فهرست مطالب

Journal of Medical Hypotheses and Ideas
Volume:4 Issue: 4, 2010

  • تاریخ انتشار: 1388/12/15
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مطهرالسادات حسینی، سید شهاب الدین حسینی، نسرین شعار، سعید شعار صفحه 1
    الکتروکاردیوگرام یکی از تست های پاراکلینیک اصلی برای ارزیابی بیماران مشکوک به اختلالات قلبی و غیر قلبی است که اگر توسط افراد با تجربه تفسیر شود، اطلاعات مفیدی را در اختیار می گذارد. به منظور بهبود بخشیدن و تسریع کردن رویکرد به تفسیر الکتروکاردیوگرام، کرایتریای ساده و دقیق، مفید بوده و موجب صرفه جویی دروقت پزشکان خصوصا در شرایط اورژانس می گردد.
    در این مقاله ما به معرفی کرایتریای خود می پردازیم که مشخص می کند محور الکتریکی قلب طبیعی یا غیر طبیعی بوده و در صورت غیر طبیعی بودن دارای چه نوع انحرافی است. این کرایتریا بیان می دارد که در صورت مثبت بودن برایند کمپلکس QRS در اشتقاق های 1 و 2، محور قلب به طور قطع در دامنه طبیعی خود خواهد بود (-30 تا +90). در غیر این صورت، محور غیر طبیعی بوده و نیاز به یک بررسی دقیق تر دارد. این کرایتریا می تواند قدم اول در رویکرد به تفسیر الکتروکاردیوگرام مخصوصا در شرایط اضطراری را ساده نماید؛ همچنین می تواند جایگزین مناسبی برای روش های کنونی تعیین محور قلبی در کلینیک و مقاصد آموزشی باشد.
    کلیدواژگان: محور قلبی، الکترکاردیوگرام، کرایتریا، لیدهای قلبی
  • حمیدرضا جهادی حسینی، محمود نجابت، محسن فروردین، مهناز مصلایی * صفحه 2

    خشکی چشم یکی از بیماری های شایع بوده و به دلیل ایجاد علائم طولانی مدت می تواند در امور روزمره بیماران مشکلات فراوانی ایجاد کند. لذا درمان به موقع و صحیح آن از اهمیت زیادی برخوردار است.ترکیبات دارویی مختلف و فاکتورهای رشد در زمینه موارد مقاوم به درمان به کار رفته است. یکی از درمانهای نسبتا جدید در این زمینه استفاده از خون اتولوگوس بوده که اثرات مفید کلینیکی آن در مطالعات مختلف به اثبات رسیده است. نیاز به خونگیری مکرر از بیماران و مشکل در نگهداری آن از جمله اشکالات استفاده از این ماده است. مایع زجاجیه (ویتروس)به عنوان ما یع ژ له ای در سگمان خلفی چشم دارای خصوصیاتی است که به نظر می رسد در موارد مقاوم به درمان خشکی چشم و نقایص اپی تلیال مقاوم مفید میباشد.این مایع دارای مقادیر فراوان آب و مقادیر کمی از سایر مواد است و این خصوصیتی است که برای یک ماده جهت درمان خشکی چشم لازم است. از سوی دیگر وجود فاکتورهای رشد مختلف که بعضا شناخته شده اند بر خصوصیت مفید آن می افزاید. بعلاوه کندرووتین سولفات و هیالورونیک اسید از جمله موادی هستند که در درمان خشکی چشم اثرات مفیدی داشته اند.وجود مقادیر فراوان از این مواد در ویتروس که در خون اتولوگوس وجود ندارد از مزیتهای دیگر ویتروس محسوب میشود. از خصوصیات بسیار شاخص ویتروس عدم ایجاد واکنشهای ایمنی تحت عنوان خا صیت Immune privilege میباشد و در نتیجه استفاده از آن را به صورت هومولوگوس با مشکل مواجه نمی کند. لذا علا رغم احتمال انتقال بیماری های ناشناخته پریونی، که با هر نوع پیوند بافتی وجود دارد، به نظر می رسد که استفاده از ویتروس با توجه به خصوصیات ذکر شده در بیماران لاعلاج دارای اثرات مفید و شایان توجهی باشد.

