فهرست مطالب

Veterinary Research - Volume:10 Issue: 3, Summer 2009

Iranian Journal of Veterinary Research
Volume:10 Issue: 3, Summer 2009

  • تاریخ انتشار: 1388/07/20
  • تعداد عناوین: 16
|
  • علی اصغر سرچاهی، ناصر وصال، بهروز نیک احوال، اکبر کرمپور صفحه 208
    در این مطالعه 77 قلاده سگ از نژاد مخلوط بزرگ بالغ از هر دو جنس نر و ماده که برای اقدامات تشخیصی و درمانی مختلف به کلینیک دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز ارجاع داده شده بودند و به دلایلی احتیاج به آرام بخشی داشتند، مورد ارزیابی قرار گرفتند. سگ های مورد استفاده در این مطالعه در 4 گروه قرار گرفتند: گروه 1 ترکیب داروهای زایلازین (mg/kg5/0) و آسپرومازین (mg/kg05/0) را دریافت کردند، در گروه 2 ترکیب زایلازین و آسپرومازین به ترتیب با دوزهای mg/kg 8/0 و mg/kg 03/0، در گروه 3 ترکیب زایلازین-آسپرومازین به ترتیب با دوزهای mg/kg 3/0 و mg/kg 08/0 و در گروه 4 ترکیب داروهای زایلازین (mg/kg5/0)، آسپرومازین (mg/kg 05/0) و آتروپین (mg/kg04/0) تجویز شد. نتایج نشان داد که در فواصل زمانی P، PR و کمپلکس QRS و در اتفاع موج R بین 4 گروه دارویی اختلافی وجود ندارد. ولی فاصله QT در گروه 4 نسبت به گروه 1 (P = 0.03) و گروه 3 (P = 0.004) در بعد از تزریق دارو کاهش معنی داری پیدا کرده است. همچنین فاصله QT بعد از تزریق دارو در گروه 1 (P = 0.001) و گروه 3 (P = 0.01) نسبت به قبل از تزریق دارو افزایش معنی داری را نشان داد. تعداد ضربان قلب در گروه های 1، 2 و 3 نسبت به قبل از تزریق دارو کاهش معنی داری نشان داد (به ترتیب P = 0.004، P = 0.01، و P = 0.03). همچنین بین فاصله P-R و Q-T و تعداد ضربان قلب ارتباط معکوس، و بین ارتفاع موج P و تعداد ضربان قلب ارتباط مستقیم مشاهده گردید. در بین گروه ها از لحاظ بلوک دهلیزی-بطنی درجه یک، و درجه دو اختلاف آماری معنی داری وجود نداشت.
    کلیدواژگان: آتروپین، آسپرومازین، الکتروکاردیوگرام، زایلازین، سگ
  • پرستو پورعلی، محمد رعایایی اردکانی، عباس جلودار، محمدحسین راضی جلالی صفحه 216
    ولباشیا باکتری ذاتی درون سلولی اجباری در شاخه α-proteobacteria است که بافت های تناسلی و سوماتیک نماتود و آرتروپود را آلوده می نماید. به دلیل آنکه اطلاعاتی در مورد حضور ولباشیا در ایران وجود ندارد، در تحقیق حاضر حضور این باکتری در میان برخی از گونه های آرتروپود و نماتود بررسی گردید. پس از استخراج DNA از نمونه ها، با استفاده از 2جفت پرایمر اختصاصی و انجام PCR حضور و یا عدم حضور باکتری بررسی گشت. در کل، 770 نمونه آرتروپود (از 22 جنس) و 41 نماتود (از 6 جنس) جهت حضور ولباشیا بررسی شدند که از میان آن ها 167 نمونه آرتروپود (18 کلنی) از 7 جنس و 1 نمونه نماتود مثبت ارزیابی گردیدند. نمونه های مثبت که دارای قطعه تکثیر شده مربوط به ژن S rDNA16 بودند، تحت تاثیر هضم آنزیمی توسط آنزیمRsaI قرار داده شدند و نوع ولباشیا شناسایی شد که تمامی نمونه ها متعلق به سوپر گروه A از ولباشیا بودند.
    کلیدواژگان: ولباشیا، ایران، آرتروپود، نماتود
  • خلیل بدیعی، پگاه نیک قدم *، خداداد مستغنی، مهدی ظریفی صفحه 223

    مطالعه حاضر به منظور تعیین اثر تجویز طولانی مدت مقدار پایین سرب بر عملکرد تیروئید در گوسفند انجام شد. در این مطالعه 10 راس گوسفند نر ایرانی به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و درمان تقسیم شدند. هر دو گروه از لحاظ محیط نگهداری و تغذیه در شرایط مساوی قرار داده شدند. به گروه درمان میزان mg/kg/day 5 به مدت 8 هفته به صورت خوارکی استات سرب تجویز شد. نمونه های خونی از هر گروه در روزهای صفر (قبل از تجویز سرب)، 14، 28، 42، 56 و 70 بعد از تجویز سرب در صبح هر روز حدود ساعات 8 تا 9 صبح اخذ گردید. برای ارزیابی عملکرد تیروئید سطح سرمی هورمون های تیروئیدی T3، T4، FT3، FT4 و TSH اندازه گیری شد. در خلال آزمایش به منظور ارزیابی عملکرد کبد، فعالیت سرمی آنزیم های کبدی، آلانین آمینو ترانسفراز (ALT)، آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST)، گاماگلوتامیل ترانسفراز (GGT)، و همچنین بیلی روبین تام سرم (TBIL) اندازه گیری شد. در سطح سرمی هورمون های تیروئید T3 (در روزهای 14، 56 و 70) T4 (در روزهای 14، 28، 42، 56 و 70)، FT3 (در روزهای 56 و 70)، FT4 (در روزهای 42، 56 و 70) و TSH (در روزهای 14، 28، 42، 56 و 70) در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل کاهش معنی دار مشاهده گردید (P<0.05). فعالیت سرمی آنزیم های کبدی ALT (در روزهای 28، 42)، AST (در روزهای 28، 42، 56 و 70) و غلظت سرمی TBIL در روز 28 و 70 پس از دریافت استات سرب در گروه درمان در مقایسه با گروه کنترل به طرز معنی داری افزایش یافت (P<0.05). با توجه به یافته های حاضر، قرار گرفتن گوسفندان در معرض سرب می تواند آن ها را با خطر کم کاری تیروئید (هیپوتیروئیدیسم) مواجه سازد.

