فهرست مطالب

دانش شناسی - پیاپی 2 (پاییز 1387)

نشریه دانش شناسی
پیاپی 2 (پاییز 1387)

  • 136 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1387/09/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مجتبی اسدی انجیله، عبدالحمید معرف زاده، نورالله کرمی صفحه 1
    این پژوهش با هدف بررسی و سنجش آشنایی و استفاده اعضای هیئت علمی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس با پایگاه های اطلاعاتی تخصصی رشته مربوطه انجام شد. روش تحقیق به کار رفته پیمایشی و ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامهمی باشد. تجزیه و تحلیل داده ها با روش آمار توصیفی و استنباطی و به کمک نرم افزار آماری علوم اجتماعی (SPSS)انجام شد. نتایج این پژوهش نشان داد که بیش از 80 درصد از اعضای هیئت علمی با پایگاه های اطلاعاتی تخصصی رشته خود آشنا هستند. اما میان آشنایی گروه های مختلف آموزشی تنها تفاوت معنی دار بین گروه مهندسی و علوم انسانی وجود داشت که با بزرگتر بودن میانگین گروه مهندسی مشخص شد که گروه مهندسی با پایگاه های اطلاعاتی خود بیشتر آشنا هستند. همچنین در میان عوامل یازده گانه اثرگذار بر عدم استفاده اعضای هیئت علمی، سرعت کم اینترنت با 8/85 درصد و نداشتن وقت کافی با 8/70 درصد از مهمترین عوامل شناخته شدند. 3/76 درصد از اعضای هیئت علمی نیز با شرکت در کلاسها و کارگاه های آموزشی با پایگاه اطلاعاتی تخصصی رشته خود آشنا شده اند. 8/52 درصد نیز علل استفاده خود را تالیف و ترجمه مقاله و کتاب اعلام داشتند. 7/77 درصد به خاطر متن کامل مقالات به پایگاه اطلاعاتی تخصصی رشته خود مراجعه می نمایند.
    کلیدواژگان: اعضای هیئت علمی، پایگاه های اطلاعاتی تخصصی، دانشگاه آزاد اسلامی فارس (واحدهای تابعه)
  • مریم امیدخدا، فرشته سپهر صفحه 17
    پژوهش حاضر با استفاده ازروش پیمایشی،نیازهاوعلاقه مطالعاتی اعضای جوان ازکتابخانه های عمومی شهرتهران زیر نظر نهاد کتابخانه های عمومی کشور را مورد مطالعه قرار می دهد.هدف اصلی این پژوهش شناخت و تعیین علاقه ونیازهای مطالعاتی جامعه پژوهش می باشد ودرصدد تعیین مهمترین منابع جهت کسب اطلاعات می باشد.تعداد600عضو ازمیان53251 نفراعضای جوان به عنوان نمونه به روش نمونه گیری خوشه ایمتناسب با اندازه وحجم هرمنطقه موردبررسی قرارگرفت.داده ها ازطریق پرسشنامه جمع آوری شد.
    اولویت های نیازمطالعاتی درکل شهر تهران: موضوع فناوری و علوم کاربردی با 6/25 درصد، و طبق اولویت دوم موضوع هنر با 1/22 درصد، و طبق اولویت سوم جغرافیا و تاریخ با5/20 درصد، بیشترین نیازهای اطلاعاتی بوده اند.
