فهرست مطالب

گزیده ای از تازه های پزشکی (جراحی عمومی و تخصصی) - سال پنجم شماره 1 (پیاپی 25، فروردین 1382)

دو ماهنامه گزیده ای از تازه های پزشکی (جراحی عمومی و تخصصی)
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 25، فروردین 1382)

  • 127 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1382/01/15
  • تعداد عناوین: 17
|
  • یافته های حاصل از غربالگری با کولونوسکوپی (Screening colonoscopy) در افراد 40 تا 49 ساله
    صفحه 1
    در یک بررسی انجام شده در 906 بیمار بین 49-40 سال که تحت غربالگری با کولونوسکوپ از نظر بدخیمی کولون قرار گرفته بودند، ارزش این بررسی مورد مطالعه قرار گرفته است.
  • جلوگیری از آسیب های عصب فمورال در جراحی های زنان
    صفحه 7
    آسیب های عصب فمورال یکی از عوارض اعمال جراحی از راه شکم است که در نتیجه فشار روی عصب فمورال اتفاق می افتد. این مشکل به هنگام قرار دادن تیغه های Retractor در داخل شکم در بیماران لاغر و اعمال جراحی طولانی روی می دهد. خوشبختانه این عارضه با گذشت زمان خودبخود بهبود یافته و فقط در موارد معدودی به صورت دائمی باقی خواهد ماند. رعایت نکات جزئی می تواند از این عارضه پیشگیری نماید.
    کلیدواژگان: آسیب عصب فمورال، جراحی های زنان
  • استفاده از آنتی بیوتیک موضعی به منظور پیشگیری قبل از عمل جراحی در جراحی های کوچک و تمیز ناحیه اینگوینال
    صفحه 15
    استفاده صحیح از آنتی بیوتیک ها می تواند از بروز عفونت بعد از عمل و بروز سوش های مقاوم جلوگیری نماید. اگرچه عده ای معتقدند که در اعمال جراحی تمیز مانند فتق نیازی به بکارگیری آنتی بیوتیک پروفیلاکسی نیست ولی با مصرف آنتی بیوتیک موضعی به این منظور اگر وقت گیر نباشد، اهداف فوق را تامین می نماید.
  • رهنمودهای EAU در ناباروری مردان
    صفحه 19
    Male Infertility از جهات مختلف در یک مطالعه مروری مقالات علمی مورد توجه قرار گرفته و مسئله از نظر مشکلات ژنتیکی، هورمونی، واریکوسل، وازکتومی، هیپوگنادیسم و عفونت های ادراری بررسی و ضمن بحث درمان های پیشنهادی ذکر شده است.
    کلیدواژگان: ناباروری مردان، آزوسپرمی، اولیگوسپرمی، وازکتومی، نوباروری (Refertilisation)، واریکوسل، هیپوگونادیسم، عفونت های ادراری-تناسلی، اختلالات ژنتیکی
  • درمان دیسپلازی پیشرونده هیپ با اوستئوتومی سالتر در استخوان بی نام (لگنی) در کودکان / نتایج 73 اوستئوتومی پیاپی پس از یک پیگیری 26 تا 35 ساله
    صفحه 30
    نتیجه استئوتومی استابلوم در درمان دیسپلازی لگن که منجر به دررفتگی هیپ نزدیکان می شود در 61 بیمار در حدود 30 سال بررسی و تعقیب و نتیجه گزارش شده است.
  • آیا می توان فتق اینگوینال دوطرفه را در طی یک بار عمل جراحی ترمیم کرد؟
    صفحه 41
    ترمیم فتق مغبنی دوطرفه در یک زمان یا در دو زمان متفاوت مورد بررسی قرار گرفته و نتایج آن با روش Tension Free با استفاده از مش از راه جراحی باز (Open) و ترمیم از طریق جراحی لاپاراسکویی مقایسه شده است.
    کلیدواژگان: فتق کشاله ران، فتق اینگوینال، فتق های اینگوینال دوطرفه، پیامدها، ترمیم های Tension-free، تکنیک پری پریتونئال
  • اختلالات گره های لنفی و ارزش پیش آ‎گهی دهنده درگیری گره ای در بیمارانی که به علت ابتلا به تومور تخمدانی حدواسط (Borderline) درمان شدند / تحلیلی بر مجموعه ای از 42 لنفادنکتومی
    صفحه 46
    تومورهای حد واسط (Borderline) تخمدان از شیوع بالایی برخوردار نیست. درمان این بیماران از حساسیت خاصی برخوردار است زیرا می تواند به صورت تومور خوش خیم و یا بدخیم نظیر سرطان خود را نشان دهد. در این مقاله نحوه برخورد با غدد لنفاوی این نوع تومور مورد بررسی و نتایج آن گزارش شده است.
  • موسیقی و ارتباط آن با اضطراب پیش از عمل جراحی / یک مطالعه تصادفی و با گروه شاهد
    صفحه 53
    گوش کردن به موسیقی مورد علاقه قبل ار عمل جراحی هر چند از احاظ فیزیولوژیک تغییرات عمده (ثابت نشده) در بدن ایجاد نمی کند ولی از لحاظ روانی می تواند در کاهش اضطراب مؤثر باشد. در این مقاله اثر موسیقی در کاهش اضطراب قبل از عمل مورد بررسی قرار گرفته است.
  • کارآزمایی بالینی تصادفی شده برای تعیین اینکه آیا تاخیر زمانی از زمان بروز آسیب نافذ کولون از ترمیم اولیه جلوگیری می کند یا خیر؟
    صفحه 60
    موضوع در یک بررسی آینده نگر در آفریقای جنوبی بررسی و نتایج آن در بیمارانی که بعد از 12 ساعت از وقوع حادثه مورد ترمیم اولیه قرار گرفته اند، عنوان شده است.
