فهرست مطالب

Hormozgan Medical Journal - Volume:13 Issue: 3, 2009

Hormozgan Medical Journal
Volume:13 Issue: 3, 2009

  • تاریخ انتشار: 1388/09/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • داریوش ساعد صفحات 140-142
    استفاده از آزمایش آنالیز ادراری برای تشخیص زودهنگام بیماری های مختلف سیستمیک و اورولوژیک مدتها در محافل علمی مورد بحث بوده است. عفونت مجاری ادراری یک بیماری عفونی شایع است که تعداد زیادی از بیماران به این علت به پزشک مراجعه می نمایند (1). به غیر از دوره نوزادی عفونتهای مجاری ادراری در خانم ها بسیار بیشتر از آقایان می باشد (2). %20-40 خانم ها حداقل یک بار عفونت علامت دار مجاری ادراری را در زندگی خود تجربه می کنند. تشخیص به موقع و درمان در اغلب موارد منجر به بهبودی می گردد (3).
  • محمد مهدی فانی، عبدالمهدی عراقی زاده صفحات 143-148
    مقدمه
    کاندیدا آلبیکانس عامل یکی از متداول ترین ضایعات دهانی (Denture stomatitis) در بیماران استفاده کننده از دندان مصنوعی می باشد که با توجه به بررسی های بعمل آمده در مورد خاصیت ضدقارچی عصاره سیر، این خاصیت در مقایسه با خاصیت آنتی فانگال داروهای نیستاتین، کلوتریمازول و آمفوتریسین سنجیده شد.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی، با ا استفاده از کاندیدا آلبیکانس استاندارد که به محیط کشت CHROM Agar Candidea اضافه گشته بود، غلظتهای رقیق شده سریال از 16 الی 1-1 mg 512 اضافه گردید و مینیمم بازدارندگی مربوطه به هر دارو و عصاره سیر اندازه گیری شد. از نرمال سالین بعنوان کنترل استفاده شد.
    نتایج
    عصاره سیر حتی تا غلظت کم 1-1mg32 نیز خاصیت ضدقارچی دارد. اما کلوتریمازول فقط تا غلظت 1-1 mg 64 می تواند از رشد کاندیدا جلوگیری نماید. آمفوتریسین و نیستاتین نیز تا غلظت 1-1 mg 128 خاصیت ضدقارچی دارند.
    نتیجه گیری
    قدرت ضدقارچی عصاره تازه سیر در آزمایش مطالعات آزمایشگاهی از داروهای نیستاتین، آمفوتریسین و کلوتریمازول بیشتر است اگر چه در غلظتهای 1-1 mg 128 و بیشتر همگی موثر می باشند.
    کلیدواژگان: کاندیدا آلبیکانس، سیر، عوامل ضدقارچ
  • ابوذر سلطانی، حسن وطن دوست، حسین جباری صفحات 149-157
    مقدمه
    وجود مقاومت به حشره کش ها، مشکلات زیست محیطی و دشواری کنترل بیولوژیک، استفاده از روش های مرسوم در کنترل لارو پشه ها را با مشکل روبرو کرده است. استفاده از دانه های پلی استیرنی می تواند جایگزین مناسبی برای این لاروکش ها باشد. هدف از این تحقیق ارزیابی اثربخشی دو نوع پلی استیرن، جهت کنترل مراحل نابالغ پشه های آنوفل در شرایط آزمایشگاهی – نیمه صحرایی و صحرایی بوده است.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی، 250 عدد لارو سن 3و4 رهاسازی شد، آزمایش در 4 تکرار برای سینی های پرورشی تیمار شده با پلی استیرن تجاری و پلی استیرن خرد شده مازاد و گروه شاهد، اجرا گردید. خروج بالغین بصورت روزانه محاسبه گردید. در فاز صحرایی و نیمه صحرایی نیز در حوضچه های آب قبل و بعد از تیمار کردن، عملیات وفورگیری صورت پذیرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    در آزمایشگاه، میزان ممانعت از خروج بالغین و میزان مرگ ومیر به ترتیب 100% و 05/91% برای پلی استیرن تجاری و پلی استیرن خرده شده مازاد بود. در مرحله صحرایی و نیمه صحرایی مشخص گردید که در تیمارها، تفاوت معنی داری بین تعداد پشه های بالغ صید شده و همچنین وفور لاروی، قبل و بعد از تیمار کردن وجود دارد (05/0P
