فهرست مطالب

Kermanshah University of Medical Sciences - Volume:14 Issue: 1, 2010

Journal of Kermanshah University of Medical Sciences
Volume:14 Issue: 1, 2010

  • تاریخ انتشار: 1388/12/20
  • تعداد عناوین: 13
|
  • ماری عطایی، وریا رحیمی، منصور رضایی، ژاله کوه بومی، مهدی زبیری صفحات 1-9
    زمینه
    هزینه بالای آنتی بیوتیک ها و خطر مقاومت باکتریایی، دو دلیل مهم برای آموزش استفاده منطقی از آنتی بیوتیک ها است. هدف این مطالعه تعیین میزان تاثیر کارگاه آموزشی تجویز منطقی آنتی بیوتیک ها بر الگوی تجویز آن ها در نسخ پزشکان عمومی شرکت کننده در کارگاه بود.
    روش ها
    این مطالعه مداخله ای (قبل و بعد) بر روی 2040 نسخه مربوط به 17 پزشک عمومی شرکت کننده در کارگاه انجام گرفت. عوامل مختلفی مانند تعداد دارو در هر تجویز، 1ماه قبل و 6 ماه بعد از کارگاه تعیین گردید. برای آنالیزآماری از آزمون فریدمن استفاده شد.
    یافته ها
    تعداد اقلام دارویی در هر نسخه یک ماه قبل و شش ماه بعد از برگزاری کارگاه، به ترتیب 72/0±5/3 و 08/1±5/3 قلم (906/0=P)، برای تجویز آنتی بیوتیک به ترتیب 4/10±21/52 و 8/16±6/47 درصد (726/0=P) و برای تجویز توام آنتی بیوتیک های خوراکی و تزریقی 9/11±5/17 و 1/13±4/13 درصد (571/0=P) بود.
    نتیجه گیری
    برگزاری کارگاه، بر روی تجویز آنتی بیوتیک ها توسط پزشکان عمومی شرکت کننده در کارگاه تاثیری نداشت. فقدان انگیزه درونی و صرفا انگیزه دریافت گواهی شرکت در کارگاه، ساختار و روش آموزشی ضعیف به کار رفته در کارگاه و حجم کم نمونه، ممکن است از دلایل به دست آمدن این نتایج باشد.
    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک، پزشکان عمومی، تجویز منطقی، دارو، کارگاه آموزشی
  • زهره محمودی، فرنگیس شاهپوریان، فریده باستانی، سوسن پارسای، فاطمه حسینی صفحات 10-19
    زمینه
    سندرم پیش از قاعدگی یکی از شایع ترین اختلالات سنین باروری است. هدف مطالعه حاضر بررسی اثرات درمانی افزودن کربوهیدرات به رژیم غذایی به دو صورت مکمل و ماده غذایی بر شدت سندرم پیش از قاعدگی بود.
    روش ها
    این مطالعه در دو مرحله انجام شد. مرحله اول برای تعیین فراوانی و شناخت افراد مبتلا به این سندرم به صورت مقطعی و مرحله دوم به صورت کارآزمایی بالینی متقاطع انجام گردید. پس از شناسایی افراد مبتلا بر اساس معیار انجمن روانپزشکان آمریکا، 80 نفر واجد شرایط شرکت در کارآزمایی بودند. در نهایت اطلاعات در مورد 76 نفر تکمیل شد. افراد مبتلا برای 3 ماه مداخلات ماده و مکمل غذایی کربوهیدراته و مکمل پروتئینه (پلاسبو) را دریافت کردند و در این مدت، شدت علایم تجربه شده را در فرم یادداشت روزانه علایم پیش از قاعدگی ثبت نمودند.
    یافته ها
    افزودن کربوهیدرات به رژیم غذایی به هر دو صورت مکمل و ماده غذایی درکاهش شدت سندرم پیش از قاعدگی درهر سه دسته علایم خلقی، رفتاری و جسمی مؤثر بود (001/0P
    کلیدواژگان: سندرم پیش از قاعدگی، کربوهیدرات، رژیم غذایی، مکمل
  • خسرو ستایشی، محمدباقر حیدری، آرش گل پذیر سرخه، نوید محمدی، فرید نجفی صفحات 20-26
    زمینه
    درد پس از عمل، مساله مهمی برای بیمار و جراح است. استفاده از روش هایی که با حداقل درد، ناتوانی پس از عمل کم تری را به همراه داشته باشد، ترجیح داده می شود. هدف ازاین بررسی مقایسه اثر مارکائین به روش تزریق زیر جلد و زیر فاسیا و اثرات ضد درد آن است.
    روش ها
    در یک کارآزمایی بالینی کنترل شده تصادفی دوسوکور، 168 بیمار با هرنی اینگوینال یک طرفه مستقیم یا غیرمستقیم بررسی شدند. بیماران به طور تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم و اطلاعات جمعیت شناختی از پرونده استخراج شد. پس از ترمیم فتق، در گروه اول، مارکائین 5/0درصد به میزان cc 10 زیر فاسیا و در گروه دوم به همان میزان، زیر جلد تزریق گردید. پس از عمل، میزان درد بیماران مورد سؤال قرار گرفت. اطلاعات در دو گروه و میزان کاهش درد در دو روش مقایسه شد.
