
    کلیدواژگان: آلفا، لیپوئیک اسید، آنتی اکسیدان، دیابت نوع 2، HbA1c، قندخون
  • محمود بهرامی زاده، سید محمد موسوی خطاط، سید محمدابراهیم موسوی، محمدرضاکیهانی صفحه 12
    زمینه و هدف
    پلانتار فاشیاتیس حاصل التهاب نیام کف پایی می باشد که در بیماران 60-30 ساله شایع است. این مطالعه به منظور تعیین اثر ارتز جدید اصلاح شده بر بهبود فعالیت های روزمره و فعالیت های ورزشی و سرگرمی بیماران مبتلا به پلانتار فاشیاتیس انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه کارآزمایی بالینی در کلینیک های ارتوپدی فنی شهر تهران طی شهریور 1386 تا خرداد 1387 انجام گردید. 15 بیمار مبتلا به پلانتار فاشیاتیس (4 مرد و 11 زن) با دامنه سنی 45-25 سال (35±5.05) از بین نمونه های در دسترس با روش غیراحتمالی ساده انتخاب شدند. ارتز جدید اصلاح شده به بیماران داده شد. از پرسشنامه FAOS برای ارزیابی میزان فعالیت های روزمره و فعالیت های ورزشی و سرگرمی بیماران استفاده گردید. مطالعه در دو مرحله، قبل از مداخله و 4هفته بعد از مداخله صورت گرفت. داده ها با استفاده آزمون های تی زوج و اسمیرونوف کولموگروف و نرم افزار 13 SPSS- تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میزان فعالیت های روزمره قبل از مداخله درمانی 16/10±30/44 و بعد از مداخله درمانی 61.08±16.26 بود و اختلاف آنها از نظر آماری معنی دار نبود. میزان فعالیت های ورزشی و سرگرمی قبل از مداخله درمانی 26.50±10.09 و بعد از مداخله درمانی 52.50±12.23 بود (P<0.05).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که ارتز اصلاح شده جدید بر بهبود میزان فعالیت های روزمره بیماران مبتلا به پلانتار فاشیاتیس تاثیری ندارد؛ ولی در بهبود میزان فعالیت های ورزشی و سرگرمی موثر است.
    کلیدواژگان: پلانتار فاشیاتیس، میزان فعالیت های روزمره، میزان فعالیت های ورزشی، ارتز اصلاح شده
  • نیما رضازاده، حسین شاره، محسن احدی، حسین کریمی صفحه 17
    زمینه و هدف
    اتیسم یک اختلال عصبی رشدی مغز است که در سال های اولیه زندگی رخ می دهد و با علائمی چون اختلالات کیفی در ارتباط کلامی و غیرکلامی، اختلال در تعاملات اجتماعی، عدم توانایی در ارتباط با دیگران، رفتار کلیشه ای، فقدان تماس چشمی و حالات صورتی نامناسب بروز می کند. شیوع آن 5-2 در ده هزار کودک بوده و در پسران شایع تر است. با توجه به تاخیر رشد زبان و گفتار در این کودکان باید بین اختلال رفتاری، ارتباطی و حسی با کم شنوایی حسی عصبی یا انتقالی تشخیص افتراقی صورت گیرد. هدف از این مطالعه بررسی ناهنجاری های احنمالی تاثیرگذار بر عصب حلزونی یا مسیر شنوایی در ساقه مغز کودکان مبتلا به اتیسم بود.
    روش بررسی
    این مطالعه مورد - شاهدی روی 12 کودک مبتلا به اتیسم (گروه مورد) و 12 کودک سالم (گروه شاهد) که به صورت داوطلبانه به مرکز جامع توانبخشی ظفر تهران طی پاییز و زمستان 1384 مراجعه نمودند؛ انجام شد. پاسخ های شنیداری ساقه مغز در گروه مورد و شاهد در محدوده سنی 12-3 سال ثبت شد. مقادیر زمان نهفتگی مطلق امواج I، III و V و همچنین فواصل بین موجی I-III، III-V و I-V در کودکان مورد و شاهد مقایسه شد. موج V در تمامی کودکان مورد و شاهد تا سطح آستانه ردیابی شد.
    یافته ها
    زمان تاخیر موج V و فاصله بین قله ای امواج III-V و I-V در کودکان مبتلا به اتیسم افزایش معنی داری را نسبت به گروه شاهد نشان داد (P<0.05).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که سرعت انتقال عصبی در مسیر شنوایی ساقه مغز کودکان مبتلایان به اتیسم کاهش می یابد. صدمه به ساقه مغز قسمتی از اختلال نورولوژیک در کودکان اتیستیک است که موجب تاخیر گفتار و اختلال در رشد اجتماعی و شناختی می شود. افزایش زمان تاخیر امواج انتهایی ABR در تشخیص زود به هنگام اتیسم کمک کننده می باشد.
    کلیدواژگان: پردازش شنوایی مرکزی، اتیسم، پاسخ شنوایی ساقه مغز
  • یوسف مرتضوی، ابراهیم علیجان پور، ام لیلا ربیعی، حسین باباتبار، ابراهیم نصیری صفحه 23
    زمینه و هدف
    یکی از شایع ترین و ناخوشایندترین عوارض بعد از بیهوشی، تهوع و استفراغ است که باعث اسپاسم، هیپوکسی و آسپیراسیون ریوی می شود. پروپوفول و متوکلوپرامید دو داروی قابل دسترس می باشند که تجویز هر کدام می تواند؛ به نوعی در کاهش تهوع و استفراغ بعد از عمل موثر باشد. از طرفی تجویز دگزامتازون همراه با داروهای یاد شده تاثیر به سزایی در کاهش تهوع و استفراغ دارد. این مطالعه به منظور مقایسه تاثیر داروهای متوکلوپرامید و پروپوفول همراه با دگزامتازون در جلوگیری از ایجاد تهوع و استفراغ بعد از اتمام بیهوشی عمومی انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی 100 بیمار ASAI و ASAII در محدوده سنی 60-16 سال که طی سال های 85-1384 برای عمل جراحی انتخابی ارتوپدی اندام ها تحت بیهوشی عمومی قرار گرفته بودند؛ به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. به تمامی بیماران داروهای پره مدیکاسیون، اینداکشن و بیهوشی یکسان داده شد. به گروه اول (48 نفر) متوکلوپرامید (mg10) به همراه دگزامتازون (mg8) و به گروه دوم (52 نفر) پروپوفول (mg20) با دگزامتازون (mg8) داخل وریدی 5 دقیقه قبل از اتمام عمل جراحی تزریق گردید و تا 4 ساعت بعد از عمل شیوع تهوع و استفراغ در هر گروه ثبت شد. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون های تی استودنت، کای اسکوئر و تست دقیق فیشر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میزان تهوع در گروه اول 4/35درصد و در گروه دوم 5/11درصد به دست آمد (P<0.05). همچنین شیوع استفراغ در گروه اول 7/27 درصد و در گروه دوم 7/7 درصد بود (P<0.05).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که پروپوفول همراه با دگزامتازون باعث کاهش معنی دار تهوع و استفراغ در بیماران بعد از بیهوشی عمومی در مقایسه با متوکلوپرامید همراه دگزامتازون می گردد.
