فهرست مطالب

Otorhinolaryngology - Volume:21 Issue: 3, 2009

Iranian Journal of Otorhinolaryngology
Volume:21 Issue: 3, 2009

  • بهای روی جلد: 15,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1388/07/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید بصیر هاشمی، لیلا منشی زاده صفحات 111-114
    مقدمه
    کاشت حلزون شنوایی روش موثر در توان بخشی افراد ناشنوای عمیق می باشد. از آن جا که بیشتر مطالعات در زمینه ی نحوه ی کسب و تولید گفتار کودکان بعد از جراحی می باشد، لذا در این مطالعه کیفیت زندگی کودکان ناشنوای قبل از دوران زبان آموزی و بعد از گذشت2 سال از جراحی مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش کار
    خانواده 24 بیمار از بین بیماران مرکز فارس که حداقل 2 سال از زمان جراحی آن ها می گذشت انتخاب شدند و به سئوالات پرسش نامه ی کیفیت زندگی پاسخ دادند. 3 ماه بعد نیز این پرسش نامه مجددا ارایه شد و مراحل قبل تکرار گردید و سپس پاسخ های به دست آمده از 2 مرحله ی ارایه ی پرسش نامه مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    نتایج
    در بخشی از بررسی ها، P نشانگر تغییرات معنی دار در نگرش خانواده ها است. والدین معتقدند که در حال حاضر تلاش آن ها برای فرزندان شان مفیدتر است. در بخش دیگر به نتایجی مانند عملکرد بهتر کودک در برقراری ارتباط دست می یابیم ولی لازم به ذکر است که انجام تکالیف مدرسه در این کودکان نیازمند کمک می باشد و برخی نیز دچار مشکلات تولیدی و تلفظی هستند.
    نتیجه گیری
    کاشت حلزون شنوایی باعث بهبود کیفیت زندگی فرد می شود و این بهبودی بیشتر در زمینه ی تعاملات اجتماعی، احساس شادی و عدم انزوا است.
    کلیدواژگان: تعاملات اجتماعی، کاشت حلزون شنوایی، کیفیت زندگی
  • حامدمرتضوی، عباس جوادزاده، زهرادلاوریان، رضا زارع صفحات 115-120
    مقدمه
    سندرم اختلال عملکرد دردناک عضلات جونده یکی از مهم ترین علل ایجاد درد در ناحیه دهانی صورتی می باشد. از این رو هدف این مطالعه ارزیابی چهل متغیر مرتبط با این اختلال بود.
    روش کار
    در مجموع 39 بیمار (32 زن و 7 مرد) مبتلا به سندرم اختلال عملکرد دردناک عضلات جونده تحت مطالعه قرار گرفتند. بیماران از نظر شیوع عوامل سن، جنس، شغل، وضعیت تاهل، حساسیت عضلات جونده، حداکثر باز شدن دهان، وجود انحراف، دفلکسیون، درگیری مفصل گیجگاهی فکی، عادات، پارافانکشن ها، مال اکلوژن، گردن درد، سر درد، گوش درد، سابقه ی درگیری فک در گذشته و... تحت بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    بر اساس نتایج میانگین سنی بیماران 32/13 ± 35 سال و شایع ترین محدوده ی سنی 40-20 سال بود. 51 درصد بیماران زنان خانه دار و 4/74 درصد نیز متاهل بودند. هم چنین سایر متغیرها عبارت بودند از: کیلیک (4/74%) درد مفصل گیجگاهی فکی (54%)، سر درد (2/46%)، گوش درد (41 %)، گردن درد (9/35 %) محدودیت در باز شدن دهان (8/71 %)،مال اکلوژن کلاس یک (4/74 %) کراس بایت و دیپ بایت (25 %)، کلنچینگ (1/64%)، عضله ی ماستر و پتریگوئید خارجی (85%) دارای بیشترین درگیری بودند.
    نتیجه گیری
    به علت این که سندرم عملکرد دردناک عضلات جونده علایم و نشانه های متغییری دارد، تشخیص و طرح درمان ممکن است خیلی مشکل باشد. از این رو داشتن اطلاعات بیشتر در مورد این اختلال می تواند به پزشکان در اتخاذ بهترین تصمیمات کمک نماید.
