فهرست مطالب

غدد درون ریز و متابولیسم ایران - سال یازدهم شماره 4 (پیاپی 46، آبان1388)

مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران
سال یازدهم شماره 4 (پیاپی 46، آبان1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/08/10
  • تعداد عناوین: 14
|
  • هادی هراتی، مریم توحیدی، فرزاد حدائق، علی سیامک حبیبی معینی، فریدون عزیزی صفحه 355
    مقدمه
    هدف از این مطالعه پاسخ به این پرسش بود که آیا استفاده از معیار سال 2003 قند ناشتای مختل (IFG) در مقایسه با تعریف سال 1997 انجمن دیابت آمریکا، باعث بهبود قدرت پیش بینی دیابت نوع 2 (T2DM) در آینده در یک جمعیت شهری می شود یا خیر.
    مواد و روش ها
    همه ی افراد غیر دیابتی شرکت کننده در مطالعه ی قند و لیپید تهران (5794 فرد، 13±42 ساله) به مدت 5/6 سال پیگیری شدند. بروز دیابت نوع 2 بر اساس معیارهای سال 1999 سازمان جهانی بهداشت تعریف شد. برای محاسبه ی خطر نسبی (RR) بروز دیابت، از تحلیل رگرسیونی کاکس استفاده شد. تمایز بین مدل ها، با محاسبه ی سطح زیر منحنی راک (AUC) ارزیابی شد.
    یافته ها
    در دوره ی پیگیری، 351 مورد جدید دیابت نوع 2 تشخیص داده شد. در تحلیل تک متغیره، خطر نسبی بروز دیابت بر اساس معیارهای 1997 و 2003 به ترتیب (3/12-5/7) 6/9 و (0/10-4/6) 4/8 بود. پس از تعدیل سازی برای همه ی عوامل خطرساز دیابت، RR با معیار 2003 بیشتر از تعریف 1997 شد]به ترتیب RR با فاصله ی اطمینان 95%: (27/4-62/2) 34/3 در برابر (28/3-85/1)46/2[. وارد نمودن معیار 2003 در مدل چند متغیره، میزان تمایز را نسبت به تعریف 1997بهبود بخشید] AUC با فاصله ی اطمینان 95%: (83/0-74/0) 78/0 در مقابل (79/0-70/0) 74/0، 01/0>[P. مدل هایی که شامل معیار 2003 یا اختلال تحمل گلوکز بودند، دارای تمایز مشابهی بودند (AUC 786/0 در مقابل 780/0، 7/0=P).
    نتیجه گیری
    وقتی در غربالگری جمعیت از نظر وضعیت دیابت، از گلوکز ناشتا استفاده می شود، عملکرد معیار 2003 برای اختلال گلوکز ناشتا در پیش گویی بروز آتی دیابت، به طور قابل توجهی بهتر از معیار سال 1997 است.
    کلیدواژگان: قند ناشتای مختل، پیش بینی، دیابت نوع 2، منحنی راک
  • عباسعلی پورمومنی، مسعود امینی، حسن صفایی، اکبر حسن زاده صفحه 363
    مقدمه
    یکی از عوارض دیابت قندی نوروپاتی دردناک است. درمان و کنترل درد در بیماران مبتلا به پلی نوروپاتی در حال حاضر محدود به درمان های علامتی است. یکی از روش های درمان برخی از دردها، استفاده از الکتروآنالژزی است. در مورد اثر و نوع الکتروآنالژزی، بر دردهای پلی نوروپاتی مطالعه های ضد و نقیض وجود دارد. هدف از این مطالعه تعیین میزان اثر و نوع تحریک الکتریکی مناسب در بیماران مبتلا به دیابت قندی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دوسو کور انجام شد. آن دسته از بیماران دیابتی نوع 2 که در ویزیت های ماهانه شکایاتی دال بر وجود دردهای نوروپاتی داشتند، پس از غربالگری و تشخیص پلی نوروپاتی، انتخاب شدند. 41 بیمار به سه گروه تقسیم شدند. در دو گروه دو نوع تحریک الکتریکی پوستی (تحریک الکتریکی پوستی از نوع تنس و جریان دیادینامیک) اعمال شد و در گروه سوم از دارونمای تحریک الکتریکی استفاده شد. درمان طی دو مرحله انجام شد و تغییرات درد بیماران توسط نمره ی اسکور کیفی درد (0 تا 5) و نمره ی درد(VAS) اندازه گیری شد. اطلاعات توسط نرم افزار آماری SPSS جمع آوری و به وسیله ی آزمون های آماری تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین درد در هر سه گروه قبل و بعد از درمان کاهش نشان داد. ولی تفاوت معنی داری بین گروه ها مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    اگرچه تحریک های الکتریکی پوستی برای کاهش درد در برخی از بیماری ها موثر است، در مطالعه ی ما تفاوت معنی داری بین جریان دیادینامیک، تنس و دارونما در بیماران دیابتی نوع 2 که درد داشتند، مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، پلی نوروپاتی، تحریک الکتریکی پوستی، تنس، دیادینامیک، دارونما
  • مریم تقدیر، سیدابوالقاسم جزایری، محمود جلالی، مهکامه عاشورپور، مجتبی سپندی، اسدالله رجب صفحه 371
    مقدمه
    هورمون لپتین توسط سلول های بافت چربی سنتز می شود و در تنظیم متابولیسم انرژی، ذخایر بافت چربی و وزن بدن نقش مهمی دارد. TNF-αو IL-6 سیتوکین هایی هستند که با نمایه ی توده ی بدن و مقاومت به انسولین ارتباط دارند. هم چنین افزایش پراکسیداسیون لیپید در بیماران دیابتی باعث تولید مالون دی آلدئید(MDA) می شود. برخی مطالعه ها نشان داده اند که بین لپتین با TNF-α، IL-6 و MDA ارتباط وجود دارد. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین لپتین با عوامل التهابی (TNF-αو IL-6) و استرس اکسیداتیو (MDA) در زنان یائسه ی مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه ی حاضر یک مطالعه ی مقطعی تحلیلی است که در 45 زن دیابتی و 45 زن سالم با محدوده سنی 60-45 سال و نمایه ی توده ی بدن (BMI) 30-25 کیلوگرم بر مترمربع انجام شد. میزان قند خون ناشتا، لپتین، TNF-α و IL-6 و MDA در هر دو گروه اندازه گیری شدند. از آزمون تی مستقل برای مقایسه ی میانگین و از ضریب همبستگی پیرسون برای بررسی همبستگی متغیرها در دو گروه استفاده شد.
    یافته ها
    بین لپتین و MDA در زنان بزرگسال دیابتی ارتباط آماری معنی داری وجود ندارد (04/0=r). بین لپتین و IL-6 و TNF-α در زنان بزرگسال دیابتی ارتباط آماری معنی داری وجود ندارد (به ترتیب 06/0- =r و 2/0=r
    نتیجه گیری
    بین لپتین سرم با عوامل التهابی (TNF-α و IL-6) و استرس اکسیداتیو (MDA) در زنان یائسه ی مبتلا به دیابت نوع 2 ارتباط آماری معنی دار مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: لپتین، عوامل التهابی، استرس اکسیداتیو، دیابت نوع 2
  • ژاله شادمان، سید رضاراست منش، فروغ اعظم طالبان، مهدی هدایتی * صفحه 377
    مقدمه