    کلیدواژگان: متوکلوپرامید، پروپوفول، دگزامتازون، تهوع، استفراغ، بیهوشی عمومی
  • حمید سعیدی ساعدی، محمدرضا قوام نصیری، مهدی سیلانیان طوسی، فاطمه همایی، سیده ستاره رودباری صفحه 28
    زمینه و هدف
    کارسینوم کولورکتال تقریبا 10درصد کل موارد سرطان را شامل می گردد. مرحله (Stage) بیماری مهم ترین عامل تعیین کننده پیش آگهی بیمار است. این مطالعه به منظور ارزیابی اثر بعضی از عوامل پیش آگهی مفروض بر بقاء بیماران مبتلا به آدنوکارسینوم غیرمتاستاتیک رکتوم انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه همگروهی - گذشته نگر، 76 بیمار (40 مرد، 36 زن) مبتلا به آدنوکارسینوم غیرمتاستاتیک رکتوم ارجاعی به بخش رادیوتراپی – انکولوژی بیمارستان امید مشهد طی سال های 85-1380 بررسی شدند. تمام بیماران تحت رزکسیون جراحی قرار گرفتند. موارد با درگیری غددلنفاوی و یا T3-T4، رادیوتراپی و شیمی درمانی اجوانت دریافت کردند. بقاء بدون بیماری از تاریخ تشخیص تا تاریخ عود بیماری به وسیله روش کاپلان - مایر تعیین شد. از آزمون Log-rank برای ارزیابی منحنی بقاء بین گروه ها استفاده شد. آنالیز چندمتغیری (Multivariate) با استفاده از روش Cox Proportional Regression به اجراء درآمد.
    یافته ها
    4 بیمار در مرحله 1، 34 بیمار در مرحله 2 و 38 بیمار در مرحله 3 بیماری بودند. 48بیمار تومورهای با تمایز خوب داشتند و 11 بیمار با علایم انسدادی مراجعه کردند. با متوسط زمان پیگیری 18ماه، 17بیمار دچار عود شدند. بقاء 3ساله برای تمام بیماران 2/68درصد تعیین شد. درصد بقاء 3ساله برای مرحله 1 و مرحله 2 در قیاس با مرحله 3، بیماران بدون علایم انسدادی در قیاس با بیماران با علایم انسدادی، بیماران با سن بالاتر از50سال در قیاس با بیماران کمتر از 50 سال و بیماران با تمایز خوب در قیاس با بیماران با تمایز متوسط یا ضعیف به طور معنی داری بهتر بود (P<0.05). جنس و محل تومور اثر عمده ای بر بقاء نداشت. در آنالیز چندمتغیری تنها مرحله بیماری به عنوان تعیین کننده عمده بقاء باقی ماند (P<0.05).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که مرحله بیماری مهم ترین عامل تعیین کننده بقاء در بیماران با آدنوکارسینوم غیر متاستاتیک رکتوم می باشد. هرچند بیماران کمتراز50سال، تومورهای با تمایز متوسط یا ضعیف، و وجود علایم انسدادی نیز با کاهش بقاء در محاسبات تک متغیری همراه بودند؛ ولی در آنالیز چندمتغیری فاقد تاثیر بود.
    کلیدواژگان: پیش آگهی، آدنو کارسینوم، رکتوم، متاستاز، بقاء
  • لیلی سخاوت، راضیه دهقانی فیروز آبادی، محمدعلی کریم زاده میبدی صفحه 33
    زمینه و هدف
    مطالعات نشان داده است که وضعیت قرار گرفتن مادر در مرحله اول زایمان بر طول مدت مرحله دوم موثر است. هدف این مطالعه تاثیر قرار گرفتن مادر در وضعیت های نشسته و لیتوتومی (خوابیده به پشت) بر طول مدت مرحله دوم و نیز عوارض مادر و نوزاد در زنان نخست زا در شهرستان یزد بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی 110 زن نخست زای مراجعه کننده به بیمارستان آموزشی شهید صدوقی یزد که دارای حاملگی ترم و سیر زایمان طبیعی بودند؛ طی سال 85-1384 بررسی شدند. آزمودنی ها به روش تصادفی طی مرحله دوم زایمان در دو وضعیت نشسته و لیتوتومی قرار گرفتند و زایمان نمودند. طول مدت مرحله دوم زایمان محاسبه و بعد از زایمان میزان اپی زیوتومی، پارگی و صدمات دیگر پرینه و آپگار 5 دقیقه اول نوزاد هر دو گروه بررسی و با هم مقایسه گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-11.5 و آزمون های آماری T student و کای اسکوئر تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری کمتر از 05/0 معنی دار تلقی شد.
    یافته ها
    در گروه نشسته و لیتوتومی میانگین طول مرحله دوم به ترتیب 34 و 42 دقیقه بود (P<0.05). 15 نفر (3/27درصد) از گروه نشسته و 24 نفر (6/43درصد) از گروه لیتوتومی دچار درجاتی از پارگی پرینه شدند (P<0.05). آپگار 5 دقیقه اول نوزاد دو گروه تفاوت معنی دار آماری نداشت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که قرار دادن مادر در وضعیت نشسته در مرحله دوم زایمان باعث سریع تر شدن این مرحله و کاهش صدمه به پرینه مادر می شود.
    کلیدواژگان: وضعیت لیتوتومی، وضعیت نشسته، مرحله دوم زایمان، صدمات پرینه، آپگار
  • عباسعلی کشتکار، شهریار سمنانی، غلامرضا روشندل *، مریم ابومردانی، نفیسه عبدالهی، سیما بشارت، عبدالوهاب مرادی، خدابردی کلوی، صبا بشارت، هانیه سادات میرکریمی صفحه 38
    زمینه و هدف