    کلیدواژگان: گوسفند، سرب، عملکرد تیروئید
  • علیرضا خسروی، حسین مرجانمهر، حجت الله شکری، رضا نقشینه، مینا رستمی بشمن، علی ناصری صفحه 228
    کاندیدیازیس منتشر یک عفونت فرصت طلب با عامل کاندیدا در حیوانات با نقص ایمنی می باشد. هدف از این مطالعه تعیین اشکال غالب کاندیدا در بافت های مختلف و واکنش های بافتی بوده اند. در این مطالعه 16 سگ انتخاب شدند. سگ های گروه تیمار با سیکلوفسفامید به صورت داخل وریدی سرکوب ایمنی شده و پس از 5 روز، با تزریق داخل وریدی 105 × 1 بلاستوسپور کاندیدا آلبیکنس عفونی شدند. آزمایش های قارچ شناسی و آسیب شناسی برای نشان دادن کاندیدا در بافت های مختلف انجام شدند. نتایج نشان داد که بیشترین میزان جداسازی کاندیدا آلبیکنس از ریه ها و سپس کلیه ها، قلب و کبد در روز دوم پس از عفونت بود. وجود فرم مخمری همراه با فرم ریسه ای کاندیدا آلبیکنس در تمام بافت ها نشان داده شد. در اکثر بافت ها، سلول های مخمری کاندیدا برجسته بودند، در حالیکه در مغز و چشم ها، فرم ریسه ای به ویژه ریسه حقیقی بیشتر یافت شدند.
    کلیدواژگان: کاندیدیازیس منتشر، سگ، کاندیدا آلبیکنس، آسیب شناسی بیماری قارچی
  • پریسا آزادنیا، عبدالله حسین خان ناظر صفحه 235
    باکتری های مولد اسید لاکتیک جدا شده از دوغ سنتی مناطق مختلف استان فارس با استفاده از خصوصیات ریخت شناسی، کشت، فیزیولوژی و بیوشیمیایی شناسایی شدند. در این تحقیق، از 18 نمونه دوغ سنتی 673 سویه ی لاکتیک اسید باکتریایی جدا شدند که 117 (38/17%) سویه به گروه لاکتیک اسید کوکسی و 556 (62/82%) به جنس لاکتیک اسید باسیل تعلق داشتند. با انجام تست های بیوشیمیایی در گروه لاکتیک اسید کوکسی 52 سویه (44/44%) مربوط به جنس لاکتوکوکوس گونه ی لاکتیس زیرگونه ی کرموریس و 65 سویه (56/55%) مربوط به جنس لوکونوستوک گونه ی مزنتروئیدس زیرگونه ی کرموریس تشخیص داده شدند و گونه های یافت شده در گروه لاکتیک اسید کوکسی عبارت بودند از: لاکتوباسیلوس هلوتیکوس 85 (3/15%)، لاکتوباسیلوس پلانتاروم 124 (3/22%)، لاکتوباسیلوس برویس 117 (21%)، لاکتوباسیلوس کازئی زیرگونه ی کازئی 86 (5/15%) و لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه ی بولگاریکوس 144 (9/25%). در گروه لاکتیک اسید کوکسی و باسیل میکرو ارگانیسم های غالب به ترتیب عبارت بودند از: لوکونوستوک مزنتروئیدس زیرگونه ی کرموریس و لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه ی بولگاریکوس. این مطالعه نخستین گام در طراحی کشت های آغازگر لاکتیک اسید باکتریایی به منظور حفاظت از خصوصیات ارگانولپتیک دوغ سنتی ایرانی می باشد. در آینده با انجام تحقیقات در زمینه شناسایی ژنتیکی این باکتری ها و انتخاب مطلوب ترین سویه ها گام های بیشتری به منظور استفاده از آن ها در صنعت برداشته خواهد شد.
    کلیدواژگان: لاکتیک اسید باکتری، لاکتوباسیلوس، لاکتوکوکوس، لوکونوستوک، دوغ
  • علی شبستری اصل، شهرام جمشیدی، مرجان محمدی، محمدحسین سروش علی بهادری، اکبر عقلایی صفحه 241
    بررسی حاضر با هدف تشخیص ارگانیسم های شبه هلیکوباکتری قابل کشت معده سگ ها و ارزیابی میزان حساسیت آن ها در دو گروه حیوانات خانگی و ولگرد مبتلا به شکل طبیعی آلودگی صورت گرفت. بدین منظور از دو ناحیه بادی و آنتروم، در 30 قلاده سگ خانگی و 30 قلاده سگ ولگرد نمونه گیری به عمل آمد. از هر یک از بخش های مخاطی معده با استفاده از گاستروسکوپ، 4 نمونه به منظور تهیه گسترش مستقیم، آزمایش سریع اوره آز، PCR و کشت تهیه شد. ارگانیسم های شبه هلیکوباکتری به ترتیب در 5/88 و 95 درصد از نمونه های معده در روش بررسی مستقیم و PCR مورد تشخیص قرار گرفتند. از 60 نمونه کشت داده شده مربوط به معده در 17 مورد رشد باکتری موفق بود. تعیین حساسیت ضدمیکروبی با استفاده از روش انتشار دیسک انجام شد. تمام ایزوله های هلیکوباکتر نسبت به پلی میکسین بی، آمپی سیلین، تتراسیکلین، کلاریترومایسین، اریترومایسین و جنتامایسین کاملا حساس بودند. دو ایزوله نسبت به مترونیدازول مقاومت داشتند. یک سویه در عین حال نسبت به آموکسی کلاو، سفتریاکسون، نورفلوکساسین و اکسی تتراسیکلین مقاوم بود. این امر می تواند نشان دهنده مقاومت برخی از سویه های هلیکوباکتر نسبت به ترکیبات مختلف آنتی بیوتیکی در طب دامپزشکی باشد. با توجه به نتایج مطالعه حاضر توصیه می شود تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی در موارد مقاومت درمانی مورد استفاده قرار گیرد، در عین حال استفاده همزمان از آنتی بیوتیک های مختلف در جلوگیری از ایجاد مقاوت باکتریایی می تواند سودمند و منطقی باشد.
    کلیدواژگان: سگ های خانگی و ولگرد، هلیکوباکتر، آزمایش حساسیت ضدمیکروبی، کشت و PCR
  • غلامرضا نیک بخت بروجنی، مهدی امام، همایون محمودزاده، المیرا حامد منفرد، رضا طالب نیا جهرمی، حسین رضایی صفحه 250

