فهرست مطالب

نشریه اصول بهداشت روانی
سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 42، تابستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/07/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرهاد فریدحسینی، نوشین علی ملایری، سید محمد اسعدی، حامد اختیاری، هومن صفایی، هانیه عدالتی صفحه 95
    مقدمه
    پردازش شناختی برای انتخاب بهترین گزینه در شرایطی که انتخاب هر گزینه باری از سود یا زیان در بر دارد، تصمیم گیری مخاطره آمیز خوانده میشود. آزمون قمار و آزمون کاهش اهمیت تعویقی ابزارهای عصب شناختی هستند که برای بررسی این فرآیند طراحی شده اند. در مطالعه ی حاضر سعی شده است که راهکار تصمیم گیری مخاطره آمیز در گروهی از بیماران مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی و مرزی طی یک مطالعه ی مقطعی تحلیلی با عملکرد افراد طبیعی مقایسه شود.
    روش کار
    نمونه ی مورد مطالعه 24 مرد در گروه اختلال شخصیت ضد اجتماعی و 28 نفر (20 مرد و 8 زن) در گروه اختلال شخصیت مرزی بودند که بر اساس مصاحبه ی بالینی وCID II در سال های 86-1385 از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان روزبه و مرکز مراقبت بعد از خروج وابسته به سازمان زندان ها به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. نمره ی آزمون قمار بر حسب اختلاف بین کارت های سودآور و زیان آور و ثابت کاهش ارزش تعویقی بر اساس ضریب K نمودار هیپربولیک کاهش ارزش تعویقی به دست آمد. از آزمون یک سویه ANOVA برای مقایسه ی دو گروه فوق با 25 فرد گروه شاهد استفاده شد.
    یافته ها
    در آزمون کاهش اهمیت تعویقی، ضریب K مبتلایان به طور قابل ملاحظه ای از افراد شاهد بزرگ تر است. در آزمون قمار، تفاوت معنی داری بین گروه ها وجود ندارد هر چند گروه با اختلال شخصیت گرایش بیشتری به انتخاب کارت های زیان آور نسبت به افراد گروه شاهد دارند.
    نتیجه گیری
    گرایش بیشتر به انتخاب کارت های زیان آور در گروه مبتلایان به اختلال شخصیت ضداجتماعی نشان دهنده ی اختلال در تصمیم گیری مخاطره آمیز است که شاید نشانه ای عصب شناختی از عملکرد مختل ناحیه ی قشر میانی تحتانی پره فرونتال در این افراد باشد. ضریب K بزرگتر به این معنی است که با گذشت زمان در مبتلایان نسبت به افراد طبیعی، بیشتر از ارزش پاداش کاسته می شود.
    کلیدواژگان: اختلال شخصیت ضد اجتماعی، اختلال شخصیت مرزی، تصمیم گیری، خطر، قمار
  • منصور بیرامی صفحه 105
    مقدمه
    اختلالات برونی سازی شده جزو اختلالات دوران کودکی هستند و پژوهش حاضر جهت بررسی تاثیر آموزش رفتاری والدین بر شیوه های تربیتی و سلامت روانی مادران کودکان مبتلا به این اختلالات انجام شده است.
    روش کار
    تحقیق حاضر یک مطالعه ی شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه شاهد است که جامعه ی آماری آن دانش آموزان پسر 7 تا 10 ساله ی شهر تبریز بوده اند. 32 نفر از مادران کودکان مبتلا به اختلالات برونی سازی شده که دارای شیوه ی فرزندپروری ناکارآمد بوده (16 نفر مستبدانه و 16 نفر سهل گیرانه) و نیز در پرسش نامه ی سلامت عمومی نمره ای برابر یا بالاتر از نقطه ی برش 23 داشتند، انتخاب و به تصادف به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند. پس از مداخله ی آموزشی بر روی گروه آزمون شیوه های فرزندپروری و سلامت روانی مادران دو گروه مجددا ارزیابی و نتایج توسط آزمون یومن ویتنی تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    مقایسه ی نتایج نشان داد که شیوه ی فرزندپروری مستبدانه (02/0=P) و سهل گیرانه (02/0=P) در مادران گروه آزمون کاهش و در مقابل شیوه ی فرزندپروری مقتدرانه (04/0=P) افزایش یافته است. هم چنین نمره ی کلی سلامت روانی، افزایش (000/0=P) و نمره ی زیر مقیاس های نشانه های جسمانی (001/0=P)، اضطراب و بی خوابی (02/0=P) و افسردگی (01/0=P) در مادران گروه آزمون پس از مداخله به صورت معنی داری کاهش یافت ولی در مورد زیر مقیاس نارساکنش وری اجتماعی تفاوت معنی داری حاصل نشد (14/0=P).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاکی از موثر بودن آموزش رفتاری والدین در تغییر شیوه های تربیتی و بهبود سلامت روانی مادران کودکان مبتلا به اختلالات برونی سازی شده است و با آموزش برنامه های تصحیح شیوه ی فرزندپروری می توان گام موثری در کاهش مشکلات رفتاری کودکان مبتلا به اختلالات برونی سازی شده و بهبود سلامت روانی مادران این کودکان برداشت.
    کلیدواژگان: آموزش رفتاری والدین، اختلالات برونی سازی شده، پسر، سلامت روانی، فرزندپروری، کودک
  • شکیلا یوسفی، عاطفه سلطانی فر*، سعید تیموری صفحه 115
    مقدمه