    برخی مطالعه های حیوانی نشان داده اند که مکمل یاری یا اسیدلینولئیک مزدوج (CLA) بر چربی های خون به عنوان عامل خطرساز بیماری های قلبی عروقی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2، اثر مطلوب درمانی دارد. با این حال، یافته های مطالعه های انسانی بر عوامل خطرساز دیابت مشخص نیست. پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر مصرف مکمل CLA بر فشار خون سیستولی و دیاستولی، سطح سرمی چربی های خون، آپوپروتئین 100B و مالون دی آلدئید بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 دارای اضافه وزن انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    افراد مورد بررسی در این مطالعه 39 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 با نمایه ی توده ی بدن 25 تا 30 کیلوگرم بر مترمربع بودند که از داروی متفورمین برای کنترل قند خون استفاده می کردند. افراد مذکور بر اساس سن، جنس و نمایه ی توده ی بدن به طور تصادفی در دو گروه تقسیم شدند. گروه آزمون روزانه 3 گرم کپسول حاوی اسیدلینولئیک مزدوج و گروه شاهد معادل آن کپسول دارونما (روغن سویا) به مدت 8 هفته دریافت نمودند. در ابتدا و انتهای دوره از هر دو گروه پس از ناشتایی 12 ساعته خون گیری به عمل آمد و غلظت سرمی تری گلیسرید، کلسترول تام، LDL-C و HDL-C، MDA و آپو 100B اندازه گیری شد. هم چنین، در ابتدا و انتهای مطالعه فشار خون سیستولی و دیاستولی بیماران اندازه گیری شد.

    یافته ها

    تفاوت آماری معنی داری در تغییرات سطح سرمی تری گلیسرید، کلسترول تام، LDL-C و HDL-C، MDA و آپو 100B بین دو گروه از ابتدا تا انتهای مطالعه دیده نشد. تغییرات فشار خون سیستولی و دیاستولی نیز بین دو گروه معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    تجویز کوتاه مدت روزانه 3 گرم مکمل CLA در افراد دیابتی نوع 2 ممکن است نتواند باعث بهبود فشار خون، میزان چربی های خون، آپو 100B و MDA شود.

    کلیدواژگان: اسید لینولئیک مزدوج، دیابت نوع 2، آپو 100B، مالون دی آلدئید، فشار خون
  • محمدحسن دوازده امامی، رسول روشن، علی محرابی، عباس عطاری صفحه 385
    مقدمه
    دیابت یک بیماری مزمن با عوارضی نامطلوب است. علاوه بر عوارض جسمی، برخی مشکلات روان شناختی به ویژه استرس و افسردگی نیز در افراد مبتلا به دیابت شایع است. هدف از پژوهش حاضر، تعیین اثربخشی آموزش مدیریت استرس به روش شناختی رفتاری، بر کنترل قند خون و افسردگی در بیماران دیابتی نوع 2 بود.
    مواد و روش ها
    طی یک کارآزمایی بالینی تصادفی تعداد 40 بیمار از اعضای موسسه ی خیریه دیابت اصفهان که مبتلا به دیابت نوع 2 بودند، به روش نمونه گیری داوطلبانه ی در دسترس انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه مورد (20= تعداد) و شاهد (20= تعداد) تقسیم شدند. گروه مورد به مدت 12 جلسه ی دو ساعته در دوره ی آموزش مدیریت استرس به شیوه ی شناختی رفتاری گروهی شرکت کردند. به منظور ارزیابی تاثیر مداخله، آزمایش هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c)، قبل و سه ماه پس از پایان مداخله انجام شد. پرسشنامه ی DASS به عنوان زیر مقیاس افسردگی قبل، پس از پایان مداخله و سه ماه بعد از آن توسط هر دو گروه تکمیل شد. داده های حاصل با آنالیز کوواریانس و واریانس برای اندازه گیری های تکرار شونده بررسی شدند.
    یافته ها
    در مورد قندخون (HbA1c) پس از مداخله، میانگین نمره های گروه مورد نسبت به گروه شاهد به طور معنی داری کاهش یافته بود (001/0>p). هم چنین، میانگین نمره های افسردگی گروه مورد نیز پس از مداخله به طور معنی داری کمتر از گروه شاهد بود (001/0>p). این یافته در پیگیری سه ماهه نیز پابرجا باقی ماند.
    نتیجه گیری
    آموزش مدیریت استرس می تواند بر کاهش افسردگی و حتی کنترل قند خون در بیماران دیابتی نوع 2 اثربخش باشد. ارایه ی این نوع آموزش به عنوان بخشی از درمان و مراقبت جامع دیابت توصیه می شود.
    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، هموگلوبین گلیکوزیله، آموزش مدیریت استرس، شناختی، رفتاری، افسردگی
  • زری ثابت، عطیه آموزگار، مهدی هدایتی، فریدون عزیزی * صفحه 393
    مقدمه
    سندرم متابولیک به دلیل ارتباط آن با دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی عروقی بسیار مورد توجه است. یافته های متناقضی در مورد نقش هورمون های جنسی در پاتوژنز سندرم متابولیک وجود دارد. هدف از مطالعه ی حاضر، بررسی ارتباط تستوسترون تام، نمایه ی تستوسترون آزاد و SHBG سرم با بروز سندرم متابولیک بر اساس دو معیار IDF و ATP III بود.
    مواد و روش ها
    از میان جمعیت شرکت کننده در مطالعه ی قند و لیپید تهران، 836 مرد 80-20 ساله که بر اساس دو معیار ATP III و IDF فاقد سندرم متابولیک بودند، به مدت 5/6 سال پیگیری شدند. شانس بروز سندرم متابولیک بر اساس هر دو معیار به طور جداگانه قبل و بعد از تعدیل عوامل مداخله گر اعم از سن، فعالیت بدنی، مصرف سیگار، سطح تحصیلات، قند خون ناشتا، تری گلیسرید و HDL-C سرم، دور کمر و فشارخون سیستولی و دیاستولی با استفاده از مدل رگرسیون لوجستیک در هر دو گروه محاسبه شد و ارتباط آن با سطح سرمی تستوسترون و SHBG و نمایه ی تستوسترون آزاد تعیین شد.
    یافته ها
    سن افراد شرکت کننده 9±38 سال بود. پس از 5/6 سال، 131 مرد (15%) بر اساس معیار ATP III و 207 مرد (24%) بر اساس معیار IDF به سندرم متابولیک مبتلا شدند. بعد از تعدیل عوامل مداخله گر فقط در یک سوم تحتانی غلظت سرمی، تستوسترون تام با سطح سرمی بر اساس هر دو معیار سندرم متابولیک تری گلیسرید سرم ارتباط معنی دار داشت (5/2-02/1= CI 95% و 6/1= OR). بر اساس معیار ATP III، همبستگی معنی داری بین نمایه ی تستوسترون آزاد و SHBG با سندرم متابولیک وجود نداشت و تستوسترون تام در یک سوم تحتانی غلظت هورمون در صورت تعدیل با دور کمر پیش بینی کننده ی سندرم متابولیک نبود (3/2-8/0= CI 95% و 34/1=OR). بر اساس معیار IDF، SHBG بعد از تعدیل با مولفه تری گلیسرید در یک سوم تحتانی غلظت هورمونی پیش بینی کننده سندرم متابولیک نبود (5/2-9/0 = CI 95% و 5/1 = OR) و تستوسترون تام هم در صورت تعدیل با مولفه ی دور کمر پیش بینی کننده ی سندرم متابولیک بر اساس معیار IDF نبود (3/2-9/0 = CI 95% و 45/1= OR).
    نتیجه گیری
    داده های ما، تئوری کمبود آندروژن ها در پیش بینی سندرم متابولیک بر اساس معیار ATP III و یا IDF را تایید نکرد. یافته ها موید آن است که کمبود آندروژن ها در سندرم متابولیک ممکن است حاصل کنترل ضعیف تری گلیسرید سرم و افزایش دور کمر باشد.
    کلیدواژگان: سندرم متابولیک، ATP III، IDF، هورمون های جنسی، تستوسترون تام، نمایه ی تستوسترون آزاد، SHBG
  • راحله جلالی، مریم واشقانی، محمدحسین دباغ منش، غلامحسین رنجبرعمرانی * صفحه 405
    مقدمه

