فهرست مطالب

Journal of Kerman University of Medical Sciences
Volume:8 Issue: 2, 2001

  • تاریخ انتشار: 1380/02/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • بدرالسادات رهنما، نادره زادگان، ابراهیم فتاحی، جهانبخش صمدیخواه صفحه 66
    در چندین مطالعه، ارتباط میان عفونت های مزمن با هلیکوباکترپیلوری (HP) و شیوع بیماری های عروق کرونر گزارش شده است. فرضیه پیشنهادی آن است که عفونت مزمن با هلیکوباکترپیلوری منجر به تغییر در سطح سرمی لیپیدها و لیپوپروتئین ها شده و تولید پروتئین های التهابی می کند که سبب ترومبوژنز می گردند. به منظوردرک بهتر ارتباط احتمالی بین سابقه عفونت با هلیکوباکترپیلوری و بروز انفارکتوس حاد قلبی ناشی از بیماری های عروق کرونر، این مطالعه بر روی یکصد و چهار نفر از بیمارانی که انفارکتوس حاد قلبی در آنها با شرح حال، یافته های ECG و افزایش آنزیم های قلبی تایید شده بود، انجام گرفت. سطح سرمی IgG اختصاصی ضدهلیکوباکترپیلوری به روش ELISA اندازه گیری گردید. گروه کنترل شامل 80 نفر مرد و 20 نفر زن بود که محدوده سنی آنها 40 تا 90 سال (با میانگین سنی 57 سال برای مردان و 56 سال برای زنان) بود. گروه بیمار نیزشامل 83 نفر مرد و 21 نفر زن بود که محدوده سنی آنها 30 تا 85 سال (با میانگین سنی 59 سال برای مردان و 64سال برای زنان) بود. نتایج این بررسی نشان داد که 4/39% از مبتلایان به انفارکتوس قلبی از نظر IgG اختصاصی ضدهلیکوباکترپیلوری مثبت و بقیه بیماران منفی بودند در حالی که 16% از افراد گروه کنترل از نظر IgG مثبت بودند. بنابراین شیوع IgG ضد H.p در گروه بیمار نسبت به افراد گروه کنترل بالاتر بوده و این اختلاف از نظر آماری معنی دار می باشد (0002/0P=). از طرفی هیچ تفاوت چشمگیری بین سطح سرمی IgG اختصاصی ضدهلیکوباکترپیلوری و علائم دیس پپسی مشاهده نگردید. از نظر ارتباط عفونت هلیکوباکترپیلوری و فاکتورهای خطر قلبی عروقی نیز ارتباط معنی داری مشاهده نشد (05/0P>). به طور کلی مطالعه نشان داد که هلیکوباکترپیلوری به عنوان یک فاکتور دخیل (مستقل از ریسک فاکتورهای قلبی) ممکن است در پیدایش انفارکتوس حاد قلبی نقش داشته باشد.
    کلیدواژگان: انفارکتوس حاد قلبی، هلیکوباکترپیلوری، ریسک فاکتورهای قلبی، عروقی
  • مسعود بقایی وجی، عباس دهقان، فرشاد استوار سیرجانی، نوشین پرورش صفحه 74
    دلیریوم نشانگانی است که با کاهش سطح هوشیاری، کاهش میزان توجه و تغییرات شناختی به صورت سریع آغاز می شود و سیر متغیری را در طول دوره خود دارد. دلیریوم در افراد مسن و بیماران بستری خصوصا پس ازاعمال جراحی بزرگ شایع است و باعث افزایش میزان مرگ و میر و عوارض در بیماران می شود در مطالعات قبلی میزان بروز آن از 3-1 درصد متعاقب عمل کاتاراکت و تا 5/73 درصد در اعمال ارتوپدی و جراحی قلب بازگزارش شده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان بروز دلیریوم در پنج روز نخست پس از اعمال جراحی برروی 250 بیمار در کرمان انجام شد. بیماران بیش از چهل سال سن داشتند و تحت عمل جراحی به صورت الکتیوقرار گرفته بودند. پرسشنامه MMSE جهت غربالگری استفاده شد و موارد مشکوک با توجه به معیارهای DSMIVاز لحاظ دلیریوم بررسی شدند. نتایج نشان داد که 19 نفر (6/7 درصد) از بیماران دچار دلیریوم شدند (با فاصله اطمینان 95%، 7/11-7/4%) به نظر می رسد. بروز دلیریوم در بخش های جراحی به علت کمتر بودن عوامل خطرساز نظیر تنهایی و الکلیسم نسبت به جوامع غربی کمتر باشد با این وجود لازم است در افراد مسنی که تحت اعمال جراحی بزرگ و طولانی قرار می گیرند مراقبت بیشتری از لحاظ بروز دلیریوم به عمل آید.
