فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی رازی
سال شانزدهم شماره 1 (پیاپی 62، بهار 1388)

  • تاریخ انتشار: 1387/10/25
  • تعداد عناوین: 25
|
  • عزیزاله ادیب، آزاده عباس زاده، عزیز یحیوی صفحه 7
    زمینه و هدف
    وقوع تغییرات ایسکمیک در سطح قدامی و بلوک دهلیزی- بطنی پیش آگهی سکته حاد تحتانی را بدتر می کند. میزان مورتالیتی با وقوع بلوک دهلیزی- بطنی (AV Block) در سکته حاد تحتانی، افزایش می یابد.
    هدف از این مطالعه، پیشگوئی و تشخیص بیماران در معرض خطر وقوع بلوک دهلیزی- بطنی با سکته حاد تحتانی با استفاده از مشخصه های کلینیکی و الکتروکاردیوگرام می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی به صورت گذشته نگر با بررسی پرونده 500 بیمار بستری با تشخیص سکته حاد تحتانی در فاصله سال های 86-1385 در بیمارستان بوعلی اردبیل انجام شد 1960 بیمار به علت نداشتن ST بالا در لیدهای تحتانی و یا نداشتن یافته های کافی از مطالعه خارج شدند. در دیگر بیماران وجود بلوک دهلیزی- بطنی و وجود ریسک فاکتورهای فشار خون، دیابت، سیگار، ترومبولیتیک تراپی (درمان ضد انعقادی)، جنسیت، پاترن الکتروکاردیوگرام (J point / R Wave < 50%) به عنوان پاترن 1 (I) و (J point/ R wave 3 50%) به عنوان پاترن 2 (II) در لیدهای تحتانی avf، III، II و ایسکمی در لیدهای قدامی به عنوان متغیر در نظر گرفته شدند.
    آزمون آماری به کار رفته Chi- square و مقدار احتمال برای معنی دار بودن، کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    از 304 بیمار مورد بررسی، 75 بیمار (7/24%) دچار بلوک دهلیزی- بطنی شدند و 299 بیمار (3/75%) بدون بلوک دهلیزی- بطنی بودند.
    17 بیمار از 148 بیمار واجد پاترن 1، دچار بلوک دهلیزی- بطنی شدند (5/11%). درحالیکه 58 بیمار از 156 بیمار دارای پاترن 2، دچار بلوک دهلیزی- بطنی شدند (2/37%) (0001/0 P=).
    50 بیمار از 163 بیمار دارای تغییرات ایسکمی، دچار بلوک دهلیزی- بطنی شدند (7/30%). درحالیکه 25 بیمار از 141 بیمار بدون تغییرات ایسمکی، دچار بلوک دهلیزی- بطنی شدند (7/17%) (011/0 P=).
    درنتیجه وقوع بلوک دهلیزی- بطنی با پاترن 2 الکتروکاردیوگرام و ایسکمی قدامی ارتباط معنی دار داشت. ولی وقوع بلوک دهلیزی- بطنی با حضور فشار خون، دیابت، سیگار، ترومبولتیک تراپی و جنسیت تفاوت آماری معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    در این بررسی به این نتیجه رسیده شد که وقوع بلوک دهلیزی- بطنی با پاترن 2(J point/R wave350%) لیدهای تحتانی الکتروکاردیوگرام در بدو مراجعه و ایسکمی قدامی ارتباط معنی دار دارد. در نتیجه مراقبت گسترده و مونیتورینگ در این بیماران الزامی است.
    کلیدواژگان: بلوک دهلیزی، بطنی، الکتروکاردیوگرافی، سکته قلبی
  • آزیتا آذرکیوان، عظیم مهرور، پروانه وثوق، حمید سهراب پور، خانم نرجس مهرور صفحه 13
    زمینه و هدف
    تالاسمی، بیماری کم خونی ارثی با درمان تزریق خون مداوم است. مهم ترین عارضه این درمان رسوب آهن در ارگان های حیاتی است. مطالعات جدید نشان می دهد که آهن می تواند در ریه هم رسوب نماید، بدون اینکه علائم واضح بالینی در بیمار ایجاد نماید. هدف از مطالعه حاضر، بررسی مشکلات ریوی توسط تست عملکرد تنفسی در بیماران مبتلا به بتا تالاسمی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی تست عملکرد تنفسی (Pulmonary Function Test-PFT) 139 بیمار مبتلا به بتاتالاسمی بررسی شدند. اطلاعاتی از نظر میزان تزریق ومعاینه بالینی از بیماران به دست آمد. همزمان عکس ریه و آزمایش گازهای خونی و بررسی عملکرد ریوی انجام شد. نتایج به دست آمده توسط برنامه نرم افزاری SPSS V. 11.5 و آزمون آماری Chi-Square تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در 139 بیمار مورد بررسی، 85 بیمار (62%) مذکر و 54 نفر (38%) مونث بودند. از این تعداد 104 بیمار تالاسمی ماژور (75%) و 35 بیمار (25%) تالاسمی اینترمدیا داشتند. متوسط سن آن ها 21 سال و متوسط مدت زمانی که روی تزریق خون مداوم بودند، 18 سال تعیین شد. در شرح حال 128 بیمار (5/95%)، هیچ شکایتی از نظر مشکلات تنفسی دیده نشد. عکس ریه در 112 بیمار گرفته شد. در 100 بیمار (2/89%) بافت ریه از نظر رادیولوژی طبیعی بود و در 12 بیمار (7/10%) عکس ریه نمای غیرطبیعی داشت. در آزمایش گازهای خون شریانی-ABG) (Arterial Blood Gas میانگین فشار اکسیژن (PO2) حدود 5/73% بود و میانگین اشباع اکسیژن هم 6/90% بود. متوسط میزان فریتین (ng/dl) 1800 نانوگرام در دسی لیتر بود.
    در مورد نتایج تست PFT، 101 بیمار (7/72%) الگوی محدودیتی (Restrictive pattern)داشتند، 35 نفر (1/25%) الگوی طبیعی و تنها 3 بیمار یعنی 2/2% از بیماران الگوی مرکب (Combined pattern) را نشان دادند. نتایج مطالعات فوق با طول مدت تزریق خون ارتباط معنی دار داشت (05/0 = Pvalue)، ولی با میزان فریتین ارتباط معنی داری نداشت (62/0 = Pvalue).
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر الگوی محدودیتی بیشترین یافته در تست تنفسی بود (7/72%)، درحالیکه بیشتر از 95% بیماران مشکلات تنفسی نداشتند و عکس ریه هم در 89% طبیعی بود. لذا ریه می تواند به عنوان یک ارگان، تحت صدمات ناشی از تزریق خون و رسوب آهن واقع شود. اما باتوجه به ظرفیت ریوی بالا، با وجود یافته غیرطبیعی در تست عملکرد ریوی، علائم بالینی و کلینیکی در بیماران مشاهده نمی گردد. از آنجایی که با افزایش کیفیت درمان و متوسط سن بیماران نمی توان تنها با یک شرح حال و یک معاینه بالینی از سلامت کامل این ارگان مطمئن شد، لذا در کنار یک درمان آهن زدایی خوب باید از سلامت ریه (با انجام این تست) آگاه شد تا در سن بالاتر مشکلات تنفسی برای بیماران رخ ندهد.
    کلیدواژگان: بتا تالاسمی، تست عملکرد ریوی، رسوب آهن، مشکلات تنفسی
  • فهیمه احسانی پور، ناهید وحید هرندی، کیوان جلالی صفحه 21
    زمینه و هدف
    در حال حاضر پنومومی یکی از مهم ترین علل مرگ و میر کودکان در کشورهای در حال توسعه همانند ایران است. افزایش استعداد به پنومونی به خصوص در کودکان با سوء تغذیه، می تواند ناشی از کاهش ایمنی در این افراد باشد. یکی از دلایل کاهش ایمنی در این کودکان ممکن است کمبود روی باشد. اما کودکان بدون سوء تغذیه نیز به پنومونی مبتلاء می گردند و ممکن است کمبود روی در این کودکان نیز از علل کاهش ایمنی و ایجاد پنومونی باشد. هدف از این تحقیق تعیین سطح سرمی روی در کودکان مبتلاء به پنومونی در مقایسه با کودکان سالم است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مورد شاهدی، سطح سرمی روی در 142 کودک بدون سوء تغذیه 60 3 ماه مبتلا به پنومونی با 142 کودک سالم مورد مقایسه قرار گرفت. داده ها با استفاده از آزمون t-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از نرم افزار SPSS V. 11.5 نیز استفاده شد.
    یافته ها
    سطح سرمی روی کودکان با پنومونی در مقایسه با گروه کنترل به طور قابل ملاحظه ای پائین تر بود (65/39 ± 1/437 در مقابل 931/ ± 23/511 میکرو مول در لیتر (μ mol/L).
    نتیجه گیری
    در کودکان مبتلا به پنومونی سطح سرمی روی در مقایسه با کودکان سالم به طور معنی داری کمتر است (0075/ = P).
    کلیدواژگان: پنومونی، کودکان، روی
  • فرخ لقا احمدی، راما بزرگمهر، عفت رازقی صفحه 27
    زمینه و هدف
    سوء تغذیه پروتئین- انرژی از مشکلات شایع و از عوامل افزایش خطر مرگ و میر در بیماران همودیالیزی است. از آنجایی که شاخص منفردی برای ارزیابی وضعیت تغذیه ای در این بیماران وجود ندارد، از برخی شاخص ها جهت این منظور استفاده می شود که یکی از آن ها لپتین می باشد. در این مطالعه، رابطه لپتین سرم با شاخص های بیوشیمیایی و انتروپومتریک سوء تغذیه مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی بر روی 60 بیمار تحت همودیالیز (32 مرد و 28 زن) در سال 1385 صورت گرفته است. بیماران با همودیالیز کمتر از 1سال، مصرف داروهای پائین آورنده چربی و یا گلوکوکورتیکوئید و نیز مبتلا به وضعیت التهابی یا عفونی از مطالعه خارج شدند. شاخص های آزمایشگاهی سوء تغذیه مورد بررسی و نیز سطح لپتین سرم قبل از دیالیز از بیماران سنجیده شدند. سطح لپتین سرم به روش ELISA و با کیت dbc و شاخص های آزمایشگاهی نیز با روش های آزمایشگاهی استاندارد اندازه گیری شده و شاخص های انتروپومتریک بیماران هم بعد از اتمام همودیالیز اندازه گیری شدند. سپس کلیه موارد سنجیده شده با سطح لپتین سرم مقایسه شده اند. پس از جمع آوری تمام داده ها، نسبت به آنالیز آماری آن ها با استفاده از نرم افزار SPSS V. 11.5 اقدام گردید. برای آنالیز متغیرها و بررسی ارتباط بین آن ها با توجه به کمی یا کیفی بودن متغیرها و نوع ارتباط آن ها از روش های آماری پارامتریک (Pearson test و t- test و ANOVA) یا غیرپارامتریک (Spearman’s rho test و Mann- Whitney) استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 1/16±5/47 سال و محدوده سطح لپتین سرم بین (ng/ml) 8/64-6/0 نانوگرم در هر میلی لیتر بود. میانگین سطح لپتین سرم در زنان تحت همودیالیز ng/ml 54/19±64/22 و در مردان ng/ml 16/20±74/16 بود و با وجود بالاتر بودن میانگین لپتین سرمی زنان نسبت به مردان تحت همودیالیز تفاوت واضح آماری به دست نیامد. قدر مطلق ضریب همبستگی لپتین سرم با شاخص های انتروپومتریک کمتر از 25/0 بود (بجز در قد و وزن مردان که بین 25/0 تا 5/0 بود) و با شاخص های آزمایشگاهی نیز در اغلب موارد کمتر از 25/0 محاسبه شد (بجز فریتین، آهن، فسفر در مردان و پروتئین توتال، هموگلوبین، اوره و کراتینین در زنان که بین 25/0 تا 5/0 بود)
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که افزایش لپتین سرم را نمی توان به عنوان شاخصی که نقش اولیه و اصلی را در ایجاد و یا تشخیص سوء تغذیه در بیماران تحت همودیالیز ایفا کند، در نظر گرفت و ارتباط ضعیفی بین شاخص های سوء تغذیه با سطح لپتین سرم وجود دارد.
    کلیدواژگان: لپتین، سوء تغذیه، همودیالیز، شاخص های انتروپومتریک
  • رضا امانی، راضیه شیوعی، سید حبیب کاظمی، محمدسعید سراج، محمدحسین حقیقی زاده صفحه 39
    زمینه و هدف
    آرتریت روماتوئید (Rheumatoid Arthritis-RA) یک بیماری خودایمنی التهابی مزمن است که با سفتی، درد و تورم مفاصل همراه است. در مطالعات مختلف مشخص شده است که بعضی از مواد غذایی اثرات سودمند یا مضری بر این بیماری داشته است و در چندین مطالعه گزارش کرده اند که رژیم غذایی گیاه خواری و نیز استفاده از محصولات لبنی اثرات مثبتی در بهبود RA داشته است. هدف از این پژوهش، بررسی دریافت منابع غذایی آنتی اکسیدان و عوامل تغذیه ای موثر بر بیماری آرتریت روماتوئید در زنان بوده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه موردی – شاهدی زنان مبتلا به RA مراجعه کننده به کلینیک تخصصی روماتولوژی شهر اهواز و افراد سالم همراه بیمار که از نظر سن و جنس با بیماران همسان سازی شده بودند (هر گروه 40 نفر) انتخاب شدند. جمع آوری داده ها به روش مستقیم با استفاده از پرسشنامه بسامد غذایی (Food Frequency Questionnaire-FFQ) صورت گرفت. در این پرسشنامه (FFQ) تکرار مصرف غذایی در 3 دسته روزانه، هفتگی و به ندرت تقسیم شدند. داده ها با استفاده از آزمون های آماری t و مجذور کای و به کمک نرم افزار SPSS V. 13 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از بین گروه های غذایی مورد بررسی: مصرف روزانه گوجه فرنگی 3 برابر (02/0 P <)، مصرف هفتگی تن ماهی 3/4 برابر (01/0 P <)، مصرف روزانه میوه 7/1 برابر (04/0 P <) و مصرف هفتگی آب میوه 6/4 برابر (02/0 P <) در گروه شاهد نسبت به گروه بیمار بالاتر بود. درحالیکه عادت به مصرف بادام زمینی در بیماران،5 برابر گروه شاهد بوده است. بالغ بر یک سوم بیماران گزارش نمودند که مصرف خیار و 20% مصرف بادمجان باعث تشدید بیماری و سیر و ماهی در قریب به یک چهارم بیماران سبب تخفیف بیماری شده است. شیوع چاقی (برحسب درصد چربی بدن) در بیماران، 4 برابر افراد سالم مشاهده شد (05/0 P <).