    کلیدواژگان: خشکی چشم، درمان، مایع زجاجیه
  • مریم کشاورز، امیرحسین نوروزنژاد، کامران منصوری، علی مصطفایی صفحه 3

    قرنیه در حالت طبیعی فاقد رگ خونی است و رگ دار شدن آن در اثر افزایش فاکتورهای پروآنژیوژنیک و پروتئازها مشاهده شده است. فاکتور رشد سلول اندوتلیال (VEGF) و ماتریکس متالوپروتئینازها (MMPs) از جمله فاکتورهایی هستند که نقش کلیدی در القای رگزایی قرنیه دارند. ممانعت از رگزایی، راه موثری برای کنترل رگ دار شدن قرنیه معرفی شده است. در حال حاضر اندوکانابینوئیدها به عنوان مهار کننده های رگزایی و گسترش و متاستاز تومورمطرح شده اند. JWH-133 به عنوان لیگاند انتخابی CB2، از مشتقات کانابینوئیدها است. این ترکیب در القای اپوپتوز و کاهش ترشح فاکتورهای القایی تکثیر سلولی و رگزایی نقش دارد. مطالعات مختلف نشان داده اند که JWH-13 در شرایط برون تن و درون تن با اثر مستقیم روی مهاجرت و بقای سلولهای اندوتلیال از رگزایی تومور جلوگیری می کند و همچنین سبب کاهش فاکتورهای پرو آنژیوژنیک و بیان ماتریکس متالوپروتئیناز 2 (MMP-2) می شود.
    با توجه به مطالعات انجام شده در مورد فاکتورهای القایی درگیر در رگزایی قرنیه و خصوصیات فارماکولوژیکی کانابینوئیدها، ما کاربرد موضعی JWH-133 را برای مهار رگزایی قرنیه و بازگرداندن وضوح قرنیه پیشنهاد می کنیم. کاربرد JWH-133 در دیگر مطالعات بیان کننده ایمنی و بی خطر بودن این ترکیب در جلوگیری از رگزایی قرنیه می باشد. لازم به ذکر است که مطالعات بیشتر در مدلهای حیوانی برای بکارگیری JWH-133 به عنوان مهار کننده رگزایی قرنیه مورد نیاز می باشد.

    کلیدواژگان: قرنیه، رگزایی، JWH، 133، کانابینوئیدها
  • نوها آبورکریشات صفحه 4
    سد مغزی-خونی یک ساختار پیچیده در سلول های آندوتلیال مغزی است. عملکرد نا مناسب سد مغزی -خونی از اولین علائم غیر عادی مغزی-عروقی است که در بیماری مولتیپل اسکلروزیس MS دیده می شود.
    اثر محافظتی منیزیوم سولفات بر سد مغزی-خونی در تعدادی از مطالعات تجربی به اثبات رسیده است. هم چنین مشاهدات میکروسکوپ نوری و الکترونی مبیین کاهش جراحت سد مغزی-خونی توسط منیزیم سولفات می باشد.
    پیشنهاد می گردد مصرف منیزیوم سولفات در حملات MS باعث کاهش نفوذپذیری سد مغزی-خونی می شود. این فرضیه در مطالعات تجربی و بالینی متعدد باید مورد ارزیابی قرار گیرد. در صورتیکه این فرضیه به اثبات برسد منیزیم سولفات باید در درمان بیماری MS مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، سد مغذی، خونی، منیزیم سولفات
  • لاله حبیبی، سید محمد اکرمی، محمد علی شکر گزار صفحه 5

    بیماری های تحلیل برنده سیستم اعصاب مرکزی جزء بیماری های بسیارناتوان کننده به شمار می آیند. مکانیسم های بسیاری در ایجاد اینگونه بیماری ها نقش دارند اما در این زمینه، نقش ناپایداری ژنومی در ایجاد بیماری های تحلیل برنده سیستم اعصاب کمتر مورد توجه قرار گرفته است. یکی از عوامل مهم ایجاد کننده ناپایداری ژنومی، حرکت L1 رتروترانسپوزون ها در ژنوم سلول ها می باشد. مطالعات نشان داده است که افزایش حرکت L1 در ژنوم بر اثر تحریک توسط عوامل مختلف محیطی مانند فلزات نیکل، سرب و عوامل ژنتیکی مانند سابقه ژنتیکی فرد می تواند تمامیت ژنوم را به خطر انداخته و منجر به بروز ناپایداری ژنومی و در نهایت مرگ سلولی شود. از طرف دیگر، حرکت این عناصر در سلول های پیش ساز نورونی (NPCs) علاوه بر سایر سلول های سوماتیک و زایا گزارش شده که مدرکی دال بر امکان حرکت این عناصر در دستگاه عصبی مرکزی است.
    با توجه به یافته های در دسترس، فرض ما بر این است که تحریک حرکت L1 رتروترانسپوزون ها توسط عوامل نوروتوکسیک و استرس اکسیداتیو می تواند منجر به القا مرگ نورونی و ایجاد بیماری های تحلیل برنده سیستم اعصاب شود. سعی بر آن است تا در این مطالعه با وارد کردن وکتور L1-RP در رده سلولی نورونی به بررسی نحوه و میزان حرکت L1 retrotransposons بپردازیم. آنگاه سلول های دارای وکتور، تحت تاثیر فاکتور های استرس زا شامل مواد اکسیداتیو و فلزات سنگین قرار می گیرند. اثر مواد مذکور بر نحوه حرکت L1 و تاثیرات این حرکت بر روی سلول از نظر مرگ یا سایر فعالیت های سلولی به روش های مختلف مورد بررسی قرار می گیرند.

