فهرست مطالب

دانشکده پزشکی اصفهان - پیاپی 98 (مهر 1388)

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 98 (مهر 1388)

  • 74 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1388/08/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نوشا ضیاء، گیلدا اسلامی، مژگان بنده پور، رسول صالحی، بهرام کاظمی، کاظم پریور، سید حسین حجازی * صفحه 425
    مقدمه

    Leishmania تک یاخته ی درون سلولی اجباری است و پشه ی خاکی به عنوان ناقل، با نیش زدن اشکال عفونی انگل را به میزبانان خود منتقل می کند. شناسایی آنتی ژن های کاندیدا برای واکسن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. آنزیم مانوز 1 فسفات گوانیل ترانسفراز از جمله ی این آنتی ژن ها می باشد.

    روش ها

    با استفاده از DNAاستخراج شده از Leishmania major (MRHO/IR/75/ER) توسط PCR، ژن کدکننده ی آنزیم مانوز 1 فسفات گوانیل ترانسفراز تکثیر و محصول PCR در پلاسمید pTZ57R کلون شد. سپس کلنی های به دست آمده با دو آنزیم محدود اثرBamHI وEcoRI مورد هضم قرار گرفت. قطعه ی خارج شده در پلاسمید pET32a به عنوان حامل بیان ژن، ساب کلون گردید. برای تایید کلون pET32a_man از روش هضم آنزیمی استفاده و سپس قطعه ی مربوط تعیین توالی گردید.

    یافته ها

    محصول PCR بر روی ژل آگاروز الکتروفورز شد. بعد از کلون کردن محصول PCR در پلاسمید pTZ57R و pET32a، هضم آنزیمی توسط آنزیم های محدود اثر نشان داد که ژن کدکننده ی این آنزیم در هر دو پلاسمید به طور صحیح کلون شده است.

    نتیجه گیری

    والی ژن آنزیم تکثیر شده با توالی آن در بانک ژن 92% شباهت را نشان داد که این نتایج تاییدی بر حفاظت شده بودن (Conserved) توالی ژن این آنزیم در میان ژن های مختلف Leishmania major (MRHO/IR/75/ER) است.