    نتایج پژوهش روشن ساخت که بیشترین منابع مورد نیاز جهت کسب اطلاعات دسترسی به اینترنت و(CD) سی دی های آموزشی بیشترین رسانه های مورد نیاز اعضای جوان بوده است
    کلیدواژگان: مجموعه سازی، نیاز اطلاعاتی، کتابخانه های عمومی، جوانان، شهر تهران
  • نشانه پاکدامن صفحه 31
    باتوجه به اهمیت وجود کتابخانه های عمومی وارائه خدمات اطلاع رسانی دراین کتابخانه ها، برقراری ارتباط فعال بین این کتابخانه هاواستفاده ازشبکه اطلاع رسانی باعث ارتقاء کیفی وکمی سطح خدمات اطلاع رسانی دراین کتابخانه ها خواهد شد. جامعه موردمطالعه دراین پژوهش شامل 153 کتابخانه عمومی است. هدف اساسی این پژوهش بررسی همه جانبه وضعیت کنونی کتابخانه های عمومی وامکانات بالقوه آن ها وهمچنین دسترسی به اینترنت به منظوریافتن اطلاعات موردنیاز وآگاهی ازاطلاعات موجوددرکتابخانه های مشابه دنیااست.این امربه برنامه ریزی دقیق به منظور بهبودعملکرد ووضعیت کتابخانه هاوشکل گیری نظام مناسب برای تبادل اطلاعات کمک می کند. دراین پژوهش ازروش پیمایشی وطراحی سیستم استفاده شده است. نتایج حاصل ازپژوهش نشان میدهد که اکثریت کتابخانه هاازلحاظ نیروی انسانی متخصص،مجموعه سازی مناسب وکافی وتجهیزات ومنابع مناسبی برخوردارنیستند.بدین منظورطرح ایجاد شبکه اطلاع رسانی درکتابخانه های مورد مطالعه باهدف اتوماسیون منابع وخدمات کتابخانه شامل فهرست نویسی ماشینی، دیجیتالی کردن منابع حائزاهمیت، دسترسی به اینترنت، اشتراک پایگاه های اطلاعاتی ازجمله کتاب ونشریات وسایرمنابع موردنیازجامعه مراجعه کننده به کتابخانه پیشنهادمی شود.
    کلیدواژگان: کتابخانه عمومی، وضعیت موجود، شبکه اطلاع رسانی
  • اسماعیل حبیبی، زهره میرحسینی صفحه 51
    در عصر کنونی (عصر اطلاعات) تولیدات علم و اطلاعات ملاک سنجش و عیار جوامع قرار گرفته است. تولید علم به معنی میزان تالیفات و مقالات علمی نمایه شده در پایگاه های ISI (موسسه اطلاعات علمی) و نیز تعداد استنادات به این تالیفات است. بر همین اساس هر سال ISI با در نظر گرفتن تولیدات علمی پژوهشگران و مولفان کشورهای مختلف، رتبه علمی کشورها(به عنوان مهمترین شاخص در تعیین توسعه کشورها) را تعیین می نماید. اخیرا نیز در سطح دنیا عیار سنجش پژوهشگران و مولفان، میزان رتبه علمی آنها درISI قرار گرفته است، به همین منظور مولفان و محققان در صدد بالا بردن رتبه علمی خود به منظور کسب موقعیت های شغلی و نیز اخذ پذیرش از دانشگاه های معتبر دنیا هستند. این مسئله در بین پژوهشگران ایرانی (بخصوص دانشجویان و پژوهشگرانجوان ایرانی) به شدت مورد توجه هست و یکی از اساسی ترین دغدغه آنها این هست که چگونه مقالاتی را تهیه و تنظیم نمایند که به راحتی پذیرش انتشار در مجلات با رتبه بالا در ISI را کسب نمایند. مقاله حاضر با هدف نمایاندن معیارهای اصلی ISI در خصوص مقالات، در صدد راهنمایی مولفان برای رساندن آنها به مقصودشان هست. از آنجایی که مقاله حاضر مخاطبین مقاله حاضر، مولفانی (در تمام رشته ها) هستند که با پایه و نحوه نگارش آشنایی دارند ولی در صدد نوشتن مقالات معتبر و قابل پذیرش درمجلات نمایه شده در ISI به منظور بالا بردن رتبه علمی شان هستند، به همین منظور در ابتدای مقاله نگاهی بسیار مختصر به نحوه نگارش و معرفی منابع موجود در خصوص شیوه نگارش علمی پرداخته است ودر متن (بدنه) با رعایت ترتیب اجزای یک مقاله علمی، و با در نظر گرفتن نقاط ضعف مولفین کشور (مخاطبین مقاله)، ضمن اشاره به نکات بسیار مهم در نگارش اجزای مقالات علمی، بطور مفصل به بررسی و تفسیر فاکتورهایی پرداخته است که طبق معیارهای ISI باید به آنها رعایت شود (اکثرا نیز در ایران نادیده گرفته می شوند) و نیز بیشترین تاثیر را در افزایش رتبه علمی افراد و مجلات داراهستند. همچنین ضمن اشاره به معیارهای سنجش رتبه علمی افراد و مجلات در ISI، به بررسی رابطه مستقیم بین این معیارها با معیارهای ISI برای نحوه تنظیم اجزای مختلف مقاله پرداخته است، در نهایت مشخص شد که معیارهای ISI (علیرغم سادگی) بر دلایل منطقی محکمی استوارند و رابطه مستقیمی بین نگارش بر اساس معیارهای ISI و سواد اطلاعاتی وجود داردو اعلام شد که یکی از دلایل عدم پذیرش بسیاری از مقالات مولفان ایرانی در مجلات رتبه بالای ISI، ضعیف بودن سواد اطلاعاتی پژوهشگران کشور هست و در این زمینه نیز پیشنهاد شد که به منظور تقویت سواد اطلاعاتی، چه در مدارس و چه در دانشگاه ها، واحدهای درسی در خصوص مهارتهای اطلاع یابی و سواد اطلاعاتی ارائه گردد. و سازمانها و مراکز پژوهشی نیز اقدام به برگزاری کارگاه ها و دوره های آموزشی تقویت سواد اطلاعاتی برای پژوهشگران خود نمایند.