    سرطان کولورکتال سومین بدخیمی شایع در دنیا محسوب می شود. امروزه ارتباط نزدیکی بین سرطان کولورکتال و بعضی عادات فردی نظیر شیوه زندگی و رفتارهای تغذیه ای مشخص شده است. این مطالعه به منظور تعیین رابطه شاخص های تغذیه ای و ابتلاء به سرطان کولورکتال در استان گلستان انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه مورد - شاهدی روی 47 بیمار مبتلا به سرطان کولورکتال که بیماری آنان در سال های 84-1383 تشخیص داده شده بود و 47 فرد سالم در استان گلستان در سال 1385 انجام شد. برای هر یک از افراد مورد مطالعه پرسشنامه ای حاوی اطلاعات دموگرافیک و تغذیه ای (FFQ) تکمیل شد. برای مقایسه نسبت ها از آزمون کای اسکوئر استفاده شد.

    یافته ها

    در هر یک از دو گروه 4/40درصد افراد زن و 6/59درصد مرد بودند. انحراف معیار و میانگین سن گروه مورد و شاهد به ترتیب 52.4±13.4 و 52.1±13.1 سال بود. میزان انرژی مصرفی تام بیشتر از 5/1837 کیلوکالری در روز با بروز سرطان کولورکتال ارتباط معنی داری داشت (OR=3.8; 95% CI: 1.2-11.3). میزان ابتلاء به سرطان کولورکتال در افرادی که روش پخت غذا در اغلب آنها سرخ کردن بود؛ بیش از سایر گروه ها دیده شد (OR=3; 95% CI: 0.8-11.1). مصرف چربی در مقادیر بالاتر از 5/118 گرم در روز خطر ابتلاء به سرطان کولورکتال را 5/6 برابر نسبت به سایر الگوهای مصرف چربی افزایش داد (95% CI: 1.5-28.8). بین مصرف سبزیجات و ابتلاء به سرطان کولورکتال ارتباط معنی داری مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که افزایش انرژی مصرفی تام، چربی بالا و پخت به روش سرخ کردن، نقش موثری را در ابتلاء به سرطان کولورکتال در این منطقه دارد.

    کلیدواژگان: سرطان کولورکتال، شاخص های تغذیه ای، استان گلستان، چربی، انرژی مصرفی تام
  • محمد امین پور حسین قلی، ابراهیم حاجی زاده صفحه 45
    زمینه و هدف
    سرطان معده یکی از سرطان های عمده در جهان است که همچنان بخش قابل توجهی از آن در مراحل پیشرفته بیماری تشخیص داده می شود. این مطالعه به منظور تحلیل عوامل مرتبط با بقای بیماران مبتلا به سرطان معده با استفاده از مدل رگرسیون لگ نرمال انجام پذیرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه گذشته نگر به 746 پرونده بیمار مبتلا به سرطان معده که از بهمن 1381 لغایت دی ماه 1385 در بخش گوارش بیمارستان طالقانی تهران تحت درمان بودند؛ مراجعه شد و با تماس تلفنی اطلاعات مربوط به بقای بیماران جمع آوری گردید. جنسیت، سن در زمان تشخیص بیماری، سابقه خانوادگی سرطان، اندازه تومور و وجود متاستاز به سایر اندام ها به عنوان عوامل دموگرافیک و بالینی به مدل لگ نرمال وارد شدند و از خطر نسبی (RR) برای تفسیر نتایج استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل از آنالیز تک متغیری نشان داد که خطر نسبی مرگ در بیمارانی که در زمان تشخیص بیماری بیشتر از 45 سال سن داشتند؛ به طور معنی داری بالاتر بود (RR=1.01 95% CI، 1.01-1.03). همچنین در بیماران با تومور بزرگ تر از 35 میلی متر (RR=1.64، 95% CI، 1.07-2.25) و نیز بیمارانی که سرطانشان متاستاز داده بود (RR=2.14، 95% CI، 1.60-2.86)؛ نتایجی مشابه در آنالیز چندمتغیری برای اندازه تومور (RR=2.04، 95% CI، 1.23-3.33) و متاستاز (RR=2.01، 95% CI، 1.13-3.56) به دست آمد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که تشخیص سرطان معده در سنین پایین تر و مراحل ابتدایی توسعه آن، منجر به افزایش قابل توجهی در میزان بقای بیماران و کاهش خطر نسبی مرگ می گردد.
    کلیدواژگان: سرطان معده، عوامل مرتبط، رگرسیون لگ نرمال
  • مهناز فولادی نژاد، محمد مهدی مطهری، محمد هادی قریب، فاطمه شیشاری، محمد سلطانی صفحه 51
    زمینه و هدف