    پژوهش حاضر به منظور بررسی سطح تنش والدگری در مادران کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی و نقص توجهو مقایسه ی آن با مادران کودکان بهنجار انجام شده است.

    روش کار

    مطالعه ی حاضر جزو پژوهش های علی مقایسه ای می باشد وجامعه ی آماری این پژوهش تمام مادران دارای پسر 5 تا 12 ساله ی مبتلا به اختلال بیش فعالی و نقص توجه مراجعه کننده به درمانگاه های فوق تخصصی روان پزشکی کودک (ابن سینا و دکتر شیخ) و تمام مادران پسران 5 تا 12 ساله ی بهنجار مقطع پیش دبستانی و دبستان ناحیه ی 4 مشهد بودند. از بین مادران کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی و نقص توجه با روش نمونه گیری در دسترس، 50 نفر و از بین مادران کودکان بهنجار با روش نمونه گیری خوشه ایمرحله ای80 نفر انتخاب شدند. ابزار این پژوهش شاخص تنیدگی والدگری بودند. داده های به دست آمده با روش های آماری توصیفی و استنباطی از جمله آزمون تی گروه های مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان دادند که بین تنش والدگری (قلمرو والد) و مولفه های آن در مادران کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی و نقص توجه و مادران کودکان بهنجار تفاوت معنی داری وجود دارد (000/0P<) و نیز بین تنش والدگری (قلمرو کودک) و مولفه های آن در مادران کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی و نقص توجه و مادران کودکان بهنجار تفاوت معنی داری وجود دارد (000/0P<). هم چنین بین تنش والدگری (قلمرو والد-کودک) در مادران کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی و نقص توجه و مادران کودکان بهنجار تفاوت معنی داری وجود دارد (000/0P<).

    نتیجه گیری

    مادران کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی و نقص توجه در مقایسه با مادران کودکان بهنجار دارای تنش والدگری بیشتری هستند که باید با ابزار شاخص تنش والدگری تشخیص داده شود.