    کلیدواژگان: Leishmani major، آنزیم مانوز 1، فسفات گوانیل ترانسفراز، کلونینگ
  • آذر دانش شهرکی، ابوالفضل خوشدل، رویا چوپانی صفحه 434
    مقدمه
    با توجه به متفاوت بودن سن شروع قاعدگی و عوامل موثر بر آن در مناطق مختلف، این مطالعه جهت بررسی میانگین سن شروع قاعدگی و عوامل موثر بر آن در شهرکرد انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه ی توصیفی - مقطعی، از کلیه ی دختران دانش آموز 18-11 ساله ی مقاطع راهنمایی و دبیرستان شهرستان شهرکرد (8163 نمونه) به صورت خوشه ای778 نفر انتخاب شدند. سپس برای هر یک پرسشنامه ای شامل مشخصات دموگرافیک،، سن شروع قاعدگی، شغل پدر و مادر، وزن موقع تولد و تعداد افراد خانواده تکمیل گردید.
    یافته ها
    از 778 نمونه ی بررسی شده، 351 نفر (12/45 درصد) سابقه ی حداقل یک بار قاعدگی داشتند. میانگین سن اولین قاعدگی در شهرستان شهرکرد 15/1 ± 7/12 سال، کمترین سن قاعدگی 8 سال و2 ماه و بیشترین سن قاعدگی 15سال و 10 ماه بود. سن شروع قاعدگی دیررس 15 سال (5/4 درصد) و شروع قاعدگی زودرس 10سال و 5 ماه (99/1 درصد) بود. بین سن اولین قاعدگی و وزن موقع تولد رابطه ای وجود نداشت ولی این سن با شغل مادر، وضعیت اقتصادی - اجتماعی و بعد خانوار رابطه ی معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    میانگین سن شروع قاعدگی در شهرکرد همانند سایر مناطق کشور روند رو به کاهشی داشته است که به علت ارتقای وضعیت اقتصادی – اجتماعی - بهداشتی و بهبود وضعیت تغذیه می باشد. دستاوردهای این مطالعه می تواند به عنوان مبنایی جهت بررسی روند تغییرات این شاخص در مطالعات آینده به کار رود.
    کلیدواژگان: سن شروع قاعدگی، دختران دانش آموز، شهرکرد، میانگین
  • محمدرضا اخباری، حمید صانعی، معصومه صادقی، مجتبی اکبری، ناهید سیستان، ایرج جعفری پور، مهرداد رشدی بنام، نفیسه منتظری صفحه 443
    مقدمه
    انفارکتوس میوکارد (MI)، بیماری شایع و کشنده ای (به ویژه در ساعات اولیه بروز) است که تصمیم گیری صحیح و سریع جهت اولویت بندی اقدامات درمانی تکمیلی و تهاجمی را می طلبد. این مطالعه به منظور تعیین رابطه ی نمره کسب شده در سیستم نمره دهی TIMI (Thrombolysis in Myocardial Infarction) با نمره ی آنژیوگرافی در بیماران STEMI (ST Elevation in Myocardial Infarction) انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه ی مقطعی، 240 بیمار از CCU بیمارستان های دانشگاهی با تشخیص STEMI وارد مطالعه شده، نمره TIMI آنها محاسبه گردید. این بیماران طی 2 ماه آنژیوگرافی و پیگیری شدند.
    یافته ها
    میانگین متوسط سن بیماران 02/60 سال بود که 79 نفر زن و بقیه مرد بودند. بین نمره TIMI و نمره آنژیوگرافی با سن، بین EF و نمره TIMI و نیز EF و نمره آنژیوگرافی رابطه ی معنی داری وجود داشت (001/0 >P). بین نمره آنژیوگرافی با آنژین مجدد (143/0 = P)، بستری مجدد (524/0 = P) و مرگ (179/0 = P) رابطه ی معنی داری مشاهده نشد. با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، رابطه ی بین نمره TIMI و نمره ی آنژیوگرافی معنی دار بود (001/0 >P، 556/0 = r).
    نتیجه گیری
    نمره ی TIMI می تواند برای تخمین وضعیت تنگی های عروق کرونر که با آنژیوگرافی مشخص می شود، به کار رود و با توجه به انجام آسان آن بر بالین بیمار، در صورت اثبات تعمیم پذیری آن با یک مطالعه هم گروهی آینده نگر، می توان از آن به عنوان روشی برای تعیین بیماران کم خطر و پر خطر و تعیین استراتژی تشخیصی - درمانی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: نمره ی TIMI، نمره ی آنژیوگرافی، STEMI، کسر تخلیه ای بطن
  • زهره عزیز اللهی، حجت الله علایی، محمود حسینی، علی اصغر پیله وریان صفحه 450
    مقدمه
    نظر به این که گیرنده های آنژیوتانسین در هسته ی لوکوس سرولئوس، یعنی مرکز مهم دخیل در بروز علائم محرومیت، به وفور یافت می شوند، در مطالعه ی حاضر اثر تزریق آنژیوتانسین II و کاپتوپریل به داخل این هسته بر علائم محرومیت از مرفین بررسی شد.
    روش ها
    موش های صحرایی نر به صورت تصادفی در 4 گروه 9 تایی شاهد سالم، شاهد وابسته، وابسته تحت درمان با آنژیوتانسین II و وابسته تحت درمان با کاپتوپریل تقسیم بندی شدند. کانول های فلزی در لوکوس سرولئوس کار گذاشته شد. پس از بهبودی، مرفین روزانه سه نوبت و به مدت چهار روز، به صورت داخل صفاتی تزریق شد. روز چهارم و قبل از تزریق صفاقی نالوکسان، آنژیوتانسین II، کاپتوپریل یا سالین به ترتیب به گروه های آنژیوتانسین II، کاپتوپریل و شاهد وابسته، در هسته ی لوکوس سرولئوس تزریق شد و علائم محرومیت از مرفین ثبت گردید.
    یافته ها
