فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
پیاپی 34 (زمستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1389/01/07
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حسین حاتمی، فیض الله منصوری، یدالله محرابی، هنگامه نامداری صفحه 241
    زمینه و هدف
    سرخجه یکی از بیماری های ویروسی خفیف و اغلب تحت بالینی است که معمولا با عارضه جدی همراه نیست ولی اگر در طول حاملگی، خصوصا در دو ماهه اول بارداری، رخ دهد، ویروس عامل آن می تواند با انتقال به جنین، سبب ایجاد سندرم سرخجه مادرزادی و یا مرگ جنین شود. در حال حاضر در بسیاری از کشورها برای پیشگیری از این بیماری و عوارض جنینی حاصله، برنامه ایمن سازی توسط واکسن اجرا می شود. در کشور ایران نیز با توجه به حساسیت بیش از 20% دختران شرف ازدواج، در سال 1382 به واکسیناسیون کلیه افراد گروه سنی 25-5 ساله پرداخته شد و از آن پس در برنامه واکسیناسیون کشوری گنجانده شد.
    روش کار
    این مطالعه به صورت توصیفی مقطعی و تحلیلی در سال 1385، بر روی 140 دختر کرمانشاهی در شرف ازدواج صورت گرفت. برای محاسبه حجم نمونه با توجه به اینکه سالانه حدود 10 هزار نفر از دختران کرمانشاهی به منظور انجام آزمایشات قبل از ازدواج به مرکز بهداشتی درمانی رفعتیه، مراجعه می نمایند و از طرفی انتظار می رفت وضعیت ایمنی بعد از واکسیناسیون سرخجه از حدود 80% سال 1378 به بیش از 90% افزوده شده باشد با بهره گیری از نرم افزار EpiInfo و حدود اطمینان 95%، حجم نمونه ای معادل 140 مورد، محاسبه و آزمون سرمی الیزا بر روی نمونه ها انجام شد و ضمن مقایسه با مطالعه مشابهی که در سال 1378 در همان جامعه انجام گرفته بود میزان کارایی واکسن در قالب یک مطالعه همگروهی تاریخی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصله، نشانگر ایمنی حدود 99/33% (139 نفر از 140 نفر)، نسبت به سرخجه، بوده است در حالی که در مطالعه سال 1378 این رقم حدود 80% بود و در صورتی که از زاویه مطالعه کوهورت تاریخی به این دو مطالعه نگاه کنیم خواهیم دید که میزان حمله از 17/08% به 0/71% با دامنه اطمینان 0/30- 0/10 و p کمتر از 0/10 کاهش یافته و میزان کارایی واکسن بالغ بر 96% به دست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه کمتر از 1% دختران کرمانشاهی در بدو ازدواج نسبت به سرخجه حساس بودند لذا دیگر نیاز به غربالگری قبل از ازدواج که در مطالعه سال 1378 مورد تاکید قرار گرفته بود، نمی باشد ولی نظر به اینکه میزان پایداری مصونیت بعد از واکسیناسیون سرخجه، کمتر از ایمنی ناشی از ابتلاء است غربالگری هرچند سال یکبار، قابل توصیه می باشد.
  • صادق حضرتی، منصور رضازاده آذری، هادی صادقی، سهیلا رحیم زاده، ناصر مستعد صفحه 292
    زمینه و هدف
    غلظتهای بالای گرد و غبار در هوای تنفسی شاغلین از جمله مهمترین عوامل محیطی موثر بر سلامت کارگران شاغل در صنعت سیمان می باشد. با توجه به نقش محوری سلامت نیروی کار در توسعه پایدار، این مطالعه با هدف ارزیابی میزان گرد و غبار در هوای تنفسی و همچنین تعیین درصد سیلیس آزاد ذرات معلق در کارخانه سیمان اردبیل انجام گرفت.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی غلظت گرد و غبار در هوای تنفسی کارگران ارزیابی شد که با جمع آوری 64 نمونه گرد و غبار فردی و 35 نمونه محیطی در دو اندازه قابل تنفس و قابل استنشاق بررسی شدند. مقدار غلظت سیلیس آزاد نیز در 4 نمونه گرد و غبار تعیین گردید.
