فهرست مطالب

فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 15، پاییز 1387)

  • تاریخ انتشار: 1388/06/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حامد بیضایی، مرضیه مهاجری، محمد خواجه دلویی، مهسا کیافر، یلدا آریان صفحات 137-144
    مقدمه
    تجویز مخدرها به صورت اینتراتکال یا اپی دورال میتواند بی دردی عمیقی را بدون ایجاد تغییرات بارز عملکرد حسی یا حرکتی ایجاد کند و در مقایسه با مخدرهای سیستمیک، ممکن است مرگ و میر و موربیدیته را نیز کاهش دهد. استفاده از مخدر صناعی (فنتانیل و سوفنتانیل) به همراه بی حس کننده ها، جهت القای بی حسی اسپاینال در عمل سزارین با بی دردی بهتری، حین و بعد از عمل همراه می باشد. اما داروی انتخابی در این زمینه مشخص نشده است.
    هدف
    هدف از این مطالعه، مقایسه ی اثرات افزودن فنتانیل و سوفنتانیل به بی حسی اسپاینال جهت بررسی زمان شروع درد و زمان نیاز به مسکن بعد از جراحی سزارین است.
    مواد و روش ها
    این تحقیق یک مطالعه ی کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور بوده که در 86 زن باردار کاندید عمل جراحی سزارین مراجعه کننده به بیمارستان 22 بهمن در سال 1387 که در ASA کلاس II،I بودند، به منظور بررسی اثرات افزودن فنتانیل و سوفنتانیل به لیدوکایین 5 درصد در زمان شروع درد و زمان نیاز به مسکن بعد از عمل جراحی سزارین انجام شد، این بیماران بر اساس جدول اعداد تصادفی به دو گروه تقسیم گردیدند.
    1- 20 میکروگرم فنتانیل و80 میلی گرم لیدوکایین 5 درصد و 2/0 میلی گرم اپی نفرین.
    2- 2 میکروگرم سوفنتانیل و80 میلی گرم لیدوکایین 5 درصد و 2/0 میلی گرم اپی نفرین.
    Visual analogue scale (VAS) 0 تا 10 برای ارزیابی شدت درد بیماران به کار رفته است. این ارزیابی در ریکاوری و سپس هر ساعت تا 6 ساعت در بخش به عمل آمده است. عوارض جانبی و داروهای مورد نیاز برای آن ها نیز ثبت شده است.
    نتابج : فنتانیل و سوفنتانیل همراه با لیدوکایین 5 درصد نخاعی قادر به ایجاد بی دردی مناسبی پس از عمل جراحی سزارین می باشند. زمان شروع درد پس از عمل جراحی سزارین، در گروه سوفنتانیل به طور معنی داری بیشتر از گروه فنتانیل بود (046/0=P). در این بررسی، درد بیماران در گروه سوفنتانیل حدود 20 دقیقه دیرتر از گروه فنتانیل شروع شد. اگرچه بیمارانی که در گروه سوفنتانیل قرار گرفته بودند، از لحاظ شدت درد حدود 26 دقیقه دیرتر از گروه فنتانیل به بی دردی نیاز پیدا کردند ولی بین این دو گروه تفاوت معنی داری دیده نشد (173/0=P). عوارض نیز در دو گروه مقایسه گردیدند و به جز لرز که در گروه سوفنتانیل بیشتر از گروه فنتانیل بود (003/0=P) سایر عوارض تفاوت معنی داری نداشتند.
    نتیجه گیری
    فنتانیل و سوفنتانیل همراه با لیدوکایین 5 درصد نخاعی قادر به ایجاد بی دردی مناسبی پس از عمل جراحی سزارین می باشند، در حالی که در عوارض جانبی تفاوت بارزی مشاهده نمی شود. بی حسی اسپانیال با لیدوکایین 5 درصد و 2 میکروگرم سوفنتانیل با بی دردی مناسب بعد از عمل جراحی همراه می باشد و جهت القای بی حسی برای عمل جراحی سزارین توصیه می شود.
    کلیدواژگان: Fentanyl، Sufentanil، Spinal anesthesia، Lidocaine، Caesarean section
  • معصومه کابلی فرشچی، میترا فضل ارثی، محمدرضا خاکزاد، مجید میرصدرایی، مجتبی مشکات صفحات 145-152
    مقدمه
    وابستگی آسم به پاسخ های سیستم ایمنی وابسته به لنفوسیت هایT یاریگر نوع 2 (Th2) کاملا شناخته شده می باشد. شواهد کلینیکی اخیر نشان می دهد که شدت آسم با فراخوان و فعالیت نوتروفیل ها در راه های هوایی ارتباط دارد. اخیرا نقش یک زیر مجموعه ی جدید از لنفوسیتهای T یاریگر به نام لنفوسیت های Th17 مطرح است که احتمالا با ترشح IL-17 مسئول فراخوان نوتروفیل ها به محل التهاب راه های هوایی می باشند.
