فهرست مطالب

Veterinary Research - Volume:11 Issue: 1, Winter 2010

Iranian Journal of Veterinary Research
Volume:11 Issue: 1, Winter 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/01/18
  • تعداد عناوین: 13
|
  • شاشی نایار، راجش جیندال * صفحه 1

    آنتی اکسیدان های طبیعی مانند ویتامین E، β کاروتن و ویتامین C استرس اکسیداتیو ناشی از شرایط فیزیولوژیک و پاتولوژیک را کاهش می دهند. استرس اکسیداتیو ممکن است در بافت ها و زمان های مختلف و نیز با مکانیسم های متفاوتی در موجود زنده روی دهد. مقادیر پایین ویتامین های آنتی اکسیدان با مشکلات تولید و تولیدمثل در نشخوارکنندگان همراه می باشد. بنابراین لازم است که در زمان های معینی این آنتی اکسیدان ها، جایگزین شده یا به صورت مکمل به حیوان داده شوند تا سلامت و عملکرد تولید و تولیدمثلی حیوان بهبود یابد.

    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان ها، β کاروتن، ویتامین C، ویتامین E، نشخوارکنندگان
  • محمد علی قلی پور، علی اصغر سرچاهی، عبدالحمید میمندی پاریزی، معصومه اقتداری صفحه 10
    هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر ترکیب استیل سیستئین و دگزامتازون در زمان های مختلف، بر زخم های تجربی قرنیه در سگ بود. زخم های تجربی به عمق حدودا یک سوم در مرکز قرنیه هر دو چشم پانزده قلاده سگ نژاد مخلوط، به روش جراحی ایجاد گردید. چشم ها به پنج گروه شش تایی تقسیم شدند. گروه 1 از روز اول بعد از جراحی با یک قطره استیل سیستئین 3% و یک قطره دگزامتازون 1/0% درمان شد. گروه 2 از روز اول بعد از جراحی تا روز پانزدهم با دو قطره استیل سیستئین 3% و از روز پانزدهم با یک قطره استیل سیستئین 3% و یک قطره دگزامتازون 1/0% درمان شد. گروه 3 از روز اول بعد از جراحی با دو قطره استیل سیستئین 3% درمان شد. گروه 4 از روز اول بعد از جراحی با دو قطره دگزامتازون 1/0% درمان شد. گروه 5 (گروه کنترل) از روز اول بعد از جراحی با دو قطره سرم فیزیولوژیک درمان شد. تمام چشم ها به مدت بیست و پنج روز و روزانه در فواصل دو ساعته از ساعت هشت صبح تا شش بعد از ظهر درمان شدند. استفاده از دگزامتازون بلافاصله پس از جراحی (گروه 4) سبب تاخیر در بهبود زخم نشده و کدورت قرنیه را به شکل معنی دار کاهش داد. همچنین اضافه نمودن دگزامتازون به استیل سیستئین از روز 15 (گروه 2) کدورت قرنیه را در دو ماه بعد از جراحی به شکل معنی داری کاهش داد اما همراه ساختن دگزامتازون با استیل سیستئین از روز اول بعد از جراحی (گروه 1) سبب تاخیر معنی دار در بهبود زخم شد. از این تحقیق نتیجه گیری می شود که استفاده از استیل سیستئین 3% و دگزامتازون 1/0% بلافاصله بعد از جراحی می تواند باعث تاخیر در التیام زخم شود. همچنین استفاده از این داروها به تنهایی نمی تواند باعث کاهش کدورت قرنیه گردد ولی استفاده از ترکیب آن ها با یکدیگر، ممکن است باعث کاهش کدورت قرنیه در طولانی مدت بعد از قطع داروها گردد، هر چند به نظر می رسد انجام مطالعات بیشتر با استفاده از گروه های بزرگتر برای مشخص کردن تاثیر این دو دارو بر روی زخم های تجربی قرنیه در سگ ضروری باشد.
