فهرست مطالب

Veterinary Medicine - Volume:3 Issue: 1, Winter 2009

Iranian Journal of Veterinary Medicine
Volume:3 Issue: 1, Winter 2009

  • 70 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1388/06/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فاطمه توده دهقان، محمدحسن متدین، پرویز تاجیک، سهیلا مرادی بیدهندی صفحات 1-5
    به منظور بررسی باکتری های زئونوز در کلنی موش های آزمایشگاهی متعارف، در این تحقیق پنج باکتری زئونوز شامل Salmonella typhimurium، Salmonella enteritidis، Streptobacillus moniliformis، Pasteurella pneumotropica، and Streptococcus pneumonia در کلنی موش های متعارف موسسه رازی در سه نژاد NIH، NMRIو Balb/c مورد بررسی قرار گرفتند. جمیعت مورد مطالعه 74 سر موش، در سنین قبل از بلوغ، بلوغ و پس از بلوغ بودند. این حیوانات به تعداد مساوی ازجنس نر و ماده بطور تصادفی از هر سه نژاد انتخاب شدند. تعداد 296 نمونه از قسمت های نازوفارنکس (156 n=)، سکوم (70 n=) وکبد (70 n=) حیوانات مذکور تهیه و کشت باکتریایی از آنها انجام گرفت. یافته ها نشان دادند که باکتری های زئونوز فوق الذکردر هیچ کدام از نمونه های آزمایش شده وجود ندارند ولی در 78% از موش ها باکتری هایی که تحت شرایط معمول غیر بیماریزا هستند، یافت شدند که عمده آنها Escherichia coli sp، Bacillus sp، Streptococcus sp و Entrobacter spp بودند. نتایج حاصل از این مطالعه پیشنهاد می کند که موقع استفاده از این حیوانات در کارهای تحقیقاتی تهدیدی برای سلامت پرسنل و همچنین دخالت و میانکنش های باکتری های زئونوز فوق الذکر وجود ندارد. بهر حال در زمان استفاده از حیوانات آزمایشگاهی متعارف باید الزامات ایمنی کار با این حیوانات در نظر گرفته شوند.
    کلیدواژگان: زئونوزها، موش متعارف، آزمایش باکتریایی، کلنی پرورشی
  • غلامرضا عبدالله پور، سیده طوبی شفیقی، سعید ستاری تبریزی صفحات 7-10
    استان گیلان که در شمال ایران و جنوب دریای مازندران واقع شده از نظر شرایط آب و هوایی و میزان بارندگی با سایر نقاط ایران تفاوت دارد و این امر شرایط ویژه ای را برای شیوع بیشتر برخی از بیماری ها مانند لپتوسپیروز فراهم می کند. به منظور مطالعه سرولوژیک لپتوسپیروز در گاوداری های سنتی استان گیلان که واکسنی علیه لپتوسپیروز دریافت نمی کنند، تعداد 205 نمونه سرم خون از گاوهای 9 شهرستان این استان بطور تصادفی اخذ گردید. همه نمونه های سرمی جهت انجام آزمایش میکروآگلوتیناسیون (MAT) به آزمایشگاه تحقیقاتی لپتوسپیروز واقع در بیمارستان آموزشی و پژوهشی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران منتقل و تا زمان آزمایش در فریزر 20– درجه نگهداری شدند. آزمایش MAT طبق پروتکل استاندارد و با استفاده از شش سروتیپ گریپوتایفوزا، ایکتروهموراژیه، هارجو، کنیکولا و بالوم انجام و تیترهای سرمی مساوی و یا بیشتر از 1:100 مثبت محسوب گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که تعداد 53 نمونه (8/25 درصد) دارای واکنش مثبت سرمی علیه حداقل یکی از سروتیپها می باشد. بیشترین تعداد موارد مثبت مربوط به سروتیپ کنیکولا با 24 مورد (7/11 درصد) و کمترین آن مربوط به سروتیپهای ایکتروهموراژیه 1 مورد (5/0 درصد) و هارجو 2 مورد (1 درصد) بود. بیشترین موارد مثبت مربوط به تیتر سرمی 1:100 بوده و بالاترین تیتر سرمی بدست آمده 1:400 بود. نتایج این مطالعه این فرضیه را تا حدودی تایید می کند که گاوها نیز ممکن است نقشی در نگهداری سروتیپ کنیکولا در جمعیت خود داشته باشند. با توجه به اینکه اغلب دامپروری های ویزیت شده دارای حداقل یک قلاده سگ غیر واکسینه بر علیه لپتوسپیروز بودند، لذا شیوع بالای سروتیپ کنیکولا در گاوها احتمالا ناشی از تماس نزدیک این دو گونه حیوان در محیط دامپروری ها می باشد. علاوه بر آن به این نکته باید توجه داشت که گاوها و سگ های آلوده به لپتوسپیروز می توانند خطرات زیادی برای آلودگی انسان بویژه دامداران، کشاورزان، کارگران شیردوشی و کشتارگاه ها بوجود آورند.