    یافته ها
    شدت درد استاتیک و دینامیک پس از دو و چهار ساعت از تزریق مارکائین، در گروه زیر فاسیا به طور معناداری کم تر از گروه زیر جلد بود. با از بین بردن اثر نوع هرنی در دو گروه، اختلاف در کاهش درد همچنان معنادار باقی ماند. میزان درد استاتیک چهار ساعته با افزایش سن، کاهش یافت ولی بین درد و جنس ارتباطی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با تزریق زیر فاسیای مارکائین، بیماران با درد کم تر بیمارستان را ترک می کنند.
    کلیدواژگان: فتق، مارکائین، درد استاتیک، درد دینامیک
  • بهناز فلک الافلاکی، سعیده مظلوم زاده، ناصر لسان صفحات 27-35
    زمینه
    فرم ایدیوپاتیک سندرم نفروتیک وابسته به استروئید و یا با عودهای مکرر، به دلیل مسمومیت ناشی از استروئید، یک مشکل درمانی است. این مطالعه با هدف بررسی اثر لوامیزول در درمان کودکان مبتلا به سندرم نفروتیک ایدیوپاتیک وابسته به استروئید و یا با عودهای مکرر انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، 43 کودک 14-1 ساله مبتلا به سندرم نفروتیک وابسته به استروئید (23 نفر) و یا با عود مکرر (20 نفر) بررسی شدند. بیماران، 4 هفته با پردنیزولون خوراکی (mg/m2/day60) منقسم روزانه درمان شدند. سپس دوز به mg/m2 40 و به صورت یک روز در میان کاهش می یافت و همزمان لوامیزول (mg/kg 5/2) یک روز در میان شروع شد. بیماران، ماهانه از نظر بهبودی، عود و عوارض جانبی دارو ارزیابی شدند. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه جمع آوری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 11.5 و آزمون های تی، ویلکاکسون و کای دو تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    باتجویز لوامیزول، 5/46 درصد، بهبودی کامل و 9/34 درصد، بهبودی نسبی پیدا کردند. 6/18 درصد به دارو پاسخ ندادند. مدت رمیسیون 5/39 درصد از کودکان بیشتر از یک سال بود. میانگین دفعات عود در سال، از 1±7/2 بار قبل از شروع درمان به 2/1±1/1 بار بعد از شروع لوامیزول کاهش یافت (001/0>P). اختلاف آماری معناداری بین اثر لوامیزول با نوع سندرم نفروتیک و سن شروع بیماری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    لوامیزول، بی خطر و مؤثر بوده و می توان آن را در درمان سندرم نفروتیک وابسته به استروئید یا با عود مکرر توصیه نمود.
    کلیدواژگان: لوامیزول، سندرم نفروتیک، وابسته به استروئید، عودهای مکرر
  • پریسا گلفام، حسنعلی کریمپور، میترا یاری صفحات 36-41
    زمینه
    معمولا برای القاء بیهوشی در سزارین از تیوپنتال سدیم استفاده می شود و یکی از داروهای جایگزین آن پروپوفول است. با توجه به تفاوت اثرات همودینامیک این دارو و تناقضاتی که در مطالعات مختلف وجود دارد بر آن شدیم اثرات پروپوفول و تیوپنتال سدیم را بر روی مادر و نوزاد مقایسه کنیم.
    روش ها
    مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دوسوکور در مادران باردار ترم کاندید سزارین انجام شد. بیماران به صورت تصادفی در دو گروه 30 نفره قرار گرفتند. در یک گروه برای القاء بیهوشی از پروپوفول و در گروه دیگر از تیوپنتال سدیم استفاده شد و سپس ضربان قلب، وضعیت تنفسی و رنگ پوست نوزادان در ثانیه سی ام و نیز آپگار دقیقه اول و پنجم آن ها بررسی و ثبت شد. همچنین فشار خون و ضربان قلب مادران، پنج دقیقه قبل و بعد از اینداکشن ثبت شد.
    یافته ها
    بین وضعیت تنفسی و رنگ پوست نوزادان در ثانیه سی ام در دو گروه، تفاوت معنادار آماری وجود نداشت ولی ضربان قلب ثانیه سی ام نوزادانی که در گروه القاء با پروپوفول قرار داشتند کم تر از نوزادانی بود که در گروه تیوپنتال بودند. بین آپگار دقیقه یک و پنج نوزادان و ضربان قلب و فشار خون مادران در دو گروه، تفاوت معنادار آماری وجود نداشت (05/0P>).
    نتیجه گیری
    از آن جایی که تجویز پروپوفول، تاثیر سویی بر همودینامیک مادر و وضعیت بالینی نوزاد نداشت مصرف این دارو به ویژه در موارد خاص می تواند راه گشا باشد.