    کلیدواژگان: استیل سیستئین، کدورت قرنیه، دگزامتازون، سگ، التیام زخم
  • شوان خورشید رحمان باشه، شمال محمد امین عبدالله صفحه 18
    مجموعا 128 مارماهی ماستاسمبلوس ماستاسمبلوس (ماستاسمبلیده) از ژولای 2007 تا پایان ژوئن 2008 میلادی از رودخانه ذاب در شهر ایسکی کالاک واقع در غرب شهر اربیل در کردستان عراق جمع آوری شد. ماهی ها از نظر آلودگی به انگل های خارجی و داخلی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج این مطالعه بیانگر آلودگی ماهی های مورد مطالعه به 16 گونه انگل بود. در مجموع 06/89% ماهی ها آلودگی انگلی داشتند. انگل های مشاهده شده در این مطالعه عبارتند از: دو گونه تک یاخته (تریپانوزوما اس پی و تریکودینا پدیکولوس)، یک گونه ترماتود مونوژن (ماستاسمبلوکلئیدوس هترانکوروس)، 6 گونه ترماتود دیژنه آ(آلوکریدیوم ترانسورساله، آسیمفیلودورا ماکراستابولوم، پزودوکتوزوما سالمونیکولا، کلینوستوموم کومپلاناتوم، دیپلوستوموم فلکسیکودوم و دیپلوستوموم اسپاتاسئوم)، دو گونه سستود (پلینکوبوتریوم ماگنوم و لیگولا اینتستینالیس)، دو گونه نماتود (آگاموسپیرورا اس پی و پروکامالانوس ویویپاروس)، یک گونه زالو (سیستوبرانکوس مامیلاتوس)، یک گونه سخت پوست (آرگولوس فولیاسئوس) و یک گونه آراکنوئید (آرنوروس اس پی). پنج گونه از این انگل ها شامل تریکودینا پدیکولوس، آلوکریدیوم ترانسورساله، دیپلوستوموم فلکسیکودوم، سیستوبرانکوس مامیلاتوس و آرنوروس اس پی برای اولین بار از کشور عراق گزارش می شوند. بعلاوه مار ماهی ماستاسمبلوس ماستاسمبلوس به عنوان میزبان جدید برای انگل های آسیمفیلودورا ماکراستابولوم، کلینوستوموم کومپلاناتوم و آرگولوس فولیاسئوس معرفی می شود.
    کلیدواژگان: فون انگلی، مارماهی، ماستاسمبلوس ماستاسبلوس، عراق، رودخانه ذاب
  • مزدک رازی، سجاد فیضی، سیمینه شامحمدلو، غلامرضا نجفی، آیسان انصافی، شهلا ایواری، تهمینه پیروی صفحه 28
    برای به انجام رساندن مطالعه حاضر 40 موش رت ماده بالغ انتخاب گردید. حیوانات به گروه های آزمایش، شاهد و تیمار تقسیم شدند. موش هایی که در گروه آزمایش قرار داشتند لاپاراتومی شدند و برداشت یک طرفه تخمدان صورت پذیرفت. در اولین و دومین مت-استروس متعاقب برداشت یک طرفه تخمدان، نمونه برداری صورت پذیرفت. تخمدان باقی مانده در گروه آزمایش به شکل قابل ملاحظه ای دچار هیپرتروفی جبرانی شده بود که شامل: عروق سازی مضاعف، افزایش واکوئولاسیون داخل سیتوپلاسمی در سلول های نوع گرانولوزائی جسم زرد، رشد فولیکولی مضاعف، کاهش آترزی فولیکولی، تخمک گذاری مضاعف و افزایش پهنای بخش قشری و میانی تخمدان می شد. شاخ رحمی سمت تخمدان باقی مانده از لحاظ ساختار بافتی تقریبا نزدیک به گروه شاهد و تیمار بود ولی شاخ مقابل از لحاظ مورفومتریک کاهش محسوسی را در لایه های مختلف بافتی رحم نشان می داد. در گروه آزمایش غدد آندومتری شاخ رحمی در سمت تخمدان باقی مانده از لحاظ پراکندگی نزدیک به حالت نرمال بوده و در رنگ آمیزی هماتوکسیلین-ائوزین رنگ پذیری بازوفیلیک مناسبی را نشان داد. این در حالی است که پراکندگی غدد آندومتری در شاخ مقابل در مقایسه با گروه کنترل و شاخ سمت تخمدان باقی مانده بسیار کمتر بود. هیچ تفاوت معنی داری بین ساختار بافتی واژن گروه های آزمایش و کنترل مشاهده نشد. ماست سل ها به عنوان دسته ای از سلول های دخیل در امر عروق سازی مورد بررسی قرار گرفتند. در گروه آزمایش در اطراف عروق خونی موجود در مدولای تخمدان باقی مانده و شاخ رحمی همان سمت ماست سل ها پراکندگی بسیار بالایی را نشان دادند این در حالی است که شاخ رحمی مقابل پراکندگی پایین تر ماست سلی را در مقایسه با گروه کنترل و شاخ رحم سمت تخمدان باقی مانده نشان داد.