    کلیدواژگان: لپتوسپیروز، شیوع سرمی، گیلان، گاو، ایران
  • موسی توسلی، عبدالغفار اونق، رقیه معماری، صلاح الدین رحمانی، کریم مردانی، طارق بات صفحات 11-15
    در این مطالعه، پاتوژنیسیته سه سویه قارچ انتوموپاتوژن متاریزیوم آنیزوپلیه بر روی مرحله نوزادی کنه های هیالوما آناتولیکوم آناتولیکوم و همافیزالیس پونکتاتا تحت شرایط آزمایشگاهی موردارزیابی قرار گرفت. بدین منظور، پس از کشت و جداسازی سه سویه این قارچ شامل 685، 689 و ایران C 715 در محیط PDA، با افزودن آب مقطر استریل به استوک اصلی، غلظت های 103 و 104 اسپور در هر میلی لیتر از هر سویه تهیه شد. در گروه های مورد آزمایش نوزاد کنه ها با غلظت های 103 و 104 اسپور در هر میلی لیتر به مدت 30 ثانیه آغشته شدند و سپس به داخل پتری دیش انتقال یافتند. در گروه شاهد نوزاد ها در توین 05/0 درصد غوطه ور شدند. گروه های آلوده و کنترل هر دو روز و به مدت 18 روز مورد بررسی قرار گرفتند و درصد مرگ و میر ایجاد شده ثبت گردید. نتایج این بررسی، تاثیر بالای کشندگی در دو غلظت مورد بررسی در مقابله با مرحله لاروی هیالوما آناتولیکم آناتولیکم و همافیزالیس پونکتاتا نشان داد. همچنین مشخص گردید که سویه 685 و 689 به ترتیب بیشترین اثر کشندگی را در غلظت های اسپور به کار گرفته شده بر مرحله نوزادی هیالوما آناتولیکم آناتولیکم و همافیزالیس پونکتاتا دارند(05/0)p<. این مطالعه نشان می دهد که قارچ متاریزیوم آنیزوپلیه، قابلیت بسیار خوبی برای کنترل نوزادی هیالوما آناتولیکم آناتولیکم و همافیزالیس پونکتاتا دارد.