    کلیدواژگان: سزارین، پروپوفول، تیوپنتال سدیم، نوزاد، آپگار
  • عفت هاتف نیا، شمس الدین نیکنامی، محمود محمودی، فضل الله غفرانی پور، مینور لمیعیان صفحات 42-53
    زمینه
    سرطان پستان، شایع ترین سرطان در بین زنان است. با توجه به عدم شناخت علت سرطان پستان، تشخیص زودرس بیماری به وسیله ماموگرافی به عنوان دقیق ترین ابزار، یک امر ضروری است. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر آموزش بر ارتقاء دانش، نگرش و عملکرد زنان شاغل در کارخانه های دارویی تهران در زمینه سرطان پستان و انجام ماموگرافی است.
    روش ها
    مطالعه حاضر از نوع مطالعات تجربی است که تاثیر یک برنامه آموزشی 12 هفته ای مبتنی بر الگوی اعتقاد بهداشتی را با هدف بهبود عوامل نگرشی و شناختی در خصوص سرطان پستان و ارتقاء ماموگرافی زنان شاغل در کارخانه های دارویی (220 نفر) شهر تهران در سال 1378 ارزیابی کرده است. پس از جمع آوری اطلاعات به وسیله پرسشنامه و انجام مداخلات، اطلاعات استخراج شده سه ماه پس از مداخله با استفاده از آزمون های آماری تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    پس از مداخله، میانگین آگاهی و متغیرهای نگرشی به صورت معنادار افزایش و امتیازات متغیر موانع درک شده به صورت قابل ملاحظه ایی کاهش پیدا کرد. همچنین نتایج نشان دهنده افزایش انجام ماموگرافی پس از مداخله آموزشی است.
    بحث: استفاده از مدل اعتقاد بهداشتی در ارتقاء ماموگرافی به صورت قابل قبولی عمل کرده و پیشنهاد می شود که برای مداخلات آموزشی جهت ارتقاء عملکرد ماموگرافی در نمونه های مشابه مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، ماموگرافی، الگوی اعتقاد بهداشتی، آموزش زنان شاغل
  • حکیم بکری زاده، هیوا ویسی صفحات 54-65
    زمینه
    حداکثر اکسیژن مصرفی به عنوان معیاری برای سنجش ظرفیت قلبی- تنفسی پذیرفته شده است. این عامل نشانه قدرت تطابق فیزیولوژیکی، برای افزایش زمان فعالیت و کارایی دستگاه قلبی- عروقی است. هدف این تحقیق، یافتن یک همبستگی بهینه بین شاخص های حداکثر اکسیژن مصرفی و حداکثر تهویه ارادی و تاثیر آن ها بر روی آمادگی قلبی- تنفسی دانشجویان ورزشکار دانشگاه شهید چمران اهواز در طی یک سال (83-1382) بود.
    روش ها
    مطالعه حاضر به روش توصیفی، از نوع پیمایشی و همبستگی انجام گرفته است. این پژوهش، دارای شاخص هایی از نوع کمی است که برای تحلیل آماری این شاخص ها از تحلیل همبستگی کانونی استفاده می شود. اطلاعات از یک نمونه 60 تایی به روش نمونه گیری تصادفی ساده از دانشجویان ورزشکار دانشگاه شهید چمران اهواز با دامنه سنی 25-19 سال، با قد و وزن همگن جمع آوری شده اند.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که ایده آل ترین همبستگی (بیشترین)، زمانی است که شاخص های حداکثر اکسیژن مصرفی و حداکثر تهویه ارادی به طور هم زمان روی شاخص های اسپیرومتری تاثیر می گذارد، به طوریکه این میزان همبستگی برابر با 81/0 می باشد (001/0P=). همچنین این مقدار همبستگی، 61/65 درصد تغییرات شاخص های اسپیرومتری را بیان می کند.
    نتیجه گیری
    ارایه تحلیل همبستگی کانونی در این پژوهش نشان می دهد که یک رابطه مستقیم و مثبت بین ترکیب شاخص های حداکثر اکسیژن مصرفی و حداکثر تهویه ارادی با شاخص های اسپیرومتری وجود دارد.
    کلیدواژگان: حداکثر اکسیژن مصرفی، حداکثر تهویه ارادی، آمادگی قلبی، تنفسی، تحلیل همبستگی کانونی
  • حبیب الله خزایی، منصور رضایی، محمدرسول قدمی، مسعود طهماسیان، اعظم قاسمی مبرا، الهام شیری صفحات 66-72
    زمینه
    اضطراب از شایع ترین اختلالاتی است که راه کارهای گوناگونی در جهت کاهش و یا درمان آن پیشنهاد شده است. ارزش های مذهبی به عنوان راهی در جهت کنترل اضطراب مطرح شده اند. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین سطوح ارزش های مذهبی و میزان اضطراب در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در سال تحصیلی 85-1384 انجام شد.
