فهرست مطالب

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 80 (اردیبهشت 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/02/23
  • تعداد عناوین: 11
|
  • پوپک ایزدی، بابک ایزدی، مریم امینی، مجید کیوانی صفحه 1
    مقدمه
    بیماری میکرولیتیاز آلوئولی یک بیماری نادر ریوی است که با ارتشاح منتشر و دو طرفه آلوئول ها توسط سنگ های ظریف کلسیم فسفات، که کالکواسفریت نامیده می شوند، مشخص می شود. اتیولوژی و پاتوژنز بیماری نامشخص اس ت. استئوپتروز شامل گروه هتروژنی ازبیماری های ارثی است که با نقص در بازجذب استخوا ن ها توسط استئوکلاس ت ها مشخصمی شود.
    مواد و روش ها
    در این مقاله به معرفی بیماری م یپردازیم که بیماری میکرولیتیاز آلوئولی همراه با استئوپتروز داشت که به صورت تصادفی به دلیل دانسیته بالای استخوانی و استئواسکلروزژنرالیزه در عکس قفسه سینه بیمار مورد شک قرار گرفت. همراهی این دو بیماری تاکنون درمقالات گزارش نشده است.
    نتایج
    با توجه به ناشناخته بودن اتیولوژی هر دو بیماری و مطرح بودن مساله ژنتیکی و نیزوجود هیپرکلسمی در بیمار که می تواند به عنوان عامل اتیولوژیک مطرح باشد، معرفی بیمار حائزاهمیت است.
    کلیدواژگان: میکرولیتیاز آلوئولی، استئوپتروز، هیپرکلسمی
  • فرحناز ترکستانی، شهرزاد هداوند، علی دواتی، نفیسه ظفرقندی، مهدیه ساورسفلی صفحه 5
    مقدمه و هدف
    فعالیت جنسی در بارداری و عواقب آن به عنوان یک مشکل مهم اجتماعی پزشکی است و نتایج متناقضی در مطالعات گوناگون در این زمینه وجود دارد. این مطالعه با هدفبررسی اثر مقاربت در نیمه دوم حاملگی بر نتایج باردای انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه به صورت مقطعی در سال 1386 بر روی 278 زن باردار که جهت زایمان به بیمارستان های وابسته به دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد و دزیانی گرگان مراجعه و دارای شرایط ورود به مطالعه بودند و منع پزشکی جهت فعالیت جنسی نداشتند، انجام شد.
    نتایج
    در این مطالعه رابطه بین طول مدت بارداری نحوه قرارگیری حین مقاربت، پارگی کیسه آب، زایمان زودرس، مدت انجام اینداکشن، مدت زمان و نوع زایمان، عواقب نوزادی با فعالیت جنسی مورد بررسی قرار گرفت. بین طول مدت بارداری، زایمان زودرس، مدت اینداکشن، طول مدت زایمان و نوع زایمان، عواقب نوزادی رابطه معناداری پیدا نشد و بین پارگی کیسه آب با فعالیت جنسیو همچنین بین نحوه قرارگیری طاقباز حین مقاربت در (p<0/ 1-7 روز قبل از ختم حاملگی (05رابطه معناداربه دست آمد. (p<0/ و طول مدت بارداری (05 (p<0/ بارداری و زایمان زودرس (01
    نتیجه گیری
    در این مطالعه بین فعالیت جنسی (اعم ازمقاربت داخل مهبلی و یا تحریکی) و عواقب بارداری ارتباطی یافت نشد. ولی مقاربت در یک هفته قبل از ختم باردار ی با پارگی کیسه آب می تواند رابطه داشته باشد همچنین نحوه قرارگیری طاقباز حین مقاربت در بارداری باعث کوتاهشدن مدت بارداری و زایمان زودرس می شود.
    کلیدواژگان: فعالیت جنسی، پارگی کیسه آب، اینداکشن، زایمان زودرس
  • بهزاد جدیری، حمیده موسی پور، الهام طاهری، سارا پورسعادتی، مژگان فروتن، محمدرضا زالی صفحه 13
    مقدمه و هدف

    افزایش سن روندی است که منجر به نقصان فیزیولوژیک در همه سیستم هایبدن می شود، اما اثر افزایش سن بر عملکرد حرکتی مری و سطحی از نقصان عملکرد ناشی ازافزایش سن که می تواند مسوول ایجاد علائم بالینی در افراد مسن باشد، مورد بحث است. یکی ازعلائم بالینی شایع در افراد مسن، دیسفاژی عملکردی است و اغلب به روند افزایش سن نسبتداده شده و مورد بررسی قرار نمی گیرد. هدف از این مطالعه مقایسه یافته های مانومتری، فراوانیو نوع اختلالات حرکتی افراد مسن شاکی از دیسفاژی با گروه جوان مشابه است.