    یافته ها
    متوسط غلظت گرد و غبار قابل استنشاق و قابل تنفس برای نمونه های فردی به ترتیب معادل 13 و 58 میلی گرم بر متر مکعب و برای نمونه های محیطی به ترتیب معادل 27 و 154 میلی گرم بر متر مکعب برآورد گردید. بطور متوسط غلظت گرد و غبار در90% نمونه های محیطی و بیش از 80% نمونه های فردی، بیشتر از مقادیر استاندارد ایران می باشد. متوسط درصد سیلیس آزاد در نمونه های آنالیز شده معادل 2/86% اندازه گیری شد که دامنه آن از 2/33% در قسمت بارگیرخانه تا 3/67% در قسمت نمونه گیری (آسیاب مواد) متغیر می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به میزان سیلیس آزاد موجود، غلظت ذرات گرد و غبار سیمان در این مطالعه بیش از مقادیر مجاز تعیین شده توسط کمیته فنی بهداشت حرفه ای ایران می باشد.
  • ایرج صیادرضایی، اسماعیل فرزانه، احد اعظمی، افسانه انتشاری مقدم، سمیرا شهباززادگان، رضا مهرگانی صفحه 299
    زمینه و هدف
    خودکشی یک مشکل بزرگ در بهداشت و سلامت اجتماعی می باشد. این پدیده برای سیستم بهداشت و درمان کشور پرهزینه و با معیارهای ارزشی و فرهنگی کشور مغایرت دارد. شناخت برخی از عوامل پیش بینی خطر متعاقب انجام مطالعات اپیدمیولوژیکی روی اقدام کنندگان به خودکشی توانسته، راهکارهای مناسبی جهت پیشگیری برای برنامه ریزان اجتماعی، بهداشتی و درمانی ارایه دهد. این مطالعه با هدف بررسی اپیدمیولوژیکی خودکشی جهت بدست آوردن اطلاعات کافی در مورد ویژگی افراد فوت شده و ارائه راهکارهای مناسب برای سیستم بهداشتی جهت پیشگیری و درمان بهتر این افراد انجام شده است.
    روش کار
    این مطالعه یک بررسی توصیفی- مقطعی میباشد، کلیه افراد فوت شده در اثر خودکشی از ابتدای سال 1382 تا پایان بهمن ماه 1387 که آمار مربوط به آنها در بیمارستانهای بوعلی، فاطمی، علوی و پزشکی قانونی اردبیل ثبت گردیده، مورد مطالعه قرار گرفتند. تعداد افراد فوت شده 64 نفر بود. ابزار پژوهشی بکار رفته فرم محقق ساخته از مشخصات اپیدمیولوژیکی افراد فوت شده بود. اطلاعات بدست آمده توسط نرم افزار SPSS 13مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه بالاترین موارد خودکشی موفق در دوره سنی 24-15سال (43/8%)، در جنس مونث (62/5%)، در افراد متاهل (57/8%) و در جامعه شهری (65/6%) بود. بیشترین روش بکار رفته استفاده از داروها و سموم (90/6%) بوده است. در بین داروها و سموم به ترتیب ارگانوفسفره ها، ضد افسردگی های سه حلقه ای و فسفید آلومینیم قرار داشتند.
    نتیجه گیری
    این بررسی نشان داد که ریسک فاکتورهای مختلفی شامل جنس، سن، وضعیت تاهل، محل سکونت و دستیابی آسان به داروها و سموم می باشد، در خودکشی موفق موثر می باشد و بهتر است آموزشهای مربوط به پیشگیری و مداخلات بهداشت روانی در دهه دوم و سوم زندگی با اختصاص وقت بیشتر برای افراد مونث بخصوص متاهلین این گروه انجام پذیرد. و در جهت آموزش، پیشگیری، تشخیص و درمان مسمومیت ها بویژه با داروها و سموم شایع تدابیر بیشتری اعمال گردد.
  • احمد قاسمی، شهرام حبیب زاده، پریا بخشپوری صفحه 307
    زمینه و هدف
    پنومونی یکی از کشنده ترین سندرم های عفونی است که اتیولوژی متفاوتی دارد. مایکوپلاسماها به دلیل عدم حساسیت به آنتی بیوتیک های بتالاکتام مثل پنی سیلین ها از نظر درمانی نیازمند توجه ویژه ای هستند. با توجه به فقدان مطالعه جامع در ایران در مورد سهم این باکتری در ایجاد پنومونی، مطالعه حاضر انجام شده است.
    روش کار
    این مطالعه یک مطالعه توصیفی است که در طی یک سال و بر روی 80 بیمار که با تشخیص پنومونی کسب شده از جامعه در بخش عفونی بیمارستان امام خمینی اردبیل بستری شدند، انجام گرفت. از کل بیماران، نمونه خون جهت سنجش IgG و IgMضد مایکوپلاسما به روش الیزا گرفته شد.