    کلیدواژگان: بیمار، سندرم اختلال عملکرد دردناک، عضلات جونده
  • آرش جعفریه، فاطمه حاجی محمدی، افشار اعتمادی آل آقا، آزاده صلواتی پور، محسن رجعتی صفحات 121-126
    مقدمه
    هدف از این مطالعه بررسی اثر کلونیدین خوراکی در کاهش میزان خونریزی حین عمل جراحی میکروسکوپی گوش میانی است
    روش کار
    مطالعه به شکل کارآزمایی بالینی آینده نگر دو سوکور بر روی 51 بیمار کاندید جراحی میکروسکوپی گوش در دامنه ی سنی 60-15 سال با (II، I) ASA انجام شد. بیماران به شکل تصادفی به دو گروه تقسیم و یک گروه 90 دقیقه قبل از عمل جراحی 200 میکروگرم کلونیدین خوراکی و گروه دیگر دارونما در شرایط دوسوکور دریافت نمود. در طی جراحی خونریزی بر اساس یک درجه بندی 4 امتیازی سنجیده و ثبت شد. فشار خون سیستمیک و تعداد ضربان قلب در طی جراحی، میزان خونریزی، نیازمندی حین عمل به داروی کاهنده فشار خون، تغییرات قلبی عروقی بعد از لوله گذاری و خونریزی بعد از عمل و نیاز به عمل مجدد نیز بین دو گروه مقایسه شد.
    یافته ها
    در گروه گیرنده کلونیدین محیط عمل جراحی با خونریزی کمتری در مقایسه با گروه دارونما مواجه بود (P<0.05) و استفاده حین عمل از داروهای کاهنده فشارخون (P<0.05) تعداد ضربان و فشار خون در گروه گیرنده ی کلونیدین کمتر از گروه دارونما بوده ولی تفاوت آن از نظر آماری مشخص نبوده است. در ضمن بین دو گروه تفاوت آماری معنی داری از نظر نیاز به جراحی مجدد و خونریزی بعد از عمل وجود نداشته است.
    نتیجه گیری
    کلونیدین می تواند به عنوان یک پیش دارو در ایجاد محیط بدون خونریزی و بهبود دید محل عمل جراحی در طی جراحی میکروسکوپی گوش میانی مفید باشد.
    کلیدواژگان: کلونیدین، خونریزی محل عمل، جراحی میکروسکوپی
  • میر عبدالعلی مجابی، منوچهر مجدی نسب صفحه 127
    مقدمه
    صدای زیاد در محیط زندگی می تواند منجر به تاثیرات نامطلوب فراوانی روی افراد شود که احتمالا واضح ترین آن ها کاهش شنوایی است. مهم ترین بخشی که تحت تاثیر صوت صدمه می بیند، سلول های مویی خارجی حلزون گوش است. یکی از گروه های مواجه با اصوات انفجاری، سربازان هستند.
    روش کار
    این مطالعه بر روی تعدادی از سربازان سالم از نظر شنوایی انجام شد. میزان شنوایی قبل و بعد از تیراندازی در فرکانس های مختلف در هر دو گوش راست و چپ بررسی و آستانه ی شنوایی توسط دو روش PTA وOAE مورد ارزیابی قرار گرفت و درپایان داده های هر دو روش مورد بررسی قرار گرفتند.
    نتایج
    بین آستانه ی شنوایی قبل و بعد از تیراندازی برای گوش راست و چپ در فرکانس 4000 هرتز و بالاتر تفاوت وجود دارد ولی در فرکانس های پایین تر این اختلاف دیده نمی شود و همین طور توسط OAE اختلاف معنی داری قبل و بعد از تیراندازی مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    صوت بلند ناشی از تیراندازی می تواند بر روی شنوایی فرکانس های بالا اثر سوئی داشته باشد.
    کلیدواژگان: اودیومتری، تیراندازی، ضربه ی صوتی، کاهش شنوایی
  • مژگان صفری، نفیسه محبی صفحه 133
    مقدمه
    سینوزیت از تشخیص افتراقی های آسم بوده و همراهی آن با آسم باعث تشدید علایم و عدم پاسخ به درمان آسم می گردد. در این مطالعه شیوع سینوزیت در بیماران مبتلا به آسم زیر 12 سال بررسی شد.