    مواد و روش ها

    از میان 218 مانومتری متوالی انجام شده در بیماران مراجعه کننده به یک مرکزارجاعی مانومتری، 102 بیمار دچار دیسفاژی عملکردی در دو گروه سنی بالای 65 سال (22 نفر) وکم تر از 40 سال (81 نفر) بررسی شدند. یافته های مانومتری، علائم بالینی همراه، فراوانی و نوعاختلالات حرکتی آن ها مورد مقایسه قرار گرفت.
    51 درصد بود. متوسط سن گروه /

    نتایج

    فراوانی زنان در گروه مسن 59 درصد و در گروه جوان 87±) بود. از نظر فراوانی درد قفسه سینه با منشا / 27 سال (5 / 5±) و گروه جوان 3 / مسن 70 سال (4 غیر قلبی و نیز سوزش سر دل تفاوت ی بین دو گروه مشاهده نش د. در بیماران مسن فشار 6/ و فشار باقیمانده پس از بلع (2 (p<0/003؛ 31/ 20 در برابر 1 / استراحتی اسفنکتر تحتانی مری (8 پایین تر بود. درصد شل شدن اسفنکتر تحتانی مری نیز در گروه مسن (p<0/03؛ 11/ در برابر 2 اما تفاوت معناداری در میزان آپریستالسیسم بین دو. (p<0/02؛ 36/ 76 در برابر 4 / بیش تر بود (3 گروه مشاهده نشد. تفاوت معناداری بین فراوانی اختلالات حرکتی بیماران مسن و جوان مشاهده 16- در برابر 36 درصد با 56 CI: 58 درصد - نشد. فراوانی آشالازی در گروه جوان (68 درصد با 78 در برابر 7 CI: 25 درصد - در بیماران مسن (45 درصد با 66 NEMD و فراوانی (p<0/ درصد؛ 008 بیش تر بود. (p<0/001؛ CI: 2 درصد - درصد با 13

    نتیجه گیری

    اختلالات حرکتی مری در درصد قابل توجهی از بیماران مبتلا به دیسفاژی عملکردی در هر دو گروه سنی جوان و مسن دیده می شوند. این مطالعه بر لزوم پیگیری این شکایت بالینی در تمامی بیماران مبتلا به دیسفاژی عملکردی، جهت بررسی اختلالات حرکتی مری تاکید می کند.
    85/7/ وصول: 2487/9/ آخرین اصلاحات: 1087/10/ پذیرش: 2

