فهرست مطالب

روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران - سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 59، زمستان 1388)

مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران
سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 59، زمستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/12/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • هومان نارنجی ها، رویا نوری، مهدی اکبریان، مهدی عزیزآبادی فراهانی، محمود میرزمانی صفحه 327
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی بیش مصرف غیرکشنده مواد اعتیادآور غیرقانونی در دوران زندگی، ارتباط آن با ویژگی های جمعیت شناختی و الگوهای مصرف مواد در افراد دچار وابستگی به مواد انجام شده است.

    روش

    در یک بررسی توصیفی، داده ها از 29 استان ایران درباره وضعیت سوءمصرف مواد از اردیبهشت تا شهریور 1386 گردآوری شدند. با معتادان در سه محل زندان، مراکز درمان و خیابان مصاحبه شد. نمونه گیری در زندان ها و مراکز درمان به روش تصادفی و در خیابان به صورت گلوله برفی بود.

    یافته ها

    3329 نفر (1/42%) از افراد دچار وابستگی به مواد اعتیادآور غیرقانونی تجربه بیش مصرف مواد را در دوران زندگی گزارش کردند. بیش مصرف مواد در دوران زندگی در کسانی که ماده غالب مصرف شان نورجزیک بود (9/53%) در مقایسه با سایرین (6/41%) (001/0p<)؛ در افرادی که ماده غالب مصرف شان هرویین بود (2/50%) در مقایسه با سایرین (1/40%) (001/0>p)؛ و در کسانی که به روش تزریقی مواد مصرف می کردند (1/56%) در مقایسه با سایر افراد (8/38%) (001/0>p)به میزان معنی داری بیشتر گزارش شد. نتایج آزمون رگرسیون لجستیک نشان داد که متغیر های جنسیت (01/0>p)، تنها زندگی کردن (05/0>p)، نداشتن شغل (05/0>p)، درآمد غیرقانونی (01/0>p) و مصرف سیگار توسط یکی از اعضای خانواده (001/0p<) پیش گویی کننده تجربه بیش مصرف غیرکشنده می باشد.

    نتیجه گیری

    توجه به بیش مصرف های غیرکشنده مواد در معتادان به ویژه موارد تزریقی و مصرف کنندگان هرویین و نورجزیک ضروری است. سازمان های فعال در زمینه پیش گیری، درمان و کاهش آسیب باید در این زمینه پیش بینی های لازم را بنمایند.

    کلیدواژگان: بیش مصرف مواد، سوءمصرف مواد، تزریق داخل عروق، وابستگی به مواد، ارزیابی سریع
  • عباس فیروزآبادی، علی اصغر اصغرنژاد فرید، جعفر میرزایی، حسین شاره صفحه 334
    هدف

    این پژوهش با هدف هنجاریابی مقیاس اجرایی بالینی اختلال استرس پس از ضربه (CAPS-1) برای پیامدهای روانی ناشی از جنگ انجام شد.

    روش

    آزمودنی ها 105 مرد با سابقه حضور در جبهه جنگ ایران و عراق و درصد از کارافتادگی 15 تا 50 بودند که برای همه آنها تشخیص اختلال استرس پس از ضربه (PTSD) مطرح شده بود. بررسی میزان پایایی به دو روش بازآزمایی با فاصله دو هفته و محاسبه آلفای کرونباخ انجام شد. برای محاسبه روایی مقیاس، تحلیل عاملی به روش تحلیل مولفه های اصلی به کار برده شد.

    یافته ها

    ضریب پایایی با روش بازآزمایی برای کل مقیاس 86/0 و آلفای کرونباخ 92/0 به دست آمد. یافته های به دست آمده از تحلیل عاملی با روش تحلیل مولفه های اصلی نشان دهنده روایی بالای مقیاس بود. تحلیل عاملی اکتشافی، شش عامل برجسته را در این پرسش نامه مشخص نمود.

    نتیجه گیری

    مقیاس CAPS-1 برای جمعیت جانباز ایرانی دارای پایایی و روایی مطلوب است.