    هدف
    هدف از این مطالعه اندازه گیری سطح اینترلوکین – 17 در سرم و خلط بیماران مبتلا به آسم آلرژیک و غیرآلرژیک و تعیین ارتباط آن با فراوانی سلول های التهابی خلط و تست های عملکردی ریه بوده است.
    مواد و روش هااین مطالعه ی توصیفی- مقطعی بر روی بیماران با اختلات ریوی مراجعه کننده به کلینیک فوق تخصصی ریه انجام شد.50 بیمار با تشخیص قطعی آسم آلرژیک (35 نفر) و غیر آلرژیک (15 نفر) بر اساس معیارهای GINA 2004 به چهار گروه مبتلا به آسم خفیف، خفیف پایدار، متوسط و شدید طبقه بندی شدند. 12 نفر به عنوان گروه کنترل از بین افراد داوطلب سالم که خود و اطرافیان شان سیگاری نبوده و هم چنین سابقه ی بیماری ریوی و آلرژیک را نداشتند و از نظر سن و جنس باگروه مورد مشابه بودند، وارد مطالعه شدند. از کلیه ی بیماران شرح حال گرفته شد و معاینهی بالینی به عمل آمد. سپس به طور هم زمان خون گیری وریدی و نمونه گیری خلط (تحریک شده با سالین هایپرتونیک 5 درصد) انجام شد و غلظت IL-17 به کمک روش الایزا اندازه گیری گردید.
    نتایج
    سطح سرمی IL-17 در بیماران آسمی به طور معنی داری بالاتر از گروه کنترل بود(7/58 ± 8/87 در مقابل4/2± 7/17، 025/0=P). هم چنین سطح IL-17 خلط نیز در بیماران آسمی بالاتر از گروه کنترل بود (9/10 ± 6/31 در مقابل6/16 ±5/21، 012/0=P). مقدار IL-17 سرم در بیماران گروه آسم آلرژیک و غیر آلرژیک (به ترتیب 3/50 ±8/80 با 023/0= P و6/43 ± 7/102 با 002/0=P) اختلاف معنی داری نداشت. تیتراژ سرمی IgE نیز در بیماران آسم آلرژیک (168±298) به طور معنی داری بالاتر از گروه آسم غیرآلرژیک (0/90±1/99 001/0= P) و گروه کنترل (8/41± 7/49) بود (001/0=P). اما تفاوت معنی داری بین سطح IgE خلط در بیماران آلرژیک و غیر آلرژیک دیده نشد. بررسی سلول های التهابی خلط نشان داد به طور معنی داری از فراوانی ماکروفاژها کم شده و به فراوانی ائوزینوفیل ها و نوتروفیل ها اضافه شده است. ارتباط آماری معنی داری متناسب با شدت آسم و IL-17 سرم و خلط وجود نداشت. هم چنین مقایسه ی IL-17 بین گروه آلرژیک و غیرآلرژیک اختلاف معنی داری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    IL-17 ممکن است در التهاب راه های هوایی در آسم نقش داشته باشد. ما معتقدیم IL-17 به واسطه ی فراخوان سلول های التهابی به داخل بافت ریه در بیماران مبتلا به آسم در هر دو گروه مبتلابان به آسم آلرژیک و آسم غیرآلرژیک نقش دارد.
    کلیدواژگان: Asthma، Neutrophile، IL، 17، IgE، Sputum
  • رویا نصیری، محمد سرافراز یزدی، مهناز منصوری، مهناز نجفی نوقابی صفحات 153-160
    مقدمه
    لاپاراسکوپی یکی از روش های تشخیصی و درمانی در ناباروری است. با انجام این روش، می توان عللی از ناباروری (شامل علل لگنی، لوله ای و تخمدانی) را که در بررسی های اولیه قابل اثبات نبوده، شناسایی و درمان نمود و به این ترتیب از صرف هزینه های درمانی غیرضروری بارورسازی مصنوعی جلوگیری نمود.
    هدف بررسی
    علل و نتایج درمانی ناباروری در بیمارانی که تحت لاپاراسکوپی قرار گرفته اند.
    موادو روش ها
    در یک مطالعه هم گروهی طی سال های 83 تا 86 روی بیماران نابارور مراجعه کننده به کلینیک تخصصی زنان و ناباروری، پس از انجام بررسی های کلینیکی و پاراکلینیکی اولیه و دریافت درمان طبی، 140 بیمار که کاندید لاپاراسکوپی بودند، انتخاب شده و تحت عمل جراحی لاپاراسکوپی قرار گرفتند. نتایج لاپاراسکوپی در بیماران با ناباروری اولیه و ثانویه مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس بیماران بر اساس نتایج لاپاراسکوپی درمان شده و طی مدت یک سال جهت بررسی نتایج باروری (وقوع حاملگی و سقط) تحت پی گیری قرار گرفتند.