    کلیدواژگان: مانومتری مری، افزایش سن، اختلالات حرکتی
  • مرجان حشمتی، حسام امینی، علیرضا دلشاد صفحه 19
    مقدمه و هدف
    مرگ سلولی اپوپتیک در مراحل تکوین سیستم های مختلف بدن و نیز بسیاری از موارد پاتولوژیک از جمله سرطان و بیماری های نورودژنراتیو نقش مهمی دارد‘ لذا شناخت مکانیسم های مولکولی دخیل در آن می تواند برای طراحی استراتژی های درمانی نوین مفید باشد. در مطالعه حاضر به دنبال القای آپوپتوز در نرون های حرکتی نخاع، بیان فاکتور نروتروفیکی BDNF و گیرنده های Trk-B و p75 مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق از 20 سر نوزاد 3 روزه موش صحرایی نژاد اسپراگو داولی استفاده گردید. حیوان ها به طور تصادفی به دو گروه کنترل و مطالعه تقسیم شد، در گروه مطالعه عصب سیاتیک سمت چپ در وسط ران قطع گردید. در هر 2 گروه 21 روز پس از آکسوتومی، حیوان ها کشته شده و سگمان های نخاعی L4-L6 آن ها برای شمارش سلولی و مطالعه ایمنو هیستو شیمیایی مورد استفاده قرار گرفت و تعداد و نرون های حرکتی و چگونگی بیان BDNF، P75 و TrK-B بررسی شد. در هر 2 گروه کنترل و مطالعه نیمه مقابل نخاع به عنوان گروه شاهد داخلی در نظر گرفته شد.
    نتایج
    به دنبال آکسوتومی عصب سیاتیک تعداد نرون های حرکتی باقیمانده، در مقایسه با گروه شاهد 89/58 درصد و در مقایسه با گروه کنترل 84/55 درصد کاهش یافت. درصد نرون های BDNF مثبت و P75 مثبت در مقایسه با گرو ه های شاهد و کنترل افزایش داشته اما درصد نرون هایی که TrK-B مثبت بودند کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که نرتروفین بررسی شده در این تحقیق دارای تاثیری دوگانه است. اتصال آن به گیرنده مکانیسم مرگ آپوپتیک را فعال می کند. P75 باعث حفظ و بقای سلول می شود اما اتصال آن به گیرنده TrK-B
    کلیدواژگان: آکسوتومی، آپوپتوز، نرون حرکتی، نروتروفین BDNF، گیرنده های P75، TrK، B
  • فائزه رضویان، محمد عباسی، انوشیروان کاظم نژاد صفحه 27
    مقدمه و هدف
    کیفیت زندگی شاخص با ارزشی برای اندازه گیری وضعیت سلامت در تحقیقات بهداشت عمومی و پزشکی شناخته شده و به کار می رود و از طرفی بیماری آرتریت روماتویید یکی از شایع ترین بیماری مزمن ناشناخته بوده و عمده ناتوانایی ها به ویژه در بزرگسالان است افسردگی می تواند اثر چشم گیری بر کیفیت زندگی بیمار داشته باشد. این مطالعه به منظور تعیین رابطه افسردگی با کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی است که تعداد 190 نفر از بیماران مبتلا به آرتریت روماتویید که به درمانگاه و بخش های روماتولوژی و داخلی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران مراجعه می کردند به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه است که مشتمل بر، مشخصات دموگرافیک و بیماری، پرسشنامه کیفیت زندگی و پرشسنامه افسردگی بک بود. اطلاعات جمع آوری شده توسط نرم افزار 5/11 SPSS مورد بررسی قرار گرفته و از روش های آماری توصیفی و استنباطی (آزمون مجذور کای) جهت دستیابی به اهداف پژوهش استفاده گردید.
    نتایج
    نتایج نشان داد که50 درصد از نمونه های مورد مطالعه کیفیت زندگی خود را مطلوب و نسبتا مطلوب می دادند و 50 درصد دیگر آن را نامطلوب می شمارند. در رابطه با ابعاد کیفیت زندگی نتایج نشان داد قریب به 50 درصد موارد مطالعه بعد جسمی، بعد اجتماعی- اقتصادی، بعد روانی، بعد خواب و استراحت و بعد سلامت عمومی کیفیت زندگی خود را مطلوب و نسبتا مطلوب می دانند و50 درصد دیگر آن را کاملا نامطلوب می شمارند. بیش ترین درصد واحدهای مورد مطالعه افسردگی شدید داشتند. نتایج نشان داد بین شدت افسردگی و کیفیت زندگی ارتباط معنادار آماری وجود داشت (001/0 p <).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج فوق بررسی کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آرتریت روماتویید می تواند به برنامه ریزی در جهت اتخاذ تدابیری به منظور پیشگیری از افسردگی و بهبود کیفیت زندگی منجر گردد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، آرتریت روماتویید، افسردگی
  • یونس روحانی، اشکان دیوان بیگی، طاهر طاهری، فؤاد الهی صفحه 35
    مقدمه و هدف
    بحث های مختلفی در رابطه با نتایج درمانی روش های دیسککتومی قدامی ساده گردن، همراه با فیوژن استخوانی و استفاده از کیج وجود دارد. هدف این مطالعه بررسی نتایج درمانی این سه روش است.
    مواد و روش ها
    بیمارانی که از سال 80 تا 83 در سه بیمارستان در تهران تحت دیسککتومی قدامی گردن بدون فیوژن، همراه با فیوژن از کرست ایلیاک و فیوژن با کیج PEEK قرار گرفته بودند، حداقل به مدت یکسال و نیم بعد از عمل تحت فالوآپ قرار گرفتند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    31 نفر در گروه ACD، 37 نفر در گروه ACDF و 35 نفر در گروه PEEK قرار داشتند. وضعیت بالینی بیماران نسبت به قبل از عمل بر اساس مقیاس Modified Prolo 18/1 53/1 بهبودی داشت. میانگین رضایت بیماران بر اساس مقیاس عمومی 12/2 23/8 بود که در گروه PEEK بیش تر از گروه های دیگر بود. در 05/94 درصد بیماران فیوژن حاصل شده بود که بین گروه ها تفاوت معناداری نداشت. با در نظر گرفتن درگیری بیش از یک سطح میزان فیوژن در گروه های همراه با فیوژن بیش تر بود. بیش ترین عارضه مربوط به گروه ACDF و کم ترین مربوط به PEEK بود. در گروه ACD و ACDF کاهش ارتفاع و در گروه PEEK افزایش ارتفاع فورامن وجود داشت.
    نتیجه گیری
    انجام فیوژن در درگیری چندین سطح لازم است. با توجه به عوارض کم تر، میزان بهبودی و رضایت مشابه، افزایش مناسب ارتفاع فورامن استفاده از PEEK قابل توجیه و مناسب به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: دیسککتومی قدامی گردن، فیوژن، کیج PEEK
  • محبوبه صفوی، محمود محمودی، کلثوم اکبرنتاج بیشه صفحه 43
    مقدمه
    عوامل شیمیایی جنگی به خصوص گازخردل و عوارض ریوی آن بر روی جانبازان شیمیایی که نگرانی های بسیاری را برای خانواده به ویژه همسر به وجود آورده؛ در سیر طبیعی سلامتی و کیفیت زندگی جانباز و همسر مراقبت دهنده اش اختلال ایجاد می کند و لذا انجام پژوهش هایی جهت اخذ اطلاعاتی در راستای حفظ و برقراری سلامت و ارتقاء کیفیت زندگی این قشر آسیب پذیر ضروری به نظر می رسد.
    هدف