    کلیدواژگان: دلیریوم، مراقبت بعد از عمل جراحی، عوارض بعد از عمل جراحی
  • علی اصغر وحیدی، محمدحسین ترابی نژاد، اکبر احمدی، فرزانه غضنفری پور صفحه 81
    سوءتغذیه یکی از مسایل مهم بهداشتی در کشورهای در حال توسعه است که می تواند عوارض نامطلوبی برسلامت جسمی و فکری کودکان داشته، زمینه ساز عفونت های مختلف باشد. هدف از این تحقیق، بررسی شیوع سوءتغذیه در شیرخواران 24-6 ماهه بستری در بخش کودکان بیمارستان شماره یک دانشکده پزشکی کرمان بوده است. بدین منظور در یک بررسی مقطعی و توصیفی تحلیلی در مدت یک سال، قد و وزن 560 شیرخوار 24-6ماهه که بستری شده بودند، با قد و وزن 496 شیرخوار هم سن آنها که برای کنترل سلامتی، ماهیانه به مراکز بهداشتی مراجعه می کردند، مقایسه شد. با استفاده از روش های گومز (وزن برای سن)، واترلو (وزن برای قد) و معیار دیگرواترلو (قد برای سن)، وضعیت تغذیه ای دو گروه ارزیابی گردید. از شیرخواران بستری 4/43% دختر و 6/56% پسربودند و در گروه کنترل درصد شیرخواران دختر و پسر به ترتیب 5/39% و 5/60% بود. شیوع سوءتغذیه در دو گروه بیمار و کنترل بر اساس روش گومز به ترتیب 2/76% و 5/60% و بر اساس روش واترلو 75/73% و 5/57% و در هردو مورد دارای اختلاف معنی دار آماری بودند (0001/0P<) اما بر اساس معیار دیگر واترلو به ترتیب 7/40% و41% بود و تفاوت معنی دار آماری را نشان نداد (05/0P>). بر اساس روش واترلو میزان سوءتغذیه در پسران گروه بیمار (13/80%) به صورت معنی داری بیش از دختران این گروه (43/65%) بود (05/0P<). رتبه تولد و شغل پدرو مادر نقش مهمی در میزان سوءتغذیه داشتند ولی ارتباط معنی داری بین شیوع سوءتغذیه و نوع شیر مصرفی (شیرخشک یا شیر مادر) پیدا نشد. بیشترین موارد سوءتغذیه در شیرخواران مبتلا به بیماری های قلبی، تنفسی، اسهالی و عفونت ادراری دیده شد. بنابراین، با توجه به این که سوتغذیه می تواند زمینه ساز ابتلاء به سایر عفونت هاباشد و شانس بستری شدن را افزایش دهد، پیشنهاد می شود که تمام شیرخواران بستری با استفاده از معیارهای تن سنجی و طبقه بندی های تغذیه ای از نظر سوءتغذیه نیز مورد ارزیابی و درمان قرار گیرند.