    کلیدواژگان: پلی استیرن، آنوفل، مالاریا
  • فیروزه درخشان پور، شعله نمازی نویسنده فرعی، شهرام زارع، شعله اسفندیارپور صفحات 158-165
    مقدمه
    نگرش ها و باورهای فرد در رابطه با بیماری و علت و درمان آن می تواند در اقدامات و انتخاب درمان از طرف فرد نقش بسزایی داشته باشد. در رابطه با بیماری های روانپزشکی این باورهای خرافی بسیار بیشتر از بیماری های دیگر است. در این تحقیق بر آن شدیم به بررسی پاره ای از این نگرش ها و عوامل موثر بر آن در رابطه با بیماری های روانپزشکی و درمان های آن بپردازیم.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی – مقطعی، نگرش 2500 نفر از روستائیان تابعه شهر بندرعباس مورد بررسی قرار گرفت. ابزار اصلی پژوهش یک پرسشنامه پژوهشگر ساخته شامل 27 عبارت می باشد که آزمودنی ها میزان اعتقاد خود به سوالات را بر روی مقیاس درجه بندی شده علامت می زنند و حداکثر امتیازی که هر آزمودنی کسب می کند، 31 می باشد. نتایج بدست آمده توسط نرم افزار آماری SPSS و آزمونهای آماری کای اسکوئر، t و آنالیز واریانس انجام گرفت.
    نتایج
    در مجموع 2393 نفر به سوالات پرسشنامه پاسخ دادند که 13/48% آنها مصرف داروهای اعصاب و روان را اعتیادآور می دانند. 46/58% از آنان ازدواج را عامل مثبت در بهبود بیماری های اعصاب و روان می دانند و 31/31% معتقد هستند که ارواح و اجنه در بروز بیماری های اعصاب و روان موثر هستند. 67% از آزمودنی ها در طی 10 سال قبل از تحقیق به درمانگران سنتی مراجعه داشته اند که 30% آن در طی یکسال قبل از تحقیق بوده است. بر اساس نتایج بدست آمده، تحصیلات از جمله عواملی است که باعث کاهش باورهای خرافی در بین آزمودنی ها می شود (05/0P
    کلیدواژگان: جمعیت روستایی - نگرش، روانپزشکی
  • عباس شهبازی، احمد رئیسی، حسین میرهندی، محمد اصغرزاده، همایون صادقی بازرگانی صفحات 166-172
    مقدمه
    روش اصلی تشخیص مالاریا در کشور ما، آزمایش گسترش خون محیطی رنگ آمیزی شده با گیمسا است ولی صحت نتایج در این روش به مقدار زیاد بستگی به مهارت و دقت تکنسین آزمایشگاه و شرایط آزمایش دارد. با توجه به انتشار گزارشاتی طی سالهای گذشته مبنی بر اشتباه در تشخیص میکروسکوپی در آزمایشگاه های نظام کنترل مالاریا، این مطالعه با هدف بررسی وضعیت موجود به منظور تعیین میزان اثربخشی برنامه بهبود کیفیت تشخیص مالاریا در کشور طراحی و به اجرا در آمد.
    روش کار
    در این مطالعه تحلیلی، تعداد 100 نمونه خون کامل با تشخیص میکروسکوپی اولیه مثبت (85 مورد پلاسمودیوم ویواکس و 15 مورد پلاسمودیوم فالسی پاروم) و 15 نمونه منفی جمع آوری شده از مناطق مالاریاخیر با روش Nested PCR بر روی ژن (small sub-unit ribosomal RNA) ssrRNA مجددا آزمایش گردید و ضریب توافق کاپا توسط نرم افزار SPSS محاسبه گردید.