    کلیدواژگان: اختلال بیش فعالی و نقص توجه، بهنجار، تنش والدگری، کودکان
  • مهدی کارگر فرد، علی کاشی، زهرا سرلک صفحه 123
    مقدمه
    مصرف مواد نیروزا در ورزش کاران از مشکلات همراه ورزش می باشد و با وجود تمام فواید و مزایای حاصل از ورزش، یکی از مسایل و مشکلات همراه آن، بالاخص در چند دهه ی اخیر، مصرف مواد مختلف نیروزا می باشد. هدف از انجام این تحقیق بررسی شیوع مصرف مواد نیروزا و سطح آگاهی ورزش کاران استان لرستان درباره ی این داروها و عوارض جانبی آن ها بود.
    روش کار
    در این تحقیق توصیفی- پیمایشی، 1120 ورزش کار زن و مرد در 21 رشته ی ورزشی (17 رشته ی ورزشی مردان و 15 رشته ی ورزشی زنان) در پنج شهر استان لرستان (خرم آباد، بروجرد، ازنا، الشتر و کوهدشت) به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. ابزار اندازه گیری یک پرسش نامه ی محقق ساخته حاوی میزان شیوع، آگاهی و نگرش درباره ی دوپینگ، داروها، مواد نیروزا و عوارض جانبی آن ها بود. تعداد 878 پرسش نامه تکمیل و با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس، رگرسیون، خی دو، تحلیل عاملی و ضریب همبستگی تحلیل شدند.
    یافته ها
    تعداد 285 نفر (5/32%) از ورزش کاران لرستانی اعتراف به مصرف حداقل یک ماده ی نیروزا نمودند که 176 نفر (20%) از داروهای ممنوع و 231 نفر (3/26%) از مکمل های ورزشی استفاده کرده بودند. به طور متوسط این ورزش کاران از 44 ماده ی نیروزای ذکر شده در تحقیق73/14 ± 20/18 مورد را می شناختند. میانگین نمره ی نگرش شرکت کنندگان در این تحقیق از جمع 6 سئوال نگرش سنج 11/1 ± 062/4 از 6 نمره و میانگین نمره ی آگاهی از دوپینگ آن ها 721/2 ± 794/5 از 12 نمره به دست آمد. هم چنین مشخص گردید که آگاهی این ورزش کاران از عوارض جانبی مواد نیروزا بسیار کم می باشد. آگاهی از دوپینگ، نگرش به سمت دوپینگ، رشته ی قهرمانی، وزن، مدت سابقه ی ورزشی، شناخت نام مواد نیروزا و سابقه ی فعالیت در دیگر رشته های ورزشی از مهم ترین عوامل پیش بینی کننده ی مصرف مواد نیروزا شناخته شدند.
    نتیجه گیری
    شیوع مصرف داروها در ورزش کاران لرستانی نسبت به نتایج تحقیقات خارجی بیشتر بوده، ولی شیوع مصرف مکمل ها کمتر از تحقیقات خارجی بود. نتایج این تحقیق حاکی از آگاهی بسیار کم ورزش کاران از عوارض جانبی مصرف مواد نیروزا بود که بر لزوم تدوین برنامه های پیشگیری تاکید دارد.
    کلیدواژگان: شیوع، مواد نیروزا، آگاهی، عوامل خطرزا، دارو، مکمل، ورزش کاران
  • خلیل مطلب زاده، مریم منوچهری صفحه 135
    مقدمه
    نظریه ی هوش چندگانه ی هاوارد گاردنر در دهه ی 80 میلادی بسیاری از پژوهش گران در حوزه ی یادگیری و آموزش زبان دوم را بر آن داشت تا به بررسی رابطه ی بین میزان موفقیت فراگیران زبان دوم یا زبان خارجی و هوش های مختلف آن ها بپردازند. هدف از تحقیق حاضر بررسی رابطه ی بین هوش چندگانه و مهارت خواندن و درک مطلب آزمون آی التس است.
    روش کار
    از کل 290 داوطلب شرکت کننده در آزمون اصلی آی التس در سال 2007 در شهر مشهد به130 نفر پرسش نامه ی هوش چندگانه داده شد که از این تعداد، 98 نفر (53 مرد و 45 زن) پرسش نامه ی مذکور را با رضایت تکمیل و تحویل نمودند. 62 نفر از این تعداد در آزمون آکادمیک و 36 نفر در آزمون عمومی آی التس شرکت کردند. عملکرد بخش خواندن و درک مطلب شرکت کنندگان با پاسخ های آنان به پرسش نامه ی هوش چندگانه مقایسه شد. در این بررسی از روش های تحلیل آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید.
    یافته ها
    تحلیل یافته ها نشان داد که تنها هوش منطقی ریاضی رابطه ی معنی داری با مهارت خواندن و درک مطلب آزمون آی التس دارد (05/0>P) و هیچ یک از انواع دیگر هوش با آن رابطه ی معنی داری ندارند.
    نتیجه گیری
    در فراگیران ایرانی از مجموعه ی هوش های چندگانه،تنها هوش منطقی- ریاضی با مهارت خواندن و درک مطلب آزمون آی التس ارتباط معنی داری دارد که به نظر می رسد به علت طبیعت مشترک این نوع هوش و فعالیت های مورد نیاز به هنگام خواندن در زبان دوم باشد.
    کلیدواژگان: آزمون آی التس، انگلیسی، مهارت خواندن، مهارت درک مطلب، مهارت زبانی، هوش چندگانه
  • یوسف شاهی، دکترسیدمحمود میرزمانی، غلام علی افروز، معصومه پور، محمدرضای تجریشی، مسعود صالحی صفحه 141
    مقدمه
    پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر سطح تحصیلات والدین بر مهارت های اجتماعی و مشکلات رفتاری کودکان مبتلا به نشانگان داون صورت پذیرفت.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع گذشته نگر بوده و جامعه ی آماری آن را 129 دانش آموز 7 تا 12 ساله مدارس استثنایی شهر تهران مبتلا به نشانگان داون در سال تحصیلی 86-1385 و والدین شان تشکیل دادند. این دانش آموزان به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای از مناطق آموزش و پرورش استثنایی شمال، جنوب، مرکز، شرق و غرب شهر تهران انتخاب شدند و سپس پرسش نامه در اختیار والدین آن ها قرار گرفت. جهت تحلیل داده ها از واریانس تک متغیره استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش نشان داد که بین سطح تحصیلات مادر و میزان مهارت های اجتماعی دانش آموزان مبتلا به نشانگان داون تفاوت معنی دار وجود دارد (001/0>P). در حالی که بین سطح تحصیلات پدر و مهارت های اجتماعی این دانش آموزان تفاوت معنی داری مشاهده نشد (06/0=P). هم چنین بین سطح تحصیلات والدین و مشکلات رفتاری دانش آموزان مبتلا به نشانگان داون با مقدار احتمال 52/0=P برای مادران و با مقدار احتمال 46/0=P برای پدران تفاوت معنی داری مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    از یافته های به دست آمده می توان نتیجه گیری کرد که بین سطح تحصیلات مادران و میزان مهارت های اجتماعی دانش آموزان مبتلا به نشانگان داون رابطه ی مستقیم و مثبتی وجود دارد.
    کلیدواژگان: تحصیلات، مهارت های اجتماعی، مشکلات رفتاری، نشانگان داون، والدین
  • سمیه شایق، حسین آزاد، هادی بهرامی صفحه 149
    مقدمه
    اعتیاد به اینترنت، نوعی وابستگی رفتاری است که فرد برای مقابله با مشکلات از آن استفاده می کند. ویژگی های شخصیتی صفاتی پایدار در طول زمان هستند که از موقعیتی به موقعیت دیگر تغییر چندانی نمی کنند. تحقیقات نشان داده است که ویژگی های شخصیتی تاثیر مهمی بر استفاده از اینترنت دارند، لذا این پژوهش برای ارزیابی این ارتباط در نوجوانان تهران طراحی گردید.
    روش کار
    نمونه ی پژوهش که در بهار سال 87 انجام گرفته است در برگیرنده ی 361 نفر از نوجوانان دبیرستانی بود که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب و به وسیله ی پرسش نامه ی 20 سئوالی اعتیاد به اینترنت یانگ و پرسش نامه ی NEO PI–R مورد سنجش قرار گرفتند. آزمودنی ها در پاسخ گویی مختار بودند و اطلاعات آن ها محرمانه ثبت و نگهداری گردید. روش های آماری مورد استفاده شامل ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون همزمان و گام به گام می باشد.
    یافته ها
    ارتباط معنی داری میان روان رنجورخویی و اعتیاد به اینترنت در نوجوانان دختر (01/0P<، 4/0=r) و نوجوانان دختر و پسر در کل (01/0P<، 25/0=r) وجود دارد. در نوجوانان پسر رابطه ی معنی داری میان خوشایندی (05/0P<، 17/0=r) و وظیفه شناسی با اعتیاد به اینترنت (05/0P<، 17/0=r) به دست آمد.
    نتیجه گیری
    اعتیاد به اینترنت با برخی از صفات شخصیتی نوجوانان از جمله روان رنجورخویی، خوشایندی و وظیفه شناسی ارتباط دارد.
    کلیدواژگان: اعتیاد، اینترنت، شخصیت، نوجوانان
  • سودابه بساک نژاد، ایران داودی صفحه 159
    مقدمه
    هدف از تحقیق کنونی بررسی علایم اختلال فشار روانی پس آسیبی در پرستاران بخش های اورژانس و رابطه ی آن با آسیب شناسی روانی و برخی علایم روان شناختی در مقایسه با پرستاران شاغل در سایر بخش ها در بیمارستان های شهر اهواز بود.
    روش کار
    در این پژوهش توصیفی پس رویدادی که از ابتدای سال 86 به مدت نه ماه اجرا گردید، 110 پرستار به روش نمونه گیری تصادفی از بین پرستاران بخش های اورژانس بیمارستان های اهواز انتخاب شدند.50 پرستار نیز به عنوان گروه شاهد انتخاب گردیدند. برای ارزیابی علایم اختلال فشار روانی پس آسیبی از آزمون مواجهه با رویداد و برای ارزیابی آسیب شناسی روانی و برخی علایم روان شناختی از مقیاس فهرست 90 نشانه ای استفاده گردید. با روش های آماری توصیفی و آزمون تی، ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون چندگانه به روش هم زمان و گام به گام، داده ها تحلیل شدند.
    یافته ها
    بر اساس نتایج، اجتناب یکی از علایم شایع اختلال فشار روانی پس آسیبی در پرستاران اورژانس می باشد. هم چنین همبستگی معنی داری بین علایم اختلال فشار روانی پس آسیبی با علایم روان شناختی به دست آمد (001/0>P). با استفاده از تحلیل رگرسیون چندگانه، جسمانی سازی و حساسیت در روابط بین فردی بهترین پیش بینی کننده های علایم اختلال فشار روانی پس آسیبی بودند.
    نتیجه گیری
    اجتناب یکی از علایم شایع در اختلال فشار روانی پس آسیبی پرستاران است که می تواند به صورت اشکال در روابط بین فردی یا بیماری های روان تنی تظاهر یابد. پرستاران اورژانس به دلیل چالش در شرایط فشارزا سعی دارند از رویدادها اجتناب ورزند اما فشارهای روانی ناشی از رویداد بر جنبه های روان شناختی آن ها اثر گذارده و سبب واکنش هایی هم چون دردهای جسمانی و مشکلاتی در روابط بین فردی می گردد.
    کلیدواژگان: اختلال فشار روانی پس آسیبی، آسیب شناسی روانی، اورژانس، پرستاران، مشکلات روان شناختی
|
  • Farhad Farid-Hosseini, Nooshin Ali-Malayery, Seyyed Mohammad Asadi, Hamed Ekhtiary, Hooman Safayee, Hanieh Edalaty Page 95
