فهرست مطالب

نشریه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی
سال دوم شماره 2 (پیاپی 4، تابستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/08/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین محمودی، مهرنوش پازارگادی، عباس عبادی صفحه 41
    اهداف
    سیستم ارزشیابی جامع، معتبر و مداوم برای ارزیابی و تضمین کیفیت فعالیت آموزشی اعضای هیات علمی همواره مورد نیاز است. این مطالعه با هدف تعیین دیدگاه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترای پرستاری در مورد ارزشیابی اساتید انجام شد.
    روش ها
    این پژوهش مطالعه ای توصیفی- تحلیلی است که به صورت مقطعی روی 30 نفر از دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای پرستاری یکی از دانشکده های پرستاری شهر تهران که به صورت سرشماری انتخاب شده بودند در سال 1387 صورت گرفت. دانشجویان ترم اول به دلیل عدم شناخت کامل از اساتید از مطالعه حذف شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه ارزشیابی استاد مشمل بر 16 سئوال بسته بر اساس معیار 5رتبه ای لیکرت بود که در سه حیطه اخلاق، فن تدریس و صلاحیت علمی تنظیم شد. روایی و پایایی پرسش نامه قبلا توسط مدیریت مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه مورد مطالعه تایید شده و همه ساله برای ارزشیابی استاد مورد استفاده قرار گرفته بود. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS 13 با استفاده از آمار توصیفی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    دانشجویان عملکرد آموزشی اعضای هیات علمی دانشکده را مطلوب ارزیابی نمودند. از نظر 7/76% از دانشجویان، اساتید دارای اخلاق خوب بودند. 3/43% از دانشجویان اعتقاد داشتند که اساتید دارای فن تدریس خوب هستند. 3/33% از دانشجویان اعتقاد داشتند که اساتید از نظر علمی وضعیت خوبی دارند.
    نتیجه گیری
    از نکات مثبت اساتید داشتن حسن خلق، برنامه ریزی موثر و تسلط علمی به موضوع درسی است. اساتید محترم باید در زمینه انگیزش دانشجویان برای تحقیق و پژوهش و ارایه کاربردی مطالب درسی تقویت لازم را انجام دهند.
    کلیدواژگان: ارزشیابی، اعضای هیئت علمی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی
  • یوسف محمودی فر، حسین اسماعیلی، سعید حبیب زاده، کاظم صالحی صفحه 45
    اهداف
    این مطالعه با هدف ارزیابی درونی گروه پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی مهاباد به منظور تعیین نقاط قوت و ضعف، به منظور ارتقای کیفیت آموزش انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی مقطعی، ملاک های مدیر گروه، تجهیزات گروه، فضای آموزشی نظری و بالینی، دانشجویان، اعضای هیات علمی، روش های یاددهی- یادگیری و تولید دانش جدید مورد ارزیابی قرار گرفتند. روش جمع آوری داده ها پرسش نامه، مشاهده و چک لیست بود. لذا اعضای گروه در جلسات متعدد خود، پس از تعیین نشانگرها و امتیاز ایده آل برای هر کدام از ملاک های انتخاب شده، وضعیت موجود را با نشانگرها مورد مقایسه قرار دادند. ویژگی مطلوب هر ملاک تعیین و هر ملاک بین 1 تا 5 (خیلی ضعیف تا عالی) طبقه بندی شد. میانگین امتیاز ملاک ها تعیین و از طبقه بندی گورمن برای نتیجه گیری نهایی استفاده شد.
    یافته ها
    جایگاه سازمانی گروه دارای نمره 5/3 و رتبه بیش از رضایت بخش، عوامل پشتیبانی دارای نمره 07/4 و رتبه قوی، فرآیند آموزش- یادگیری دارای نمره 03/4 و رتبه قوی و در مجموع نمره ارزیابی گروه پرستاری 97/3 و رتبه خوب بود. از نظر دانشجویان، ارزیابی فرآیند آموزش گروه پرستاری دارای نمره 37/3 و رتبه بیش از رضایت بخش بود. در مورد مدیر گروه، اعضای هیات علمی و شورای گروه، هر کدام امتیاز 5/3 و رتبه بیش از رضایت بخش را براساس رده بندی گورمن کسب کردند.