    در گروه مرفین افزایش معنی داری در رفتار واکنش سگ خیس (Wet dog)، پرش و دندان قروچه نسبت به گروه شاهد سالم دیده شد. در گروه آنژیوتانسین II، وقوع رفتار Wet dog در مقایسه با گروه شاهد وابسته افزایش (05/0 > P) و تعداد پرش کاهش یافت (05/0 > P). همچنین تزریق یک طرفه ی کاپتوپریل در لوکوس سرولئوس وقوع رفتار Wet dog را در مقایسه با گروه شاهد وابسته به طور معنی دار (05/0 > P) افزایش و رفتارهایی چون کشش شکم، خارش بدن و ناحیه ی ژنیتال، دندان قروچه و لرزش سر را کاهش داد (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته ها احتمال می رود گیرنده های آنژیوتانسین II در نورون های نورآدرنرژیک لوکوس سرولئوس در افزایش علایم سندرم قطع مصرف مرفین نقش داشته باشند.
    کلیدواژگان: آنژیوتانسین II، کاپتوپریل، مرفین، محرومیت، لوکوس سرولئوس
  • محمدعلی نیلفروش زاده، فریبا جعفری، رویا درخشان، الهه هفت برادران صفحه 460
    مقدمه
    لیشمانیوز جلدی یک بیماری آندمیک در سطح ایران می باشد. اسکار منتج از این بیماری یک مشکل جدی روانی برای بیماران مبتلا قلمداد می شود. نظر به اثر تری کلرواستیک اسید 50% در درمان برخی اسکارهای پوستی، در این مطالعه اثر موضعی این دارو توام با تزریق داخل ضایعه ی گلوکانتیم در درمان لیشمانیوز جلدی بررسی شده است.
    روش ها
    200 بیمار مبتلا به لیشمانیوز جلدی مراجعه کننده به مرکز تحقیقات بیماری های پوستی و سالک، تحت درمان تزریق موضعی گلوکانتیم (هفته ای دو بار)به تنهایی و یا همراه با تری کلرواستیک اسید 50% (دو هفته یک بار) قرار گرفتند. بیماران در پایان هفته ی ششم و ماه سوم پس از بهبودی کامل ضایعات از نظر اندازه اسکار بررسی و نتایج توسط نرم افزار 11SPSS تحلیل شد.
    یافته ها
    200 بیمار مبتلا به لیشمانیوز جلدی مراجعه کننده به مرکز تحقیقات بیماری های پوستی و سالک، تحت درمان تزریق موضعی گلوکانتیم (هفته ای دو بار)به تنهایی و یا همراه با تری کلرواستیک اسید 50% (دو هفته یک بار) قرار گرفتند. بیماران در پایان هفته ی ششم و ماه سوم پس از بهبودی کامل ضایعات از نظر اندازه اسکار بررسی و نتایج توسط نرم افزار 11SPSS تحلیل شد.
    نتیجه گیری
    نظر به کاهش معنی دار زمان بهبودی در کاربرد توام تری کلرواستیک اسید در مقایسه با تزریق موضعی گلوکانتیم به تنهایی و با توجه به عوارض و هزینه کم دارو نسبت به درمان های مشابه، تری کلرواستیک اسید می تواند به عنوان داروی همراه با گلوکانتیم داخل ضایعه در درمان لیشمانیوز جلدی مطرح گردد. با وجود عدم بروز عارضه ی خاص در بیماران تحت درمان تری کلرواستیک اسید در این مطالعه، از آن جا که عوارضی مانند هیپرپیگمانتاسیون در سایر کاربردهای درمانی تری کلرواستیک اسید گزارش شده است انجام مطالعاتی با پیگیری طولانی تر ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: لیشمانیوز جلدی، گلوکانتیم، تری کلرو استیک اسید، اسکار
  • جمال فقیهی نیا، اسدالله اسدیان، سیده نسیبه سهرابیان صفحه 468
    مقدمه
    شناخت عوامل خطر آسم نقش مهمی در پیشگیری از ایجاد و کاهش علایم آن در کودکان ایفا می کند. هدف این مطالعه بررسی ارتباط شاخص توده ی بدنی و آسم در کودکان بود.
    روش ها
    در این مطالعه ی مورد - شاهدی، 138 کودک مبتلا به آسم (گروه مورد) و 138 کودک غیر مبتلا به آسم (گروه شاهد) در یک دوره ی 8 ماهه (1384 الی 1385) بررسی شدند. نمونه گیری جهت گروه مورد به روش آسان و متوالی از بین کودکان 5 تا 15 ساله ی مبتلا به آسم، مراجعه کننده به درمانگاه ریه ی بیمارستان الزهرا (س) (اصفهان) و نمونه گیری جهت گروه شاهد به روش تصادفی از بین کودکان 5 تا 15 ساله غیر مبتلا به آسم مراجعه کننده به مرکز بهداشتی - درمانی ابن سینا (اصفهان) که شکایتی از علایم تنفسی نداشتند، انجام شد. وزن و قد کودکان اندازه گیری و شاخص توده ی بدنی (Body Mass Index یا BMI) با جداول استاندارد آن برای سن و جنس تطبیق داده شد.
    یافته ها
    بین دو گروه در سن و جنس تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0 P >). میانگین وزن در کودکان مبتلا به آسم (13 ± 6/38 کیلوگرم) به طور معنی داری کمتر از کودکان غیر مبتلا (2/15 ± 2/53 کیلوگرم) بود (001/0 P).
    نتیجه گیری
    بر خلاف بیشتر مطالعات گذشته، در جامعه ی مورد بررسی ما ارتباطی بین شدت آسم با شاخص توده ی بدنی یافت نشد. انجام مطالعات آینده نگر و همچنین بررسی اثر بخشی مداخلات پیشگیرانه در این زمینه پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: آسم، آلرژی، چاقی، شاخص توده ی بدنی، کودکان
  • سید مصطفی هاشمی، مهرداد رقاع، سوسن میرالهی*، عبدالرضا نخعی، علیرضا خدامی صفحه 478
    مقدمه