    رتینوپاتی نوزادان نارس، ضایعه ای در شبکیه نوزادان نارس با وزن کم هنگام تولد است که منجر به کوری می شود. این عارضه عامل مهم نابینایی کودکان در کشورهای در حال توسعه محسوب می شود. این مطالعه به منظور تعیین فراوانی و شدت رتینوپاتی و بررسی برخی عوامل خطر مرتبط نوزادان نارس در بیمارستان طالقانی گرگان انجام گرفت.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی مقطعی نتایج معاینات بالینی و آزمایش های 89 نوزاد نارس با سن حاملگی کمتر یا مساوی 34هفته در نوزادان ترخیص شده از مرکز مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان طالقانی گرگان طی فروردین 83 تا آذرماه 84 در پرسشنامه ای ثبت شد. این نوزادان در زمان ترخیص و سپس در صورت لزوم هر 4 هفته، تا زمان کامل شدن واسکولاریزاسیون رتین، مورد معاینه چشم قرار گرفتند و نتایج معاینه هم در پرسشنامه ثبت شد.

    یافته ها

    رتینوپاتی در 6/5 درصد (5 نفر) از نوزادان نارس دیده شد که تمام موارد در مرحله یک بیماری بود. بیشترین درصد فراوانی در نوزادان با وزن 1001 تا 1250 گرم و در سن حاملگی کمتر از 29 هفته بود. تمام موارد مبتلا تحت اکسیژن گیری قرار گرفته بودند و علی رغم تعداد کم موارد ROP مشاهده شده، همراهی معنی داری بین استفاده از CPAP و ROP در نوزادان مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که مهم ترین عوامل خطرآفرین برای ایجاد رتینوپاتی نوزادان نارس، سن کم حاملگی، وزن کم هنگام تولد و دریافت اکسیژن کمکی می باشد.