    کلیدواژگان: مقاله نویسی، ارتقاء رتبه علمی، پذیرش مقاله در مجلات علمی، تولید علم، سواد اطلاعاتی
  • آزیتا علی یوسفی، فاطمه نوشین فرد صفحه 63
    پژوهش حاضر تحت عنوان «طرح پیشنهادی ایجاد کتابخانه دیجیتال در پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله» به منظور سنجش وضعیت نیروی انسانی، بودجه، تجهیزات و امکانات رایانه ای موجود، زیرساختهای مخابراتی، منابع اطلاعاتی، مزایای کتابخانه دیجیتال از دیدگاه مدیران و اولویت منابع از دیدگاه مدیران پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله جهت ایجاد کتابخانه دیجیتال و ارائه راه حل ها و راهکارها می باشد،روش پژوهش پیمایشی از نوع توصیفی است که برای بررسی وضعیت موجود از دو پرسشنامه استفاده شده است که پرسشنامه ها مشتمل بر 47 پرسش می باشد که توسط معاونت ها، مدیران پژوهشکده ها، مدیر کتابخانه، کتابداران و مدیر فناوری اطلاعات پژوهشگاه پاسخگویی شده است. نتیجه حاصل از بررسی نشان می دهد این پژوهشگاه با توجه به تمایل مدیران به ایجاد کتابخانه دیجیتال و نبودن هیچگونه محدودیتی در رابطه با تخصیص بودجه، ساختار های خوب مخابراتی، نیروی متخصص شامل 3 کارشناس ارشد کتابداری و اطلاع رسانی، تشویق دیگر کارکنان کتابخانه به فراگیری روش های تولید اطلاعات دیجیتالی و اینترنت و همچنین استفاده از راهنمائی های متخصصان موضوعی و متخصصان رایانه شاغل در پژوهشگاه و حمایت مالی پژوهشگاه برای تامین تجهیزات فنی متناسب با نیازهای ضروری جهت ایجاد کتابخانه دیجیتال، از قبیل خرید یا قرارداد با سازمان های بیرونی، خرید و مشترک شدن منابع الکترونیکی، امکان ایجاد کتابخانه دیجیتال را دارا می باشد.
