فهرست مطالب

مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 17، بهار 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/03/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمود صبوحی، مسیح الله طاهر، سعید نصوحیان، اعظم یاراحمدی صفحه 1
    مقدمه
    یکی از خصوصیات لازم و مهم هر سمان برای استفاده در محیط دهان کم بودن حلالیت آن می باشد. حل شدن سمان مورد استفاده در ترمیم های ریختگی ثابت باعث ایجاد پوسیدگی در دندان های پایه، ازدست رفتن گیر ودر نهایت باعث از دست رفتن ترمیم های ریختگی ثابت می گردد. هدف از پژوهش حاضر تعیین و مقایسه حلالیت سمان های زینک فسفات و پلی کربوکسیلات هاروارد و آریادنت تولیدایران با نمونه های خارجی بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی آزمایشگاهی که بر اساس دستورالعمل 2725 و 2726 استاندارد ایران بود، حلالیت دو نوع سمان زینک فسفات و پلی کربوکسیلات هاروارد و آریادنت مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا تعداد 10 نمونه دیسکی شکل با ضخامت 03/0 ± 1 میلی متر و قطر 3/0 ± 10 میلی متر برای هر سمان مورد بررسی ساخته شد (40 عدد). سپس میزان حلالیت سمان های زینک فسفات با روش اسپکتروفتومتری و میزان حلالیت سمان های پلی کربوکسیلات با روش سنجش رسانایی تعیین گردید. اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 5/11 و آزمون آماری tمستقل با سطح معنی داری 05/0α = آنالیز شد.
    یافته ها
    میانگین میزان حلالیت سمان زینک فسفات هاروارد و آریادنت به ترتیب 24/0 ± 23/1 و 15/0 ± 86/0 میلی گرم P205 در گرم و از نظر آماری این تفاوت معنی دار بود (001/0 >p value). میانگین میزان حلالیت سمان پلی کربوکسیلات هاروارد و آریادنت به ترتیب 40/4 ± 27/39 و 05/3 ± 85/37 زیمنس بر متر کیلوگرم بود که از نظر آماری این تفاوت معنی دار نبود (4/0p value =).
    نتیجه گیری
    میانگین حلالیت 4 سمان زینک فسفات و پلی کربوکسیلات هاروارد و آریادنت به دست آمده در این پژوهش در حد استاندارد تعیین شده از طرف سازمان استاندارد ایران بود.
    کلیدواژگان: سمان زینک فسفات، سمان پلی کربوکسیلات، حلالیت
  • محمد کتابی، فاطمه رشیدی میبدی، شیرین امینی، نسیم فرخانی صفحه 8
    مقدمه
    ارتباط بین بیماری های پریودونتال و مشکلات سیستمیک مانند بیماری های قلبی- عروقی، سکته قلبی، زایمان زودرس، تولد نوزادان نارس، دیابت و افزایش چربی خون نشان داده شده است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر درمان های فاز I پریودونتال شامل آموزش بهداشت، جرم گیری، برساژ و هموار سازی ریشه بر کاهش غلظت سرمی تری گلیسیرید و کلسترول در مبتلایان به پریودونتیت دارای افزایش چربی خون بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش مداخله ای از نوع نیمه تجربی، غلظت تری گلیسیرید و کلسترول 30 بیمار مبتلا به پریودونتیت دارای افزایش چربی خون اندازه گیری شد. بیماران با درجات 3 و 4 شاخص CPITN به عنوان بیماران دارای پریودونتیت محسوب می شدند. بلافاصله پس از اندازه گیری فاکتورهای مذکور، درمان های فاز I شامل جرم گیری و بروساژ، هموار سازی ریشه به همراه آموزش بهداشت انجام شد. یک ماه پس از درمان دوباره غلظت سرمی تری گلیسرید و کلسترول خون بیماران اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل آماری داده های پژوهش از نرم افزار SPSS (ویرایش 5/11) و آزمون paired t استفاده شد.