    کلیدواژگان: رتینوپاتی، نوزاد نارس، وزن کم هنگام تولد، اکسیژن گیری کمکی
  • زهرا بصیرت، سید غلامعلی جورسرایی، مهرداد فارسی صفحه 55
    زمینه و هدف
    روش های مختلفی برای بهبود پارامترهای اسپرم وجود دارد که از آن جمله می توان به روش Swim up اشاره کرد. شستشوی اسپرم مرحله ای در این روش ضروری می باشد. به نظر می رسد؛ دوبار شستشو به ویژه در نمونه هایی با غلظت بالا و مواردی که سیمن به خوبی مایع نمی شود؛ نتایج بهتری به دنبال داشته باشد. این مطالعه به منظور مقایسه پارامترهای اسپرم در روش Swim up با یک بار و دوبار شستشو انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه آزمایشگاهی روی 50 نمونه اسپرم مرد مراجعه کننده به مرکز ناباروری حضرت فاطمه الزهرا (س) دانشگاه علوم پزشکی بابل، طی سال 1386 صورت گرفت. نمونه ها دارای حجم 5-2 میلی لیتر، تعداد بیش از 20 میلیون، حرکت بالای 50درصد و مورفولوژی طبیعی بیشتر از 14درصد برابر معیار کروگر بودند. با در نظر گرفتن شرایط نمونه گیری، شستشوی اسپرم در طی دو مرحله صورت گرفت. داده ها توسط نرم افزار SPSS-10 و با استفاده از آزمون measurement repeated و Paired T-test آنالیز شدند و P<0.05 معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    میانگین حجم مایع سیمن در افراد مورد مطالعه 4.05±1.006 بود. میانگین حرکت اسپرم در یک بار و دوبار شستشو نسبت به قبل از شستشو افزایش یافت (P<0.05)، ولی بین یک و دوبار شستشو این افزایش از نظر آماری معنی دار نبود. با انجام شستشوی دوم، حرکت اسپرم به صورت معنی داری در گرید III و IV افزایش یافت و گرید I نیز کاهش پیدا کرد (P<0.05). میانگین مورفولوژی طبیعی اسپرم ها با شستشو افزایش یافت، لیکن بین یک بار و دوبار شستشو این افزایش معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که Swim up روش مناسبی برای آماده سازی اسپرم می باشد و دوبار شستشو سبب بهبود قابل توجه پارامترهای اسپرم می گردد.
    کلیدواژگان: ناباروری، مورفولوژی، گریدینگ، Swim up، اسپرم
  • ناصر آقا محمد زاده، فرزاد نجفی پور، امیر بهرامی، میترا نیافر، لیلا بگلر، حمیده حاجی اقراری، اکبر علی عسگرزاده، مجید مبصری صفحه 61
    زمینه و هدف
    استئوپروز شایع ترین بیماری متابولیک استخوان است که با کاهش استحکام استخوان مشخص می شود. این مطالعه به منظور ارزیابی فراوانی عوامل موثر در کاهش تراکم استخوان وعلل ثانویه موثر در ایجاد استئوپروز انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی مقطعی روی 105 بیمار (76 زن و 29 مرد) مبتلا به کاهش تراکم استخوان که طی سال های 85-1382 به درمانگاه غدد بیمارستان سینای تبریز مراجعه نمودند؛ انجام شد. تاریخچه بیماری و یافته های آزمایشگاهی بررسی و نتایج با نرم افزار آماریSPSS-14 و آزمون آماری کای اسکوئر تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از 105 بیمار مبتلا به کاهش تراکم استخوان 55درصد استئوپروز و 45درصد استئوپنی داشتند. میزان دریافت روزانه کلسیم در 8/63درصد بیماران کمتر از mg400، در 9/31درصد بیماران بین 400 تا mg1000 و در 4/3درصد بیماران بالاتر از mg1000بود. متوسط کلسیم سرم بیماران 9.5±0.6 mg/dlبود. متوسط غلظت سرمی ویتامینD 45±37.1 nmol/l بود و 2/61درصد بیماران درجاتی از کمبود ویتامینD داشتند. 3/33درصد بیماران دارای استئوپروز ثانویه بودند. بیمارانی که استئوپروز اولیه داشتند؛ 3/11درصد مبتلا به هیپرکلسیوری بودند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که کاهش تراکم استخوانی در زنان بیشتر بود و میزان دریافت موثر کلسیم در این بیماران کم بوده است. لذا با مصرف غذاهای سرشار از کلسیم و غنی سازی مواد غذایی با ویتامین D تا حدود زیادی از ایجاد و پیشرفت استئوپروز جلوگیری خواهد شد.
    کلیدواژگان: تراکم استخوان، یائسگی، پوکی استخوان، ویتامین D، استئوپنی
  • سید محمد علوی، آرش اعتماد، مهرداد عظیمی صفحه 68
  • اصغر اکبری، محمد افشار، حسام مودی صفحه 72
  • فرامرز ابراهیمی فلاح طلب، مهدی قربانی ثمینی صفحه 76
    کودک آزاری به عنوان یک پدیده نابهنجار همواره در هر جامعه ای مورد نکوهش بوده است. با توجه به شدت جراحات عمدی که توسط والد یا قیم کودک ایجاد می گردد و احتمال وقوع مرگ ناشی از آن زیاد است؛ لزوم مداخله در مراحل اولیه برای حفظ حیات کودک ضروری است. روزانه موارد زیادی از مرگ و میر ناشی از کودک آزاری در سراسر دنیا اتفاق می افتد که در معاینه های روتین تشخیص داده نمی شوند. لذا لزوم ارائه برنامه برای شناسایی و مداخله امری اجتناب ناپذیر است. مقاله حاضر گزارشی از یک مورد کودک آزاری است که به دنبال صدمات کشنده شکمی کودک فوت نمود.
    کلیدواژگان: کودک آزاری، مرگ ومیر
|
  • Mitra Emami-Abargouei (Pharmd), Abbas Ali Vafaei , Maziyar Mohammad Akhavan , Elaheh Saberian Page 1
    Background And Objective
    Valeriana Officinalis administrated for treatment of many gastrointestinal disorders traditionally and probably reduced smooth muscle contraction and bowel movement. The aim of this study was to determine the effect of Valeriana Officinalis extract on Ileum contraction of Guinea pig ileum in In Vitro model.
    Materials And Methods
    This experimental study done on five male Guinea pigs. The animals were sacrificed and the pieces of ileum with 2-3cm long (at least 6 pieces) dissected and established in normal Tyrod solution plus Carbogen gas in 37ºc. Tissue fixed between of two electrodes that connected to stimulator apparatus. The contraction of ileum carried to physiograph by isotonic transducer and recorded. A solution with 5 concentration of Valeriana Officinalis extract was added to the organ bath during ileum stimulation with stimulator and the muscle contraction recorded in 7 responses.
    Results
    Hydroalcoholic extract of Valeriana Officinalis root in concentrations of 5, 15, 50, 150, 500 mg/ml during 0.1 Hz stimulation decreased Ileum contractions in a dose dependent manner. The percent of reduce contraction was 34.45%, 36.07%, 47.53%, 56.42%, and 76.22% respectively. Also Ec50% of this effect of Valeriana Officinalis was found to be 50 mg/ml (P<0.05).
    Conclusion
    This study showed that Valeriana Officinalis extracts can decrease ileum contraction in dose dependent manner.
    Keywords: Valeriana Officinalis, Bowel Contraction, Guinea pig, Ileum
  • Zohre Mazloom , Hasti Ansar , Fatemeh Karimi , Fatemeh Kazemy Page 6
    Background And Objective
    There is growing evidence that excess generation of highly reactive free radicals, largely due to hyperglycemia, causes oxidative stress, which followed by further exacerbating the development and progression of diabetes and its complications. The purpose of the present study was to determine the effect of alpha-lipoic acid (ALA) on blood glucose and HbA1c in type 2 diabetic patients.
    Materials And Methods
    In this clinical trial study, fifty-seven type 2 diabetic patients (14 male and 43 female) with the mean age of 53.5 years old were involved in this study. Upon arrival, subjects were randomly divided into either experimental (n=29) or control (n=28) groups. Experimental group received 300 mg alpha-lipoic acid daily for eight weeks where control group received placebo for eight weeks. After an overnight fast patient's blood samples, were drawn and analyzed for fasting blood glucose, 2 hours post-prandial glucose and HbA1C. In addition, antropometric indeces for each subject was measured at the beginning and at the end of the study.
    Results
    There is no significatn differnces regarding weight and BMI in two groups before and after intervention. Also our findings indicated significant decrease in fasting and post-prandial glucose level, in experimental group, after intervention (p<0.05), but no significant change was seen in HbA1c level. There were no significant changes in parameters measured in control group. There was also a significant decrease in fasting blood glucose in experimental group when compared to control group (p<0.05), but there is no significant changes in HbA1c level.
    Conclusion
    This study showed that alpha-lipoic acid supplement as an important antioxidant reduce blood glucos concentration in type 2 diabetes.
    Keywords: Alpha, Lipoic acid, Antioxidant, Diabetes type 2
  • Mahmood Bahramizadeh , Seyyd Mohammad Moosavy Khattat , Seyyd Mohammad Ebrahim Mousavi , Mohammad Reza Keyhani Page 12
    Background And Objective
    Plantar fasciitis is due to irritation and inflammation of the plantar fascia, which may occur in patients aged 30-60 years old. The aim of this study was to investigate the effect of new modified foot orthosis on improving the quality of daily life, sport and recreational activities in patients with plantar fasciitis.
    Materials And Methods
    This clinical trial study was done at orthotics and prosthetics clinics in Tehran during Aug 2007 to May 2008. 15 patients with plantar fasciitis including 4 male and 11 female with ranging age 25-45 yrs old (35±5.02) were selected by non probability sampling. Patients used new modified foot orthosis. FAOS questionnaire was used for evaluating the activity daily life and sport and recreational activities. 2 stages included: once before intervention and the second stage after 4 weeks after intervention. Data analysis has been done with paired T-Test, Smironov-Kolomogrov by SPSS-13.