    روش ها
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی است. به روش نمونه گیری تصادفی، تعداد 498 نفر از دانشجویان مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه جمعیت شناختی، پرسشنامه ارزش های آلپورت، ورن، لیندزی و پرسشنامه اضطراب آشکار و پنهان اسپیلبرگر بود. تجزیه و تحلیل داده ها با بهره گیری از روش های آماری آنالیز واریانس، آزمون تی، روش های آمار توصیفی و کای دو انجام گرفت.
    یافته ها
    1/17 درصد از دانشجویان مورد مطالعه، دارای ارزش های مذهبی پایین، 1/79 درصد در حد متوسط و 8/3 درصد در حد بالا بودند. 8/43 درصد از دانشجویان از اضطراب خفیف، 8/47 درصد از اضطراب متوسط و 4/8 درصد نیز از اضطراب شدید رنج می برند. بین سطوح ارزش های مذهبی و میزان اضطراب دانشجویان، ارتباط معناداری وجود داشت (01/0P
    کلیدواژگان: ارزش های مذهبی، اضطراب
  • حسین حاتمی، مریم حاتمی، حمید سوری، علیرضا جانبخش، فیض الله منصوری صفحات 73-81
    زمینه
    در کشورهایی که بروسلوز از شیوع زیادی برخوردار است هرچند بدخیم ترین مننژیت مونونوکلئری را نوع سلی و فراوان ترین آن ها را انواع ویروسی تشکیل می دهند ولی درمان پذیرترین آن ها شامل مننژیت های بروسلایی می باشد.
    روش ها
    این مطالعه توصیفی-مقطعی روی 39 بیمار بستری در بیمارستان سینای کرمانشاه در طی سال های 84-1367 انجام شد. تشخیص مننژیت بروسلایی با آزمون رایت یا کومبس رایت مثبت در نمونه های سرمی و مایع نخاعی محرز بود و اطلاعات بیماران وارد چک لیست های مربوطه گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد 9/26 سال، 64 درصد آنان مؤنث و 34 درصد مذکر بودند. شکایات بیماران به ترتیب فراوانی، شامل سردرد (95%)، استفراغ (77%)، ضعف (39%)، میالژی (15%)، سرفه (15%)، اختلالات حرکتی (15%) و آرترآلژی (13%) بوده است. یافته های بالینی عمده، شامل سختی گردن (74%)، اسپلنومگالی (49%)، کرنیگ (41%)، برودزینسکی (39%) بود. تست رایت با عیار 1:160 تا 1:1280 در سرم کلیه بیماران، تست رایت یا کمبس رایت مایع نخاع در نیمی از آنان و کشت خون، مغز استخوان یا CSF در 6 نفر از 10 نفر (60%)، مثبت بوده است.
    نتیجه گیری
    ویژگی های اپیدمیولوژیک و از جمله توزیع سنی، جنسی و فصلی آن تقریبا شبیه به بروسلوز سیستمیک بوده ولی در مطالعه حاضر، توزیع جنسی بیماران، با اغلب مطالعات دیگر متفاوت بود و توزیع فصلی بیماری نیز از توزیع فصلی بروسلوز سیستمیک، تبعیت نمی کرد. پاسخ قاطع، بدون عارضه و بدون عود بعدی با کوتریموکسازول+ریفامپین و بعضا با افزودن داروی سومی نظیر استرپتومایسین، به مدت 60-45 روز در این مطالعه بیش از اغلب مطالعات دیگر جلب توجه می کند و به عنوان رژیم درمانی انتخابی، توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: مننژیت بروسلایی، نروبروسلوز، رایت، کرمانشاه
  • زهرا سلمانی، میترا تدین، سیدکاظم علوی فاضل صفحات 82-90
    زمینه
    ارگاسم، اوج هیجان و لذت جنسی است که اختلال آن در خانم ها احساس محرومیت و ناکامی را ایجاد کرده و می تواند منشا مشکلات روحی و جسمی، ناسازگاری و اختلافات زناشویی شود و زمینه آسیب پذیری فرزندان را نیز فراهم کند. هدف از این مطالعه بررسی شیوع اختلال ارگاسم و عوامل مؤثر برآن در زنان بود.
    روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی -تحلیلی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه خانم های 65-15ساله مراجعه کننده به پلی کلینیک حصارک کرج در سال 84-1383 بود. از میان مراجعه کنندگان، تعداد 1200 خانم به صورت نمونه گیری آسان، انتخاب و اطلاعات با روش مصاحبه و ابزار پرسشنامه استخراج گردید. برای کسب روایی و پایایی آن به ترتیب از روش اعتبار محتوی و آزمون هم زمان استفاده شد. تجزیه و تحلیل آماری، از طریق آزمون کای دو، من ویتنی و تی انجام گردید.