    سندرم متابولیک که سندرم مقاومت به انسولین هم نامیده می شود، مجموعه ای از عوامل خطرساز بیماری های قلبی عروقی و دیابت نوع 2 است. اطلاعات محدودی در مورد شیوع این سندرم در نواحی روستایی ایران وجود دارد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به روش مقطعی در 1402 فرد (90-19 ساله) از ساکنان این روستا که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده بودند، انجام شد. تشخیص سندرم متابولیک بر اساس معیارهای ATPIII، ATPIII بازنگری شده و IDF انجام شد.

    یافته ها

    در این مطالعه شیوع کلی سندرم متابولیک بر اساس تعریف ATPIII، 6/25 درصد بود که این میزان براساس تعریف ATPIII بازنگری شده و IDF به ترتیب 29 درصد و 5/30 درصد بود. یافته های مدل رگرسیونی پس از تعدیل اثر عوامل سن، جنس، نمایه ی توده ی بدن، وضعیت تاهل و میزان تحصیلات نشان داد که براساس تعریف ATPIII و ATPIII بازنگری شده بین مردان و زنان از نظر شیوع سندرم متابولیک تفاوت آماری وجود ندارد (2/0P =)، اما بر اساس تعریف IDF، شیوع سندرم متابولیک در زنان 97/1 برابر مردان بود. بر اساس هر سه تعریف پس از تطبیق جنسی به ازای هر یک سال افزایش در سن میزان سندرم متابولیک 05/1 درصد (فاصله ی اطمینان 95%: 06/1-04/1) بیشتر شد از میان عوامل خطرساز سندرم متابولیک بر اساس هر سه تعریف، HDL-C پایین در هر دو جنس شایع ترین بود و اختلاف قندخون ناشتا کمترین شیوع را داشت.

    نتیجه گیری

    یافته ها بر شیوع بالای سندرم متابولیک در جمعیت روستایی بزرگسال روستای اکبرآباد فارس دلالت دارد. بر مبنای این پژوهش باید در جهت اصلاح عوامل خطرساز سندرم متابولیک کوشید تا از ابتلای افراد پیشگیری شود و سلامت عمومی جامعه ارتقاء یابد.