    یافته ها
    از 80 بیمار مورد بستری، 40 بیمار مرد و 40 بیمار زن بودند. متوسط سن بیماران 59/91 سال بود و 76/6% آنان شهری بودند. 5 بیمار 6/3%) IgM مثبت و 20 بیمار (25%) IgG مثبت بودند. اتیولوژی پنومونی در 6% از موارد بستری شده با تشخیص پنومونی کسب شده از جامعه مایکوپلاسما بود. یافته بالینی مشخصی که به افتراق این نوع از پنومونی با سایر علل کمک نماید بدست نیامد، تمامی افرادی که تیتر IgM مثبت داشته اند دارای تیتر آگلوتیناسیون 1/16 و یا 1/32 مثبت بوده اند لذا در شرایطی که سنجش IgM در دسترس نباشد می توان از آن به عنوان روش جایگزین استفاده نمود.
    نتیجه گیری
    حدود 6/7% موارد پنومونی کسب شده از جامعه در بخش عفونی بزرگسالان بیمارستان امام خمینی مربوط به مایکوپلاسما بود.
  • رویا متولی، گیتی ازگلی، مریم بختیاری، حمید علوی مجد صفحه 315
    زمینه و هدف
    در عصر حاضر زنان شاغل طی دوران بارداری مجبور هستند علاوه بر ایفای نقش همسری به فعالیت کاری نیز مشغول باشند و در عین حال تغییرات خلقی و نیازهای زنان باردار در محل کار و منزل، مشکلاتی را برای وی ایجاد می کنند. حال آنکه رضایت زناشویی بعنوان یکی از شاخص های سلامت روان به حساب می آید که از عوامل موثر بر آن اشتغال و صمیمیت زوجین می باشد که در جوامع مختلف متفاوت بوده و متاثر از عوامل فردی و اجتماعی جامعه است. لذا این مطالعه با هدف مقایسه میزان رضایتمندی از زندگی زناشویی و صمیمیت زوجین در زنان باردار شاغل و غیر شاغل شهر اردبیل انجام گرفت.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی مقطعی در 93 زن باردار شاغل و93 زن باردار غیر شاغل مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهری وابسته به دانشگاه علوم پزشکی و کلینیک های خصوصی شهر اردبیل که بصورت نمونه گیری خوشه ایطبقه بندی شده انتخاب شده بودند، انجام گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات شامل فرم اطلاعاتی، پرسشنامه رضایت زناشویی اینریچ و پرسشنامه صمیمیت زوجین با گاروزی بود. اعتبار پرسشنامه ها از طریق اعتبار محتوا و پایایی آنها توسط آلفای کرونباخ اندازه گیری شد. پرسشنامه ها توسط خود زنان باردار به صورت انفرادی تکمیل می شد. اطلاعات با 16 SPSS و آزمونهای آماری تی تست، من ویتنی، کای اسکوار، ضریب همبستگی جزئی، آنالیز واریانس، و آزمون LSD تحلیل گردید.
    یافته ها
    بین میانگین رضایت زناشویی و صمیمیت کلی در زنان باردار غیر شاغل و شاغل تفاوت معنی داری مشاهده نشد. بین حیطه های صمیمیت با رضایت زناشویی به جز صمیمیت بدنی همبستگی معنی داری مشاهده شد (p<0/01). بین رضایت زناشویی زنان باردار در سه ماهه های مختلف بارداری تفاوت معنی دار وجود داشت که این اختلاف بین سه ماهه اول با سه ماهه سوم بارداری معنی دار بود (p<0/05). اما اختلاف بین سه ماهه اول و دوم و سه ماهه دوم و سوم بارداری معنی دار نبود. 69/9% از زنان باردار غیرشاغل و 66/7% از زنان باردار شاغل از رضایت زناشویی متوسط و نسبی و 93/5% از زنان باردار غیر شاغل و 94/6% از زنان باردار شاغل از صمیمیت متوسط برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    به نظر میرسد شاغل بودن بر میزان رضایت و صمیمیت زنان باردار در نمونه های مورد پژوهش تاثیری نداشته و برای افزایش رضایت زناشویی و صمیمیت زوجین زنان باردار و در نهایت توجه به بهداشت روانی این قشر مهم جامعه، با توجه به ر ضایت و صمیمیت نسبی زنان باردار مورد پژوهش، توانمند سازی زنان از طریق آموزش ومشاوره توصیه می شود.
