فهرست مطالب

دو ماهنامه سلامت کار ایران
سال ششم شماره 1 (بهار 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/05/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علی اصغر فرشاد* صفحه 1
  • نسرین صادقی*، احسان الله حبیبی صفحه 6
    زمینه و هدف
    نارحتی های اسکلتی عضلانی (MSDs) در بین رانندگان وسایط نقلیه عمومی بسیار شایع است. با توجه به اینکه رانندگان مدت زیادی را به این حرفه مشغول هستند، در درازمدت این ناراحتی ها و صدمات در آنها مزمن شده و پس از تجمع باعث اختلالات حرکتی عضلانی آنها می شوند. طبق تحقیقات انجام شده یکی از دلایل اصلی تصادفات نیز بیماری های اسکلتی عضلانی و کمردرد رانندگان است. در این پژوهش به دنبال بررسی ارتباط بین ابعاد بدن و ایجاد این اختلالات هستیم.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی 95 راننده اتوبوس در اصفهان انجام شد. رانندگان پس از آموزش، میزان ناراحتی قسمتهای مختلف بدن خود را روی چارت BDC مشخص کردند. در مرحله بعد ابعاد بدن آنها اندازه گیری شد. سپس ارتباط بین ابعاد آنتروپومتریک و اختلالات اسکلتی عضلانی با استفاده از آزمون اسپیرمن توسط نرم افزار SPSS مشخص شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از آزمون اسپیرمن نشان داد که BMI رانندگان با ناراحتی گردن، بازو، آرنج، ران، ساق و مچ پا، وزن آنها با ناراحتی گردن، شانه، باسن، ران و ساق پا، سن با ناراحتی گردن و قسمت تحتانی کمر و ارتفاع زانو با ناراحتی شانه رابطه مستقیم دارد. همچنین طول رکبی با ناراحتی قسمت فوقانی و تحتانی کمر، زانو و ساق پا و قد و طول اندام فوقانی نیز با ناراحتی بازو و آرنج رابطه معکوس دارند.
    نتیجه گیری
    بین قد، وزن و سن رانندگان با MSDs آنها ارتباط وجود دارد. بدینصورت که افزایش وزن و سن و کوتاهی قد باعث افزایش احتمال MSDs در راننده خواهد شد. پیشنهاد می کنیم در معاینات بدو استخدام جهت انتخاب راننده گزینه های مد نظر از بین افراد جوانتر، بلند قد و بدون اضافه وزن انتخاب شوند. این اقدام می تواند گامی باشد جهت کاهش MSDs رانندگان و در نتیجه تصادفات و حوادث رانندگی که به علت آن رخ می دهند.
    کلیدواژگان: شاخصهای آنتروپومتری، اختلالات اسکلتی عضلانی، رانندگان اتوبوس
  • مهدی جهانگیری *، عبدالمجید متوقع، سلیمان خواجی صفحه 15
    زمینه و هدف
    اگر چه تجهیزات حفاظت تنفسی به میزان گسترده ای جهت حفاظت کارکنان در برابر آلاینده های شیمیایی محیط کار مورد استفاده قرار می گیرند ولی در صورت عدم استفاده مداوم و صحیح از این تجهیزات، اثر حفاظتی آنها بسیار اندک خواهد بود. هدف از این مطالعه بررسی درک ریسک و عوامل موثر بر استفاده صحیح کارکنان از ماسکهای تنفسی در یکی از صنایع پتروشیمی کشور می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی بر روی 81 نفر از کارکنان یکی از صنایع پتروشیمی کشور که در معرض آلاینده های شیمیایی بودند، انجام شد. برای جمع آوری داده ها ازپرسشنامه ای که به همین منظور طراحی شده بود استفاده شد. داده ها در نرم افزار SPSS.13 و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که فقط 6/8 درصدکارکنان در کلیه اوقات در معرض آلاینده های شیمیایی از ماسکهای حفاظتی استفاده می کردند. مهمترین دلیل عدم استفاده از ماسک در بین کارکنان مربوط به راحت نبودن ماسکهای حفاظتی بود. در این مطالعه بین درک ریسک با میزان استفاده از تجهیزات حفاظت تنفسی رابطه معنی داری وجود داشت. (05/ 0 p<). در حالیکه ارتباط بین درک ریسک با شاخص استفاده صحیح از ماسک (PURI) و همچنین ارتباط بین سن و سابقه کار با میزان استفاده از تجهیزات تنفسی معنادار نبود (05/ 0 p>).