    کلیدواژگان: بیماری های تحلیل برنده سیستم اعصاب مرکزی، حرکت L1 رتروترانسپوزون، ناپایداری ژنوم، آپوپتوز
  • گزیااودا سانگ، جینگجینگ سان، هونگ تیان، گزیانگدانگ گااو صفحه 6
    tRNA بازدارنده کهربایی یک کد آلل جهش یافته برای یک tRNA است که آنتی کدون آن طوری تغییر یافته است که tRNA بازدارنده یک آمینواسید در هنگام ترجمه در کدون کهربایی قرار می دهد که منجر به جلوگیری از پایان یافتن ترجمه می شود. تعدادی رشته tRNA بازدارنده کهربایی تاکنون یافت شده اند. ما این فرضیه را مطرح می کنیم که ریز ذرات طلای ترکیب شده با tRNA بازدارنده کهربایی بسیار بیان شده که می تواند توسط سلولها جذب و توسط آمینوآسیل tRNA سنتتاز شناسایی شود منجر به تشکیل پروتئین های گسترش یافته از ناحیه C-terminal خواهد شد. این پروتئین ها احتمالا به طور مناسبی عمل نخواهند کرد و منجر به مرگ باکتری می شوند. بخاطر تفاوت tRNA بین سلولهای پروکاریوت و یوکاریوت حتی بین گونه های مختلف باکتریایی، این tRNA بازدارنده کهربایی برای سایر گونه های باکتریایی غریبه و غیرقابل جذب است و توسط آمینوآسیل tRNA سنتتاز قابل شناسایی نیست درنتیجه هیچ سمیتی برای سایر گونه ها نخواهد داشت. آیا این می تواند یک عامل آنتی باکتریال برای آینده باشد؟ در این مقاله ما یک روش غربالگری برای tRNA بازدارنده کهربایی بسیار بیان شده با استفاده از موتاسیون بازها بصورت اتفاقی، انتخاب رادیواکتیو، تست فعالیت درون تنی، و درنهایت اتصال tRNA بازدارنده کهربایی به ریزذرات طلا فراهم ساخته ایم.
    کلیدواژگان: tRNA بازدارنده کهربایی، ضد باکتریایی، ریزذرات طلا
  • موسی گردانه، یاسین پناهی، سحر شجاعی، الهام مظاهری تهرانی، نادر مقصودی صفحه 7
    بیولوژی پیچیده بیماری پارکینسون و مکانیسم ناشناخته مرگ نورنهای دوپامین ساز در طی این بیماری بیانگر آنست که شاهراه های درون سلولی متعدد و عناصر اساسی بیشماری در زوال این نورونها نقش ایفا میکنند. بنابراین احتمال آنکه روش های چند فاکتوری بقاء طولانی مدت را باعث شوند و عملکرد بیولوژیکی نورونهای دوپامین ساز را تقویت کنند در مقایسه با روش های تک فاکتوری بیشتر است. ما یک استراتژی چند جانبه را برای حفاظت این نورونها در برابر مسمومیت پارکینسونی پیشنهاد میکنیم که مشتمل بر فاکتورهای رونویسی، ضد اکسیدان و نوروتروفیک میباشد. اختصاصا، Nurr1 بعنوان یک فاکتور رونویسی و ضد التهاب، گلوتاتیون پروکسیداز 1 (GPX-1) بعنوان یک آنزیم ضد اکسیدان، و فاکتور نوروتروفیک GDNF همگی پتانسیل خود برای حفاظت از نورونهای دوپامین ساز را نشان داده اند. مدلی که ما پیشنهاد میکنیم بر اساس کشت همزمان نورون-آستروسیت- میکروگلیا استوار است که هر سه فاکتور مزبور را بصورت سه جانبه فراهم خواهد ساخت تا بستر لازم برای تشدید ارتباطات ژن به ژن و سلول به سلول برای اعمال سینرژیک ایجاد گردد. در حالیکه میکروگلیا بیان فزاینده Nurr1 را باعث خواهند شد از آستروسیتها بعنوان پمپهای کوچک برای ترشح GDNF بهره خواهیم برد تا بر بقاء نورونهای دوپامین سازی که در مجاورت آنها به بیان GPX-1 مشغولند تاثیر بگذارند. این نورونها سرانجام با توکسین پارکینسونی 6-OHDA تیمار خواهند شد تا بقاء آنها در هر دو محیط in vitro و in vivo و همچنین پتانسیل آنها در الحاق به شبکه نورونی و عملکرد آنها در مدار نورونی مغز میانی مورد بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: حفاظت نورونی، فاکتور رشد نوروتروفیک (GDNF)، فاکتور رونویسی Nurr1، آنزیم گلوتاتیون پروکسیداز1، پارکینسون
|
  • Motaharsadat Hosseini, Sayed Shahabuddin Hoseini, Nasrin Shoar, Saeed Shoar Page 1
    The electrocardiogram (EKG) is one of the major Para-clinic exams for evaluating patients suspected to cardiac or non-cardiac disease which could be very informative especially when assessed by experienced clinicians. To improve and accelerate the approach to EKG interpretation, simple and accurate criteria are useful and save the physician's time especially in emergent situations.In this article, we introduce our criteria which determine whether the electrical axis of heart is normal or not and if abnormal, what kind of deviation it has. These criteria say that "if the mean QRS complex in leads I and II are positive, the axis will be accurately in the normal range (-30 to +90); unless, the axis is abnormal necessitating a more complex evaluation". These criteria could simplify the first step of the approach to EKG interpretation especially in emergent situations. They can also be proper substitute for current methods of heart axis determination in clinical practice and for educational goals.
  • Hamid Reza Jahadi Hosseini, Mahmood Nejabat, Mohsen Farvardin, Mahnaz Mosallaei Page 2