    نتایج
    74 درصد بیماران ناباروری اولیه و 26 درصد ناباروری ثانویه داشتند. شایعترین علت ناباروری اولیه دراین مطالعه، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) و شایعترین علت ناباروری ثانویه، علل لوله ای بود. میزان بروز حاملگی موفق در بیماران مبتلا به اندومتریوز 1/58 درصد، علل توبال 1/44 درصد، PCOS7/66 درصد، آنومالی رحمی40 درصد، PCOS همراه اندومتریوز 4/71 درصد و PCOS همراه علل توبال 2/22 درصد بوده است. میزان بروز سقط در بیماران مبتلا به اندومتریوز 4/6 درصد، علل توبال 8/8 درصد، PCOS 5/2 درصد و PCOS همراه علل لوله ای 1/11 درصد بوده و در بیمارانی که آنومالی رحمی و PCOS همراه اندومتریوز داشتند، هیچ موردی از سقطمشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده از این مطالعه، می توان نتیجه گرفت که لاپاراسکوپی روشی مطمئن در تشخیص علل لوله ای، لگنی و تخمدانی می باشد و می تواند نتایج باروری را در بیماران بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: Infertility، Laparoscopy، PCOS، Endometriosis
  • علیرضا حاکمی، کامیار اقبالی، مسعود عیسی پور، یلدا حاکمی، راحله علی رضایی ابرده سفلی صفحات 161-166
    مقدمه
    کریپتورکیدیسم یکی از شایع ترین مشکلات مادرزادی اورولوژیک در مردان می
    باشد که باعث افزایش ناباروری، پیچ خوردگی بیضه و تومورهای بیضه می شود. لذا با شناخت خطر عوامل آن ممکن است بتوان از عوارض این بیماری جلوگیری نمود.
    هدف
    شناسایی عوامل موثر در بروز کریپتورکیدیسم در نوزادان
    مواد و روش ها
    این تحقیق یک مطالعه ی مورد- شاهدی می باشد. آزمودنی
    ها شامل 37 نوزاد مبتلا به کریپتورکیدیسم بودند، هم چنین40 نوزاد پسر سالم نیز به طور تصادفی به عنوان گروه شاهد مد نظر قرار گرفتند. هر دو گروه مورد و شاهد توسط محقق با پرسش نامه های یکسان و به صورت حضوری ارزیابی شدند و اطلاعات جمع آوری شده با نرم افزار SPSSو به وسیله تست کا اسکور بررسی شدند.
    نتایج
    میان کریپتورکیدیسم با فشار خون در طی بارداری (327/0=P)، عفونت مجاوری ادراری طی بارداری (162/0=P)، تولد زودرس (002/0=P)، قرار بریج جنینی (302/0=P) و وزن کم بدو تولد (0478/0=P) ارتباط معنی داری وجود داشت. گرچه پیشنهاد شده است که سن مادر، تب در سه ی ماهه اول بارداری، گروه خونی مادر، تولد به روش سزارین، فرزند اول بودن و دوقلویی از عوامل موثر در بروز این اختلال می تواند باشد، اما یافته ای مبنی بر تاثیر این عوامل در بروزکریپتورکیدیسم دیده نشد. در این مطالعه برای اولین بار نقش تحصیلات مادر و عفونت مجاوری ادراری طی بارداری با کریپتورکیدیسم بررسی شد و ارتباط معنی داری بین بروز کریپتورکیدیسم با آن در طی بارداری پیدا شد ولی هیچ ارتباطی بین تحصیلات مادر با کریپتورکیدیسم یافت نشد.
    نتیجه گیری
    این یافته ها نشان دادند که عوامل محیطی علاوه بر عوامل ژنتیکی در بروز کریپتورکیدیسم نقش دارند. تایید یافته های به دست آمده نیازمند انجام مطالعات آینده نگر بعدی است.
    کلیدواژگان: Cryptorchidism، New born، Environmental factor
  • مرضیه کازرانی، بهیه ظریف ذاکریان، فاطمه حبیبی، حسین مختاری، آسیه ملکی صفحات 167-172
    مقدمه
    ویال های چند دوزی به فراوانی در بخش های مختلف بیمارستانی مورد استفاده قرار می گیرند. احتمال وجود آلودگی در این ویال ها، هر چند به میزان اندک بسیار اهمیت دارد، چرا که می تواند به عنوان یک منبع بالقوه عفونت های بیمارستانی در نزد بیماران مطرح شود.
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی فراوانی آلودگی با باکتری و گلبول قرمز در ویالهای چند دوزی مورد استفاده در بیمارستان 22 بهمن بوده است.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه ی هم گروهی، انواع مختلفی از ویال های چنددوزی مورد استفاده در بخش های مختلف بیمارستان 22 بهمن به صورت دوره ای، در طی یک سال جمع آوری شده اند. اطلاعات مربوط به هر ویال شامل: نوع دارو، نحوه ی تجویز دارو، دارا بودن برچسب، محل نگهداری دارو، تاریخ بازشدن ویال و درجه ی نگهداری ویال، ثبت گردید. سپس5/0 میلیلیتر از هر ویال در محیط آگار خونی در دمای 37 درجه ی سانتیگراد برای مدت 48 ساعت، کشت داده شد. هم چنین محتویات نمونه ها پس از سانتریفوژ شدن از نظر وجود گلبول قرمز بررسی شدند.