    کلیدواژگان: مقیاس اجرایی بالینی اختلال استرس پس از ضربه (CAPS، 1)، پایایی، روایی
  • غلامرضا رجبی صفحه 343
    هدف
    هدف این پژوهش بررسی ساختار عاملی مقیاس رضایت زناشویی در کارکنان دانشگاه شهید چمران بود.
    روش
    200 کارمند متاهل دانشگاه شهید چمران که به روش تصادفی ساده از میان کارکنان دانشگاه برگزیده شده بودند، مقیاس رضایت زناشویی محرابیان و پرسش نامه رضایت زناشویی اینریچ را تکمیل نمودند.
    یافته ها
    همسانی درونی کل مقیاس در زنان و مردان و دوعامل استخراج شده بیانگر روایی بالای مقیاس بود. ضریب های همبستگی بین هر یک از ماده های مقیاس با نمره کل ماده ها از 06/0 تا 88/0 در نوسان و همگی (به جز ماده 10) از نظر آماری معنی دار بودند (001/0p<). ضریب روایی هم زمان بین این مقیاس و پرسش نامه رضایت زناشویی اینریچ در کل نمونه 83/0 به دست آمد. تحلیل عاملی به روش عامل یلبی محور اصلی (چرخش مایل) در مقیاس رضایت زناشویی دو عامل را نشان داد، که جمعا 46/57% واریانس مقیاس را تبیین کردند. سهم بیشتر این واریانس (64/45%) را عامل اول تبیین کرد. هم چنین تحلیل عاملی تاییدی الگوی دوعاملی را نسبت به الگوی یک عاملی برازنده داده ها تعیین کرد.
    نتیجه گیری
    با توجه به پایایی و روایی مناسب مقیاس رضایت زناشویی می توان برای کارهای پژوهشی و اندازه گیری میزان رضایت همسران نسبت به یکدیگر در مراکز مشاوره از این مقیاس بهره گرفت.
    کلیدواژگان: ساختار عاملی، پایایی، روایی، رضایت زناشویی
  • مهدی ربیعی، کاظم خرم دل، مهرداد کلانتری، حسین مولوی صفحه 351
    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی ساختار عاملی، پایایی و روایی مقیاس اصلاح شده وسواس فکری- عملی ییل- براون در یک نمونه دانشجویان ایرانی بود.

    روش

    در این پژوهش که از نوع هنجاریابی است، پس از برگردان نسخه اصلی به فارسی و اصلاح آن توسط سه تن از استادان روانشناسی و زبان انگلیسی، فرم نهایی آن بر روی 100 نفر (50 دختر، 50 پسر) از دانشجویان دانشگاه اصفهان که به صورت خوشه ای- مرحله ای انتخاب شده بودند اجرا شد. سن شرکت کنندگان از 19 تا 35 سال بود. برای تعیین پایایی، روش همسانی درونی و ضریب دونیمه سازی و برای تعیین روایی، روایی هم زمان، تشخیصی و ساختار عاملی به کار برده شد.

    یافته ها

    دامنه ضریب آلفا از 78/0 برای «عامل نیروی کنترل فکر» تا 93/0 برای «عامل رفتار ها و افکار وسواسی» به دست آمد. هم چنین ضرایب پایایی از نوع آلفای کرونباخ، دونیمه سازی و ضریب گاتمن به ترتیب 93/0، 83/0 و 92/0 به دست آمد. ضریب همبستگی این پرسش نامه با پرسش نامه پادوا و مقیاس رضایت بدنی به ترتیب 58/0 و 33/0 بود. در تحلیل عاملی دو عامل «نیروی کنترل فکر» و «افکار و رفتار های وسواسی» در مجموع 66% از واریانس پرسش نامه را تبیین نمودند.

    نتیجه گیری

    مقیاس اصلاح شده وسواس فکری- عملی ییل- براون برای اختلال بدشکلی بدن در نمونه دانشجویان ایرانی از روایی و پایایی مناسبی برخوردار است و می توان آن را در موارد تشخیصی و درمانی به کار برد.

    کلیدواژگان: مقیاس اصلاح شده وسواس فکری، عملی ییل، براون برای اختلال بدشکلی بدن، هنجاریابی، ساختار عاملی، ویژگی های روان سنجی
  • فاطمه قره باغی، مریم آگیلار، وفایی صفحه 359
    هدف

    هدف این پژوهش بررسی نقش تعارض زناشویی و ایمنی هیجانی خانواده در سلامت جسمانی و روانی – اجتماعی کودک بود.