    مجموعه سازگاری نسجی (MHC) دارای نقشی اساسی در عرضه پادگن ها و روند ایجاد پاسخ ایمنی علیه عوامل بیماریزای مهاجم است. کنترل ژنتیکی این مجموعه در ایجاد حساسیت یا مقاومت نسبت به بیماری ها به خوبی مشخص شده است. تاکنون مطالعات بسیاری بر مجموعه ی سازگاری نسجی گوسفند متمرکز شده و بررسی های ژنتیک مولکولی متعددی جهت تعیین ارتباط تنوع ژن رمز کننده مولکول های مجموعه ی سازگاری نسجی با مقاومت نسبت به بیماری های عفونی انجام گرفته است. در این مطالعه با استفاده از روش واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) به همراه بررسی تنوع قطعات محدود شده (RFLP)، تنوع جایگاه ژنتیکی DRB1 در مجموعه ی سازگاری نسجی 82 نمونه از گوسفندان توده شال تعیین گردید. 8 الگوی متفاوت در 5 آلل متمایز در این مطالعه برای ناحیه مذکور در گوسفندان توده شال تشخیص داده شد. همچنین روش PCR-RFLP توانست وضعیت هتروزیگوتی و هوموزیگوتی را در این ژن تشخیص دهد. نتایج این مطالعه در مجموع تنوع بسیار بالای اگزون دوم جایگاه ژنتیکی DRB1 در گوسفندان توده شال را نشان داد، به علاوه کارایی روش PCR-RFLP در تعیین تنوع ناحیه DRB1 را تایید می کند.

    کلیدواژگان: مجموعه سازگاری نسجی، Ovar، DRB1، واکنش زنجیره ای پلیمراز به همراه بررسی تنوع قطعات محدود شده، شال
  • اورنگ عطایی، پرویز هورشتی، محمود بلورچی، عباس برین، عباس گرامی، امیر نیاسری نسلجی صفحه 255
    در این مطالعه 183 کارتیه ی آلوده به عوامل استافیلوکوکی کوآگولاز مثبت به همراه 64 کارتیه ی غیر آلوده به صورت اتفاقی در یکی از چهار گروه زیر قرار گرفتند: گروه کارتیه های آلوده ای که هیچگونه درمانی را دریافت نکردند (گروه کنترل مثبت، 60 کارتیه)، گروه کارتیه های آلوده ای که داروی تایلوزین را به صورت داخل عضلانی دریافت کردند (61 کارتیه)، گروهی از کارتیه های آلوده که داروی سفکوئینوم را به صورت داخل عضلانی دریافت کردند (62 کارتیه) و گروه کارتیه های غیر آلوده ای که هیچگونه درمانی را دریافت نکردند (گروه کنترل منفی، 64 کارتیه). درمان تلیسه های گروه های تایلوزین و سفکوئینوم در 10 تا 14 روز مانده به زمان پیش بینی شده ی زایمان آن ها صورت پذیرفت. میزان بهبودی باکتریولوژیک در روز سوم پس از زایش به صورت معنی داری در کارتیه های درمان شده با تایلوزین (3/85%) بیشتر از کارتیه های درمان شده با سفکوئینوم (4/69%) بود. در همین زمان تعداد سلول های پیکری شیر تلیسه های درمان شده با تایلوزین در مقایسه با گروه کنترل مثبت و گروه درمان شده با سفکوئینوم کاهش معنی داری را نشان داد. به استثنای یک راس تلیسه که 8 روز زودتر از زمان پیش بینی شده زایمان کرد باقیمانده ی آنتی بیوتیکی در هیچیک از نمونه های شیر جمع آوری شده در روز سوم پس از زایش یافت نشد.
    کلیدواژگان: ورم پستان تلیسه ها، استافیلوکوک های کوآگولاز مثبت، آنتی بیوتیک عمومی
  • مهندس حسین جهانی عزیزآبادی، محسن دانش مسگران *، رضا ولی زاده، حسن نصیری مقدم صفحه 260

    ناپدید شدن شکمبه ای و پس از شکمبه ای علف خشک یونجه و دانه جو با استفاده از روش های درون حیوانی، کیسه های نایلونی متحرک و سه مرحله ای آنزیمی (3-مرحله ای) برآورد شد. در روش درون حیوانی از چهار راس گوسفند نر بلوچی (با میانگین وزن بدن 5/3 ± 4/49 کیلوگرم) در قالب طرح مربع لاتین استفاده شد. جیره های آزمایشی شامل دو جیره علف خشک یونجه و مخلوط علف خشک یونجه و دانه جو به نسبت 1:1 بود. جیره های آزمایشی در دو دوره که هر دوره شامل 24 روز که 7 روز آن دوره جمع آوری مدفوع بود، به حیوانات خورانده شد. در روش کیسه های نایلونی متحرک از گوساله های نر اخته که دارای فیستولای شکمبه ای و کانولای روده ای بودند، استفاده شد. در این روش ابتدا کیسه های حاوی نمونه به مدت 12 ساعت در شکمبه کشت داده شدند و پس از آن کیسه های حاوی یک گرم از نمونه ای که در شکمبه تجزیه نشده بود در ابتدای روده کوچک رها و کیسه ها از طریق مدفوع جمع آوری شدند. در روش 3-مرحله ای ابتدا نمونه ها با استفاده از کیسه های نایلونی به مدت 12 ساعت در شکمبه کشت داده شدند و پس از آن نمونه های تجزیه نشده در شکمبه در محلول های آنزیمی کشت داده شدند. ناپدید شدن پروتئین خام علف خشک یونجه و دانه جو (به ترتیب، 74/0 و 69/0) در کل دستگاه گوارش در روش درون حیوانی به طور معنی داری (P<0.01) پایین تر از روش کیسه های نایلونی متحرک (به ترتیب، 89/0 و 96/0) و روش 3-مرحله ای (به ترتیب، 81/0 و 89/0) بود. ناپدید شدن پروتئین خام در کل دستگاه گوارش در روش کیسه های نایلونی متحرک به طور معنی داری (P<0.01) بالاتر از روش 3-مرحله ای بود. ناپدید شدن پس از شکمبه ای پروتئین خام تجزیه نشده یونجه خشک و دانه جو که با استفاده از روش کیسه های نایلونی متحرک به دست آمد (به ترتیب، 69/0 و 89/0)، به طور معنی داری بالاتر از روش 3-مرحله ای (به ترتیب، 49/0 و 56/0) بود. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که اختلاف معنی داری بین روش های درون حیوانی، کیسه های نایلونی متحرک و 3-مرحله ای در برآورد قابلیت هضم پروتئین خام علف خشک یونجه و دانه جو در کل دستگاه گوارش وجود دارد.