    یافته ها
    3/26 درصد از مراجعین، اختلال ارگاسم داشتند. بین سن فرد، سن همسر، سن زمان ازدواج، میزان تحصیلات، آموزش بهداشت بلوغ توسط والدین، داشتن اطلاعات جنسی و رضایت زناشویی با اختلال ارگاسم، ارتباط معناداری دیده شد (05/0P
    کلیدواژگان: اختلالات جنسی، زنان، اختلالات ارگاسم، عوامل مؤثر
  • عبدالرسول مولودی، فریدون سبزی، بهزاد حاجی مرادی صفحات 91-95
    زمینه
    نارسایی قلب به عنوان یک بیماری تهدیدکننده زندگی محسوب شده و در راس اموری است که سازمان بهداشت جهانی به آن توجه دارد. مطالعه حاضر به منظور بررسی فراوانی نارسایی قلب در بیماران مبتلا به بلوک شاخه چپ انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی کلیه بیمارانی که طی سال های 86-1385 بستری شده اند صرفنظر از اتیولوژی بستری، به وسیله نوار قلب ارزیابی شده و در صورت مشاهده بلوک شاخه چپ در الکترو، عکس سینه و اکوکاردیوگرافی انجام شده است. متغیرهایی نظیر سن، جنس، بیماری زمینه ای، ریتم سینوسی، مدت زمان کمپلکس QRS و کسر جهش به وسیله نمونه گیری در دسترس، مورد ارزیابی قرار گرفته و داده های به دست آمده از آمار توصیفی و از آزمون تی مستقل، ارزیابی و مقادیر 05/0P< معنادار فرض شده است.
    یافته ها
    246 بیمار مبتلا به بلوک شاخه چپ در محدوده سنی 85-38 سال بررسی شدند.ارتباط معناداری بین جنس و نارسایی قلب در این مطالعه مشاهده شده به طوری که EF مردان 5/35 درصد و برای زنان 9/37 درصد بوده است (05/0P
    کلیدواژگان: نارسایی قلب، بلوک شاخه چپ
  • داریوش پورمند، علیرضا جانبخش صفحات 96-100
    هرپس سیمپلکس ویروس (HSV)، یک بیماری عفونی واگیر با گسترش جهانی است. HSVI معمولا در طی دوران کودکی به وسیله تماس های غیرجنسی منتقل می شود. در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته، HSVI یکی از علل مهم هرپس زنیتال است. آگاهی از فراوانی این عفونت در زنان حامله می تواند در انتخاب روش های درمانی و پیشگیری مناسب، کمک کننده باشد. در این مطالعه، 65 زن باردار مراجعه کننده به چند درمانگاه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برای وجود آنتی بادی های IgG برضد HSVI موردآزمایش قرار گرفتند. فراوانی آلودگی بهHSVI در 4/55 درصد جمعیت مورد مطالعه بودکه نسبت به کشورهای غربی پایین تر است.
    کلیدواژگان: هرپس سیمپلکس ویروس، سرواپیدمیولوژی، حاملگی
  • نسرین فاضل صفحات 101-102
    سردبیر محترم: نقش مادر در رشد و بقای کودک در مطالعات مختلف، مورد تاکید قرار گرفته (1) و عوارض مختلف تغذیه مصنوعی نوزاد مشخص است (2). گیاهان دارویی در سال های اخیر در بین مردم و نیز در بین متخصصان و پژوهشگران، مورد توجه زیادی قرار گرفته است. مطالعات سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد که 80 درصد جمعیت جهان از جنبه پزشکی به گیاهان وابسته هستند (3). مصرف داروهای با منشا گیاهی، تاریخچه طولانی دارد. افشره زیره 2 درصد، از اسانس بذر زیره با نام علمی کامین1 تهیه شده و مواد مؤثر آن شامل کامین آلدئید2، کارون3 و ترپنیول4 است (4). وجود پرولاکتین برای شیردهی ضروری است. گزارش شده است که مصرف قطره شیرافزا5 تاثیر قابل توجهی بر حجم شیرمادر و رشد وزنی شیرخواران ندارد. تاکنون چندین تحقیق در زمینه اثر این دارو بر میزان افزایش شیرمادر از طریق اندازه گیری میزان ترشح شیر، احساس مادر در مورد افزایش شیر و اثر دریافت دارو بر میزان پرولاکتین سرم موش و وزن بچه های آن ها انجام شده که نتایج متفاوتی را دربر داشته است. در دو مطالعه دیگر نیز همه مادران شیردهی که از قطره شیرافزا استفاده کرده بودند، افزایش شیر گزارش کردند (5). پژوهش حاضراز نوع کارآزمایی بالینی دوسوکور و دوگروهه است که بر روی 124 نفر از خانم های سزارین شده مراجعه کننده به بیمارستان شهیدان مبینی شهر سبزوار انجام گرفت. قبل از دادن دارو و دارونما 5/1 سی سی خون از ورید مادر گرفته شد. سپس 40 قطره افشره زیره (تهیه شده از شرکت دارویی باریج اسانس-کاشان) به گروه مورد و دارونمای کدگذاری شده به گروه شاهد در فاصله هر 20 دقیقه تا 3 بار داده شد (5). بعد از گذشت سه ساعت از نمونه گیری اول، نمونه خون دوم گرفته و به آزمایشگاه ارسال شد. اندازه گیری پرولاکتین به روش الیزا (کیت Radim) انجام گرفت. روش های آماری مورد استفاده شامل کای دو، من ویتنی و تی دانشجویی بود. نتایج پژوهش نشان داد که افشره زیره، نسبت به پلاسبو میزان پرولاکتین سرم مادر را بیشتر می کند. اختلاف این دو روش، کم و از نظر آماری معنادار نبود.