    نتیجه گیری
    با رفع نقیصه های مشخص شده در هر بخش، خصوصا آموزش بالینی، می توان به نتایج بهتری دست یافت. گروه آموزشی، با شناخت نقاط ضعف و قوت خود، فعالانه در جهت رفع نقایص و تقویت نقاط مثبت خود قدم برمی دارد.
    کلیدواژگان: ارزیابی درونی، گروه پرستاری
  • اسماعیل فخاریان، زهرا تقربی، فخرالسادات میرحسینی، سیداصغر رسولی نژاد، حسین اکبری، حسین عاملی صفحه 51
    اهداف
    پیشرفت تحصیلی تحت تاثیر عوامل متعددی است. در این راستا، شناسایی عوامل خطرآفرین ضروری است. این مطالعه به منظور شناسایی عملکرد تحصیلی و عوامل مرتبط با آن روی کلیه دانش آموختگان رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کاشان انجام گرفت.
    روش ها
    در مطالعه ای مقطعی، 586 دانش آموخته رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کاشان از سال 1365 تا انتهای 1382 به روش سرشماری انتخاب شدند. پرسشنامه ای مشتمل بر اطلاعات دموگرافیک و وضعیت تحصیلی دانش آموخته شامل معدل هر یک از دوره های علوم پایه، فیزیوپاتولوژی، کارآموزی، کارورزی و کل دوره مورد استفاده قرار گرفت. میانگین معدل هر یک از دوره ها و کل دوره به طور جداگانه بررسی و به عنوان نقطه برش برای تحلیل های آماری در نظر گرفته شد. در هر یک از دوره ها، معدل کمتر از میانگین به عنوان وضعیت تحصیلی نامطلوب (گروه مورد) منظور شد و داده ها با استفاده از نسبت شانس و درصد تفاوت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    معدل دوره های علوم پایه، فیزیوپاتولوژی، کارآموزی، کارورزی و معدل کل به ترتیب 47/1 ± 13/15، 53/1 ± 60/14، 25/1 ± 42/15، 95/0 ± 31/17 و 10/1 ± 74/15 بود. در دوره علوم پایه 240 نفر (41%)، دوره فیزیوپاتولوژی 250 نفر (7/42%)، دوره کارآموزی 251 نفر (5/50%)، دوره کارورزی 221 نفر (7/37%) و کل دوره 278 نفر (4/47%) وضعیت تحصیلی نامطلوب داشتند. سهمیه پذیرش، وضعیت تاهل، جنسیت و تاخیر در ورود به دانشگاه به عنوان مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر عملکرد تحصیلی گزارش شدند.
    نتیجه گیری
    عملکرد تحصیلی نامطلوب در دانشجویان معمول به نظر می رسد. لذا بر اساس نتایج این پژوهش تجدیدنظر در برنامه های گزینش دانشجو و حمایت از دانشجویان آسیب پذیر ضروری است.
    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، عملکرد تحصیلی، عوامل مرتبط، دانشجوی پزشکی
  • غلامرضا ویسی، محمدصادق حمیدزاده صفحه 59
    اهداف
    این پژوهش برای کمک به نظام آموزش های عقیدتی- سیاسی، جایگاه، شیوه ها و موضوعات آموزش غیرحضوری و امکان سنجی اجرای آن انجام شد.
    روش ها
    برای پاسخ به سئوال های تحقیق، مطالعاتی در دو بخش کتابخانه ای (نظری) و میدانی (پیمایشی) با حجم 100 نفر نمونه متشکل از کارشناسان، مدیران و مربیان عقیدتی- سیاسی انجام گرفت.
    یافته ها
    90% از نمونه آماری اجرای آموزش های عقیدتی- سیاسی را به صورت ترکیبی (حضوری و غیرحضوری) مورد تایید قرار دادند. 47% افراد دروس عقاید، 64% دروس احکام، 65% دروس معارف، 85% دروس تاریخ اسلام، 49% دروس اخلاق، 78% دروس دانش سیاسی و 76% دروس نظام دفاعی را برای غیرحضوری شدن مورد تایید قرار دادند. 34% از نمونه آماری دوره های بدو خدمت، 75% دوره تداوم، 71% دوره های طولی، 73% دوره های بصیرت و 73% دوره های طرح ولایت را برای غیرحضوری شدن مناسب دانستند. 81% افراد آموزش غیرحضوری را برای گروه فرماندهان و مدیران، 82% برای گروه عموم مدیران، 59% برای گروه عموم نیروها، 91% برای گروه اساتید و مربیان مناسب تشخیص دادند.