    کلیدواژگان: ناپدید شدن پروتئین، 3، مرحله ای آنزیمی، کیسه های نایلونی، درون حیوانی
  • مهندس مهدی قنبری، مسعود رضایی، مهدی سلطانی، غلامرضا شاه حسینی صفحه 267
    باکتریوسین ها ترکیبات پروتئینی ضد باکتریایی هستند که اثر بازدارندگی بر فعالیت سویه های نزدیک به سویه تولید کننده باکتریوسین دارند. هدف از این تحقیق، بررسی تولید باکتریوسین توسط Bacillus spp.جدا شده از محتویات روده ماهی سفید بود. یک باکتریوسین تولیدی توسط باکتری Bacillus cereus RF 140 مشخص شد. فعالیت ضد میکروبی سویه باکتریایی در مرحله رشد انفجاری (Exponential growth phase) شروع و بیشترین میزان فعالیت در مرحله سکون رشد (Stationary growth phase) مشاهده شد. باکتریوسین خام به وسیله فیلتر مایع رویی حاصل از کشت باکتری تهیه و فعالیت بازدارندگی آن علیه چندین سویه باکتریایی شاخص نظیر لیستریا منوسیتوژنز، کلستریدیوم پرفرینجنس و چندین سویه از باسیلوس ها سنجیده شد. فعالیت بازدارندگی باکتریوسین در دمای 80 درجه سانتیگراد همچنان ادامه داشت اما میزان فعالیت بازدارندگی آن پس از رسیدن به دمای 100 درجه سانتیگراد کاهش یافته و در دمای 121 درجه سانتیگراد به طور کامل از بین رفت. همچنین باکتریوسین تولیدی توسط Bacillus cereus نسبت به آنزیم های پروتئولیتیک پروتئیناز k، پروناز E و تریپسین حساس بود، اما در مقابل آنزیم های آلفا آمیلاز، کاتالاز و پاپائین از خود مقاومت نشان داد. بیشترین میزان فعالیت بازدارندگی باکتریوسین در دامنه pH حدود 4 تا 9 بود. این مطالعه اهمیت باکتریوسین تولید شده توسط Bacillus cereus را به واسطه داشتن اثر بازدارندگی بر پاتوژن های مهم در صنایع غذایی نظیر Listeria monocytogenes و Clostridium perfringens بیان می دارد که می تواند ابزار بیولوژیکی مناسبی برای کنترل باکتری های عامل فساد و بیماری زا در محصولات غذایی باشد.
    کلیدواژگان: Rutilus frisii kutum، Bacillus cereus، باکتریوسین، Listeria monocytogenes، Clostridium perfringens
  • عزیزاله ابراهیمی، مریم اخوان طاهری صفحه 273
    در این بررسی استافیلوکوکسی های جدا شده از 98 نمونه شیر گاوان ورم پستانی از نظر تولید همولیزین های آلفا، بتا و گاما با خون گوسفند، گاو و اسب و نیز از نظر حساسیت میکروبی به چندین ماده ضد میکروبی مورد آزمایش قرار گرفتند. تمامی جدایه ها یک یا چند نوع همولیزین تولید کردند. از هشت جدایه استافیلوکوکوس طلایی سه جدایه همولیزین های آلفا و بتا و پنج جدایه همزمان تولید همولیزین های آلفا، بتا، دلتا نمودند. از 10 جدایه استافیلوکوکوس کوآگولاز منفی، چهار جدایه همولیزین های آلفا، بتا، دلتا را به صورت همزمان و دو جدایه فقط آلفا، دو جدایه فقط دلتا و دو جدایه ترکیب آلفا و دلتا را تولید نمودند. جدایه های استافیلوکوکوس طلایی به کلوکساسیلین (100%)، پنی سیلین (87%) و آمپی سیلین (5/62%) مقاومت نشان دادند. جدایه های استافیلوکوکوس کوآگولاز منفی فقط به آموکسی سیلین (60%) مقاومت نشان دادند.
    کلیدواژگان: گاو، ورم پستان، استافیلوکوکسی، همولیزین، حساسیت به مواد ضد میکروبی
  • غلامرضا محمدی، علی صدیقی صفحه 278
    این مطالعه برای تعیین میزان حذف در 23 گله شیری نیشابور (با میانگین 180 گاو در هر گله)، واقع در شمال شرق ایران طی یک دوره سه ساله از سال 2001 لغایت 2003 میلادی طراحی و انجام شد. میانگین حذف سالانه 1/13 درصد (5/98% حذف غیر اختیاری و 5/1% حذف اختیاری) بود. از کل گاوهای حذف شده (1612 راس گاو)، 48/53 درصد تا پایان پنج سالگی حذف شدند. ناباروری (9/34%) مهمترین دلیل حذف در بین علل حذف بود. در مرتبه های بعد اختلال های گوارشی (6/12%)، مشکلات گوارشی (85/10%)، ورم پستان (6/9%) و لنگش (3/8%) قرار داشتند. انجام مطالعات اپیدمیولوژیک دقیق به منظور طراحی و اجرای برنامه های بهداشتی ضروری می باشد. این برنامه ها که در جهت پیشگیری از بیماری های منجر به حذف طراحی شده اند پیش نیازی برای یک دامپروری سود آور می باشند.
    کلیدواژگان: حذف، هلشتاین، گاو شیری، ایران
  • غلامرضا هاشمی تبار، غلامرضا رزمی صفحه 283
    در مطالعه حاضر، ایموژنیسیته سه آنتی ژن (مایع هیداتید، پروتواسکولکس و انگل بالغ اکینوکوکوس گرانولوزوس) در بره ها به وسیله روش الایزا مورد بررسی قرار گرفت. شانزده بره 4 تا 6 ماهه به چهار گروه 4 تایی (سه گروه آزمایش و یک گروه کنترل) تقسیم شدند. 12 بره در سه گروه چهار تایی به وسیله سه آنتی ژن مایع هیداتید، پروتواسکولکس و انگل بالغ اکینوکوکوس گرانولوزوس مورد تزریق قرار گرفتند. به هر بره 2 میلی لیتر (2 میلی گرم از آنتی ژن های فوق که در یک میلی لیتر فسفات بافر حل شده و با یک میلی لیتر ادجوانت کامل فروند مخلوط شده بود) از طریق زیر جلدی تزریق گردید. بره های گروه کنترل نیز با دوز مساوی (فقط یک میلی لیتر فسفات بافر و یک میلی لیتر ادجوانت فوق) مورد تزریق قرار گرفتند. تزریق مجدد در 28 روزگی با مقدار فوق و با استفاده از ادجوانت ناقص فروند انجام شد. سه هفته پس از دومین تزریق، هر بره با تعداد 2000 عدد پروتواسکولکس از طریق داخل صفاقی و 10 عدد انگل بالغ از طریق شکمبه مورد چالش قرار گرفتند. خونگیری از بره ها قبل و پس از تزریقات انجام شد و میزان آنتی بادی به وسیله آزمایش الایزا مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تولید آنتی بادی بین گروه های آزمایشی و کنترل اختلاف معنی دار داشت (P<0.05). بیشترین میزان تولید آنتی بادی در گروه آزمایشی بود که با آنتی ژن های انگل بالغ اکینوکوکوس گرانولوزوس مورد تزریق قرار گرفته بودند. تولید آنتی بادی بین گروه هایی که با آنتی ژن های مایع هیداتید و پروتواسکولکس مورد تزریق قرار گرفته بودند، اختلاف معنی دار نداشت (P>0.05)، در حالیکه میزان تولید آنتی بادی در گروه های آزمایشی که با آنتی ژن های مایع هیداتید و انگل بالغ اکینوکوکوس گرانولوزوس مورد تزریق قرار گرفته بودند، به طور معنی داری (P<0.05) اختلاف داشت. نتایج به دست آمده در این آزمایش حاکی از آن است که آنتی ژن های انگل بالغ اکینوکوکوس گرانولوزوس ممکن است به عنوان یک کاندیدای مناسب برای ایمن سازی و تشخیص بیماری در میزبان های واسط انگل اکینوکوکوس گرانولوزوس مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: اکینوکوکوس گرانولوزوس، آنتی بادی، الایزا، بره
  • بهمن مصلی نژاد، رضا آویزهریا، مسعود قربانپور نجف آبادی صفحه 289
    مطالعه اخیر جهت جستجوی آنتی ژنیکی ویروس پان لکوپنی (FPV)، در گربه های اسهالی ارجاعی به کلینیک دامپزشکی دانشگاه اهواز، در جنوب غرب ایران انجام پذیرفت. نمونه های مدفوع از 67 قلاده گربه خانگی مبتلا به اسهال در طی سال های 1384 تا 86 به دست آمد. گربه های تحت مطالعه، با توجه به سن و علائم بالینی به 2 گروه (کمتر از 6 ماه و بیشتر از 6 ماه، اسهال هموراژیک و غیر هموراژیک) تقسیم شدند. نمونه های مدفوع به روش ایمونوکروماتوگرافی بررسی شده و 34% از گربه ها از نظر آنتی ژن ویروس پان لکوپنی مثبت بودند. عفونت شیوع بیشتری در گربه های کمتر از 6 ماه (37%) داشت و در حیوانات بالاتر از 6 ماه (31%) کمتر بود. هیچ گونه تفاوت معنی داری بین علائم بالینی، جنس و سنین مختلف در حیوانات دیده نشد (P>0.05). گربه های مبتلا، هیچ گونه سابقه واکسیناسیون علیه واکسن سه گانه نداشتند، اما در جمعیت گربه های سالم، 2/18 درصد واکسینه شده بودند. تفاوت بین 2 گروه از نظر آماری معنی دار بود (P<0.05).
    کلیدواژگان: ویروس پان لکوپنی گربه ها، ایمونوکروماتوگرافی، گربه، اسهال، اهواز
  • بهروز نیک احوال، ابوتراب طباطبایی نایینی، عبدالحمید میمندی پاریزی صفحه 294
    دررفتگی مفصل بین انگشتی فوقانی یک واقعه غیر رایج در اندام قدامی یا خلفی اسب می باشد. اسب های مسابقه نژاد تروبرد به ندرت دررفتگی پشتی مفصل بین انگشتی فوقانی ناشی از آسیب به بافت های نرم اطراف مفصل قلمی-بند انگشتی که به عنوان Thoroughbred ringbone نامیده می شود را نشان می دهند. یک راس مادیان چهار ساله با علائم لنگش و تورم مشخص در سطح پشتی مفصل بین انگشتی بالایی اندام قدامی سمت راست و شنیده شدن صدای clicking حین تحمل وزن روی دست راست با تاریخچه فعالیت بدنی شدید در چهار روز پیش از آن، به کلینیک دانشکده دامپزشکی ارجاع شد. بعد از معاینات فیزیکی و رادیوگرافیک مشخص شد که حیوان از دررفتگی پشتی مفصل بین انگشتی فوقانی رنج می برد. تحت بیهوشی عمومی اندام مبتلا بعد از جا انداختن مفصل دررفته از ناحیه سم تا زیر مفصل مچ گچ گرفته شد و به مدت چهار هفته در گچ نگهداری شد. پس از برداشت گچ، به مدت دو هفته دیگر به حیوان استراحت داده شد و تا سه ماه حیوان تحت فعالیت شدید قرار نگرفته، فعالیت حیوان به قدم و یورتمه آهسته روزانه محدود شد. مادیان پس از شش ماه کاملا سالم بود و هیچگونه علائم لنگش مشاهده نگردید.
    کلیدواژگان: گچ گیری، مفصل بین انگشتی فوقانی، دررفتگی جزئی پشتی
  • گزارش علمی
  • احسان الله سخایی، امید آذری صفحه 298
    هایپوسپادیاز یک اختلال مادرزادی نادر است که دستگاه ادراری دام ها را درگیر می نماید. تاکنون تعداد اندکی از این ناهنجاری در دنیا از گوساله، کره اسب و بره گزارش شده است. عامل مولد این نقصان هنوز به خوبی شناخته نشده است، ولی به نظر می رسد که عوامل متعددی از جمله ژنتیک، عوامل مربوط به غدد درون ریز و عوامل محیطی در بروز ناهنجاری دخیل باشند. از فروردین لغایت مهر ماه سال 1386 تعداد 24 مورد بزغاله بیمار، در محدوده سنی یک هفته تا سه ماه با علائم هایپوسپادیاز به کلینیک دانشکده دامپزشکی کرمان ارجاع داده شد. در تمام موارد هیپوپلازی آلت تناسلی و بیضه ها مشاهده شد و در یکی از موارد آلت تناسلی بین مقعد و کیسه بیضه قرار داشت (آلت تناسلی نابجا). شکاف میزراه در یکی از بیماران در ناحیه کیسه بیضه و در بقیه موارد در ناحیه آلت تناسلی قرار داشت که باعث نشت ادرار به زیر پوست ناحیه شکم و غلاف قضیب شده بود. البته پوست ناحیه سالم به نظر می رسید و هیچگونه آثاری از ادرار سوختگی مشاهده نشد. جهت درمان از تکنیک Penile urethrostomy استفاده شد، بدین ترتیب که پس از ایجاد دهانه در سمت فوقانی ضایعه، پوست با نخ نایلون 3 صفر به بافت پوششی میزراه با الگوی ساده تکی بخیه شد. این روش تاکنون رضایت دامداران را در ارتباط با بهبود وضعیت بیماران جلب نموده است.
    واژه های کلیدی: هایپوسپادیاز، بز، ایران
|
  • Sarchahi, A. A., Vesaln., Nikahvalb., Karampour, A Page 208
    Seventy seven adult large mixed breed dogs of either sex were included in this study. The animals were randomly divided into four groups and received the following drug combinations intramuscularly: Group 1 xylazine (0.5 mg/kg) and acepromazine (0.05 mg/kg), Group 2 xylazine (0.8 mg/kg) and acepromazine (0.03 mg/kg), Group 3 xylazine (0.3 mg/kg) and acepromazine (0.08 mg/kg) and Group 4 xylazine (0.5 mg/kg) acepromazine (0.05 mg/kg) and atropine (0.04 mg/kg). Results showed no significant differences in the P-wave and QRS complex durations, PR interval and R waves among the 4 groups. QT interval significantly decreased following drug administration in group 4 compared to groups 1 (P = 0.03) and 3 (P = 0.004). There were significant increases in the QT interval in groups 1 (P = 0.001) and 3 (P = 0.01) after drug injections. Heart rate (HR) significantly decreased in groups 1, 2 and 3 after drug injections (P = 0.004, 0.01 and 0.03, respectively). There was a significant negative correlation between HR, PR and QT intervals, and a positive correlation between HR and P-wave amplitude. There were no significant differences between all groups in the incidence of first and second degree AV blocks.
    Keywords: Acepromazine, Atropine, Dog, Electrocardiogram, Xylazine
  • Pouralip., Roayaei Ardakanim., Jolodara., Razi Jalali, M. H Page 216
    Wolbachia is an obligatory, intracellular α-proteobacterium which infect the reproductive and somatic tissues of some arthropod and nematode populations. Because there are not any available data on the presence of this bacterium in Iran, the present study was done to determine the presence of this bacterium among 30 species of arthropods and nematodes. After DNA extraction from samples, we screened Wolbachia spp. with specific primers using PCR method. A total of 770 arthropods (of 22 genera) and 41 nematodes (of 6 genera) were screened for Wolbachia. Overall 167 arthropod samples (18 colonies) from 7 genera and 1 nematode sample were found positive. Positive PCR products of 16S rDNA gene were digested with RsaI restriction enzyme and the types of Wolbachia were recognized as A supergroup of Wolbachia.
    Keywords: Wolbachia, Iran, Arthropod, Nematode
  • Badieik., Nikghadamp., Mostaghnik., Zarifi, M Page 223