  • علی سلمانی، رضا صفری، مهدی سلطانی، حمیدرضا توکلی صفحات 17-23
    رفتار رشد کلستریدیوم بوتولینوم تیپ |E بلوگا در خاویار تاس ماهی ایران فرآوری شده با تیمار 5 درصد نمک طعام، 5 درصد نمک طعام همراه با 3/0درصد اسید بوریک و 4/0 درصد بوراکس و همچنین 5 درصد نمک طعام و 15/0 درصد متیل پارابن نگهداری شده در درجه حرارتهای2 -، 5 و 15 درجه سانتی گراد به مدت 224 روز مورد مطالعه قرار گرفت. غلظت اولیه اسپور باکتریایی برای تلقیح برابر 104 *1/5 سلول زنده به ازاء هر گرم خاویار لحاظ گردید. در تیمار استفاده شده از نمک 5 درصد نمک طعام، میزان اسپورهای باکتریایی شمارش شده در درجه حرارتهای2 -، 5 و 15 درجه سانتی گراد به ترتیب 104 * 5/3، 105 * 02/1، 105 * 9/9 سلول زنده به ازاء هر گرم خاویار بود. بعلاوه این مقادیر برای تیمار حاوی 5 درصد نمک طعام 15/0 درصد متیل پارابن در درجه حرارت های فوق الذکر به ترتیب 104 *1، 104 *86/2 و 104 *5/3 سلول زنده باکتریایی به ازاء هر گرم خاویار بود.تولید توکسین در تیمار حاوی 5 درصد نمک طعام و در درجه حرارت های 5 و15 درجه سانتی گراد و پس از 14 روز مثبت بود، در حالیکه تولید توکسین در تیمار حاوی 5 درصد نمک طعام همراه 3/0 درصد اسیدبوریک و 4/0 درصد بوراکس فقط در دمای 15 درجه سانتی گراد مثبت بود. تولید توکسین در تیمارهای 15/0 درصد پارابن و 5 درصد نمک طعام در هر سه درجه حرارت منفی بود. این داده ها نشان داد که تیمار حاوی 5 درصد نمک طعام و 15/0 درصد متیل پارابن اثرات ممانعت کنندگی بیشتری نسبت به سایر تیمارها داشت. بعلاوه اثرات ممانعت کنندگی از رشد باکتری ها در دمای پایین تر (2 - درجه سانتی گراد)افزایش یافت. بنابراین به علت محدودیت مصرف اسیدبوریک و بوراکس در خاویار، استفاده از متیل پارابن به عنوان یک نگهدارنده قوی در pHپایین سالم و قابل توجیه است.
    کلیدواژگان: خاویار، متیل پارابن، نمک طعام، کلستریدیوم بوتولینوم
  • اسماعیل تمدنفرد، حسین تاجیک، نسرین حمزه قوشچی صفحات 25-30
    در این مطالعه، اثرات کورکومین (ماده فعال زردچوبه)، مرفین (آگونیست گیرنده های اپیوئیدی) و نالوکسان (آنتاگونیست گیرنده های اپیوئیدی) به صورت جداگانه و ترکیبی بر ادم پنجه پای ناشی از فرمالین در موش های صحرایی بررسی شده است. تزریق زیر جلدی فرمالین (50 میکرولیتر، 5/2 درصد) در کف پنجه پا یک ادم قابل توجهی در پنجه پا ایجاد کرد که تا 24 ساعت پس از تزریق فرمالین قابل مشاهده بود. خوراندن مزمن (15 روز) کورکومین در مقادیر 30 و 60 میلی گرم به ازای یک کیلوگرم وزن بدن و تزریق زیر جلدی مرفین در مقدار 1 میلی گرم به ازای یک کیلوگرم وزن بدن به طور معنی دار (05 /0)p< ضخامت پنجه پای ناشی از فرمالین را کاهش دادند. نالوکسان در مقدار 1 میلی گرم به ازای یک کیلوگرم وزن بدن به تنهایی اثر نداشت، در حالی که پیش تزریق نالوکسان قبل از مرفین به طور معنی دار (05 /0)p< از اثر تضعیف کننده مرفین بر ادم پنجه پا جلوگیری کرد. اثر کاهش دهنده کورکومین بر ادم پنجه پا به وسیله مرفین تقویت شد، در حالیکه نالوکسان اثرضدادم کورکومین را تغییر نداد. کورکومین در حضور درمان با نالوکسان به علاوه مرفین، یک اثر ضدادم ایجاد کرد که مشابه اثر ضد ادم ایجاد شده پس از تجویز به تنهایی کورکومین بود. نتایج حاضر بیان می کنند که کورکومین ممکن است اثر ضد ادم ایجادکند. سیستم اپیوئیدی داخلی ممکن است در تعدیلا~دم موضعی دخالت نماید. به علاوه مرفین اثر ضد ادم ناشی از کورکومین را تقویت می نماید.
