فهرست مطالب

جامعه شناسی ایران - سال نهم شماره 1 (پیاپی 22، بهار و تابستان 1387)

مجله جامعه شناسی ایران
سال نهم شماره 1 (پیاپی 22، بهار و تابستان 1387)

  • 216 صفحه، بهای روی جلد: 15,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1387/06/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • احمد محمدپور، مهدی رضایی صفحات 3-33
    بررسی حاضر به بازسازی معنایی پیامدهای نوسازی از رویکرد تفسیرگرایی اجتماعی می پردازد. رویکرد تفسیرگرایی اجتماعی با تاکید بر بینش سازه گرایانه اجتماعی بر این باور است که کنشگران اجتماعی نقش اصلی در ساخت و بازسازی زندگی اجتماعی خود ایفا کرده و به گونه ای بازاندیشانه و آگاهانه در برابر محیط و تغییرات آن عمل می کنند. این رویکرد، برخلاف رویکرد پوزیتیویستی، که بر اصالت محیط، نظم و قاعده مندی در واقعیات اجتماعی و ثبات ماهیت انسان تاکید دارد، به اصالتانسان، سیالیت و بر ساخته شدن مداوم واقعیات اجتماعی و نیز انعطاف پذیری ماهیت انسان معتقد است. در این مقاله با به کارگیری این رویکرد سعی شده است به درک و تفسیر پیامدهای نوسازی در قالب مطالعه موردی اورامانات کردستان از منظر ساکنان آن سامان پرداخته شود. اورامان تخت منطقه ای است روستایی و کوهستانی که در جنوب غربی شهرستان مریوان واقع شده است. ساکنان این منطقه عمدتآ به فعالیت های دامداری، باغداری و کشاورزی محدود می پردازند. با این وجود در طی چند سال اخیر، تغییر و تحولاتی مانند پیدایش فعالیت های اقتصادی جدید، تکنولوژی و امکانات مدرن، آموزش و بهداشت نوین و دیگر عناصر نوین منطقه پدید آمده اند که بر ساختار اجتماعی این جامعه تاثیر گذاشته اند. لذا درک و تفسیر مردم از شرایط، فرایند و پیامدهای این تغییرات از اهمیت به سزایی برخوردار است. روش شناسی پژوهش حاضر، کیفی است و از روش مردم نگاری برای انجام دادن عملیات تحقیق و انجام دادن کلیه مراحل کار میدانی استفاده شده است. جهت مجله جامعه شناسی ایران، دوره نهم، شماره 1 و 2، بهار و تابستان 1387، ص. 3 33 تجزیه و تحلیل اطلاعات و ارائه نظریه نهایی از روش نظریه زمینه ای استفاده شده است.
    هدف عمده این مطالعه عبارت است از بررسی درک، تفسیر و ارزیابی پیامدهای نوسازی آن طور که توسط مردم تحت مطالعه تجربه می شوند، در این مطالعه پیامدهای نوسازی در ابعاد اقتصادی، شربندی اجتماعی، آموزش مدرن، بهداشت مدرن، اعتقادات، تکنولوژی، ارتباطات و حمل و نقل، زبان، خویشاوندی و تعاملات اجتماعی مورد بررسی قرار گرفتند. بعد از انجام دادن عملیات کدگذاری باز، محوری و گزینشی، برای هریک از ابعاد فوق یک مقوله هسته و مدل زمینه ای پارادایمی ارائه شده.
    مقولات هسته عبارت بودند از: ارتقای معیشتی، رهایی، توانمندساز/ فشارآور، افزایش امید به زندگی، بقای اصول، رفاه آفرین/ چالش برانگیز، تسهیل بخشی، چالش زبانی، میل به بازگشت و تضعیف شبکه ها. مقوله هسته نهایی در این مطالعه درک نوسازی به مثابه ساختار بخش و ساختارشکن است. براساس این مقوله، مردم اورامان پیامدهای نوسازی را به مثابه ساختاربخش و ساختارشکن دریافته اند که در آن نوسازی از یک طرف ساختارهای جدیدی به جامعه آنان بخشیده است اما همزمان بسیاری از ساختارهای سنتی آنان را نیز دچار افول کرده است. مقوله هسته مذکور در قالب یک مدل زمینه ای پارادایمی شامل شرایط، تعاملات (استراتژی ها) و پیامدها ارائه شده است.
