فهرست مطالب

پزشکی بالینی ابن سینا - سال شانزدهم شماره 1 (پیاپی 51، بهار 1388)

مجله پزشکی بالینی ابن سینا
سال شانزدهم شماره 1 (پیاپی 51، بهار 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/02/22
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدرضا نیکروش، مهدی جلالی، عباسعلی معین، محمدحسن کریمفر، شبنم محمدی، هوشنگ رفیقدوست صفحه 5
    مقدمه و هدف
    شبکه کوروئید مغزی نقش مهمی در ترشح مایع مغزی نخاعی دارد، اما هنوز ویژگی های آن به درستی شناخته نشده است. کلاژن نوع IV یکی از مهمترین پروتئینهای غشاء پایه و ماتریکس خارج سلولی شبکه کوروئید است. در مطالعه حاضر سعی گردید با استفاده از تکنیک ایمونوهیستوشیمی ظهور این نوع کلاژن در غشای پایه شبکه کوروئید در طی مرحله جنینی موش مورد مطالعه قرار گیرد.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی 24 موش باکره نژاد Balb/cتحت شرایط استاندارد نگهداری شدند. پس از جفت گیری و تعیین روز صفر حاملگی، جنین های روز دهم تا روز آخر بارداری جمع آوری گردید. سپس با جدا نمودن سر جنین ها اقدام به آماده سازی بافتی شد و برش های حاصل از نواحی کوروئید بطنی به منظور ردیابی کلاژن نوع IV مورد مطالعه ایمونوهیستوشیمی قرار گرفت.
    نتایج
    این مطالعه نشان داد که کلاژن نوع IV در روز دوازدهم جنینی در غشای پایه شبکه کوروئید با واکنش ضعیف ظهور یافته و بتدریج تا روز هفدهم جنینی بر مقدار آن افزوده می شود اما در روز های بعد از آن از نظر شدت واکنش تفاوت معنی داری مشاهده نگردید.
    نتیجه نهایی: در مطالعات قبلی نشان داده شد که تکامل گلومرولها و توبول های کلیوی به ظهور کلاژن نوع IV در غشاء پایه و ماتریکس خارج سلولی وابسته است. نتایج مطالعه حاضر نیز نشان داد که تکامل غشاء پایه کوروئید به سنتز کلاژن نوعIV وابسته است. بنا بر این با توجه به جایگاه خاص این پروتئین در توبول ها و گلومرولهای کلیه و شبکه کوروئید این نظریه تائید می شود که حضور آن همانند ساختار های فیلتراسیونی کلیه به شبکه کوروئید نیز کمک می کند تا این شبکه در امر ترشح مایع مغزی نخاعی بعنوان سدی انتخابی عمل نماید.
    کلیدواژگان: شبکه کوروئید، غشای پایه، کلاژن نوع IV، موش
  • احمد مرادی، میسور البعلبکی، مریم داودی صفحه 10
    مقدمه وهدف
    الکتروشوک درمانی روش درمانی اجتناب ناپذیر در بسیاری از بیماران روانپزشکی می باشد. در حین الکتروشوک درمانی تغییرات همودینامیک شدیدی ایجاد می شود که می تواند باعث عوارض خطرناکی به ویژه بر روی سیستم قلبی عروقی گردد،این تغییرات همودینامیک به خصوص در افراد مسن با بیماری های زمینه ای قلبی می تواند منجر به اختلال ریتم قلب، ایسکمی و انفارکتوس قلبی گردد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر کلونیدین و پروپرانولول در تعدیل تغییرات همودینامیک پس از الکتروشوک درمانی انجام گردید.