    این پژوهش به منظور بررسی کیفیت زندگی و ارتباط آن با برخی ویژگی های فردی در همسران جانبازان شیمیایی مبتلا به عوارض ریوی گاز خردل شهر تهران در سال 1385 صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش مطالعه ای توصیفی – تحلیلی است که در آن تعداد 100 همسر جانباز شیمیایی در محدوده سنی 60-20 سال با میانگین سنی 81/36 سال به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف و تصادفی انتخاب شده اند. ابزارهای مورد استفاده برای جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه ویژگی های فردی و مقیاس استاندارد کیفیت زندگی مراقبت دهندگان (ایجاد شده توسط فرل و گرانت)، به منظور بررسی ابعاد مختلف کیفیت زندگی (جسمانی، روانی، اجتماعی- اقتصادی-خانوادگی) بوده است که با روش مصاحبه و تکمیل خود ایفای پرسشنامه در محل کار، منزل شخصی واحدهای مورد پژوهش و مراکز بنیاد شهید و ایثارگران تهران بزرگ انجام شد.
    نتایج
    نتایج به دست آمده از آمار توصیفی نشان داد که کم تر از ثلث (19 درصد) واحدهای مورد پژوهش در بعد جسمانی، صفر درصد در بعد روانی و 49 درصد در بعد اجتماعی از امتیازات خوب بهره مند بودند. همچنین آزمون های آماری فیشروکای دو نشان داد که بین سطح تحصیلات و نمره کل کیفیت زندگی (02/0 < p) و درصد جانبازی و نمره کل کیفیت زندگی (04/0 < p) ارتباطی معکوس ولکن بین وضعیت اشتغال و تاثیر مثبت کیفیت زندگی همسران جانبازان شیمیایی ارتباط مستقیمی وجود داشت: (01/0 p <).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش، فرضیه پژوهش تحت عنوان بین کیفیت زندگی و برخی ویژگی های فردی همسران جانبازان شیمیایی رابطه وجود دارد، در رابطه با میزان تحصیلات، درصد جانبازی و وضعیت اشتغال تایید گردید و در رابطه با سایر ویژگی های فردی پذیرفته نشد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، ویژگی های فردی، همسر جانباز شیمیایی
  • منیژه مختاری دیزجی، مهدی معرفت، سعید رهگذر صفحه 53
    مقدمه و هدف
    تاکنون شاخص های متعددی برای تخمین سفتی شریان ها بر اساس تغییر فشار بازویی معرفی شده است، لکن به دلیل خطای حاصل از جایگزینی تغییر فشار شریان بازویی به جای شریان مورد بررسی مانند کاروتید، لزوم ارایه پارامتر های سفتی بر اساس مدل های مکانیکی و بدون تاکید به فشار شریان بازویی حایز اهمیت خواهد بود. در این پژوهش روشی غیرتهاجمی برای سرعت موج نبض به عنوان یکی از شاخص های سفتی شریان ارایه شده است.
    مواد و روش ها
    در ابتدا مدل دینامیکی مناسبی برای جریان پالسی خون درون شریان بر اساس معادلات ناویر- استوکس در سیالات بیان شده است. سپس با توجه به معادلات الاستیسیته، روابط حاکم بر دیواره شریان بیان و با معادلات حاکم بر سیال جفت شده اند. دستگاه معادلات حاصل، با استفاده از مطالعات بالینی انجام شده بر اساس تصاویر فراصوتی داپلر بر روی فردی با شریان کاروتید سالم تکمیل شده است. بدین منظور تصاویر فراصوتی پس از ثبت و ذخیره در کامپیوتر به صورت offline بازخوانی و سرعت جریان خون در خط مرکزی شریان، ضخامت دیواره شریان، فاصله زمانی یک سیکل قلبی و شعاع شریان در زمان های مختلف تعیین شد.
    نتایج
    نتایج حاصل از حل تحلیلی معادلات تکمیل شده، نشان داد که در فرد سالم مورد آزمایش سرعت موج نبض m/s 2 است.
    نتیجه گیری
    بر اساس این روش امکان ارزیابی غیرتهاجمی و کلینیکی سفتی شریان ها به وسیله اندازه گیری های فراصوتی شریان کاروتید مشترک، بدون نیاز به اندازه گیری فشار خون به صورت موضعی امکان پذیر خواهد بود.
    کلیدواژگان: سفتی شریان، سرعت موج نبض، مدل دینامیکی، شریان کاروتید، فراصوت
  • صادق منصوری، محسن چیت ساز، رضا حاجی حسینی، محسن میرزایی، محمدحسین قینی صفحه 61
    مقدمه و هدف
    استفاده گسترده از آنتی بیوتیک های بتالاکتام موجب توسعه مقاومت به این گروه از آنتی بیوتیک ها در باکتری های بیماریزا از طریق تولید آنزیم بتالاکتاماز می شود. این مطالعه به جهت تعیین تولید آنزیم بتالاکتاماز از نوع AmpC در باکتری اشریشیاکلی جداشده از سه بیمارستان منتخب شهر تهران انجام شده است.
    مواد و روش ها
    تعداد 154 ایزوله بالینی اشریشیاکلی غیرتکراری از سه بیمارستان منتخب شهر تهران جمع آوری و از نظر تولید آنزیم بتالاکتاماز وسیع الطیف (ESBLs) با استفاده از آنتی بیوتیک های سفتازیدیم، سفتریاکسون و سفپیم و همچنین مهارکننده بتالاکتاماز بنام اسیدکلاولانیک به روش دیسک دیفیوژن و میزان MIC این آنتی بیوتیک ها به روش رقت در آگار مورد بررسی قرار گرفت. همچنین حساسیت این ایزوله ها به آنتی بیوتیک سفوکسیتین مورد بررسی قرار گرفت. در پایان ایزوله های کاندید داشتن این آنزیم به روش Multiplex PCR تحت آزمایش قرار گرفتند.
    نتایج
    پس از انجام آزمایش ها، ایزوله ها از نظر فنوتیپ مقاومت به سفالوسپورین های نسل سوم به سه گروه P + با 15/57 درصد (88= n)، P+C + با 9/53 درصد (83= n)، و P+C - با 25/3 درصد (5 = n) تقسیم شدند از 88 ایزوله بالینی (P+C - و P+C +) که توسط روش Multiplex PCR مورد آزمایش قرار گرفتند، 7/5 درصد ایزوله ها (5= n) واجد ژن های بتالاکتاماز نوع AmpC بودند.
    نتیجه گیری
    این اولین گزارش از وجود بتالاکتامازهای نوع AmpC از دسته EBC-M، DHA-M و CIT-M در ایران بوده و به دلیل اهمیت ارگانیسم های تولیدکننده این آنزیم ها در ایجاد عفونت های بیمارستانی و برای جلوگیری از گسترش آن ها توصیه می شود تحقیقات وسیع تری از نظر بررسی شیوع واقعی این آنزیم در ایران انجام شود.
    کلیدواژگان: بتالاکتاماز، وسیع الطیف، AmpC، اشریشیاکلی
  • محمدرضا نژادمقدم، رضا هادوی، محمد باباشمسی، محمد نیاکان صفحه 71
    مقدمه و هدف
    ترانسفورم سازی مولکولی سلول های باکتری، نقشی محوری را در روش های کلون سازی مولکولی ایفا می کند. در حال حاضر عمل ترانسفورم سازی به روش شیمیایی و یا به روش شوک الکتریکی (الکتروپوریشن) انجام می شود. درصد موفقیت این روش ها به میزان تجربه و دقت آزمایش کننده ارتباط دارد. بنابراین هر اندازه روش ترانسفورم سازی مولکولی کارایی و کیفیت بیش تری داشته باشد درصد میزان موفقیت آن روش افزایش خواهد یافت، هدف از تحقیق حاضر طراحی یک روش ساده و سریع برای ترانسفورم سازی مولکولی سلول های E.coli بود تا ضمن عدم نیاز به ابزارهای گران قیمت و اختصاصی واجد کارایی لازم نیز باشد.