    کلیدواژگان: مردم نگاری، نظریه زمینه ای، تفسیرگرایی، پیامدهای نوسازی، بازسازی معنایی، اورامان کردستان
  • مسعود چلبی، سیدمحسن موسوی صفحات 34-57
    پژوهش حاضر کوشش می نماید ضمن مرور رویکردهای مختلف در باب شادمانی، با اتخاذ رویکردی جامعه شناختی به بررسی شادمانی بپردازد. در این مطالعه دو روش به کار گرفته شد. یکی روش پیمایش است که با انتخاب 386 نفر از شهرهای تهران، یزد، اردکان و میبد و با استفاده از پرسشنامه شادمانی آکسفورد انجام شد. دیگری روش تطبیقی کمی است که با استفاده از داده های ثانویه صورت گرفت. طبق داده های اخیر، رتبه سازمانی ایران در میان 69 کشور، رده 61 است که رده نازلی است. داده های پیمایش نیز میانگین شادمانی در چهار شهر مزبور را در سطحی پایین نشان دهند. یافته های پژوهش همچنین نشان می دهد که روابط اجتماعی توام با اعتماد اثر تعیین کننده بر ادمانی دارند و در این میان خانواده به عنوان عمده ترین تامین کننده شادمانی افراد محسوب می شود
    کلیدواژگان: شادمانی، خوشبختی ذهنی، انزوای اجتماعی، سرمایه اجتماعی، احساس ناامنی
  • علیرضا شجاعی زند صفحات 58-79
    در حالی کسب دانش الهیاتی ادیان در کنار دیگر علوم دین پژوهی به جامعه شناس دین توصیه می شود که ملزم است دریافت و اظهارات خود را از آسیب های کلامی صیانت نماید. راه حل پوزیتیویستی تاکنون، اجتناب از الهیات برای مصون ماندن از سوگیری کلامی بوده است. اما راه حل این مقال، تمیز و تفکیک الهیات است از کلام در گام نخست و سپس تشریح و تحدید مسیرهای محتمل رسوخ ملاحظات کلامی است در مطالعه دین. با تجویز استمداد از الهیات، هم ضعف های جامعه شناسی دین در موضوع شناسی برطرف می شود و هم از برچسب ناروای کلامی به جامعه شناسانی که واجد دانش الهیاتی ارزشمندی درباره دین مورد مطالعه خویش هستند، جلوگیری می گردد.
    کلیدواژگان: دین، جامعه شناسی دین، الهیات، کلام
  • وحید قاسمی، رضا صمیم صفحات 80-101
    در این مقاله جهت شناخت بیشتر ساز و کار تاثیر دو نظام اجتماعی و فرهنگی به بررسی ارتباط قشربندی اجتماعی و مصرف فرهنگی پرداخته ایم. قشربندی اجتماعی را با تاسی از انگاره وبری با دو مؤلفه طبقه و پایگاه و مصرف فرهنگی را با استفاده از داده هایی در زمینه مصرف موسیقایی و با دو مؤلفه نوع و میزان مصرف، سنجیده ایم. برای بررسی فرضیات، داده هایی در زمینه نوع و میزان مصرف موسیقایی 360 نفر از ساکنان چهار محله اختیاریه، الهیه، پونک و جوادیه (برای گروه تحقیق هر کدام از محلات مذکور نماد طبقات و پایگاه های متفاوت بوده است) از محلات شهر تهران با روش پیمایش و ابزار پرسشنامه جمع آوری شده است. یافته های حاصل از پیمایش نشان می دهد: 1. میان طبقه و پایگاه و میزان مصرف موسیقایی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد، 2. پایگاه با هردو مؤلفه کیفی مصرف فرهنگی (موسیقایی) یعنی مصرف نخبه و توده رابطه معنادار دارد، 3. طبقه نیز تنها با یک مؤلفه کیفی مصرف فرهنگی (موسیقایی) یعنی مصرف توده ارتباط معنادار دارد، 4. هرچه پایگاه افراد بالاتر باشد گرایش آن ها به مصرف انواع موسیقی متعلق به فرهنگ نخبه بیشتر و گرایش شان به مصرف انواع موسیقی متعلق به فرهنگ توده کمتر است، 5. هرچه طبقه افراد بالاتر، گرایش شان به مصرف انواع موسیقی متعلق به فرهنگ توده بیشتر است، 6. در مجموع و با توجه به نتایج تحلیل رگرسیون مشخص شد، تفاوت پایگاهی (تفاوت در میزان تحصیلات، منزلت شغلی و اصل و نسب) افراد بیشتر از تفاوت طبقاتی (تفاوت در وضعیت اقتصادی) پیش بینی کننده میزان و نوع مصرف فرهنگی (موسیقایی) افراد است.
