فهرست مطالب

پژوهش در پزشکی - سال سی و سوم شماره 3 (پیاپی 131، پاییز 1388)

نشریه پژوهش در پزشکی
سال سی و سوم شماره 3 (پیاپی 131، پاییز 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/08/12
  • تعداد عناوین: 14
|
  • سیدمحمود طباطبایی، عبدالجلیل کلانتر هرمزی صفحه 129
  • غلامعلی غلامی، مریم آقالو، هادی غلامی صفحه 139
  • محبوبه رضاخواه ورنوسفادرانی، محمدرضا هاشمی گلپایگانی، محمدحسن مرادی، سیروس مومن زاده، سید سجاد رضوی صفحه 141
    سابقه و هدف

    پیشنهاد می شود از دستگاه BIS (BISpectral) برای تعیین عمق بیهوشی استفاده شود، اما در حال حاضر به علت محدودیت امکانات کشور، متخصصین بیهوشی با توجه به تجربه خود، شاخص های قلبی مثل ضربان قلب و فشار خون را برای تعیین سطح بیهوشی به کار می برند. لذا برای بررسی میزان هم خوانی شاخص های قلبی با سطوح بیهوشی تعیین شده از فعالیت مغز این تحقیق انجام شد.

    روش بررسی

    تحقیق به روش توصیفی- پیمایشی روی دادگان 14 بیمار در حین جراحی در بیمارستان میلاد انجام شد. کلیه اطلاعات بیماران در حین جراحی مثل فشار خون سیستولی، ضربان قلب و شاخص BIS (BISpectral Index) به صورت هم زمان توسط نرم افزار Rugloop از دستگاه Datex –ohmeda S5 ثبت گردید. با روش دلفی نقطه برش بیشتر از 75 درصد، بعنوان هم خوانی تلقی شدند و درصد عدم هم خوانی هر یک از سه پارامتر قلبی، فشار خون، ضربان قلب و توام فشارخون و ضربان قلبی گزارش شد.

    یافته ها

    14 بیمار با میانگین سنی (± انحراف معیار) 6/12± 3/43 سال بررسی شدند. همه بیماران بیهوشی متوسط، محدوده BIS 35 تا 65 و سبک با محدوده BIS 65 تا 85 را در حین جراحی تجربه کردند. درصد هم خوانیBIS با فشارخون سیستولی 1/7 درصد، با ضربان قلب 4/21 درصد و با فشارخون سیستولی و ضربان قلب توام 3/14درصد بود. میانگین درصد هم خوانی BIS با فشارخون سیستولی 4/51، با ضربان قلب 2/58 و با فشارخون سیستول و ضربان قلب توام 6/60 بود.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که پارامترهای قلبی در تعیین سطح بیهوشی قابل قبول ناتوان هستند. لذا بهتر است از دستگاه BIS و مانیتورهایی که براساس پردازش سیگنال مغز عمل می کنند، استفاده شود.

    کلیدواژگان: عمق بیهوشی، طبقه بندی کننده KNN، پارامترهای قلبی، شاخص BIS، اندازه گیری سطح هوشیاری
  • استفاده از Mini Screw و کشش Cl III در درمان کمبود رشد فک بالا
    کتر عبدالرضا جمیلیان، افشین حراجی، مهندس ناصر ولایی صفحه 146
  • وحید یاردل، نگار سید، نریمان مصفا * صفحه 148
    سابقه و هدف

    تحت گروه لنفوسیتی CD5+ B-1 در مواقع لزوم قادر به تولید آنتی بادی های طبیعی با خاصیت واکنشی متعدد بوده و اصلی ترین لیگاند آنها، لیپوپلی ساکارید (LPS) است. از آنجایی که تولید آنتی بادی ها در شرایط آزمایشگاهی و خارج از بدن موجود زنده می تواند کاربرد بسیاری در تکنولوژی تخلیص مواد داشته باشد، این تحقیق با هدف جداسازی، کشت و تعیین غلظت آنتی بادی در مایع رویی کشت این لنفوسیت ها انجام شد.

    روش بررسی

    این تحقیق با طراحی اکتشافی انجام گردید. با خون گیری مستقیم از قلب، پرفیوژن طحال و خارج سازی سلول های آن و لاواژ پریتونئال موش های نژاد Balb/c سلول ها گرفته شدند و با کمک گرادیان فایکول و ستون نایلون وول، لنفوسیت های B تخلیص گردیدند و در دو گروه مورد و شاهد در محیط کامل کشت سلولی توسط LPS تحریک شدند و در سه زمان 24،48 و 72 ساعت در انکوباسیون قرار گرفتند. مایع رویی کشت به منظور اندازه گیری غلظت IgM با تکنیک الایزا سنجیده و فعالیت حیاتی و قدرت تکثیر توسط آزمون MTT بررسی شد. بررسی های ایمونوفنوتایپینگ برای تایید خلوص سلول ها به کمک مارکر CD3 و CD5 صورت پذیرفت.

    یافته ها

    کشت 24 ساعته لنفوسیت ها در دو ارگان طحال و پریتوئن، بالاترین فعالیت ترشحی IgM را داشتند که اختلاف معنی داری را با گروه های شاهد نشان دادند. در بررسی ایمونوفنوتایپینگ، لنفوسیت های B تخلیص شده از پریتوئن در مقایسه با طحال و خون، درصد بالاتری از مارکر CD5 را نشان دادند.