    روش کار
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی دو سو کور قبل و بعد شاهد دار می باشد که بر روی 31 نفر از بیماران II و ASA I بستری در بخش روانپزشکی بیمارستان سینای همدان که نیاز به الکتروشوک درمانی داشتند، انجام شد. به منظور افزایش دقت مطالعه و حذف فاکتورهای فردی موثر بر متابولیسم دارو، بیماران انتخاب شده در 3 نوبت مجزا و به فواصل 48 ساعت، الکتروشوک درمانی دریافت کردند و دو ساعت قبل از هر بار شوک یکی از داروهای کلونیدین(2/0 میلی گرم) پروپرانولول(40 میلی گرم) و پلاسبو(ویتامین C)به صورت خوراکی به آنها تجویز شد. و پس از هر الکتروشوک، شاخصهای همودینامیک شامل فشار خون سیستولیک، دیاستولیک، فشار متوسط شریانی، تعداد ضربان قلب و RPP (حاصلضرب فشار خون در ضربان قلب) در 5 نوبت (بلافاصله قبل از شوک بلافاصله بعداز شوک ودردقایق یک، پنج وده دقیقه پس از شوک) اندازه گیری و همراه نوار قلبی آنها در فرم اطلاعاتی مربوط به هر بیمار ثبت و با استفاده از نرم افزار SPSS9، تحلیل گردید.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که تجویز دارو در تعدیل تغییرات همودینامیک موثر بوده ودر گروه پروپرانولول اندکسهای همودینامیک از ثبات بیشتری برخوردار هستند بطوری که میزان فشار خون سیستولیک، دیاستولیک ومتوسط ونیز ضربان قلب واندکس RPPبه شکل معنی دار(P.V<0.001)پائین تر بوده ودر پاسخ به الکتروشوک کمتر افزایش یافته است.همچنین میزان بروز آریتمی در دو گروه برابر(5/6 درصد)و نسبت به گروه شاهد (4/48 درصد)بسیار کمتر بوده است. (P.V<0.001)نتیجه نهائی: به طور کلی می توان نتیجه گرفت که میزان بروز تغییرات همودینامیک و آریتمی به دنبال تجویز دارو (پروپرانولول یا کلونیدین) در مقا یسه با دارونما کمتر بوده و بین دو دارو، پروپرانولول نسبت به کلونیدین توانایی بیشتری در پیشگیری از تغییرات همودینامیک پس از الکتروشوک درمانی داشته واستفاده از آن جهت جلوگیری از این تغییرات توصیه می شود.
    کلیدواژگان: الکتروشوک، تغییرات همودینامیک، پروپرانولول، کلونیدین
  • شهره فرشاد، عزیز ژاپونی، عبدالوهاب البرزی، کامران باقری لنکرانی، سید علیرضا تقوی، مرضیه حسینی صفحه 16
    مقدمه و هدف
    هلیکو باکتر پیلوری (H. pylori) یک پاتوژن انسانی میباشد که روی مخاط گوارشی تاثیر گذاشته و سبب یک پروسه التهابی منجر به بیماری های مختلف معده می شود. عوامل ایجاد کننده پیامدهای مختلف این عفونت کاملا مشخص نیستند. هدف از این مطالعه، بررسی پروتئینهای ایمونوژن در سوشهای H. pylori می باشد که از بیماران مبتلا به بیماری های مختلف گوارشی جدا شده اند.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی مقطعی پروتئین های تام 144 سوش H. pylori جدا شده از سه گروه بیمار (دارای زخم معده 37 نفر، فاقد زخم 77 نفر و مبتلا به سرطان معده 30 نفر) بوسیله روش سدیم دودسیل سولفات- پلی اکریل آمید ژل الکتروفورزیس یک بعدی (1D-SDS-PAGE)جدا شده و سپس با سرم میزبانهای مربوطه بلات شدند.
    نتایج
    دراین روش اعضای هر گروه بر حسب شباهت در الگوهای پروتئینی ارتباط بالایی را نشان دادند و بنابراین در یک گروه قرار گرفتند. الگوی ایمونوبلاتها با الگوی ژلهای رنگ آمیزی شده با روش کوما سی بریلیانت بلو متفاوت بودند. برخی از باندهای پروتئینی جدا شده در SDS-PAGE بوسیله روش بلاتینگ تشخیص داده نشدند. تنها باندهای 106و 45 کیلو دالتونی (KD) سوشهای هلیکوباکتر پیلوری جدا شده از بیماران با سرطان معده بطورمعنی دار واختصاصی با سرمهای بیماران مربوطه شان شناخته شدند (05/0 P<) وباندKD13 به صورت اختصاصی با سرمهای بیماران فاقد زخم شناسایی شدند (05/0 P<). بجز این باندها، در الگوی بلاتینگ سرمهای تمام بیماران اختلاف معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه نهائی: این مطالعه با استفاده از روش بلاتینگ یک بعدی، توانست 2 باند پروتئینی آنتی ژنی 106 و 45 کیلو دالتونی برای سوشهای هلیکوباکتر پیلوری جدا شده از بیماران سرطانی و یک باندKD 13 برای سوشهایی که از بیماران فاقد زخمی جدا شده بودند را که بطور اختصاصی با سرم میزبانان مربوطه شان واکنش نشان دادند شناسایی کند.