    Results
    Quality of daily life was 44.30±10.16 before interventional treatment and 61.08±16.26 after intervention and difference between two stages was not statistically significant. The results for sport and recreational activity were 26.50±10.09 before interventional treatment and 52.50±12.23 after intervention and difference between two stages was statistically significant (P<0.05).
    Conclusion
    This study showed that the new modified foot orthosis was no effective on improving of activity daily life but, was effective in sport and recreational activities in patients with plantar fasciitis.
    Keywords: Plantar fasciitis, Activity daily living, Sport, recreationa activity, New modified foot ortjosis
  • Nima Rezazadeh , Hossein Share , Mohsen Ahadi , Hossein Karimi Page 17
    Background And Objective
    Autism is a neurodevelopmental disorder of the brain,which occures in first few years of life, and characterized by symptoms such as qualititative impairments in verbal and non verbal communication, reciprocal social interactions, inability to communicate with others, stereotyped patterns of behavior, loss of eye contact and inappropriate facial expressions. Its prevalence is 2-5 in 10000 children and is greater in boys. Due to retarded language development, differential diagnosis other than those used with communication, behavioral and sensorial deficits should be made with Sensorineural or conductive hearing loss. The aim of this study was to determine whether children with autism have abnormalities affecting the cochlear nerve or auditory pathway in brainstem.
    Materials And Methods
    In this case – control study, auditory brainstem responses were recorded from 12 autistic children and 12 normal children aged 3-12 years in rehabilitation Zafar central in Tehran – Iran during 2005. Absolute latency values of waves I, III and V and interpeak latencies of I-III, III-V and I-V were compared with the results of 12 normal children as control group.
    Results
    Wave V could be traced down to 25 dB nHL in both normal and autistic groups. Absolute latency of Wave V and Interpeak latencies of III-V and I-V were significantly prolonged in Autistic children in comparison with control group.
    Conclusion
    This study showed a slowing in nerve conduction in auditory pathway in brainstem of autism patients. The brainstem lesion may be a part of neurological damage in autistic children that accounts for deviant language, cognition and social development. Prolongation of wave V, III-V and I-V IPLs can be a marker for early diagnosis of autism.
    Keywords: Central auditory processing, Autism, Auditory brainstem response
  • Yousef Mortazavi , Ebrahim Alijanpour, Omeleila Rabei, Hossein Babatabar , Ebrahim Nasiri Page 23
    Background And Objective
    A common complication after general anesthesia is nausea and vomiting followed by different problems such as spasm, hypoxia and pulmonary aspiration. This complication is more common in patients with full stomach, Eye injury, head trauma, cesarean and laparoscopy. Propofol and metoclopramide are two common drugs to prevent nausea and vomiting after operation. On the other hand adding dexamethasone to the above drug, has an important effect on decreasing nausea and vomiting. In this study, the effect propofol and metoclopramide associated with dexamethasone on nausea and vomiting after operation was investigated.
    Materials And Methods
    In this clinical trial study, 100 patients with ASA I, II classes, aged 16-60 years with selective orthopedic surgery randomly have divided into two groups. In group one, 48 patients received metoclopramide (10mg) with dexamethasone (8mg) and in group two, 52 patients received propofol (20mg) with dexamethasone (8mg), five minutes before the end of operation. Prevalence of nausea and vomiting in both groups was considered after 4 hours and results were analyzed by Chi-Square, t-student and Fisher exact tests.
    Results
    The rate of nausea in group 1 and 2 was 35.4% and 11.5% respectivly (P<0.05). The rate of vomiting was 27.7% and 7.7% in group 1 and 2 respectivly (P<0.05).
    Conclusion
    This study showed that the antiemetic effect of propofol with dexamethasone is more effective to prevent nausea and vomiting than metoclopromide with dexamethasone.Keywords:
    Keywords: Nausea, Vomiting, Propofol, Metoclopramid, Dexamethasone, General anesthesia
  • Hamid Saeidi Saedi , Mohammadreza Ghavamnasiri , Mehdi Sailanian Toosi , Fatemeh Homaei , Setareh Roodbari Page 28
    Background And Objective
    Colorectal carcinoma accounts for nearly 10% of all incident cancers. The stage of the disease is the most important prognostic factor. The main purpose of this study was to evaluate the effect of some presumed prognostic factors on the survival rate of patients with nonmetastatic rectal adenocarcinoma.
    Materials And Methods
    In this retrospective cohort study, 76 patients (m/f:40/36) with nonmetastatic rectal adenocarcinoma whome were referred to oncology department of Omid Hospital between 2001-06 were evaluated. All patients underwent surgical resection and those with T3-T4 and/or lymph node involvement received adjuvant radiotherapy and chemotherapy. Disease free survival was assessed from the date of diagnosis to the date of recurrence using Kaplan-Meyer method. Log-rank test was used to compare survival curves between groups. Multivariate analysis was performed using stepwise backward Cox Proportional Regression method.
    Results
    Stages 1, 2 and 3 were detected in 4, 34 and 38 cases. 48 patients had well differentiated tumors. 11 cases presented with obstruction. With a median follow up time of 18 months, 17 patients experienced recurrence. For all cases 3-year survival rate was 68.2%. The 3-year survival rate was significantly better for stage 1,2 compared to stage 3, patient without obstruction compared to those presented with obstruction, cases older than 50 compared to younger patients and patients with well differentiated tumor compared to moderately or poor differentiated tumors (P<0.05). The gender and the site of tumor had not significant effects on survival. In multivariate analysis only stage of the disease remained significant predictor of survival (p<0.05).
    Conclusion
    This study confirmed that the stage of the disease is the most important predictor of survival. Although younger ages (<50), moderately or poorly differentiated tumor and presence of obstruction at diagnosis were associated with decreased survival in univariate calculations, they lost their significance in multivariate analysis.
    Keywords: Prognosis, Rectal carcinoma, Metastasis
  • Leila Sekhavat , Razieh Dehghani Firuzabadi , Mohammad Ali Karimzadah Mibodi Page 33
    Background And Objective
    Maternal position during the second stage of labor can be considered to be an intervention in the natural course of labor. This study aimed to establish the effect of sitting versus lithotomic position on duration of second stage of labor, preneal truma and neonatal outcome.
    Materials And Methods
    This clinical trial study was done on 110 term nuliparuse women with normal conducte of labor in second stage, which divided randomly in sitting position, (n=55) and lithotomic position (n=55) in teaching hospital in Yazd, Iran during 2005-06. Duration of second stage, Perinea trauma and first 5 minutes APGAR evaluated and compared in two groups. Data analyzed by SPSS-11.5 with T student and Chi square tests. P<0.05 was significant.
    Results
    Duration of second stage of labor was 34 and 42 minutes in sitting and lithotomic position respectively (P<0.05). Perinea damage was seen in 15 (27.3%) and 24 (43.6%) women of sitting and lithotomic position respectively (P<0.05). No significant difference existed between the groups in neonatal first 5 minutes APGAR.
    Conclusion
    This study showed that sitting position reduce second stage duration and perinea trauma versus lithotomic position.
    Keywords: Lithotomic position, Sitting position, Second stage of labor, Perineal trauma
  • Abbas Ali Keshtkar, Shahryar Semnani, Gholamreza Roshandel, Maryam Aboomardani, Nafiseh Abdolahi, Sima Besharat, Abdolvahab Moradi, Khodaberdi Kalavi, Saba Besharat, Honeyeh Sadat Mirkarimi Page 38
    Background And Objective