    نتیجه گیری
    به منظور بهبود میزان استفاده صحیح کارکنان از ماسکهای تنفسی، لازم است ضمن حذف موانع عدم پذیرش ماسکهای حفاظتی (مثل راحت نبودن آنها) و همچنین افزایش درک ریسک کارکنان در زمینه حفاظت تنفسی، کارکنان را در مورد عوامل موثر بر استفاده صحیح از ماسکهای تنفسی آموزش داد که برای نیل به این هدف، اجرای کامل برنامه حفاظت تنفسی به صنعت پیشنهاد گردید.
    کلیدواژگان: ماسکهای تنفسی، پتروشیمی، آلاینده های شیمیایی، درک ریسک
  • حانیه غلام نژاد*، نسرین نیک پیما صفحه 22
    زمینه و اهداف
    حرفه پرستاری بدلیل نیاز به مهارت و تمرکز بالا در انجام کار، همکاری تیمی قوی و ارایه مراقبت 24ساعته استرس شغلی زیادی ایجاد می کند. استرس شغلی به عنوان یک فاکتور اصلی در ایجاد بیماری و افزایش میزان غیبت از کار پرستاری محسوب می شود. در راستای رسیدگی به نیازهای پرستاران،باید به بهداشت فیزیکی و روانی آنان نیز توجه شود تا مراقبتی با کیفیت بالا به بیماران ارائه شود. این مطالعه با هدف تعیین علل اصلی ایجاد کننده استرس شغلی پرستاران انجام گرفت. با این امید که شناخت درست این عوامل سیستم های بهداشتی را در کاهش یا رفع این عوامل و ایجاد محیط بهتر کاری یاری رساند.
    روش بررسی
    :در این مطالعه توصیفی (از نوع همبستگی) 140 نفر از پرستاران بخش های مختلف چندین بیمارستان پرسش نامه استرس شغلی اوسپیو، را پر کردند. این شاخص دارای اعتبار ثابت شده و ثبات داخلی با آلفا کرونباخ 87% است که در مطالعات زیادی مورد استفاده قرار گرفته است.برای تجزیه تحلیل اطلاعات از نرم افزار آماری 13 SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    مهم ترین استرسورهای شغلی بترتیب شامل عدم دریافت پاداش و تشویق(6/48درصد)، بار کاری زیاد (4/46درصد)، عدم شرکت در تصمیم گیری های مهم بخش(3/39درصد)،فقدان کنترل بر شرایط کاری(6/38درصد)و فقدان ارتقاء شغلی (4/36درصد) است. جنس،اضافه وزن، ساعات کاری، بار کاری زیاد و تعداد شیفت شبها جزء عواملی هستند که با میزان استرس شغلی رابطه مستقیمی دارند.