  • پرویز مولوی، فریبا صادقی موحد، مسلم ابوالحسن زاده، مهرناز مشعوفی، حسین محمدنیا، پروانه دیلمی، روح الله عرب صفحه 325
    زمینه و هدف
    وقوع همزمان بیماری های روانپزشکی و اختلال سوء مصرف مواد اثرات گسترده ای داشته و با پیش آگهی بدتری همراه است. درمان افراد معتاد باید متناسب با نیاز های هر یک از این افراد باشد. هدف مطالعه حاضر بررسی اختلالات شخصیتی در میان افراد مراجعه کننده به مرکز مرجع ترک اعتیاد استان اردبیل است تا از این طریق، کمکی در بدست آوردن دیدی جامع تر در خصوص درمان و برخورد با این افراد صورت گیرد.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی- توصیفی، تعداد 100 نفر از افراد دارای اختلال سوء مصرف مواد، از میان افراد مراجعه کننده به مرکز ترک اعتیاد استان اردبیل در سال 1387 به روش نمونه گیری آسان از بیماران در دسترس وارد مطالعه شدند. پس از تکمیل پرسشنامه های محقق ساخته در مورد اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه اختلال شخصیت میلون، داده ها استخراج و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته های حاصله نشان داد که فراوان ترین اختلال شخصیت همراه درگروه تحت مطالعه اختلال ضد اجتماعی بوده (با 54%) و اختلال شخصیت مرزی، نمایشی و خودشیفته در رتبه های بعدی قرار داشتند. ارتباط آماری معنی داری بین نوع ماده مصرفی، مدت زمان مصرف و اختلال شخصیت خاص وجود نداشت (p>0/05).اما افرادی که یک ماده را مصرف می کردند با افرادی که مصرف چند ماده را ذکر می کردند، از نظر دارا بودن اختلال شخصیت تفاوت آماری معنی داری داشتند(p<0/05).
    نتیجه گیری
    بررسی نتایج نشان دهنده شیوع بالای اختلالات شخصیتی در میان افراد معتاد (84%) و پایین تر بودن درصد اختلالات شخصیتی در افرادی با مصرف یک ماده در مقایسه با مصرف بیش از یک ماده بود.
  • حافظ میرزانژاد اصل، مجید فصیحی هرندی صفحه 334
    زمینه و هدف
    اکینوکوکوزیس (هیداتیدوزیس) عفونتی با انتشار جهانی و مشترک بین انسان و حیوان بوده و توسط مراحل لاروی سستودهای وابسته به جنس اکینوکوکوس از خانواده تنیده ایجاد می شود. بیماری در بعضی مناطق کشورمان از جمله جلگه مغان اندمیک می باشد و متاسفانه مطالعات جامع در زمینه این بیماری صورت نگرفته است. لذا بررسی بیماری اکینوکوکوزیس کیستی در منطقه مغان صورت پذیرفت.
    روش کار
    این یک مطالعه توصیفی-تحلیلی است و جامعه مورد مطالعه ساکنین جلگه مغان در استان اردبیل می باشد. در این مطالعه اپیدمیولوژی CE (Cystic Echinococcosis) از طریق تست های سرولوژیک مورد برسی قرار گرفت. در این مطالعه از مایع کیست هیداتید خام HCF-Ag(تخلیص شده حاصل از گوسفند) با رقت 1/20 بعنوان آنتی ژن استفاده شد. قبل از نمونه گیری اطلاعات فردی از طریق پرسشنامه جمع آوری گردید و نتایج از طریق نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه از 2008 نفر در منطقه مغان، نمونه گیری سرمی به عمل آمد. از تعداد کل نمونه های گرفته شده، 734 نفر مرد و 1267 نفر زن بودند. بررسی حاضر نشان داد که از کل نمونه سرمی، 184 نمونه (9/2%) جواب سرولوژی مثبت داشتند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که شیوع کیست هیداتید از نظر سرولوژی در زنان (10%) بیشتر از مردان (7/9%) بوده و در مکانهایی که سگ نگاهداری می کردند، بطور معنی دار بیشتر بود.