    نتیجه گیری

    سلول های پریتوئن و طحال منبع بسیار خوبی برای تهیه IgM با اختصاصیت متعدد در شرایط داخل لوله ای آزمایشگاهی می باشند. تخلیص این سلول ها و فراهم نمودن شرایط مناسب کشت سلولی می تواند راهگشای انجام مطالعات جامع تری باشد.

    کلیدواژگان: لنفوسیت B، 1، محرک لیپوپلی ساکارید، IgM با اختصاصیت متعدد، طحال، پریتوئن، موش Balb، c
  • بهزاد حیدری، زهرا لطفی، علیرضا فیروز جاهی، پرناز حیدری صفحه 156
    سابقه و هدف

    آرتریت روماتوئیدRA)) نوعی بیماری خودایمنی مزمن با سیر پیشرونده است که نیاز به تشخیص زودرس ودرمان به موقع و جدی دارد. ارزش تشخیصی آنتی بادی های ضد سیترولینی (Anti-CCP) در تشخیص زودرس RA در مطالعات متعددی نشان داده شده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین و مقایسه ارزش تشخیصی Anti-CCP و فاکتور روماتوئیدی (RF) برای RA انجام شد.

    روش بررسی

    تحقیقی با طراحی کارآزمایی بالینی از نوع تشخیصی روی 255 بیمار RA که تشخیص بیماری بر اساس معیارهای تشخیصی کالج روماتو لوژی آمریکا (ACR) درآنان تائید شده بود و 290 بیمار غیر RA انجام شد. نمونه سرم از کلیه بیماران و غیربیماران جهت سنجش Anti-CCP و RF گرفته شد. حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت (PPV)، ارزش اخباری منفی (NPV) و نسبت درست نمایی مثبت (LR+) و نسبت درست نمایی منفی (LR-) و حدود اطمینان 95 درصد آنها با درنظر گرفتن علایم بالینی معیارهای ACR به عنوان استاندارد تشخیصی برآورد گردید.

    یافته ها

    Anti-CCP در 2/79 درصد و فاکتور روماتوئید در 1/72 درصد و هر دو آنتی بادی در 3/13 درصد بیماران RA مثبت بودند. در 47/8 درصد بیماران RA سرونگاتیو، آزمون AntiCCP مثبت بود. حساسیت، ویژگی، PPV، NPV، LR+ و LR- برای Anti-CCP درتشخیص RA بترتیب 2/79 درصد، 8/94 درصد، 93 درصد، 8/83 درصد و 5/13 درصد و برای RF بترتیب 1/72 درصد، 6/90 درصد، 2/.87 درصد، 7/78 درصد، 81/6 و 26/0 و برای هر دو آنتی بادی 7/64 درصد، 5/ 97 درصد، 9/95 درصد، 8/75 درصد، 8/.26 درصد و 36/0 درصد بود..آزمون مثبت. Anti-CCP برای تشخیص RA سرونگاتیو، ویژگی 6/89 درصد و PPV معادل 85 درصد را نشان داد.

    نتیجه گیری

    Anti-CCP از نظر شاخص های تشخیصی نسبت بهRF خصوصا درتشخیص RA سرونگاتیو برتری دارد. بهرحال وجود دو آنتی بادی با هم از هر کدام به تنهایی ارزش تشخیصی بیشتری را نشان میدهد.

    کلیدواژگان: آرتریت روماتوئید، تشخیص، Anti، CCP، فا کتور روماتوئید، ارزش تشخیصی
  • علی درویش پور کاخکی، ژیلا عابد سعیدی، علی دلاور، منصوره سعید الذاکرین صفحه 162
    سابقه و هدف

    در قرن حاضر با توجه به موفقیت اقدامات بهداشتی درمانی در تغییر الگوی بیماری ها، جمعیت سالمند دنیا بویژه در کشورهای رو به توسعه از قبیل ایران بیشترین نرخ رشد را داشته است. بنابراین حفظ و ارتقاء سلامت وکیفیت زندگی سالمندان به عنوان یک گروه جمعیتی آسیب پذیر بیش از گذشته مورد توجه قرار می گیرد. پژوهش حاضر با هدف شناسایی و معرفی ابزارهای اندازه گیری وضعیت سلامت و کیفیت زندگی سالمندان انجام شد.

    روش بررسی

    با استفاده از کلید واژه های کیفیت زندگی و سلامت سالمندان جستجوی جامعی بدون محدودیت در سال انتشار مقالات در پایگاه های اطلاعاتی مدلاین، سازمان بهداشت جهانی و سایر منابع در دسترس انجام شد. با مطالعه این مقالات، ابزارهای سنجش وضعیت سلامت وکیفیت زندگی سالمندان شناسایی گردید و ابزارهای رایج مورد استفاده معرفی و در مورد آنها بحث شد.

    یافته ها

    بر اساس کلید واژه های جستجوی مطالعه حاضر، 5186 مقاله بدست آمد که 91 مقاله بطور مستقیم در ارتباط با اندازه گیری وضعیت سلامت و کیفیت زندگی سالمندان بودند. بیشترین ابزارهای مورد استفاده به ترتیب فرم کوتاه 36 (49 درصد)، فرم کوتاه 12 (7 درصد)، نیمرخ سلامت ناتینگهام (6 درصد)، نیمرخ اثر ناخوشی (4 درصد) و پرسش نامه وضعیت سلامت 12 عبارتی (4 درصد) بودند.