    روش کار
    در این مطالعه ی آینده نگر مقطعی، تعداد 60 بیمار مبتلا به آسم زیر 12 سال (47 پسر و 13 دختر) بر اساس علایم بالینی (سردرد، سرفه خلط دار، ترشح پشت حلق، ترشح چرکی از بینی) و گرافی سینوس، شیوع سینوزیت بررسی شدند. بیماران در دو گروه با سینوزیت و بدون سینوزیت قرار گرفتند. از نظر سن و جنس و نوع شدت آسم با یکدیگر مقایسه شدند. نوع سینوس درگیر و علامت بالینی بارز در گروه سینوزیت مشخص شد.
    نتایج
    شیوع سینوزیت در بیماران3/48 درصد بود. تفاوتی در شیوع سینوزیت در پسر و دختر مشاهده نشد (42/0=P). متوسط سنی کودکان با سینوزیت2/2 ± 9/6 سال و در گروه بدون سینوزیت0/2 ±6/6 سال بود. بیشترین سینوس درگیر، ماگزیلاری (2/86%) بود. شایع ترین علامت بالینی، سرفه (17/55%) بود. نوع و شدت آسم در دو گروه تفاوت نداشت.
    نتیجه گیری
    شیوع سینوزیت در بیماران آسمی بالا بوده و در وجود سرفه باید به سینوزیت در بیماران مبتلا به آسم مشکوک شد اگر چه بین شدت آسم در این مطالعه با سینوزیت ارتباطی پیدا نشد ولی در مواقع پاسخ دهی نامناسب آسم به درمان، باید وجود سینوزیت را در نظر داشت.
    کلیدواژگان: آسم، سینوزیت، کودکان
  • سعید سهیلی پور، علی اصغر نریمانی، عبدالله نوربخش صفحه 139
    مقدمه
    در این مطالعه تفاوت های مسیر قسمت های مختلف عصب فاسیال در استخوان های گیجگاهی بررسی گردید.
    روش کار
    در این مطالعه ی توصیفی که در کارگاه آموزش استخوان گیجگاه مرکز آموزشی الزهرا (س) دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بر روی استخوان های گیجگاه دریل شده انجام گردید شاخص های عصب فاسیال دراستخوان گیجگاه به عنوان متغیرهای جداگانه و فاصله ی آن ها نسبت به سطح استخوان گیجگاهی و خار هنله و فاصله ی قسمت های عصب فاسیال نسبت به هم اندازه گیری گردید.
    نتایج
    شاخص های عصب فاسیال در 50 استخوان گیجگاهی بررسی گردید. فاصله ی incodal-fossa از سر زایده ی کوتاه استخوان سندانی تا سطح قشری استخوان گیجگاهی 96/1±2/14 میلی متر، فاصله ی بن بست فاسیال، از محاذات عصب فاسیال تا سطح قشری استخوان گیجگاهی 58/2±5/14 میلی متر، فاصله ی سوراخ زایده ی نیزه ای ماستوئید تا سطح قشری استخوان گیجگاهی 49/2±6/20 میلی متر، فاصله ی مجاری نیم دایره ای افقی تا سطح قشری استخوان گیجگاهی 31/2±9/15 میلی متر، فاصله ی سینوس سیگموئید از گنبد تا سطح قشری استخوان گیجگاهی (خار هنله) 83/2±08/14 میلی متر، قسمت دوم عصب فاسیال (قسمت تمپانیک) 68/0±35/11 میلی متر و قسمت سوم عصب فاسیال (قسمت ماستوئید) 11/1±28/13 میلی متر بود.
    نتیجه گیری
    در طول قسمت های تیمپانیک، ماستوئید و شاخص های عصب فاسیال از سطح قشری استخوان گیجگاهی با آن چه در کتب مرجع در مورد نژاد غربی مطرح شده بود مطابقت داشت ولی با مطالعات روی نژادهای شرقی متفاوت بود.
    کلیدواژگان: استخوان گیجگاهی، شاخص، عصب فاسیال
  • محمدرضا احصایی، فریبرز ثمینی، غلامرضا بهادرخان صفحه 145
    مقدمه
    عوارض تنفسی حاد در بیماران با آسیب نخاع گردن شایع است و می تواند موجب افزایش ناتوانی و مرگ و میر در آن ها گردد. هدف از این مطالعه، شناخت عوارض، طریقه برخورد با این بیماران و اتخاذ روش های درمانی و پیش گیری کننده ی مناسب می باشد.