  • سعید نفیسی، سید شمس الدین اطهاری، رضا کاظمی قلعه، احسان حسینی صفحه 347
    زمینه و هدف
    در دهه ی گذشته مطالعه زیادی در رابطه با اثر میدان های الکترومغناطیسی بر سیستم عصبی انسان و حیوانات صورت گرفته است کاربرد روز افزون دستگاه های مولد امواج الکترومغناطیسی در زندگی روزمره باعث نگرانی های بسیاری در ارتباط با اثرات این امواج بر سلامت انسان شده است. استرس می تواند زمینه ساز بروز مشکلات فراوانی در رفتار و عملکرد موجود زنده باشد. در این مطالعه اثر امواج الکترومغناطیسی بر روی استرس موجود زنده مورد بررسی قرار گرفت.
    روش کار
    در این مطالعه بنیادی دو گروه 30 قطعه ای موش رت نر بالغ نژاد Wistar به مدت 80 دقیقه تحت معرض میدانهای الکترومغناطیس با شدت 700 میلی گوس ناشی از جریانهای الکتریکی مثلثی فرکانس پائین (10 هرتز) و فرکانس بالا (110 کیلو هرتز) قرار گرفته و از طریق آزمون Tail Pinch (T.P) مورد ارزیابی قرار گرفته و نتایج بدست آمده در بین گروه ها مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    مقایسه میانگین زمان پاسخ دهی و بروز رفتار استرسی در هر دو گروه قبل از تابش دهی و بعد از قرار گرفتن در معرض میدان الکترومغناطیس با پالس مثلثی در فرکانس 10 هرتز (فرکانس پائین) و 110 هرتز در مدت زمان 80 دقیقه تابش دهی اختلاف معنی دار را نشان می دهد (p<0.05). بدین سان که میزان پاسخ دهی و بروز رفتار استرسی تحت این نوع از میدان ها شدیدا کاهش یافته است. ولی مقایسه میانگین گروه اول و دوم توسط آزمون آماری T-test با هم دیگر بعد از 80 دقیقه تابش با میدان شدت مشابه و فرکانس های مختلف جهت نشان دادن اثر فرکانس به بروز رفتار نشان داد که اختلاف معنی داری بین این دو گروه وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    نتایج بدست آمده حاکی از اثر ضد استرس میدان مغناطیسی پالس دار مثلثی است که این اثر در محدوده امواج رادیوئی AM شدیدتر می باشد.
  • حمیدرضا هنرمند، محمدرضا خرمی زاده، سعید اشراقی صفحه 353
    زمینه و هدف
    لپتوسپیروز یک بیماری، مشترک انسان حیوان با شیوع قابل توجه در جهان است. چون درمان فقط در روزهای اول بیماری موثر است، تشخیص درست و سریع لپتوسپیروز بسیار با اهمیت است. رشد میکروب بسیار کند است و به دلیل نبود آنتی بادی های اختصاصی در هفته اول بیماری، سرولوژی نیز ناکارآمد است. بنابراین واکنش زنجیره ای پلیمریزاسیون (PCR) تنها راه تشخیص زودرس است. در این مطالعه حساسیت و دقت روش PCR متعارف در تشخیص سریع لپتوسپیروز در نمونه سرم مربوط به هفته اول بیماری ارزیابی شده است.
    روش کار
    در این مطالعه تعداد 70 نمونه سرم واجد شرایط و اخذ شده در هفته اول بیماری از افرادی که علائم بالینی مشکوک به لپتوسپیروز داشتند و آزمون مرجع (میکروآگلوتیناسیون) نمونه سرم بار اول آنها منفی و نمونه بار دوم آنها مثبت بود (تبدیل سرمی که دال بر تشخیص قطعی بیماری است)، مورد مطالعه قرار گرفتند.
    یافته ها
    در این مطالعه نتیجه PCR در 24 مورد مثبت بود. حساسیت این روش 5/74٪ و دقت آن 100 باکتری در هر میلی لیتر سرم بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهدPCR تنها روش سریع برای تشخیص لپتوسپیروز در هفته اول بیماری است ولی حساسیت آن خیلی بالا نیست، در حالی که روش های دیگر کاربرد ندارند.
  • ایرج فیضی، سمیرا شهباززادگان صفحه 360
    فتق مغبنی از بیماری های شایع سنین میانسالی و بالاتر است، مورد گزارش شده در این مقاله موردی از فتق مغبنی بزرگ با اندازه 35×30×30 سانتیمتر بود که به دلیل حجم بزرگ آن، از موارد نادر می باشد. بیمار آقایی 60 ساله با توده بسیار بزرگ در ناحیه مغبنی سمت چپ با سمع صداهای روده ای بود و از مشکل در راه رفتن و پوشیدن لباس شکایت داشت. بیمار پس از معاینه بالینی جهت هرنیورافی کاندید جراحی شد و با بیهوشی عمومی تحت عمل جراحی هرنیورافی با تکنیک باسینی و تکنیک استفاده از مش قرار گرفت و احشای داخل ساک شامل امنتوم و روده باریک با زحمت فراوان بداخل شکم برگردانده شد، پیگیری بیمار 6 ماه بعد از عمل ادامه داشت. در بررسی متون و مقالات گزارشات مشابهی نیز در ژاپن و هندوستان یافت شد.