  • مریم فرهمند، فهمیه رمضانی، فریدون عزیزی صفحه 415
    مقدمه
    شروع قاعدگی (منارک)، یکی از پدیده های حایز اهمیت در مراحل بلوغ جنس مونث محسوب می شود. عوامل متعددی بر وقوع سن منارک دخالت دارند. تاثیرعواملی مانند وزن، نمایه ی توده ی بدن و قد بر سن منارک فرضیه ای است که در مطالعه های مختلف، یافته های متفاوتی از آن به دست آمده است. با توجه به کم بودن اطلاعات در مورد عوامل موثر بر سن منارک در ایران، این مطالعه انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه ی حاضر، یک مطالعه ی توصیفی است و نمونه های مورد مطالعه شامل 370 دختر 16-10 ساله ی ساکن منطقه ی 13 تهران بودند که در مطالعه ی قند و لیپید تهران شرکت کرده بودند، و حداکثر از شروع اولین قاعدگی آنها شش ماه گذشته بود.
    یافته ها
    در این مطالعه میانگین سن منارک 1/1±6/12 سال، وزن 5/10±7/53 کیلوگرم، قد 5/5±3/157 سانتی متر، دور شکم 8/9±5/72 سانتی متر و نمایه ی توده ی بدن 9/3±7/21 کیلوگرم / متر مربع بود. مطالعه ها نشان داده اند که بین سن منارک با قد و نمایه ی توده ی بدن، دور شکم و میزان تحصیلات مادر، رابطه ی آماری معنی دار وجود دارد، در حالی که در مطالعه ی حاضر بین سن منارک با وزن و میزان لیپیدهای خون، ارتباط آماری معنی دار به دست نیامد.
    نتیجه گیری
    به نظر نمی رسد که میزان لیپوپروتئین های سرم عامل تاثیرگذار بر رخداد بلوغ دختران باشد.
    کلیدواژگان: سن منارک، نمایه ی توده ی بدن، لیپوپروتئین های سرم، دور شکم، دختران نوجوان، مطالعه ی قند و لیپید تهران
  • محمدرضا مهاجری تهرانی، بیتا میرزایی، محمدکریم شهرزاد، زهره عنابستانی، شهرزاد محسنی، باقر لاریجانی صفحه 423
    مقدمه
    آسیب ناشی از ضربه (تروما) به سر یکی از علل مرگ و میر بزرگسالان است. با توجه به ایجاد اختلال عملکرد غده ی آدرنال پس از ضربه ی مغزی و تاثیر آن در پیش آگهی بیماران و هم چنین عدم توافق در خصوص شیوه ی تشخیص آن، در این مطالعه فراوانی نارسایی آدرنال در فاز حاد پس از ضربه ی مغزی متوسط و شدید بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی بررسی موردی پنجاه نفر از بیماران دچار ضربه ی مغزی با شدت متوسط و شدید در محدوده ی سنی 70-15 سال بستری در بخش مراقبت های ویژه ی چهار بیمارستان شهر تهران، از نظر عملکرد آدرنال با آزمون تحریکی ACTH یک و 250 میکروگرم بررسی شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه، بروز نارسایی آدرنال در 10 روز اول آسیب ترومایی مغزی براساس تعریف های مختلف نارسایی آدرنال از 82%-34% متفاوت بود. موارد شناسایی نارسایی آدرنال براساس آزمون ACTH یک میکروگرم بیشتر از آزمون 250 میکروگرم و کورتیزول پایه بود. به دلیل ممنوعیت انجام آزمون طلایی تحمل انسولین در این بیماران نمی توان در مورد حساسیت و ویژگی این دو آزمون قضاوت کرد. آزمون همبستگی کاپا نشانگر عدم همخوانی بین یافته های آن دو آزمون است (17/0 = کاپا). افت فشار خون و مصرف وازوپرسور به طور بارزی در بیماران تشخیص داده شده به وسیله ی آزمون 250 میکروگرم بیشتر بود. بین کورتیزول پایه و دقیقه ی 60 آزمون های تحریکی یک و 250 میکروگرم رابطه ی خطی معنی دار وجود داشت (0001/0P<).
    نتیجه گیری
    نارسایی آدرنال در فاز حاد پس از ضربه ی مغزی شایع و باعث افزایش موربیدیتی می شود که لزوم تشخیص زودرس موارد تحت بالینی را براساس آزمون های دینامیک به منظور درمان مناسب ایجاب می نماید.
    کلیدواژگان: آسیب ترومایی مغز، نارسایی آدرنال، آزمون کوزینتروپین، کورتیزول
  • اکرم عبدالله نژاد، علی گل، شهریار دبیری، عبدالرضا جوادی صفحه 433
    مقدمه
    دیابت شیرین با تغییرات بافتی بیضه همراه است. در مطالعه ی حاضر هر دو اثر پیشگیری کننده و درمانی سیر بر آسیب بیضه ای در موش های صحرایی نر دیابتی شده با استروپتوزوتوسین (STZ) بررسی شد.
    مواد و روش ها
    40 سر موش صحرایی نر از نژاد ویستار به 5 گروه تقسیم شدند. 1) گروه طبیعی (N)، 2) گروه طبیعی + سیر (N+G)، 3) گروه دیابتی (D)، که دیابت از طریق تزریق داخل صفاقی (60 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) استرپتوزوتوسین ایجاد شد. 4) گروه دیابتی + دریافت سیر قبل از دیابتی شدن (D+Gb)، که دریافت سیر به مدت سه هفته قبل از تزریق STZ آغاز شد و آن برای سه هفته ی دیگر ادامه یافت. 5) گروه دیابتی + دریافت سیر بعد دیابتی شدن D+Ga))، که دریافت سیر به مدت سه هفته بعد از تزریق STZ وجود داشت. آب سیر با دوز 1 میلی لیتر به ازای هر صد گرم وزن بدن توسط گاواژ به موش های صحرایی خورانده شد. آسیب بیضه ای با استفاده از رنگ آمیزی هماتوکسیلین ائوزین بررسی شد.
    یافته ها
    موش های دیابتی کاهش چشمگیری در قطر و تعداد سلول های زاینده ی توبول سمینیفروس نشان دادند. سیر به طور قابل توجهی تغییرات مورفولوژیک ایجاد شده به وسیله ی دیابت و کاهش سلول های زاینده را کم کرد. گروه دریافت کننده ی سیر قبل از تزریق STZ (D+Gb) نسبت به گروه دریافت کننده ی سیر بعد از تزریق STZ ((D+Ga بهبودی بیشتری را در عوارض ناشی از دیابت نشان دادند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه برای اولین بار نشان داده شد که مصرف آب سیر دارای هر دو اثر پیشگیری کننده و درمانی بر کاهش آسیب های بیضه ای در موش های صحرایی نر دیابتی می باشد.
    کلیدواژگان: سیر، آسیب های بیضه ای، دیابت، موش صحرایی نر
  • فاطمه مسجدی، علی گل، شهریار دبیری، عبدالرضا جوادی صفحه 433
    مقدمه
    دیابت ملیتوس با تغییرات بیوشیمیایی، فیزیولوژیکی و پاتولوژیکی کبد در ارتباط است. در این مطالعه اثر پیشگیری کننده ی آب سیر بر تغییرات ساختار کبد موش های صحرایی و فعالیت آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) سرم بعد از تزریق استرپتوزوتوسین (STZ) بررسی شد.
    مواد و روش ها
    40 سر موش صحرایی به 5 گروه 8 تایی تقسیم شدند: الف) گروه طبیعی (N)، ب) گروه طبیعی + سیر (N+G): 6 هفته 1 میلی لیتر آب سیر را روزانه به ازای هر 100 گرم وزن بدن دریافت کردند، ج) گروه دیابتی، (D): به این گروه 60 میلی گرم/کیلوگرم وزن بدن داروی STZ تزریق شد، د) گروه دیابتی + سیر قبل (D+Gb) که 3 هفته قبل از تزریق استرپتوزوتوسین آب سیر دریافت کردند و 3 هفته بعد از دیابتی شدن نیز مصرف آب سیر را ادامه دادند، ) گروه دیابتی+سیر بعد (D+Ga) که در پایان هفته ی سوم و پس از دیابتی شدن به مدت 3 هفته آب سیر دریافت کردند. بررسی تغییرات هیستولوژیک کبد با رنگ آمیزی هماتوکسیلین ائوزین و میکروسکوپ نوری انجام شد.
    یافته ها
    فعالیت ALT و AST در گروه D افزایش معنی دار نسبت به سایر گروه ها نشان داد (05/0>p). در گروه های D+Gb و D+Ga فعالیت سرمی ALT نسبت به گروه D کاهش معنی دار نشان داد. فعالیت سرمی AST در گروه D+Gb اختلاف معنی داری با گروه های N وN+G نداشت و نسبت به گروه D کاهش معنی دار نشان داد. نکروز پراکنده ی هپاتوسیت ها، بی نظمی صفحه های کبدی و التهاب لنفوسیتی در گروه D مشهود بود. در گروه های D+Gb و D+Ga در مقایسه با گروه D علایم مذکور بهبودی نشان دادند.
    نتیجه گیری
    آب سیر می تواند بر تغییرات آمینوترانسفرازها موثر باشد و باعث پیشگیری از تخریب بافتی کبد طی القای دیابت ناشی از STZ می شود.
    کلیدواژگان: دیابت ملیتوس، سیر، آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز، هیستوپاتولوژی
  • سید علیرضا حسینی کاخک، عباس قنبری نیاکی، فاطمه رهبری زاده، محمدعلی محققی، بهزاد مهدی خبازیان، رزیتا فتحی، مهدی هدایتی صفحه 455
    مقدمه
    .سازوکار تنظیم اشتها یکی از موضوعات مهم در فیزیولوژی ورزش است. AGRP یکی از نوروپپتیدهای مهم تنظیم کننده ی اشتها و هموستاز انرژی است. هدف از این مطالعه بررسی اثر تمرین دویدن روی نوارگردان بر غلظت بافتی و سرمی AGRP در موش های صحرایی نر بود.
    مواد و روش ها
    40 سر موش نر صحرایی نژاد ویستار به دو گروه تجربی و شاهد تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت 10هفته، هر هفته 5 روز متوالی و هر روز یک جلسه با شدت 28 متر در دقیقه، معادل 75% حداکثر اکسیژن مصرفی، به تمرین پرداختند. پس از اتمام دوره ی تمرین، گروه های تجربی و شاهد هر کدام به دو زیرگروه ناشتا و سیر (10 عدد) تقسیم شدند، به این ترتیب که دو زیرگروه ناشتا پس از یک شب کامل ناشتایی و دو زیرگروه سیر پس از 3 ساعت محرومیت از غذا بیهوش و سپس کشته شدند. غلظت AGRP در عضله ی سولئوس و سرم اندازه گیری شد.
    یافته ها