    نتیجه گیری
    باتوجه به یافته های به دست آمده مشخص گردید دریافت برخی از مواد غذایی ازقبیل: شیر، گوجه فرنگی، تن ماهی، میوه و آب میوه در بیماران کم بوده است، درحالیکه مصرف بادام زمینی به عنوان یک ماده غذایی آلرژی زا در بیماران بالاتر بوده است. مصرف مواد غذایی ازقبیل خیار و بادمجان سبب تشدید علائم، ولی مصرف ماهی و سیر با تخفیف علائم RA همراه بوده است. همچنین شیوع بالای چاقی در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید مشاهده گردید. توجه به الگوی غذایی این بیماران، کاهش وزن بدن و دریافت منابع غذایی آنتی اکسیدان توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آرتریت روماتوئید، آنتی اکسیدان های غذایی، عوامل تغذیه ای
  • نور امیر مظفری، هما فروهش تهرانی، مریم ساعدی صفحه 47
    زمینه و هدف
    استافیلوکوک آرئوس، یکی از مهم ترین عوامل عفونت های بیمارستانی بوده که در عفونت های اکتسابی از محیط های غیر بیمارستانی نیز نقش دارد. مقاومت دارویی این باکتری به متی سیلین که از سال 1961 در بسیاری از نقاط دنیا گزارش شد، باعث گردید که نقش وانکومایسین به عنوان آخرین دارو در زنجیره درمان عفونت ناشی از استافیلوکوک آرئوس مورد توجه قرار گیرد.
    با توجه به موارد کاهش حساسیت یا مقاومت به وانکومایسین که به ترتیب از سال 1996 و 2002 میلادی گزارش شده است، هدف از این مطالعه بررسی حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد (MIC Minimum Inhibitory Concentration-) وانکومایسین در استافیلوکوک آرئوس جدا شده از بیماران بستری و مقایسه آن با موارد جدا شده از بیماران سرپایی می باشد.
    روش بررسی
    در یک مطالعه مقطعی تحلیلی از فروردین 1385 تا مهر 1386، 200 نمونه استافیلوکوک آرئوس از نمونه های کلینیکی شامل خون، خلط، ادرار و ترشحات سینوس جدا شد. سپس با روش استاندارد شده انتشار از دیسک، ابتدا حساسیت آن به وانکومایسین مورد بررسی قرار گرفت و پس از اندازه گیری منطقه ممانعت از رشد، حداقل غلظت ممانعت کنندگی (MIC) وانکومایسین توسط نوارهای E- test تعین شد. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS V. 11 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای آنالیز آماری از آزمون t استفاده گردید.
    یافته ها
    در 125 استافیلوکوک آرئوس جدا شده از بیماران بستری، MIC وانکومایسین (g/ml m) 2-1 میکروگرم در هر میلی لیتر و اندازه منطقه عدم رشد وانکومایسین mm 18-14 بود. در 75 استافیلوکوک آرئوس جدا شده از بیمارن سرپایی، MIC وانکومایسین g/ml m5/1-75/0 و اندازه منطقه عدم رشد و انکومایسین mm20-16 بود.
    نتیجه گیری
    نتیجه کلی حاصل از این مطالعه نشان دهنده افزایش میزان حداقل غلظت ممانعت از رشد وانکومایسین (MIC) در بیماران بستری نسبت به بیماران سرپایی است.
    کلیدواژگان: وانکومایسین، حداقل غلظت ممانعت از رشد (MIC)، استافیلوکوک آرئوس
  • محسن امین پور، مهدی عالم رجبی، مهدی موحد، سید محمد فرشته نژاد صفحه 53
    زمینه
    استفاده از زیپ شکمی برای بستن موقت شکم در راستای دسترسی های مکرر به حفره شکمی، شست و شوی متعدد، جست وجو و کنترل عوارض داخل شکمی پیشنهاد شده است. در این مطالعه یک مورد شکم باز یا open abdomen با استفاده از یک زیپ استریل در بیماری با گانگرن روده ها و عفونت ناشی از آناستوموز مجدد گزارش می شود.
    معرفی بیمار: در این مطالعه، بیماری با سابقه آپاندکتومی در یک سال قبل از مراجعه که با شکایت یک ماهه از درد شکم به پزشک مراجعه می کند، معرفی می گردد. بیمار با تشخیص چسبندگی روده ها و شکم حاد، دو نوبت تحت عمل لاپاراتومی قرار می گیرد و به علت گانگرن روده ها، قسمت اعظم روده کوچک وی برداشته شده و آناستوموز اولیه انجام می گیرد. سرانجام با گذشت سه روز، بیمار با خروج ترشحات چرکی از محل برش، سندرم دیسترس تنفسی حاد و سپسیس، با تشخیص نشت از محل آناستوموز چندین بار جهت شست وشوی مجدد شکم به اتاق عمل منتقل شد که جهت سهولت امر برای بستن جدار شکم از روش zipper locked استفاده گردید و در نهایت دیواره شکم به صورت دایم بسته شد.
    نتیجه گیری
    استفاده از پوشش موقت شکم با وسایلی همچون زیپ، این فرصت را به جراحان و پزشکان می دهد که سریع، آسان و با امنیت کامل بیمار را بررسی و ارزیابی و در نهایت درمان نمایند.
    کلیدواژگان: شکم باز، زیپ، جراحی مبتنی بر کنترل آسیب
  • سعیدرضا انتظاری، محمدحسین میردهقان، فرناد ایمانی، ولی الله حسنی، بهداد بازرگانی صفحه 59
    زمینه و هدف
    ماسک حنجره ای (Laryngeal mask airway – LMA) موجب باز نگه داشتن راه هوایی طی بیهوشی با استفاده از تکنیک تنفس خودبه خودی بدون انتوباسیون اندوتراکئال می شود. علی رغم اینکه به کارگیری ماسک حنجره ای تقریبا یک راه هوایی مناسب را در اختیار می گذارد، ولی روش کلاسیک جایگذاری دچار محدودیت ها و مشکلاتی است. در این مطالعه سعی شده است که روش جدید جایگذاری ماسک حنجره ای با روش کلاسیک آن مورد مقایسه قرار گیرد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر به صورت یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سوکور بر روی بیماران کاندید عمل جراحی چشم طراحی و اجرا شد. بیماران به طور تصادفی در دو گروه روش جدید کارگزاری LMA و روش کلاسیک تقسیم شدند. سختی کارگزاری، خونریزی موضعی در محل تعبیه، گلودرد پس از جراحی و تغییرات همودینامیک حین عمل جراحی در دو گروه بررسی شد.برای مقایسه بین دو گروه درمانی از آزمون chi-square و t-test استفاده گردید. داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS V.13 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که دو روش کلاسیک و جدید از نظر سختی جایگذاری کاملا مشابه بوده و اختلاف معنی داری با یکدیگر نداشتند. همچنین، از نظر درد گلو و خونریزی موضعی ناشی از تروما موردی در دوگروه مشاهده نشد. از نظر همودینامیک نیز دو گروه مشابه باهم بوده و اختلاف معنی داری بین دو گروه از نظر فشار خون سیستولیک و دیاستولیک به دست نیامد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که ماسک حنجره ای به روش جدید از لحاظ عوارض و سختیجایگذاری مشابه روش کلاسیک بوده و می توان از آن برای کاستن خطرات ناشی ازتماس با ترشحات بیمار استفاده کرد.
    کلیدواژگان: LMA، ماسک حنجره ای، روش کلاسیک، روش جدید
  • شهلا انصاری، آزیتا آذرکیوان، میترا صلاح مند، پروین لطفی صفحه 65
    زمینه و هدف
    بیماران تالاسمی به علت ماهیت بیماری نیاز به تزریق خون مداوم دارند. بیمارانی که به طور مکرر خون می زنند، می توانند به مرور زمان آنتی بادی علیه زیرگروه های فرعی خون به وجود آورند. روش جدیدی که اکنون برای این کار پیشنهاد می شود غربالگری وتایپینگ آنتی بادی ها به روش میکروتایپینگ یا ژل سیستم است. هدف از انجام این پژوهش، غربالگری و تایپینگ آنتی بادی های نامنظم با روش میکروتایپینگ است تا در صورت گرفتن جواب مناسب، بتوان روشی نوین جایگزین روش متداول (کومبز غیرمستقیم یا روش تیوب) برای این گونه بیماران پرخطر کرد.
    روش بررسی
    بدین منظور مطالعه ی مقطعی روی 458 بیمار مبتلا به تالاسمی که به بیمارستان حضرت علی اصغر مراجعه کرده اند، انجام گرفت. شیوه نمونه گیری به صورت آسان و غیراحتمالی بوده. اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS 11.5 و با استفاده از آزمون Chi-Square و با اطمینان 95 درصد مورد بررسی قرار گرفتند. بررسی ارتباط بین پارامترهای مناسب هم باتست Pearson Chi-Square وبررسی ارتباط معنی دار بین پارامترهای متفاوت با P value نشان داده شد.
    نتایج
    از 458 بیمار مورد بررسی 221 مرد (3/48%) و 237 زن (7/51%)، در محدوده سنی یک تا 60 سال با میانگین سنی 96/16 (021/9SD±) بودند. از بین بیماران یازده نفر (4/2%) عوارض همولیتیک، 53 نفر (6/11%) علایم آلرژیک و 88 نفر(2/19%) واکنش های تب زا را در حین تزریق خون بروز داده بودند. در غربالگری بیماران به روش جدید (ژل متد)، 49 بیمار (8/11%) دارای آلو آنتی بادی بودند. از بین بیماران با نتیجه غربالگری مثبت،40 بیمار (6/81%) آنتی بادی از نوع گروه Kell و یا زیرگروه های Rh داشند و 9 بیمار (3/18%) سایر آنتی بادی گروه های خونی، آنتی بادی ناشناخته و یا اتو آنتی بادی داشتند. نتایج آزمایش ها براساس غربالگری آنتی بادی به روش قدیم (تیوب متد) در 28 بیمار مثبت شد.
    نتیجه گیری
    بیشتر این واکنش ها مربوط به زیرگروه های Rh و به خصوص E،C،c وگروه های (Fya، Fyb، Duffy، Kell،Kidd) می باشد. نتایج تحقیق فعلی نشان دهنده آن است که غربالگری آنتی بادی علیه گلبول قرمز به روش میکروتایپینگ، دقیق تر از روش لوله ای می باشد.
    کلیدواژگان: ترانسفوزیون، تالاسمی، آلوایمونیزاسیون
  • فرناد ایمانی، ولی الله حسنی، بهداد بازرگانی، سعیدرضا انتظاری، محمدحسین میردهقان صفحه 73
    زمینه و هدف
    گاباپنتین، یکی از داروهای ضد تشنج بوده که در کنترل دردهای نوروپاتی، نورالژی ها و دردهای حاد حول و حوش عمل می تواند موثر باشد. هدف از انجام این کارآزمایی بالینی بررسی تاثیر پیش داروی خوراکی گاباپنتین بر میزان درد پس از عمل توراکوتومی و میزان مورفین مصرفی در بیماران می باشد.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی، هشتاد بیمار کاندید عمل جراحی توراکوتومی به دو گروه گاباپنتین و شاهد تقسیم شدند. در گروه گاباپنتین، گاباپنتین با دوز 600 میلی گرم خوراکی به صورت تک دوز و پیش دارو به بیماران داده شد. نمونه گیری به صورت غیرتصادفی ساده بود. قرارگیری در دو گروه در شروع مطالعه به صورت قرعه کشی و سپس بیماران یک در میان در دو گروه قرار گرفتند. کلیه بیماران تحت روش بیهوشی کامل داخل وریدی (تیوا) یکسانی قرار گرفتند (انفوزیون پروپوفول و رمی فنتانیل). برای کنترل درد پس از عمل، از پمپ انفوزیون وریدی به وسیله روش بی دردی توسط خود بیمار (Patient Controlled Analgesia- PCA) با مورفین استفاده شد. پس از عمل جراحی، شدت درد بر حسب نمره درد (Visual Analogue Scale- VAS) در ساعات 1، 6، 12 و 24 بعد از عمل، میزان مورفین مصرفی، و عوارض تا 24 ساعت اول بعد از جراحی مورد ارزیابی قرار گرفت. در این مطالعه از آنالیز آماریrepeated measurement، Chi-Square و t-test استفاده شد. داده ها توسط SPSS V. 13 آنالیز شدند.
    یافته ها
    میانگین مورفین مصرفی در 24 ساعت اول در گروه گاباپنتین 2/9±9/21 میلی گرم و در گروه شاهد 5/4±5/24 میلی گرم بود، که به لحاظ آماری اختلاف معنی داری بین دو گروه وجود داشت (003/0=p). همچنین میانگین شدت درد در ساعت اول پس از عمل، در گروه گاباپنتین به طور معنی داری کمتر از شاهد بود (001/0>p). ولی در زمان های بعدی، اختلاف آماری معنی داری وجود نداشت. اطلاعات دموگرافیک بین دو گروه اختلاف معنی داری نداشت. ضمن آنکه در مورد سایر عوارض نیز اختلاف معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    استفاده از یک دوز 600 میلی گرم گاباپنتین خوراکی به صورت پیش دارو، می تواند درد ساعت اول پس از توراکوتومی و میزان مورفین مصرفی 24 ساعت پس از عمل را کاهش داده و نیز دارای عوارض قابل ملاحظه ای نبوده است.
    کلیدواژگان: گاباپنتین، درد پس از عمل توراکوتومی، نمره درد
  • میترا براتی، ثمیله نوربخش، خانم آذردخت طباطبایی، فریده ابراهیمی تاج، مهشید طالبی طاهر صفحه 81
    زمینه و هدف
    عفونت های دستگاه تنفسی یکی از علل مهم مرگ در کودکان در کشورهای در حال توسعه است. اگرچه شیوع این عفونت ها در کشورهای توسعه یافته و توسعه نیافته مشابه است، ولی مرگ ناشی از آن در کشورهای در حال توسعه 10 تا 50 برابر بیشتر است. ویروس ها، عامل شایع این عفونت ها در کودکان بوده و ویروس آنفلوانزا، آدنو و سنسیشال (RSV) تنفسی ازجمله این عوامل هستند هدف از انجام این پژوهش، تعیین شیوع ویروس های آدنو، آنفلوانزا آو بی و سنسیشیال در ترشحات حلق کودکان 3 ماه تا 15 سال مبتلا به عفونت تنفسی فوقانی با روش سریع ایمونوکروماتوگرافیک بود.
    روش بررسی
    یک مطالعه توصیفی و مقطعی در کودکان 3 ماهه تا 15 ساله که در طی یک سال (سال 1385) به درمانگاه کودکان بیمارستان رسول اکرم با علائم عفونت تنفسی فوقانی مراجعه کرده اند، انجام شده است. نمونه مستقیم از حلق بیماران به روش سریع کروماتوگرافی از نظر وجود آدنوویروس، ویروس های نسیشیال و آنفلوانزای آو بی مورد بررسی قرار گرفت. آنالیز اطلاعات با نرم افزار SPSS V. 13 انجام شد. برای متغیرهای کمی از شاخص میانگین و انحراف معیار و برای متغیرهای کیفی از شاخص درصد و جهت مقایسه میانگین ها از تست آماری t استفاده شد.