|
  • Mari Ataei, Weria Rahimi, Mansour Rezaei, Jaleh Koohboomi, Mahdi Zobeiri Pages 1-9
    Background
    High prices and the risk of bacterial resistance are two important reasons for educations of rational use of antibiotics in general physicians (GPs). The aim of this study was to determine the effect of workshop on rational use of antibiotics in GPs preh1ions.
    Methods
    This was a before-after study which was conducted on 17 attended GPs in the workshop. 2040 preh1ions from GPs were analyzed one month before and six month after the workshop. Different factors such as: number of drugs percent of antibiotics percent of more than one antibiotics and percent of both oral and injectable antibiotics per preh1ion were calculated. Friedman test were used for analysis of data.
    Results
    The mean and standard deviation of number of drugs per preh1ion was 3.50±0.72 and 3.50±1.08 before and after of workshop respectively (P=0.906). Antibiotic preh1ion before and after workshop was 52.21±10.24 and 47.6±16.8 percent (P=0.726). The study showed that combined oral and injectable antibiotics preh1ions were 17.5±11.9 and 13.4±13.1 percent before and after workshop (P=0.571).
    Conclusion
    We concluded that the rational use of an antibiotic workshop was not effective on antibiotic preh1ion. Limited sample size lack of internal motivation in GPs poor workshop structure educational methods and finally attending for receiving certificate maybe evolving factors for these results.
  • Zohre Mahmoodi, Farangis Shahpoorian, Farideh Bastani, Soosan Parsay, Fatemeh Hoseini Pages 10-19
    Background
    Premenstrual syndrome (PMS) is one of the most common disorders in women in reproductive age. The study aimed to assess the effect of carbohydrate-rich supplements and diets on premenstrual syndrome.
    Methods
    The study was conducted within two stages. First stage was deh1ive cross sectional investigation to find out frequency and subjects diagnosed as PMS according to the APA criteria’s. 80 subjects were confirmed and selected for clinical trial. The second stage was cross over interventional study. Subjects were allocated into three groups; high carbohydrate diet protein diet and carbohydrate supplements. All participants asked to follow the study protocol for three month and fill in Premenstrual Daily Syndrome Dairy questionnaires.
    Results
    76 participants completed the study and results revealed that PMS and its symptom’s intensity (mood behavioral and physical) decrease significantly using high carbohydrate supplements and diets (p= 0.001) and carbohydrate supplement was more effective than high carbohydrate diet (p= 0.001). Both carbohydrate supplements and high carbohydrate diet had same effect on anger depression and appetite.
    Conclusion
    The study concluded that consumption of carbohydrate supplements and high carbohydrate diet is recommended. Further researches need to be done regarding to positive effect of protein supplement on PMS.
  • Khosro Setayeshi, Mohammad Bagher Heidari, Arash Golpazir Sorkheh, Navid Mohammadi, Farid Najaf Pages 20-26
    Background
    Monitoring of post-operative pain is one of the most important problems for patient and surgeon. Using a method with minimal pain and disability is desirable for both sides. This study aimed to compare analgesic effects of subcutaneous and subfascial administration of Marcaine in inguinal hernia surgery.
    Methods
    In a double blind randomized controlled trial 128 cases of unilateral direct and indirect inguinal hernia were enrolled. Random allocation into two equal groups was done and demographic characteristics were collected. 10ml of Marcaine 0.5% was injected subfascially in the first group while the second received the same amount subcutaneously after repair of hernia. Severity of pain was assessed and compared after operation.
    Results
    Following two and four hours of Marcaine injection static and dynamic pain severity decreased in subfascial group significantly. These differences were persistent after adjusting for type of hernia. Static pain after four hours was decreasing in higher age groups. There was no relationship between pain and gender.
    Conclusion
    The study showed that subfascial Marcaine injection was more effective to control pain after surgery in patients. We suggest more investigations with large sample size of direct and indirect inguinal hernias as well as other abdominal wall surgeries.
  • Behnaz Falakolaflaki, Saeideh Mazloomzadeh, Naser Lesan Pages 27-35
    Evaluation of levamisole efficacy in the treatment of steroid dependent and/or frequently relapsing idiopathic nephrotic syndrome in childrenArticle PDF File: Page From: 27 To: 35 Visit: 283 -------------------------------------------------------------------------------- Article abstract:
    Background
    Steroid dependent (SDNS) and/or frequently relapsing idiopathic nephrotic syndrome (FRINS) is a therapeutic problem. This study was conducted to determine the effect of Levamisole in children with steroid dependent and/or frequently relapsing nephrotic syndrome.