    یافته ها
    درمان های فاز I به طور محسوسی باعث کاهش غلظت سرمی تری گلیسیرید (37/8 واحد، 02/0 p value
  • شیوا علوی، امین شیروانی صفحه 13
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر، بررسی اثرات مستقل و متقابل خم های پیش فعال سازی نوع اول و دوم بر سیستم سه بعدی نیرو در فنرهای رترکشن کانین از جنس استیل و بتا تیتانیوم بود.
    مواد و روش ها
    در یک پژوهش تحلیل المان محدود، سه طرح فنر رترکشن شامل فنر عمودی، فنر عمودی هلیکس دار و فنر T مورد بررسی قرار گرفت. تمامی حالات ترکیبی از خم نوع اول (0، 20، 40 و 60 درجه)، خم نوع دوم (0، 20 و40 درجه) و آلیاژ سیم (استیل/ بتا تیتانیوم) برای هر یک از فنرهای مذکور بررسی گردید. تمامی اپلاینس های مورد بررسی با فواصل 05/0 میلی متری تا حد الاستیک فعال شدند و نسبت های گشتاور به نیرو (در پلن اکلوزال و ساژیتال) و نسبت نیرو/ تغییر شکل آنها با کاربرد نرم افزارهای ABAQUS (نسخه 6.8) و CATIA (نسخه 5.13) محاسبه گردید.
    یافته ها
    بر اساس یافته های پژوهش، خم نوع دوم تا حدی باعث کاهش نسبت گشتاور/ نیرو در پلن اکلوزال می گردد ولی خم نوع اول اثری بر نسبت گشتاور به نیروی فنر در پلن ساژیتال ندارد. افزودن هلیکس به فنر عمودی باعث کاهش نسبت نیرو/ تغییر شکل فنر می شود ولی اثر کمی بر نسبت های گشتاور به نیروی فنر دارد.
    نتیجه گیری
    پیش فعال سازی های نوع اول و دوم در فنرهای رترکشن باعث ایجاد اثرات مطلوب شده، تداخل نامطلوبی با یکدیگر ندارند. افزودن هلیکس ممکن است باعث بهبود برخی از خصوصیات مکانیکی فنرهای رترکشن گردد.
    کلیدواژگان: طرح اپلاینس ارتودونسی، سیم های ارتودونسی، تحلیل المان محدود، استیل ضد زنگ، بتا تیتانیوم، حرکت دندانی
  • آرش عزیزی، بهرام فتح الله زاده، پرویز مالک نژاد، انوشیروان شمس پور صفحه 24
    مقدمه
    دو بیماری عمده دهان، پوسیدگی دندانی و بیماری های لثه می باشند که در اثر تجمع میکروارگانیسم ها و تشکیل پلاک میکروبی ایجاد می شوند. دهان شویه ها در کاهش پلاک دندانی و ژنژیویت نقش مهمی دارند. از آن جا که دهان شویه ایرشا به صورت متداول و معمول مورد استفاده قرار می گیرد، هدف از انجام این پژوهش، بررسی اثر دهان شویه آنتی سپتیک ایرشا بر روی استرپتوکوک های پاتوژن و میکروفلورهای طبیعی دهان بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تجربی، 28 داوطلب با معیارهای ورودی به مدت 2 هفته، دوبار در روز، هر بار 15 سی سی و به مدت 30 ثانیه از دهان شویه آنتی سپتیک ایرشا در دهان استفاده کردند. قبل و بعد از مصرف دهان شویه از داوطلبان خواسته شد دهان خود را با سرم فیزیولوژی شستشو داده، پس از شستشو محتویات آن را خارج نمایند؛ سپس 1 سی سی بزاق بیماران بدون هیچ تحریکی در یک لوله استریل جمع آوری و بلافاصله جهت آزمایشات به آزمایشگاه میکروب شناسی ارسال شد. این عمل بعد از 2 هفته استفاده از دهان شویه نیز تکرار شد و تعداد کلنی های استرپتوکوک های پاتوژن و میکروفلور طبیعی دهان قبل و بعد از استفاده از دهان شویه شمارش و ثبت گردید. تغییرات بوی دهان و رنگ دندان ها نیز بعد از مصرف دهان شویه ثبت شد. داده های تحقیق با استفاده از آزمون های t و 2χ آنالیز شد.