    مواد و روش ها
    در روش ابدایی ما بعد از آماده سازی رسوب سلول باکتریایی، آن را با محلول جدیدی به نام ترانسفورم کننده سلول های مستعد (Competent Transformation Solution) (CTS) مخلوط، پس از اضافه کردن 1 میکرولیتر DNA پلاسمیدی و انکوباسیون در دمای 4 درجه سانتی گراد به مدت 30-5 دقیقه به آن گلوکز اضافه شده و در دمای 37 درجه سانتی گراد انکوبه گردید، سپس عمل کشت سلول ها در پلیت انتخابی LB آگار حاوی 100 میلی مولار کلسیم کلراید انجام شد تا پس از انکوباسیون 18 ساعته کلنی های مربوط به سلول های ترانسفورم شده بر روی پلیت رشد یابند.
    نتایج
    در این روش مرحله شوک گرمایی حذف شد ضمن این که کارایی آن بیش تر از انواع روش های معمول محاسبه گردید (107 سلول ترانسفورم شده در هر میکروگرم DNA پلاسمیدی).
    نتیجه گیری
    روش حاضر به عنوان یک روش ساده و راحت برای تهیه همزمان سلول های مستعد و ترانسفورم سازی معرفی می گردد.
    کلیدواژگان: ترانسفورم سازی، سلول های مستعد، اشریشیاکلی
  • محمدرضا واعظ مهدوی، مهرداد روغنی، توراندخت بلوچ نژادمجرد، ریحانه طاعتی صفحه 77
    مقدمه و هدف
    محدودیت غذایی دارای اثر حفاظتی بر علیه مواد آسیب رسان است و می تواند از بروز بیماری های قلبی عروقی جلوگیری کند. در بررسی حاضر اثر محدودیت غذایی بر پاسخگویی انقباضی آئورت سینه ای موش صحرایی نر با استفاده از بساط بافت ایزوله مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    موش های سفید بزرگ نر نژاد ویستار به یک گروه کنترل و سه گروه تجربی تقسیم شدند. گروه کنترل به مدت 6 هفته از رژیم غذایی عادی استفاده کرد. در مورد گروه تجربی 1، میزان غذا به حد یک سوم تا پایان کار رسانده شد و در کنار سایر موش ها نگهداری شد. در مورد گروه تجربی 2، مشابه قبل بوده و در یک محیط ایزوله قرار گرفتند. در مورد گروه تجربی 3 نیز به مدت 2 هفته به میزان یک سوم غذا دریافت کرده و سپس رژیم غذایی طبیعی تا پایان کار دریافت کردند. در پایان کار، پاسخ انقباضی حلقه های آئورتی به نورآدرنالین و کلرور پتاسیم. ثبت شد.
    نتایج
    به دنبال اعمال محدودیت غذایی 2 هفته ای، حداکثر پاسخ انقباضی آئورت برای کلرور پتاسیم و نورآدرنالین تفاوت معناداری نسبت به گروه کنترل نشان نداد و اعمال محدودیت کامل و ایزوله و یا داشتن چنین محدودیتی بدون ایزوله کردن موجب افزایش معنادار پاسخگویی آئورت به کلرور پتاسیم و نورآدرنالین در مقایسه با گروه کنترل گردید (به ترتیب 041/0 p =و 027/0 p =).
    نتیجه گیری
    اعمال محدودیت غذایی کوتاه مدت حداکثر پاسخ انقباضی آئورت سینه ای را تحت تاثیر قرار نمی دهد و اعمال محدودیت میانه مدت صرفنظر از ماهیت آن موجب افزایش معنادار پاسخگویی آئورت سینه ای به کلرور پتاسیم و نورآدرنالین می شود.
    کلیدواژگان: نابرابری، محدودیت غذایی، بیماری قلبی، عروقی، آئورت سینه ای، پاسخ عروقی
|
  • Poupak Izadi *, Babak Izadi, Maryam Amini, Majid Keivani Page 1
    Background
    Pulmonary alveolar microlithiasis is a rare condition characterized by a diffuse bilateral filling of the majority of alveoli by calcific concretions called calcospherits. The etiology and pathogenesis are obscure. Osteopetrosis is a heterogenous group of heritable conditions with defect in bone resorption by osteoclasts.
    Materials and Methods
    We report a case of pulmonary alveolar microlithiasis associated with osteopetrosis, which was diagnosed incidentally by high density bones and generalized osteosclerosis in chest x-ray.
    Results
    Association of these two diseases has not been reported before and because of their unknown etiology and presence of hypercalcemia as a probable etiologic factor or predisposing factor and relationship with genetic factors, we report the case.
  • Farahnaz Torkestani *, Shahrzad Hadavand, Ali Davati, Nafiseh Zafarghandi, Mahdieh Savarsofla Page 5
    Background and Objective
    Sexual activity during pregnancy and outcome of delivery is main problem of social and medical society and there is a different consequence in several studies. This study was performed to determine effect of coitus on outcome of pregnancy.
    Materials And Methods
    This study has been done cross sectional method in the year of 2007 on 278 pregnant women whom hospitalize for delivery in Shahed University hospital and Desyani hospital in Gorgan. The group was chosen from those who had the criteria and no had medical contra indication for coitus during pregnancy.
    Results
    In this study correlation between gestational age position of coitus premature rupture of membrane (PROM) preterm labor, duration of induction duration of labor and type of delivery and infantal outcome and sexual activity during pregnancy has been defined separately. No correlation between gestational age, preterm labor, duration of induction duration of labor and type of delivery and infantal outcome and sexual activity. There was correlation between sexual activity during 1-7 days before labor and PROM (p=0.04) and there was correlation between supine position and preterm labor (p=0.04) and gestational age (p=0.01). No correlation between PROM, preterm labor during of induction and during of labor with sexual activity (penile - vaginal and stimulation) during of pregnancy.
    Conclusion
    In this study, we did not found significant correlation between sexual activity and outcome of delivery. Coitus during 1-7 days before delivery may increase incidence of PROM and supine position may increase incidence of preterm labor
  • Behzad Jodeiri *, Hamideh Mousapour, Elham Taheri, Sara Poursaadati, Mojgan Fouroutan, Mohammadreza Zali Page 13
    Background