    Many growth factors and chemical agents were previously used to accelerate corneal epithelial wound healing and dry eye. One of the enriched substances is autologous blood introduced with multiple randomized controlled studies for those who are not responsive to conventional treatments. Vitreous body as a natural substance has some properties which seem to make it superior to authologous blood for the management of severe dry eye syndrome and even persistent epithelial defect. This theory is based on some clues listed as below:Vitreous contains a high amount of water and little macromolecules, the character suitable for a substance to be used for relieving symptoms of dry eye as a wetting effect. Moreover, it contains some growth factors such as insulin like growth factors and pigment epithelium-derived factor and high amount of viscous materials such as Chondroitin Sulfates and Hyaloronic acids, all are compounds seems to be effective in the management of dry eye and acceleration of epithelialization. It has also anti-inflammatory features. The most important unique feature of vitreous in comparison with blood is its immune privilege property documented by previous studies. Vitreous can be obtained from brain dead patients and also from eye banks easily. As with all transplanted material of human origin, it carries risks of prion transmission; however, for intractable severe dry eye, benefits may greatly exceed the risk.

  • Maryam Keshavarz, Amir Hossein Norooznezhad, Kamran Mansouri, Ali Mostafaie Page 3

    Neovascularization of the normally avascular cornea was associated with a notable increase in the expression of the major proangiogenic factors and proteases. The data supporting a causal role for vascular endothelial growth factor (VEGF) and matrix metalloproteinases (MMPs) are extensive. Anti-angiogenic therapy is considered as a possible tool for controlling corneal neovascularization. Endocannabinoids are now considering as suppressors of angiogenesis and tumor spreading since they have been reported to inhibit angiogenesis, cell migration and metastasis in different types of cancers. JWH-133 as a CB2 selective ligand is one of the pharmacological cannabinoid derivatives that could induce apoptosis and reduce secretion of major stimulatory factors involved in cell proliferation and angiogenesis. Several studies have indicated that JWH-133 inhibit tumor angiogenesis in vitro and in vivo through direct inhibition of vascular endothelial cell migration and survival, as well as suppression of proangiogenic factor and MMP-2 expression.Based on the present information about inducing factors involved in corneal angiogenesis and pharmacological properties of cannabinoids, we hypothesize that topical application of JWH-133 is potentially useful for inhibiting corneal neovascularization and restoration of corneal clarity. The potential use of JWH-133 in other eye related reports is even more appealing considering that it could be a good safety profile for retarding corneal neovascularzation. However, further investigations in animal models are needed to place JWH-133 alongside corneal neovascularization therapeutics.