    درمان با استرویید موضعی یکی از روش های کم عارضه و موثر در کری حسی ناگهانی می باشد که در موارد مقاوم به درمان می تواند موثر واقع شود. در این مطالعه موفقیت کلی روش استفاده از استرویید داخل تیمپانیک وعوامل موثر تحت بررسی قرار گرفته است.

    روش ها

    این مطالعه ی Case series، بر روی 15 بیمار دارای معیار کری حسی - عصبی ناگهانی که درمان سیستمیک در آنها ناموفق بود، انجام شد. از بیماران اودیومتری قبل و بعد از عمل انجام و سپس تزریق اینتراتیمپانیک دگزامتازون انجام شد و میزان بهبودی آنان بررسی گردید. نتایج با نرم افزار SPSS11 آنالیز آماری شد.

    یافته ها

    در مردان بهبودی ناکامل (Partial) در 3/33% و بهبودی کامل نیز در 3/33% افراد و در زنان نیز بهبودی ناکامل در 6/18% و بهبودی کامل در 50% زنان دیده شد. درصد بهبودی در کل 7/66% بود. در مواردی که شدت کاهش شنوایی Mild و Moderate و درمان زودتر شروع شده بود، متوسط بهبودی بالاتر بود.

    نتیجه گیری

    تزریق کورتون اینتراتیمپانیک یکی از روش های موثر درمان کری حسی - عصبی ناگهانی می باشد که در مواردی که بیمار به درمان سیستمیک پاسخ نداده است می تواند باعث بهبودی و بازگشت شنوایی بیمار شود. در این راستا هر چه شدت کاهش شنوایی بیشتر باشد، نتیجه گیری کمتر است و هر چه شروع درمان زودتر باشد، نتیجه ی بهتری حاصل می شود.

    کلیدواژگان: کری حسی عصبی ناگهانی، تزریق کورتون اینتراتیمپانیک
  • گزارش موردی
  • محمد جاودان، مهدی مطیفی فرد، مهدی تیموری صفحه 485
    بیماری با استئوکندروم استخوان اسکافوئید (exostosis) با درد مچ دست و توده دردناک معرفی می شود. در این بیمار توده با نتیجه ای عالی برداشته شد.
    کلیدواژگان: استئوکندروم، اگزوستوز، استخوان اسکافوئید
|
  • Noosha Zia, Gilda Eslami, Mojgan Bandehpour, Rasool Salehi, Bahram Kazemi, Kazem Parivar, Hossein Hejazi Page 425
    Background

    Leishmania is an obligate interacellular protozoa and sand fly, as a vector, transmits infectious forms of the parasite to vertebrate host. In this way it is important to find candidate antigens which could tend to prevent the disease.

    Methods

    The gene coding mannose 1 phosphate guanyl transferase enzyme was amplified from genomic DNA isolated from the Iranian strain of L. major (MRHO/IR/75/ER) as a template. The Polymerase Chain Reaction (PCR) product was ligated into the pTZ57R plasmid and the recombinant gene was digested using restriction enzymes, BamHI and EcoRI. The fragment was ligated into the pET32a plasmid, as an expression vector. The cloned pET32a-GDP mannose was confirmed using restriction enzyme digestion method and the DNA fragment was sequenced.

    Findings

    Electrophoresis method confirmed the PCR product is related to the enzyme mannose 1 phosphate guanyl transferase. After the ligation of the product into the pTZ57R and pET32a, and the restriction enzyme digestion by BamHI and EcoRI, the correct frame of cloned gene in vectors was confirmed.