    The objective of this experiment was to determine the effect of long-term low-dose administration of lead (Pb) on thyroid function in sheep. In this experiment 10 healthy Iranian male sheep, aged about one-year-old were randomly allocated into two equal groups of control (n = 5) and experiment (n = 5). Both groups were kept under the same conditions of food and environment. The treatment group received lead acetate (5 mg/kg/day) orally for 8 weeks. Blood sampling of two groups was done on the same days, on days 0 (before receiving lead acetate in treatment group), 14, 28, 42, 56 and 70 after lead administration, every morning (8 to 9 a.m.). The function of the thyroid was evaluated by measuring the levels of serum thyroid hormones T3, T4, FT3, FT4 and TSH. The hepatic function in both groups was evaluated by measuring hepatic enzyme activities including alanin amino transferase (ALT), aspartate aminotreansferase (AST), γ glutamyl transferase (GGT), and total bilirubin (TBIL). Serum levels of T3 (on days 14, 56 and 70) T4 (on days 14, 28, 42, 56 and 70), FT3 (on days 56 and 70), FT4 (on days 42, 56 and 70) and TSH (on days 14, 28, 42, 56 and 70) significantly decreased in lead-treated sheep when compared to the control group (P<0.05). Serum enzyme activities of ALT (on days 28 and 42), AST (on days 28, 42, 56 and 70) and TBIL (on days 28 and 70) in Pb treated sheep increased significantly in comparison with the control group (P<0.05). Our findings suggest that Pb exposed sheep can be at risk of low thyroid function.