    کلیدواژگان: قشربندی اجتماعی، طبقه، پایگاه، مصرف فرهنگی، مصرف موسیقایی، فرهنگ نخبه، فرهنگ توده
  • فاطمه صفری صفحات 102-126
    سینما از طریق فیلم به نحوی جامعه اطراف خود را به تصویر می کشد و در واقع گرایش های روحی، روانی و ضمیر ناخودآگاه جمعی را منعکس می سازد. فیلم ها با افشای نهادهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی یک جامعه روحیات یک دوران را مجسم می سازند. در این نوشتار با تکیه بر نظریه کراکائر در عین مدنظر داشتن نظریه ژان دووینیو و با روش نشانه شناسی در سطح تحلیل همنشینی و تحلیل جانشینی و بهره گیری از استعاره ها، نمادها و برخی رمزهای فنی به آشکارسازی نهادهای اجتماعی پرداخته شده است. بنابر یافته های تحقیق این نهادها مخدوش و بیمار بوده و گرفتار تعارضات هنجاری و بیماری هایی چون دورویی، ریاکاری و فریبکاری هستند و صفات ناپسند، ناهنجاری ها و کژرفتاری های بسیاری را باعث می شوند و بستر مناسبی برای اجتماعی شدن و هویت یافتن نوجوانان و جوانان نیستند. تعارضات هنجاری و ریاکاری ناشی از آن در بزرگسالان، در نوجوانان و جوانان سرکشی و سر باز زدن از هنجارهای اجتماعی را به دنبال دارد
    کلیدواژگان: نشانه شناسی، نهادهای اجتماعی، سینما
  • محمد جواد زاهدی، محمد حیدرپور صفحات 127-164
    پیدایش گروه روشنفکران در ایران و به دنبال آن آغاز جنبش روشنفکری با هدف نوسازی جامعه، به آستانه مشروطیت بازمی گردد. روشنفکران عصر مشروطیت تا پایان دوره پهلوی اول نقش تاریخی دوران سازی را به عهدهداشتند. آنان پیشگامان مدرنیته و نوسازی بودند. خاستگاه اجتماعی و اندیشگی این روشنفکران و مفاهیم و مسائلی که به آن می پرداختند از زمینه های موضوعی جامعه شناسی تاریخی و از مباحث اصلی جامعه شناسی روشنفکران ایران است. چگونگی ایفای نقش اجتماعی و تاریخی توسط این روشنفکران، پایگاه اجتماعی آنان و نیز نحوه ارتباط شان با مردم و حکومت موضوع اصلی این پژوهش است. رویکرد روش شناختی تحقیق، رویکردی تحلیلی و انتقادی با استفاده از روش فرا تحلیل و اسلوب جامعه شناسی تاریخی است و در این راه از دیدگاه وبر و پارسونز و دیگر صاحبنظران در زمینه نقش اجتماعی روشنفکران استفاده شده است. هدف اصلی تحقیق، تبیین جامعه شناختی نقش اجتماعی و سیاسی روشنفکران در عصر مشروطیت و پهلوی اول و یافتن پاسخ برای این پرسش اساسی است که: «چرا روشنفکران پس از انقلاب مشروطیت نتوانستند مواضع اجتماعی و سیاسی تاثیرگذار خود را حفظ کنند؟». برای پاسخگویی به این پرسش چند پیش فرض تاریخی مطرح و سپس با استفاده از مطالعات تاریخی انجام شده در این زمینه به بررسی این پیش فرض ها پرداخته شد. نتایج پژوهش نشان می دهد که برخی روشنفکران ایران در عصر مشروطیت با در پیش گرفتن روش فرو کاستن معانی و مفاهیم مدرن به مفهوم های سنتی و برخی دیگر با تاسی به الگوی روشنگری فرانسوی که راهبرد خشونت آمیز را سرمشق خود قرار می دهد، موجب از دست رفتن مواضع اجتماعی و سیاسی تاثیرگذار اولیه خود شدند. البته در این فرایند، ساختار فرسوده جامعه و فرهنگ سنتی حاکم بر آن و نقش مخرب محافظان فرهنگ سنتی و در اقلیت مطلق بودن اقشار تحصیلکرده و متوسط نیز در افول نقش روشنفکران مؤثر بوده است. علاوه بر این، در دوره پهلوی اول اتخاذ استراتژی «توسعه آمرانه» به عنوان راهبرد اصلی ترقی جامعه و انسداد سیاسی که رضاشاه بر جامعه ایران تحمیل کرد، نیز از زمره عوامل مهم دیگری است که سبب از دست رفتن مواضع اجتماعی و سیاسی تاثیرگذار روشنفکران در جامعه ایران شد.