    نتایج
    در مجموع 300 ویال چند دوزی جمع آوری و بررسی شدندکه در هیچ یک از کشتها، آلودگی باکتریایی یافت نشد اما از300 ویال موجود، 2 ویال با گلبول قرمز (یک ویال با 2 و ویال دیگر با 3 عدد) آلوده بودند (میزان آلودگی67/0%). تاریخ باز شدن ویال ها تنها بر روی 123ویال (41%) ثبت شده بود.
    نتیجه گیری
    گرچه کشت باکتریال ویال ها منفی بوده است ولی آلودگی چند ویال به خون بسیار حائز اهمیت است، چون نشان دهنده ی توانایی انتقال عفونت های با منشا خون از طریق ویالهای چند دوزی می باشد.
    کلیدواژگان: Multiple dose vials، Contamination، Nosocomial infection، ICU، NICU
  • مریم جوانبخت، حمیدرضا ارشدی، سارا نخعی زاده صفحات 173-180
    مقدمه
    آسم یکی از بیماری های شایع تنفسی در کودکان است که با ازدیاد حساسیت برگشت پذیر راه های هوایی همراه است. امروزه آسم به عنوان یک بیماری سایکوسوماتیک با ابعاد مختلف جسمی و روانی مطرح شده است که هر یک می تواند تشدیدکننده ی دیگری باشد. لذا برخورد صحیح با این بیماری نیازمند اقدامات طبی و روان شناختی مناسب است.
    هدف
    هدف از این مطالعه ارزیابی علایم روان پزشکی در مادران کودکان آسماتیک میباشد.
    موادو روش ها
    در طی یک مطالعه مورد شاهدی بر روی مادران 50 کودک مبتلا به آسم متوسط تا شدید (گروه مورد) و50 مادر کودک غیرمبتلا به آسم (گروه شاهد) و با در نظر گرفتن معیارهای ورود و خروج از طریق نمونه گیری در دسترس، دوگروه با استفاده از پرسش نامهای از پیش طراحی شده از نظر متغیرهای مداخله ای ارزیابی و همسان سازی شدند. ابزار پژوهش پرسش نامه استاندارد (-90-Reviesed Symptom Check List) SCL-90-R بود که توسط آن 9 عامل شامل روان پریشی، افکارپارانوئید، ترس مرضی، پرخاشگری، اضطراب، افسردگی، حساسیت بین فردی، وسواس فکری عملی و شکایات جسمی سنجیده شد. این چک لیست ابزاری برای سنجش سطح فعلی نشانه های بیماری است که طی فاصله ی زمانی یک هفته روی می دهند.
    نتایج
    تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه از نظر سن مادر وکودک، رتبه ی تولد، تعداد فرزندان در خانواده، سطح سواد، شغل، وضعیت تاهل والدین، میزان مشاجره در خانواده، وجود بیماری جسمی یا روانی در خانواده، سابقه ی مصرف سیگار و اعتیاد در خانواده مشاهده نشد. میانگین نمره ی کسب شده در آزمون SCL-90-R برای افسردگی، جسمانی کردن، روان پریشی، اضطراب، وسواس، حساسیت بین فردی و فوبیا در گروه مورد به طور معنی داری بیشتر بود. میانگین نمره ی معیار کلی علایم مرضی در گروه مورد به طور معنی داری بیشتر بود و نسبت شانس برای بروز علایم جدی با توجه به معیار کلی علایم مرضی در مادران کودکان آسماتیک 2 و نسبت شانس برای وجود هر گونه علایم در مادران کودکان آسماتیک 54/2 بوده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به ابعاد روان شناختی بارز بیماری آسم کودکان در خانواده و در خود بیمار، همکاری مستقیم یک روان پزشک در کنار کادر درمانی برای کنترل بهتر بیماری بسیار مفید به نظر می رسد و روان درمانی خانواده ی فرد آسماتیک می تواند اقدامی موثر در اعتلای سلامت روانی جامعه و کمکی بزرگ تر به درمان بهتر بیماری کودک باشد.
    کلیدواژگان: Asthma، Children، Mother، SCL، 90، R، Psychiatric Symptoms
  • سیدمحسن قاسمی، فاطمه رجب نیا، وحید سعادتیان، مجتبی مشکات صفحات 181-187
    مقدمه
    افسردگی در بین دانشجویان مسئله ای با اهمیت است، زیرا از موفقیت و پیشرفت تحصیلی آنان می کاهد و آن ها را از رسیدن به جایگاه ویژه و شایسته باز می دارد. لذا برای جلوگیری از افت تحصیلی دانشجویان وهم چنین بالابردن بازده علمی آنان و بارور نمودن هرچه بهتر بستر علم، شناسایی علل و عوامل موثر بر افسردگی در بین دانشجویان ضروری به نظر می رسد.
    هدف
    هدف از این مطالعه تعیین فراوانی افسردگی و عوامل موثر بر آن در دانشجویان رشته های پزشکی، پرستاری، مامایی، هوشبری، اتاق عمل و بهداشت مدارس دانشگاه آزاد اسلامی مشهد می باشد.