    نتیجه گیری
    برای استقرار نظام آموزش غیرحضوری، به ویژه استقرار آن در داخل نظام سنتی (حضوری)، آمادگی در زمینه های گوناگون لازم است و این امر با شیوه های آزمایشی و بخشی ممکن خواهد بود.
    کلیدواژگان: آموزش غیرحضوری، نظام های آموزشی، امکان سنجی
  • محمدرضا نیلی احمدآبادی صفحه 65
    مقدمه
    در عصر فناوری اطلاعات و ارتباطات که تولید علم در هر 5 سال دو برابر علوم گذشته می شود، راهبرد عدم تمرکز در مدیریت سازمان های آموزشی به خصوص آموزش عالی و آموزش پزشکی، که بدنه آن از نخبگان جامعه تشکیل شده، ضروری است. از لوازم موفقیت مدیریت غیرمتمرکز، تقویت مکانیزم های خودگردانی در اجزای سیستم نظام آموزشی مانند سیستم برنامه ریزی درسی است. رویکرد خودگردانی برنامه درسی، نگاهی پویا و زنده به مجموعه برنامه درسی است که ضمن تلاش برای بالندگی محتوای آموزشی، درصدد بازنگری مجدد به عملکرد گذشته خویش است. یکی از مشکلات مهم نظام آموزش دانشگاهی، کهنگی و عدم انطباق سرفصل دروس با نیازهای فعلی جامعه است. وزارتخانه های «علوم، تحقیقات و فناوری» و «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» تلاش های گسترده ای برای تحقق سیاست های برنامه توسعه چهارم در خصوص تمرکززدایی کرده اند. اگرچه موضوع آموزش در دو وزارت خانه از نظر ماهیت تفاوت هایی دارد، ولی از نظر سطح تخصص مباحث علمی و دانشگاهی، دارای همپوشانی زیادی است. هدف این مطالعه، تحلیل محتوای یکی از آیین نامه های مهم وزارت «علوم، تحقیقات و فناوری» در راستای سیاست تمرکززدایی در برنامه های درسی بود.
    نتیجه گیری
    نتایج بیانگر مواردی از عدم انسجام بین مواد آیین نامه و عدم انطباق این مواد با اهداف، سیاست ها و راهکارهای اجرایی مندرج در آن است.
    کلیدواژگان: تفویض اختیار، برنامه درسی، آموزش عالی، آموزش پزشکی، خودگردانی
  • حسین مومنی مهمویی صفحه 71
    مقدمه
    گسترش فعالیت های برنامه ریزی درسی حرکت هایی برای ارزشیابی برنامه های آموزشی را موجب می شود. هم شرکت های سرمایه گذاری و هم مصرف کنندگان تمایل دارند تا شواهدی را به دست آورند که برنامه های جدید نتایج رضایت بخشی تولید نمایند. اطلاعات مورد جستجو تناسب برنامه جدید با نیازهای جامعه و یادگیرنده، اعتبار و اهمیت علمی مواد مطالعاتی جدید، توانایی برنامه برای گزینش معلم مطمئن و رفتارهای دانش آموز/دانشجو و نتایج واقعی استفاده از مجموعه ای از مواد آموزشی مشخص هستند. دو دهه قبل، ارزشیابی برنامه درسی به عنوان حوزه مطالعاتی مستقلی در رشته علوم تربیتی ظاهر شد. ریشه های آن بیشتر در حوزه های کلی ارزشیابی آموزشی، آزمودن و اندازه گیری یافت می شود. با این وجود، مساله اصلی ابتدایی بیشتر ارزشیابی دانش آموزان بود تا ارزشیابی برنامه های آموزشی؛ نیازی که احساس شده بود تا مجموعه ای از مفاهیم، اصول، روش ها، نظریه ها و الگوهای جدید را تدوین نمایند. این عقاید و روش های جدید مبنای حوزه جدید ارزشیابی برنامه درسی هستند. دانشگاه های بزرگ دوره هایی را در مورد ارزشیابی برنامه درسی ارایه نموده اند. این نوشتار نیز سعی دارد که به ضرورت و اهمیت ارزشیابی برنامه درسی در آموزش عالی بپردازد و رهنمودهایی را در این خصوص ارایه نماید.