    کلیدواژگان: موش صحرایی ماده، پاسخ جبرانی، برداشت تخمدان، ماست سل
  • مجید طاعتی، حسن نایب زاده، حشمت الله خسروی نیا صفحه 38
    این مطالعه جهت بررسی نقش احتمالی سیستم هیستامینرژیک در میانجی گری رفتار تغذیه ای حاصل از گرلین در جوجه های گوشتی انجام گرفت. در تجربه اول اثر تزریق داخل بطن مغزی گرلین بر دریافت غذای جوجه های گوشتی که به مدت 3 ساعت محروم از غذا بودند مورد مطالعه قرار گرفت. در تجارب 2 و 3 جوجه ها به ترتیب به صورت داخل بطنی مغزی کلرفنیر آمین (آنتاگونیست گیرنده های H1 هیستامین) و سایمتیدین (آنتاگونیست گیرنده های H2 هیستامین) را قبل از تزریق گرلین دریافت داشتند. دریافت غذای تجمعی در 3 ساعت پس از تزریقات اندازه گیری شد. تزریق گرلین با دوزهای 3/0، 6/0 و 2/1 نانومول به ازای هر جوجه موجب کاهش معنی دار (P<0.05) و وابسته به دوز در میزان مصرف غذا گردید. پیش تزریق کلرفنیر آمین (100 میکروگرم) کاهش دریافت غذای حاصل از گرلین را کم رنگ نمود، در حالیکه چنین اثری به دنبال پیش تزریق سایمتیدین (100 میکروگرم) دیده نشد. این نتایج نشان می دهند که یک نوع ارتباط متقابلی میان گرلین و سیستم هیستامینرژیک (از طریق گیرنده های H1) در کنترل دریافت غذای جوجه های گوشتی وجود دارد.
    کلیدواژگان: گرلین، سیستم هیستامینرژیک، دریافت غذا، جوجه گوشتی
  • آریا رسولی، محمد نوری، محمد راضی جلالی صفحه 46
    میزان سرمی مس در تعداد 1280 نمونه خون (به صورت فصلی) و 200 نمونه کبد بزهای نواحی کوهستانی استان خورستان مورد سنجش قرار گرفت. همچنین غلظت مس، مولیبدن و آهن خاک و علوفه مرتعی به اضافه غلظت سولفور علوفه مرتعی به صورت فصلی اندازه گیری شد. در شهرهای بهبهان، رامهرمز، ایذه و مسجد سلیمان میانگین سالانه غلظت مس خون به ترتیب 21/0 ± 14/8، 12/0 ± 98/1، 11/0 ± 74/7 و 14/0 ± 97/6 میکرومول در لیتر تعیین گردید. این مقادیر در فصول پاییز و زمستان به طور معنی داری کمتر از فصول بهار و تابستان بود (P<0.05). غلظت مس کبد بزها در شهرهای بهبهان، ایذه و مسجد سلیمان به عنوان کمتر از حد طبیعی و در شهر رامهرمز به عنوان کمبود طبقه بندی گردید. نتایج آنالیز خاک و علوفه مرتعی، سطوح بالای مولیبدن در خاک و علوفه مرتعی و همچنین سطوح بالای سولفور در علوفه مرتعی شهرهای تحت مطالعه را نشان داد. در این مطالعه گله های مناطق مورد بررسی به طور خطرناکی از نظر مس دچار کمبود بودند به طوری که میزان مس در بسیاری از کبدها کمتر از 30 میلی گرم در هر کیلوگرم بود و بسیاری از سرم ها دارای میزان مس کمتر از حد طبیعی بودند. نتایج این مطالعه وجود کمبود ثانویه مس در بزهای نواحی کوهستانی استان خوزستان را به اثبات می رساند.
    کلیدواژگان: بز، مس، سرم، کبد، خوزستان
  • علی غضنفری مقدم، حسین جنیدی، مهدی عباس نژاد، محمد مهدی یعقوبی، حوری سپهری صفحه 51
    اکسینتومدولین یک پپتید مشتق از پروگلوکاگون است که به عنوان پپتید کاهش دهنده مصرف غذا به خوبی شناخته شده و در دستگاه گوارش و مغز پستانداران یافت می شود. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر مرکزی اکسینتومدولین بر میزان دریافت غذا در مرغان گوشتی غیر گرسنه و گرسنه از نژاد راس انجام شد. در سن چهار هفتگی، یک کانول راهنما به کمک دستگاه استریوتاکس درون بطن جانبی راست هر پرنده کاشته شد. دو گروه آزمایشی در مرغان گوشتی با تغذیه آزاد (غیر گرسنه) و با 6 ساعت گرسنگی انجام شد. در هر گروه هشت پرنده در قالب یک طرح مربع لاتین تکراری 4 × 4 مورد استفاده قرار گرفت و تزریق درون بطن جانبی مقادیر مختلف اکسینتومدولین پستانداری انجام گرفت. تزریق درون بطن جانبی مقادیر 5/1، 3 و 6 نانومول از اکسینتومدولین، میزان دریافت غذا را تا سه ساعت پس از تزریق، به طور معنی دار (P<0.05) در هر دو گروه مرغان گرسنه و غیر گرسنه کاهش داد. بنابراین نتیجه گرفته می شود که اکسینتومدولین مرکزی می تواند یک اثر تضعیف کنندگی بر دریافت غذا در مرغان اعمال کند.