  • نقش آپومورفین زیرزبانی (SL) در درمان اختلالات نعوظی
    صفحه 66
    گزارشات متعدد نشان می دهد که حداقل 140 میلیون مرد در کره زمین به نحوی از Erectile Dysfunction رنج می برند که ممکن است این مشکل همراه با ازدیاد فشار خون، نارسایی شریان کرونر، دیابت، فشار خون همراه یا اولین علامت آنها باشد. در این بررسی استفاده از آپومورفین زیرزبانی مورد توجه و نتایج استفاده از آن ذکر شده است.
  • رهنمودهای سال 2000 در جراحی کولون در رکتوم
    صفحه 75
    سرطان کولون و رکتوم در ایران به مرور شیوع بیشتری پیدا می کند به این دلیل دقت بیشتری برای تشخیص زودتر و درمان صحیح تر لازم دارد. برای رسیدن به یک درمان صحیح و استاندارد انجمن ملی سرطان امریکا گروهی از برجسته ترین دست اندرکاران درمان این بیماری را گرد هم آوردند و در نهایت پروتکلی را پیشنهاد نمودند که در حال حاضر می تواند به عنوان یک درمان اصولی و قابل قبول بکار رود.
  • گرافت بای پس شریان کرونری بدون استفاده از پمپ
    صفحه 79
    بای پس شریان کرونر روز به روز در جهان رایج تر می شود. در امریکا حدود نیم میلیون نفر تحت این نوع عمل جراحی سالیانه قرار می گیرند که به صورت معمول عمل جراحی بعد از کاردیوپولموناری بای پس که جریان خون را در بدن در موقعی که قلب تحت عمل جراحی قرار می گیرد برقرار می سازد و در هر حال با مشکلات و عوارض متعدد همراه است انجام می گیرد. در بررسی0 کنونی این عمل جراحی بدون استفاده از پمپ (OPCABG) مورد توجه قرار گرفته است.
  • عواض خطرناک و مرگبار آسیب های توام عروقی و مجاری صفراوی در خلال کوله سیستکتومی
    صفحه 84
    گزارشات مکرری از ضایعات مجاری صفراوی حین عمل برداشتن کیسه صفرا در مطبوعات علمی وجود دارد اما بررسی مشخصی در مورد اضافه شدن ضایعات عروقی پدیکول کبد به ضایعات مجاری صفراوی به طور مشخص عنوان نشده است. در بررسی کنونی نتایج جمع شدن این عوارض با یکدیگر مورد مطالعه قرار گرفته و نتایج آن گزارش شده است.
  • ارزیابی مجدد اندآر ترکتومی (Carotid Endarterectomy) کاروتید در مواجهه با انسداد سمت مقابل کاروتید / نتایج جراحی در بیماران علامت دار و بدون علامت
    صفحه 96
    انسداد کامل کاروتید طرف مقابل در موقعی که بیماران تحت عمل جراحی اندارترکتومی برای انسداد کاروتید قرار می گیرند از نظر پیش آگهی و اینکه آیا پیش آگهی را بدتر می کند، همواره مورد بحث بوده است برررسی های متعدد نشان داده است که در این گونه بیماران نتیجه بدتر است. اخیرا استفاده از آنژیوپلاستی و Stent نشان داده که شاید در نتیجه بهبودی اینگونه بیماران تاثیرگذار باشد.
  • ترمیم فتق کشاله ران با استفاده از مش صناعی (Synthetic) / متاآنالیزی از مطالعات تصادفی بالینی
    صفحه 103
    در این مطالعه 58 مرکزی، آمار تهیه شده از حدود 000/11 بیمار مبتلا به فتق، چنین نتیجه گیری شده است که درد پس از عمل و عود فتق کشاله ران در ترمیم با مش کمتر از ترمیم نسجی است و در مقایسه ترمیم لاپاراسکوپ بطریق کاربرد مش عود فتق مساوی و درد پس از عمل با ترمیم لاپاروسکوپیک کمتر است ولی با توجه به زمان بیشتر عمل جراحی و گرانتر بودن و همچنین وقوع نادر عوارض وخیم ترمیم با لاپاروسکوپ بهتر است فقط در موارد خاص به عمل آید.
  • کلامپ کردن آئورت در طی جراحی های انتخابی بیماری اینفرارنال / تاثیر مدت زمان کلامپ کردن بر عملکرد کلیه
    صفحه 116
    در این مطالعه که در مورد 60 بیمار مبتلا به آنوریسم آئورت یا بیماری های انسدادی آئورت انجام گرفته است نشان داده شده است در صورتیکه مدت زمان کلامپ کردن آئورت در بالای شرائین کلیوی از 50 دقیقه کمتر باشد اختلال عملکرد کلیه به وجود نمی آورد و به نظر می رسد ایمن بوده و قابل تحمل برای کلیه باشد در صورتیکه مدت زمان کلامپ کردن بیش از 50 دقیقه باشد در مقایسه با مدت زمان کلامپ 30 دقیقه یا کمتر کلیه ده برابر بیشتر در معرض خطر می باشد.
  • علامت گذاری محل برش (incision)، پیش از عمل جراحی در جراحی ارتوپدی، در کانادا
    صفحه 124
    اشتباه محل جراحی یک مشکل دردآور برای جراح و بیمار است که جراحی ارتوپدی در مقایسه با بقیه اعمال جراحی در رشته های دیگر از خطر بالاتری برخوردار است. در یک بررسی همه گیر این خطا مورد بررسی و راهکارهای جلوگیری از این اتفاق مطرح و نتیجه گیری شده است.