    کلیدواژگان: کورکومین، مرفین، نالوکسان، ادم پنجه پا، موش صحرایی
  • آمنه خوشوقتی، سعید نظیفی، امی روفافر، حمیدرضا قیصری صفحات 31-36
    این مطالعه بر مبنای ارزیابی هاپتوگلوبین سرم و شیر بعنوان شاخص التهاب در بیماری های التهابی گاو طراحی شد. نمونه های خون از ورید دمی 20 راس گاو به ظاهر سالم و 100 راس گاو مبتلا به بیماری های التهابی مختلف جمع آوری شد. تفاوتهای معنی داری در غلظت هاپتوگلوبین سرم و شیر میان گاوهای به ظاهر سالم و بیمار دیده شد (05/0p<. ) نتایج مطالعه حاضر نشان داد که هاپتوگلوبین سرم و شیر فاکتورهای حساسی برای تشخیص حالات التهابی در گاو می باشند.
    کلیدواژگان: هاپتوگلوبین، شیر، سرم، بیماریهای التهابی گاو
  • غلامرضا نیکبخت بروجنی، سعید طباطبایی، محمود خرمالی، ایرج اشرفی صفحات 37-41
    آنتی بادی زرده تخم مرغ (IgY) علیه ایمونوگلوبولین شتر تهیه و ویژگی آن با روش های ایمونودیفوزیون، ایمونوالکتروفورز و وسترن بلات نشان داده شد. در آزمون ایمونودیفوزیون و ایمونوالکتروفورز آنتی بادی های ضد شتر به صورت اختصاصی با آنتی بادی های شتر واکنش نشان دادند. وسترن بلات نشان داد که IgY تهیه شده، زنجیره سنگین ایمونوگلوبولین ها را در تعدادی از گونه های پستانداران تشخیص می دهد. آنتی بادی های ضد ایمونوگلوبولین شتر با تحت کلاس های ‚3،IgG2،IgG1IgG شتر و همین طور با تحت کلاس های گوسفند واکنش نشان دادند،اما هیچگونه واکنشی با تحت کلاس های ایمونوگلوبولین گاو و اسب مشاهده نشد. IgY پلی کلونال تهیه شده بر علیه ایمونوگلوبولین شتر به صورت اختصاصی با زنجیر سبک واکنش نشان داد. به طور کلی در این مطالعه، توانایی استفاده از ایمونوگلوبولین زرده تخم مرغ به عنوان یک منبع مناسب آنتی آنتی بادی برای ایمونوگلوبولین شتر نشان داده شده است.
    کلیدواژگان: هاپتوگلوبین، شیر، سرم، بیماریهای التهابی گاو
  • عبدالله جمشیدی، محمدرضا باسامی، سمیرا افشاری نیک صفحات 43-48
    گوشت طیوربه عنوان یکی از مهمترین عوامل انتقال عفونت سالمونلائی در انسان شناخته شده است. در این مطالعه جهت تعیین میزان آلودگی لاشه طیور گوشتی به باکتری جنس سالمونلا و سرووار تایفی موریوم،. تعداد 60 نمونه از 20 گله گوشتی با استفاده از روش تست شستشو از لاشه طیور، پس از مرحله سرد کردن و قبل از مرحله بسته بندی در یکی از کشتارگاه های صنعتی طیوردراطراف شهرستان مشهد برداشت گردید. در آزمایشگاه ابتدا مراحل پیش غنی سازی و غنی سازی و سپس مرحله استخراج DNA انجام گردید. جهت انجام تست m-PCR از پرایمرهائی که قسمتی از ژن invA و ژن fliC را تکثیر می کنند و به ترتیب مشخص کننده باکتری های جنس سالمونلا و گونه تایفی موریوم می باشند مورد استفاده قرار گرفت. در این مطالعه مقدماتی میزان آلودگی لاشه طیور به جنس سالمونلا 3/8درصد و میزان آلودگی به سرووار تایفی موریوم 6/1درصد تعیین گردید. جهت تعیین میزان آلودگی لاشه طیور به باکتری های جنس سالمونلا و سرووار سالمونلا تافی موریوم استفاده از روش m-PCR توصیه می گردد که می تواند جایگزین مناسبی برای روش کشت باشد.