    کلیدواژگان: کتابخانه دیجیتال، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
  • اشرف فدایی، فاطمه نوشین فرد صفحه 81
    با توجه به رسالت اصلی کتابخانه ها در بر آوردن نیازهای اطلاعاتی کاربران، امروزه مدل های جدیدی برای طراحی کتابخانه ها در نظر گرفته می شود که در این میان، کتابخانه های دیجیتال جایگاه ویژه ای را در محیط مجازی اینترنت به خود اختصاص داده اند این کتابخانه ها با داشتن قابلیت های بیشتر و پیشرفته تر برای مدیریت اطلاعات، از دیگر منابع اطلاعاتی اینترنتی متمایز شده اند.تحقیق حاضر در خصوص امکان سنجی ایجاد کتابخانه دیجیتال در کتابخانه های دانشگاه علامه طباطبائی است. روش پژوهش پیمایشی و برای گردآوری اطلاعات از دو پرسشنامه استفاده شده است که پرسشنامه«الف» به منظور سنجش وضعیت مهارت نیروی انسانی، منابع، تجهیزات و بودجه کتابخانه های دانشگاه علامه طباطبائی است و پرسشنامه «ب» جهت بررسی امکانات مخابراتی دانشگاه علامه می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از نرم افزار SPSS استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد با وجود مشکلاتی که در تهیه بودجه و در مواردی ضعف امکانات و تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری در کتابخانه های دانشگاه علامه طباطبائی وجود دارد ایجاد کتابخانه دیجیتال عملی می باشد و در این زمینه اقداماتی در کتابخانه ها صورت گرفته است. از جمله این موارد می توان به اشتراک مجلات لاتین به صورت اینترنتی و on line و تهیه پایان نامه در قالب CD اشاره نمود. و امکانات مخابراتی دانشگاه نیز در حد متوسط ارزیابی شده است.
    کلیدواژگان: کتابخانه دیجیتال، امکان سنجی، دانشگاه علامه طباطبایی
  • طاهره مفتخری نظری پور، زهره میرحسینی صفحه 97
    هدف تحقیق حاضر، بررسی مشکلات ناشران استان تهران طی سال های 1376 – 1386 است. روش پژوهش حاضر پیمایشی توصیفی است. جامعه پژوهش شامل کلیه ناشران استان تهران محدود به زمان مورد مطالعه می باشد 130 نفر به عنوان نمونه با روش نمونه گیری در دو مرحله: طبقه بندی و تصادفی ساده انتخاب شدند. شیوه جمع آوری داده ها در انجام این پژوهش از طریق مصاحبه، مشاهده و پرسشنامه می باشد. داده ها، با استفاده از نرم افزارهایSPSS وExcel تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج حاصل از یافته ها مهم ترین عوامل و موانع مشکلات نشر کتاب را به ترتیب ذیل نشان می دهد: اصلی ترین مشکل ناشران غیراقتصادی بودن این حرفه است. ناشران سرمایه گذاری در نشر کتاب را با فراوانی 6/94 درصد، در مجموع از نظر اقتصادی زیان آور اعلام کردند. عوامل و موانع مشکلات کتابخوانی به ترتیب اولویت؛ نازل بودن سطح فرهنگ عمومی با 3/42 درصد، عدم عادت و آموزش کتابخوانی در سطح جامعه با 5/28 درصد و نبود فرهنگ کتاب در سبد خرید خانوار ایرانی با 2/26 درصد است. عوامل و موانع مشکلات پخش و توزیع کتاب را ناشران در وهله اول عدم اطلاع رسانی رسانه های جمعی با فراوانی 8/33 درصد و در وهله دوم عدم اطلاع رسانی ناشر با فراوانی 7/37 درصد و در وهله سوم کمبود تعداد مراکز پخش کتاب با فراوانی 5/28 درصد اظهار کردند. نتایج حاصل از وجود وضعیت شمارگان کتاب های منتشر شده در بین سال های مورد مطالعه نوسان بالا و پایینی داشته است و بیشترین تولیدات موضوعی در حوزه علوم خالص با 5/21 درصد می باشد. فرضیه های پژوهش حاضر با استفاده از آزمون خی دو تحت آزمون قرار گرفته است، فرضیه اول؛ وجود رابطه معنی دار بین حمایت تشکل صنفی و انگیزه ناشران تایید شد. نیز عدم وجود رابطه معنی دار بین حمایت تشکل صنفی و عضویت در این تشکل تایید گردید و در واقع فرضیه دوم رد شد. و وجود رابطه معنی دار بین حمایت تشکل صنفی و سرمایه گذاری ناشران نیز تایید گردید. برای راه های کمک به بهبود اقتصاد نشر، ناشران به ترتیب اولویت؛ افزایش تبلیغ رایگان کتاب با 6/34 درصد در مرتبه اول، ترویج فرهنگ کتابخوانی در مدارس و از طریق تلویزیون و رسانه ها با 8/33 درصد در مرتبه دوم و پرداخت یارانه به وسیله دولت با 5/28 درصد در مرتبه سوم را به عنوان مهم ترین راهکارها برای کمک به بهبود اقتصاد نشر اعلام کردند.