    Conclusion

    There was 92 percent homology between the cloned gene coding enzyme mannose 1 phosphate guanyl transferase in this study and the ones present in gene bank. It is suggested that the gene encoding mannose 1 phosphate guanyl transferase enzyme is conserved among different genera of Leishmania.

  • Azar Danesh, Abolfazl Khoshdel, Roya Chopani Page 434
    Background
    Considering different effective factors in age of menarche in different geographical areas and the necessity of determining a reliable and up-to - date reference in this field, the aim of this study was to determine the mean age of menarche in 11 - 18 years old school-girls of Shahrekord.
    Methods
    This was a descriptive cross-sectional study among 778 school girls aged 11 - 18 years of Shahrekord which were selected by clustering method among 8163 students. Data was collected using a questionnaire about demographic characteristics, age of menarche, weight of birth, and socioeconomic and family educational status.
    Findings
    From 778 students, menarche was occurred in 351 (45.12%). The mean age of menarche was 12.7 ± 15 years and lowest and highest ages of menarche were 8 years and 2 months and 15 years and 5 months, respectively. Age of precoious and delayed menarche was 10 years and 5 months (in 1.99%) and 15 years (in 4.5%), respectively. There was not any significant relationship between age of menarche and weight of birth but there was a significant relationship for mothers’ carrier, families’ socioeconomic condition, and dimension of the families.
    Conclusion
    Likewise other parts of Iran, a reduction in the mean age of menarche was found in Shahrekord, too; which was due to improvement of socioeconomic, nutritional and health condition. However the findings of this study could be considered as a reference for future studies in this field and for assessment of menarche age variation trends in this region.
  • Mohammadreza Akhbari, Hamid Sanei, Masoume Sadeghi, Mojtaba Akbari, Nahid Sistan, Iraj Jafaripour, Mehradad Rashidi Benam, Nafishe Motamedi Page 443
    Background
    Myocardial Infarction is a common and lethal disease, especially in first hours. Rapid and correct decision is essential for priority of advance therapies and this study follows the accuracy of a scoring system for this triage. The aim was to assess the correlation of Thrombolysis in Myocardial Infarction Risk score and Angio score in patients with ST Elevation Myocardial Infarction.
    Methods
    In this cross sectional study, 240 patients with ST elevation myocardial infarction from CCU of universal hospitals participated in the study. Thrombolysis in myocardial infarction risk score was calculated and during 2 month they underwent angiography and follow up.
    Findings
    Mean age was 60.02 and 79 patients were female. Correlation between thrombolysis in myocardial infarction risk and angio score was significant (P < 0.001). Correlation between ejection fraction and thrombolysis in myocardial infarction risk score (P < 0.001) and angio score with age (P < 0.001) was significant too. There was no significant correlation between Angio score and recurrent angina (P = 0.143), rehospitalization (P = 0.524) and death (P = 0.179). Pearson's correlation showed significant relation between thrombolysis in myocardial infarction risk score and angio score (P < 0.001, r = 0.556).
    Conclusion
    This correlation shows that thrombolysis in myocardial infarction risk score probably can be used for evaluating angiographic extent of coronary artery disease. Simple clinical use of this score at bedside if confirms with a prospective cohort study, makes this score a method to stratify patients in high and low risk groups and accordingly diagnostic– therapeutic strategies.
  • Zohreh Azizolahi, Hojatollah Alaei, Mahmoud Hosseini, Ali Asghar Pilehvarian Page 450
    Background
    Locus coeruleus is one of important involved sites in morphine withdrawal signs, contains high densities of Angiotensin II receptor binding sites. In this study the effect of microinjection of Angiotensin II and captopril to the Locus coeruleus on morphine withdrawal signs was evaluated.
    Methods
    Male wistar rats were anesthetized and stainless style cannula implanted in the locus coeruleus and allowed to recover from surgery. Morphine was injected 3 times in each day for 4 days to induce morphine dependence. The animals divided into 3 groups; control group received saline and case groups received Angiotensin II (1 nanomole) or captopril (30 µg) before naloxone injection. After naloxone injection, morphine withdrawal signs were assessed and compared between groups.
    Findings
    In Angiotensin group, some of withdrawal signs such as wet dog shakes was significantly higher than saline group (P < 0.05). Expression of some of withdrawal signs such as jumping in Angiotensin group was decreased more than saline group (P < 0.01). Also, in captopril group some of withdrawal signs such as wet dog shakes was significantly higher than those of saline group (P < 0.05. Expression of some of withdrawal signs such as writhing posture, teeth chattering, grooming, genital grooming and head shakes were decreased in captopril group more than saline group (P < 0.05).