    Keywords: Sheep, Lead, Thyroid function
  • Khosravi, A. R., Mardjanmehrh., Shokrih., Naghshinehr., Rostamibashmanm., Naseri, A Page 228
    Disseminated candidiasis is an opportunistic infection in immunosuppressed animals by Candida species. The purposes of this study were to determine the predominant candidal forms in different tissues and tissue reactions. Sixteen dogs were selected in this study. The treatment dogs were immunosuppressed by intravenous administration of cyclophosphamide and after 5 days, they were challenged with 1 × 105 blastospores of C. albicans by intravenous injection. Both mycological and histopathological examinations were performed for detection of Candida in various tissues. The results showed that the highest counts of C. albicans were recovered from the lungs, followed by the kidneys, heart and liver on day 2 after challenge. The presence of yeast mixed with hyphal forms of C. albicans was confirmed in all tissues. In most tissues, the yeast cells of Candida were predominant, whereas hyphal forms, particularly true hyphae, were mostly found in the brain and eyes.
    Keywords: Disseminated candidiasis, Dog, Candida albicans, Mycopathology
  • Azadniap., Khan Nazer, A. H Page 235
    Morphological, cultural, physiological and biochemical characteristics were employed to identify lactic acid bacteria (LAB), isolated from drinking yoghurt in different areas in Fars province, Iran. From 18 drinking yoghurt samples a total of 673 LAB positives were determined, in which 117 (17.38%) and 556 (82.62%) were identified as lactic acid cocci and lactic acid bacilli, respectively. Additionally, our biochemical tests showed the occurence of 52 (44.44%) Lactococcus lactis subsp. cremoris and 65 (55.56%) Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris among lactic acid cocci, and in the case of lactic acid bacilli, Lactobacillus helveticus 85 (15.3%); Lactobacillus plantarum 124 (22.3%); Lactobacillus brevis 117 (21%); Lactobacillus casei subsp. casei 86 (15.5%) and Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus 144 (25.9%). Among lactic acid cocci and bacilli, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremorisand Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus were found to be the more dominant species, respectively. The current study constitutes the first step in the designing process of LAB starter cultures, in order to protect the typical organoleptic characteristics of traditional drinking yoghurt. However, in the future we can consider genetical characterization and selection of the most desirable strains which can assess their potential as starter cultures for commercial use.
    Keywords: Lactic acid bacteria, Lactobacillus, Lactococcus, Leuconostoc, Drinking yoghurt
  • Shabestari Asla., Jamshidi, Sh, Mohammadim., Soroush, M. H., Bahadoria., Oghalaie, A Page 241
    This study was performed to detect cultivable canine gastric Helicobacter-like organisms (GHLO’s) and to evaluate their sensitivity to common antibiotics in two groups of naturally infected dogs (pets and stray dogs). Gastric samples were taken from the body and antrum of 30 pets and 30 stray dogs. From each part of canine gastric mucosa, four gastroscopic samples were used for impression smear, rapid urease test (RUT), polymerase chain reaction (PCR) and culture examination. 88.5% and 95% of gastric samples were positive for the presence of GHLO’s in cytological and PCR examination, respectively. From 60 canine gastric cultures, successful growth happened in 17 cases. Antimicrobial sensitivity test was performed by disk method. All isolates of helicobacters were highly susceptible to polymyxin B,ampicillin, tetracycline, clarithromycin, erythromycin and gentamicin. Two isolated GHLO’s were resistant to metronidazole. One strain also was resistant to amoxiclav, ceftriaxone, norfloxacin and oxytetracycline. This matter could show the resistance of some strains ofhelicobacters to different antimicrobials in veterinary medicine. With regards to the results of this study, it is recommended that antibiotic sensitivity test or use of concurrent different antibiotics be tried in the case of treatment resistance.
    Keywords: Stray, pet dogs, Helicobacter, Antimicrobial sensitivity test, Culture, PCR
  • Nikbakht Brujeni, Gh, Emamm., Mahmoudzadehh., Hamedmonfarede., Talebnia Jahromir., Rezaei, H Page 250