    مواد و روش ها
    بررسی حاضر یک مطالعه ی توصیفی- تحلیلی می باشد و جامعه ی مورد بررسی دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشکده های پزشکی و پیراپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد در سال 87-86 بوده است. برای انجام این بررسی تعداد780 نفر از دانشجویان در رشته های مختلف به صورت تصادفی انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بود. پرسش نامه ی مورد استفاده دارای دو قسمت می باشد که در قسمت اول اطلاعات دموگرافیک فرد و در قسمت دوم 21 پرسش مربوط به سنجش میزان افسردگی (آزمون افسردگی بک) پرسیده می شود. پس از جمع آوری اطلاعات با استفاده از آزمون های آماری من ویتنی، کراسکال والیس و کی دو مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    نتایج
    از780 دانشجوی مورد بررسی 6/28 درصد افراد دچار افسردگی با درجات مختلف بودند. 6/14 درصد دانشجویان نیز دچار افسردگی بالینی بودند. بیشترین فراوانی افسردگی در بین دانشجویان رشته ی بهداشت مدارس با 45 درصد و کمترین آن در بین دانشجویان رشته ی پزشکی با 7/23 درصد بود. بر اساس آزمون های انجام شده بین افسردگی و جنسیت، رشته ی تحصیلی، رضایت از رشته ی تحصیلی، مقطع تحصیلی، وضعیت تاهل، محل سکونت و درآمد پدر رابطهی معنی داری به دست آمد که در تمام این موارد 001/0=P بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج از یک سو نشانگر فراوانی بالای افسردگی در دانشجویان رشته های پزشکی، پیراپزشکی، پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد است و از سوی دیگر بیانگر اثرات منفی محل سکونت، جنسیت، درآمد پدر و عدم رضایت از تحصیل... برافسردگی میباشد. از این رو اجرای برنامه های پیش گیری و مطالعات بیشتر و وسیع تر بر روی سایر عوامل موثر بر افسردگی در دانشجویان از اهمیت اساسی برخوردار است.
    کلیدواژگان: Depression، Students، Beck Depression Inventory، Mashhad Azad University
  • علی اکبر بلوریان، محمدرضا شایگان، ابراهیم شیرزاد، تکتم وردکار صفحات 189-194
    مقدمه
    عیوب انکساری شایع ترین علت مراجعه ی بیماران به کلینیک های چشم پزشکی را تشکیل می دهند. مطالعات زیادی رابطه ی عیوب انکساری را با ویژگی های نور محیط مطرح کردهاند. در خصوص این رابطه در کارگران مطالعات کمی صورت گرفته است.
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی رابطه ی بین نور و سایر ویژگی های محیط کار با عیوب انکساری در کارگران بوده است.
    مواد و روش ها
    در طی یک مطالعه ی توصیفی- تحلیلی بر روی 294 کارگر مرد و زن شاغل در کارخانجات صنعتی مشهد که به طور خوشه ایانتخاب شده بودند، میزان عیوب انکساری و علایم همراه چشمی مثل قرمزی، سوزش، اشک ریزش و خارش توسط یک فرد متخصص ارزیابی شد. همچنین ویژگی های محیط کاری و نوع نور آن (نور مصنوعی/ نور طبیعی) به همراه وی‍‍ژگی های فردی مثل سن، جنس و سابقه ی کاری تعیین شد. نتایج با استفاده از آزمون های آماری مجذور خی و دقیق فیشر و ANOVA مورد تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    کمترین سن آزمودنی ها 23 و بیشترین آن 63 سال بود (میانگین=1/9±40).
    از 584 چشم معاینه شده (از 293 نفر یک نفر به دلیل میزان بینایی غیرکافی یعنی کمتر 01/0، از مطالعه حذف شده است) 112 نفر (3/38%) بدون عیب انکساری و 30 نفر (3/10%) حداقل در یک چشم عیب انکساری داشته و 150 نفر (4/51%) هر دو چشمشان عیب انکساری داشتند. میانگین سابقه ی کاری آزمودنی ها 3/9± 16 بود که کمترین سابقه، یک سال و بیشترین آن 37 سال بود. سابقه ی کاری ارتباط معنی داری با عیوب انکساری نشان داد (039/0=P). بیشترین علامت مربوط به قرمزی چشم (28%) و سایر علایم به ترتیب ناخنک (5/17%)، سوزش چشم (4/12%)، اشک ریزش (11%) و 15 درصد مربوط به سایر علایم بود.