    نتیجه گیری

    با توجه به ویژگی های خاص سالمندان و استفاده از ابزارهای عمومی اندازه گیری وضعیت سلامت و کیفیت زندگی، نیاز به وجود ابزارهای اندازه گیری خاص سالمندان با حساسیت و دقت بیشتر و اعتبار و پایایی مناسب تر ضروری است.

    کلیدواژگان: اندازه گیری، وضعیت سلامت، کیفیت زندگی، سالمند
  • کاظم بابازاده، اکبر شاه محمدی، محمد یوسف اعرابی، پریدخت نخستین داوری، محمود معراجی صفحه 172
    سابقه و هدف
    بالون والولوپلاستی تنگی دریچه ای آئورت (AS) از حدود 20 سال قبل شروع شده و تا کنون پیشرفت های زیادی در این زمینه صورت پذیرفته است. با توجه به عدم اطلاع از سرانجام بالون والولوپلاستی تنگی مادرزادی دریچه ای آئورت و به منظور تعیین پیش آگهی و عوارض آن، این مطالعه به مدت 10 سال (طی سال های 1376 لغایت 1385) انجام شد.
    روش بررسی
    تحقیق با طراحی داده های موجود روی کلیه کودکان مبتلا به تنگی مادرزادی دریچه آئورت که طی مدت 10 سال به بیمارستان شهید رجایی مراجعه کرده بودند و مورد بالون والولوپلاستی قرار گرفته بودند، انجام گرفت. اطلاعاتی از قبیل سن، جنس، دفعات بالون والولوپلاستی، فشار بطن چپ قبل و بعد از بالون، گرادیان فشار در سطح دریچه قبل و بعد از بالون و همچنین یک سال پس از آن، شدت نارسایی دریچه قبل و بعد از بالون و یک سال پس از آن، تعداد اعمال جراحی تعویض دریچه آئورت و مرگ مشخص و با آزمون های آماری مورد قضاوت بالینی قرار گرفتند. این 10 سال به دو دوره 5 ساله تقسیم گردید و بیماران در این دو دوره با هم مقایسه شدند.
    یافته ها
    فشار بطن چپ از 02/19±5/172 میلی متر جیوه در قبل از والولوپلاستی به 2/23±136 میلی متر جیوه پس از والولوپلاستی رسید (001/0p<) و گرادیان فشار پس از والولوپلاستی به 5/13±37 میلی متر جیوه با کاتتریسم و 5/11±6/42 میلی متر جیوه با اکوکاردیوگرافی کاهش یافت (001/0p<). پس از بالون والولوپلاستی، حداکثر گرادیان داپلر موجود در سطح دریچه از 5/11±6/42 میلی متر جیوه بلافاصله بعد از بالون به 8/11±2/51 میلی متر جیوه در پایان یک سال و همچنین متوسط گرادیان داپلر موجود در سطح دریچه از 3/7±24 میلی متر جیوه بلافاصله پس از والولوپلاستی به 6/7±5/28 میلی متر جیوه در انتهای یک سال پیگیری افزایش یافت. 2 بیمار (1 درصد) پس از بالون والولوپلاستی فوت نمودند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که بالون والولوپلاستی AS درصورتی که با بالون و وسایل مناسب انجام پذیرد و توسط پزشکان مجرب در این خصوص صورت گیرد و بیماران در سنین پایین تری تحت والولوپلاستی قرار بگیرند، می تواند روش نسبتا بی خطری باشد.
    کلیدواژگان: تنگی دریچه ای آئورت، نارسایی آئورت، بالون والولوپلاستی، مرگ
  • بهرام مفید، پریسا اشراقی، مریم سادات دانشپور، مهدی هدایتی صفحه 179
    سابقه و هدف

    غیر فعال شدن ژن های سرکوبگر توموری نظیر ژن PTEN (Phosphatase and Tensin homologue) به دلیل موتاسیون و یا پلی مرفیسم سبب رشد کنترل نشده و غیر قابل برگشت می شود. در این مطالعه، ارتباط پلی مرفیسم IVS4 (Intron Vector Splicing 4) ژن PTEN در سرطان پستان زنان مراجعه کننده به بیمارستان شهدای تجریش در سال 1385 بررسی شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه مورد-شاهدی، 49 داوطلب زن با سرطان تایید شده پستان و 43 زن سالم به عنوان گروه شاهد مورد بررسی قرار گرفتند. پلی مرفیسم IVS4 ژن PTEN با تکثیر DNA ژنومی و هضم آنزیمی (RFLP= Restriction Fragment length polymorphism) ارزیابی شد. حجم تومور و تعداد غدد لنفاوی درگیر نیز بررسی شد. داده ها توسط آزمون t و من ویتنی U و به کمک نرم افزار SPSS نسخه 11 تحلیل شدند.