    کلیدواژگان: بیماریهای گوارشی، پروفایل پروتئینی، هلیکوباکتر پیلوری
  • ناهید منوچهریان، سیدمجید هاشمی فشارکی، پوران حاجیان، ابراهیم خوشرفتار صفحه 23
    مقدمه و هدف
    در اغلب اعمال جراحی با درد پس از عمل مواجه هستیم که می تواند آثار سوئی را بر سیستم های مختلف بدن داشته باشد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر دکسترومتورفان خوراکی بر کاهش درد پس از عمل جراحی لوله بستن تحت بیهوشی عمومی می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه 40 زائوی (ASA Class I،II) کاندید عمل جراحی بستن لوله های رحمی در یک کارآزمایی بالینی دوسوکور در دو گروه 20 نفری مورد مطالعه قرار گرفتند. پس از اخذ رضایت نامه کتبی حدودا«90 دقیقه قبل از شروع عمل جراحی، مقدار mg 90 دکسترومتورفان خوراکی و پلاسبو در حجم و شکل های یکسان برای بیماران تجویز شد. سپس بیماران تحت بیهوشی عمومی با تزریق فنتانیل mg/kg 5/1، تیوپنتال mg/kg 5 و سوکسینیل کولین mg/kg 5/1 قرار گرفته و با لوله شماره 7 اینتوبه شدند. برای نگهداری بیهوشی نیز از N2O (50%) و هالوتان (8/0%) استفاده شد. در پایان عمل شدت درد برحسب VAS در ریکاوری و نیز در ساعتهای 2، 4، 8 و 24 ساعت پس از عمل جراحی بررسی و ثبت شد، همچنین نیاز به مسکن، تهوع و استفراغ، دپرسیون تنفسی و احتباس ادراری نیز ارزیابی گردید. اطلاعات بدست آمده با نرم افزار SPSS 10 و توسط آزمونهای c2 و من ویتنی یوآنالیز گردید.
    نتایج
    دو گروه از نظر سن و تحصیلات تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشتند. میزان درد در ریکاوری و ساعتهای دوم وچهارم پس از عمل جراحی در گروه دارو کمتر از پلاسبو بود و میزان درد در ساعتهای 8 و 24 پس از جراحی در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت. همچنین میزان مصرف مسکن (پتیدین) نیز در گروه دارو کمتر بود.
    نتیجه نهایی: تجویز خوراکی mg 90 دکسترومتورفان خوراکی، قبل از عمل جراحی می تواند درد پس از عمل را بخصوص در دوره بلافاصله و ساعتهای دوم و چهارم پس از عمل کاهش دهد.
    کلیدواژگان: درد، دکسترومتورفان، عقیم سازی لوله ای
  • دکترسیدمحسن جلال زاده، شهریار شهریاری، احمد مماوی، امید مهرپور صفحه 28
    مقدمه و هدف
    دردهای پس از درمان ریشه دندان یکی از مشکلات پس از درمان است. هدف مطالعه حاضر بررسی و مقایسه اثر ایبوپروفنmg800 و پردنیزولون mg30 در پیشگیری از دردهای پس از درمان ریشه است.
    روش کار
    مطالعه حاضر یک پژوهش تحقیقی از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی شده کنترل دار و به صورت دو سوکور می باشد که بر روی 60 بیمار (44زن و16مرد، سن بین63-18سال)که نیازمند درمان ریشه بودند انجام شد. شرایط لازم برای ورود به مطالعه عبارتند از: نیاز به درمان ریشه در یکی از دندان های خلفی، عدم مشکل پزشکی، عدم وجود آبسه، عدم مصرف مسکن 6ساعت قبل از شروع درمان. بیماران به سه گروه 20نفری تقسیم شدند وبه هر کدام از گروه ها به طور کاملا تصادفی یکی از داروهای ایبوپروفن mg800، پردنیزولون mg30 وپلاسبو (دکستروز خوراکی) داده شد. میزان درد6، 12و24ساعت پس از شروع درمان به کمک نمودار Visual-Analog Scale (VAS) توسط بیمار تکمیل گردید و اطلاعات بدست آمده به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 15و به کمک آزمون های Chi-square و ANOVA و Tukey Test آنالیز گردید.
    نتایج
    شیوع دردهای پس از درمان ریشه در24 ساعت اول پس از درمان در گروه دارونما 100- 95% موارد بود. اختلاف معنی داری در فراوانی بی دردی 6، 12 و 24 ساعت پس از درمان ریشه بین گروه ایبوپروفن و پردنیزولون وجود نداشت. همچنین میانگین نمره درد 6، 12 و 24 ساعت پس از درمان ریشه نیز بین دو گروه دارویی ایبوپروفن و پردنیزولون به میزان چشمگیری کمتر از گروه دارونما بود. اختلاف بین دو گروه دارویی فقط در 6 و 12 ساعت اول پس از درمان معنی دار بود.