    کلیدواژگان: سوءتغذیه، شیرخواران 24، 6 ماهه، کرمان
  • مجید محمودی، محمودرضا حیدری، علیرضا ظهور صفحه 88
    بادرنجبویه با نام علمی Melissa officinalis گیاه دارویی شناخته شده ای است که تاکنون اثرات آرام بخشی، ضددردی، خواب آوری، ضد میکروبی و ضد ویروسی آن مورد مطالعه قرار گرفته است. در مطالعه حاضر، اثرعصاره این گیاه بر تشنجات صرعی ناشی از تزریق پنتیلن تترازول (PTZ) در موش صحرایی مورد بررسی قرارگرفت. ابتدا موش های صحرایی از طریق تزریق داخل صفاقی با غلظت های مختلف عصاره پرکوله این گیاه، پیش درمان شدند. بعد از فاصله زمانی معین جهت ایجاد تشنجات صرعی در حیوان، از تزریق سیستمیک PTZ با دوزبالا (mg/kg90) استفاده گردید. گروه شاهد با سرم فیزیولوژی و گروه شاهد مثبت با داروی شناخته شده دیازپام که در درمان صرع مورد استفاده قرار می گیرد، پیش درمان شدند. میزان اثربخشی عصاره در پیشگیری از علایم تشنج بر اساس افزایش زمان نهفتگی قبل از شروع علایم تشنج و یا افزایش در تاخیر بروز مراحل مختلف روند تشنج و یاکاهش در میزان مرگ و میر حیوانات هر گروه اندازه گیری گردید. نتایج بررسی نشان داد که در گروه های موردآزمون که با عصاره گیاه پیش درمان شده بودند، میانگین تاخیر در بروز مراحل مختلف تشنج نسبت به مرحله مشابه شان در گروه شاهد افزایش یافت و این افزایش تاخیر در بروز موج تشنجی و انقباضات میوکلونیک در گروه حیواناتی که به میزان mg/kg50 عصاره دریافت نموده بودند، مشابه گروه دیازپام و در مقایسه با گروه شاهد از نظرآماری معنی دار بود (05/0P<). از طرفی میزان مرگ و میر در گروه حیواناتی که با غلظت mg/kg50 عصاره پیش درمان شده بودند، نسبت به گروه شاهد کاهش معنی داری را نشان داد (05/0P<). میزان مرگ و میر در گروه سرم فیزیولوژی 88%، در گروه mg/kg50، 13% و در گروه دیازپام صفر درصد بود. نتایج حاصله نشان دهنده تاثیرعصاره پرکوله گیاه بادرنجبویه به صورت پیش درمانی در تعدیل علایم تشنج ناشی از تزریق پنتیلن تترازول درموش صحرایی است.
    کلیدواژگان: بادرنجبویه، صرع، پنتیلن تترازول، موش صحرایی
  • طیبه نادری، عباس بهرامپور صفحه 95
    پارگی زودرس کیسه آب، به پاره شدن کیسه آب قبل از شروع دردهای زایمانی اطلاق می شود که در صورت بروز قبل از ترم (هفته 38 حاملگی)، آبستنی را مورد تهدید قرار می دهد. این پژوهش به منظور بررسی ارتباط احتمالی عفونت های استرپتوکوکی بتاهمولیتیک گروه B و بی هوازی ها، با پارگی زودرس و قبل از ترم کیسه آب در 100 زن باردار که به دلیل پارگی کیسه آمنیون به زایشگاه نیک نفس بیمارستان باهنر کرمان مراجعه نمودند،انجام شده است. دراین زنان میزان شیوع عفونت های استرپتوکوکی گروه B و بی هوازی ها بعد از کشت ترشحات دهانه سرویکس و واژن مورد بررسی قرار گرفت. از طرفی درهمین زنان درصد شیوع عوامل دیگری که می توانندبه عنوان اتیولوژی احتمالی پارگی زودرس کیسه آب مطرح شوند، مورد بررسی قرار گرفت. سن آبستنی مراجعه کنندگان در طیف 38-26 هفته بود و در صورت اثبات پاره بودن کیسه آب، با روش های مورد استفاده درمامایی نمونه جهت کشت تهیه و مورد استفاده قرار گرفت. گروه شاهد شامل 100 زن باردار بدون آبریزی که از نظرسن حاملگی همگن بوده و به درمانگاه زنان مراجعه نمودند، بود. در این بررسی بین پارگی زودرس پیش از موعدکیسه آمنیون و متغیرهای تب، بیماری های زمینه ای، مقاربت جنسی، اعتیاد به مواد مخدر، سیگار، نمای جنینی وشیوع عفونت های استرپتوکوکی و بی هوازی ها ارتباط معنی دار به دست آمد)05/0(P<. درصد شیوع عفونت های استرپتوکوکی و بی هوازی در گروه مورد به ترتیب 5 و 1 بود و در گروه شاهد مورد مثبتی مشاهده نشد. بنا بر نتایج فوق بین بیماری های تب دار و عفونی و بروز پارگی زودرس کیسه آب ارتباط آماری معنی دار وجود دارد و ازجرم های مؤثر در این مورد استرپتوکوک بتاهمولیتیک گروه B و بی هوازی ها می باشند که در صورت تشخیص، بادرمان به موقع می توان از میزان بروز پارگی زودرس کیسه آب کاست.