    کلیدواژگان: اکسینتومدولین، دریافت غذا، تزریق درون بطن مغزی، مرغ گوشتی
  • سهیلا مرادی بیدهندی، پژواک خاکی، مرتضی ستاری، محمدحسن حیدری صفحه 56
    اشریشیا کلی O157:H7 در گاوداری ها وجود داشته و می تواند در روده گاوهای سالم زندگی کند. بیماری های انسانی مانند اسهال غیرخونی، کولیت هموراژیک و همولیتیک اورمیک سندرم، به صورت مستقیم و غیر مستقیم با دام مرتبط می باشد. یکی از استراتژی های کاهش شیوع عفونت ناشی از اشریشیا کلی آنتروهموراژیک در انسان، کاهش شیوع عفونت با این باکتری در گاو است. آنتی سرم علیه سلول کامل از E. coli O157:H7 جدا شده از گاو از اتصال این باکتری به سلول های HEP-2 و روده موش جلوگیری کرد. توانایی این آنتی سرم در ممانعت از اتصال باکتری به سلول های HEP-2 در تیتر 1:1280 و به روده موش در تیتر 1:640 قابل توجه است. آزمایش های هیستولوژیکی بافت روده نتایج به دست آمده را تایید می کند. تفاوت بین تیترهای به دست آمده در شرایط in vitro و in vivo در ممانعت از اتصال، بستگی به موقعیت متفاوت موجود بین شرایط فوق دارد.
    کلیدواژگان: اشریشیا کلی O157:H7، آنتی سرم هایپر ایمیون لیپوپلی ساکاریدی، مهارکنندگی، اتصال، سلول های HEP، 2
  • شهاب بهادران، محمدحسن زاده*، عبدالکریم زمانی مقدم صفحه 64

    جهت بررسی اثر هیپوکسی در مراحل اولیه تکامل جنین بر وقایع جنینی و هچ جوجه و به دنبال آن وقوع آسیت در جوجه های گوشتی، 1000 تخم مرغ بارور به دو گروه تقسیم شدند. نیمی از تخم مرغ ها از ابتدا تا زمان هچ، در انکوباتوری واقع در ارتفاع پایین انکوبه گردیدند در حالی که نیم دیگر تا روز 10 انکوباسیون در انکوباتوری در ارتفاع بالا انکوبه شدند و در پایان روز 10 به انکوباتور واقع در ارتفاع پایین منتقل گردیدند. جوجه های یک روزه به فارمی واقع در ارتفاع بالا منتقل و پرورش یافتند. در این مطالعه جنین های انکوبه شده در ارتفاع بالا زودتر هچ شدند و به طور معنی داری وزن بدنی بالاتری نسبت به جوجه های انکوباتور ارتفاع پایین داشتند. سطوح کورتیکوسترون، T3 و T4 در روزهای 10 و 19 انکوباسیون به طور معنی داری در جنین های انکوبه شده در ارتفاع بالا بیشتر بود. در طول دوره رشد، جوجه های ارتفاع بالا هیپرتروفی بطن راست و مرگ و میر ناشی از آسیت کمتری نسبت به جوجه های ارتفاع پایین نشان دادند. نتایج این تحقیق نشان داد که هیپوکسی ناشی از ارتفاع بالا در مراحل اولیه انکوباسیون احتمالا عملکرد اندوکرین جنین را تغییر می دهد، رشد جنینی را افزایش می دهد، فرایند هچ را تسریع می نماید و به دنبال آن سبب کاهش وقوع سندرم آسیت در جوجه های گوشتی می گردد.

    کلیدواژگان: هیپوکسی، انکوباسیون، سندرم آسیت، هورمون های تیروئیدی، جوجه های گوشتی
  • شکوه غفاری، مسعود رضا صیفی آباد شاپوری*، حسین معتمدی، محمد رعایایی، حسین گودرزی صفحه 72

    در این مطالعه ناحیه کد کننده ژن VP2 یک سویه واکسینال (D78) ویروس بیماری بورس عفونی (IBDV) در یک ناقل بیانی یوکاریوتی به نام pSec Tag2A کلون شد. این ژن در پایین دست توالی پیشرو زنجیره سبک کاپا (κ) ایمونوگلوبولین، تحت کنترل توالی پروموتر و تشدید کننده بسیار نورس سیتومگالوویروس انسان (hCMV) قرار داده شد. ساختار به دست آمده (pSec Tag2A-VP2) به تیره سلولی COS-7 انتقال داده شد و بیان و ترشح VP2 با آزمایش های دات بلوتینگ و الیزای ویژه آنتی ژن بررسی گردید. آنتی بادی مورد استفاده در این آزمایش ها یک آنتی بادی منوکلونال خنثی کننده (1A6) بر علیه VP2 بود. واکنش مثبت با این آنتی بادی نشان داد که ساختار تهیه شده قادر است شکل طبیعی VP2 را بیان و ترشح کند.