|
  • Page 241
    Background And Objectives
    Rubella is a mild viral infectious disease usually occurs sub-clinically without a serious complication, but if occur during pregnancy, specially the first trimester, its etiologic agent can transmit and invade to fetus causing congenital rubella syndrome (CRS) or fetal death. In order to prevent disease and its congenital complications, Rubella immunization is currently done in many countries. Nearly 20 % of girls at marriage were susceptible to rubella in 2003. That is why early all Iranians at the age of 5-25 years old were vaccinated against rubella and the vaccine was included in the compulsary immunization, MMR afterwards.
    Methods
    This cross-sectional and analitical study was carried out on 140 girls who attended at a marriage consultancy center in Kermanshah city. Annually, about 10000 girls attend Rafattieh Health Center for pre-marriage laboratory tests in Kermanshah. It was expected that rate of sero-positive Rubella increase from 80 % in 1999 to above 90 % at the study time after mass and national vaccination. So considering 95 % of confidence. All Samples were tested using ELISA serologic method.
    Results
    Antibody positivity and immunity against rubella was seen in 99.3 % (139 out of 140 vaccinated girls), while it was 80 % according to the similar study conducted on 240 unvaccinated girls at the same place in 1999. Comparing these two studies showed that attack rate (sero-negativity) has been decreased from 17.08 % in unvaccinated to 0.71 % in vaccinated ones with a confidence interval of 0.01- 0.30 (p < 0.01). The vaccine efficacy is estimated 96 %.
    Conclusion
    Relationship between immunity, age, education and history of rubella-like illness, could not be assessed because only 1 (< 0.1%) of 140 vaccinated girls was not immune. In our previous studey in 1999 we had recommended to screen for susceptibility to rubella before marriage, which is no longer required since more than 99 % of vaccinated girls showed immuninty at the time of marriage. However, as sustainability of immunity after rubella vaccination is usually less than immunity due to illness, we recommend screening for rubella protective antibody every few years.
  • Page 292
    Background And Objectives
    Long term exposure to high levels of cement dust is one of the most important environmental risk factors in cement industries that adversely affect employee's respiratory system. Provided that achieving sustainable development mainly relies on healthy workers, this study aimed at assessing cement dust concentration and its free SiO2 content in an Iranian Portland Cement Industry.
    Methods
    In a cross - sectional study, airborne dust levels was investigated by collecting 64 personal and 35 environmental samples at both inhalable and respirable dust sizes. Dust concentrations were determined by deploying personal samplers in the breathing zone of workers. SiO2 fractions were also measured in 4 samples collected from different part of the factory.
    Results
    Arithmetic average concentrations of inhalable and respirable dust in personal sampling campaign were 58 and 13 mg m-3, respectively. Respective values for inhalable and respirable dust in environmental sampling campaign were 154 and 27 mg m-3. Dust concentrations in 90% of environmental samples and 80% of personal samples exceeded those occupational exposure limit values set for inert dusts i.e. Portland Cement. The average free SiO2 fraction in analyzed samples was 2.86% varying from 2.33% in "packing and loading" area to 3.67 % in "raw mill" section.
    Conclusion
    Free SiO2 fraction as well as the concentrations of cement dust in this study is much higher than those of occupational exposure limit proposed by Iranian Technical Committee of Occupational Health.
  • Page 299
    Background And Objectives
    Suicide is an important problem for social safety and health. This phenomenon is costly for remedy and also is against Islamic values and ethics. Recognizing some risk factors of forecasting after epidemiologic studies on people whom attempted to suicide could prepare and present outlines and proper guides for preventing by health and social planners. This research is purposed on suicide epidemiologic study to obtain full and enough data about deceased people by suicide in Ardebil province.
    Methods
    The subjects of this descriptive, analytic and sectional research were 64 deceased people by suicide from 2003-2008, who were registered in Bualy, Fatemu, Alavi Hospital and Forensic Medicine of Ardabil Province. The Data was gathered by a researcher designed questionnaire and analyzed using SPSS software.