    نتیجه گیری
    سابقه ی کاری، محیط باز و نور مستقیم با عیوب انکساری رابطه ی مستقیم دارد، ولی عامل سن در عیوب انکساری تاثیری را نشان نمی دهد. به نظر می رسد شرایط محیط کار در آزمودنی های این مطالعه به گونه ای است که عیوب انکساری نه تنها شایع تر که زود هنگام تر بوده، معمولا منجر به علامت های جدی تر می شود و کمتر توسط آزمودنی ها مورد توجه قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: Refractive errors، Light، Working area، Industrial workers
|
  • Bayzaee H. , Mohajeri M. , Khajedalooee, Kiafar M. , Arian Y. Pages 137-144
    The administration of either intrathecal or epidural opioid can provide deep neuroaxial anesthesia without significant changes in sensory or motor functions. This technique may reduce both mortality and morbidity, in comparison with systemic opioids. It seems, then, that using opioids (e. g. Fentanyl or Sufentanil) along with anesthetics (Lidocaine) in spinal anesthesia may also provide better pain control both during and after caesarean sections. This study was a prospective, randomized, double-blind and controlled trial on 86 pregnant women, ASA I-II, who were scheduled for elective caesarean section under the subarachnoid block in the year of 2008. The patients were divided into two groups (1 and 2) on the basis of a randomized digital table according to their taking sufentanil or fentanyl. In both groups, the local anesthetic used was hyperbaric lidocaine 5% (80 mg) with a total volume of 2. 2 ml. of the solution. Then, the onset of pain and the need for analgesia after the caesarean section were evaluated. Both groups received drugs intrathecally as follows: Group 1:20μg Fentanyl, 80 mg lidocaine %5, 0. 2 mg Epinephrine. Group 2:2 μg Sufentanil, 80 mg lidocaine %5, 0. 2 mg Epinephrine. In addition, Visual Analogous Scale (VAS: 0-10) was used to assess the intensity of pain and the patient’s sedation both in the recovery room and in the ward every one hour for 6 hours. The side effects and the need for drugs were recorded. As the findings of the study suggest, the onset of pain after cesarean section was more significant in the Sufentanil group than the Fentanyl group (P=0. 046). In this study, the Sufentanil group`s pain began about twenty minutes later than that of the Fentanyl group. Although the patients in the Sufentanil group appeared to need analgesic about twenty-six minutes later than those in the Fentanyl group, there was not any significant difference between these two groups of the study (P=0. 173). In terms of side effects, only more shivering was observed in the Sufentanil group than in the Fentanyl group (P=0. 003). As for Neonate ׳s APGAR and the other side effects, there weren’t any significant differences between the two groups, either. Fentanyl and Sufentanil plus intrathecal Lidocaine provided a good pain control for elective caesarean section; however, no significant difference was noted in terms of side effects. As a whole, Fentanyl and Sufentanil plus 5% Lidocaine can intrathecally induce sufficient analgesia after cesarean sections. More specifically, spinal anesthesia with lidocaine 5% and 2 µg of Sufentanil may bring about sufficient analgesia after the operation and is recommended for induced anesthesia in operations.
  • Kaboli Farshchi M., Fazl Ersi M., Khakzad Mr, Mirsadraee M., Meshkat M Pages 145-152
    Association of asthma with Type 2 T- helper system is well realized. Recent clinical evidence show that acute, sever exacerbations of asthma are associated with recruitment and activation of neutrophils in the airways. The lymphocytes T helper 17 (Th17) cells can probably recruit neutrophils to an inflammatory site through producing IL-17. The objective of this study was to investigate the level of interlukin-17(IL-17) in serum and sputum of asthmatic subjects. Also, the study aimed at evaluating the correlation between concentrations of IL-17 and the frequency of inflammatory cells in the sputum of asthma at different stages. Fifty newly diagnosed asthmatics and 12 non-asthmatics healthy subjects, as the control group, entered this prospective study. None of them reported any recent history of infection and steroid usage. Then, samples from venous blood and sputum (Induced by Hypertonic saline %5) were obtained. The severity of asthma was classified according to GINA 2004 guidelines. The Concentrations of IL-17 in serum and supernatant of induced sputum were determined by ELISA method. Total serum IgE level was also determined in order to classify asthmatic subjects into allergic and non-allergic groups.As the findings of the study suggest, serum IL-17 level was significantly higher in asthmatic patients than in the normal control subjects (78.8 ±58.7 vs 17.7 ± 2.4 pg/dl, P=0.025). IL-17 was found to be significantly increased in sputum of the subjects with asthma, as compared to the control subjects (31.6 ±20.9 vs 21.5± 16.6 pg/dl, P=0.012). In addition, allergic and non-allergic asthmatic patients showed a significantly higher concentration level of serum IL-17 than the normal controls (80.8±50.3, P=0.023 and 102.7±43.6, P= 0.002vs 17.7 ±2.4 ng/ml). But, it was found that the levels of both serum and sputum IL-17 in the allergic asthma group were not significantly higher than those in the non –allergic asthmatics. Moreover, serum IgE level was significantly higher in allergic asthmatic patients than non –allergic asthmatic and normal control subjects (295.8± 168 vs. 99.1±90.0 P=0.001 and 49.7±41.8, P=0.001). The results further revealed that macrophage was decreased in sputum but neutrophil and eosinophil were significantly increased. However, the increase of IL-17 was not correlated with asthma severity. Besides, there was no significant difference between allergic and non- allergic asthmatic subjects, in terms of IL-17.We propose that IL-17 may play a role in the airway inflammation of asthmatics by recruiting neutrophils into the lung, no matter if they are suffering from allergic or non-allergic asthma.