    روش

    413 نفر (220 دختر و 193 پسر) از کودکان پایه پنجم مدرسه های شهر تهران با میانگین سنی 81/10 سال، با روش نمونه گیری تصادفی- طبقه ای نسبتی انتخاب شدند. مادران این دانش آموزان به مقیاس خصومت آشکار اولری- پورتر و پرسش نامه سلامت کودک- فرم 28 سوالی پدر و مادر و کودکان به مقیاس ایمنی در سیستم خانواده پاسخ دادند.

    یافته ها

    یافته ها نشان گر رابطه معکوس تعارض زناشویی و ناایمنی هیجانی با سلامت جسمانی و روانی- اجتماعی کودک و هم چنین نقش پیش بینی کننده (به صورت معکوس) تعارض زناشویی در ایمنی هیجانی کودک بود.

    نتیجه گیری

    تعارض زناشویی به دلبستگی ناایمن کودک به پدر و مادر می انجامد

    کلیدواژگان: تعارض زناشویی، ایمنی هیجانی، سلامت جسمانی، سلامت روانی، اجتماعی
  • مهدی اکبری، مجید محمودعلیلو، ناصر اصلان آبادی صفحه 368
    هدف

    این پژوهش با هدف بررسی ارتباط سبک های مقابله ای و استرس با بیماری کرونری قلب و هم چنین بررسی سبک های مقابله ای ناکارآمد در افراد مبتلا به این بیماری انجام شد.

    روش

    در یک طرح مورد- شاهدی، 80 نفر از بیماران کرونری قلب (40 مرد،40 زن) مراجعه کننده به بیمارستان شهید مدنی شهرستان تبریز با 80 نفر از افراد گروه گواه (40 مرد، 40 زن) که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و از نظر برخی متغیرهای جمعیت شناختی با یکدیگر همتا شده بودند، مقایسه شدند. داده ها به کمک پرسش نامه سبک های مقابله ای و سیاهه استرس زندگی هولمز– راهه گردآوری و به کمک آزمون رگرسیون لجستیک، تحلیل واریانس چند متغیره (مانووا) و آزمون t، تحلیل شدند.

    یافته ها

    بیماران کرونری قلب در مقایسه با افراد گروه گواه، میزان استرس بالاتری را تجربه می کنند و در برخورد با مسایل استرس زا بیشتر از سبک های مقابله ای هیجان مدار بهره می گیرند. 79 درصد واریانس مربوط به بروز بیماری کرونری قلب توسط متغیرهای استرس زا و سبک های مقابله ای تبیین شد که از این میان سبک هیجان مدار بیشترین سهم (51%) و استرس کمترین سهم (11%) را داشتند. مردان مبتلا به بیماری کرونری قلب، بیشتر سبک مقابله ای ناکارآمد رویارویی مستقیم و زنان مبتلا به این بیماری، بیشتر سبک مقابله ای ناکارآمد خود کنترلی را به کار می بردند.

    نتیجه گیری

    بین سبک های مقابله ای هیجان مدار و بیماری کرونری قلب ارتباط معنی داری وجود دارد و در ارتباط با این مساله، جنسیت نیز نقش مهمی دارد.

    کلیدواژگان: بیماری کرونری قلب، استرس، سبک های مقابله ای
  • مهناز مغانلو، مریم آگیلار، وفایی *، مهرناز شهرآرای صفحه 377
    هدف

    هدف پژوهش توصیفی حاضر، بررسی رابطه سبک های هویت مدل برزونسکی و دینداری بود.

    روش

    359 دانشجو (182 مرد و 177 زن) که با روش نمونه گیری تصادفی- طبقه ای- چندمرحله ای از میان دانشجویان کارشناسی دانشگاه های تهران، علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی انتخاب شده بودند، به پرسش نامه سبک های هویت، پرسش نامه جهت گیری مذهبی اسلامی و مقیاس باورهای پساانتقادی پاسخ دادند. داده ها به کمک ضریب همبستگی گشتاوری پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام تحلیل شدند.