    یافته ها
    دهان شویه ایرشا تعداد کلنی های استرپتوکوک های پاتوژن دهان را بعد از مصرف به طور معنی داری کاهش داد. همچنین باعث از بین رفتن سه میکروفلور طبیعی دهان شد ولی بر سایر میکروفلورهای طبیعی دهان اثری نداشت. تغییر رنگ دندان ها و تغییر بوی دهان بعد از مصرف این دهان شویه در افراد مورد مطالعه دیده نشد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که دهان شویه آنتی سپتیک ایرشا، استرپتوکوک های پاتوژن دهان را از بین می برد و می تواند به عنوان وسیله کمکی در کنار روش های مکانیکی کنترل پلاک دندانی استفاده شود.
    کلیدواژگان: ایرشا، استرپتوکوک، میکروفلور، بوی دهان، رنگ دندان
  • رضا بیرنگ، فرزاد قشلاقی، کامران یزدانی، بهروز خسروی صفحه 30
    مقدمه
    آگاهی دندان پزشکان از قوانین و مقررات حرفه ای و شغلیشان یک امر ضروری است. با این وجود به نظر می رسد آنها در طی گذراندن دوره های دندان پزشکی در این مورد به خوبی آموزش ندیده باشند. هدف این پژوهش بررسی میزان آگاهی دندان پزشکان شهر اصفهان نسبت به قوانین و مقررات مرتبط با حرفه دندان پزشکی بود.
    مواد و روش ها
    شیوه پژوهش، توصیفی- تحلیلی و نمونه های مورد پژوهش 144 نفر از دندان پزشکان عمومی و متخصص شهرستان اصفهان بودند که به صورت تصادفی منظم انتخاب شدند. پس از تهیه پرسشنامه در نه حیطه مختلف، ابتدا پرسشنامه ها در بین نمونه ها توزیع گردید. سپس داده های به دست آمده با استفاده از روش های آماری توصیفی و آزمون های t-test و ANOVA تحلیل شد. 05/0 p value < معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    میانگین نمره به دست آمده از پرسشنامه 86/3 ± 41/12 از 30 نمره بود که بیانگر میزان آگاهی کم دندان پزشکان از قوانین و مقررات حرفه دندان پزشکی است. همچنین میانگین نمره به دست آمده با جنس، مدرک تحصیلی و سابقه کار ارتباط معنی دار نشان نداد (05/0 p value >). در حالی که میانگین حاصل با سن و دانشگاه محل تحصیل ارتباط معنی داری را نشان داد (05/0 > p value).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان می دهد که میزان آگاهی دندان پزشکان شهر اصفهان در مورد مقررات و قوانین حرفه دندان پزشکی کم می باشد. این امر ضرورت آموزش مناسب و فراتر از گذشته در این مورد را در طول دوران تحصیل و یا پس از آن ایجاب می نماید.
    کلیدواژگان: قوانین و مقررات حرفه دندان پزشکی، دندان پزشکان، آگاهی
  • مریم حاج نوروزعلی تهرانی، پریسا ضیایی مقدم، سرور آرمان صفحه 35
    مقدمه
    عادت مکیدن انگشت به مدت طولانی ممکن است عوارض ناخوشایندی بر تکامل دندانی اسکلتی، اجتماعی، فیزیکی، روحی و گفتاری کودک بر جای گذارد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر اپلاینس داخل دهانی (پالاتال کریب) و رفتار درمانی (مزه بد طعم و تقویت مثبت) در کنترل عادت مکیدن انگشت در کودکان 12 6 ساله بود.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی، 29 کودک که جهت درمان عادت مکیدن انگشت مراجعه کرده بودند، پس از جمع آوری اطلاعات زمینه ای و معاینه دهان و دندان، به صورت تصادفی وارد دو گروه شدند. گروه اول برای 4 ماه مورد درمان با اپلاینس (پالاتال کریب) قرار گرفته، 1 ماه پیگیری شدند؛ گروه دوم مورد رفتار درمانی شامل مزه بد طعم روی ناخن ها و تقویت مثبت قرار گرفتند و در آنان برای ترک عادت مکیدن انگشت در شب از باندهای دست یا دستکش استفاده شد. داده ها با آزمون های آماری Mann-Whitney و Wilcoxon با در نظر گرفتن سطح اطمینان 05/0 تجزیه و تحلیل آماری شد.