    روش کار
    این مطالعه ی گذشته نگر به مدت 5/2 سال در بخش های مراقبت های ویژه ی بیمارستان شهید کامیاب مشهد در بیماران با ترومای نخاع گردن انجام گردید. شدت ضایعات نخاعی بر اساس درجه بندی فرانکل تعیین شد. چارت های مربوط به یافته های بالینی و نورولوژیک، روش های درمانی و نتایج تکمیل و یافته ها تحلیل گردیدند.
    نتایج
    از 592 بیمار بستری با ترومای ستون فقرات،61 بیمار ترومای ستون فقرات گردنی داشتند. 27 بیمار (3/44%) به علت مشکلات تنفسی در بخش مراقبت های ویژه بستری شده بودند. فقط 4 بیمار با متیل پردنیزولون سوکسینات درمان شده بودند که تفاوتی در سیر بیماری آن ها مشاهده نگردید. 23 بیمار (18/85%) فرانکل A بوده اند. مرگ و میر در طی دوران بستری 11 مورد (7/40%) بوده و 9 بیمار نیز به علت مشکلات تنفسی شدید از جمله تداوم عفونت تنفسی و طولانی شدن مدت انتوباسیون تراکئوستومی شدند.
    نتیجه گیری
    ضایعات تنفسی حاد به دنبال ترومای نخاع گردن شایع بوده و با عوارض و مرگ و میر زیادی همراه بوده لذا با توجه به عوارض و به کارگیری روش های درمانی مناسب و فوری می توانیم از میزان ناتوانی و مرگ و میر آن ها بکاهیم.
    کلیدواژگان: تروما، عوارض، نخاع گردنی
  • آسیه سادات فتاحی معصوم، سید حسین فتاحی معصوم، علی صدری زاده، محمدرضا کلانتری صفحه 153
    مقدمه
    گواتر نابه جای داخل قفسه ی سینه در مقایسه با گواتر رترواسترنال تظاهر خیلی نادر بیماری تیروئید است که در تشخیص افتراقی توده های مدیاستن قرار می گیرد و می تواند به علت فشار به ساختمان های مجاور علایم جدی ایجاد نماید. در این مقاله یک مورد بیمار مبتلا به گواتر حجیم نا به جای داخل قفسه ی سینه با مروری بر سایر گزارشات معرفی می شود.
    معرفی بیمار: خانم 43 ساله ساکن مشهد که با علایم تنگی نفس و سرفه که از حاملگی 5/1 سال قبل شروع شده که پس از وضع حمل، مراجعه کرده است. بیمار حدود 14 سال قبل تیروئیدکتومی شده بود. در بررسی های انجام شده ی رادیولوژیک، پهن شدن مدیاستن و توده ی سالید در لوب فوقانی ریه ی راست که نیمی از همی توراکس را پر کرده مشخص شده است. بیمار تحت عمل جراحی توراکوتومی راست و برداشت توده ی حجیم چسبیده به ریه، قرار گرفت. آسیب شناسی موید گواتر مولتی ندولر می باشد.10 روز بعد بیمار با حال عمومی خوب ترخیص شد.
    نتیجه گیری
    گواتر نا به جای داخل قفسه از موارد نادر تودهی مدیاستن و داخل قفسه ی سینه است که به دلیل احتمال ایجاد عوارض جدی، تشخیص اهمیت دارد و رزکسیون جراحی درمان قطعی را فراهم می کند.
    کلیدواژگان: تیروئیدکتومی، تیروئید نا به جا، گواتر داخل قفسه ی سینه
|
  • *Hashemi Sb. , Monshizadeh L Pages 111-114
    ntroduction: Cochlear implant has been established as effective option in rehabilitation of individuals with profound hearing impairment. As much of the studies about cochlear implants concentrated on aspects of speech perception and production, so we decided to study the quality of life of pre-lingual deaf children after at least 2 years of implantation.
    Materials And Methods
    Twenty four patients’ parents in Fars Center were selected that had been implanted for at least 2 years and they filled the quality of life questionnaire. Three months later this questionnaire was filled again and results of two stages were analyzed.
    Results
    In part of assessments p-value shows significant change in parent’s satisfaction. They believe that they can be beneficial for their children and in another part of this study, parents believe that the children communicate better, but still they need special care to do school homework and they have some difficulties in articulation.
    Conclusion
    cochlear implantation is associated with improvement in quality of life. The improvement is significant in aspects of social communications and happiness.