    نتیجه گیری
    تجزیه تحلیل اطلاعات نشان می دهد که فاکتورهای شغلی بیش از عوامل دموگرافیک در ایجاد استرس شغلی دخیل هستند.یافته های این مطالعه به سیستمهای بهداشتی کمک می کند تا با ایجاد شرایط کاری آرام تا حدود زیادی از استرس شغلی پرستاران کم کنند.علاوه بر این درک چنین موقعیتی باعث افزایش بکارگیری مکانیسم های سازگاری توسط پرستاران برای کاهش استرس شغلی می شود.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، پرستاران، علل ایجاد کننده
  • رسول یاراحمدی، عباس قلیزاده، محمد جواد جعفری، علیرضا کوهپایی، محسن مهدی نی * صفحه 28
    زمینه و هدف
    ایمنی حریق از مسائل مهم در بیمارستان ها می باشد. نقصان آگاهی، کم تحرکی و شرایط خاص افراد از دلایل اهمیت این موضوع می باشد. در بیشتر کشورها از جمله ایران، مقررات و اقدامات حفاظتی حریق در قالب قوانین ملی تدوین شده است. قوانین ساختمانی امروزی ایمنی کافی را برای بیماران در بیمارستان ها در شرایط مختلف تامین نمی کند و بیشتر کشورهای پیشرفته اقدام به تدوین قوانین مبتنی بر کارایی نموده اند. این مطالعه با هدف تعیین سطح ریسک حریق در بخش های بستری یک بیمارستان و بررسی کارایی قوانین ملی در تامین ایمنی حریق در بیمارستان، انجام شده است.
    روش بررسی
    ارزیابی ریسک با استفاده از روش مهندسی ارزیابی ریسک حریق و جمع آوری اطلاعات با استفاده از چک لیست انجام شده است. بر این اساس ریسک در تمامی واحد های مورد بررسی محاسبه شده است و در مرحله بعد برای ارزیابی اثر قوانین در ایجاد ایمنی با فرض برابری واحد ها با الزامات قانونی سطح ریسک در دو حالت محاسبه شده است بحث: نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد که سطح ریسک حریق در وضعیت موجود در تمامی واحد ها بیشتر از یک بوده و با توجه به اینکه سطح ریسک کمتر یا مساوی یک قابل پذیرش است، به نظر می رسد که حداقل ایمنی قابل قبول در بخش های بستری تامین نشده است. مشخص شد که قوانین ملی در شرایط مختلف کارایی لازم را برای تامین ایمنی مناسب ندارند.
    نتیجه
    به منظور دستیابی به طراحی ایمنی حریق با کارایی مناسب، گزینه مناسب استفاده از روش های طراحی مبتنی بر ارزیابی ریسک می باشد.
    کلیدواژگان: حریق، ارزیابی ریسک، مقررات ملی ساختمان، بیمارستان
  • نادر احمدی، محمدحسین تقدیسی، سید عباس متولیان*، مهدی فرزاد کیا صفحه 37
    زمینه و اهداف
    نان یکی از منابع مهم تامین مواد غذایی در هر جامعه ای محسوب می گردد.حدودا از سال 1380 وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی ماموریت یافت تا با نظارت بر فرآیند حذف جوش شیرین از فرآوری نان های سنتی ضمن ارتقاء سلامت نان زمینه را برای غنی سازی نان و آرد فراهم نماید. در همین راستا تمامی ابزارهای قانونی(بازرسی، معرفی نانوایان متخلف به مراجع قانونی و. .. ) تا امروز بکار گرفته شده اند، اما متاسفانه نتایج به دست آمده خصوصا در شهرهای بزرگ چندان رضایت بخش نبوده است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است که به منظور بررسی اثربخشی یک مدل مشارکتی برای حذف جوش شیرین از فرآوری نان های سنتی و تعیین آگاهی، نگرش و عملکرد نانوایان در گروه مداخله و مقایسه در شهر جدید اندیشه شهریار در سال 1387 انجام شده است
    یافته ها
    طبق آزمون های آماری انجام شده بین آگاهی، نگرش و عملکرد نانوایان در گروه مداخله، قبل و بعد از مداخلات تفاوت معنی داری وجود داشت (P<0.001).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده روش های بکار گرفته شده (تمرکز بر ابزارهای قانونی) قادر به حذف 100% جوش شیرین در برنامه نمی باشد. همکاری های بین بخشی، همرا با اعمال روش های آموزشی مشارکتی، ابزار مناسبی برای تغییر رفتارنانوایان در حذف جوش شیرین در فرآوری نان های سنتی است.به همین ترتیب این روش می تواند به عنوان الگوئی برای تغییر رفتارهای غیر ایمن در محیط های کار نیز مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مداخله مشارکتی، جوش شیرین، نان های سنتی
  • محمدرضا منظم*، پروین نصیری، نیلوفر جاوید روزی صفحه 43
    زمینه و اهداف
    این مقاله عملکرد آکوستیکی مانع های شیب دار با سطوح و لبه های پخش کننده دار را مورد بررسی قرار می دهد. عملکرد پوشش های جاذب و همچنین سخت نیزبا یکدیگر مقایسه گردیده است.