    کلیدواژگان: بیماری بورس عفونی، IBDV، VP2، بیانی یوکاریوتی، تیره سلولی COS، 7
  • مهندس علیرضا طالبیان مسعودی، فریدون عزیزی، حجت الله زاهدی پور صفحه 78
    این تحقیق به منظور بررسی مقدماتی وضعیت تغذیه عناصر معدنی سلنیم و ید در گوسفندان استان مرکزی کشور ایران انجام گرفت. بدین منظور وضعیت تغذیه این عناصر در گوسفندان مرتع 57 گله واقع در 14 محدوده جغرافیایی استان مورد بررسی قرار گرفت. مناطق نمونه برداری به گونه ای انتخاب گردید که عمده مراکز پرورش گوسفند استان تحت پوشش قرار گیرد. نمونه های خون از میش های داشتی جوان در سه زمان تابستان، پاییز و زمستان اخذ گردید و این نمونه ها از نظر مقدار فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز و ید معدنی پلاسما به ترتیب به عنوان شاخص وضعیت سلنیم و ید مورد تجزیه قرار گرفتند. بر اساس نتایج به دست آمده، تفاوت معنی داری در سطح احتمال 01/0 در میزان فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز گوسفندان در مناطق مختلف استان مرکزی وجود دارد. همچنین تغییرات وابسته به فصل در این رابطه مشاهده گردید. همچنین اختلافات معنی داری در سطح احتمال 01/0 در وضعیت ید گوسفندان در مناطق مختلف این استان و تغییرات فصلی در وضعیت ید آن ها مشاهده شد. سطوح پایین فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز (کمتر از 60 واحد بین المللی در گرم هموگلوبین) و ید معدنی پلاسما (کمتر از 5 میکروگرم در دسی لیتر) در برخی مناطق و پاره ای از اوقات سال نشان دهنده کمبود عناصر مزبور و ضرورت استفاده از مکمل های معدنی این عناصر می باشد.
    کلیدواژگان: گوسفند، تغذیه، مواد معدنی، سلنیم، ید
  • محمد رحیم حاجی حاجیکلایی، مسعود قربانپور نجف آبادی، مسعود رضا صیفی آباد شاپوری، آریا رسولی، داود ابراهیم خانی، غلامرضا جباری صفحه 84
    به منظور بررسی فراوانی آلودگی به مانهیمیا همولیتیکا، مطالعه باکتریولوژیک و سرولوژیک بر روی 250 راس گاو ارجاعی به کشتارگاه اهواز (جنوب غرب ایران) صورت گرفت. از هر راس گاو بعد از کشتار نمونه برداری از بینی و ناحیه نازوفارنکس با استفاده از سواب استریل به عمل آمد. همچنین از هر راس گاو 10 سی سی خون اخذ گردید. سواب ها در محیط بلادآگار کشت و به مدت 24 تا 48 ساعت در 37 درجه سانتی گراد نگهداری شدند. بعد از این مدت پلیت ها بررسی و پرگنه های مشکوک به مانهیمیا همولیتیکا با استفاده از روش های معمول آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفتند. از روش IHA برای جستجوی پادتن ضد مانهیمیا همولیتیکا در سرم گاوهای تحت مطالعه استفاده گردید. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که 6/1% گاوها حامل باکتری بودند. نتایج حاصل از آزمایش IHA نشان داد که 6/71% گاوها دارای پادتن ضد مانهیمیا همولیتیکا و دارای تیتر مساوی یا بزرگتر از 1:16 بودند. در تجزیه و تحلیل آماری ارتباط معنی داری بین سن یا جنس با آلودگی باکتریایی و سرمی مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: مانهیمیا همولیتیکا، گاو، اهواز، ایران
  • محمد جهانتیغ صفحه 88
    به منظور مطالعه باکتریایی جنین های تلف شده شترمرغ در پوسته، تعداد دوازده عدد تخم تفریخ نشده و فاقد سوراخ شدگی پوسته آهکی در طی دوره انکوباسیون، به آزمایشگاه میکروب شناسی منتقل گردید. در آزمایشگاه پوسته تخم ها به دقت ضد عفونی گردید و پس از شکستن پوسته، جنین به وسیله پنس خارج و در ظرف استریل قرار گرفت. یک سواب به جنین، زرده و محتویات آغشته و در محیط های TSB یا نوترینت براس تلقیح گردید. برای غنی سازی گونه های سالمونلا یک سواب دیگر نیز به روش فوق تهیه و وارد سلنیت F گردید. محیط های مایع در دمای °C37 برای مدت 24 ساعت مورد انکوباسیون قرار گرفت و سپس به روش کشت خطی در محیط های جامد تلقیح گردید. از کلنی های تشکیل شده بر روی محیط های جامد کشت خالص تهیه و جدایه های باکتریایی بر اساس خصوصیات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی مورد شناسایی قرار گرفتند. نتایج این بررسی نشان داد که فلور باکتریایی غالب جنین های تلف شده در تخم شترمرغ شامل گونه های باسیلوس (45%) و گونه های استافیلوکوکوس (25%) هستند.