    کلیدواژگان: پارگی زودرس قبل از ترم کیسه آب، عفونت استرپتوکوکی گروه B، میکروارگانیسم های بی هوازی، آبستنی
  • اشرف آل یاسین، مرضیه آقاحسینی، افسانه خادمی صفحه 103
    سندرم تحریک بیش از حد تخمدان یا (OHSS) Ovarian Hyperstimulation Syndrome، از عوارض خطرناک تحریک تخمک گذاری کنترل شده (COH) Controlled Ovarian Hyperstimulation است. تعیین عوامل مؤثر درایجاد OHSS به دو دلیل اهمیت دارد: 1 افزایش شیوع نازایی و 2 احتمال 7-1 درصد ایجاد OHSS پس از انجام COH. این مطالعه از نوع مورد شاهدی و در مرکز ناباروری بیمارستان دکتر شریعتی انجام شد. در طول سال های 77-1376، 75 بیمار کاندید انجام روش های کمک باروری (ART) که بعد از COH به OHSS مبتلا شده بودند، به عنوان گروه آزمون و 120 نفر بدون OHSS که با گروه آزمون جور شده بودند به عنوان گروه شاهد در این مطالعه شرکت داده شدند. متغیرهای شاخص توده بدنی (BMI) Body Mass Index، سطح استرادیول سرم در روز تجویزHCG، وجود تخمدان پلی کیستیک (PCO) و سن در این بیماران مورد بررسی قرار گرفت. شیوع OHSS در بیماران جوان بیشتر بود. شیوع PCO در بیماران مبتلا به OHSS (3/37%) در مقایسه با گروه شاهد (8/20%) بیشتر بود. دربین بیماران، BMI بالاتر از 30 شیوع بیشتری نسبت به گروه شاهد داشت. سطح استرادیول در روز تزریق HCG درگروه بیمار بالاتر از گروه شاهد بود (11771534 در مقابل 7391124 پیکوگرم در میلی لیتر) شناختن عوامل خطرساز بیماری OHSS با توجه به افزایش شیوع نازایی و کاربرد درمان های جدید تحریک تخمک گذاری، کمکی در کاهش ابتلاء و نیز عوارض این بیماری خطرناک و حتی کشنده خواهد بود
    کلیدواژگان: سندرم تحریک بیش از حد تخمدان، تحریک تخمک گذاری کنترل شده، روش های کمک باروری، تخمدان پلی کیستیک، عوامل خطر
  • محمد احسان، زهرا فرهمندی نیا، احمد انحصاری صفحه 110
    بیماری های کبد و مجاری صفراوی و به خصوص ایجاد سنگ صفراوی از عوارض بیماری بتاتالاسمی ماژورمحسوب می شوند. در این مطالعه فراوانی یافته های غیر طبیعی اولترا سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی در 200بیمار مبتلا به بتاتالاسمی ماژور در منطقه کرمان مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس نتایج این تحقیق، 11 نفر از200 بیمار مبتلا به بتاتالاسمی ماژور (5/5%) سنگ صفراوی داشتند. میانگین سن بیمارانی که فاقد سنگ صفراوی بودند، 07/10 سال (94/4SD=) و میانگین سن بیماران با سنگ صفراوی 18/16 سال (04/5SD=)بود که اختلاف معنی داری از نظر آماری بین دو گروه وجود داشت. از 200 بیمار مورد مطالعه، 5 نفر افزایش ضخامت جدار کیسه صفرا داشتند که میانگین سنی آنها 12 سال (55/2SD=) و میانگین سنی 195 بیمار باضخامت طبیعی جدار کیسه صفرا، 36/10 سال (17/5SD=) بود و اختلاف معنی داری در این مورد بین دو گروه وجود نداشت. شصت و سه نفر از 200 بیمار (5/31%) سابقه اسپلنکتومی داشتند. از 11 بیماری که سنگ صفراوی در آنها مشخص شد، 9 نفر آنها اسپلنکتومی شده بودند. در این مورد نیز بین این دو گروه اختلاف معنی داری از نظرآماری وجود داشت (05/0P<). میانگین فریتین سرم در افرادی که سنگ صفراوی داشتند، mg/dl73/3786(42/941SD=) و در افراد فاقد سنگ صفراوی 03/3147 (36/1239SD=) بدست آمد که از نظر آماری این اختلاف معنی دار نبود.