    نتایج
    در کلیه موارد تشخیص اولیه (صرفا مثبت یا منفی بودن نمونه ها) در هر دو روش کاملا یکسان بودند. یکی از نمونه ها با روش میکروسکوپی پلاسمودیوم فالسی پاروم و با روش مولکولی عفونت مخلوط (پلاسمودیوم فالسی پاروم و پلاسمودیوم ویواکس) تشخیص داده شد و میزان توافق تشخیص میکروسکوپی در آزمایشگاه های مالاریا در مناطق مالاریاخیز کشور با روش PCR در حد عالی طبقه بندی گردید.
    نتیجه گیری
    عدم تطابق نتایج این مطالعه با مطالعات سالهای گذشته و توافق نتایج دو روش تشخیص میکروسکوپی و مولکولی مالاریا در این مطالعه می تواند بیانگر اثربخشی برنامه های ارتقاء کیفیت تشخیص میکروسکوپی مالاریا در آزمایشگاه های نظام کنترل مالاریا باشد.
    کلیدواژگان: مالاریا - پلاسمودیوم فالسیپاروم، پلاسمودیوم ویواکس - واکنش زنجیره پلی مراز (PCR) - ایران
  • پریسا حسنین صفحات 173-181
    مقدمه
    عوامل عصبی مختلفی سبب تعدیل آستانه درد در کلستاز می شوند. با توجه به تون اپیوئیدی افزایش یافته در کلستاز و همچنین وجود رابطه عملکردی نزدیک بین سیستم اپیوئیدی وآنتاگونیست های رسپتورهیستامینی H1، در این مطالعه اثر تجویز سیستمیک دو آنتاگونیست رسپتور هیستامینی H1 یعنی کلرفنیرامین و هیدروکسی زین را بر تعدیل درد یک مدل تجربی تون اپیوئیدی افزایش یافته (کلستاز) با استفاده از آزمون پس کشیدن دم مورد ارزیابی قرار دادیم.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی، کلستاز در موش های صحرایی با انسداد مجرای مشترک صفراوی توسط دو گره و قطع مجرا بین آن دو ایجاد شد. در روز هفتم بعد از جراحی، آزمون پس کشیدن دم 30 دقیقه پس از تزریق داخل صفاقی کلرفنیرامین (mg/kg40و20،10، 5)، هیدروکسی زین (mg/kg50و 25، 5/12، 25/6) و سالین به گروه های مختلف حیوانات انجام شد.
    نتایج
    افزایش قابل توجهی در آستانه درد در روز هفتم پس از جراحی در گروه کلستاتیک دریافت کننده سالین نسبت به گروه جراحی نشده معادل ایجاد شد (01/0P
    کلیدواژگان: کلرفنیرامین، هیدروکسی زین، کلستاز، آستانه درد، خارش، موش های صحرایی
  • امید امینی راد، محمدعلی خلیلی، حمیدرضا سلطانی گردفرامرزی صفحات 182-188
    مقدمه
    باروری یک اسپرم به پارامترهای مختلفی نظیر تعداد، تحرک و مرفولوژی آن بستگی دارد که عوامل متعددی بر آن اثر می گذارند. رادیکال های آزاد از جمله این عوامل به شمار می آیند. عناصری همچون ویتامین E و C و پلی فنول خاصیت آنتی اکسیدانی دارند. با توجه به ضعف مایع سمن در دفاع آنتی اکسیدانی و وجود مقادیر قابل توجهی از ترکیبات فوق در آب انار، این مطالعه با هدف تعیین اثر مصرف آب انار بر پارامترهای اسپرم و پتانسیل باروری در موش صورت گرفته است.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی، تعداد 20 راس موش نر بالغ به روش تصادفی انتخاب و با هدف بررسی تغییرات تعداد، تحرک (تعداد اسپرم های پیش رونده، غیرپیش رونده و بی تحرک)، مورفولوژی (شکل و اندازه طبیعی) و پتانسیل باروری اسپرم بدنبال مصرف آب انار با غلظت 20 درصد، در دو گروه 10 تایی تقسیم بندی شدند. نتایج با آزمون آماری من ویتنی با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    مصرف آب انار به طور معنی داری تعداد کل اسپرم در گروه مورد (6/13±7/49) را نسبت به گروه شاهد (1/15±2/34) افزایش داد (05/0P
    کلیدواژگان: آب انار - پتانسیل باروری اسپرم - تعداد اسپرم - تحرک اسپرم، باروری
  • معصومه شوهانی، فاطمه رسولی، پریوش حاجی امیری، علی حسن پوردهکردی، محمود محمودی صفحات 189-196
    مقدمه
    یائسگی یا قطع قاعدگی، رویداد مهم دوران کلیماکتریک بوده و نشانه گذر از دوران باروری و رسیدن به ناباروری است. در این دوران زنان دچار مشکلات جسمی و روانی متعددی میشود. از جمله مشکلات جسمی می توان به تغییرات دستگاه تناسلی- ادراری اشاره نمود که قبل از یائسگی شروع شده و طی سالهای متمادی ادامه دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین مشکلات تناسلی - ادراری زنان یائسه مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهر ایلام انجام شده است.