    کلیدواژگان: طیور، جنس سالمونلا، سالمونلاتایفی موریوم، PCR چندگانه
  • محمدکاظم کوهی، عباس زارع میرک آبادی، مجتبی محرمی، محمدحسن حبل الورید صفحات 57-62
    سرطان پستان در کشور های در حال توسعه و پیشرفته از جمله بیماری های شایع می باشد. افزایش شیوع این بیماری در جمعیت زنان موجب نگرانی در سطح جامعه انسانی شده است. علیرغم بهبود قابل ملاحظه در مدیریت سرطان پستان، میزان زنده ماندن افراد مبتلا به بیش از 25 -20 درصد نمی رسد. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر 85ICD- در جلوگیری از بروز سرطان پستان در شرایط In vitro و In vivo است. برای این منظور سلول های 231MDA-MB مورد استفاده قرار گرفتند و تاثیر 85ICD- (پپتیدهای فعال بیولوژیک که از سم حیوانات حاصل می شوند) بر روی آسیب غشایی از طریق سنجش فعالیت آنزیم لاکتات دهیدروژناز سیتوزلی مورد سنجش قرار گرفت. همچنین تغییرات مورفولوژیکی سلول ها در گروه های کنترل و درمانی با 85ICD- مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاکی از آن است که غلظتm g/ ml10 از 85ICD- موجب کاهش cytoplasmic branch شده است. همچنین برخی از سلول های دچار پارگی شده، پیوستگی غشاء محاط خود را از دست داده و تعداد سلول ها نیز کاهش پیدا کرد. از طرف دیگر در این مطالعه نشان داده شد که 85ICD- موجب جلوگیری از رشد تومور پستانی در موش ها شده است. بنظر می رسد 85ICD- از طریق تاثیر بر سطح سلول می تواند موجب جلوگیری از رشد سلول و بدنبال آن مانع از مرگ برنامه ریزی شده سلول های سرطان پستان شود.
    کلیدواژگان: ضد سرطان، سرطان پستان، ICD، 85، موش
  • عبدالعی ملماسی، مسعود سلک غفاری، سارنگ سروری صفحات 63-66
    در این گزارش یافته های الکتروکاردیوگرافی در اثر مسمومیت ناشی از دیگوکسین در یک قلاده سگ هشت ساله پومرانین ماده مورد بحث قرار گرفت.مجموعه یافته های الکتروکاردیوگرافی در این بیمار در دو زیر مجموعه شامل تغییرات اولیه که بیانگر بزرگ شدگی حفرات قلب بودند و تغییرات الکتروکاردیوگرافی ثانویه ناشی از مسمومیت با دیگوکسین، دسته بندی شد. علایم الکتروکاردیوگرافی مربوط به مسمومیت با دیگوکسین مانند بلوک های درجه اول و دوم دهلیزی بطنی متعاقب قطع دارو کاملا برطرف گردید. دامپزشکان باید از احتمال مسمومیت با دیگوکسین مطلع باشند چرا که دیگوکسین دارای حاشیه درمانی بسیار محدود می باشد. هدف از این مقاله افزایش آگاهی دامپزشکان فعال در زمینه دام های کوچک در رابطه با اثرات کاردیوتوکسیک گلیکوزید های قلبی می باشد. علاوه بر این اهمیت بررسی های الکتروکاردیوگرافی در تشخیص و مدیریت آریتمی های قلبی و اختلالات هدایتی ناشی از دیگوکسین در دام های کوچک مورد تاکید قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: دیگوکسین، مسمومیت با دیگوکسن، سگ، الکتروکاردیوگرام
|
  • Todehdehghanf., Motedayen, M. H., Tajikp., Moradi Bidhendi, S Pages 1-5
    To investigate the status of conventional laboratory mice colonies for zoonotic bacteria، three mice colonies، NIH، NMRI and Balb/c strains of Razi institute were studied for five zoonotic bacteria including Pasteurella pneumotropica، Salmonella typhimurium، Salmonella enteritidis، Streptobacillus moniliformis، Streptococcus Pneumonia. Study populations were 74 mice of premature، mature and post mature ages. Same numbers of male and female animals were allocated in a random fashion from each 3 strains of mice. Two hundred and ninety six specimens of nasopharynx (n=156))،cecum (n=70) and liver (n=70) were taken from 74 animals and cultured for bacteriological tests. Results showed that none of tested specimens، infected by mentioned zoonotic bacteria، however in 78% (231/296) of mice، commonly nonpathogenic bacteria، mainly Escherichia coli، Bacillus sp، Streptococcus other than Streptobacillus moniliformis، and Entrobacter aerogenes were observed. The results of study recommend use of these animals have no human risk or research interferences for mentioned zoonotic bacteria. However like other conventional laboratory animals، precaution and personnel's safeties must be considered while using in researches where the existing bacteria may interfere the results.