    کلیدواژگان: جدایه های باکتریایی، تخم شترمرغ، عفونت کیسه زرده
|
  • Nayyars., Jindal, R Page 1

    The naturally occurring antioxidants: vitamin E, β-carotene and vitamin C are known to ameliorate the oxidative stress generated during various physiological and pathological conditions. The oxidative stress may occur at different sites, different times, and by different mechanisms in the animal system. Lower levels of the anti-oxidant vitamins are associated with poor fertility and production levels in ruminants. These antioxidants need to be replenished/regenerated or supplemented at appropriate timings in order to optimize the ruminant health and productive/reproductive performance.

    Keywords: Antioxidants, β, carotene, Vitamin C, Vitamin E Ruminants
  • Gholipour, M. A., Sarchahi, A. A., Meimandi Parizia., And Eghtedari, M Page 10
    The purpose of this study was to evaluate the effects of different time combinations of dexamethasone and acetylcysteine on experimentally induced corneal ulcers in dogs. Experimental corneal wounds were created surgically to the anterior one third of the cornea in the center of all eyes of 15 mixed breed dogs. The eyes were divided into five groups according to planned post-operative medications: group 1, one drop of N-acetylcysteine 3% and one drop of dexamethasone 0.1% immediately after surgery; group 2, two drops of N-acetylcysteine 3% from day 1, one drop of N-acetylcysteine 3% and one drop of dexamethasone 0.1% from day 15; group 3, two drops of N-acetylcysteine 3%; group 4, two drops of dexamethasone 0.1%; group 5 (control), two drops of normal saline. When applied immediately after corneal ulceration, dexamethasone 0.1% (group 4) decreased corneal haze significantly and did not delay corneal wound healing. Addition of dexamethasone 0.1% to N-acetylcysteine 3% from day 15 (group 2) significantly suppressed opacity at two months after the beginning of the study, but when dexamethasone 0.1% associated to N-acetylcysteine 3% immediately after corneal ulceration (group 1), significant delay in corneal wound healing was induced. It is concluded that combination of dexamethasone 0.1% and NAC 3% immediately after surgery may delay corneal wound healing, also use of these drugs individually, has no obvious clinical effect on corneal haze. On the other hand, use of these drugs in combination with each other may reduce the corneal haze in later months after discontinuation of drugs. However, further studies using larger groups of animals are needed to demonstrate the effectiveness of these pharmacological modulators following experimentally induced corneal wounds in dogs.
    Keywords: Acetylcysteine, Corneal haze, Dexamethasone, Dogs, Wound healing
  • BashĚ, S. K. R., Abdullah, S. M. A Page 18
    A total of 128 spiny eels Mastacembelus mastacembelus (Mastacembelidae) were collected from the Greater Zab river at Iski Kalak town, west of Erbil city, Kurdistan region, Iraq, from July 2007 to the end of June 2008. The fish were examined for ecto and endo parasites. The study revealed the existence of 16 species of parasites (with a total prevalence of 89.06%) including: two species of protozoans (Trypanosoma sp. and Trichodina pediculus), one species of monogenetic trematodes (Mastacembelocleidus heteranchorus), six species of digenetic trematodes (Allocreadium transversale, Asymphylodora macracetabulum, Pseudochetosoma salmonicola, Clinostomum complanatum, Diplostomum flexicaudum and D. spathaceum), two species of cestodes (Polyonchobothrium magnum and Ligula intestinalis), two species of nematodes (Agamospirura sp. and Procamallanus viviparus), one species of leech, crustacean and arachnoide (Cystobranchus mammillatus, Argulus foliaceus and Arrenurus sp. respectively). Five species of these parasites (T. pediculus, A. transversale, D. flexicaudum, C. mammillatus and Arrenurus sp.) were recorded for the first time in Iraq. In addition, M. mastacembelus was regarded as a new host for A. macracetabulum, C. complanatum and A. foliaceus.Key words:
    Keywords: Parasite fauna, Spiny eel, Mastacembelus mastacembelus, Iraq, Greater Zab river
  • Razim., Feyzi S., Shamohamadloo S., Najafi, G. Page 28
    To follow-up the present study, 40 mature female rats were used. The animals were divided into test, control and sham groups. The rats in the test group were laparotomized and unilateral ovariectomy was done. On the 1st and 2nd met-oestrous after operation, the tissue samples were dissected out and processed for histological study. The intact ovary in the test group underwent a significant (P<0.05) hypertrophy and compensatory changes including double angiogenesis, high cytoplasmic vacuolation in granulosa cell types of corpus luteum, compensatory follicular development, decreasing of follicular atresia, approximately double ovulation rate and increase in the width of cortex and medulla. The uterine horn on the intact side was approximately similar to the control and sham, while morphometric analyses showed that the horn on the ovariectomized side had significant decrease in the thickness of different layers. Scattering of endometrial glands on the uterine horn of the intact side was normal, showing a dense basophilic appearance in haematoxyline and eosin staining sections. The horn on the ovariectomized side showed low gland scattering. Histomorphometric analyses showed no significant differences between the vaginas in the three different groups. Distribution of mast cells (MCs) as essential cells participating in angiogenesis was investigated. In the test group, mast cells were considerably increased in number around the blood vessels in the medulla of the intact ovary and intact uterine horn. Mast cells were very low in number on the horn on the ovariectomized side.