    روش بررسی
    در این تحقیق روش شبیه سازی دو بعدی عنصر مرزی به منظور پیش بینی افت صدا در مانع ها بکار گرفته شده است. استفاده از سطوح پخش کننده شیاردار QRD روی لبه های سطوح و صفحات همه ی مدلهای مانع های شیبدار در این مقاله مورد مطالعه قرارگرفته تا افزایش اثر بخشی مانع ها را با موانع موازی کاملا جاذب در موقعیت شنونده مورد مقایسه قرار گیرد.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق نشان داد که کاربرد سطوح پخش کننده شیارداربا فرکانس طراحی 400هرتزدر مانع های شیبدار با شیب 5 درجه، عملکرد کلی موانع سخت معادل آنها را به اندازه ی 8/ 1 دسی بل در شبکه ی وزنی A افزایش می دهد. علت افزایش عملکرد کلی مانع های شیاردار نیز کارآئی بهتر آنها در فرکانس های پائین می باشد. همچنین مشخص گردید که تمامی مانع های طراحی شده با 10 درجه شیب عملکرد کلی بهتری دارند.
    نتیجه گیری
    اقتصادی ترین موانع موازی سرو صدای ترافیک که عملکرد بالای قابل توجهی نیز دارند، بوسیله ی پوشش QRD و شیبدار کردن 10 درجه ای بدست آمده اند. به طور میانگین، افت صدا در این مانع ها 3/16 دسی بل در شبکه ی وزنی A پیش بینی شده است.
    کلیدواژگان: موانع موازی شیب دار، سطوح پخش کننده، شبیه سازی دو بعدی عنصر مرز
  • سید موسی مهدی زاده* صفحه 56
    زمینه و اهداف
    بنا بر ضرورت، سیستم های مختلف اجتماعی، اقتصادی، خدماتی مجبورند از نیروها و پرسنل خود بصورت نوبت کاری استفاده نمایند. سیستم پرستاری نیز از این قاعده مستثنی نبوده و پرسنل پرستاری مجبورند بصورت نوبتی و شیفتی ارائه خدمت نمایند. از طرفی کار کردن به صورت نوبتی و چرخشی ریتم های بیولوژیک را مختل نموده که این خود باعث اختلال در فیزیولوژی بدن شده و فرد را مستعد ابتلا به مشکلات مختلف جسمی، روانی و اجتماعی خواهد کرد. لذا این پژوهش با هدف تعیین تغییرات سطح سرمی کورتیزول و آلدسترون و مقایسه آن در پرستاران نوبت کار شاغل در بخش های ویژه بیمارستان های وابسته به علوم پزشکی مشهد انجام گرفته است.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی تحلیلی است که در آن از روش نمونه گیری مبتنی بر هدف استفاده گردیده و حجم نمونه را تمام پرستاران شاغل در بخش های ویژه (CCU - ICU -دیالیز) بیمارستانهای آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد که در نوبتهای مختلف کاری (چرخشی – ثابت) مشغول انجام وظیفه بوده اند را در بر می گیرد که در دو نوبت با فاصله دو هفته اقدام به گرفتن نمونه خون و اندازه گیری سطح کورتیزول و آلدسترون سرمی شده است و با استفاده از پرسشنامه اطلاعات جمع آوری گردیده و با نرم افزار SPSS و آزمونهای آمار تی مستقل و من ویتنی و همبستگی اقدام به تجزیه و تحلیل شده است.