    Introduction
    Risk full decision making (RDM) is a kind of cognitive process in which people choose the best option among unsafe and probably disadvantageous choices. Gambling task (GT) and delayed discounting task (DDT) are designed to objectively assess impulsivity and RDM. In this analytic cross sectional research, we compared the performance of patients with antisocial personality disorder and borderline personality disorder on GT and DDT with normal population.
    Materials And Methods
    Number of 24 males with antisocial personality disorder and 28 patients with borderline personality disorder (20 males, 8 females) were chosen by at hand sampling from patients referred to Roozbeh Hospital or a counseling center for ex-prisoners (2006-7) in Tehran. The participants were structurally interviewed in comparison with 25 normal samples from our data pool; this was based on the criteria of diagnostic and statistical manual of mental disorders, forth edition, text revised (DSM-IV-TR; SCID-II). Mean score of GT was calculated by the differences of choices from advantageous and disadvantageous cards. The hyperbolic delay discounting model was employed. The κ parameter, representing rates of delay discounting, served as a parametric value operationalizing impulsivity. One way ANOVA was used to compare the three groups.
    Results
    Personality disorder patients had significantly greater κ parameter in delay discounting process in comparison with normal population. People with personality disorders chose more from disadvantageous cards in GT but no significant difference was found between groups.
    Conclusion
    Choosing more from disadvantageous cards in persons with antisocial personality disorder is related to impaired risk full decision-making and may represent the dysfunction of ventromedial prefrontal cortex. Higher values of κ parameter indicate that this group of patients can not tolerate the delayed rewards and they prefer more recent smaller ones.
  • Mansour Bayrami Page 105
    Introduction
    Externalizing disorders are seen in childhood. The purpose of this study was to investigate the effects of the behavior parent training on parenting styles and mental health of mothers of children with externalizing disorders.
    Materials And Methods
    This quasi experimental trial study was down with pre and post test evaluation and control group. Samples of study were boy schools (7-10 years old) in Tabriz, city, north-western part of Iran. Thirty two mothers whose children had externalizing disorders and also had insufficient parenting styles (16 mothers with authoritative parenting style, 16 mothers with permissive parenting style) with cut-point scores≥23 in general health questionnaire were randomly selected and allocated to the experimental and control groups. Experimental group received behavior parent training and parenting style questionnaire and general health questionnaire was administered as a post-test to both groups of mothers. Data obtained from this study was analyzed using the Mann-Whitney U procedure.
    Results
    The results showed that authoritarian (P=0.02) and permissive (P=0.02) parenting styles decreased significantly in experimental group but authoritative parenting style increased significantly (P=0.04). Also general mental health score increased (P=0.000) and scores of subscales of physical symptoms (P=0.001), anxiety and sleep problems (P=0.02) and depression (P=0.01) decreased significantly after the training. No significant difference was shown between two groups in subscale of social malfunctioning after the training (P=0.14).
    Conclusion
    The results of this research showed that behavior parent training is helpful for changing parenting styles and improving of mental health of mothers of children with externalizing disorders. Training of parenting style can decrease behavior problems of children with externalizing disorder and improve mental health of their mothers.
  • Shakila Yousefi, Atefeh Soltanifar, Saeed Teimouri Page 115
    Introduction