    تمرین باعث افزایش معنی داری در AGRP بافت عضله و سرم در حالت ناشتا و افزایشAGRP سرم در حالت سیری شد. اما بر AGRP عضله در حالت سیری تاثیری نداشت. هم چنین، همبستگی مثبتی بین AGRP عضله و سرم مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که تمرین باعث تعادل انرژی منفی در موش ها می شود، در پاسخ به آن AGRP از هیپوتالاموس (و شاید عضله) ترشح می گردد تا دریافت غذا تحریک شده و نیازهای انرژی تامین شوند و شاید این یکی از سازوکارهای فراجبرانی گلیکوژن نیز باشد.
    کلیدواژگان: AGRP عضله، AGRP سرم، تمرین هوازی، عضله ی سولئوس، موش صحرایی
  • علی نسیمی، فاطمه خوارزمی، معصومه حاتم صفحه 463
    مقدمه
    هسته ی بستر الیاف عصبی انتهایی (BST) بخشی از ساختمان لیمبیک است. مطالعه های قبلی نشان داده اند که مهار گیرنده ی گابا A فشارخون و ضربان قلب را افزایش می دهد. در مطالعه ی حاضر بررسی سازوکار و مدارهای نورونی واسطه ی این پاسخ ها بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    39 موش های صحرایی نر بیهوش با یوروتان برای مطالعه بررسی شدند. شریان و ورید رانی به منظور ثبت فشارخون، ضربان قلب و تزریق داروها کانول گذاری شد. حیوانات به منظور سهولت در تنفس تراکئوستومی شدند. بیکوکولین آنتاگونیست گابا A به صورت یک طرفه توسط میکروپیپت در BST تزریق شد. میانگین حداکثر فشار متوسط شریانی و ضربان قلب در هر گروه قبل و بعد از تزریق با آزمون تی زوجی مقایسه شدند.
    یافته ها
    تزریق بیکوکولین، با دوز 100 پیکومول در حجم 100 نانولیتر در BST باعث افزایش معنی دار فشار متوسط شریانی(1/5±3/41 میلی متر جیوه) و افزایش ضربان قلب (6/5±2/33 ضربه در دقیقه) شد. تزریق داخل وریدی هم اتروپین مهار کننده ی گیرنده ی موسکارینی به صورت 1 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن تاثیرمعنی داری بر اثر فشار شریانی و ضربان قلب ناشی از بیکوکولین نداشت در حالی که تزریق داخل وریدی هگزامتونیوم مهارکننده ی گیرنده ی نیکوتینی گانگلیونی به صورت 30 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم خون بدن تاثیری بر مقدار فشار شریانی نگذاشت اما اثر تاکی کاردی بیکوکولین را از بین برد که نشان می دهد سیستم پاراسمپاتیک در این پاسخ ها نقش ندارد. تزریق داخل وریدی آنتاگونیست گیرنده ی V1 وازوپرسین (μg/Kg 50) اثر هیپرتانسیون بیکوکولین را از بین برد که نشان دهنده ی کاهش فشارخون ناشی از سیستم گابا به دلیل مهار تونیک وازوپرسین است.
    نتیجه گیری
    این داده ها برای اولین بار نشان داد که مهارگیرنده ی گابا A، BST فشارخون و ضربان قلب را افزایش می دهد و این عمل را با اثر بر سیستم وازوپرسینرژیک و اعصاب سمپاتیک اعمال می نماید.
    کلیدواژگان: هسته ی بستر الیاف عصبی انتهایی، گابا، فشارخون، ضربان قلب، وازوپرسین
  • اخبار همایش ها
    صفحه 470
|
  • H. Harati, M. Tohidi, F. Hadaegh, A.S. Habibimoeini, F. A. Page 355
    Introduction
    To investigate whether using the 2003 criteria for impaired fasting glucose (IFG) improves the prediction of Type 2 diabetes mellitus (T2DM) in comparison to the 1997 criteria.
    Materials And Methods
    A total of 5794 non-diabetic subjects, aged 42±13 years, were followed for 6.5 years. T2DM was defined based on the WHO 1999 criteria. Cox regression analysis was used to calculate the relative risk (RR) of developing T2DM. Model discrimination was assessed by calculating the area under the receiver operating characteristic curve (AUC).
    Results
    During the follow-up, there were 351 new cases of T2DM. In univariate analysis, the RR of the 1997 and 2003 criteria were 9.6(7.5-12.3) and 8.4(6.4-10.0) respectively. After adjustment for a full range of diabetes risk factors, the RR of the 2003 criteria was higher compared to that of the 1997 definition [RR (95%CI): 3.3(2.6-4.2) vs. 2.4(1.8-3.2) respectively]. Inclusion of the 2003 criteria in the multivariate model significantly improved discrimination in comparison to the 1997 definition [AUC (95%CI): 0.78(0.74-0.83) vs. 0.74(0.70-0.79), P<0.01].
    Conclusion
    When fasting glucose is used in community screening for pre-diabetes state, the 2003 IDF criteria yield significantly better results than the original criteria for prediction of future T2DM.
    Keywords: Impaired fasting glucose_Prediction_Type 2 diabetes_ROC curve
  • Aa Pourmomeny, M. Amini, H. Safaei, A. Hassanzadeh Page 363
    Introduction
    One of the manifestations of diabetes mellitus is pain, induced by poly neuropathy. Pain relief is obtained using different methods of symptomatic treatments, one of which is electroanalgsia, the use of which is a controversial issue among scientists and researchers. The aim of this research is to determine the efficacy and types of Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation (TENS) on pain relief in painful diabetic poly neuropathy.
    Materials And Methods
    The design of study was a double blind randomized controlled trial. Forty one subjects with diabetic mellitus Type II, complaining of pain were selected, and assigned into three groups treated during two phases. Two kinds of Electrical Nerve Stimulation i.e.,TENS and Diadynamic were given to two groups, and for the third we used sham stimulation. The outcome measure of the study was quality of pain (0-5) and visual analog scale (V.A.S.). Data collection and analysis was done by SPSS software.
    Results
    Mean score of pain decreased in all groups after treatment, but no significant differences were seen between groups.
    Conclusion
    Although, using TENS and diadynamic are beneficial in some patients conditions, no significant differences in the effects of either TENS or the diadynamic current, or the placebo on pain in diabetic patients were observed.
    Keywords: Diabetes type II, Polynewropathy, Electrical Nerve Stimulation, Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation, Diadynamic, Placebo
  • M. Taghdir, Sa Djazayeri, M. Djalali, M. Ashourpour, M. Sepandi, A. Rajab Page 371
    Introduction
    Leptin, a hormone secreted by the adipocytes, has a role in the pathogenesis of obesity and non-insulin-dependent diabetes mellitus (NIDDM). There are relationships between Tumor Necrosis Factor-α (TNF-α) and Interleukin-6 (IL-6) with Body Mass Index (BMI) and insulin resistance. Increased lipid peroxidation leads to produce MDA in diabetic people. It have been shown that, there are relationships between leptin and TNF-α, IL-6, and MDA,showing that increased lipid peroxidation leads to MDA production in diabetics. This study investigates relationships between serum leptin concentration and inflammatory intermediate and oxidative stress in postmenopausal diabetic women.
    Materials And Methods
    We studied 45 postmenopausal diabetic women and 45 postmenopausal healthy women (controls), aged between 45-60 y and with BMI 25-30 kg/m2. Fasting blood sugar, serum leptin, TNF-α, IL-6, and MDA were determined in postmenopausal diabetics and healthy women, and comparisons were performed using the t test in the diabetic and healthy groups. Pearson correlation was used to evaluate the relations among different variables in two groups.
    Results
    There were non significant correlations between leptin and TNF-α (r=0.2) and IL-6 (r= -0.06) in postmenopausal diabetic women, and also between leptin and MDA (r= 0.04) in postmenopausal diabetic women.
    Conclusion
    There were no significant relationships between serum leptin and TNF-α, IL-6, and MDA in postmenopausal diabetic women. It seems these relationships need to be further clarified in future studies with larger sample sizes.
    Keywords: Leptin_Inflammatory factprs_Oxidative stress_Type 2 diabetes mellitus
  • Zh Shadman, R. Rastmanesh, Fa Taleban, M. Hedayati Page 377
    Introduction