    یافته ها

    بیشتر متغیر های دینداری دو مقیاس با هویت اطلاعاتی و هنجاری ارتباط مثبت و با هویت نامتمایز/ اجتنابی ارتباط معکوس داشتند. نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که باورها و مناسک توسط دو سبک هویت اطلاعاتی و هنجاری، اخلاق توسط هر سه سبک هویتی، شمول استعلا توسط دو سبک هنجاری و نامتمایز/ اجتنابی (به صورت منفی) و پردازش نمادین مذهب تنها توسط هویت اطلاعاتی قابل پیش بینی است.

    نتیجه گیری

    ارتباط مثبت بیشتر متغیرهای دینداری با سبک های هویت اطلاعاتی و هنجاری و ارتباط معکوس آنها با سبک هویت نامتمایز/ اجتنابی، نشانگر تعلق این متغیرها به یک سازه مشترک دینداری است.

    کلیدواژگان: سبک های هویت، باورها و مناسک، اخلاق، شمول استعلا، پردازش نمادین مذهب
  • صفا مقصودلو، آرش قدوسی، علیرضا کفاشیان، سمیه بهرام زاده، عباس عطاری صفحه 388
    هدف

    هدف این پژوهش بررسی عوامل موثر منجر به قتل در زنان دارای این اتهام بود.

    روش

    در این پژوهش که از نوع پژوهش های کیفی است با 19 زن متهم به قتل در زندان مرکزی اصفهان، یک مصاحبه عمیق انجام شد و طی آن عواملی چون شرایط دوران کودکی و خانوادگی، ازدواج، ویژگی های فردی و خانوادگی همسر و انگیزه های قتل بررسی گردید. با کدگذاری مصاحبه ها و دسته بندی کدهای مشابه، سه گروه اصلی «عوامل مربوط به قاتل»، «عوامل مربوط به مقتول» و «عوامل مربوط به قتل» مشخص شد.

    یافته ها

    متهمان بیشتر حاشیه نشین و روستانشین، در خانواده هایی با جمعیت بالا و سواد کم و درآمد پایین بودند. سابقه خشونت و اعتیاد در شماری از خانواده های آنها گزارش شد ولی مشکل اصلی خانواده ها نبود. بیشتر افراد مورد بررسی تحصیلات پایین تر از دوره راهنمایی داشته و پیش از ارتکاب به چنین جرمی سابقه جرم و زندانی شدن به جز یک مورد نداشتند. سابقه اختلال مهم روانپزشکی، رفتارهای ضداجتماعی و منافی عفت، پرخاشگری و اعتیاد پیش از ازدواج در هیچ کدام از آنها گزارش نشد. مهم ترین انگیزه های قتل، عوامل فردی مربوط به مقتول و مشکلات زندگی پس از ازدواج بود. در بیشتر موارد، مقتول فردی پرخاشگر، با سابقه آزارهای جسمی، جنسی و روانی شدید نسبت به همسر، اعتیاد، سابقه روابط خارج از زناشویی، تشویق یا تهدید زنان به کسب درآمد از راه های غیرشرعی، بی کاری و وضع مالی نامناسب بود.

    نتیجه گیری

    ازدواج های نامناسب می توانند پیامدهای زیانبار فردی، خانوادگی و اجتماعی داشته باشند.

    کلیدواژگان: زنان قاتل، انگیزه قتل، عوامل خطر
|
  • Amir Shabani Page 323
  • Hooman Narenjiha, Roya Nouri, Mehdi Akbarian, Mehdi Azizabadi Farahani, Mahmoud Mirzamani Page 327
    Objectives

    The present study was carried out with the purpose of investigating lifetime non-fatal overdose of illicit addictive substances, its relationship with demographic characteristics, and pattern of abuse in individuals with substance dependency.

    Method

    In a descriptive study, data were gathered from 29 provinces in Iran from May to September 2008. Addicted individuals were interviewed in prisons, treatment centers, and on the streets. Selection of participants was random in prisons and treatment centers, and via snowball sampling on the streets.

    Results

    3329 (42.1%) of individuals with dependency on illicit addictive substances, reported experiencing overdose in their lifetime. Lifetime experience due to non-fatal overdose in Iranian drug users was significantly higher in those whose primary substance was Norjesik (53.9% vs. 41.6%, p<0.001) or Heroin (50.2% vs. 40.1%, p<0.001), and intravenous drug users (56.1% vs. 38.8%, p<0.001). Logestic regression showed that gender (p<0.01), living alone (p<0.05), unemployment (p<0.05), illegal income (p<0.01), history of cigarette use in one family member (p<0.001) were predictors of experiencing non-fatal overdose.