    Methods
    In this Quasi-experimental study 43 children aged 1-14 years with steroid dependent (23 cases) and/or frequently relapsing (20 cases) nephrotic syndrome was studied. The patients were treated with prednisolone (60/mg/m2/day) for four weeks. Then steroid was tapered (40 mg/m2 /48 h) and simultaneously Levamisole (2.5 mg/ kg/48 h) was administrated. The patients were monitored every month for remission relapse and side effects of drug. Data were analyzed using Paired-Sample T Test Independent-Sample T Test Wilcoxon Signed Ranks Test Chi- Square Test and SPSS 11.5 for windows package.
    Results
    After initiation of Levamisole full and partial remission was showed in 46.5% and 34.9% respectively. 18.6% didnt respond to Levamisole. 39.5% remained in remission for more than one year. The mean relapse rate per annum was reduced from 2.7±1 times before to 1.1±1.2 times after administration of Levamisole (
  • Parisa Golfam, Hasanali Karimpur, Mitra Yari Pages 36-41
    To induce anesthesia in cesarean thiopental is often used and propofol may be used as an alternative. Considering different effects and contradictions deriving from previous studies this study aimed to investigate the effects of thiopental and propofol on apgar score.
    Methods
    A double blind clinical trial study was designed on pregnant women scheduled for elective cesarean. Patients were randomly divided in two groups of 30 subjects. The first group received propofol and the second group received thiopental to induce anesthesia. Heart rate respiratory conditions skin color of neonates and Apgar score of 1st and 5th minute were recorded. Blood pressure and heart rate of mothers was recorded five minutes before and after induction.
    Results
    The heart rate of neonates in the propofol group at the 30th second was less than those in thiopental group. There was no statistical significant difference between respiratory status and the skin color of neonates at 30th second. In addition there was no significant difference between the apgar score of 1st and 5th minute and the heart rate and blood pressure of mothers between two groups.
    Conclusion
    Since propofol had no adverse effect on mothers’ hemodynamics and the clinical status of neonates it can be used as an alternative drug to induce anesthesia.
  • Effat Hatefnia, Shamsaldin Niknami, Mahmoud Mahmoudi, Fazlollah Ghofranipour, Meinour Lamyian Pages 42-53
    Background
    Breast cancer is the most common cancer among women worldwide. Because of unknown etiology of cancer there is no specific existing method to prevent this diseases. Annual mammography is considered the most valuable tool for detecting breast cancer in the earliest possible stages. This study was conducted to determine the effects of an education program on promoting mammography behaviors among employees using the health belief model.
    Methods
    An experimental study was designed to evaluate the effectiveness of a 12 week education program based on health belief model to promote early detection of breast cancer using mammography. The sample size was 220 women aged 35 and over who were working in pharmaceutical industries. Participants were divided into two groups (110 in case group and 110 in control group). Base line and three months after education data was collected using a questionnaire and analyzed using an appropriate soft ware.
    Results
    The study showed that the mean scores of knowledge health belief variables (perceived susceptibility perceived benefits and perceived severity) and mammography behavior in case group were significantly increased. There was no significant difference observed in control group. The result also confirmed that the mean scores of perceived barriers were significantly decreased in case group but not in the control group.
    Conclusion
    We can conclude that health belief model educations have an acceptable influence on promoting women to use mammography as a screening tool to early detection of breast cancer.
  • Hakim Bekrizadeh, Hiwa Weisi Pages 54-65
    Background
    Maximal Volume Oxygen is an accepted standard for measuring cardiorespiratory readiness. This factor indicates the power of physiological adoption for increasing activity time and efficiency of cardiovascular system. The objective of this study was to find out an optimal correlation between Maximal Volume Oxygen and Maximal Voluntary Ventilation indicators and their effect on cardiorespiratory readiness of Shahid Chamran athlete students during 2004-2005.
    Methods
    A deh1ive analytical study was designed to recruit athlete students. Sixthy athlete students were selected using simple random selection method. The subjects age range was between 19-25 years old and they were about the same weight and height. Data was analyzed using canonical correlation analysis methods.
    Results
    The results indicated that the optimal correlation occurs when both lung expiration and lung inspiration indicators have simultaneous effect of Maximal Volume Oxygen and Maximal Voluntary Ventilation on spirometric ones(r=0.81
  • Habibollah Khazaei, Mansour Rezaei, Mohammad Rasoul Ghadami, Masoud Tahmasian, Azam Ghasemi Mobarra, Elham Shiri Pages 66-72
    Background
    Anxiety is one of the most common psychiatric disorders and different treatment protocols have been introduced to relieve or treat it. Religious values may be one of the best ways to control of anxiety. Life is made meaningful and is directed by religious values. The purpose of this research was to examine the correlation of religious value levels and anxiety among the student of Kermansheh University of Medical Sciences (2005-2006).
    Method
    Deh1ive-analytic study designed and 498 students were selected using Random sampling method. All the participants have already passed one educational term and have no psychiatric or somatic disorders which may cause anxiety. Data was collected using demographic characteristic questionnaire. Allport Vernon Lindsey's questionnaire were used for religious values and Spiel Berger test for anxiety level determination. Data analyses were made by t.test ANOVA χ² and deh1ive methods.