    This research was down to compare parenting stress in mother's with ADHD sons and normal ones.

    Materials And Methods

    This research is a causal-comparing study and the statistical universe was all mothers of 5 to 12 years old sons with ADHD who referred to child psychiatry clinics (Ibn-e-Sina and Dr Sheikh Hospitals) and all mothers of normal sons (5 to 12 years old) were selected in primary and preprimary school at 4th educational area of Mashhad city, north-eastern part of Iran. Fifty mothers with ADHD children by at reached sampling and 80 mothers with normal children were selected by cluster sampling. Parenting Stress Index (PSI) was used and data analyzed by descriptive and analytic statistical methods such as t-test in independent groups.

    Results

    Results showed that there was a significant difference between parenting stress (parent's realm) and its branches in mothers of ADHD children and mothers of normal children (P<0.000).There was a significant difference between parenting stress (child's realm) and its branches in mothers of ADHD children and mothers of normal children (P<0.000) and difference between parenting stress (parent-child's realm) and its branches in mothers of ADHD children and mothers of normal children was significant too (P<0.000).

    Conclusion

    Mothers with ADHD children had more stress compared with mothers of normal children which it is realized by parenting stress index.

  • Mahdi Kargar-Fard, Ali Kashi, Zahra Sarlak Page 123
    Introduction
    Use of ergogenic substances by athletes is an associated problem to sport. The purpose of this research was to examine the prevalence of ergogenic substances use and knowledge level by Lorestan province athletes about such drugs and their side effects.
    Materials And Methods
    In a descriptive- survey study, 1120 male and female athletes in 21 athletic field (17 athletic field between males and 15 athletic field between females) in five city of Lorestan province (Khoramabad, Boroujerd, Azna, Aleshtar and Koohdasht) who were available to participate in this research by cluster sampling. The measuring instrument was a researcher-centered questionnaire which included of rate of incidence, knowledge and attitude about doping, supplement, ergogenic substances, drugs and their side effects. Numbers of 878 questionnaires were filled and they were analyzed using analysis of variance, regression, chi-square, analysis of factor and correlation coefficient.
    Results
    Number of 285 (32.5%) of athletes in Lorestan province have taken one ergogenic substance at least, 176 (20%) from these athletes had used doping and banned drugs and also 231 (26.3%) from sport supplements. Also, the average score of knowledge about ergogenic substances was 18.20±14.73 from 44 ergogenic substances. The average score of attitude was 4.06±1.11 from 6 and the average score of awareness of doping was 5.79±2.72 from 12. Also, the results showed that mentioned athletes have low awareness about the side effects of ergogenic substances. The awareness about doping, the attitude toward doping, the championship field, the record of athletic, the knowledge of ergogenic substance and the record of other athletic field were the most important factors for predicting the use of ergogenic substances.
    Conclusion
    Our achievements show the use of ergogenic substances was higher than other compared with other countries and the use of supplements were lower than other countries. The results of this research indicate the low awareness about the side effects of ergogenic substances among athletes and emphasize the importance of predictive programs.
  • Khalil Motallebzadeh, Maryam Manouchehri Page 135
    Introduction
    Howard Gardner’s proposal of multiple intelligences in 1980s encouraged many scholars in the field of second language learning and teaching to investigate the relationship between learner’s achievement in second or foreign language learning and their various intelligences. The purpose of this study is to find the relationship between multiple intelligences and Iranian EFL learners’ scores in reading section of IELTS.
    Materials And Methods
    Out of 290 authentic IELTS candidates (2007) in Mashhad, north-eastern part of Iran. 130 candidates received multiple intelligences scale questionnaire, 98 participants, including 53 males and 45 females, filled out the multiple intelligences scale questionnaire. Sixty two and thirty six candidates participated in academic and general ILETS test respectively. Participants’ performance in the reading and comprehension section of IELTS and their distinctive profiles of multiple intelligences abilities and skills were compared. In this research data analyzed by descriptive analysis methods and Pearson’s correlation.
    Results