    Results
    The highest rate of suicide belonged to age rank of 15-24 years (43.8 %), which occurred in female (62.5 %), married people (57.8 %) urban society (65.6 %) and patient without past chronic physical illness or psychiatric history and without pre-attempt suicide. Self poisoning by drugs and toxins were the most common used method in this case (90.6 %). Orderly the most common used drugs were Organo-Phosphorate Toxins, Tricyclic Antidepressants and Aluminum Phosphid.
    Conclusion
    This research is indicating various risk factors such as sex, age, marriage status, residing place of society and easy access to drugs and toxins. According to obtained results, it is better or proper to accomplished related education and training of preventation and interference of mental health in second and third decades of life with allocation of much time for females (especially married). We suggest paying more attention to education, preventation, diagnosis and treatment of poisoning especially poisoning by most common drugs and toxins.
  • Page 307
    Background and Objectives
    Pneumonia is one of the most fatal infectious syndromes with various etiologies. Mycoplasmas require special therapeutic approach as they are not sensitive to betalactams such as penicillin.Regarding lack of comprehensive studies relating to mycoplasma's part in pneumonia in Iran, the current study was conducted.
    Methods
    This is a descriptive study performed on 80 patients diagnosed with community acquired pneumonia and hospitalized in infectious diseases ward of Immam Khomeini Hospital (Ardebil, Iran) in over a one year time span.Blood samples for titration of anti-mycoplasmal IgGs and IgMs were taken from all patients.
    Results
    Out of 80 hospitalized patients 40 were men and 40 were women. Mean age of the studied group was 59.91 years and 76.6% of patients lived in urban areas. We observed positive IgM in 5 patients (6.3%) and positive IgM in 20 patients (25%). Etiologic cause of 6 % of hospitalized patiants with community acquired pneumonia was mycoplasmal. We could not specify any particular clinical finding assisting to differentiate mycoplasmal pneumonias from other types of pneumonia. All the patients with positive IgM titrations had positive agglutination titers of 1/16 or 1/32, therefor under any circustances that performing of IgM titration is not possible, agglutination test can be used as an alternative.
    Conclusion
    Approximately 6.7 % of community acquired pneumonias in adult's infectious diseases ward of Imam Khomeini Hospital, were etiologically related to mycoplasmas. Therefore, regarding limitations for PCR analysis and antibody titration, administration of antibiotics with antimycoplasmal properties is necessary.
  • Page 315
    Background And Objectives
    Employed pregnant women have to do their jobs in addition to fulfill their house wife role and behavior, while changes physical and psychological change and needs of pregnant women in home and work place cause some problem for them. Marital satisfactions is one of the criteria's of mental health, that employment and marital intimacy are it's influential factors; it is different in various societies and are influenced by personal and social characters of community. This study was conducted to compare marital satisfaction and intimacy in employed and unemployed pregnant women in Ardabil.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted in 93 employed and 93 unemployed pregnant women referred to health and treatment centers of Ardebil University of Medical Science, and private clinics of Ardabil. We gathered data by an information form, Enrich Marital Satisfactions Questionnaires and Bagarozi Couple Intimacy Questionnaires. Validity of questionnaires assessed through validity of content and their reliability measured by Cronbach α. Questionnaires were filled by pregnant women. The data analyzed by SPSS 16 soft ware using T-Test, Man-vitny, chi-square, Correlation coefficient, variance analysis, and LSD tests).
    Results
    There was no significant difference between mean of marital satisfaction and general intimacy in employed and unemployed pregnant women. p > 0.05. There was significant correlation between intimacy and satisfaction expect body intimacy (p < 0.01). There was significant difference between marital satisfactions of pregnancy in different trimester. This difference was significant between first and last trimester. It was not significant between first & second & third trimester. 69.9% of unemployed pregnant women and 66.7% of employed pregnant women had relative and medium marital satisfaction and 93.5% of unemployed pregnant women and 94.6% of employed pregnant women had medium intimacy.
    Conclusion
    It seems that employment had no effect on marital satisfaction and intimacy. Considering that most samples had medium intimacy satisfaction, educational programs and consulting is recommended.
  • Page 325
    Background And Objectives
    Co-morbidity of psychiatric disorders and substance abuse disorder have extensive effects and is accompanied by poorer prognosis. Treatment of this population should be proportionate to their needs. Current study aims to survey personality disorders among referrers to the addiction treatment center, thereby may contributes in achieving a more comprehensive view on encountering them and their treatment.