    روش کار
    این پژوهش توصیفی – تحلیلی، بر روی 150 نفر زن یائسه دارای مشخصات واحدهای مورد پژوهش و به روش نمونه گیری تصادفی انجام گرفت. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه، برگه ثبت اطلاعات، چک لیست علائم و نشانه ها، بود و روش گردآوری داده ها به طریق مصاحبه، مشاهده و معاینه بوده است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار کامپیوتری SPSS استفاده شد.
    نتایج
    نتایج پژوهش نشان نشان داد که 42% نمونه ها خشکی واژن و3/41% کاهش میل جنسی، 3/33% تکرار ادرار و 3/11% خارش واژن داشته اند. در رابطه با علائم و نشانه های سیستوسل به ترتیب3/35% عدم تخلیه کامل مثانه و 7/58% برجستگی در قسمت قدامی واژن داشته و در رابطه با علائم و نشانه های رکتوسل به ترتیب 3/21% یبوست و 7/22% برجستگی در قسمت خلفی واژن داشته اند.
    نتیجه گیری
    این پژوهش نشان داد که اختلالات سیستم تناسلی - ادراری از عوارض و مشکلات شایع دوران یائسگی هستند که بر آسایش و کیفیت زندگی زنان یائسه تاثیر دارند. لذا بررسی زنان یائسه از نظر عوارض فوق در بهبود کیفیت زندگی آنها و سلامت جامعه از اهمیت بسزایی بر خوردار است.
    کلیدواژگان: یائسگی، دستگاه ادراری تناسلی، مشکلات ادراری تناسلی زنان
  • غلامرضا شجری، احمد خورشیدی، سیدغلامعباس موسوی صفحات 197-205
    مقدمه
    پنومونی های باکتریایی به وفور در بیماران بستری در بیمارستان ها دیده می شود و از دلائل اصلی ابتلا به بیماری و مرگ و میر محسوب می شود. هدف این مطالعه، جداسازی عوامل باکتریایی ایجادکننده پنومونی های بیمارستانی و تعیین میزان بروز مقاومت آنتی بیوتیکی آنها می باشد.