    کلیدواژگان: بتاتالاسمی ماژور، سنگ صفراوی، اسپلنکتومی، فریتین سرم
  • طاهره اشرف گنجویی صفحه 115
    لیپوسارکوم ولو بیماری نادری است و از سال 1966 تا به حال تنها 11 مورد گزارش شده است. سارکوم اولیه ولو 2-1% بدخیمی های ولو را تشکیل می دهد و به دلیل محل و تظاهر بالینی، ممکن است با ضایعات خوش خیم اشتباه شود. مورد معرفی شده خانمی 65 ساله با ضایعه ولو که از نظر بالینی شبیه به لیپوم بود، می باشد که بعد ازخارج سازی کامل توده، بررسی پاتولوژیک تشخیص well-differentiated sclerosing liposarcoma را نشان داده است. از آنجایی که تشخیص سریع لیپوسارکوم برای پیش آگهی مطلوب الزامی است، پزشک در برخورد باتوده های ولو باید دقت بیشتری به عمل آورد.
    کلیدواژگان: ولو، لیپوسارکوم
  • جواد آخوندیان صفحه 118
    تشنجات وابسته به پیریدوکسین یکی از انواع مهم و نادر تشنج غیرقابل کنترل در نوزادان و شیرخواران است وبا تشخیص و درمان به موقع این گونه کودکان علاوه بر اینکه از تشنج و اختلال تکاملی آنها پیشگیری می شود، ازمصرف غیر ضروری داروهای ضدتشنج و در نتیجه بروز عوارض جانبی متعدد آنها نیز جلوگیری می شود. در این مقاله یک مورد از این بیماری گزارش می شود. بیمار شیرخوار 7 ماهه ای بود که به علت تشنجات مکرر به بیمارستان امام رضا (ع) ارجاع داده شده بود. در آزمایش های انجام شده قند و کلسیم، آمونیاک سرم وآزمایش های روتین و نیز خصوصیات مایع نخاع بیمار طبیعی بود. نوار مغزی بیمار نمای هیپس آریتمی داشت. سی تی اسکن مغز طبیعی بود. تشنج به درمان های معمولی مقاوم بود. اما با تجویز ویتامین 6B تشنج های بیمار قطع شد.
    کلیدواژگان: تشنج وابسته به پیریدوکسین، اسپاسم شیرخواری، 6B
|
  • Rahnema B., Zadegan N., Fatahi E., Samadikhah J Page 66
    Some investigators reported that there is a relationship between H.pylori chronic infection and the prevalence of acute coronary artery disease (CAD). It is suggested that H.pylori chronic infection causes some changes in serum levels of lipids and lipoproteins and produces inflammatory proteins which could give rise to thrombogenesis. In order to confirm any correlation between positive history of H.pylori infection and the occurrence of acute myocardial infarction due to CAD a study has been performed on 104 cases of acute myocardial infarction diagnosed by history, ECG findings and elevation of the enzymes. Serum levels of H.pylori specific IgG have been measured by ELISA technique. The results have been compared with those of 100 healthy subjects without gastrointestinal disease. The control group consists of 80 males and 20 females aged between 40-90 years (Mean 57 years for males and 56 for females). The case group consisted of 83 males and 21 females with the age range of 30-85 years (Mean 59 years for males and 64 years for females). This investigation showed that 39.4% of patients with acute myocardial infarction were positive for H.pylori-specific IgG and the remainder were negative. However only 16% were positive for H.pylori specific IgG among the control group. Therefore it is concluded that the seropositivity rate of anti-H.pylori IgG in the test group was greater than that of the control group and this difference was statistically significant (P=0.0002). However no relationship has been found between serum level of H.pylori-specific IgG and dyspepsia. No significant relationship has been observed between H.pylori infection and coronary artery disease risk factors (P>0.05). Generally the results indicated that H.pylori infection as a risk factor may have a role in causing myocardial infarction (Independent of other risk factors).