  • Nasiri R., Sarafraz Yazdi M., Mansori M., Najafi Noghabi M Pages 153-160
    Laparoscopy is one of the diagnostic and therapeutic methods used for infertility. With this method, the causes of infertility (including pelvic, tubal and ovarian factors) which are not usually signified in primary evaluations can be diagnosed and treated; thus, avoiding some unnecessary therapeutic expenditure such as ART (Artificial Reproductive Techniques). This cohort study was performed on 140 infertile patients referring to a professional clinic of gynecology and infertility from 1383 (H. S.) to 1386 (H. S.). Having gone under primary clinical and para-clinical evaluations as well as medical treatments, these patients were nominated for laparoscopy in Aria and Mousa-ibn-Ja’far hospitals. According to the laparoscopic results, the patients were identified with either primary or secondary infertility. Then, the patients were treated accordingly. Finally, the follow-up evaluation of the fertility outcomes (pregnancy rate and miscarriage) was carried out within one year thereafter. 74% of the patients were diagnosed with primary infertility and the other 26% with secondary infertility. The most common cause of primary infertility was found to be PCOS while secondary infertility was mostly caused by tubal factor. The successful rate of pregnancy in patients with endometriosis was 58.1%; with tubal factor 44.1%; with PCOS 66.7%; with uterus anomaly 40%; with both PCOS and endometriosis 71.4% and in patients with both PCOS and tubal factor, it was measured as 22.2%. As for miscarriage, the rate was found to be 6.4% in patients with endometriosis; 8.8% in patients with tubal factor; 2.5% in those with PCOS and 11.1% in the patients who were diagnosed with both PCOS and tubal factor. No miscarriage was observed neither in the patients with uterus anomaly nor in those with both PCOS and endometriosis.According to the results of this study, laparoscopy is a safe method in diagnosing tubal, pelvic and ovarian factors and can improve the fertility outcomes in the patients.
  • Hakemi Al Eghbali K., Eisapoor M., Hakemi Y., Alirezaee Arbade Sofla R Pages 161-166
    Cryptorchidism is the most common urologic congenital malformation in males which contributed to increasing male infertility and testicular tumors. So, it seems to be necessary to identify its risk factors.
    Being a case-control study, the investigation consists of 37 cases of cryptorchid boys and 40 normal boys as the control group. Both cases and controls attended a faceto-face interview, using the same questionnaire. The collected information was then analyzed by running a chi-square test using SPSS.
    We found significant positive associations between cryptorchidism and each of the following variables: hypertension during pregnancy (P=0.0327); premature birth (P=0.0028); low birth weight (P=0.0478); UTI during pregnancy (P=0.0162) and brich presentation (P=0.0302). However, although some risk factors like maternal age, fever during the first trimester of pregnancy, maternal blood group, cesarean section, being the first-born child of the mother and twins have been reported to cause cryptorchidism, we found no evidence to suggest so. In addition, It was the first time that maternal education and UTI during pregnancy were investigated, too. We concluded a significant positive association between UTI during pregnancy, but did not find any relation between cryptorchidism and maternal education.
    These findings suggest that not only might cryptorchidism be associated with genetic factors, but also can be increased by environmental factors. In order to arrive at more definite conclusions, further studies are needed to be carried out, in this respect.
  • Kazerani M., Zarif Zakerain B., Habibi F., Mokhtari H., Maleki A Pages 167-172
    Transmission of infection via multiple dose vials has been well documented. Thus, the probability of contamination in these vials, no matter how little, is very important because they are supposed to be a potential source of nosocomial infection in patients. Therefore, a prevalence study on the contamination of multiple dose vials (MDV) seams to be necessary. The purpose of this study was to identify bacterial contamination and red blood cell (RBC) contamination in multiple dose vials used in Bahman 22nd Hospital.In a cohort study, different types of MDVs used in different sections of Bahman 22nd Hospital were periodically collected during one year. Information about the medication, wards, labeling of vials, the date and time of opening and storing temperature was recorded. Then, 0.5 ml of each vial was cultured in Blood Agar media at 37˚c for 48 hours. Also, the samples were tested for Red Blood Cell contamination after they were centrifuged.Totally, 300 MDV’s were collected and studied. No bacterial contamination was found in the cultures. Of the 300 vials available, 2 vials were contaminated with RBC (2 RBC in one vial and 3 RBC in another) at a contamination rate of 0.67%. Although the results of bacterial culture of multiple dose vials used in different wards of the hospital were negative, the contamination of two vials with Red Blood Cells is still very important. The finding should raise concerns about the potential risk of transmission of blood borne pathogens through such vials.