    یافته ها
    160 کودک با عفونت تنفسی فوقانی با میانگین سنی 5/61 ماه مورد بررسی قرار گرفتند. 5/57% پسر و 5/42% دختر بودند. تب در 4/77%، گلودرد در 66%، درد شکم در 4/16%، اسهال در 10%، استفراغ در 7/15%، سرفه، عطسه و ترشح از بینی در 4/37%، لنف آدنوپاتی گردنی در 8/13%، اگزودا حلقی در 27%، پتشی کام در 7/5% و کنژکتیویت در 9/1% دیده شد. بیماران 24% در فصل بهار، 1/14% در تابستان، 1/23% در پائیز و 5/38% در زمستان مراجعه کرده بودند.
    ویروس آنفلوانزا در 7 مورد (4/4%) جدا شد که میانگین سنی بیماران 3/82 (6/47 SD ±) ماه بود. ویروس مذکور 6/28% در بهار، 3/14% در تابستان و 1/57% در زمستان جدا شدند. آدنوویروس در 10 مورد (3/6%)جدا شد که بیماران میانگین سنی 7/83 (5/58 SD ±) ماه داشتند. ویروس مذکور20% در بهار، 30% در تابستان، 30% در پائیز و 20% در زمستان جدا شدند. ویروس سنسیشیال در 9 مورد (7/5%) جدا شد که میانگین سنی بیماران 7/54(7/50 SD ±) ماه بود. ویروس مذکور 4/44% در بهار، 4/44% در پائیز و 1/11% در زمستان جدا شدند.
    نتیجه گیری
    در این بررسی آدنوویروس شایع ترین و سپس ویروس های سنسیشیال و آنفلوانزا قرار داشتند. به طور کلی تب شایع ترین علامت بوده، ولی در RSV گلودرد، در آنفلوانزا سرفه، استفراغ و پتشی و درآدنوویروس لنفادنوپاتی گردنی شایع تر بود. ویروس آنفلوانزا در زمستان و ویروس سنسیشیال در بهار و پائیز شایع تر بوده، ولی آدنوویروس تابع الگوی فصلی خاصی نبود.
    کلیدواژگان: آدنوویروس، آنفلوانزا، ویروس سنسیشیال تنفسی، عفونت تنفسی فوقانی
  • هادی پورمقیم، مهدی شکرآبی، پدرام گلناری، ندا یزدی پور، بهناز نوذری، آرزو فرجام نیا، رضا فلک صفحه 89
    زمینه و هدف
    آرتریت روماتوئید(Rheumatoid Arthritis-RA)، یکی از شایع ترین بیماری های خود ایمن است که در آن تشخیص بالینی با تائید آزمایش های تخصصی همراه است و تا امروز آزمایش های اختصاصی و قابل اجرا جهت تائید تشخیص آن معرفی نگردیده است. این مطالعه به منظور دستیابی به ارزش های آنتی سیترولین آنتی بادی (Anti-cyclic Citrullinated Peptide Antibody-Anti-CCP) به عنوان یکی از آزمون هایی که در تشخیص، پیش آگهی و پی بردن به شدت بیماری می تواند موثر باشد، انجام شد.
    روش بررسی
    به منظور اندازه گیری و ارزیابی ارزش تشخیصی Anti-CCP، مطالعه ای به صورت مقطعی– تحلیلی صورت گرفت که در آن 140 مورد شامل 82 بیمار مبتلا به آرتریت روماتوئید، 28 مورد از بیماران مبتلا به بیماری های روماتیسمی دیگر و 30 فرد به ظاهر سالم انتخاب و نمونه برداری انجام گردید. Anti-CCP در نمونه سرم بیماران به کمک روش الیزا، فاکتور روماتوئید از کلاس های IgA، IgM و IgG به روش الیزا و آنتی بادی ضدهسته به کمک روش ایمونوفلورسانس به دست آمد و نتایج حاصله در این سه گروه مقایسه گردیدند.
    جهت بررسی تفاوت ها در دو گروه، متغیرهای کمی با روش t-test و متغیرهای کیفی به وسیله آزمونChi-square، مورد بررسی قرار گرفتند. جهت بررسی ارتباط بین غلظت IgM-RF و Anti-CCP، از آزمون coefficient Pearson correlation استفاده شد. همچنین از سطح زیرمنحنی ROC جهت مقایسه حساسیت و اختصاصی بودن آزمایش ها استفاده شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS V. 15 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین غلظت Anti-CCP در بیمارانی RA که Anti-CCP بالاتر از حد طبیعی داشتند، 1/95 واحد در میلی لیتر (محدوده 249-1/7 واحد در میلی لیتر IU/ml) و در گروه بیماران RA که Anti-CCP کمتر از مقدار طبیعی داشتند، 1/2 واحد در میلی لیتر (محدوده IU/ml 9/4-2/1) گزارش گردید.
    میانگین مقدار Anti-CCP در گروه شاهد IU/ml 35/7 (محدوده IU/ml 26...) بوده و حساسیت تشخیص RF در بیماران 7/81% و ویژگی 6/44% گزارش می شود.
    نتیجه گیری
    به عنوان یک روش غربالگری در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید، اندازه گیری IgM-RF وAnti-CCP بر اندازه گیری سایر ایزوتوپ های فاکتور روماتوئید ارجح می باشند. تست Anti-CCP اختصاصی تر می باشد و ابزار تشخیصی قدرتمندی جهت تشخیص است؛ خصوصا در بیمارانی که آرتریت روماتوئید آن ها هنوز کاملا تشخیص داده نشده است.
    کلیدواژگان: آنتی بادی ضد سیترولین، آرتریت روماتوئید، روماتوئید فاکتور
  • عبدالله جعفرزاده، علی اسماعیلی ندیمی، حسین نوق، علی گلشیری، مریم نخعی، بهاره دلیر، محمدتقی رضایتی، غلامحسین حسن شاهی، احمدرضا صیادی صفحه 99
    زمینه و هدف
    فاکتورهای خطر جدیدی به خصوص واکنش های التهابی و فاکتورهای ایمونولوژیک برای بیماری های قلبی- عروقی معرفی شده اند. لذا، در این مطالعه میزان سرمی اینترلوکین – 17 (IL-17) در بیماران مبتلا به بیماری های ایسکمیک قلبی (شامل بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد و بیماران مبتلا به آنژین ناپایدار صدری) و افراد سالم بررسی می گردد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی، نمونه های سرمی از 3 گروه شامل 30 بیمار مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد (Acute Myocardial Infarction-AMI)، 30 بیمار مبتلا به آنژین صدری ناپایدار (Unstable Angina-UA) و 30 فرد سالم جمع آوری و از نظر میزان سرمی IL-17 با روش ELISA مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها با استفاده از آزمون های ANOVA و t-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین میزان سرمی IL-17 در بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد (AMI)، آنژین صدری ناپایدار (UA) و افراد گروه کنترل به ترتیب pg/ml 2/1±68/6، pg/ml 01/1±48/5 و pg/ml 6/0±07/2 (pg/ml پیکوگرم در هر میلی لیتر) تعیین گردید. آنالیز آماری نشان داد که میانگین میزان سرمی IL-17 در بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد (AMI) و آنژین صدری ناپایدار (UA) به طور معنی داری از افراد گروه کنترل بالاتر است (به ترتیب با 005/0 P< و 04/0 P<). میانگین میزان سرمی IL-17 در کل بیماران مبتلا به بیماری های ایسکمیک قلبی (شامل مجموع بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد و آنژین صدری ناپایدار) نیز pg/ml 79/0. ± 08/6 تعیین گردید. اختلاف میانگین میزان سرمی IL-17 بین بیماران مبتلا به بیماری های ایسکمیک قلبی و افراد سالم نیز از نظر آماری معنی دار بود (002/0 P<). لازم به ذکر است که اختلاف میانگین میزان سرمی IL-17 در بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد (AMI) و آنژین صدری ناپایدار (UA) از نظر آماری معنی دار نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که میزان سرمی IL-17 در بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد و آنژین صدری ناپایدار که به طور معنی داری از افراد سالم گروه کنترل بالاتر است. لذا مکانیسم های وابسته به IL-17 ممکن است در پاتوژنز بیماری های ایسکمیک قلبی شرکت نمایند.
    کلیدواژگان: انفارکتوس حاد میوکارد، آنژین صدری ناپایدار، اینترلوکین، 17
  • بهرام حقی آشتیانی، فرزاد سینا، امیرحسن حبیبی، مهدی مقدسی صفحه 105
    زمینه و هدف
    دیابت قندی ریسک بیماری های ایسکمیک عروق مغزی را در مقایسه با افراد بدون دیابت دو تا چهار برابر افزایش می دهد. بیماری های ماکروواسکولار، علت اصلی مرگ در میان بیماران با دیابت قندی است. داپلر ترانس کرانیال (Transcranial Doppler-TCD) یک روش غیرتهاجمی برای ارزیابی تغییرات همودینامیک در شریان مغز میانی می باشد. دانستن تاثیرات دیابت بر روی همودینامیک عروق مغزی برای درمان صحیح عوارض عروق مغزی، در این بیماران ضروری است. هدف از انجام این مطالعه، اندازه گیری و مقایسه وازوموتوراکتیویتی (Cerebral Vasomotor Reactivity-CVR) عروق مغزی در بیماران دیابتی و غیردیابتی است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مقطعی است. در این بررسی سرعت جریان خون در شریان مغزی میانی (Middle Cerebral Artery-MCA) و اندکس های مربوط به آن شامل سرعت میانگین(Mean Velocity-MV)، سرعت حداکثر سیستولیک (Peak Systolic Velocity-PSV) و سرعت انتهای دیاستولیک (End Diastolic Velocity-EDV)، در 53 بیمار دیابتی (که براساس آزمایش های مورد تائید پزشک دیابت آن ها مسجل بود) و 51 فرد غیردیابتی توسط TCD اندازه گیری و مقایسه شد. بررسی CVR با استفاده از دی اکسید کربن 5% انجام شد. CVR به صورت درصد تغییر سرعت MCA به ازای هر میلی متر جیوه (mmHg) افزایش CO2 خون شریانی اندازه گیری شد. داده ها از طریق برنامه نرم افزاریSPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و با روش Independent t-Test و Fishers Exact Test مورد بررسی آماری قرار گرفته اند.
    یافته ها
    میانگین تغییرات سرعت جریان خون (Flow Velocity-FV) در مبتلایان به دیابتcm/s 29± 47/42 (سانتی متر بر ثانیه) و در افراد سالم برابر با cm/s 7/16± 34/53 بود، که این مقادیر با یکدیگر اختلاف آماری معنی داری دارند (021/0=p). میانگین VMR به ازای هر میلی متر جیوه در مبتلایان به دیابت برابر با 6/2± 31/5% بود و در افراد سالم برابر با 2± 66/6% بود، که این مقادیر با یکدیگر اختلاف آماری معنی داری داشتند (022/0=P).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه دیده شد که میانگین VMR در گروه دیابتی (6/2± 31/%5) به طور معنی داری کمتر از گروه غیردیابتی (2± 66/6%) بود. لذا، این به معنی کاهش رزرو خون مغز و در نتیجه افزایش ریسک حوادث عروقی مغز است. ولی اینکه دیابت به تنهایی بتواند ریسک فاکتور کمی بیماری های عروق مغزی باشد، خود مسئله ای است که به تحقیق جداگانه ای نیاز دارد.
    کلیدواژگان: دیابت قندی، وازوموتورراکتیویتی مغز، ترانس کرانیال داپلر
  • انوشه حقیقی، فرزاد حدائق، علیرضا غریفی نژادیان صفحه 113
    زمینه و هدف
    همراهی دیابت نوع 2 و پوکی استخوان به علت شیوع بالای هر دو بیماری و مشابهت در سن بروز، مورد توجه بسیاری از محققان بوده است. ولی گزارش هایی درباره اثر دیابت نوع2 بر میزان تراکم معدنی استخوان و استئوپوروز وجود دارد و تراکم استخوان بیماران دیابتی در مقایسه با افراد طبیعی به میزان های بالاتر، مساوی و پایین تر گزارش شده است. هدف از این مطالعه بررسی تراکم معدنی استخوان در بین بیماران یائسه مبتلا به دیابت نوع 2 می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت مقطعی بر روی 50 نفر بیمار دیابتی و 50 نفر غیر دیابتی یائسه مراجعه کننده به مرکز سنجش تراکم استخوان میلاد بندرعباس انجام شد. سنجش تراکم استخوان در مناطق ستون مهره ها (مهره های دوم تا چهارم کمری) و لگن (گردن استخوان ران) با روش DXA (Dual energy X-ray Absorbsiometry) انجام شد. معیارهای خروج از مطالعه شامل ابتلاء به اختلالات هورمونی، غدد درون ریز و روماتولوژی، و نیز مصرف داروهای مداخله گر به ویژه استروئید بود و نفرات فوق به صورت تصادفی از بین افراد واجد شرایط انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری t توسط نرم افزار minitab استفاده شد و 05/0 p< معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    دو گروه مورد مطالعه از لحاظ سن، وزن، قد و شاخص توده بدن یکسان بودند و تنها سن یائسگی در گروه بیمار به طور معنی داری بالاتر از گروه کنترل بود (89/4±26/48 سال در مقابل 75/5±20/45 سال). میانگین تراکم معدنی استخوان در ناحیه گردن استخوان ران در گروه بیمار (مورد) (732/0 گرم در هر سانتی متر مربع g/cm2) و شاهد (g/cm2 773/0) اختلاف معنی داری نداشت (16/0= p). این مساله در مورد ناحیه ستون مهره ها نیز صادق بود. (g/cm2 875/ 0 در گروه مورد و g/cm2 876/0 در گروه شاهد) (97/0=P). شیوع استئوپوروز و استئوپنی در گروه مورد و شاهد تفاوت آماری نداشت.
    میانگین شاخص T-score در ناحیه گردن استخوان ران در گروه بیمار کمتر از گروه شاهد بود (18 /2- در برابر 83/1-)، ولی این اختلاف معنی دار نبود (16/0=P). در مورد ناحیه ستون مهره ها نیز این مساله صادق بود (4/1- در مقابل 39/1-، 98/0p=). شاخص score Z- در هر دو ناحیه نیز اختلافی بین دو گروه نشان نداد. سابقه شکستگی در افراد دو گروه یکسان بود. همچنین شاخص های T-score و Z-score در بیماران تحت درمان با انسولین و داروهای کاهنده قند خوراکی اختلافی را نشان نداد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که دیابت نوع 2 ریسک فاکتور پوکی استخوان نباشد و سبب افزایش ریسک شکستگی نشود. بنابراین، بررسی تراکم معدنی استخوان به عنوان تست روتین جهت پیشگیری پوکی استخوان در این گروه پیشنهاد نمی شود.