    یافته ها
    این پژوهش بر روی 45 نفر از پرستاران شاغل در بخش های ویزه انجام گرفته است که 27 نفر به صورت چرخشی و 18 نفر به صورت شیفت ثابت انجام وظیفه می کرده اند. آزمون آماری تی مستقل بین نوبت کاری با میانگین کورتیزول نوبت اول با P=./000 اختلاف معنی دار نشان داده است. همچنین بین تعداد شب کاری با میانگین کورتیزول نوبت اول P=. /000 و آلدسترون نوبت اول P=./036 ارتباط وجود داشته است. افرادی که در تنظیم برنامه کاری خود مشارکت نداشته اند (خود تنظیمی برنامه) دارای میانگین سطح آلدسترون و کورتیزول بالاتری بوده اند. آزمون آماری نیز بین مشارکت در برنامه کاری و میانگین سطح کورتیزول نوبت اول P=./01 و آلدسترون نوبت اول و دوم با P=. /02 اختلاف معنی دار نشان داده است.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به بالا بودن میانگین کورتیزول وآلدسترون درافراد نوبت کارچرخشی فرضیه پژوهش پذیرفته می شود. یافته ها نشان داد، افرادی که تعداد شیفت شب بیشتری در برنامه کاری خود داشته اند و کسانیکه ساعات خواب کمتر از 2 ساعت در طی شب کاری داشته اند همچنین افرادی که در تنظیم برنامه کاری خود مشارکت نداشته اند و پرسنل شاغل در بخش های ICU، با تغییرات هورمونی بیشتری مواجه هستند.
    کلیدواژگان: شیفت کاری چرخشی، بخش های ویژه، اختلالات خواب، کورتیزول، آلدسترون
  • بهنام هنرور* صفحه 61
    زمینه و اهداف
    ایدز بعنوان یک بیماری ویروسی نوپدید و هپاتیتهای ویروسی بعنوان یکی از پنج عامل عفونی مرگ زودرس انسان در سطح جهان تحمیل کننده هزینه های فراوانی هستند. مطالعات مختلف انجام فعالیتهای آرایشگری در آرایشگاه ها را (درصورت رعایت نکردن اصول کنترل عفونت) در انتقال HIV، HBV، HCV موثر دانسته اند.در این مطالعه هدف آنست که میزان آگاهی وعملکرد آرایشگا ه های زنانه شهر شیراز در خصوص رعایت اصول کنترل عفونت بررسی گردد.
    روش بررسی
    براساس مطالعه مقطعی و با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایتعداد 125آرایشگر انتخاب و در خصوص کنترل عفونت قبل و بعد از آموزش مورد مصاحبه قرار گرفتند. اطلاعات بدست آمده در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    103 نفر (83 %) از افراد مورد مصاحبه کارفرما و89 نفر (72 %) از حداقل سطح تحصیلات متوسطه برخوردار بودند. میانگین سن مصاحبه شوندگان 11 ± 38سال بود. میانگین آگاهی در خصوص راه های انتقال HIV، HBV، HCV قبل از مداخله آموزشی 6/4 ± 81/30 (از نمره کل 41) بود که بعد از آموزش بطور معنی داری تا حد 06/2 ± 7/38 ارتقاء یافت. بین میزان آگاهی و عملکردافراد مورد مصاحبه به اصول کنترل عفونت با متغیرهای سن، میزان تحصیلات، میزان در آمد، مدت اشتغال، تعداد کارگران شاغل و همچنین تعداد مشتریان روزانه آرایشگاه ارتباط معنی داری دیده نشد. میانگین آگاهی در مورد اصول کنترل عفونت بعد از آموزش 42/0 ± 73/12 (از نمره کل 13) بودکه افزایش معنی داری را نسبت به قبل از آموزش(36/3 ± 77/9) نشان می داد. همچنین در خصو ص رعایت اصول کنترل عفونت میانگین نمرات، 15/2 ± 82/9(از نمره کل 13) در قبل از آموزش بطور معنی داری به 78/0 ± 35/12 بعد از آموزش افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشانگر آن هستند که گذراندن دوره های آموزشی توسط تمامی آرایشگاه های زنانه در خصوص کنترل عفونت و توجه دقیق به رعایت این اصول در نظارتهای بعمل آمده ضروری است،
    کلیدواژگان: آرایشگاه زنانه، سالن زیبایی، کنترل عفونت، ایدز، هپاتیت، HIV، AIDS، HBV، HCV، ایران، شیراز
|
  • A.A. Farshad* Page 1
  • N. Sadeghi*, E. Habibi Page 6
    Background And Aims
    MSDs are very common in public vehicle drivers. As regards, drivers spend long time to this occupation these disorders will be chronic and results to MSDs. According to the past researches, one of the main reasons for accidents is MSDs and low back pain. In this research, we survey the relation between anthropometric indices and Musculoskeletal Disorders in public vehicle drivers.