    Keywords: zoonoses, conventional mouse, bacteriological test, breeding colony
  • Abdollahpourg., Shafighit., Sattari Tabrizi, S Pages 7-10
    In order to investigate the seroprevalence of leptospirosis in traditional dairy farms، a serological study was conducted in Gilan province. For this study،، a total of 205 serum samples were randomly collected from nine districts of this province. All serum samples were serologically tested by the standard MAT using live antigens representing the following Leptospira interrogans serovars: Gripptyphosa، Icterohaemorrhagiae، Hardjo، Canicola، Ballum and Pomona. The lowest dilution that each serum was considered positive was 1:100. The results of this study showed that 53 (25. 8%) animals had a positive reaction against one or more serovars. The most prevalent Leptospira serovar was Canicola representing representing 24 (11. 7%) samples، and the least prevalent Leptospira serovars were Icterohaemorrhagiae representing 1 (0. 5%) sample and Hardjo، 2 (1%) samples. The most prevalent reciprocal titer was 100 and the highest titer was 400. The results of this study may support that cows may have a role in maintaining Canicola serovar. As mostany of the visited herds had at least one unvaccinated dog for guarding the herds، it has beenis concluded that the high prevalence of Canicola serogroup can be associated with close contact between dogs and cows. In addition، infected cows are a potential zoonotic risk to farmers، milkers، abattoir workers and meat inspectors، which previously has not been seriously considered.
    Keywords: leptospirosis, seroprevalence, Gilan, cattle, Iran
  • Tavassolim., Ownaga., Meamarir., Rahmanis., Mardanik., Butt, T Pages 11-15
    Hyalomma anatolicum anatolicum and Haemaphysalis punctata larval ticks were shown to be susceptible to different strains of entomopathogenic fungi Metarhizium anisopliae under laboratory conditions. To determine the susceptibility of H. anatolicum anatolicum and H. punctata to M. anisopliae، two suspensions of conidia were used (103 and 104 spores/ml). The treatments were conducted by immersing larval stage (at least 20 larvae/Petri dish) of H. anatolicum anatolicum and H. punctata in the spore suspension for 30 sec، followed by transferring to Petri dish containing moist filter paper. Control larval ticks were only immersed in 0. 05% aqueous Tween 80. All treated and untreated ticks were observed by day interval up to day 18 to detect dead ticks and signs of mycosis. Comparative results of bioassays using three different fungal strains showed that all strains of M. anisopliae were highly pathogenic against two tick species used. The higher mortality rate was seen with strain of 689 when used in H. punctata and 685 in H. anatolicum anatolicum in comparison with the other strains (p<0. 05). The present study suggests that Metarhizium anisopliae has great potential for the control of H. punctata and H. anatolicum anatolicum.