    Several studies have focused on polymorphisms of major histocompatibility complex (MHC) in sheep, Ovar-MHC. This molecule plays a pivotal role in antigen presentation for eliciting immune responses against invading pathogens. The best-characterized genetic control of disease resistance and immune response in animals is associated with MHC. Numerous molecular genetic investigations have been undertaken to detect polymorphisms of MHC genes and their association with resistance to infectious diseases. We have examined Ovar-DRB1 in DNA samples of 82 Shaul Sheep using polymerase chain reaction (PCR) and restriction fragment length polymorphism (RFLP) method. Identities of 8 different patterns and 5 distinct DRB1 alleles among Iranian Shaul Sheep have been determined. PCR-RFLP analysis allows rapid identification of Ovar-DRB1 types and enables rapid discrimination between homozygotes and heterozygotes. Data obtained from the present study have revealed that the exon 2 region of Ovar-DRB1 was highly polymorphic in sheep. So PCR-RFLP can be applied to the analysis of this locus.

    Keywords: MHC, Ovar, DRB1, PCR, RFLP, Shaul
  • Ataeeo., Hovareshtip., Bolourchim., Barina., Geramia., Niasari-Naslaji, A Page 255
    A total of 183 coagulase negative Staphylococcal infected quarters and 64 uninfected quarters were randomly allotted to 4 experimental groups: infected quarters that did not receive any treatment (positive control group; n = 60); infected quarters that received Tylosin (n = 61) or Cefquinome (n = 62) and also uninfected quarters that did not receive any treatment were considered as negative control group (n = 64). Treated heifers received Tylosin or Cefquinome 10 to 14 days before the expected calving date. The bacteriological cure rate based on sampling obtained 3 days after calving was significantly higher (P<0.01) in mammary glands treated with systemic Tylosin (85.3%) than in the positive control group and mammary glands treated with systemic Cefquinome (69.4%). At the same time Tylosin treated heifers had significantly lower (P<0.01) somatic cell count scores compared to the positive control and Cefquinome groups. With the exception of one heifer that calved 8 days earlier than the expected calving date, there was no detectable antibiotic residues in the milk of the treated heifers on the 3rd day of lactation.
    Keywords: Heifer mastitis, Coagulase negative Staphylococcal, Systemic antibacterial administration
  • Jahani-Azizabadih., Danesh Mesgaranm., Valizadehr., Nassiri Moghaddam, H Page 260

    Ruminal, post-ruminal and total tract crude protein disappearance of alfalfa hay and barley grain were measured using in vivo, in situ mobile bag and three-step in situ/in vitro enzyme procedures (3-step). For in vivo, four Baluchi lambs (49.4 ± 3.5 kg, body weight) were used in a 2 × 2 Latin square design within 2 periods (24 days of each period). Experimental diets were made of two alfalfa hay: barley grain ratios (DM basis) as 1.0:0.0 and 0.5:0.5. Diets were fed to animals for 24 days, with 7 days of feces collection. In situ mobile bag technique was followed by 12 h rumen incubation and then intestinal movement of the bags in rumen and post-rumen cannulated Holstein steers. The three-step procedure was followed by rumen incubation of samples for 12 h (using polyester bags) and enzymatic incubation of ruminal undegradable samples. In vivo total tract crude protein disappearance of alfalfa hay and barley grain (0.74 and 0.69, respectively) was significantly (P<0.01) lower than in situ mobile nylon bag (0.89 and 0.96, respectively) and the 3-step procedure (0.81 and 0.89, respectively). Total tract crude protein disappearance from in situ mobile bag was significantly (P<0.01) higher than the 3-step technique. Post-ruminal disappearance of ruminal undegradable crude protein from alfalfa hay and barley grain using in situ mobile bag method (0.69 and 0.86, respectively) was significantly (P<0.01) higher than the 3-step enzymatic method (0.49 and 0.56, respectively). Results of the present study showed that there was a significant difference between in vivo, in situ mobile bag and 3-step methods when total tract crude protein disappearance of barley grain and alfalfa hay was evaluated.