    Methods
    for this descriptive and analytic study 95 bus drivers were selected. Instruments for this project were contains: body discomfort chart (BDC), digital scale, stadiometer, anthropometric calipers and chair. Drivers questioned about age, work and their past occupations. Then measuring of weight, length, hand-arm length, popliteal length and height, knee length and height were done. Then the data were analyzed by spearman test on Spss software program.
    Results
    The statistic tests result show that: there is a relationship between drivers MSDs and its length, weight and age. That means with increasing of drivers weight and age or shortness in length, MSDs probability will be raised.
    Conclusion
    It seems strain and stretch that driver bears for reaching to vehicle role, age rising and its effects on the person physical condition are their MSDs reasons. Consequently, our recommendation is: on examination for selecting drivers they should be selected among long, thin and proportional (without over weight) volunteers. This measure can be an effective step toward preventing drivers MSDs, driving crashes and accidents.
    Keywords: Anthropometric indices, MSDs, bus drivers
  • M. Jahangiri*, M. Motovagheh, S. Khavvaj Page 15
    Background And Aims
    Respirators are widely employed as the only measure against respiratory hazards. However, it is well known that unless workers wear respiratory continuously and properly, its efficacy will be very low. The purpose of this study was to determine the risk perception and effective factors on proper use of respirators among workers exposed to chemical containments in a petrochemical industry.
    Methods
    In this cross-sectional study a structural questionnaire was administrated to 81 randomly selected workers in a petrochemical industry and collected data were analyzed by SPSS package with descriptive statistics and Chi-Square test.
    Results
    This study showed that only 8.6% of employees claimed to wear respiratory protectors all the time when they exposed to chemicals. The most common cause for not always wearing respirators was being uncomfortable. In this study there was a significant relationship between use of respirators and worker's risk perception (p < 0.05). While the relationship between worker's risk perception and Proper Use of Respirator Index (PURI) wasnt statistically significant (p> 0.05). Also the relationship between age and experience with use of respirators wasnt statistically significant (p> 0.05).
    Conclusion
    The results of the study showed that for promoting the proper use of respirators, the company should remove the barriers to compliance respirators by workers (Such as their uncomfortably) and promote the worker's risk perception about respiratory hazard and also training workers about effective factors of proper use of respirators. To achieve these purposes, implementing of Respiratory Protection Program (RPP) was suggested to the company.
    Keywords: Respirator, Petrochemical, Chemical contaminants, Risk perception
  • H. Gholam Nejad*, N. Nikpeyma Page 22
    Background And Aims
    Nursing provides a wide range of potential workplace stressors as it is a profession that requires a high level of skill, teamworking in a variety of situations and provision of 24-hour delivery of care. Occupational stress is a major factor of Staff sickness an absenteeism.This study investigates the main occupational stressors in nursing profession in the hope of identification and reducing it.
    Methods
    In this study a questionnaire consisting of three parts:demoghraphic data,the nurses background and questions about occupational stress from Revised index fulfilled by 140 nurses.