    نتیجه نهایی: یافته های مطالعه نشان داد دردهای پس از درمان ریشه در24 ساعت اول پس از درمان شایع است. در 6و 12 ساعت پس از کار 30 میلی گرم پردنیزولون به میزان چشمگیری شدت درد را بیشتر از 800 میلی گرم ایبوپروفن کاهش می دهد. ولی بعد از 24 ساعت تفاوت بین این دو معنی دار نیست
    کلیدواژگان: بوپروفن، پردنیزولون، درد، درمان ریشه دندان
  • معصومه میر تیموری، ناهید سخاور صفحه 33
    مقدمه و هدف
    سزارین یکی از شایعترین اعمال جراحی بزرگ در سراسر دنیا است. با توجه به شیوع روزافزون سزارین واهمیت عفونت بعنوان شایعترین عارضه مرتبط با آن، این مطالعه با هدف یافتن روش موثری درکاهش عفونت بعد از سزارین انجام شده است.
    روش کار
    این مطالعه در سال86- 1385 بروش کارآزمایی بالینی دو سو کورو تصادفی بر روی دو گروه 215 نفری از زنان بستری شده جهت انجام عمل سزارین انتخابی در بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) شهر زاهدان صورت گرفته است. درگروه شاهد فقط شستشوی شکمی با بتادین ودر گروه مداخله، شستشوی شکمی با بتادین همراه با شستشوی واژن با بتادین قبل از شروع سزارین انجام شده است. بیماران در مدت بستری بعد از عمل از نظر تب و علائم بالینی آندومتریت (تندرنس رحمی و لوشیای چرکی در عدم حضور علائم بالینی و آزمایشگاهی عفونت در سایر نقاط بدن) مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات به دست آمده از طریق مشاهده و معاینه بیماران در فرمهای جمع آوری اطلاعات ثبت و در پایان مطالعه توسط نرم افزار SPSS و با استفاده ازآزمونهای آماری t- test و chi-square آنالیز شده و مقادیر 05/ 0P< معنی دار تلقی گردید.
    نتایج
    بر اساس یافته های این مطالعه، افزودن شستشوی واژینال با بتادین به شستشوی شکمی، قبل از سزارین انتخابی، باعث کاهش بروز تب بعد از عمل (9/13% در گروه شاهد و 3/2% در گروه مداخله، 0001 /0P=)، آندومتریت بعد از عمل (2/10% در گروه شاهد و 9/1% در گروه مداخله، 0001/0 P=)، التهاب زخم (4% در گروه شاهد و 9/0% در گروه مداخله، 0009/0P=) و عفونت زخم (3/2% در گروه شاهد و 9/0% در گروه مداخله، 2/0P=) می گردد.
    نتیجه نهائی: یافته ها نشان داد که با افزودن شستشوی واژن با بتادین به شستشوی روتین شکم قبل از شروع سزارین انتخابی، می توان بطور موثری بروز تب و آندومتریت پس از عمل را کاهش داد.
    کلیدواژگان: التهاب مخاط رحم، شستشوی واژن، سزارین
  • علیرضا یاوری کیا، غلامرضا قربانی امجد، محمود خوانساری ورکانه صفحه 38
    مقدمه و هدف
    در بین آسیب های مختلف بدن در ورزشهای مختلف، زانو در بسیاری از آنها بخصوص در ورزشهایی که برخورد فیزیکی سنگین دارند، در معرض خطر قرار دارد و شایعترین محلی است که در ورزش فوتبال آسیب می بیند. این مطالعه در نظر دارد اثربخشی زانوبندهای پیشگیری کننده را در کاهش آسیب های کششی لیگامنت جانبی داخلی (MCL) زانو را مورد بررسی قرار دهد.
    روش کار
    در این مطالعه تحلیلی آینده نگر همگروهی تعداد 11480 مواجهه فوتبالیست Athlete-Exposure (A-E) در یک فصل ورزشی که حداقل به مدت 30 دقیقه به طول انجامیده باشد مورد بررسی قرار گرفت. زانوبندهای پیشگیری کننده در اختیار ورزشکاران شرکت کننده در لیگ قرار گرفت. دو پرسشنامه تهیه شده که یکی توسط ورزشکار و دیگری توسط مربی باید پر می شد در بین آنها توزیع گردید. اطلاعات جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS و آزمونهای آماری مجذور کای و دقیق فیشر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    در این مطالعه تعداد 149 مورد آسیب دیدگی جسمانی اتفاق افتاد. از کل آنها 28 مورد آسیب به زانو وجود داشت که از این میان 21 مورد در گروه بدون استفاده از زانو بند و 7 مورد در گروه استفاده کننده از زانوبند قرار داشتند (P-value=0.21). از 28 مورد آسیب وارد شده به زانو 23 مورد آسیب لیگامنتی زانو بود که 16 مورد از آن در گروه بدون زانوبند و 7 مورد در گروه دارای زانوبند قرار داشتند(P-value=0.662). به طور کلی تعداد موارد آسیب به لیگامنت MCL در این مطالعه 16 مورد بود که 11 مورد از آن در گروه بدون زانوبند و 5 مورد در گروه دارای زانوبند قرار داشت. پس از انجام محاسبات، مقدار خطر نسبی برای افرادی که دچار آسیب لیگامنت MCL شده بودند در میان کل مواجهه فوتبالیست مقدار 454/0 به دست آمد. در خصوص میزان شدت آسیب به لیگامنت MCL نتایج بدست آمده بین دو گروه تفاوت معنی داری را نشان نداد (P-value=0.5).