    کلیدواژگان: روشنفکران، توسعه، مدرنیته، انقلاب مشروطه، جامعه شناسی روشنفکران، نفوذ سیاس و اجتماعی روشنفکران
  • مهدی طالب، سیداحمد فیروزآبادی، حسین ایمانی جاجرمی، علیرضا صادقی صفحات 165-183
    عمده ترین سؤال این پژوهش این است که توجه به گروه های هدف در بین تبلیغات کاندیداهای منفرد، تشکل ها، گروه های اصلی سیاسی و منتخبین در هشتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در شهر تهران به چه صورت بوده است؟ در این تحقیق جمعیت آماری تمامی کاندیداها، احزاب و تشکل های شرکت کننده در انتخابات شهر تهران بوده که به تبلیغات پرداخته اند. تعداد کاندیداها در نمونه مورد بررسی 329 نفر و تعداد تشکل ها نیز 44 تشکل بوده است. داده های گردآوری شده با استفاده از روش تحلیل محتوای شعارهای انتخاباتی از منظر گروه های هدف در اقلام تبلیغی کاندیداهای منفرد و جمعی و مباحث نظری مربوط به گروه های هدف در نظریه های مربوط به یاست های اجتماعی و رفاهی، تحلیل شده اند. یافته های تحقیق نشان می دهد که در بین هشت گروه هدف کودکان، زنان، جوانان، سال خوردگان، فقرا، اقلیت های قومی و دینی، بازنشستگان، و معلولان بیشترین توجه کاندیداهای منفرد و احزاب، به جوانان و زنان و سپس با اهمیتی کمتر از این دو گروه، فقرا بوده است. بازنشستگان، اقلیت های قومی و دینی و سپس کودکان، معلولان و سال خوردگان، نیز به ترتیب از اهمیتی به مراتب پایین تر برخوردار بوده و مورد کم توجهی و حتی بی توجهی کاندیداها و احزاب قرار گرفته اند؛ به گونه ای که دو گروه اخیر در بین تبلیغات احزاب اساسآ به چشم نمی خورند. کمیت بالا و در نتیجه حجم آرای تاثیرگذار گروه های جوان و زنان از یک طرف و نیز نفوذپذیری و امکان جلب آرای آنان در مقایسه با سایر گروه های هدف، از جمله دلایلی است که براساس آن می توان توجه بیشتر کاندیداها و احزاب به جوانان و زنان را نسبت به سایر گروه های هدف تبیین نمود.
    کلیدواژگان: رفاه اجتماعی، گروه های هدف، انتخابات، سیاست گذاری اجتماعی، تهران
  • حسن رفیعی، سعید مدنی قهفرخی، مروئه وامقی صفحات 184-208
    به دلیل گستردگی، تنوع و فقدان طبقه بندی مشخص و مورد توافق درباره مشکلات اجتماعی برای تدوین هر برنامه مداخله اولویت بندی آن ها امری اجتناب ناپذیر می باشد. این مقاله نتایج حاصل از طرح پژوهشی در این زمینه را ارائه می دهد. این پژوهش با استفاده از روش دلفی انجام شده و در آن نظرات 41 نفر از مدیران، کارشناسان و صاحبنظران درباره مشکلات اجتماعی در اولویت در چهار مرحله جمع بندی شده است. براساس نتایج حاصله از دیدگاه اعضای دلفی پانزده مشکل در اولویت مشکلات اجتماعی ایران قرار دارند که عبارت اند از اعتیاد، بیکاری، خشونت، بی اعتمادی اجتماعی، فقر اقتصادی، فساد، تبعیض اجتماعی، بی عدالتی در برخورداری از قدرت، نزول ارزش ها، افزایش میزان جرایم، سیاست های اقتصادی، معضل ترافیک، مسائل آموزش و پرورش، عدم رعایت حقوق شهروندی و نابرابری در اجرای قانون. در میان این مشکلات نیز اعتیاد، بیکاری، خشونت، بی اعتمادی، فقر و فساد در اولویت بالاتری در مقایسه با دیگر مشکلات قرار دارند مقایسه یافته های این پژوهش و مطالعات مشابه حاکی از در اولویت قرار داشتن اعتیاد و بیکاری نسبت به دیگر مشکلات است.