  • Baghai Wadji M., Dehghan A., Ostovar Sirjani F., Parvaresh N Page 74
    Delirium is a syndrome consisting of cloudiness of consciousness, attention deficit, and cognitive impairment, with quick onset, but varring paths in its progression. Delirium is more common after major surgeries in the elderly and hospitalized patients, resulting in high morbidity and mortality rates. The incidence rate that has been reported in previous studies varies from 1-3% in cataract surgery to 73.5% in orthopedic and open heart surgeries. The objective of the present study was to determine the incidence of delirium during the first postoperative 5 days in 250 patients older than 40 undergoing elective surgeries in Kerman. MMSE test was used to screen the population and DSM-IV was used to confirm the diagnosis. Postoperative delirium developed in 19 patients (7.6%; 95% Confidence Interval: 4.7% to 11.7%). It seems that postoperative delirium incidence in our surgery wards is lower than western countries which can be due to less risk factors such as alcoholism and loneliness. Nonetheless, attention should be paid to old patients undergoing prolonged major operations.
  • Vahidi Aa, Torabinejad Mh, Ahmadi A., Ghazanfaripoor F Page 81
    Malnutrition is one of the important health problems in developing countries. It may have undesirable effects on mental and physical state of children and is an underlying factor for many infections. The aim of this study was to find out the prevalence of malnutrition in 6-24 month old infants in the pediatric ward of University Hospital No.1 in Kerman. For this purpose, the weight and height of 560 infants aged 6-24 months who were hospitalized during 1 year were measured and compared with the weight and height of 496 peer children who referred to the health centers for monthly checkups. The nutritional status of both groups was evaluated according to the weight for age (Gomez), weight for height (Waterlow) and height for age (Waterlow) methods. 43.5% of hospitalized infants were girls and 56.5% were boys. In the control group, the percentage of girls and boys were 39.5% and 60.5% respectively. According to the weight for age (Gomez), the weight for height (Waterlow), and the height for age methods, the prevalence of malnutrition in hospitalized infants and control group were 76.2% and 60.5% (P<0.0001), 74.7% and 57.5% (P<0.0001) and 40.7% and 41% (P>0.23), respectively. According to the Waterlow method, there was a statistically significant difference (P<0.05) in malnutrition rate between boys (81.2%) and girls (65.5%) in hospitalized infants. The mothers’ educational level, birth order, and parents’ occupation had a significant role in the prevalence of malnutrition, but there was no significant difference in malnutrition of breast feeding and formula-feeding infants. The majority of malnutrition cases were seen in infants who were suffering from cardiac, respiratory and diarrheal disorders or urinary tract infection. With respect to the fact that malnutrition is the predisposing factor for many infections and increases the chance for hospitalization, it is proposed that all hospitalized infants should also be evaluated and treated for malnutrition. Therefore, in order to decrease the rate of malnutrition, the physicians and health care workers must acquire more experience in prevention, diagnosis, and treatment of malnutrition. The importance of proper feeding must also be explained to the families.
  • Mahmoodi M., Heidari Mr, Zohoor Ar Page 88
    Melissa officinalis is a well known medicinal plant. Different studies performed in mice have shown the sedative, hypnotic, analgesic, antiviral and antimicrobial effects of this plant. The present investigation was undertaken to evaluate the effect of percolated extract of this plant against lethal seizure induced by intraperitonal injection of pentylenetetrazole (PTZ) in wistar rats. The study was performed on three groups of animals pretreated with different doses of extract via intraperitonal injection. After 30 minutes each animal received high dose of PTZ (90 mg/kg) for induction of lethal seizure. The control group received normal saline. In addition a positive control group pretreated with diazepam, a well known drug in the treatment of seizure, was used for comparison. The efficacy of the extract to protect the animals against lethal seizure was based on the latency of the appearance of the first sign of seizure or the latency of the different epileptic manifestations and decrease of mortality rate in each group. The results showed that various epileptic manifestations are delayed in diazepam pretreated animals and extract compared with control group. The dose of 50 mg/kg of the extract appeared to be significantly effective on the tremors and the myoclonic jerks of epileptic manifestations (P<0.05). In addition the mortality rate was significantly reduced in pretreated animals with this dose compared with control group (P<0.05). Mortality rate was 88% in saline group, 13% in 50mg group and zero percent in diazepam group. The results indicated that the extract of Melissa officinalis possesses anticonvulsant property.