    Keywords: Female rats, Compensatory response, Ovariectomy, Mast cells
  • Taatim., Nayebzadehh., Khosravinia, H. Page 38
    This study was conducted to investigate the possible involvement of the histaminergic system in the mediation of ghrelin-induced feeding behavior in broiler chickens. In the trial 1, the effect of intracerebroventricular (ICV) injection of ghrelin on feed intake was examined in 3-h feed-deprived broiler chickens. In the trials 2 and 3, the chickens were received ICV chlorpheniramine (an H1 receptor antagonist) and cimetidine (an H2 receptor antagonist) prior to ghrelin injection, respectively. Cumulative feed intake was measured at 3-h post injections. Infusion of ghrelin (0.3, 0.6 and 1.2 nmol) decreased feed intake dose-dependently (P<0.05). Pre-treatment of chlorpheniramine (100 μg) attenuated the inhibitory effect of ghrelin on feed intake (P<0.05), while such an effect was not noticed by pre-injection of cimetidine (100 μg). The results suggest that there is an interaction between ghrelin and the histaminergic system (through H1 receptors) on control of feed intake in broiler chickens.
    Keywords: Ghrelin, Histaminergic system, Feed intake, Chicken
  • Rasoolia., Nourim., Razi-Jalali, M Page 46
    The copper level in the serum of 1280 and liver of 200 goats raised in the mountain areas of Khuzestan province, Iran were determined. Copper, molybdenum and iron content of soil and pastures as well as sulfur content of the pastures were seasonally estimated. Mean serum copper levels of goats in Behbahan, Ramhormoz, Eizeh and Masjed-Soleyman districts were 8.14 ± 0.21, 1.98 ± 0.12, 7.74 ± 0.11 and 6.97 ± 0.14 µmol/L, respectively. The results showed that the blood copper of goats in the area was significantly (P<0.05) low in autumn and winter in comparison with spring and summer. The liver copper concentration was low in Behbahan, Eizeh and Masjed-Soleyman and at a deficient level in Ramhormoz. The results also revealed a high level of molybdenum in the soil and pasture as well as high amounts of sulfur in pastures of the studied areas. In this survey the status of copper in many goat flocks around the studied towns was dangerously low. Many liver samples had a copper concentration below 30 mg/kg and many serum copper concentrations were below normal. The results of this study confirm the presence of a secondary copper deficiency in goats in the mountain areas of Khuzestan province.
    Keywords: Goat, Copper, Serum, Liver, Khuzestan
  • Ghazanfari Moghaddama., Jonaidih.*, Abbasnejadm., Yaghoobi, M. M., Sepehri, H Page 51
    Oxyntomodulin (OXM), a proglucagon-derived peptide, is a well known anorexigenic peptide found in the gut and brain of mammals. The present study was carried out to investigate the central effect of OXM on food intake in non-fasted and fasted Ross broiler chicks. At four weeks of age, a guide cannula was stereotaxically implanted into the right lateral ventricle of each bird. Two experiments were conducted on free-feeding (non-fasted) and 6-h fasted broilers. In each experiment, eight birds were used in a replicated 4 × 4 Latin square design. The birds were given an intracerebroventricular (ICV) injection of different doses of mammalian OXM. Intracerebroventricular injection of OXM at doses of 1.5, 3 and 6 nmol significantly (P<0.05) decreased food intake for 3 h post injection in both non-fasted and fasted chicks. It may be concluded that central OXM may exert a suppressive effect on food intake in chicks.
    Keywords: Oxyntomodulin, Food intake, Intracerebroventricular injection, Chick
  • Moradi Bidhendis., Khakip., Sattarim., Heidari, M. H Page 56
    Escherichia coli O157:H7 is found in cattle farms and can live in the intestine of healthy cattle. Most cases of human illnesses including nonbloody diarrhea, hemorrhagic colitis and hemolytic uremic syndrome can be traced, either directly or indirectly, to cattle. One strategy for reducing the risk of Enterohemorrhagic Escherichia coli (EHEC) infections in human is to reduce the prevalence of infection in cattle. Antiserum against whole cell of isolated E. coli O157:H7 from cattle showed inhibition of adherence of this strain to HEP-2 cells and intestine of model mice. The ability of this antiserum in blocking the attachment of bacteria to HEP-2 cells in 1:1280 titer and to intestine tissue of mice in 1:640 titer are significant. Histology of intestine tissue confirms our results. The difference between in vivo and in vitro titrations for blocking the attachment depends on these two different conditions.