    روش کار
    در این پژوهش توصیفی، 330 بیمار که به دلایل مختلف در بخش های مختلف بیمارستان شهید بهشتی کاشان در سال 85-1384 بستری و در طول مدت بستری به پنومونی باکتریایی مبتلا شده بودند، انتخاب شدند. خصوصیات دموگرافیک با بررسی پرونده بیماران و میزان درصد مقاومت آنتی بیوتیکی آنها نسبت به آنتی بیوتیک های مختلف به روش دیسک دیفیوژن (روش کربی- باوئر)، محاسبه و نتایج به دست آمده با آزمون آماری کای- اسکوئر، تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    از330 بیمار مبتلا به پنومونی باکتریایی، تعداد 220 نفر (6/66%) مرد و110 نفر (4/33%) زن بودند که میانگین سنی بیماران 3/23±8/61 بدست آمد. شایع ترین ارگانیسم های عامل پنومونی در بخش های مختلف بیمارستان به ترتیب استافیلوکوک های کوآگولاز منفی (25%)، استافیلوکوک اورئوس (2/19%)، سودوموناس (2/19%)، کلبسیلا (3/17%)، آنتروباکتر (5/13%) و اشرشیا کلی (8/5%) بودند. استافیلوکوک های کواگولاز منفی بیشترین میزان مقاومت آنتی بیوتیکی را نسبت به کلوگزاسیلین (9/80%) و سفکسیم (9/76%) و استافیلوکوک کواگولاز مثبت بیشترین میزان مقاومت را نسبت به سفکسیم (100%) و اگزاسیلین (8/81%) از خود نشان دادند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتری های عامل پنومونی های بیمارستانی در حال افزایش است و این معضل هشدار جدی به مسئوولین بهداشتی و درمانی کشور است تا با اقدامات همه جانبه ای روند رو به رشد مقاومت آنتی بیوتیکی ممانعت به عمل آید.
    کلیدواژگان: پنومونی باکتریال، آنتی بیوتیک ها، مقاومت دارویی
  • عصمت نوحی، بتول پورابولی صفحات 206-212
    مقدمه
    شناسایی و رفع نیازهای آموزشی مددجویان با توجه به تغییری که بیماری در زندگی آنها بوجود آورده است. یکی از شاخصهای اصلی رضایتمندی بیماران از خدمات مراقبتی درمانی است. هدف این مطالعه، تعیین نیازهای آموزشی بیماران ترخیصی و رضایتمندی آنها از عملکرد آموزشی پرستاران بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی کرمان می باشد.
    روش کار
    این مطالعه یک پژوهش توصیفی است که بر روی 502 نفر از بیماران ترخیصی بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه پژوهشگر ساخته جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از آزمون T و تحلیل واریانس و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل گردیدند.
    نتایج
    نتایج بدست آمده نشان می دهد میانگین و انحراف معیار نمره نیازهای آموزشی مددجویان (4/16± 53/85) و میانگین و انحراف معیار رضایت مددجویان از عملکرد آموزشی پرستاران (9/18±86/45) بود. تحلیل داده ها نشان داد بین برآورده شدن نیازهای آموزشی و متغیرهای وضعیت درمان و سن مددجویان ارتبا ط معنی دار آماری وجود درد (05/0P
    کلیدواژگان: بیماران، آموزش بیمار - آموزش، پرستاری - پرستاران
|
  • D. Abdi Pages 140-142
    Introduction
    Urinary tract infection is a prevalent infection disease that many patients referred to the physician for this problem. About 20-40% of women experience symptomatic urinary tract infection for at least one time in their life. Early diagnosis and treatment lead to recovery much of the times. Regarding the higher prevalence of the urinary tract infection in women, we designed this study to find the prevalence of the urinary tract infection in women stuff of the Hormozgan University of Medical sciences in autumn 2003.
    Methods
    at first the goal group was invited, then simple microscopic urinalysis test was done for them, in a period of about 68 days in shahid mohammadi and shariati hospital labs of Bandar Abbas. Field (HPF) of microscope in each test was recorded. Pyuria defined by five WBC/HPF.
    Results
    243 persons participated in this study (from approximately 1000 ones that was invited). Pyuria detected in 16/87% of them. This study revealed no significant difference in the prevalence of pyuria between different groups of the population under study regarding the marital status.
    Conclusion
    There is no effect of marital status on the prevalence of pyuria in our study.
    Keywords: Urine, Urinalysis, Urinary Tract Infections
  • Dds M.M. Fani, Dds A.M. Araghizadeh Pages 143-148
    Introduction
    Denture stomatitis is one of the most problem in denture wearers and related to candida albicans. In This study we aimed to determaine garlic extract as an antifungal agent in oral candidiasis.