    کلیدواژگان: مشکلات اجتماعی، اولویت بندی مشکلات، روش دلفی
|
  • A. Mohammadpur, M. Rezaei Pages 3-33
    This study aims to explore the meaning reconstruction of modernization's consequences in ouramanat-e-Takht of Iranian Kurdistan. Interpretive approach was used as conceptual framework to explain the various aspects of inquiry. The interpretive approach presupposes that human actors consciously and reflexively react to their social environment based on their interpretation and evaluation in everyday life. In contrast to positivist approach in which the social reality is assumen to be fixed and preexisting, the interpretive approach defines social realities as flexible and free floating; also, it considers human beings as creatore and interpreters of their lives. Using interpretive approach, it has been tried to focus on modernization consequences in Ouramanat Region of Iranian kurdistan.Ouraman-e-Takht is a rural, dry and highly mountainous region located in southwest of Kurdistan province of Iran. Traditionally, the socio-economic structure of the region was based on limited farming, herding, gardening, and manual labor. Recently, some modern elements, including of new economic activities, modern education, modern health services, technology, communication and transportation possibilities and so on, have been introduced to the region. the purpose of this study was to explore, from the Ouraman perspective, the impact that modernization consequences have had on the Ouraman traditional way of life. In this respect, the modernization consequences were classified into ten dimensions consisting of economy, social stratification, education, health, religion, technology, communication/transportation, language, kinship, and social interaction. Data were collected over a period of nine months using ethnographic methods including observation, interviwe, videotaping, and photography. Data were analyzed using Grounded Theory Methodology. 56 participants were interviewed and various sorts of data were gathered. Ten core category constructed along with its respective paradigm model for each aspect of the modernization consequences; these core categories were: subsistence Improvement, Emancipation, Enabling/Constraining, Enhancing life Expectancy, Surviving the principles, Welfaremaking/Challenging, Facilitation,
  • M.Chalabi, M. Mosavi Pages 34-57
    This study is intended to provide theoretical and empirical analyses of happiness both at micro level and macro level. At micro level, a social survey was conducted in cities of Tehran, Yazd And Ardakan with sample size of 386. Oxford standard happiness inventory was employed a's the measurement scale of happiness at this level. At macro level a quantitative comparative analysis was conducted based on world value survey (4th wave) for 69 countries. Findings show that average score of happiness for all three cities is low. Besides that among sixty nine countries, the rank order of happiness for Iran is 61. Multiple variable analyses indicate that among different factors such as trust, friendship, family relationship, lack of social isolation at micro level and social capital ta macro level have direct impact on happiness.
  • A. R. Shojaeezand Pages 58-79
    Acquisition of the theological knowledge of religions is recommended along with other religious studies to sociologists of religion who are bound to safeguard their perceptions and manifestations from the apologetics damages. Up to now, the avoidance from theology has been the positivistic solution in order to be immumized from apologetics partiality. However, the solution this paper puts forward is the distinction and segregation of 'theology1' from' apologetic's at the first stance and then the description and limitation of the courses experiencing penetration of apologetic's notations in the studies of religion.With the required recommendation from theology, not only the weaknesses of sociology of religion will be removed so far as acquaintance with the subjects is concerned but it would also prevent from the unjust label of apologetics to sociologists who possess valuable theological Knowledge of religion during the course of their studies.
  • V. Ghasemi, R. Samim Pages 80-101
    Some sociologists have Pouinted out how people use music and art display to show their social status. They all suggest cultural consumption and taste can be seen as symbolic communication and a means of establishing social relationships, networks and status groups. It has also been argued that the symbolic communication or status is much more important in modern times and urban environment, because of the frequency of superficial social contacts in these locations. This article, studies the relationship between social Language Challenge, Nostalgia, and Weakening Network. Finally, Reconstructing/deconstructing were the core category constructed from data to explain the impact that modernization consequences has on the Ouramat region. The people of Ouraman perceived modernization consequences as bestowing the modern ways of life and growth of the region while simultaneously threatening cultural beliefs and the traditional way of life. The results are presented in a paradigm model consisting of conditions, interactions and consequences around the core category and can be used to understand the impact of change from the introduction of modern education can have on a traditional society.