    Keywords: Escherichia coli O157:H7, Hyperimmune lipopolysaccharide antiserum, Inhibition, Adherence, HEP, 2 cells
  • Bahadorans., Hassanzadehm., Zamanimoghaddam, A.K Page 64

    To investigate the influence of hypoxia during the early stage of incubation on embryonic development and hatching events, and consequently on incidence of ascites in broiler chickens, one thousand fertile eggs were incubated in two commercial incubators. Half the eggs were incubated in a low altitude incubator until hatched. The second half were incubated in a high altitude incubator until day 10 and then transferred to a low altitude incubator. Day-old chicks from each group were housed and reared at a high altitude farm. Chicks from the high altitude incubator hatched earlier and showed significantly higher body weights than their counterparts in the lower altitude. High altitude embryos indicated significantly (P<0.001) higher plasma corticosterone, T3 and T4 levels at day 10 and 19 of incubation. During the growing period, high altitude hatched chickens indicated lower right ventricular hypertrophy and ascites mortality than the low altitude hatched chickens. These results indicated that early prenatal hypoxia due to high altitude may change the endocrine functions of embryos, enhanced embryo growth, shorten the hatching process of chickens and consequently decrease the incidence of ascites incidence in broiler chickens.

    Keywords: Hypoxia, Incubation, Ascites, Thyroid, Broiler chickens
  • Ghafari, Sh, Seyfiabad Shapouri, M. R., Moatamedih., Roayaeim., Goudarzi, H Page 72

    VP2 gene coding region of a vaccinal strain (D78) of infectious bursal disease virus (IBDV) was cloned in a eukaryotic expression vector, pSec Tag2A. The gene was placed downstream of Ig κ chain leader sequence, under the control of human cytomegalovirus (hCMV) immediate early enhancer and promoter. The construct pSec Tag2A-VP2 was transfected in COS-7 cell line and the expression and secretion of VP2 was assessed by dot blotting and antigen capture ELISA. The antibody used in the immunological assays was a neutralizing monoclonal antibody (1A6) against VP2. Positive reaction with the antibody indicated the construct was functional with respect to expression and secretion of a native VP2.

    Keywords: Infectious bursal disease, IBDV, VP2, Eukaryotic expression, COS, 7 cell line
  • Talebian Masoudi, A. R., Azizif., Zahedipour, H Page 78
    The aim of this study was to provide preliminary quantitative information on selenium and iodine status of sheep in Markazi province, Iran. Selenium and iodine status of grazing sheep were measured for 57 different flocks in 14 regions over one year. The districts were selected to represent major sheep growing areas in the province. Blood samples were collected from 2 to 3-year-old ewes during summer, autumn and winter. Samples were analyzed for blood glutathione peroxidase (GSHpx) activity and plasma inorganic iodine. There were significant differences between regions and seasonal differences in terms of blood GSHpx activity and plasma inorganic iodine concentration (P<0.01). Low levels of GSHpx activity (<60 IU/gHb) and plasma inorganic iodine (<5 μg/dl) in some regions or some seasons indicated the need for dietary supplementation of these minerals.
    Keywords: Sheep, Nutrition, Mineral, Selenium, Iodine
  • Haji Hajikolaei, M. R., Ghorbanpourm., Seyfiabad Shapouri, M. R., Rasoolia., Ebrahimkhanid., Jabbari, A. R Page 84
    In order to investigate the prevalence of Mannheimia haemolytica infection in cattle, nasal and nasopharyngeal swabs and blood samples were obtained from 250 cattle after slaughter at Ahvaz (southwestern Iran) abattoir. Nasal and nasopharyngeal swabs were cultured on blood agar and incubated at 37°C for 24-48 h. The suspected bacterial cultures were processed for isolation of M. haemolytica following routine bacteriological techniques. Sera were tested by indirect hemagglutination test (IHA) to reveal antibodies against the organism. M. haemolytica was isolated from 1.6% of the sampled cattle. Statistical analysis showed that there was no relationship between age and sex with bacterial infection. Serological studies showed that 71.6% of tested sera contained antibody (titer³1/16) against M. haemolytica. There was no association between age and sex with serological results.
    Keywords: Mannheimia haemolytica, Cattle, Ahvaz, Iran
  • Jahantigh, M Page 88
    In order to study the bacterial flora of dead-in-shell ostrich chicks, twelve unhatched eggs which did not have external pipping during the hatching period were transferred to the laboratory of microbiology. The egg shells were accurately disinfected and the embryos were removed and placed in a sterile plate. The surface of each embryo was swabbed with a sterile swab which was also plunged through the yolk sac and the embryo contents and the swab were inoculated into tryptic soy broth (TSB) or nutrient broth. To enrich Salmonella spp., another swab was prepared as above and inoculated into Selenite-F broth. These media were incubated at 37°C for 24 h and then subcultured by streak plate method on solid media. Different bacterial colonies on solid media were isolated in pure cultures for further identification. The results of this study showed that the predominant bacterial flora of dead-in-shell embryos of ostrich were Bacillus spp. (45%) and Staphylococcus spp. (25%).
    Keywords: Bacterial isolates, Ostrich egg, Yolk sac infection