    Colorectal cancer is the third common malignancy in the world. Personal habits including life style and nutrition have been proposed as risk factors of colorectal cancer. We conducted this study to assess the nutritional characteristics in colorectal cancer patients in Golestan province of Iran.

    Materials And Methods

    This case-control study was done on 47 colorectal cancer cases, diagnosed during 2004-05 and 47 healthy controls. A questionnaire containing socio-demographic and nutritional characteristics (FFQ) was filled for each of the participants. Chi square test was used to assess the relationship between variables.

    Results

    In each of the two groups, 40.4% were females and 59.6% were males. The mean±SD age of age in cases and controls were 52.4±13.4 and 52.1±13.1 years, respectively. Total energy expenditure of higher than 1837.5 Kcal/ day was significantly related to colorectal cancer (OR=3.8 95% CI: 1.2-11.3). Colorectal cancer risk was higher in individual with frying cooking method (OR=3 95% CI: 0. 8-11.1). The risk of colorectal cancer was 6.5 times higher in individuals with fat consumption of higher than 118.5 grams/day (95% CI: 1.5-28.8). No significant relationship was seen between vegetables consumption and the risk of colorectal cancer.

    Conclusion

    This study showed that high total energy expenditure, high fat consumption and using frying method for cooking are risk factors of colorectal cancer in Golestan prevince in Nothern of Iran.

    Keywords: Colorectal cancer, Total energy expenditure, Nutritional characteristics, Golestan province, Iran
  • Mohammad Amin Pourhoseingholi , Ebrahim Hajizadeh , Alireza Abadi , Azadeh Safaee , Bijan Moghimi Dehkordi *, Mohammad Reza Zali Page 45
    Background And Objective
    Gastric cancer is one of the most common cancers in the world. Although its incidence is decreasing, it rarely is detected early, and the prognosis remains poor. The aim of this study was to evaluate prognostic factors in gastric cancer using log-normal regression model.
    Materials And Methods
    This retrospective study was done on 746 patients with gastric adenocarcinoma from February 2003 through January 2007. Gender, age at diagnosis, family history of cancer, tumor size and pathologic distant of metastasis were entered to a log-normal model. Relative risk (RR) was employed to interpret the risk of death.
    Results
    Results indicated that patients who were upper than 45 years at diagnosis had an increased risk for death (RR=1.01 95% CI, 1.01-1.03), followed by greater tumor size (RR=1.64, 95% CI, 1.07-2.25) and pathologic distant metastasis (RR=2.14, 95% CI, 1.60-2.86) and similar results in multivariate analysis for greater tumor size (RR=2.04, 95% CI, 1.23-3.33) and pathologic distant metastasis (RR=2.01, 95% CI, 1.13-3.56).
    Conclusion
    This study showed that the early detection of patients in younger and in primary stages and grade of tumor is important to decrease the risk of death in patients with gastric cancer and increase the survival rate.
    Keywords: Gastric cancer, Prognostic factors, Log, normal regression
  • Mahnaz Fouladinejad, Mohammd Mahdy Motahari, Mohammad Hadi Gharib, Fatemeh Sheishari, Mohammad Soltani Page 51
    Background And Objective

    Retinopathy of permaturity (ROP), a lesion in the retina of premature infants with low birth weights, can result in blindness and it is a major cause of blindness in children of developing countries. We were ought to determine prevalence and intensity of retinopathy of permaturity and investigate some related risk factors in NICU of Taleghani hospital.

    Materials And Methods

    In this descriptive study, from march 2004 to December 2005, the result of clinical examinations and laboratory of 89 premature infants with gestational ages of less than 34week old were recorded in a questionair form. These infants, were examined by a retinologist, at the time of discharge and if necessary every 4 weeks, until retinal vascularization completed. The results of examination were recorded.

    Results

    Retinopathy of permaturity was detected in 5 neonates all of them in stage 1 and the most percent of prevalence in neonates with birthweights between 1001 to 1250 grams and gestational ages less than 29-week old. All cases were oxygenated and prevalence was more in the group who got oxygen via CPAP.