  • *Jafariye A. , Hajimohammadi F. , Etemadi Al-E-Agha A. , Salavatipour A. , Rajati Haghi M. Pages 115-120
    ntroduction: The aim of this study was to evaluate the efficacy of clonidine on intraoperative bleeding in middle ear microsurgery.
    Materials And Methods
    This prospective double-blinded clinical trial was performed on 51 patients (ASA I, II), aged 15-60 year undergoing middle ear microsurgery. They were randomly assigned to receive either 200 micrograms clonidine per oral or placebo 90 minutes prior the operation in a double blind condition. Intraoperative bleeding was assessed on a four-point scale. Systemic blood pressure and heart rate were measured before and during surgery. Intraoperative bleeding, antihypertensive requirements, cardiovascular changes after intubation, post operative bleeding and reoperations were compared between two groups.
    Results
    Clonidine group had a better bloodless surgical field than placebo group (P<0.05). Intraoperative consumption of antihypertensive drugs to reduce bleeding were significantly lower in the clonidine group (P<0.05). Heart rate and blood pressure were lower in the clonidine group, but their differences were not statistically significant. There was no significant difference in post operative bleeding and the rate of graft failure (reoperation) between two groups.
    Conclusion
    Clonidine as a premedication can provide a bloodless surgical field and can improve surgical visibility during microsurgery.
  • *Mojabi Ma. , Majdinasab M. Pages 121-126
    ntroduction: High level noises can induce many bad effects on people and probably the most significant effect is hearing loss. Most important part of otologic structure that affect is outer hairy cells of cochlea. Soldiers are one of the high risk groups that affect by explosion noises.
    Materials And Methods
    This study was conducted on soldiers with normal hearing examined before and after gun shooting. Hearing level before and after gun shooting examined in both right and left ears in different frequencies. Hearing threshold evaluated by OAE and PTA methods and data analyzed finally.
    Results
    Hearing thresholds before and after gun shooting in right and left ears were different in ≥4000 HZ frequency but there is no difference in lower frequencies. Differences of hearing thresholds before and after gun shooting measured by OAE were also significant.
    Conclusion
    Loud noise of gun shooting can adversely affect hearing on high frequencies.
  • *Safari M. , Mohebbi N Page 127
    ntroduction: Sinusitis is one of the differential diagnosis of asthma. Association of sinusitit with asthma can result in severity of the disease and treatment failure. This study aimed to determine the prevalence of sinusitis in under 12 year old asthmatic children.
    Material And Methods
    In this prospective cross sectional study, the prevalence of sinusitis was determined in 60 under 12 years old asthmatic patients (47 boys, 13 girls) according to clinical signs (headache, productive cough, post nasal discharge, purulent nasal discharge), and the graphy of paranasal sinuses. The data (age, sex, severity of asthma) evaluated in two groups of patients, with sinusitis and without sinusitis. The site of sinusitis and prominent clinical signs were determined in patients with sinusitis.
    Results
    The prevalence of sinusitis was 48.3%. There was no differences in sex distribution between two groups (P=42%). The mean ages were 6.9± 2.2yr in sinusitis group and 6.6±2.0 yr in group without sinusitis. The maxillary sinuses were the most abnormal sinuses in graphy (86.2%). The most prevalent sign was cough (55.17%). There were no differences in type and severity of asthma in the two groups.
    Conclusion
    The prevalence of sinusitis is high in asthmatic patients. In the cases of persistent cough in asthma, sinusitis must be considered. We didn’t find correlation between sinusitis and severity of asthma but it must be considered in the cases of poor control of asthma.
  • *Mortazavi H. Dds, Javadzadeh A. Dds, Delavarian Z. Dds, Zare Mahmoodabadi R. Dds Page 133
    ntroduction: Painful dysfunction syndrome of masticatory muscles is one of the most important causes of pain in orofacial region. Therefore, the aim of this study was to evaluate the prevalency of 40 variables related to this disorder.
    Materials And Methods
    A total 39 patients (32 females, 7 males) with painful dysfunction syndrome of masticatory muscles were studied. Patients were evaluated for prevalence of age, sex, job, marriage status, masticatory muscles tenderness, maximum mouth opening, deviation, deflection, temporomandibular joint involvement, habits, parafunctions, mall occlusions, neck pain, headache, ear pain and previous history of jaw involvement.