    The results revealed no significant relationship between multiple intelligences profiles and reading and comprehension section of IELTS, except for logical-mathematical intelligence which showed a positive relation with reading scores (P<0.05).
    Conclusion
    Reading comprehension section in IELTS is related to Iranian learners’ logical-mathematical intelligence; it seems reading section contains logical tasks which could be due to the similar nature of this type of intelligence and the operations needed while reading.
  • Yousef Shahi, Seyyed Mahmoud Mirzamani, Gholam- Ali Afrooz, Masoumeh Pourmohammad Rezaye Tajrishi, Masoud Salehi Page 141
    Introduction
    The present study investigates the effect of parental education level on social skills and behavior problems of students with Down syndrome.
    Materials And Methods
    This post causal study was conducted at special schools of Tehran and the subjects were 129 students in range of 7 to 12 year with Down syndrome and their parents in 2006-8, that chosen from specials schools of north, south, west, east and center of Tehran by multiphase random cluster sampling method and questionnaires were given to their parents. For data analysis one way analysis of variance was used.
    Results
    The results of this research showed that there is a significant difference between maternal education level and the social skills of students with Down syndrome (P<0.001). On the contrary, there is no significant difference between paternal education level and social skills of mentioned students (P=0.06). Furthermore, no significant difference was observed between parental education level and students’ behavior problems (mothers: P=0.52 and fathers: P= 0.46).
    Conclusion
    It is concluded that there is a direct and positive relation between maternal education level and social skills of students with Down syndrome.
  • Somayyeh Shayegh, Hossein Azad, Hadi Bahrami Page 149
    Introduction
    Internet addiction points to kind of behavior dependency which person applies it confront with problems. The personality traits are consistent trait in length of time that unchanged in one situation to another situation. Researches showed that personality traits have important effect on internet addiction therefore this research had designed to explore this relationship in adolescents in Tehran.
    Materials And Methods
    Sample of the study that has done in spring 2008, include 361 high school students that chosen by cluster sampling method and evaluated by Young internet addiction (20 questions) and NEO PI – R questionnaires. Students were empowered to response in this research and their information was saving confidentially. The statistic manner that used in this research includes Pearson’s correlation coefficient and step by step regression analysis.
    Results
    Results of the research indicated that relationship between neuroticism and internet addiction in female adolescents (P<0.01, r=0.4) and both males and females (all) was significant (P<0.01, r=0.25). Relationship between agreeableness (P<0.05, r=0.17) and conscientiousness (P<0.05, r=0.17) with internet addiction in males reached statistical significance, too.
    Conclusion
    Internet addiction has relationship with some personality traits in adolescents such as neuroticism, agreeableness and conscientiousness.
  • Soodabeh Bassak- Nejad, Iran Davoudi Page 159
    Introduction
    The purpose of the present research was to examine the symptoms of post traumatic stress disorder (PTSD) among emergency ward nurses and their relation with psychopathology and some psychological problems compare to nurses of other wards of Ahvaz hospitals.
    Materials And Methods
    This descriptive and post causal research was done 9 months during 2007. The sample consisted of 110 emergency nurses that were selected randomly from Ahvaz hospitals. The control group consisted of 50 nurses. Impact event scale and symptom checklist-90-R used for evaluation of post trauma stress and psychopathology and psychological signs, respectively. The data analyzed by descriptive methods, t test, coefficient correlation and multiple regressions between variables.
    Results
    Results indicated that avoidance was important sign among emergency nurses and the relationship between PTSD and psychological problems was significant (P<0.001). Multiple regressions showed that somatization and interpersonal sensitivity were the best predictors of PTSD.
    Conclusion
    Avoidance is a common sign in PTSD that it can impress in conditions such as interpersonal problems or psychosomatic disorders. Emergency nurses avoid from stress events but post traumatic stress affects their psychological aspects and it can cause reactions such as somatic pains and interpersonal problems.