    Conclusion

    Paying attention to non-fatal substance overdoses in addicts in general, and heroin, Norjesik and intravenous users in particular is crucial. Organizaitons active in prevention, treatment and harm reduction should make the necessary preparations.

  • Abbas Firoozabadi, Ali Asghar Asgharnejad Farid, Jafar Mirzaei, Hossein Shareh Page 334
    Objectives

    This study was carried out with the aim of normalizing Clinician Administered PTSD Scale-version 1 (CAPS-1) for psychological consequences due to war.

    Method

    Participants comprised 105 Iran-Iraq war male veterans with a disability degree of 15-50 percent all diagnosed with Posttraumatic Stress Disorder (PTSD). Reliability was evaluated by test-retest with two weeks interval and Cronbach's alpha. Factorial analysis with principle component analysis method was used to evaluate validity.

    Results

    Test-retest reliability and Cronbach's coefficient for scale were 0.86 and 0.92 respectively. Factorial analysis with principle component analysis method indicated a high validity for the scale. Exploratory factorial analysis indicated a robust six-factor structure.

    Conclusion

    CAPS-1 has appropriate validity and reliability for the population of Iranian veterans.

  • Mehdi Rabiee, Kazem Khorramdel, Mehrdad Kalantari, Hossein Molavi Page 343
    Objectives
    The aim of the present study was to examine the factor structure, validity and reliability of the Modified Yale-Brown Obsessive-Compulsive Scale in a sample of Iranian students.
    Method
    The method of this study was standardi-zation. After the translation of the original version of the mentioned Scale to Farsi and confirming it by three psychology and English language professors, the final version was administered to 100 students (50 males, 50 females) of Isfahan University who were selected through stratified-cluster sampling. The age range of the participants was between 19 to 35 years. To assess reliability, internal consistency and split half methods were used. Also, concurrent validity and validity of diagnostic factorial structure were used to determine reliability.
    Results
    The range of Cronbach’s alpha was from 0.78 for factor of “power of thought control” to 0.93 for “obsessive thoughts and behaviors”. Also, the coefficients of Cronbach’s alpha reliability, split half, and Gotman coefficient were 0.93, 0.83, and 0.92 respectively. The correlation coefficient of this questionnaire with Padua Inventory and Body Satisfaction Scale was 0.58 and 0.33 respectively. Factor analysis of two factors, namely “power of thought control” and “obsessive thoughts and behaviours”, accounted for 66% of ques-tionnaire variance in total.
    Conclusion
    Modified Yale-Brown Obsessive-compulsive Scale for body dysmorphic disorder has satisfactory reliability and validity in the sample of Iranian students, and could be used for diagnostic and therapeutic purposes.
  • Gholam Reza Rajabi Page 351
    Objectives

    The aim of the present study was to examine the factorial structure of marital satisfaction scale in staff members of Shahid Chamran University, Ahvaz, Iran.

    Method

    200 married staff members of Shahid Chamran University who were randomly selected from among the staff of the university, completed Mehrabian Marital Satis-faction Scale as well as Enrich Marital Satisfaction Ques-tionnaire.

    Results

    Internal consistency of all the scale in women, men and the two extracted factors, indicated a high validity of the scale. Correlation coeficient between each scale item with the total score of the items ranged between 0.06 to 0.88, and all (exept for item 10) were satistically significant (p<0.001). Concurrent validity coefficient between this scale and ENRICH Marital Satisfaction Questionnaire was 0.83. Principle Axis Factoring (oblique rotation) on Marital Satisfaction Scale accounted for 57.46% of the variance. The greater portion of this variance (45.64%) was accounted for by the first factor. Also, confirmatory factor analysis determined the two-factor model relative to the one-factor model.

    Conclusion

    Regarding the satisfactory reliability and validity of Marital Satisfaction Scale, this scale could be useful in research settings and measuring couple satisfaction in consultation centers.

  • Fatemeh Gharehbaghy, Maryam Aguilar, Vafaie Page 359
    Objectives

    This research investigated the role of marital conflict and family emotional security in children’s physical and psychosocial health.