    کلیدواژگان: برنامه درسی، ارزشیابی آموزشی، ارزشیابی برنامه درسی، آموزش عالی
  • زینب نادری، عباس عبادی، سودابه مهدی زاده صفحه 79
    مقدمه
    به طور کلی، گروه تجمع دو نفر یا بیشتر است که کنش و واکنش دارند، از قوانین خاصی پیروی می کنند، به نیازهای یکدیگر علاقمندند و از طریق تفاهم و وحدت عمل درصدند به اهداف مشترک نایل آیند. حل مساله توسط گروه تحت تاثیر عواملی مانند تعداد اعضای گروه، انسجام گروه، اختلاف موقعیت، شخصیت افراد و محیط فیزیکی قرار می گیرد. در گروه های کوچک تعداد اعضاء محدود است؛ به طوری که هر عضو با دیگر اعضاء، ارتباطی رودررو و بدون واسطه داشته و هر کدام از اعضاء نقش خاصی در گروه دارند و نقش ها از هم متمایز است. در گروه های کوچک میزان مشارکت و صحبت صریح به مراتب بیشتر از گروه های بزرگتر است. همچنین همکاری گروهی و احساس دوستی بین اعضاء بیشتر است و تفکر انتقادی در افراد تقویت می شود. در روش آموزش در گروه های کوچک، فراگیران از نگرش ها، احساسات، عقاید و دلایل رفتار دیگران آگاه می شوند و پس از آن نگرش های خود و دیگران را نقد و بررسی می کنند و سپس به تغییر و تطبیق نگرش های خود در مسیر تحلیل و ارزشیابی نگرش خود می پردازند.
    نتیجه گیری
    یکی از مهم ترین دلایل استفاده از گروه های کوچک، افزایش مهارت های فراگیران و شکل دادن به نگرش آنها است که این، به خصوص باعث توسعه مهارت های بالینی در کلینیک ها و مراکز بهداشتی درمانی می شود.
    کلیدواژگان: آموزش، علوم پزشکی، گروه های کوچک
  • طلعت دیبا واجاری صفحه 85
    مقدمه
    بین المللی کردن برنامه درسی (IOC) مفهومی جدید و در حال تحول است که به طور ویژه از اوایل قرن بیست ویکم در ادبیات برنامه درسی مورد توجه قرار گرفته است. علیرغم اهمیت و جایگاه چنین ایده ای، برداشت ها و تفسیرها از این واژه در بسیاری از ممالک به ویژه ایران توام با ابهام، سردرگمی و عدم شفافیت است. مقاله حاضر در راستای بررسی این مفهوم در ادبیات برنامه درسی تلاش کرده تا برداشت های مختلف از این واژه و حدود و دامنه آنها را مفهوم پردازی کرده و در این راستا 3 برداشت متفاوت از IOC تحت عنوان بین المللی کردن دروس و رشته های دانشگاهی، بین المللی کردن رشته مطالعات برنامه درسی و بین المللی کردن حرفه برنامه درسی را شناسایی و معنی مؤلفه های آنها را معرفی کند.
    کلیدواژگان: برنامه درسی آموزش عالی، بین المللی کردن برنامه درسی، بین المللی کردن مطالعات برنامه درسی، بین المللی کردن حرفه برنامه درسی، جهانی شدن
  • |
    • Mahmoudi H., Pazargadi M., Ebadi A Page 41
      Aims. A comprehensive, valid and continuous evaluation system is required to assess and garranty the faculty member's educational function. This study was done to determine the nursing faculty member's evaluation in the view of PhD an MSc students of nursing. Methods. The population under study in this cross-sectional survey were 30 postgraduate students of one of the nursing faculties of Tehran city in 2008 that were selected through census sampling method. Data gathering tool was a questionnaire consisted of 16 closed questions under 5 point Likert scale that were designed in ethic, educational skill and scientific deserve fields. Validity and reliabilty of the questionnaire were accepted by educational development center of the ralative university and were used to assess the teachers. Data was analyzed by SPSS 13 using descriptive statistic. Results. Faculty member's educational function was assessed good by students. 76.7% of nursing students reported the teacher's ethical skills “good”. 43.3% of them said that teachers have good educational techniques and 33.3% of them reported that teachers’ knowledge is in a good manner. Conclusion. Faculty members are in good position in the view of students. Having good ethic, their effective programming and high scientific level are their three positive factors.