    یافته ها
    4 ماه پیگیری نشان داد که درمان با اپلاینس در توقف عادت روز به نسبت (حدود 50 درصد) و در توقف عادت شب، بیشتر از روز مؤثر بود (حدود 79 درصد). اثربخشی پالاتال کریب با گذشت زمان کاهش یافت. اثر بخشی رفتار درمانی بیشتر در کنترل عادت مکیدن انگشت در روز بود (حدود 87 درصد) و البته در شب نیز به نسبت مؤثر بود (حدود 50 درصد). مقایسه نتایج درمان ماه های 1، 2، 3 و 4 به طور جداگانه، در عادت شب و روز در دو گروه هیچ تفاوت معنی داری نشان نداد. در حالی که بین مجموع میانگین های نتایج 4 ماه برای عادت روز، تفاوت معنی دار بود (047/0 = p value).
    نتیجه گیری
    استفاده از روش مزه بد طعم روی ناخن ها به همراه تقویت مثبت روشی آسان، با اجرای راحت و مقرون به صرفه بوده، در کنترل عادت مکیدن انگشت در اوقات بیداری نسبت به شب هنگام بسیار موفقتر می باشد. استفاده از اپلاینس های داخل دهانی به خصوص پالاتال کریب در کنترل عادت غیر ارادی (شب) بسیار مؤثرتر از کنترل عادت روز می باشد. روش رفتار درمانی به طور معنی داری در کنترل عادت روز در مدت 4 ماه موفقتر از اپلاینس می باشد.
    کلیدواژگان: عادت مکیدن انگشت، اپلاینس داخل دهانی، پالاتال کریب، رفتار درمانی، مزه بد طعم روی ناخن ها، تقویت مثبت
  • رضیه شجاعی پور، شاهپور آریا صفحه 44
    مقدمه
    رویش دندان های ثنایای دایمی فک پایین در سمت لینگوال دندان های ثنایای شیری باقی مانده، اغلب موجب نگرانی والدین می شود. با توجه به نبودن آماری در مورد شیوع رویش لینگوالی ثنایای دایمی فک پایین، این پژوهش با هدف بررسی شیوع رویش لینگوالی دندان های ثنایای دایمی فک پایین و ارتباط آن با نوع قوس دندانی (وجود یا عدم وجود فضا بین دندان های ثنایای شیری) در پاییز 1386 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش توصیفی مقطعی، 4278 دانش آموز (نیمی دختر و نیمی پسر) از 50 مدرسه در شهر کرمان به طور تصادفی انتخاب شدند. اطلاعات آنها شامل سن، جنس، وضعیت رویش لینگوالی ثنایای دایمی فک پایین و نوع قوس دندانی توسط یک دانشجو ثبت گردید. صورت گرفت. تجزیه و تحلیل های آماری جهت متغیرهای کمی و کیفی به ترتیب توسط آزمون های t و 2χ با استفاده از نرم افزار SPSS9.0 انجام شد.
    یافته ها
    شیوع رویش لینگوالی دندان های ثنایای دایمی فک پایین 2/2 درصد به دست آمد. رویش لینگوالی دندان های ثنایای دایمی فک پایین در دختران به طور معنی داری بیش از پسران بود (05/0 p value
  • غلامرضا جهانشاهی، سید حسین طباطبایی اردکانی صفحه 49
    مقدمه
    ضایعات ادونتوژنیک داخل استخوانی پیگمانته، ضایعات نادری هستند که تاکنون در منابع انگلیسی زبان 47 مورد از آنها گزارش شده است. در این میان Pigmented calcifying cystic odontogenic tumor شایع ترین نوع این ضایعات است که پیشتر تحت عنوان Calcifying odontogenic cyst شناخته می شد و تا به حال 20 مورد از آن گزارش شده است.