    کلیدواژگان: ناشران، استان تهران، مشکلات ناشران، نشر، کتاب
  • محمد نوری پیرنق، نجلا حریری صفحه 113
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی نیازهای اطلاعاتی کارشناسان سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور انجام پذیرفته است. روش تحقیق پیمایشی توصیفی است. گردآوری داده ها از طریق پرسشنامه انجام پذیرفته است. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و با بهره گیری از نرم افزار آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها بیانگر آنست که کارشناسان سازمان بیشتر از کانال رسمی برای دسترسی به اطلاعات استفاده می کنند اطلاعات را بیشتر به منظور روز آمد کردن اطلاعات تخصصی خود (52 درصد) و زبان خارجی منابع اطلاعاتی، انگلیسی(95.3درصد) است. مهمترین منابع اطلاعاتی نخست کتاب (42.6درصد)، دوم نشریات ادواری (33.8 درصد) است. و مجراهای کسب اطلاعات نخست مرکز مدارک علمی با 55.9 درصد و دوم اینترنت و اینترانت (32.1 درصد) است. و بیشتر از متخصصان موضوعی برای گرفتن مشاوره در زمینه اطلاعات با فراوانی 86 درصد استفاده می کنند. کارشناسان، موانع دسترسی به اطلاعات را در وهله اول کمبود منابع اطلاعاتی با فراوانی 74 درصد و در وهله دوم عدم روز آمدی با فراوانی 41.9 اظهار کردند و همکاری با مراکز بین المللی، کتابخانه های تخصصی افزایش تامین منابع اعم از کتب و ژورنال های تخصصی در کتابخانه، به روز کردن منابع اطلاعاتی تخصصی، امکان استفاده از شماره های قدیمی ژورنال های خارجی، فراهم آوردن امکانات سخت افزاری و نرم افزاری با دسترسی بهتر، را به عنوان مهمترین راهکارها برای دسترسی به اطلاعات اعلام کردند.
    کلیدواژگان: رضایتمندی، کارشناسان، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور
  • صفحات 1-8
|
  • Mojtaba Asadi Anjileh, Abdalhamid Moaref Zadeh, Noorallah Karami Page 1
    This research aim is surveying and analysis of familiarity and use of faculty members of Azad Islamic university of Fars province with database in related field. Research method is descriptive and means of data gathering is questionnaire. Analysis of data is made by descriptive and with help of SPSS. Result of this research shows that more than 80% of faculty members are familiar with the database of related field. But among familiarity of different educational group the only meaning full difference were between human science and engineering science group that shows that with increasing the average of engineering group it was recognized the engineering group is more familiar with their related database. Also among 11 factors affecting on not using of faculty members, low speed of internet with 85.8% and not having enough time.with 70.8% are among the most important factors. 76.3% of faculty staff participating in classes and workshops are familiar with their database. 52.8% declared that translation and writing of books and essays are cause of their use. 77.7% reference to their related database for full content of essays.
    Keywords: Faculty member, Professional database, Units of Islamic Azad University
  • Maryam Omid Khoda, Fereshteh Sepehr Page 17
    This research has investigated needs of young members of public libraries in Tehran which are sponsored by Iran public library organization, by using survey method. Uderstanding and determination study needs is the main aim of the research. Also tring to to specifying the motive and aim of studyingt between public library young members, and determining important sources and facilities for obtaining information. About 600 of 53251 young members were surveyed as samples in bunched sample method, roportional to the size and volume of each area.Data was collected by questionnaires. The results show that the priorities subjects are: technology and applied sciences with 25.6 percent, art subject with 22.1 percent, history and geography subject with 20.5percent. The results show that the most necessary facilities are: access to Internet and training CDs. Findings show that study needs of young members are not the same and are different.