    یافته ها

    فراوانی آلل های موتان در گروه مورد و شاهد به ترتیب 37/0 و 27/0 بود. حجم تومور در گروه حاوی آلل موتان 2/2±5 سانتی متر و در گروه حاوی آلل وحشی 1/2±9/3 سانتی متر بود. تعداد غدد لنفاوی درگیر با حضور آلل موتان ارتباطی نداشت (NS). توزیع فرکانس آللی از تعادل هاردی ونبرگ تبعیت می کرد.

    نتیجه گیری

    افزایش فراوانی آلل موتان در بیماران مبتلا به سرطان پستان نسبت به گروه شاهد حاکی از دخالت احتمالی پلی مرفیسم IVS4 ژن PTEN در ایجاد سرطان پستان در جمعیت مورد مطالعه است.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، PTEN، IVS4، پلی مورفیسم
  • مجید مختاری، مهران کوچک، رضا گوهرانی، میر محمد میری، پیام اقتصادی عراقی صفحه 183
    سابقه و هدف

    اختلالات سدیم یکی از مهم ترین اختلالات الکترولیتی در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه (ICU) محسوب می شود. هدف از اجرای این مطالعه بررسی فراوانی و تاثیر هیپرناترمی و هیپوناترمی ومقایسه آنها بر پیامد بیماران بستری در ICU بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی، 273 بیمار بستری شده در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان امام حسین (ع) در فاصله سال های 1382 تا 1384 بررسی شدند. سن، جنس، علت بستری و بروز هیپوناترمی (سدیم پلاسما کمتر از mEq/L 135) و هیپرناترمی (سدیم پلاسما بیشتر از mEq/L 145) جمع آوری شد و تاثیر آنها بر پیامد نهایی بیماران در هنگام ترخیص از ICU (ترخیص یا فوت در ICU) همراه با نسبت شانس (OR) با محدوده اطمینان 95درصد (CI95%) تعیین و مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    هیپرناترمی در 5/39 درصد و هیپوناترمی در5/60 درصد بیماران دیده شد. میانگین سن در بیماران هیپوناترمیک (21±52 سال در برابر 20±44 سال) و بیماران هیپرناترمیک (20±56 سال در برابر 22±49 سال) بطور معنی داری از سایر بیماران بالاتر بود. بروز هیپوناترمی در بیماران بستری شده به علل جراحی بطور معنی داری از بستری شدگان به علل داخلی بیشتر بود (به ترتیب 72 درصد در برابر 22 درصد). میزان مرگ و میر در بیماران مبتلا به هیپوناترمی (34 درصد در برابر 16 درصد، [11-3]6 =[CI95%]OR) و هیپرناترمی (55 درصد در برابر 18 درصد، [5-1]3 =[CI95%]OR) بطور معنی داری نسبت به سایر بیماران بالاتر بود. میزان مرگ و میر در گروه هیپرناترمیک بطور معنی داری از گروه هیپوناترمیک بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    اختلالات سدیم در بیماران بستری در ICU شایع هستند. این اختلالات با افزایش مرگ و میر همراه بوده و در سنین بالاتر شایع تر هستند؛ به علاوه میزان مرگ و میر در هیپرناترمی بیشتر است.

    کلیدواژگان: هیپرناترمی، هیپوناترمی، پیامد، بخش مراقبت های ویژه
  • مهناز محمودی راد، آمنه شیرین ظفرقندی، بهنوش عباس آبادی، زهره امیری، مهتاب شیوایی، مریم عامل ذبیحی، زرین آجودانی صفحه 189
    سابقه و هدف

    با توجه به شیوع ولوواژنیت های کاندیدایی و اهمیت اطلاع از گونه های مختلف در طرح درمان و به منظور به کارگیری درمان مناسب و موثر با استفاده از محیط کشت افتراقی، تعیین شیوع گونه کاندیدای در ولوواژینیت کاندیدایی راجعه و غیر راجعه و عوامل مرتبط با آن، در مراجعین به بیمارستان مهدیه در سال های 87-85 انجام گرفت.

    روش بررسی

    تحقیق روی کلیه بیماران با علائم ولوواژینیت به روش توصیفی انجام گرفت. نمونه ها از افراد توسط سواب استریل تهیه و روی محیط سابورو دکستروز آگار کشت داده شد. سپس کلنی های رشد یافته روی محیط کروم آگار کاندیدا منتقل شد. نمونه ها در انکوباتور 37 درجه سانتی گراد قرار داده شدند و پس از 48 ساعت وجود یا عدم وجود کلنی های کاندیدا در پلیت ها بررسی و نوع کاندیدا با توجه به رنگ کلنی روی محیط کشت افتراقی تعیین گردید.

    یافته ها

    تحقیق روی 175بیمار شامل 83 نمونه با علائم راجعه و 92 نمونه غیر راجعه انجام گرفت. از 191 مورد ایزوله، 67 درصد گونه کاندیدا آلبیکنس، 3/18 درصد گونه کاندیدا گلابراتا، 8/6 درصد گونه کاندیدا تروپیکالیس، 8/5 درصد گونه کاندیدا کروزه ای، 6/1 درصد گونه کاندیدا پاراپسیلوزیس و یک مورد (5/0 درصد) گونه کاندیدا گیلرموندی بودند. از 18 بیمار (4/9 درصد) بیش از یک گونه کاندیدا جدا گردید. مبتلایان ولوواژینیت کاندیدایی نوع راجعه در مواجهه بیشتری از نظر و آمیزش جنسی و دهانی-تناسلی بودند (04/0>P).