  • Naderi T., Bahrampour A Page 95
    Preterm premature rupture of membrane (PPROM) is one of the serious problems during pregnancy. The aim of this study was to determine the probable relation between group B streptococcal and anaerobic infections and PPROM. For this purpose 100 pregnant women with preterm rupture of membrane were selected. In the case group the prevalence of? -hemolytic streptococcal and anaerobic microorganisms was determined by cervical and vaginal culturing. In addition the rate of several factors which can have some roles in etiology of PPROM was determined. The range of gestational age were 26-38 weeks. After proving PPROM, via specific methods in obstetrics samples were taken for culturing. The control group consisted of 100 pregnant women who were matched with the case group in gestational age and had no leakage of fluid. In this study, there were statistical associations between PPROM and variables like fever, maternal disease, sexual intercourse, opium addiction, smoking, fetal presentation, and prevalence of? -hemolytic streptococci group B and anaerobic infections (P<0.05). Prevalence of? -hemolytic streptococci group B and anaerobic in the case group were 5% and 1% respectively. In contrast in the control group, there was no positive case. On the bassis of the present study, it is concluded that, there is a relationship between fever and infection due to? -hemolytic streptococci group B and anaerobic with PPROM. Therefore by treatment of such cases, PPROM can be Prevented.
  • Ale Yasin A., Aghahosseini M., Khademi A Page 103
    Ovarian hyperstimulation syndrome (OHSS) is a serious complication of controlled ovarian hypersitmulation (COH). Identifying risk factors of OHSS seems to be an important task because of two main reasons: increasing the incidence of infertility and the fact that around 1-7% of COH leads to OHSS. This study is a case-control study conducted in infertility center at Dr. Shariati hospital. 75 patients, candidate for assisted reproductive technology (ART), who developed OHSS after COH were selected as the case group and 120 matched patients without OHSS were selected as control group. Factors such as Body Mass Index (BMI), serum estradiol level on the day of HCG administration, presence of polycystic ovaries and patients’ age were investigated. The incidence of OHSS was higher in younger patients. The incidence of PCO in the case group (OHSS) (37.3%) was higher than that of control group (20.8%). Incidence of BMI>30 was higher in the case group as compared with the control group. The serum estradiol level on the day of HCG administration in the OHSS patients was higher than that of control group (1534±1177 pg/ml and 1124±739 pg/ml respectively). Regarding the increasing of infertility incidence and the development of new methods of COH, detecting the risk factors of OHSS plays an important role in reduction of this dangerous and even fatal disease.
  • Ehsan M., Farahmandi Nia Z., Enhesari A Page 110
    One of the complications of Beta-thalasemia major is hepatobiliary disorders for example cholelithiasis (Gallstone). In this study frequency of hepatobiliary ultra sound abnormal findings in 200 patients in Kerman was investigated. Among 200 patients, 11 (5.5%) had gallstone. The average age of patients without gallstone was 10.07±4.9 years and that of patients with gallstone was 16.1±5 years. Therefore significant difference in this regard is observed (P<0.05). Five patients (2.5%) had thickened wall in gall bladder, and their mean age was 12±2.5 years and that of patients with normal wall thickness was 10.3±5.1 years with no significant difference between two groups. Sixty three patients (31.5%) had history of splenectomy and 137 patients (68.5%) had not this history. Among 11 patients with gallstone, 9 patients had history of splenectomy and 2 patients had not this history with significant difference between the two groups (P<0.05). No significant difference was observed in the average serum ferritin in patients with gallstone (3786.7±941.4) and in the patients without gallstone (3147.03±1239.7).
  • Ashraf Ganjooie T Page 115
    Vulvar liposarcoma is rare and there are only eleven cases reported since 1966. Primary sarcoma of the vulva constitutes 1-2% of all vulvar malignancies. Because of their locations and appearance, they may be easily mistaken as benign lesions. This is a report of a 65-year-old woman with a vulvar mass similar to a lipoma. The lesion, a soft tissue mass, was totally excised and was sent for pathologic study. The pathology report indicated a well-differentiated sclerosing liposarcoma. The clinicians should keep this diagnosis in mind in patients with a vulvar mass, since early diagnosis is imperative for a favorable prognosis.
  • Akhondian J Page 118
    Pyridoxine dependent seizures have been recognized as a rare and important cause of intractable seizures in neonates and infants. Prompt diagnosis and treatment can stop and prevent these seizures and consequential developmental disabilities. Furthermore it can eliminate the unnecessary administration of anticonvulsant medications and their side effects. The patient was 7 months old infant who was referred to Imam Reza hospital because of recurrent seizures. All paraclinical studies including BS, calcium, serum Amonium were within normal limits. Electroencephalography was indicative of hypsarrhythemia and cerebral CT scan was normal. The seizure was resistant to the current treatments. However it was stopped after the adminstration of B6.