    Some animal studies have suggested that Conjugated Linoleic acid (CLA) supplementation may have therapeutic potential with respect to lipid metabolism, considered to be the most important cardiovascular disease (CVD) related risk factor, associated with type 2 diabetes mellitus (T2DM). However, results from human studies on risk markers of diabetes are ambiguous. This study was carried out to determine the effect of CLA supplementation (as 50:50 proportions of c9, t11 and t10, c12 CLA isomers) on serum lipid profiles, MDA, apo-B100, systolic and diastolic blood pressures in patients with T2DM.

    Materials And Methods

    The study was a randomized double-blind, placebo-controlled parallel intervention. Participants were 39 T2DM patients (35 to 50 y, 30>BMI >25) stratified, according to sex, age and BMI into two groups. The intervention group took 3.0 g CLA/d (3×1g, capsules), a 50:50 isomer blend of c9, t11 and t10, c12 CLA) while the control group took soy bean oil as CLA placebo for 8 weeks. Blood pressure, serum lipid profile, MDA, and Apo B were measured at baseline and at the end of the intervention.

    Results

    There were no significant differences in serum triacylglycerol, total cholesterol, LDL-C, HDL-C, apo-B100 and MDA between the two groups after week 8 nor were any significant differences observed in systolic and diastolic blood pressure between the two groups after intervention.

    Conclusion

    Results of this study suggest that short term CLA supplementation (3g/d) may not improve lipid profiles, apo-B100 and MDA concentrations in T2DM patients.