    Conclusion
    We suggest that Angiotensin II have some roles in opioid withdrawal through locus coeruleus nucleous which contains considerable receptors for it.
  • Mohammad Ali Nilforoushzadeh, Fariba Jafari, Roya Derakhshan, Elaheh Haftbaradaran Page 460
    Background
    The residual scar of cutaneous leishmaniasis (CL), an endemic disease in Iran, could tend to a major psychologic problem for the patients. Based on the efficacy of trichloroacetic acid (TCA) in the treatment of some dermatologic scars, this study was designed to assess the efficacy of combined intralesional Meglumin Antimuan (MA) and TCA compared to MA alone for treatment of CL lesions and its remnant scar.
    Methods
    200 patients with confirmed CL referring to Skin Disease and Leishmaniasis Research Center were randomized into two treatment groups. Both groups were treated with intralesional injection of MA twice a week until complete healing of the lesion or up to 8 weeks. In combination therapy group, TCA was applied to the lesions fortnightly up to week 8. Data were analyzed using SPSS11 software.
    Findings
    There was no significant difference in lesion area change between two groups after treatment but a significant difference in time to complete cure with accelerated healing rate in the combination therapy group (P < 0.05).
    Conclusion
    Combination therapy of intralesional MA and TCA-50% could accelerate healing of CL lesions. Topical TCA could be suggested as an adjuvant therapy to decrease the healing time of the lesions in CL patients. Although there was not any side effect due to TCA in the treated patients of this study, because of some complications of topical TCA (such as hyperpigmentationa and scarring) further studies with longer follow up needed to evaluate the final effect of TCA in the CL lesions treatment.
  • Jamal Faghihinia, Asadollah Asadian, Sayyedeh Nasibeh Sohrabian Page 468
    Background
    Finding risk factors for asthma is important for the prevention and treatment of it in children. The aim of the present study was to evaluate the relationship of asthma and body mass index (BMI) in children.
    Methods
    In this cross-sectional study, 138 children with asthma and 138 children without asthma were evaluated during 8 months period (2005-2006). For case group, children were selected consecutively from the clinic of respiratory diseases, Al-Zahra Hospital, Isfahan, and for control group, children were selected randomly from those without any respiratory symptoms referred to Ebn-Sina Health Center, Isfahan. Weight and height of children were measured and body mass index was and was classified according to standard growth charts.
    Findings
    There was no difference between the two groups in age or gender (P > 0.05). Mean weight of case group (38.6 ± 13 kg) was significantly lower than that of control group (53.2 ± 15.2 kg) (P < 0.001). According to body mass index, children with asthma were more in normal weight group, in contrast to children without asthma who were more in over weight group. In children with asthma, body mass index was not correlated with gender, FEV1, or severity of asthma (P > 0.05).
    Conclusion
    In contrast to most of previous studies, in our study population, asthma was not associated with higher body mass index. Also, body mass index was not correlated with severity of asthma. Prospective and preventive studies are recommended to clarify this issue.
  • Seyed Mostafa Hashemi, Mehrdad Roghae, Susan Miralahi, Abdolreza Nakhaei, Ali Reza Khodami Page 478
    Background

    Intratympanic steroid injection is an effective method in treatment of sudden sensorineural hearing loss in cases resisted to systemic therapy. The purpose of this study was to determine the efficacy of intratympanic injection.

    Methods

    This case-series study was carried out on fifteen patients with sudden sensorineural hearing loss that had failed systemic therapy. Audiometric evaluation (PTA) performed before and after treatment and intratympanic dexametasone injection performed and the amount of improvement evaluated. Data Analysis was done using SPSS11.

    Findings

    In male patients, 33.3% partial and 33.3% complete improvement and in female patients, 18.6% partial and 50% complete improvement was reported. In cases with lower degrees of hearing loss, total improvement was 66.7%; also earlier time of treatment had better results.

    Conclusion

    Intratympanic injection of steroid is one effective modality in treatment of sudden sensorineural hearing loss in cases with no response to standard systemic therapy. It can improve the hearing level of patients while its complication rate is low and as degree of hearing loss increases the results decrease earlier treatment have a better results.

  • Mohammad Javdan, Mehdi Motififard, Mehdi Teimouri Page 485
    A case with scaphoid osteochondroma (exostosis) with wrist pain and tender mass. In this case, mass resection was performed with excellent outcome.