    Aging is a universal process that results in physiologic decline of organ systems. The effect of aging on esophageal motor function and the level of functional decline that could be responsible for symptoms are controversial. Dysphagia is a common symptom and is frequently blamed on "presbyesophagus" or considered the result of a stroke and therefore is not evaluated.

    Aim

    The aim of this study was to determine if esophageal manometric findings and most common motility disorder in older patients with dysphagia differ significantly from younger patients.

    Materials and Methods

    Consecutively performed manometry studies (n=218) were reviewed and among patients with dysphagia (n=102) two groups were chosen for the study; those ≥ 65 years (n=22) and those ≤ 40 years (n=81). Presenting symptoms, manometric findings, and diagnosis were compared between two groups.

    Results

    There were 59% women in the older group and 51.8% women in the younger group. The mean age of older group was 70 years (± 5.4) and the mean age in the younger group was 27.3 years (± 7.5). No significant difference was found between two groups in the symptoms of heartburn and chest pain. Lower esophageal sphincter (LES) resting pressure (20.8 vs 31.1, p<0.003) and residual pressure (6.2 vs 11.2, p<0.03) were lower in older patients than younger patients. LES percent of relaxation was higher in the older group (76.3 vs 63.4, p<0.02). There was no significant difference between two groups in regard to percent of aperistalsis. Older patients were as likely to have a normal study as younger patients. Frequency of non specific esophageal motility disorder (NEMD) in older patients was significantly more than younger patients (45% vs 7%; p<0.001) and frequency of achalasia was less than younger patients (36% vs 68%; p<0.008).

    Conclusion

    Failure of esophagus does not appear to be an inevitable consequence of aging. When older patients present with dysphasia, esophageal manometry frequently yields a specific diagnosis to help explain their symptoms.

