فهرست مطالب
فصلنامه کتابداری و اطلاع رسانی
سال پنجم شماره 4 (پیاپی 20، زمستان 1381)
- 145 صفحه، بهای روی جلد: 3,000ريال
- تاریخ انتشار: 1382/03/13
- تعداد عناوین: 7
-
صفحه 1در سیستمهای جهانی بازیابی اطلاعات, بهره مندی از مهارت جستجو و استفاده از اطلاعات یکی از اجزای مهم زندگی می باشد. اما علی رغم اهمیت جستجوی اطلاعات, بسیاری از جستجوگران به شیوه آزمایش و خطا عمل کرده و از روش خاص و ساخت یافته ای جهت جستجوی اطلاعات استفاده نمی کنند.
کلیدواژگان: فرآیند بازیابی اطلاعات، نظامهای بازیابی اطلاعات خودکار، اطلاع یابی کاربران، جستجوی اطلاعات -
صفحه 19این تحقیق به منظور تعیین میزان کمک یابی دانشجویان رشته های علوم تربیتی و علوم انسانی از کتابدار در انجام تحقیقات کتابخانه ای خود در دانشگاه شیراز انجام شد. روش تحقیق, پیمایشی و ابزار آن پرسشنامه ای بود که بین 100 نفر از دانشجویان توزیع گردید.
کلیدواژگان: کمک یابی، دانشجویان، کتابدار، تحقیقات کتابخانه ای -
صفحه 35با توجه به حجم تحقیقات در دانشگاه فردوسی و تداوم اجرای طرحهای بیشتر در این دانشگاه, این پژوهش بر آن است که به بررسی چگونگی و میزان استفاده از منابع اطلاعاتی (موجود یا غیر موجود در کتابخانه های دانشگه) در انجام طرحهای پژوهشی در این دانشگاه بپردازد.
-
صفحه 51زبان انگلیسی یکی از درسهای مهم در رشته کتابداری و اطلاع رسانی می باشد. اما در عین حال به دلایلی, هنوز این درس جایگاه خود را در این رشته پیدا نکرده است. به همین دلیل پژوهشی در مورد نگرش دانشجویان کتابداری و اطلاع رسانی پیرامون جایگاه درس زبان انگلیسی در رشته کتابداری انجام شد.
-
صفحه 61موتورهای کاوش در اینترنت, عمده ترین ابزار برای شناسایی و مکان یابی منابع اینترنتی هستند. شناخت ویژگی ها و کارکردهای این موتورهای موجب خواهد شد که از منابع اینترنتی به شیوه ای کارآمدتر استفاده شود.
کلیدواژگان: موتور کاوش، ارزیابی موتورهاس کاوش، اینترنت، منابع اینترنتی، موتورهای وراکاوش، گوگل، آل، د، وب، ادونسد، تئوما، آلتاویستا، ادونسد -
صفحه 81به نظر می رسد داده ها, آن قدر پیچیده هستند که هیچ چشم انداز واحدی نتواند همه بنیانهای مورد نیاز برای بهبود کیفیت داده را فراهم آورد. اولین رویکرد, چرخه زندگی داده را مورد بررسی قرار می دهد. در واقع داده ها بسیار پویا هستند.
-
صفحه 111ارزیابی قابلیتها و دیگر اشکال قدرت بالقوه, باید قناوری های یک دوره تاریخی معین را منعکس کند. برای مثال, اختراع سلاحهای هسته ای پس از پایان جنگ جهانی دوم, روش تفکر افراد را درباره توزیع قدرت تغییر داد.