    Keywords: Acquisition, Information Needs, Public Library, Youth, Tehran
  • Neshaneh Pakdaman Page 31
    Considering the importance of public libraries and providing information services in these libraries, active communication between these libraries and use of information network will promote their qualitative and quantitative levels of information services. The present research also by considering this importance, besides examining information infrastructure of the libraries, tries to propose suggestions for development, reinforcement and creation of active and interactive communication between them. This research consists of three parts. The first part deals with theoretical matters and conceptual foundations of network and networking and outlines some points about network objectives and actions, tasks and role of such networks toward sharing resources, pre-requirements of building network and its topology. Second part of the research reviews the current status of the public libraries. In this section, manpower status, collection development and cataloging, facilities, budgets are surveyed. The results indicated that most libraries do not have specialized manpower, appropriate and sufficient collections, facilities and resources. The third part of this research tries to propose suggestions for improvement of libraries’ condition and providing active and interactive communication between them. For this purpose, a design for creating information network for the examined libraries are proposed with the aim of automating library resources and services including cataloging, digitizing important resources, providing access to the internet, sharing databases such as books, periodicals and other information resources required by the library’s users. Considering the possibilities and limitations of the investigated libraries, the plan has mixed topology. In such a way that some of the network activities such as cataloging, classification, acquisition, document delivery services, current awareness, formulating standards and training are performed centrally by network central core and other services such as abstracting and indexing are performed decentrally with cooperation of the investigated libraries
    Keywords: Public libraries, Information Networks, Iran
  • Esmaeel Habibi, Zohreh Mirhoseini Page 51
    We are living in the information age. In this age, one of the important criteria for determination of the development of societies is Information and Science Production. It means the rate of the works and scientific articles that are indexed in ISI (Institution for Scientific Information) by the researchers of the country. Base on this meaning, each year ISI determines Countrie's Scientific ranking; regarding their Science Productions. Recently, the scientific rating of researchers and authors were determined by their scientific rating on ISI in universities and research centers around the world, so researchers and authors struggle with improving their scientific rating for obtaining job opportunities and getting applied to authoritative universities in the world. This matter has been regarded strongly among Iranian researchers (especially, students and young researchers), so that to get acceptance from journals with high ranking in ISI. This article decides to help these researchers with introducing ISI main criteria of article writing. This article has been written for authors who (from all fields) know writing basically but want to write in a level that it would be indexed by ISI and help them to get a high position by citing to their articles. So this article is arranged by the article components (such as; title, abstract, …) and the writing important points with ISI criteria for each component of article that has been explained in detailed with regarding Iranian authors weak points in writing articles scientifically. Thus among introducing and referring to the criteria of ISI for determining the authors and journals scientific ranking, this criteria for providing each component of article has survived; and was defined by discussion direct relation between them. ISI criteria has been based on powerful and logical reasons and so there are direct and logical relation between the ISI criteria for writing of the article components and Information Literacy. Thus authors notified that one of the important weak points of Iranian researchers in getting acceptance from the high ranking ISI journals for publishing their articles is lack of Information Literacy. so this article suggests that schools, colleges, research centers, and institutions must improve their students or researchers Information Literacy by starting the education courses of Information Literacy and essay writing scientifically based on ISI criteria.
    Keywords: Scientific Essay, Improvement Scientific Ranking, Scientific Journals (Article Acceptance), Science production, Information literacy
  • Azita Ali Uosefi, Fatemeh Nooshin Fard Page 63
    This research is undertaken to measure the manpower and the computer facilities in the international institute of earthquake engineering and seismology (IIEES)in order to set up a digital library. The study uses survey and documentary method. For The interview and observation of the existing situation, a checklist has been used including 48 questions which are completed by the IIEES following personnel: Vice-presidents, directors of research centers, head of the library, and the director of information technology. Results of this study show that with regard to the interest of the directors and the appropriate existing telecommunication facilities, IIEES would be able to establish a digital library if it can: Increase the budget and ways of providing incomes; justify the financial directors with good reasons; encourage the experts to learn the methods of producing digital information and internet; conduct an appropriate organizational chart and allocate tasks and responsibilities to those involved; use the advice and consultation of field and computer experts; purchase from or subscribe with external organizations as well as purchase or subscribe in more electronic resources in order to provide technical facilities which match their emergency needs.