    نتیجه گیری

    شایع ترین عامل بیماری ولوواژنیت کاندیدایی راجعه و غیرراجعه C. albicans و سپس C. glabrata بود و هم چنین شایع ترین ترکیب مختلط عامل بیماری را نیز این دو گونه تشکیل داده بودند.

    کلیدواژگان: کاندیدا، ولوواژینیت کاندیدایی، کروم آگار کاندیدا
  • سید منصور رضوی، سهیلا دبیران، حمیدرضا محمودی، حسین ضیایی اردکانی، احمد مسعود صفحه 195
    سابقه و هدف

    بیماری های تنفسی به خصوص عفونت های ویروسی تعداد زیادی از زایرین خانه خدا را مبتلا می سازند. بررسی عملکرد فاگوسیتی و سطح اینترفرون گاما می تواند به طور غیر مستقیم ما را در تایید یا رد دخالت عفونت ها در فرآیند گرفتاری تنفسی حجاج راهنمایی نماید. لذا این پژوهش به منظور تعیین عملکرد فاگوسیتوز نوتروفیل ها و وضعیت اینترفرون گاما در بین زایرین خانه خدا انجام گرفت.

    روش بررسی

    در این مطالعه طولی، نمونه خون 130 زایر، قبل از عزیمت و به فاصله 3 هفته پس از بازگشت از سفر حج از داوطلبین اخذ گردید و نتایج آزمایشات قبل و بعد با یکدیگر مقایسه شد. جهت بررسی عمل فاگوسیت ها از آزمایش NBT(Nitroblue Tetrazolium Reduction Test) با روش Chemiluminescence و جهت بررسی سطح اینترفرون گاما از روش الایزا استفاده شد. داوطلبین در طول سفر پیگیری شدند ودر صورت ابتلا به هر نوع بیماری تنفسی مشخصات بیماری شان ثبت می گردید. داده ها با آزمون کای دو و با استفاده از نرم افزار spss v12 تحلیل شدند.

    یافته ها

    میزان اینتر فرون گاما قبل از سفر 6±8/4 پیکوگرم در میلی لیتر بود که پس از سفر به 8/5±2/5 پیکوگرم در میلی لیتر رسید (NS). درصد NBT قبل و بعد از سفر حج به ترتیب 3/4±4/90 و 3/4±7/87 درصد بود (001/0>p).

    نتیجه گیری

    تغییرات معنی دار NBTو افزایش اینتروفرون گاما وجود یک فرآیند عفونی را در بین زایرین خانه خدا تایید می کنند.

    کلیدواژگان: حج، گرفتاری تنفسی، تست نیتروبلوتترازولیوم، اینترفرون گاما
  • راضیه فلاح، فرهاد محولاتی شمس آبادی صفحه 199
    سابقه و هدف
    شایع ترین اختلال نورولوژیک کودکان، تشنج تب خیزاست. با توجه به میزان بروز متفاوت تشنج بدون تب بعد ازاولین تشنج تب خیز و عوامل مختلف موثر بر آن، این تحقیق به منظور تعیین میزان بروز اولین تشنج بدون تب بعدی و عوامل خطرزای مرتبط با آن صورت گرفت.
    روش بررسی
    تحقیق به روش Longitudinal بر روی کلیه کودکانی که به علت اولین حمله تشنج تب خیز از فروردین 1383 لغایت مهر 1384 بطور مستمر مراجعه و در بخش اطفال بیمارستان شهید صدوقی یزد بستری شده بودند، انجام گرفت. این کودکان حداقل 15 ماه پیگیری شدند و آنالیز اطلاعات با آزمون آماری دقیق فیشر صورت گرفت.
    یافته ها
    تحقیق روی 139 کودک واجد شرایط که 7/54 درصد پسر و 3/45 درصد دختر در سنین 21/1± 03/2 سال بودند، انجام گرفت. نوع تب و تشنج در67 درصد موارد ساده و در 33 درصد موارد کمپلکس بود. تشنج بدون تب بعدی در 5/6 درصد بیماران بروز کرد و زمان بروز آن 4/9 ± 8/7 ماه بعد بود. عوامل مرتبط با بروز آن شامل تشنج تب خیز درظرف کمتر از یکساعت از شروع تب، تشنج تب خیز کمپلکس از نوع فوکال، تاخیر تکاملی و عود تشنج تب خیز بود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه تشنج تب خیز فوکال از ریسک فاکتورهای بروز تشنج بدون تب بعدی بود لذا باید در تشخیص این نوع تشنج ها، دقت بیشتری به خرج داد.
    کلیدواژگان: تشنج تب خیز، تشنج تب خیز کمپلکس، صرع
|
  • Mahboobeh Rezakhah Varnousafadarani, Mohammadreza Hashemi Golpayegani, Mohammad Hassan Moradi, Sirous Momenzade, Seyed Sajjad Razavi Page 141

    Backgraound: It is recommended to use BIS (BISpectral) to determine anesthesia levels. Currently, due to low capacity in Iran, anesthesiologists use cardiac indices, such as pulse rates and blood pressure to detect anesthesia levels. This study was designed to assess association of cardiac parameters with anesthesia levels measured by brain function.