    نتیجه نهایی: با توجه به نتایج این مطالعه شواهدی از تاثیر مثبت زانوبندهای پیشگیری کننده در جلوگیری از آسیب به لیگامنت MCL در میان فوتبالیست ها به دست نیامد.
    کلیدواژگان: رباط کناره داخلی زانو، آسیب ها، صدمه های زانو، پیشگیری و کنترل، صدمه های ورزشی
  • امیر حسین ظهیرنیا، علیرضا مرادی، نوروز علی نوروزی، سید جلال الدین نادر بطحایی، حسین عرفانی، عباس مرادی صفحه 43
  • طاهره اسلام منش، شهریار دبیری، بهرام پورسیدی، مژگان سنجری صفحه 48
    مقدمه
    تومورهای اندوکرینی پانکراس نادر است.انسولینوما از شایعترین تومورهای عملکردی جزء اندوکرینی پانکراس است. 30درصد اختلالات پانکراسی درسندرم نئوپلازی اندوکرینی متعدد نوع I (MEN I) تومورهای سلول بتا است.
    معرفی بیمار: این گزارش موردی پسر جوان 23ساله ای با تاریخچه خانوادگی سندرم MEN I را معرفی می کند.. بیمار باWhipple Triad مراجعه می کند. طی بررسی های رادیو لوژیک دو تصویر گرد و کوچک در دم و جلوی تنه پانکراس دیده شد. وی با شک بالینی تومور پانکراس تحت عمل جراحی لاپاراتومی، پانکراتکتومی دیستال واسپلنکتومی قرار گرفت.
    نتیجه نهایی: بر اساس یافته های ماکروسکوپیک، میکروسکوپیک، ایمونوهیستوشیمی و نتایج آزمایشگاهی و کلینیکی تشخیص نهائی انسولینوما بود
    کلیدواژگان: انسولینوما، سرطان غدد درون ریز، نئوپلازی اندوکرینی متعدد نوع 1
  • علیرضا مقدس، میترا ناصری صفحه 52
    مقدمه
    سندرم کرامپ نویسندگی(Writer''s cramp) یک نوع قوام عضلانی(Dystonia) موضعی است که به علت انقباض های عضلانی غیر قابل کنترل در دست بیمار بوجود می آید و باعث می شود که نوشتن برای این بیماران خسته کننده و ناکارآمد باشد.
    معرفی بیمار : در این نوشتار یک مرد 55 ساله، متاهل، کارمند بانک، که از 17 سالگی مبتلا به صرع میوکلونیک(Myoclonic epilepsy) و وسواس عملی بوده و چند سال بعد بدنبال یک استرس ناگهانی مبتلا به سندرم کرامپ نویسندگی شده است معرفی می گردد. از هم زمانی کرامپ نویسندگی، صرع میوکلونیک و اختلال وسواس عملی(Compulsion) گزارشی در دست نیست. صرع میوکلونیک بیمار با روزانه 5 میلی گرم دیازپام تحت کنترل بوده است ولی برای سندرم کرامپ نویسندگی و وسواس عملی پیگیری درمانی مناسبی نداشته است.
    نتیجه نهایی : تابلوی بیماری با هیچ کدام از گزارش های قبلی مطابقت نداشت بنابراین انجام این بررسی ضروری به نظر می رسد
    کلیدواژگان: استرس، رفتار درمانی، سندرم کرامپ نویسندگی، صرع میوکلونیک، وسواس عملی
|
  • M.R. Nikravesh , M. Jalali , A.A. Moeen , M.H. Karimfar , Sh. Mohammadi , H. Rafighdoost Page 5
    Introduction &
    Objective
    The brain choroids plexus (BCP) plays an important role in the cerebrospinal fluid (CSF) production, but its characterization is still incomplete. Collagen type IV, is one of the most important proteins of basement membrane (BM) and extracellular matrix (ECM) of BCP. In the present study we investigated the differential period of type IV collagen in basement membrane of the BCP of mouse fetuses using immunohistochemical method.