    گزارش مورد: بیمار یک مرد نوزده ساله دارای یک تورم استخوانی دردناک در ناحیه قدام فک بالا در سمت راست با گسترش به ریم اوربیتال، مشکلات بینایی و سردرد بود. با توجه به نمای رادیوگرافیک، بررسی میکروسکوپی، رنگ آمیزی اختصاصی و ایمونوهیستوشیمیایی، تشخیص Pigmented calcifying cystic odontogenic tumor associated with odontoma داده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به خاستگاه مشترک ملانوسیت ها و دنتال لامینا از نئورال کرست، حضور ملانوسیت ها و ملانین در ضایعه اخیر قابل توجیه است؛ هر چند تاکنون نقشی برای آن در رفتار بیولوژیک و پیش آگهی مطرح نشده است. این مورد نیز به موارد نادر ضایعات ادونتوژنیک پیگمانته گزارش شده، اضافه خواهد شد.
    کلیدواژگان: تومور ادونتوژنیک کیستیک کلسیفیه، ادونتوما، ملانوسیت
  • مرتضی عشاق، احمد رضا صادقی، فرحناز شرف الدین، سیدعلی اصغر علوی، رضا عمید، رضا درفشی صفحه 53
    مقدمه
    دندان هایی که دچار تروما شده اند یا در یک سوم سرویکالی ریشه دارای ضایعاتی بوده، نیاز به روکش داشته باشند از لحاظ درمان مشکلات متعددی را ایجاد می کنند. در این موارد، رویش با اعمال نیرو (Forced eruption) این امکان را فراهم می سازد که لبه های روکش بر روی ساختمان سالم دندان قرار گیرد. جهت انجام رویش با اعمال نیرو دو روش پیشنهاد می شود: یکی توسط براکت های ارتودنسی و دیگری بدون نیاز به براکت های ارتودنسی، که هر دو دارای محدودیت هایی می باشند. هدف از ارایه این مقاله، معرفی یک مجموعه طراحی شده جدید جهت رویش با اعمال نیرو بود که بدون نیاز به براکت ها و توسط کامپوزیت تقویت شده با فیبر انجام می شود.
    معرفی مورد: خانمی 25 ساله با شکستگی سانترال بالا سمت راست جهت انجام رویش با اعمال نیرو به دانشکده دندان پزشکی شیراز مراجعه کرد. بعد از درمان های اندودنتیک و سمان کردن یک قلاب فلزی در داخل ریشه، یک مجموعه توسط سیم ارتودنسی و کامپوزیت تقویت شده با فیبر طراحی شد. این مجموعه به دندان های مجاور باند گردید و جهت تامین زیبایی در حین دوره درمان، یک تاج کامپوزیتی بر روی این مجموعه قرار گرفت. توسط اعمال نیروی الاستیک از این مجموعه به قلاب داخل ریشه، رویش سریع در 29 روز به شکل موفقیت آمیزی انجام شد و پس از درمان های پریودنتال و پروتز، پس از 14 هفته دوره ترمیم، درمان به اتمام رسید. این مجموعه طراحی شده ضمن عدم نیاز به براکت های ارتودنسی، مجموعه ای ساده و موفق با زیبایی قابل قبول در حین درمان می باشد.