  • Javanbakht M., Arshadi Hr, Nakhaee Zadeh S Pages 173-180
    Asthma is a common pulmonary disease in children that was associated with reversible hypersensitivity of pulmonary airways. It introduces as a psychosomatic disorder with interrelated different psychic and somatic domains which can exacerbate each other. It has been documented that for the effective management of this disease both medical and psychological considerations are crucial. In this regard, we aimed at evaluating psychiatric symptoms in the mothers who have uncontrolled asthmatic children.This is a case–control study that was done on 50 mothers of uncontrolled asthmatic children and 50 mothers of healthy children. Considering the inclusion and exclusion criteria, a method of simple non- probability sampling was adopted to evaluate each of the cases for psychiatric symptoms, using SCL-90-R. SCL-90-R is a standard tool that is used for evaluating nine psychopathological elements, including psychosis, paranoid ideation, phobia, hostility, anxiety, depression, interpersonal sensitivity, obsessive and compulsion symptoms and somatizations. It shows the existence and severity of the psychiatric symptoms occurring for one past week. Two groups of participants were evaluated and matched based on some intrusive elements.There was not any significant difference between the two groups of study in terms of children’s and mothers’ age, birth age, number of children in the family, job, parents’ education and their marital status, argument in the family, physical or mental diseases, smoking and addiction in the family. However, it was found that the mean scores of depression, somatizations, psychosis, anxiety, obsession, interpersonal sensitivity and phobia were significantly higher in the asthmatic group. Moreover, mean global severity index was significantly higher in the asthmatic group. Further, as the findings suggest, the odd ratio for serious psychiatric symptoms in the mothers with asthmatic children was 2 while it was calculated as 2.54 for any other psychiatric symptoms.Due to the fact that psychiatric aspects are prominent among both children suffering from asthma and their family, we suggest that psychiatrists cooperate in managing asthma. We believe that the psychotherapy of asthmatic children’s family would be an effective way for better management of the disease as well as helping to improve mental health in the society.
  • Ghasemi Sm, Rajabnia F., Saadatianv, Meshkat M Pages 181-187
    Depression is an important issue among the university students. It affects their educational performances and decreases their progress in academic achievements. Thus, it is important to detect the causes and relating factors of depression among university students. In this study we intended to evaluate the frequency of depression and it's relating factors among medical and paramedical students of Mashhad Islamic Azad University.This research is a descriptive- analytic study that has been done on 780 medical and Paramedical students of Mashhad Islamic Azad University. The sampling method adopted for the study was a clustering probability method. As for the instruments, a questionnaire including two sections was used. Section one consisted of demographic information and section two was Beck Depression Inventory with 21 questions for determining the level of depression. The collected data were then analyzed using Maan Whitney, kruskal Wallis and Chi-Square methods. 28.6% of the subjects showed various degrees of depression. 14.6% had clinical depression. The most frequent rate of depression was observed among the students of the School of Hygiene while the students of Medicine rated the lowest (23.7%). There were positive associations between depression and gender, field of study, satisfaction with the field of study, section of study, marital status, site of life and father's income (P=0.001).The findings show high frequency of depression among medical and paramedical students of Mashhad Islamic Azad University. Also they reveal negative influences of some factors on depression. Thus, it seems crucial to develop some preventive programs and complementary researches on causes and relating factors of depression.
  • Boloorian Aa, Shayegan Mr, Shirzad E., Vardkar T Pages 189-194
    Refractive errors are the most frequent reasons for which patients refer to ophthalmologic clinics. The previous studies have found that the factors of the environment and the type of light to illuminate it could have positive effects on the prevalence rate of refractive errors. Since there is little research about this relationship at industrial workers in Iran, we decided to investigate the industrial workers’ refractive errors and their relationships with the types of light and the visual work environment.We carried out a descriptive-analytical study on 292 male and female workers working in Mashhad industrial factories. Using clustering sampling, the subjects of the study were selected to go under investigation for their age, sex, and years of working background. Then, the study examined the relationship between these factors and refractive errors. In addition, the effects of outdoor and indoor working environments as well as natural and artificial (florescent) light on refractive errors were determined by a specialist. Interesting results were obtained through statistical analyses such as Chi-Square, Fisher Exact Test and ANOVA.The results suggest that the subjects of the study ranged from 23 to 63 years old with an average age of 40±9.1. Also, their working background of an average of 16±9.3 years has showed a positive effect on refractive errors (P=0.039). Among the subjects of the study, 30 (10.3%) were diagnosed as suffering from refractive errors in one eye, 150 (51.4%) in both eyes and the other 112 subjects (38.3%) had no refractive errors. The results of investigating the symptoms accompanying refractive errors were found in the following order of prevalence: Red eye (28%); Ptergyume (17.5%); Hyperemia (16.1%); Burning (12.4%); Lacriamtion (11%) and others (15%). There was no significant difference, in terms of age, between the subjects having refractive errors and those without them (P=0.842). There wasn’t any significant relationship between age and refractive errors, either (P=0.896). However, outdoor environment (P=0.014) as well as natural light (P=0.016) were found to have had positive effects on the subjects’ refractive errors.Although the duration of working background has found to be positively effective on refractive errors, the subjects’ age hasn’t showed such effect. Natural light and outdoor work environment have had significant relationships with the subjects’ refractive errors. As for accompanying symptoms, Red eye (28%) was the most frequent.