    Materials and Methods
    Intact female balb/c mice were kept under normal conditions. After mating, vaginal plug was assumed as day zero of pregnancy. From days 10 to the last day of pregnancy, the mice were sacrificed and their embryos were collected. For processing, the head of embryos were fixed, serially sectioned and immunohistochemistry study for tracing collagen type IV of BCP were carried out.
    Results
    This study indicated that collagen IV appeared by weak reaction on day 12 of gestation in BM of primary BCP and increased continuously until day 17th of gestation. After this period, collagen reaction did not show significant changes in the next embryonic days.
    Conclusion
    Our previous study showed that renal glomeruli development is dependent on the collagen type IV appearance in BM and ECM. So, the present investigation confirmed that the BCP development is also dependent on type IV collagen synthesis in BM of brain ventricular choroids. These data indicated that the specific localization of this protein may be shared by renal glomeruli and the choroid plexus leads us to hypothesize that the type IV collagen protein may function as a selective permeability barrier.
    Keywords: Basement Membrane, Choroids Plexus, Collagen Type IV, Mouse
  • A. Moradi , M. Albaalbaki , M. Davoudi Page 10
    Introduction &
    Objective
    ECT is an inevitable therapy for many of psychiatric patients. During ECT severe hemodynamic changes occur which may cause dangerous cardiovascular complications especially in elderly patients with cardiac disease and may lead to arrhythmia,ischemia and myocardial infarction. The purpose of this study was to show the effect of clonidin and propranolol on the prevention of hemodynamic changes following the ECT.
    Materials and Methods
    This study was a controlled double blind clinical trial which was carried out on 31 patients ASA I, II hospitalized in psychiatry ward of Hamadan Sina hospital who were in need of ECT. In order to increase the accuracy of the study the personal factors on the drug metabolism were omitted and the chosen patients were given ECT three times separately with the interval of 48 hours. Two hours before every ECT clonidin (0.2 mg), propranolol (40 mg) and placebo (vitamin c) were administered and after each ECT the hemodynamic parameters including systolic blood pressure, diastolic blood pressure, rate pressure product and ECG were measured at certain intervals and recorded on information forms and then analyzed by SPSS 9 soft ware.
    Results
    The result of this study showed that the average changes of hemodynamic parameters in different times occurred in all groups significantly(p<0.001). Following ECT, arrhythmia in control group has been plentiful in comparison with the other two groups, and the changes were statistically meaningful (p=0.001).
    Conclusion
    We concluded that the modifying hemodynamic changes and decrease of arrhythmia taking the drugs in comparison with placebo have been more effective and of the two drugs, propranolol has been more effective on the prevention of hemodynamic changes after ECT.
    Keywords: Clonidine, Electroshock, Hemodynamic Changes, Propranolol
  • Sh. Farshad , A. Japoni , A. Alborzi , K. Bagheri Lankarani , S.A. Taghavi , M. Hosseini Page 16
    Introduction &
    Objective
    H. pylori is a human pathogen which infects the gastric mucosa and causes an inflammatory process leading to gastritis, ulceration and cancer. It is not clear what factors determine these divergent outcomes of infection. The aim of the present study was detecting the immunogenic proteins in H. pylori strains isolated from patients with different gastric diseases.
    Materials and Methods
    Total proteins of 144 strains of H. pylori isolated from 3 groups of patients (gastric ulcer 37, gastritis 77 and gastric cancer 30) were separated by 1D-SDS-PAGE and then were blotted with the sera of their respective hosts.
    Results
    In SDS-PAGE the members of each group showed high correlation regarding to similarity in their patterns, resulting in considering them in the same cluster. The patterns of immunoblots differed from that of Commassie Brilliant Blue stained gels. Some of the protein bands in the SDS-PAGE were not recognized by blotting method. Only the bands of 106 and 45 kDa from H. pylori strains isolated from patients with GC were significantly recognized specifically with the sera of their respective patients and the band of 13 kDa was recognized specifically with the sera of nonulceric patients. With the exception of these bands, in the patterns of blotting of the sera from all patients no significant differences were observed.
    Conclusion
    Using 1D blotting methods we could find 2 antigenic protein bands (106 and 45 kDa) for H. pylori strains isolated from cancerious patients and one (13 kDa) for the strains isolated from nonulceric patients which were specifically recognized with their respective host. Further studies have to be conducted to show if the antigens described here are of predictive value for certain clinical states.
    Keywords: Helicobacter pylori, Gastric Diseases, Protein Profile
  • N. Manochehrian , S.M. Hashemi Fesharaki , P. Hajian , E. Khoshraftar Page 23
    Introduction &
    Objective
    Postoperative pain has harmful effects in many systems. Dextromethorphan reduces postoperative pain in post partum tubal ligation under general anesthesia.