    کلیدواژگان: رویش با اعمال نیرو، رزین کامپوزیتی، سیم ارتودنسی
|
  • M. Sabouhi, M. Taher, S. Nosouhian, A. Yarahmadi Page 1
    Introduction
    Zinc phosphate and poly carboxylate cement have wide usage in operative and pedodontics dentistry and fixed prosthodontics. Ariadent zinc phosphate and poly carboxylate cements are manufactured in Iran. One of the important and necessary properties of each cement to be used in oral cavity, is its low solubility. The purpose of the present study was to determine and compare solubility of Harvard zinc phosphate and poly carboxylate cement with Ariadent.Methods and materials: In this experimental study that was based on specification No 2725 and 2726 of Iranian standard, ten disc shaped samples with 1 ± 0.03 mm width and 10 ± 0.3 mm diameter was constructed for each cement. Zinc phosphate solubility with spectrophotometer and poly carboxylate solubility with conductivity evaluation was measured. The data were analyzed with T test. P value < 0.05 considered as significant.
    Results
    The mean value of solubility for Harvard and Ariadent zinc phosphate cement was 1.23 ± 0.24 and 0.86 ± 0.15 mgr P205 per gr. respectively. There was statistically significant difference between the two cements (p value = 0.001). The mean value of solubility for Harvard and Ariadent poly carboxylate cement was 39.27 ± 4.40 and 37.85 ± 3.05 simence on the meter per kg. respectively. There was statistically no significant difference between the two cements (p value = 0.4).
    Discussion
    In accordance to determined values from Iranian standard No 2725 and 2726, the mean value of solubility of 4 experimental cements in this study were within standard limits.
  • M. Ketabi, F. Rashidi Meibodi, Sh Amini, N. Farkhani Page 8
    Introduction
    The association of periodontal infections and systemic diseases like coronary heart disease, myocardial infarction, preterm labor, low weight delivery, diabetes, and hyperlipidemia has been shown. In limited researches, the effect of periodontal treatments on reduction of serum glucose and lipid levels has been studied. The aim of this research was evaluating the effect of phase I treatment on the level of serum cholesterol and triglyceride in patients with periodontitis and hyperlipidemia.
    Materials and Methods
    In this semi-experimental and interventional study, in 30 patients with periodontitis and known hyperlipidemia, cholesterol and triglyceride were measured. Patients with grade 3 and 4 of CPITN index were considered as periodontitis patients. Then periodontal treatment including scaling, polishing, root planning and oral hygiene instructions were performed. One month after treatment, cholesterol and triglyceride were measured again. For statistical analysis, paired t-test with SPSS was used.
    Results
    Phase I treatment caused significant reduction of mean cholesterol (14.66 mg/dl; p value < 0.001) and triglyceride (8.38 mg/dl; p value < 0.02) levels. The results also showed that reduction in cholesterol level was higher than triglyceride level after phase I periodontal treatment (p value < 0.01).
    Conclusion
    The results of this study showed that chronic localized infections like periodontitis could lead to increased serum triglyceride and cholesterol level. Also, phase I periodontal treatment caused significant reduction of these serum lipids. The association between hyperlipidemia and cardiovascular diseases are well known. Therefore, results of this research will emphasize the importance of periodontal treatment especially in patients with systemic diseases.
  • Sh Alavi, A. Shirvani Page 13
    Introduction
    The aim of this study was to investigate the effects and interactions of first– and second– order preactivation bends on three dimensional force system of steel and beta titanium canine retraction springs.Method and materials: In a non- linear finite element analysis, three retraction springs including, vertical loop, vertical helical loop and T– loop were studied. All combinations of first-order bend (0, 20, 40 and 60 degrees), second-order bend (0, 20 and 40 degrees) and wire material (stainless steel, beta titanium) were applied to each design. All appliances activated incrementaly to reach elastic limit in 0.05 mm steps. Moment/ force ratios (in occlusal and sagital plan) and load/ deflection rate of appliances were measured using ABAQUS, V6.8 and CATIA, V5.13 softwares.
    Results
    It was found that the second–order bend can somewhat reduce moment/ force ratio in occlusal plan but first order bend have no effect on moment/ force ratio in sagital plan. The addition of helix into the vertical loop reduced load deflection rate of spring but did little to alter the moment/ force ratios of spring.
    Conclusion
    First and second–order preactivation of retraction springs produced the desired effects, without significant interfering with each other. Helices added to the vertical loop may improve some mechanical characteristics of retraction springs.