    Methods
    Candida albicans growth in CHROM Agar was made serial dilution from 16 to 512 mg 1-1 from fresh garlic extract and measured minimmum Inhibitory Concentration. Normal salin was used as control.
    Results
    Garlic extract showed antifungal activities in 32 mg 1-1 concentration, where clotrimazol showed its antifungal activity in 64 mg 1-1 concentration and both Amphoteracin and Nystatin showed their activities in 128 mg 1-1 concentration.
    Conclusion
    Garlic extract in invitro studies is more than Nystatin, Amphoteracin and clotrimazol, eventhough, all of the one effective in higher than 128 mg 1-1 concentration.
    Keywords: Candida Albicans, Garlic, Antifungal Agents
  • Msc A. Soltani H. Vatandoost H. Jabbari Pages 149-157
    Introduction
    Due to insecticide resistance, environmental pollution and difficulty in biological control, usage of conventional larval control measures are not applicable in mosquito breeding places. As part of Integrated Vector Management program, we aimed to asses the effectiveness of two polystyrene beads types for Anopheles spp larvae control under laboratory, semi-field and field conditions.
    Methods
    Anopheles stephensi was used for experimental purpose. In each tray 250 larvae of late 3rd and early 4th instars larvae were introduced. The experiment was conducted in 4 replicates of each expanded polystyrene treated, Shredded waste polystyrene treated and control trays. Emerge was calculated every day Density of larvae calculated for pre-treatment and post-treatment.
    Results
    Mortality rate and Inhibition of Emerge for An.stephensi was 100% by using expanded polystyrene and 99.05% for Shredded waste polystyrene. There was no significant difference between number of adult mosquitoes and larval density in Pretreatment and Post-treatment in all artificial pools and field experiments, (P<0.05). The trend for control was not significant. Difference between 2 treatment was not significant.
    Conclusion
    The polystyrene beads should be applied according to the nature of habitats. Utility of EPS and SWAP with other supportive measures could assist the elimination process of mosquito-borne diseases.
    Keywords: Polystyrenes, Anopheles, Malaria
  • Md F. Derakhshanpour Sh Namazy Sh Zare Sh Sphandiarpour Pages 158-165
    Introduction
    Individual's beliefs and attitudes toward illnesses, the reasons and types of treatments can play a great role in selecting a specific treatment by patients. We aimed, in this study to investigated, some beliefs and opinions affecting psychiatric diseases and related treatments.
    Methods
    In this cross sectional study‚ 2500 rural people of Bandar Abbas were examined. The main tool of the study was a researcher-made questionnaire consisting 27 questions related to the people's beliefs about psychiatric disorders and their treatments. The obtained data were analyzed by SPSS using χ2, t and ANOVA tests.
    Results
    The total score of attitude was 24.6±5.15. The associated factors were marriage, education Job, sex. The statistical analysis shows this relation is meaningful. 48% of the subjects believed that taking psychiatric medicine result into addiction. 58.5% considered marriage as a positive factor in healing psychiatric diseases. 31% believed that ghosts and ginns cause psychiatric disorders. Among all associated factors education has an outstanding role.
    Conclusion
    It was found that education and higher knowledge of rural people, and increasing outreach worker's awareness of psychiatric disorders and related symptoms, have an effective role in choosing right method of treatment.
    Keywords: Rural Population, Attitude, Psychiatry
  • A. Shahbazi A. Raeisi S.H. Mirhendi M. Asgharzadeh H. Sadeghi Bazargani Pages 166-172
    Introduction
    Examination of Geimsa stained blood smears is the main method of malaria diagnosis in our country, however, accuracy of results is largely depended on the skill and laboratory conditions. This study was designed and carried out to assess the current situation and to determine the effectiveness and quality improvement of malaria diagnosis program.
    Methods
    In this analytical study, 100 positive blood samples for malaria by microscopic method (85 Plasmodium vivax and 15 Plasmodium falciparum) and 15 negative samples were collected from malarious areas of Iran and processed by Nested PCR to amplify the ssrRNA (small sub-unit ribosomal RNA). Kappa agreement coefficient was calculated by SPSS software.