    Results
    Mean age of patients was 35±13.32 years old and most common range of age was20-40, 51% were house wife and 74.4% were married. Other variables included: Clicking (74.4%), temporomandibular joint pain (54%), headache (46.2%), ear pain (41%), neck pain (35.9%), limitation of maximum opening (71.8%), class I mall occlusion (74.4%), cross bite and deep bite (25.6%), deviation (7.7%), deflection (41%), bruxism (56.4%), clenching (64.1%) Masseter and external petrygoid (85%) muscles of masticatoty muscles had higher involvement.
    Conclusion
    Because of painful dysfunction syndrome of masticatory muscles has variable signs and symptoms, diagnosis and treatment planning may be very difficult, Therefore having more information about this disorder can help physicians to make best decisions.
  • Soheilipour S. , *Narimani Aa.Md, Noorbakhsh A. Page 139
    ntroduction: The aim of this study was to identify variations of different segments of facial nerve in temporal bone.
    Materials And Methods
    In this descriptive study that conducted on drilled bones in the temporal bone center of the Al-Zahra Hospital of Isfahan University of Medical Sciences, the landmarks of facial nerve in temporal bone were identified as separate variables and their distances from outer cortex of temporal bone and Henles spine and distances between different segments of nerve were recorded.
    Results
    In the 50 temporal bones dissected, the distance between the tip of incus short process to the cortex was 14.2±1.96 mm, the distance between the facial recess from the facial nerve to the cortex was 14.5±2.58 mm, the distance between the stylomastoid foramen to the cortex was 20.6±2.49 mm, the distance between the lateral semicircular canal to the cortex was 15.9±2.31 mm and the distance between the sigmoid sinus dome to the cortex was 14.08±2.83 mm. The mean length of tympanic and mastoid segments (2nd and 3rd segments of facial nerve) were 11.35±0.68 mm and 13.28±1.11mm, respectively.
    Conclusion
    The mean lengths of segment of facial nerve and distant of landmarks from outer cortex of temporal bone are partially similar compared to those described in the western literature and text books, but different compared to eastern researches.
  • Ahsaei Mr. , *Samini F. , Bahadorkhan Ghr. Page 145
    ntroduction:Acuterespiratory complications are common in patients with cervical spinal cord injury. These complications can increase mortality and morbidity rates. The aim of this study is to specify the complications after traumatic cervical spinal cord injury, management of these patients and to select the appropriate remedial and preventive measures.
    Materials And Methods
    This study has been performed retrospectively in Shahid Kamyab ICU wards for 2.5 years in patient group with cervical cord injury. The severity of injury had been scored based on Frankel scoring. We completed the charts for clinical and neurological findings, the remedial ways and the results. Finally, statistical analysis has been accomplished.
    Results
    From 592 patients being admitted with spinal trauma, 61 cases had cervical spine injury. 27 patients (44.3%) had been hospitalized in ICU for respiratory problems. Methyl prednisolon succinate has been used only for 4 patients. There was not any difference in this group versus control group. 23 patients (85.18%) had been scored in Frankel A. Mortality rate was 11 cases (40.7%). Tracheostomy had been used for patients with prolonged intubation and respiratory infection.
    Conclusion
    Respiratory complications after cervical spinal cord injury are common and are accompanied by numerous complications and even mortality. We can reduce the mortality and morbidity rates in these patients by paying attention to these complications and using the immediate and appropriate ways of treating.
  • *Fattahi Masoum As. , Fattahi Masoum Sh. , Sadrizadeh A. , Kalantari Mr. Page 153
    ntroduction: Ectopic intrathorcic goiter in comparison with retrosternal goiter is a rare presentation of thyroid disease, it must be considered in differential diagnosis of mediastinal masses, that may induce serious signs due to compression of other structures. In this article we report a case with large ectopic interathoracic goiter and we review the literatures. Case Report: A 43 years old woman presented with cough and dyspnea during pregnancy (1.5 year before) she came after labor and she had history of thyroidectomy 14 years ago. Radiologic exam showed widening of mediastinum and solid mass in upper lobe of right lung that filled half of hemithorax. Right thoracotomy was done and the huge mass with adhesion to lung was resected. Pathologic exam reported a multi nodular goiter. Patient discharged 10 days later with good general health.
    Conclusion
    Ectopic intrathoracic goiter is a rare diagnosis in mediastinal and intrathoracic masses and must be diagnosed and treated before serious complications arise. Surgical resection is curative.