    کلیدواژگان: استئوپوروز (پوکی استخوان)، تراکم معدنی استخوان، دیابت قندی
  • حمزه رحیمی، محمدمراد فرج اللهی، سید امیر یزدان پرست، محمد عزیزی، وحید خلج صفحه 121
    زمینه و هدف
    انکسین ها، خانواده بزرگی از پروتئین های متصل شونده به کلسیم و فسفولیپیدها می باشند که تقریبا درتمامی رده های یوکاریوتی وجود دارند. پروتئین های مذکور در طیفی از قارچ ها ازجمله آسکومیست ها، بازیدیومیست ها و همچنین اوومیست ها یافت شده اند. این مطالعه با هدف بررسی جایگاه سلولی انکسینC3.1 در قارچ رشته ای آسپرژیلوس نیجر به انجام رسیده است. همچنین، تاثیر بیان بیش از حد این پروتئین بر روی رشد و توانائی ترشحی قارچ بررسی گردید.
    روش بررسی
    دراین مطالعه تجربی، ژن انکسین C3.1 با استفاده از روش PCR (Polymerase Chain Reaction) از روی DNA ژنومی قارچ آسپرژیلوس نیجر تکثیر و پس از تائید صحت توالی، در ساخت دو سازه ژنی قابل القاء به کار گرفته شد. در سازه اول، انکسین به صورت ممزوج با GFP(Green Fluorescent Protein) و تحت کنترل پروموتور گلوکوآمیلاز در ناقل بیانی PGEM–Egfp و در سازه دوم، ژن مذکور تحت کنترل پروموتور سلوبیوهیدرولاز در ناقل بیانی pMJB104 کلون گردید. این سازه ها با استفاده از روش استاندارد ترانسفورماسیون قارچ ها به سویه آسپرژیلوس نیجر N402 وارد شدند. بیان هر یک از سازه ها با استفاده از منبع کربنی القاءکننده، القاء و تاثیر بیان بیش از حد ژن انکسین بر روی رشد شعاعی سویه های ترانسفورمنت و میزان ترشح پروتئین توسط آن ها بررسی گردید. مقایسه میانگین سرعت رشد شعاعی و میانگین میزان ترشح پروتئین سویه های ترانسفورمنت با میانگین های مربوطه در سویه وحشی با استفاده از آزمون t انجام پذیرفت. جایگاه سلولی انکسین در سویه ترانسفورمنتی که پروتئین ممزوج با GFP را بیان می نمود، با استفاده از میکروسکوپ فلئورسنت تعیین گردید.
    یافته ها
    اثر بیان بیش از حد ژن انکسین C3.1 بر روی سرعت رشد و ترشح پروتئین در آسپرژیلوس نیجر بررسی گردید. مقایسه میانگین سرعت رشد شعاعی و میزان ترشح پروتئین سویه های ترانسفورمنت با سویه وحشی، تفاوت معنی داری را نشان نداد (05/0 α<). مطالعه ی میکروسکوپی سویه ی بیان کننده پروتئین ممزوج انکسین-GFP نشان داد که انکسین یک پروتئین سیتوزولی است که در سراسر هیف قارچی منتشر می باشد.
    نتیجه گیری
    این نوع مطالعه در تعیین جایگاه سلولی انکسین C3.1 برای اولین بار انجام گرفته و گزارش می شود. انکسین، یک توزیع سیتوزولی داشته و بیان بیش از حد آن منجر به افزایش ترشح پروتئین درقارچ رشته ای آسپرژیلوس نیجر نمی گردد.
    کلیدواژگان: آسپرژیلوس نیجر، انکسینC3، 1، سلوبیوهیدرولاز، گلوکوآمیلاز، پروتئین سیتوزولی
  • غلامرضا شاه حسینی، علی یگانه، مهدی مقتدایی، علیرضا لطفعلیانی صفحه 131
    زمینه و هدف
    میزان بروز شکستگی های دیستال فمور تقریبا 37 در 100 هزار فرد در سال می باشد. شکستگی دیستال فمور به دلیل میزان بالای عوارض آن از چالش های مهم درمانی می باشد و تاکنون تکنیک های مختلفی برای درمان آن پیشنهاد و به کار گرفته شده است. تا کنون مطالعه ای در مورد ارزیابی روش نیل رتروگراد (Retrograde Intra Medullary Nail-RIN) و مقایسه آن با روش لاکینگ کوندیلار پلیت (Locking Condylar Plate-LCP) در ایران انجام نشده است. هدف از این مطالعه، ارزیابی میزان واقعی موفقیت این عمل در درمان شکستگی های دیستال فمور است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مشاهده ای، مقطعی- تحلیلی 38 بیماری که در طول سال های 86-1384 تحت عمل جراحی نیل رتروگراد (RIN) یا لاکینگ کوندیلار (LCP) قرار گرفته بودند، وارد مطالعه شدند. برای مشخص کردن محدوده حرکتی و دفورمیتی های احتمالی، از بیماران برای حضور در درمانگاه دعوت به عمل آمد. پس از به دست آمدن همه فاکتورهای لازم، نتیجه دو عمل با یکدیگر مقایسه شد. در آنالیز تحلیلی از آزمون های t مستقل، مجذور کای و همبستگی پیرسون استفاده شد. سطح معنی دار کمتر از 5% در نظر گرفته شده است. داده ها توسط نرم افزار SPSS V. 16 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    پراکندگی سنی و جنسی در دو گروه یکسان بود. میزان دامنه حرکت مفصل زانو (محدوده حرکتی)، مدت زمان لازم برای یونیون (جوش خوردگی) و نیاز به عمل مجدد در دو گروه اختلاف معنی داری نداشت. درد زانو و عفونت زانو در بیمارانی که به روش LCP جراحی شده بودند به طور معنی داری بیشتر بود، ولی میزان بدجوش خوردگی (Malunion) در گروه LCP بیشتر مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر و بررسی مطالعات دیگر در مجموع نشان می دهد که در درمان شکستگی های دیستال فمور، تکنیک LCP ارجحیت دارد. البته باید خاطر نشان کرد که نتایج جراحی RIN در کشور ما در مقایسه با سایر مطالعات بدتر بوده است. همچنین با توجه به تعداد محدود مطالعات در مورد روش LCP، انجام مطالعات آینده نگر و با حجم نمونه بیشتر در این مورد پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: شکستگی دیستال فمور، لاکینگ پلیت، نیل اینترامدولاری
  • شاهین قاسمی، میترا رنجبر، علی افسری صفحه 141
    زمینه و هدف
    امروزه، علل متفاوتی از جمله افزایش ناگهانی سطح HCG یا هورمون های زنانه را در هیپرامزیس گراویداروم (Hyperemesis Gravidarum-HG) مسوول می دانند. اما عده ای از محققان پایه عفونی برای این بیماری پیشنهاد می کنند که در راس آن هلیکوباکترپیلوری است. در این مطالعه، فراوانی آنتی بادی ضدهلیکوباکتری (Helicobacter Pylori-H.Pylori) از نوع IgG بین زنان باردار ایرانی مبتلا به هیپرامزیس گراویداروم و زنان باردار بدون مشکل مقایسه شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مورد- شاهدی، 30 زن باردار مبتلا به هیپرامزیس گراویداروم و 30 زن باردار فاقد این مشکل که به درمانگاه های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران مراجعه کرده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. آنتی بادی ضدهلیکوباکتری پیلوری از نوع IgG در دو گروه بررسی شد. اطلاعات عددی به دست آمده با آزمون t و داده های اسمی با آزمون کای دو و در صورت لزوم با آزمون فیشر تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین (± انحراف معیار) سنی در افراد گروه مورد 5 ± 24 سال و در گروه شاهد 1/5±8/26 سال بود (NS). دو گروه از نظر وزن، گراویدیتی و پاریتی و مسمومیت حاملگی اختلاف معنی داری نداشتند. 15 (50%) زن باردار مبتلا به هیپرامزیس گراویداروم و 7 (3/23%) زن فاقد این مشکل از نظر آنتی بادی ضدهلیکوباکتر پیلوری از نوع IgG مثبت بودند، که اختلاف آن دو از نظر آماری معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    هلیکوباکترپیلوری می تواند نقش احتمالی در ایجاد هیپرامزیس گراویداروم داشته باشد. لذا، توصیه می شود که خانم هایی که تمایل به بارداری در آینده نزدیک دارند، ابتدا از نظر HP بررسی شوند تا در صورت مثبت بودن، درمان شوند.
    کلیدواژگان: هیپرامزیس گراویداروم، هلیکوباکترپیلوری، زن باردار
  • مریم کدیور، پریسا عسکرزاده، نسرین شایانفر، علیرضا صادقی پور، مریم بهرامی نژاد صفحه 147
    هدف و
    زمینه
    تعیین صحیح وضعیت HER2/neu در سرطان مهاجم پستان، به خصوص در زمینه نتایج درمان با Herceptin یک نکته مهم است. هدف از این مطالعه، بررسی توافق بین مشاهده کنندگان و در دوبار مشاهده توسط یک نفردر تفسیر نتایج ایمنوهیستوشیمی HER2/neu در سرطان مهاجم پستان می باشد.
    روش بررسی
    نوع مطالعه بررسی مقطعی بود و از روش نمونه گیری آسان استفاده شد. رنگ آمیزی ایمنوهیستوشیمی HER2/neu برای 107 مورد سرطان پستان شناخته شده، انجام شد. بیان بیش از حد پروتئین توسط 4 پاتولوژیست به طور مستقل با استفاده از معیارهایDAKO درجه بندی شد (0 تا+3 براساس شدت و الگوی رنگ پذیری در 10% یا بیشتر از سلول های توموری). بعد از یک جلسه مشترک برای یکسان سازی نظرات، نمونه ها برای بار دوم بررسی شدند. فاصله بین دو بررسی حداقل دو ماه بود. اسلایدهایی که در مورد درجه رنگ پذیریشان نظرات یکسان نبود، با استفاده از یک میکروسکوپ 5 چشمی توسط هر 4 نفر مورد بازبینی قرار گرفتند تا در مورد آن ها توافق نظر حاصل شده و درجه واحدی به هر یک داده شود. توافق بین مشاهده کنندگان و توافق در دو بار مشاهده توسط یک نفر با استفاده از آماره کاپا محاسبه شد.
    یافته ها
    توافق کامل در 33 (31%) و 40 (37%) مورد از 107 مورد به ترتیب در بار اول و دوم بررسی به دست آمد. توافق کلی بین مشاهده کنندگان متوسط بود (کاپا برای بار اول 44/0 و برای بار دوم 51/0)، به این ترتیب که توافق برای گروه های وسطی (+1 و+2) نسبتا خوب وبرای گروه های کناری (0 و+3) متوسط بود. توافق برای دوبار مشاهده توسط یک نفر نیز متوسط بود (کاپا 55/0 تا 60/0). با در نظر گرفتن سه گروه به صورت منفی (0 و +1)، مثبت ضعیف (+2) و مثبت قوی (+3)، توافق کلی بین مشاهده کنندگان بهبود یافت، ولی همچنان در سطح متوسط باقی ماند (کاپا54/0 و 60/0 به ترتیب برای بار اول ودوم) و گروه +2 حداقل توافق را نشان داد. با گروه بندی موارد به عنوان منفی (0 و+1) و مثبت (+2و+3)، توافق کلی بین مشاهده کنندگان به حد قابل قبول رسید (کاپا 68/0 و 75/0 به ترتیب برای بار اول و دوم). همچنین با این فرض، توافق برای دوبار مشاهده توسط یک نفر نیز به حد قابل قبول رسید (کاپا71/0 تا 84/0). طبق توافق نظر به دست آمده درجه رنگ پذیری در 42 مورد (2/39%) صفر، در 19 مورد (8/17%) +1، در 27 مورد (2/25%) +2، و در 11 مورد (3/10%) +3 بود. در 8 مورد (5/7%)، هیچ توافقی به دست نیامد که در 6 مورد مشکل بین +2 و +3 و در 2 مورد بین +1 و 0 بود.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که تکرار پذیری (که همان توافق بین مشاهده کنندگان می باشد) برای بررسی وضعیت HER2 در سرطان مهاجم پستان با استفاده از IHC و به کار بردن معیارهای DAKO در حد متوسط است. ولی برای افتراق بین حالت مثبت و منفی تکرار پذیری بهتر (در حد قابل قبول) است.
    کلیدواژگان: HER2، neu، توافق بین مشاهده کنندگان، سرطان مهاجم پستان
  • کوشا کمالی، سید محمد فرشته نژاد، رضا حافظی، نگار کمالی صفحه 157
    زمینه و هدف
    بیماری مزمن کبدی و عوارض آن یکی از معضلات اصلی در دریافت کنندگان پیوند کلیه می باشد. امروزه هپاتیت های ویروسی B و C شایع ترین علت بیماری مزمن کبدی در این گروه از بیماران می باشند که به نظر می رسد می توانند بر نتایج پیوند تاثیر گذارند. تاثیرات سوء هپاتیت های ویروسی B و C بر بقای بیمار و نیز کلیه پیوندی هنوز مورد اختلاف و بحث می باشد. از این رو، این مطالعه با هدف بررسی اثرات عفونت هپاتیت ویروسی B و C بر نتایج و بقای کلیه پیوندی و بیماران تحت پیوند کلیه انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش همگروهی تاریخی (historical cohort) بر روی تمامی 1615 بیماری که بین سال های 1365 تا 1382 در بیمارستان شهید هاشمی نژاد شهر تهران تحت پیوندکلیه قرار گرفتند، انجام شد. علاوه بر متغیرهای دموگرافیک، وجود آنتی ژن HBsAg و آنتی بادی Anti-HCV، بروز رد پیوند حاد، از دست رفتن پیوند و مرگ و میر بیماران ثبت می گردید. میزان های بقای کوتاه مدت و بلند مدت کلیه پیوندی و نیز بیماران با استفاده از آنالیز آماری Kaplan–Meier و آزمون آماری Log rank مورد بررسی ومقایسه در نرم افزار آماری SPSS V.11 قرار گرفت. در آنالیز داده ها از آزمون های آماری Chi-2 و Independent t-test نیز استفاده شد.
    یافته ها
    هپاتیت ویروسی B و C در 49 بیمار (03/3%) وجود داشت. میانگین بقای بیماران و کلیه پیوندی به ترتیب معادل 36/7±168 و 5/11±5/126 ماه به دست آمد. میزان بقای یک ساله و پنج ساله کلیه پیوندی در بیماران دارای HBsAg مثبت به ترتیب 98% و 92% و در بیماران دارای Anti-HCV مثبت بقای یک ساله و پنج ساله کلیه پیوندی 100% و 100% محاسبه گردید.
    نتیجه گیری
    نتیجه مطالعه حاضر نشان می دهد که عفونت های HBV و HCV کنتراندیکاسیونی برای پیوند کلیه در مبتلایان به بیماری کلیوی مرحله انتهایی نمی باشند. در هر صورت، باید توجه داشت که بیماران مبتلا به بیماری کلیوی مرحله انتهایی دارای عفونت های HBV و HCV که کاندید پیوند کلیه می باشند، می بایست در هر دو مرحله قبل و بعد از پیوند به دقت مورد ارزیابی قرار گیرند.