    Keywords: digital library, International Institute of Earthquake Engineering, Seismology
  • Ashraf Fadaee, Fatemeh Nooshin Fard Page 81
    Today, according to main mission of libraries in satisfying the informational needs of users, new methods are taken into account for designing the libraries, among which digital libraries have been allocated a special place in non- virtual environment of internet. By having more developed capacities for managing information, these libraries have been distinguished form other internet informational references. The present research is about Feasibility study of creating digital library Allameh Tabatabaee university show that the managers and librarians of Allameh Tabatabaee University libraries have good knowledge and acquaintance into the digital library, considering digital libraries. The research method is “descriptive survey “. Two questionnaires have been used for collecting information. The questionnaire “A“is for studying facilities. The questionnaire “B“is for studying the telecommunicating possibilities from the technology managers’ points of view. For the date analysis of the research, a software called “SPSS” have been used. The research for digitalizing the library references and into the importance of existence of such libraries; inspite of the existing difficulties in preparing the budget and the loss of hardware and software equipments. Regarding libraries, some steps have considered; for instance: the participation of online Latin magazines and preparation of thesis in the from of CD. according to same experts, communicative on line equipment of our university are in average rate.
    Keywords: Digital libraries, Feasibility study, Allameh Tabatabaee University
  • Tahereh Moftekhari Nazaripoor, Zohreh Mirhoseini Page 97
    The goal of this study is to investigate the problems of the publishers of Tehran province during 1997 to 2007. The methodology is a descriptive survey., and 130 publishers were chosen. Data were collected by interviews and an organized questionnaire distributed among the publishers. The data were analyzed by SPSS and Excel. The findings show that during this period, the most important barriers and problems are as follows: the main problem of the publishers is that their activities are not economically justifiable, 94.6% of the publishers declared that investment in publishing books is not profitable. The most important barriers and problems of book reading in the society are as follows according to the publisher's views: Low culture of the society with 42.3%; lack of reading habits and reading education in the society with 28.5%; dropping the book out of the purchase basket of the family because of the economic conditions with 26.2%. The most important problems of the distributing books are as follows: Lack of information through mass media with 33.8%; lack of information by the publisher with 37.7%; and lack of the book distribution with 28.5%. The circulation status had a different one in the period and the most subject produced are in pure sciences with 21.5%. The hypotheses of the research are tested by chi-square. The first one is confirmed, namely there is a meaningful relation between union formation and the stimulation of being a publisher; the second hypotheses is not confirmed, namely there is no meaningful relation between union support and the membership in the union. the third hypothesis is confirmed, namely there are meaningful relation between union support and investment of the publishers. To improve the publication economics the following suggestions are presented by the publishers: propagation for free book with 34.6%; and fostering book reading culture via TV and the other media with 33.8%; paying subsidy to the publishers by the government with 28.5%.
    Keywords: Publishers Problems, Publishing, Publishers, province of Tehran
  • Mohammad Noori Pirnagh, Nadjla Hariri Page 113
    This research is done with the aim of identifying the information needs of the Management and Planning Organizations (mpo) experts. The research methodology used was "descriptive survey" Data collection was done by questionnaires where due to greenness of statistical societies volume 120 persons from among the mpos managers and experts were chosen through random sampling method and 85 equal questionnaires were distributed and regathered. The data were analysed by using descriptive statistical methods and statistical software. The findings indicate that mpos experts mostly use the official channel to get access to information. They use such information in order to update their expertise by 52 percent or they use it so as to increase their efficiency in their job position by 19.7 percent. The foreing language of the information of the information is English by 95.3 percent. The most important information sources are books (by 42.6 percent) and periodicals (by 33.8 percent). The must outstanding channels to get access to the former are mpos center for scientific documents (by 55.9 percent) and internet and mpos intranet (by 32.1 percent). The mpos experts expressed that the source in the center mentioned meet less than said they use the advice of frequency of the subject matter by a frequency of 86 percent. Mpos experts said the barriers of getting access to information are two fold,i.e first shotage of information sources (by a frequency of 74 percent) and second outdatedness(by a frequency of 41.9 percent). They believed the best solutions to reach the information are as follows: cooperation with international centers,specialized libraries, increase of supplying in the library, updating the specialized information source, the possibility of getting access to previous issues of foreign journals, providing better accessible hardware and software facilities.
    Keywords: :Satisfaction, Experts, Management, Planning Organazation