    Keywords: Conjugated Linoleic Acid, Vitamin E Type 2 diabetes mellitus, Apo, B100, MDA, Blood pressure
  • Mh Davazdah Emamy, R. Roshan, A. Mehrabi, A. Attari Page 385
    Introduction
    Diabetes is a chronic disease with undesirable complications. In addition to physical complications, some psychological problems, especially stress and depression are prevalent among people with diabetes. The aim of present study was to determine the effectiveness of cognitive-behavioral stress management training on glycemic control and depression in patients with type 2 diabetes mellitus.
    Materials And Methods
    In a randomized clinical trial, 40 members of the Isfahan Diabetes charity, with type 2 diabetes mellitus were selected through voluntary accessible sampling. Participants were randomized to the cognitive-behavioral (n=20) and the control groups (n=20). The case group participated in two-hour sessions of cognitive-behavior stress management training for 12 weeks. To evaluate the effects of intervention, the glycosylated hemoglobin(HbA­1c) test was administered before and 3 months after interventions and the depression subscale of the DASS scale was administered before, after, and again 3 months following intervention. Data were analyzed using repeated measures analysis of variance and analysis of covariance.
    Results
    After intervention, the mean of HbA1c in the experimental group was significantly lower than the control group (p< 0/001). Also the mean for depression in the experimental group was significantly lower than in controls (p< 0/001), a finding that remained as such at the 3 month follow-up assessment.
    Conclusion
    Stress management training can improve glycemic control and depression in patients with type 2 diabetes mellitus. It is recommended that such trainings programs be intergrated into comprehensive treatment of diabetes mellitus.
    Keywords: Type 2 diabetes mellitus_Glycosylated hemoglobin_Stress management training_Cognitive_behavioral_Depression
  • Z. Sabet, A. Amouzegar, M. Hedayati, F. Azizi Page 393
    Introduction
    In recent years, much attention has been focused on the metabolic syndrome and its association with development of non insulin dependent diabetes mellitus (NIDDM) and cardiovascular disease. Although androgen deficiency in men is associated with obesity, whether the deficiency predisposes to, or is a consequence of the syndrome is still unclear. This study aimed at assessing the association between low levels of total testosterone, the sex hormone binding globulin (SHBG) and free testosterone index, and development of the syndrome, based on ATP III and IDF criteria.
    Materials And Methods
    We assessed 836 men, aged ≥ 20 years, participants of the Tehran Lipid Glucose Study, at baseline and over 6.5 years follow-up, according to both definitions for occurrence of metabolic syndrome, following adjustment for confounding factors such as age, physical activity, smoking, education, fasting plasma glucose, triglycerides, serum HDL-C, waist circumference, systolic and diastolic hypertension. Using logistic regression models, the association between serum total, free testosterone index and SHBG and metabolic syndrome was investigated.
    Results
    After 6.5 years of follow-up, metabolic syndrome was found to have developed in 131 men and 207 men according to ATP III and IDF criteria respectively. Multiple logistic regression analysis showed an inverse relationship for total testosterone in the lower tertile concentration and serum triglycerides according to both criteria [odds ratio (OR)=1.6 95% confidence interval (CI), 1.02-2.5)]. According to ATP III criteria, adjustment of waist circumference eliminated most of the correlations between total testosterone and metabolic syndrome (OR=1.34, 95% CI (0.8-2.3), while SHBG and free testosterone index were not significantly associated with the syndrome. According to IDF criteria, statistical adjustment of waist circumference eliminated most of the correlations between total testosterone and metabolic syndrome [(OR=1.45, 95% CI (0.9-2.3)], and adjustment with triglycerides eliminated any correlation between SHBG and metabolic syndrome (OR=1.5, 95% CI (0.9-2.5).
    Conclusion
    Our data do not support a predictive or causative role androgen deficiency in the development of metabolic syndrome according to ATP III and IDF definitions but do demonstrate that androgen deficiency may be consequence of the effect of poorly controlled triglycerides and increased waist circumference on, rather that a cause of, poor metabolic status.
    Keywords: Metabolic Syndrome IDF, ATP III, Sex hormones, Total testosterone, SHBG, Free testosterone Index
  • R. Jalali, M. Vasheghani, Mh Dabbaghmanesh, Gh Ranjbar Omrani Page 405
    Introduction

    Metabolic syndrome (MS) is a risk factor for type 2 diabetes mellitus and cardiovascular disease. Limited information is available about the prevalence of the metabolic syndrome in rural areas of Iran.

    Materials And Methods

    A total 1402 adults (1042 females and 360 males), aged between 18-90 yrs, participated in a community-based cross-sectional study. Prevalence of metabolic syndrome was determined by the definition of the National Cholestrol Education Program Adult Treatment Panel III (NCEP ATPIII), and results were compared with those based on the revised ATPIII and International Diabetes Federation (IDF) definitions.

    Results

    Overall prevalence of ATP III defined metabolic syndrome was 25.6% compared to 29% and 33% using the revised ATP III, IDF definition respectively. The results of multiple logistic regression model showed after adjusting for age, sex, Body Mass Index (BMI), marital status, and education level, there was no difference between men and women for metabolic syndrome (P=0.2) by ATP III and revised ATP III definitions while prevalence of metabolic syndrome was 1.97 times greater in women versus men (95% CI: 1.4 – 2.7, p< 0.001) by the IDF-definition. Sex-adjusted prevalence of metabolic syndrome (by three definitions) increased 1.05%, for each one year increase in age [95% CI: (1.04-1.06)]. In the current study, low serum High Density Lipoprotein Cholesterol (HDL-C) was the most common component of metabolic syndrome, while high fasting plasma glucose was the least common.

    Conclusion

    These results show that the metabolic syndrome is prevalent in rural areas and interventional strategies should be considered for weight reduction and treating components of metabolic syndrome in this population.