    Method

    413 fifth-grade school children in the city of Tehran (220 girls and 193 boys) with a mean age of 10.81, were selected using relative stratified random sampling. Mothers responded to the Overt Hostility/ O’Leary-Porter Scale (OPS) and the Child Health Questionnaire-Parent Form (CHQ-PF-28) and children responded to the Security In the Family System (SIFS) scales.

    Results

    The findings indicated that marital conflict and family emotional insecurity have inverse relationship with children’s physical and psychosocial health. Also, marital conflict was a predictor (inversely) of children emotional security.

    Conclusion

    Marital conflict leads to an insecure attachment of children to parents.

  • Mehdi Akbari, Majid Mahmood Aliloo, Nasser Aslanabadi Page 368
    Objectives

    This study was carried out to investigate the relationship of coping styles and stress with Coronary Heart Disease (CHD), as well as evaluating inefficient coping styles in patients with this disease.

    Method

    In a case-control study, 80 patients with coronary heart disease (40 males, 40 females) who had presented to Shahid Madani Hospital in the city of Tabriz were compared with 80 controls (40 males, 40 females) who were selected using convenience sampling, and were matched by a number of demographic factors with each other. Data were gathered using Coping Style Questionnaire (CSQ) and Holms-Rahe Life Stress Inventory, and were analyzed via Logistic Regression, Multiple Analysis of Variance (MANOVA) and t-test.

    Results

    CHD patients have higher stress rates in comparison with controls, and use emotion oriented coping styles in general. Seventy nine percent of the variance related to the development of CHD is due to stress and coping styles, among which emotion oriented coping style had the highest (51%) and stress had the lowest (11%) share. Male CHD patients mostly used the inefficient direct confrontation style and female CHD patients mostly used the inefficient self-control style.

    Conclusion

    There is a significant relationship between emotion oriented coping styles and CHD, and gender has an important role in this regard.

  • Mahnaz Moghanloo, Maryam Aguilar, Vafaie, Mehrnaz Shahraray Page 377
    Objectives

    The aim of this descriptive study was to examine the relationships between identity styles of the Berzonsky model and religiosity.

    Method

    359 students (182 males and 177 females) who were selected using a randomized stratified multi-stage method from among undergraduate students of Shahid Beheshti and Tehran universities, were assessed using Berzonsky Identity Styles Inventory (ISI), Islamic Orientation Questionnaire, and the Duriez Post Critical Belief Scale (PCBS). Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and stepwise regression analysis.

    Results

    Based on correlation analysis, most religiousity variables were positively related to informational and normative identity styles and negatively related to diffuse/avoidant identity style. Also, stepwise regression analysis showed that religious belief and practice, was predicted by informational and normative identity styles, inclusion of transcendence was predicted by normative and diffuse/avoidant identity styles (negatively) and symbolic processing was positively predicted by informational identity style.

    Conclusion

    The positive relation of most religiousity factors with informational and normative identity styles, and their negative relationship with diffuse/avoidant identity styles indicates that these factors belong to a common religious construct

  • Safa Maghsoodloo, Arash Ghodousi, Alireza Kafashian, Somayeh Bahramzadeh, Abbas Attari Page 388
    Objectives

    The aim of the present study was to examine the factors leading to murder in females convicted of this crime.

    Method

    In this qualitative research, a deep interview was carried out with 19 female murder convicts in Isfahan Central Prison, during which factors such as childhood and familial conditions, marriage, personal and familial features of the spouse, and motivations for murder were discussed. By coding the interviews and classifying similar codes together, three principal groups resulted: “factors related to the murderer”, “factors related to the victim”, and “factors related to murder”.

    Results

    The convicts belonged mainly to suburban and rural areas, and crowded families of low education and income. Most subjects had only passed the elementary years of school, and except for one case, none had a history of crime and imprisonment before committing the present crime. Also, a history of a major psychiatric disorder, antisocial and promiscuous behavior, aggression, and addiction before marriage was not present in any of the cases. Major motivations of murder included personal factors related to the victim and domestic problems after marriage. In most cases, the murder victim had been an aggressive individual, with a history of severe physical, sexual and psychological abuse toward his spouse, addiction, history of extramarital relations, encouraging or threatening women to make an earning through illicit means, unemployment, and improper financial status.

    Conclusion

    Unsuitable marriage can lead to detrimental individual, familial and social consequences.