    کلیدواژگان: پیوند کلیه، هپاتیت ویروسی B، هپاتیت ویروسی C، بقاء
  • حمید مزدک، نوشین میرخشتی، احمد موحدیان، فرانک یزدخواستی، ابراهیم بهزاد، محمد شفیعیان صفحه 167
    زمینه و هدف
    علی رغم مطالعات فراوان انجام شده در رابطه با نقش روندهای اکسیداتیو و دفاع آنتی اکسیدانی بدن در ابتلا به سرطان های گوناگون، مستندات اندکی در رابطه با نقش این عوامل در بیماران مبتلا به سرطان مثانه وجود دارد. بر این اساس در این مطالعه سعی شد تا به بررسی سطح سرمی (Malon Dialdehyde) MDA به عنوان شاخص اکسیدانی و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی به عنوان شاخص دفاع آنتی اکسیدانی بدن در افراد مبتلا به سرطان مثانه در مقایسه با افراد سالم پرداخته شد.
    روش بررسی
    در طی یک مطالعه مورد شاهدی، تعداد 51 نفر از بیماران مبتلا به سرطان مثانه و 58 نفر گروه شاهد با در نظر گرفتن معیارهای ورود و خروج، به روش آسان انتخاب شدند. پس از اخذ رضایت نامه کتبی از افراد مورد آزمون نمونه های خون پس از 8 ساعت ناشتایی گرفته شد. ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و MDA سرمی در نمونه های جمع آوری شده، اندازه گیری گشت. در نهایت داده ها با استفاده از آزمون آماریstudent t test بین دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS V.13 آنالیز گردید.
    یافته ها
    براساس نتایج مطالعه حاضر، غلظت پلاسمایی MDA افزایش (001/0P value <) و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی کاهش (001/0P value <) معنی داری در مبتلایان به سرطان مثانه در مقایسه با گروه شاهد داشته است.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج مطالعه حاضر می توان واکنش های اکسیداتیو و آسیب های بیولوژیک ناشی از این واکنش ها که در اثر افزایش استرس اکسیداتیو و قدرت دفاعی ناکافی سیستم های آنتی اکسیدانی بدن ایجاد می شود را به عنوان یک مکانیسم مهم دخیل در ایجاد سرطان مثانه پیشنهاد نمود.
    کلیدواژگان: سرطان مثانه، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، مالون دی آلدهید، اکسیداتیو استرس
  • مجید مشکگو، امین شمس اختری صفحه 173
    زمینه
    هرنی از خلال قسمت ساب کوستواسترنال دیافراگم به نام هرنی مورگانی شناخته می شود. نقص مورگانی اغلب در سمت راست روی می دهد. این فتق یافته نادری است و بیشتر در بزرگسالان دیده می شود.
    معرفی بیمار: بیمار کودک 4 ساله ای است که با شکایت پنومونی های لوبار مکرر به مطب ارجاع داده شده بود. بیمار از دو سالگی تحت درمان دارویی برای پنومونی های مکرر بوده است. از بیمار CT scan به عمل آمد که سگمان های کولون عرضی همراه با سطوح مایع- هوای رترواسترنال در همی توراکس راست مشهود بود.
    نتیجه گیری
    بیمار با تشخیص هرنی مورگانی آماده عمل شد. توراکوتومی راست برای بیمار انجام شد. در مشاهده، سگمان کولونی از ورای نقص موجود در دیافراگم به توراکس رانده شده بود. ساک فتق از خلال یک نقص 5/2 × 5/2 سانتی متری واقع در قدام دیافراگم آزاد شد. کولون به سمت شکم جا انداخته شد و نقص موجود در دیافراگم با سوچورهای نایلون 0-1 ترمیم شد. پس از جراحی، حال عمومی بیمار خوب بوده و در طی یک سال و نیم پیگیری، بیمار بدون علامت بوده و مشکل خاصی ندارد.
    کلیدواژگان: فتق مورگانی، پنومونی مکرر، توراکوتومی
  • رضا ملاحسینی، محمد قربانی، مازیار مرادی لاکه صفحه 179
    زمینه و هدف
    عفونت محل جراحی، شایع ترین و جدی ترین عارضه در بیماران جراحی شده می باشد که باعث افزایش مرگ و میر بیماران می گردد. هدف از این مطالعه، بررسی میزان عفونت محل جراحی در بیماران جراحی شده در بخش جراحی مغز و اعصاب یک مرکز دانشگاهی که پروفیلاکسی آنتی بیوتیکی دریافت کردند و همچنین عوامل خطر ابتلاء به آن می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه آینده نگر 543 بیمار تحت عمل جراحی اعصاب، مورد بررسی قرار گرفتند. تمام بیماران حداقل دو هفته پس از عمل جراحی پیگیری شدند و ابتلاء به عفونت محل جراحی در آن ها ثبت شد. پرونده بیماران مورد ارزیابی قرار گرفت و اطلاعات مرتبط با عوامل خطر احتمالی از آن ها استخراج شد. ارتباط عوامل خطر با بروز عفونت محل جراحی به صورت شانس ابتلاء (Odd Ratio) و آزمون کای دو (Chi-square) مورد بررسی قرار گرفت. داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS V. 13 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    41 نفر (6/7%) از بیماران دچار عفونت محل جراحی شدند. از بین 543 بیمار مورد مطالعه، میزان عفونت محل جراحی 6/7% به دست آمد. دیابت، کارگزاری شانت، ورود به سینوس های پارانازال، نشت مایع مغزی- نخاعی، مدت زمان عمل جراحی بیش از 3 ساعت، کارگزاری جسم خارجی، انجام پونکسیون های لومبار مکرر، سونداژ ادراری، بستری در بخش مراقبت های ویژه (ICU) و طول مدت بستری در ICU شانس بروز عفونت محل جراحی یا SSI (Surgical Site Infection) را افزایش می دهد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که عفونت محل جراحی یک مشکل مهم در جراحی اعصاب به شمار می آید. شناسایی عوامل خطر عفونت محل جراحی به پزشکان کمک می کند که مراقبت از بیمار را به منظور کاهش مرگ و میر بهبود داده و همچنین موجب کاهش هزینه بیماران جراحی اعصاب گردد.
    کلیدواژگان: عفونت محل جراحی، جراحی مغز و اعصاب، عوامل خطر عفونت زایی
  • مسعود ناصری پور، سیامک اکبرزاده، پژمان بختیاری، پروانه وثوق، علی احدیان، عباس زارع مقدم، مریم الماسی، شبنم سلیمی صفحه 187
    زمینه و هدف
    اگرچه انجام شیمی درمانی همراه با درمان های موضعی در کنترل موارد کمتر پیشرفته بیماری رتینوبلاستوم (Retinoblastoma-Rb) بسیار موثر می باشد، ولی درمان موارد پیشرفته بیماری نیازمند به کارگیری روش های درمانی موثرتری برای کنترل انتشار بیماری به داخل فضای ویتره و یا ساب رتینال می باشد. این مطالعه جهت بررسی نقش استفاده توام از شیمی درمانی و تزریق پری اکولار کربوپلاتین در درمان رتینوبلاستوم پیشرفته داخل چشمی صورت گرفته است.
    روش بررسی
    مطالعه از نوع مداخله ای آینده نگر (Prospective interventional case series) می باشد. در گروه مورد 16 چشم (از 16 بیمار) مبتلا به رتینوبلاستوم گروه C و D و در گروه شاهد 18 چشم (از 17 بیمار) مبتلا به رتینوبلاستوم گروه C و D قرار داشتند. در هر دو گروه، شیمی درمانی سیستمیک با رژیم VEC و درمان های فوکال (موضعی) صورت گرفت. در گروه مورد علاوه بر درمان های فوق، تزریق پری اکولار کربوپلاتین نیز انجام شد. تمام بیماران قبل از ورود به مطالعه تحت معاینه زیر بیهوشی و فوتوگرافی فوندوس با دستگاه Ret-Cam قرار گرفتند. میزان تزریق کربوپلاتین در هر تزریق به طور متوسط (mg) 15 میلی گرم بود. از نرم افزار SPSS V.15 استفاده شد. جهت آنالیز مقایسه ای از تست Chi-square یا Fischers exact استفاده شد. مقایسه میانگین در دو گروه با استفاده از تست غیر پارامتریک Mann-Whitney انجام شد.
    یافته ها
    متوسط سن گروه مورد 6/28 ماه ومتوسط سن گروه شاهد 6/26 ماه بود. در گروه مورد، 7 پسر و 9 دختر و در گروه شاهد، 7 پسر و 10 دختر قرار داشتند. متوسط تعداد جلسات شیمی درمانی در گروه مورد 9 سیکل و در گروه شاهد 3/9 سیکل بود. در گروه مورد، متوسط تعداد تزریق کربوپلاتین در هر چشم 3 (1 تا 5) بار بود. سایر درمان های فوکال (کرایوتراپی، براکی تراپی، ترانس پوپیلاری ترموتراپی یا Transpupillary Thermotherapy-TTT) در هر دوگروه تقریبا مشابه هم بودند.
    در گروه مورد، 9 چشم در گروه C و 7 چشم در گروه D قرار داشتند و در گروه شاهد 9 چشم در گروه C و 9 چشم در گروه D قرار داشتند و متوسط زمان پیگیری 27 ماه بود.
    در پایان مطالعه در گروه مورد 5 چشم (31%) مورد انوکلئاسیون (تخلیه چشم Enucleantion) قرار گرفتند، 10 چشم به حالت پسرفت بود و یک چشم نیز به کمک براکی تراپی مورد کنترل قرار گرفت، در نهایت 69% بیماران در پایان مطالعه در پسرفت کامل قرار داشتند. در گروه شاهد، 10 چشم (55%) مورد انوکلئاسیون قرار گرفتند و 8 چشم (45%) به حالت پسرفت بودند.
    نتیجه گیری
    علی رغم اینکه انجام تزریق پری اکولار کربوپلاتین به همراه استفاده توام از شیمی درمانی و درمان های فوکال در بیماران با Rb پیشرفته با میزان بیشتر حفظ گلوب نسبت به گروه شاهد همراه بود، ولی این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبوده و انجام مطالعه با تعداد نمونه های بیشتر و پیگیری طولانی تر توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: رتینوبلاستوم، تومور داخل چشمی، شیمی درمانی سیستمیک، تزریق پری اکولار کربوپلاتین
  • نکیسا هومن، نیما طاهری درخش، هادی سماعی، عبدالله عرب محمدحسینی صفحه 195
    زمینه و هدف
    یکی از عوارض شناخته شده فتوتراپی، کاهش کلسیم سرم خصوصا در نوزادان نارس می باشد و علت این پدیده هنوز به درستی مشخص نشده است. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین سطح سرمی کلسیم با دفع ادراری آن در نوزادان تحت فتوتراپی بوده است و پاسخ به این سوال است که آیا هیپوکلسمی که در طی فتوتراپی رخ می دهد، با افزایش دفع ادراری کلسیم همراه است؟
    روش بررسی
    در یک مطالعه مقطعی آینده نگر به صورت نمونه گیری غیرتصادفی، 50 نوزاد سالم شیر مادرخوار با زردی غیرفیزیولوژیک (30 پسر و 20 دختر) پس از اخذ رضایت نامه کتبی از والدین وارد مطالعه شدند. نمونه خون از نظر بیلی روبین و کلسیم و نمونه ادرار از نظر کلسیم، کراتینین و اسمولالیته ادرار و وزن نوزادان در بدو مراجعه(گروه I)، 48 ساعت بعد از شروع فتوتراپی (گروهII) و 24 ساعت پس از خاتمه درمان با فتوتراپی (گروه III) چک شد. نسبت کلسیم به کراتینین ادرار بیشتر از mg/dl/mg/dl 8/0 هیپرکلسیوری و کلسیم سرم کمتر ازmg/dl 8(میلی گرم در دسی لیتر) در نوزادان ترم و کمتر از mg/dl 7 در نوزاد نارس کاهش کلسیم سرم تلقی شد. نتایج جهت مقایسه فراوانی از مربع کای (chi-sqaure)، مقایسه میانگین ها از Repeated measure، میانه ازWilcoxon Signed Rank Test و برای بررسی ارتباط بین متغیرها از multivariate استفاده شد. P<0.05 معنی دار تلقی شد.
    یافته ها
    در بین سال های 1384- 1383، 27 نوزاد نارس و 23 نوزاد ترم با میانگین سنی 42/7 روز (دامنه 28-2 روز)، سن جنینی 8/36 هفته (دامنه 40-29 هفته)، وزن 3051 گرم (دامنه 1500 تا 4300 گرم)، بیلی روبین بدو مراجعه mg/dl 7/19 (دامنه 5/8 تا 28 میلی گرم در دسی لیتر) و کلسیم بدو مراجعه mg/dl 8/8 (دامنه mg/dl 7 تا 11) وارد مطالعه شدند. میانه کلسیم سرم در نمونه های I، II، III به ترتیب mg/dl 9، mg/dl 65/8، mg/dl 7/8 بوده است. میانه نسبت کلسیم به کراتینین ادرار در گروه های I، II، III به ترتیب mg/dl/mg/dl 03/0، mg/dl/mg/dl 85/0، mg/dl/mg/dl60/0 بود. میانه کلسیم به اسمولالیتی ادرار در گروه های I، II، III به ترتیب mg/dl/mosmol/kg/H2O 05/0، mg/dl/mosmol/kg/H2O 09/0،mg/dl/mosmol/kg/H2O 07/0 بوده است. 6% گروه I، 52% گروه II و 7/32% در گروه III هیپرکلسیوری نشان دادند. در هیچ موردی هیپوکلسمی مشاهده نشد. با استفاده ازWilcoxon Signed Rank Test تفاوت آماری معنی داری بین میانه نسبت کلسیم به کراتینین ادرار در گروه I با II، I با III و II با III وجود داشت (05/0 P<). اکثرا هیپرکلسیوری در گروه نوزاد نارس مشاهده شد. هیچ ارتباطی بین موارد هیپرکلسیوری با سن، جنس، وزن، بیلی روبین، کلسیم سرم و اسمولالیتی ادرار مشاهده نشد (05/0 P>).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که نوزادان تحت فتوتراپی در خطر هیپرکلسیوری هستند. بررسی بیشتر به عنوان مثال سونوگرافی کلیه، از نظر پی بردن به اهمییت این مطالعه توصیه می شود.
    کلیدواژگان: فتوتراپی، هیپرکلسیوری، نوزاد، نسبت کلسیم به کراتینین، زردی
|
  • A. Adib, A. Abbaszadeh, A. Yahyavi Page 7
    Background And Aim
    Presence of ischemic changes on the anterior surface of heart and AV block worsen the prognosis of acute Inferior Mycocardial Infarction (MI). The rate of mortality increases with the occurrence of AV block in inferior MI.The aim of this study was to predict and diagnose acute Inferior MI in patients with AV block based on ECG and clinical features.Patients and
    Methods
    In this cross sectional study that was conducted retrospectively, we reviewed the medical records of 500 patients with acute Inferior myocardial infarction admitted in Ardabil Bu Ali hospital during 2006-2007.196 patients were excluded because of non ST segment elevation in the inferior leads and/or lack of substantial data. In the other patients presence of artrioventricular block, diabetes melitus, hypertension, smoking, thrombolytic therapy, initial ischemic pattern (J point / R wave < 50% - pattern 1, J point / R wave ≥ 50% - pattern 2 in inferior leads II, III, avF and ischemia in anterior leads) and gender were recorded. The Chi square test was applied to compare differences between discrete variables. P value < 0.05 was considered as statistically significant.