  • Marjan Heshmati *, Hesam Amini, Alireza Delshad Page 19
    Background and Objective
    As apoptotic cell death plays an important role in natural development and many pathologic conditions such as cancer and neurodegenerative diseases, understanding of its molecular mechanisms can be useful in designing new therapeutic strategies. In present study following induction of apoptosis in spinal motoneurons, expression of neurotrophic factor BDNF, and its receptors TrkB and p75 has been investigated.
    Materials and Methods
    In this study, twenty of three days old neonates of Sprague-Dawley rats were randomly divided into control and experimental groups. In all animals of experimental group the left sciatic nerve was transected in the mid-thigh level. 21 days following axotomy in both groups the animals were sacrificed and the L4-L6 spinal cord segments were used for cell count and immunohistochemical studies to assess the number of survived motoneurons and the expression of BDNF, TrkB and p75. In both groups the intact right side of spinal cord was considered as internal controls.
    Results
    Following transection of sciatic nerve, the number of related spinal motoneurons decreased by 58.89% and 55.84% compared to intact side and control group, respectively. The percentage of BDNF-positive and p75-positive motoneurons increased, but the percentage of TrkB-positive neurons has been decreased significantly.
    Conclusion
    The findings of this study indicates the different effects of BDNF on cell fate which are receptor-mediated, its binding to TrkB results in survival of neuron whereas its binding to p75 activates the apoptotic mechanism.
  • Faezeh Razavian, Mohammad Abbasi *, Anoushirvan Kazemnejad Page 27
    Background
    R heumatoid arthritis is one of the most common chronic diseases of unknown causes leading to significant disability especially in adult patients. The depression can considerably affect the patients’ quality of life. Background & Objective
    Materials and Methods
    In this study, 190 patients who had referred to rheumatology and internal wards of Tehran hospitals were randomly selected. The data were collected using a questionnaire which consisted of 3 parts. The data were collected using a questionnaire which consisted of 3 parts: demographic, disease characteristics, quality of life and Beck depression. All analyses carried out through SPPS statistical software. The data were than analyzed by descriptive and inferential statistical procedures (Chi square).
    Results
    The result showed that quality of life was high to moderate in half of the subjects (50%) and was low in the others (50%). With respect to life quality, results showed approximately, 50% of the studied patients evaluate high and moderate their life quality from the physical, socio-economic, mental, sleep and rest and general health dimensions and 50% of others were low. Intensity of depression was severe. There was a meaningful relationship between intensity of depression and quality of life (p<0.001).
    Conclusion
    The result showed that studying the quality of life in patients with rheumatoid arthritis can result in plans to take appropriate measures in order to prevent depression and improve the quality of life
  • Younos Rohani, Ashkan Divanbeigi *, Taher Taheri, Foad Elahi Page 35
    Background and Objective
    The preferred Selection of the anterior cervical discectomy alone, with iliac crest bone graft fusion and using the PEEK cage is still in controversial in degenerative disc disease. The aim of this study is comparing them on radiographic and clinical results.
    Materials and Methods
    The all consecutive patients in the three hospitals in Tehran between the 2000 up to the 2003 years were selected and located in ACD, ACDF and PEEK cage groups and at least undergoing 18 months follow up after the surgery, and finally, data were analyzed by using the SPSS program.
    Results
    31 patients were located in the ACD, 37 in the ACDF, and 35 in the PEEK cage group. The clinical improvement range (Modified PROLO Scale) was 1.53±1.18. The patient's satisfaction mean was 8.23±2.12 according to the G.S.I that in the PEEK cage group was more than other groups. At the end of follow up fusion was achieved in 94.05% of the patients that there was not any significant difference between the groups. But in multilevel involvement, the difference was meaningful and it was more in the groups with fusion rather than the group of ACD. The most complications were related to the ACDF and the least to the PEEK cage group. Height of foramen was decreased in the ACD and ACDF groups, and increased in the PEEK cage group.
    Conclusion
    Fusion is necessary in multilevel involvement. PEEK cage fusion appropriately increases foramen height better than others and has less complications and similar clinical results, satisfaction rate and easy radiographic follow up. Therefore, utilizing this technique is better and suggested if the patient's selection has been done exactly.
  • Mahboobeh Safavi, Mahmood Mahmoodi, Kolsoum Akbarnatajbishe * Page 43
    Background
    Agents of chemical war specially sulfur mustard and their pulmonary complications of chemical devotees, creating very worries for family specially spouses and have had negative impact on wellbeing and quality of life's spouse of caregiver and chemical devotee. S0, carry out of studies related to spouses of chemical devotees for maintaining and improving for quality of life's them, seem be necessary.
    Objective
    This study carried out to determine relationship between quality of life and some of individual's characteristics in spouses of chemical devotees involved with pulmonary complications of sulfur mustard in Tehran (2006).
    Materials and Methods
    The study is a descriptive–analytic research that were selected 100 spouses of chemical devotee is restricted by 20-60 years with mean of age in 36/81 years by sampling randomly. The instruments of data collection were included: Demographic, standard scale of caregiver quality of life (created by Ferrell & Grant) questionnaires for assessment of domains in quality of life (Physical, Psychological, Family-Social-Financial), That carried out to way of interviewing and complement of self report form in workshop, their houses and devotees foundation centers.
    Results
    The finding of descriptive statistical was shown that less than one third (19%) of samples in domains of physical, zero percent in domain of psychological and 49% in domain of social have had score quality of life. So, statistical tests (Fisher & chi-squared) were shown an inverse correlation between the educational level (p<0.02) and percent of devotee (p<0.04) with their score of quality of life. Also, a direct correlation and positive impact of correlation was observed between job and quality of life of samples (p<0.01).