    Methods
    In this cross-sectional descriptive study, number of 100 persons with substance abuse disorder were selected by convenient sampling method from referrers to the Reference Center of Addiction Treatment of Ardabil province in 2008. Necessary information was gathered by researcher designed questionnaire (including demographic information) and Million's questionnaire of Personality Disorder. And gathered data were extracted and analyzed by SPSS Software.
    Results
    Results analysis showed that the most observed associated disorders in the studied subjects was the Antisocial Personality disorder (0.54%) and Borderline, Histrionic and Narcissistic Personality disorders were located at next ranks, respectively. There was no significant relationship between used drug type and duration of usage to specific personality (p > 0.05). There was significant statistical difference between multi-drug and one-drug abusers addicts, from view point of having or not having personality disorder (p < 0.05).
    Conclusion
    Results analysis showed high co-morbidity of personality disorders and drug abuse among addicts (84 %) and lower rate of personality disorders among persons with one drug compared with multi-drug abuse.
  • Page 334
    Background And Objective
    Cystic Echinococcosis (CE) is a cosmopolitan and prevalent zoonosis in the world. It caused by larva of Echinococcus genus species. CE is medically and economically one of the important parasitic zoonoses in Iran especially Moghan Plain. So far no survey was conducted to determine the rate of CE in this region.
    Method
    The subjects of this descriptive- analytic study were people of the Moghan plain. The prevalence of the disease was determined with serologic examination using ELISA test. ELISA was carried out using HCF-Ag that obtained from a diseased sheep. Household information was recorded in questionnaires before collecting serum samples. The results were analyzed by SPSS using statistical tests.
    Result
    Out of 2008 samples, 1267 were female and 734 were male. At all 9.2 % (184) of sera were found to be positive.
    Conclusion
    This survey determined more prevalence of Cystic Echinococcosis in women (%10) than men (%7.9) and infection is more in places that keep much Dogs
  • Page 347
    Background And Objectives
    During the last years the effects of pulsative electromagnetic fields have been studied in the human and animals nervous system. The using of these fields in today living has caused worriment in safety of human. Stress causes very problems in behavior and function of biological systems. In this survey the effects of electromagnetic fields on stress behaviors of rats have been studied.
    Methods
    In this study we aimed to investigate the effects of electromagnetic fields with 700 milli Gauss currency produced by triangle electrical currents with low (10 Hz) and high (110 kHz) frequencies on stress behaviors in 60 adult, male Wistar rats. The rats were divided to two groups of control and test. The animals were exposed to the field for 80 minutes and in order to evaluate the possible effect of electromagnetic fields the Tail pinch (T.P.) test was conducted. The results were analyzed using statistical tests.
    Results
    Analyzing of the results of response time and stress behavior by T-test. In the group exposed electromagnetic fields of triangular low waves (10 Hz) for 80 min the results were meaningful (p < 0.05). The response and stressed behavior with this field is decreased very much. The results of two groups after 80 min under this field that have a difference in frequency showed that effects of frequency in behavior was meaningless.
    Conclusion
    The results of this study showed that electromagnetic fields produce anti-stress effect in rats. The radio waves (A.W) have higher effects
  • Page 353
    Background And Objectives
    Leptospirosis is a very common zoonosis in the world. Early diagnosis of leptospirosis is critical because just early treatment will be effective. It's culture is very slow and serological assays are not applicable because of lack of antibodies in the first week of the disease, therefore PCR is the only option for the early diagnosis. In this study, sensitivity and accuracy of a non-quantitative conventional PCR for diagnosis of leptospirose in first week sera of patients, is evaluated
    Methods
    Seventy first week sera sample of patients with clinical diagnosis of leptospirosis which were negative in MAT but positive for the second time after one weeks (seroconversion) were selected and studied.
    Results
    We observed twenty four positive sera in PCR test. Sensitivity of the test was 74.5% and accuracy was 100 bacteria /ml.
    Conclusion
    Result of our study shows that PCR is the only choice for the early diagnosis of Leptospirosis while other assays are not applicable but its sensitivity is low
  • Page 360
    Inguinal hernia is a common disease of middle age and older. This case is one of huge and rare inguinal hernia with the size of 30×30×35 cm. A sixty years old man was referred to hospital with a big mass in left inguinal area and problem of walking and wearing of clothes. At physical examination, a massive left-sided inguinal hernia was observed. The surgery operation was carried out with the technique of Bassini and using of mesh; the tissues of inside sac include omentum and gut returned into the abdomen manually. The patient was followed for 3-6 months. Similar cases were reported from India and Japan previously