    • Mahmodifar Y., Esmaili H., Habibzadeh S., Salehi K Page 45
      Aims. This study was to evaluate the internal weakness and strenght of Mahabad Azad Islamic University nursing group to improve its educational quality. Methods. In this descriptive-crass sectional study, head of department’s criteria, equipments of department, clinical and theorical educational space, students, faculty members, learning/teaching methods and novel knowledge production were evaluated. Ways of gathering data were questionnaire, observation and checklist. Group members, first determined the characters and gave an ideal point to each selected criterion and then compared the present condition with characters. The desired characterestic of each criterion was determined and each classified among 1-5 (very weak to excellent). The average point was determined and Gorman classification method was used to extract final result. Results. The organizational position of group manager was 3.5 and ranked “over-satisfaction”, supporting factors’ grade was 4.07 and ranked “strong”, learning instruction procedures’ grade was 4.03 and ranked “strong” and total nursing department evaluation grade was 3.97 and ranked “good”. In students point of view the educational process of nursing department’s grade was 3.37 grade and ranked “over-satisfaction”. Head of the department, faculty members and group council’s grade each was 3.5 and according to Gorman ranked “over-satisfaction”. Conclusion. Although total evaluation grade of nursing group is “good”, solving the revealed problems of each department, especially clinical education it is possible to achieve better results. This educational department steps actively in the way of improving the weak points and reinforcing the strenghts by understanding its weaknesses and strenghts.
    • Fakharian E., Tagharrobi Z., Mirhoseini F., Rasoulinejad S. A., Akbari H., Ameli H Page 51
      Aims. Educational performance of medical students are affected by many factors and recognizing the educational drop-out risk factors is necessary. This study carried out in order to assess academic performance of medical alumni of Kashan University of medical sciences and its related factors. Methods. In a cross sectional study, 586 medical alumni of KUMS from 1986 to 2003 were selected by headcounting. A questionnaire including demographic characteristics and educational performance of alumni (grades averages of basic sciences, pathophysiology, externship and internship courses; and final average of medical faculty) was used. The means of grades averages of each of educational periods in faculty were assessed separately and were spotted as cut-off points in statistical analysis. In each of educational periods, average grades less than mean were assigned as unacceptable performance (case group). Data was analyzed using odds ratio and percent difference. Results. Grades average for basic sciences, pathophysiology, externship and internship courses; and final average of medical faculty was 15.13±1.47, 14.60±1.53, 15.42±1.25, 17.31±0.95, and 15.74±1.10, respectively. Prevalence of unacceptable performance in basic sciences, pathophysiology, externship and internship courses was 41, 42.7, 43 and 37.7%, respectively. Based on final average of faculty, 278 persons (47.4%) had unacceptable performance. Conquerration, marital status, sex and delay in university entrance were introduced as the major influencing factors. Conclusion. Unacceptable performance in university seems to be common. It is recommended to revise the strategies for accepting students to the university and to support vulnerable students.
    • Veisi Gh. R., Hamidzade M. Page 59
      Aims. This research was a feasibility and evaluation the courses of distance education in ideological-political educational system, its position and methods and distance training in this feild.Methods. To answer the research questions, a study in two parts of library (theoretical) and field (survey) performed with 100 samples consisted of experts, managers and ideological-political trainers. Results. 90% of samples implemented the ideological-political training as a combination (in person and distance) method. 47% of samples said beliefs courses, 64% said sentences courses, 65% said education courses, 85% said islamic history courses, 49% said ethics, 78% said political sciences courses 76% said defense system courses could be taught distancely. 34% of the samples said beginning of service periods, 75% said sustain period, 71% said longitudinal periods and 73% said vision periods were appropriate to be taught distancely. 81% of samples said distance education is appropriate for the commanders and managers, 82% said for public managers, 59% said for public forces and 91% said for professors and instructors. Conclusion. For establishing a distance education system, particularly its establishment in traditional system (presence), prepareness in different fields is required.