  • A. Azizi, B. Fatholahzadeh, P. Maleknejad, A. Shamspour Page 24
    Introduction
    Caries and periodontal diseases are two major diseases in mouth, which caused by accumulation of microorganisms and forming dental plaque. Mouthwashes decrease dental plaque and gingivitis. Since Irsha mouthwash is commonly used, the purpose of this research was the evaluation of the effects of Irsha antiseptic mouthwash on pathogen streptococcus and mouth normal microflora.Methods and Materials: In this experimental study, 28 selected voluntaries, based on inclusion criteria, used the Irsha antiseptic mouthwash as long for 2 weeks, twice a day, 15 cc for each time, and gargled in mouth for 30 seconds. Before and after using mouthwash, subjects were sampled. We asked them to wash their mouth with physiologic serum; then, 1 cc saliva were collected in sterile tube and sent to microbiology laboratory immediately. This process repeated after 2 weeks using mouthwash. Numbers of pathogen streptococcus colonies and mouth normal microflora colonies before and after using mouthwash were recorded. We also recorded malodor and teeth color changes before and after using mouthwash. Data were analyzed using t-test and χ2.
    Results
    Irsha mouthwash significantly decreased the number of pathogen streptococcus and 3 mouth normal microflora (P < 0.05); but did not affect on other mouth microflora. Teeth color and malodor changes were not observed after using this mouthwash in subjects of this study.
    Conclusion
    Irsha mouthwash kill mouth pathogen streptococcus and can help subjects for controlling dental plaque.
  • R. Birang, F. Gheshlaghi, K. Yazdani, B. Khosravi Page 30
    Introduction
    Awareness of dentists about their professional and occupational rules and laws is necessary. But, it seems that they are not well informed in this subject during their educational courses. The aim of this study was to assess the knowledge of dentists practicing in Isfahan city in this matter.Methods and Materials: In this descriptive– analytic study, a total of 144 specialists and general dentists practicing in Isfahan city were randomly selected. The previously validated questionnaires in nine different domains distributed among them. After refinement, the collected data were analyzed using t- test and ANOVA at the significant level of 0.05.
    Results
    The majority of dentists were not aware of proper dental –law management (12.41 ± 3.86.30) (p value > 0.05). There were not significant relations between the awareness level and the gender, educational degrees and occupational experiences, where as there were significant relations between the age and the graduated university and their knowledge (p value < 0.05).
    Conclusion
    The findings of this study showed that the level of awareness about pertinent rules and regulations of dentistry, among specialists and general dentists of Isfahan city was low and this fact entails the necessity of suitable training and informing of dentists about these occupational rules, either during graduation or after that.
  • M. Hajnorouzali Tehrani, P. Ziaei Moghadam, S. Arman Page 35
    Introduction
    The aim of this study was to evaluate the efficacy of intraoral appliance (palatal crib) and behavior therapy (aversive taste and positive reinforcement) in digit–sucking management in 6- 12 years old children.
    Material And Methods
    In this clinical trial study, 29 children attended for treatment of digit-sucking habit. After underlying data collection and oral- dental examinations, the children were randomly assigned into two groups. Group A: Appliance therapy (palatal crib) for 4 months and 1 month follow up; group B: Behavior therapy included aversive taste on nails and positive reinforcement; and for breaking night digit- sucking habit, use of hand wraps or gloves. Data was analyzed by Mann Whitney and Wilcoxon tests in the 0.05 confidence rate.
    Results
    4 months follow-up revealed that appliance therapy was relatively effective in ceasing daytime habit (about 50%) and even more effective in ceasing nighttime habit (about 79%). The effectiveness of palatal crib decreased with time. Aversive taste and positive reinforcement had higher efficacy in daytime thumb- sucking control (about 87%), but were relatively effective in nighttime digit– sucking control (about 50%). Comparing the treatment results during 1, 2, 3 and 4 months, separately in day and night time habit between two groups, no significant difference was seen; whereas it was significant between sum of the means of 4 months results for day habit (p value = 0.047).