    Methods

    In this descriptive study, 14 patients candidate for operation in Milad hospital were studied. Patients’ information, including systolic blood pressure, pulse rate and BIS (BISpectral) index were simultaneously registered by Rugloop software using Datex-ohmeda S5. Cut-off of 75 percent by Delphi method was considered as agreement, and percent of disagreement of 3 cardiac parameters, including blood pressure, pulse rate and both blood pressure and pulse rate were assessed.

    Results

    14 patients with mean age (± standard deviation) of 43.3±12.6 years were studied. All patients experienced moderate (BIS 35-65) and mild (65-85) level of anesthesia during operation. Percent agreement of BIS with systolic blood pressure, pulse rate and both systolic blood pressure and pulse rate was 7.1%, 21.4% and 14.3%, respectively. Mean percent agreement of BIS with systolic blood pressure, pulse rate and both systolic blood pressure and pulse rate was 51.4%, 58.2% and 60.6%, respectively.

    Conclusion

    It seems that cardiac parameters are not able to determine anesthesia levels. So, it is better to use BIS tools and processors of brain signals.

    Keywords: Anesthesia levels, KNN classification, Cardiac parameters, BIS index, consciousness level
  • Vahid Yardel, Nega R. Seyed, Nariman Mosaffa Page 148
    Background

    CD5B1 lymphocytes are the major cell subpopulation for defense found in many organs including peritoneum and splenic follicles. They can produce natural antibodies with poly specific reaction with an important Ligand: Lipopolysaccaride (LPS). The aim of this study was isolation and purification of this unique population from cellular content of peritoneum, spleen and blood and determining their functional activity in producing IgM antibody in response to stimulants in cell culture under experimental conditions.

    Methods

    With direct heart puncture, splenic puncture, and peritoneal lavage from inbred Balb/C mice, cells were collected and purified through Ficole density gradient and nylon wool column for purification of B lymphocytes. In complete tissue culture medium (Bwool), cells were harvested and divided into 2 Groups, experimental and control. LPS stimulation was performed on the experimental group for different durations: 24, 48 and 72 hours. Finally culture supernatants were assayed for IgM concentration with ELISA Technique. The proliferation rate was defined by M.T.T assessment. Immunophenotyping studies for confirmation of cellular purity were carried out by CD3 and CD5 markers.

    Result

    Lymphocytes from spleen and peritoneum organs had significantly higher levels of IgM secretory activity in 24 hours, as compared to the control groups. In Immuno-phenotyping studies, purified B lymphocytes from peritoneum showed highest levels of CD5 marker.

    Conclusion

    The findings of this research indicate that Cells collected from splenic puncture and peritoneal fluid are excellent source for IgM antibody with polyspecific properties against LPS in the laboratory and extremely useful for research purposes.

    Keywords: B, 1 Lymphocyte, Lipopoly Saccharide, Poly, specific, IgM, Spleen, Peritoneum
  • Behzad Heidari, Zahra Lotfi, Reza Ali Firouzjahi, Parnaz Heidari Page 156
    Background

    Rheumatoid Arthritis, (RA) is a chronic inflammatory autoimmune disease with a progressive course requiring early diagnosis and treatment. The value of anti-cyclic citrullinated peptide antibodies (Anti-CCP) in the diagnosis of RA has been shown in several studies. The present study was designed to determine and compare the diagnostic value of Anti-CCP and rheumatoid factor (RF) for RA.

    Methods

    207 females and 48 males with RA, diagnosed by clinical criteria, with the mean age of 50±13.8 years and 290 non-RA controls with the mean age of 47±14 years were enrolled in the study. Serum samples were taken for assessment of Anti-CCP and RF from all participants. Sensitivity, specificity, positive predictive value (PPV), negative predictive value (NPV), positive likelihood ratio(LR+), and negative likelihood ratio (LR-)and their 95% confidence interval (95%CI) were estimated by comparison of patients with controls.

    Results

    In patients with RA, Anti-CCP was positive in 79.2% and RF was positive in 72.1% and both antibodies were positive in 64.7%, and both negative in 13.3%. 47.8% of seronegative RA were Anti-CCP positive and 7.8% of anti-CCP negative were RF positive.. Sensitivity, specificity, PPV, NPV, LR+ and LR- for Anti-CCP in diagnosis of RA were: 79.2%, 94.8%. 93.08%, 83.8%, 13.46 and 0.19 respectively for RF the respective values were 72.1%, 90.6%, 87.2 %, 78.7%, 6.81, and 0.26. For both Anti-CCP and RF the values were 64.7%, 97.5%, 95.9 %, 75.8%, 26.8and 0.36. Anti-CCP was more diagnostic than RF and both antibodies had more diagnostic values than either of them alone. Anti-CCP yielded a specificity of 89.6% and PPV of 85% for diagnosis of seronegative RA.

    Conclusion

    The findings of this study indicate that anti-CCP has a higher diagnostic performance than RF. It is highly useful in the diagnosis of seronegative RA. In addition, presence of both antibodies is more diagnostic than either of them alone.

    Keywords: Rheumatoid arthritis, Anti, cyclic citrullinated peptide antibody, diagnostic value, Rheumatoid factor
  • Ali Darvishpoor Kakhki, Jila Abed Saeedi, Ali Delavar, Mansoureh Saeedo., Zakerin Page 162
    Background

    Improvement in health policies has led to changing diseases pattern and increasing rapidly population of elderly people in developing countries such as Iran. Therefore, improvement of quality of life and health status of elderly people demands increased attention. This study was conducted to identify tools that are commonly used to measure health status and quality of life in elderly people.