  • F. Safari Pages 102-126
    Films reflect the societies which they spring from. In fact, films reflect collective psychological tendencies of a society. By representing socio-economic and political institutions, films reveal propensities and moralities of their time. The reseach's Fromwork on which this article is based, was conducted by using semiotic approach and, also the Kracauer/Duvignaud's views on the relationship between society and cinema. The findings show that social institutions relating to socialization of youth are ill and inefficient. They can nat provide a suitable ground for the youth, and they are involved in such ill as hypocrisy and deception and finally they caused unpleasant behavior as abnormality and deviance in society.
  • M.J. Zahedi, M. Heydarpour Pages 127-164
    The emergance of intellectual groups in Iran and its aftermath, the beginning of intellectual movement with the aim of modernization as its goal, is related to the threshold of Constitution. Intellectuals had an important historical role at the era of Constitution until the epoch of the first Pahlavi. They were pioneers of modernity and modernization in the country. The social and mind origin of those intellectuals and the concepts and issues they were involved are the basic subjects of historical sociology and one of the basic debate in the realm of Sociology of intellectuals in Iran. The identity of these intellectuals and the nature of their social and political thoughts, the issue that how they perform their social and historical roles, their social status and their relationships with people and state are the basic objects in this research.The methodology of research is analytical and critical approach by using meta analysis and historical method this way we use Weberian approach in historical events and reconstruction them; also the views of other thinkers like Parsons, Gramsic, Mannheim and so on about the social roles of intellectuals have been used. The basic aim of this research, is sociological explanation of social and political role of intellectuals in the Constitution era and the epoch of the firs Pahlavi period and search of response for this question that: "Why intellectuals protect their influentioal social and political situations. To answer this question, some assumptions have presented and been studies. the results of the research show that some Iranian intellectuals in the constitution era by adoptiong reductionism (to reduce modern concepts to traditional one) and some others by taking French Enlightenment pattern which was followed by violence strategy cause to disappear their influential social and political situations in society. Also the eroded structure of society and it's dominated traditional culture and destructive role of traditional culture's protectors and absolutely minority of educated strata and middle class were effective on stratification and cultural (musical) consumption. We measure social stratification with class and status and cultural consumption with kind and frequency of consumption. To investigate the research assumptions, first, we have classified kinds of music to categories (elite/mass position) and second, we have gathered data through survey method among four districts of tehran as the areas showing high and low class and status symbols. In addition to the survey method and the questionnaire, the library method was also used for determining some of the references concerning the relationship between social stratification and cultural consumption. The Findings show that relationship between social stratification and Cultural Consumption. The Findings show that relationship between social stratification and cultural (musical) consumption if a positive and significant relationship; status, rather than class, is correlative with kind and frequency of cultural (musical) consumption; people who belong to high status prefer consuming elite music and people who belong to low status prefer consuming mass music.
  • M. Taleb, S. A. Firouzabadi, H. Imani Jajarmi, A. Sadeghi Pages 165-183
    The main question of this research is how individual candidates, political parties and groups and the elected persons concerned with the target groups in their campaigns in eighth parliament election in Tehran? A sample of campaign items of candidates and political parties and groups including 329 individual candidates and 44 parties and groups is studied. Content analysis as a qualitative research method is delected for analyzing the data. The findings show the main concern of individual candidates and parties was with young people and women and in a low degree on poor, totally in eight target groups including children, women, young and elderly people, poor, religious and ethnic minorities, pensioners and disabled people. The campaigners showed less or no concern with pensioners, religious and ethnic minorities, and children, disabled and elderly people. The important finding is that the disabled and elderly people never mentioned in parties campaign. Large quantity of the women and youth groups voters and the possibility of attractiong their votes by comparison with other target groups, are the reasons of why candidates and parties have more concern with them.
  • H. Rafiey, S. Madani, M. Vameghi Pages 184-208
    In Iran, individual and social effects of social problems like poverty, unemployment, inequality, drug abuse and prostitution and their negative role on country's development are raising through the recent decade. This study atlempts to reach a consensus among social experts on priorities of social problems of Iran through Delphi method in order to use its results in socialpolicies and programs.This study was conducted in four rounds using a researcher-made Delphi questionnaire. Research participants were 41 social experts in Tehran who have written at least a paper on social problems and/or have had professional experience in this area.
    Results
    According to the mean scores of social problems as the cutoff point in the study, the 10 priorities of social problems in this project were: Drug abuse, unemployment, social violence, distrust, poverty, corruption, discrimination, injustice, devaluation and rising of crimes. So, drug abuse, unemployment and social violence (violence that happens in the society) are the three first cases in the list of Iran's social problems. Results of this project could be used by related organizations in policymaking and programming their activities. Findings of other studies also confirm these results.