  • Noha T. Abokrysha Page 4
    The blood-brain barrier (BBB) is a complex organization of cerebral endothelial cells. Deregulation of the BBB is among the earliest cerebrovascular abnormalities seen in multiple sclerosis (MS).Magnesium sulfate has been shown to have a protective effect on BBB integrity in multiple experimental models. Magnesium sulphate attenuates BBB permeability. Also, results of light microscopy and electron microscopy verified that magnesium sulfate can attenuate BBB injury. I suggest using of MgSO4 which attenuates BBB permeability during acute relapses of MS. The hypothesis should be assessed in several experimental and clinical trials. If my hypothesis can be verified experimentally and clinically, then using Mg sulphate to treat MS disease could be achieved.
  • Laleh Habibi, Seyed Mohammad Akrami, Mohammad Ali Shokrgozar Page 5

    Neurodegenerative disorders are among debilitating diseases that could affect many aspects of patient's life. Several mechanisms were shown to be involved in neuronal degeneration. However, the direct role of genomic instability is little considered in such disorders. L1 retrotransposons could cause genomic instability in different ways. Studies have shown increasing in L1 retrotransposition due to some reagents like heavy metals, stressors and the ones that may cause neuronal degeneration; Therefore cause cell to die. On the other hand, L1s retrotransposition was shown in neuronal precursor cells (NPCs) providing the first evidence for movement of theses elements in nervous system.Here, we propose that stimulation of L1 retrotransposition by environmental and genetic factors in neurons of central nervous system may lead them to apoptosis and result in neurodegenerative disorders. This hypothesis will be verified using L1-RP vector transfecting to definite neuronal cell line. By adding toxic agents including oxidative stress reagents and heavy metals to cell culture, we may track L1 retrotransposition and effects of this movement on cell physiology. Finding the involvement of mechanism in neurodegeneration may result in inventing new drugs for these disorders.

  • Xiaoda Song, Jingjing Sun, Hong Tian, Xiangdong Gao Page 6
    Amber suppressor tRNA is a mutant allele coding for a tRNA, whose anticodon is altered in such a way that the suppressor tRNA inserts an amino acid at an amber codon in translation which leads to suppressing (preventing) termination. And some Amber suppressor tRNA strains were found. We propose that gold nanoparticles combined with highly expressed amber suppressor tRNA which can be uptake by cells and recognized by AARS (aminoacyl tRNA synthetase) will lead to the formation of C-terminally extended proteins. These proteins probably will not work properly, leading bacteria's death. Because of the difference of tRNA between prokaryotic and eukaryotic cells, even between different bacteria species, this amber suppressor tRNA is orthogonal for other species and cannot be recognized by AARS, therefore has no toxicity to other species. May it be an excellent antibacterial agent in the future? In this article we provide a screening method for the highly expressed amber suppressor tRNA using randomly bases mutation, radioactive selection, activity test in vivo, and finally linkage of the amber suppressor tRNA to gold nanoparticles.
  • Mossa Gardaneh, Yasin Panahi, Sahar Shojaei, Elham Mazaheri-Tehrani, Nader Maghsudi Page 7
    The complex biology of Parkinson's disease and the obscure mechanism of dopaminergic cell death in the course of the disease indicate that multiple intracellular pathways and numerous crucial elements contribute to the demise of these neurons. Therefore, multi-factorial approaches would more likely confer long-lasting survival and potentiate the biological function of dopamine neurons. We are proposing a multi-directional strategy to protect dopamine neurons against parkinsonian toxicity that involve transcription, anti-oxidant and neurotrophic factors. Specifically, Nurr1 an important DA transcription/ anti-inflammatory factor, glutathione peroxidase-1 an anti-oxidant enzyme (GPX-1) and glial cell line-derived neurotrophic factor (GDNF) a potent neurotrophic factor have all shown their capacity for dopaminergic neuroprotection. A model we are proposing is based on dopamine neuron-astrocyte-microglia co-culture that will supply all three factors in a tripartite fashion accelerating gene-to-gene and cell-to-cell cross-talks for synergy. While microglia will overexpress Nurr1, astrocytes will act as minipumps to secrete GDNF into the medium to act on GPX-1-overexpressing dopamine neurons growing within their proximity. The neurons will ultimately be exposed to the parkinsonian neurotoxin 6-OHDA and tested for their improved survival rate in vitro and in vivo, their integration capacity to neural network and their physiological function in the midbrain circuitry.