    Keywords: Metabolic Syndrom, ATP III, Modified ATP III, IDF
  • M. Farahmand, F. Ramezani, F. Azizi Page 415
    Introduction
    Menarcheal age is an important event in human life and is influenced by various genetic, demographic, socio-economic and inviromental factors. Limited current data shows controversy regarding the effect of antropometric and biochemical variables on age of menarche and the related factors among Iranian girls. The objective of the present study is to evaluate the effect of antropometric,demographic and serum lipoproteins on the age of menarche.
    Materials and Methods
    in the present descriptive study, we enrolled 370 girls aged 10-16 year, from the Tehran Lipid and Glucose Study (TLGS), whose menstruation had begun 6 months prior to the study.
    Results
    The mean age of menarche, weight, height, waist circumference and body mass index were 12.6±1.1years, 53.7 ±10.5kg, 157.3±5.5cm, 72.5 ±9.8cm and 21.7 ±3.9 kg/m2, respectively. Although there were statistically significant relationships between age of menarche and body mass index, height, waist circumference and level of mother’s education, there was no significat correlation between menarcheal age and weight or serum lipoprotiens.
    Conclusion
    Serum lipoprotiens were not found to have any influence on the menarcheal age in girls.
    Keywords: Age of menarche, Body Mass Index, Serum lipoprotiens, Waist circumference, Adolescents, Tehran Lipid, Glucose Study
  • Mr Mohajeri Tehrani, B. Mirzaei, Mk Shahrzad, Z. Annabestani, Sh Mohseni, B. Larijani Page 423
    Introduction
    Traumatic brain injury is a cause of death in adult populations. Adrenal insufficiency has a great impact on the prognosis of patients with traumatic brain injury. However there is a lack of consensus regarding the diagnostic criteria of adrenal insufficiency. Our aim was to assess adrenal function in patients with moderate to severe traumatic brain injury.
    Materials And Methods
    In a multicenter case-series study, 50 patients, aged 15 to 70 years, with moderate to severe traumatic brain injury were enrolled from 4 intensive care units in Tehran. Adrenal function was assessed using the 1 and 250µg ACTH stimulation tests.
    Results
    The incidence of adrenal insufficiency in the first 10 days after traumatic brain injury varied from 34% to 82%, based on various definitions of adrenal insufficiency. More cases of adrenal insufficiency were detected by 1µg ACTH stimulation test compared to the basal cortisol and 250µg ACTH tests. Since the gold standard insulin stimulation test is regarded as potentially dangerous in the acute phase of post traumatic brain injury, the sensitivity and specificity of the stimulation tests could not be assessed. Kappa test showed no agreement between the two tests (Kappa=0.17). The incidence of hypotension and vasopressor requirement was higher in patients diagnosed by the 250µg ACTH test. Baseline cortisol had linear correlation with the 60-minute cortisol of both the 1 and 250µg ACTH tests (P<0.0001).
    Conclusion
    The prevalence and associated morbidity of adrenal insufficiency in patients with traumatic brain injury warrant early diagnosis of subclinical cases by dynamic stimulation tests and judicious corticosteroid therapy.
    Keywords: Traumatic brain injury, Adrenal insufficiency, Cosyntropin test, Cortisol
  • A. Abdolahnejad, A. Gol, Sh Dabiri, A. Javadi Page 433
    Introduction
    Diabetes mellitus is associated with histologic alterations of the testis. In the present study, we aimed to investigate both preventive and protective effects of garlic juice on testicular damage in male rats with streptozotocin (STZ)-induced diabetes.
    Materials And Methods
    Forty male wistar rats were divided into 5 groups: 1) Group normal (N), 2) Group Normal+Garlic (N+G), 3) Diabetic (D) received STZ, 60mg/kg BW /i.p., 4) Group diabetic+garlic before (D+Gb) received garlic juice for 3 weeks before STZ injection and for 3 weeks after, and 5) Group diabetic+garlic after (D+Ga) three days after STZ injection, received garlic juice for 3 weeks. Garlic juice was given by gavage (1ml/100g BW). Testicular damage was examined using hematoxylin and eosin staining.
    Results
    Diabetic rats showed a significant reduction in seminiferous tubule diameter and the number of germ cells. Garlic significantly attenuated the diabetes-induced morphological changes and the decrease in germ cells. The diabetic group receiving garlic before STZ injection (D+Gb) showed more amelioration in complications than that receiving it after STZ injection.
    Conclusion
    In this study, for the first time, we showed that administration of garlic juice could play both preventive and therapeutic roles in testicular damage in male diabetic rats.
    Keywords: Garlic, Testicular damage, Diabetes, Male rat
  • F. Masjedi, A. Gol, Sh Dabiri, A. Javadi Page 433
    Introduction
    Diabetes mellitus is associated with biochemical, physiological, and pathologic alterations in the liver. In this study, we investigated the preventive effect of garlic juice on changes in the structure of rat liver and serum activities of alanine and aspartate aminotransferases after streptozotocin injection.
    Materials And Methods
    Forty rats were divided into five groups of 8 rats each: a) Normal group (N), b) Normal+Garlic group (N+G) received 1 ml of garlic juice/100g BW/day for 6 weeks, c) Diabetic group (D) was injected with streptozotocin (60mg/kg BW, i.p.), d) Diabetic+Garlic_before group (D+Gb) received garlic juice for 3 weeks before STZ injection and continued for another 3 weeks, e) Diabetic+Garlic_after group (D+Ga) received garlic juice for 3 weeks after being injected with STZ. Hepatic histological changes were assessed with hematoxylin-eosine staining using a light microscope.
    Results
    In diabetic rats, the activities of serum ALT and AST were significantly increased (p<0.05) compared to other groups. In D+Gb and D+Ga rats the activity of serum ALT was significantly decreased compared to the D group. The activity of serum AST in D+Gb group had no significant difference with the N and N+G groups and was significantly decreased compared to the D group. In the D group, separated necrosis of hepatocytes, anarchism of liver plates, and lymphocytic inflammation were observed in the D+Gb and D+Ga groups compared to the D group, all of previous signs improved.
    Conclusion
    Garlic juice was found to influence changes of aminotransferases and prevent the histopathological changes of liver associated with STZ diabetes in rats.
    Keywords: Diabetes mellitus, Garlic, ALT, AST, Histopathology
  • Sa Hosseini, Khakhak, A. Ghanbari Niaki, F. Rahbarizadeh, Ma Mohagheghi, B. Mehdi Khabazian, R. Fathi, M. Hedayati Page 455
    Introduction
    Appetite regulation is one of the most important issues in exercise physiology. AGRP is one of the most important neuropeptide in appetite regulation and energy homeostasis. The aim of this study was to investigate the effect of treadmill running on plasma and muscle (Soleus) concentration of AGRP in male Wistar rats.
    Materials And Methods
    Forty rats were randomly assigned into two groups. The training group was given exercise on a motor-driven treadmill at 28 m/min (equal to 75% vo2max) for 60 min/day, 5 days/week for 10 weeks. After finishing the exercise protocol, each group was divided into 2 subgroups, the fasting and the fed (n=10) groups. Each subgroup was anesthetized and sacrificed after an overnight fast and the other, after 3 hours of food deprivation.
    Results
    The results showed muscle and plasma AGRP were significantly (P < 0.001) higher in the trained rats in comparison to the control rats. Also there was a significant and positive correlation between Soleus AGRP and plasma AGRP.
    Conclusion
    It can be speculated that negative energy balance as well as local hyperphagia in muscle, induced by exercise produces satiety, signals the hypothalamus, which therefore increases release of AGRP facilitating energy recovery. This mechanism may be involved in glycogen supercompensation as well.
    Keywords: Muscular, Serum, AGRP, Treadmill running, Soleus muscle, Rat
  • A. Nasimi, F. Kharazmi, M. Hatam Page 463
    Introduction
    The nucleus bed of the stria terminalis (BST) is a part of the limbic system. Previous studies have shown that inhibition of GABA A receptor increases blood pressure and heart rate. This study was performed to find the possible mechanisms and circuits that mediate these responses.
    Materials And Methods
    In 39 urethane-anesthetized male rats the femoral artery and vein were cannulated for recording the blood pressure and heart rate and drug injection respectively. Trachea was cannulated to ease ventilation, and bicuculline was unilaterally microinjected into the BST using micropipette. The maximum changes of mean arterial pressure (MAP) heart rate (HR) were compared with the preinjection values using the paired t-test.
    Results
    Injection of bicuculline methiodide (BMI, 100 pmol/100 nl), a GABAA antagonist, caused a significant increase in the MAP (41.3±5.1 mmHg) as well as in the HR (33.2±5.6 beats/min). Administration (i.v.) of the muscarinic receptor blocker, homatropine methyl bromide had no effect on the magnitude of mean arterial pressure or heart rate responses to BMI, suggesting that the parasympathetic system is not involved in these responses. However administration (i.v.) of the nicotinic receptor blocker, hexamethonium bromide, althought it had no effect on the magnitude of mean arterial pressure response, did abolish heart rate response to BMI, indicating that the sympathetic system is involved in the bradycardic effect of GABA. On the other hand, administration (i.v.) of a selective vasopressin V1 receptor antagonist abolished the pressor effect of BMI, which suggests that the GABAergic system of the BST decreases the arterial pressure via tonic inhibition of vasopressin release.
    Conclusion
    We demonstrated, for the first time, that inhibition of GABAA, receptors increase blood pressure and heart rate via tonically inhibiting vasopressin release and sympathetic outflow to the heart.
    Keywords: Bed nucleus of the stria terminalis, GABA, Blood pressure, Heart rate, Vasopressin