    Results
    3.8% of the subjects had strong 79.1% had moderate and 17.1% had weak religious values. 43.8% 47.8% and 8.4% of subjects indicated high moderate and low anxiety levels respectively. Our finding showed that there was a significant association between religious value and anxiety levels. Anxiety score in students with high religious value was lower than other students (
  • Hosein Hatami, Mariam Hatami, Hamid Souri, Alireza Janbakhsh, Feizollah Mansouri Pages 73-81
    Background
    Although one of the most serious mononuclear meningitis is tuberculosis and the most prevalent one is viral meningitis but the most treatable one is brucellar meningitis.
    Methods
    In this cross sectional study we considered documents of 39 patients who have been diagnosed during 1988-2005. Patients were confirmed using positive agglutination tests of serum spinal fluid or positive culture of blood bone marrow and spinal fluid tests.
    Results
    64% of patients were female and 36% were male with average age of 26.9 years old. Patients major complain were: Headache (95%) vomiting (77%) fatigue (39%) myalgia (15%) cough (15%) movement disorders (15%) arthralgia (13%). Main clinical findings were; nuchal rigidity (74%) splenomegaly (49%) kernig’s (41%) and brudzinski’s signs (39%). Wright agglutination test with titer of 1:160 to 1:1280 in all patients’ serums CSF Wright test or coombs wright test in half of them and blood bone marrow and CFS culture in %60 were positive.
    Conclusion
    Epidemiological aspects as like as age sex and seasonal distributions were somehow like systemic brucellosis. Sex distribution of patients was different from most other studies and seasonal distribution of the disease did not follow the seasonal distribution of systemic brucellosis but clinical or laboratory findings were so similar to Turkey and other studies in Iran. The definite response without complication and recurrence was achieved with co-trimoxazole plus rifampin and sometimes adding streptomycin for 45–60 days which attracts more attention than most other studies and we recommend this regimen as a choice therapy
  • Zahra Salmani, Mitra Tadayon, Kazem Alavifazel Pages 82-90
    Orgasm is the height of enjoyment in sexual behaviors that disordering of this stage in women induced them privation and failure senses. Anorgasmia could be source of psychological and physiological disturbance for women and may cause problems for her partner does not enjoy enough from sexual relation and may induce incompatible marital and results in vulnerable children. The aim of study was to determine prevalence and etiology of anorgasmia.
    Methods
    1200 women have been recruited using easy sampling method from women aged 15-65 years who referred to Hesarak Polyclinic in Karaj during 2004-5. Data was collected by in person interview and questionnaire. Validity content face and reliability concurrent method were used. Data was analyzed using statistical tests of X2 Manwittny and t-test by SPSS software.
    Results
    The prevalence of orgasm disorder was 26.3%. There was significant relationship between anorgasmia and women age age of husband age of marriage educational level health and sexual information and education via parents and marital satisfaction
  • Abdolrasoul Moloudi, Fereidoun Sabzi, Behzad Hajimoradi Pages 91-95
    Many factors influence the prognosis of patients with (CHF) among these; more attention has been focused on the Role of left Bundle Branch Block (LBBB). The present study was performed to find out the prevalence of CHF in LBBB patients.
    Methods
    In this cross-sectional study 246 were diagnosed consecutive patients with LBBB pattern in ECG during July 2004 until October 2006 at Imam Ali Heart Hospital in Kermanshah. At the first step ECG was recorded and according to its result chest X-ray and echocardiography were obtained if necessary. Data analysis was made using dependent sample t-test and P 0.05 was considered significant.
    Results
    246 consecutive patient with mean age 64 10 years and the age range of 38-85 years old were studied. 46% of patients were men and 54% women. There was no statically difference between the mean age of men and women with CHF. Etiology of LBBB in this study included; CAD Hypertension dilated cardiomyopathy and valvular heart disease. Significant difference was seen in LV dysfunction between men and women (P 0.05). EF for men was 35% and for women was 37.9% other wise relation between duration complex of QRS and reduction in EF was statically significant.
    Conclusion
    We concluded that the incidence of wide QRS is very high in CHF patients and patients with LBBB were associated with a clinical and homodynamic feature of greater impairment of cardiac function especially in those patients with duration of QRS complex more than 140 MS.
  • Daryoush Pourmand, Alireza Janbakhsh Pages 96-100
    Herpes Simplex Virus (HSV) is a worldwide contagious infection disease. It usually transmitted during childhood via nonsexual contacts. One of the important causes of genital herpes in developed countries is HSVI. Having knowledge about distribution and prevalence of this infection in pregnant women may help to choose an appropriate treatment and prevention methods. 65 pregnant women who have been referred to Kermanshah primary health care centers were selected and examined regarding to presence of IgG antibodies against HSVI. Prevalence of HSVI in our study was 55.4% of referred subjects. Compare to western countries HSVI prevalence is lower in Kermanshah.