    Results
    The study population included 304 patients. AV block occurred in 75 patients (24.7%) and 299 patients (75.3%) were without AV block.AV block occurred in only 17 patients (11.5%) of 148 patients with initial pattern 1 compared to 58 patients (37.2%) of 156 patients with initial pattern 2 (Pv=0.0001). 50 patients (30.7%) of the 163 patients with ischemic changes, had AV block. While AV block occurred in 25 patients of the total 141 patients without ischemic changes (17.7%) (Pv=0.011).Therefore ECG pattern 2 and ischemic changes in anterior leads were associated significantly with AV block. However significant statistical association between AV block and hypertension, diabetes melitus, smoking, thrombolytic therapy and gender was not detected.
    Conclusion
    In this study, it was demonstrated that the occurrence of atrioventricular block is associated with pattern 2 in the inferior leads and anterior ischemia on initial electrocardiogram. There- fore these patients need extensive care and monitoring.
    Keywords: Atrioventricular block, Electrocardiography, Mycocardial Infarction
  • A. Azarkeivan, A. Mehrvar, P. Vousugh, H. Sohrabpoor, N. Mehrvar Page 13
    Background And Aim
    Thalassemia is a hereditary anemia with treatment of lifelong blood transfusion. Iron overload in vital organs is the consequence of this treatment. According to recent studies Iron could deposit in lung without causing any symptoms and signs in the patients. Our goal in this study was to evaluate the pulmonary abnormalities by Pulmonary function test (PFT) in patients with β- thalassemia. Patients and
    Methods
    In this descriptive study 139 patients with β thalassemia were evaluated. History was obtained in regard to blood transfusion and clinical features. Physical examination, chestX ray, ABG and pulmonary function tests (PFT) were performed. Results were analyzed by SPSS software V. 11.5 and Chi square test.
    Results
    139 patients were enrolled in this study there were 85 (62%) males and 54 (38%) females. Meanwhile 104 Patients (75%) had thalassemia major and 35 (25%) had thalassemia intermedia. Mean age was 21.1 yr and mean duration of treatment was 18 yr. In history of 128 (95.5%) patients, no respiratory problem was noticed. Chest X- ray was done for 112 patients 100 (89.2%) had normal pattern while 12 (10.7%) patients had abnormal patterns on their chest x- rays. In ABG, mean PO2 was 73.5% and mean O2 saturation was 90.6%. Mean ferritin level was 1800 ng/dl. According to PFT results 101 patients (72.7%) had restrictive patterns, 35 patients (25.1%) had normal pattern and 3 (2.2%) had combined pattern. There was significant between PFT results and duration of blood transfusion (Pvalue = 0.05). However there was negative statistical correlation between PFT results and ferritin (Pvalue = 0.62).
    Conclusion
    In our results restrictive pattern was the most common finding(72.7%) in PFT 95% of patients did not have any respiratory complaints and on chest x- ray 89% had normal pattern. Thus lung can be considered as a site for iron deposition during blood transfusion. However despite PFT abnormalities, clinical features are not demonstrated in thalassemic patients because of the high lung capacity / reserves. A healthy lung cannot be assurred by a single physical examination and negative history. Thus, in addition to well chelation, PFT must be performed in patients in order to prevent from any respiratory disorder at the older ages.
    Keywords: Beta thalassemia, Pulmonary function test, Iron deposition, Respiratory problems
  • F. Ehsanipour, N. Vahid Harandi, K. Jalali Page 21
    Background And Aim
    Pneumonia is now one of the most important causes of childhood mortality in developing countries like Iran. The increased susceptibility to pneumonia, particularly in malnourished children of developing countries, is postulated to be due to reduction in cellular immunity. One of the reasons for reduced immunological competence in malnourished children may be zinc deficiency. However, relatively well nourished children of developing countries also suffer from pneumonia and it is possible that they have impaired immunity due to zinc deficiency. This study was done to investigate the zinc status of well nourished Iranian children with pneumonia in comparision with control group.Patients and
    Methods
    In this case control study, estimation of serum zinc was performed in 142 well nourished children, aged 3-60 months suffering from pneumonia and compared with 142 normal matched controls.
    Results
    Serum zinc was low in children suffering from pneumonia as compared to control (437/1±39/65 mmol/l vs 511/23±36/931mmol/l)
    Conclusion
    We conclude that children suffering from pneumonia, have significantly decreased levels of serum zinc (P=0.0075).
    Keywords: Pneumonia, Children, Zinc
  • F. Ahmadi, R. Bozorgmehr, E. Razeghi Page 27
    Background And Aim
    Protein- energy malnutrition is a major problem and one of the risk factors in increasing mortality in hemodialysis patients. Since there is not any single index in the evaluation of nutritional status in these patients, leptin can be used as one of the parameters in this process. In this study, the correlation between serum leptin and biochemical and anthropometric parameters of malnutrition has been evaluated. Patients and
    Methods
    This cross- sectional study was performed on 60 hemodialysis patients (32 males and 28 females) in 2006. Patients with hemodialysis duration of less than one year, history of consumption of lipid reducing drugs or glucocorticoids or an infectious or inflammatory disease were excluded. Malnutrition laboratory parameters and serum leptin levels were measured before hemodialysis. Serum leptin was measured by ELISA method with direct dbc kit and malnutrition laboratory parameters were measured with standard laboratory methods patients anthropometric parameters were evaluated after hemodialysis. All of the measured datas were compared with serum leptin. The data were analyzed by SPSS V. 11.5. Parametric (T-test, ANOVA and Pearson Tests) and non-parametric (Spearman’s rho test, Mann Whitney test) tests were used for the evaluation of the results.
    Results
    The mean age of patients was 47.5±16.1 years and the range of serum leptin level was 0.6-64.8 ng/mL. Mean serum leptin level was 22.64±19.54 ng/ml in females and 16.74±20.16ng/ml in males on hemodialysis. Inspite of higher levels of leptin in females, there was not any statistically significant difference between females and males serum leptin. Absolute value of correlation coefficient of serum leptin with anthropometric parameters was lower than 0.25 (except height and weight in males which was between 0.25-0.50). It was also lower than 0.25 with most laboratory parameters (except ferritin, iron and phosphorous in males and total protein, hemoglobin, urea and creatinin in females which was between 0.25-0.50).
    Conclusion
    Our results suggest that increased serum leptin level does not have a major and first role in the cause and diagnosis of malnutrition in hemodialysis patients and there is a poor correlation between malnutrition parameters and serum leptin level.
    Keywords: Leptin, Malnutrition, Hemodialysis, Anthropometric parameters
  • R. Amani, R. Shoyoei, H. Kazemi Seraj, M.H. Haghighizadeh Page 39
    Background And Aim
    Rheumatoid arthritis (RA) is a chronic autoimmune disease in which stiffness, pain, and inflammation of joints are common. It has been observed that some dietary factors can ameliorate or woren the disease. Vegetarian diets and dairy products have had useful effects, while allergic foods tend to aggravate the condition. The main objective of this study was to assess dietary intake of antioxidants and nutritional factors affecting the illness in women with rheumatoid arthritis. Patients and
    Methods
    In this case-control study, 40 RA diagnosed female patients that had referred to the University clinic and 40 sex and age matched women from the patients relatives were selected as the case and control groups, respectively. Subjects’ dietary pattern was evaluated through food frequency questionnaire (FFQ) on daily, weekly and rarely intake of the main antioxidant sources. Data were analyzed with t and chi-square tests using SPSS software version number 13.
    Results
    Daily intake of tomato and fruits in controls was respectively 3 (P<0.02) and 1.7 (P<0.04) times more than that of patients. Number of healthy subjects who ate tuna fish and fruit juices on weekly basis was 4.3 (P<0.01) and 4.6 (P<0.02) times more than patients, respectively. Consumption of peanut in patients was 5 times more than that of healthy subjects. Eggplant and cucumber were reported to worsen the symptoms of disease in about 30 and 20 percent of patients, respectively. While consumption of fish and garlic was associated with amelioration of symptoms in about one-forth of patients. Prevalence of obesity (based on body fat percent) was 4 times higher in patients compared to the controls (P < 0.05).
    Conclusion
    Intake of tomato, fresh fruits and fruit juices, as the main sources of dietary antioxidants, was lower while intake of peanut-as one of the main allergic foods-was higher in patients compared with the control group. Eggplant and cucumber aggravated, but fish and garlic lessened the severity of RA. Higher rate of obesity was prevalent in RA patients. Considering the above points, weight reduction and consumption of antioxidant rich foods is highly recommended.
    Keywords: Rheumatoid arthritis, Dietary antioxidants, Nutritional factors
  • N. Amirmozafari, H. Forouhesh Tehrani, M. Saedii Page 47
    Background And Aim
    Staphylococcus aureus (S.aureus) is one of the most prevalent causes of nosocomial infections. It is also involved in community acquired infections. The resistance of this bacterium towards methicillin which has been reported since 1961, made Vancomycin the last choice for treatment of Staphylococcal infections.Considering the reduced sensitivity or resistance to vancomycin which has been observed since 1996, this study was conducted with the aim of evaluating the vancomycin MIC values (Minimun Inhibitory Concentration) of S. aureus cells isolated from hospitalized patients and compared with those recovered from outpatients.
    Materials And Methods
    A cross sectional – analytic survey was conducted from 2006 till 2007. A total of 200 S.aureus strains were isolated from various clinical sources including blood, sputum, urine and sinus secretions. Their susceptibilities to vancomycin were initially surveyed by disk diffusion method. Subsequently, the MIC values of each individual strain towards vancomycin were determined by E-test strips, and the obtained data was analyzed by SPSS (V. 11) software. For statistical analysis, t-test was used.
    Results
    In 125 S. aureus strains isolated from hospitalized patients, the growth inhibition zones were 14-18 mm and the MIC values were 1-2mg/ml. In 75 S. aureus strains isolated from outpatients, the growth inhibition zones were 16-20 mm and the MIC values were 0.75-1.5 mg/ml.
    Conclusion
    The result of this survey shows increased MIC values for vancomycin in hospitalized patients as compared to outpatients.
    Keywords: Vancomycin, Minimum Inhibitory Concentration (MIC), Staphylococcus aureus
  • M. Aminpour, M. Alamrajabi, M. Movahhed, S.M. Fereshtehnejad Page 53
    Introduction
    The use of abdominal zippers for temporary abdominal closure was devised to facilitate repeated explorations, allowing multiple cleansing of the peritoneal cavity and the detection and management of septic complications. In our study, an open abdomen using a sterile zip in a patient with gangrenous bowels and reanastomosis derived infection is reported. Case report: In this study a patient with a history of appendectomy one year before referral (had referred to the physician with a one month complaint of abdominal pain) is presented. The patient underwent laparatomy twice. Most of his small intestine was resected due to the gangrene and primary anastomosis was performed. Finally after three days, the patient underwent multiple cleansing of the abdominal cavity following purulent discharge from the incision, acute respiratory distress syndrome and sepsis with diagnosis of discharge from the site of anastomosis. Zipper locked method was used for temporary closure of abdomen wall in order to facilitate multiple access of abdominal cavity. Finally, abdominal wall was closed constantly.
    Conclusion
    Temporary closure of the abdomen by means of devices such as zip gives the opportunity of rapid, easy and safe assessment, management and treatment of these patients to the surgeons.
    Keywords: Open abdomen, Zip, Damage control surgery
  • S.R. Entezari, S. M.H. Mirdehghan, F. Imani, V. Hassani, B. Bazargani Page 59
    Background And Aim
    The laryngeal mask airway (LMA) maintains the airway under anesthesia through spontaneous breathing technique without the need of endotracheal intubations. Although routine LMA supports an adequate tracheal airway, the classic method had some limitations and problems. In this study, we compared the results of the two methods of (new and classic) LMA.Patients and
    Methods
    The study was a double blind randomized clinical trial. Patients who were candidates for ophthalmology surgery were enrolled in the study. The patients were randomly divided in to two groups: routine (classic) and new LMA methods of intubation approach. Ease of insertion, local bleeding, postoperative sore throat and hemodynamic changes during operation in the two groups were assessed. In this study Chi-square and t-tests were used for comparing the two groups. SPSS V.13 was used for statistical analysis.
    Results
    The results showed that there was no significant difference between the two methods in regard to the ease of insertion. Also sore throat and bleeding were not seen in any of the two groups. Hemodynamic changes during operation between the groups were not significant. Systolic and diastolic blood pressures did not show any significant differences in the two groups.
    Conclusion
    Our finding showed that the new method of LMA was similar in regard to complications and ease of insertion to the classic method and can be used for reducing contamination with discharges and secretions of patients.
    Keywords: LMA, Insertion, Laryngeal mask, Classic method
  • Sh. Ansari, A. Azarkivan, M. Salahmand, P. Lotfi Page 65
    Background And Aim
    Life long red blood transfusion remains the main treatment for severe thalassemia. The development of anti–RBC antibodies can significantly complicate transfusion therapy. Microtyping (Gel method) is the method which is recommended at present for screening and typing of antibodies. The aim of this study is to screen antibodies by Gel method and to replace the tube method (Indirect coomb’s test) if suitable responses are observed.
    Materials And Methods
    A cross-sectional study was conducted on 458 transfused thalassemia patients in Ali Asghar Children’s Hospital. Data were analyzed with SPSS V. 11.5. For parametric data, Chi–square test was used and for relation data Pearson chi- square was used. P values less than 0.05 were considered significant.
    Results
    In our study, there were 221 males 48.3%, and 237 females 51.7% with the mean age of 16.96 Yr. (SD±9.021) and age range of 1-60 years. Among the patients 11 (2.4%) had hemolytic reaction, 53 (11.6%) had allergic reaction and 88 cases (19.2%) had febrile reaction during the transfusion.Alloantibody in 49 (11.8%) patients was positive (by microtube method), among which 40 (81/6%) patients had anti Kell or Rh (anti C,D,E,c,d,e) antibodies and 9 (18.3%) had unknown blood group antibodies or auto antibodies.In our study alloantibody with tube method (indirect coomb’s test) was positive in 28 patients.
    Conclusion
    Mismatched RBC phenotype was found for Rh (c,C,E) and Kell, Kidd and Duffy (Fyb, Fya) antigens. Our data showed that screening anti-RBC antibody with the new microtyping method (Gel method) is better than tube method.
    Keywords: Transfusion, Thalassemia, Alloimmunization
  • F. Imani, V. Hasani, B. Bazargani, S.R. Entezari, M.H. Mirdehghan Page 73
    Background And Aim
    Gabapentin is one of the anticonvulsive drugs which can be effective for the management of painful situations such as neuropathies, post herpetic neuralgias and perioperative pains. In the present study, we evaluated the efficacy of 600 mg oral gabapentin administered as a premedication on post thoracotomy pain and total morphine consumption. Patients and
    Methods
    In this randomized placebo controlled clinical trial study, eighty patients who were candidates for thoracotomy were enrolled in two groups: gabapentine and control. In gabapentin group, the patients received oral gabapentin (600 mg) as a single dose before operation. Patient sampling was by simple and random method. All of the patients had the same general anesthesia protocol (TIVA, infusion of propofol and remifentanil). For postoperative pain control, intravenous Patient Controlled Analgesia (PCA) with morphine was used. After the operation the pain score in recovery and 1, 6, 12 and 24 hours after surgery was assessed by Visual Analogue Scale (VAS). The amount of morphine consumption and side effects during the first 24 hours after surgery were also evaluated. In this study we used Chi-square, † and repeated measurement tests for data analysis. SPSS V.13 was also used for data analysis.