    Materials and Methods
    In this research 40 patients with ASA class I and II in double blind randomized clinical trial were studied in two groups. 90 minutes before surgery the patients received 90 mg dextromethorphan or placebo (oral). The patients induced general anesthesia with thiopental (5mg/kg), fentanyl 1.5 mg/kg and succinylcholin(1-1.5 mg/kg) and maintenance with halothane and N2O 50%. Patients were observed studied for analgesic requirement, nausea, vomiting, urinary retention and respiratory depression in recovery and 2,4,8 and 24 hours after surgery.
    Results
    There was no significant difference in age, education,. .. Pain in recovery, 2 and 4 hours after surgery in dextromethorphan was less than placebo group. The analgesic requirement (pethidine) in dextromethophan was less than placebo group
    Conclusion
    Administration of 90 mg dextromethorphan 90 minutes before the surgery under GA reduces pain in recovery time, 2 and 4 hours after the surgery.
    Keywords: Pain, Dextromethorphan, Sterilization, Tubal
  • S.M. Jalalzadeh, D.D.S. , Sh. Shahriari, D.D.S. , A. Mamavi, D.D.S. , O. Mehrpour Page 28
    Introduction &
    Objective
    One of the important problems in dentistry is post endodontic pains. The purpose of this study was comparison of the effect of prophylactic oral ibuprofen 800mg and oral predenisolone 30mg on prevention of post endodontic pain.
    Materials and Methods
    The present study is a double-blind, randomized and controlled trial. It was conducted on 60 patient (16men and 44 women between the ages of 18-63) who needed endodontic treatment. Inclusive criteria for selecting of patients were: need for root canal therapy in one of the posterior teeth, having no systemic problem, no evidence of abscess; not taking analgesic or similar drug for at least 6 hours before treatment. Patients were divided into three experimental groups randomly taking one of the drugs before the treatment {ibuprofen 800 mg, prednisolone30mg and placebo (oral dextrose)}. Patients completed VAS at 6,12 and 24 hours post root canal therapy and analyzed using the spss15 by chi-square, ANOVA test and Tukey test.
    Results
    During 24 hours after treatment post endodontic pain is 95%- 100% in the placebo group. The prevalence of no-pain was not significant 6, 12 and 24 hours after treatment between the ibuprofen and predenisolone groups. The mean scale of pain in ibuprofen and predenisolone groups was significantly lower than placebo group 6, 12 and 24 hours after treatment. Differences between the drug groups are significant only on 6 and 12 hours after treatment.
    Conclusion
    Post endodontic pains are present 24 hours after treatment. 6 and 12 hours after treatment 30 mg predenisolone are significantly better for pain relief than 800 mg ibuprofen. But after 24 hours it is not significant.
    Keywords: Ibuprofen, Pain, Predenisolone, Root Canal Therapy
  • M. Mirteimoori , N. Sakhavar Page 33
    Introduction &
    Objective
    The most common complications of cesarean section are post operative fever and endometritis. This study was undertaken to assess the effect of preoperative vaginal preparation with povidone iodine on these complications.
    Materials and Methods
    A double blind clinical trial study was conducted on 430 term singleton pregnant women who referred to obstetric department of Ali Ebne Abitaleb Hospital in Zahedan city in 2006-2007 for elective cesarean. All patients received prophylactic antibiotic after umbilical cord clamping. In the control group (215 cases) we did only abdominal scrub, but in the case group (215 cases) we did additional vaginal preparation with povidone iodine solution before the beginning of cesarean. The exclusion criteria were: placenta previa, gestational or overt diabetes mellitus, corticosteroids usage, morbid obesity and fever before and at cesarean, presence of bloody or meconium-stained amniotic fluid or prolonged surgery. We investigated the patients after first post operative day until removing surgical sutures for development of febrile morbidity (temperature>38°C), clinical symptoms and signs of endometritis (fever persisting in association with uterine tenderness and foul lochia, in the absence of physical or laboratory evidence of other infections), wound inflammation (erythematic or tenderness of wound edges), wound infection (signs of inflammation in association with purulent drainage). The statistical data were analyzed by the SPSS software and P.value <0.05 considered significant.
    Results
    There was no significant differentiation between the two groups regarding socioeconomic situation, weight, age, length, parity and time of operation. The results of our study showed that preparation with povidone iodine in elective cesarean before the beginning of surgery, significantly reduces the post operative fever (13.9% in the control group and 2.3% in the case group, P=0.0001) and post operative endometritis rate (10.2% in the control group and 1.9% in the case group, P=0.0001),wound inflammation(4% in the control group and 0.9% in the case group P=0.0009) and wound infection (2.3% in the control group and 0.9% in the case group, P=0.2).