    Conclusion
    According to the upper finding, the research hypothesis, that there is a correlation between quality of life's spouses of chemical devotees with some of individual's characteristics, related to educational level, percent of devotee and job situation job was confirmed, but disproval with other's individual characteristics.
  • Manijeh Mokhtari Dizaji *, Mahdi Marefat, Saeed Rahgozar Page 53
    Background and Objective
    Several indices have been introduced to estimate arterial stiffness that based on changes in brachial blood pressure. But because of the error resulted by the substitution of brachial blood pressure instead of the other central arteries, such as carotid, it will be very important to present elastic parameter based on the mechanical models without any emphasis on brachial blood pressure. In this study, estimation of pulse wave velocity of large arteries is used as an index for arterial stiffness.
    Materials and Methods
    At first a suitable dynamic model is introduced for pulsatile blood flow in arteries based on Navier-Stokes equations in fluid mechanics. Then, according to the theory of elasticity, equations governing arterial wall is described and coupled to the equations of fluid flow. Attained system of equations is completed by clinical information that obtained from Doppler ultrasound images from carotid artery of healthy male subject. For this purpose Doppler ultrasound images were recorded and saved in computer and then center-line blood velocity, arterial wall thickness, the period of a cardiac cycle and arterial radius measured by offline processing.
    Results
    The results from analytic solution of completed equations showed that the PWV for this healthy subject is 2 m/s.
    Conclusion
    By applying this method, non-invasive and clinical evaluation of arterial stiffness by Doppler ultrasound measurement of common carotid artery without any measurement of local blood pressure will be possible.
  • Sadegh Mansouri, Mohsen Chitsaz *, Reza Hajihosseini, Mohsen Mirzaee, Mohammadhossein Gheini Page 61
    Introduction
    The widespread use of β -lactam antibiotic has lead to the development of resistance to this group of antibiotics in bacterial pathogens due to β -lactamase production. This study was undertaken to determine the AmpC β -lactamase production in pathogens isolated from hospitalized patients at selected university hospitals of Tehran.
    Materials and Methods
    Non-repeat clinical isolates (154) from clinical specimens of selected hospital were taken. Disk agar diffusion and minimum inhibitory concentration (MIC) with β -lactam antibiotic included Ceftazidim, Ceftriaxon and Cefepim and Clavulanic acid as a β -lactamase inhibitor for detection of extended spectrum β -lactamase (ESBLs) producing organisms w ere done. In addition, the susceptibility of these organisms to Cefoxitin was examined. All isolates were examined by Multiplex PCR method for finding the different kind of gene family encoded AmpC β -lactamases
    Results
    Isolates had divided in three group included of P+, P+C+, P+C- based on ESBLs phenotypic test criteria with 57.15% (n=88), 53.9% (n=83) and 3.25% (n=5) respectively. Isolates that their result became P+C+ and P+C- were selected and the Multiplex PCR for them were done. The results of molecular testing showed that 5.7% of isolates, in the other hand 5 strains of E. coli were positive for AmpC β -lactamase.
    Conclusion
    This is the first report of AmpC β -lactamase producing bacteria from Iran. If the type of β -lactamase produced by the pathogen could be detected along with antibiogram before administrating the β -lactamase drug to the patient therapeutic failure might be avoided. Because of significance of these organisms in produce nosocomial infection and in order to prevent them from spread, we need to more study for showing the actual prevalence of them.
  • Mohammadreza Nejadmoghadam *, Reza Hadavi, Mohammad Babashamsi, Mohammad Niakan Page 71
    Background and Objective
    Transformation of plasmid DNA into bacterial competent cells is a key technique for molecular cloning. Transformation can be achieved using either chemical or physical methods, e.g., electroporation. The rate of success in these methods depends on experience and attention to method’s details. Therefore, the higher the efficiency and quality of a transformation method, the more the rate of success in that experience would be. The aim of the present study was to design a simple and rapid molecular transformation method, to achieve the efficiency without the need for special expensive apparatus.
    Materials and Methods
    In our improved method after preparation of bacterial cell’s pellet, it was resuspended in new Competent/Transformation Solution (CTS); the suspension was mixed with 1 µl (0.1ng) of plasmid DNA and incubated for 5-30 minutes at 4°C. Then 10 µl of 1 M glucose was added to it and cells were grown at 37°C with shaking for 1 hour. After incubation, the cells were spread on selective medium plates containing 100 mM CaCl2 by standard methods.
    Results
    This method does not necessary to heat shock and it is more efficient than classical transformation methods (107 transformants/µg).
    Conclusion
    Our procedure represents a simple and convenient method for simultaneous Escherichia coli preparation and its transformation.
  • Mohammadreza Vaezmahdavi, Mehrdad Roghani *, Tourandokht Balouchmojarad, Reihaneh Taati Page 77
    Background and Objective
    Food restriction has a protective effect against damaging agents and prevents cardiovascular disorders. This study was conducted to evaluate the effect of food restriction on contractile reactivity of male rats using isolated tissue setup.
    Materials and Methods
    Male Wistar rats were randomly divided into one control and three experimental groups. Control group received normal rat regimen for 6 weeks. The group with full restriction and non-isolation received 1/3 of the food regimen. The group with full restriction and isolation received 1/3 of the food regimen. The experimental group with two-week food restriction and non-isolation received 1/3 of the food regimen only for two weeks. After 6 weeks, contractile reactivity of aortic rings to KCl and noreadrenaline was determined.
    Results
    Although two-weeks food restriction did not produce any significant change in aortic contractile response to KCl and noreadrenaline as compared to control group, but full restriction with or without isolation increased this response relative to control group (p=0.041 and p=0.027, respectively).
    Conclusion
    Short-term food restriction did not have any significant effect on maximum contractile response and subchronic restriction can increase this response to KCl and noreadrenaline.