    Results
    Average morphine consumption in gabapentin group was 21.9±9.2 mg and in control group was 24.5±4.5 mg that had statistical significant difference (p=0.003). The pain score (VAS) during the recovery time and the first hour after operation in gabapentin group was significantly lower than the patients in control group (p<0.001), but in the next hours it was not significant. Demographic data were not significantly different between the two groups. Also, significant difference was not detected in regard to other complications.
    Conclusion
    Our data showed that a single dose of 600 mg oral gabapentin as a premedication could reduce first hour postoperative pain and total morphine consumption in patients undergoing thoracotomy without having any significant side effects.
    Keywords: Gabapentin, Post thoracotomy pain, Pain score
  • M. Barati, S. Noorbaksh, A. Tabatabaee, F. Ebrahimi Taj, M. Talebi Taher Page 81
    Background And Aim
    Respiratory tract infections are one of the important causes of death among children in developing countries. Although their frequency is similar in both developed and developing countries, mortality due to them is 10-50 times higher in developing countries. Viruses are common causes of these infections among children and Influenza, adeno and respiratory syncytial virus (RSV) are some of them. The aim of this survey was to evaluate of frequency of Adeno, Influenza A, B and Respiratory Syncytial virues in the pharyngeal secretion of children (3 months to 15 years old) with upper respiratory tract infection by rapid Immunochromatographic test.
    Materials And Methods
    A descriptive cross sectional study was carried out on children from 3 months to 15 years old with upper respiratory infection who visited the OPD of Hazrat Rasool-e-Akram hospital in one year (2006). Direct smear of patient’s throat was evaluated by rapid chromatography test for adenovirus, RSV and influenza A and B virus infection. SPSS V. 13 software was used to analyze the data t-test was used for data analysis.
    Results
    160 children with upper respiratory tract infection with a mean age of 61.5 months were evaluated. 57.5% were boys and 42.5% were girls. 77.4% had fever, 66% had sore throat, 16.4% had abdominal pain, 10% had diarrhea, 15.7% had vomiting, 37.4% had cough, sneeze and nasal discharge, 13.8% had cevical lymphadenopathy, 27% pharyngeal exudate, 5.7% had petechea on palate and 1.9% had conjunctivitis. They were admitted: 24% in spring, 14.1% in summer, 23.1% in fall and 38.5% in winter.Influenza infection was detected in 7 cases (4.4%) with mean age of 82.3 (SD ± 47.6) months. They were detected 28.6% in spring, 14.3% in summer and 57.1% in winter. Adenovirus infection was detected in 10(6.3%) cases with mean age of 83.7 (SD ± 58.5) months. They were detected 20% in spring, 30% in summer, 30% in fall and 20% in winter. RSV infection was detected in 9 (5.7%) cases with mean age of54.7 months (SD ±50.7). They were detected 44.4% in spring, 44.4% in fall and 11.1% in winter.
    Conclusion
    In this study Adenoviruses were the most prevalent, followed by RSV and Influenza viruses. Fever was the most common clinical sign but in RSV sore throat, in Influenza cough, petechea and vomiting and in Adenovirus infection, cervical lymphadenopathy was the most prevalent symptom. Influenza in winter and RSV in spring and fall were the most prevalent infections, but Adenovirus did not obey seasonal pattern.
    Keywords: Adenovirus, Influenza virus, Respiratory syncytial virus, Upper respiratory tract infection
  • H. Poormoghim, M. Shekarabi, P. Golnari, N. Yazdipoor, B. Nozari, A. Farjam Nia, R. Falak Page 89
    Background And Aim
    Rheumatoid arthritis (RA) is the most common autoimmune rheumatic disease, which requires specific diagnostic tests for it’s’ diagnosis. However specific and practical tests for its diagnosis are lacking. We evaluated the diagnostic accuracy of Anti-cyclic citrullinated peptide antibodies (Anti-CCP) in the diagnosis, prognosis and determination of the severity of RA.
    Materials And Methods
    In a descriptive-cross sectional study Anti-CCP antibodies were determined in 140 serum samples: 82 from RA patients and 58 from controls, including samples of 30 healthy individuals and 28 patients with connective tissue diseases. Anti-CCP was detected by ELISA in the serum samples of patients, Rheumatoid factor of IgA, IgM and IgG classes was determined by ELISA and Anti-Nuclear Antibody was detected by Immunoflourescent method results were compared in the three groups. For comparison of differences between groups t (quantitative variables) and chi-square tests (qualititative variable) tests were used. Correlation between titer of IgM-RF and Anti-CCP was assessed by Pearson’s Correlation test. In addition, Receiver Operating Characteristics (ROC) analysis was carried out to compare sensitivity and specificity of various tests. For data analysis SPSS V. 15 was used.
    Results
    Mean concentration of Anti-CCP in RA patients that had Anti-CCP levels greater than normal was 95.1 IU/ml (range: 7.1-249 IU/ml). While mean concentration of Anti-CCP in RA patients that had Anti-CCP levels less than normal was 2.1 IU/m (range: 1.2-4.9 IU/ml).Controls had a mean Anti-CCP level of 7.35 IU/ml (range: 2.44-13.26 IU/ml) Diagnostic sensitivity and specificity of RF was reported as 81.7% and 44.6% respectively in the patients.
    Conclusion
    As a screening method for rheumatoid arthritis IgM-RF, Anti-CCP antibody assays are superior to other RF isotypes assessments. Anti-CCP proved to be a powerful and specific diagnostic tool, especially in patients with undiagnosed rheumatoid arthritis.
    Keywords: Anti, Citrulline Antibody, Rheumatoid arthritis, Rheumatoid factor
  • A. Jafarzadeh, A. Esmaeli Nadimi, H. Nough, A. Golshiri, M. Nakhaei, B. Dalir, M.T. Rezayati, Gh.H. Hassan Shahi, A.R. Sayyadi Page 99
    Background And Aim
    Recent evidences suggest new risk factors especially inflammatory reactions and immunologic factors may play an important role in the pathogenesis of cardiovascular diseases. The aim of this study was to evaluate the serum levels of IL-17 in patients with acute myocardial infarction and unstable angina.
    Materials And Methods
    In this descriptive study serum samples were obtained from 30 patients with Acute Mycrordial Infarction (MI), 30 patients with Unstable Angina (UA) and 30 sex and age matched healthy subjects. Serum samples of participants were tested for the levels of IL-17 by the use of ELISA. Statistical analyses have been done using ANOVA and t-test.
    Results
    The mean serum levels of IL-17 were 6.68±1.2 pg/ml in AMI group, 5.48±1.01 pg/ml in UA group and 2.07±0.60 pg/ml in healthy control group. Statistical analyses showed that the mean serum concentrations of IL-17 in AMI and UA groups was significantly higher than that observed in healthy control group (P<0.005 and P<0.04, respectively). Moreover, the mean serum levels of IL-17 in total IHD (Ischemic Heart Disease) patients (6.08±0.79 pg/ml) was significantly higher than that observed in healthy subjects (P<0.002). No significant difference was observed between AMI and UA groups regarding the mean serum concentrations of IL-17.
    Conclusion
    These results demonstrated higher serum levels of IL-17 in patients with AMI and UA than the control group. Accordingly, IL 17-associated mechanisms may participate in the pathogenesis of IHD.
    Keywords: Acute myocardial infarction, Unstable angina, IL, 17
  • B. Haghi Ashtiani, F. Sina, A.H. Habibi, M. Moghadasi Page 105
    Background And Aim
    Diabetes Mellitus (DM) increases the risk of ischemic cerebrovascular diseases two- to four folds as compared to people without diabetes. Macrovascular disease is the leading cause of death among patients with diabetes mellitus. Transcranial Doppler (TCD) is a noninvasive procedure used to assess the hemodynamic changes in Middle Cerebral Artery (MCA). Knowing the influence of diabetes on brain hemodynamics, is essential for the proper management of cerebrovascular complications in these patients. The aim of this study was to evaluate and compare cerebral vasomotor reactivity in diabetic and non- diabetic patients.Patients and
    Methods
    In this cross-sectional study, Transcranial Doppler ultrasound was used to measure Peak Systolic Velocity (PSV), End-Diastolic Velocity (EDV), Mean flow velocityes (MV) and Pulsatility Index (PI) in the Middle Cerebral Arteries (MCA) of 53 Diabetic (confirmed as DM by positive laboratory investigations) and 51 non-diabetic patients. Cerebral Vasomotor Reactivity (VMR) was measured as percentage of changes in peak flow velocity in MCA after inhalation of 5% CO2 for 1-2 minutes. Statistical analysis was done via Independent t-Test and Fischers Exact Test.
    Results
    Non-diabetic patients had higher mean flow velocity as compared to diabetic (53.34±16.7cm/s, 42.47±29cm/s, respectively) which showed significant statistical difference (p=0.021). Also, diabetic group had significantly decreased VMR compared with non diabetics (%5.31±2.6, %6.66±2, respectively) which showed significant statistical difference (p=0.022).
    Conclusion
    According to the results of this study, mean VMR in diabetics was significantly lower than the non-diabetics (%5.31±%2.6 versus %6.66±2 respectively). This means decrease in cerebrovascular reversal capacity and increase risk of cerebrovascular disease in diabetic patients. However, whether diabetes alone is a risk factor for cerebral vascular disease or not, needs more investigations.
    Keywords: Diabetes mellitus, Cerebral vasomotor reactivity, Transcranial doppler
  • A. Haghighi, F. Hadaegh, A. R. Ghoreifinegadian Page 113
    Background And Aim
    Association between type 2 Diabetes mellitus and osteoporosis has been an attractive subject for many researchers, because both of them are very frequent and occure in the same age group. However there are controversial reports on the effect of the type 2 Diabetes mellitus on bone mineral density. Bone mineral density (BMD) of diabetic patients is reported to be equal, more or less than the normal population. The aim of this study was to evaluate the bone mineral density in postmenopausal women with type 2 diabetes mellitus.Patients and
    Methods
    In this cross-sectional study, 50 diabetic and 50 nondiabetic postmenopausal patients that had referred to Bandar abbas Milad Bone Mineral Densitometry Centre were enrolled. BMD was measured in the lumbar vertebrae (L2-L4) and hip (femoral neck) using DXA method. Exclusion criteria were endocrine or rheumatologic diseases and use of confounding drugs specially steroids. The study population was selected randomly. T-test using Minitab software was used for statistical analysis and P<0.05 was considered as significant.
    Results
    Age, weight, height and BMI were similar between both groups, but menopausal age was higher in the case group (48.26±4.89 yr vs 45.20±5.75 yr). The mean femoral neck BMD was similar between two groups (0.732 g/cm2 in cases and 0.773 g/cm2 in controls) (P=0.16).There were no statistically significant differences in BMD of lumber spine in both groups (0.875 g/cm2 vs 0.876 g/cm2, p=0.97). No significant difference was noted in regard to prevalence of osteopenia and osteoporosis.The mean femoral neck T-score was lower in the case group (-2.18 vs -1.83), but this was not significant (P= 0.16). There were no statistically significant differences in the lumbar spine in this regard as well (-1.40 vs -1.39, p=0.98). The mean Z-score of both sites was also similar in the two groups. The incidence of fracture was similar between two groups. Also there were no significant differences in the T-score and Z-score between patients receiving oral anti-diabetic medication and those receiving insulin.
    Conclusion
    It seems that type 2 diabetes mellitus is not a risk factor for osteoporosis and does not increase the risk of fracture. So evaluation of BMD is not recommended routinely for prophylaxis of osteoporosis in this patient group.
    Keywords: Osteoporosis, Bone mineral density, Diabetes mellitus
  • H. Rahimi, M.M. Farajollahi, S.A. Yazdanparast, M. Azizi, V. Khalaj Page 121
    Background And Aim
    Annexins are a large family of calcium-phospholipid binding proteins which are distributed among nearly all eukaryotes. These proteins have been found in a wide range of fungi including ascomycetes, basidiomycetes and oomycetes. The aim of present study has been the investigation of cellular localization of ANXC3.1 in filamentous fungus Aspergillus niger (A. niger). The effect of ANXC3.1 overexpression on growth rate and protein secretion of A. niger has also been investigated.
    Materials And Methods
    In this experimental study, the annexin C3.1 gene was PCR-amplified using genomic DNA of Aspergillus niger as a template. Following the confirmation of gene sequence, it was used in the preparation of two inducible gene constructs. In the first construct, annexinC3.1 was cloned in PGEM–Egfp expression vector as a GFP fusion and under the control of glucoamylase promoter. In the second construct, the gene was cloned in pMJB104 expression vector, driven by cbhB (cellobiohydrolase B) promoter. These constructs, then were transformed into A.niger N402 using a standard method. Overexpression of each construct was induced by an inducer carbon source and the effect of annexinC3.1 overexpression on radial growth rate and protein secretion was analysed in transformants. Comparisons of radial growth rates, as well as protein secretion level, between wild type and transformants was performed using t test. Cellular localization of annexinC3.1 was investigated in annexin-GFP expressing transformant by fluorescent microscopy.
    Results
    The effect of annexinC3.1 overexpression on growth rate and protein secretion was investigated in Aspergillus niger. No significance difference was observed in growth rate or level of protein secretion when transformants and wild type were compared (α <0.05). Microscopic examination of annexin C3.1-GFP fusion protein demonstrated that annexinC3.1 is a cytosolic protein which is distributed along the fungal mycelium.
    Conclusion
    This is the first report on annexinC3.1 cellular localization. Annexin C3.1 is a cytosolic protein and its overexpression in A. niger does not increase the protein secretion level.
    Keywords: Aspergillus niger_Annexin C3.1_Cellobiohydrolase B (cbhB)_Glucoamylase_Cytosolic protein
  • Gh.R. Shahhosaini, A. Yegane, M. Moghtadie, A.R. Lotfaliani Page 131
    Background And Aim
    Femoral fractures occur in 37 per 100,000 people per year. Distal femoral fractures are one of the challenging therapeutic facts, because of its high complications. So, many techniques have been introduced for its treatment. Up till know, there is no comparative study on Retrograde Intramedullary Nailing (RIN) and Locking Condylar Plate (LCP) in Iran and the results of this study may help surgeons to evaluate the real success in these procedures.Patients and
    Methods
    In this observational-analytic-cross-sectional study, 38 patients who had undergone RIN or LCP during 2005-2007 were evaluated. The patients were called to come to clinic for re-evaluation of mobility and any possible deformity. For statistical analysis Pearson's correlation, dependent t-test and Chi-sqaure test was used. SPSS V. 16 was also used for data analysis.