    Methods

    A systematic review was conducted in the websites of Medline, World Health Organization and other sources based on keywords of quality of life and health status of elderly people without limitation for the publishing year. Authors of these papers had reported the most common techniques used for measurement of health status and quality of life in the elderly.

    Results

    5186 articles were obtained based on search keywords. 91 articles were related to tools that measure health status and quality of life of elderly people. Most commonly used techniques were Short Form 36(49%), Short Form 12(7%), Nottingham Health Profile (6%), Sickness Impact Profile (4%), and Health Status Questionnaire 12(4%).

    Conclusion

    Measurement of health status and quality of life in the elderly requires tools specifically designed to address issues in that age group.

    Keywords: Measurement, Health status, Quality of life, aging
  • Kazem Babazadeh, Akbar Shahmohammadi, Mohammad Yousef Arabi, Paridokht Nokhostin Davari, Mahmood Meraji Page 172
    Background
    Balloon valvuloplasty uses for treatment of aortic stenosis from 20 years ago. Regarding loss of information about results of balloon valvuloplasty of hereditary aortic stenosis, this study was done to determine prognosis and complication of balloon valvuloplasty during last 10 years.
    Methods
    This study was done on existing data of all children with hereditary aortic stenosis that underwent balloon valvuloplasty during last 10 years. Age, sex, frequency of balloon valvuloplasty, left ventricular pressure before and after valvuloplasty, pressure gradient before and after valvuloplasty, severity of aortic insufficiency before and after valvuloplasty, frequency of replacement of aortic valve and mortality immediately and 1 year after procedure were gathered. 10-year period was divided to two 5-year periods and patients were compared among these two groups.
    Results
    Left ventricular pressure from 172.5±19.02 mmHg before valvuloplasty reached to 136±23.2 mmHg after valvuloplasty (p<0.0001). Pressure gradient was 37±13.5 mmHg with catheterism and 42.6±11.5 with echocardiography after valvulopasty (p<0.0001). Maximum and mean gradient pressure was 42.6±11.5 mmHg and 24±7.3 mmHg, respectively, immediately after vavuloplasty that reached to 51.2±11.8 mmHg and 28.5±7.6 mmHg, respectively, after one year. 2 patients (1%) died after valvuloplasty.
    Conclusion
    It seems that balloon valvuloplasty of aortic stenosis is a relatively safe procedure, if it is done by expert physician and proper tools.
    Keywords: Aortic valve stenosis, Aortic insufficiency, Balloon valvuloplasty, Mortality
  • Bahram Mofid, Parisa Eshraghi, Maryam Sadat Daneshpour, Mahdi Hedayati Page 179
    Background

    Inactivation of tumor suppressor genes can cause irreversible uncontrolled growth. PTEN is a tumor suppressor gene and its polymorphism (IVS4) role in breast cancer was investigated in this study.

    Methods

    Forty nine female subjects with confirmed breast cancer comprised the case group and 43 healthy women participated as a control group in this study. The PTEN polymorphism was genotyped by amplification of genomic DNA and then digestion by restriction of endonuclease and finally RFLP analysis.

    Results

    The frequencies of mutant allele (M) were 0.37 and 0.27, respectively in the case and control groups. The genotype frequency distributions were in Hardy-Weinberg equilibrium in both groups.

    Conclusion

    The mutant allele frequency in case group was 10% higher than control group it is possible that PTEN IVS4 polymorphism has a role in Breast Cancer.

    Keywords: PTEN, IVS4, Breast Cancer, polymorphism
  • Majid Mokhtari, Mehran Koochak, Reza Goharani, Mirmohammad Miri, Payam Eghtesadi Araghi Page 183

    Backgraound: Sodium disturbances are among the most common electrolyte disturbance in Intensive Care Unit (ICU) patients. The aim of the present study was to determine the frequency of hypernatremia, hyponatremia and their comparison in relation to their mortality impact on patients admitted to a general ICU.

    Methods

    In a cross sectional fashion we studied 273 patients hospitalized in an ICU of a large teaching hospital in Tehran, Iran between 2004 and 2006. Age, sex, reasons for hospitalization, hyponatremia (serum sodium < 135 mEq/L) and hypernatremia (serum sodium > 145 mEq/L) during ICU stay were recorded and their effects on ICU mortality of the patients were assessed.

    Results

    We observed hypernatremia in 39.5% and hyponatremia in 60.5% of our patients. The mean age of patients with serum sodium imbalance was significantly higher as compared to those without it 52±21 vs. 44±20 years for hyponatremics and 56±20 vs. 49±22 years for hypernatremics respectively. Hyponatremia occurred more frequently in surgical patients than those with medical causes, 72% vs. 22% respectively. Mortality of patients with hyponatremia (34% vs. 15% with odds ratio of 5.7 and 95% CI from 2.9 to 11.30) and hypernatremia (55.2% vs. 17.8% with odds ratio of 2.8 and 95%CI from 1.4 to 5.5) were significantly higher than patients without sodium imbalance. 55%with hypernatremia died vs. 34% with hyponatremia, (95% CI from 7.7% to 33.9%, p value = 0.0034).