    Results
    Except for one case, diagnosis either by microscopic or Nested-PCR was the same. The exception was for one case diagnosed Plasmodium falciparum by microscopic and in agreement method whiteas mix infection (Plasmodium vivax and Plasmodium falciparum) by Nested-PCR. Agreement coefficient of microscopic and Nested-PCR methods was high.
    Conclusion
    In contrast to previous studies, high agreement coefficient of microscopic and Nested-PCR methods in this study indicates, the effectiveness of quality improvement of malaria diagnosis program in Iran.
    Keywords: Malaria, Plasmodium Falciparum, Plasmodium Vivax, Polymerase Chain Reaction (PCR), Iran
  • P. Hasanein Pages 173-181
    Introduction
    The elevated endogenous opioid tone in cholestasis is associated with changes including an increase in the nociception threshold. We aimed to study the effect of chlorpheniramine and hydroxyzine, H1-receptor antagonists, on modulation of nociception in a model of elevated endogenous opioid tone, cholestasis.
    Methods
    Cholestasis was induced by ligation of main bile duct using two ligatures and transsection the duct. Tail-flick latencies (TFLs) were measured at 30 minutes after injection of chlorpheniramine (5, 10, 20 and 40 mg/kg, i.p.) and hydroxyzine (6.25, 12.5,25 and 50 mg/kg, i.p.) during 7 days after the surgery.
    Results
    A significant increase (P<0.01) in TFLs was observed in cholestatics compared to non-cholestatics. Chlorpheniramine (10, 20 and 40 mg/kg) and hydroxyzine (12.5, 25 and 50 mg/kg) in cholestatic group significantly increased TFLs compared to saline treated cholestatic group (P<0.05). Drugs injection in noncholestatics did not alter TFLs compared to saline treated ones.
    Conclusion
    These data showed that systemic injection of chlorpheniramine and hydroxyzine modulate nociception threshold in tone, as it does in the increased activity of exogenous opioids. Perhaps, elevation of pain threshold in cholestatic rats is a possible mechanism for the known antipruritic effect of these drugs.
    Keywords: Chlorpheniramine, Hydroxyzine, Cholestasis, Pain Threshold, Pruritus, Rats
  • O. Amini Rad M.A. Khalili, H.R. Soltani Gord Faramarzi Pages 182-188
    Introduction
    Sperm fertilization depends on a number of factors such as sperm count, motility and morphology. A variety of factors, including free radicals, may disturb the sperm characteristics. Elements such as vitamins C & E and polyphenols have anti-oxidental effects. Since sperms are weak in overcoming free radicals; the aim of this study was to determine the effect of (PJ) on sperm count, morphology, motility and fertility in mice.
    Methods
    In an experimental study, 20 male mice were studied with regard to their sperm parameters and fertility potential. Sperms were categorized into three groups with respect to their motility including progressive, non-progressive, immotile. Mice were divided into control group (n=10) and experimental group (n=10), randomly. The experimental group received 20% pomegranate juice for 1 month and one generation from each group was selected. By means of SPSS, Mann-Whitney test was used to compare the two groups.
    Results
    The results showed that pomegranate juice consumption increased sperm count in cases (49.7±13.6) companed to control group (34.2±15.1). The difference was statistically significant (P=0.014). The rate of non progressive motility in case group was decreased when compared with control group (P=0.007). In addition, the normal morphology of cases improved significantly (P=0.001). The rate of fertility increased from 5.5±3.3 to 10.0±1.3 in case mice (P=0.007).
    Conclusion
    Pomegranate juice is able to improve the quality of sperm parameters, as well as fertility potential in mice. Probably, intake of this antioxidant by infertile men improves the quality of their sperm parameters.
    Keywords: Pomegranin Protein, Punica Granatum, Sperm Capacitation, Sperm Count, Sperm Motility, Fertility
  • Msc M. Shohani F. Rasouli P. Hajiamiry A. Hasanpoor Dehkordi M. Mahmoudi Pages 189-196
    Introduction
    Menopause is the permanent cessation of menstruation. It is an important event of climactrium, reflecting from fertility to infertility. Postmenopausal women usually suffer from physical and mental problems, so as of these, the urogenital disorders are common in menopausal women. We aimed, in this study, to determine urogenital problems of menopausal women referred to the health care centers.