    Results
    Lack of reward for work well done(48/6%), Heavy workload(46/4%), lack of Participation in decisions (39/3%), poor Control of work place(38/4%)and lack of job development (36/4%) have been the main sources of Occupational stress for nurses.chronic diseases, Night Shift working and working hours were positively associated with occupstional stress.
    Conclusion
    Analysis indicated that effects of work factors on occupational stress are more than demoghraphic data. The findings of this study can assist health service organisations to provide an attractive working climate in order to decrease side effects and consequences of occupational stress. Furthermore, understanding this situation can help to develop coping strategies in order to reduce work-related stress.
    Keywords: Occupational stress, nurses, Contributing factors
  • R. Yarahmadi, A. Gholizade, M.J. Jafari, A. Kohpae, M. Mahdinia Page 28
    Background And Aims
    AIDS as a re-emergent disease and Viral hepatitis (B and C) as one of th
    Background And Objective
    Fire safety is an important problem in hospitals. Movement less, lack of awareness and special situation of residents are the reasons of this subject. In more countries such as Iran, fire protection regulations have compiled within the framework of national building codes. Current building codes dont create sufficient safety for patient in the hospitals in different situations and more of the advanced countries in the world effort to establish building code, base on performance. This study to be accomplished with this goal that determination of fire risk level in the wards of a hospital and survey the efficiency of the national building codes.
    Methods
    fire risk assesses is done, using "engineering fire risk assessment method" with the checklist for Data gathering. In this manner, risk calculate in all compartments and in the next stage for survey the effect of building codes, with this supposition that all compartment is conforming to building code requirement, risk level calculate in two situation.
    Results
    the results of present study reveals that, risk level in all wards is more than one and even though risk less than one is acceptable, consequently minimum of safely situations didnt produce in most wards. The results show the national building code in the different conditions dont have appropriate efficient for creation of suitable safety.
    Conclusion
    in order to access to a fire safety design with sufficient efficiency, suitable selection is use of risk assessment based on, design methods.
    Keywords: Fire, Risk assessment, National building cods, Hospital
  • N. Ahmadi, M.H. Taqdisi, S.A. Motavalian*, M. Fazadkia Page 37
    Background And Aims
    Bread is considered one of the most important nutritional sources in all societies. To prepare the ground for enrichment of floor and bread, the Iranian Ministry of Health and Medical Education was required in 2001 to enforce elimination of baking soda from the process of preparing traditional breads. Various legal and statutory means have been used in the past years to enforce the elimination, including inspections, taking legal proceedings against infringing bakers, etc. The results, however, have been far from satisfactory in large cities.
    Methods
    The aim of the present Quasi -experimental study was to design and develop a participative model for elimination of baking soda from processing of traditional breads and to determine knowledge, attitude, and practice in study and control groups, performed in Andisheh New City in 2008.
    Results
    All interviewed persons were female by mean age 38 ±11 years.89(72%) had education hStatistical analysis showed that the knowledge, attitude, and practice of bakers in intervention group differed significantly after the intervention was made (p-value< 0.001).
    Conclusion
    Focusing solely on legal and statutory measures seems insufficient in fully eliminating baking soda from processing breads and inter-sectoral cooperation merits further attention. Besides, the currently applied educational programs should be revised to meet real learning needs with further emphasis on participative aspects of public health programs.
    Keywords: Participatory Intervention, Traditional Breads, Soda
  • M. Monazam*, P. Nasiri, N. Javid Rouzi Page 43
    Background And Aims
    The paper presents the results of an investigation on the acoustic performance of tilted profile parallel barriers with quadratic residue diffuser tops and faces.
    Methods
    A2D boundary element method (BEM) is used to predict the barrier insertion loss. The results of rigid and with absorptive coverage are also calculated for comparisons. Using QRD on the top surface and faces of all tilted profile parallel barrier models introduced here is found to improve the efficiency of barriers compared with rigid equivalent parallel barrier at the examined receiver positions.