    Conclusion

    Serum sodium imbalances are frequent in ICU patients, occurring more frequently in older individuals and are associated with an unacceptably high mortality. Mortality was significantly higher in patients with hypernatremia compared to those with hyponatremia.

    Keywords: Hyponatremia, Hypernatremia, Intensive Care Unit, Outcome
  • Mahnaz Mahmoudi Rad, Amenehshirin Zafarghandi, Behnoush Abbasabadi, Zohreh Amiri, Mahtab Shivayi, Maryam Amel Zabihi, Zarrin Ajoudani Page 189
    Background

    Vulvovaginal candidiasis is a fungal disease with itching, and thick white vaginal discharge. 70-75% of normal healthy adult women report having had at least one episode in their life Candida albicans is identified as the most common cause. The objective of this study was to identify the different candida species in the vaginal swabs of patients with vulvo-vaginitis.

    Methods

    175 vaginal swab specimens, from patients admitted in the Gynecology Department of Mahdieh Hospital with recurrent and non-recurrent vulvovaginitis, were cultured on SDA medium. The isolates were subcultured onto CHROM agar Candida medium and incubated at 37˚C for 48h.

    Results

    In 89.7% of cases, single candida species and in 10.3%, multiple candida species were isolated. Frequency of different isolates was as follows: C. albicans (65.1%), C. glabrata (13.1%), C. tropicalis (6.2%), C. krusei (4%), C. guilliermondii (0.6%), C. parapsilosis (0.6%), C. glabrata and C. albicans (5.7%), C. albicans and C.parapsilosis (1.1%), C. glabrata and C. tropicalis (0.6%), C. krusei and C. tropicalis (0.6%), C. albicans and C. tropicalis (0.6%), C. krusei and C. albicans (0.6%), C. glabrata and C. krusei (0.6%), and C. glabrata and C. krusei and C. albicans (0.6%).

    Conclusion

    Our findings suggest that, the common cause of both recurrent and non-recurrent vulvovaginal candidiasis was C. albicans, followed by C. glabrata.

    Keywords: Candida, vulvovaginal candidiasis, CHROMagar Candida
  • Seyed Mansoor Razavi, Soheyla Dabirian, Hamidreza Mahmoodi, Hossein Ziaie Ardakani, Ahmad Masood Page 195
    Background

    The annual Hajj pilgrimage to Holy Mecca, brings over two million people together in a small confined area through the world. Respiratory illnesses are the most common afflictions during this ceremony presenting as various clinical syndromes. Several microbiologic, Sero-epidemiologic and Immunologic studies have revealed that most of these syndromes are caused by viral infections. Assessment of Gamma Interferon level and neutrophilic function with Nitrobluetetrazolium Reduction Test can confirm or exclude the role of the infections indirectly. The main objective of this study is the assessment of Neutrophilic phagocytosis and also the measurement of the Gamma INF, (A potent phagocytic activator cytokine) among the pilgrims.

    Methods

    In an Observational & Longitudinal study, blood samples of 130 pilgrims were taken before and 3 weeks after return from the pilgrimage and tested for NBT and Gamma INF levels. For the Nitroblue Tetrazolium Reduction Test (NBT), changes were assayed with Chemiluminescence, and Gamma IFN with ELISA. All volunteers were followed during the trip and the particulars of pilgrims who developed respiratory complaints recorded. For data analysis, we used the SPSS software.

    Results

    Results showed, that serum Gamma IFN levels were 4.8±6 before starting on the journey and rose to 5.2±5.8 pg/ml. after the pilgrimage, (non-significant) NBT percentage before and after the pilgrimage were 90.4±4.3 and 87.7±4.3 respectively, (p=0.001).

    Conclusion

    Significant changes in NBT, and increased serum Gamma IFN level indicate the occurrence of an infectious process during the pilgrimage.

    Keywords: Hajj, Nitroblue Tetrazolium Reduction Test, Gamma IFN
  • Razieh Fallah, Farhad Mahvelati Page 199
    Backgraound: Febrile seizure is the most common pediatric neurologic problem. The purpose of this study was to determine the frequency and related risk factors for subsequent afebrile seizures after the first febrile seizure in children.
    Methods
    In a longitudinal study, all children aged 6 months to 6years with first febrile seizure admitted between March 2004 to August 2005 to Yazd Shaheed Sadoughi Hospital were followed up for at least 15 months for occurrence of afebrile seizures and related risk factors..
    Results
    139 children including 76 boys, (54.7%) and 63 girls, (45.3%) with mean age of 2.03 ± 1.21 year fulfilled the inclusion criteria. In 33% the first seizure had been a complex febrile seizure. After a mean seizure free duration of 7.8 ± 9.4 months, 6.5 percent experienced a subsequent afebrile seizure. Focal febrile seizure, neurodevelopmental delay, first febrile seizure occurring within 1 hour of fever commencement, and recurrent febrile seizures were risk factors of subsequent afebrile seizure after the first febrile seizure.
    Conclusion
    In children with normal development, focal febrile seizures and seizure occurring soon after the beginning of fever were recognized as risk factors for subsequent afebrile seizure.
    Keywords: Febrile seizure, Complex febrile seizure, Epilepsy