    Methods
    In this descriptive-analytical study, 150 menopausal women were randomly selected. The research tools were a questionnaire, record sheet and check list of symptoms and signs. The data were collected by interview, observation, and examination. Analysis was done by SPSS software.
    Results
    Results showed that, vaginal dryness in 42%, decrease in sexual appealing in 41.3%, urinate frequency in 33.3%, vaginal itching in 11.3%, urin residua in 35.3%, embossment of vaginal interior in 58.8%, constipation in 21.1%, embossment of vaginalposterior in 22.7%, were observed. Resembling marriage statuse on vaginal atrophy (P<0.001), on cystocle, and rectocle intensity and urinary incontinence. There was also a significant relationship between urinary infection and urinary incontinence in the cases (P<0.05).
    Conclusion
    Our findings showed that rogenital disorders are common in menopause period influencing quality of life and community health.
    Keywords: Menopause, Urogenital System, Female Urogenital Diseases
  • Gh.R. Shajari A. Khorshidi Gh.A. Moosavi Pages 197-205
    Introduction
    Bacterial pneumonia occurs in most hospitalized patients where is the important cause of morbidity and mortality. To reduce the mortality rate, we aimed to isolate the bacterial agents of pneumonia and determine the antibacterial resistance.
    Methods
    In this descriptive study, 330 hospitalized patients inffered from bacterial pneumonia were studied to identify the bacterial agents of pneumoniae and determine the antibacterial resistant pattern by disk diffusion using Kirby-Bauer method. Medical records demographic data were gathered by check list. The data were analyzed by Chi–Square test.
    Results
    220 (66.6%) were male and 110 (33.4%) were female. 163 (49.4%) had underlined disease. The most frequent pathogens were coagulase negative staphylococci (25%), S. aureus (19.2%), Pseudomonas spp. (19.2%), Klebsiella spp. (17.3%), Enterobacter spp. (13.5%) and Escherichi coli (5.8%). Coagulase negative staphylococci were resistant to cloxacillin (80.9%) and cefexim (76.9%). S. aureus was resistant to cefexim (100%) and oxacillin (81.8%). Pseudomonas spp. were resistant (100%) to cefazolin and cefexim and highly resistant to other antibiotics. Klebsiella spp, Enterobacter spp. and Escherichia coli were respectively resistant to the most antibiotics tested.
    Conclusion
    This study showed that resistance to antibiotics is increasing. Therefore the empirical use of antibiotics must be controlled and all isolated bacteria should be tested using antibacterial susceptibility tests before antibiotic therapy.
    Keywords: Pneumonia, Bacterial, Antibiotics, Drug Resistance
  • Msc E. Noohi B. Pouraboli Pages 206-212
    Introduction
    Training is one of the most effective devices to improve the healthy behavior and it causes them to take part in taking care of themselves and paying more attention to treatment cementations. Hence, we aimed to measure the satisfaction of the discharged patients regarding educational needs and their expectancy.
    Methods
    A descriptive study done on 502 discharged patients from Kerman hospitals. A pre-designed questionnaire was used to collect the data.Data were analyzed by t-test and ANOVA.
    Results
    The average grade for educational expectation was (85.5±16.4). For the satisfied social workers was (45.8±18.9). The difference between the educational expectation and the variable of discharged patients age was significant (P<0.05). There was no relationship between the satisfaction grade of discharged patients and the fulfillment of the educational needs.
    Conclusion
    The tendency of getting information and the educational expectation of the patients were at a very high rate, but the fulfillment of their educational needs was not favorable; so it caused the dissatisfaction and showed the need of revising. The satisfaction of the patients was gained when there was relationship between the educational needs and the performed curriculum. The fulfillment of the priorities and the needs in accordance to the duration of hospitalization is crucial.
    Keywords: Patients, Patient Education, Education, Nursing, Nurses