    Results
    The distribution of age and gender were the same in two groups. The means of range of motion (ROM), duration of: ::union::: and reoperation were similar as well. The frequencies of knee pain and septic knee were higher in patients who underwent RIN, but mal:::union::: was higher in LCP group.
    Conclusion
    According to results of this and previous studies, LCP is the recommended technique in distal femoral fractures. We found that the result of RIN was poorer in Iran than other countries. We suggest further prospective studies with more sample size in this regard.
    Keywords: Distal femoral fracture, Locking plate, Intramedullary Nail
  • Sh. Ghasemi, M. Ranjbar, A. Afsari Page 141
    Background And Aim
    Several factors, including abrupt rise of HCG or female sex hormone has been suggested in the development of Hyperemesis gravidarum (HG). However some authors believe that infectious agents, especially Helicobacter pylori (H.pylori) are responsible for HG. In this study, frequency of H.Pylori antibody was compared between HG and non-HG pregnant women.Patients and
    Methods
    In this case-control study, 30 pregnant women with HG and 30 non-HG pregnant women who had referred to the clinics of Iran University of Medical Sciences were studied. IgG anti- H.Pylori antibody was evaluated among the two groups. Statistical anatylis was carried out using t-test, Chi-square test and Fischer’s exact test.
    Results
    Mean (±SD) age of case and control groups was 24±5 years and 26.8±5.1 years, respectively (NS). There were no significant differences between two groups regarding age, gravity and parity. Fifteen (50%) pregnant women with HG and 7 (23.3%) non-HG women were anti H.pylori positive which was statistically significant.
    Conclusion
    H.pylori may have potential role in developoing HG. So, it is recommended that those women who like to get pregnant in the near future, should be evaluated for HP and to be treated if tests are positive.
    Keywords: Hyperemesis gravidarum, Helicobacter pylori, Pregnant woman
  • M. Kadivar, P. Askarzadeh, N. Shayanfar, A.R. Sadeghipour, M. Bahraminejad Page 147
    Background And Aim
    The accurate determination of HER-2 in invasive breast cancer has become a critical issue, particularly in context of the results of Herceptin adjuvant therapy. The aim of this study was to evaluate inter- and intraobserver reproducibility of assessment of HER2/neu immunostaining in invasive breast cancer
    Materials And Methods
    This study was cross sectional and the convenience sampling method was applied. IHC for HER2/neu was performed on 107 archival invasive breast carcinoma tissues. Protein overexpression was scored independently by 4 pathologists using the criteria recommended by DAKO (0 to 3+ reflecting the intensity and pattern of the immunohistochemical signal present in 10% or more of tumor cells.). After a session in order to train for better evaluation and standardization of the scoring criteria, the samples were evaluated for the second time. A minimum of two months elapsed between the two examinations. The discrepancies in scoring results were reviewed by the 4 observers using a multihead microscope to obtain consensus. The inter- and intraobserver agreements were calculated by kappa statistics.
    Results
    Complete agreement was achieved in 33 (31%) and 40 (37%) of 107 cases in the first and second examinations, respectively. Generally, interobserver agreement was moderate (Kappa=0.44 in the first examination and 0.51 in the second one), with intermediate categories (1+, 2+) showing fair agreement and extreme categories (0, 3+) showing moderate agreement. Intraobserver agreement was also moderate (from the minimum kappa=0.55 to the maximum of 0.60). Considering three groups as negative (0/1+), weakly positive (2+) and strongly positive (3+), interobserver agreement improved but still staying in the moderate level (kappa=0.54 and 0.60 in the first and second time, respectively) with score 2+ group showing the least level of agreement. However, with dividing the cases into two groups as negative (0/1+) and positive (2+/3+), interobserver agreement improved to substantial level (kappa=0.68 and 0.75 in the first and second time, respectively).Also, with this consideration, intraobserver agreement improved to substantial level (0.71 to 0.84). By consensus there were 42 cases (39.2%) that were scored 0, 19 cases (17.8%) scored 1+, 27 cases (25.2%) scored 2+, and 11 cases (10.3%) scored 3+. For 8 cases (7.5%) no consensus was achieved in 6 of them the problem was placing them into 2+ or 3+ category and in 2 cases the problem was placing them into 0 or 1+ category.
    Conclusion
    Our study showed that reproducibility (interobserver agreement) is moderate for evaluation of HER2 status in invasive breast carcinoma by IHC using DAKO criteria. However, for discrimination between negative and positive state, reproducibility (that is in substantial level) is better.
    Keywords: HER2, neu, Interobserver agreement, Invasive breast cancer
  • K. Kamali, S.M. Fereshtehnejad, R. Hafezi, N. Kamali Page 157
    Background And Aim
    Chronic liver disease and its complications are major problems in renal transplant recipients. Hepatitis B and C virus infections are currently the main causes of chronic liver disease in this group, and these may affect allograft outcome. Whether hepatitis B and C virus infections after renal transplantation adversely affect graft and patient survival, remains controversial. Therefore, the aim of present study was to determine the effects of viral hepatitis B and C on graft and patient survival who underwent renal transplantation.Patients and
    Methods
    In this historical cohort study all 1615 patients who received renal transplants between 1986 and 2003 at Hashemi-Nejad hospital in Tehran, Iran were assessed. In addition to demographic data, the presence of HBsAg and/or Anti-HCV antibody, the incidence of acute rejection, graft loss and patient's mortality were recorded. Short term and long term survival rates of the transplanted kidney and the patient itself were analyzed and compared using Kaplan–Meier survival analysis and Log rank test by SPSS V.11. Chi sqaure and Independent t-tests were also used for data analysis.
    Results
    Viral hepatitis B and C were detected in 49(3.03%) of the patients. The mean survival time of the patients and transplanted kidney was 168(SEM=7.36) and 126.50(SEM=11.50) months, respectively. The graft survival rate was 98% and 92%, at 1 and 5 years after transplantation in patients with HBsAg positivity and 100% and 100% at 1 and 5 years after transplantation in patients with anti-HCV antibody positivity.
    Conclusion
    The results of our study showed that HBV or HCV infection is not a contraindication for kidney transplantation in patients with end-stage renal disease. However, it should be noted that HBV and HCV-infected patients who are candidates for renal transplantation should be carefully evaluated both before and after renal transplantation.
    Keywords: Renal transplantation, Viral hepatitis B, Viral hepatitis C, Survival
  • H. Mazdak, N. Mirkheshti, A. Movahedian, F. Yazdekhasti, E. Behzad, M. Shafieian Page 167
    Background And Aim
    Despite many researches done on the relationship between oxidative stress and cellular antioxidant defenses in different cancers, there are limited researches about the role of oxidative stress in bladder cancer. So we decided to study the serum MDA and total antioxidant capacity in patients with bladder cancer in comparison with healthy individuals.
    Materials And Methods
    During this case – control study, 51 patients with bladder cancer and 58 normal subjects were selected (considering the inclusion and exclusion criteria) by simple sampling. After obtaining write consent from them, blood samples were prepared after 8 hours of fasting. MDA and total antioxidant capacity was measured in all samples. Finally data were compared with student t test between two groups. SPSS V.13 was used for data analysis.
    Results
    There was a significant increase in serum MDA concentration (P < 0.001) and significant decrease in total antioxidant capacity (P < 0.001) in case subjects in comparison with control group.
    Conclusion
    The results of the present study confirm this hypothesis that oxidative reactions and cellular damages induced by such reactions and insufficient antioxidant capacity can be two of the more important mechanisms in bladder cancer induction.
    Keywords: Bladder cancer, Total antioxidant capacity, Malon dialdehyde, Oxidative stress
  • M. Moshkgoo, A. Shams Akhtary Page 173
    Intoduction: Morgagni hernia is a herniation through the costosternal portion of diaphragm. Morgagni's defect usually occurs on the right side. Morgagni hernia is a rare hernia and occurs more commonly in adults.Case report: A 4 years old child was referred to office for recurrent pneumonias. The patient was under treatment for his pneumonias since 2 years ago. On chest CT scan, transverse colonic segment and air fluid level was seen in the right hemi thorax.
    Conclusion
    With the diagnosis of Morgagni hernia, the patient was prepared for operation. Surgical approach was right thoracotomy. Herniated colon through morgagni defect was observed. The hernial sac was set free from a 2.5x2.5 cm defect in the anterior part of diaphragm. The colon was moved in to abdomen. The defect was repaired by 1-0 nylon sutures. After operation and often 1.5 years follow up, the patient is well with no complications.
    Keywords: Morgagni hernia, Recurrent pneumonia, Thoracotomy
  • R. Mollahoseini, M. Ghorbani, M. Moradi Lakeh Page 179
    Background And Aim
    Surgical site infection (SSI) is one of the most common complications in patients undergoing surgery, increasing the mortality and morbidity rates in surgical wards. This prospective study aimed to determine the incidence and the main risk factors of SSI after neurosurgical procedures in patients on antibiotic prophylaxis in a teaching hospital at Tehran, Iran.Patients and
    Methods
    In this prospective study 543 consecutive patients undergoing neurosurgery were enrolled. All patients were followed for a minimum of 2 weeks postoperatively and all SSIs were recorded. The complete medical records of each case were extracted. Statistical analyses were performed to identify the risk factors for SSIs by odds ratio and Chi-Square test. Statistical analysis was performed by SPSS V. 13.
    Results
    A total of 41 patients suffered from postoperative SSIs among 543 cases included in the study, with a resulting overall infection rate of 7.6%. The risk of SSI was increased by operation type such as "shunt operations", presence of foreign body, presence of diabetes mellitus, CSF leakage, frequent LP, operation time of more than 3 hr and admission in ICU.
    Conclusion
    SSIs remain an important problem in neurosurgery. Identification of the risk factors for SSI will help physicians to improve patient care and may decrease mortality, morbidity, and health care costs of neurosurgery patients.
    Keywords: Surgical Site Infection, Neurosurgery, Risk Factor
  • M. Naseripour, S. Akbarzadeh, P. Bakhtiari, P. Vosough, A. Ahadian, A. Zare Moghadam, M. Almasi, Sh. Salimi Page 187
    Background And Aim
    Although combined "Chemotherapy and Focal therapy" is very efficient in the treatment of the low grade forms of Retinoblastoma (Rb), more effective therapeutic measures are required to control the spread of the disease into vitreous and subretinal areas.This study was conducted with the aim of evaluating the effectiveness of chemotherapy combined with perioricular injection of carboplatin in the treatment of advanced of intraocular Retinoblastoma.Patients and
    Methods
    In this prospective interventional case series, 16 eyes from 16 patients with groups C or D retinoblastoma (Rb) (case group) and 18 eyes from 17 patients with groups C or D retinoblastoma (control group) were investigated. Systemic chemotherapy by VEC protocol and focal treatments were done in both groups. In case group, periocular injection of Carboplatin was done as an adjuvant treatment. Examination under general anesthesia and fundus photography by Ret-Cam was done for all patients before entering the study. The mean volume of Carboplatin injections in each session was 15 mg. SPSS V. 15 was used. For statistical analyses Fischers exact, Chi-square and Mann-Whitney tests were used.
    Results
    Mean age was 28.6 months in case group and 26.6 months in control group. There were 7 males and 9 females in case group and 7 males and 10 females in control group. The mean of chemotherapy sessions were 9 cycles in case group and 9.3 in control group. In case group, the mean number of Carbolatin injections in each eye was 3 times (1 to 5 times). Distribution of other focal treatments (cryotherapy, brachytherapy and transpupillary thermotherapy) was almost the same in both groups.In case group, 9 eyes were in group C and 7 eyes were in group D. In control group, 9 eyes were in group C and 9 eyes were in group D. The mean of follow up period was 27 months.At the end of study, in case group 5 eyes (31%) were enucleated 10 eyes were in complete regression and 1 eye was controlled by brachytherapy. Finally 69% of eyes were in complete regression in case group. In control group 10 eyes (55%) were enucleated and 8 eyes (45%) were in regression.
    Conclusion
    Although adjuvant periocular carboplatin injection associated with systemic chemotherapy and focal treatment resulted in more preservation of globe in patients with advanced Rb, the difference however between case group and control group was not significant statistically. So, a prospective randomized clinical trial with larger sample size and longer follow up period is recommended.
    Keywords: Retinoblastoma, Intraocular Tumor, Systemic Chemotherapy, Periocular carboplatin injection
  • N. Hooman, N. Taheri Derakhsh, H. Samaii, A. Arab Mohammad Hoseini Page 195
    Background And Aim
    Hypocalcaemia has been reported as a complication of phototherapy especially in premature neonates. However, the cause is unknown. The aim of this study was to evaluate the relation between serum and urinary levels of calcium in neonates under phototherapy and to answer the question that whether phototherapy-related hypocalcemia is associated with hypercalicuria or not.Patients and
    Methods
    In a prospective cross sectional study, 50 icteric newborns (30 males and 20 females) that were treated by phototherapy entered the study through non accidental sampling. The consent was taken from parents on admission. All were breastfed. Weight was checked. Serum samples for calcium and bilirubin and urine samples for calcium, creatinine and osmolality measurements were sent on arrival (group I), after 48 hours of starting phototherapy (group II) and 24 hours after discontinuing phototherapy (group III). Hypercalciuria was defined as Uca/Ucr >0.8 mg/dl/mg/dl, hypocalcemia was defined by serum calcium less than 8 mg/dl in the term and less than 7 mg/dl in the premature neonates. Chi square test, Repeated measure test, Wilcoxon signed rank test and multivariate were used to compare frequency, means, median and correlation, respectively. P < 0.05 was considered significant.
    Results
    Between 2004 and 2005, 50 healthy newborns (27 premature and 23 term) with mean age of 7.42 days (range 2 days – 28 days), gestational age 36.8 weaks (range 29 wks – 40 wks), weight 3051 gram (range 1500 – 4300 gr), serum bilirubin 19.7 mg/dl (8.5 – 28 mg/dl) and serum calcium of 8.8 mg/dl (range 7-11 mg/dl) were included in study. Mean serum calcium levels in groups I, II and III were respectively 9, 8.65 and 8.7 mg/dl. Also mean of Uca/Ucr in groups I, II and III was 0.03, 0.85 and 0.60 mg/dl/mg/dl, respectively. Similarly mean of Uca to Urinary Osmolality (mg/dl) in groups I, II and III was 0.05, 0.09 and 0.07 mg/dl/mosmol/kg/H2O respectively. Hypercalciuria was detected in 6% in group I, 52% in group II and 32.7% of group III. None of them showed hypocalcemia. Based on Wilcoxon Signed Rank test, there were significant statistical disperences inregard to the median of Uca/Ucr between groups I and II, I and III and II and III (P<0.05). Hypercalciuria was mostly detected in premature neonates. Hypercalciuria was not correlated with age, weight, sex, serum bilirubin, urine osmolality or serum calcium (P>0.05).
    Conclusion
    According to the results of this study, neonates who are treated by phototherapy are at the risk of hypercalciuria. Further investigations for example follow up renal sonography, clarifying the importance of this phenomenon is highly recommended.
    Keywords: Phototherapy, Hypercalciuria, Neonate, Calcium to creatinine ratio, Icterus