    Conclusion
    According to our findings, vaginal preparation with povidone-iodine before elective cesarean section effectively reduces post operation fever and endometritis.
    Keywords: Cesarean Section, Endometritis, Vaginal Preparation
  • A.R. Yavarikia , Gh. Ghorbani Amjad , M. Khansari Varkaneh, G.P. Page 38
    Introduction &
    Objective
    The most frequent site of injury in football is the knee. In this study the value of prophylactic knee braces in reduction of MCL injuries was evaluated.
    Materials and Methods
    In this prospective cohort study we evaluated 11480 athlete-exposure that lasted 30 minutes. After the explanation of study method to coaches and athlete we gave them two kind of study questionnaires. After data collection we analyzed data with SPSS 10.
    Results
    In this study 149 injuries happened out of which. 28 were knee injuries (21 in unbraced athletes and 7 in braced athletes (P=0.21) and 23 were knee ligamentous injuries (16 in unbraced athletes and 7 in braced athletes (P=0.662). There were 16 MCL injuries (11 in unbraced athletes and 5 in braced athletes). The relative risk in this study was 0.454. We evaluated the severity of ligamnetous injury and there was no significant difference between the two groups (P=0.5).
    Conclusion
    In conclusion in this study we found that the prophylactic knee braces had no positive effect in prevention of knee injuries. Some epidemiological studies with large samples and longer period should be designed to discover the real effect of these braces in knee injuries prevention.
    Keywords: Athletic Injuries, Knee Injuries, prevention, control, Medical Collateral Ligament, Knee, injuries
  • A.H. Zahirnia , A.R. Moradi , N.A. Norozi , J.N. Bathaii , H. Erfani, G.P., A.Moradi Page 43
    Introduction &
    Objective
    Cutaneous leishmaniasis as one of the most important tropical diseases, is endemic in different parts of Iran. World Health Organization (WHO) has recommended and supported the investigation on this zoonotic disease. The purpose of this descriptive study was to determination some epidemiological aspects of cutaneous leishmaniasis in Hamadan Province.
    Materials and Methods
    All confirmed and recorded cutaneous leishmaniasis cases who were diagnosed during 2002-2007 in Hamadan province entered in our study and their demographic and epidemiological information was analyzed by SPSS software.
    Results
    According to the results of this study, from a total of 210 cases of cutaneous leishmaniasis, 197 (93.8%) were male and 13 (6.2%) were female. The mean incidence of cutaneous leishmaniasis was 2.05/100000. The most common age group was 15-24 and 85.7% of the patients were between 15 to 44 years old. 99% of the patients had a history of stay in or trip to an endemic area.
    Conclusion
    Migration of susceptible populations especially men in labor ages (>15 years old) to endemic areas, whose exposure to infection is highly probable, is the main cause of cutaneous leishmaiasis disease in Hamadan province. This situation indicates that cutaneous leishmaniasis is not endemic in Hamadan province.
    Keywords: Leishmaniasis, Cutaneous, epidemiology, Phlebotomus, Zoonoses
  • T. Eslammanesh , Sh. Dabiri , B. Pourseyedi , M. Sanjari Page 48
    Introduction
    The pancreatic endocrine tumors are rare. Insulinoma is the most common pancreatic endocrine neoplasm.30% of pancreatic tumors in MEN type I are beta cell tumors.Case Report: The presented case is a 23 year old male with a family history of MEN I syndrome. The patient presented with whipple triad. Radiologic studies revealed two small and round masses in body and tail of pancreas. With clinical diagnosis of pancreatic tumor the patient underwent laparatomy, distal pancreatectomy and splenectomy.
    Conclusion
    According to macroscopic, microscopic, immunostaining findings, clinical and laboratory data the final diagnosis was insulinoma.
    Keywords: Endocrine Gland Neoplasms, Insulinoma, Multiple Endocrine Neoplasia Type I
  • A.R. Moghaddas , M. Nasseri Page 52
    Introduction
    The writer's cramp syndrome is a kind of local dystonia which appears in the hands due to uncontrollable muscular spasms, making a hard and tiring job of writing for patients.Case Report: The present study investigates a 55 year old married male, a bank officer, who has been suffering from myoclonic epilepsy and compulsion since the age of 17, and a few years later developed the writer's cramp syndrome following a sudden stress. There is no report on the simultaneity of the writer's cramp, myoclonic epilepsy and compulsion.
    Conclusion
    The patient's myoclonic epilepsy condition has been under control by a daily dosage of 5 mg of diazepam. However, the writer's cramp syndrome and the compulsion have not been under appropriate therapeutic control.
    Keywords: Behavior Therapy, Compulsion, Epilepsy, Myoclonic, Stress, Writers Cramp