    Conclusion
    Aversive taste and positive reinforcement are low- cost, easy, effective and high success alternatives in digit- sucking habits control and they were more effective in daytime habit control than nighttime. Use of intra- oral appliances especially palatal crib is more effective in control of nighttime habits than daytime. Behavior- therapy had significant difference in daytime habit control related to appliance- therapy in the four months.
  • R. Shojaeipour, Sh Arya Page 44
    Introduction
    The eruption of mandibular permanent incisors lingual to retained primary incisors is often a source of concern for parents. It is seen both in patients with an obvious arch length inadequacy and in those with a desirable amount of spacing of the primary incisors. Because no statistics on prevalence of lingual eruption of mandibular permanent incisors exists, the aim of the present study was to investigate the prevalence of lingual eruption of mandibular permanent incisors and relationship between lingual eruption an arch- form in 6-8 years old children in kerman during autumn 2006.
    Material And Methods
    In this descriptive-cross sectional study, 4278 students (%50 girl, 50% boy) were selected randomly form 50 Schools in Kerman. Data including age, sex, position of lingual eruption of mandibular permanent incisors and dental arch form were recorded and then analyzed using t and chi– square tests.
    Results
    The prevalence of Lingual eruption of mandibular permanent incisors was 2.2%. Lingual eruption of mandibular permanent incisors in girls was significantly more than boys (p value < 0.05). Lingual eruption of mandibular permanent incisors in students with space among mandibular primary incisors was significantly more than students with an obvious arch length inadequacy (p value < 0.05).
    Conclusion
    Lingual eruption of mandibular incisors is a common clinical problem in the early mixed dentition period. The extraction of lower primary incisors can lead to displacement of lower lingual holding arches, or referral for comprehensive orthodontic treatment. Therefore, in these subjects "the wait– and– see policy" versus "early extraction" can be considered for lingual erupting permanent mandibular incisors.
  • Gh Jahanshahi, Sh Tabatabaei Ardakani Page 49
    Introdution: Pigmented intraosseous odontogenic lesions are rare, with only 47 reported cases in the English literature. Among them, pigmented calcifying cystic odontogenic tumor, formerly known as calcifying odontogenic cyst, is the most common lesion with 20 reported cases.Case Report: The patient was a 19-year-old man. He had a bony, tender expansion in anterior right maxillary region extended to orbital rim with visual complaints and unilateral headache. Considering radiographic appearance, microscopic study, special and immunohistochemical staining, a diagnosis of pigmented calcifiying cystic odontogenic tumor associated with odontoma was rendered.
    Conclusion
    Due to the same neural crest origin for melanocytes and dental lamina, the presence of melanocytes and melanin in this lesion is accountable. However, till now, no biologic behavioral and prognostic role has been considered for it. This case will add to rare reported cases of pigmented odontogenic lesions.
  • M. Oshagh, Ar Sadeghi, F. Sharafeddin, Aa Alavi, R. Amid, R. Derafshi Page 53
    Introdution: Teeth with trauma or defects in the cervical third of the root, which need crown, pose a complex dental treatment. In these cases, forced eruption allows crown margins to be placed on sound tooth structure. Two methods are suggested for forced eruption: One with and the other without using orthodontic brackets, which both have limitations. The purpose of this article was introducing a new designed appliance for forced eruption without brackets by using FRC.Case report: The case was a 25 years old woman with upper right central crown fracture who referred to dental school for forced eruption. After endodontic therapy and cementation of a metal hook in the root, an appliance was designed with orthodontic wire and Fiber Reinforced Composite for forced eruption. The appliance was attached to adjacent teeth and a composite veneer was produced with composite and attached to this fiber for esthetic reasons during treatment course. By elastic forces from this appliance to root hook, forced eruption was accomplished in 29 days successfully and treatment finished after periodontal and prosthetic treatments after 14 weeks healing period. This designed appliance which is simple and successful provides acceptable esthetics during treatment and avoids orthodontic brackets.