    Conclusion

    Based upon this study, the most important risk factors for retinopathy of permaturity were lower birthweight and less gestational age. Moreover, it was one more time emphasized on the effect of oxygenation in developing retinopathy of permaturity.

    Keywords: Prematurity, Low BirthWeight, Retinopathy Of Prematurity, Oxygenation
  • Zahra Basirat *, Seyyed Gholamali Joorsaraee , Mehrdad Farsi Page 55
    Background And Objective
    There are different methods to improve sperm parmeters including swim up.Sperm washing is a basic step in This method during 2007. It seems that two times washing cause bether result especially in high viscosity sample and sample it is not liqufy. The aim of this study is to compare the single and double washing swim up method on sperm parameters.
    Materials And Methods
    This study was carried out on 50 semen samples referred to Fatemeh-Alzahra infertility center of Babol University of Medical Sciences during 2007. Semen samples had the following characteristics: volume 2-5ml, count>20 million/ml, motility>50% and normal morphology>14%. Sampling condition were completely considered. Sperm parameter analysis carried out after two times washing. Data entered to SPSS-10 and analyzed by repeated measurement and paired T-Test and p-value<0.05 considered statistically significant.
    Results
    Semen volume mean was 4.050±1.006. Mean sperm motility in one and two times washings increased (P<0.05), but there was not statistically significant differences between one and two times washing. In grading analysis, by increasing the washing, grade III, IV increase and grade I decrease (P<0.05). Sperm morphology mean increased with washing but it is not statistically different between one and two times washing.
    Conclusion
    This study showed that swim up method is effective method for sperm preparation and two times washing cause recuperation of sperm parameters.
    Keywords: Infertility, Morphology, Grading, Swim, up
  • Nasser Aghamohammadzadeh , Farzad Najafipour , Amir Bahrami , Mitra Niafar , Leila Baglar , Hamideh Hajiegrary , Akbar Aliasgharzadeh , Majid Mobasseri Page 61
    Background And Objective
    Osteoporosis is the most common metabolic bone disease that characterized by reduced bone strength. The aim of this study was to evaluate the prevalence of effective factors in decreased bone density and secondary causes of osteoporosis.
    Materials And Methods
    This descriptive cross sectional study was done on 105 patients (76 female and 29 male) suffering from osteoporosis, evaluated in the endocrinology Department of Sina hospital, Tabriz- Iran from March 2003 to March 2006. Past medical history clinical symptoms and biochemical results were of patients. Data analyzed using SPSS-14 and chi square test.
    Results
    Osteoporosis and osteopenia were seen in 55% and 45% of patients with reduced bone density, respectively. Daily calcium intake in patients with less than 400 mg, between 400-1000 mg and more than 1000 mg were 63.8%, 31.9% and 3.4%, respectively. The mean±SD of sera calcium and vitamin D level were 9.5±0.6 mg/dl, 45±37.1 nmol/l respectively. 61.2% of patients had vitamin D deficiency. 33% of patients had secondry osteoprosis. Among the patient with primary osteoprosis 11.3% afflicted to hyper claciuria.
    Conclusion
    This study showed that decresing bone density was more prominate in women. The rate of daily calcium intake among patients were low. It is sugested these patients osteoprosis could be prevented by consumption food nutrient rich in calcium and vitamin D suplementation.
    Keywords: Bone density, Post menopause, Osteoporosis, Vitamin D, Osteopenia
  • Seyyed Mohammad Alavi , Arash Etemad , Mehrdad Azmi Page 68
    Background And Objective
    There are some reports on the association between helicobacter pylori infection and typhoid fever in different parts of the world. The aim of this study was to estimate the co infection of helicobacter pylori and typhoid fever in Ahwaz city in South-West of Iran.
    Materials And Methods
    In this case – control study, fifty hospitalized patients with definite diagnosis of typhoid fever in Razi and Abuzar hospitals in Ahwaz were investigated. For each patient, one subject was matched with age, sex and socioeconomic characteristic as control. All of the case and control were tested for IgG –anti helicobacter pylori by ELISA method. Data were analyzed by chi squared test in SPSS software.
    Results
    Seroprevalence of helicobacter pylori in case (66%) was higher than control (44%) (p<0.05). There was a significant difference between patients and control in male (p<0.05), but not in female.
    Conclusion
    This study indicated that typhoid fever is associated with helicobacter pylori co-infection in this region.
    Keywords: Helicobacter pylori, Serology test, Typhoid fever, Ahwaz
  • Asghar Akbari , Mohammad Afshar , Hesam Moodi Page 72
    Cervicogenic headache (CEH) is a chronic, hemicranial pain syndrome in which the sensation of pain originates in the cervical spine or soft tissues of the neck and is referred to the head. Cervicogenic headache is a relatively common but often overlooked disorder. There is sufficient evidence to support this category and the existing diagnostic criteria are adequate. The purpose of this case report was to describe an intervention approach consisting of release and muscle energy techniques for an individual with cervicogenic headache. Clinical examination revealed myofacial trigger points in trapezius, sternocliedomastoid and upper cervical spine erectors. Visual analogue scale (VAS) identified severe pain. Range of flexion and rotation was reduced. Complete pain relief was seen following three times treatment sessions. The results indicating definite diagnosis and appropriate treatment of cervicogenic headache.
    Keywords: Cervicogenic Headache, Release, Muscle Energy, Trigger Points
  • Faramars Ebrahimi Fallah Talab , Mehdi Ghorbani Samini Page 76
    Child abuse as an ominous and abnormal phenomenon was scold in every community. In attention to severity of non - accidental injuries that inflict by parents or guardian and chance of death is considerable, intervention is necessary for life saving at early stage. A large number of child abuse fatality occur in world wide, that usually does not recognize at routine visits. Therefore the need for a program to recognize and intervent is an inevitable task. This study consider child abuse case with fatal abdominal injury with subsequent death.
    Keywords: Child abuse, Fatality