    • Ahmadabadi M. R Page 65
      Aims. One of the deconcentration solutions of management system of universities is delegation of powers to board of trustees of universities. Delegation of power on curriculum to universities by-law is among such delegation of powers. This research aimed to find if this by-law have determined the main frame of delegation of power on curriculum to universities. Methods. This descriptive research has been conducted by quality and quantity analysis method. Statistical population and samples were the same and statistical sampling was done by headcounting. Analysis unit of this by-law was comprised of articles, introduction and registration unit and sentences and expressions of it. Data was analyzed by weighted average method. Results. Correlation of elements, integrity of the articles, non-conformity of these articles with objectives, policies and executive solutions set forth in the by-law, delegation of power on curriculum to universities to some extent and proceeding through general topics of some sections of the by-law were observed. Conclusion. Universities are not prepare for such delegation. Such cases as failure in prompt evaluation of how to execute the by-law, confusion of universities due to proceeding through general topics in some sections and non-clarification of comprehensive method of execution of the by-law are some ambiguities of this act.
    • Momeni Mahmuee H Page 71
      Introduction. Curriculum activities development cause to some evaluation activities of educational programs. Both investment companies and consumers tend to obtain evidence that the new programs produce satisfactory results. Fitness of new program to society and learners needs, scientific validity and importance of new educational materials, program power to select highly reliable teacher, prediction of student's behavior and actual results of using a set of educational materials are the researched data. Two decades ago, the evaluation of the curriculum appeared as an independent field of study in educational sciences. Its roots are mostly found in more general areas of educational evaluation, testing and measurement. However, the main problem at first was student and not educational programs evaluation; a need that was felt to determine a set of concepts, principles, methods, theory and new patterns. This new methods and ideas are the source of new areas of curriculum evaluation. Large universities developed courses in the curriculum evaluation. This article is trying to explain the necessity and importance of curriculum evaluation in higher education and provide guidelines in this regard. Conclusion. Curriculum evaluation as a part of the education system is affected by several factors and changes in current approaches and methods require the change of all effective factors.
    • Naderi Z., Ebadi A., Mahdizadeh S Page 79
      Introduction. Group is a gathering of two people or more that have action and reaction, follow up specific rules, interest in each other needs and want to achieve common goals via mutual understanding and unity of action. Problem solving by the group is affected by factors like the number of the members, unity of group, diversity of positions, personality of individuals and physical environment. Number of members in small groups are limited; so each person communicate with other members face to face and without intermediator and each member has specific role in the group and roles are distinct. Rate of partnership and explicit conversation within small groups is profoundly more than large groups. Also, group cooperation and friendship feelings between members are more and critical thinking is strengthened between individuals. In small groups educational method, the students are informed from attitudes, feelings, opinions and reasons of others behaviors and afterwards assess and criticize self and others attitudes and thereafter are occupied to change and adapt of self attitudes in the route of analysis and evaluation of them. Conclusion. One of the main reasons of using small groups is increasing the students’ skills and formation of their attitudes that this specially leads to expansion of clinical skills in clinics and health therapeutic centers.
    • Diba Vajari T Page 85
      Introduction. Internationalizing the curriculum (IOC) is a new and evolving concept that especially has been considered in curriculum literature early 21st century. Despite the importance and status of such idea, withdrawals and interpretation of this term in many countries, especially Iran, coupled with ambiguity, confusion and lack of transparency. This paper investigated this concept in line with the literature of curriculum and tried to conceptualize different themes about this word and their limits. In this regard, 3 different themes of IOC (internationalizing the courses and academic fields, Internationalizing the curriculum studies and internationalizing the profession of curriculum) have been recognized and the mean of their components were introduced. Conclusion. Noticing the development of knowledge, skills and international values in university programs is essential and promoting academic curriculum beyond geographical boundaries and commercializing it and its products seems necessary.