    Keywords: Protein disappearance, 3, step procedure, Mobile bag, In vivo
  • Ghanbarim., Rezaeim., Soltanim., Shah-Hosseini, Gh Page 267
    Bacteriocins are proteinaceous antibacterial compoundsthat exhibit bactericidal activity against species closelyrelated to the producer strain. The aim of this research was to investigate the production of bacteriocin by Bacillus spp. isolated from intestinal bacterial flora of the Caspian Frisian Roach (Rutilus frisii kutum). A bacteriocin produced by the bacterium Bacillus cereus strain RF 140 was identified. The antimicrobial activity started at the exponential growth phase and maximum activity was at the stationary growth phase. A crude bacteriocin obtained from culture supernatant fluid was inhibitory to indicator strains, including Listeria monocytogenes, Clostridium perfringens, and several species of Bacillus. Bacteriocin was stable at 80°C, but the activity decreased and was lost when the temperature reached 100 and 121°C, respectively. It was resistant to the proteolytic action of papain, catalase and amylase, but sensitive to proteinase K, pronase E and trypsin. Maximum bacteriocin activity was observed in the pH 4-9. This study indicates the importance of the bacteriocin produced by B. cereus strain RF 140 against food-borne pathogenic microorganisms such as L. monocytogenes and C. perfringens, and presents a potential for use as a biopreservative in food.
    Keywords: Rutilus frisii kutum, Bacillus cereus, Bacteriocin, Listeria monocytogenes, Clostridium perfringens
  • Ebrahimia., Akhavan Taheri, M Page 273
    Staphylococci isolated from 98 mastitic cow’s milk samples were analyzed for the production of alpha, beta and delta-hemolysin on sheep, bovine and horse red blood cells and in vitro susceptibility to several antimicrobial agents. Out of a total of 18 isolated strains, 100% demonstrated hemolytic activity either alone or in combined forms. Among 8 isolates of S. aureus 3 isolates produced α/β and 5 produced α/β/δ hemolysins. From 10 isolates of coagulase-negative staphylococci (CNS), 2 α, 2 δ, 2 α/δ and 4 α/β/δ hemolysins producing isolates were confirmed. S. aureus isolates were resistant to cloxacillin (100%), penicillin (87%) and ampicillin (62.5%). CNSs showed resistance only to amoxicillin (60%). The results suggest that a cow’s infected mammary glands are an important reservoir of hemolytic staphylococci. A high degree of S. aureus antimicrobial resistances was detected.
    Keywords: Cow, Mastitis, Staphylococci, Hemolysin, Antimicrobial susceptibilities
  • Mohammadi, G. R., Sedighi, A Page 278
    This study was designed to determine the culling rates of 23 Holstein dairy herds (with an average size of 180 cows per herd) in Neyshabur area in northeastern Iran over a period of three years from 2001 to 2003. The average annual culling rate was 13.1%, (98.5% involuntary and 1.5% voluntary). Of the total disposals (1612 cows), 53.48% were culled by the end of five years of age. Poor fertility was the most important reason for culling (34.9% of disposals), followed by digestive disorders (12.6%), alimentary problems (10.85%), mastitis (9.6%) and lameness (8.3%). More detailed epidemiological studies are needed to plan and implement healthcare programs. These programs targeted toward diseases that lead to culling would be prerequisite for a profitable farming.
    Keywords: Culling, Holstein, Dairy cow, Iran
  • Hashemi Tabar, G. R., Razmi, G. R Page 283
    In this study, the immunogenicity of three types of antigens (hydatid fluid, protoscolices and whole body of E. granulosus) was investigated in lambs by ELISA. Sixteen 4–6-month-old lambs of mixed sexes were divided into 4 groups of 4 lambs (three immunized and one control group). Twelve lambs as immunized groups received 2 mg of hydatid fluid, protoscolices and whole body of E. granulosus antigens dissolved in 1 ml of PBS per immunization for each lamb, respectively. As an adjuvant, Freund’s complete adjuvant (FCA) was mixed with antigens to form a water-in-oil emulsion which was inoculated subcutaneously on day 1 of the trial. Each control lamb was inoculated with a total of 2 ml of PBS emulsified in equal volumes of FCA. Lambs were boosted on day 28 with the same preparation as described above except that FCA was replaced by Freund’s incomplete adjuvant (FIA). Three weeks after the second immunization, each lamb received a challenge infection with 2000 protoscolices intraperitoneally and also 10 gravid proglotid of E. granulosus orally. Sera were collected before and after immunization and serum antibodies were tested by ELISA. The results showed that the production of antibody had a significant difference between the test groups and the control (P<0.05). Lambs immunized with whole body of E. granulosus showed the highest antibody production. The level of antibody production between the lambs immunized with hydatid fluid and the protoscolices was not different significantly (P>0.05), whereas, the level of antibody production between the lambs immunized with hydatid fluid and whole body of E. granulosus was different significantly (P<0.05). The results of this study showed that the antigens of whole body of E. granulosus might be a good candidate for immunization and diagnosis of hydatid cyst in the intermediate hosts of E. granulosus.
    Keywords: Echinococcus granulosus, Antibody, ELISA, Lambs
  • Mosallanejadb., Avizehr., Ghorbanpoor Najafabadi, M Page 289
    The present study was carried out for the antigen detection of Feline panleukopenia virus (FPV) in diarrhoeic cats referred to the Veterinary Clinic of the School of Ahvaz University, in southwest Iran. Faecal samples were collected from 67 diarrhoeic household cats during 2005 to 2007. According to the age and clinical signs, the cats were divided into two groups; <6 months and >6 months, hemorrhagic and non hemorrhagic diarrhoea, respectively. Faecal samples were tested by immunochromatography assay test and 34% of cats were found positive to FPV antigen. The infection was more prevalent in cats less than 6 months (37%) compared with animals older than 6 months of age (31%). No significant differences were observed between different clinical signs, age and sex of the animals (P>0.05). The affected cats had no history of vaccination against Tri-cat, but in the healthy cat population, 18% were vaccinated. The difference between the two groups was significant (P<0.05).
    Keywords: Feline Panleukopenia virus, Immunochromatography, Cat, Diarrhoea, Ahvaz
  • Nikahvalb., Tabatabaei Naeinia., Meimandi Parizi, A Page 294
    Subluxation of the proximal interphalangeal joint (PIPJ or pastern joint) is an uncommon condition that occurs in the forelimb or hindlimb. Thoroughbred racehorses rarely show dorsal pastern subluxation (Thoroughbred ringbone) secondarily to an injury to the soft tissues supporting the fetlock. A 4-year-old Thoroughbred mare was presented with signs of lameness, swelling of the dorsal aspect of the pastern region of the right forearm and audible clicking sound when weight was placed on the limb. The condition seemed to have been developed as a consequence of extreme overexertion 4 days before referral. Radiographic examination of a non-weight bearing limb showed dorsal subluxation of the pastern joint. Under general anesthesia the affected limb was immobilized by cast after reduction of the luxated bone into the PIPJ. The affected limb was kept immobilized for four weeks. Then the cast was removed and the animal was given rest for two months. Consequently, weight bearing on the affected limb was improved and no signs of lameness were observed after six months.
    Keywords: Cast immobilization, Proximal interphalangeal joint, Dorsal subluxation
  • Sakhaee, Azari Page 298
    Hypospadias is an uncommon congenital defect of urinary tract in farm animals. This defect has been recorded rarely in calves, lambs and foals in the world. The aetiology of hypospadias is not well understood, it seems to be multifactorial and may be related to genetic, endocrinological, and environmental factors. During April to October 2007, twenty-four goat kids with sings of hypospadias were referred to the Veterinary Hospital of Kerman University, Iran. The age of patients ranged from one week to three months old. Penile and testicular hypoplasia were observed in all of them. In one case, ectopic penis (between anus and scrotum) was found. In one goat, opening of the urethra was located in the scrotal region and in the others it was in the penile position. Urine had leaked into the subcutaneous tissue of the ventral abdominal wall and prepuce but the skin of the swollen area was normal and no signs of urine scalding were visible. For the treatment of patients, penile urethrostomy at the proximal region of the defect was performed by suturing the urethral epithelium to the skin with 3-0 nylon sutures in a simple interrupted pattern. There was no complaint about postoperative complications from goat’s owners.
    Keywords: Hypospadias, Goat, Iran