    Results
    Applying a QRD with frequency design of 400 Hz on 5 degrees tilted parallel barrier improves the overall performance of its equivalent rigid barrier by 1.8 dB(A). Increase the treated surfaces with reactive elements shifts the effective performance toward lower frequencies. It is found that by tilting the barriers from 0 to 10 degrees in parallel set up, the degradation effects in parallel barriers is reduced but the absorption effect of fibrous materials and also diffusivity of the quadratic residue diffuser is reduced significantly. In this case all the designed barriers have better performance with 10 degrees tilting in parallel set up.
    Conclusion
    The most economic traffic noise parallel barrier, which produces significantly high performance, is achieved by covering the top surface of the barrier closed to the receiver by just a QRD with frequency design of 400 Hz and tilting angle of 10 degrees. The average Aweighted insertion loss in this barrier is predicted to be 16.3 dB (A).
    Keywords: Tilted Parallel noise barrier, Diffusers, 2D Boundary element method
  • S.M. Mahdizadeh* Page 56
    Background And Aims
    Some social systems if necessary 'are obliged to recruit their personnel in rotation shifts.on the other hand working rotatedly disrupts persons biological rhythms and this may cause some disorders in their body physiology and make tobe affected to physical 'psychologicaland social disorders.sothis research is accomplished to determin the level of serum cortisol and aldestrone in shift working nurses.
    Methods
    This research is a descriptive analytic one that is samplized by objective -based method. The subjects involved the total nurses working in critical care units in various shifts. The sampling was accomplished in two times in two week distance by getting blood samples and utilizing questionnaire' data were gathered and analyzed by spss software
    Results
    This research accomplished on 45 nurses working in critical care units. the result of testes indicated a significant difference between work shift with the mean of the first time cortisol. Also 'there were relationship between the number of the night work shift with the rate of the first time cortisol and aldestrone. Cortisol and aldestrone were high in nurses who havent participated in their work planning.
    Conclusion
    Findings of research showed that nurses who had more night shifts 'in their work program and ones who had slept less than 2 hours in their night work 'and they who haven 't participate in their work planning. Regarding the findings of this research we can accept hypothesis of the research.
    Keywords: rotation work, 'serum cortisol, 'serum aldestrone, 'critical care unit
  • B. Honarvar* Page 61
    Background And Aims
    AIDS as a re-emergent disease and Viral hepatitis (B and C) as one of the five Top Infective causes of premature death, confront the world to many economic and psychosocial consequences. Beauty salons and hairdressers if doný't practice properly to Infection control techniques may help to HIV,HBV and HCV transmission as revealed by many studies.
    Methods
    This study Aimed to assess the knowledge and performance of beauty salons regarding to HIV,HBV, HCV and infection control before and after training. By this cross sectional study that was conducted from August 2008 to May 2009, 125 beauty salons of Shiraz -Iran selected by cluster randomized sampling Among 625 salons. One person of each salon interviewed by filling Valid and Reliable Questionnaire before and 2-3 months after training them about above Items.
    Results
    All interviewed persons were female by mean age 38 ±11 years.89(72%) had education higher than intermediate school. Their mean of occupation period was13 ± 9 years. Mean score knowledge about HIV,HBVand HCVtransmission was 30.81± 4.6 and 38.7 ± 2.06 (of total 41) before and after education respectively and knowledge toward Infection control changed from 9.77 ± 3.36 before to 12.73 ± 0.42 (of total 13) after training. Practice to Infection control changed to 12.35 ± 0.78 (of total 13) after education in comparison with 9.82 ± 2.15 before that.
    Conclusion
    Continuous education and training of all hairdressers and employers and employees of beauty salons regarding HIV,HBV,HCV and Infection control is necessary and should be monitored regularly.
    Keywords: Knowledge, practice, beauty salon, hairdresser, HIV, HBV, HCV, Infection control, Shiraz, Iran