    Keywords: Hyalomma anatolicum anatolicum, Haemaphysalis punctata, tick, entomopathogenic fungi, Metarhizium anisopliae
  • Salmania., Safarir., Soltanim., Tavakoli, H. R Pages 17-23
    Growth behavior of Clostridium botulinum type E beluga was studied in Acipenser persicus granular caviar treated with 5% NaCl، 5%NaCl plus 0. 3% boric acid and 0. 4%borax and 5%NaCl plus 0. 15% methyl paraben incubated at temperatures -2، 5 and 15 °C for 224 days. The initial number of inoculated bacterial spore was 5. 1×104 cfu/g caviar in each treated sample. The number of bacterial spores in samples treated with 5% NaCl changed to 3. 59 × 104، 1. 02×105 and 9. 9×105 cfu/g at -2 °C، 5 °C and 15 °C، respectively، while those samples treated with 5%NaCl plus 0. 3% boric acid and 0. 4%borax changed to 1. 56×104، 3. 65×104 and 9. 22×104 cfu/g، respectively. Also، number of bacterial spores in samples treated with 5% NaCl plus 0. 15% methyl paraben changed to 1×104، 2. 86×104 and 3. 56×104 cfu/g at the above storage temperatures، respectively. Fourteen days post-inoculation، toxin production was positive in samples treated with 5% NaCl incubated at 5 °C and 15 °C، while those samples treated with 5%NaCl plus 0. 3% boric acid and 0. 4% borax were positive for toxin production only at 15 °C. Toxin production was negative in samples treated with 5%NaCl plus 0. 15% methyl paraben incubated at all three above mentioned temperatures. These data showed that 5%NaCl plus methyl paraben had more inhibitory effect than boric، borax and NaCl. Also، such inhibitory effects can be increased at lower storage temperature of -2°C. Therefore، due to restricted usage of boric acid and borax in granular caviar، use of methyl paraben can be recommended as a safe preservative with a strong antimicrobial effect at caviar pH.
    Keywords: Caviar, Clostridium botulinum, preservative
  • Tamaddonfarde., Tajikh., Hamzeh, Gooshchi, N Pages 25-30
    In this study, effects of curcumin (active substance of turmeric), morphine (an opioid receptor agonist) and naloxone (an opioid receptor antagonist) in separate and combined treatments have been investigated on the paw edema induced by formalin in rats. Subcutaneous injection of formalin (50μl, 2.5%) in the ventral surface of the hind paw induced a considerable edema in the paw that lasted up to 24h after formalin injection. Chronic oral administration of curcumin (30 and 60mg/kg, 15 days) and subcutaneous injection of morphine (1mg/kg) significantly (p<0.05) decreased the paw edema induced by formalin. Naloxone (1mg/kg) used alone was without effect, whereas pretreatment with naloxone (1mg/kg) before morphine (1mg/kg) significantly (p<0.05) prevented the suppressive effect of morphine on the paw edema. The reducing effect of curcumin on the paw edema was potentiated by morphine, whereas naloxone did not change the anti-edematous effect of curcumin. Curcumin (30mg/kg, 15 days) in the presence of naloxone (1mg/kg) plus morphine (1mg/kg) treatment, produced an antiedematous effect, which resembled the one following administration of curcumin (30 mg/kg, 15 days) alone. Present findings indicate that curcumin may produce an anti-edematous effect. The endogenous opioid system may involve in modulation of local edema. In addition, morphine may potentiate the anti-edematous effect of curcumin.
    Keywords: curcumin, morphine, naloxone, paw edema, rats
  • Khoshvaghtia., Nazifis., Vafafara., Gheisari, H.R Pages 31-36
    This study was designed to evaluate serum and milk haptoglobin (Hp) as an inflammatory indicators for the diagnosis of diseases in cattle in Fars province of Iran. Blood samples were collected from the coccygeal vein of 20 clinically healthy cattle and 100 cows with various inflammatory diseases. There were significant differences in serum and milk Hp between clinically healthy cattle and diseased cows (p<0.05). The results of the present study reveal that serum and milk Hp are sensitive factors for diagnosis of inflammatory conditions in cattle.
    Keywords: haptoglobin, milk, serum, inflammatory diseases
  • Nikbakht Brujeni, Gh, Tabatabaeis., Khormalim., Ashrafi Pages 37-41
    Chicken egg yolk antibodies (IgY) against camel immunoglobulins were generated and their specificity was shown by double immunodiffusion، immunoelectrophoresis، and Western blotting. Anti camel antibodies specifically react to camel antibodies in immunodiffusion and immunoelectrophoresis were demonstrated. Western blotting revealed that IgY antibodies recognize the heavy chain in a number of mammalian species. Anti-camel antibodies bound camel IgG1، IgG2، IgG3 subclasses like the subclasses of sheep، but no reactivity to all subclasses chains in cattle and horse antibodies were observed. Polyclonal anti-camel IgY was specifically light chain reactive. Overall، the potential of using egg yolk immunoglobulins as a convenient source of anti antibodies to camel immunoglobulins was demonstrated.
    Keywords: IgY, camel, immunodiffusion, SDS, PAGE, western blotting
  • Jamshidia., Bassami, M.R., Afshari, Nic, S Pages 43-48
    Poultry meat has been identified as one of the principal foodborne sources of Salmonella. In this preliminary study the prevalence of Salmonella spp. and its typhimurium serovar contamination of broiler carcasses، were determined. Using the rinse test method، numbers of 60 samples، representing 20 broiler flocks، were collected from poultry carcasses after the chilling stage in the processing line at a commercial broiler slaughtering facility in Mashhad، Iran. The presence of Salmonella spp and Salmonella typhimurium in collected samples were assessed by performing the pre-enrichment and enrichment culture، followed by multiplex-PCR assay. The primers were selected from the invA and fliC genes، specific for the detection of Salmonella spp. and Salmonella typhimurium، respectively. In this study 8. 3% and 1. 6% of poultry carcasses were found to be contaminated with Salmonella spp and Salmonella typhimurium respectively. In order to provide a more accurate profile of the prevalence of Salmonella spp and Salmonella typhimurium in broiler carcasses، it is pertinent to use multiplex -PCR method that could be considered as an appropriate alternative to conventional culture method.
    Keywords: poultry, Salmonella spp, Salmonella typhimurium, multiplex PCR
  • Koohi, M.K., Zare Mirakabadia., Moharramim., Hablolvarid, M.H Pages 57-62
    Breast cancer has become common in developing and developed countries. Alarming increase in this disease as a leading cause of death in women is a concern of all. Despite the significant improvements in the management of breast cancer، the survival rate is not more than 20% - 25%. For this study، MDA-MB231 cell line was used and the effect of ICD-85 (biologically active peptides from venomous animals) was assayed by measuring the activity of the cytosolic enzyme lactate dehydrogenase (LDH) released into the culture medium after membrane legions. Morphological changes of cells were checked in control and cells incubated with ICD-85 as chemo preventive agent. Results showing in test groups - incubation with 10mg/ml dose of ICD-85 had decreased cytoplasmic branch. Some cells were ruptured and lost the continuity of their surrounding membranes، and number of cells was decreased. On the other hand، when ICD-85 was used as an anticancer treatment of mice with breast cancer، it was shown that ICD-85 can prevent the growth of breast tumor، increase the life duration of experimental mice and inhibit angiogenesis in breast tumor as compared with control group. It seems that ICD-85 acts at the membrane level and can prevent the cell growth as well as producing apoptosis (cell suicide) for breast cancer cells.
    Keywords: anticancer, breast cancer, ICD, 85, mice
  • Malmasia., Selk Ghaffarim., Soroori S Pages 63-66
    This case report describes several electrocardiographic findings in an 8-years old female Pomeranian dog that was referred with a history of digoxin overdose. Electrocardiographic abnormalities detected in this case could be classified as primary electrocardiographic disturbances، reflecting cardiac chamber enlargement and secondary ECG changes، attributed to digoxin toxicity. ECG manifestations of digoxin toxicity such as first and second degree AV blocks completely disappeared following digoxin withdrawal. Therefore، veterinarians should be aware of the possibility of digoxin toxicity due to its narrow therapeutic margins. The purpose of this report is to increase awareness of small animal practitioners about adverse cardiotoxic effects of cardiac glycosides. It also highlights the significance of electrocardiographic monitoring for diagnosis and management of digoxin induced cardiac arrhythmias and conduction disturbances in small animal patients.
    Keywords: digoxin, digoxin toxicity, dog, electrocardiogram